Savunhallintapelti ESAM Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 09/2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Savunhallintapelti ESAM Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 09/2014"

Transkriptio

1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 09/204 Yleistä Savunhallintapeltiä ESAM käytetään useaa palo-osastoa palvelevissa savunhallintajärjestelmissä sulku- tai korvausilmapeltinä. Tuote täyttää eurooppalaiset vaatimukset harmonisoidun tuotestandardin SFS-EN 20- mukaisesti ja on CE-merkitty. Savunhallintapelti ESAM on palotestattu SFS-EN 3-0 mukaisesti, ja täyttää paloluokan EI 20 S / EI 90 S, paineluokka 000 Pa, vaatimukset. ESAM soveltuu käytettäväksi sekä automaattisesti paloilmoittimen ohjaamana käynnistyvissä järjestelmissä (AA), että manuaalisesti pelastuslaitoksen toimesta käynnistettävissä järjestelmissä (MA, kanava-asennus). Ulkoilma-aukko on sijoitettava siten, että savunhallintapelti on suojattu ulkopuolelta tulevalta vedeltä ja kosteudelta, ja ettei lumi tai jää vaikeuta avautumista. Savunhallintapellin ja ulkoilman (ulkoilma-aukon) välinen savunhallintakanavisto on muotoiltava ja eristettävä ottaen huomioon lämmöneristävyys ja tiiviys sekä vesihöyryn kondensoituminen. Savunhallintapelti voidaan asentaa niin, että moottorikotelo on joko pellin sivuilla, päällä tai alapuolella. L-L2 auki (90 ) L-L3 kiinni (0 ) N L~ + T 2 3 AC 230 V AC 24 V DC 24 V Kiinni (<3 ) Auki (> ) Kontakti välillä Kontakti välillä S-S2 S4-S S S2 S3 S4 S S <3 < Kuva Kytkentäkaavio Belimo-toimimoottoreille VAC/DC A PE ~ ~ + a b < > B PA Sähköasennuksen saa tehdä ainoastaan sähköalan ammattihenkilö piirustusten ja kytkentäkaavioiden mukaisesti. Toimimoottorien kytkentäkaaviot ohessa. Kaikki kaapeloinnit ja kytkinkotelot tulee olla palonkestäviä suunnitelman mukaisesti. Toimimoottorin kytkentä paloakestävään kaapeliin tulee tehdä toimimoottorin kalsiumsilikaattikotelon sisälle siten, että toimimoottorin omat kaapelit jäävät kotelon suojaan. Asennus ESAM savunhallintapellin toimivuus varmistetaan huolellisen asennustyön kautta. Kiinnitä erityistä huolellisuutta seuraaviin kohtiin: Ristimitat oltava samat molemmista kulmista. Pellin kannakointi ja kiinnitys on tehtävä huomioiden tuotteen paino ja lämmönkestävyys. Katso asennusesimerkit seuraavalta sivulta. Sähkökytkentä tehtävä kalsiumsilikaattikotelon sisällä. Toimimoottorin koteloon porataan työmaalla reikä syöttökaapelia varten. Asennuksen jälkeen kaapeliläpivienti tiivistetään tarkoitukseen sopivalla palomassalla. Savunhallintapeltien, joiden korkeus on yli 3 mm, läppä tulee auki asennossa tuotteen rungon ulkopuolelle eli syvyys läppä auki asennossa on isompi kuin läppä kiinni asennossa. Tämä asia tulee huomioida tuotetta asennettaessa ja varmistaa, että läppä pääsee aukeamaan esteettömästi. Savunhallintapellin ulkopuolella on kaasun virtaussuuntaa osittava merkki. Savunhallintapelti on asennettava niin, että kaasun virtaus savunhallintapellin läpi on merkin osoittamaan suuntaan. Heater Kuva 2 Kytkentäkaavio Schischek-toimimoottorille.

2 Asennusesimerkit 0 mm mm * Kuva 3. Asennus kiviaineisiin seinärakenteisiin. Savunhallintapelti ESAM 2. Kiviaineinen seinä/rakenne 3. Kipsilevyrakenteinen seinä 4. Mineraalivilla (kivivilla), minimi tiheys 40 kg/m 3. Keraaminen paperi, korkea lämpötilan kesto, esim. Ceramat Protecta. Palomassa, minimi paksuus mm, esim. Promatec Mastik. Kalsiumsilikaattilevy, minimi paksuus mm, esim. Promatec H tai L. Kiinnikkeet ja kannakkeet. Esim. kulmarauta sinkitty, minimi paksuus 2 mm, kiinnitys hst-ruuveilla ja/tai M-M20 kierretanko, vähimmäislujuus. *) Toimilaitteen kotelon tulee olla avattavissa asennuksen jälkeen mm * 0 mm Kuva 4. Asennus levyrakenteisiin rakennusosiin, joiden materiaalina on kipsi tai vastaava Fläkt Woods 900 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

3 Asennusesimerkit (jatkuu) 2 2 Kuva. Asennus kiviaineisen kattorakenteen pintaan. Savunhallintapelti ESAM 2. Kiviaineinen seinä/rakenne 3. Kipsilevyrakenteinen seinä 4. Mineraalivilla (kivivilla), minimi tiheys 40 kg/m 3. Keraaminen paperi, korkea lämpötilan kesto, esim. Ceramat Protecta. Palomassa, minimi paksuus mm, esim. Promatec Mastik. Kalsiumsilikaattilevy, minimi paksuus mm, esim. Promatec H tai L. Kiinnikkeet ja kannakkeet. Esim. kulmarauta sinkitty, minimi paksuus 2 mm, kiinnitys hst-ruuveilla ja/tai M-M20 kierretanko, vähimmäislujuus. Fläkt Woods 900 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

