Alku. <3: Lapikkaan hallitus, Syksy on täällä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alku. <3: Lapikkaan hallitus, Syksy on täällä."

Transkriptio

1

2 Alku. Syksy on täällä. Opiskelille syksy ei suinkaan tarkoita kesän loppumista luonnon harmaantumista. Se tarkoittaa uuden lukuvuoden alkua, uusien kurssien alkua, uusien naamojen ilmestymistä yliopiston käytäville, sekä ennen kaikkea asiaa, jota on odotettu viime joulusta asti uusien fuksien saapumista. Fuksit, uudet opiskelimme. Tämä lehtinen on tehty ennen kaikkea teille. Sen ovat hartaalla omistautuneisuudella koonneet Lapikkaan hallituksen jäsenet. Se, mitä Lapikas hallitus oikeastaan ovat, selviää tkamalla lukemista. Samalla selviää toivottavasti paljon muutakin, mikä helpottaa sopeutumistanne opeopiskelijoiden joukkoon. Mukana on myös pikku ripauksia hallituslaisten kyseenalaista huumoria, lähinnä lehden vakkaripalstojen muodossa. Lerpake muuten ilmestyy neljä kertaa vuodessa seuraavaa tarttee oottaa pikkujouluihin asti! Jos joku teistä kokee sisäisen journalistinsa kutsun lukiessaan laadukasta teostamme, pitää meihin ottaa ehdottomasti yhteyttä. Vaatimustaso jutuille ei ole kovin korkea, kuten pian tulette huomaamaan.. Nautinnollisia lukuhetkiä unohtumatonta opiskeluvuotta kaikille! <3: Lapikkaan hallitus, eli Tiia, Pauliina, Henna, Jenni, Olli, Elli-Noora, Iida, Karoliina, Jonni Laura

3 Hellunrei hellät tunteet! Lämpimästi tervetuloa joukkoomme! Käsissäsi on se tärkein nivaska, mitä tämän alkuhuuman aikana käteesi saat. Noh, jos ei tärkein, niin ainakin se vähiten ressaava. Luet Lapikkaan ikiomaa lehtistä, Lerpaketta, joka on vain teitä varten, rakkaat fuksit, koottu. Perinteisesti ensimmäinen Lerpake antaa vinkkejä uuteen elämänvaiheeseen, joten lue se tarkkaan. Älä ota sitä kuitenkaan vakavasti. Ainejärjestömme hallitus esittäytyy samassa lehtisessä, itse kirjoittelen puheenjohtan paikalta. Lapikkaan kautta tulette tutustumaan meihin muihin, einiin-vanhoihin, vanhoihin tosi-vanhoihin opiskelijoihin. Olemme osa sitä kaikkea uutta, jota eteesi lähiaikoina tuodaan. Parhaiten pääset tutustumaan lapikaslaisiin osallistumalla olemalla oma itsesi. Meidän joukko on monessa junassa, siltiki se veturin kuljetta vie meitä etheenpäin eikä konduktööri jätä asemalle. Mene, koe elä! Sitä varten on fuksivuosi. Ja joillaki useampiki opiskeluvuosi, eikä siinä ole mithään väärää. Tutustu, kokeile, aloita, lopeta, juhli nauti! Kämpillä voi olla myöhemminki, peruskurssitki ehtii käyä. (Neljäntenä vuonna kasvatustieteiden perusteet vieläki käymättä). Okei, opiskeluki on kyllä tärkeää näin aluksi, mutta älä revi ressiä hae ittelles se sopivin sekoitus. Se on se akateeminen vapaus. :D Suosittelen lämpimästi, että saavutte sankoin joukoin Pönttäreihin, joka oikeastaan on ensimmäinen virallinen Lapikkaan tapahtuma uusille vanhoille. Toivon, että niin saapuvat monet meistä vanhoistakin. Siellä luodaan ensimmäiset tuttavuuet vuosikurssien välille saat mahollisuuen kysyä meiltä kaikkea maan taivaan välilltä. Toinen tapahtuma, mitä et voi ohittaa (ET VAAN VOI) on Hirvikari-viikonloppu, jolloin maa järisee elämä on mukavaa! Siittä kuulet pian lissää!

4 Ole tarkkaavainen kuuntele, poimi ittelles tärkeimmät tiedot muista, että aina on joku jolta kysyä. Teitäki on monta samassa veneessä, eikä se vene muuten ole pieni. Airoissa on tuutorit, jotka auttaa aina. Tuutoreita opastamme met, Lapikkaan hallituslaiset me taas olemme kaikkien lapikaslaisten asialla. Eli lopputulemassa met kaikki olemme katsomassa, että se paatti menee sinne minne pitääki. Lapikkaan hallituksesta kuulet lisää sopivana ankohtana pääset tutustumaan meihin henkilökohtaisesti ihan pian! Älä epäröi ottaa yhteyttä aieminkaan, vastaus etitään varmasti. Mukavaa lukukauden alkua tasapuolisesti kaikille! Terkuin, Tiia Saatio Puheenjohta Lapikas ry.

