Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry"

Transkriptio

1 JÄSENTIEDOTE /2014 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Lauhatuuli Hiekkaharjuntie 13 A, VANTAA Lammaslammentie 17 A, Vantaa puh , puh , sähköposti: sähköposti: avoinna: ma, to-pe klo , avoinna: ma - pe klo , Ti-Ke klo 9-18 la (parilliset viikot) klo la (parittomat viikot) klo Vastaava toiminnanohjaaja Toiminnnanohjaaja Kristina Rumbin Hanna Vänskä puh puh kristina.rumbin@hyvattuulet.fi hanna.vanska@hyvattuulet.fi Lauhatuulen järjestötyöntekijä Jenni Kokko jenni.kokko@hyvattuulet.fi Myöhätuulen järjestötyöntekijä Petri Nevala petri.nevala@hyvattuulet.fi HYVÄT TUULET YHDISTYKSEN HALLITUS 2014 Yhteiskuvassa vasemmalta oikealle: Sirpa, Kristiina, Ritva, Merja, Marja-Leena, Ulla ja Mauri. - Pikkukuvissa Jori ja Janne.

2 Puheenjohtajan terveiset Kevät tulee kohisten, auringon paisteesta saa paljon energiaa eli nyt suosittelen kaikille mahdollisimman paljon ulkoilua. Tässä sinulle uusin jäsentiedotteemme, josta huomaat varmaan että toimintaa on lisätty uuden henkilö-kunnan myötä. Maaliskuun alussa päätettiin jäsenistöltä tulleen palautteen pohjalta pidentää LAUANTAI- AUKIOLOJA, Myöhätuulessa päätettiin aloittaa jo klo ja Lauhatuulessa taas pidentää klo asti. Lauhatuulessa kokeillaan tiistaisin ja keskiviikkoisin pidennettyä klo oloa. Muutaman viikon kokemuksella voi sanoa, että kävijöitä on riittänyt eli pidennykset tulivat tarpeeseen. Huhtikuussa on jälleen kevätkokouksen aika joten tulepa mukaan tarkastelemaan miten viime vuosi meni, sekä talouden että toiminnan osalta. Uusia tiloja Lauhatuulelle odotellessamme jätimme viime vuonna rahaa säästöön muuttoa ja mahdollista remonttia varten, mutta tiloja ei silloin vielä saatukaan. Sain kuitenkin sovittua RAY:n kanssa, että saamme siirtää viime vuodelta säästyneet tälle vuodelle eli niitä ei tarvinnut palauttaa. Nyt meillä on siis remonttirahaa, kunhan vaan löydetään sopivat tilat. Vantaan Tilakeskuksen kautta on tiloja etsitty, mutta käyttöömme sopivaa tilaa ei niin vain tunnu löytyvän. Elämme kuitenkin toivossa että pian pääsisimme muuttamaan, elämä nykyisissä tiloissa ei ole kenellekään mukavaa. Helmikuussa todettiin Lauha-tuulessa kosteusvaurio, arkistohuoneen alta oli viemäriputki hajonnut ja nyt on koettu betonilattian piikkaukset (hirrrveä meteli ja pöly) ja kuivatuspuhaltimien kuuman kostea ilma. Tällä hetkellä harrastehuoneista käytössä ovat vain ATK- ja askarteluhuoneet, joten kerhojen pitämisessä on ilmaantunut hiukan tilaongelmia. Jäsenkirjeen tapahtumakalenterista huomaatkin, että olemme yrittäneet toteuttaa jäsenistön toiveita ja paljon retkiä ym. tekemistä on suunniteltu jo elokuulle asti. Lisää toimintaehdotuksia tulee koko ajan, joten seuraa ilmoitustauluja ja nettiä, yritämme suunnitella toimintaa monipuoliseksi jotta jokaiselle löytyy jotain mieluisaa tekemistä. Omavastuut pyritään pitämään kohtuullisina, mutta jotain on aina itsekin maksettava. Jos toiminta olisi ilmaista, emme voisi toteuttaa läheskään kaikkea, nyt tarjoamme mahdollisuuksia kokea yhteisiä elämyksiä ja saada kivoja kokemuksia edulliseen jäsenhintaan. Tähän lopuksi vielä yksi pyyntö Sinulle: ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Pieni Ele keräykseen, on kunnia-asia meille että olemme vihdoin päässeet mukaan ja nyt tarvitaan sinunkin panostasi yhdistyksen hyväksi T: Merja ps. Hyvää pääsiäistä, vappua ja juhannusta, seuraava jäsentiedote tulee elokuussa!

