Vuokrausopas. Kun vuokraat. Ramilta koneet. ja laitteet, säästät rahaa. rakentamiseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuokrausopas. Kun vuokraat. Ramilta koneet. ja laitteet, säästät rahaa. rakentamiseen."

Transkriptio

1 Vuokrausopas Kun vuokraat Ramilta koneet ja laitteet, säästät rahaa rakentamiseen.

2 Rami Ramirent on maamme johtava rakennuskoneita ja laitteita vuokraava yhtiö. Monipuolinen ja laaja valikoimamme käsittää lähes kaikki rakentamiseen ja remontointiin tarvittava koneet ja laitteet - torninosturista porakoneeseen, suuren rakennusprojektin kattavasta kalustosta viikonloppuaskartelijan työkaluihin. Vuokrakalustomme toimintavarmuus sekä palvelumme monipuolisuus ovat maan kuulut. Kehitämme kalustoamme jatkuvasti vastaamaan muuttuvia tarpeita. Maailmanlaajuiset päämieskontaktimme sekä johtavat kotimaiset valmistajat takaavat sen, että vuokrakalustomme edustaa aina alan viimeisintä teknologiaa. Tervetuloa asiakkaaksemme!

3 Rami on lähellä rakentajaa. Verkostomme on maan kattavin. Vuokrauspisteitämme on yli seitsemänkymmentä kautta maan ja niissä osaava ja opastava henkilökunta valmiina palvelukseesi. Lähimmän Rami-vuokraamon osoitetiedot löydät sivulta Ramirent Oyj Pääkonttori: Viljatie 4 A, Helsinki Puhelin (09) , telefax (09) , Internet:

4 Vuokraaminen on tätä päivää. Ramin opas on tehty rakentajille apuvälineeksi ja tietolähteeksi. Se on tarkoitettu kaikkien rakentajien aktiiviseen käyttöön. Opas on avain koneiden ja laitteiden vuokraamiseen, ja sitä ovat toivoneet niin ammattirakentajat kuin esimerkiksi yksityiset omakotitalon rakentajat ja remontoijat. Oppaasta löytyy käytännön ratkaisu moneen kysymykseen ja työvaiheeseen. Vuokraaminen on tätä päivää. Se on järkevä ratkaisu ja omistamista viisaampi vaihtoehto. Kun vuokraat rakennuskoneet ja laitteet alan ehdottomalta asiantuntijalta, saat tarkoituksenmukaisen, toimintavarman ja turvallisen apuvälineen kuhunkin työvaiheeseen ja aina oikeaan aikaan. Etkä maksa mistään, mitä et tarvitse! Vuokraamme työkoneet ja laitteet, huolehdimme kuljetuksista ja koneiden huollosta. Meiltä saat myös valtaosan pientarvikkeista; poranterät, hiontapaperit yms. Autamme suunnittelussa ja asennuksissa sekä koulutamme laitteiden käyttöön. 4

5 Omistamisen iloa voit harrastaa järkevämminkin. Rami on hyvä sopimuskumppani kaikille rakentajille. Se on konevuokraamo, jolla on maan laajin valikoima. Se tarkastaa, huoltaa sekä korjaa laitteet ja toimittaa ne työkohteeseen oikeaan aikaan. Se on sopimuskumppani, joka myös seuraa viranomaisten määräyksiä ja alalla tapahtuvaa tuotekehittelyä ja jonka laitteet ovat uusinta mallia ja aina käyttövarmat. Investointi kalliiseen, varastointia ja huoltoa edellyttävään koneeseen ei ole järkevää, varsinkin, jos tarve on lyhytaikaista. Pitempiaikaista käyttötarvetta varten ostettu kone vanhenee aikaa myöten, eikä tällöin enää esimerkiksi täytä viranomaisten asettamia uusia käyttö- ja turvallisuusvaatimuksia. Vuokraus on todellakin edullista. Saat lähes kaiken tarvitsemasi meiltä ja maksat vain ajasta, jonka laite on käytössäsi. Kun teet esimerkiksi pihatöitä, sisäremonttia, korjaat kattoa tai rakennat taloa, tiedät, etteivät vasara, saha ja hohtimet pitkälle riitä. Tarvitset kuhunkin työvaiheeseen tarkoituksen mukaiset ja turvalliset laitteet - sellaiset, joiden avulla työ kuin työ sujuu vaivattomasti ja joutuisasti. Aika on rahaa sekin. Kun Rami vuokraa koneet ja laitteet, säästyy rahaa rakentamiseen. Omistamisen iloahan voi toki harrastaa järkevämminkin. 5

6 Suurenmoiset pienkoneet ja monipuoliset laitteet 6 Nimitys pienkone ei anna oikeutta kaikille niille hyödyllisille työkaluille ja koneille, jotka kuuluvat pienkoneiden ryhmään. Mitoiltaan tämän ryhmän koneet ja laitteet nimittäin vaihtelevat yksinkertaisesta viemärinavausjousesta yli tonninkin painaviin sähkögeneraattoreihin tai esimerkiksi ilmakompressoreihin. Pienkoneita vuokrataan eniten, ja ne edustavatkin vuokraamon suurinta tuoteryhmää. Pienkoneryhmään kuuluu n konetta tai laitetta. Osa toimipisteittemme henkilökunnasta onkin erikoistunut juuri pienkoneisiin. Kone kuin kone ja laite kuin laite, hyvin organisoidussa vuokraamossa asiakas saa aina ammattivarmaa informaatiota.