4 Asennusesimerkit (jatkuu) Kuva. Asennus vaakakanavaan Asennusaukko W (220*) H (30*) *) Mitat Schischek InMax toimilaitteella Kuva. Asennusaukon mitat Fläkt Woods 900 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

5 Ripustusesimerkkejä ilman ankkuria 2 3 Kiinnitys kiviaineiseen rakenteeseen ankkurin kanssa asennuslevy ankkurikiinnityksellä Asennuslevyt x M-M20 2 x Ø x Ø9 M-M20 2 x Ø9 0 0 M - M Kierretanko M - M20 2. Mutteri 3. Aluslevy 4. Holkkimutteri. Teräsankkuri. Asennuslevy, min. paksuus 0 mm 00 0 Kuva. Kiinnitysesimerkkejä kiviaineiseen rakenteeseen 4 9. Kierretanko 2. Mutteri 3. C-aluslevy Kiinnityskisko 4x4x2. Aluslevy. Pultti. L-kiinnike. Ruuvi (HST) 9. Kannatuskisko 0. Kiinnityskulma Kuva 9. Esimerkkejä kiinnitysrakenteista Fläkt Woods 900 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

6 Tarkastus ja huolto Savunhallintapellin toiminta tarkastetaan aina ennen ja jälkeen asennuksen. Tuotestandardi SFS-EN 20- ja kansallinen sovellusstandardi SFS 029 edellyttävät säännönmukaista tarkastusta savunhallintapelleille vähintään puolen vuoden välein, jotta suunniteltu laatuluokka säilytetään. (Vrt. esimerkki taulukko.) Tarkastuksessa erityishuomiota tulee kiinnittää saumojen ja liitosten tiiveyteen kuumatiiveyden varmistamiseksi. Mikäli puutteita havaitaan, ne tulee korjata. Tarkastettava savunhallintapelti Tarkastuspäivämäärä Tarkistetaan, ovatko toimilaitteen ja hallintakytkimen johdot vaurioituneet Tarkistetaan peltien puhtaus ja puhdistetaan ne tarvittaessa Tarkistetaan läpän ja tiivisteiden kunto ja korjataan ja raportoidaan mahdolliset ongelmat Varmistetaan, että pelti avautuu (0 sekunnin kuluessa) ja sulkeutuu (0 sekunnin kuluessa) käyttämällä ohjausjärjestelmää ja tarkkailemalla peltiä silmämääräisesti ja korjataan ja raportoidaan mahdolliset ongelmat Varmistetaan, että avaus- ja sulkemiskytkimet toimivat ja korjataan ja raportoidaan mahdolliset ongelmat Varmistetaan, että pelti täyttää tehtävänsä osana savunhallintajärjestelmää Varmistetaan, että pelti jää valmiusasentoon HUOM! Savunhallintapelti on osa savunhallintajärjestelmää. Tästä syystä olisi koko järjestelmä tarkastettava järjestelmän toiminnan ja huoltovaatimusten mukaisesti. Savunhallintapelti on valmistettu iskuille herkästä materiaalista. Tarkasta silmämääräisesti, ettei materiaalissa näy mitään halkeamia. Jos halkeamia näkyy, niin ole välittömästi yhteydessä lähimpään Fläkt Woods Oy edustajaan. Fläkt Woods 900 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

7 SUORITUSTASOILMOITUS Nro: 02CPR Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Savunhallintapelti ESAM 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten artiklan 4 kohdassa edellytetään: Savunhallintapelti ESAM-aaaa-bbbb-c-d 3. Valmistajan ennakoima, sovellettavan yhdenmukaistetun teknisen eritelmän mukainen rakennustuotteen aiottu käyttötarkoitus tai -tarkoitukset: Savunhallintapellit, joita käytetään usean osaston järjestelminä savunhallintajärjestelmässä joko 00 C:ssa tai palotilanteessa 4. Valmistajan nimi, rekisteröity kauppanimi tai tavaramerkki sekä osoite, josta valmistajaan saa yhteyden, kuten artiklan kohdassa edellytetään: Fläkt Woods Oy, Kalevantie 39, FI 2020 Turku, Finland Tel: , Fax: , info.fi@flaktwoods.com Valmistaja: Mandik, Tuotekoodi: SEDM. Rakennustuotteen suoritustason pysyvyyden arviointi- ja varmennusjärjestelmä(t) liitteen V mukaisesti: Järjestelmä. PAVUS, a.s., Nr. 39 suoritti tuotetyypin määrityksen tuotteen tyyppitestauksen perusteella; tuotantolaitoksen sekä tuotannon sisäisen laadunvalvonnan alkutarkastuksen; tuotannon sisäisen laadunvalvonnan jatkuvan valvonnan, arvioinnin ja evaluoinnin (FPC) järjestelmän mukaisesti ja antoi Ilmoitetun laitoksen todistuksen tuotteen suoritustasojen pysyvyydestä - EC Certificate of Conformity 39-CPD-009/202/O.. Ilmoitetut suoritustasot: Perusominaisuudet Suoritustaso Yhdenmukaistetut Nimelliset käynnistymisolosuhteet ja herkkyys Vasteaika Toimintavarmuus Hyväksytty Hyväksytty Hyväksytty / C0000 tekniset eritelmät Palonkestävyys: EN 20 :20 Tiiviys E Eristävyys EI Savuvuoto ES, EIS mekaaninen lujuus (osa luokitusta E) Hyväksytty poikkile ikkaukse n muodon säilymine n (osa luokitusta E) Hyväksytty Säilyvyys /Kestotesti: vaste aika toimintavarmuus Luokitus EN 30 4+A mukaan: Hyväksytty / C0000 Koko Tukirakenne Luokitus 200 x x 00 Pystykanava EI 20 (h od i< >o)s000c 0000 MAmulti EI 20 (h od i< >o)s000c 0000 AAmulti 200 x x 00 Kevytbetonilaatta, paksuus 0 mm EI 90 (h ow i< >o)s000c 0000 AAmulti 200 x x 00 Kevytbetoniseinä, paksuus 00 mm EI 20 (v ew i< >o)s000c 0000 AAmulti 200 x x 00 Levyrakenteinen seinä, paksuus 00 mm EI 20 (v ew i< >o)s000c 0000 AAmulti 200 x x 00 Vaakakanava EI 20 (v ed i< >o)s000c 0000 MAmulti EI 20 (v ed i< >o)s000c 0000 AAmulti. Edellä ja 2 kohdassa yksilöidyn tuotteen suoritustasot ovat kohdassa ilmoitettujen suoritustasojen mukaiset. Tämä suoritustasoilmoitus on annettu 4 kohdassa ilmoitetun valmistajan yksinomaisella vastuulla Valmistajan puolesta allekirjoittanut: Raimo Perttunen, Product Manager Turku