3 TYÖNTEKIJÄTILANNE Olet varmaan huomannut yhdistyksen toimipaikoissa käydessäsi, että henkilökuntaa on aika paljon. Pieni esittely lienee paikallaan, jotta tiedät keitä Kristinan ja Hannan lisäksi meillä työskentelee: LAUHATUULI: Aili on tukityöllistetty keittiötyöntekijä. Minttu on kuntouttavassa työtoiminnassa keittiöapulaisena 3 pv (ti-to) viikossa Kristiina eli Krisse on työkokeilussa keittiöapulaisena ja siistijänä 5 pv viikossa. Päivi on työkokeilussa 3 pv (ti-to) viikossa toimisto- ja jäsentoimintatehtävissä Anne on kuntouttavassa työtoiminnassa 2 pv viikossa. Jenni on työkokeilussa 5pv viikossa järjestötyöntekijänä Tea on sosionomiopiskelija, meillä asti. Katri on sosionomiopiskelija, meillä asti MYÖHÄTUULI: Mari on työkokeilussa keittiötyöntekijänä 5 pv viikossa Susanna on työkokeilussa keittiöapulaisena ja siistijänä 5 pv viikossa asti, sitten tukityöllistetään vuodeksi järjestötyöntekijänä Petri on tukityöllistetty järjestötyöntekijä Essi on lähihoitajaopiskelija, meillä asti. Koko yhdistyksen väen ja hallituksen puolesta toivotan uudet työntekijät eli Susannan, Krissen, ja Annen sekä opiskelijat Essin, Tean ja Katrin sydämellisesti tervetulleiksi, toivon että viihdytte kanssamme! t. Merja ****** ASIAA JÄSENMAKSUSTA ***** Olethan muistanut maksaa jäsenmaksusi??? Jäsenmaksulla saat edelleen jäsentiedotteet, voit osallistua retkille ja saat Mielenterveyden keskusliiton Revanssi lehden! Saat myös edullisen lounaan 3,50 euron hintaan (muilta 5,50 ). Maksutiedot: tilinumero: FI ,LähiTapiola, jäsenmaksu 15,00 Viitenumeroa ei tarvita vaan kirjoita viestiosaan nimesi ja osoitetietosi. Jäsenmaksun voi maksaa myös käteisellä Lauhatuulessa ja Myöhätuulessa. ***Jäsentiedotteen lukuvaihtoehdot*** Mikäli et enää halua jäsenkirjeen tulevan postissa paperiversiona kotiisi ja haluaisit lukea sen mieluimmin sähköpostisi kautta, ilmoita sähköpostiosoitteesi Lauhatuuleen (merja.saksanen@hyvattuulet.fi).

4 Mikäli haluat lukea jäsentiedotteen Hyvät Tuulet ry:n nettisivuilta, josta se löytyy pdf-muotoisena, niin ilmoita asiasta Merjalle sähköpostilla tai puhelimitse. Jos haluat jäsentiedotteen tulevan edelliseen tapaan postin kautta paperiversiona kotiosoitteesi, sinun ei tarvitse tehdä mitään. ****** KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN **** Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään torstaina klo Lauhatuulessa Hiekkaharjuntie 13 A, Vantaa Kokouksessa esiteta a n vuoden 2013 toimintakertomus ja tilinpa a to s, myo nneta a n vastuuvapaus vuodelle 2013 ja kerrotaan toukokuun liittokokouksen asioita Kokous on tarkoitettu KAIKILLE Hyvien Tuulien ja senille joten tervetuloa! ** KUTSU YHDISTYKSEN KEHITTÄMISPÄIVILLE *** Haluatko olla mukana suunnittelemassa yhdistyksemme toiminnan kehittämistä? Hallitus tarjoaa tilaisuuden yhteiseen keskusteluun molemmissa toimipisteissä toukokuussa. Seuraa toimipaikkojen ilmoitustauluja ja nettisivuja, annamme muutaman asian etukäteen pohdittavaksi, kehityspäivän aikana keskustellaan ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. **** Jäsenkahvit ***** Jäsenkahvit tarjotaan kummassakin toimipisteessä jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina 13. Pullakahvien äärellä kuulet yhdistyksemme uusimmat uutiset ja terveiset hallituksen kokouksesta, hallituksen jäseniltä. Jäsenkahveilla voit kysellä, keskustella ja tehdä ehdotuksia - näin voimme yhdessä kehittää toimintaamme. Tervetuloa!