5 Lapikas Lapin yliopistossa luokanopettaksi opiskelevia yhdistää ainejärjestö nimeltään Lapikas ry. Kohta 37 -vuotias ainejärjestömme on Lapin yliopiston vanhin ainejärjestö sen jäsenmäärä on kasvanut koko an. Lähes kaikki luokanopettaopiskelit ovat jäseniä, tällä hetkellä lapikaslaisia on yli 300. Lapikkaan jäseneksi voi liittyä jokainen Lapin yliopistossa luokanopettaksi opiskeleva liittyä tarvitsee vain kerran! Lapikkaan jäsenmaksu on 32 euroa se maksetaan vain kerran. Lapikkaan jäsenenä saat ankohtaista tietoa kaikista opiskelijoita koskevista asioista sekä tapahtumista, voit hankkia Lapikkaan haalarit osallistua Lapikkaan järjestämiin tapahtumiin. Vain Lapikkaan jäsenenä pääset myös SOOL:n jäseneksi. Lapikas on muutakin kuin lämmin saapas. Se on innokkaiden kansankynttiläraakileiden oma ainejärjestö, joka näkyy kuuluu kauas. Ainejärjestö huolehtii alansa opiskelijoista, koulutuksesta sosiaalipoliittisista asioista sekä järjestää tapahtumia opiskelijoilleen. Ainejärjestön toimintaan sen kehittämiseen voi vaikuttaa jokainen alaa opiskeleva, yhdessä vuosittain valittavan hallituksen kanssa. Hallitukseen haetaan joka syksy innokkaat uudet kasvot ovat aina tervetulleita! Lapikkaan tehtävä on osaltaan huolehtia opiskelijoista niin opiskelumaailmassa kuin arkenakin. Lapikas huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta järjestää erilaisia tapahtumia virkistämään opiskelin arkea. Lapikkaan vuoden 2012 hallituksessa häärää kymmenen jokapaikanhöylää. Kaikilla meillä on kuitenkin omat vastuualueemme, joihin liittyvissä asioissa meihin voi olla yhteydessä. Kun törmäät näihin naamoihin käytävällä, tule vaikka moikkaamaan! Haluamme kaikki tutustua uusiin opiskelijoihin olemmehan täällä ihan jokaista opeopiskelia varten.

6 Lapikkaan hallitus 2012 Tiia Saatio Pauliina Konu Henna Huovinen puheenjohta varapuheenjohta sihteeri verkkosivuvastaava kulttuurivastaava kv-vastaava Jenni Moilanen Olli Häyrynen Elli-Noora Varajärvi koso-vastaava koso-vastaava koso-vastaava SOOL-vastaava rahastonhoita kv-vastaava fuksivastaava

7 Iida Kainsinkko Karoliina Jääskö Jonni Haasanen kulttuurivastaava kulttuurivastaava lerpakkeen lerpakkeen toimitussihteeri päätoimitta Laura Pieskä lerpakkeen toimitussihteeri liikuntavastaava (koso = koulutus- sosiaalipolitiikka, kv = kansainväliset asiat)

8

9 Tuutorit 2012 Tuutorit ovat fuksien äiti- isähahmo, ensikäden tukijoita auttajia sekä yhteishengen kohottajia. Tänäkin vuonna joukko koostuu kahdeksasta erilaisesta persoonasta, joista jokainen on valmis tarjoamaan auttavan kätensä sitä tarvitseville uusille opiskelijoille. Ykkösryhmää luotsaavat Oulun seudulta Rolloon pölähtänyt, erilaisia lautahommia harrastava Antti sekä urheiluun Lappiin hullaantunut Olli. Kakkosen isinä äitinä toimivat omien sanojensa mukaan härö Jani, Kärsis tai Mäkäräinen eläväinen Kaijanin tyttö Elisa.

10 Kolmosryhmän tuutoreita ovat musahommia harrastava synkkien metsien kasvatti Harri juoksemisesta hauskanpidosta nautiskeleva Ansku. Nelosryhmää vetävät bufalo wingsien ystävä, naimaton urheilullinen Markus sekä 21-vuotias oululaishempukka Ida.

11 Vuoden fuksin mietteitä uuden lukuvuoden kynnyksellä Niin siinä vain taas kerran kävi. Kaikkien aikojen kesä meni nopeammin kuin kaikki muut samanlaiset kesät tähän mennessäkin. Yliopistolta keväällä lähtiessä toivottelin kaikille mahtavaa kesää, mielessäni mietin, että tänä kesänä teen kaiken sen, mitä en muina kesinä ole ehtinyt tekemään. Todellisuus ei kuitenkaan vastannut ihan odotuksiani, vaan kesä meni töissä nukkuessa. Kovin montaa ihmistäkään en tullut kesän aikana nähneeksi. Se ei kuitenkaan vedä mieltä murheelliseksi, koska läpi kesän atuksissani oli muistot ensimmäisestä opiskeluvuodesta luokanopettakoulutuksessa, sekä atukset tulevasta vielä paremmasta vuodesta. Olin jo aiko sitten päättänyt, että päästessäni yliopistoon opiskelemaan, otan ensimmäisen vuoden mahdollisimman rennosti, panostan sosiaalistumiseen. Tavoite täyttyi hienosti. Heti alkusyksystä pääsin tutustumaan mukaviin ihmisiin, aloin samalla löytää omanlaisiani ihmisiä. Keväällä tämä oli konkreettisesti havaittavissa, kun mahduimme parin muun luokanopettaopiskelin kanssa samaan hotellihuoneeseen Dublinissa useamman yön aksi. Uutta opiskelia haluaisin kannustaa tekemään opiskeluastaan ikimuistoista unohtamalla turhat huolet murheet. Ympärillä olevat ihmiset tapahtumatarjonta mahdollistavat sen, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin. Opiskeluaika mahdollistaa uusien hienojen ystävyyssuhteiden muodostamisen. Ensimmäisen vuoden kursseilla joutuu monenlaisiin tilanteisiin, joissa pääsee omalta mukavuusalueeltaan ulos, saa samalla heittäytyä täysin omaksi itsekseen. Tulevaan syksyyn ennakkoluulottomuutta, jokaisen avoimuutta fuksin kannattaa jonkun verran varata mukaan myös hulluutta. Luokanopettaksi opiskeleminen ei ole turhan jäykkää tylsää, minkä jokainen tulee viimeistään kuukaudessa huomaamaan.

