Suomen Pöytätennisliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Pöytätennisliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009"

Transkriptio

1 Suomen Pöytätennisliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Suomen Pöytätennisliiton nykytila Pöytätennisliiton strategiana on edelleen huippuvalmennusjärjestelmän systemaattinen toiminta. Toinen keskeinen tavoite on pelaajamäärän kasvattaminen. Ensimmäisen tavoitteen osalta tilanne on hyvä ja lähtökohdat uuteen kauteen samoin. Pelaajamäärän kasvattaminen on saanut positiivisen lisän uudesta lisenssijärjestelmästä, joka mahdollistaa kaikkien lajia seuroissa harrastavien rekisteröinnin. Lisäksi on havaittavissa, että monet aiemmin lajia harrastaneet ovat palanneet lajin pariin. 90-luvulla syntyneiden ikäluokka on laajeneva harrastajajoukko. Lajin potentiaali on valtava. Osin Pekingin Olympialaistenkin ansiosta kaikki tuntevat lajin, monet ovat kokeilleet, laji soveltuu kaiken ikäisille ja kokoisille. Laji soveltuu hyvin veteraaneille ja erityisryhmille. Pöytätennisliitto pyrkii aiempaa paremmin hyödyntämään lajin potentiaalia. 2. Painopisteitä vuodelle Seuratoiminta Seuratoiminta on toiminnan keskeinen painopiste. Liiton panokset kohdistetaan edelleen jo toimivien seurojen toiminnan tukemiseen eikä niinkään uusien seurojen luomiseen. Resurssien kohdentaminen ja panostaminen edellyttää kuitenkin myös seurojen omaa panostusta. Kenttäpäällikön käynnistä on hyötyä vain silloin, kun seura on valmis vastaanottamaan uudet pelaajat ja tarjoamaan heille tasokasta toimintaa. Kenttäpäällikön käyntien tuloksia tullaan seuraamaan aiempaa tarkemmin. Seuratoimintaan panostamalla saadaan vaikutettua myönteisesti harrastajamäärän kehittymiseen. Tavoitteena on, että viimeistään syksyllä 2009 liitolla on yli 1000 lisenssipelaajaa. Lisenssiuudistuksen vaikutuksia seurataan ja arvioidaan tarkasti. Lisenssipelaajien määrä on keskeinen mittari liiton toiminnassa Aluevalmennusjärjestelmän luominen ja seuravalmennuksen tehostaminen Kansainvälisen liiton ITTF:n ohjeiden mukainen valmennusjärjestelmä on osin käytössä. Noin 40 valmentajaa on suorittanut varsinaisen koulutusosan ja heidän osaamistaan ja panostaan tullaan hyödyntämään aiempaa paremmin. Ensimmäiset aluevalmennustilaisuudet on järjestetty. Toimintaan haetaan alueilla toimivia valmentajia, joiden kanssa tilaisuudet järjestetään. Toimintaa laajennetaan ja tavoitteena on koko maan kattava järjestelmä. Aluetoiminnan tavoitteena on tukea seuravalmentajia, seurojen valmennustyötä ja järjestää valmennusleirejä. Tämä tukee myös lajinlevitystyötä. Aluetoiminnan tavoitteena on myös tukea seuratyötä seurakäynneillä. Käynnit toteutetaan olemassa olevien resurssien puitteissa.. 1(6)

2 2.3. Nuorten harrastajien lisääminen ja valmennustoiminnan kehittäminen Liitto on saanut lisärahoituksen Nuori Suomi ry:ltä nuorten alueellisia harrasteturnauksia varten. Turnaukset alkoivat jo vuonna 2007 ja niiden toteuttamista jatketaan. Tavoitteena on saada turnauksista myös seuroihin uusia pelaajia. Palkatun päävalmentajan johdolla järjestetään alueellisia leirejä, jotka samalla tarjoavat työtilaisuuksia vähemmän kokeneille valmentajille. Ohjelmassa on myös vain tytöille tarkoitettuja valmennustapahtumia naisten pöytätennisharrastuksen laajentamiseksi 2.4. Pingiskoulutoiminnan kehittäminen Tavoitteena on, että puolet jäsenseuroista käynnistää kerran vuodessa pingiskoulun. Vuoden 2009 aikana luodaan Pingiskoulu-materiaali, joka helpottaa pingiskoulujen järjestämistä. Materiaali toimitetaan myös alakouluille tavoitteena edistää koulupingistä Hallituksen työskentely Vuonna 2009 hallituksen toimintaa uudistetaan siten, että valiokunnat hoitavat operatiivisen toiminnan ohjaamisen. Hallituksen kokousten työskentelyä kehitetään ja hallitus kokoontuu keskimäärin noin 6 viikon välein. Valiokuntien rakenne päätetään erikseen. Työvaliokunnan roolia nostetaan. Hallituksen keskeinen tehtävä on varainkeruu. Valiokuntien puheenjohtajuudet ovat keskeisiä ajatellen liiton toimintaa. Hallituksen kokouksista tiedotetaan liiton nettisivuilla. Jatkossa liiton asialista julkaistaan nettisivuilla kokouksen yhteydessä. 3. Nuoriso- ja harrastetoiminta 3.1. Nuorison harrastustoiminta Nuorison harrastustoiminnan määrällistä ja laadullista kehittämistä jatketaan. Uusien harrastajien löytämiseksi jatketaan koulupingisprojektia sekä toteutetaan Nuori Suomi ry:n harrastepingisprojekti. Liiton kenttäpäällikkö vastaa pääasiassa käynneistä kouluissa mahdollisesti yhdessä seuran edustajan kanssa. Oppilaiden yhteystietoja kerätään mahdollisuuksien mukaan. Heille järjestetään mahdollisuus aloittaa pöytätenniksen harrastaminen. Vastuu on aina paikallisella seuralla. Toimintavuoden aikana selvitetään mahdollisuudet yhteistyöhön sotilasurheiluliiton (SotUL) kanssa pöytätennisharrastuksen aktivoimiseksi puolustusvoimissa. Koululaisten pöytätenniksen SM-kilpailut palautettiin toimintakalenteriin keväällä Toimintaa jatketaan myös alueellisilla turnauksilla. Seurojen toimintaan tulee saada lisää epävirallistakin juniorien kilpailutoimintaa, joka motivoisi eritasoisia pelaajia kilpailemaan Valmennustoiminnan kehittäminen Lupaavien ja aktiivisesti harjoittelevien nuorten valmennustoimintaa tukeva valmennuskeskus toimii Ruskeasuon pöytätennishallilla. Käytännössä valmennuskeskus käsittää edelleen joka arki-ilta neljä pöytää, jotka on varattu ainoastaan liiton valmennusryhmien käyttöön. Valmennustoiminnan yhtenä pitemmän tähtäimen tavoitteena on tuottaa pelaaja / pelaajia 2012 olympialaisiin. Tätä varten liitto tarvitsee ulkopuolista projektirahoitusta. 2(6)

3 Valmentajakoulutuksen osalta yhteistyötä muiden mailapeliliittojen kanssa syvennetään. Vuoden aikana järjestetään ITTF:n järjestelmän mukaista valmentajakoulutusta. Syksyllä 2009 järjestetään aiempiin koulutuksiin osallistuneille ja vastaavan pätevyyden omaaville valmentajille II tason jatkokoulutus. Sen tavoitteena on antaa valmiudet pingiskoulujen vetämiselle jo edistyneemmille pelaajille ja nuorempien junioreiden seuravalmentajana toimimiselle. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevien nuorten pelaajien valmennusta tuetaan pitämällä viikonloppuleirejä eri puolilla maata päävalmentajan ja aluevalmentajien johdolla. Kaikille liiton valmennuksen piirissä oleville pelaajille laaditaan edelleen henkilökohtaiset valmennusohjelmat. 4. Aikuis- ja harrasteliikunta 4.1. Kansallinen kilpailutoiminta Kansallisesta kilpailutoiminnasta vastaa kilpailuvaliokunta, jonka apuna ovat sarja-, ranking-, sekä sääntö- ja tuomarijaosto. Kauden kilpailutoiminnasta laaditaan kilpailukalenteri ja sarjaohjelmat, jotka kattavat yhdessä koko kotimaisen kilpailutoiminnan sekä tärkeimmät kansainväliset kilpailut. Kaikki kilpailu- ja sarjatulokset tilastoidaan ja arkistoidaan. Henkilökohtaisten tulosten perusteella laaditaan rankinglistat ja pelaajaluokitukset. Ranking-järjestelmän uusiminen käynnistetään vuoden 2009 aikana. Tavoitteena kilpailutoiminnassa on selkeä määrällinen kasvu osanottajamäärien osalta. Suunta on ollut hyvä, sillä kilpailuja ei ole peruutettu ja osanottajamäärät ovat olleet kasvussa. Juniorien kilpailutoimintaa tuetaan käynnistämällä 4. divisioonaan oma, vain junioreille tarkoitettu lohko. Kilpailuvaliokunta ohjaa jatkossa entistä tiiviimmin kotimaista kilpailutoimintaa virallisten kilpailujen osalta. Virallisten kilpailujen kilpailuohjelma vaatii kilpailuvaliokunnan hyväksynnän Harraste- ja veteraanitoiminta Väestön ikärakenteen muutos tuottaa myös lisää veteraaniharrastajia. Toiminta on liiton kannalta merkittävää ja liitto näkee veteraanit tärkeänä harrastajajoukkona. Veteraanien toiminta on monilta osiltaan siten itseohjautuvaa, että liiton tehtävänä on keskittyä edellytysten luomiseen. Veteraanien osalta on myös tavoitteena saada heidät vahvemmin mukaan seuratyöhön ja varsinkin juniorien kanssa tapahtuvaan harjoitteluun. Veteraanivaliokunta tukee toiminnallisesti veteraanien osallistumista kansainväliseen kilpailutoimintaan Erityisryhmien harrastus- ja kilpailutoiminta Erityisryhmiin kuuluvien pöytätennisurheilijoiden näkyvyyttä on lisättävä ja saavutuksia muistettava muiden saavutusten tapaan. Liitto antaa tarvittaessa valmennus- ja muuta tukea erityisryhmille. 3(6)

