Vuokrausopas. Kun vuokraat. Ramilta koneet. ja laitteet, säästät rahaa. rakentamiseen.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuokrausopas. Kun vuokraat. Ramilta koneet. ja laitteet, säästät rahaa. rakentamiseen."

Transkriptio

1 Vuokrausopas Kun vuokraat Ramilta koneet ja laitteet, säästät rahaa rakentamiseen.

2 Rami Ramirent on maamme johtava rakennuskoneita ja laitteita vuokraava yhtiö. Monipuolinen ja laaja valikoimamme käsittää lähes kaikki rakentamiseen ja remontointiin tarvittava koneet ja laitteet - torninosturista porakoneeseen, suuren rakennusprojektin kattavasta kalustosta viikonloppuaskartelijan työkaluihin. Vuokrakalustomme toimintavarmuus sekä palvelumme monipuolisuus ovat maan kuulut. Kehitämme kalustoamme jatkuvasti vastaamaan muuttuvia tarpeita. Maailmanlaajuiset päämieskontaktimme sekä johtavat kotimaiset valmistajat takaavat sen, että vuokrakalustomme edustaa aina alan viimeisintä teknologiaa. Tervetuloa asiakkaaksemme!

3 Rami on lähellä rakentajaa. Verkostomme on maan kattavin. Vuokrauspisteitämme on yli seitsemänkymmentä kautta maan ja niissä osaava ja opastava henkilökunta valmiina palvelukseesi. Lähimmän Rami-vuokraamon osoitetiedot löydät sivulta Ramirent Oyj Pääkonttori: Viljatie 4 A, Helsinki Puhelin (09) , telefax (09) , Internet:

4 Vuokraaminen on tätä päivää. Ramin opas on tehty rakentajille apuvälineeksi ja tietolähteeksi. Se on tarkoitettu kaikkien rakentajien aktiiviseen käyttöön. Opas on avain koneiden ja laitteiden vuokraamiseen, ja sitä ovat toivoneet niin ammattirakentajat kuin esimerkiksi yksityiset omakotitalon rakentajat ja remontoijat. Oppaasta löytyy käytännön ratkaisu moneen kysymykseen ja työvaiheeseen. Vuokraaminen on tätä päivää. Se on järkevä ratkaisu ja omistamista viisaampi vaihtoehto. Kun vuokraat rakennuskoneet ja laitteet alan ehdottomalta asiantuntijalta, saat tarkoituksenmukaisen, toimintavarman ja turvallisen apuvälineen kuhunkin työvaiheeseen ja aina oikeaan aikaan. Etkä maksa mistään, mitä et tarvitse! Vuokraamme työkoneet ja laitteet, huolehdimme kuljetuksista ja koneiden huollosta. Meiltä saat myös valtaosan pientarvikkeista; poranterät, hiontapaperit yms. Autamme suunnittelussa ja asennuksissa sekä koulutamme laitteiden käyttöön. 4

5 Omistamisen iloa voit harrastaa järkevämminkin. Rami on hyvä sopimuskumppani kaikille rakentajille. Se on konevuokraamo, jolla on maan laajin valikoima. Se tarkastaa, huoltaa sekä korjaa laitteet ja toimittaa ne työkohteeseen oikeaan aikaan. Se on sopimuskumppani, joka myös seuraa viranomaisten määräyksiä ja alalla tapahtuvaa tuotekehittelyä ja jonka laitteet ovat uusinta mallia ja aina käyttövarmat. Investointi kalliiseen, varastointia ja huoltoa edellyttävään koneeseen ei ole järkevää, varsinkin, jos tarve on lyhytaikaista. Pitempiaikaista käyttötarvetta varten ostettu kone vanhenee aikaa myöten, eikä tällöin enää esimerkiksi täytä viranomaisten asettamia uusia käyttö- ja turvallisuusvaatimuksia. Vuokraus on todellakin edullista. Saat lähes kaiken tarvitsemasi meiltä ja maksat vain ajasta, jonka laite on käytössäsi. Kun teet esimerkiksi pihatöitä, sisäremonttia, korjaat kattoa tai rakennat taloa, tiedät, etteivät vasara, saha ja hohtimet pitkälle riitä. Tarvitset kuhunkin työvaiheeseen tarkoituksen mukaiset ja turvalliset laitteet - sellaiset, joiden avulla työ kuin työ sujuu vaivattomasti ja joutuisasti. Aika on rahaa sekin. Kun Rami vuokraa koneet ja laitteet, säästyy rahaa rakentamiseen. Omistamisen iloahan voi toki harrastaa järkevämminkin. 5

6 Suurenmoiset pienkoneet ja monipuoliset laitteet 6 Nimitys pienkone ei anna oikeutta kaikille niille hyödyllisille työkaluille ja koneille, jotka kuuluvat pienkoneiden ryhmään. Mitoiltaan tämän ryhmän koneet ja laitteet nimittäin vaihtelevat yksinkertaisesta viemärinavausjousesta yli tonninkin painaviin sähkögeneraattoreihin tai esimerkiksi ilmakompressoreihin. Pienkoneita vuokrataan eniten, ja ne edustavatkin vuokraamon suurinta tuoteryhmää. Pienkoneryhmään kuuluu n konetta tai laitetta. Osa toimipisteittemme henkilökunnasta onkin erikoistunut juuri pienkoneisiin. Kone kuin kone ja laite kuin laite, hyvin organisoidussa vuokraamossa asiakas saa aina ammattivarmaa informaatiota.

7 Pieni suuri kone! Pora- ja piikkauskalustot Jatkojohdot Hiomakoneet ja jyrsimet Kaakelityökoneet ja laitteet Puutarhakoneet ja työkalut Hitsauslaitteet Sahat, sirkkelit, leikkurit Lämmittimet Naulauskalustot Paineilma- ja louhintakalustot Pumppukalustot Betonityökoneet ja laitteet Maantiivistimet Sähkö- ja valaistuslaitteet Turvalaitteet Tutkimus- ja mittausvälineet Siivouskalustot 7

8 Lämmitin apuun, kun routa on ma 8 Maapohjan sulatukseen löytyy höyrynkehittimiä, polttoöljyllä toimivia kuumailmapuhaltimia kuin myös sähkökäyttöisiä routakiukaita ja routamattoja. Routamatto on myös helppo ja huoleton keino saada jo sulatettu maa pysymään sulana. Rakennusten sisätilojen lämmittämiseen käytetään polttoöljyllä, nestekaasulla tai sähköllä toimivaa kuumailmapuhallinta, jonka tehoalueen voi valita kolmesta kilowatista aina kolmeensataan kilowattiin. Kuumailmapuhaltimia käytetään myös sisätilojen kuivaukseen, yhdessä kosteudenerottimien kanssa. Näin etenkin tiloissa, joissa kosteus saattaa aiheuttaa vahinkoja. Kaukolämpöenergiaa voidaan käyttää hyväksi lämminilmakojeiden eli lämmönvaihtimien avulla. Yksittäisen työkohteen lämmittämiseksi otetaan apuun infrapunasäteilijä. Se toimii joko nestekaasulla, polttoölyllä tai valopetrolilla. Esimerkkinä muuraustyö talviolosuhteissa, jolloin lämpöä tarvitaan vain muurattavaan kohteeseen. Jäätyneet vesijohtoputket sulatetaan toimintakuntoon nestekaasukäyttöisellä putkensulatuslaitteella, joka sopii sekä muovi- että metalliputkien lämmittämiseen.

9 assa ja mies jäässä! 9

10 Henkilönostimessa ylös niin mies kuin tarvikkeetkin! 10 Turvallisuus ennen kaikkea! Nostin kuljettaa sinut ja tarvikkeesi turvallisesti ylös työkohteeseen jopa kahdenkymmenen metrin korkeudelle. Nostimessa olet vapaa keskittymään työhösi sen sijaan, että miettisit, miten saat sen tehtyä putoamatta pihalle. Hinattava nivelpuominostin on tunnetuin ja käytetyin nostintyyppi. Voit itse hakea sen vuokrauspisteestämme omalla henkilöautollasi edellyttäen, että siinä on normaali vetokoukku. Nostimia on useita eri malleja. Ne ovat oikea ratkaisu aina, kun työkohde on katolla tai puoliksi pilvissä. Yksinkertainen pystytys. Useimmiten riittää, kun käytettävissäsi on valovirtaa ja riittävän kova alusta. Käyttö helppoa. Muutamalla napilla tai ohjaussauvalla hallitset koko homman. Myös sivulle. Nivelpuominostimella ulotut myös sivulla olevaan työkohteeseen. Tai vain suoraan. Saksilavoilla pääset ylös vain pystysuoraan. Ne on tarkoitettu raskaammille kuormille ja lava niissä on yleensä suurempi. Moottoroitu yksilö. Voit vuokrata myös ns. ajettavan saksilavan. Ne toimivat omalla akullaan tai polttomoottorilla, joten voit lavalla seisten siirtyä työkohteesta toiseen. Maisema levittäytyy eteesi. Mastolava nostaa kymmenien metrien korkeuteen. Siinä on pitkä työtaso, johon mahtuu mukavasti useampikin rakentaja. Lavan pituus on valittavissa neljästä metristä noin kahteenkymmeneen. Suurimmat mastolavat kantavat kevyesti jopa viisituhatta kiloa. Tavarat hissillä. Esimerkiksi omakotitalon kattotiilien nostoon tavarahissi on oiva ratkaisu. Tikasnostin tai kevythissi on edullinen apuväline kattotiilien kuljettamiseen ehjänä perille. Vuokrahinta ei tuo mattia kukkaroon ja pystytys on helppoa.

11 11

12 Jos et hallitse akrobatiaa, vuokraa teline! Työskentelyn turvallisuus, varmuus ja vaivattomuus ovat kaikissa rakennusvaiheissa yhtä tärkeät. Useimmissa rakennus- ja remonttihommissa tarvitaan jossakin vaiheessa myös telinettä. Valikoimastamme löydät monta telineratkaisua. 12 Haki terästeline Maahantuomamme Haki on yleisimmin käytetty malli Suomessa. Telinettä voit käyttää missä tahansa työvaiheessa, Haki on kestävä ja moduulimitoituksensa ansiosta hyvin joustava. Koska laki edellyttää telineiltä erilaisia ominaisuuksia eri työvaiheista riippuen, voit jättää tarkoituksenmukaisen telineen valitsemisen meidän huoleksemme. Oikea teline valitaan käyttötarkoituksen - esimerkiksi muuraus, laudoitus, maalaus jne. - sekä rakennuksen tai muun tilan pituuden ja korkeuden mukaan. Monipuolisesta Haki-valikoimasta löydät myös työmaalla tarpeelliset tikas- ja porrastelineet. Liikuteltavat telineet Liikuteltavat telineet ovat kevyitä, pääasiassa alumiinista valmistettuja ja varustettu pyörillä. Niitä käytetään yleisimmin sisällä: maalaustöissä, laudoitettaessa sekä kattotöissä. Esimerkkinä liikuteltavasta telineestä mainittakoon pukkiteline. Pukkitelineen voi kuljettaa ovista kokonaisena ja sen avulla normaalikorkuisen huoneen kaikki rakennustyöt sujuvat turvallisesti ja nopeasti. Muita liikuteltavia telineitä ovat alumiiniset tikastelineet sekä porrastelineet. Tikastelineiden leveydet ovat 0,7 m ja 1,4 m sekä tasopituudet 1,7 ja 3 m. Porrastelineiden koko on 1,68 x 1,4 m ja niissä portaat ovat kiinteä osa telinettä. Erikoistelineet Alumiinista tai teräksestä valmistetut 0,7 m leveät kehätelineet ovat erikoistelineitä, joista kootaan julkisivutöissä käytettäviä kokonaisuuksia. Näiden telineiden kuljetus- ja asennuskulut ovat huomattavasti muita pienemmät.

13 Sata sadepäivää vuodessa! Suojapeite Pidä rakennuskohde ja tarvikkeet suojassa syysmyrskyiltä, sateilta ja talvipakkasilta. Vuokraa lainapeite, niin vältyt säiden aiheuttamilta harmeilta sekä vahingoilta. Ja jottei sinun tarvitsisi pyöritellä peukaloitasi sään paranemista odotellen, vuokraa telinepeite. Voit rauhassa jatkaa töitäsi, tuli taivaalta sitten mitä tahansa. Rakennustarvikkeita ja perustustöitä varten löytyy lihasvoimin liikuteltavia sääsuojia, joiden koko on joko 6 x 7,5 m tai 6 x 10,5 m. Suojahalli Järeämpään rakentamiseen ja varastointiin suosittelemme koneellisesti nostettavia ja siirrettäviä RAMI-halleja. Hallien peruskoot ovat 9 x 16 m sekä 6 x 16 m. Rami-hallien pituudet ja leveydet ovat muutettavissa 3 metrin moduuleina. Kun suojaat, vältyt säiden aiheuttamilta harmeilta ja vahingoilta. Kunnon suojaus takaa sen, että voit työskennellä keskeytyksittä ja pysyä aikataulussa. 13

14 Lusikallinenkin betonia valuu ja leviää. 14 Lähes jokaisella työmaalla valetaan betonia, enemmän tai vähemmän. Usein kuvitellaan, että betonimuotit ovat ainoastaan suurten työmaiden erikoiskalustoa, jota vain ammattimiehet osaavat käyttää. Väärin. Muotitusratkaisuistamme hyötyy niin pieni kuin suurikin rakennustyömaa. Ramin muottihuoneelta löydät vaihtoehdot kaikenlaisiin ja kaiken kokoisiin muotti- ja tuentatarpeisiisi. Muotitusongelma? Tuo se meille, niin ratkaistaan se yhdessä! Puhutaan rakennuskohteestasi, edellytyksistä, tarpeista sekä toiveista. Ja tuumitaan yhdessä, mikä olisi tarkoituksenmukaisin ratkaisu. Muottivalikoimamme on markkinoiden laajin. Betoni kesyksi muotissa. Muottilukot Muottisiteet Kuilumuotit Anturamuotit Järjestelmämuotit Kasettimuotit Suurmuotit Holvimuotit Tuentakalustot Ramilta kaikki. Meiltä saat betonirakenteiden muotittamiseen enemmän kuin muotit: suunnitelman, muotitusratkaisun, laskelman, käyttö-opastuksen sekä tarkastuksen ennen valua.

15 Käyttövalmis työmaarakennus meiltä. Vuokraa valmis työmaatila, jota voit siirtää paikasta toiseen. Toimisto, varasto, pukuhuone, wc ja pesutilat, sekä sauna - kaikki vuokrattavana ja puhelinsoiton päässä. Sinun ei tarvitse panna edes tikkua ristiin saadaksesi käyttövalmiin tilaelementin, työmaatilan tai varaston - kaiken voit vuokrata. Aina löytyy sopiva vaihtoehto niin suurten rakennusprojektien kuin omakotitalorakentajienkin tarpeisiin. Meillä on laaja valikoima valmiiksi sisustettuja tilamalleja. Toimisto Valitse toimistoa varten yksittäinen m 2 elementti tai suunnittele oma kokonaisuutesi vakiomoduuleista. Moduulien koot ovat 3,3 x 7,2 m ja 3,3 x 9 m. Henkilöstötilat Henkilöstötilat (puku, pesu, WC ja ruokailu) hoidamme helposti vaihtolava-alustaisilla tilaelementeillämme. Elementitit ovat oikea ratkaisu. Niillä saadaan viihtyisät taukotilat kymmenen hengen yksiköistä jopa 1400:lle, vain yksiköitä lisäämällä. Varasto Teräskontti on vahva vaihtoehto varastoksi. Varustettuna vaihtolavakiskoilla, haarukkatrukkitaskuilla sekä konttikiinnikkeillä. Se on hyvä ratkaisu niin kiinteäksi kuin siirrettäväksi varastotilaksi. Paikasta toiseen Lyhytaikaisen, usein paikasta toiseen siirtyvän työmaan ihanneratkaisu on pyörillä varustettu, henkilö- tai kuorma-autolla vedettävä kevytvaunu. Suunnitteluapua Riittää, kun tiedätte minkälaiseen käyttöön ja milloin tilaa tarvitsette. Suunnittelemme ja varustamme tilaelementit käyttötarpeen ja kohteen vaatimusten mukaisiksi ja niin, että ne noudattavat alan ohjeita ja määräyksiä. 15

16 Ramin kokonaispalvelu. 16 Asennus ja käyttö Kaikkiin vuokraamiimme koneisiin ja laitteisiin annamme tarpeen vaatiessa asennus- ja käyttö-opastuksen. Tai jos haluat ne suoraan työmaalle valmiiksi asennettuina, sekin käy. Suunnittelu Jos olet tekemässä työtä, joka vaatii tavallisuudesta poikkeavan ratkaisun, käänny puoleemme. Suunnittelemme esimerkiksi nostureiden perustukset, ylikorkeiden koneiden seinäkiinnitykset, telineet ja muotit. Kokemusta on. Toisaalta, haluamasi ratkaisu on saatettu jo toteuttaa, joten saat sen valmiiksi testattuna. Koulutus Olemme koko nelikymmenvuotisen toimintamme ajan aktiivisesti kouluttaneet ja pitäneet kursseja niin asiakkaillemme kuin henkilökunnallemme. Ota yhteys, kun haluat itsellesi tai työryhmälle asiantuntemusta jonkin koneen tai laitteen käyttöön. Järjestämme kursseja tarpeen mukaan; asiakkaan luona, työmaalla tai omissa tiloissamme eri puolilla maata. Erityisen suosittuja kurssin aiheita ovat olleet telineet, muotit, suojaukset ja nosturit. (Luennoimme myös ammattioppilaitoksissa.) Tarkastukset Monet koneet ja laitteet edellyttävät päivittäistä, etenkin käyttöturvallisuuteen liittyvää tarkastusta. Tarkastuksen tekee yleensä työmaalla ao. laitetta käyttävä. Jos koneelle vaaditaan ns. pystytystarkastus, voit tilata sen meiltä. Esimerkiksi henkilönostimet on tarkastettava vuosittain, määräaika on merkitty

17 konekilpeen tai sen voi varmistaa tarkastuspöytäkirjasta. Jos sinulla on tällainen vuositarkastusta edellyttävä kone tai laite, voit pyytää meitä tekemään tarkastuksen puolestasi. Turvallisuus ennen kaikkea Meillä on ainoastaan hyväksyttyjä ja standardien mukaisia koneita ja laitteita. Kaikki työmaakäyttöön hankittavat uudet laitteet ovat nykyisin CE-hyväksyttyjä. Mikäli tämän lisäksi vaaditaan kotimaisten viranomaisten hyväksyntä tai tarkastus, huolehdimme luonnollisesti myös siitä. Turvallisuuden takaaminen työmaalla kuuluu kaikille yhdessä ja jokaiselle erikseen. Turvallisuusmääräykset sekä vakuutusyhtiön ohjeet kannattaa hankkia ja myös tutustua niihin huolella. Olemme olleet mukana toteuttamassa useita käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeita. Nämä ohjeet annamme käyttäjälle koneen mukana. Jokaisen koneen ja laitteen mukana toimitamme valmistajan tai myyjän laatimat kirjalliset turvaohjeet asianmukaista asennusta ja käyttöä varten. Koneiden ohjekilvet on nekin tarkoitettu luettaviksi. Jos ohjeista huolimatta jokin asia jää sinulle epäselväksi, ota yhteys toimipisteeseemme. 17 Kuljetuspalvelu Minkä vuokraamme, sen myös kuljetamme - nopeasti ja edullisesti. Jokaisessa toimipisteessämme on nosturilla varustettu kuljetuskalusto. Kuljetuksista vastaavat toimihenkilömme ovat perehtyneet laitteisiin, joten he voivat kertoa sinulle niiden ominaisuuksista ja käytöstä. Tartu puhelimeen ja soita - ja sopiva laite on jo matkalla työmaallesi!

18 20 Muistiinpanoja

19 Lähettäkää minulle tarjous/hinnat alle merkityistä tuotteista. Tuo kortti lähimpään vuokrauspisteeseemme tai postita se maksutta. Merkitse lähinnä Sinua oleva vuokrauspiste tähän (kts. paikkakuntaluettelo sivulta 23). Työmaan perustaminen Runko Sisustus Työmaakoppi Naulain Jiirisirkkeli Pöytäsirkkeli Alumiinitelineet Sahaus/leikkausvälineet Sähköistyskalusto Alumiinilinjarit Ruuviväänin - ruuvit/terät Varastokontti Kompressori Viimeistelynaulain Työmaajakokeskus (teho) Terästelineet Kattohissi Uppopumppu Rakennusmuovi Kuviosaha leikkaa tästä Sääsuoja Moottorisaha/raivain Oksasilppuri Perustukset Alumiinitikkaat Kulmahiomakone Julkisivut/Kattorakenteet Terästeline Yhteystiedot Nimi Vaaituskone/Laser Runkonaulain/Hakanen Alumiiniteline Tiilileikkuri Yritys Betonimylly Kuviosaha Tärysauva Maantiivistin kg Kompressori Pöytäsirkkeli Moottorisaha Tiilikärry Murma muurauspalkki (ikkuna-aukkojen ja ovien ylitys) Kulmahiomakone Kivilaikat Osoite Teräsleikkuri Hakastaivutin (terästaivutin) Laastikelkka (Leca-harkko) Kulmahiomakone Pihatyöt Jyrsin/maa Multajyrä Puhelin Uppopumppu Surrilanka

20 Kun vuokraat Ramilta koneet ja laitteet, säästät rahaa rakentamiseen. Rami maksaa postimaksun Ramirent Oyj Vastauslähetys Sopimus N:o 00700/ HELSINKI

21 Alajärvi Juurikaskydöntie 5 % (06) Espoo Niittyrinne 1 % (09) Piispanmäentie 1 % (09) Forssa Koikkurintie 1 % (03) Helsinki Laivalahdenkatu 4 % (09) Pengerkatu 13 B % (09) Ristipellontie 21 % (09) Tehtaankatu 36 % (09) Koetilantie 21 % (09) Tapulikaupungintie 37 % Hyvinkää Konevuokraamo Riihimäenkatu 5 % (019) Kalustokeskus Muovikatu 4 % (019) Hämeenlinna Vanajantie 4 % (03) Iisalmi Yrittäjänkuja 6 % (017) Imatra Lappeentie 55 % (05) Ivalo Lintumaa PPA 2 % (016) Joensuu Nurmeksentie 6 % (013) Joutseno Varastokatu 2 % (05) Jyväskylä Miilukatu 1-5 % (014) Kajaani Kettukalliontie 27 % (08) Kemi Asentajankatu 11 % (016) Kemijärvi Rinnetie 15 % (016) Kempele Mullukantie % (08) Kittilä Nikontie 1 % (016) Rami toimipisteet Kokkola Patamäentie 10 % (06) Kotka Jylpyntie 30 % (05) Valajantie 14 % (05) Kouvola Kaupinkatu 19 % (05) Kuhmo Kainuuntie 129 % (08) Kuopio Volttikatu 5 % (017) Kuusamo Luomantie % (08) Kuusankoski Kiltakuja 2 % (05) Lahti Laakerikatu 5 % (03) Vipusenkatu 19 % (03) Lappeenranta Eteläkatu 12 % (05) Simolantie 12 % (05) Leppävirta Teollisuustie % (017) Lieksa Kerantie 15 % (013) Mikkeli Yrittäjänkatu 10 % (015) Muonio Muonion Auto- % (016) tarvike Ky Nurmes Teollisuustie 8 % (013) Närpiö Vasavägen 23 % (06) Oitti Keskustie 20 % (019) Oulu Kaarnatie 28 % (08) Pello Pajatie 6 % (016) Pieksämäki Myllykatu 1 % (015) Pietarsaari Permonkaarre 121 % (06) Pori Tavaratie 4 % (02) Porvoo Asentajantie 9 % (09) Raahe Pajakatu 2 % (08) Rauma Hakuninvahe 1 % (02) Rovaniemi Aittatie 15 % (016) Salo Pursimiehenkatu 1 % (02) Savonlinna Myllypuronkatu 3 % (015) Seinäjoki Kauppaneliö 10 % (06) Siilinjärvi Oppipojantie 3 % (017) Sköldvik Kulloo % (09) Suomussalmi Hallitie 1 % (08) Suonenjoki Lentokentänkatu 2 % (017) Taivalkoski Haaraniementie 10 % (08) Tampere Vihiojantie 22 % (03) Tornio Kisällinkatu 10 % (016) Turku Kalevantie 9-11 % (02) Rydöntie 24 % (02) Tuusula Louhostie 5 % (09) , (09) Mahlamäentie 66 % (09) Vaasa Kairatie 1 % (06) Valkeakoski Huhtakatu 13 % (03) Vantaa Konevuokraus Arinatie 8 % (09) Tiilitie 5 % (09) Porttisuontie 11 % (09) Varkaus Käsityökatu 45 A % (017) Viitasaari Mustasuontie 22 % (014) Ylivieska Ratakatu 17 % (08) Ylöjärvi Soppeentie 78 % (03) Äkäslompolo Tiurajärventie 39 % (040) Äänekoski Teollisuuskatu 31 % (014) Tytäryhtiöt Ramirent Europe Oy Helsinki (09) ZAO Techrent Moskova, Venäjä ZAO Peterrent Pietari, Venäjä A-Ramirent AS Tallinna, Viro A-Ramirent SIA Riika, Latvia A-Ramirent UAB Vilna, Liettua Ramirent Polska Katowice, Puola Sp. Zo.o. Rema-Rental S.A. Szczecin, Puola Rami-Cranes Oy Helsinki Teline-Rami Oy Tuusula (09) Telineykköset Oy Tuusula (09)

22 Mainostoimisto IDEAMIX Oy 3/2001

Vuokraaminen on tätä päivää

Vuokraaminen on tätä päivää Vuokrausopas Vuokraaminen on tätä päivää Ramirent on Suomen suurin rakentamisen ja teollisuuden kone- ja laitevuokraaja. Tarjoamme dynaamisia vuokrausratkaisujamme sekä pienille ja suurille yrityksille

Lisätiedot

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 11 poliisilaitosaluetta Lapin poliisilaitos Oulun poliisilaitos Pohjanmaan poliisilaitos Sisä Suomen poliisilaitos Itä Suomen poliisilaitos

Lisätiedot

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain Asiakaspalvelukeskus löytää asiantuntijamme Asiakaspalvelukeskus on ABB:n yhteydenottokanava, jonka kautta välitämme asiasi oikean henkilön

Lisätiedot

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Kaupunki/kunta Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Tontin kiint.vero euroa/m²/kk Rakenn. kiint.vero Kaukol. Vesi/jätev. Jätehuolto Yhteensä Lappeenranta 0.21 0.27

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 433/2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö

2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö N:o 6 27 TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö Taajuuskokonaisuus 1 105,7 Anjalankoski 106,2 Espoo 106,0 Eurajoki 104,1 Haapavesi

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta 2014 517/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Säännöllinen kapasiteetti

Säännöllinen kapasiteetti Junatyyppi Juna Kulkuväli Lähtö Tulo Linja Kulkupäivät Voimassaoloaika IC 1 Helsinki asema Joensuu asema 7:17:00 11:40:00 Ma Ti Ke To Pe La Su 30.10.2016 10.12.2016 IC 2 Joensuu asema Helsinki asema 5:18:00

Lisätiedot

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN 14.2.2017 1(7) AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT 1.1.2015 LÄHTIEN Yksittäishyväksyntöjä myöntävät A-Katsastus Oy:n, E. Valjakka Oy:n, K1 Katsastajat Oy:n, Oy Testmill Ltd:n, Suomen Yksittäishyväksyntä

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2012 Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta Annettu Helsingissä 15 päivänä elokuuta 2013

Lisätiedot

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw)

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw) N:o 434 1269 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.3 Digitaalinen televisiotoiminta Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu

Lisätiedot

KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT

KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT 1.1.-31.12.2015 21.1.2016 Alioikeus Rikos- Muut rikos- Pakko- Sakon Maaoikeus- Laajat Erill. turv.- Summaa- Avio- Muut Velka- Yritys- Konk. Ulosotto- Yhasiat oik.asiat

Lisätiedot

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 176 N:o 22 Liite 2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 2.1 Analoginen radiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Taajuus ERP (MHz) (kw) AAVASAKSA 87,9 10 AAVASAKSA AAVASAKSA

Lisätiedot

TUOTTAJAIN MAIDON TOIMIPISTEET: Tuottajain Maito Riihimäki Meijerintie 10 11100 RIIHIMÄKI p. 0103814244

TUOTTAJAIN MAIDON TOIMIPISTEET: Tuottajain Maito Riihimäki Meijerintie 10 11100 RIIHIMÄKI p. 0103814244 TUOTTAJAIN MAIDON TOIMIPISTEET: Tuottajain Maito Riihimäki Meijerintie 10 11100 RIIHIMÄKI p. 0103814244 Katja Jokela katja.jokela@valio.fi Tuottajain Maito Kouvola Utinkatu 52 45200 KOUVOLA p. 0103814834

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

LUONNOS. Valtioneuvoston asetus

LUONNOS. Valtioneuvoston asetus LUONNOS Valtioneuvoston asetus televisio- ja radiotoimintaan sekä toimiluvanvaraiseen teletoimintaan määrättyjen taajuusalueiden käyttösuunnitelmasta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Annettu

Lisätiedot

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä 2013-2015 KAIKKI IKÄRYHMÄT Helsinki 329 300 404 1033 Nurmijärvi 107 93 55 255 Nurmijärvi 245 224 191 660 Tuusula 60 37 27 124 Riihimäki 217 182 184 583 Mäntsälä

Lisätiedot

ALZ884. Vesilukot Prevex

ALZ884. Vesilukot Prevex ALZ884 Vesilukot Prevex Yksinkertainen on kaunista Yksinkertaisuus toimii. Se oli meillä Prevexillä lähtökohtana, kun yli 40 vuotta sitten aloimme tehdä muovisia vesilukkoja. Sekä asentajat että loppukäyttäjät

Lisätiedot

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk)

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk) . KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA. Tontinlohk omisia suoritettu.. Näissä tontteja yhteensä (kpl).2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl).3 Tontin lohkomistoimituksen kesto

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 341. Valtioneuvoston asetus

SISÄLLYS. N:o 341. Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2008 Julkaistu Helsingissä 28 päivänä toukokuuta 2008 SISÄLLYS N:o Sivu 341 Valtioneuvoston asetus televisio- ja radiotoimintaan sekä toimiluvanvaraiseen teletoimintaan määrättyjen

Lisätiedot

Magistrate (Meldeämter) in Finnland. ETELÄ-SUOMI (SÜDFINNLAND) Länsi-Uudenmaan maistraatti:

Magistrate (Meldeämter) in Finnland. ETELÄ-SUOMI (SÜDFINNLAND) Länsi-Uudenmaan maistraatti: Magistrate (Meldeämter) in Finnland Register Office of Espoo Itätuulentie 1 P.O.B. 49 02101 ESPOO Tel.: (029) 553 9301 Fax: (029) 553 6326 info.lansi-uusimaa@maistraatti.fi ETELÄ-SUOMI (SÜDFINNLAND) Länsi-Uudenmaan

Lisätiedot

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta. Taajuus (MHz) ERP (kw)

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta. Taajuus (MHz) ERP (kw) 382 Liite TAAJUUSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 2.1 Analoginen radiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Taajuus (MHz) ERP (kw) Anjalankoski,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/suomen Terveystalo Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/suomen Terveystalo Oy Hallitus 198 10.04.2013 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/suomen Terveystalo Oy H 198 Suomen Terveystalo Oy on pyytänyt Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvon ta vi ras tol ta yksityisen

Lisätiedot

ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset)

ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset) ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset) 15.2.2005/MK Lääni, Saapuneet asiat, kpl Käsitellyt asiat,kpl Käsitellyt tiedoksiantoasiat, kpl Avoinna ulosottoasioita kpl Henkilökunta,

Lisätiedot

SOITA SÄÄSUOJAUSRATKAISUT OSANA RAKENNUSTYÖMAAN KOSTEUDEN HALLINTAA.

SOITA SÄÄSUOJAUSRATKAISUT OSANA RAKENNUSTYÖMAAN KOSTEUDEN HALLINTAA. SOITA 0800 171 414 SÄÄSUOJAUSRATKAISUT OSANA RAKENNUSTYÖMAAN KOSTEUDEN HALLINTAA www.ramirent.fi 1 Tarjoamme sääsuojaratkaisuja kaikkiin tilapäisiin suojaustarpeisiin, rakennus- ja korjaustyömaille sekä

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP N:o 453 3591 TAAJUUSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Paikkakunta Kanavanippu ERP A B C D E Vaasa (kw) Akaa 42 13 Enontekiö 53 58

Lisätiedot

- IC 43 Helsinki asema Oulu asema 7:30:00 14:08:00 Ma Ti Ke To Pe La Su + IC 43 Helsinki asema Oulu asema 7:30:00 14:08:00 Ma Ti Ke To Pe

- IC 43 Helsinki asema Oulu asema 7:30:00 14:08:00 Ma Ti Ke To Pe La Su + IC 43 Helsinki asema Oulu asema 7:30:00 14:08:00 Ma Ti Ke To Pe - AE 30 Pietari_(Finljandski) Helsinki asema 5:40:00 9:16:00 Ma Ti Ke To Pe La Su - PVV 31 Helsinki asema Moskova_(Leningradski) 17:52:00 7:25:00 Ma Ti Ke To Pe La Su - PVV 32 Moskova_(Leningradski) Helsinki

Lisätiedot

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

KAMPANJA. Hinnat voimassa TARJOUS! MUTTERINVÄÄNNIN CP ,- Tuotenro: ,16 alv 0%

KAMPANJA. Hinnat voimassa TARJOUS! MUTTERINVÄÄNNIN CP ,- Tuotenro: ,16 alv 0% TARJOUS! MUTTERINVÄÄNNIN CP7748 10380019287 180,- 145,16 alv 0% Hallitunkki CP80020 10380019626 Pituus... 750 mm Nostokapasiteetti... 2 ton Nostokorkeus... 505 mm 320,- 258,07 alv 0% Hallitunkki CP80030

Lisätiedot

KRUUNUPYY 44 600 SVT

KRUUNUPYY 44 600 SVT 4706 N:o 119 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw)

Lisätiedot

Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon. Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla

Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon. Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla Sääsuojaratkaisut Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla KH-sääsuoja kevyt ja edustavan näköinen pulpetti- tai harjakatto yhteensopiva Allround-

Lisätiedot

Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta

Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta Palvelurakenneuudistuksesta Päivi Voutilainen STM/STO Uudistuksen keskeinen sisältö Integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 8 N:o 1 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

kassatoimintoihin uuden tulevaisuuden on rakentanut p. 020 789 0750 myynti@jariahola.fi Tarkemmat tiedot www.jariahola.fi

kassatoimintoihin uuden tulevaisuuden on rakentanut p. 020 789 0750 myynti@jariahola.fi Tarkemmat tiedot www.jariahola.fi on rakentanut uuden tulevaisuuden kassatoimintoihin Ei enää kalliita investointeja, vaan monipuolisia, mutta helppokäyttöisiä ratkaisuja - edulliseen hintaan. kassapäätteet maksupäätteet rahankäsittelylaitteet

Lisätiedot

REXEL VAN DIGITAALISET OTOT & AUTOMAATTISET TÄYDENNYKSET. Rexel Van parantaa työn tuottavuutta urakoinnissa ja huoltotoiminnassa

REXEL VAN DIGITAALISET OTOT & AUTOMAATTISET TÄYDENNYKSET. Rexel Van parantaa työn tuottavuutta urakoinnissa ja huoltotoiminnassa REXEL VAN DIGITAALISET OTOT & AUTOMAATTISET TÄYDENNYKSET Rexel Van parantaa työn tuottavuutta urakoinnissa ja huoltotoiminnassa Mikä on Rexel Van? Rexel Van on sähkötarvikevarasto autossa. Rexel Vanissa

Lisätiedot

HUOLTOLIIKELUETTELO 01.01.2014. ESPOO Espoon Kodinkonehuolto Oy Torpanmäki 3 02740 ESPOO p. (09) 250 5700 www.espoonkodinkonehuolto.

HUOLTOLIIKELUETTELO 01.01.2014. ESPOO Espoon Kodinkonehuolto Oy Torpanmäki 3 02740 ESPOO p. (09) 250 5700 www.espoonkodinkonehuolto. HUOLTOLIIKELUETTELO 01.01.2014 ESPOO Espoon Kodinkonehuolto Oy Torpanmäki 3 02740 ESPOO p. (09) 250 5700 www.espoonkodinkonehuolto.fi EURA VM-Huoltokeskus Kärjenkuja 5 32700 HUITTINEN p. 010 666 7686 www.vm-huoltokeskus.fi

Lisätiedot

INARI KOIVUSARJA MASKU.COM

INARI KOIVUSARJA MASKU.COM Massiivikoivuinen Inari-sarja edustaa klassista designia korostaen puun kauniita, luonnollisia vivahteita. Sarjan parhaina ominaisuuksina mainittakoon helppo yhdisteltävyys ja korkealaatuisuus. Umpipuinen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta /2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus. kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta

Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta /2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus. kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta 2014 1140/2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta Annettu Helsingissä 10 päivänä joulukuuta

Lisätiedot

MÄÄRÄYS 31.12.2001. Valtuutussäännös Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001. Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi

MÄÄRÄYS 31.12.2001. Valtuutussäännös Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001. Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi 1 (2) MÄÄRÄYS 31.12.2001 Valtuutussäännös Dnro Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001 Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi Kumoaa Sosiaali- ja terveysministeriön määräys 181/411/95 Asia Liikennevakuutuksen

Lisätiedot

MASAMER TUOTTEET HUOLTOLIIKELUETTELO Sivu 1/5

MASAMER TUOTTEET HUOLTOLIIKELUETTELO Sivu 1/5 ESPOO B 2 p. 09-774 5200 IISALMI Kodinkonehuolto Väisänen Ay Ilvolankatu 3 74100 IISALMI p. 040 481 3813 www.kodinkonehuoltovaisanen.fi EURA VM-Huoltokeskus IMATRA Vuoksen Huoltopalvelu Ay Kärjenkuja 5

Lisätiedot

Ajokorttitoimivallan siirto

Ajokorttitoimivallan siirto Ajokorttitoimivallan siirto Tieliikenteen sääntelyn sidosryhmätilaisuus 24.11.2015 Kimmo Pylväs Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Tosi pähkinänkuoressa

Lisätiedot

KUNTIEN YRITYSILMASTO 2011. Selvitys kuntien ja seutukuntien yritysmyönteisyydestä

KUNTIEN YRITYSILMASTO 2011. Selvitys kuntien ja seutukuntien yritysmyönteisyydestä KUNTIEN YRITYSILMASTO 2011 Selvitys kuntien ja seutukuntien yritysmyönteisyydestä KUNTIENYRITYSILMASTO 2011 SISÄLTÖ SAATTEEKSI 3 JOHTOPÄÄTÖKSET 4 1SELVITYSMENETELMÄT 5 1.1Yritysilmastomittarijaselvityksentoteuttaminen

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Helsinki Helsingin VOK, Kaarlenkatu Helsingin kaupunki hvok.kaarlenkatu@hel.fi

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Helsinki Helsingin VOK, Kaarlenkatu Helsingin kaupunki hvok.kaarlenkatu@hel.fi YHTEYSTIETOJA 29.12.2015 VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA Espoo Espoo, Nihtisilta 050 467 2631 vok.kutoja@luona.fi Espoo, Otaniemi 050 4665 180 espoo.keskus@luona.fi Espoo, Siikajärvi 050 467 1862 vok.siikajarvi@luona.fi

Lisätiedot

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET 1/6 VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET ALAJÄRVI ESPOO EURA FORSSA HAAPAJÄRVI HARTOLA HELSINKI HYVINKÄÄ KYLMÄKONEHUOLTO PEKKA UKONMÄKI KY Keskuskatu 4 62900 Alajärvi puh. 06 557 3160 ESPOON KODINKONEHUOLTO OY Torpanmäki

Lisätiedot

Rataverkon nykytila ja kehitysnäkymät

Rataverkon nykytila ja kehitysnäkymät Rataverkon nykytila ja kehitysnäkymät Anne Herneoja liikennejohtaja Puutavaran rautatiekuljetusten kehittäminen 17.4.2007 Metsäteho Oy 17.4.2007 Anne Herneoja 1 Ratahallintokeskus vastaa Suomen rataverkosta

Lisätiedot

Säännöllinen kapasiteetti 13.12.2015-26.3.2016

Säännöllinen kapasiteetti 13.12.2015-26.3.2016 Junatyyppi Junanumero Kulkuväli Lähtöaika Tuloaika Kulkupäivät Voimassaoloaika IC 1 Helsinki asema Joensuu asema 7:12:00 11:40:00 Ma Ti Ke To Pe La Su 13.12.2015 26.3.2016 S 2 Joensuu asema Helsinki asema

Lisätiedot

PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 21.1.2011

PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 21.1.2011 PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 1 Visiomme Luomme turvallisuutta, luotettavuutta ja kestävää kehitystä Pohjois-Euroopassa. We bring safety, trust and environmental

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Heinola Heinola Setlementtiliitto/Viittakivi oy heinolavok@setlementti.fi

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Heinola Heinola Setlementtiliitto/Viittakivi oy heinolavok@setlementti.fi YHTEYSTIETOJA 4.1.2016 VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA Asikkala Vääksy Kotouma oy 050 412 1605 vok.vaaksy@kotouma.fi Espoo Espoo, Nihtisilta 050 467 2631 vok.kutoja@luona.fi Espoo, Otaniemi 050 4665

Lisätiedot

Valtatien 8 lähitulevaisuuden parantamistoimenpiteet

Valtatien 8 lähitulevaisuuden parantamistoimenpiteet Toteutuvatko "kasitien" kehittämistoimet lähitulevaisuudessa? Tällä hetkellä Monilla vilkkailla pääteillä 100 km/h on jo vaarallisen korkea - tilanne on tyydyttävä vain paperilla! 60 % liikennekuolemista

Lisätiedot

Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina

Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina 2006 2011 Liite 1 Lähde: Ympäristötiedon hallintajärjestelmä Hertta, Asemakaavojen seurantalomakkeet,

Lisätiedot

Valtakunnan rajojen valvojat Suomen ilmavalvonnan ensivuodet

Valtakunnan rajojen valvojat Suomen ilmavalvonnan ensivuodet Valtakunnan rajojen valvojat Suomen ilmavalvonnan ensivuodet 1930 1942 Kapteeni, ST Jussi Pajunen 20.4.2017 1 Ilmauhka ilmavalvonnan kehittämisen peruskivi 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000

Lisätiedot

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET 1/6 VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET ALAJÄRVI KYLMÄKONEHUOLTO PEKKA UKONMÄKI KY Keskuskatu 4 62900 Alajärvi puh. 06 557 3160 ESPOO EURA FORSSA ESPOON KODINKONEHUOLTO OY Torpanmäki 3 02740 Espoo puh. 09 250 5700

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen Kuntien yritysilmasto 2012 Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä

Lisätiedot

Hinnasto. Sonera Ethernet. Julkinen

Hinnasto. Sonera Ethernet. Julkinen 1.1.2017 1 (6) Sonera Ethernet Yleistä Tämä hinnasto sisältää Sonera Ethernet Operator ja Sonera Ethernet Capacity -tuotteet. Ethernet Operator - tuote koostuu nieluliittymästä (MEOD) ja siihen kytkettävistä

Lisätiedot

7714 Etelä-Pohjanmaan Kirjakauppa OyInfo Seinäjoki Koulukatu 20 60100 Seinäjoki Iso 0094 Etelä-Pohjanmaan Kirjakauppa OyInfo Alajärvi Kauppakatu 16

7714 Etelä-Pohjanmaan Kirjakauppa OyInfo Seinäjoki Koulukatu 20 60100 Seinäjoki Iso 0094 Etelä-Pohjanmaan Kirjakauppa OyInfo Alajärvi Kauppakatu 16 Nimi Osoite 7714 Etelä-Pohjanmaan Kirjakauppa OyInfo Seinäjoki Koulukatu 20 60100 Seinäjoki Iso 0094 Etelä-Pohjanmaan Kirjakauppa OyInfo Alajärvi Kauppakatu 16 62900 Alajärvi Iso 2488 Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu

Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu 21.11.2013 Pekka Järvinen sosiaali- ja terveysministeriö Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen Tavoitteet Keskeinen sisältö Jatkovalmistelu Uudistuksen toimeenpano

Lisätiedot

VARAMIESPALVELU-YHTIÖT

VARAMIESPALVELU-YHTIÖT VARAMIESPALVELU-YHTIÖT vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen henkilöstöpalveluja tuottava yritysketju 60 palvelualuetta Suomessa ja Virossa alan markkinajohtaja Suomessa sekä liikevaihdon että palvelualueiden

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja

Lapin maahanmuuttotilastoja Lapin maahanmuuttotilastoja Meri-Lapin MAKO-verkosto Tornio 16.5.2017 Anne-Mari Suopajärvi/Lapin ELY-keskus kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2016 alueittain sekä kunnat, joissa yli 1 000 ulkomaan kansalaista

Lisätiedot

HINNASTO 2008 1 VUOKRAAMO. päivävuokra. perusvuokra. 1. Betonikalusto. Betonimylly 220 V 18,50 11,00. Betonitärytin 220 V 23,00 18,00

HINNASTO 2008 1 VUOKRAAMO. päivävuokra. perusvuokra. 1. Betonikalusto. Betonimylly 220 V 18,50 11,00. Betonitärytin 220 V 23,00 18,00 VUOKRAAMO HINNASTO 2008 1 perusvuokra päivävuokra 1. Betonikalusto Betonimylly 220 V 18,50 11,00 Betonitärytin 220 V 23,00 18,00 Betonitärytin 280 V 25,00 19,00 Betoni kottikärri 6,00 4,00 Betonihierrin

Lisätiedot

Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin

Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin 2014 Ramirent Sääsuoja = usein telineiden varaan rakennettu väliaikainen katto. Runko alumiinia PVC -peite Ei pressuista

Lisätiedot

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET 1/6 VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET ALAJÄRVI ESPOO EURA FORSSA HAAPAJÄRVI HARTOLA HELSINKI HYVINKÄÄ KYLMÄKONEHUOLTO PEKKA UKONMÄKI KY Keskuskatu 4 62900 Alajärvi puh. 06 557 3160 ESPOON KODINKONEHUOLTO OY Torpanmäki

Lisätiedot

Companyname Adress 1. Tekniset Carlson Joensuu Torikatu 18 80100 Joensuu 0207427354

Companyname Adress 1. Tekniset Carlson Joensuu Torikatu 18 80100 Joensuu 0207427354 Companyname Adress 1 Post code Town Telephone Hirvox Martinsillantie 10 02270 Espoo 0503816910 Hirvox Asiakkaankatu 11 B 00930 Helsinki 0400886163 Hirvox Katsastusmiehentie 1 03130 Hämeenlinna 0443366081

Lisätiedot

Maankäyttö 1. KAAVOITUSTILANNE 31.12.2007. 1.3 Rantaasemaka avaaluetta (ha) 1.2 Asemakaavaal uetta (ha) 1.1 Vahvistetun yleiskaavan aluetta (ha)

Maankäyttö 1. KAAVOITUSTILANNE 31.12.2007. 1.3 Rantaasemaka avaaluetta (ha) 1.2 Asemakaavaal uetta (ha) 1.1 Vahvistetun yleiskaavan aluetta (ha) Maankäyttö 1. KAAVOITUSTILANNE 31.12.2007 1.1 Vahvistetun yleiskaavan aluetta (ha) 1.2 Asemakaavaal uetta (ha) 1.3 Rantaasemaka avaaluetta (ha) Alavus 1 403 648 Anjalankoski 83,6 2497,7 301,6 Aura 424

Lisätiedot

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 70/2014 M 1 (27) Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2014 Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Bruns kabel Teollisuuskaapelit Varastovalikoima 2015

Bruns kabel Teollisuuskaapelit Varastovalikoima 2015 Bruns kabel Teollisuuskaapelit Varastovalikoima 2015 ASB801 2 Varastovalikoima Ohjauskaapeli Y-JZ, Y-JB, Y-OZ OHJAUSKAAPELI Y-OZ mustat numeroidut johtimet ilman KEVIä AMK606 0405219 OHJAUSKAAPELI Y-OZ

Lisätiedot

Indeksitalo 2017 Varsinais-Suomi

Indeksitalo 2017 Varsinais-Suomi Indeksitalo 2017 Varsinais-Suomi Indeksitalo 2017 tilaisuus, Turku, 13.9.2017 Juho Järvinen Talous- ja veroasiantuntija Kiinteistöliitto V-S Kiinteistöliiton Indeksitalo Vertailee kuntakohtaisesti määrittyviä

Lisätiedot

7625 SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA OY OLAVINKATU 48 57100 Savonlinna 7633 SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA OY KAUPPAKESKUS WILLA TORIKATU 7 7862 SUOMALAINEN

7625 SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA OY OLAVINKATU 48 57100 Savonlinna 7633 SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA OY KAUPPAKESKUS WILLA TORIKATU 7 7862 SUOMALAINEN 106 kplnimi Osoite 7714 ETELÄ-POHJANMAAN KIRJAKAUPPA OY Info Seinäjoki Koulukatu 20 60100 Seinäjoki 0094 ETELÄ-POHJANMAAN KIRJAKAUPPA OY Info Alajärvi Kauppakatu 16 62900 Alajärvi 2488 ETELÄ-POHJANMAAN

Lisätiedot

Turvapaikanhakijoiden vastaanotto. Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta

Turvapaikanhakijoiden vastaanotto. Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta Turvapaikanhakijoiden vastaanotto Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta 24.8.2016 Vastaanotto Vastaanottolain tarkoituksena on turvata kansainvälistä suojelua hakevan

Lisätiedot

Radio Taajuuskokonaisuudet

Radio Taajuuskokonaisuudet Radio 2020 Taajuuskokonaisuudet Vaihtoehdot 2020-kierrokselle Vaihtoehto 1: Nykymalli Nykyiset kokonaisuudet Tekniset optimoinnit: Täydet päällekkäisyydet poistettu Vaihtoehto 2: Muokattu malli Valtakunnalliset

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2017

Yhdistysluettelo 2017 Yhdistysluettelo 2017 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2017 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 41 1 ALAVIESKAN KVT RY 41 1

Lisätiedot

Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus

Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus Mirja Rautiainen - Mika Siiskonen Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus HARJOITUSTEHTÄVIÄ LUKU 12: YRITYKSEN TUNNUSLUVUT http://charles.savonia.fi/~mas/julkaisut 1. Hotellissa on 120 huonetta, joista

Lisätiedot

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO N KOKONAISRATKAISUT Toimiva teollisuusautomaatio toimii koko tehtaan prosessitoiminnan keskitettynä työkaluna. Lisäksi oikeaoppinen automaatiokokonaisuus vähentää energiankulutusta jopa 30 prosenttia!

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Vaasan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Vaasan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Vaasan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Liite 1: Vastuu yhtiön kustannuksista (1/2) Yhtiön kustannusten kohdistamismalli

Liite 1: Vastuu yhtiön kustannuksista (1/2) Yhtiön kustannusten kohdistamismalli Liite 1: Vastuu yhtiön kustannuksista (1/2) Yhtiön kustannusten kohdistamismalli Kustannukset kohdistetaan aiheuttamisperiaatteella joko suoraan käyttäjille tai ensin palvelulle ja sitten sen käyttäjille

Lisätiedot

RIVILIITTIMET. Wieland

RIVILIITTIMET. Wieland RIVILIITTIMET Wieland 11.2006 Wieland riviliittimet nyt Onniselta Onninen on aloittanut yhteistyön toukokuussa Gycomin kanssa Wieland:n riviliittimillä, joka on yksi johtavista liitintekniikan valmistajista

Lisätiedot

Lahti 1 106,8 Heinola Esan Kirjapaino Oy, Iskelmä Lahti Iskelmä, populaari, varttunut väestö 103,0 Lahti

Lahti 1 106,8 Heinola Esan Kirjapaino Oy, Iskelmä Lahti Iskelmä, populaari, varttunut väestö 103,0 Lahti Alueelliset ja paikalliset taajuuskokonaisuudet Alueet Taajuudet Hakijat pääasiallinen kohderyhmä tai suuntaus Etelä- ja Pohjois-Savo Kuopio-Iisalmi 89,5 Iisalmi Kevyt Kanava Oy, (Iskelmä Oikea Asema)

Lisätiedot

Liite 1: Vastuu yhtiön kustannuksista (1/2) Yhtiön kustannusten kohdistamismalli

Liite 1: Vastuu yhtiön kustannuksista (1/2) Yhtiön kustannusten kohdistamismalli Liite 1: Vastuu yhtiön kustannuksista (1/2) Yhtiön kustannusten kohdistamismalli Kustannukset kohdistetaan aiheuttamisperiaatteella joko suoraan käyttäjille tai ensin palvelulle ja sitten sen käyttäjille

Lisätiedot

www.ramirent.fi TAPAHTUMAT

www.ramirent.fi TAPAHTUMAT www.ramirent.fi TAPAHTUMAT SUUNNITTELETKO TAPAHTUMAA? Meiltä saat kokonaisvaltaisen ratkaisun sen toteuttamiseen Kun järjestetään monimuotoisia ja isoja tapahtumia asioiden vaivaton kulku alusta loppuun

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Lappeenrannan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Lappeenrannan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Lappeenrannan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

RATAOMAISUUDEN JAKO ALUEISIIN JA RATAOSIIN

RATAOMAISUUDEN JAKO ALUEISIIN JA RATAOSIIN 1 (5) ALUE 1 Uusimaa 1101 Helsinki (Pasila) sis. Pasilan henkilöaseman laiturialueet 1102 (Pasila) (Riihimäki) 1103 (Riihimäki) (Lahti) 1104 (Pasila) Kirkkonummi 1105 (Huopalahti) Vantaankoski (Havukoski)

Lisätiedot

Vapaa-ajan palvelut Vuosiseminaari 14.1.2009 Piia Savolainen

Vapaa-ajan palvelut Vuosiseminaari 14.1.2009 Piia Savolainen Vapaa-ajan palvelut Vuosiseminaari 14.1.2009 Piia Savolainen Varamiespalvelu-Yhtiötel Vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen henkilöstöpalveluja tuottava yritysketju Yli 70 palvelualuetta Suomessa, Virossa,

Lisätiedot

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

RAUMAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014

RAUMAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 RAUMAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Rakentaja kiristyvien vaatimusten keskellä. 10.12.2014 Tapio Hirvonen laatupäällikkö

Rakentaja kiristyvien vaatimusten keskellä. 10.12.2014 Tapio Hirvonen laatupäällikkö Rakentaja kiristyvien vaatimusten keskellä 10.12.2014 Tapio Hirvonen laatupäällikkö in palvelualueet Projektin toteutus Elinkaarihankkeet ja -palvelut Palveluiden johtaminen Suunnittelu ja hankekehitys

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsingin seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsingin seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Helsingin seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä. 28.4.2015 Kemi

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä. 28.4.2015 Kemi Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2015 Kemi Maintpartner Suomessa Liiketoimintamme on 100 % teollisuuden kunnossapitoa Varmistamme teollisuuden tuotannon ja julkisen sektorin teknisten prosessien

Lisätiedot

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Lahden seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Lahden seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Lahden seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Jyväskylän seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Asennuskanava LHD 20x Asennuskanava LHD 20x Asennuskanava LHD 32x Asennuskanava LHD 40x20...

Sisällysluettelo. Asennuskanava LHD 20x Asennuskanava LHD 20x Asennuskanava LHD 32x Asennuskanava LHD 40x20... Newlec-minilistat 2 Sisällysluettelo Asennuskanava LHD 20x10... 3 Asennuskanava LHD 20x20... 4 Asennuskanava LHD 32x15... 5 Asennuskanava LHD 40x20... 6 Asennuskanava LH 60x40... 7 3 Asennuskanava LHD

Lisätiedot

Alueelliset ja paikalliset taajuuskokonaisuudet

Alueelliset ja paikalliset taajuuskokonaisuudet Alueelliset ja paikalliset taajuuskokonaisuudet Värien selitys vihreä jatko nykyiselle toimiluvalle, nykyinen taajuuskokonaisuus keltainen vanhan toimiluvanhaltijan hakemus uuteen toimintaan tai vaihtoehtoinen

Lisätiedot

CUMULUS Hotellit Kaupunki Hotelli Huoneluokka Normal Low High Normal Low High

CUMULUS Hotellit Kaupunki Hotelli Huoneluokka Normal Low High Normal Low High CUMULUS Hotellit Normal Helsinki Cumulus Kaisaniemi Standard 139 119 149 11.1.-31.5 1.-17.6. Superior 169 139 179 3.-31.12 Helsinki Cumulus Olympia Standard 109 109 119 11.1.-31.5 1.1.-10.1 1.-17.6. 18.6.-16.8

Lisätiedot

MARKKINAT. Valiorakettilajitelma, 8 kpl/pkt. Voimassa 27..31.12.2015 tai niin kauan kuin tuotteita riittää.

MARKKINAT. Valiorakettilajitelma, 8 kpl/pkt. Voimassa 27..31.12.2015 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Voimassa 27..31.12.2015 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. RAKETTI MARKKINAT Valiorakettilajitelma, 8 kpl/pkt Neljä erilaista, upeaa ja värikästä tähtikuviota. Tuhti avauspanos, isot tähtikuviot. 14

Lisätiedot

Rautatiet liikennejärjestelmän runkokuljettaja

Rautatiet liikennejärjestelmän runkokuljettaja Rautatiet liikennejärjestelmän runkokuljettaja Tavaraliikenteessä 25%:n markkinaosuus Yhtenäiset 25 tonnin akselipainon reitit tärkeitä esim. tehtaalta satamaan (Jämsänkoski Rauma) Tavaraliikennemarkkina

Lisätiedot

KIERTOKIRJE KOKOELMA

KIERTOKIRJE KOKOELMA POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJE KOKOELMA 1946 N:o 1 0 9-11 0 N :0 109. Kiertokirje postinkuljetuksesta valtionrautateillä. Tulevan kesäkuun 3 päivästä lukien tapahtuu postinkuljetus valtionrautateillä

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja. Lapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttotilastoja. Lapin ELY-keskus Lapin maahanmuuttotilastoja Lapin ELY-keskus 8.5.2017 kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2016 alueittain sekä kunnat, joissa yli 1 000 ulkomaan kansalaista Maakunta väestöstä Ahvenanmaa 10,6 Uusimaa 8,0

Lisätiedot

Riittääkö puuta kaikille?

Riittääkö puuta kaikille? Riittääkö puuta kaikille? EK-elinkeinopäivä Hämeenlinnassa 8.5.2007 Juha Poikola POHJOLAN VOIMA OY Pohjolan Voiman tuotantokapasiteetti 3400 MW lähes neljännes Suomen sähköntuotannosta henkilöstömäärä

Lisätiedot