Vuokrausopas. Kun vuokraat. Ramilta koneet. ja laitteet, säästät rahaa. rakentamiseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuokrausopas. Kun vuokraat. Ramilta koneet. ja laitteet, säästät rahaa. rakentamiseen."

Transkriptio

1 Vuokrausopas Kun vuokraat Ramilta koneet ja laitteet, säästät rahaa rakentamiseen.

2 Rami Ramirent on maamme johtava rakennuskoneita ja laitteita vuokraava yhtiö. Monipuolinen ja laaja valikoimamme käsittää lähes kaikki rakentamiseen ja remontointiin tarvittava koneet ja laitteet - torninosturista porakoneeseen, suuren rakennusprojektin kattavasta kalustosta viikonloppuaskartelijan työkaluihin. Vuokrakalustomme toimintavarmuus sekä palvelumme monipuolisuus ovat maan kuulut. Kehitämme kalustoamme jatkuvasti vastaamaan muuttuvia tarpeita. Maailmanlaajuiset päämieskontaktimme sekä johtavat kotimaiset valmistajat takaavat sen, että vuokrakalustomme edustaa aina alan viimeisintä teknologiaa. Tervetuloa asiakkaaksemme!

3 Rami on lähellä rakentajaa. Verkostomme on maan kattavin. Vuokrauspisteitämme on yli seitsemänkymmentä kautta maan ja niissä osaava ja opastava henkilökunta valmiina palvelukseesi. Lähimmän Rami-vuokraamon osoitetiedot löydät sivulta Ramirent Oyj Pääkonttori: Viljatie 4 A, Helsinki Puhelin (09) , telefax (09) , Internet:

4 Vuokraaminen on tätä päivää. Ramin opas on tehty rakentajille apuvälineeksi ja tietolähteeksi. Se on tarkoitettu kaikkien rakentajien aktiiviseen käyttöön. Opas on avain koneiden ja laitteiden vuokraamiseen, ja sitä ovat toivoneet niin ammattirakentajat kuin esimerkiksi yksityiset omakotitalon rakentajat ja remontoijat. Oppaasta löytyy käytännön ratkaisu moneen kysymykseen ja työvaiheeseen. Vuokraaminen on tätä päivää. Se on järkevä ratkaisu ja omistamista viisaampi vaihtoehto. Kun vuokraat rakennuskoneet ja laitteet alan ehdottomalta asiantuntijalta, saat tarkoituksenmukaisen, toimintavarman ja turvallisen apuvälineen kuhunkin työvaiheeseen ja aina oikeaan aikaan. Etkä maksa mistään, mitä et tarvitse! Vuokraamme työkoneet ja laitteet, huolehdimme kuljetuksista ja koneiden huollosta. Meiltä saat myös valtaosan pientarvikkeista; poranterät, hiontapaperit yms. Autamme suunnittelussa ja asennuksissa sekä koulutamme laitteiden käyttöön. 4

5 Omistamisen iloa voit harrastaa järkevämminkin. Rami on hyvä sopimuskumppani kaikille rakentajille. Se on konevuokraamo, jolla on maan laajin valikoima. Se tarkastaa, huoltaa sekä korjaa laitteet ja toimittaa ne työkohteeseen oikeaan aikaan. Se on sopimuskumppani, joka myös seuraa viranomaisten määräyksiä ja alalla tapahtuvaa tuotekehittelyä ja jonka laitteet ovat uusinta mallia ja aina käyttövarmat. Investointi kalliiseen, varastointia ja huoltoa edellyttävään koneeseen ei ole järkevää, varsinkin, jos tarve on lyhytaikaista. Pitempiaikaista käyttötarvetta varten ostettu kone vanhenee aikaa myöten, eikä tällöin enää esimerkiksi täytä viranomaisten asettamia uusia käyttö- ja turvallisuusvaatimuksia. Vuokraus on todellakin edullista. Saat lähes kaiken tarvitsemasi meiltä ja maksat vain ajasta, jonka laite on käytössäsi. Kun teet esimerkiksi pihatöitä, sisäremonttia, korjaat kattoa tai rakennat taloa, tiedät, etteivät vasara, saha ja hohtimet pitkälle riitä. Tarvitset kuhunkin työvaiheeseen tarkoituksen mukaiset ja turvalliset laitteet - sellaiset, joiden avulla työ kuin työ sujuu vaivattomasti ja joutuisasti. Aika on rahaa sekin. Kun Rami vuokraa koneet ja laitteet, säästyy rahaa rakentamiseen. Omistamisen iloahan voi toki harrastaa järkevämminkin. 5

6 Suurenmoiset pienkoneet ja monipuoliset laitteet 6 Nimitys pienkone ei anna oikeutta kaikille niille hyödyllisille työkaluille ja koneille, jotka kuuluvat pienkoneiden ryhmään. Mitoiltaan tämän ryhmän koneet ja laitteet nimittäin vaihtelevat yksinkertaisesta viemärinavausjousesta yli tonninkin painaviin sähkögeneraattoreihin tai esimerkiksi ilmakompressoreihin. Pienkoneita vuokrataan eniten, ja ne edustavatkin vuokraamon suurinta tuoteryhmää. Pienkoneryhmään kuuluu n konetta tai laitetta. Osa toimipisteittemme henkilökunnasta onkin erikoistunut juuri pienkoneisiin. Kone kuin kone ja laite kuin laite, hyvin organisoidussa vuokraamossa asiakas saa aina ammattivarmaa informaatiota.

7 Pieni suuri kone! Pora- ja piikkauskalustot Jatkojohdot Hiomakoneet ja jyrsimet Kaakelityökoneet ja laitteet Puutarhakoneet ja työkalut Hitsauslaitteet Sahat, sirkkelit, leikkurit Lämmittimet Naulauskalustot Paineilma- ja louhintakalustot Pumppukalustot Betonityökoneet ja laitteet Maantiivistimet Sähkö- ja valaistuslaitteet Turvalaitteet Tutkimus- ja mittausvälineet Siivouskalustot 7

8 Lämmitin apuun, kun routa on ma 8 Maapohjan sulatukseen löytyy höyrynkehittimiä, polttoöljyllä toimivia kuumailmapuhaltimia kuin myös sähkökäyttöisiä routakiukaita ja routamattoja. Routamatto on myös helppo ja huoleton keino saada jo sulatettu maa pysymään sulana. Rakennusten sisätilojen lämmittämiseen käytetään polttoöljyllä, nestekaasulla tai sähköllä toimivaa kuumailmapuhallinta, jonka tehoalueen voi valita kolmesta kilowatista aina kolmeensataan kilowattiin. Kuumailmapuhaltimia käytetään myös sisätilojen kuivaukseen, yhdessä kosteudenerottimien kanssa. Näin etenkin tiloissa, joissa kosteus saattaa aiheuttaa vahinkoja. Kaukolämpöenergiaa voidaan käyttää hyväksi lämminilmakojeiden eli lämmönvaihtimien avulla. Yksittäisen työkohteen lämmittämiseksi otetaan apuun infrapunasäteilijä. Se toimii joko nestekaasulla, polttoölyllä tai valopetrolilla. Esimerkkinä muuraustyö talviolosuhteissa, jolloin lämpöä tarvitaan vain muurattavaan kohteeseen. Jäätyneet vesijohtoputket sulatetaan toimintakuntoon nestekaasukäyttöisellä putkensulatuslaitteella, joka sopii sekä muovi- että metalliputkien lämmittämiseen.

9 assa ja mies jäässä! 9

10 Henkilönostimessa ylös niin mies kuin tarvikkeetkin! 10 Turvallisuus ennen kaikkea! Nostin kuljettaa sinut ja tarvikkeesi turvallisesti ylös työkohteeseen jopa kahdenkymmenen metrin korkeudelle. Nostimessa olet vapaa keskittymään työhösi sen sijaan, että miettisit, miten saat sen tehtyä putoamatta pihalle. Hinattava nivelpuominostin on tunnetuin ja käytetyin nostintyyppi. Voit itse hakea sen vuokrauspisteestämme omalla henkilöautollasi edellyttäen, että siinä on normaali vetokoukku. Nostimia on useita eri malleja. Ne ovat oikea ratkaisu aina, kun työkohde on katolla tai puoliksi pilvissä. Yksinkertainen pystytys. Useimmiten riittää, kun käytettävissäsi on valovirtaa ja riittävän kova alusta. Käyttö helppoa. Muutamalla napilla tai ohjaussauvalla hallitset koko homman. Myös sivulle. Nivelpuominostimella ulotut myös sivulla olevaan työkohteeseen. Tai vain suoraan. Saksilavoilla pääset ylös vain pystysuoraan. Ne on tarkoitettu raskaammille kuormille ja lava niissä on yleensä suurempi. Moottoroitu yksilö. Voit vuokrata myös ns. ajettavan saksilavan. Ne toimivat omalla akullaan tai polttomoottorilla, joten voit lavalla seisten siirtyä työkohteesta toiseen. Maisema levittäytyy eteesi. Mastolava nostaa kymmenien metrien korkeuteen. Siinä on pitkä työtaso, johon mahtuu mukavasti useampikin rakentaja. Lavan pituus on valittavissa neljästä metristä noin kahteenkymmeneen. Suurimmat mastolavat kantavat kevyesti jopa viisituhatta kiloa. Tavarat hissillä. Esimerkiksi omakotitalon kattotiilien nostoon tavarahissi on oiva ratkaisu. Tikasnostin tai kevythissi on edullinen apuväline kattotiilien kuljettamiseen ehjänä perille. Vuokrahinta ei tuo mattia kukkaroon ja pystytys on helppoa.

11 11

12 Jos et hallitse akrobatiaa, vuokraa teline! Työskentelyn turvallisuus, varmuus ja vaivattomuus ovat kaikissa rakennusvaiheissa yhtä tärkeät. Useimmissa rakennus- ja remonttihommissa tarvitaan jossakin vaiheessa myös telinettä. Valikoimastamme löydät monta telineratkaisua. 12 Haki terästeline Maahantuomamme Haki on yleisimmin käytetty malli Suomessa. Telinettä voit käyttää missä tahansa työvaiheessa, Haki on kestävä ja moduulimitoituksensa ansiosta hyvin joustava. Koska laki edellyttää telineiltä erilaisia ominaisuuksia eri työvaiheista riippuen, voit jättää tarkoituksenmukaisen telineen valitsemisen meidän huoleksemme. Oikea teline valitaan käyttötarkoituksen - esimerkiksi muuraus, laudoitus, maalaus jne. - sekä rakennuksen tai muun tilan pituuden ja korkeuden mukaan. Monipuolisesta Haki-valikoimasta löydät myös työmaalla tarpeelliset tikas- ja porrastelineet. Liikuteltavat telineet Liikuteltavat telineet ovat kevyitä, pääasiassa alumiinista valmistettuja ja varustettu pyörillä. Niitä käytetään yleisimmin sisällä: maalaustöissä, laudoitettaessa sekä kattotöissä. Esimerkkinä liikuteltavasta telineestä mainittakoon pukkiteline. Pukkitelineen voi kuljettaa ovista kokonaisena ja sen avulla normaalikorkuisen huoneen kaikki rakennustyöt sujuvat turvallisesti ja nopeasti. Muita liikuteltavia telineitä ovat alumiiniset tikastelineet sekä porrastelineet. Tikastelineiden leveydet ovat 0,7 m ja 1,4 m sekä tasopituudet 1,7 ja 3 m. Porrastelineiden koko on 1,68 x 1,4 m ja niissä portaat ovat kiinteä osa telinettä. Erikoistelineet Alumiinista tai teräksestä valmistetut 0,7 m leveät kehätelineet ovat erikoistelineitä, joista kootaan julkisivutöissä käytettäviä kokonaisuuksia. Näiden telineiden kuljetus- ja asennuskulut ovat huomattavasti muita pienemmät.

13 Sata sadepäivää vuodessa! Suojapeite Pidä rakennuskohde ja tarvikkeet suojassa syysmyrskyiltä, sateilta ja talvipakkasilta. Vuokraa lainapeite, niin vältyt säiden aiheuttamilta harmeilta sekä vahingoilta. Ja jottei sinun tarvitsisi pyöritellä peukaloitasi sään paranemista odotellen, vuokraa telinepeite. Voit rauhassa jatkaa töitäsi, tuli taivaalta sitten mitä tahansa. Rakennustarvikkeita ja perustustöitä varten löytyy lihasvoimin liikuteltavia sääsuojia, joiden koko on joko 6 x 7,5 m tai 6 x 10,5 m. Suojahalli Järeämpään rakentamiseen ja varastointiin suosittelemme koneellisesti nostettavia ja siirrettäviä RAMI-halleja. Hallien peruskoot ovat 9 x 16 m sekä 6 x 16 m. Rami-hallien pituudet ja leveydet ovat muutettavissa 3 metrin moduuleina. Kun suojaat, vältyt säiden aiheuttamilta harmeilta ja vahingoilta. Kunnon suojaus takaa sen, että voit työskennellä keskeytyksittä ja pysyä aikataulussa. 13

14 Lusikallinenkin betonia valuu ja leviää. 14 Lähes jokaisella työmaalla valetaan betonia, enemmän tai vähemmän. Usein kuvitellaan, että betonimuotit ovat ainoastaan suurten työmaiden erikoiskalustoa, jota vain ammattimiehet osaavat käyttää. Väärin. Muotitusratkaisuistamme hyötyy niin pieni kuin suurikin rakennustyömaa. Ramin muottihuoneelta löydät vaihtoehdot kaikenlaisiin ja kaiken kokoisiin muotti- ja tuentatarpeisiisi. Muotitusongelma? Tuo se meille, niin ratkaistaan se yhdessä! Puhutaan rakennuskohteestasi, edellytyksistä, tarpeista sekä toiveista. Ja tuumitaan yhdessä, mikä olisi tarkoituksenmukaisin ratkaisu. Muottivalikoimamme on markkinoiden laajin. Betoni kesyksi muotissa. Muottilukot Muottisiteet Kuilumuotit Anturamuotit Järjestelmämuotit Kasettimuotit Suurmuotit Holvimuotit Tuentakalustot Ramilta kaikki. Meiltä saat betonirakenteiden muotittamiseen enemmän kuin muotit: suunnitelman, muotitusratkaisun, laskelman, käyttö-opastuksen sekä tarkastuksen ennen valua.