12 Vuoden fuksina haluan myös, että jokainen jota edes hieman kiinnostaa, lähtee heti alusta lähtien aktiivisesti mukaan Lapikkaan toimintaan, nauttimaan siitä, mitä Lapikkaalla on tarjota. Ainejärjestön kautta saa vieläkin kiinteämmän kosketuksen Rovaniemen luokanopettaopiskelijoiden elämään. Kannattaa myös muistaa, että tarkkailevat katseet nappaavat fuksien joukosta seuraavan vuoden fuksin lisäksi pitkään tkumoon. Tässä vaiheessa onkin hyvä viimeistään olla oma itsensä, antaa vain mennä. Olli Häyrynen vuoden fuksi 2011 Tämän vuosituhannen Vuoden Fuksi tilastot 2000 Pasi Lintulahti 2001 Anna Suopanki 2002 Jussi Korpi 2003 Lasse Mattila 2004 Jarno Jokiharju 2005 Tiina Mäkelä 2006 Olli Hirmasto 2007 Taneli Kemppainen 2008 Jarkko Sippola 2009 Tiia Saatio 2010 Anna-Leena Räisänen 2011 Olli Häyrynen 2012 Sinäkö se oot? ;)

13 Syksyn tapahtumat eli kalenteri esiin! *29.8 Tutustumisilta Das-kodalla Uusien opiskelijoiden tutustuminen toisiinsa tuutoreiden opastuksella. Mukavaa rentoa yhdessäoloa. *30.8 Kaupunkikierros Tuutoreiden opastuksella tutustuminen Rovaniemen tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Sampoaukio, harjottelukoulu, kirsto jne.. *31.8 Fuksimessut Täällä pääset tutustumaan sekä Lapikkaaseen sen Hallitukseen, että muihin ainejärjestöihin moniin fuksille tärkeisiin informaatiolähteisiin. *31.8 Baarikierros Lyy:n varjoavaiset Baarikierroksella kierretään Rovaniemen tärkeimmät kuppilat baarit sekä tutustutaan toisiinsa. Mukana tuutorit uudet fuksit. Täältä tketaan matkaa Lyy:n varjoavaisiin Dorikseen, jonne myös muut Lapikaslaiset ovat tervetulleita! Muista ostaa lippu ennakkoon Fuksimessuilta! *3.9 Pönttöbileet Pönttöbileet eli kotoisammin pönttärit ovat kaikille Lapikaslaisille avoin tapahtuma. Kakkosen pot ovat valmistaneet kaikille herkullista kotiviiniä, jota maistellaan Yliopiston pääovien edessä. *12.9 Fuksiaiset Fuksit kastetaan mukaan opiskelielämään perinteisten fuksiaisten merkeissä. Fuksiaisissa kierretään leikkimielellä vanhempien opiskelijoiden suunnittelemia raste tutustutaan siitä sivussa toisiinsa. Rastien vetäjien lahjominen erittäin suotavaa ratkaisevaa pisteenlaskun kannalta. Rastikilpailun jälkeen krebaaminen tkuu yökerhossa. Voittajoukkue palstetaan Hirvikarissa. * Hirvikari Legendaarinen tutustumisviikonloppu Lapikaslaisten kesken. Täällä Hirvikarissa tutustut sekä vanhojen fukseihin, uusien vanhoihin fossiiliopiskelijoihin että monivuotisiin perinteisiin. Pakkaa mukaan, evästä (sekä

14 kuivaa, että kosteaa), makuupussi, saunakamppeet sekä älyttömän paljon iloista reipasta mieltä. Esiintymässä varmaankin Livebändi lauantai-illan päättää sukkamehudisco. Pakkaa siis parhaimmat sukkasi mukaan tule joraamaan. Tätä reissua et halua missata! *Fuksisitsit lokakuussa Akateeminen pöytäjuhla juomalaulujen leikkimielesten tehtävien parissa. Harjoitellaan yhdessä, miten sitseillä käyttäydytään ( juodaan). Kaikki lapikaslaiset ovat tervetulleita. *Vuosijuhlat marraskuussa Lapikas täyttää kunniakkaat 37-vuotta marraskuussa tätä juhlistamme yhdessä Lähteentien pirtillä. *Pikkujoulut joulukuussa Riisipuuroo glögiä Lapikkaan omissa pikkujouluissa. Täällä uusi Hallitus näyttäytyy ensimmäisen kerran lisäksi palstetaan vuoden fuksi. Keväällä tulossa muunmuassa... *Talvipäivät helmikuussa Koko Suomen opeopiskelijoiden yhteinen talvirieha Raumalla. Talvipäivät ovat huippu opiskelitapahtuma opeopiskelijoihin, myöhemmin. juhlimista täällä unohtamatta. luot Tästä yhteyksiä koko tapahtumasta Suomen infoa lisää

15 Luokanopeopiskelin ABC-kiria A: APUA voi olla ensimmäinen reaktiosi opiskelu aloittaessa. Lue nämä aakkoset huolella, niin huomaat kuinka hauskaa opiskelu voikaan olla! B: Bileet! Niitä riittää jokaiseen makuun. Tule ennakkoluulottomasti mukaan pidetään yhdessä kivaa! C: Cafe Tivoli, Tinke, Kevoli Opiskelin bilemesta numero uno. Täällä iltasi ei voi epäonnistua! D: DAS-Kota, mainio paikka saunomiselle, tutustumiselle illanvietoille. E: Tämä voi olla hyvinkin koko ELÄMÄSI parasta aikaa! F: Freestyler. Tämän biisin soidessa Tivolin tanssilattia täyttyy Lapikaslaisista mitä oudoimmista tanssikuvioista. Huomaat kyllä sitten. G: Gradu. Siitä nyt ei vielä tarvi puhua. H: Hirvikari, jokasyksyinen hulvaton retki opeopiskelijoille. Tätä et voi missata! I: Ilmat voi täällä Lapissa olla vähän vilposemmat, mutta karvalakki päässä tuntuu kolmenkympin pakkasetkin mukavan rapsakoilta. J: Jäsenmaksu. Lapikkaalla se on 32 se maksetaan vain kerran elämässä. Liitythän sieki! K: Kahvihetket. Lapikkaan hallitus tarjoaa ilmaista kahvia lisuketta ainejärjestötiloissa pari kertaa kuussa. L: Lapikas, tuo oma ihana ainejärjestömme joka hoitaa etusi järjestää tapahtumia juuri Sinua atellen!