7 Pieni suuri kone! Pora- ja piikkauskalustot Jatkojohdot Hiomakoneet ja jyrsimet Kaakelityökoneet ja laitteet Puutarhakoneet ja työkalut Hitsauslaitteet Sahat, sirkkelit, leikkurit Lämmittimet Naulauskalustot Paineilma- ja louhintakalustot Pumppukalustot Betonityökoneet ja laitteet Maantiivistimet Sähkö- ja valaistuslaitteet Turvalaitteet Tutkimus- ja mittausvälineet Siivouskalustot 7

8 Lämmitin apuun, kun routa on ma 8 Maapohjan sulatukseen löytyy höyrynkehittimiä, polttoöljyllä toimivia kuumailmapuhaltimia kuin myös sähkökäyttöisiä routakiukaita ja routamattoja. Routamatto on myös helppo ja huoleton keino saada jo sulatettu maa pysymään sulana. Rakennusten sisätilojen lämmittämiseen käytetään polttoöljyllä, nestekaasulla tai sähköllä toimivaa kuumailmapuhallinta, jonka tehoalueen voi valita kolmesta kilowatista aina kolmeensataan kilowattiin. Kuumailmapuhaltimia käytetään myös sisätilojen kuivaukseen, yhdessä kosteudenerottimien kanssa. Näin etenkin tiloissa, joissa kosteus saattaa aiheuttaa vahinkoja. Kaukolämpöenergiaa voidaan käyttää hyväksi lämminilmakojeiden eli lämmönvaihtimien avulla. Yksittäisen työkohteen lämmittämiseksi otetaan apuun infrapunasäteilijä. Se toimii joko nestekaasulla, polttoölyllä tai valopetrolilla. Esimerkkinä muuraustyö talviolosuhteissa, jolloin lämpöä tarvitaan vain muurattavaan kohteeseen. Jäätyneet vesijohtoputket sulatetaan toimintakuntoon nestekaasukäyttöisellä putkensulatuslaitteella, joka sopii sekä muovi- että metalliputkien lämmittämiseen.

9 assa ja mies jäässä! 9

10 Henkilönostimessa ylös niin mies kuin tarvikkeetkin! 10 Turvallisuus ennen kaikkea! Nostin kuljettaa sinut ja tarvikkeesi turvallisesti ylös työkohteeseen jopa kahdenkymmenen metrin korkeudelle. Nostimessa olet vapaa keskittymään työhösi sen sijaan, että miettisit, miten saat sen tehtyä putoamatta pihalle. Hinattava nivelpuominostin on tunnetuin ja käytetyin nostintyyppi. Voit itse hakea sen vuokrauspisteestämme omalla henkilöautollasi edellyttäen, että siinä on normaali vetokoukku. Nostimia on useita eri malleja. Ne ovat oikea ratkaisu aina, kun työkohde on katolla tai puoliksi pilvissä. Yksinkertainen pystytys. Useimmiten riittää, kun käytettävissäsi on valovirtaa ja riittävän kova alusta. Käyttö helppoa. Muutamalla napilla tai ohjaussauvalla hallitset koko homman. Myös sivulle. Nivelpuominostimella ulotut myös sivulla olevaan työkohteeseen. Tai vain suoraan. Saksilavoilla pääset ylös vain pystysuoraan. Ne on tarkoitettu raskaammille kuormille ja lava niissä on yleensä suurempi. Moottoroitu yksilö. Voit vuokrata myös ns. ajettavan saksilavan. Ne toimivat omalla akullaan tai polttomoottorilla, joten voit lavalla seisten siirtyä työkohteesta toiseen. Maisema levittäytyy eteesi. Mastolava nostaa kymmenien metrien korkeuteen. Siinä on pitkä työtaso, johon mahtuu mukavasti useampikin rakentaja. Lavan pituus on valittavissa neljästä metristä noin kahteenkymmeneen. Suurimmat mastolavat kantavat kevyesti jopa viisituhatta kiloa. Tavarat hissillä. Esimerkiksi omakotitalon kattotiilien nostoon tavarahissi on oiva ratkaisu. Tikasnostin tai kevythissi on edullinen apuväline kattotiilien kuljettamiseen ehjänä perille. Vuokrahinta ei tuo mattia kukkaroon ja pystytys on helppoa.

11 11

12 Jos et hallitse akrobatiaa, vuokraa teline! Työskentelyn turvallisuus, varmuus ja vaivattomuus ovat kaikissa rakennusvaiheissa yhtä tärkeät. Useimmissa rakennus- ja remonttihommissa tarvitaan jossakin vaiheessa myös telinettä. Valikoimastamme löydät monta telineratkaisua. 12 Haki terästeline Maahantuomamme Haki on yleisimmin käytetty malli Suomessa. Telinettä voit käyttää missä tahansa työvaiheessa, Haki on kestävä ja moduulimitoituksensa ansiosta hyvin joustava. Koska laki edellyttää telineiltä erilaisia ominaisuuksia eri työvaiheista riippuen, voit jättää tarkoituksenmukaisen telineen valitsemisen meidän huoleksemme. Oikea teline valitaan käyttötarkoituksen - esimerkiksi muuraus, laudoitus, maalaus jne. - sekä rakennuksen tai muun tilan pituuden ja korkeuden mukaan. Monipuolisesta Haki-valikoimasta löydät myös työmaalla tarpeelliset tikas- ja porrastelineet. Liikuteltavat telineet Liikuteltavat telineet ovat kevyitä, pääasiassa alumiinista valmistettuja ja varustettu pyörillä. Niitä käytetään yleisimmin sisällä: maalaustöissä, laudoitettaessa sekä kattotöissä. Esimerkkinä liikuteltavasta telineestä mainittakoon pukkiteline. Pukkitelineen voi kuljettaa ovista kokonaisena ja sen avulla normaalikorkuisen huoneen kaikki rakennustyöt sujuvat turvallisesti ja nopeasti. Muita liikuteltavia telineitä ovat alumiiniset tikastelineet sekä porrastelineet. Tikastelineiden leveydet ovat 0,7 m ja 1,4 m sekä tasopituudet 1,7 ja 3 m. Porrastelineiden koko on 1,68 x 1,4 m ja niissä portaat ovat kiinteä osa telinettä. Erikoistelineet Alumiinista tai teräksestä valmistetut 0,7 m leveät kehätelineet ovat erikoistelineitä, joista kootaan julkisivutöissä käytettäviä kokonaisuuksia. Näiden telineiden kuljetus- ja asennuskulut ovat huomattavasti muita pienemmät.

13 Sata sadepäivää vuodessa! Suojapeite Pidä rakennuskohde ja tarvikkeet suojassa syysmyrskyiltä, sateilta ja talvipakkasilta. Vuokraa lainapeite, niin vältyt säiden aiheuttamilta harmeilta sekä vahingoilta. Ja jottei sinun tarvitsisi pyöritellä peukaloitasi sään paranemista odotellen, vuokraa telinepeite. Voit rauhassa jatkaa töitäsi, tuli taivaalta sitten mitä tahansa. Rakennustarvikkeita ja perustustöitä varten löytyy lihasvoimin liikuteltavia sääsuojia, joiden koko on joko 6 x 7,5 m tai 6 x 10,5 m. Suojahalli Järeämpään rakentamiseen ja varastointiin suosittelemme koneellisesti nostettavia ja siirrettäviä RAMI-halleja. Hallien peruskoot ovat 9 x 16 m sekä 6 x 16 m. Rami-hallien pituudet ja leveydet ovat muutettavissa 3 metrin moduuleina. Kun suojaat, vältyt säiden aiheuttamilta harmeilta ja vahingoilta. Kunnon suojaus takaa sen, että voit työskennellä keskeytyksittä ja pysyä aikataulussa. 13

14 Lusikallinenkin betonia valuu ja leviää. 14 Lähes jokaisella työmaalla valetaan betonia, enemmän tai vähemmän. Usein kuvitellaan, että betonimuotit ovat ainoastaan suurten työmaiden erikoiskalustoa, jota vain ammattimiehet osaavat käyttää. Väärin. Muotitusratkaisuistamme hyötyy niin pieni kuin suurikin rakennustyömaa. Ramin muottihuoneelta löydät vaihtoehdot kaikenlaisiin ja kaiken kokoisiin muotti- ja tuentatarpeisiisi. Muotitusongelma? Tuo se meille, niin ratkaistaan se yhdessä! Puhutaan rakennuskohteestasi, edellytyksistä, tarpeista sekä toiveista. Ja tuumitaan yhdessä, mikä olisi tarkoituksenmukaisin ratkaisu. Muottivalikoimamme on markkinoiden laajin. Betoni kesyksi muotissa. Muottilukot Muottisiteet Kuilumuotit Anturamuotit Järjestelmämuotit Kasettimuotit Suurmuotit Holvimuotit Tuentakalustot Ramilta kaikki. Meiltä saat betonirakenteiden muotittamiseen enemmän kuin muotit: suunnitelman, muotitusratkaisun, laskelman, käyttö-opastuksen sekä tarkastuksen ennen valua.

15 Käyttövalmis työmaarakennus meiltä. Vuokraa valmis työmaatila, jota voit siirtää paikasta toiseen. Toimisto, varasto, pukuhuone, wc ja pesutilat, sekä sauna - kaikki vuokrattavana ja puhelinsoiton päässä. Sinun ei tarvitse panna edes tikkua ristiin saadaksesi käyttövalmiin tilaelementin, työmaatilan tai varaston - kaiken voit vuokrata. Aina löytyy sopiva vaihtoehto niin suurten rakennusprojektien kuin omakotitalorakentajienkin tarpeisiin. Meillä on laaja valikoima valmiiksi sisustettuja tilamalleja. Toimisto Valitse toimistoa varten yksittäinen m 2 elementti tai suunnittele oma kokonaisuutesi vakiomoduuleista. Moduulien koot ovat 3,3 x 7,2 m ja 3,3 x 9 m. Henkilöstötilat Henkilöstötilat (puku, pesu, WC ja ruokailu) hoidamme helposti vaihtolava-alustaisilla tilaelementeillämme. Elementitit ovat oikea ratkaisu. Niillä saadaan viihtyisät taukotilat kymmenen hengen yksiköistä jopa 1400:lle, vain yksiköitä lisäämällä. Varasto Teräskontti on vahva vaihtoehto varastoksi. Varustettuna vaihtolavakiskoilla, haarukkatrukkitaskuilla sekä konttikiinnikkeillä. Se on hyvä ratkaisu niin kiinteäksi kuin siirrettäväksi varastotilaksi. Paikasta toiseen Lyhytaikaisen, usein paikasta toiseen siirtyvän työmaan ihanneratkaisu on pyörillä varustettu, henkilö- tai kuorma-autolla vedettävä kevytvaunu. Suunnitteluapua Riittää, kun tiedätte minkälaiseen käyttöön ja milloin tilaa tarvitsette. Suunnittelemme ja varustamme tilaelementit käyttötarpeen ja kohteen vaatimusten mukaisiksi ja niin, että ne noudattavat alan ohjeita ja määräyksiä. 15