15 Käyttövalmis työmaarakennus meiltä. Vuokraa valmis työmaatila, jota voit siirtää paikasta toiseen. Toimisto, varasto, pukuhuone, wc ja pesutilat, sekä sauna - kaikki vuokrattavana ja puhelinsoiton päässä. Sinun ei tarvitse panna edes tikkua ristiin saadaksesi käyttövalmiin tilaelementin, työmaatilan tai varaston - kaiken voit vuokrata. Aina löytyy sopiva vaihtoehto niin suurten rakennusprojektien kuin omakotitalorakentajienkin tarpeisiin. Meillä on laaja valikoima valmiiksi sisustettuja tilamalleja. Toimisto Valitse toimistoa varten yksittäinen m 2 elementti tai suunnittele oma kokonaisuutesi vakiomoduuleista. Moduulien koot ovat 3,3 x 7,2 m ja 3,3 x 9 m. Henkilöstötilat Henkilöstötilat (puku, pesu, WC ja ruokailu) hoidamme helposti vaihtolava-alustaisilla tilaelementeillämme. Elementitit ovat oikea ratkaisu. Niillä saadaan viihtyisät taukotilat kymmenen hengen yksiköistä jopa 1400:lle, vain yksiköitä lisäämällä. Varasto Teräskontti on vahva vaihtoehto varastoksi. Varustettuna vaihtolavakiskoilla, haarukkatrukkitaskuilla sekä konttikiinnikkeillä. Se on hyvä ratkaisu niin kiinteäksi kuin siirrettäväksi varastotilaksi. Paikasta toiseen Lyhytaikaisen, usein paikasta toiseen siirtyvän työmaan ihanneratkaisu on pyörillä varustettu, henkilö- tai kuorma-autolla vedettävä kevytvaunu. Suunnitteluapua Riittää, kun tiedätte minkälaiseen käyttöön ja milloin tilaa tarvitsette. Suunnittelemme ja varustamme tilaelementit käyttötarpeen ja kohteen vaatimusten mukaisiksi ja niin, että ne noudattavat alan ohjeita ja määräyksiä. 15

16 Ramin kokonaispalvelu. 16 Asennus ja käyttö Kaikkiin vuokraamiimme koneisiin ja laitteisiin annamme tarpeen vaatiessa asennus- ja käyttö-opastuksen. Tai jos haluat ne suoraan työmaalle valmiiksi asennettuina, sekin käy. Suunnittelu Jos olet tekemässä työtä, joka vaatii tavallisuudesta poikkeavan ratkaisun, käänny puoleemme. Suunnittelemme esimerkiksi nostureiden perustukset, ylikorkeiden koneiden seinäkiinnitykset, telineet ja muotit. Kokemusta on. Toisaalta, haluamasi ratkaisu on saatettu jo toteuttaa, joten saat sen valmiiksi testattuna. Koulutus Olemme koko nelikymmenvuotisen toimintamme ajan aktiivisesti kouluttaneet ja pitäneet kursseja niin asiakkaillemme kuin henkilökunnallemme. Ota yhteys, kun haluat itsellesi tai työryhmälle asiantuntemusta jonkin koneen tai laitteen käyttöön. Järjestämme kursseja tarpeen mukaan; asiakkaan luona, työmaalla tai omissa tiloissamme eri puolilla maata. Erityisen suosittuja kurssin aiheita ovat olleet telineet, muotit, suojaukset ja nosturit. (Luennoimme myös ammattioppilaitoksissa.) Tarkastukset Monet koneet ja laitteet edellyttävät päivittäistä, etenkin käyttöturvallisuuteen liittyvää tarkastusta. Tarkastuksen tekee yleensä työmaalla ao. laitetta käyttävä. Jos koneelle vaaditaan ns. pystytystarkastus, voit tilata sen meiltä. Esimerkiksi henkilönostimet on tarkastettava vuosittain, määräaika on merkitty

17 konekilpeen tai sen voi varmistaa tarkastuspöytäkirjasta. Jos sinulla on tällainen vuositarkastusta edellyttävä kone tai laite, voit pyytää meitä tekemään tarkastuksen puolestasi. Turvallisuus ennen kaikkea Meillä on ainoastaan hyväksyttyjä ja standardien mukaisia koneita ja laitteita. Kaikki työmaakäyttöön hankittavat uudet laitteet ovat nykyisin CE-hyväksyttyjä. Mikäli tämän lisäksi vaaditaan kotimaisten viranomaisten hyväksyntä tai tarkastus, huolehdimme luonnollisesti myös siitä. Turvallisuuden takaaminen työmaalla kuuluu kaikille yhdessä ja jokaiselle erikseen. Turvallisuusmääräykset sekä vakuutusyhtiön ohjeet kannattaa hankkia ja myös tutustua niihin huolella. Olemme olleet mukana toteuttamassa useita käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeita. Nämä ohjeet annamme käyttäjälle koneen mukana. Jokaisen koneen ja laitteen mukana toimitamme valmistajan tai myyjän laatimat kirjalliset turvaohjeet asianmukaista asennusta ja käyttöä varten. Koneiden ohjekilvet on nekin tarkoitettu luettaviksi. Jos ohjeista huolimatta jokin asia jää sinulle epäselväksi, ota yhteys toimipisteeseemme. 17 Kuljetuspalvelu Minkä vuokraamme, sen myös kuljetamme - nopeasti ja edullisesti. Jokaisessa toimipisteessämme on nosturilla varustettu kuljetuskalusto. Kuljetuksista vastaavat toimihenkilömme ovat perehtyneet laitteisiin, joten he voivat kertoa sinulle niiden ominaisuuksista ja käytöstä. Tartu puhelimeen ja soita - ja sopiva laite on jo matkalla työmaallesi!

18 20 Muistiinpanoja

19 Lähettäkää minulle tarjous/hinnat alle merkityistä tuotteista. Tuo kortti lähimpään vuokrauspisteeseemme tai postita se maksutta. Merkitse lähinnä Sinua oleva vuokrauspiste tähän (kts. paikkakuntaluettelo sivulta 23). Työmaan perustaminen Runko Sisustus Työmaakoppi Naulain Jiirisirkkeli Pöytäsirkkeli Alumiinitelineet Sahaus/leikkausvälineet Sähköistyskalusto Alumiinilinjarit Ruuviväänin - ruuvit/terät Varastokontti Kompressori Viimeistelynaulain Työmaajakokeskus (teho) Terästelineet Kattohissi Uppopumppu Rakennusmuovi Kuviosaha leikkaa tästä Sääsuoja Moottorisaha/raivain Oksasilppuri Perustukset Alumiinitikkaat Kulmahiomakone Julkisivut/Kattorakenteet Terästeline Yhteystiedot Nimi Vaaituskone/Laser Runkonaulain/Hakanen Alumiiniteline Tiilileikkuri Yritys Betonimylly Kuviosaha Tärysauva Maantiivistin kg Kompressori Pöytäsirkkeli Moottorisaha Tiilikärry Murma muurauspalkki (ikkuna-aukkojen ja ovien ylitys) Kulmahiomakone Kivilaikat Osoite Teräsleikkuri Hakastaivutin (terästaivutin) Laastikelkka (Leca-harkko) Kulmahiomakone Pihatyöt Jyrsin/maa Multajyrä Puhelin Uppopumppu Surrilanka

20 Kun vuokraat Ramilta koneet ja laitteet, säästät rahaa rakentamiseen. Rami maksaa postimaksun Ramirent Oyj Vastauslähetys Sopimus N:o 00700/ HELSINKI

21 Alajärvi Juurikaskydöntie 5 % (06) Espoo Niittyrinne 1 % (09) Piispanmäentie 1 % (09) Forssa Koikkurintie 1 % (03) Helsinki Laivalahdenkatu 4 % (09) Pengerkatu 13 B % (09) Ristipellontie 21 % (09) Tehtaankatu 36 % (09) Koetilantie 21 % (09) Tapulikaupungintie 37 % Hyvinkää Konevuokraamo Riihimäenkatu 5 % (019) Kalustokeskus Muovikatu 4 % (019) Hämeenlinna Vanajantie 4 % (03) Iisalmi Yrittäjänkuja 6 % (017) Imatra Lappeentie 55 % (05) Ivalo Lintumaa PPA 2 % (016) Joensuu Nurmeksentie 6 % (013) Joutseno Varastokatu 2 % (05) Jyväskylä Miilukatu 1-5 % (014) Kajaani Kettukalliontie 27 % (08) Kemi Asentajankatu 11 % (016) Kemijärvi Rinnetie 15 % (016) Kempele Mullukantie % (08) Kittilä Nikontie 1 % (016) Rami toimipisteet Kokkola Patamäentie 10 % (06) Kotka Jylpyntie 30 % (05) Valajantie 14 % (05) Kouvola Kaupinkatu 19 % (05) Kuhmo Kainuuntie 129 % (08) Kuopio Volttikatu 5 % (017) Kuusamo Luomantie % (08) Kuusankoski Kiltakuja 2 % (05) Lahti Laakerikatu 5 % (03) Vipusenkatu 19 % (03) Lappeenranta Eteläkatu 12 % (05) Simolantie 12 % (05) Leppävirta Teollisuustie % (017) Lieksa Kerantie 15 % (013) Mikkeli Yrittäjänkatu 10 % (015) Muonio Muonion Auto- % (016) tarvike Ky Nurmes Teollisuustie 8 % (013) Närpiö Vasavägen 23 % (06) Oitti Keskustie 20 % (019) Oulu Kaarnatie 28 % (08) Pello Pajatie 6 % (016) Pieksämäki Myllykatu 1 % (015) Pietarsaari Permonkaarre 121 % (06) Pori Tavaratie 4 % (02) Porvoo Asentajantie 9 % (09) Raahe Pajakatu 2 % (08) Rauma Hakuninvahe 1 % (02) Rovaniemi Aittatie 15 % (016) Salo Pursimiehenkatu 1 % (02) Savonlinna Myllypuronkatu 3 % (015) Seinäjoki Kauppaneliö 10 % (06) Siilinjärvi Oppipojantie 3 % (017) Sköldvik Kulloo % (09) Suomussalmi Hallitie 1 % (08) Suonenjoki Lentokentänkatu 2 % (017) Taivalkoski Haaraniementie 10 % (08) Tampere Vihiojantie 22 % (03) Tornio Kisällinkatu 10 % (016) Turku Kalevantie 9-11 % (02) Rydöntie 24 % (02) Tuusula Louhostie 5 % (09) , (09) Mahlamäentie 66 % (09) Vaasa Kairatie 1 % (06) Valkeakoski Huhtakatu 13 % (03) Vantaa Konevuokraus Arinatie 8 % (09) Tiilitie 5 % (09) Porttisuontie 11 % (09) Varkaus Käsityökatu 45 A % (017) Viitasaari Mustasuontie 22 % (014) Ylivieska Ratakatu 17 % (08) Ylöjärvi Soppeentie 78 % (03) Äkäslompolo Tiurajärventie 39 % (040) Äänekoski Teollisuuskatu 31 % (014) Tytäryhtiöt Ramirent Europe Oy Helsinki (09) ZAO Techrent Moskova, Venäjä ZAO Peterrent Pietari, Venäjä A-Ramirent AS Tallinna, Viro A-Ramirent SIA Riika, Latvia A-Ramirent UAB Vilna, Liettua Ramirent Polska Katowice, Puola Sp. Zo.o. Rema-Rental S.A. Szczecin, Puola Rami-Cranes Oy Helsinki Teline-Rami Oy Tuusula (09) Telineykköset Oy Tuusula (09)

22 Mainostoimisto IDEAMIX Oy 3/2001

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain Asiakaspalvelukeskus löytää asiantuntijamme Asiakaspalvelukeskus on ABB:n yhteydenottokanava, jonka kautta välitämme asiasi oikean henkilön

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 433/2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Säännöllinen kapasiteetti

Säännöllinen kapasiteetti Junatyyppi Juna Kulkuväli Lähtö Tulo Linja Kulkupäivät Voimassaoloaika IC 1 Helsinki asema Joensuu asema 7:17:00 11:40:00 Ma Ti Ke To Pe La Su 30.10.2016 10.12.2016 IC 2 Joensuu asema Helsinki asema 5:18:00

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta 2014 517/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw)

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw) N:o 434 1269 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.3 Digitaalinen televisiotoiminta Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu

Lisätiedot

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN 14.2.2017 1(7) AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT 1.1.2015 LÄHTIEN Yksittäishyväksyntöjä myöntävät A-Katsastus Oy:n, E. Valjakka Oy:n, K1 Katsastajat Oy:n, Oy Testmill Ltd:n, Suomen Yksittäishyväksyntä

Lisätiedot

KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT

KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT 1.1.-31.12.2015 21.1.2016 Alioikeus Rikos- Muut rikos- Pakko- Sakon Maaoikeus- Laajat Erill. turv.- Summaa- Avio- Muut Velka- Yritys- Konk. Ulosotto- Yhasiat oik.asiat

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 341. Valtioneuvoston asetus

SISÄLLYS. N:o 341. Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2008 Julkaistu Helsingissä 28 päivänä toukokuuta 2008 SISÄLLYS N:o Sivu 341 Valtioneuvoston asetus televisio- ja radiotoimintaan sekä toimiluvanvaraiseen teletoimintaan määrättyjen

Lisätiedot

ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset)

ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset) ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset) 15.2.2005/MK Lääni, Saapuneet asiat, kpl Käsitellyt asiat,kpl Käsitellyt tiedoksiantoasiat, kpl Avoinna ulosottoasioita kpl Henkilökunta,

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP N:o 453 3591 TAAJUUSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Paikkakunta Kanavanippu ERP A B C D E Vaasa (kw) Akaa 42 13 Enontekiö 53 58

Lisätiedot

Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta

Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta Palvelurakenneuudistuksesta Päivi Voutilainen STM/STO Uudistuksen keskeinen sisältö Integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto

Lisätiedot

- IC 43 Helsinki asema Oulu asema 7:30:00 14:08:00 Ma Ti Ke To Pe La Su + IC 43 Helsinki asema Oulu asema 7:30:00 14:08:00 Ma Ti Ke To Pe

- IC 43 Helsinki asema Oulu asema 7:30:00 14:08:00 Ma Ti Ke To Pe La Su + IC 43 Helsinki asema Oulu asema 7:30:00 14:08:00 Ma Ti Ke To Pe - AE 30 Pietari_(Finljandski) Helsinki asema 5:40:00 9:16:00 Ma Ti Ke To Pe La Su - PVV 31 Helsinki asema Moskova_(Leningradski) 17:52:00 7:25:00 Ma Ti Ke To Pe La Su - PVV 32 Moskova_(Leningradski) Helsinki

Lisätiedot

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 8 N:o 1 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

Säännöllinen kapasiteetti 13.12.2015-26.3.2016

Säännöllinen kapasiteetti 13.12.2015-26.3.2016 Junatyyppi Junanumero Kulkuväli Lähtöaika Tuloaika Kulkupäivät Voimassaoloaika IC 1 Helsinki asema Joensuu asema 7:12:00 11:40:00 Ma Ti Ke To Pe La Su 13.12.2015 26.3.2016 S 2 Joensuu asema Helsinki asema

Lisätiedot

PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 21.1.2011

PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 21.1.2011 PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 1 Visiomme Luomme turvallisuutta, luotettavuutta ja kestävää kehitystä Pohjois-Euroopassa. We bring safety, trust and environmental

Lisätiedot

Hinnasto. Sonera Ethernet. Julkinen

Hinnasto. Sonera Ethernet. Julkinen 1.1.2017 1 (6) Sonera Ethernet Yleistä Tämä hinnasto sisältää Sonera Ethernet Operator ja Sonera Ethernet Capacity -tuotteet. Ethernet Operator - tuote koostuu nieluliittymästä (MEOD) ja siihen kytkettävistä

Lisätiedot

Maankäyttö 1. KAAVOITUSTILANNE 31.12.2007. 1.3 Rantaasemaka avaaluetta (ha) 1.2 Asemakaavaal uetta (ha) 1.1 Vahvistetun yleiskaavan aluetta (ha)

Maankäyttö 1. KAAVOITUSTILANNE 31.12.2007. 1.3 Rantaasemaka avaaluetta (ha) 1.2 Asemakaavaal uetta (ha) 1.1 Vahvistetun yleiskaavan aluetta (ha) Maankäyttö 1. KAAVOITUSTILANNE 31.12.2007 1.1 Vahvistetun yleiskaavan aluetta (ha) 1.2 Asemakaavaal uetta (ha) 1.3 Rantaasemaka avaaluetta (ha) Alavus 1 403 648 Anjalankoski 83,6 2497,7 301,6 Aura 424

Lisätiedot

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 70/2014 M 1 (27) Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2014 Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Turvapaikanhakijoiden vastaanotto. Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta

Turvapaikanhakijoiden vastaanotto. Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta Turvapaikanhakijoiden vastaanotto Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta 24.8.2016 Vastaanotto Vastaanottolain tarkoituksena on turvata kansainvälistä suojelua hakevan

Lisätiedot

VARAMIESPALVELU-YHTIÖT

VARAMIESPALVELU-YHTIÖT VARAMIESPALVELU-YHTIÖT vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen henkilöstöpalveluja tuottava yritysketju 60 palvelualuetta Suomessa ja Virossa alan markkinajohtaja Suomessa sekä liikevaihdon että palvelualueiden

Lisätiedot

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO N KOKONAISRATKAISUT Toimiva teollisuusautomaatio toimii koko tehtaan prosessitoiminnan keskitettynä työkaluna. Lisäksi oikeaoppinen automaatiokokonaisuus vähentää energiankulutusta jopa 30 prosenttia!

Lisätiedot

Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu

Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu 21.11.2013 Pekka Järvinen sosiaali- ja terveysministeriö Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen Tavoitteet Keskeinen sisältö Jatkovalmistelu Uudistuksen toimeenpano

Lisätiedot

Bruns kabel Teollisuuskaapelit Varastovalikoima 2015

Bruns kabel Teollisuuskaapelit Varastovalikoima 2015 Bruns kabel Teollisuuskaapelit Varastovalikoima 2015 ASB801 2 Varastovalikoima Ohjauskaapeli Y-JZ, Y-JB, Y-OZ OHJAUSKAAPELI Y-OZ mustat numeroidut johtimet ilman KEVIä AMK606 0405219 OHJAUSKAAPELI Y-OZ

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Asennuskanava LHD 20x Asennuskanava LHD 20x Asennuskanava LHD 32x Asennuskanava LHD 40x20...

Sisällysluettelo. Asennuskanava LHD 20x Asennuskanava LHD 20x Asennuskanava LHD 32x Asennuskanava LHD 40x20... Newlec-minilistat 2 Sisällysluettelo Asennuskanava LHD 20x10... 3 Asennuskanava LHD 20x20... 4 Asennuskanava LHD 32x15... 5 Asennuskanava LHD 40x20... 6 Asennuskanava LH 60x40... 7 3 Asennuskanava LHD

Lisätiedot

MARKKINAT. Valiorakettilajitelma, 8 kpl/pkt. Voimassa 27..31.12.2015 tai niin kauan kuin tuotteita riittää.

MARKKINAT. Valiorakettilajitelma, 8 kpl/pkt. Voimassa 27..31.12.2015 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Voimassa 27..31.12.2015 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. RAKETTI MARKKINAT Valiorakettilajitelma, 8 kpl/pkt Neljä erilaista, upeaa ja värikästä tähtikuviota. Tuhti avauspanos, isot tähtikuviot. 14

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus Lappi kodiksi maahanmuutto- ja kotouttamistyön ajankohtaisseminaari Rovaniemi 5.10.2016 Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2015

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Seinäjoen seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Seinäjoen seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Seinäjoen seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET 1/6 VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET ALAJÄRVI ESPOO ESPOO EURA FORSSA HAAPAJÄRVI HARTOLA HELSINKI KYLMÄKONEHUOLTO UKONMÄKI KY Keskuskatu 4 62900 Alajärvi puh. 06 557 3160 ESPOON KODINKONEHUOLTO OY Torpanmäki

Lisätiedot

TOIMINNALLISET ALUEET JA KASVUVYÖHYKKEET SUOMESSA (ToKaSu)

TOIMINNALLISET ALUEET JA KASVUVYÖHYKKEET SUOMESSA (ToKaSu) TOIMINNALLISET ALUEET JA KASVUVYÖHYKKEET SUOMESSA (ToKaSu) VNK TEAS hanke Taustamateriaalia työpajaan 24.11.2016 Kysely yrityksille Yritys ten toimintaympäristö ja sijoittuminen Kysely yrityksille Kyselyn

Lisätiedot

Valiokunnan kokoonpano kaudella

Valiokunnan kokoonpano kaudella Valiokunnan kokoonpano kaudella 2016-2017 Kai Hildén Turku pj. Tuomas Eivola Tampere Marja Hongisto Turku Piritta Maja Kuortane Eino Styrman Helsinki Juha Viberg Kotka Avaintehtävät: valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class-tiloihin sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Turun seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Turun seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Turun seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Tampereen seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Tampereen seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Tampereen seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntajohdon seminaari Mikkelissä

Kuntajohdon seminaari Mikkelissä Kuntajohdon seminaari Mikkelissä 8.6.2016 Elli Aaltonen ylijohtaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto 2.6.2016 1 Strategiset painopisteet ja yhteiset toimintatavat 2 Itä-Suomen

Lisätiedot

Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin.

Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin. Nousutiet Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin. Kun telinekalustosi merkki on Layher, on Sinulla jo valmiiksi suurin osa nousuteiden rakentamiseen tarvittavista

Lisätiedot

Nordean MS Lync ratkaisu

Nordean MS Lync ratkaisu Nordean MS Lync ratkaisu Miksi yhdistetty viestintäratkaisu Miten matka on edennyt Puheratkaisut Käytön laajuus Kokemuksia & tulevaisuuden odotuksia Olli Mäenpää (olli.maenpaa@nordea.com) Collaboration

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Kouvolan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Kouvolan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Kouvolan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

KIERTOKIRJEKOKOELMA 1945 N:o

KIERTOKIRJEKOKOELMA 1945 N:o POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA 1945 N:o 146-147 N :o 146. Kiertokir j e postinkuljetuksesta valtionrautateillä. Kuluvan kesäkuun 15 päivästä tapahtuu postinkuljetus valtionrautateillä

Lisätiedot

ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014

ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä. Otto Lehtipuu 19.2.2014

Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä. Otto Lehtipuu 19.2.2014 Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä Otto Lehtipuu 19.2.2014 Matkustajamäärät Lähteneet ja saapuneet asemittain Matkat 2013 Matkat 2012 Muutos % Kemi 169 251 168 820 0,3 % Kemijärvi 25 103 26

Lisätiedot

Kiinteistö- ja mittaustoimi v. 2011. 1.3 Tontin lohkomistoimituk sen kesto keskimäärin (vrk)

Kiinteistö- ja mittaustoimi v. 2011. 1.3 Tontin lohkomistoimituk sen kesto keskimäärin (vrk) 1. KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA 1.1 Tontinlohkomisia suoritettu 1.1.1 Näissä tontteja yhteensä 1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä 1.3 Tontin lohkomistoimituk sen kesto

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Kotkan-Haminan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Kotkan-Haminan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Kotkan-Haminan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Merkkien selitykset: X = ensisijaisesti haettu taajuuskokonaisuus (X) = vaihtoehtoisesti haettu taajuuskokonaisuus. ; = myönnetty taajuuskokonaisuus

Merkkien selitykset: X = ensisijaisesti haettu taajuuskokonaisuus (X) = vaihtoehtoisesti haettu taajuuskokonaisuus. ; = myönnetty taajuuskokonaisuus 1 9DOWDNXQQDOOLQHQMDVLLKHQULQQDVWHWWDYDWRLPLQWDKDNLMDWMDSllW VHKGRWXV Merkkien selitykset: X = ensisijaisesti haettu taajuuskokonaisuus (X) = vaihtoehtoisesti haettu taajuuskokonaisuus ; = myönnetty taajuuskokonaisuus

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Akaa Toijalan vastaanottokeskus Hoivapalvelu Valkokulta oy 044 974 1619 info@toijalanvastaanottokeskus.

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Akaa Toijalan vastaanottokeskus Hoivapalvelu Valkokulta oy 044 974 1619 info@toijalanvastaanottokeskus. YHTEYSTIETOJA 24.5.2016 VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA Akaa Toijalan vastaanottokeskus Hoivapalvelu Valkokulta oy 044 974 1619 info@toijalanvastaanottokeskus.fi Asikkala Vääksyn vastaanottokeskus Kotouma

Lisätiedot

LIITE 2: Yksinoikeussopimuksen mukainen liikenne vuonna 2011

LIITE 2: Yksinoikeussopimuksen mukainen liikenne vuonna 2011 LIITE 2: Yksinoikeussopimuksen mukainen liikenne vuonna 2011 Lähiliikenne Helsinki Kirkkonummi ja Helsinki Kerava ei sisälly taulukoihin. 1 (5) Vuosina 2010 ja 2011 lisätään julkisen palvelun velvoitteen

Lisätiedot

651 523 Loviisanseudun Jyty ry, Lovisanejdens Jyty rf 1,26% 651 524 JYTY Naantalin seutu ry 1,35% 651 525 Jyty Nurmes ry 1,2% 651 526 Jyty Sakky ry

651 523 Loviisanseudun Jyty ry, Lovisanejdens Jyty rf 1,26% 651 524 JYTY Naantalin seutu ry 1,35% 651 525 Jyty Nurmes ry 1,2% 651 526 Jyty Sakky ry Liittotunnus yhdistysnumero Yhdistyksen nimi prosentti 2016 374 021 Jyty Espoo ry, Jyty Esbo rf 1,26% 374 022 Jyty Etelä-Pirkanmaa ry 1,19% 374 036 Jyty Hangö Hanko rf 1,3% 374 066 Jyty Hämeenlinna ry

Lisätiedot

Tietoa Aspa-säätiö tukiasunnoista. Kiinteistötoiminta Marsa Björkman 2014

Tietoa Aspa-säätiö tukiasunnoista. Kiinteistötoiminta Marsa Björkman 2014 Tietoa Aspa-säätiö tukiasunnoista Kiinteistötoiminta Marsa Björkman 2014 Tehtävät tukiasuntojen hankinta vuokraustoiminta kunnossapito ja ylläpito hallinnollinen isännöinti erillisprojektit Henkilöstö

Lisätiedot

CONTACT INFORMATION FOR RECEPTION CENTERS. Akaa Toijala Hoivapalvelu Valkokulta Oy 044 974 1619 info@toijalanvastaanottokeskus.fi

CONTACT INFORMATION FOR RECEPTION CENTERS. Akaa Toijala Hoivapalvelu Valkokulta Oy 044 974 1619 info@toijalanvastaanottokeskus.fi CONTACT INFORMATION 27.5.2016 CONTACT INFORMATION FOR RECEPTION CENTERS Akaa Toijala Hoivapalvelu Valkokulta Oy 044 974 1619 info@toijalanvastaanottokeskus.fi Asikkala Vääksy Kotouma Oy 050 412 1605 vok.vaaksy@kotouma.fi

Lisätiedot

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT Kapasiteetti 20 000 kg:aan asti SILTANOSTURIT - Radan päällä kulkevat - Riippuvarakenteiset PUKKINOSTURIT I-PALKKISET KÄÄNTÖ- PUOMINOSTURIT NOSTOPUOMIT HUOLTO ERIKKILA Hyvässä

Lisätiedot

MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT Lähiliikenne Helsinki Kirkkonummi, Helsinki Vantaankoski ja Helsinki Kerava ei sisälly taulukoihin.

MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT Lähiliikenne Helsinki Kirkkonummi, Helsinki Vantaankoski ja Helsinki Kerava ei sisälly taulukoihin. 1 MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT 6.6. 30.10.2011 Lähiliikenne Helsinki Kirkkonummi, Helsinki Vantaankoski ja Helsinki Kerava ei sisälly taulukoihin. Merkkien selitykset Muutokset 1 Helsinki Turku satama,

Lisätiedot

Espoo IKÄVAKIOIDUT. Yhteensä 0,0. Ikäluokittain. IKÄVAKIOIMATTOMAT Yhteensä -100-50 0 50 100 1,8 0,6 8,3 2,9

Espoo IKÄVAKIOIDUT. Yhteensä 0,0. Ikäluokittain. IKÄVAKIOIMATTOMAT Yhteensä -100-50 0 50 100 1,8 0,6 8,3 2,9 Espoo % -00-0 0 0 00 0 -, -,, 0,,,,0, -, -, -0, -, -, -,, - v. -, -0,,,, -, Espoo -00-0 -0-0 - 0 Miljoonaa euroa 0 -, -, -, -,0 -, -,0 -, -,, 0,, 0,,, 0, - v. -, -0,,, 0, -, Helsinki % -00-0 0 0 00 0,

Lisätiedot

Liittotunnus. yhdistysnumero yhdistyksen nimi

Liittotunnus. yhdistysnumero yhdistyksen nimi Liittotunnus yhdistysnumero yhdistyksen nimi prosentti 2015 374 021 Jyty Espoo - Jyty Esbo ry 1,26% 374 022 Jyty Etelä-Pirkanmaa ry 1,19% 374 036 Jyty Hangö Hanko rf 1,3% 313 054 Jyty Helsinki ry 1,3%

Lisätiedot

Dimex Pohjoismaiden suurimmilla Logistiikka -ja kuljetusalan messuilla kesäkuussa

Dimex Pohjoismaiden suurimmilla Logistiikka -ja kuljetusalan messuilla kesäkuussa Dimex Pohjoismaiden suurimmilla Logistiikka -ja kuljetusalan messuilla kesäkuussa Logistiikka Kuljetus on teollisuuden, kaupan ja logistiikan palvelutarjoajien suurin kotimainen tapahtuma, joka järjestetään

Lisätiedot

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 70/2014 M 1 (27) Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä x päivänä yykuuta 20xx Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta 2014

Lisätiedot

Sisältö. Yksinkertainen on kaunista. Keittiövesilukot Comploc...4. Pohjaventtiilit...6. Ylivuotosarjat ym Varusteet...8

Sisältö. Yksinkertainen on kaunista. Keittiövesilukot Comploc...4. Pohjaventtiilit...6. Ylivuotosarjat ym Varusteet...8 VESILUKOT 1 Sisältö Yksinkertainen on kaunista Keittiövesilukot Comploc.....................................4 Yksinkertaisuus toimii. Se oli meillä Prevexillä lähtökohtana, kun yli 40 vuotta sitten aloimme

Lisätiedot

Kaupunkiseutujen kehityskuva ja kehittäminen

Kaupunkiseutujen kehityskuva ja kehittäminen Kaupunkiseutujen kehityskuva ja kehittäminen Satu Tolonen ja Janne Antikainen TOIMINNALLISET ALUEET JA KASVUVYÖHYKKEET SUOMESSA (ToKaSu) VNK TEAS hanke Työpaja 13.6.2016 Väestö Väestönkehitys 1995-2015

Lisätiedot

AP-SUURMUOTTI KÄYTTÖOHJE

AP-SUURMUOTTI KÄYTTÖOHJE AP-SUURMUOTTI KÄYTTÖOHJE AP-SUURMUOTTI Korotus Mantokasettimuoteilla haluttuun korkeuteen Turvaketju Telinekannatin Sähköohjauskeskus Tikkaat Säilytyskotelo kierrekiristintangoille muttereille Myrskyketju

Lisätiedot

Helsingin kaupungin opetusvirasto 913 09-3108 6879

Helsingin kaupungin opetusvirasto 913 09-3108 6879 OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Petteri Orpon koordinaatioryhmän ehdotukset. Pekka Järvinen 27.6.2013

Petteri Orpon koordinaatioryhmän ehdotukset. Pekka Järvinen 27.6.2013 Petteri Orpon koordinaatioryhmän ehdotukset 27.6.2013 Uudistuksen keskeinen sisältö Integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto sekä perusja erikoistason palvelut Sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään

Lisätiedot

A-nostin- ja konevuokraamo Äijälänkatu 3, 15700 Lahti HINNASTO 07/2012

A-nostin- ja konevuokraamo Äijälänkatu 3, 15700 Lahti HINNASTO 07/2012 A-nostin- ja konevuokraamo Äijälänkatu 3, 15700 Lahti HINNASTO 07/2012 11 PORAUS- JA PIIKKAUSKONEET Alv 0% Alv 23% 111101 Vispiläkone + vispilä ### 15,50 19,07 111120 Pakkosekoitin (220 V) ### 32,00 39,36

Lisätiedot

Indeksitalo 2016 Varsinais-Suomi

Indeksitalo 2016 Varsinais-Suomi Indeksitalo 2016 Varsinais-Suomi Indeksitalo 2016 tilaisuus, Turku, 14.9.2016 Juho Järvinen Talous- ja veroasiantuntija Kiinteistöliitto V-S Kiinteistöliiton Indeksitalo Vertailee kuntakohtaisesti määrittyviä

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 2/2013 1.3.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2013 02/2012 (%) (%) 1-02/2013 1-02/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 888 10 626-25,8

Lisätiedot

Vastaanottokeskusten yhteystietoja 2.11.2015

Vastaanottokeskusten yhteystietoja 2.11.2015 Vastaanottokeskusten yhteystietoja 2.11.2015 Espoo Espoo, Nihtisilta 050 467 2631 Espoo, Otaniemen pelastusopisto 050 4665 180 espoo.keskus@luona.fi Espoo, Siikajärvi 050 467 1862 vok.siikajarvi@luona.fi

Lisätiedot

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET

VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET 1/6 VALTUUTETUT HUOLTOLIIKKEET ALAJÄRVI KYLMÄKONEHUOLTO PEKKA UKONMÄKI KY Keskuskatu 4 62900 Alajärvi puh. 06 557 3160 ESPOO EURA FORSSA ESPOON KODINKONEHUOLTO OY Torpanmäki 3 02740 Espoo puh. 09 250 5700

Lisätiedot

MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin.

MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin. MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT 11.12.2016 18.6.2017 HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin. Merkkien selitykset Muutokset edellisiin versioihin 1 Helsinki Turku satama, Turku satama Helsinki

Lisätiedot

MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT 20.6. 14.8.2016 HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin.

MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT 20.6. 14.8.2016 HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin. MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT 20.6. 14.8.2016 HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin. Merkkien selitykset 1 Helsinki Turku satama, Turku satama Helsinki 2 Karjaa Hanko, Hanko Karjaa

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 70 A/2015 M 1 (31) Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 17 päivänä huhtikuuta 2015 Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

ERITYISAVUSTUS KOULUTUKSELLISTA TASA-ARVOA EDISTÄVIIN TOIMENPITEISIIN

ERITYISAVUSTUS KOULUTUKSELLISTA TASA-ARVOA EDISTÄVIIN TOIMENPITEISIIN Liitteessä mainitut PÄÄTÖS 17.12.2014 Dnro 842/520/2014 ERITYISAVUSTUS KOULUTUKSELLISTA TASA-ARVOA EDISTÄVIIN TOIMENPITEISIIN Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt myöntää valtion erityisavustusta

Lisätiedot

konevuokraus kasvaa tuomalla tehokkuutta työmaille

konevuokraus kasvaa tuomalla tehokkuutta työmaille Sijoitusmessut 2016 konevuokraus kasvaa tuomalla tehokkuutta työmaille Tapio Kolunsarka, toimitusjohtaja, Ramirent oyj Ramirent on johtava konevuokrausratkaisujen tarjoaja Markkinajohtaja kahdeksassa maassa

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2013 03/2012 (%) (%) 1-03/2013 1-03/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 492 22 938-58,6 89,9 27 640 47 834-42,2 joista matkailuautoja

Lisätiedot

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset Spandeck telinejärjestelmä Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset UpRight INSTANT Zip-Up SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä,

Lisätiedot

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Spandeckkävelysillat ja -työtasojärjestelmät LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä, kaikki samassa tuotteessa.

Lisätiedot

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN 1237-2188 Ari Laine 4/2002 15.2.2002 Asumisoikeusasunnot 1990-2001 Asumisoikeusasuntojen rakentaminen aravalainoituksen tuella alkoi vuonna 1990 ja korkotukilainoituksen

Lisätiedot

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 70 F/2016 M 1 (35) Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 28. päivänä marraskuuta 2016 Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ensirekisteröinnit 5/2013 3.6.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2013 05/2012 (%) (%) 1-05/2013 1-05/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 10 228 7 316 39,8

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2008

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2008 YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2008 FCG Efeko Oy:n tekemä kyselytutkimus 40 kunnassa Selvitys asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Vuoden 2008

Lisätiedot

KUOPION MATKAILUN KEHITYS

KUOPION MATKAILUN KEHITYS Tilastotiedote 11 / 2016 KUOPION MATKAILUN KEHITYS Yöpymiset tammi-kesäkuussa 2016 Ulkomaalaisten yöpymiset 2008-2015 Tilastonkeskuksen tilastoinnin piiriin kuuluvat majoitusliikkeet, joissa on vähintään

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ensirekisteröinnit 11/2013 2.12.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2013 11/2012 (%) (%) 1-11/2013 1-11/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 463 7 714-3,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ensirekisteröinnit 10/2013 1.11.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2013 10/2012 (%) (%) 1-10/2013 1-10/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 093 8 191 11,0

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 7/2015 3.8.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 721 8 017 8,8

Lisätiedot

Lapponia-saunamökit 06-07. Paras paikka kesäihmisille

Lapponia-saunamökit 06-07. Paras paikka kesäihmisille Lapponia-saunamökit 06-07 Paras paikka kesäihmisille 1 Maailman paras paikka! Oma kesäpaikka: vapaa-ajanasunto, huvila tai saunamökki on suomalaisille suvantopaikka arjen keskellä. Piilopirtti metsän keskellä

Lisätiedot

Muovit, pumput ja ympäristötuotteet TEGA:n hitsattavat PE-venttiilit 2016

Muovit, pumput ja ympäristötuotteet TEGA:n hitsattavat PE-venttiilit 2016 Muovit, pumput ja ympäristötuotteet TEGA:n hitsattavat PE-venttiilit 2016 Ainutlaatuinen tuote yksinoikeudella Onniselta! ABP813 2 TEGA Hitsattavat PE-venttiilit TEGA:n hitsattavat PE-venttiilit yksinoikeudella

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ensirekisteröinnit 10/2015 2.11.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

Rakentajan sähkömuistio. - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet

Rakentajan sähkömuistio. - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet Rakentajan sähkömuistio - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet Rakennuksen sähköistys Rakennuksen onnistunut sähköistys vaatii runsaasti tietoa, eikä rakentajan kannata lähteä toteuttamaan

Lisätiedot

Vakava väkivaltarikollisuus. Venla Salmi Erikoistutkija, kriminologian dosentti Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos

Vakava väkivaltarikollisuus. Venla Salmi Erikoistutkija, kriminologian dosentti Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos Vakava väkivaltarikollisuus Venla Salmi Erikoistutkija, kriminologian dosentti Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos Henkirikollisuus Henkirikosten määrän kehitys Poliisin tietoon tulleet henkirikokset (murha,

Lisätiedot

Taku -tiedote I / 2003

Taku -tiedote I / 2003 13.1.2003 Taku -tiedote I / 2003 Haahtela-hintaindeksi Haahtela hintaindeksi on muuttuvapainoinen ja muuttuvahintainen rakentamisen tarjoushintaindeksi. Indeksillä kuvataan tarjoushintatason kehittymistä

Lisätiedot

Valtori tänään ja huomenna Valtorin strategia. Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Toimitusjohtaja Kari Pessi

Valtori tänään ja huomenna Valtorin strategia. Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Toimitusjohtaja Kari Pessi Valtori tänään ja huomenna Valtorin strategia Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Toimitusjohtaja Kari Pessi MUUTOS = MAHDOLLISUUS JA HAASTE On etuoikeus olla toteuttamassa muutosta ja ottaa haaste vastaan.

Lisätiedot

Hyrynsalmen Pesu- ja siivouspalvelu, jäljempänä yritys Hyryntie 29, 89400 HYRYNSALMI

Hyrynsalmen Pesu- ja siivouspalvelu, jäljempänä yritys Hyryntie 29, 89400 HYRYNSALMI 1 VUOKRASOPIMUS 1.1 Sopijapuolet 1.2 Sopimuksen kohde Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI Hyrynsalmen Pesu- ja siivouspalvelu, jäljempänä yritys Hyryntie 29, 89400 HYRYNSALMI

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Glamox Luxo. Keskusvarastovalikoima Glamox Luxo Valaisinmallisto

Glamox Luxo. Keskusvarastovalikoima Glamox Luxo Valaisinmallisto Glamox Luxo Keskusvarastovalikoima 206-207 Glamox Luxo Valaisinmallisto 204-205 SISÄLTÖ Glamox Luxo keskusvarastovalikoima 206-207 A40-W LED peili-ja kylpyhuonevalaisimet 3 C0-S LED toimistovalaisimet

Lisätiedot

KIERTO KIRJE KO KO ELMA

KIERTO KIRJE KO KO ELMA POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTO KIRJE KO KO ELMA 1965 No 130 Posti- ja lennätinhallitus julistaa haettaviksi seuraavat virat ja toimet: Posti- ja lennnätinhallit uksen kansliaosastossa yksi apulaisasianvalvojan

Lisätiedot

MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT 27.3. 19.6.2016 HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin.

MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT 27.3. 19.6.2016 HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin. MATKUSTAJALIIKENTEEN AIKATAULUT 27.3. 19.6.2016 HSL-alueen sisäinen lähiliikenne ei sisälly taulukoihin. Merkkien selitykset 1 Helsinki Turku satama, Turku satama Helsinki 2 Karjaa Hanko, Hanko Karjaa

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ VUONNA 2014 KÄYNNISTYVISTÄ JULKISTA TUKEA HAKEVISTA LAAJAKAISTAHANKKEISTA

LAUSUNTOPYYNTÖ VUONNA 2014 KÄYNNISTYVISTÄ JULKISTA TUKEA HAKEVISTA LAAJAKAISTAHANKKEISTA Lausuntopyyntö 1 (5) Dnro: 5.11.2014 1236-1317/940/2014 Teleyritykset LAUSUNTOPYYNTÖ VUONNA 2014 KÄYNNISTYVISTÄ JULKISTA TUKEA HAKEVISTA LAAJAKAISTAHANKKEISTA Seuraavat maakuntaliitot käynnistävät laajakaistarakentamisen

Lisätiedot

OP-Kiinteistökeskusten yrityskohtaiset tiedot:

OP-Kiinteistökeskusten yrityskohtaiset tiedot: OP-Kiinteistökeskusten yrityskohtaiset tiedot: Osoite Puhelinnumero Sähköpostiosoite Y-tunnus Arvonlisäverotunniste Vakuutusyhtiö (vastuu- vakuutuksen osalta) Valvova viranomainen Akaan Seudun OP-Kiinteistökeskus

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 5/2011 1(12) 1.6.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Vastaanottokeskusten yhteystietoja

Vastaanottokeskusten yhteystietoja YHTEYSTIETOJA 11.11.2015 Vastaanottokeskusten yhteystietoja Espoo Espoo, Nihtisilta 050 467 2631 Espoo, Otaniemen pelastusopisto 050 4665 180 espoo.keskus@luona.fi Espoo, Siikajärvi 050 467 1862 vok.siikajarvi@luona.fi

Lisätiedot

VR Transpoint Uusia toimintamalleja sahatavara- ja bioenergialogistiikkaan

VR Transpoint Uusia toimintamalleja sahatavara- ja bioenergialogistiikkaan Luottamuksellinen VR Transpoint Uusia toimintamalleja sahatavara- ja bioenergialogistiikkaan Tero Kosonen Tuotantojohtaja Rautatielogistiikka 27.4.2016 Kuljetusalan trendit ja rautatiekuljetukset Trendit

Lisätiedot