16 M: Matti kukkarossa? Makaroonilla mennään N: N:nnen vuoden opiskeli on hän, joka ei enää itsekään muista milloin on opintonsa aloittanut. O: Opetta, suomen kolmanneksi seksikkäin ammatti. Siksihän me täällä ollaan, vai? P: Pariutuminen. Kyllä, sitä tapahtuu Lapikaslaisten keskuudessa. Paljon. Q: Qué tal? Vaihtareihinkin kannattaa tutustua. R: Ruoka. Se on yliopistolla hyvää sairaan halapaa! S: Opettaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry kokoaa yhteen kaikki Suomen opettaksi opiskelevat. SOOL aa opeopiskelijoiden asioita, valvoo etu tarjoaa hyödyllisiä etuuksia. Tsekkaa Lähimmät yhteyshenkilösi liittoon ovat SOOLin hallituksen jäsen Jenni Moilanen ) sekä kenttäasiamies Ei Moilanen ) T: Tuutori, tuo ihana ihmislapsi, tuki turva niin hyvässä kuin pahassa. U: Ulapland.f, sieltä löytyy se kaikki tieto mitä ei kseta kirta tämän vihkosen sivuille.

17 V: Vappu, opiskeluvuoden villein viikko täynnä menoa meininkiä! W: Weboodi. Paikka, jossa hoidat opiskelujesi virallisen puolen kurssiilmoittautumisista lukukausimaksuihin. X: Jokaisesta luokanopeopiskelista löytyy takuulla sitä spessuakin spessumpaa X-Factoria! Y: Ystävät. Niitä löydät varmasti, sillä opeopiskelit ovat hitsin hienoa porukkaa! Z: ZzzzzzZZzzz Syyslukukauden jälkeen saattaa ihmislasta hieman nukuttaa. Å: Kyllä, myös yksi pakollinen ruotsinkurssi kuuluu opeopintoihin. Ä: Äitiä ämmiä voi tulla ikävä kun rahat on loppu kaikki sukat käytetty. Ö: Informaatioöverit? Ei huolta! Kun kaikki tärkeä taas unohtuu, etsi käsiisi lähin sinilahkeinen KYSY!

18 SYKSYN TÄHTIPOIKA oooooh... Kesä ohitse on, oon niin levoton. Tuu tää pyyhe mun päältä poistaan, kohta jätkänkynttilä sulle loistaa... Nimi: Pieti-setä (jotku tuntee myös Anttina) Traagiset mitat: No onhan mää aika pitkä sillain Kotipaikkakunta: Liminka Harrastukset: Jekkupommeilu Sorsan kanssa, kompurointi omalla pihalla kello 03.30, rullalautailu auringonlaskussa, naku-uinti

19 FUKSIHOROSKOOPPI Toimituksemme astrologi on lukenut mintunlehtiä nähnyt ennustavalla palstavalla kuoriutuu. silmällään Huomioi nämä sen, millainen kultaakin opiskeli kalliimmat juuri vinkit Sinusta tee opiskeluastasi ikimuistoinen! Neitsyt Sinä olet se, joka rymyää luennoille myöhässä on muutenkin aina vähän pihalla. Akateeminen varttisi venyy helposti, mutta bileissä olet aina ensimmäisenä mukana. Vaikka priorisoinnissasi ei olekaan mitään vikaa, muista silti joskus suoda muutama atus opinnoillesikin. Vaaka Vuonna 2020 sinut tunnetaan edelleen Vuoden Fuksina Opinnoissasi et kiirettä pidä, teet Hirvikari-reissuissasi uuden ennätyksen. Vaikka tittelisi onkin hieno meriitti, et kai halua uusien fuksien nauravan joka vuosi parasta ennen päivämäärällesi? Skorpioni Opiskeliboksisi on tuttu kaikille kanssaopiskelijoille, sinuun voi aina luottaa bileiden järjestämisessä. Majoitatkin useita tovereitasi opiskeluvuosiesi aikana mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Muista kuitenkin valita ystäväsi tarkkaan, muuten heräät joku aamu säästöpossu tyhjennettynä. Jousimies Sinulla on kolme työpaikkaa opintojesi ohella, teet siisuuksia aina kun siihen tulee mahdollisuus. Toki on mukava ostaa Euroshopperin sista Crowmooria, mutta ethän tuhlaa kaikkia bileilto työntekoon? Onneksi hyvän organisaatiokykysi johdosta seurastasi saa nauttia vielä Prisman sulkemisan jälkeenkin.

20 Kauris Sinut löytää varmasti jokaisista kissanristiäisistä valovoimainen persoonasi kutsuu ympärilleen sankoin joukoin uusia ystäviä. Varo ettet kuitenkaan sokeudu suosiostasi. Kun kumarrat toiseen suuntaan, voi helposti käydä niin, että pyllistätkin toiseen. Kate Moss on kauris (sen huomaa). Vesimies Opiskelujesi aikana mielenkiintosi kohdistuu opintojen sian uusiin tulokkaisiin heidän iskemiseensä. Fuksivuotena tämä vielä menettelee, mutta varo ettei sinusta tule uutta Hirvikari-legendaa. Parin vuoden päästä saatat olla oppaana siinä, miten -96 kesytetään Kalat Vuoden fuksi, vuoden tuutori, Lapikkaan puheenjohta, SOOL:n puheenjohta. relaa vähän! Suuri voima tuo suuren vastuun, vaikka tittelisi tuovatkin mukanaan mainetta juhlia, on mukavampi täristä torstaiaamuna vällyjen välissä kuin kokouspöydän alla. Oinas Selviät opinnoistasi aukaisematta ainuttakaan tenttikira. Kirsto on sinulle tabu, kirstokortin käyttö hepreaa. Opettan ammatissa kirt ovat kuitenkin tärkeä elementti, joten lainaa muodon vuoksi edes pari kira per vuosi. Ei niitä pakko lukea oo.

21 Härkä Jostain syystä sinä olet se, joka löytyy jokaisesta uusintatentistä. Pänttääminen ei kiinnosta, mutta ikävä kyllä luennotkin kuuluvat opeopiskelin arkeen. Tässä hyvä porkkana: varaa paikka hyvännäköisen kollegasi vierestä, voit pyytää häneltä neuvoa pahan paikan tullen. Kaksoset Sinut tunnetaan uusista opiskelijoista kaikkivoipana turbona. Sinulta saa vastauksen jokaiseen opiskelupulmaan, tehtäväsi on palautettu jo ennen tehtävänantoa. Älä kuitenkaan viiletä ohi ystävistäsi mahtavista tapahtumista helmereitäkin voi vetää turbona! Marco Bjurströmkin on kaksonen. Ja turbo. Rapu Et ole vieläkään varma siitä, onko opettan ammatti oikea sinulle. Sukkuloitkin tiedekuntien kurssien välillä, hakulomakkeita lentelee oikkiksesta kuvataidekasvatukseen. Älä kuitenkaan luovuta heti. Sinussa on ainesta ethän muuten olisi päässyt tiukkaakin tiukemman valintaraadin seulan lävitse. Leijona Oletko juuri sinä se, joka löytää sielunkumppaninsa Lapikkaan joukosta? Opettan kanssa pariutuminen on loistava valinta, sillä onhan se yksi seksikkäimmistä ammateista. Voitte myös harjoitella toisiinne läksyttämistä karttakepin käyttöä

22 Juoruakka Yksi ainoa tietolähde Rollon kuumimpiin juoruihin. Be aware, et voi koskaan tietää milloin juuri sinä olet juoruakassa Rollon yössä voi bongata julkkisten lisäksi myös julkisuudenhakuisia Lapikaslaisia... Spotted vol.1: Lauma luokanopettatyttösiä on yrittänyt paikallisessa päästä parempiin yökerhossa. Jussin piireihin mukaan seuraavan kauden Putoukseen on näyttelijät jo kiinnitetty, joten tällä kertaa ei natsannut. Eiköhän se tytöt riitä, että pysytte vaan niinä oman elämänne sketsihahmoina... Spotted vol.2: Eräs opiskelutoverimme ei lannistunut Huhu ensimmäisestä kertoo, edesmenneet että hylkäyksestä. Salattujen näyttelijät ovat Elämien saaneet tungettelevia lähestymisyrityksiä kyseiseltä neitokaiselta. RIKU, SÄÄ OOTKI ELOSSA!! H.H., rauhoitu vähän. *** Ja kuka mie oon? Se on salaisuus jota ei ikinä palsteta Tiiät, että rakastat mua. xoxo, Juoruakka

23 KÄÄK! -juorut Toimituksen korviin on kantautunut pariutumisjuoru eräistä lapikkaan opiskelijoista, jotka ovat samalla vuosikurssilla. Tämä on herättänyt paljon kuhinaa muissa lapikkaissa. Pariskunta on bongattu yhdessä niin lettukesteillä kuin lentopallokentällä. Kuvioon kuuluu myös karvainen kolmas pyörä... E T, antakaa intohimolle periksi tuokaa suhteenne rohkeasti päivänvaloon! Yksi jo työelämään onnellisesti siirtynyt lapikasuros kolmannen vuosikurssin salskea nuori mies on bongattu romanttisista saunahetkistä, jopa lapsen adoptoimisesta on puhuttu. Pot hei, jäitä hattuun! Kyllä ne tyttöystävätkin sieltä vielä löytyy. Toimituksemme karannut keskustanuori raiteilta on ostanut membercardin Onnelaan. Siellä hän on silminnäkijöiden mukaan nauttinut lukusia sylitansse salskeiden nuorten miesten käsivarsilla. E-N hei, tka samaan malliin niin ei kukaan sano ei!

24 Dear Poppis Ekin jäätyä eläkkeelle, olen otanut vastuulleni tämän palstan. En halunnut jätää teitä ajelehtmaan atuksienne kanssa. Edelleen voite lähetää kysymyksiä Lerpakkeen toimitukseen, nyt kysymykset voivat olla miltä tahansa elämän osaalueelta. Rakkaudella, Poppamies Auta poppis! Opiskelen luokanopettaksi toista vuotta. Kaikki opiskelikaverini attelevat, että olen outo. Minusta he ovat outo. Mitä teen? Nimimerkki: Ihan tavallinen 91 Hyvä Ihan tavallinen 91, sinuna en olisi huolissani. Jokainen meistä on omalla tavallaan normaali outo. Nämä tavat vain poikkeavat tosistaan, yleensä juuri monella tapaa kuin outonormaale on olemassa. Jatka olemista sellainen kun olet, näytä heille, ettei sinua haittaa pätkääkään, mitä he attelevat. Joku on kuitenkin ihan yhtä outo kuin sinäkin, ellei oudompikin.

25 Rakas poppamies, Täällä on 3 opiskelityttöä olemme olleet sinkkuina jo luvattoman pitkään. Ongelmamme on se, ettemme tiedä miten miehiä tulisi iskeä. Luimme lehdestä, että pyllyyn tarraaminen on toimiva keino lähestyä miestä. Voiko näin toimia esimerkiksi Loviisassa tai muualla yliopistossa? Nimimerkki: Pyllyä vaiko ei? Hei vaan Pyllyä vaiko ei? -naiset. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä taktiikkaa! Miehiä on monenlaisia; niitä, jotka tykkäävät tehdä aloitteen niitä, jotka odottavat teidän tekevän sen. Tarkkailkaa miehen reaktiota, jos hän on hämmentynyt, väittäkää sen olleen vahinko jos taas innostuvat, antakaa mennä vaan! Puristuksen kannattaa aluksi olla hento, myöhemmin voitte hioa sen voimakkuutta etenkin puristusotetta. Onneksi ette ole tilanteessa yksin harjoituspeppukin löytyy ihan läheltä. Voitte aloittaa harjoittelun heti kokeilla taitonne esim. Varjoavaisissa siirtyä myöhemmin päivänvaloon, kuten vaikkapa sinne Loviisan jonoon. Muistakaa kuitenkin, ettei ohimeneviä pyllyjä kannata puristaa istuessaan pöydässä, sen jälkeen voi olla vaikea selittää se vahingoksi.

26 Freestyler Rock the microphone Straight from the top of my dome Freestyler Rock the microphone Carry on with the freestyler I gotz to hmmm To throw on and go on You know i gotz to fow on Selectors on ya radio, play us Cos were friendly to ozone But that's not all so hold on Tight as i rock the mic Oh excuse me, pardon As i syncronize with the analyzed Upcoming vibes the session Let there be a lesson, question You carry protection but will your heart go on Like celine dion karma chamelion Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone Styles, steelos, we bring many kilos So you can pick yours from the various Ambitious, nutrious, delicious, delirious or vicious, just tell us We deliviere anything from accapellas to best sellers Sucker get jealous but they're soft like marshmellows You know they can't handle us like debbie does dallas Yeah we come scandalous, so who the fuck is alice Is she from buckingham palace? Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, Yeah straight from the top As i rock, rock, rock the, rock the, of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone of my dome rock the microphone Freestyler Rock the microphone Straight from the top of my dome Freestyler Rock the microphone Carry on with the freestyler Yeah straight from the top of my dome As i rock, rock, rock the, rock the, rock the microphone Yeah straight from the top of my dome As i rock, rock, rock the, rock the, rock the microphone Yeah straight from the top of my dome As i rock, rock, rock the, rock the, rock the microphone Yeah straight from the top of my dome As i rock, rock, rock the, rock the, rock the microphone

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Kuuttiset. Tiistai. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Tiistai. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Tiistai Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Hiphei kaikki ihanat leiriläiset! Eilen saatiin leiri avattua leiri komeasti leiripäällikkö Marko Pousin ja kunnallisneuvos

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Omat rajat ja turvaohjeet

Omat rajat ja turvaohjeet Omat rajat ja turvaohjeet Jokaisella ihmisellä on oikeus omaan kehoonsa. Se tarkoittaa, että myös sinä päätät itse, kuka saa koskettaa sinua. Sinä saat myös päättää, mihin paikkoihin toinen ihminen saa

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Maanantai Taipalsaari KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Maanantai Taipalsaari KASPELIn palokuntanuorten oma lehti TULI-SANOMAT Maanantai Taipalsaari 2.7.-8.7.2016 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Maanantain mietteitä Eilen päästiin viettämään leiriä aamulla lämpimästi (ja kosteasti ja nihkeästi) ja illalla hieman

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 1. HYVÄ YSTÄVÄ Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 2 2. HYVÄ YSTÄVÄ Oletko itse ystävänä sellainen, minkä ominaisuuden kirjoitit? a. En koskaan 0

Lisätiedot

Meidän koulu. Isojoen koulukolmio 6-9lk. Saima Herrala 8lk

Meidän koulu. Isojoen koulukolmio 6-9lk. Saima Herrala 8lk Meidän koulu Isojoen koulukolmio 6-9lk Saima Herrala 8lk 24..216 1 Sisällysluettelo Meidän koulu...1 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Sukupuoli...4 2.2 Luokka...4 2.3 Silmien väri... 2.4 Koulumatkan

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

Meidän koulu.»isojoen koulukolmio«milja Forsman

Meidän koulu.»isojoen koulukolmio«milja Forsman Meidän koulu»isojoen koulukolmio«milja Forsman 31.5.2016 Sisällysluettelo Meidän koulu...1 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Sukupuoli?...4 2.2 Luokka?...4 2.3 Silmien väri?...5 2.4 Koulumatkan pituus?...5

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

anna minun kertoa let me tell you

anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa I OSA 1. Anna minun kertoa sinulle mitä oli. Tiedän että osaan. Kykenen siihen. Teen nyt niin. Minulla on oikeus. Sanani voivat olla puutteellisia mutta

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

REIPPAAN TYTöN URAPOLKU. Evaitaä uraohjaukseen 9.10 Emilia Mahlio

REIPPAAN TYTöN URAPOLKU. Evaitaä uraohjaukseen 9.10 Emilia Mahlio REIPPAAN TYTöN URAPOLKU Evaitaä uraohjaukseen 9.10 Emilia Mahlio Olipa kerran reipas tyttö, joka oli niin reipas ettei hänestä tarvinnut huolta kantaa. Hän piti puolensa, ilmaisi asiansa, lunasti lupauksensa

Lisätiedot

SUOMEN KIELESSÄ ON KAKSI ERILAISTA KYSYMYSTYYPPIÄ: Ei, en auta. Ei, minä olen surullinen.

SUOMEN KIELESSÄ ON KAKSI ERILAISTA KYSYMYSTYYPPIÄ: Ei, en auta. Ei, minä olen surullinen. SUOMEN KIELESSÄ ON KAKSI ERILAISTA KYSYMYSTYYPPIÄ: 1. -ko/-kö -kysymys; vastaus alkaa aina kyllä- tai ei-sanalla esim. Asutko sinä Lahdessa? Autatko sinä minua? Oletko sinä iloinen? Kyllä, minä asun. (positiivinen)

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena Turun alueen koordinaattori Karoliina Kallio KM ja Salon ja Paimion koordinaattori Sirpa Stenström sosiaaliohjaaja Miten nuori ohjautuu toimintaan? Kunnan ammattilainen

Lisätiedot

Ohjausta opintielle yhteisöllisesti Rehjan saaressa. OpinTorin teemaryhmä Yhteisöllisyys oppimisen tukena Oulun yliopisto 14.5.

Ohjausta opintielle yhteisöllisesti Rehjan saaressa. OpinTorin teemaryhmä Yhteisöllisyys oppimisen tukena Oulun yliopisto 14.5. Ohjausta opintielle yhteisöllisesti Rehjan saaressa OpinTorin teemaryhmä Yhteisöllisyys oppimisen tukena Oulun yliopisto 14.5.2008 Anna Launonen Opintojen aloitus Rehjassa Osa opintojaksoa: Opiskelu ja

Lisätiedot

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SISÄLLYSLUETTELO SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET... 1 YHTEINEN TERVEHDYS... 2 OMAT TERVEHDYKSET... 3 Eronen Ville... 3 Husso Oki... 4 Karjalainen Maiju... 5 Malkavaara Heikki... 6

Lisätiedot

Meidän koulu -kysely. Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk

Meidän koulu -kysely. Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk Meidän koulu -kysely Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk Sisällysluettelo 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Sukupuoli...4 2.2 Luokka...4 2.3 Silmien väri... 2.4 Koulumatkan pituus... 2. Horoskooppi...6

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä. Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017

Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä. Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017 Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017 Ennakkokäsityksiä Mitä sisarussuhteelta ylipäätään odotetaan

Lisätiedot

Keski-Suomen luontomuseo

Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo Tehtävät 0-1 lk. Tässä näet museon pohjapiirroksen. Se on meidän karttamme tällä kierroksella. Hei! Olen oppaasi Kalle. Kun teet ristikon saat tietää, mikä eläin minä olen. 1.

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun!

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Alkuseikkailu 2016 17. 19.8.2016 Tervetuloa Opexiin! Onnea, onnea ja vielä kerran onnea uuden opiskelupaikkasi johdosta, sinä uunituore OKL-fuksi! VAKAVA-koe

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE JO ITSENÄISTYNEILTÄ- ITSENÄISTYVILLE NUORILLE Talla.... vihkolla haluamme jakaa kokemuksiamme teille. Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijaryhmä on suunnitellut vihkon sisällön. Ryhmään on osallistunut

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

Keski-Suomen luontomuseo

Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo Tehtävät 1-2 lk. Tässä näet museon pohjapiirroksen. Se on meidän karttamme tällä kierroksella. Hei! Olen oppaasi Kalle. Kun teet ristikon saat tietää, mikä eläin minä olen. 1.

Lisätiedot

KOLIN ARVOISESTI. Nyt ja tulevaisuudessa

KOLIN ARVOISESTI. Nyt ja tulevaisuudessa KOLIN ARVOISESTI Nyt ja tulevaisuudessa Kolin arvo-ohjeet 2014 1 HUOLEHDI PARHAASTA LAADUSTA Asetamme riman entistäkin korkeammalle! YRITTÄJÄ Ota omat arvosi näkyväksi osaksi toimintaasi. Kerro ne nettisivuillasi

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali Kaikkien Ahmoon koulun oppilaiden kuuleminen lukuvuonna 2014-2015 1. Oppilasneuvostojen kuuleminen Ahmoo 28.1.2015 Mukana Silja Silvennoinen ja Eija Pajarinen Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!)

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Maistraatti

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Miten saat ihmiset pitämään itsestäsi vähemmässä kuin 90 sekunnissa.

Miten saat ihmiset pitämään itsestäsi vähemmässä kuin 90 sekunnissa. Miten saat ihmiset pitämään itsestäsi vähemmässä kuin 90 sekunnissa. ENSIVAIKUTELMA miten voit parantaa sitä Olen listannut toimivia tapoja hyvän ensivaikutelman antamiseksi. Poimi omasi ja ota käyttöön.

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO Moikkamoi! Olen Eeva, 21-vuotias sosiaalityön opiskelija, tuutori ja teidän tulevan ainejärjestönne Socius ry:n fuksi- ja tuutorvastaava.

Lisätiedot

MINÄ MUUTAN. Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle

MINÄ MUUTAN. Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle MINÄ MUUTAN Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle Kirsi Timonen, projektityöntekijä Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2010-2012 MINÄ MUUTAN Olet suuren muutoksen edessä. Uuteen kotiin

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

Kyselytutkimus. Lappeenrannan nuorisotoimen sometiimi

Kyselytutkimus. Lappeenrannan nuorisotoimen sometiimi Kyselytutkimus Lappeenrannan nuorisotoimen sometiimi Kysyimme Lappeenrantalaisilta lapsilta, nuorilta ja aikuisilta heidän mielikuvia nuorisotoimesta (painottaen nuoria). Näin he vastasivat. Lapset Lapset

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri Puuha- Penan päiväkirja by: Basil ja Lauri Eräänä päivänä Puuha-Pena meni ullakolle siivoamaan, koska hänen ystävänsä Plup- Plup tulee hänen luokse kylään ja Plup-Plup kutsuu Keke Keksin, joka on hyvin

Lisätiedot

Fobia ry PÖYTÄKIRJA 17/2016 Assistentinkatu Turun yliopisto

Fobia ry PÖYTÄKIRJA 17/2016 Assistentinkatu Turun yliopisto 9.9.2016 klo 14 kokoushuone 228, Publicum HALLITUKSEN KOKOUS 17/2016 Läsnä: Piia, Hanna-Kaisa, Katri, Iida, Tiina K., Marika, Essi R., Tinja, Anna S., Inari, Pauliina, Tiina M., Iida Poissa: Ville, Helmi

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011 Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen sekä Leena Kuusisto Alkuperäisidea: Julieta Lehto 01 INT. RAVINTOLAVAUNU - ALKUILTA Tyttö istuu junan ravintolavaunussa pienen baaripöydän

Lisätiedot

Kirjasto updated yhteiskehittäminen

Kirjasto updated yhteiskehittäminen Helsingin kaupunginkirjasto & Demos Helsinki Kirjasto updated yhteiskehittäminen Kirjasto treenaa nuoria -hanke 1) PARANNUKSIA PALVELUKULTTUURIIN Nuorilla oli kirjastosta huonoja asiakaspalvelukokemuksia

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

Suurin osa suomalaisnuorista ei tupakoi

Suurin osa suomalaisnuorista ei tupakoi Nuoret ja tupakka Suurin osa suomalaisnuorista ei tupakoi 16-18-vuotiaista suomalaisnuorista tupakkatuotteita käyttää päivittäin 17%. Tytöt ja pojat tupakoivat lähes yhtä paljon. Nuorten tupakoinnin yleisyys

Lisätiedot

Nainen ja seksuaalisuus

Nainen ja seksuaalisuus Nainen ja seksuaalisuus Kun syntyy tyttönä on Kela-kortissa naisen henkilötunnus. Onko hän nainen? Millaista on olla nainen? Naisen keho Kun tytöstä tulee nainen, naiseus näkyy monella tavalla. Ulospäin

Lisätiedot

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta. Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta. Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta Harjoitteen tavoitteet ja hyödyt Harjoitteen tavoitteena on varmistaa, että

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ Parasta Lapsille ry @marjukkak @taru69myth 1. TAVOITE JA SISÄLLÖT KUNTOON MITÄ JA MIKSI? KENELLE MISSÄ, MILLOIN? tavoite vastaanottaja välineet MITEN? viestin sisältö ja formaatti,

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin Sisältö 1. Johdanto... 2 2. Miksi tuutoriksi hakeuduttiin?... 4 3. Tuutorin tehtävien arvioiminen... 5 4. Väittämien toteutuminen... 7 5. Miten

Lisätiedot

Suunnittele ja toteuta lukuhetki!