16 Ramin kokonaispalvelu. 16 Asennus ja käyttö Kaikkiin vuokraamiimme koneisiin ja laitteisiin annamme tarpeen vaatiessa asennus- ja käyttö-opastuksen. Tai jos haluat ne suoraan työmaalle valmiiksi asennettuina, sekin käy. Suunnittelu Jos olet tekemässä työtä, joka vaatii tavallisuudesta poikkeavan ratkaisun, käänny puoleemme. Suunnittelemme esimerkiksi nostureiden perustukset, ylikorkeiden koneiden seinäkiinnitykset, telineet ja muotit. Kokemusta on. Toisaalta, haluamasi ratkaisu on saatettu jo toteuttaa, joten saat sen valmiiksi testattuna. Koulutus Olemme koko nelikymmenvuotisen toimintamme ajan aktiivisesti kouluttaneet ja pitäneet kursseja niin asiakkaillemme kuin henkilökunnallemme. Ota yhteys, kun haluat itsellesi tai työryhmälle asiantuntemusta jonkin koneen tai laitteen käyttöön. Järjestämme kursseja tarpeen mukaan; asiakkaan luona, työmaalla tai omissa tiloissamme eri puolilla maata. Erityisen suosittuja kurssin aiheita ovat olleet telineet, muotit, suojaukset ja nosturit. (Luennoimme myös ammattioppilaitoksissa.) Tarkastukset Monet koneet ja laitteet edellyttävät päivittäistä, etenkin käyttöturvallisuuteen liittyvää tarkastusta. Tarkastuksen tekee yleensä työmaalla ao. laitetta käyttävä. Jos koneelle vaaditaan ns. pystytystarkastus, voit tilata sen meiltä. Esimerkiksi henkilönostimet on tarkastettava vuosittain, määräaika on merkitty

17 konekilpeen tai sen voi varmistaa tarkastuspöytäkirjasta. Jos sinulla on tällainen vuositarkastusta edellyttävä kone tai laite, voit pyytää meitä tekemään tarkastuksen puolestasi. Turvallisuus ennen kaikkea Meillä on ainoastaan hyväksyttyjä ja standardien mukaisia koneita ja laitteita. Kaikki työmaakäyttöön hankittavat uudet laitteet ovat nykyisin CE-hyväksyttyjä. Mikäli tämän lisäksi vaaditaan kotimaisten viranomaisten hyväksyntä tai tarkastus, huolehdimme luonnollisesti myös siitä. Turvallisuuden takaaminen työmaalla kuuluu kaikille yhdessä ja jokaiselle erikseen. Turvallisuusmääräykset sekä vakuutusyhtiön ohjeet kannattaa hankkia ja myös tutustua niihin huolella. Olemme olleet mukana toteuttamassa useita käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeita. Nämä ohjeet annamme käyttäjälle koneen mukana. Jokaisen koneen ja laitteen mukana toimitamme valmistajan tai myyjän laatimat kirjalliset turvaohjeet asianmukaista asennusta ja käyttöä varten. Koneiden ohjekilvet on nekin tarkoitettu luettaviksi. Jos ohjeista huolimatta jokin asia jää sinulle epäselväksi, ota yhteys toimipisteeseemme. 17 Kuljetuspalvelu Minkä vuokraamme, sen myös kuljetamme - nopeasti ja edullisesti. Jokaisessa toimipisteessämme on nosturilla varustettu kuljetuskalusto. Kuljetuksista vastaavat toimihenkilömme ovat perehtyneet laitteisiin, joten he voivat kertoa sinulle niiden ominaisuuksista ja käytöstä. Tartu puhelimeen ja soita - ja sopiva laite on jo matkalla työmaallesi!

18 20 Muistiinpanoja

19 Lähettäkää minulle tarjous/hinnat alle merkityistä tuotteista. Tuo kortti lähimpään vuokrauspisteeseemme tai postita se maksutta. Merkitse lähinnä Sinua oleva vuokrauspiste tähän (kts. paikkakuntaluettelo sivulta 23). Työmaan perustaminen Runko Sisustus Työmaakoppi Naulain Jiirisirkkeli Pöytäsirkkeli Alumiinitelineet Sahaus/leikkausvälineet Sähköistyskalusto Alumiinilinjarit Ruuviväänin - ruuvit/terät Varastokontti Kompressori Viimeistelynaulain Työmaajakokeskus (teho) Terästelineet Kattohissi Uppopumppu Rakennusmuovi Kuviosaha leikkaa tästä Sääsuoja Moottorisaha/raivain Oksasilppuri Perustukset Alumiinitikkaat Kulmahiomakone Julkisivut/Kattorakenteet Terästeline Yhteystiedot Nimi Vaaituskone/Laser Runkonaulain/Hakanen Alumiiniteline Tiilileikkuri Yritys Betonimylly Kuviosaha Tärysauva Maantiivistin kg Kompressori Pöytäsirkkeli Moottorisaha Tiilikärry Murma muurauspalkki (ikkuna-aukkojen ja ovien ylitys) Kulmahiomakone Kivilaikat Osoite Teräsleikkuri Hakastaivutin (terästaivutin) Laastikelkka (Leca-harkko) Kulmahiomakone Pihatyöt Jyrsin/maa Multajyrä Puhelin Uppopumppu Surrilanka

20 Kun vuokraat Ramilta koneet ja laitteet, säästät rahaa rakentamiseen. Rami maksaa postimaksun Ramirent Oyj Vastauslähetys Sopimus N:o 00700/ HELSINKI

21 Alajärvi Juurikaskydöntie 5 % (06) Espoo Niittyrinne 1 % (09) Piispanmäentie 1 % (09) Forssa Koikkurintie 1 % (03) Helsinki Laivalahdenkatu 4 % (09) Pengerkatu 13 B % (09) Ristipellontie 21 % (09) Tehtaankatu 36 % (09) Koetilantie 21 % (09) Tapulikaupungintie 37 % Hyvinkää Konevuokraamo Riihimäenkatu 5 % (019) Kalustokeskus Muovikatu 4 % (019) Hämeenlinna Vanajantie 4 % (03) Iisalmi Yrittäjänkuja 6 % (017) Imatra Lappeentie 55 % (05) Ivalo Lintumaa PPA 2 % (016) Joensuu Nurmeksentie 6 % (013) Joutseno Varastokatu 2 % (05) Jyväskylä Miilukatu 1-5 % (014) Kajaani Kettukalliontie 27 % (08) Kemi Asentajankatu 11 % (016) Kemijärvi Rinnetie 15 % (016) Kempele Mullukantie % (08) Kittilä Nikontie 1 % (016) Rami toimipisteet Kokkola Patamäentie 10 % (06) Kotka Jylpyntie 30 % (05) Valajantie 14 % (05) Kouvola Kaupinkatu 19 % (05) Kuhmo Kainuuntie 129 % (08) Kuopio Volttikatu 5 % (017) Kuusamo Luomantie % (08) Kuusankoski Kiltakuja 2 % (05) Lahti Laakerikatu 5 % (03) Vipusenkatu 19 % (03) Lappeenranta Eteläkatu 12 % (05) Simolantie 12 % (05) Leppävirta Teollisuustie % (017) Lieksa Kerantie 15 % (013) Mikkeli Yrittäjänkatu 10 % (015) Muonio Muonion Auto- % (016) tarvike Ky Nurmes Teollisuustie 8 % (013) Närpiö Vasavägen 23 % (06) Oitti Keskustie 20 % (019) Oulu Kaarnatie 28 % (08) Pello Pajatie 6 % (016) Pieksämäki Myllykatu 1 % (015) Pietarsaari Permonkaarre 121 % (06) Pori Tavaratie 4 % (02) Porvoo Asentajantie 9 % (09) Raahe Pajakatu 2 % (08) Rauma Hakuninvahe 1 % (02) Rovaniemi Aittatie 15 % (016) Salo Pursimiehenkatu 1 % (02) Savonlinna Myllypuronkatu 3 % (015) Seinäjoki Kauppaneliö 10 % (06) Siilinjärvi Oppipojantie 3 % (017) Sköldvik Kulloo % (09) Suomussalmi Hallitie 1 % (08) Suonenjoki Lentokentänkatu 2 % (017) Taivalkoski Haaraniementie 10 % (08) Tampere Vihiojantie 22 % (03) Tornio Kisällinkatu 10 % (016) Turku Kalevantie 9-11 % (02) Rydöntie 24 % (02) Tuusula Louhostie 5 % (09) , (09) Mahlamäentie 66 % (09) Vaasa Kairatie 1 % (06) Valkeakoski Huhtakatu 13 % (03) Vantaa Konevuokraus Arinatie 8 % (09) Tiilitie 5 % (09) Porttisuontie 11 % (09) Varkaus Käsityökatu 45 A % (017) Viitasaari Mustasuontie 22 % (014) Ylivieska Ratakatu 17 % (08) Ylöjärvi Soppeentie 78 % (03) Äkäslompolo Tiurajärventie 39 % (040) Äänekoski Teollisuuskatu 31 % (014) Tytäryhtiöt Ramirent Europe Oy Helsinki (09) ZAO Techrent Moskova, Venäjä ZAO Peterrent Pietari, Venäjä A-Ramirent AS Tallinna, Viro A-Ramirent SIA Riika, Latvia A-Ramirent UAB Vilna, Liettua Ramirent Polska Katowice, Puola Sp. Zo.o. Rema-Rental S.A. Szczecin, Puola Rami-Cranes Oy Helsinki Teline-Rami Oy Tuusula (09) Telineykköset Oy Tuusula (09)

22 Mainostoimisto IDEAMIX Oy 3/2001

Ramirent ja Havator strategiseen yhteistyöhön s. 3

Ramirent ja Havator strategiseen yhteistyöhön s. 3 Ramirentin asiakaslehti Nro 2 2010 Ramirent ja Havator strategiseen yhteistyöhön s. 3 08 10 Jättiristeilijä työllisti myös Ramirentiä Telineramilla vilkas vuosi 2 Ramirentin asiakaslehti 2 2010 Pääkirjoitus

Lisätiedot

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Helsingin. Formex Oy Kalkkipetteri, 08700 LOHJA Puh. 010 315 8810 www.formex.

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Helsingin. Formex Oy Kalkkipetteri, 08700 LOHJA Puh. 010 315 8810 www.formex. Helsingin RAKENNUSMAAILMA 1 HENGITÄ PUHDASTA RAIKASTA SISÄILMAA Marraskuu 7/2013 Köysikuja 1 B 01640 Vantaa puh. 050 353 4465 fax (09) 852 3307 pk.ilmastointi@suomi24.fi www.pk-ilmastointi.fi Formex Oy

Lisätiedot

CRAMOFONI 1/09. Rakennuskohteeseen suunniteltu erikoisratkaisu. Täsmäpalvelua Olkiluodossa sivu 12

CRAMOFONI 1/09. Rakennuskohteeseen suunniteltu erikoisratkaisu. Täsmäpalvelua Olkiluodossa sivu 12 1/09 CRAMOFONI Cramo teollisuuden kumppanina sivu 8 Rakennuskohteeseen suunniteltu erikoisratkaisu sivu 6 Täsmäpalvelua Olkiluodossa sivu 12 Nostinkurssilta opit käytännön työhön sivu 7 Rakentajat luottavat

Lisätiedot

WÜRTH-LAATUUN VOIT LUOTTAA

WÜRTH-LAATUUN VOIT LUOTTAA WÜRTH-LAATUUN VOIT LUOTTAA Würthin yhteen varastoon keskitetty logistiikka mahdollistaa asiakkaiden aikaa ja rahaa säästävät, nopeat ja virheettömät toimitukset. TAVARAA ON JA TOIMITUKSET PELAAVAT Würthin

Lisätiedot

K E S K I A U K E A M A L L A IDEAKUVASTO 2007. Nyt panostetaan KYLPPÄRIIN. Föönimies MUISTELEE LÄMPÖÄ. monella eri tavalla tietoa ideoita

K E S K I A U K E A M A L L A IDEAKUVASTO 2007. Nyt panostetaan KYLPPÄRIIN. Föönimies MUISTELEE LÄMPÖÄ. monella eri tavalla tietoa ideoita REILUJA TARJOUKSIA K E S K I A U K E A M A L L A IDEAKUVASTO 2007 Nyt panostetaan KYLPPÄRIIN Föönimies MUISTELEE JOKO SINULLA ON AURINKOINEN TULEVAISUUS? LÄMPÖÄ monella eri tavalla tietoa ideoita I D E

Lisätiedot

Trukin valintaopas. Jukka Oksanen Ville Siitonen. Toimitus Jukka Kolari. Taitto Workshop Pälviä Oy. Valokuvat. Copyright 2013 Rocla Oy

Trukin valintaopas. Jukka Oksanen Ville Siitonen. Toimitus Jukka Kolari. Taitto Workshop Pälviä Oy. Valokuvat. Copyright 2013 Rocla Oy Trukin valintaopas niin www.rocla.fi Jukka Oksanen Ville Siitonen Trukin valintaopas Trukin valintaopas Toimitus Jukka Kolari Taitto Workshop Pälviä Oy Valokuvat Rocla Oy Copyright 2013 Rocla Oy ISBN 978-952-93-2147-6

Lisätiedot

Nostetta Jouluun! > Turussa juhlittiin. > Autonkuljettajalla ei ole. t. Ramilaiset. Telineet 137 metrin korkeuteen. Ramikontakti: www.ramirent.

Nostetta Jouluun! > Turussa juhlittiin. > Autonkuljettajalla ei ole. t. Ramilaiset. Telineet 137 metrin korkeuteen. Ramikontakti: www.ramirent. Asiakaslehti 3/2008 Ramikontakti: www.ramirent.fi Nostetta Jouluun! t. Ramilaiset Tänä jouluna olemme lahjoittaneet joulutervehdyksiimme varaamamme rahat Pelastakaa Lapset ry:lle suomalaisten lapsiperheiden

Lisätiedot

Kalasatama nousee s. 3

Kalasatama nousee s. 3 Ramirentin asiakaslehti Nro 1 2012 Kalasatama nousee s. 3 02 Anna Hyvönen aloittaa Ramirent Finlandin toimitusjohtajana 04 Turvapuisto jakaa työturvallisuuden parhaita käytäntöjä 2 Ramirentin asiakaslehti

Lisätiedot

www.ramirent.com Vuosikertomus 2008

www.ramirent.com Vuosikertomus 2008 www.ramirent.com Vuosikertomus 28 SISÄLTÖ Johdanto Ramirent lyhyesti 3 Vuoden 28 pääkohdat 4 Tuotteet ja palvelut 6 Vuokraaminen tarjoaa monia etuja 8 Strategia Toimitusjohtajan katsaus 1 Konsernistrategia

Lisätiedot

RAKENNUS-EXTRA. Koulukatu kt 46,5 m². 2h, kk, peruskuntoinen 1. asuinkerroksen. Harjupolku rt 37,0 m². Järjestä liikuttava NYT SE ON TÄÄLLÄ

RAKENNUS-EXTRA. Koulukatu kt 46,5 m². 2h, kk, peruskuntoinen 1. asuinkerroksen. Harjupolku rt 37,0 m². Järjestä liikuttava NYT SE ON TÄÄLLÄ Pohjois-Karjalan Yritys- maailma Huhtikuu 1/2014 RAKENNUS-EXTRA Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi

Lisätiedot

Tapaturmapäivänä, perjantaina 13.5.2005 edistetään rakentamisen ja remontoinnin turvallisuutta

Tapaturmapäivänä, perjantaina 13.5.2005 edistetään rakentamisen ja remontoinnin turvallisuutta Tapaturmapäivänä, perjantaina 13.5.2005 edistetään rakentamisen ja remontoinnin turvallisuutta Valtakunnallista Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, jonakin vuoden perjantaina 13. päivä. Tapaturmapäivä

Lisätiedot

Hinta 6,50. Syksy2005

Hinta 6,50. Syksy2005 Hinta 6,50 Syksy2005 1 Rakentamisen tyylisuuntana Internet Rakennusteollisuus RT ry:n verkkopäätoimittaja Ahti Niskanen toteaa, että Internet ei ehkä vielä ole täysin mullistanut rakentamista, mutta on

Lisätiedot

Kirvesmiehen työtä helpottavia työkaluja. -projektityö. Jarmo Salo. Siikaranta-opisto. Työelämän asiantuntija 10 tutkinto

Kirvesmiehen työtä helpottavia työkaluja. -projektityö. Jarmo Salo. Siikaranta-opisto. Työelämän asiantuntija 10 tutkinto Kirvesmiehen työtä helpottavia työkaluja -projektityö Jarmo Salo Siikaranta-opisto Työelämän asiantuntija 10 tutkinto tammikuu 2008 Sisältö 1. JOHDANTO 1 1.1. YLEISTÄ 1 1.2. TUTKIMUSONGELMAT 1 1.3. KIRVESMIES

Lisätiedot

Pohjanmaa-Oulu 3/2010. MTT Machine Trading Team Ltd. Ilveskaari 19 A, 01900 Nurmijärvi puh. 0757 560310, faksi 0757 56444 www.mteam.

Pohjanmaa-Oulu 3/2010. MTT Machine Trading Team Ltd. Ilveskaari 19 A, 01900 Nurmijärvi puh. 0757 560310, faksi 0757 56444 www.mteam. Teollisuuslisuus maailma Pohjanmaa-Oulu 3/2010 MTT Machine Trading Team Ltd. Ilveskaari 19 A, 01900 Nurmijärvi puh. 0757 560310, faksi 0757 56444 www.mteam.fi 2 TEOLLISUUSMAAILMA Kumppanuutta ilman säätämistä

Lisätiedot

JUUKA. Kaikki pankkija. katon alta! Varaa aika numerosta 010 256 4201* UUDISTUVA. 7d31 KUNTA ASUMISEEN, YRITTÄMISEEN JA VAPAA-AIKAAN

JUUKA. Kaikki pankkija. katon alta! Varaa aika numerosta 010 256 4201* UUDISTUVA. 7d31 KUNTA ASUMISEEN, YRITTÄMISEEN JA VAPAA-AIKAAN Yritys- maailma Pohjois-Karjala Syyskuu 3/2011 Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi -maalit

Lisätiedot

Pientalorakentajan perustieto

Pientalorakentajan perustieto Pientalorakentajan perustieto SISÄLLYS ALKUSANAT... 2 1.0 HANKKEEN VAIHEET... 3 2.0 SUUNNITTELU... 4 2.1 TARPEIDEN KARTOITTAMINEN... 4 2.2 TONTTI... 5 2.3 KUSTANNUKSET... 6 2.4 SUUNNITTELUN OHJAAMINEN...

Lisätiedot

Yritys- NYT ON MAALÄMPÖ- TARJOUS! AUNEN KUKKAPIHA. Aunen Kukkapiha on kokonainen kauneuden maailma. JH-Lämpö Oy AIKA KYSYÄ.

Yritys- NYT ON MAALÄMPÖ- TARJOUS! AUNEN KUKKAPIHA. Aunen Kukkapiha on kokonainen kauneuden maailma. JH-Lämpö Oy AIKA KYSYÄ. Pohjois-Karjalan Yritys- maailma Kesäkuu 2/2013 Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi MAALÄMPÖ-

Lisätiedot

Merilapin Rengas & Fiksaus. Yrittäjäntie 20, 94450 KEMINMAA Puh. 040 504 6099 Email: jormahast@gmail.com

Merilapin Rengas & Fiksaus. Yrittäjäntie 20, 94450 KEMINMAA Puh. 040 504 6099 Email: jormahast@gmail.com Pohjois-Suomen Yritys- maailma Kaivosseminaari 2013 Kittilä, Levi 5.-7.6.2013 Kaivosteollisuus s. 16-47 Kesäkuu 3/2013 Tuulilasin vaihto ja korjaus TORNION LASI KY Torpinkatu 11, 95420 Tornio Puh. 016-445

Lisätiedot

Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta

Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Yritys- maailma Pohjois-Karjala Joulukuu 5/2011 Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi Meiltä

Lisätiedot

YRITYS- UUTISET SAVON. pyörät pyörimään. .com TILAUKSET/TYÖRYHMÄT 044 368 3801, 044 368 3802

YRITYS- UUTISET SAVON. pyörät pyörimään. .com TILAUKSET/TYÖRYHMÄT 044 368 3801, 044 368 3802 pyörät pyörimään SAVON YRITYSUUTISET 1 SAVON YRITYS- UUTISET 2/2011 Kesäkuu Betonisahaukset ja -poraukset Maa- ja pohjarakentaminen Injektointi- ja lujitustyöt Tukiseinämät Kunnallistekniset työt Vaativat

Lisätiedot

Yritys- Oitin Valu Oy. Helsingin. www.lämpökamera.fi LÄMPÖKAMERAT KIINTEISTÖKUVAUKSIIN. Joulukuu 4/2012

Yritys- Oitin Valu Oy. Helsingin. www.lämpökamera.fi LÄMPÖKAMERAT KIINTEISTÖKUVAUKSIIN. Joulukuu 4/2012 Helsingin Yritys- maailma Joulukuu 4/2012 Terveenä töissä! Ergonomiatuotteisiin kannattaa aina panostaa, sillä jokaisella on oikeus hyvään ja turvalliseen työympäristöön. Pyydä työnantajaasi hankkimaan

Lisätiedot

TAMPERE 2002. Suomen Betonitieto Oy. Harkkorakentaminen. Ohjeita hankkeen eri osapuolille. Jari Kuosa VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA

TAMPERE 2002. Suomen Betonitieto Oy. Harkkorakentaminen. Ohjeita hankkeen eri osapuolille. Jari Kuosa VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA TAMPERE 2002 Suomen Betonitieto Oy Harkkorakentaminen Ohjeita hankkeen eri osapuolille Jari Kuosa VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Harkkorakentaminen Ohjeita hankkeen eri osapuolille Jari Kuosa TAMPERE

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot

Yritys- Herkut. Rautavaara ETSITKÖ OMAKOTITALOTONTTIA? SAVOLAESTA OSSOOMISTA PARHAIMMILLAAN. Teemme rakennusurakointia kaikissa muodoissaan

Yritys- Herkut. Rautavaara ETSITKÖ OMAKOTITALOTONTTIA? SAVOLAESTA OSSOOMISTA PARHAIMMILLAAN. Teemme rakennusurakointia kaikissa muodoissaan Savon Yritys- maailma Huhtikuu 1/2013 Rautavaara Teemme rakennusurakointia kaikissa muodoissaan ETSITKÖ OMAKOTITALOTONTTIA? Ei huolta. Meiltä niitä löytyy! Katso www.rautavaara.fi ja www.kotimaallainfo.fi

Lisätiedot

Työkalut kunnossapidon. ja vianhaun mittauksiin. Sivu 6. Lisää potkua pikkukemppeihin. Sivu 24. Anti kasvaa FinnTec 08 -messuilla.

Työkalut kunnossapidon. ja vianhaun mittauksiin. Sivu 6. Lisää potkua pikkukemppeihin. Sivu 24. Anti kasvaa FinnTec 08 -messuilla. 6 2007 TEHDASPALVELU 2007 MESSUNUMERO Työkalut kunnossapidon ja vianhaun mittauksiin Sivu 6 Lisää potkua pikkukemppeihin Sivu 24 Anti kasvaa FinnTec 08 -messuilla Sivu 30 2 Näkymät ovat edelleen suotuisat

Lisätiedot

AURINKOSÄHKÖÄ TOIMITILOIHIN

AURINKOSÄHKÖÄ TOIMITILOIHIN NRO 1/2015 Rexel Finland Oy:n asiakaslehti 12 OMAVARASTOLLE ON LAPISSA KÄYTTÖÄ 14 TERVETULOA REXEL BUSINESS LOUNGEEN AURINKOSÄHKÖÄ TOIMITILOIHIN Exxact valonsäädin UNI400LED Valkoinen Antrasiitti Metalli

Lisätiedot

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Helsingin seudun

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Helsingin seudun Helsingin seudun 1 3 RAKENNUSMAAILMA 1 UUTTA GRILLAAMISESSA! Huhtikuu 2/2013 Koska haluatte vain parhaan ja laadukkaimman teillä on tasan yksi vaihtoehto Rüegg tulisija! Rüegg tarkoittaa innovatiivistä,

Lisätiedot

kannattava kasvu jatkui vuosikertomus2007

kannattava kasvu jatkui vuosikertomus2007 kannattava kasvu jatkui vuosikertomus2007 SISÄLTÖ Johdanto Toimipisteverkosto 1 Vuoden 2007 pääkohdat 2 Ramirent 4 Tuotteet 5 Strategia Toimitusjohtajan katsaus 6 Strategia ja taloudelliset tavoitteet

Lisätiedot

...2...3...4...5...6...7...9...10...11...13 ...15

...2...3...4...5...6...7...9...10...11...13 ...15 1 Vanhassa muistissa on jopa 1930-luvun laman jälkeinen maailmansota. Tämän päivän Suomessakin turvallisuuspolitiikka on noussut yhdeksi tärkeistä puheenaiheista. Turvallisuuspoliittinen selonteko on parhaillaan

Lisätiedot

THERMIA. 40 VUOTTA PUMPPUJA. MAALÄMPÖ- www.kotisun.fi. www.kotisun.fi. Tampereen seudun. Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet 1/2014

THERMIA. 40 VUOTTA PUMPPUJA. MAALÄMPÖ- www.kotisun.fi. www.kotisun.fi. Tampereen seudun. Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet 1/2014 Tampereen seudun RAKENNUSMAAILMA 1 1/2014 Käyttövesi- ja lämpöverkkoremontit www.kotisun.fi www.kotisun.fi 0207 669 940 0207 669 940 Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet Maalauskauden messutarjoukset!

Lisätiedot