5 *** Tule mukaan vapaaehtoiseksi Pieni ele -keräykseen!! Hyvät Tuulet ry ja Mielenterveyden Keskusliitto ovat mukana Pieni ele - vaalikeräyksessä EU-vaalien äänestyspaikoilla. Monen vuoden anomisen jälkeen pääsimme vihdoin mukaan keräykseen, ja nyt meillä on näytön paikka että selviämme osuudestamme. Lipaskeräys tapahtuu sekä vaalipäivänä että ennakkoäänestyspäivinä Hyvät Tuulet hakee vapaaehtoisia lipaskerääjiä Vantaan äänestyspaikoille, Tulisitko SINÄ vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi? - se tarkoittaa käytännössä sitä että istutaan äänestyspaikalla pöydän ääressä lippaan kanssa ja kiitetään lahjoituksesta kun joku antaa rahaa! Keräyksen tuotto jaetaan vaalikeräyksessä mukana olevien 18 kotimaisen vammais ja terveysjärjestön kesken, Vantaalla keräykseen osallistuu 16 yhdistystä. Keräyksen tuotosta jää 50 %:a vastaaville yhdistyksille (mm. Hyvät Tuulet) ja lopuilla katetaan kulut sekä jaetaan valtakunnallisten keskusjärjestöjen kanssa (mm. MTKL). Hyvät Tuulet ry korvaa vapaaehtoisten sisäiset matkat ja maksaa ateriakorvauksen. Ilmoittaudu mukaan talkoisiin!!! merja.saksanen@hyvattuulet.fi tai haluatko uuden liikuntaharrastuksen? Hyvät Tuulet ry on varannut liikuntavuoroja joten rohkeasti vain mukaan rientoihin, yhdessä on hauskempaa harrastaa!!! Lauhatuuli : - Maanantai: ohjattu KUNTOSALI, Tikkurilan terv.aseman fysioterapiatila klo 18-19, omavastuu 2 - Tiistai: (Parittomat viikot) KEILAUS, Tikkurilan Urheilutalon keilahalli klo 13-14, omavastuu 3 (Parilliset viikot), BILJARDI Tikkurilan urheilutalon biljardisali klo 13-14, omavastuu 2. - Keskiviikko: RENTOUTUS JA VENYTTELYJUMPPA, Lauhatuuli klo Torstaisin : VESIJUOKSU /UINTI, Tikkurilan uimahalli klo , omavastuu 1. : - Tiistaisin : VESIJUOKSU /UINTI, Myyrmäen uimahalli klo , omavastuu 1. - Torstaisin: KUNTOSALI, Myyrinki klo ilmainen!!! KEILAUS, Myyrmäen keilahalli klo , omavastuu 3.

6 AVOMIELIN terveisiä Jatkamme edelleen Avomielin-yhteistyötä Espoon EMYn, tukiyhdistys Karvisen, tukiyhdistys Majakan ja Kirkkonummen mielenterveysyhdistys Kisun kanssa. Avomielin-yhteistyöhön tuli tänä vuonna mukaan myös valtakunnallinen yhdistys Suomen moniääniset ry. 1. Yhdistysten yhteiset turnaukset: Järjestävä yhdistys Minigolfturnaus toukokuussa Majakka Onkilpailu elokuussa Karvinen Biljarditurnaus lokakuussa Emy Järjestämämme keilaturnaus on jo käyty maaliskuussa ja tämän vuoden mestari on EMY. Pokaali siis menetettiin, mutta nyt alkaa harjoittelu uuteen kisaan eli käydään ahkerasti pelaamassa mingolfia ja näytetään muille toukokuussa!!! 2.Hyvän Mielen iltapäivää vietetään taas Henkisen hyvinvoinnin viikolla, viikolla 17. Tilaisuus on Mtkl:n tiloissa Ratakadulla ke klo Tämän tapahtuman toteuttamiseen tarvitsemme vapaaehtoisia, ota yhteyttä toiminnanohjaajiin jos olet kiinnostunut! 3.Marrasiltamat ovat tänä vuonna perjantaina Vastuuyhdistyksenä on tällä kertaa Majakka ja iltamat pidetään Pakilan VPK-talolla - Maalaukset Jari Mettälä-

7 Jos sinulla on runoja, kuvia tai tarinoita, otamme niitä mielellämme jäsentiedotteeseen julkaistaviksi. Voit antaa niitä toiminnanohjaajille tai lähettää sähköpostilla Lauhatuuleen tai Myöhätuuleen Kuntosalikuulumisia Tikkurilasta!! Vakioviisikoksi muodostunut porukka Mirja, Sinikka, Raili, Pertti ja Jori on kokoontuneet vuoden 2013 syksystä alkaen iltakuudelta maanantaisin Tikkurilan terveyskeskuksen kuntosalille lihastensa kuntoa ylläpitämään. Kuntosalin erilaisilla laitteilla on ollut mahdollisuus saada ohjattua toimintaa fysioterapeutin Anna-Maria Kettusen, tuttavallisemmin Anskun, johdolla tunnin ajan. Useimmat osallistujat polkevat treenien alussa salin kuntopyörillä alkuhien. Kuntosalilta löytyy mm. vinojen vatsalihasten ja selän kiertäjälihaksien halauslaite, jalkojen lähentäjälihasten, jalkojen etu -ja reisilihasten vahvistamiseen sekä käsien vahvistamiseen omat laitteet, joihin siirrytään jokaiselle räätälöityjen henkilökohtaisten ohjelmien suoritukseen. Selkälihaksia on mahdollisuus vahvistaa omalla laitteella. "Keltaisen pähkinän" avulla voidaan vahvistaa vatsalihaksia. Kevätkauden alkaessa tammikuussa lisättiin harjoitteluun treenien lopussa varttitunnin venyttely, jonka personal trainerimme Ansku vetää. Mieli virkeänä täynnä endorfiinia poistutaan kuntosalilta vilvoittavaan suihkuun seuraavan maanantain kuntosalivuoroa innolla odottamaan. Hyvät Tuulet ry:n sponsoroimana jää lystin jäsenhinnaksi ainoastaan 2, joten hinnasta ei tämä liikuntaharrastus ainakaan jää kiinni. Jori Kuntosalin viisikko: Pertti, Jori, Mirja, Raili ja Sinikka Ansku tasapainoilee Pertin tarkkaillessa pähkinän takaa.