8 Fläkt Woods Oy Kalevantie Turku Puh Faksi FI

SAVUNHALLINTAPELTI SEDM» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

SAVUNHALLINTAPELTI SEDM» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE FIRE SAFETY AIR MANAGEMENT SMOKE DAMPERS SAVUNHALLINTAPELTI SEDM» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE 2 SEDM Savunhallintapelti Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje YLEISTÄ JA ASENNUS YLEISTÄ Savunhallintapeltiä

Lisätiedot

Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki

Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki Useaa palo-osastoa palveleva savunhallintapelti Savunhallintapeltiä käytetään useaa palo-osastoa palvelevissa savunhallintajärjestelmissä sulku- tai korvausilmapeltinä. Tuote täyttää eurooppalaiset vaatimukset

Lisätiedot

Palopelti ETPR-E-1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013

Palopelti ETPR-E-1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Yleistä Palopeltiä ETPR-E-1 käytetään sulkeutuvana palonrajoittimena ilmastointikanavissa. Palopelti täyttää Suomen Rak Mk osien E1, E7 ja D2 vaatimustason palonkestävyyden,

Lisätiedot

Savunhallintapelti SEDM TEKNINEN ESITE

Savunhallintapelti SEDM TEKNINEN ESITE Savunhallintapelti SEDM TEKNINEN ESITE 2 Savunhallintapelti SEDM Savunhallintapeltiä SEDM käytetään useaa paloosastoa palvelevissa savunhallintajärjestelmissä sulku tai korvausilmapeltinä. Tuote täyttää

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX MES. nro 313120614

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX MES. nro 313120614 SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle SCHÖNOX MES nro 313120614 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-3:2012 S EN 15651-4:2012

Lisätiedot

Savunhallintapelti ESAS

Savunhallintapelti ESAS Savunhallintapelti ESAS 1 Savunhallintapeltiä ESAS käytetään yhtä palo-osastoa palvelevissa savunhallintajärjestelmissä sulku- tai korvausilmapeltinä. Tuote täyttää uusimmat eurooppalaiset vaatimukset

Lisätiedot

Savunhallintapelti ESAR TEKNISET TIEDOT

Savunhallintapelti ESAR TEKNISET TIEDOT Savunhallintapelti ESAR TEKNISET TIEDOT 2 Savunhallintapelti ESAR Savunhallintapeltiä ESAR käytetään yhtä palo-osastoa palvelevissa savunhallintajärjestelmissä sulku- tai korvausilmapeltinä. Tuote täyttää

Lisätiedot

2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään:

2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään: SUORITUSTASOILMOITUS No.:001/CPR/2013-07-01 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Lämpölux 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11

Lisätiedot

Palopelti ETPR Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 10/2016

Palopelti ETPR Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 10/2016 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 10/2016 Asennus Palopelti ETPR tulee asentaa tämän asennusohjeen mukaan, ks. sivut 2-5. Käyttö ja toiminnan testaus CE-merkinnän mukaan palopelti tulee aina varustaa lämpötilaan

Lisätiedot

SEDM Savunhallintapelti. NORDfire SEDM

SEDM Savunhallintapelti. NORDfire SEDM SEDM Savunhallintapelti Suorakaidesavunhallintapelti 0 0 mm - 00 000 mm CE-merkitty standardin EN 0- mukaan Testattu standardin EN -0 mukaan 0 Luokiteltu standardin EN 0-+A mukaan Rungon tiiviysluokka

Lisätiedot

CE-merkittyjen savunhallintakanavien asennus ja huolto

CE-merkittyjen savunhallintakanavien asennus ja huolto CE-merkittyjen savunhallintakanavien asennus ja huolto Sisällysluettelo Tuotekuvaus / Product description... 3 CE merkintä / CE marking... 3 Savunhallintakanavien asennus / Assembly... 4 Valmistelu / Preparation...

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0679-CPD-0074 - FI (Versio 1)

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0679-CPD-0074 - FI (Versio 1) SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 0679-CPD-0074 - FI (Versio 1) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: SPIT EPOMAX 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa,

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0679-CPD-0913 - FI (Versio 1)

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0679-CPD-0913 - FI (Versio 1) SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 0679-CPD-0913 - FI (Versio 1) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: SPIT MULTI-MAX 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0756-CPD-447 - FI (Versio 1)

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0756-CPD-447 - FI (Versio 1) SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 0756-CPD-447 - FI (Versio 1) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: SPIT TAPCON-6 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikafloor -2540W EN 13813:2002. Sika Deutschland GmbH Kornwestheimer Straße D Stuttgart

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikafloor -2540W EN 13813:2002. Sika Deutschland GmbH Kornwestheimer Straße D Stuttgart EN 1504-2: 2004 EN 13813 08 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikafloor -2540W EN 13813:2002 02 08 01 02 024 0 000024 1008 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikafloor - 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai

Lisätiedot

2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään:

2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään: SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 27062013 E ver 1. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Lämpölux 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje. Savunhallintakanavalle

Asennus- ja huolto-ohje. Savunhallintakanavalle Asennus- ja huolto-ohje Savunhallintakanavalle Käyttötarkoitus Savunhallintakanavat estävät savun ja palamistuotteiden siirtymisen paloalueelta. Niiden avulla rajoitetaan myös haitallisten ja myrkyllisten

Lisätiedot

Declaration of Performance. Sikadur. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste:

Declaration of Performance. Sikadur. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Declaration of Performance Refurbishment Suoritystasoilmoitus Päiväys 27.05.2013 Tunniste nro. 02 04 02 03 001 0 000119 Versio nro. 01 EN 1504-4 08 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -32 Normal 02 04 02

Lisätiedot

ETPR-E-1 PALOPELTI» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

ETPR-E-1 PALOPELTI» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE FIRE SAFETY AIR MANAGEMENT FIRE DAMPERS ETPR-E-1 PALOPELTI» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE 2 ETPR-E-1 Palopelti ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE Palopeltiä ETPR-E-1 käytetään sulkeutuvana palonrajoittimena

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikadur -42 HE Sikadur -

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikadur -42 HE Sikadur - Declaration of Performance Refurbishment Suoritustasoilmoitus Päiväys 05.2013 Tunniste nro. 02 02 02 01 001 0 000001 Versio nro. 01 EN 1504-6 08 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -42 HE 02 02 02 01 001

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikagard -675 W ElastoColor. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikagard -

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikagard -675 W ElastoColor. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikagard - Declaration of Performance Refurbishment Suoritustasoilmoitus Päiväys 06.2014 Tunniste nro. 02 03 03 03 001 0 000003 Versio nro. 02 EN 1504-2:2004 09 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikagard -675 W ElastoColor

Lisätiedot

Halton SCS CE-merkitty yhden palo-osaston savunhallintapelti

Halton SCS CE-merkitty yhden palo-osaston savunhallintapelti Halton SCS CE-merkitty yhden palo-osaston savunhallintapelti CE-merkitty tuotestandardin EN 12101-8:2011 mukaan Paloluokka o E600 120 (hodw-i o) S 1500C10000 AA single o E600 120 (hodw)-i o) S 1500C10000

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -Combiflex CF N

SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -Combiflex CF N Declaration of Performance Refurbishment Suorityutasoilmoitus Päiväys 06.2013 Tunniste nro. 02 07 03 02 003 0 000002 Versio nro. 01 EN 1504-4 08 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -Combiflex CF N 02 07

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 0679-CPR-0914 - FI (Versio 2) To see the previous versions of DoP, click on : http://dop-fixings.com/spit/dop_spit_archives/dop_fi_archives.zip 1. Tuotetyypin yksilöllinen

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikagard -545 W Elastofill. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikagard -

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikagard -545 W Elastofill. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikagard - Declaration of Performance Refurbishment Suoritustasoilmoitus Päiväys 06.2014 Tunniste nro. 02 03 03 03 003 0 000002 Versio nro. 02 EN 1504-2:2004 09 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikagard -545 W Elastofill

Lisätiedot

Palopelti ETPS-EI EI 60 S / EI 120 S

Palopelti ETPS-EI EI 60 S / EI 120 S Palopelti ETPS-EI EI 60 S / EI 120 S Kuva 1 ER1 Kuva 2 ER3 ETPS-EI on kantikas palopelti jota on saatavilla moottori- ja sulakemallina. Pellin vaippa on valmistettu kuumasinkitystä teräslevystä ja sulkupelti

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No CPD FI (Versio 1)

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No CPD FI (Versio 1) SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 1020-CPD-090-030097 - FI (Versio 1) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: SPIT EPOMAX PLUS 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS SUORITUSTASOILMOITUS HECO-DoP_ETA_11/0452_HU_1307_FI 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: HECO-UNIX-plus ja HECO-UNIX-top ruuvit 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitus (Dop = Declaration of Performance)

Suoritustasoilmoitus (Dop = Declaration of Performance) Suoritustasoilmoitus (Dop = Declaration of Performance) Dop Nro: Honkatalot, Polar Life Haus 802-1/2013 1. Tuotetyyppi: Eurooppalaisen teknisen hyväksynnän mukainen hirsitalon rakennussarja. 2. Tuotteen

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikaflex AT Connection. Sikaflex

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikaflex AT Connection. Sikaflex Declaration of Performance Sealing & Bonding Suoritustasoilmoitus Päiväys 06.2013 Tunniste nro. 02050102100000003 Versio nro. 01 EN 15651-1:2012 13 1213 SUORITUSTASOILMOITUS Sikaflex AT Connection 02 05

Lisätiedot

IGNIS CR2 & CU2. Suorakaiteen muotoinen ja pyöreä palo-/palokaasupelti, paloluokka EI120/EI60

IGNIS CR2 & CU2. Suorakaiteen muotoinen ja pyöreä palo-/palokaasupelti, paloluokka EI120/EI60 IGNIS CR2 & CU2 Suorakaiteen muotoinen ja pyöreä palo-/palokaasupelti, paloluokka EI120/EI60 IGNIS CR2 & CU2 Yleistä IGNIS on tyyppihyväksytty palo-/palokaasupelti, paloluokka EI120, jossa on pyöreä tai

Lisätiedot

Alavuden Betoni Oy Perdseindjoentie 210 63300 ALAVUS

Alavuden Betoni Oy Perdseindjoentie 210 63300 ALAVUS Sertifikaatti Nro 3269-01 on mydntdnyt tuotesertifikaatin yritykselle Alavuden Betoni Oy Perdseindjoentie 210 63300 ALAVUS osoittamaan, ettdi on todennut yrityksen seuraavien tuotteiden valrnistuksen laadunvarmistuksen

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS Nro. Hilti HIT-HY 200-A rebar 0756-CPD-0458 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Injektiomassa Hilti HIT-HY 200-A sovellukset harjateräsasennuksiin 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. Nro. 007-CPR-2013-07-01

SUORITUSTASOILMOITUS. Nro. 007-CPR-2013-07-01 SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 007-CPR-2013-07-01 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Finnfoam FI-300/30 2. Tuotteen tunniste: EAN-Koodi: 64 18711 13030 7 + valmistuspäivämäärä 3. Aiottu käyttötarkoitus:

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti FI SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti Hiltin sähkökäyttöinen kiinnike X-P 20 B3, X-P 24 B3, X-P 20 G3 ja X-P 24 G3 Hiltin sähkökiinnikkeiden

Lisätiedot

ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 Palopelti, EI-luokitus Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013

ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 Palopelti, EI-luokitus Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 Palopelti, EI-luokitus Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 ETPR-EI-1 ETPR-EI-2 Sisällysluettelo Palopellin ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 käyttö ja huolto... 4 Palopellin asennus kiviaineisiin

Lisätiedot

EX - luokitelluille säle- ja säätöpelleille.

EX - luokitelluille säle- ja säätöpelleille. EX - luokitelluille säle- ja säätöpelleille. 1 Asennus- ja käyttöönotto-ohje seuraaville EX- luokitelluille säle- ja säätöpelleille: EXJB EXJC EXTB EXTC EXTD 1. Yleistä & Tuotteiden merkintä Peltejä käytetään

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX ES. nro 313120616

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX ES. nro 313120616 SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle SCHÖNOX ES nro 313120616 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-2:2012 G-CC EN 15651-3:2012

Lisätiedot

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE Palopelti ETCE Palopelti Veloduct ETCE on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CEmerkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETCE täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S / EI 120 S vaatimukset.

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Abraroc SR. Abraroc. 1. Tuotetyyppi: Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Katso pakkaus

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Abraroc SR. Abraroc. 1. Tuotetyyppi: Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Katso pakkaus Declaration of Performance Refurbishment Suoritustasoilmoitus Päiväys 05.2013 Tunniste nro. 02 03 02 04 003 0 000012 Versio nro. 01 SUORITUSTASOILMOITUS Sika Abraroc SR 02 03 02 04 003 0 000012 1017 1.

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10 SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Katso liitteen listaus 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten

Lisätiedot

ETPR-EI-2 PALOPELTI» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

ETPR-EI-2 PALOPELTI» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE FIRE SAFETY AIR TREATMENT FIRE DAMPERS ETPR-EI-2 PALOPELTI» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE 2 ETPR-EI-2 Palopelti Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO Palopellin ETPR-EI-2

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS Nro. Hilti HIT-HY 150 MAX 0756-CPD-0240 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Injektiomassa Hilti HIT-HY 150 MAX 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle. Bygg/Yleis Silikon. nro

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle. Bygg/Yleis Silikon. nro SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle Bygg/Yleis Silikon nro 313120613 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-2:2012 G-CC 2.

Lisätiedot

ETPS-EI Palopelti EI 60 S / EI 120 S Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

ETPS-EI Palopelti EI 60 S / EI 120 S Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje ETPS-EI Palopelti EI 60 S / EI 120 S Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Fläkt Woods FIFLO FI 2013.07 2 ZU CLOSED AUF OPEN Palopelti ETPS-EI Sisällysluettelo Palopellin ETPS-EI käyttö ja huolto...4

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitus

Suoritustasoilmoitus Suoritustasoilmoitus No. 9174 009 DOP 2014-01-27 Declaration of Performance (DOP) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Moniseinämäinen metallijärjestelmäsavupiippu DW-VISION, joka on standardin mukainen.

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Firesil N

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Firesil N Declaration of Performance Sealing & Bonding Suoritustasoilmoitus Päiväys 04.2014 Tunniste nro. 020504036000000003 Versio nro. 01 EN 15651-1:2012 EN 15651-2:2012 14 1213 SUORITUSTASOILMOITUS Sika Firesil

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle MARIN & TEKNIK. nro

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle MARIN & TEKNIK. nro SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle MARIN & TEKNIK nro 313120607 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-4:2012 PW-EXT-INT-CC

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10. Henkilökohtainen hygienia. n.a.

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10. Henkilökohtainen hygienia. n.a. SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Katso liitteen listaus 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten

Lisätiedot

CR60/CR2/CR120/CR60-1S

CR60/CR2/CR120/CR60-1S sennus 2019091 Varastointi ja käsittely Tuote on turvatuote ja sitä pitää käsitellä ja säilyttää huolella. Vältä: Voimakkaita iskuja. Kosketusta veden kanssa. Kotelon muodonmuutoksia. Suosittelemme: Pura

Lisätiedot

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE Palopelti ETCE Palopelti Veloduct ETCE on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CEmerkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETCE täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S / EI 120 S vaatimukset.

Lisätiedot

- tavalliset joustavat seinät 100 mm: - tavalliset joustavat katot 150 mm:

- tavalliset joustavat seinät 100 mm: - tavalliset joustavat katot 150 mm: Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR--sealpad (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste Firetect Seal pad -palokatko 2. Aiottu käyttötarkoitus muovisten pistorasianpohjien palokatko läpivientien

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti FI SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti Hiltin sähkökäyttöinen kiinnike X-P 20 B3, X-P 24 B3, X-P 20 G3 ja X-P 24 G3 Hiltin sähkökiinnikkeiden

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 0001-2013-06-28

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 0001-2013-06-28 1 (2) SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 0001-2013-06-28 Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Cupori 110 Premium Tyyppi- tai erämerkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS Nro. Hilti HUS 0672-CPD-0203 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Ruuviankkuri Hilti HUS 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS DoPnro Hilti HITHY 200A 1343CPRM50010/07.14 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Injektiojärjestelmä Hilti HITHY 200A 2. Tyyppi, erä tai sarjanumero, kuten 11 artiklan 4 kohdassa

Lisätiedot

CE-merkintä 9.5.2011

CE-merkintä 9.5.2011 CE-merkintä 1 9.5.2011 Esityksen sisältö Mikä on CE-merkintä? Mihin CE-merkintä perustuu? Vaatimuksenmukaisuuden osoittaminen Valmistajan ja Ilmoitetun laitoksen tehtävät CE-merkintä Suomessa nyt ja tulevaisuudessa

Lisätiedot

Palopelti ETPR. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETPR

Palopelti ETPR. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETPR on testattu testistandardin EN166-2 mukaan ja CE-merkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETPR täyttää paloluokan EI S / EI 90 S vaatimukset. Palopellin vaippa täyttää myös tiiviysluokan C vaatimukset

Lisätiedot

FDI - Palopelti pyöreisiin ilmanvaihtokanaviin. Halton FDI. Palopelti pyöreisiin kanaviin

FDI - Palopelti pyöreisiin ilmanvaihtokanaviin. Halton FDI. Palopelti pyöreisiin kanaviin Halton FDI Palopelti pyöreisiin kanaviin CE-merkitty ja standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen. Palopellin paloluokka on EI 60(ve,ho,io) S ja betonilaatassa lisäksi E 90 (ho,io) S Hyväksytty

Lisätiedot

Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT

Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT 2 Palopelti ETPR Palopelti ETPR on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CE-merkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETPR täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S

Lisätiedot

Palopelti ETCE Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 11/2015

Palopelti ETCE Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 11/2015 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje /05 Asennus Palopelti ETCE tulee asentaa tämän asennusohjeen mukaan, ks. sivut 5. Käyttö ja toiminnan testaus CE-merkinnän mukaan palopelti tulee aina varustaa lämpötilaan

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX ES. nro

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX ES. nro SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle SCHÖNOX ES nro 315110303 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-2:2012 G-CC EN 15651-3:2012

Lisätiedot

ETPR-EI Palopelti, EI-luokitus Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1/2007 POISTUNUT TUOTE

ETPR-EI Palopelti, EI-luokitus Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1/2007 POISTUNUT TUOTE Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1/2007 Sisällysluettelo Palopellin ETPR-EI käyttö ja huolto... 4 Palopellin asennus kiviaineisiin rakennusosiin (seinät ja välipohjat), joiden paloluokka on EI 60 / EI

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitus (DOP)

Suoritustasoilmoitus (DOP) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Suoritustasoilmoitus (DOP) No. 9174 006 DOP 2014-01-27 Declaration of Performance (DOP) Yksiseinämäinen metallijärjestelmäsavupiippu EW-FU joka on standardin mukainen.

Lisätiedot

Palopelti ETCE ja ETCS TEKNINEN ESITE

Palopelti ETCE ja ETCS TEKNINEN ESITE Palopelti ETCE ja ETCS TEKNINEN ESITE 2 Palopelti ETCE ja ETCS Palopelti Veloduct ETCE on testattu testistandardin EN13662 mukaan ja CEmerkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETCE täyttää paloluokan

Lisätiedot

FDC - Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin FDC. Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin

FDC - Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin FDC. Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin FDC Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin Tyyppihyväksytty sekä standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen palonrajoitin. Suunniteltu asennettavaksi paloteknisten osastojen välisiin kiviaineisiin seiniin

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.26

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.26 1(3) SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.26 1. Tuotetyypin yksilöivä tunniste EH-250P kulma 2 Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu Tuotteen yksilöllinen tunnus ja tämän DoP:n numero esitetään merkintä, jonka

Lisätiedot

Savunpoistoluukkuja koskevan tuotestandardin EN 12101-2 kansallinen soveltamisstandardi SFS 7024.

Savunpoistoluukkuja koskevan tuotestandardin EN 12101-2 kansallinen soveltamisstandardi SFS 7024. Savunpoistoluukkuja koskevan tuotestandardin EN 12101-2 kansallinen soveltamisstandardi SFS 7024. Testiluokat ja soveltaminen Pelastusviranomaisten ajankohtaispäivät 2013 Kimmo Kaukanen 27.11.2013 2 Sisältö

Lisätiedot

Kuinka viedä rakennustuote hyväksytysti markkinoille? Liisa Rautiainen VTT Expert Services Oy

Kuinka viedä rakennustuote hyväksytysti markkinoille? Liisa Rautiainen VTT Expert Services Oy Kuinka viedä rakennustuote hyväksytysti markkinoille? Liisa Rautiainen VTT Expert Services Oy Vaatimusten mukaisuus (EU ja/tai kansallinen) on osoitettava jollain tavalla Onko tuotteella hen (=harmonisoitu

Lisätiedot

SEDS-L Savunhallintapelti. NORDfire SEDS-L

SEDS-L Savunhallintapelti. NORDfire SEDS-L SEDS-L Savunhallintapelti 0 Suorakaidesavunhallintapellit 00x00-00x00 mm CE-merkitty standardin EN 0- mukaan Testattu standardin EN -0 mukaan Luokiteltu standardin EN 0-+A mukaan Rungon tiiviysluokka min.

Lisätiedot

Rakennustuoteasetus ja asfalttien CE-merkintä voimaan 7/2013

Rakennustuoteasetus ja asfalttien CE-merkintä voimaan 7/2013 Rakennustuoteasetus ja asfalttien CE-merkintä voimaan 7/2013 Jussi Tuominen Laatupäällikkö 24.1.2013 NCC Roads Oy 1 Sisältö 1. Tausta ja asfalttimassan CE-merkintään liittyvät vaatimukset 2. Tuottajan

Lisätiedot

VARMENNUSTODISTUKSEN ARVIOINTIPERUSTEET NRO 29 2.7.2014. Palosuojatuotteet

VARMENNUSTODISTUKSEN ARVIOINTIPERUSTEET NRO 29 2.7.2014. Palosuojatuotteet VARMENNUSTODISTUKSEN ARVIOINTIPERUSTEET NRO 29 2.7.2014 Palosuojatuotteet Sisällysluettelo 1. Soveltamisala... 2 2. Tuotekuvaus... 2 3. Tuotteen vaatimukset... 2 4. Suoritustason pysyvyyden arviointi ja

Lisätiedot

Palopellit ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2

Palopellit ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 Palopellit ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 ETPR-EI-1 ETPR-EI-1 (sulakemalli) ETPR-EI-2 ETPR-EI-2 EI-luokitellut palopellit ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 ovat pyöreitä palopeltejä, ja saatavilla moottori- ja sulakemalleina.

Lisätiedot

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen Palopellit yleisesti ja uusi ETPR-palopelti FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION 21.3.2017 / Raimo Perttunen Paloturvaa ilmanvaihdon keinoin Paloluokka E estää savun leviämisen E luokiteltu palopelti (palonrajoitin)

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Auli Lastunen 16.1.2014 Markkinavalvonnan näkökulma

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Auli Lastunen 16.1.2014 Markkinavalvonnan näkökulma Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Auli Lastunen 16.1.2014 Markkinavalvonnan näkökulma Tilanne Rakennustuoteasetus (EU) N:o 305/2011 edellyttää CEmerkintää Markkinoilla on vielä paljon erilaisia

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.27

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.27 SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.27 1. Tuotetyypin yksilöivä tunniste BEH-300 RP-240 VSH-68 VSH-88/300 VSH-88/600 BH-100 BH-125 PK-200 2 Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu Tuotteen yksilöllinen tunnus ja

Lisätiedot

FDR - Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin FDR. Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin

FDR - Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin FDR. Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin FDR Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin Tyyppihyväksytty sekä standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen palonrajoitin. Suunniteltu asennettavaksi paloteknisten osastojen välisiin

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro. 25

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro. 25 1(3) SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro. 25 1. Tuotetyypin yksilöivä tunniste UH-100 2 Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka avulla rakennustuotteen voi tunnistaa 3. Käyttökohteet RUH-125 RUH-150

Lisätiedot

Decibel-pohjakulma. Asennusohjeet

Decibel-pohjakulma. Asennusohjeet Decibel-pohjakulma Asennusohjeet 3/2017 Decibel-pohjakulma 110 Asennusohjeet Yleistä Rakennuksen pystykokoojaviemärin pohjakulma on kohta, jossa jätevedessä virtaavan aineen massasta ja nopeudesta johtuen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly Asennus- ja käyttöohje Kuormalavahylly PÄÄDYN KOKOAMINEN Kiristysmomentti, ruuviliitos Ruuvi M0 8.8 Maks. kiristysmomentti 7 Nm Ruuviliitoksiin on käytettävä lukitusmuttereita M0 luokka 8 Taptite M6 Maks.

Lisätiedot

Palopelti ETPS-E. Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki:

Palopelti ETPS-E. Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki: Palopelti ETPS-E ETPS-E on CE-merkitty perustuen tuotestandardiin EN 650:2010 ja EN 1366-2 mukaisesti testattu, moottorilla varustettu palopelti, joka täyttää paloluokan E 60 / E 120. Pelti asennetaan

Lisätiedot

EN :2010 EN :2010 SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Unitherm Platinum EN :2010

EN :2010 EN :2010 SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Unitherm Platinum EN :2010 Declaration of Performance Industrial Coating Suoritystasoilmoitus Päiväys 01.07.2013 Tunniste nro. 02 06 04 0000 3 0000060 Versio nro. 01 EN 13381-8:2010 EN 13501-2:2010 SUORITUSTASOILMOITUS Sika Unitherm

Lisätiedot

Ikkunan ja oven tärkeimmät teknilliset ominaisuudet

Ikkunan ja oven tärkeimmät teknilliset ominaisuudet Ikkunan ja oven tärkeimmät teknilliset ominaisuudet 12.2.2015 Jorma S. Tiiri Tuotekehityspäällikkö Domus Yhtiöt Oy LOIMAA CE-merkintä Rakennustuoteasetuksen N:o 305/2011 ja tuotestandardin SFS-EN 14351-1

Lisätiedot

PK-I-R EI60S / EI90S / EI120S Pyöreä palopelti & PK-I-S EI90S / EI120S Suorakaiteen muotoinen palopelti

PK-I-R EI60S / EI90S / EI120S Pyöreä palopelti & PK-I-S EI90S / EI120S Suorakaiteen muotoinen palopelti PK-I-R EI60S / EI90S / EI120S Pyöreä palopelti & PK-I-S EI90S / EI120S Suorakaiteen muotoinen palopelti Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet sekä vaatimustenmukaisuus vakuutus/suoritusilmoitus C01 CSK AA536

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Nro 1

SUORITUSTASOILMOITUS Nro 1 SUORITUSTASOILMOITUS Nro 1 1. Tuotemallin yksilöllinen tunnuskoodi: Katso tuoteluettelo. 2. Tyyppi, erä tai sarjanumero: 3. Laitteen käyttötarkoitus: Katso tuotteen merkinnät. Sisätilojen lämmitys, painekiertoiset

Lisätiedot

CE-merkintä pakolliseksi 1.7.2013, miten muutos näkyy käytännössä?

CE-merkintä pakolliseksi 1.7.2013, miten muutos näkyy käytännössä? CE-merkintä pakolliseksi 1.7.2013, miten muutos näkyy käytännössä? 3.10.2013 Timo Pulkki Muurauslaastin CE-merkintä 13 NB CPR/2345 Yritys ABC, Katu 1, FI-00110, Helsinki CE symboli Merkinnän kiinnittämisvuoden

Lisätiedot

POISTUNUT TUOTE. Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK. Veloduct. Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C

POISTUNUT TUOTE. Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK. Veloduct. Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C KANSIO 3 VÄLI 5 ESITE 3 Veloduct Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK Yleistä DMAC/DMAK vastakkain kääntyvine

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. helmikuuta 2014 (OR. en) 6971/14 ADD 1 MI 215 ENT 65 COMPET 139 DELACT 42.

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. helmikuuta 2014 (OR. en) 6971/14 ADD 1 MI 215 ENT 65 COMPET 139 DELACT 42. EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 25. helmikuuta 2014 (OR. en) 6971/14 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 21. helmikuuta 2014 Vastaanottaja: MI 215 ENT 65 COMPET 139 DELACT 42 Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

Cetap-tarkastusluukku

Cetap-tarkastusluukku 1 (5) Myönnetty Laajennus Voimassa 17.3.2016 5.5.2017 16.3.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS DoP nro Hilti HVU 1343-CPR-M 500-19/07.14 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Hilti HVU, jossa HAS- ja HIS-elementit 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero, kuten 11 artiklan 4 kohdassa

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS NRO. MW/PW/ /CPR/DOP 1 (5)

SUORITUSTASOILMOITUS NRO. MW/PW/ /CPR/DOP 1 (5) ILMOITUS NRO. MW/PW/421-002/CPR/DOP 1 (5) 1. TUOTETYYPPI: Metsä Wood Spruce MouldGuard rakenteellinen havuvaneri - Homesuojakäsitelty - Fenoliformaldehydiliima (sään- ja keitonkestävä) 2. AIOTUT KÄYTTÖTARKOITUKSET:

Lisätiedot

Palopelti FFD ja FFR Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje. Kesäkuu 2004 POISTUNUT TUOTE

Palopelti FFD ja FFR Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje. Kesäkuu 2004 POISTUNUT TUOTE Palopelti FFD ja FFR Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Kesäkuu 2004 Sisällysluettelo Käyttö ja huolto... 3 Eri asennusvaihtoehtojen ohjeet Palopelti FFD, EI-luokitus Asennus suuriin rakennusosiin (seinät

Lisätiedot

TOIMILAITTEET ELOMATIC E/P-sarja

TOIMILAITTEET ELOMATIC E/P-sarja ELOMATIC E/Psarja 0EME/PFIN/ TUOTEKUVAUS Ominaisuudet Kaksitoiminen Jousipalautteinen * standardi Esarjan toimilaitteissa Painealue: Vääntömomentti: Paineilma: Käyttölämpötila: Voitelu: Rakenne: Kaksitoiminen

Lisätiedot

Palo- ja savunpoistopelti EN-FK EN-FK. Sinikellonkuja Vantaa puh

Palo- ja savunpoistopelti EN-FK EN-FK. Sinikellonkuja Vantaa puh Palo- ja savunpoistopelti EN-FK EN-FK Sinikellonkuja 0100 Vantaa puh. 09 0 Palo- ja savunpoistopelti EN-FK (EIS 10) Palopelti EN-FK on kuumuutta eristävä palopelti, jolla estetään tulipalon ja savukaasujen

Lisätiedot

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN ASENNUSOHJE OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN PANGE TÄHELE: 1. Tämä ohje ei korvaa käyttö- ja huolto-ohjetta. 2. Yhtiö pidättää itselleen oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin

Lisätiedot

Palopelti ETCE ja ETCS ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

Palopelti ETCE ja ETCS ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE Palopelti ETCE ja ETC AENNU-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE Palopelti ETCE ja ETC - Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 3 Asennus Palopellit ETCE ja ETC (haponkestävällä vaipalla) tulee asentaa tämän asennusohjeen

Lisätiedot

Käyttöolosuhteet. Kuljetus-, varastointi- ja käyttöolosuhteet

Käyttöolosuhteet. Kuljetus-, varastointi- ja käyttöolosuhteet Kaikki pellit on vakiona suunniteltu ja sertifioitu EI-S-luokituksen mukaisiksi. PK-Ipalopeltiyksiköt on suunniteltu asennettavaksi palo-osastojen väliseiniin. Yksiköiden asennus on selostettu nelikulmaisten

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitus

Suoritustasoilmoitus Nro: LE-001 DoP Suoritustasoilmoitus rakennustuoteasetuksen EU 305/2011 mukaan Greenline-turvavaijerijärjestelmä EN 795:2012 TS 16415:2013 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste GRÜN GREENLINE VAAKATASON

Lisätiedot

SEMTUN JVA+ MUURAUS- KANNAKKEET

SEMTUN JVA+ MUURAUS- KANNAKKEET SEMTUN JVA+ MUURAUS- KANNAKKEET KÄYTTÖ- JA SUUNNITTELUOHJE 19.5.2016 - 1 - SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... - 2-1.1 Yleiskuvaus... - 2-1.2 Toimintatapa... - 3-1 MITAT JA MATERIAALIT... - 4-2.1 Kannaketyypit...

Lisätiedot

NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET

NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET 1.4.2005 5. painos NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET SISÄLLYSLUETTELO : - tekniset tiedot ja CE-merkinnät 2-3 - takuu- ja toimitusehdot 3 - yleisimmät asennustavat 4-6 - asennuspaketti 7 - asennus

Lisätiedot