Suunnittele ja toteuta lukuhetki! Minä luen sinulle -kampanja (2017) Suunnittele ja toteuta lukuhetki! Tietoa ja vinkkejä oppilaitoksille ja vammais- ja vanhustyön yksiköille Hyvä lukija, Selkokieli - yhteinen kieli tämä pieni opas tarjoaa

Lisätiedot

Uusparisuhteen vaiheet tietoa ja työkaluja uusparisuhteen vahvistamiseksi LIITTO RY

Uusparisuhteen vaiheet tietoa ja työkaluja uusparisuhteen vahvistamiseksi LIITTO RY Uusparisuhteen vaiheet tietoa ja työkaluja uusparisuhteen vahvistamiseksi FM, UUSPERHENEUVOJA KIRSI BROSTRÖM, SUOMEN UUSPERHEIDEN LIITTO RY Uusperheen määrittelyä uusperheellä tarkoitetaan perhettä, jossa

Lisätiedot

Kuvio 1 Tasapaino (Equilibrium) on suljettujen ja avointen tietorakenteiden dynaaminen suhde

Kuvio 1 Tasapaino (Equilibrium) on suljettujen ja avointen tietorakenteiden dynaaminen suhde Kuvio 1 Tasapaino (Equilibrium) on suljettujen ja avointen tietorakenteiden dynaaminen suhde Suljetut skeemat eivät muutu prosessin kuluessa Tasapaino Avoimet skeemat voivat muuttua prosessin kuluessa

Lisätiedot

Siirtymät oppilaiden ja opiskelijoiden kokemana -Ryhmähaastattelut-

Siirtymät oppilaiden ja opiskelijoiden kokemana -Ryhmähaastattelut- Siirtymät oppilaiden ja opiskelijoiden kokemana -Ryhmähaastattelut- Suvi Lakkala, yliopistonlehtori, kasvatustiede Erkki Kuure, tutkija, sosiaalityö Lapin yliopisto 20.4.2015 Koulusiirtymä alakoulu-yläkoulu

Lisätiedot

Suomi 2A. Tiistai

Suomi 2A. Tiistai Suomi 2A Tiistai 14.2.2017 Tänään Sanatyypit Mennään! Rektio (verbi + sana) Mutta ensin Kotitehtävät: imperfekti, pikkusanat, matkailusanat, sanatyypit:kysymyksiä? Infoa Info: Suomi 2B Suomi 2B 28.2.-6.4.2017

Lisätiedot

SINKUT LOMALLA: Joka neljäs sinkku lähtisi sokkotreffilomalle tuntemattoman kanssa

SINKUT LOMALLA: Joka neljäs sinkku lähtisi sokkotreffilomalle tuntemattoman kanssa Veikkaus toteutti matka-aiheisen kyselytutkimuksen ajalla 7.4. 15.4.2016 Kyselyyn vastasi 1 033 henkilöä Veikkauksen 1,8 miljoonasta kanta-asiakkaasta Yli tuhat asiakasta on kattava otos Veikkauksen kanta-asiakkaista.

Lisätiedot

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta 30-60 minuuttia valmentajan aikaa, ja Harjoituslomake ja kynä noin 1-2 viikkoa oman työn tarkkailuun. Tavoitteet Harjoite on kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan.

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan. KYLLÄ, JA Onnistut yrittämässäsi ja saavutat enemmän kuin odotit, enemmän kuin kukaan osasi odottaa. KYLLÄ, MUTTA Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen asia menee vikaan. EI, MUTTA Et

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vastausta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vesa.raasumaa@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Tiivistelmä Olen 5% Tyttö 5 % Poika 5 % 5% Vuosiluokkani on 8,% 3,8% 7. 5 % 8. 8. % 9. 7 3.8 % 5% Alakouluni

Lisätiedot

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika %

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika % 201 vastausta Tiivistelmä Sukupuoli Tyttö 100 50 % Poika 101 50 % Ikä 6lk 23 11 % 7lk 38 19 % 8lk 44 22 % 9lk 52 26 % Lukio/ammattikoulu 36 18 % Olen vanhempi kuin edelliset vastausvaihtoehdot 8 4 % 1)

Lisätiedot

Kehitysyhteistyön ABC

Kehitysyhteistyön ABC Kehitysyhteistyön ABC järjestöille Oletko kiinnostunut kansainvälisistä asioista? Vaikuttamisesta? Yhteiskunnallisista kysymyksistä? Oletko miettinyt, mikä on roolisi globaalissa maailmassa? Millainen

Lisätiedot

Mammakavereiden keinot. joilla. pysyt rauhallisena. kiukkukohtauksen yltyessä. infernaaliseksi... (C) KATJA KOSKI, mammakaveri.fi

Mammakavereiden keinot. joilla. pysyt rauhallisena. kiukkukohtauksen yltyessä. infernaaliseksi... (C) KATJA KOSKI, mammakaveri.fi Mammakavereiden keinot joilla pysyt rauhallisena kiukkukohtauksen yltyessä infernaaliseksi... (C) KATJA KOSKI, mammakaveri.fi Sivut 2 Miksi aikuinen ryhtyy huutamaan, kun lapsi saa kiukkukohtauksen? 3

Lisätiedot

OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS

OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS Jari Haimi ym. Lentävässä Lähdössä 2016 Mikä on HOPS? Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli jokaisen opiskelijan oman opiskelun strategia, taktiikka ja toimeenpanosuunnitelma

Lisätiedot

OPS-seminaari: Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi. Hanna Laitinen, yliopistonopettaja Psykologian laitos

OPS-seminaari: Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi. Hanna Laitinen, yliopistonopettaja Psykologian laitos OPS-seminaari: Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi Hanna Laitinen, yliopistonopettaja Psykologian laitos Jyväskylän yliopiston linjaukset opetussuunnitelmiin ja opetusohjelmiin lukuvuosille 2017-2020

Lisätiedot

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-kiina

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-kiina Onnentoivotukset : Avioliitto Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐 Vastavihityn Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne 致 以 我 对 你 们 婚 姻

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot