Tiedotteet Lisätietoja Sampsa Olkinuora GSM

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiedotteet 2009. Lisätietoja Sampsa Olkinuora GSM 040 5221339"

Transkriptio

1 Tiedotteet 2009 VaRes Cup -työryhmä VaRes Cup työryhmän perustamiskokous pidetään LVRU:n toimintakeskuksessa (Rystypolku 4, Vantaa) maanantaina klo Paikalle pyydetään tulemaan kaikkia VaRes Cupin järjestelyistä kiinnostuneita. Lisätietoja Sampsa Olkinuora GSM Etkö saanut lehteä? Kotijääkäri numero 3/2009 on nyt jaettu. Jos et saanut omaa kappalettasi, ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin. Uusien jäsenten suuresta määrästä johtuen juuri nyt on erittäin tärkeää, että osoiterekisteri saadaan pidettyä ajan tasalla! Yhteyshenkilöt: Esko Rouhiainen GSM Eija Härkönen GSM tai Painovirhepaholainen Kotijääkärissä 3/2009 Uusin Kotijääkäri-lehti kolahtaa postiluukusta näinä päivinä. Eija Härkösen puhelinnumero on lehdessä väärin. Oikea numero on , eli tähän numeroon ilmoittautumiset pikkujouluihin(!) ja muutkin viestit Eijalle. Pikkujoulu VaResin pikkujoulu pidetään perjantaina klo 19 osoitteessa Puistokulma, Talkootie 4 Hiekkaharju. Ilmoittaudu Eijalle GSM (Huom. puhelinnumero oli väärin Kotijääkärissä) tai Tarjolla jouluruokaa. Valokuvanäyttely vuoden tapahtumista. Ilmoittautumiset pikaisesti kiitos. Lysti maksaa 20 eur/hlö. Tervetuloa kaikki VaResin jäsenet + avecit! Syyskokous KOKOUSKUTSU Vantaan Reserviläiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään klo 18 alkaen Vantaan srkyhtymän auditoriossa (Unikkotie 5 C, Tikkurila) Ohjelma ja kokousasiat: Kahvitarjoilu. VaRes Cup 2009 palkintojen jako.

2 Sääntömääräiset asiat: jäsenmaksun, toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen vuodelle 2010 sekä hallituksen valitseminen. Hallituksen kyselytunti; hallitus vastaa jäsenistön kysymyksiin yhdistyksen toiminnasta hallinnon näkökulmasta. Jos keskusteluun tuodaan laaja-alaisia kysymyksiä, on toivottavaa että ne esitetään jo etukäteen joko pj:lle tai sihteerille, jolloin niitä voidaan käsitellä tyhjentävästi kokouksessa. Muut jäsenten mahdollisesti kokousasioiksi nostamat asiat. Tervetuloa! Vantaan Reserviläiset ry:n hallitus Lehdistötiedote Aselain valmistelusta ja laittomista ohjeista kantelu oikeuskanslerille (PDF-tiedosto) Jumppaohjelmat 2009 Tiistaisin vapaaottelutyyppistä harjoittelua klo 18:30 (19:00) eteenpäin. Noin joka toinen viikko koutsina legendaarinen M. Petra. Keskiviikkoisin P. Kurosen vetämät kapap-tyyppiset treenit alkaen klo 18:30. Molemmissa paikkana Nuorten voimistelukerho RYSKYn sali (www.rysky.fi). Lisätiedot: Tom Lindblom GSM Urheilu- ja ampumatilaisuudet loppuvuonna 2009 Tietoa Helsingin Reserviupseeripiirin ja Helsingin Seudun Reserviläispiirin yhteisistä urheilu- ja ampumatilaisuuksista voit ladata tästä (PDF-tiedosto). Huomaa kohta tulevat pistooli-, SRA-tuomari-, jumppa- ja suunnistuskoulutukset joissa vielä tilaa. Lisätietoja: Tomi Alajoki, järjestöupseeri Helsingin Reserviupseeripiiri Piirien Ampumatoimikunta ja Urheilutoimikunta GSM Jääkärileiri Santahaminassa Jääkärileiri Santahaminassa toimintaa janoaville sekä jääkärileiriä odottaneille reservin taistelijoille. Ilmoittautukaa ripeästi mukaan. Osallistujalta vaaditaan kohtalaista kuntoa sekä reserviläistahtoa olla mukana turvaamassa maamme itsenäisyyttä. Onko sinulla sijoitus? Nyt päivittämään taitoja ja tietoja! Jos sinulla ei ole sijoitusta, nyt on mahdollista saada se. Puolustusvoimat tekee sijoitukset ja me tiedotamme kiinnostuneista eteenpäin kurssin päätyttyä sunnuntaina.

3 Tarjolla tehtäviä reservin miehistölle, aliupseeristolle sekä upseeristolle. Kukaan ei ole tarpeeton. Tehtävää löytyy. Kurssi alkaa perjantaina klo 17:00 ja päättyy sunnuntaina klo 17:00 mennessä. Harjoitus on puolustusvoimain johtama mutta reserviläisten suunnittelema saatujen ohjeiden mukaan. Toiminta on ollut aina jääkärileireillä räväkkää ja tekemisen meininki mukana. Kurssi on VEH-statuksen omaava, joten siitä saa 3 kertausharjoituspäivää. Ilmoittautukaa välittömästi tämän ilmoituksen luettuanne osoitteessa > Helsinki > Jääkärileiri 1 tarkista numero: ajankohta: Jos et ole rekisteröitynyt mpky:n järjestelmään, rekisteröidy ohjeiden mukaan täyttäen tarkasti kysytyt tiedot. KLIKKAA ITSESI KURSSILLE JA HOMMA KÄYNISTYY SIITÄ. Tärkeä ratatiedote LOPPI Hirvenmetsästyskauden aikana saa Lopen radalla ampua lauantaisin ja sunnuntaisin vasta klo 12:30 jälkeen! Tämä koskee kaikkia ratoja, myös monttuja. Paikalliset hirviseurueet järjestävät jahteja ampumaradan läheisyydessä aamupäivisin. Kilpailukalenteri 2010 Alustava kilpailukalenteri vuodelle 2010 on luettavissa Resulin sivuilta Lehdistötiedote Vain toimiva aselaki luo turvallisuutta (PDF-tiedosto) Ampumatapahtuma Lopella Vantaan Reserviläiset ry järjestää Helsingin piirin reserviläisille ampumatapahtuman Lopen ampumaurheilukeskuksessa lauantaina Tilaisuus alkaa klo 10:00 ja päättyy klo 17:00. Päivän aikana on mahdollisuus ohjattuun kivääri-, pistooli- ja haulikkoammuntaan omilla aseilla. Myös yhdistyksen aseita on lainattavissa patruuna kuluja vastaan (ilmoita patruunatarpeesi). Käytettävänä on 150 m kiväärirata sekä toimintamontut, joilla on pistooli- ja haulikkoammuntaa. KAARTJR:n spol-osasto on myös paikalla järjestämässä näytöksen. Muistathan että ampumaturva tai SAL lisenssi pitää olla voimassa. Osallistumismaksu 10 Ilmoittautumiset Riku Länsivuorelle Puh:

4 HRUP:n Kt-kerho menestyksekäs Italiassa Veljespiirimme, Helsingin Reserviupseeripiirin, Kenttätykistökerho sijoittui Lombardia sotilastaitokilpailussa reserviläissarjassa toiseksi ja yleiskilpailussa kolmanneksi. Suomalaiset ovat menestyneet kilpailussa myös aiempina vuosina, mm. vuonna 2008 Kaartin Jääkärirykmentin kantahenkilökunnan partio voitti kokonaiskilpailun. RUL:n tiedote asiasta löytyy täältä. Lombardia 2009 kilpailun kotisivut löytyvät osoitteesta VaRes onnittelee Kt-kerhon partiota hyvästä suorituksesta! VaRes saksalaisella sotilashautausmaalla 9.6 siivoustalkoissa Vantaan Reserviläiset Ry:n jäsenet kävivät illalla saksalaisella sotilashautausmaalla 9 hengen voimin puhdistamassa 195 hautakiveä sekä muistomerkin Kari Vainion johdolla. Honkanummen hautausmaan esimies tiedusteli Vantaan Sanomissa julkaistussa jutussa olisiko jollakin taholla mielenkiintoa ja mahdollisuutta olla avuksi Saksalaisen Sotilashautausmaan hoitotyökuluissa? Kari Vainio innostui asiasta ja keräsi Vantaan Reserviläisistä talkooporukan joka kahdessa tunnissa puhdisti 195 hautakiveä sekä portilla olevan muistomerkin joista nyt erottaa lukea sodassa kaatuneiden nimet. Vantaan Reserviläisiltä löytyy jatkossakin tahtoa osallistua hautausmaan hoitoon. Lisätietoja: Kari Vainio, GSM

5 Kenttäehtoollinen Pyhän Laurin kirkolla VaRes, Merivoimien kirkollinen ala ja Tikkurilan seurakunta järjestävät Kenttäehtoollisen Vantaan Pyhän Laurin kirkon (Helsingin Pitäjän Kirkko) sankariristillä keskiviikkona 3.6. klo Sateella tilaisuus on sisällä kirkossa. Kenttäehtoollisen toimittaa SLMEPA:n sotilaspastori Henri Kivijärvi ja avustaa sotilasdiakoni Petri Minkkinen. Tervetuloa kaikki pääkaupunkiseudun reserviläiset perheineen ja ystävineen! Reserviläisillä ensisijainen varustus on maastopuku m91 arvomerkein ja baretti. Maastopukuiset muodossa ja siviilipukuiset yleisönä. Lisätiedot: Petri Minkkinen Syksyn Padasjoki Syksyn Padasjoen tapahtuma järjestetään Tarkemmat tiedot julkaistaan syksyllä. Kaatuneiden muistopäivä VaRes laskee yhdessä muiden Vantaan maanpuolustusjärjestöjen sekä veteraanien kanssa seppeleen Pyhän Laurin kirkon sankarihaudalle välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen noin klo Seppeleenlaskun ajan paikalla on myös lippulinna. Tämän jälkeen seppele lasketaan Ruskeasannan sankarihaudalle noin klo Yleisö on lämpimästi tervetullut molempiin tilaisuuksiin. Lisätiedot: Petri Minkkinen Kunnostustalkoot Saksalaisella sotilashautausmaalla Honkanummen hautausmaan esimies tiedusteli Vantaan Sanomissa julkaistussa jutussa olisiko jollakin taholla mielenkiintoa ja mahdollisuutta olla avuksi Saksalaisen Sotilashautausmaan hoitotyökuluissa?

6 Käytyjen keskusteluiden perusteella ovat hautausmaata hoitava Helsingin seurakuntayhtymä ja Vantaan Reserviläiset ry päätyneet selvittämään voisiko jäsentemme talkooilta olla soveltuva apumuoto, mahdollisesti myös jatkossa osana yhdistyksemme Aatteellista Maanpuolustusta. Koetalkoissa hautakivet puhdistetaan koska ne sammaloituvat ja likaantuvat siitepölystä jne. Aika: tiistaina klo 18:00 (loppuu viimeistään 21:00) Paikka: Siltaniitynkuja, Vantaa. Kehä Kolmelta Vanhalle Lahdentielle pohjoiseen, hautausmaa sijaitsee Vantaan vankilaan johtavan tien varressa. Varustus: Asu vapaa ja sään mukainen. On suotavaa tuoda mukanaan pesuämpäri ja juuriharja. Yhdistyksellä on lainata jonkin verran tarvikkeita ja järjestää pesuaineet, seurakuntayhtymä tuo paikalle pesuveden. Osallistumisilmoitukset ja lisätietoja: Kari Vainio, GSM , jauho (ät) kotiportti.fi Tervetuloa osallistumaan ainutlaatuiseen tapahtumaan arvokkaassa ympäristössä! Johtaminen ja sotilasperinne Sotilasperinteet muodostuvat useasta eri tekijästä. Sotilasjoukon tekevät yhtenäiseksi asepuvut ja arvomerkit. Arvomerkit ilmaisevat kantajansa arvon tai aseman, asepuku ja muut tunnukset joukon mihin kuuluu. Ulkomailla niin kutsuttu re-enactment on laajemmin harrastettua. Kotimaassakin useat tahot tekevät ja ylläpitävät elävää historiaa hakkapeliittojen ajoista lähtien. Jos sinulla on oman sotajoukon tai vieraan sotajoukon joka liittyy maamme historiaan (uustuotanto) asepuku, lottapuku tai muu aikakauteen liittyvä asuste, olet tervetullut Santahaminaan Vaikka sitä pukua ei olisikaan olet tervetullut joka tapauksessa. Ei pukeuduta maastopukuun M91/M05 eikä vieraan, jos se ei liity sotiemme aikaiseen sotahistoriaan. Olemme keskittyneet aikaväliltä olevaan sotilasperinteeseen, tarkoituksena koota itsenäisyysajan alkutaipaleeseen ja sotiemme aikaan liittyvää historiaa sekä edistää sen harrastusta ja tutkimista. Toimintaan kuuluu sotilaskulttuuriin perehtyminen, esiintymiset historiallisessa asussa sekä aseet ym. itsenäisyytemme alkuajoista lähtevä sotahistorian elävöittäminen. Huom. Tämä on kaikille ja kaiken ikäisille avoin Helsingin Maapuolustuspiirin kurssi. Tällä kurssilla emme käsittele aseita emmekä yksityiskohtaisesti sotilaan varusteita, vaan kurssin jatkoon tulevaisuudessa tulevia asioita. Tämä harrastus on helppo aloittaa ja tässä löytyy aina jotain uutta. Ilmoittaudu välittömästi mukaan, ja aamulla vermeet niskaan ja suuntana Santahamina! Lisätietoja: Espoon-Kauniaisten Paikallisosasto https://www.maanpuolustuskoulutus.fi/ "Johtaminen ja sotilasperinne"

7 VaRes Cup 2009 VaRes Cupin ensimmäinen osakilpailu oli Lopen ampumaradalla OSALLISTUJAMÄÄRÄ 59 AMPUJAA! KIITOS KAIKILLE TOIMITSIJOILLE SEKÄ OSALLISTUJILLE ETTÄ SAATIIN HYVÄ KISA. T: Riku Länsivuori Painovirhe Helsingin Reservin Sanomat 3/2009 Helsingin Reservin Sanomat Nro 3 sivulla 15 on painovirhe liittyen perinnekiväärikilpailun karsinnan päivämäärään. Oikea karsintapäivä on lauantai Lopen kilpailut peruttu! HUOM! Keskiviikko Juuri saadun tiedon mukaan joudumme peruuttamaan pistooli- ja kiväärikilpailut Lopella , koska Lopen tieyhteys on poikki kelirikon vuoksi. Molemmat kilpailut tullaan järjestämään uudelleen, joiden uudet ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Painovirhe Kotijääkärissä 1/2009 Vantaan Reserviläiset ry:n kevätkokous pidetään maanantaina klo (Huom. viikonpäivä!). Kevätkokous maanantaina Vantaan Reserviläiset ry:n kevätkokous pidetään maanantaina klo Vantaan seurakuntayhtymän auditoriossa, Unikkotie 5 C, Tikkurila. Ohjelma: Kahvitarjoilu Kokousesitelmä Huomionosoitukset Kevätkokous Kokousesitelmä: Toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen esittelee Reserviläisurheiluliiton toimintaa Esillä sääntömääräiset kokousasiat: Toimintakertomus 2009 Tilinpäätös 2008 Tilintarkastuskertomus Viiden vuoden toimintasuunnitelma Tervetuloa! Vantaan Reserviläiset ry Hallitus

8 Taistelunäytös Santahaminassa Päivitetty Vantaan Reserviläisillä on mahdollisuus päästä tutustumaan Kaartin Jääkärirykmentin TST-näytöksen kovapanosammuntoihin taisteluampumaradalla ja kalustoesittelyyn Santahaminassa. Tapahtumasta kiinnostuneita Vantaan Reserviläisiä pääsee 35 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan. Santahaminaan saapuessa kaikilla tulee olla mukana henkilöllisyystodistus. Tilaisuus on maanantaina ja kestää noin kaksi tuntia. Pukeutuminen säänmukaisesti. Santahaminan portilta on opastus aliupseerikoululle, jossa Rykmentin komentaja eversti Jukka Valkeajärvi avaa tilaisuuden klo 15:45. 15:30 15:45 Saapuminen Kaartin Jääkärirykmenttiin Santahaminaan 15:45 Rykmentin komentajan tervetulosanat aliupseerikoulun edessä 15:55 17:05 Taistelukoulutusnäytös/kalustoesittely Siirtyminen taisteluammunta-alueelle 17:20 18:00 Taisteluammuntanäytös Tilaisuus päättyy Ilmoittautumiset: Olli Korkalainen GSM Santahaminan kevätvuorot 2009 julkaistu Santahaminan kevätvuorot 2009 on julkaistu Siirry vuorolistaan tästä. Kari Sihvo Seppeleenlasku Hietaniemessä Marsalkka Mannerheimin Perinnesäätiö järjestää marsalkan kuoleman muistopäivän johdosta seppeleenlaskun Hietaniemessä klo Säätiö toivoo maanpuolustusjärjestöjen mahdollisimman laajaa osallistumista tilaisuuteen. Hietaniemen portilla tulee olla klo Varustus tumma päällystakki, valkoinen kaulaliina, mustat hanskat ja päähine. Lisätiedot: Niko Niemistö Uudet kotisivut julkaistu Vantaan Reserviläisten uudet websivut on nyt avattu. Sivut toivottavasti palvelevat nykyisiä ja tulevia jäseniä entistä paremmin. Sivuilta puuttuu vielä hieman sisältöä, joka oli löydettävissä vanhoilta sivuilta. Nämä tulevat löytymään myös uusilta sivuilta viikon kuluessa kun vastaavat henkilöt ehtivät ne sivuille lisätä. Myös jäsenpuolen keskustelualue on uudistunut ja osoite vaihtunut, niin muistathan päivittää uuden osoitteen suosikkeihin. Vanhat tunnukset ja salasanat toimivat edelleen. Niko Niemistö

9 Liiku ja pysy kunnossa myös 2009 Lataa vuoden 2009 liikuntakalenteri tästä (PDF-tiedosto). Palautus Tikkurilan urheilutalon radalle. Lisätiedot: Niko Niemistö Talvitempaus Lopella PERUTTU!!! Helsingin Reservin Sanomien ilmestymisaikataulu 2009 N:o Aineistopäivä Ilmestymispäivä

10

11

12 TIEDOTUSVÄLINEILLE Julkaisuvapaa heti ASELAIN VALMISTELUSTA JA LAITTOMISTA OHJEISTA KANTELU OIKEUSKANSLERILLE Ampuma-aselain valmistelussa rikottiin hyvää hallintotapaa, koska asiantuntijoita, kansalaisia ja heitä edustavia järjestöjä ei kuultu käytännössä lainkaan. Lakiesityksen sisältö oli jo päätetty, ennen kuin järjestöillä oli tilaisuus esittää näkemyksensä, todetaan kahdeksan ampujia edustavan järjestön viime perjantaina oikeuskanslerille jättämässä kantelussa. Sisäministeri Anne Holmlund selitti eduskunnassa , ettei järjestöjen näkemyksiä voitu ottaa huomioon, koska ne poikkesivat "täysin" hallituksen iltakoululinjauksesta. Tunnustus osoittaa, ettei kansalaisia ollut tarkoituskaan kuunnella. Edes sisäministeriön nimeämä ampuma-aselautakunta ei voinut valmisteluun vaikuttaa, sillä lautakunnan johto oli kolmen ministeriön virkamiehen käsissä. Samat virkamiehet valmistelivat ampuma-aselain muutosesityksen. Yksi heistä jopa nimettiin edustamaan lautakunnassa kansalaisjärjestöä, Aseseppien yhdistystä, ilman yhdistyksen suostumusta. Kantelun toinen kohde ovat lokakuussa 2007 voimaan tulleet aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohjeet (AYO), sekä sisäministeriön poliisijohdon antama ohje aselupien myöntämisperusteista. Järjestöt toteavat ohjeiden olevan monilta osiltaan lainvastaisia. Ne ovat johtaneet siihen, että poliisipiireissä joudutaan miettimään noudattaako lakia vai ohjeita. Lain pitäisi olla virkamiehen ainoa ohjenuora, mutta sen noudattaminen voi johtaa esimiesten sanktioihin. Järjestöt vaativat oikeuskanslerinvirastolta toimia ohjeiden kumoamiseksi. Kantelun ovat allekirjoittaneet Asealan Elinkeinonharjoittajat ry., Asehistorian Liitto ry, Asekauppiaiden Liitto ry, Aseseppien yhdistys ry, Helsingfors Svenska Reservofficersklubb rf., NRA Kansallinen Kivääriyhdistys ry, Suomen Asehistoriallinen Seura ry, Suomen Ilma- Aseharrastajat ry. Lisätietoja / ytterligare information: Jukka Sassi Asehistorian liitto p , Mika Niemelä Suomen Ilma-aseharrastajat ry p , Caspar von Walzel - Svenska Reservofficersklubb rf p ,

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2015 15.6.2015

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2015 15.6.2015 Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman juhlapuhe keskeytettiin kolmesti aploodein liiton 60-vuotisjuhlassa 12.4 Baltic Queen -laivalla. Yhdistystiedote 3/2015 15.6.2015 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi Liitton puheenjohtajisto valittiin 25.1. Helsingissä. Kuvassa vasemmalta Terhi Hakola, Mikko Savola, Rauno Hauta-aho ja Osmo Suominen. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Lisätiedot

Keski-Suomen Maanpuolustaja

Keski-Suomen Maanpuolustaja Keski-Suomen Maanpuolustaja www.ksrespiirit.fi Syyskuu 2012 Keski-Suomen reservipiirien tiedotuslehti 31. vuosikerta Keski-Suomen Reserviupseeripiiri ry SYYSKOKOUS keskiviikkona 10.10.2012 klo 18.45 Luonetjärven

Lisätiedot

RUK:n kurssi 124 koolla Oulussa. 45 vuoden jälkeen.

RUK:n kurssi 124 koolla Oulussa. 45 vuoden jälkeen. 3/2012 pohjois-pohjanmaan MAANPUOLUSTUSlehti 21.9.2012 RUK:n kurssi 124 koolla Oulussa 45 vuoden jälkeen RUK:n kurssin 124 veteraanit kokoontuivat elokuussa Oulussa. Paikalle saapui 70 kokelasta. Koollekutsujana

Lisätiedot

Maanpuolustuskiltojen liitto ry. Tiedote 4-2012

Maanpuolustuskiltojen liitto ry. Tiedote 4-2012 PÄÄTOIMITTAJA: Inga-Katriina Heinonen JAKELU: Kiltojen ja kiltapiirien toimihenkilöt, MPKL:n jäsenrekisterissä olevat sähköpostilliset kiltajäsenet, kiltalehtien toimitukset ja veljesjärjestöjen toiminnanjohtajat

Lisätiedot

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation RUL:n kenttäpostia 4 / 2013 elokuu Sisältö: 01 Kokemuksia varusmiespalveluksesta 02 Kolmivuotissuunnitelma 03 Oulun liittokokous 04 Syysseminaarin aiheena äärikäyttäytyminen 05 Johtamiskouluttajen koulutustilaisuus

Lisätiedot

Päijät-Hä meen. Onnistunut ampumapäivä s. 8. Päijät-Hämeen Re ser vi pii ri ry:n tiedotuslehti 1/2011. Ratsumieskilta ja Lahden Eskadroona S.

Päijät-Hä meen. Onnistunut ampumapäivä s. 8. Päijät-Hämeen Re ser vi pii ri ry:n tiedotuslehti 1/2011. Ratsumieskilta ja Lahden Eskadroona S. Päijät-Hä meen Re ser vi pii ri ry:n tiedotuslehti 1/2011 Onnistunut ampumapäivä s. 8 Ratsumieskilta ja Lahden Eskadroona S. 3 Harjoitusalueiden merkitys korostuu S. 4 Neuvottelukunta keskusteleva foorumi

Lisätiedot

Pohjanpojan nettisivut avattu! Pohjois-Pohjanmaan Aluetoimiston kutsunnat 2010

Pohjanpojan nettisivut avattu! Pohjois-Pohjanmaan Aluetoimiston kutsunnat 2010 4/2010 POHJOIS-POHJANMAAN MAANPUOLUSTUSLEHTI 17.12.2010 Pohjanpojan nettisivut avattu! Pohjanpojan nettiversio osoitteessa www.pohjanpoika. net on avattu. Sivustolla on tietoa lehdestä, siellä voi lukea

Lisätiedot

PARIVARTIO. No: 4 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI 51. vuosikerta 27.8.2012

PARIVARTIO. No: 4 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI 51. vuosikerta 27.8.2012 PARIVARTIO No: 4 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI 51. vuosikerta 27.8.2012 Kertausharjoitus muuttui tositilanteeksi Turussa s. 4 Sotilaspastorina Pyhällä maalla s. 3 Sotilaspojat

Lisätiedot

1 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI

1 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI PARIVARTIO No: 1 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI 51. vuosikerta 24.2.2012 Uusi toiminnanjohtaja aikoo näkyä kentällä s. 3 Oripään reservialiupseereihin tullaan suoraan intistä

Lisätiedot

Lapin nuija. Uuden Lapin aluetoimiston ensimmäinen vuosi. Sukellusveneet ja sukeltajat Ruotsin kiusana

Lapin nuija. Uuden Lapin aluetoimiston ensimmäinen vuosi. Sukellusveneet ja sukeltajat Ruotsin kiusana Lapin nuija LAPIN RESERVIPIIRIEN, LAPIN ALUETOIMISTON JA MAANPUOLUSTUSVÄEN LEHTI 1 15 55. VSK Uuden Lapin aluetoimiston ensimmäinen vuosi SIVU 3 Sukellusveneet ja sukeltajat Ruotsin kiusana SIVU 6 Puolustusvoimien

Lisätiedot

50 v TIKKURILAN RESERVIUPSEERIKERHO DICKURSBY RESERVOFFICERSKLUBB RY. TiRUK 50 v.

