YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ylivieskan seudun kansalaisopiston johtokunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Ylivieskan seudun kansalaisopiston johtokunta 27.01.2015"

Transkriptio

1 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ AIKA :30-20:25 PAIKKA Jokirannan koulu, Visalantie 5, Ylivieska KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajat 4 3 Esityslistan hyväksyminen 5 4 Kansalaisopiston johtokunnan julkisten pöytäkirjojen 6 nähtävänä pitäminen vuonna Opetussuunnitelman muutokset 7 6 Tilojen vuokrat vuonna Siirrettävien kalusteiden vuokraushinnat vuonna Kaluston vuokrat vuonna Tenttimaksut vuonna Vuoden 2015 talousarvio ja määrärahojen käyttösuunnitelma Talousarvion toteutuminen vuonna Toimintakertomus ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen 16 vuodelta Päivi Vaarulan sivutoimi-ilmoitus Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö FM Taina 18 Kankaanpään tekemään korvaushakemukseen 15 Asiantarkastajat ja laskujen hyväksyjät vuodelle Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat 21

2 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Palola Jani 18:30-20:25 Puheenjohtaja Santavuori Outi 18:30-20:25 Sievin edustaja Nahkala Jarmo 18:30-20:25 Alavieskan edust. varajäsen Hannula Irma 18:30-20:25 Jäsen Hasanen Aura 18:30-20:25 Jäsen Löfbacka Juhani 18:30-20:25 Jäsen Elsilä Esko 18:30-20:25 Jäsen Junttila Tiina 18:30-20:25 Kaup.hall.edust. Perttu Kai 18:30-20:25 Esittelijä Pulli-Marjakangas Seija 18:30-20:25 Pöytäkirjanpitäjä POISSA Isomaa Matti Vpj, Alavieskan edustaja ALLEKIRJOITUKSET Jani Palola Puheenjohtaja Seija Pulli-Marjakangas Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 1-17 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Ylivieskan kaupungintalolla Esko Elsilä Juhani Löfbacka PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ kansliassa klo

3 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KANSALOP 1 Hallintosäännön 5 :n mukaan kokous kutsu lähetetään vä hin tään kolmea (3) päivää ennen ko kousta. Kokouskutsu on lähetetty to Kuntalain 58 :n mukaan toimielin on päätösvaltainen, kun enem män kuin puolet jäsenistä on läsnä. REHTORI: Johtokunta toteaa kokouksen laillisuuden ja pää tös val taisuu den. JOHTOKUNTA: Kokous todettiin laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Pöytäkirjan tarkastajat KANSALOP 2 Pöytäkirja tarkastetaan Ylivieskan kaupungintalon neuvonnassa to REHTORI: Johtokunta valitsee tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi Esko Elsilän ja Juhani Löfbackan, varalle Outi Santavuoren ja Irma Hannulan. JOHTOKUNTA: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Esko Elsilä ja Juhani Löfbacka, varalle Outi Santavuori ja Irma Hannula.

5 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Esityslistan hyväksyminen KANSALOP 3 REHTORI: Johtokunta hyväksyy laaditun esityslistan tämän kokouksen työjärjestykseksi. JOHTOKUNTA: Hyväksyttiin lisäyksellä 17 Ilmoitusasiat, KoL jäsentiedote tammikuu 2015.

6 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kansalaisopiston johtokunnan julkisten pöytäkirjojen nähtävänä pitäminen vuonna 2015 KANSALOP 4 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ). Ylivieskan kaupungin hallintosäännön 16 :n mukaisesti pöytäkirja on pidettävä yleisesti nähtävänä toimielimen päättämänä aikana ja paikassa siten kuin siitä vähintään yhtä päivää aiemmin on ilmoitettu. REHTORI: Johtokunta päättää, että kansalaisopiston johtokunnan pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kahden viikon kuluttua kokouspäivämäärästä klo kansalaisopiston kansliassa, Valtakatu 4 III kerros, Ylivieska. Lisäksi pöytäkirja toimitetaan jäsenkunnille nähtävänä pidettäväksi.

7 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Opetussuunnitelman muutokset KANSALOP 5 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ). Liitteessä 1/2015 on kevätkauden 2015 tunnit. Peruuntumisen syynä on liian vähäinen ennakkoilmoittautuneiden määrä. Ennakkoilmoittautumiskäytännöllä on pyritty opetustuntien mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön. REHTORI: Johtokunta hyväksyy kevätlukukauden 2015 opetussuunnitelman muutokset.

8 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tilojen vuokrat vuonna 2015 KANSALOP 6 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ). Johtokunta päättää vuosittain kansalaisopiston tilojen vuokraustaksoista. Tiloista on peritty vuonna 2014 vuokraa seuraavasti: PAKKALA teatterisali opetus- ja kokouskäyttö jos käyttö yli 3 h teatteriesitykset ja vastaavat luokkahuone, jos käyttö alle 3 h jos käyttö yli 3 h keittiö, jos kestittäviä enintään 15 hlöä yli 15 henkilöä KUVATAIDELUOKKA jos käyttö alle 3 h jos käyttö yli 3 h jos uuni käytössä, uunivuokra PUUTYÖTUPA jos käyttö alle 3 h jos käyttö yli 3 h 15 e/h 60 e/päivä 95 e/ päivä 12 e/ h 45 e/päivä 17 e/kerta 35 e/kerta 15 e/h 60 e/päivä 13 e/uunillinen 20 e/h 95 e/päivä Siivouksesta ja vahtimestaripalveluista laskutettiin erikseen. YTY:ltä ei peritty vuokria, koska se on opiston näyttämötaiteen opintoryhmissä opiskelevien yhdistys ja sen toiminta liittyy kiinteästi opiston opetustoimintaan.teatteri TähtiParaatilta ja Aamuvirkuilta ei ole peritty vuokria. REHTORI: Johtokunta vahvistaa vuoden 2015 vuokrauskäytännön ja vuokraustaksat seuraavasti: PAKKALA teatterisali opetus- ja kokouskäyttö jos käyttö yli 3 h teatteriesitykset ja vastaavat luokkahuone, jos käyttö alle 3 h jos käyttö yli 3 h 15 e/h 60 e/päivä 95 e/ päivä 12 e/ h 45 e/päivä

9 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ keittiö, jos kestittäviä enintään 15 hlöä yli 15 henkilöä 17 e/kerta 35 e/kerta KUVATAIDELUOKKA jos käyttö alle 3 h jos käyttö yli 3 h jos uuni käytössä, uunivuokra PUUTYÖTUPA jos käyttö alle 3 h jos käyttö yli 3 h 15 e/h 60 e/päivä 13 e/uunillinen 20 e/h 95 e/päivä Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva alv. Siivouksesta ja vahtimestaripalveluista laskutetaan erikseen. YTY-teatterilta, Aamuvirkuilta eikä Teatteri TähtiParaatilta peritä vuokria omista näytännöistä, koska toiminta liittyy kiinteästi opiston opetukseen.

10 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Siirrettävien kalusteiden vuokraushinnat vuonna 2015 KANSALOP 7 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ). omistuksessa olevia siirrettäviä pöytiä ja tuoleja haetaan silloin tällöin lainaan erilaisiin tilaisuuksiin, joten siirrettäville kalusteille on syytä vahvistaa vuokraustaksat. REHTORI: Johtokunta vahvistaa siirrettävien tuolien ja pöytien vuokraushinnaksi alle 10 pöytää ja tuolia 50 e /päivä ja yli 10 pöytää ja tuolia 100 e /päivä. Vuokraaja vastaa kalusteiden kuljetuksesta, mahdollisesta rikkoontumisesta ja vahingosta. Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva alv ja mahdolliset laitosmiehen palkkiot.

11 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaluston vuokrat vuonna 2015 KANSALOP 8 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ). Johtokunta päättää vuosittain kansalaisopiston kaluston vuokraustaksoista. Kalustosta on peritty vuonna 2014 vuokraa seuraavasti: Soitinten vuokrat olivat musiikkopiston taksojen mukaiset. Omilta ja musiikkiopiston opiskelijoilta 1. vuonna 60 e/lukukausi (sis. alv 24 %), 2. vuonna 80 e/lukukausi ja 3. vuodesta alkaen 100 e/lukukausi (sis. alv. 24 %). Vain erityistapauksissa ulkopuolisille tapahtuvasta vuokraamisesta soitinten vuokra 30 e/ viikko ja 80 e/kuukausi (sis. alv 24 %). Soittimen vuokraaja vastasi kuljetuksesta, särkymisestä, virityksestä sekä kielen/kielisarjan uusimisesta. Kirjaamisesta, varastoinnista, huollosta, vuokrien laskuttamisesta ja vuokran tilittämisestä kansalaisopistolle ( 33 % vuokrahinnasta) vastasi musiikkiopisto. Kansalaisopiston äänentoistolaitteiden vuokra oli 90 e/vrk (sis. alv 24 %). REHTORI: Johtokunta vahvistaa vuoden 2015 soitin vuokraustaksat musiikkiopiston taksojen mukaisiksi. Omilta ja musiikkiopiston opiskelijoilta 1. vuonna 60 e/lukukausi (sis. alv 24 %), 2. vuonna 80 e/lukukausi ja 3. vuodesta alkaen 100 e/lukukausi (sis. alv. 24 %). Vain erityistapauksissa ulkopuolisille tapahtuvasta vuokraamisesta soitinten vuokra 30 e/ viikko ja 80 e/kuukausi (sis. alv 24 %). Soittimen vuokraaja vastaa kuljetuksesta, särkymisestä, virityksestä sekä kielen/kielisarjan uusimisesta. Kirjaamisesta, varastoinnista, huollosta, vuokrien laskuttamisesta ja vuokran tilittämisestä kansalaisopistolle ( 33 % vuokrahinnasta) vastaa musiikkiopisto. Kansalaisopiston äänentoistolaitteiden vuokra on 90 e/vrk (sis. alv 24 %).

12 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tenttimaksut vuonna 2015 KANSALOP 9 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ). Opisto on tarvittaessa järjestänyt eri oppilaitosten tenttejä ns. etätentteinä. Eri puolilla maata olevissa oppilaitoksissa työn ohella opiskelevat aikuiset säästävät aikaa ja matkakuluja, kun voivat suorittaa tenttinsä kotipaikkakunnalla. Opistolle tulee kuitenkin näiden tenttien järjestämisestä valvonta- ja postituskuluja. Viime vuonna näistä tenteistä on peritty valvontamaksuna 25 e/1-2 tunnin tentti ja 35 e/yli 2 tunnin tentti. Valtakunnallisista tenteistä peritään tutkinnon pääjärjestäjän vahvistama maksu. REHTORI: Johtokunta vahvistaa opiston omaan opetukseen kuulumattomien tenttien valvontamaksuksi 25 e/ 1-2 tunnin tentti ja 35 e/yli 2 tunnin tentti. Valtakunnallisista tenteistä peritään tutkinnon pääjärjestäjän vahvistama maksu.

13 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vuoden 2015 talousarvio ja määrärahojen käyttösuunnitelma KANSALOP 10 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ). Kaupunginhallitus on kokouksessaan antanut vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet. Käyttösuunnitelman hyväksymisen osalta on todettu seuraavaa: "Kunkin toimielimen on päätettävä omien tehtäväalueidensa (käyttömenot) ja hankeryhmien (yksilöimättömät investointimäärärahat) määrärahojen jako käyttösuunnitelmilla. Käyttösuunnitelma on luottamushenkilötoimielimen hyväksymä asiakirja tai päätös, jolla talousarvioon sisältyvät toimielimen vastuulla olevat määrärahat, tuloarviot ja tavoitteet jaetaan osamäärärahoiksi, osatuloarvioksi ja osatavoitteeksi ja niille nimetään omat vastuuhenkilöt. Käyttösuunnitelmat tulee vahvistaa ja toimittaa kaupunginkamreerille tammikuun 31. päivään 2015 mennessä. Valtuuston hyväksymän vuoden 2014 talousarvion määrärahojen alustavat käyttösuunnitelmat ovat pääsääntöisesti hallintokuntien talousarviosesitysten mukaisia (käyttötalous). Valtuuston hyväksymän vuoden 2015 talousarvion määrärahojen alaustavat käyttösuunnitelmat ovat vahvistuneet hallintokuntien talousarvioesitysten 2015 mukaisina. Jos esitettyihin käyttösuunnitelmiin halutaan muutoksia, tulee muutoksista päättää lauta- ja johtokunnissa ja toimittaa päätökset talousjohtajalle tammikuun 2015 aikana. Käyttösuunnitelmilla ja tarvittaessa talousarviovuoden aikana tehtävillä käyttösuunnitelmien tarkistuksilla varmistetaan määrärahojen riittävyys koko vuodelle. Määrärahaa ei ole lupa käyttää loppuun, ellei todellinen perusteltu tarve niin edellytä. Kaupunginhallitus seuraa erikseen tämän vaateen toteutumista talousarviovuoden lopussa. Kaupunginhallitus voi määrätä hallintokuntia tekemään muutosesityksiä käyttösuunnitelmiin, jos talouden seurantatiedot sitä edellyttävät". Annetuissa ohjeissa hallintokuntia velvoitetaan noudattamaan hyväksyttyä talousarviota ja sen sitovuusmääräyksiä. Tehtäväalueen sitovuustaso on toimintamäärärahan ja tuloarvion erotus eli toimintakate. Talousarvioon merkityt tulotavoitteet ovat hallintokuntia velvoittavia ja tarkistettu talouden tasapainottamisohjelma on hallintokuntia sitova.

14 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Määrärahojen käyttöä sekä tuloarvioiden ja hyväksyttyjen toiminnallisten tavoitteiden toteutumista on seurattava talousarviovuoden aikana säännöllisesti. Talousarvion seuranta on järjestettävä siten, että korjaavista toimenpiteistä päättäminen voidaan tehdä riittävän ajoissa. Kansalaisopiston talousarvion yksityiskohtainen käyttösuunnitelma esiteltiin johtokunnan kokouksessa ( 41 liite 8/2014). Talousarvio on johtokunnan kokouksessa pääpiirteittäin hyväksytyn mukainen, joten muutoksiin ei ole tarvetta. Johtokunnan esitys näyttämötaiteen päätoimisen opettajan toimen täyttämisestä alkaen jäi vaille hyväksyntää samoin kuin jätetty investointisuunnitelma. TA 2015 TOIMINTATULOT Myyntitulot Maksutulot TOIMINTATULOT YHTEENSÄ TOIMINTAMENOT Henkilöstömenot Palkat ja palkkiot Eläkekulut Muut hlösivukulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset 500 Muut toimintamenot TOIMINTAMENOT YHTEENSÄ TOIMINTAKATE YHTEENSÄ Valtionosuus vuodelle Todelliset menot Kansalaisopiston toiminnalliset tavoitteet on valtuusto hyväksynyt esitetyssä muodossa. Oheismateriaalia. REHTORI: Johtokunta merkitsee tiedoksi ja noudatettavaksi kaupunginhallituksen antamat vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet ja hyväksyy esitetyn osatehtäväjaon vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelmaksi.

15 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Talousarvion toteutuminen vuonna 2014 KANSALOP 11 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ) Kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kuntalain 68 :n mukaan kunnan tilinpäätös on laadittava ja hyväksyttävä maaliskuun loppuun mennessä. Talousarviovertailun mukaan vuoden 2014 talousarvio on toteutunut seuraavasti: TA TOT % Menot , ,70 100,3 Tulot , ,63 103,6 Netto , ,07 99,0 Määrärahoilla toteutettiin ,30 tuntia. Valtionosuutta kaupunki sai kansalaisopistotoimintaan vuonna 2014 yhteensä euroa, joten tämän hetkinen nettomeno on euroa. Myyntituloissa on tässä vaiheessa vielä mukana kuntien ennakot. Lopulliset kuntien osuudet lasketaan toteutumaraportin perusteella, joten niihin tulee vielä muutoksia. REHTORI: Johtokunta hyväksyy selvityksen vuoden 2014 talousarvion toteutumisesta.

16 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Toimintakertomus ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuodelta 2014 KANSALOP 12 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ) Liitteessä 2/2015 on toimintakertomus ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuodelta Osa liitteestä jaetaan kokouksessa. REHTORI: Johtokunta hyväksyy toimintakertomuksen ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumisen vuodelta 2014 liitteen 2/2015 mukaisesti.

17 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Päivi Vaarulan sivutoimi-ilmoitus KANSALOP 13 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ) johtokunnalle on sivutoimi-ilmoituksen jättänyt tekstiilityönopettaja Päivi Vaarula, joka ilmoituksessaan kertoo toimivansa JEDU Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän JEDU arviointitoimikunnassa varsinaisena jäsenenä kulttuurialan edustajana. Toimikunta toimii myös TOPPI 1 ja 2 hankkeiden ohjausryhmänä. Toimikunta kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa. Toimikuntaan valitaan enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Lisäksi hän toimii opettajana Värjärikillan järjestämällä kesäkurssilla Fiskarssissa. Kumpaankaan tehtävään hän ei käytä työaikaa. REHTORI: Johtokunta merkitsee sivutoimi-ilmoituksen tiedoksi.

18 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö FM Taina Kankaanpään tekemään korvaushakemukseen KANSALOP 14 (Asian valmistelijat Kai Perttu puh ja Seija Pulli-Marjakangas puh ) OAJ:n lakimies Erkki Mustonen on tehnyt Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle FM Taina Kankaanpään toimeksiantamana korvausvaatimuksen koskien kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 2 :n 3 momentissa tarkoitettua korvausta saapunut korvausvaatimus liitteineen esitellään johtokunnalle kokouksessa. REHTORI: Johtokunta hyväksyy 1. esitetyn lausunnon (liite 3/2015) ja 2. esittää esitetyn lausunnon lausuntonaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle. Tämä tarkastettiin heti kokouksessa.

19 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Asiantarkastajat ja laskujen hyväksyjät vuodelle 2015 KANSALOP 15 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ) Kaupunginhallitukselta tulleiden ohjeiden mukaisesti hallintokuntien on kunkin vuoden alussa nimettävä ne henkilöt, jotka ovat oikeutettuja hyväksymään laskut. Kaupungilla on käytössä ostolaskujen sähköinen käsittelyohjelma. Laskujen hyväksyjä vastaa mm. siitä, että tositteessa on vuoden 2015 tilikartan mukainen oikea tilimerkintä, menon suorittamiseen on käytettävissä määrärahaa ja lasku hyväksytään ja toimitetaan maksatukseen ennen eräpäivää.hallintokuntien tulee päättää hyväksymismenettelystä niin, että alaisella ei pääsäännön mukaan ole oikeutta hyväksyä esimiestänsä koskevaa laskua. Lautakunnan tai johtokunnan tulee erikseen käsitellä ja hyväksyä pääsäännöstä poikkeaminen. Matkalaskuissa on oltava merkintä matkamääräyksen antajasta ja laskutettavien kilometrien tulee perusta luotettavaan selvitykseen. Avustukset myönnetään ehdolla, että avustus käytetään anottuun tarkoitukseen. Vuonna 2014 laskut hyväksyi sivistystoimenjohtaja Kai Perttu, apulaisrehtori Seija Pulli-Marjakangas tai sivistystoimen talous-ja hallintopäällikkö Hannu Karstunen. Apulaisrehtori Seija Pulli-Marjakankaan laskut hyväksyi sivistystoimenjohtaja Kai Perttu tai sivistystoimen talous- ja hallintopäällikkö Hannu Karstunen. Asiantarkastajina toimivat opistosihteeri Riitta Pekkala ja kurssisihteeri Jaana Sadinmäki. REHTORI: Laskut hyväksyy sivistysjohtaja Kai Perttu, apulaisrehtori Seija Pulli-Marjakangas tai sivistystoimen talouspäällikkö Hannu Karstunen. Apulaisrehtori Seija Pulli-Marjakankaan laskut hyväksyy sivistysjohtaja Kai Perttu tai sivistystoimen talouspäällikkö Hannu Karstunen. Asiantarkastajina toimivat opistosihteeri Riitta Pekkala ja kurssisihteeri Jaana Sadinmäki.

20 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Viranhaltijapäätökset KANSALOP 16 Apulaisrehtori Kansalaisopiston opetustoiminta 1/ Hankinnat, säilytysaika 2 v 1/ PUHEENJOHTAJA: Johtokunta merkitsee viranhaltijapöytäkirjat tiedoksi ja päättää, ettei niiden ottokelpoisia päätöksiä oteta kuntalain 51 :n perusteella johtokunnan käsiteltäväksi. JOHTOKUNTA: Merkittiin tietoon saatetuiksi.

21 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ilmoitusasiat KANSALOP 17 (Asian valmistelija Seija Pulli-Marjakangas puh ) 1. KoL jäsentiedote lokakuu 2014: vaikutetaan, KoL kehittää ja kouluttaa, kansalaisopistot.fi 2. KoL jäsentiedote marraskuu 2014: kestävän kehityksen toimenpidesitoumus, tulevat koulutukset, hallituksen blogi, vieras kynä. 3. Ylivieskan kaupungin voimaan tullut hallintosääntö, oheismateriaalia. 4. KoL jäsentiedote tammikuu 2015: ajankohtaista, hallituksen blogi, vieraskynä. REHTORI: Johtokunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi. JOHTOKUNTA: Merkittiin tietoon saatetuiksi. johtokunnan kokousten alustavat päivämäärät vuonna 2015: ke klo ke klo ke klo 18.00

22 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kunta Ylivieskan kaupunki Kansalaisopiston OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 4-5, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 6-9 HValL 3 :n 1 mom/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaati musviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Ylivieskan kaupunginhallitus Kyöstintie 4, Ylivieska PL 70, Ylivieska Pykälät 6-9 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaati muksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

23 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pohjois-Suomen hallinto-oikeus Käyntiosoite: Isokatu 4, Oulu Postiosoite: PL 189, Oulu Puh Fax Sähköposti: Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika 30 päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla vali tusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoi te Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava 1): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain Lisätietoja (701/1993) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeudenkäyntimaksu. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle. Liitetään pöytäkirjaan

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Ylivieskan seudun musiikkiopiston johtokunta 25.02.2014

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Ylivieskan seudun musiikkiopiston johtokunta 25.02.2014 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 25.02.2014 AIKA 25.02.2014 18:30-19:40 PAIKKA näyttelysali, Ylivieskatalo Akustiikka, Koulutie 2, Ylivieska KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 1. Otsikko Sivu 38 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 1. Otsikko Sivu 38 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Kirjasto- ja kulttuurilautakunta 06.05.2015 AIKA 06.05.2015 17:30-18:35 PAIKKA KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1. Otsikko Sivu 21 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1. Otsikko Sivu 21 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Kirjasto- ja kulttuurilautakunta 17.03.2015 AIKA 17.03.2015 19:00-20:40 PAIKKA Ylivieskatalo Akustiikka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen avaus, laillisuuden

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kaupungintalo, hallituksen huone

Kaupungintalo, hallituksen huone -2, KH 1.7.2010 9:00 Kokousaika Torstai 1.7.2010 klo 09.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, hallituksen huone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA VIRHE.

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 34

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 34 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 34 Tekninen lautakunta 08.05.2014 AIKA 08.05.2014 klo 19:00-20:20 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 32/2014 588

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 32/2014 588 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 32/2014 588 Kunnanhallitus 16.12.2014 AIKA 16.12.2014 klo 17:00-17:57 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 376 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 3.3.2015 klo 16:00 18:58 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 8 9 10 11 12 13 Alustavat tilinpäätöstiedot

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Johtokunta 10.06.2014 Nro 4/2014

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Johtokunta 10.06.2014 Nro 4/2014 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 10.06.2014 Nro 4/2014 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 42 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 43 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2015 1. Yhtymäkokous. Aika 21.04.2015 klo 16:00-18:05. Sievin kunnan valtuustosali, Haikolantie 16, Sievi

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2015 1. Yhtymäkokous. Aika 21.04.2015 klo 16:00-18:05. Sievin kunnan valtuustosali, Haikolantie 16, Sievi Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2015 1 Yhtymäkokous Aika 21.04.2015 klo 16:00-18:05 Paikka Sievin kunnan valtuustosali, Haikolantie 16, Sievi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNNE PÖYTÄKIRJA 6/2013 65. Tarkastuslautakunta 20.06.2013. AIKA 20.06.2013 klo 09:00-11:15

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNNE PÖYTÄKIRJA 6/2013 65. Tarkastuslautakunta 20.06.2013. AIKA 20.06.2013 klo 09:00-11:15 PÖYTÄKIRJA 6/2013 65 Tarkastuslautakunta 20.06.2013 AIKA 20.06.2013 klo 09:00-11:15 PAIKKA Haapajärven kaupungintalo, kokoushuone 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 49

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 49 JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 49 Tekninen lautakunta Aika 03.10.2014 klo 8:00-10:10 Paikka Kaupungintalo, kh:n kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 91 153 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

Kunnanhallitus. 147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 91 153 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 7/2009 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.3.2009 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Hotelli Degerby, Brandensteininkatu 17, Loviisa

Hotelli Degerby, Brandensteininkatu 17, Loviisa 11.12.2014 1 KOKOUSAIKA 11.12.2014 klo 16.00 16.49 KOKOUSPAIKKA Hotelli Degerby, Brandensteininkatu 17, Loviisa KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 124 : Kokouksen avaus 3 Yh 125 : Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

6 valvontasuunnitelman (2011-2014) toteutumisen arviointi vuodelta 2014 27 Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sitoutuminen tietoon

6 valvontasuunnitelman (2011-2014) toteutumisen arviointi vuodelta 2014 27 Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sitoutuminen tietoon Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 3/2015 1 Yhtymähallitus Aika 13.03.2015 klo 08:30-10:55 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 19/2014 343

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 19/2014 343 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 19/2014 343 Kunnanhallitus 18.12.2014 AIKA 18.12.2014 klo 12:00-13:10 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 169 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

-2, SIV 20.1.2015 17:00

-2, SIV 20.1.2015 17:00 -2, SIV 20.1.2015 17:00 Kokousaika 20.1.2015 klo 17.00-20.10 Kokouspaikka Kaupungintalo, valtuustosali VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON HAKUSANOJA EI LÖYTYNYT. Pöytäkirjan nähtävänä pito Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

Johtokunta 29.08.2007 Nro 4/2007

Johtokunta 29.08.2007 Nro 4/2007 PÄIJÄT HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1 (15) Päijät Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 29.08.2007 Nro 4/2007 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 36 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 99

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 99 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 99 Kunnanhallitus 24.02.2015 AIKA 17:00-18:23 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 101 53 TALOUDEN SUUNNITTELU- JA

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 44

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 44 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 44 Tekninen lautakunta Aika 25.03.2015 klo 18:00-18:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 23 Vesilaitoksen tarvikkeiden hankinta

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 33/2014 600

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 33/2014 600 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 33/2014 600 Kunnanhallitus 29.12.2014 AIKA 29.12.2014 klo 18:30-19:13 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 382 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.10.2012 klo 18:30-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 309 515 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 309 515 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 21/2005 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2005 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012

VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012 VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012 Kokousaika Torstaina 06.09.2012 klo 18.30 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone Osallistujat Päätöksentekijät Himanen Sirpa Laitinen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 18

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 18 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 18 Tekninen lautakunta 05.03.2015 AIKA 05.03.2015 klo 19:00-21:30 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2014

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2014 TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2014 Aika: Maanantai 16.6.2014 klo. 17.00 17.19 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen huone Läsnä: Veijo Kaskimäki puheenjohtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Marita Hietakoivisto

Lisätiedot