Alku. <3: Lapikkaan hallitus, Syksy on täällä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alku. <3: Lapikkaan hallitus, Syksy on täällä."

Transkriptio

1

2 Alku. Syksy on täällä. Opiskelille syksy ei suinkaan tarkoita kesän loppumista luonnon harmaantumista. Se tarkoittaa uuden lukuvuoden alkua, uusien kurssien alkua, uusien naamojen ilmestymistä yliopiston käytäville, sekä ennen kaikkea asiaa, jota on odotettu viime joulusta asti uusien fuksien saapumista. Fuksit, uudet opiskelimme. Tämä lehtinen on tehty ennen kaikkea teille. Sen ovat hartaalla omistautuneisuudella koonneet Lapikkaan hallituksen jäsenet. Se, mitä Lapikas hallitus oikeastaan ovat, selviää tkamalla lukemista. Samalla selviää toivottavasti paljon muutakin, mikä helpottaa sopeutumistanne opeopiskelijoiden joukkoon. Mukana on myös pikku ripauksia hallituslaisten kyseenalaista huumoria, lähinnä lehden vakkaripalstojen muodossa. Lerpake muuten ilmestyy neljä kertaa vuodessa seuraavaa tarttee oottaa pikkujouluihin asti! Jos joku teistä kokee sisäisen journalistinsa kutsun lukiessaan laadukasta teostamme, pitää meihin ottaa ehdottomasti yhteyttä. Vaatimustaso jutuille ei ole kovin korkea, kuten pian tulette huomaamaan.. Nautinnollisia lukuhetkiä unohtumatonta opiskeluvuotta kaikille! <3: Lapikkaan hallitus, eli Tiia, Pauliina, Henna, Jenni, Olli, Elli-Noora, Iida, Karoliina, Jonni Laura

3 Hellunrei hellät tunteet! Lämpimästi tervetuloa joukkoomme! Käsissäsi on se tärkein nivaska, mitä tämän alkuhuuman aikana käteesi saat. Noh, jos ei tärkein, niin ainakin se vähiten ressaava. Luet Lapikkaan ikiomaa lehtistä, Lerpaketta, joka on vain teitä varten, rakkaat fuksit, koottu. Perinteisesti ensimmäinen Lerpake antaa vinkkejä uuteen elämänvaiheeseen, joten lue se tarkkaan. Älä ota sitä kuitenkaan vakavasti. Ainejärjestömme hallitus esittäytyy samassa lehtisessä, itse kirjoittelen puheenjohtan paikalta. Lapikkaan kautta tulette tutustumaan meihin muihin, einiin-vanhoihin, vanhoihin tosi-vanhoihin opiskelijoihin. Olemme osa sitä kaikkea uutta, jota eteesi lähiaikoina tuodaan. Parhaiten pääset tutustumaan lapikaslaisiin osallistumalla olemalla oma itsesi. Meidän joukko on monessa junassa, siltiki se veturin kuljetta vie meitä etheenpäin eikä konduktööri jätä asemalle. Mene, koe elä! Sitä varten on fuksivuosi. Ja joillaki useampiki opiskeluvuosi, eikä siinä ole mithään väärää. Tutustu, kokeile, aloita, lopeta, juhli nauti! Kämpillä voi olla myöhemminki, peruskurssitki ehtii käyä. (Neljäntenä vuonna kasvatustieteiden perusteet vieläki käymättä). Okei, opiskeluki on kyllä tärkeää näin aluksi, mutta älä revi ressiä hae ittelles se sopivin sekoitus. Se on se akateeminen vapaus. :D Suosittelen lämpimästi, että saavutte sankoin joukoin Pönttäreihin, joka oikeastaan on ensimmäinen virallinen Lapikkaan tapahtuma uusille vanhoille. Toivon, että niin saapuvat monet meistä vanhoistakin. Siellä luodaan ensimmäiset tuttavuuet vuosikurssien välille saat mahollisuuen kysyä meiltä kaikkea maan taivaan välilltä. Toinen tapahtuma, mitä et voi ohittaa (ET VAAN VOI) on Hirvikari-viikonloppu, jolloin maa järisee elämä on mukavaa! Siittä kuulet pian lissää!

4 Ole tarkkaavainen kuuntele, poimi ittelles tärkeimmät tiedot muista, että aina on joku jolta kysyä. Teitäki on monta samassa veneessä, eikä se vene muuten ole pieni. Airoissa on tuutorit, jotka auttaa aina. Tuutoreita opastamme met, Lapikkaan hallituslaiset me taas olemme kaikkien lapikaslaisten asialla. Eli lopputulemassa met kaikki olemme katsomassa, että se paatti menee sinne minne pitääki. Lapikkaan hallituksesta kuulet lisää sopivana ankohtana pääset tutustumaan meihin henkilökohtaisesti ihan pian! Älä epäröi ottaa yhteyttä aieminkaan, vastaus etitään varmasti. Mukavaa lukukauden alkua tasapuolisesti kaikille! Terkuin, Tiia Saatio Puheenjohta Lapikas ry.

5 Lapikas Lapin yliopistossa luokanopettaksi opiskelevia yhdistää ainejärjestö nimeltään Lapikas ry. Kohta 37 -vuotias ainejärjestömme on Lapin yliopiston vanhin ainejärjestö sen jäsenmäärä on kasvanut koko an. Lähes kaikki luokanopettaopiskelit ovat jäseniä, tällä hetkellä lapikaslaisia on yli 300. Lapikkaan jäseneksi voi liittyä jokainen Lapin yliopistossa luokanopettaksi opiskeleva liittyä tarvitsee vain kerran! Lapikkaan jäsenmaksu on 32 euroa se maksetaan vain kerran. Lapikkaan jäsenenä saat ankohtaista tietoa kaikista opiskelijoita koskevista asioista sekä tapahtumista, voit hankkia Lapikkaan haalarit osallistua Lapikkaan järjestämiin tapahtumiin. Vain Lapikkaan jäsenenä pääset myös SOOL:n jäseneksi. Lapikas on muutakin kuin lämmin saapas. Se on innokkaiden kansankynttiläraakileiden oma ainejärjestö, joka näkyy kuuluu kauas. Ainejärjestö huolehtii alansa opiskelijoista, koulutuksesta sosiaalipoliittisista asioista sekä järjestää tapahtumia opiskelijoilleen. Ainejärjestön toimintaan sen kehittämiseen voi vaikuttaa jokainen alaa opiskeleva, yhdessä vuosittain valittavan hallituksen kanssa. Hallitukseen haetaan joka syksy innokkaat uudet kasvot ovat aina tervetulleita! Lapikkaan tehtävä on osaltaan huolehtia opiskelijoista niin opiskelumaailmassa kuin arkenakin. Lapikas huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta järjestää erilaisia tapahtumia virkistämään opiskelin arkea. Lapikkaan vuoden 2012 hallituksessa häärää kymmenen jokapaikanhöylää. Kaikilla meillä on kuitenkin omat vastuualueemme, joihin liittyvissä asioissa meihin voi olla yhteydessä. Kun törmäät näihin naamoihin käytävällä, tule vaikka moikkaamaan! Haluamme kaikki tutustua uusiin opiskelijoihin olemmehan täällä ihan jokaista opeopiskelia varten.

6 Lapikkaan hallitus 2012 Tiia Saatio Pauliina Konu Henna Huovinen puheenjohta varapuheenjohta sihteeri verkkosivuvastaava kulttuurivastaava kv-vastaava Jenni Moilanen Olli Häyrynen Elli-Noora Varajärvi koso-vastaava koso-vastaava koso-vastaava SOOL-vastaava rahastonhoita kv-vastaava fuksivastaava

7 Iida Kainsinkko Karoliina Jääskö Jonni Haasanen kulttuurivastaava kulttuurivastaava lerpakkeen lerpakkeen toimitussihteeri päätoimitta Laura Pieskä lerpakkeen toimitussihteeri liikuntavastaava (koso = koulutus- sosiaalipolitiikka, kv = kansainväliset asiat)

8

9 Tuutorit 2012 Tuutorit ovat fuksien äiti- isähahmo, ensikäden tukijoita auttajia sekä yhteishengen kohottajia. Tänäkin vuonna joukko koostuu kahdeksasta erilaisesta persoonasta, joista jokainen on valmis tarjoamaan auttavan kätensä sitä tarvitseville uusille opiskelijoille. Ykkösryhmää luotsaavat Oulun seudulta Rolloon pölähtänyt, erilaisia lautahommia harrastava Antti sekä urheiluun Lappiin hullaantunut Olli. Kakkosen isinä äitinä toimivat omien sanojensa mukaan härö Jani, Kärsis tai Mäkäräinen eläväinen Kaijanin tyttö Elisa.

10 Kolmosryhmän tuutoreita ovat musahommia harrastava synkkien metsien kasvatti Harri juoksemisesta hauskanpidosta nautiskeleva Ansku. Nelosryhmää vetävät bufalo wingsien ystävä, naimaton urheilullinen Markus sekä 21-vuotias oululaishempukka Ida.

11 Vuoden fuksin mietteitä uuden lukuvuoden kynnyksellä Niin siinä vain taas kerran kävi. Kaikkien aikojen kesä meni nopeammin kuin kaikki muut samanlaiset kesät tähän mennessäkin. Yliopistolta keväällä lähtiessä toivottelin kaikille mahtavaa kesää, mielessäni mietin, että tänä kesänä teen kaiken sen, mitä en muina kesinä ole ehtinyt tekemään. Todellisuus ei kuitenkaan vastannut ihan odotuksiani, vaan kesä meni töissä nukkuessa. Kovin montaa ihmistäkään en tullut kesän aikana nähneeksi. Se ei kuitenkaan vedä mieltä murheelliseksi, koska läpi kesän atuksissani oli muistot ensimmäisestä opiskeluvuodesta luokanopettakoulutuksessa, sekä atukset tulevasta vielä paremmasta vuodesta. Olin jo aiko sitten päättänyt, että päästessäni yliopistoon opiskelemaan, otan ensimmäisen vuoden mahdollisimman rennosti, panostan sosiaalistumiseen. Tavoite täyttyi hienosti. Heti alkusyksystä pääsin tutustumaan mukaviin ihmisiin, aloin samalla löytää omanlaisiani ihmisiä. Keväällä tämä oli konkreettisesti havaittavissa, kun mahduimme parin muun luokanopettaopiskelin kanssa samaan hotellihuoneeseen Dublinissa useamman yön aksi. Uutta opiskelia haluaisin kannustaa tekemään opiskeluastaan ikimuistoista unohtamalla turhat huolet murheet. Ympärillä olevat ihmiset tapahtumatarjonta mahdollistavat sen, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin. Opiskeluaika mahdollistaa uusien hienojen ystävyyssuhteiden muodostamisen. Ensimmäisen vuoden kursseilla joutuu monenlaisiin tilanteisiin, joissa pääsee omalta mukavuusalueeltaan ulos, saa samalla heittäytyä täysin omaksi itsekseen. Tulevaan syksyyn ennakkoluulottomuutta, jokaisen avoimuutta fuksin kannattaa jonkun verran varata mukaan myös hulluutta. Luokanopettaksi opiskeleminen ei ole turhan jäykkää tylsää, minkä jokainen tulee viimeistään kuukaudessa huomaamaan.

12 Vuoden fuksina haluan myös, että jokainen jota edes hieman kiinnostaa, lähtee heti alusta lähtien aktiivisesti mukaan Lapikkaan toimintaan, nauttimaan siitä, mitä Lapikkaalla on tarjota. Ainejärjestön kautta saa vieläkin kiinteämmän kosketuksen Rovaniemen luokanopettaopiskelijoiden elämään. Kannattaa myös muistaa, että tarkkailevat katseet nappaavat fuksien joukosta seuraavan vuoden fuksin lisäksi pitkään tkumoon. Tässä vaiheessa onkin hyvä viimeistään olla oma itsensä, antaa vain mennä. Olli Häyrynen vuoden fuksi 2011 Tämän vuosituhannen Vuoden Fuksi tilastot 2000 Pasi Lintulahti 2001 Anna Suopanki 2002 Jussi Korpi 2003 Lasse Mattila 2004 Jarno Jokiharju 2005 Tiina Mäkelä 2006 Olli Hirmasto 2007 Taneli Kemppainen 2008 Jarkko Sippola 2009 Tiia Saatio 2010 Anna-Leena Räisänen 2011 Olli Häyrynen 2012 Sinäkö se oot? ;)

13 Syksyn tapahtumat eli kalenteri esiin! *29.8 Tutustumisilta Das-kodalla Uusien opiskelijoiden tutustuminen toisiinsa tuutoreiden opastuksella. Mukavaa rentoa yhdessäoloa. *30.8 Kaupunkikierros Tuutoreiden opastuksella tutustuminen Rovaniemen tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Sampoaukio, harjottelukoulu, kirsto jne.. *31.8 Fuksimessut Täällä pääset tutustumaan sekä Lapikkaaseen sen Hallitukseen, että muihin ainejärjestöihin moniin fuksille tärkeisiin informaatiolähteisiin. *31.8 Baarikierros Lyy:n varjoavaiset Baarikierroksella kierretään Rovaniemen tärkeimmät kuppilat baarit sekä tutustutaan toisiinsa. Mukana tuutorit uudet fuksit. Täältä tketaan matkaa Lyy:n varjoavaisiin Dorikseen, jonne myös muut Lapikaslaiset ovat tervetulleita! Muista ostaa lippu ennakkoon Fuksimessuilta! *3.9 Pönttöbileet Pönttöbileet eli kotoisammin pönttärit ovat kaikille Lapikaslaisille avoin tapahtuma. Kakkosen pot ovat valmistaneet kaikille herkullista kotiviiniä, jota maistellaan Yliopiston pääovien edessä. *12.9 Fuksiaiset Fuksit kastetaan mukaan opiskelielämään perinteisten fuksiaisten merkeissä. Fuksiaisissa kierretään leikkimielellä vanhempien opiskelijoiden suunnittelemia raste tutustutaan siitä sivussa toisiinsa. Rastien vetäjien lahjominen erittäin suotavaa ratkaisevaa pisteenlaskun kannalta. Rastikilpailun jälkeen krebaaminen tkuu yökerhossa. Voittajoukkue palstetaan Hirvikarissa. * Hirvikari Legendaarinen tutustumisviikonloppu Lapikaslaisten kesken. Täällä Hirvikarissa tutustut sekä vanhojen fukseihin, uusien vanhoihin fossiiliopiskelijoihin että monivuotisiin perinteisiin. Pakkaa mukaan, evästä (sekä

14 kuivaa, että kosteaa), makuupussi, saunakamppeet sekä älyttömän paljon iloista reipasta mieltä. Esiintymässä varmaankin Livebändi lauantai-illan päättää sukkamehudisco. Pakkaa siis parhaimmat sukkasi mukaan tule joraamaan. Tätä reissua et halua missata! *Fuksisitsit lokakuussa Akateeminen pöytäjuhla juomalaulujen leikkimielesten tehtävien parissa. Harjoitellaan yhdessä, miten sitseillä käyttäydytään ( juodaan). Kaikki lapikaslaiset ovat tervetulleita. *Vuosijuhlat marraskuussa Lapikas täyttää kunniakkaat 37-vuotta marraskuussa tätä juhlistamme yhdessä Lähteentien pirtillä. *Pikkujoulut joulukuussa Riisipuuroo glögiä Lapikkaan omissa pikkujouluissa. Täällä uusi Hallitus näyttäytyy ensimmäisen kerran lisäksi palstetaan vuoden fuksi. Keväällä tulossa muunmuassa... *Talvipäivät helmikuussa Koko Suomen opeopiskelijoiden yhteinen talvirieha Raumalla. Talvipäivät ovat huippu opiskelitapahtuma opeopiskelijoihin, myöhemmin. juhlimista täällä unohtamatta. luot Tästä yhteyksiä koko tapahtumasta Suomen infoa lisää

15 Luokanopeopiskelin ABC-kiria A: APUA voi olla ensimmäinen reaktiosi opiskelu aloittaessa. Lue nämä aakkoset huolella, niin huomaat kuinka hauskaa opiskelu voikaan olla! B: Bileet! Niitä riittää jokaiseen makuun. Tule ennakkoluulottomasti mukaan pidetään yhdessä kivaa! C: Cafe Tivoli, Tinke, Kevoli Opiskelin bilemesta numero uno. Täällä iltasi ei voi epäonnistua! D: DAS-Kota, mainio paikka saunomiselle, tutustumiselle illanvietoille. E: Tämä voi olla hyvinkin koko ELÄMÄSI parasta aikaa! F: Freestyler. Tämän biisin soidessa Tivolin tanssilattia täyttyy Lapikaslaisista mitä oudoimmista tanssikuvioista. Huomaat kyllä sitten. G: Gradu. Siitä nyt ei vielä tarvi puhua. H: Hirvikari, jokasyksyinen hulvaton retki opeopiskelijoille. Tätä et voi missata! I: Ilmat voi täällä Lapissa olla vähän vilposemmat, mutta karvalakki päässä tuntuu kolmenkympin pakkasetkin mukavan rapsakoilta. J: Jäsenmaksu. Lapikkaalla se on 32 se maksetaan vain kerran elämässä. Liitythän sieki! K: Kahvihetket. Lapikkaan hallitus tarjoaa ilmaista kahvia lisuketta ainejärjestötiloissa pari kertaa kuussa. L: Lapikas, tuo oma ihana ainejärjestömme joka hoitaa etusi järjestää tapahtumia juuri Sinua atellen!

16 M: Matti kukkarossa? Makaroonilla mennään N: N:nnen vuoden opiskeli on hän, joka ei enää itsekään muista milloin on opintonsa aloittanut. O: Opetta, suomen kolmanneksi seksikkäin ammatti. Siksihän me täällä ollaan, vai? P: Pariutuminen. Kyllä, sitä tapahtuu Lapikaslaisten keskuudessa. Paljon. Q: Qué tal? Vaihtareihinkin kannattaa tutustua. R: Ruoka. Se on yliopistolla hyvää sairaan halapaa! S: Opettaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry kokoaa yhteen kaikki Suomen opettaksi opiskelevat. SOOL aa opeopiskelijoiden asioita, valvoo etu tarjoaa hyödyllisiä etuuksia. Tsekkaa Lähimmät yhteyshenkilösi liittoon ovat SOOLin hallituksen jäsen Jenni Moilanen ) sekä kenttäasiamies Ei Moilanen ) T: Tuutori, tuo ihana ihmislapsi, tuki turva niin hyvässä kuin pahassa. U: Ulapland.f, sieltä löytyy se kaikki tieto mitä ei kseta kirta tämän vihkosen sivuille.

17 V: Vappu, opiskeluvuoden villein viikko täynnä menoa meininkiä! W: Weboodi. Paikka, jossa hoidat opiskelujesi virallisen puolen kurssiilmoittautumisista lukukausimaksuihin. X: Jokaisesta luokanopeopiskelista löytyy takuulla sitä spessuakin spessumpaa X-Factoria! Y: Ystävät. Niitä löydät varmasti, sillä opeopiskelit ovat hitsin hienoa porukkaa! Z: ZzzzzzZZzzz Syyslukukauden jälkeen saattaa ihmislasta hieman nukuttaa. Å: Kyllä, myös yksi pakollinen ruotsinkurssi kuuluu opeopintoihin. Ä: Äitiä ämmiä voi tulla ikävä kun rahat on loppu kaikki sukat käytetty. Ö: Informaatioöverit? Ei huolta! Kun kaikki tärkeä taas unohtuu, etsi käsiisi lähin sinilahkeinen KYSY!

18 SYKSYN TÄHTIPOIKA oooooh... Kesä ohitse on, oon niin levoton. Tuu tää pyyhe mun päältä poistaan, kohta jätkänkynttilä sulle loistaa... Nimi: Pieti-setä (jotku tuntee myös Anttina) Traagiset mitat: No onhan mää aika pitkä sillain Kotipaikkakunta: Liminka Harrastukset: Jekkupommeilu Sorsan kanssa, kompurointi omalla pihalla kello 03.30, rullalautailu auringonlaskussa, naku-uinti

19 FUKSIHOROSKOOPPI Toimituksemme astrologi on lukenut mintunlehtiä nähnyt ennustavalla palstavalla kuoriutuu. silmällään Huomioi nämä sen, millainen kultaakin opiskeli kalliimmat juuri vinkit Sinusta tee opiskeluastasi ikimuistoinen! Neitsyt Sinä olet se, joka rymyää luennoille myöhässä on muutenkin aina vähän pihalla. Akateeminen varttisi venyy helposti, mutta bileissä olet aina ensimmäisenä mukana. Vaikka priorisoinnissasi ei olekaan mitään vikaa, muista silti joskus suoda muutama atus opinnoillesikin. Vaaka Vuonna 2020 sinut tunnetaan edelleen Vuoden Fuksina Opinnoissasi et kiirettä pidä, teet Hirvikari-reissuissasi uuden ennätyksen. Vaikka tittelisi onkin hieno meriitti, et kai halua uusien fuksien nauravan joka vuosi parasta ennen päivämäärällesi? Skorpioni Opiskeliboksisi on tuttu kaikille kanssaopiskelijoille, sinuun voi aina luottaa bileiden järjestämisessä. Majoitatkin useita tovereitasi opiskeluvuosiesi aikana mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Muista kuitenkin valita ystäväsi tarkkaan, muuten heräät joku aamu säästöpossu tyhjennettynä. Jousimies Sinulla on kolme työpaikkaa opintojesi ohella, teet siisuuksia aina kun siihen tulee mahdollisuus. Toki on mukava ostaa Euroshopperin sista Crowmooria, mutta ethän tuhlaa kaikkia bileilto työntekoon? Onneksi hyvän organisaatiokykysi johdosta seurastasi saa nauttia vielä Prisman sulkemisan jälkeenkin.

20 Kauris Sinut löytää varmasti jokaisista kissanristiäisistä valovoimainen persoonasi kutsuu ympärilleen sankoin joukoin uusia ystäviä. Varo ettet kuitenkaan sokeudu suosiostasi. Kun kumarrat toiseen suuntaan, voi helposti käydä niin, että pyllistätkin toiseen. Kate Moss on kauris (sen huomaa). Vesimies Opiskelujesi aikana mielenkiintosi kohdistuu opintojen sian uusiin tulokkaisiin heidän iskemiseensä. Fuksivuotena tämä vielä menettelee, mutta varo ettei sinusta tule uutta Hirvikari-legendaa. Parin vuoden päästä saatat olla oppaana siinä, miten -96 kesytetään Kalat Vuoden fuksi, vuoden tuutori, Lapikkaan puheenjohta, SOOL:n puheenjohta. relaa vähän! Suuri voima tuo suuren vastuun, vaikka tittelisi tuovatkin mukanaan mainetta juhlia, on mukavampi täristä torstaiaamuna vällyjen välissä kuin kokouspöydän alla. Oinas Selviät opinnoistasi aukaisematta ainuttakaan tenttikira. Kirsto on sinulle tabu, kirstokortin käyttö hepreaa. Opettan ammatissa kirt ovat kuitenkin tärkeä elementti, joten lainaa muodon vuoksi edes pari kira per vuosi. Ei niitä pakko lukea oo.

21 Härkä Jostain syystä sinä olet se, joka löytyy jokaisesta uusintatentistä. Pänttääminen ei kiinnosta, mutta ikävä kyllä luennotkin kuuluvat opeopiskelin arkeen. Tässä hyvä porkkana: varaa paikka hyvännäköisen kollegasi vierestä, voit pyytää häneltä neuvoa pahan paikan tullen. Kaksoset Sinut tunnetaan uusista opiskelijoista kaikkivoipana turbona. Sinulta saa vastauksen jokaiseen opiskelupulmaan, tehtäväsi on palautettu jo ennen tehtävänantoa. Älä kuitenkaan viiletä ohi ystävistäsi mahtavista tapahtumista helmereitäkin voi vetää turbona! Marco Bjurströmkin on kaksonen. Ja turbo. Rapu Et ole vieläkään varma siitä, onko opettan ammatti oikea sinulle. Sukkuloitkin tiedekuntien kurssien välillä, hakulomakkeita lentelee oikkiksesta kuvataidekasvatukseen. Älä kuitenkaan luovuta heti. Sinussa on ainesta ethän muuten olisi päässyt tiukkaakin tiukemman valintaraadin seulan lävitse. Leijona Oletko juuri sinä se, joka löytää sielunkumppaninsa Lapikkaan joukosta? Opettan kanssa pariutuminen on loistava valinta, sillä onhan se yksi seksikkäimmistä ammateista. Voitte myös harjoitella toisiinne läksyttämistä karttakepin käyttöä

22 Juoruakka Yksi ainoa tietolähde Rollon kuumimpiin juoruihin. Be aware, et voi koskaan tietää milloin juuri sinä olet juoruakassa Rollon yössä voi bongata julkkisten lisäksi myös julkisuudenhakuisia Lapikaslaisia... Spotted vol.1: Lauma luokanopettatyttösiä on yrittänyt paikallisessa päästä parempiin yökerhossa. Jussin piireihin mukaan seuraavan kauden Putoukseen on näyttelijät jo kiinnitetty, joten tällä kertaa ei natsannut. Eiköhän se tytöt riitä, että pysytte vaan niinä oman elämänne sketsihahmoina... Spotted vol.2: Eräs opiskelutoverimme ei lannistunut Huhu ensimmäisestä kertoo, edesmenneet että hylkäyksestä. Salattujen näyttelijät ovat Elämien saaneet tungettelevia lähestymisyrityksiä kyseiseltä neitokaiselta. RIKU, SÄÄ OOTKI ELOSSA!! H.H., rauhoitu vähän. *** Ja kuka mie oon? Se on salaisuus jota ei ikinä palsteta Tiiät, että rakastat mua. xoxo, Juoruakka

23 KÄÄK! -juorut Toimituksen korviin on kantautunut pariutumisjuoru eräistä lapikkaan opiskelijoista, jotka ovat samalla vuosikurssilla. Tämä on herättänyt paljon kuhinaa muissa lapikkaissa. Pariskunta on bongattu yhdessä niin lettukesteillä kuin lentopallokentällä. Kuvioon kuuluu myös karvainen kolmas pyörä... E T, antakaa intohimolle periksi tuokaa suhteenne rohkeasti päivänvaloon! Yksi jo työelämään onnellisesti siirtynyt lapikasuros kolmannen vuosikurssin salskea nuori mies on bongattu romanttisista saunahetkistä, jopa lapsen adoptoimisesta on puhuttu. Pot hei, jäitä hattuun! Kyllä ne tyttöystävätkin sieltä vielä löytyy. Toimituksemme karannut keskustanuori raiteilta on ostanut membercardin Onnelaan. Siellä hän on silminnäkijöiden mukaan nauttinut lukusia sylitansse salskeiden nuorten miesten käsivarsilla. E-N hei, tka samaan malliin niin ei kukaan sano ei!

24 Dear Poppis Ekin jäätyä eläkkeelle, olen otanut vastuulleni tämän palstan. En halunnut jätää teitä ajelehtmaan atuksienne kanssa. Edelleen voite lähetää kysymyksiä Lerpakkeen toimitukseen, nyt kysymykset voivat olla miltä tahansa elämän osaalueelta. Rakkaudella, Poppamies Auta poppis! Opiskelen luokanopettaksi toista vuotta. Kaikki opiskelikaverini attelevat, että olen outo. Minusta he ovat outo. Mitä teen? Nimimerkki: Ihan tavallinen 91 Hyvä Ihan tavallinen 91, sinuna en olisi huolissani. Jokainen meistä on omalla tavallaan normaali outo. Nämä tavat vain poikkeavat tosistaan, yleensä juuri monella tapaa kuin outonormaale on olemassa. Jatka olemista sellainen kun olet, näytä heille, ettei sinua haittaa pätkääkään, mitä he attelevat. Joku on kuitenkin ihan yhtä outo kuin sinäkin, ellei oudompikin.

25 Rakas poppamies, Täällä on 3 opiskelityttöä olemme olleet sinkkuina jo luvattoman pitkään. Ongelmamme on se, ettemme tiedä miten miehiä tulisi iskeä. Luimme lehdestä, että pyllyyn tarraaminen on toimiva keino lähestyä miestä. Voiko näin toimia esimerkiksi Loviisassa tai muualla yliopistossa? Nimimerkki: Pyllyä vaiko ei? Hei vaan Pyllyä vaiko ei? -naiset. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä taktiikkaa! Miehiä on monenlaisia; niitä, jotka tykkäävät tehdä aloitteen niitä, jotka odottavat teidän tekevän sen. Tarkkailkaa miehen reaktiota, jos hän on hämmentynyt, väittäkää sen olleen vahinko jos taas innostuvat, antakaa mennä vaan! Puristuksen kannattaa aluksi olla hento, myöhemmin voitte hioa sen voimakkuutta etenkin puristusotetta. Onneksi ette ole tilanteessa yksin harjoituspeppukin löytyy ihan läheltä. Voitte aloittaa harjoittelun heti kokeilla taitonne esim. Varjoavaisissa siirtyä myöhemmin päivänvaloon, kuten vaikkapa sinne Loviisan jonoon. Muistakaa kuitenkin, ettei ohimeneviä pyllyjä kannata puristaa istuessaan pöydässä, sen jälkeen voi olla vaikea selittää se vahingoksi.

26 Freestyler Rock the microphone Straight from the top of my dome Freestyler Rock the microphone Carry on with the freestyler I gotz to hmmm To throw on and go on You know i gotz to fow on Selectors on ya radio, play us Cos were friendly to ozone But that's not all so hold on Tight as i rock the mic Oh excuse me, pardon As i syncronize with the analyzed Upcoming vibes the session Let there be a lesson, question You carry protection but will your heart go on Like celine dion karma chamelion Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone Styles, steelos, we bring many kilos So you can pick yours from the various Ambitious, nutrious, delicious, delirious or vicious, just tell us We deliviere anything from accapellas to best sellers Sucker get jealous but they're soft like marshmellows You know they can't handle us like debbie does dallas Yeah we come scandalous, so who the fuck is alice Is she from buckingham palace? Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone Freestyler Rock the microphone Straight from the top of my dome Freestyler Rock the microphone Carry on with the freestyler Yeah straight from the top of my dome As i rock, rock, rock the, rock the, rock the microphone Yeah straight from the top of my dome As i rock, rock, rock the, rock the, rock the microphone Yeah straight from the top of my dome As i rock, rock, rock the, rock the, rock the microphone Yeah straight from the top of my dome As i rock, rock, rock the, rock the, rock the microphone

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte

Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte FUKSILERPAKE 2014 Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte hengailua ja opiskelua meidän kaikkien ilona. Syksy tulee, ja kaikkea mukavaa on taas tiedossa! Ota

Lisätiedot

Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen

Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen TARAKI NRO 3/2012 Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tervetuliassanoja niin oikealta kuin vasemmaltakin Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen

Lisätiedot

Varjolerpake. Katja Myöhänen

Varjolerpake. Katja Myöhänen Varjolerpake Katja Myöhänen Uusi toimittajatiimi täällä terve! Uusi vuosi, uudet kujeet ja uusi Lerpakkeen toimitus tästä se lähtee! Tänä vuonna täällä häärii kolme toimittajaa: Karoliina, Henna ja Eevi.

Lisätiedot

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 3 SYYSKUU 2013

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 3 SYYSKUU 2013 OsavuosikatsausQ3 OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 3 SYYSKUU 2013 Pääkirjoitus Syksyn sävel Moikka vaan taas kaikille uusille ja vanhoillekin opiskelijoille! Fukseille haluaisin antaa

Lisätiedot

TARAKI T Fuksinumero

TARAKI T Fuksinumero TARAKI Fuksinumero 2 TARAKI / Pääkirjoitus Julkaisija Tampereen Rakentajakilta TARAKI TARAKI/TTY Korkeakoulunkatu 5 33720 Tampere 040-8490284 Email taraki@tut.fi Web www.taraki.fi Päätoimittaja Samuli

Lisätiedot

Kapitalistisen ilosanoman tuoja 3/2010

Kapitalistisen ilosanoman tuoja 3/2010 Kapitalistisen ilosanoman tuoja 3/2010 Tulevan pörssiläisen selviytymisopas www.porssiry.fi www.porssiry.fi Kapitalistisen ilosanoman tuoja 3/2010 Tulevan pörssiläisen selviytymisopas Pörssikurssi Kapitalistisen

Lisätiedot

Oulun lääketieteellinen tiedekunta

Oulun lääketieteellinen tiedekunta Oulun lääketieteellinen tiedekunta FUKSIOPAS 2015 NÄIN KÄYTÄT FUKSIOPASTA Fuksiopas on tarkoitettu yhteisesti sekä hammaslääketieteen ja lääketieteen uusille opiskelijoille. Oppaasta löydät perustietoa

Lisätiedot

SISÄLLYS: - PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS - TUUTOREIDENTERVEHDYS UUDELLE POLITIIKKATIETEIDEN JA SOSIOLOGIAN OPISKELIJALLE - TUUTORIT ESITTÄYTYVÄT

SISÄLLYS: - PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS - TUUTOREIDENTERVEHDYS UUDELLE POLITIIKKATIETEIDEN JA SOSIOLOGIAN OPISKELIJALLE - TUUTORIT ESITTÄYTYVÄT 2015 FUKSILEHTI TÄRKEITÄ LINKKEJÄ www.ulapland.fi Yliopiston nettisivut. Täältä pääset mm. sähköpostiisi, WebOodiin, Optimaan, Juolukkaan, Nelliin ja Intranettiin SISÄLLYS: - PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS -

Lisätiedot

Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin

Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin Pääkirjoitus Uutuudenviehätystä Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin fuksinumeron tarkoitus on selittää edes karkeasti osa siitä uudesta maailmasta,

Lisätiedot

Toimittaja: Tommi Posti Kansikuva: Lauri Kouvo Kansikuvapoika: Marko Andersson

Toimittaja: Tommi Posti Kansikuva: Lauri Kouvo Kansikuvapoika: Marko Andersson FUKSLAAKI 2015 Toimittaja: Tommi Posti Kansikuva: Lauri Kouvo Kansikuvapoika: Marko Andersson SISÄLLYSLUETTELO Alkusanat 4 Puheenjohtajan tervehdys 5 Fuksiviikko-info 6 Opintoneuvojan terveiset 7 Kaplaakin

Lisätiedot

OIKEUSTIETEEN YLIOPPILAIDEN YHDISTYS ARTIKLA RY ARTISTIN AAPINEN

OIKEUSTIETEEN YLIOPPILAIDEN YHDISTYS ARTIKLA RY ARTISTIN AAPINEN OIKEUSTIETEEN YLIOPPILAIDEN YHDISTYS ARTIKLA RY ARTISTIN AAPINEN [ 1 ] Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys............... 3 Dekaanin tervehdys...................... 4 Inspehtorin tervehdys....................

Lisätiedot

PÖRSSI KURSSI. Tervetuloa Pörssiin uusi kylteri! Tutorit ottavat sinut vastaan. FUKSINUMERO. Totta vai tarua yliopistoopiskelusta?

PÖRSSI KURSSI. Tervetuloa Pörssiin uusi kylteri! Tutorit ottavat sinut vastaan. FUKSINUMERO. Totta vai tarua yliopistoopiskelusta? KURSSI PÖRSSI Nro 3. 7.8.2006. 38. vsk. www.porssiry.fi Tervetuloa Pörssiin uusi kylteri! Tutorit ottavat sinut vastaan. FUKSINUMERO Totta vai tarua yliopistoopiskelusta? s. 12 s. 30 Pääkirjoitus Paratiisista

Lisätiedot

Hyvä uusi opiskelija,

Hyvä uusi opiskelija, FUKSILEHTI 1 2 TIEDEKUNNAN DEKAANIN TERVEHDYS Hyvä uusi opiskelija, Uskallan sanoa että edessäsi on yksi elämäsi hienoimmista jaksoista. Siihen mahtuu paljon työntäyteistä arkea mutta runsaasti myös juhlaa

Lisätiedot

Sisällys. Pääkirjoitus

Sisällys. Pääkirjoitus Sisällys Pääkirjoitus Pääkirjoitus 2 Puheenjohtajan palsta 3 Fuksit kertovat 4 Killan esittely 6 Tutorit 7 Muistikuvia Titeenien taistoista -07 8 Erään teekkarin tarina 10 TiTen hallitus esittäytyy 13

Lisätiedot

TUOTANTOTALOUDEN KILTA

TUOTANTOTALOUDEN KILTA TUOTANTOTALOUDEN Indecs KILTA Fuksiläystäke 2009 F S Sisällys Tervetuloa 002 Tiedekunta 003 Opintoneuvoja 004 Fuksivastaavat 005 Tutorit 006-008 Pj & hallitus 009-011 Superfuksi 012 Haalariprojekti 013

Lisätiedot

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE:

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: NÄIN SINÄKIN VOIT VÄLTTÄÄ YÖKASTELUN! KAUPUNGIN KUUMIMMAT LEHTIROSKIKSET - TURUN VIILEIMMÄT YÖSIJAT 3/09 - Asiapitoisempi ja kiinnostavampi julkaisu kuin se tenttikirja

Lisätiedot

The European Law Students' Association Turku Uuden oikeustieteen opiskelijan opas. ELSA Turku ry

The European Law Students' Association Turku Uuden oikeustieteen opiskelijan opas. ELSA Turku ry The European Law Students' Association Turku Uuden oikeustieteen opiskelijan opas ELSA Turku ry Copyright 2014 ELSA Turku ry Toimitus pidättää oikeuden lyhentää ja muokata tekstejä ISSN 1458-185X SISÄLLYS

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lipidin jäseneksi liittyminen

Sisällysluettelo. Lipidin jäseneksi liittyminen Sisällysluettelo Sivu 3 Pääkirjoitus Sivu 4 Puheenjohtajan palsta Sivu 5-11 Lipidin hallitus 2008 esittäytyy Sivu 12-13 Fuksivuosi viikossa Sivu 14-15 Haalarinkäytön ABC Sivu 16-18 Tuutorinne, olkaa hyvä!

Lisätiedot

Digesta 1/09. sisällysluettelo

Digesta 1/09. sisällysluettelo DIGESTA 1/09 Digesta 1/09 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 2 Puheenjohtajan palsta... 3 KOPO-palsta... 4 Unelmien mies vailla seuraa... 5 Uuden hallituksen esittely... 6 Haastattelu: Artistit aikojen

Lisätiedot

Kultisanomat. Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampuksen Biotieteiden ja Terveyden Biotieteiden opiskelijoiden ainejärjestön Kulti ry:n järjestölehti

Kultisanomat. Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampuksen Biotieteiden ja Terveyden Biotieteiden opiskelijoiden ainejärjestön Kulti ry:n järjestölehti Kultisanomat Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampuksen Biotieteiden ja Terveyden Biotieteiden opiskelijoiden ainejärjestön Kulti ry:n järjestölehti JO VÄHÄNKIN KEMIASTA YM- MÄRTÄVÄ ARVAA ETTEI SUULLA PI-

Lisätiedot

Fuksigallup 6. Kimmo Alajoutsijärvi 12. Studienfahrt nach Deutschland 14. Mistä on hyvät vuosijuhlat tehty? 19. Järjestöaktiiveista yrittäjiksi 22

Fuksigallup 6. Kimmo Alajoutsijärvi 12. Studienfahrt nach Deutschland 14. Mistä on hyvät vuosijuhlat tehty? 19. Järjestöaktiiveista yrittäjiksi 22 Fuksigallup 6 Kimmo Alajoutsijärvi 12 Studienfahrt nach Deutschland 14 Mistä on hyvät vuosijuhlat tehty? 19 Järjestöaktiiveista yrittäjiksi 22 Nesun koko kirjo 25 1 Tervetuloa työpaikkaan, joka tarjoaa

Lisätiedot

LEHTIÖ 1/11 LEHTIÖ 2011. Vaasan yliopiston kieltenlukijoiden lehti

LEHTIÖ 1/11 LEHTIÖ 2011. Vaasan yliopiston kieltenlukijoiden lehti LEHTIÖ 1/11 LEHTIÖ 2011 Vaasan yliopiston kieltenlukijoiden lehti 2 SISÄLLYSLUETTELO 3 Pääkirjoitus 4 Lausahdus puheenjohtajalta 5 Övertäjien käännöspalvelu 6 Övertäjien hallitus esittäytyy 10 Pikkuruisen

Lisätiedot

MAATALOUS-METSÄYLIOPPILAIDEN LIITTO MMYL RY

MAATALOUS-METSÄYLIOPPILAIDEN LIITTO MMYL RY MAATALOUS-METSÄYLIOPPILAIDEN LIITTO MMYL RY FUKSIOPAS 2014 SISÄLLYSLUETTELO Puheenjohtajan tervehdys Päätoimittajan palsta Fuksivastaavan terveiset Hallitus esittäytyy Ajankohtaisia uutisia edunvalvonnasta

Lisätiedot

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 3 LOKAKUU 2014Q4

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 3 LOKAKUU 2014Q4 OsavuosikatsausQ3 OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 3 LOKAKUU 2014Q4 Pääkirjoitus Uusien tuulien aikaa Kirjoittaessani tätä tekstiä on lokakuun alku, ja syyslukukauden ensimmäinen kuukausi

Lisätiedot

Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry:n

Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry:n Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry:n 2 Sisällys Johdanto...2 Puheenjohtajan tervehdys...3 Oltermannin tervehdys...4 Konekillan ja Konetekniikan osaston 40-vuotisjuhlat...5 Tiedotus ja Kampiakseli...6

Lisätiedot

Erään fuksin vuosi 16. Uuden opiskelijan sanakirja 20. Tutorit esittäytyvät 24. Pörssin tiimit ja kerhot 26. Being a business student in Jyväskylä 32

Erään fuksin vuosi 16. Uuden opiskelijan sanakirja 20. Tutorit esittäytyvät 24. Pörssin tiimit ja kerhot 26. Being a business student in Jyväskylä 32 Erään fuksin vuosi 16 Uuden opiskelijan sanakirja 20 Tutorit esittäytyvät 24 Pörssin tiimit ja kerhot 26 Being a business student in Jyväskylä 32 Vaihtoehtokesä 36 1 Easyvakuutuspaketti Kattavaa turvaa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus. Kevätlukukauden avajaiset. Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa

Osavuosikatsaus. Kevätlukukauden avajaiset. Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 1 HELMIKUU 2010 Q1 Kevätlukukauden avajaiset Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa Paakirjoitus

Lisätiedot

PÄÄTOIMITTAJA. Hanne Haapakoski. paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS. Hanne Haapakoski. Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula

PÄÄTOIMITTAJA. Hanne Haapakoski. paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS. Hanne Haapakoski. Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula PÄÄTOIMITTAJA Hanne Haapakoski paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS Hanne Haapakoski Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula LAYOUT/TAITTO Mika Karikko Suurin pelko ihmisillä on kuulemma esiintymisenpelko.

Lisätiedot

VOpas 2015 VAIHTOEHTOINEN OPINTO-OPAS 2015

VOpas 2015 VAIHTOEHTOINEN OPINTO-OPAS 2015 VOpas 2015 VAIHTOEHTOINEN OPINTO-OPAS 2015 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Informaatioteknologian tiedekunta JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Julkaisijat Ainejärjestöt: Dumppi, Linkki Jyväskylä, Otsoni,

Lisätiedot