50 v TIKKURILAN RESERVIUPSEERIKERHO DICKURSBY RESERVOFFICERSKLUBB RY. TiRUK 50 v. 50 v 1955 2005 TIKKURILAN RESERVIUPSEERIKERHO DICKURSBY RESERVOFFICERSKLUBB RY TiRUK 50 v. 50 vuotta on täyttynyt Tänä vuonna Tikkurilan Reserviupseerikerho-Dickursby Reservofficersklubb ry on täyttänyt

Lisätiedot

Reserviläisliiton eräänä tavoitteena ensi vuonna on saada järjestömme jäsenet liikunnan pariin. Vuosi onkin nimetty Reserviläisliikunnan vuodeksi.

Reserviläisliiton eräänä tavoitteena ensi vuonna on saada järjestömme jäsenet liikunnan pariin. Vuosi onkin nimetty Reserviläisliikunnan vuodeksi. 1 Reserviläispiiri ry:n tiedotuslehti 2/2002 2 Jäsenmäärän kehityksestä, ja vähän muustakin Reserviläisliiton jäsenmäärä on hienoisessa kasvussa. Kasvua liiton jäsenmäärässä vastavaan ajankohtaan viime

Lisätiedot

N:o 2/2010 syyskuu 2010

N:o 2/2010 syyskuu 2010 N:o 2/2010 syyskuu 2010 Esittelyteltta Luhanga maanpuolustusjuhlassa Jyväskylän Reserviupseerit ry:n hallitus toivottaa jäsenistölleen erittäin mukavaa syksyä! Tämä tiedote sisältää syyskokouskutsun, luentokutsuja

Lisätiedot

57. vuosikerta Nro 4 Lokakuu 2014. Pirkanmaan reservipiirien jäsenlehti Julkaisija Pirkanmaan Maanpuolustuksen Tuki PMT ry

57. vuosikerta Nro 4 Lokakuu 2014. Pirkanmaan reservipiirien jäsenlehti Julkaisija Pirkanmaan Maanpuolustuksen Tuki PMT ry 57. vuosikerta Nro 4 Lokakuu 2014 Pirkanmaan reservipiirien jäsenlehti Julkaisija Pirkanmaan Maanpuolustuksen Tuki PMT ry Reserviläispäivä tarjosi runsaasti katsottavaa ja koettavaa, s. 5 Lähes sata reippaili

Lisätiedot

SISSI SANOMAT. Pahkis 2015. Kenen joukoissa seisot? ELOKUU NRO 2/2015 54.VSK PAINOS 650 KPL

SISSI SANOMAT. Pahkis 2015. Kenen joukoissa seisot? ELOKUU NRO 2/2015 54.VSK PAINOS 650 KPL SISSI SANOMAT ELOKUU NRO 2/2015 54.VSK PAINOS 650 KPL Pahkis 2015 Kenen joukoissa seisot? SISSIKONTAKTIT TÄSSÄ LEHDESSÄ MM. www.stadinsissit.fi Helsingin Sissikerho ry Antti Brax puheenjohtaja 050-570

Lisätiedot

N:o 1/2010 Helmikuu 2010

N:o 1/2010 Helmikuu 2010 N:o 1/2010 Helmikuu 2010 Kuva Pekka Nupposen arkistosta Jyväskylän Reserviupseerit ry:n hallitus toivottaa jäsenistölleen erittäin mukavaa kevättalvea! Tämä tiedote sisältää kokouskutsun ja muuta tärkeää,

Lisätiedot

58. vuosikerta Nro 1 Helmikuu 2015. Pirkanmaan reservipiirien jäsenlehti Julkaisija Pirkanmaan Maanpuolustuksen Tuki PMT ry

58. vuosikerta Nro 1 Helmikuu 2015. Pirkanmaan reservipiirien jäsenlehti Julkaisija Pirkanmaan Maanpuolustuksen Tuki PMT ry 58. vuosikerta Nro 1 Helmikuu 2015 Pirkanmaan reservipiirien jäsenlehti Julkaisija Pirkanmaan Maanpuolustuksen Tuki PMT ry Tulet syttyivät Teiskossa, s. 8 s. 10 11 s. 13 Maanpuolustustyön info -tilaisuus

Lisätiedot

Taito toi voimaa KOTUun

Taito toi voimaa KOTUun No: 3 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI 54. vuosikerta 18.6.2015 Taito toi voimaa KOTUun s. 14 Pleitit paukkuivat Loimaalla s. 3 Turun komppanian muistolaatta paljastettiin Lampilla

Lisätiedot

PIIRIKIRJOITUKSET Tuomas Taivalmaa & Mikko S.Säntti s. 2

PIIRIKIRJOITUKSET Tuomas Taivalmaa & Mikko S.Säntti s. 2 PIIRIKIRJOITUKSET Tuomas Taivalmaa & Mikko S.Säntti s. 2 ARTIKKELEITA Seinäjoen Reserviläiset 60 vuotta s.3 Kansainvälinen ilmapiiri on jäähtynyt s.3 Aseen hankinta vaikeaa vai ei? s.8 Aika vaihtuu - aate

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Liiton ampumamestaruuskilpailuihin osallistui noin 220 ampujaa. Kuva Mervi Mäki-Neste. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Sisältö Pääkirjoitus.................

Lisätiedot

Kuulakinkereillä Karkkilassa s.7

Kuulakinkereillä Karkkilassa s.7 SYYSKUU NR.3/2006 43.VSK PAINOS 700 KPL SYYSKUU NR.3/2006 43.VSK PAINOS 700 KPL Kuulakinkereillä Karkkilassa s.7 Pahkis-06 Padasjoella 22.-24.9. - palkinnot odottavat ottajaansa lue lisää s.6 SISSIKONTAKTIT

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu

KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki Puh. (09) 4056 2054 Fax. (09) 447 579 Suomen

Lisätiedot

5 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI

5 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI PARIVARTIO No: 5 VARSINAIS-SUOMEN RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIN LEHTI 51. vuosikerta 31.10.2012 Partiotaidot puntarissa Somerolla s. 11 Ampumaratojen olosuhteissa isoja eroja s. 3 Rintamanaisten

Lisätiedot

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 sisällys 1. Tervetuloa KY:lle! 4 1.1 Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry KY 5 1.2 ky-säätiö 7 1.3 Yleistä

Lisätiedot

Keski-Suomen Maanpuolustaja

Keski-Suomen Maanpuolustaja Keski-Suomen Maanpuolustaja www.ksrespiirit.fi Helmikuu 2012 Keski-Suomen reservipiirien tiedotuslehti 31. vuosikerta Tikkakosken Reserviupseerit ry Sääntömääräinen kevätkokous pidetään 21.3.2012 klo 18

Lisätiedot

3/2013 AMMATTI - SOTILAS

3/2013 AMMATTI - SOTILAS 3/2013 AMMATTI - SOTILAS Ammattisotilas 3/2013 Aliupseeriliitto ry 26.vuosikerta. Ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Vuosina 1988-2001 Puol väli. Aikakauslehtien Liiton jäsen. Vuositilaus 20,-/vuosi. ISSN-L 1459-0565

Lisätiedot

Karjalan Pojat. N:o 3 syyskuu 2013

Karjalan Pojat. N:o 3 syyskuu 2013 Karjalan Pojat N:o 3 syyskuu 2013 POHJOIS-KARJALAN RESERVILÄISLEHTI 2 25.9.2013 Uutta! C 220 CDI 4Matic. Neliveto ja automaatti vakiona. Kysy erikoistarjoustamme rauhanturvaajille! C 220 CDI BE 4Matic

Lisätiedot

Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille!

Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille! Hyvinkään Golfseuran kevätlehti 2012 jäsenille ja yhteistyökumppaneille Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille! Ympäristöystävällistä ja varmaa kaukolämpöä. Riihimäen Kaukolämpö Oy, Lopentie 15-17,

Lisätiedot

Keski-Suomen Maanpuolustaja

Keski-Suomen Maanpuolustaja Keski-Suomen Maanpuolustaja Toukokuu 2011 www.ksrespiirit.fi Keski-Suomen reservipiirien tiedotuslehti 30. vuosikerta Sisällys Kesän maanpuolustustapahtumat sivu 2 Sotilasläänin vuosipäivää juhlittiin

Lisätiedot