4 4.4. Kunto- ja terveysliikunta Liitto neuvottelee mahdollisuuksien mukaan muun muassa urheiluopistojen ja vastaavien kanssa, jotta näissä olisi tarjolla pöytätenniksen harjoitustilat. 5. Huippu-urheilu 5.1. Kansainvälinen kilpailutoiminta Maajoukkueet osallistuvat EM-kilpailuihin Stuttgartissa syksyllä. Japanin henkilökohtaisiin MM-kilpailuihin osallistuminen arvioidaan erikseen. Kansainvälisiin kilpailuihin osallistutaan painottaen Baltian kilpailuita kustannussyistä, mutta myös Ruotsissa kilpaillaan valikoiden. Tämä toiminta painottuu junioreihin ja juuri juniori-iän ylittäneisiin pelaajiin, jotka tarvitsevat paljon lisää kansainvälistä kilpailukokemusta. Junioreiden päätavoitteena ovat JEM-kilpailut Prahassa. Vuoden 2009 aikana selvitetään mahdollisuudet käynnistää osin yhteistä mestaruussarjajoukkueiden kilpailutoimintaa joko Viron tai Baltian maiden kanssa. Myös naisten osalta kartoitetaan vastaavia mahdollisuuksia. Vuoden 2009 aikana laajennetaan maajoukkuetoimintaa siten, että mukana ovat riittävän tason saavuttaneet pelaajat. Päävalmentaja vastaa ryhmän valinnasta Mestaruussarja Mestaruussarjan toimintaa kehitetään edelleen. Tavoitteena on kasvattaa katsojamääriä. Tavoitteena on hyvä tiedottaminen tuloksista sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Mestaruussarjatapahtuma pyritään vuoden aikana lähettämään videokuvana Internetiin Liiton järjestämät kansainväliset kilpailut Liiton päätapahtumat ovat senioreiden Finlandia Open joulukuussa ja Helsinki Open - junioriturnaus toukokuussa. Näistä tapahtumista rakennetaan merkittäviä kansainvälisiä kilpailutapahtumia, jotka ovat kansainvälisen pöytätennisliiton ITTF:n hyväksymiä open -luokituksen mukaisia kilpailuja. Liitto tutkii mahdollisuuksia järjestää joitakin pienempiä kansainvälisiä arvokilpailuja Suomessa Yhteistyösopimus Butterflyn kanssa Liiton yhteistyökumppani on vaihtunut. Uusi kumppani on Butterfly, jonka kanssa tuetaan varuste- ja materiaalipanostuksilla pelaajien kehittymistä. Myös muita yhteistyökumppaneita etsitään aktiivisesti. 6. Järjestötoiminta 6.1. Hallinto ja työntekijät Puhtaasti hallintoon liittyvät toiminnot hoidetaan luottamusmiesten ja osin kenttäpäällikön toimesta. Liitto jatkaa tällä mallilla myös vuoden Tavoitteena on selkeästi liiton rahavarojen suuntaaminen liiton ydintoimintaan. Palkattu kenttäpäällikkö toimii kevään 2009 aiemman toimenkuvan mukaisesti. Kevään aikana selvitetään mahdollisuudet toimenkuvan muuttamiseksi niin, että kenttäpäällikön toiminta tukee nykyistä intensiivisemmin seurojen toimintaa. Palkkauksessa kehitetään kannustavia palkkausjärjestelmiä. Asia selvitetään 4(6)

5 työvaliokunnan toimesta. Palkattu päävalmentaja vastaa kaikista valmennuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvistä asioista. Valiokuntien toiminta tukee hallitusta sen päätöksenteossa. Kukin hallituksen jäsen vastaa omasta valiokunnastaan ja valmistelee asiat tältä osin hallitukselle. Valiokuntien toiminnan laatu on koko liiton kannalta keskeinen asia. Valiokuntien rakenne uudistetaan hallituksen järjestäytymisen yhteydessä Tiedotus ja markkinointi Ajankohtaisista asioista ja hallituksen toiminnasta tiedotetaan pääasiassa liiton nettisivuilla. Liitto julkaisee Pöytätennislehteä kolme kertaa vuodessa. Lehti postitetaan kaikille lisenssin tai rekisteröintimaksun (lehteen oikeuttavan) maksaneille. Tiedottamisen tulee onnistua kansallisella tasolla mestaruussarjan ja kansainvälisen toiminnan osalta ja paikallisesti kansallisen sarja- ja kilpailutoiminnan osalta. Kansainvälisissä kilpailuissa tiedottaminen on valmentajan ja joukkueenjohtajan vastuulla Kansainvälinen toiminta Liiton puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja osallistuu kansainvälisen (ITTF), Euroopan (ETTU) ja pohjoismaisen (NETU) liiton kokouksiin. Tavoitteena on aktiivisella ja näkyvällä osallistumisella verkostoitua merkittävien sidosryhmien kanssa. Näitä ryhmiä ovat liittojen johto, valmennuksesta ja kehityksestä sekä niiden resurssoinnista vastaavat henkilöt. On hyvä pitää myös kontakteja eri maiden valmentajiin sekä välinevalmistajiin. Liiton edustajana toimii Matti Kolppanen ITTF:n sääntökomiteassa. Asko Rasinen jatkaa kirjeenvaihtajajäsenenä ITTF:n media-komiteassa. Sonja Grefberg jatkaa kirjeenvaihtajajäsenenä ITTF:n ranking-komiteassa ja varapuheenjohtajana ETTU:n ranking-komiteassa. Nämä jäsenyydet ovat aktiivisen toiminnan tuloksia ja vuonna 2009 pyrimme saamaan lisää suomalaisia edustamaan Suomea eri kansainvälisissä tehtävissä Varainhankinta Varainhankinta on liiton hallituksen vastuulla. Liiton omatoiminen varainhankinta koostuu pääasiassa lisenssi-, sarja- ja kilpailumaksuista sekä jäsenmaksuista. Mainostulot ja kilpailutulot ovat melko pieni osuus kokonaisuudesta. Näitä tuloja tullaan lisäämään merkittävästi vuoden 2009 aikana. Yritysten kanssa käydään aktiivisesti neuvotteluja yhteistyökumppanuuksien luomiseksi. Toiminnan suunnittelussa otetaan painokkaasti huomioon OPM:n ohjeet ja painotukset avustuksen tarvetta arvioitaessa. Lasten ja nuorten liikunnan tulosalueen painotus on 50 %, aikuisliikunnan 25 % ja huippu-urheilun 25 %. Tämä painotus on otettu huomioon myös Pöytätennisliiton toiminnan painopistealueissa nuorison harrastus- ja kilpaurheiluun on panostettu merkittävästi enemmän kuin muihin osaalueisiin Palkitsemisjärjestelmä Vuoden 2009 aikana otetaan käyttöön uusi palkitsemisjärjestelmä. Siihen sisältyvät: vuoden seura vuoden valmentaja 5(6)

6 vuoden pingisteko vuoden miespelaaja vuoden naispelaaja vuoden junioripelaaja vuoden veteraanipelaaja Valinnan hallitukselle valmistelee huippu-urheiluvaliokunta. 6(6)

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2016 2 (7) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Seura- ja nuorisotoiminta... 3 3 Harrasteliikuntaa kaikille ikäryhmille... 4 4 Valmentajakoulutus... 4 5 Kilpailutoiminta...

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2017 2 (9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Seura- ja nuorisotoiminta... 3 2.1 Mailapelihanke... 4 3 Valmentajakoulutus... 4 4 Kilpailutoiminta... 4 4.1

Lisätiedot

Suomen Pöytätennisliitto ry Liite 1 TOIMINTAKERTOMUS 2007

Suomen Pöytätennisliitto ry Liite 1 TOIMINTAKERTOMUS 2007 Suomen Pöytätennisliitto ry Liite 1 TOIMINTAKERTOMUS 2007 1. YLEISTÄ Liiton toiminnan strategiset painopisteet ovat seuratoiminta ja huippuvalmennus. Toimintavuoden aikana seuratoiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto Strategia 2010 Strategian peruskivet Arvot Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö Viestintä Talous Organisaatio Missio Suomen Tennisliitto

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2012 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarjatoiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat 4 5.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2.

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry.

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry. SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA ry. 6. SYYSKUUTA 2016 Suomalaisen keilailun strategia Tämän dokumentin sisältämässä strategiassa linjataan Suomen Keilailuliiton keskeiset valinnat vuoteen 2020 saakka.

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen Jari Lämsä Kommentit: Hannu Tolonen Yleistä arvioinnista Arviointi: liittyy nykyisin vallalla olevaan hallintotapaan on toiminnan arvottamista tiettyjen kriteerien suhteen ei siis arvostelua! jaetaan sisäiseen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 2018 2 (11) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Seura- ja nuorisotoiminta... 4 2.1 Mailapelihanke... 4 3 Valmentajakoulutus... 5 4 Kilpailutoiminta... 5

Lisätiedot

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen 2014-2018 Alustus Suomen Bridgeliiton junioritoimikunta on tehnyt jo vuosia töitä koululais- ja junioripelaajiemme

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

Puolustusvoimien kilpailutoiminta

Puolustusvoimien kilpailutoiminta Puolustusvoimien kilpailutoiminta Ohje Puolustusvoimien kilpailu- ja valmennustoiminnasta 1. Johdanto 1.1 Kilpaurheilun perusteet Puolustusvoimien kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta tähtää

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Taustaksi Lentopallon lajina otettava johtavan lajin roolia paikallisesti, seudullisesti ja valtakunnallisesti terve itsetunto omassa tekemisessä Jo

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Toimintasuunnitelma 2016 Varsinainen toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sulkapallon harrastus- ja kilpailutoimintaa Pohjanmaan alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022 SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022 Esitys ylimääräiselle kokoukselle 18.3.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 1.1 Toimintaympäristö ja sen muutokset... 3 2. Visio 1.1.2022...

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

TKL:n Organisaatiokaavio 2009

TKL:n Organisaatiokaavio 2009 TKL:N ORGANISAATIOKAAVIO 2009 LIITE 1/1(10) TKL:n Organisaatiokaavio 2009 Vuosikokous Hallitus Toiminnanjohtaja Työvaliokunta Muu henkilökunta Taloustoimikunta Kilpailutoimikunta Veteraanikeilaajat Jäsenseurat

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

OSA - Oman Seuran Analyysi

OSA - Oman Seuran Analyysi 1. Vastaajien taustatiedot Vastaajien lukumäärä: Yhteensä Naisia Miehiä 18 11 7 Vastaajien ikäjakauma: Ikä Kpl Osuus(%) Alle 20 vuotta 1 5 21-30 vuotta 3 16 31-40 vuotta 2 11 41-50 vuotta 10 55 51-60 vuotta

Lisätiedot

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA SUOMEN SOTILASURHEILULIITON STRATEGIA 2018-2021 Visio 2018-2020 Elinikäisen liikuntainnostuksen aktivoija Talous- ja viestintävaliokunta Toimintaympäristö Nykyinen toimintaympäristö Viestintä Liiton viestintä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1 (6) vuodelle Porin Pyrintö ry Luistelujaosto LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

Toimintasuunnitelma 1 (6) vuodelle Porin Pyrintö ry Luistelujaosto LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Toimintasuunnitelma 1 (6) LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Yleistä Hallinto Talous n päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu. Lapsille tarjoamme perheluistelua

Lisätiedot

Seurojen jäsenmaksu liitolle on 170 ja lisenssimaksut aikuisilta 30 ja junioreilta jälkeen aikuisten lisenssimaksu on 40.

Seurojen jäsenmaksu liitolle on 170 ja lisenssimaksut aikuisilta 30 ja junioreilta jälkeen aikuisten lisenssimaksu on 40. TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2009 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Helsingin miekkailijat. Vuosikokous 2014

Helsingin miekkailijat. Vuosikokous 2014 Helsingin miekkailijat Vuosikokous 2014 Seuramme arvot Tasa-arvo, suvaitsevaisuus, monikulttuurisuus Tvåspråkighet Sosiaalinen yksilölaji Elinikäinen ilo Yksilön kunnioitus Yhdessä tekeminen Toimintaa

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2016

SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2016 SUOMEN RINGETTELIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Suomen Ringetteliitolla on 30-vuotisjuhlavuosi sekä lisäksi laji täyttää 50 vuotta. Juhlavuosi alkaa tammikuussa 30-vuotis sarjapeleillä ja päättyy 30-vuotisjuhlaan

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Strategia 2015-2019 / työpaja 1

Strategia 2015-2019 / työpaja 1 MUISTIO 3.10.2014 Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto Strategia 2015-2019 / työpaja 1 Ensimmäisen työpajan päätavoitteet: a) Työn onnistunut käynnistäminen b) Nykytilan analyysin tekeminen TEHTÄVÄ 1:

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

SSuL strategia 2012-2016, kasvustrategia

SSuL strategia 2012-2016, kasvustrategia SSuL strategia 2012-2016, kasvustrategia STRATEGIA/Pelaajan polku/lapset ja nuoret Vuonna 2014 minisulkista järjestää 10 seuraa Toteutunut: Vuonna 2014 minisulkista järjestää tällä hetkellä 20 seuraa Vuonna

Lisätiedot

Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen

Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen Lajin urheilutoiminnan kehittäminen yleistä työkalusta taustalle LUONNOS 7.10.2016 toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämiseen kuvaa 5

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Visio. TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa. PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa

Visio. TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa. PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa Strategia 2015-2018 Visio TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa PODIUM talvilajien arvostuksessa Suomessa PODIUM arvokilpailuissa

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 3 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

SPV:n strategia

SPV:n strategia SPV:n strategia 2015-2020 SPV:n visio 2020 Järjestäytynyt veneily on tavoiteltua. Veneurheilu on suosittua ja tuo kansainvälistä mainetta ja menestystä. SPV:n missio 2020 SPV kehittää yhteistyössä jäsenseurojen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 1 Johdanto Tämä Pieksämäki Curling Ry:n strategia 2015-2020 ohjaa seuran toimintaa ja antaa suuntaviivat kehitykselle. Käytännössä strategia ohjaa vuosien

Lisätiedot

Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Toimenpide Kumppanit Resurssit Mittari Aikataulu Aluetoiminnan ja - Valmennuksen

Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Toimenpide Kumppanit Resurssit Mittari Aikataulu Aluetoiminnan ja - Valmennuksen Urheilijan polku - Nostamme kansainväliselle huipulle Painopiste: varmistamme huippu-urheilulle ammattimaisen valmentautumisen edellytykset Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Aluetoiminnan ja -

Lisätiedot

b) Seuran/yhdistyksen/yhteisön kokonaisbudjetti kaudelle, jolle avustusta haetaan: 3 000

b) Seuran/yhdistyksen/yhteisön kokonaisbudjetti kaudelle, jolle avustusta haetaan: 3 000 Polvijärven kunta Sivistyslautakunta YLEISAVUSTUKSEN HAKEMUS 1. HAKEMUKSEN KATEGORIA. VAIN YKSI RASTI/HAKEMUS x yleisavustus urheiluseuroille yleisavustus liikuntaa harrastaville yhteisöille yleisavustus

Lisätiedot

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri esitys HALLINTO syysparlamentti Johtokunta PJ Asiantuntija Sihteeri Työntekijä Olosuhde Valmennus ja koulutus Talous ja markkinointi Kilpa- ja harrastetoiminnan Seuratoimin nan organisointi Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Suomen Taekwondoliiton strategia 2012-2016 Sisällys

Suomen Taekwondoliiton strategia 2012-2016 Sisällys Suomen Taekwondoliiton strategia 2012-2016 Sisällys 1 Toiminta-ajatus... 2 2 Visio 2016... 2 3 Huippu-urheilustrategia... 3 3.1 Yleistä... 3 3.2 Toiminnan tavoitteet... 3 3.3 Huippu-urheilustrategian arviointi...

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI 26.7.2018 1. LASTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U12 2. NUORTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U18 3. VALMENNUS 4. URHEILULLISUUS KILPAILEMINEN Seuroissa noin

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2014 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Seurojen jäsenmaksu liitolle on 170 ja lisenssimaksut aikuisilta 30 ja junioreilta jälkeen aikuisten lisenssimaksu on 40.

Seurojen jäsenmaksu liitolle on 170 ja lisenssimaksut aikuisilta 30 ja junioreilta jälkeen aikuisten lisenssimaksu on 40. 1 (5) Hallinto Vuoden 2009 aikana jatketaan jo aiemmin laaditun pitkän tähtäimen suunnitelman toteuttamista hallinnon uudistamisen ja kehittämisen osalta. Vuoden 2009 toimintaa johtaa syksyn 2008 liittokokouksessa

Lisätiedot

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle A. Naumanen Tytöt U15-sarjassa Esitys SAJL Nuorisokokoukselle 25.10.2014 Tytöt U15 Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016 hyväksyttiin syysliittokokouksessa 2013. Kilpailujärjestelmässä:! Pelattavaksi ehdotettavat

Lisätiedot

Östersundom Idrottsförening rf Östersundomin Urheiluseura ry. Toimintasuunnitelma 2014

Östersundom Idrottsförening rf Östersundomin Urheiluseura ry. Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2 (5) 1. Yhdistystoiminta 2. Junioritoiminta 3. Aikuiset Tavoitteenamme vuodelle on edelleen pystyä muokkaamaan ja sopeuttamaan toimintaamme toimintaympäristömme muutosten mukaan. Tätä

Lisätiedot

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia Suomen Sulkapalloliitto Strategia 2017-2020 Suomen Sulkapalloliiton strategia 2017-2020 Visio Suomalainen sulkapallo on maailmalla menestyvä ja Suomessa merkittävä kilpa- ja harrastelaji. Arvot Respect-kulttuurimme

Lisätiedot

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 1 (2) Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 24.11.2013 Liittohallituksen aloite 1: Henkilökohtainen arvopistejärjestelmä (Ranking) Järjestelmä lopetetaan

Lisätiedot

SUOMEN BILJARDILIITTO ry

SUOMEN BILJARDILIITTO ry SUOMEN BILJARDILIITTO ry TOIMINTASUUNNITELMA- JA TALOUSARVIO 2014 HALLINTO 2 TIEDOTUSTOIMINTA Seuratoiminnan opastus- ja koulutustoimintaa kehitetään. Tehostetaan liiton organisaatiota ja toimintaa. Liiton

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA. - Kysely seuroille. - Kysely valmentajille

SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA. - Kysely seuroille. - Kysely valmentajille SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA - Kysely seuroille - Kysely valmentajille Seurojen kysely Vastauksia 17 seurasta (kokonaisjäsen määrä 64 seuraa) Budokwai Taekwondo,

Lisätiedot

TENNISLIITON STRATEGIA

TENNISLIITON STRATEGIA TENNISLIITON STRATEGIA 2017-2020 Haluamme kehittää ja edistää elinikäistä tenniksen pelaamista seuroissa kaikilla taitotasoilla." Tennisliiton missio Haluamme luoda monipuolisia kilpailemisen ja harrastamisen

Lisätiedot

Toiminnan sisällöllisenä tavoitteena on edistää suomalaista petanque-urheilua niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Toiminnan sisällöllisenä tavoitteena on edistää suomalaista petanque-urheilua niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2015 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Juniorityö petankkiseuroissa

Juniorityö petankkiseuroissa Petankkiseuratoiminta - Juniorityö 1 Juniorityö petankkiseuroissa Nämä rivit on kirjoitettu avuksi niille seuroille joiden piirissä mietitään juniorityön aloittamista tai kehittämistä. Ei ole olemassa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Kisakallio Toimintasuunnitelma 2012 A. NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALA Kilpailutapahtumien monipuolistaminen Taitokisat Show Your Skills Harjoittelukulttuurin kehittäminen seuroissa Yksilön valmentaminen joukkueurheilussa

Lisätiedot

Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA

Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2008-2009 VUOSIKOKOUS 21.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen 3. Sinettivelvoitteet

Lisätiedot

Ringettepelaajan tie huipulle!

Ringettepelaajan tie huipulle! Ringettepelaajan tie huipulle! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja perustoimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 Mannerheiminaukio 7 p. (06) 832 1300 www.kephi.com 67100 Kokkola f. (06) 830 2374 e-mail: toimisto@kepli.fi KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY:N

Lisätiedot

Suomen Agilityliitto ry Toimintasuunnitelma 2010 Hallitus 28.9.2009 Varsinainen kokous 25.4.2010 1(11)

Suomen Agilityliitto ry Toimintasuunnitelma 2010 Hallitus 28.9.2009 Varsinainen kokous 25.4.2010 1(11) 1(11) TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. Perusarvot... 2 2. Tarkoitus ja toteuttaminen... 2 3. Strategiset päämäärät 2010-2012... 3 4. Organisaatio ja toiminta vuonna 2010... 3 4.1. Liiton organisaatio... 3 4.2.

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1997 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1997 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2013 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki.

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. Toiminta-ajatus Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v.1959. Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat pyrkii

Lisätiedot

UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE

UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE YLEISTÄ SYNTYESSÄÄN UUSI SEURA OLISI SUOMEN KOLMEN SUURIMMAN UINTIURHEILUSEURAN JOUKOSSA Lisenssiuimarit (320 350), budjetti (n. 900 000) YHDISTYMISEN PERUSTEET Allastilan

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2019 2 (11) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Seura- ja nuorisotoiminta... 4 2.1 Mailapelihanke... 4 2.2 Välituntipingis... 4 3 Valmentajakoulutus... 4

Lisätiedot

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013 Seuraohjelma oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013 Liittohallituspäätös 16.12.2013 Tavoite: laajentaa oto seuravalmennuksen piiriin kuuluvien seurojen määrää max. 10 seuralla

Lisätiedot

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia Suomen Sulkapalloliitto Strategia 2017-2020 Suomen Sulkapalloliiton strategia 2017-2020 Visio Suomalainen sulkapallo on maailmalla menestyvä ja Suomessa merkittävä kilpa- ja harrastelaji. Arvot Respect-kulttuurimme

Lisätiedot

UUDEN JÄSENEN OPAS SULKAPALLOJAOSTO

UUDEN JÄSENEN OPAS SULKAPALLOJAOSTO UUDEN JÄSENEN OPAS SULKAPALLOJAOSTO Hienoa, että olet valinnut Sport Club Kokkola ry:n seuraksesi. Toivomme, että luet tämän oppaan läpi. Tämä opas toimii käsikirjana, josta voit myöhemmin tarkistaa asiat,

Lisätiedot

Visio. The Winning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa. PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa

Visio. The Winning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa. PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa SSF Strategia 2021 Visio The Winning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa PODIUM talvilajien arvostuksessa Suomessa PODIUM arvokilpailuissa

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU

POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU 2018 Kenelle ja miksi? Aluetoiminta on suunnattu tavoitteellisesti lentopalloon suhtautuville junioreille, heidän vanhemmille ja valmentajille. Kehittää yksilöiden

Lisätiedot

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Huippu-urheilu Beach volley ja lentopallo ovat suomalaisia menestyslajeja. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseuran vuosikokous 2008 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2008-31.8.2009 KUOPION UIMASEURA RY, uintityötä jo vuodesta 1904 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran toiminnan pääpaino on kilpailullisen

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

LENTOPALLO - URHEILUA, ELÄMYKSIÄ JA HYVINVOINTIA

LENTOPALLO - URHEILUA, ELÄMYKSIÄ JA HYVINVOINTIA LENTOPALLO - URHEILUA, ELÄMYKSIÄ JA HYVINVOINTIA SUOMEN LENTOPALLOLIITON STRATEGIA 27.11.2011 lentopallo - urheilua, elämyksiä ja hyvinvointia SUOMEN LENTOPALLOLIITON strategia 27.11.2011 Kannen kuva:

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA TAUSTAA Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ensimmäinen strategiatyö käynnistyi syksyllä 2014 Suomen Ringetteliiton ja Suomen Kaukalopalloliiton

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot