05. SEINÄTASOITTEET. Tulostettu / 21

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "05. SEINÄTASOITTEET. Tulostettu / 21"

Transkriptio

1 Tulostettu / SEINÄTASOITTEET Silote SF 2 Pohjatasoite LF 4 Pintatasoite LRF 6 Tiilitasoite TTF 8 Pohjatasoite VF 10 Pintatasoite VHF 12 Märkätilatasoite WTT 14 Täyttölaasti TLR 16 Sisärappauslaasti SR7 18 Seinäpinnan vahvistekangas 20

2 Silote SF 2 / 21 SILOTE SF Tuotekuvaus Fescon Silote on sisäseinien polymerisideaineinen silote ja saumaustuote. Silote soveltuu maalattujen alustojen tasoitukseen ja kipsilevyjen saumaukseen. Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat kuivissa tiloissa soveltuu harkko-, betoni-, kevytbetoni-, pohjatasoite LF, tiilitasoite ja kipsilevy pinnoille maalattujen alustojen tasoitus kipsilevyjen saumaus silotetta ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen eikä laatoituksen alustaksi Käyttöohjeet Tarkista silotteen vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä 1-2 minuuttia. Anna silotteen seistä vähintään 15 minuuttia, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Valmiin silotteen työstettävyysaika on 1 vuorokausi. Silote levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen silotteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia silotekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen silotekerroksen levityksen jälkeen. Silotetta levitetään saumaan siten, että se täyttää reunaohennuksen muodostaman syvennyksen. Saumanauha painetaan leveällä teräslastalla silotteeseen. Saumanauhan päälle levitetään silotetta siten, että se täyttää saumakohdan. Lopuksi silote levitetään leveällä teräslastalla levypintojen tasoon. Silotteen kuivuttua saumat viimeistellään kuivahiontapaperilla. Seinien nurkissa ja seinien ja katon liittymissä saumanauha taivutetaan sormin 90 o kulmaan ja painetaan teräslastalla silotteeseen. Nauhan päälle levitetään lisää silotetta ja nurkka silotetaan. Ruuvien ja naulojen kannat silotetaan kahteen kertaan. Ensimmäisen kerroksen kuivuttua tehdään välihionta. Lopullinen hionta tehdään, kun silote on täysin kuivaa. Silotepinnan voi tapetoida tai maalata. Silotetta ei saa jättää pumppuihin ja letkuihin yli vuorokaudeksi. Rakenteen liiallinen kosteus saattaa kellastuttaa silotteen. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

3 Silote SF 3 / 21 Tekniset tiedot Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 6,2-7,2 l / 20 kg jauhe polymeeriliima valkeahko 0,1 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Päällystettävyys Kovettumisaika 1 vrk maalaus ja tapetointi n. 1 vrk C, n. 2 vrk +10 C kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta Tartuntalujuus > 0,5 MPa ( betonipinnalle ) Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

4 Pohjatasoite LF 4 / 21 POHJATASOITE LF Tuotekuvaus Fescon Pohjatasoite LF on sisäseinien pohjatasoite, jonka sideaineena on polymeeri. Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat kuivissa tiloissa soveltuu kiviaineisille alustoille ja levypinnoille tasoitetta ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen eikä laatoituksen alustaksi Käyttöohjeet Tarkista tasoitteen vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä 1-2 minuuttia. Anna tasoitteen seistä vähintään 15 minuuttia, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Valmiin tasoitteen työstettävyysaika on noin 1 vuorokausi. Tasoitteen tartuntaa ja kulutuskestävyyttä voidaan parantaa korvaamalla 10 % vedestä Fescon primerillä. Alustan tulee olla kiinteä, puhdas ja pölytön, tartuntaa heikentävät aineet on poistettava. Tasoite levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen tasoitteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia tasoitekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen tasoitekerroksen levityksen jälkeen. Tasoitepinnan voi käsitellä pintatasoite LRF:llä, tapetoida tai maalata. Tasoitetta ei saa jättää pumppuihin ja letkuihin yli vuorokaudeksi. Rakenteen liiallinen kosteus saattaa kellastuttaa silotteen. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

5 Pohjatasoite LF 5 / 21 Tekniset tiedot Materiaalimenekki Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 1 mm:n kerros n. 1,2 kg/m² ( kokonaan tasoitus 1-3 mm/kerta) 4,8-5,6 l / 20 kg jauhe polymeeriliima valkeahko 0,6 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Päällystettävyys Kovettumisaika Tartuntalujuus 1 vrk maalaus ja tapetointi n. 1 vrk + 20 C, n. 2 vrk +10 C kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta > 0,5 MPa (betonipinnalle) Rasitusluokat RL 01- RL 03 ( RL 04 primeri lisäyksellä ) Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

6 Pintatasoite LRF 6 / 21 PINTATASOITE LRF Tuotekuvaus Fescon Pintatasoite LRF on sisäseinien polymeerisideaineinen tasoite. Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat kuivissa tiloissa soveltuu harkko-, kevytbetoni-, pohjatasoite LF, tiilitasoite, gyproclevy- ja kipsilevypinnoille vanhoissa maalipinnoissa tartuntalaastina käytetään Fescon Saneerauslaastia tasoitetta ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen eikä laatoituksen alustaksi Käyttöohjeet Tarkista tasoitteen vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä 1-2 minuuttia. Anna tasoitteen seistä vähintään 15 minuuttia, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Valmiin tasoitteen työstettävyysaika on 1 vuorokausi. Tasoitteen tartuntaa ja kulutuskestävyyttä voidaan parantaa korvaamalla 10 % vedestä Fescon Tartuntapohjusteella. Tasoite levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen tasoitteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia tasoitekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen tasoitekerroksen levityksen jälkeen. Tasoitepinnan voi tapetoida tai maalata. Likaantunut tasoitepinta voidaan imuroida, tasoittaa uudelleen, maalata tai tapetoida maalin- tai tapetinvalmistajan ohjeiden mukaisesti. Tasoitetta ei saa jättää pumppuihin ja letkuihin yli vuorokaudeksi. Rakenteen liiallinen kosteus saattaa kellastutaa tasoitteen. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

7 Pintatasoite LRF 7 / 21 Tekniset tiedot Materiaalimenekki Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 1 mm:n kerros n. 1,2 kg/m² ( kokonaan tasoitus maks 2 mm/kerta) 6,4-7,2 l / 20 kg jauhe polymeeriliima valkeahko 0,3 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Päällystettävyys Kovettumisaika 1 vrk maalaus ja tapetointi n. 1 vrk + 20 C, n. 2 vrk +10 C kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta Tartuntalujuus > 0,5 MPa ( betonipinnalle ) Rasitusluokat RL 01- RL 03 ( RL 04 primeri lisäyksellä ) Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

8 Tiilitasoite TTF 8 / 21 TIILITASOITE TTF Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Tiilitasoite TTF on sisäseinien sementtisideaineinen tasoite Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat sekä kuivissa, että kosteissa tiloissa soveltuu harkko-, tiili-, kevytbetoni-, tiilitasoite ja rappaus pinnoille vanhoissa maalipinnoissa tartuntalaastina käytetään Fescon Saneerauslaastia tasoitetta ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen, pehmeille kalkkisementtirappauksille eikä vesiliukoisille tasoitepinnoille. pinnanvahvistuskankaan kiinnittämisessä valmisliimoilla pohjatasoitteena on käytettävä Fescon tasoitteita VF, VHF tai WTT. Käyttöohjeet Tarkista tasoitteen vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä 1-2 minuuttia. Anna tasoitteen seistä noin 10 minuuttia, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Valmiin tasoitteen työstettävyysaika on noin 4 tuntia. Ennen tasoitteen levitystä kuivat ja vettä imevät alustat kostutetaan. Tasoitteen levitys Tasoite levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen tasoitteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia tasoitekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen tasoitekerroksen levityksen jälkeen. Pinnoitus Tasoitepinnan voi tapetoida, laatoittaa tai maalata sementinkestävillä maaleilla. Pinnan voi myös hiertää kostealla sienellä. Hierto tehdään kun tasoitepinta on hieman kovettu Kuivissa olosuhteissa tasoitepinta kostutetaan vesisumutuksella. Likaantunut tasoitepinta voidaan imuroida, tasoittaa uudelleen, maalata tai tapetoida maalin- tai tapetinvalmistajan ohjeiden mukaisesti. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

9 Tiilitasoite TTF 9 / 21 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 1 mm:n kerros n. 1,2 kg/m² 4,8-5,6 l / 20 kg jauhe sementti harmaa 0,6 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Päällystettävyys Kovettumisaika Puristuslujuus 4 h maalaus, tapetointi ja laatoitus n. 1 vrk + 20 C, n. 2 vrk +10 C kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta 28 vrk n 5 MPa Tartuntalujuus > 0,5 MPa ( betonipinnalle ) Vedenkestävyys vedenkestävä Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

10 Pohjatasoite VF 10 / 21 POHJATASOITE VF Tuotekuvaus Fescon Pohjatasoite VF on sisäseinien pohjatasoite, jonka sideaineena on sementti. Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat sekä kuivissa että kosteissa tiloissa soveltuu harkko-, kevytbetoni-, tiili- ja betonipinnoille vanhoissa maalipinnoissa tartuntalaastina käytetään Fescon Saneerauslaastia tasoiteta ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen, pehmeille kalkkisementtirappauksille eikä vesiliukoisille tasoitepinnoille. pohjatasoitteena pinnanvahvistuskankaan kiinnittämiseen vedenkestävillä valmisliimoilla Käyttöohjeet Tarkista tasoitteen vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä 1-2 minuuttia. Anna tasoitteen seistä noin 10 minuuttia, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Valmiin tasoitteen työstettävyysaika on noin 4 tuntia. Ennen tasoitteen levitystä kuivat ja vettä imevät alustat kostutetaan. Tasoite levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen tasoitteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia tasoitekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen tasoitekerroksen levityksen jälkeen. Tasoitepinnan voi tapetoida, laatoittaa tai maalata sementinkestävillä maaleilla. Pinnan voi myös hiertää kostealla sienellä. Hierto tehdään kun tasoitepinta on hieman kovettunut. Kuivissa olosuhteissa tasoitepinta kostutetaan vesisumutuksella. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

11 Pohjatasoite VF 11 / 21 Tekniset tiedot Materiaalimenekki Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 1 mm:n kerros n. 1,2 kg/m² 5,6-6,4 l / 20kg jauhe sementti harmaa 0,6 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Päällystettävyys Kovettumisaika Puristuslujuus 4 h maalaus, tapetointi ja laatoitus n. 1 vrk + 20 C, n. 3 vrk +10 C kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta 28 vrk n.10 Mpa Tartuntalujuus > 0,5 MPa ( betonipinnalle ) Rasitusluokat RL 01 - RL 05 Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

12 Pintatasoite VHF 12 / 21 PINTATASOITE VHF Tuotekuvaus Fescon Pintatasoite VHF on sisäseinien sementtisideaineinen tasoite. Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat sekä kuivissa että kosteissa tiloissa soveltuu harkko-, kevytbetoni- ja pohjatasoite VF-pinnoille vanhoissa maalipinnoissa tartuntalaastina käytetään Fescon Saneerauslaastia tasoiteta ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen, pehmeille kalkkisementtirappauksille eikä vesiliukoisille tasoitepinnoille. pohjatasoitteena pintavahvistuskankaan kiinnittämiseen vedenkestävillä valmisliimoilla Käyttöohjeet Tarkista tasoitteen vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä 1-2 minuuttia. Anna tasoitteen seistä noin 10 minuuttia, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Valmiin tasoitteen työstettävyysaika on noin 4 tuntia. Ennen tasoitteen levitystä kuivat ja vettä imevät alustat kostutetaan. Tasoitteen levitys Tasoite levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen tasoitteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia tasoitekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen tasoitekerroksen levityksen jälkeen. Pinnoitus Tasoitepinnan voi tapetoida, laatoittaa tai maalata sementinkestävillä maaleilla. Pinnan voi myös hiertää kostealla sienellä. Hierto tehdään kun tasoitepinta on hieman kovettunut. Kuivissa olosuhteissa tasoitepinta kostutetaan vesisumutuksella. Likaantunut tasoitepinta voidaan imuroida, tasoittaa uudelleen, maalata tai tapetoida maalin- tai tapetinvalmistajan ohjeiden mukaisesti. Tasoitetta ei saa jättää pumppuihin ja letkuihin yli vuorokaudeksi. Rakenteen liiallinen kosteus saattaa kellastuttaa silotteen. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

13 Pintatasoite VHF 13 / 21 Tekniset tiedot Materiaalimenekki Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 1 mm:n kerros n. 1,2 kg/m² 7,2-8,0 l / 20 kg jauhe sementti harmaa 0,3 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Päällystettävyys Kovettumisaika Puristuslujuus 4 h maalaus, tapetointi ja laatoitus n. 1 vrk + 20 C, n. 2 vrk +10 C kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta 28 vrk n. 5 MPa Tartuntalujuus > 0,5 MPa ( betonipinnalle ) Rasitusluokat RL 01- RL 05 Vedenkestävyys vedenkestävä Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

14 Märkätilatasoite WTT 14 / 21 MÄRKÄTILATASOITE WTT Tuotekuvaus Fescon Märkätilatasoite WTT on kuivien, kosteiden ja märkien sisäseinien pohjatasoite erikoisesti silloin, kun seinäpinta laatoitetaan. Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat sekä kuivissa että kosteissa tiloissa soveltuu harkko-, kevytbetoni-, tiili- ja betonipinnoille tasoitetta ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen, pehmeille kalkkisementtirappauksille pohjatasoitteena pinnanvahvistuskankaan kiinnittämiseen vedenkestävillä valmisliimoilla Käyttöohjeet Tarkista tasoitteen vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä 1-2 minuuttia. Anna tasoitteen seistä noin 10 minuuttia, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Valmiin tasoitteen työstettävyysaika on noin 4 tuntia. Ennen tasoitteen levitystä kuivat ja vettä imevät alustat kostutetaan. Tasoitteen levitys Tasoite levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen tasoitteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia tasoitekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen tasoitekerroksen levityksen jälkeen. Pinnoitus Tasoitepinnan voi tapetoida, laatoittaa tai maalata sementinkestävillä maaleilla. Pinnan voi myös hiertää kostealla sienellä. Hierto tehdään kun tasoitepinta on hieman kovettunut. Ennen laatoitusta pohja tulee käsitellä Fescon Tartuntapohjusteella ja tarvittaessa lisäksi Fescon Vesieristeellä. Kuivissa olosuhteissa tasoitepinta kostutetaan vesisumutuksella. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

15 Märkätilatasoite WTT 15 / 21 Tekniset tiedot Materiaalimenekki Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 1 mm:n kerros n. 1,2 kg/m² Osittaintasoitus: 30mm Ylitasoitus 2-10 mm kerros 4-5,7 l / 20kg jauhe sementti vaalean harmaa 0,5 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa 1 vuosi Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Päällystettävyys Kovettumisaika 4 h maalaus, tapetointi ja laatoitus n. 1 vrk + 20 C, n. 3 vrk +10 C kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta Tartuntalujuus > 0,5 MPa ( betonipinnalle ) Rasitusluokat RL 01 - RL 06 Vedenkestävyys vedenkestävä Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

16 Täyttölaasti TLR 16 / 21 TÄYTTÖLAASTI TLR Tuotekuvaus Fescon Täyttölaasti TLR on nopeasti kovettuva ja kuivuva täyttömassa sisäseinäpinnoille sekä kuiviin, kosteisiin ja märkätiloihin. Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat sekä kuivissa, kosteissa että märkätiloissa soveltuu betonin, rappauksen, harkkopinnan, kevytbetonin, kalkkihiekkatiilen ja poltetun tiilen oikaisuihin, roilojen täyttöihin ja paikkauksiin. valmis pinta soveltuu laatoitusalustaksi sekä voidaan vedeneristää Fescon Vedeneristeellä vanhoissa maalipinnoissa tartuntalaastina käytetään Fescon Saneerauslaastia täyttölaastia ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen, pehmeille kalkkisementtirappauksille eikä vesiliukoisille tasoitepinnoille. voidaan tarvittaessa ylitasoittaa Fescon seinätasoitteilla. Käyttöohjeet Tarkista laastin vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä tai muulla soveltuvalla sekoituskalustolla 1-2 minuuttia. Valmiin tasoitteen työstettävyysaika on noin min. Pintojen tulee olla kiinteät, puhtaat ja pölyttömät. Heikko ja irtonainen aines poistetaan huolellisesti. Ennen laastin levitystä kuivat ja vettä imevät alustat kostutetaan vedellä tai Fescon Primeillä. Täyttölaastin levitys Laasti levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Jos tehdään useampia laastikerroksia voi edellisen kerroksen antaa kovettua tai tehdään uusintarappaus märkää märälle menetelmällä. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen laastikerroksen levityksen jälkeen. Tasoitteen levitys Tasoite levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen tasoitteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia tasoitekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen tasoitekerroksen levityksen jälkeen. Pinnoitus Voidaan ylitasoittaa tai vedeneristää noin 24 tunnin kuluttua. Kuivissa olosuhteissa tasoitepinta kostutetaan vesisumutuksella. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

17 Täyttölaasti TLR 17 / 21 Tekniset tiedot Materiaalimenekki Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi Kerrospaksuus 1 mm:n kerros n. 1,5 kg/m² max 3,8 l / 20 kg jauhe portlandsementti, aluminaattisementti, kipsi harmaa 1,2 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa 1 vuosi Osittelu 5-50 mm, ylitasoitus 5-30 mm Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Päällystettävyys Kovettumisaika Tartuntalujuus Vedenkestävyys Päästöluokitus min voidaan ylitasoittaa tai vedeneristää n. 1 vrk rappauksesta. Alustan suhteellinen kosteus < 85% RH n. 1 vrk + 20 o C, n. 3 vrk +10 o C kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta > 0,5 MPa (betonipinnalle) vedenkestävä täyttää rakennusmateriaalien päästöluokan M1 Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

18 Sisärappauslaasti SR7 18 / 21 SISÄRAPPAUSLAASTI SR7 Tuotekuvaus Fescon Sisärappauslaasti SR7 on erikoissementtisideaineinen, kuituvahvistettu, ruiskutettava, nopeasti kovettuva ja kuivuva täyttömassa sisäseinäpinnoille sekä kuiviin, kosteisiin että märkätiloihin. Käyttökohteet seinäpinnat ja kattopinnat sekä kuivissa, kosteissa että märkätiloissa soveltuu rappauksen, harkkopinnan, kevytbetonin, kalkkihiekkatiilen ja poltetun tiilen oikaisuihin, roilojen täyttöihin ja paikkauksiin. valmis pinta soveltuu laatoitusalustaksi sekä voidaan vedeneristää Fescon Vedeneristeellä vanhoissa maalipinnoissa tartuntalaastina käytetään Fescon Saneerauslaastia täyttölaastia ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen, pehmeille kalkkisementtirappauksille eikä vesiliukoisille tasoitepinnoille. voidaan tarvittaessa ylitasoittaa Fescon seinätasoitteilla. Käyttöohjeet Tarkista laastin vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä tai muulla soveltuvalla sekoituskalustolla n. 2 minuuttia. Lyhyt seisotus, tarvittaessa vesimäärän säätö ja nopea sekoitus. Valmiin tasoitteen työstettävyysaika on 30 min 1 h, riippuen vesimäärästä ja olosuhteista. Pintojen tulee olla kiinteät, puhtaat ja pölyttömät. Heikko ja irtonainen aines poistetaan huolellisesti. Ennen laastin levitystä kuivat ja vettä imevät alustat kostutetaan vedellä. Laasti levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Jos tehdään useampia laastikerroksia voi edellisen kerroksen antaa kovettua tai tehdään uusintarappaus märkää märälle menetelmällä. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen laastikerroksen levityksen jälkeen. Paras tulos saadaan ruiskuttamalla ensin ohut kerros ns. kynnet, jonka jälkeen ruiskutus tavoitepaksuuteen märkää - märälle. Voidaan ylitasoittaa noin 24 tunnin kuluttua. Vedeneristettävissä noin 7 vuorokauden kuluttua. Kuivissa olosuhteissa tasoitepinta kostutetaan vesisumutuksella. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

19 Sisärappauslaasti SR7 19 / 21 Tekniset tiedot Materiaalimenekki Vedentarve Olomuoto Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi Kerrospaksuus 1 mm:n kerros n. 1,2 kg/m² max 4,8 l / 20 kg jauhe erikoissementti harmaa 1,2 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa 1 vuosi mm, osittelu mm Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Kuivumisaika 0,5-1 h 3 7 vrk, kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja tilan kosteudesta. Alustan suhteellinen kosteus < 85% RH Kovettumisaika n. 1 vrk + 20 C Paloluokka Lämmönjohtavuus Vedenkestävyys A1 < =0,2 W/mK vedenkestävä Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

20 Seinäpinnan vahvistekangas 20 / 21 SEINÄPINNAN VAHVISTEKANGAS Tuotekuvaus Pinnanvahvistekangas harkkotalojen tasoitteiden vahvistukseen. Rullakoko 1,0 m x 50 m. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

21 Seinäpinnan vahvistekangas 21 / 21 Tekniset tiedot Pakkauskoko Paino Rullakoko 1,0 m x 50 m / rulla 4,06 kg / rll 1,0 x 50 m Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu 9.6.2016 1 / 25

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu 9.6.2016 1 / 25 Tulostettu 9.6.2016 1 / 25 08. RAPPAUSLAASTIT Rappauslaasti KS 10/90 2 Rappauslaasti KS 35/65 4 Rappauslaasti KS 50/50 6 Rappauslaasti KS 65/35 8 Rappauslaasti KS 35/65 kuitu 10 Pohjanoikaisulaasti 13

Lisätiedot

02. TULISIJALAASTIT. Tulostettu / 9

02. TULISIJALAASTIT. Tulostettu / 9 Tulostettu 1.2.2017 1 / 9 02. TULISIJALAASTIT Saviuunilaasti SUL 2 Tulenkestävä muurauslaasti TKM 4 Tulenkestävä valumassa TKV 6 Tulenkestävä korjausmassa 8 Saviuunilaasti SUL 2 / 9 SAVIUUNILAASTI SUL

Lisätiedot

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin.

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. Valmistasoitteet Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. VIIMEISTELYSILOTE Kiilto Fine HIENO, KEVYTTÄYTTEINEN VALKOINEN VIIMEISTELYTASOITE KUIVIIN

Lisätiedot

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu / 20

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu / 20 Tulostettu 5.10.2017 1 / 20 08. RAPPAUSLAASTIT Rappauslaasti KS 10/90 2 Rappauslaasti KS 35/65 4 Rappauslaasti KS 50/50 6 Rappauslaasti KS 65/35 8 Pohjanoikaisulaasti 10 Kevytrappauslaasti KEV KS 35/65

Lisätiedot

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Tulostettu 25.6.2016 1 / 7 11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Kiviväri KS 2 Kiviväri S 5 Kiviväri KS 2 / 7 KIVIVÄRI KS Tuotekuvaus Fescon Kiviväri KS on kalkkisementtiperusteinen maali, jonka tartuntaominaisuuksia,

Lisätiedot

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu / 23

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu / 23 Tulostettu 7.4.2019 1 / 23 08. RAPPAUSLAASTIT Rappauslaasti KS 10/90 2 Rappauslaasti KS 35/65 4 Rappauslaasti KS 50/50 6 Rappauslaasti KS 65/35 8 Pohjanoikaisulaasti 10 Kevytrappauslaasti KEV KS 35/65

Lisätiedot

15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET

15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET Tulostettu 9.7.2016 1 / 9 15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET Fescotop F10 2 Fescotop F45K 5 Jälkihoitoaine 8 Fescotop F10 2 / 9 FESCOTOP F10 Tuotekuvaus Fescotop F10 on sementtipohjainen lattiakovete, joka levitetään

Lisätiedot

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin.

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. Valmistasoitteet Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. VIIMEISTELYSILOTE Kiilto Fine HIENO, KEVYTTÄYTTEINEN VALKOINEN VIIMEISTELYTASOITE KUIVIIN

Lisätiedot

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tulostettu 25.6.2016 1 / 32 09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tartuntalaasti TL 2 Valumaton täyttölaasti VTL 5 Korjauslaasti KL 1,2 7 Korjauslaasti KL 3,0 10 Korrogard R 3,0 mm 13 Korjauslaasti KL 40

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TELATTAVA TASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis telattava kevyttasoite. Täyttökyky 3 mm ilman halkeilua ja hyvä tarttuvuus eri alustoille. Seinä- ja kattopinnat

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TELATTAVA TASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis telattava kevyttasoite. Täyttökyky 3 mm ilman halkeilua. Vihreän värin asteittainen vaaleneminen työvaiheiden aikana

Lisätiedot

Vedeneristyksen työvaiheet

Vedeneristyksen työvaiheet Vedeneristyksen työvaiheet Ennen työn aloitusta Alustaksi soveltuu betoni, muurattu rakenne tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy Tarkista, että betonialustan kosteus on alle 90% RH Varmista alustan

Lisätiedot

15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET

15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET Tulostettu 2.11.2019 1 / 14 15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET Fescotop F10 lattiasirote 2 Fescotop F45K lattiasirote 5 Jälkihoitoaine 8 Fescotop F90K Kovabetoni 10 Kovabetonitartuntalaasti 2-K 13 Fescotop F10

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6 1. K & H Korroosiosuoja- ja tartuntalaasti Korroosiosuojaus ja tartuntalaasti samassa, raekoko < 0,5 mm Soveltuu myös tiesuolan vaikutuksille alttiisiin

Lisätiedot

02. TULISIJALAASTIT. Tulostettu / 17

02. TULISIJALAASTIT. Tulostettu / 17 Tulostettu 20.1.2019 1 / 17 02. TULISIJALAASTIT Saviuunilaasti SUL 2 Tulenkestävä muurauslaasti TKM 4 Tulenkestävä valumassa TKV 6 Tulenkestävä korjausmassa 8 Finpeston Tulenkestävä korjausmassa 10 Finpeston

Lisätiedot

14.9.2007. Rapatut sisäpinnat. työohjeet. www.maxit.fi

14.9.2007. Rapatut sisäpinnat. työohjeet. www.maxit.fi 8 12 14.9.2007 Rapatut sisäpinnat työohjeet www.maxit.fi Lukijalle Tämä ohje on tehty sinulle, joka suunnittelet tai olet jo valinnut asuntosi sisäseinien ja -kattojen pinnoitteeksi rappauksen. Vetonit

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis karkeatasoite. Täyttökyky 30 mm ilman halkeilua. Kutistuminen vähäistä ja hyvä tarttuvuus. Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Lisätiedot

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Tulostettu 5.7.2016 1 / 40 07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Saneerauslaasti SL 2 Saneerauslaasti ILL 5 Saneerauslaasti VSL 8 Tartuntapohjuste 11 Vedeneriste 13 Saniteettisilikoni 16 Laattasaumalaasti

Lisätiedot

Vedeneristyksen työvaiheet

Vedeneristyksen työvaiheet Vedeneristyksen työvaiheet Ennen työn aloitusta Alustaksi soveltuu betoni, muurattu rakenne tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy Tarkista, että betonialustan kosteus on alle 90% RH Varmista alustan

Lisätiedot

MÄRKÄTILATASOITE TUOTESELOSTE TIKKURILA PRESTO LV

MÄRKÄTILATASOITE TUOTESELOSTE TIKKURILA PRESTO LV TIKKURILA MÄRKÄTILATASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis, kostean tilan kevyttasoite. Täyttökyky 4 mm ilman halkeilua. Kutistuminen vähäistä ja hyvä tarttuvuus. Seinä- ja

Lisätiedot

06. LATTIATASOITTEET. Tulostettu / 56

06. LATTIATASOITTEET. Tulostettu / 56 Tulostettu 4.1.2019 1 / 56 06. LATTIATASOITTEET Lattiamassa LM 6000 2 Lattialämmitystasoite LL 5500 5 Karkea lattiatasoite LM 5000 8 Hieno Lattiatasoite LT 4000 11 Viimeistelytasoite LT 3000 14 QS 30 Erikoisnopea

Lisätiedot

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tulostettu 8.4.2019 1 / 31 09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tartuntalaasti TL 2 Valumaton täyttölaasti VTL 5 Korjauslaasti KL 1,2 7 Korjauslaasti KL 3,0 10 Korrogard R 3,0 mm 13 Korjauslaasti KL 40 16

Lisätiedot

Saumaus ja pintakäsittely

Saumaus ja pintakäsittely Saumaus ja pintakäsittely Hyvin tehtyjen pintatöiden edellytyksenä on, että alusta on riittävän tasainen, puhdas ja kuiva. Kipsilevyillä ei pystytä peittämään tai korjaamaan alustan virheitä, joten alustan

Lisätiedot

14. HIEKAT. Tulostettu / 23

14. HIEKAT. Tulostettu / 23 Tulostettu 25.1.2019 1 / 23 14. HIEKAT Saumaus- ja puhallushiekka SPH 2 Puhallushiekka PH 4 Hiekoitussepeli HSS 6 Leikkihiekka LH 8 Asennus- ja Tasaushiekka TH 10 Kivituhka KVT 12 Sepeli SEP 8-16 mm 14

Lisätiedot

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix ULKOTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa Kiilto SK Märkätilatasoitteella,

Lisätiedot

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Tulostettu 12.5.2019 1 / 10 11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Kiviväri KS 2 Kiviväri S 5 Kalkkimaali KM 8 Kiviväri KS 2 / 10 KIVIVÄRI KS Tuotekuvaus Fescon Kiviväri KS on kalkkisementtiperusteinen

Lisätiedot

Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm.

Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm. TIKKURILA TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm. Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.

Lisätiedot

Tapetointi. Korjausrakentaminen TYÖOHJEET MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093

Tapetointi. Korjausrakentaminen TYÖOHJEET MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093 Tapetointi Korjausrakentaminen TYÖOHJEET Tapetointijärjestelmä paperitapetin, vinyylitapetin, non-woven-tapetin, maalaustapetin ja lasikuitutapetin kiinnitykseen. MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093

Lisätiedot

KORJAUS- RAKENTAMINEN MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT

KORJAUS- RAKENTAMINEN MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT KORJAUS- RAKENTAMINEN MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093 Saneerauskohteet suunnitellaan ja toteutetaan aina tapauskohtaisesti. Tässä ohjeessa on koottuna järjestelmiemme tuotteet, joista voidaan

Lisätiedot

MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Sertifikaatti Nro VTT /

MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Sertifikaatti Nro VTT / 1/7 TKR PINNOITTEET TYÖOHJE MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Korjaus- ja uudisrakentaminen TKR tuotteet ovat kotimaisia M1-luokan muovipohjaisia vedeneristeitä, mitkä soveltuvat myös sellaisenaan pinnoitteeksi.

Lisätiedot

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Tulostettu 22.12.2017 1 / 45 07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Saneerauslaasti SL 2 Saneerauslaasti ILL 5 Saneerauslaasti VSL 8 Tartuntapohjuste 11 Vedeneriste 13 Saniteettisilikoni 16 Laattasaumalaasti

Lisätiedot

13. FESCOTERM RAPPAUSTARVIKKEET

13. FESCOTERM RAPPAUSTARVIKKEET Tulostettu 9.3.2019 1 / 64 13. FESCOTERM RAPPAUSTARVIKKEET Lasikuituverkko 3 Rappauslevy 5 Levyrappauksen sivulista verkolla 7 Levyrappauksen ylälista 9 Liikuntasaumalista lasikuituverkolla 11 Levyrappauksen

Lisätiedot

03. MUURAUSLAASTIT. Tulostettu / 29

03. MUURAUSLAASTIT. Tulostettu / 29 Tulostettu 2.10.2016 1 / 29 03. MUURAUSLAASTIT Muurauslaasti M100/600 2 Muurauslaasti M100/600 Talvi 4 Tiivislaasti M100/600 6 Talvimuurauslaasti TML 8 Harkkolaasti M 100/500 10 Harkkolaasti M 100/500

Lisätiedot

03. MUURAUSLAASTIT. Tulostettu / 31

03. MUURAUSLAASTIT. Tulostettu / 31 Tulostettu 19.1.2019 1 / 31 03. MUURAUSLAASTIT Muurauslaasti M100/600 2 Muurauslaasti M100/600 Talvi 4 Tiivislaasti M100/600 6 Talvimuurauslaasti TML 8 Harkkolaasti M 100/500 10 Harkkolaasti M 100/500

Lisätiedot

01. KUIVABETONIT JA SEMENTTILAASTIT

01. KUIVABETONIT JA SEMENTTILAASTIT Tulostettu 29.1.2019 1 / 48 01. KUIVABETONIT JA SEMENTTILAASTIT Ohutlaasti S 06 2 Sementtilaasti S 30 4 Korrobetoni K 30 6 Korrobetoni K 45 8 Kuivabetoni S 100 10 Juotosbetoni JB 600/3 12 Juotosbetoni

Lisätiedot

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi * because välitämme you care 8-80 / 1.11.2015 Weber Superflex D2 Vedeneristysjärjestelmä www.e-weber.fi 1 Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella toteut uksella syntyy terve ja kes tävä märkätila Weberin

Lisätiedot

HÖGANÄS FB 5. Tuoteselostus Pohjustusaine FB 5 on akryylidispersioperustainen ja ennen kuivumistaan vesiliukoinen.

HÖGANÄS FB 5. Tuoteselostus Pohjustusaine FB 5 on akryylidispersioperustainen ja ennen kuivumistaan vesiliukoinen. Isojen lattialaattojen laatoitusratkaisut Laatoitettaessa pintoja isoilla laatoilla on kiinnitettävä erityistä huomiota alustan tasaisuuteen. Alustan tasoittaminen onnistuu parhaiten juoksevalla tasoitteella.

Lisätiedot

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Tulostettu 5.1.2019 1 / 41 07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Saneerauslaasti ILL 2 Saneerauslaasti VSL 5 Tartuntapohjuste 8 Vedeneriste 11 Saniteettisilikoni 14 Laattasaumalaasti SML 16 Saneerauslaasti

Lisätiedot

Huippuluokan sisämaalit ammattilaisille

Huippuluokan sisämaalit ammattilaisille ammattilaistuotteet Teknoksen uusi TeknosPro-tuotesarja sisältää laadukkaita ja teknisesti edistyksellisiä pintakäsittelyratkaisuja ammattirakentamiseen. TeknosPro kohottaa rakentamisen laatua. Sarjan

Lisätiedot

Antimikrobiset maalit

Antimikrobiset maalit Antimikrobiset maalit TIMANTTI CLEAN Antimikrobinen sisämaali Käyttötarkoitus: Pintamaali kohottamaan hygieniatasoa kuiviin, kosteisiin ja märkiin tiloihin Tyyppi: Vesiohenteinen akrylaattidispersiomaali

Lisätiedot

Laastit, tasoitteet, vedeneristeet ja julkisivupinnoitteet. suomalaisiin olosuhteisiin. www.fescon.fi

Laastit, tasoitteet, vedeneristeet ja julkisivupinnoitteet. suomalaisiin olosuhteisiin. www.fescon.fi Laastit, tasoitteet, vedeneristeet ja julkisivupinnoitteet suomalaisiin olosuhteisiin. www.fescon.fi Kuivabetonit ja sementtilaastit Talvipystysaumabetoni K30 ja K40 Talviolosuhteissa tapahtuvaan betonielementtien

Lisätiedot

Rakennusmaalit. kansi. Rakennusmaalit ja tasoitteet sisäseiniin ja -kattoihin. Rakennusmaaleja nyt valmissävyssä maalarinvalkoinen (G497)

Rakennusmaalit. kansi. Rakennusmaalit ja tasoitteet sisäseiniin ja -kattoihin. Rakennusmaaleja nyt valmissävyssä maalarinvalkoinen (G497) Rakennusmaalit Rakennusmaalit ja tasoitteet sisäseiniin ja -kattoihin Rakennusmaaleja nyt valmissävyssä maalarinvalkoinen (G497) kansi Laadukkaat, kestävät rakennusmaalit ammattilaisille LUJA Tikkurilan

Lisätiedot

Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa

Lisätiedot

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Tulostettu 29.12.2018 1 / 44 07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Saneerauslaasti SL 2 Saneerauslaasti ILL 5 Saneerauslaasti VSL 8 Tartuntapohjuste 11 Vedeneriste 14 Saniteettisilikoni 17 Laattasaumalaasti

Lisätiedot

PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ.

PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ. PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ. Juvan teollisuuskatu 21 B Puh. 09-774 2720 www.kivira.fi 02920 Espoo Fax. 09-774 27211 info@kivira.fi

Lisätiedot

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy.

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. RT/ SP 18.02.2010 Työselostus Märkätilojen vedeneristys ja laatoitus Uudisrakentaminen Malli 1. Seinät Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. 1.1 Alustan käsittely Betoni tai

Lisätiedot

BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8

BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8 BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8 BIOMASSA PINNOITTEET Työohje Märkätilojen vedeneristys Korjaus- ja uudisrakentaminen BIOMASSA tuotteet ovat kotimaisia M1-luokan muovipohjaisia vedeneristeitä,

Lisätiedot

14. HIEKAT. Tulostettu / 21

14. HIEKAT. Tulostettu / 21 Tulostettu 14.2.2017 1 / 21 14. HIEKAT Saumaus- ja puhallushiekka SPH 2 Puhallushiekka PH 4 Hiekoitussepeli HSS 6 Leikkihiekka LH 8 Asennus ja Tasaushiekka TH 10 Kivituhka KVT 12 Sepeli 8-16 mm 14 Puhallusrae

Lisätiedot

Laastit ja Tasoitteet

Laastit ja Tasoitteet Laastit ja Tasoitteet Muurauslaastit Muurauslaasti M 100/600 soveltuu poltettujen tiilien ja kalkkihiekkatiilien muuraukseen ulko- ja sisätiloissa. Muurauslaastia on saatavana harmaan lisäksi 12 eri vakiovärissä.

Lisätiedot

10. MINERAALIPINNOITTEET JA OHUTRAPPAUSLAASTIT

10. MINERAALIPINNOITTEET JA OHUTRAPPAUSLAASTIT Tulostettu 27.2.2017 1 / 31 10. MINERAALIPINNOITTEET JA OHUTRAPPAUSLAASTIT Julkisivupinnoite JSP 0,5 2 Julkisivupinnoite JSP 1,5 5 Kalkkisementtipinnoite KSP 8 Jalolaasti JL 11 Kuultorappauslaasti KRL

Lisätiedot

SISÄTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

SISÄTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix SISÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET SEINÄT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa Kiilto OT Light, TM DF, TT, SR DF tai SK Märkätilatasoitteella.

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane Max Stop Vedeneristysmassa Tätskikt Membrane Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi MaxStop-Telattava vedeneristysjärjestelmä koostuu seuraavista osista: 1. MaxStop Primer tai MaxStop kosteussulku

Lisätiedot

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET LATTIOIDEN LAATOITUS SISÄTILOISSA 1. Pohjusta tasoitettava huokoinen alusta 1:4 vedellä ohennetulla Start Primerilla. 2. Tasoita

Lisätiedot

Helppo ja riskitön ratkaisu kiinteistön kunnossapitoon

Helppo ja riskitön ratkaisu kiinteistön kunnossapitoon linjasaneeraus LAKKA LINJASANEERAUS Helppo ja riskitön ratkaisu kiinteistön kunnossapitoon Linjasaneeraus eli putkiremontti tulee yleensä ajankohtaiseksi kiinteistöissä, joissa putkistojen ikä alkaa lähestyä

Lisätiedot

Conbit. Älä sekoita laastia kerralla enempää kuin ehdit käyttämään 45 minuutissa. Hävitä kovettumaan alkanut laasti.

Conbit. Älä sekoita laastia kerralla enempää kuin ehdit käyttämään 45 minuutissa. Hävitä kovettumaan alkanut laasti. Conbit Nopeasti kuivuva, vesitiivis ja pakkasenkestävä laasti betonilaattojen, luonnonkivien ja reunakivien saumaamiseen sekä kiinnittämiseen asfalttiin tai betoniin KÄYTTÖKOHTEET Hyvien tartuntaominaisuuksien

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen RT/ SP 23.10.2008 Työselostus Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen Malli Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä ja vaativat ammattitaitoista suunnittelua. Mikäli kyseessä on vesivahinkokohde, tulee

Lisätiedot

Yki Rouhepinnoite viimeistelee talon ulkokuoren ja lopullisen ilmeen. Rakennusteknisesti oikein toteutettu sokkeli ja julkisivu on pitkäikäinen ja

Yki Rouhepinnoite viimeistelee talon ulkokuoren ja lopullisen ilmeen. Rakennusteknisesti oikein toteutettu sokkeli ja julkisivu on pitkäikäinen ja Hyvin peittävä, arvokkaan näköinen rouhepinnoite on suunniteltu erityisesti uusille ylitasoitetuille harkkopinnoille sekä betonipinnoille. Soveltuu myös maalatuille betonipinnoille. Markkinoiden laajin

Lisätiedot

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT JOULUKUU 2011 Korvaa T 300-esitteen ENOFIX T 300 LAATTALAASTI VESIEISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN enofix T 300 on kaksikomponenttinen (T 300 K + T 300 P) laattalaasti, joka kovetuttuaan muodostaa elastisen

Lisätiedot

sidosaineet ja liimat

sidosaineet ja liimat sidosaineet ja liimat AIR-ONE Ultra kevyt, korkean hyötysuhteen ja -polymeroitumisasteen omaava yksi komponenttinen kiinnityslaasti keraamisille laatoille. Ominaisuudet o korkea tehokkuus o yksikomponenttinen

Lisätiedot

SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ

SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ SCHÖNOX HA Työohjeistus SCHÖNOX HA vedeneristysjärjestelmälle VTT-C-5605-10 hyväksynnän mukaisesti Versio: 1-2010 Huokoiset imevät seinäpinnat pohjustetaan 1:3 vedellä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI (1/5) 1. VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI 1. Levitä Pukkila Saneerauslaastia tai Pukkila Vaaleaa Saneerauslaastia (~3 mm kerros) joko yhdellä tai kahdella työstökerralla. Huom! Laastipetin

Lisätiedot

LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY

LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY 1 LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS 6.2.2018 DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY 2 BETONIPAIKKAUKSET 3 Laastipaikkauksilla ja pienimuotoisilla

Lisätiedot

SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022

SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SEINÄT 1. Pohjusta kuivunut ja pölytön seinäpinta Kiilto Keraprimerilla. Kiilto Keraprimer ohennetaan vedellä 1:1. Anna pohjustusaineen kuivua

Lisätiedot

MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE

MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE Kun teet lattia- ja seinäpintoja mikrosementillä, on tärkeää noudattaa näitä käyttöohjeita, jotka sisältävät tarkat ohjeet työvaiheille: 1. Puhdista ja esivalmistele (mm. tasoitus)

Lisätiedot

SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ LATTIA

SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ LATTIA SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ 2014/ToV SAKRET kylpyhuonejärjestelmä sisältää VTT:n sertifioimat tuotteet asuntojen ja hotellihuoneiden kylpyhuoneisiin, WC-tiloihin ja kodinhoitohuoneisiin. Tutustu tähän

Lisätiedot

Laastit. Laastit. sivut 36-71. Sisäseiniin ja -kattoihin. Uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin.

Laastit. Laastit. sivut 36-71. Sisäseiniin ja -kattoihin. Uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin. Laastit sivut 36-71 Sisäseiniin ja -kattoihin. Uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin. 36 Laastit Yleistä Knauf:n valikoimista löytyy useita rappauslaasteja. Lisäksi saatavilla on kipsipohjaisia saumatasoitteita

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Fescon Lattia -järjestelmät, -tuotteet ja -tarvikkeet

Fescon Lattia -järjestelmät, -tuotteet ja -tarvikkeet Fescon Lattia -järjestelmät, -tuotteet ja -tarvikkeet www.fescon.fi FESCON LATTIA PUMPATTAVAT LATTIATASOITTEET Fescon pumpattavat lattiatasoitteet Flow-tuoteperhe Fesconin pumpattavat lattiatasoitteet

Lisätiedot

RENOFIX RT 310 P TARTUNTADISPERSIO

RENOFIX RT 310 P TARTUNTADISPERSIO TAMMIKUU 2011 Korvaa T 310 P-esitteen marraskuu 1996 ENOFIX T 310 P TATUNTADISPESIO enofix T 310 P on polymeeridispersio, jolla voidaan parantaa betonin/betonin tai betonin/laastin välistä tartuntaa. enofix

Lisätiedot

SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022

SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SEINÄT 1. Mittaa ja katkaise vuota (lattiasta kattoon) ja lisää 5 cm kääntövara lattialle. 2. Mittaa 95 cm kulmasta ja tee merkintä. Vuota

Lisätiedot

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille EPS lightbeton 60 Kiinteille ja kelluville lattioille mira EPS lightbeton 60 - ei pölyä ilmassa mira EPS -kevytbetoni on EPS -rakeisiin perustuva kevyt ja nopeasti kovettuva lattian valumassa. Tuote toimitetaan

Lisätiedot

KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje

KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje Rapattava alusta Kevytbetoni (Siporex), kevytsorabetoni (Leca-harkko), betoni,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVANTILAN LATTIAT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVANTILAN LATTIAT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- voidaan ohentaa

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoCrete SM

Tekninen tietolehti StoCrete SM Pikakorjauslaasti, polymeerimodifioitu, sementtisideaineinen, kerrospaksuus 3-40 mm Ominaista Käyttö Ominaisuudet Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia Tekniset tiedot Alusta Vaatimukset muotoilulaastina

Lisätiedot

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille EPS lightbeton 60 Kiinteille ja kelluville lattioille mira EPS lightbeton 60 - ei pölyä ilmassa mira EPS -kevytbetoni on EPS -rakeisiin perustuva kevyt ja nopeasti kovettuva lattian valumassa. Tuote toimitetaan

Lisätiedot

Kodin kylpytilat kuntoon lattiasta kattoon

Kodin kylpytilat kuntoon lattiasta kattoon Linjasaneeraus Kodin kylpytilat kuntoon lattiasta kattoon LAKKA LINJASANEERAUS Helppo ja riskitön ratkaisu kiinteistön kunnossapitoon Linjasaneeraus eli putkiremontti tulee yleensä ajankohtaiseksi kiinteistöissä,

Lisätiedot

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Pohjatyöt ja vaatimukset Pohjusteaineen (primer) käyttö Mikrosementti Käsittelyaineen käyttö - Liukkaudenestoaine Sivu 2 3 4-5 6 1 Ohjeistukset

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- laimenna 1:1

Lisätiedot

04.01.2013 8.5 ILMAVUOTOJEN EHKÄISY ALAPOHJARAKENTEESSA Yleistä Seinän ja lattian rajakohdan ja alapohjan muiden läpivientien ilmavuotokorjaukset toteutetaan tiivistämisellä. Rajakohdista poistetaan vanhat

Lisätiedot

Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti. Linjasaneeraustuotteita. Käsittelyohjeita. www.kivira.fi

Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti. Linjasaneeraustuotteita. Käsittelyohjeita. www.kivira.fi Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti Linjasaneeraustuotteita Käsittelyohjeita www.kivira.fi Lattiabetonit Lattia- ja seinä tasoitteet Speed Estrich E 300 SE 1 Lattiabetoni Käsi- ja konekäyttöön, pumpattavissa.

Lisätiedot

RT Y-37419 RT/KH 554-37419. VETONIT SISÄPINNAT JA VEDENERISTYS maxit Oy Ab

RT Y-37419 RT/KH 554-37419. VETONIT SISÄPINNAT JA VEDENERISTYS maxit Oy Ab Syyskuu 2007 Voimassa lokakuuhun 2010 1 (10) RT Y-37419 RT/KH 554-37419 44.3 Talo 2000 VETONIT SISÄPINNAT JA VEDENERISTYS maxit Oy Ab SR/5000/RP Oy/Rakennustieto Oy www.rakennustieto.fi Rakennustietosäätiö

Lisätiedot

LUONNONKIVIPINNOITE TUOTESELOSTE TIKKURILA TUNTO KIVI. Vesiohenteinen kivipinnoite. Efektiseinät sisätiloissa.

LUONNONKIVIPINNOITE TUOTESELOSTE TIKKURILA TUNTO KIVI. Vesiohenteinen kivipinnoite. Efektiseinät sisätiloissa. TIKKURILA LUONNONKIVIPINNOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen kivipinnoite. Efektiseinät sisätiloissa. Uudet ja ennen maalatut betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja lastulevypinnat.

Lisätiedot

PALOTEKNISET SAUMAUKSET JA TIIVISTYKSET

PALOTEKNISET SAUMAUKSET JA TIIVISTYKSET PALOTEKNISET SAUMAUKSET JA TIIVISTYKSET Palosaumaukset ja -tiivistykset tulee toteuttaa siten, ettei tulipalo, palon muodostama savu ja myrkylliset palamiskaasut pääse leviämään palo-osastosta toiseen.

Lisätiedot

14.7.2006. Korvaa esitteen 8 10/1.9.2005. Vetonit sisäpinnat. www.maxit.fi

14.7.2006. Korvaa esitteen 8 10/1.9.2005. Vetonit sisäpinnat. www.maxit.fi Vetonit sisäpinnat 8 10 14.7.2006 Korvaa esitteen 8 10/1.9.2005 www.maxit.fi SISÄLTÖ MAXIT PALVELUKSESSASI 3 VETONIT RATKAISUT SEINIIN JA KATTOIHIN 4 Kuivien tilojen tasoitteet ja pinnoitteet 4 Kosteutta

Lisätiedot

KÄYTTÖVALMIS JA SÄVYTETTÄVÄ SOKKELILAASTI

KÄYTTÖVALMIS JA SÄVYTETTÄVÄ SOKKELILAASTI TIKKURILA KÄYTTÖVALMIS JA SÄVYTETTÄVÄ SOKKELILAASTI TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen sementtivapaa sävytettävä valmislaasti. Sokkelit. Betoni-, harkko- ja levypintojen ylitasoitukseen ulkona.

Lisätiedot

Rappaustyypin valinta alustan mukaan

Rappaustyypin valinta alustan mukaan Poltettutiili, kevytsoraherkko, betoniharkko, betoni tai vastaava Rappaus: yleensä Bayosan LL 66, SL 67, RK 39. Rappauslaastin valintaan vaikuttaa tuleva pinnoite, ympäristö jne. Yleisesti rappauspaksuuden

Lisätiedot

saumaus- ja tiivistysaineet

saumaus- ja tiivistysaineet saumaus- ja tiivistysaineet POWERCOLOR Sementtipohjaisen saumalaastin uusinta sukupolvea sisältää hopea ioneja ja käytetään 1 5 mm leveisiin saumoihin. SILVER ACTIVE SYSTEM on oligodynaaminenhopea ionien

Lisätiedot

Helposti levittyvää designia. weber.floor CASA Designlattia. www.e-weber.fi

Helposti levittyvää designia. weber.floor CASA Designlattia. www.e-weber.fi Helposti levittyvää designia weber.floor CASA Designlattia www.e-weber.fi WEBER.FLOOR CASA Uusi mineraalipohjainen ja saumaton Suomessa kehitetty ja valmistettu Designlattia HELPOSTI LEVITTYVÄÄ DESIGNIA

Lisätiedot

1.7.2009. Korvaa esitteen 8 10/14.7.2006. Vetonit sisäpinnat. www.maxit.fi

1.7.2009. Korvaa esitteen 8 10/14.7.2006. Vetonit sisäpinnat. www.maxit.fi Vetonit sisäpinnat 8 10 1.7.2009 Korvaa esitteen 8 10/14.7.2006 www.maxit.fi SISÄLTÖ MAXIT PALVELUKSESSASI 3 VETONIT RATKAISUT SEINIIN JA KATTOIHIN 4 Kuivien tilojen tasoitteet 4 Kosteutta kestävät tasoitteet,

Lisätiedot

KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TUOTESELOSTE TIKKURILA YKI SOKKELIMAALI. Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit

KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TUOTESELOSTE TIKKURILA YKI SOKKELIMAALI. Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit TIKKURILA KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit Betonisokkeleiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkosokkeleiden

Lisätiedot

LITOCHROM STARLIKE. Käyttökohteet:

LITOCHROM STARLIKE. Käyttökohteet: LITOCHROM STARLIKE Kaksikomponenttinen epoksikiinnitys- ja saumausaine keraamisille seinä- ja lattialaatoille sekä keraamisille että lasimosaiikeille.. Kiinnitysaineena käytettäessä, alustan tulee olla

Lisätiedot

Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista ennen työn aloittamista.

Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista ennen työn aloittamista. RT/ SP 20.03.2012 Työselostus Peltielementtikylpyhuoneen saneeraus Korjausrakentaminen Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista

Lisätiedot

Laastit ja tasoitteet

Laastit ja tasoitteet Laastit ja tasoitteet Kipsipohjaiset laastit ovat helppokäyttöisiä sisärappaustuotteita, jotka soveltuvat miltei kaikille pinnoille. Niiden avulla voidaan tehdä esim. sisäpuoliset betoni-, kevytbetoni-,

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoPox 452 EP

Tekninen tietolehti StoPox 452 EP EP-pohjuste Ominaista Käyttö Ominaisuudet Ulkonäkö Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia sisä- ja ulkokäyttöön lattiapinnoilla kapillaari- ja huokostäyttöön sementtiperustaisilla alustoilla pohjusteena kosteilla

Lisätiedot

AC95 PALOTEKNINEN AKUSTIIKKAMASSA JA LIIMA

AC95 PALOTEKNINEN AKUSTIIKKAMASSA JA LIIMA SIVU: 1 / 6 d AC95 PALOTEKNINEN AKUSTIIKKAMASSA JA LIIMA Väri Tuotekoodi Koko Kpl/ltk Valkoinen AC95900 900ml 9 Tuotekuvaus AC95 on korkealujuuksinen, palotilanteessa turpoava, pysyvästi elastinen akustiikkamassa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- voidaan ohentaa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN LATTIAT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN LATTIAT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- voidaan ohentaa

Lisätiedot

Baumit Normaalirappaus

Baumit Normaalirappaus Perinteinen Kolmikerrosrappaus Baumit Normaalirappaus KS-laasteilla Erityisesti mineraalisille julkisivuille Parantaa ääneneritystä Diffusioavoin Perinteinen Baumit Paksurappaus taloudellista, nopeaa ja

Lisätiedot