8 !!! nyt TEATTERIin!!! TARJOLLA ON KOLME TEATTERIRETKEÄ, JOTEN EI KUN VAAN MUKAAN NAUTTIMAAN JA RENTOUTUMAAN!!! - Lauantaina kello Kansallisteatterissa LUOLASTO, pääosissa Martti Suosalo ja Alma Pöysti, omavastuu Tiistaina kello Valkeakosken kesäteatterissa KESÄILLAN VALSSI, pääosissa kummimme Meiju Suvas ja Matti Esko, omavastuu 20, joka sisältää bussimatkan, teatteriesityksen ja pullakahvit väliajalla. - Torstaina kello Heinolan kesäteatterissa komedia ILMASTA RAHAA, omavastuu 20, joka sisältää bussimatkan teatteriesityksen ja pullakahvit väliajalla. Kesäteatteri on kesän piristysruiske, lähde mukaan nauttimaan mukavasta elämyksestä. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!!!!

9 Hyvät Tuulet ry:n tapahtumakalenteri Huhtikuu 2014 MA TI KE TO PE LA Matinea-leffa Tikkurila klo Jäsenkahvit Lauhatuuli M. Agricolanpv - Haltialan Lauhatuuli klo13 omahoitoryhmä kahvit omahoitoryhmä tilalle klo Ikeaan Pääsiäislounas PITKÄPERJANTAI kansallismuseoon Kevätkokous Hyvän Mielen Iltapäivä -juhla 2.PÄÄSIÄISPV klo13 Ä Matinea Tikk Minigolf Ulkoiluretki VAPPUJUHLA Luukkiin VAPPUPÄIVÄ Lauhatuuli Kansallisteatteri Toukokuu 2014 Ma Ti Ke To Pe La Hgin kaup puutarha Jäsenkahvit Lauhatuuli Minigolf klo13 omahoito Propelliin omahoitoryhmä Matinea Tikk Snellmanin-pv Minigolf : Lauhatuuli: -kahvit Avoimet Ovet Avoimet Ovet Vantaan kaupungin museoon Lauhatuuli Ratikalla Aktiivijäsenten Vantaan Lauhatuuli ymp. Hkiä - retki Koiramäen Pajutallille kiitoslounas taidemuseo Holman Päiväretki kevätretki Tallinnaan HELATORSTAI metsäkahveille Suurtorppa llehtoon

10 Kesäkuu 2014 Ma Ti Ke To Pe La Jäsenkahvit Lauhatuuli klo13 omahoitoryhmä Viherpajaan omahoitoryhmä Grillausretki Odilammelle (Avomielin) Korkeasaareen Kulttuurikävely Pitäjän kirkolla Valkeakosken kesäteatteri klo14 Juhannusjuhla Myöhätuulessa JUHANNUS- AATTO Kotieläinpuistoon Pirunpajalle Lauhatuuli Porvoo-retki JUHANNUS- PÄIVÄ Heinäkuu 2014 Ma Ti Ke To Pe La Lauhatuuli Pihlajasaareen Jäsenkahvit klo13 Kauppatorille Seurasaareen Kuusijärvelle Heinolan kesäteatteri klo14 Lauhatuuli Risteilyretki Hgin edustalla Hietalahden kirpputorille Hakaniemen torille Hgin kaupunginmuseoon

11 Elokuu 2014 Ma Ti Ke To Pe La Jäsenkahvit klo 13 Ilmailumuseoon Suomenlinnaan Ulkoiluretki Emäsaloon Tikkurilan torille Lauhatuuli omahoitoryhmä Linnanmäelle omahoitoryhmä Päivälehtimuseoon KEVÄTRUNO Taas rauskaa talven selkä taittuissaan Taas kattaa päivänvalo yöstä jäisen maan Taas nousee kevään tuoksu uuden saapuneen Paljastaen rinteet päivän paikkojen Maila S. SYVÄ HYMY Katsoit minua, puhuit, hymyilit, nauroit. Ilakoit kanssani, hymyilit, silmilläsi, katseellasi. Joskus tutkit minua, hiljaa. Naurussasi oli väkevä elämän maku. Hymysi oli syvä ja lämmin. Se vyöryi kuin aalto ylitseni. Se värisytti ja latasi jännitteen vatsanpohjassani. Syvä hymysi poltti minuun rakkauden tunteen. Se elää sisälläni nyt, kesällä heinäkuussa. - OHIKULKIJA

12 Kissamaista elämää Minä olen kissaneito nimeltään Luumu ja siskoni on Minni ei se Mikin tyttöystävä (emäntä on kertonut Mikistä), vaan ihan tavallinen Minni. Me olemme 1,5-vuotiaita ja samasta pentueesta. Alkuaan meitä oli seitsemän pentua, huh huh. Olemme ragdolleja, sinisilmäisiä; minä olen ruskeanaamio, sukkani ovat valkoiset ja häntäni ruskea ja tuuhea. Minni on sininaamio, sukat ovat siniset ja häntä on sininen ja tuuhea. Olemme pohjaväriltämme vaaleita beesejä kissaneitoja. Kun olemme emännän kanssa ulkoilemassa (käytävässä tai ulkona), niin meidät näkevät kehuvat meitä kovasti kauniiksi ja komeiksi. Poikakissahan on komea eikä tyttökissa (emännän tietoa), mutta emme me siitä Minnin kanssa loukkaannu, päinvastoin. Olemme kauneudestamme tietoisia neitoja. Olemme siis iältämme 1,5-vuotiaita ja vielä kasvavia pentuja. 3-4-vuotiaana olemme täysikasvuisia. Minni on meistä isompi ja seurallisempi, minä olen se rauhallinen, varauksellinen ja mietiskelevä pikkusisko. Välillä me vähän nahistelemme; Minni murisee ja sylkeekin joskus, kun minä härnään. Se on Minnin taholta emännän mukaan pomottamista. Välillä emäntä tuleekin väliin ja riita loppuu siihen. Välillä me taas leikimme kovasti ja nuolemme toisiamme. Leikimme hiirillä ja langanpätkillä tai vain juoksemme kovasti. Minni varsinkin häiritsee emännän kutomista pureskelemalla lankaa poikki. Emäntä sanookin Minniä leikillään pikku riiviöksi. Siinä sitten lankaa vetävät Minni ja emäntä. Monesti Minni on jo ehtinyt katkaista langan, kun. Emännän mukaan kissat tykkäävät lankakeristä ja se on totinen tosi. Minäkin välillä leikin langoilla, mutta Minni on spesialisti. Vähän muustakin eläinmaailmasta: Tässä yhtenä iltana oli siinä siniharmaassa laatikossa (tv) sellainen ohjelma, jossa tepasteli isoja lintuja, jotka kävelivät kummallisesti. Me katselimme Minnin kanssa silmä tarkkana noita otuksia. Ne olivat vatsan puolelta valkoisia ja muuten tummia. Ihan kuin niillä olisi ollut jonkinlainen kaapu päällä. Emäntä sanoi niitä pingviineiksi ja että ne ovat herrasmiehiä, koska niillä on aina frakki päällä. Me ihmettelimme Minnin kanssa (Minni emännän sylissä ja minä tuolilla) niitä. Vai Pingviinejä. Ja niitä oli valtavasti ja siniseen aineeseen ne polskahtivat (emännän mukaan mereen). Sitten ne nousivat sieltä merestä ja toivat poikasilleen, pienille pingviineille, ruokaa nokassaan. Oli sitä ihmeellinen katsoa. Toisella kertaa tv:ssä oli vieläkin isompia eläimiä (emäntä sanoi niitä norsuiksi). Niillä oli valtavat korvat ja tosi tukevat jalat ja perässä lyhyt häntä. Etupäässä oli sellainen ihmeellinen paksu putki, jossa oli reikä keskellä ja se lähti korvien välistä (emännän mukaan kärsä). Sillä se norsu syö ja juo, kertoi emäntä. Jo oli ihmeellinen eläin ja valtava. Minua ja Minniä ei olisi varmaan edes näkynyt sen selästä, niin valtava se oli. Kyllä tuo tv on ihmeellinen laatikko. Emäntä on kertonut meille paljon kaikenlaista ja mehän ymmärrämme kaiken, mitä emäntä kertoo. Me olemme fiksuja ja älykkäitä katteja. En katt on ruotsia ja se on suomeksi kissa. Oi kun me olemme Minnin kanssa viisaita. Hyvää kesän odotusta kaikille emännän kavereille Lauhatuulessa toivovat Luumu ja Minni emäntä Marja-Leena

13

JÄSENTIEDOTE 2015. Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry. lauhatuuli@hyvattuulet.fi. myohatuuli@hyvattuulet.fi

JÄSENTIEDOTE 2015. Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry. lauhatuuli@hyvattuulet.fi. myohatuuli@hyvattuulet.fi JÄSENTIEDOTE 2015 2/2015 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Lauhatuuli Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA Myöhätuuli Lammaslammentie 17 A, 01710Vantaa puh. 09-873 4386, lauhatuuli@hyvattuulet.fi

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2016. Hyvät Tuulet ry

JÄSENTIEDOTE 1/2016. Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 1/2016 Hyvät Tuulet ry 1 JÄSENTIEDOTE 1/2016 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A, Lammaslammentie 17 A, 01300 VANTAA 01710 VANTAA puh.

Lisätiedot

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 2012 2/2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA puh. 09-873 4386, sähköposti: lauhatuuli@hyvattuulet.fi avoinna: ma - pe klo 9.00-15.00, la (parittomat

Lisätiedot

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 2014 1/2014 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Lauhatuuli Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA puh. 09-873 4386, sähköposti: lauhatuuli@hyvattuulet.fi avoinna: ma - pe klo 9.00-15.00,

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2013 1/2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

JÄSENTIEDOTE 2013 1/2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 2013 1/2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Lauhatuuli Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA puh. 09-873 4386, sähköposti: lauhatuuli@hyvattuulet.fi avoinna ma-pe klo 9.00-15.00,

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Hyvinkään Verso ry:n Kevätjäsentiedote 2015

Hyvinkään Verso ry:n Kevätjäsentiedote 2015 Hyvinkään Verso ry:n Kevätjäsentiedote 2015 Ylimääräinen jäsenkokous perjantaina helmikuun 6. päivä 2015 klo 13.00 Kokouksessa valitaan puheenjohtaja. Sääntömääräinen vuosikokous (kevätkokous) keskiviikkona

Lisätiedot

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Jäsentiedote 1/2017 1 HALLITUS V. 2017 Puheenjohtaja Tuiri Iso-Hollo tuiri.iso-hollo@elisanet.fi p. 050-3016043 Varapuheenjohtaja Rainer Paakkonen rainer.paakkonen@pp.inet.fi

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 Hei! Tässä Haka Gym ry:n jäsentiedote kaikille jäsenille! Tiedotteesta löydät tietoa mm. kesän jumppa- tarjonnasta sekä leikkikenttä- ja kesäkerhoista. Muistuttelemme

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot

Jäsenillat. Seniorikerho

Jäsenillat. Seniorikerho JÄSENTIEDOTE 3/14 5.5.2014 Toimistomme osoite Matarankatu 4, 3 krs huone 339 (Tourulassa JKL) Toimisto on lomalla kesä-heinäkuun ajan. Toimisto avoinna 4.8 alkaen maanantaisin klo 11.00 13.00, puh. 045-318

Lisätiedot

Kalannin Nuorisoseuraintalo

Kalannin Nuorisoseuraintalo Jäsenkirje 1/2019 Kalannin Nuorisoseuraintalo Ke 30.1. klo 19.00 teatteriin Neitsytniemen sulhot Kalannin Nuorisoseuraintalo Häähäntie 88, Kalanti as. Neitsytniemen kylä saa talousvetensä lähteestä, jonka

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET PÄIVYSTYSAJAT TOIMISTOLLA Kuukauden ensimmäinen maanantai klo 12.00-14.00

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

LOKAKUU Tervetuloa! Puh

LOKAKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Miksi Virike? Ryhmät:

Miksi Virike? Ryhmät: Miksi Virike? Virike on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu yhdistys Mikkelissä. Virikkeen toiminnassa korostuvat vertaistuki, kokemusasiantuntijuus ja kohtaamispaikan toiminta. Virikkeen toiminnan

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2014 4/2014. Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry. puh. 050-3376490 puh. 050-3776494. Jenni Kokko jenni.kokko@hyvattuulet.

JÄSENTIEDOTE 2014 4/2014. Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry. puh. 050-3376490 puh. 050-3776494. Jenni Kokko jenni.kokko@hyvattuulet. JÄSENTIEDOTE 2014 4/2014 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Lauhatuuli Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA Myöhätuuli Lammaslammentie 17 A, 01710 Vantaa puh. 09-873 4386, puh. 09-853 2328, sähköposti:

Lisätiedot

6. KOKUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

6. KOKUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJA 1(3) 20.03.2013 TaLVI ry Sääntömääräinen kevätkokous Aika 20.03.2013 klo 18.25-18.55 Paikka ABC Lahdesjärvi, Automiehenkatu 39, Tampere Läsnä Osallistujaluettolo (liite 1) 1. KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Rimmin Räpylä Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Puheenjohtajan palsta Vireä kyläyhdistyksemme on toiminut jo yli 13 vuotta ja aina vaan tekemistä riittää. Vappuna on yhteisiä menoja, äitienpäivän

Lisätiedot

www.loimaanseudundiabetes.net loimaanseudundiabetes@gmail.com Yhdistyksen puh.nro 0400-169046 Löydät meidät myös facebookista! Jäsentiedote syksy 2017 Tule mukaan yhdistyksen toimintaan! Jäseneksi voit

Lisätiedot

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa TOIMINTAOHJELMA 30.5.-5.6.2016 Maanantaina 30.5. RUOKASALISSA KANSAINVÄLINEN VIIKKO! klo 10.00 ULKOIL UA klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Suomi toisena kielenä tehtäviä 2.-4. -luokkalaisille: Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku. 1. Kirjoita sanat oikein: turku

Suomi toisena kielenä tehtäviä 2.-4. -luokkalaisille: Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku. 1. Kirjoita sanat oikein: turku Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku Iso alkukirjain seuraaviin: nimet, maat, kaupungit Pieni alkukirjain seuraaviin: viikonpäivät, kielet, kuukaudet 1. Kirjoita sanat oikein: turku

Lisätiedot

HELMIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna:

HELMIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna: Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä.

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä. Pohjois-Savon AVH-yhdistys JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 52 (II kerros) 1/2016 70110 KUOPIO 15.1.2016 HYVÄT JÄSENET Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Länsituuli 83 ry:n jäsenlehti 1/ /2006

Länsituuli 83 ry:n jäsenlehti 1/ /2006 Länsituuli 83 ry:n jäsenlehti 1/ 2005 1/2006 Kevään tunnelmia Maaliskuun alku on ollut 5-10 astetta keskilämpötilaa kylmempi, joten talvi on ollut länsirannikollakin hiihto- ja luistelusäiden puolesta

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan on helppo

Lisätiedot

Jätä yhteystietosi ja lyhyt kuvaus omaishoitotilanteestasi niin saatamme ottaa piankin yhteyttä kummittelun merkeissä.

Jätä yhteystietosi ja lyhyt kuvaus omaishoitotilanteestasi niin saatamme ottaa piankin yhteyttä kummittelun merkeissä. OMAISHOITAJAT OPISKELIJOITA! Yhdistyksemme aloittaa yhteistyön TAMK:n kanssa ensi vuoden alussa. Hyvän yhteistyön toteutumiseksi tarvitsemme lisää omaishoitopareja ja perheitä, jotka ovat valmiit ottamaan

Lisätiedot

Aurinkoista loppukesää kaikille!

Aurinkoista loppukesää kaikille! JÄSENKIRJE 3/2018 JÄSENTIEDOTE 3/ 8.8.2018 Aurinkoista loppukesää kaikille! On aika aloittaa taas syksyn toiminta. Tervetuloa mukaan toimintaan! Uudet ja vanhat jäsenet tervetuloa pyörähtämään toimistolla

Lisätiedot

MARRASKUU Tervetuloa! Puh

MARRASKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Kevään jumpat KEVÄTKOKOUS

Kevään jumpat KEVÄTKOKOUS Hämeen Naisvoimistelijat ry:n jäsentiedote 1/2017 www.hameennaisvoimistelijat.fi HIKOILE, NAUTI VIRKISTY! Kevään jumpat 9.1. 14.5.2017 Kevään jumppakausi alkaa maanantaina 9.1.2017. Ensimmäisellä jumppaviikolla

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 3/2015 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Lauhatuuli Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA Myöhätuuli Lammaslammentie 17 A, 01710 Vantaa puh. 09-873 4386, sähköposti: lauhatuuli@hyvattuulet.fi

Lisätiedot

HALOO KYLÄMAJA! Valoa päin! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:

HALOO KYLÄMAJA! Valoa päin! Asukastalo Kylämajan aukioloajat: 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I T A M M I - H E L M I K U U N 2 0 1 4 U U T I S K I R J E Valoa päin! Pirteä pakkanen ja kylmän kirkas aurinko on täällä. Pitkään

Lisätiedot

Hiekkaharjuntie 13 A, Lammaslammentie 17 A, VANTAA 01710Vantaa puh Puh

Hiekkaharjuntie 13 A, Lammaslammentie 17 A, VANTAA 01710Vantaa puh Puh JÄSENTIEDOTE 2/2016 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A, Lammaslammentie 17 A, 01300 VANTAA 01710Vantaa puh. 09-873 4386 Puh.09-853 2328 lauhatuuli@hyvattuulet.fi

Lisätiedot

Tammikuu 2012. Muista äänestää! Sunnuntai. vk 52. Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1

Tammikuu 2012. Muista äänestää! Sunnuntai. vk 52. Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1 Tammikuu 2012 Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1 Loppiainen 2 3 4 5 6 7 8 vk 52 1 Sunnuntai Uudenvuodenpäivä 2 3 4 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Lisätiedot

JOULUKUU Tervetuloa! Puh

JOULUKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

WILHELMIINASSA TAPAHTUU

WILHELMIINASSA TAPAHTUU VANHUSTEN VIIKON teema: Ikäpolvet yhdessä. RAVINTOLASSA SADONKORJUUN MAKUJA! MAANANTAINA 2.10. Valio 10.30-15.00 JALAT LÄPIMIKSI! Myynnissä jokaiselle sopivia käsinkudottuja sukkia!. Venla, 1kerros. 13.30-15.00

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

JHL 105 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarvios sa varattu summa

JHL 105 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarvios sa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenasiain päivystys yhdistyksen toimistolla (Jäsenasiainhoitajien p.0452165225 sekä Päivi Korkeamäki p.0400982999) antaa jäsenille henkilökohtaista apua jäsenasiainhoitaja parillisten

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009 LATTOMERI :n sääntömääräinen Lattomeren koululla keskiviikkona 4.11.2009 klo 18.00 Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. TERVETULOA! Länsi-Porin seurakunnan perhekerho Lattomeren kirkko

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Marjo Virkkunen palvelutalon johtaja Onnellinen elämä syntyy välittämisestä ja kuuntelemisesta. Yhdessä olemisesta ja tekemisestä Alkoi Vire Koti

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

SYYSKUU Tervetuloa! Puh

SYYSKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen Tervetuloa sääntömääräiseen kevätkokoukseen maanantaina 22.5.2017 klo 18:00 Hiedanrannan vanhalle tehdasalueelle (www.valiaikainenhiedanranta.fi, www.tampere.fi/hiedanranta).

Lisätiedot

Pohjois-Savon munuais- ja maksayhdistys ry:n jäsenkysely. kevät 2011

Pohjois-Savon munuais- ja maksayhdistys ry:n jäsenkysely. kevät 2011 Pohjois-Savon munuais- ja maksayhdistys ry:n jäsenkysely kevät 2011 Vastaajamäärä yhteensä 32 kpl. Vastaajien ikäjakauma Ikä Vastaajien lkm % Alle 20 v. 0 0 21-25 v. 0 0 26 30 v. 3 10,0 31 35 v. 0 0 36

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016 Mielenvireys ry:n Jäsentiedote 4/2016 Taas eletään vuoden pimeintä aikaa. Loppuvuosi tuo mukanaan erilaisia tapahtumia ja juhlia. Mielenvireydessä vietämme mm. mielenterveysviikkoa, kynttilätapahtumaa,

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Korson asukaspuisto kevään 2017 ohjelma

Korson asukaspuisto kevään 2017 ohjelma kevään 2017 ohjelma Puisto on avoinna: ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-15 WC:t ja Pöllönpesä (=eväshuone) käytössä puiston aukioloaikoina. Tilat suljetaan siistimisen vuoksi 15 min. ennen sulkemisaikaa. Pihalelut

Lisätiedot

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä JÄSENKIRJE 2/2015 1 Aurinkoista kevättä kaikille! Yhdistyksemme vuoden 2015 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Kirjeessä vuoden toisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen sekä kerhojemme yhteystiedot. Lauantaina

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Senioripoliisit

Etelä-Pohjanmaan Senioripoliisit Pöytäkirja: Tehty E-P Senioripoliisien kevätkokouksesta Aika: tiistai 15.4.2008 klo 11.00 Paikka: Seinäjoki ABC:n tilat Läsnä: 57 jäsentä, liite osanottajista ohessa. 1 Puheenjohtaja Veli-Jussi Pouttu

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

OMAN VUORON ODOTTAMINEN. Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival.

OMAN VUORON ODOTTAMINEN. Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus   Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival. OMAN VUORON ODOTTAMINEN Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus www.viitotturakkaus.fi Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival.com OMAN VUORON ODOTTAMINEN OMAN VUORON ODOTTAMINEN Oman vuoron odottaminen

Lisätiedot

Länsituulen viesti 2 / 2003

Länsituulen viesti 2 / 2003 Länsituulen viesti 2 / 2003 2 Kesä mielessä Meille on jälleen koittanut Suomen suloisin vuodenaika. Saamme nautiskella kesäluonnon tarjoamista tuoksuista, uudesta vihreydestä kaikkineen, kuulostella lintujen

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 2/2019

Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 2/2019 Jäsentiedote 2/2019 Hyvä Maanpuolustusnainen Toivottavasti kaikki ovat saaneet viettää mukavan ja rentouttavan kesän. Tätä kirjoittaessani ilmassa on vielä kesän tuntua, vaikka ollaan jo virallisesti syksyssä.

Lisätiedot

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ?

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? 1 Kpl 3 MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? Rinaldo: Minun ammatti on kokki. Olen työssä ravintolassa... sen nimi on Omena. Minulla on vuorotyö. Omenassa teen usein iltavuoroa.

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/ Vielä on ulkona vilakkaa, etenkin varjossa, eli laittakaa useampia vaatekerroksia, joita voi tarvittaessa vähentää.

JÄSENKIRJE 1/ Vielä on ulkona vilakkaa, etenkin varjossa, eli laittakaa useampia vaatekerroksia, joita voi tarvittaessa vähentää. JÄSENKIRJE 1/2017 Sisällys 1. Kevättä ja kesää kohti... 2 2. lta... 2 3. Jäsenmaksu, jäsenlajit ja jäsenedut... 3 4. Sääntömääräinen kevätkokous... 4 5. Tulevia tapahtumia... 5 JÄSENKIRJE 1/2017 2 1. Kevättä

Lisätiedot

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU:

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU: JÄSENKIRJE 2/2010 Pohjois-Pohjanmaan epilepsiayhdistys ry Isokatu 47, 90100 Oulu, 4 krs. Puh. 044 287 1136 pp.epilepsia@luukku.com http://epilepsia.fi/pohjois_pohjanmaa TOIMISTO: Yhdistyksen toimisto sijaitsee

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

HUHTIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna:

HUHTIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna: Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot