JAKSOTIEDOTE 4. rehtori. Rehtori tiedottaa. Ryhmänohjaus. Onneksi on aikuislukio. Ajankohtaista: kurssit alkavat ma 10.2.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JAKSOTIEDOTE 4. rehtori. Rehtori tiedottaa. Ryhmänohjaus. Onneksi on aikuislukio. Ajankohtaista: 4.2.2014. kurssit alkavat ma 10.2."

Transkriptio

1 JAKSOTIEDOTE 4 Onneksi on aikuislukio. Rehtori tiedottaa Neljäs jakso on alkamassa. Tämä tietää perinteisesti sitä, että ajatukset on suunnattu jo pitkälle ensi lukuvuoteen. Oletko Sinä jo miettinyt ensi lukuvuoden opintoja? Me haluamme suunnata katseet ja toimintamme kaikin tavoin monipuoliseen koulutustulevaisuuteen, sillä on mukava nähdä koulussamme iloisia oppijoita! Tässä jaksotiedotteessa saat jo katsauksen tulevasta lukuvuodesta. Hyvää kannattaa vähän odottaa Ajankohtaista: kurssit alkavat ma Yhteistyöterveisin rehtori 3. jakson koepalautukset to Ryhmänohjaus Tutkinto-opiskelijoiden kannattaa miettiä opintoja eteenpäin. Käytä apuna opiskelusuunnitelmaasi, opinto-opasta ja yo-suunnitelmaasi. Mieti, mitä kursseja tarvitset ja milloin pystyt ne suorittamaan. Oppiaineesta, jonka aiot kirjoittaa, sinun kannattaa valita kaikki syventävät ja koulukohtaiset kurssit pakollisten kurssien lisäksi. Mieti myös yo-aikatauluasi, ja tee sen perusteella ensin etenemispäätös ja sitten ensi lukuvuoden valinnat. Aineopiskelijoiden valinnanvapaus on laaja. Kaikki on mahdollista. Koko tarjonta on kaikkien käytössä. Siitä vaan miettimään ensi lukuvuoden opiskelunautintoja. rästikoe pe (ilmoittautuminen viimeistään ti 25.2.) ennakkotietoa ensi lukuvuodesta yo-kokeet alkavat äidinkielen tekstitaidon kokeella pe 7.2. Ryhmänohjaajan tuokio on maanantaina klo ja/tai verkkoympäristössä ja henkilökohtaisena tapaamisena. Teemoina ovat yo-kirjoitukset HOPS, opiskelijan opintosuunnitelmat, valtakunnallisten syventävien ja koulukohtaisten syventävien kurssien merkitys opintojen suunnitelmassa suunnittelun apuna opinto-opas, kurssien yleissuunnitelma, henkilökohtainen opintosuunnitelma kesälukio syksyn kirjoituksissa urakkansa alkavien mahdolliset lukilausunnot ja -testaukset Ryhmänohjaajat: STARTTI Maarit Rintala lk 224 L13 Pia Mäki lk 225 L12 Mervi Dahlroos lk 135 L11 Anne Leino lk 203 Muista myös mahdollisuus henkilökohtaiseen tapaamiseen ryhmänohjaajan kanssa. Varaa aikasi sähköpostitse! Lisäksi: Opo tiedottaa 2 Ylioppilastutkinnon koepäivät Ensi lukuvuoden suunnitelmia Tämän jakson kursseja 5-7 Viidennen jakson kursseja 7 Kirjasto 8

2 JAKSOTIEDOTE 4 Sivu 2 HUOMAA kolmannen jakson palautusilta on to 13.2., samoin neljännen jakson palautusilta on to Opo tiedottaa JATKO-OPINTOILLAT Tule pohtimaan opon kanssa yhdessä jatko-opintomahdollisuuksiasi ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Ammattikorkeakoulu-ilta to klo Mediateekki Yliopisto-ilta ti 4.3. klo Mediateekki YHTEISHAKU Ammattikorkeakoulujen yhteishaku Kevään hakuaika: , haku päättyy klo Voit hakea enintään neljään hakutoiveeseen. Demossa voit ennen varsinaista hakuaikaa tutustua palveluun ja yhteishaun koulutustarjontaan klikkaamalla painiketta "Harjoittele hakemista demossa" täydennyshaku (AMK) Nuorten vieraskielinen AMK-koulutus Yliopistojen yhteishaku Kevään hakuaika: , haku päättyy klo Voit hakea enintään yhdeksään hakukohteeseen Taideyliopisto ja Tampereen yliopiston teatterityö Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku haku päättyy klo haku päättyy klo Hakuneuvonta hakijoille ja hakijoiden huoltajille s-posti: neuvonta(at) opintopolku.fi, puh arkisin klo 9-13 Demo-haku on avoinna asti osoitteessa koulutus.opintopolku.fi Opintopolku.fi Opintopolku.fi-palvelusta saat tietoa yhteishakuinfoista ja ajankohtaista asiaa korkeakoulujen yhteishaun uudistuksessa. Verkkopalvelusta löytyy tietoja koulutukseen hakeutumisesta, Ylioppilastutkinnon koepäivät opiskelijavalinnoista, opiskelusta ja urasuunnittelusta. Korkeakoulujen syksyn koulutustarjonta julkaistaan Opintopolussa kesällä ks.lisää fi OPO-MAARIT KANSLI- ASSA KYSYMYKSIÄSI VARTEN aloituspäivänä ma klo keskiviikkoisin klo ke 12.2, 26.2., 5.3., 19.3., 26.3., 2.4. OPINTO-OHJAAJAN TA- VOITAT lukuvuoden aikana varmimmin ma-to klo joko henkilökohtaisesti aikuislukiolla (opohuone 228), Wilman kautta tai sähköpostitse. Henkilökohtainen ohjausaika kannattaa varata joko kansliasta tai suoraan opolta sähköpostitse tai Wilman kautta. Voit kääntyä opintoohjaajan puoleen suunnitellessasi opintojasi ja ylioppilastutkintoasi sekä pohtiessasi jatko-opintoja äidinkieli, tekstitaito pitkän vieraan kielen kuuntelukoe toisen kotimaisen kielen, ruotsin, kuuntelukoe lyhyen vieraan kielen kuuntelukoe äidinkieli, esseekoe JA suomi toisena kielenä koe uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto vieras kieli, pitkä oppimäärä toinen kotimainen kieli, ruotsi matematiikka psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia vieras kieli, lyhyt oppimäärä Muistathan saapua viime vinkit -tilaisuuksiin, joihin olet ilmoittautunut! Tilaisuuksien ajat ja paikat voit tarkistaa koulumme kotisivuilta tai opiskelijoiden ilmoitustaululta.

3 Sivu 3 ENSI LUKUVUODEN SUUNNITELMIA Uutta, uutta... Haluamme tarjota opiskelijoille miellyttäviä opiskeluvuosia ja laaja-alaista oppimista. Emme halua, että oppiaine jää yksittäisiksi kursseiksi, vaan että kursseista koostuu sulava kokonaisuus. Toinen kurssi tukee ja vahvistaa toista. Siksi kokeilemmekin äidinkielessä ja kirjallisuudessa kahden kurssin sulautuvaa yhteen soljumista kahden jakson aikana. Tulossa on loistava kokonaisuus. Kokeile! Kurssinumerointi ja kurssien nimet uusiutuvat jonkin verran. Opetussuunnitelma ei muutu. Porin lukiot yhtenäistävät kurssitarjonnan niin, että kaikilla on samanniminen kurssi samalla kurssitunnuksella. Tämä helpottaa lukioiden Aikuislukiossa tehdään parhaillaan ensi lukuvuoden kurssisuunnitelmia. Lukuvuoden aikana aikuislukion pakolliset kurssit ja osa valtakunnallisista syventävistä kursseista toteutetaan kahteen kertaan, osa kertaalleen. Koulukohtaiset kurssit toteutetaan tarvelähtöisesti, osa (kuten yopreppauskursseja) sekä elokuun kesälukiossa että lukuvuoden mittaan. Kurssitarjonta pyritään tekemään järkeväksi, monipuoliseksi ja erilaisia opiskelijoita palvelevaksi. Tarkoituksena on saada opiskelijan tavoite, kysyntä ja tarjonta kohtaamaan hyvin toisensa. Jotta kurssit saavuttaisivat mahdollisimman monta opiskelijaa, käytämme edelleen eri opetus- ja oppimismenetelmiä. Tarjoamme siis lähi-, monimuoto- ja verkkokursseja. Lähi- ja monimuotokurssit toteutetaan iltaisin samoin kuin mahdolliset verkkokurssien tapaamiset. Suurin osa verkkokursseista on käytettävissä ja opiskeltavissa syyskuun alusta huhtikuun loppuun, osa on sidottu jaksoihin. Osa kursseista järjestetään useammalla tavalla toteutettuina, osa vain yhdellä. ja opiskelijoiden yhteistyötä huomattavasti. Älä huolestu. Kaikki aikuislukion kurssit tarjotaan edelleen, ja kaikki sujuu vanhaan tuttuun tapaan. Apua saat aina. Tietoa teknisistä muutoksista tulee viidennen jakson tiedotteessa, ryhmänohjauksissa, kotisivuilla, Wilmassa jne. Ensi lukuvuoden kurssitarjotin ilmestyy maalishuhtikuun vaihteessa. Samaan aikaan julkaistaan myös uusi jaksojärjestys. Kesälukio Kesälukio 2014 tarjoaa oivan vaihtoehdon jakaa opintoja ympäri lukuvuoden. pauskursseja syksyn yokokelaille, toki näitä kursseja kannattaa hyödyntää kevään 2015 kirjoituksiakin ajatellen. Näillä kursseilla pystyy mukavasti tasaamaan varsinaisen lukuvuoden opiskelumäärää ainakin ajallisesti. Samalla pystyy siis hyvin valmistautumaan sekä kevään että syksyn ylioppi- Porin aikuislukion järjestämä kesälukio on saanut todella vankan aseman. Sitä kannattaa hyödyntää. Kesäkuussa on pakollisia kursseja kaikille opiskelijoille ja elokuussa preplastutkinnon kokeisiin. Kesälukion esite ja kurssitarjonta valmistuvat helmikuun aikana. Huomaa, että kesälukioon täytyy ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen tapahtuu jo totuttuun tapaan sähköisesti Wilman kautta! Tutustu siis esitteeseen ja ilmoittautumisohjeisiin.

4 JAKSOTIEDOTE 4 Sivu 4 Starttilukiosta tulee lukioon valmentava koulutusvuosi Starttilukiosta tulee lukioon valmentava koulutusvuosi. Perinteisesti kursseja järjestetään äidinkielessä, matematiikassa, englannissa ja ruotsissa. Nyt tarjontaan lisätään luonnontieteelliset opinnot, yhteiskuntatietous ja kulttuurin tuntemus. Koko tarjonnan voi opiskella yhden vuoden aikana. Opintokokonaisuus valmentaa hyvin varsinaisiin lukioopintoihin ja on oiva pohjakoulutus henkilöille, joiden aikaisemmista opinnoista on jo hivenen aikaa. Tuoreemmillekin peruskouluopinnoille se antaa lisäpotkua lukioon, sillä tässä yhteydessä voi korottaa tai täydentää perusopetuksen arvosanoja. Lukioon valmentavan vuoden, starttilukion, aikana voi opiskella myös pakollisia lukiokursseja, jotka tietenkin huomioidaan jo valmiiksi lukiosuorituksiksi lukiopuolella. Aikuislukion kurssitarjottimesta löytyvät myös startin kurssit, sillä niitä voi hyödyntää myös lukioopinnoissa esim. vaikeaksi koettujen kieliopintojen kohdalla. Ne toimivat hyvin preppauskursseina. Lukioon valmentavan vuoden, starttilukion, jälkeen voi hakeutua varsinaisiin lukio-opintoihin aikuislukioon tai vasta perusopetuksen päättäneet voivat hakeutua uudelleen päivälukioon. Kesälukion esite ja kurssitarjotin ovat saatavilla helmi maaliskuun vaihteessa. Kaksoistutkinto Kaksoistutkinnon kurssitarjotin ja jaksojärjestys valmistuu maalis-huhtikuun aikana. Jatkavilla opiskelijoilla huomioidaan koulu- tusalakohtaiset yleissuunnitelmat. Päiväopetuksena tarjotaan äidinkielen, englannin, lyhyen matematiikan ja yhteiskuntaopin kursseja. Ilta-, monimuotoja verkkotarjotin on myös kaksoistutkintolaisten käytettävissä. TIEDOTAMME kotisivuilla ja FB:ssa sekä Wilmassa heti, kun esitteet, uudet kurssitarjottimet ja jaksojärjestykset ovat käytettävissäsi. Muistin virkistykseksi... Ilta ja monimuotokursseille ilmoittaudutaan jakson avauspäivänä. Verkkokursseille ilmoittaudutaan kansliaan. Koko lukuvuoden auki oleville verkkokursseille voi ilmoittautua vielä huhtikuun loppuun asti. Muista myös LSE-tarjonta!

5 Sivu 5 Starttikursseja tässä jaksossa Englanti Englannin opinnot jatkuvat kurssilla en04. Aloitus klo Muut tunnit maanantaisin ja keskiviikkoisin klo luokassa 304. Welcome! Leena Henriksson (LH) Matematiikka Kurssilla ma04, Geometrian perusteita, jatketaan matematiikan lukiovalmiuksien saavuttamista. Voit tulla kurssille vaikka et olisi ollut mukana kursseilla ma01 - ma03. Kurssin aiheita ovat tasogeometrian perusteita (piiri ja pinta-ala), Pythagoraan lause, suorakulmaisen kolmion trigonometria, avaruuskappaleiden tilavuus ja pinta-ala sekä laskimen käytön harjoitustunti ma klo (trigonometriset funktiot). Kurssin aloitustunti on ma klo Luokassa 218. Jatkossa tunnit ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo Tervetuloa! Pauli Mäki Lukiokursseja tässä jaksossa RUB6 ruotsin syventävä kurssi. Kurssi sopii erityisesti syksyn kirjoittajille. Ylioppilastutkintolautakunta on ilmoittanut painottavansa syventäviä kursseja yotehtävien laadinnassa. Aloitustunti ma klo luokassa 203. Huomaa myös jaksossa V alkava RUB7-kurssi. Tervetuloa Anne Leino ENA7 englannin kielen syventävä kurssi Luonto ja kestävä kehitys Kurssilla opitaan monipuolinen luonto- / ympäristösanasto aiheeseen liittyvien tekstien avulla. Kurssiin kuuluva kieliopin kertausosio syventää kielitaitoa. Valitse tämä kurssi, sillä yo-tutkintolautakunta on ilmoittanut painottavansa englannin yokokeessa juuri syventäviä kursseja. Kurssin 7 teemat ovat olleet hyvin tavallisia yo-kokeessa. Oppikirjana: Profiles 7. Tervetuloa kurssille! Riitta Ylitalo ENA10 englannin kuuntelukurssi suositellaan suoritettavaksi ensimmäisen lukio-opiskeluvuoden aikana. Kurssilla harjoittelemme monipuolisesti englannin kuullun ymmärtämisen taitoja erilaisten tehtävätyyppien avulla, ilman kotiläksyjen tuomaa painolastia. Myös sanavarasto karttuu. Tehtävät ovat lähinnä yokirjoitusten lyhyen englannin tasoa. Tule mukaan harjoittelemaan! Terveisin Riitta Ylitalo Opiskellaan ranskaa! Ranskan opiskelut jatkuvat kursseilla RAB33 ja RAB38. Aloituskerta on ma RAB33:lla ja RAB38:lla , jolloin käymme yhdessä läpi mm. kurssisuunnitelman ja ohjeet ensimmäisille tunneille. Oppitunnit ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin alkaen RAB ja RAB Venez nombreux! Tiina Martikainen Opiskellaan italiaa! Tässä jaksossa jatketaan kurssilla IAB34. Aloituskerta on maanantaina , ja oppitunnit pidetään tiistaisin ja torstaisin alkaen. Benvenuti tutti! Tiina Martikainen TALVI- LOMAA on viikko 8 eli

6 JAKSOTIEDOTE 4 Sivu 6 Lukiokursseja tässä jaksossa matematiikka ja fysiikka Opastusta funktiolaskimen käyttöön ma klo lk 218. Aiheena ovat trigonometriset funktiot. Talousmatematiikka MAB 7 Suosittelen kurssia kaikille, niin lyhyen kuin pitkänkin matematiikan opiskelijoille. Kurssilla käsitellään prosenttilaskentaan, verotukseen, korkolaskentaan, sijoittamiseen, rahoitukseen ja rahan arvoon ja sen muutoksiin liittyviä arkielämän tehtäviä. Kurssin pohjatiedoksi riittää lyhyen matematiikan ensimmäinen kurssi tai pitkän matematiikan kurssit 1 ja 2. Kurssilla käydään läpi vain lyhyesti lukujonoihin liittyvä teoria, joten kurssien MAB 6 tai MAA9 puuttuminen ei aiheuta ongelmaa. Tule rohkeasti opiskelemaan arkielämän matematiikkaa! Mervi Dahlroos GE4. Aluetutkimus Maantieteen 4. kurssi järjestetään verkkokurssina. Kurssin aihealueena ovat kartat, kartoitus ja paikkatietomenetelmät. Kurssilla tehdään aluetutkielma ja lisäksi sähköisessä oppimisympäristössä on oppimistasi tukevaa materiaalia tehtävineen. Ilmoittautua voit kansliassa. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja voit tiedustella opettajalta. Noora Merta FY2 Lämpö Kurssi on fysiikan ensimmäinen valtakunnallinen syventävä kurssi. Mikäli aiot kirjoittaa fysiikan reaalikokeessa tai et vielä ole päättänyt, minkä aineen kirjoittaisit, tämä kurssi on hyvä käydä ja pitää reaalikokeen kaikki ovet auki. Kurssilta saa valmiuksia myös ainerajat ylittäviin tehtäviin (energia yhteiskunnassa). Kurssilla käsitellään aluksi energiaa yleisesti ja loppukurssista keskitytään yhteen energian tärkeimmistä esiintymismuodoista, lämpöenergiaan. Muistathan, että yksi koetehtävä suoritetaan myös syventävillä kursseilla kotitehtävänä. TE2. Nuoret, terveys ja arkielämä Terveystiedon 2. kurssilla syvennämme ensimmäisen kurssin teemoja ja käsittelemme mm. arkielämän terveystottumuksia ja terveysongelmien kulttuurisia sekä yhteiskunnallisia taustoja. Tervetuloa kurssille! Noora Merta Kurssin aloitustunti on ma klo Luokassa 310. Jatkossa tunnit ovat tiistaisin ja torstaisin klo Olet tervetullut syventämään fysiikan tietojasi! Pauli Mäki Lukiokursseja tässä jaksossa maantiede, terveystieto ja psykologia PS2 Kehityspsykologia Kehityspsykologian kurssi on tiistaisin ja torstaisin kello luokassa 224. Oppikirjana uudistettu Mielen maailma 2. Tervetuloa mukaan! Kristiina Nordlund PS5 Persoonallisuus ja mielenterveys Psykologian 5. kurssi on tiistaisin ja torstaisin kello luokassa 224. Kurssin voi opiskella myös verkkokurssina. Oppikirjana uudistettu Mielen maailma 5. Tervetuloa mukaan! Kristiina Nordlund

7 Sivu 7 Lukiokursseja tässä jaksossa filosofia ja elämänkatsomustieto FI1 Johdatus filosofiseen ajatteluun Kurssi johdattelee elämän perimmäisiin asioihin. Mitä filosofia on? Mitä ovat tieto ja totuus? Mitä on todellisuus? Mitä tarkoittaa oikein ja väärin tai hyvä ja paha? Mitä ovat oikeudenmukaisuus, demokratia ja tasaarvo? Onko tahtomme vapaa vai elämämme ennalta määrätty? Miten asioita päätellään ja miten niistä väitellään? Luokka on 149. Tervetuloa! Maisa Uusivuori FI2/ET3 Filosofinen etiikka. Yksilö ja yhteiskunta. Mitä on hyvä elämä, järki tai tunne? Ihminen elää maailmassa sosiaalisena olentona. Onko hyvällä kansalaisuudella kriteerejä? Mitä ovat ihmisoikeudet, eettisyys ja yhteisöllisyys? Ovatko periaatteesi ristiriitaisia? Vastauksia voidaan etsiä moraalista, normatiivisesta etiikasta tai etiikan teorioista. Jos haluat suorittaa samanaikaisesti sekä filosofian että elämänkatsomustiedon, sinun on laadittava opettajan ohjeiden mukaisesti toisesta kurssista tutkielma. Luokka on 149. Tervetuloa! Maisa Uusivuori VIIDENNEN JAKSON KURSSEJA en05=ena9 Starttilukio ja lukio-opintoihin valmentava kurssi. Oppikirjana Take Off (Otava). Kerrataan peruskoulun keskeisiä rakenteita, vahvistetaan sanaston hallintaa, opetellaan laatimaan lyhyt kirjoitelma ja harjoitellaan kuullun ymmärtämistä. Jos suunnittelet englannin lukio-opintojen aloittamista syksyllä, kannattaa aloittaa kertaaminen jo keväällä. Aloitus klo Muut tunnit maanantaisin ja keskiviikkoisin klo luokassa 304. Welcome! Leena Henriksson (LH) ENA8: Yhteinen maailma ja kansainvälistyminen ( alkaen) Tämän englannin syventävän kurssin tekstien aihepiirit ovat vaihtelevia; esim. vaalit Afrikassa, Normandian maihinnousu, Irlanti, kansainvälinen yhteistyö ja onnellisuus. Kurssilla vahvistetaan sanavarastoa erilaisin tekstein ja tehtävin. Kurssi antaa sanastollisia valmiuksia lukea mm. englanninkielistä lehtitekstiä, mitä taitoa tarvitaan englannin yo-kokeessa. Kurssiin kuuluvat prepositiorakenteet monipuolistavat kielitaitoa ja kurssilla tehdään runsaasti kielioppia kertaavia harjoituksia. Käytä kurssi hyödyksesi, sillä yo-tutkintolautakunta on ilmoittanut painottavansa yokokeessa juuri englannin syventäviä kursseja. Oppikirja: Culture Café 8. Tervetuloa kurssille! Riitta Ylitalo ENA8s englannin kielen suullinen kurssi. Kurssilla voit kehittää ja harjoitella suullista ilmaisuasi eri aihepiireistä olevien tehtävien avulla. Halutessasi voit osallistua myös valtakunnalliseen suullisen kielitaidon kokeeseen. Kurssi palvelee myös kertauksena syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin osallistuvia. Oppikirjana Profiles 8 (SanomaPro). Let s speak English! Maarit Halme-Hiltunen WILMA on jatkuvasti käytössäsi, hyödynnä sitä. Muista pyytää myös apua, jos olet epävarma Wilman toiminnoissa.

8 PORIN AIKUISLUKIO Onneksi on aikuislukio. Annankatu PORI rehtori , opinto-ohjaaja , kanslia KANSLIA avoinna seuraavasti: MAANANTAISTA TORSTAIHIN KLO JA PERJANTAISIN KLO C-portaikosta sisään, yhdet portaat ylös ja oikealle. Koulusihteeri Merja-Riitta Niinikoski etunimi.sukunimi@pori.fi LÖYDÄT MEIDÄT MYÖS INTERNETISTÄ: opettajat etunimi.sukunimi@edupori.fi Aikuislukion oppikirjakirjasto Aikuislukiolaisten käytössä on oppikirjojen kirjasto. Lainatusta kirjasta peritään viiden euron panttimaksu, jonka saa takaisin, kun kirja palautetaan kirjastoon. Kirjaston toiminta on taas lukuvuotena lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Suosituimpiin kirjoihin on tullut useita varauksia. Kirjat lainataan varausjärjestyksessä. Nopeat syövät hitaat! Oppikirjalainaus tapahtuu Porin aikuislukion kotisivujen kautta: -> oikeassa laidassa Opiskelijan linkit -> Oppikirjalainaus Saat sivulta tarkemmat toimintaohjeet lainauksen tekemiseen. Sivuilla on myös luettelo lainattavista kirjoista. Tarkasta listalta, että haluamasi kirja on luettelossa! Jos sivun lainauslomake ei jostakin syystä toimi, saat virheviestin. Käytä tällöin sähköpostia. Lähetän viestin lainauslomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja kerron, onko kirja lainattavissa ja milloin ja mistä sen voi noutaa. Kirjaa pidetään varattuna viikon ajan. Lainaamisiin, Maarit Rintala P.S. Kirjasto ottaa edelleen vastaan oppikirjalahjoituksia. Kiitos jo etukäteen!

Ajankohtaista 5. jaksossa

Ajankohtaista 5. jaksossa Jaksovinkit on Oulun aikuislukion jaksotiedote, joka julkaistaan aikuislukion kotisivulla koeviikolla ennen seuraavan jakson aloitusta. Jaksovinkeissä on infoa tulevan jakson lukiokursseista sekä ajankohtaisista

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

pitäen. Opettajat ohjaavat ja vinkkaavat myös oman oppiaineensa opiskelutekniikkaan liittyvissä kysymyksissä.

pitäen. Opettajat ohjaavat ja vinkkaavat myös oman oppiaineensa opiskelutekniikkaan liittyvissä kysymyksissä. 8.10.2013 Jaksotiedote 2 Erityistä huomattavaa: YO-INFO tärkeää tietoa syksyllä valmistuville syysloma kokeet säilyvät postikaapissa kuukauden katso lisää Rehtori tiedottaa osiosta! Rehtori tiedottaa Lukuvuoden

Lisätiedot

Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014

Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014 Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

JAKSOTIEDOTE 3. Rehtorin palsta. rehtori. Tässä jaksotiedotteessa: 9.12.2014

JAKSOTIEDOTE 3. Rehtorin palsta. rehtori. Tässä jaksotiedotteessa: 9.12.2014 9.12.2014 JAKSOTIEDOTE 3 Rehtorin palsta Kolmas jakso ja joulunalusaika siinäpä yhtälö aikuislukiolaiselle! Kurssit käynnistyvät mukavasti ennen joulukiireitä ja keskeytyvät joululoman ajaksi. Uuden vuoden

Lisätiedot

Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS

Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS 1. Padasjoen lukion aikuislinja Padasjoen lukion aikuislinjalla voi suorittaa koko lukion oppimäärän tai opiskella yksittäisiä aineita ja saada niistä erillisen todistuksen.

Lisätiedot

ILTA-, MONIMUOTO- JA VERKKO-OPETUS

ILTA-, MONIMUOTO- JA VERKKO-OPETUS ÄIDINKIELI äi01 opettajan oma materiaali starttilukio äi02 opettajan oma materiaali starttilukio äi03 opettajan oma materiaali starttilukio äi04 opettajan oma materiaali starttilukio äi05 opettajan oma

Lisätiedot

Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012

Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012 Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

JAKSOTIEDOTE 5. Rehtori tiedottaa. rehtori. Ajankohtaista: Sisäsivuilla: 31.3.2014. iltakurssit alkavat aloitustunnilla ma 7.4.

JAKSOTIEDOTE 5. Rehtori tiedottaa. rehtori. Ajankohtaista: Sisäsivuilla: 31.3.2014. iltakurssit alkavat aloitustunnilla ma 7.4. 31.3.2014 JAKSOTIEDOTE 5 Rehtori tiedottaa Uuden lukuvuoden 2014 2015 kurssitarjotin ja jaksojärjestys ilmestyvät 7.4. Pieniä muutoksia saattaa vielä tulla, mutta pidämme kotisivuilla ja kansliassa aina

Lisätiedot

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014 YO-INFO 13.5.2014 Rehtori Mika Strömberg KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO - ensi lukuvuonna: valmistelu + koe + palautus - järjestys: 7 1 2 3 4 5 6 1 lv. 2014-2015 VALINNAT - kurssitarjottimen eka versio valmistui

Lisätiedot

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle 2019-2020 Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Valitse ja vaikuta! Esivalinnat lukuvuodelle 2019-2020 Lukion opiskelijoilta kerätään esivalinnat kurssivalinnoista

Lisätiedot

Kurssien suorittamisen ajoitus

Kurssien suorittamisen ajoitus Kurssien suorittamisen ajoitus Katso taulukosta, missä vaiheessa eri aineiden t suositellaan suoritettaviksi. Tutustu etenkin syventävien en sisältöihin opinto-oppaan avulla, jotta tulet valinneeksi omien

Lisätiedot

SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS

SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset 22.10.2014 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN PÄIVÄLUKIO

Lisätiedot

AMMATTILUKIO

AMMATTILUKIO 2 AMMATTILUKIO 3 AMMATTILUKIO: KAKSI TUTKINTOA Ammatillinen tutkinto + lukio-opintoja ja yo-tutkinto (joko 4 pakollista koetta S2021 alkaen TAI 5 koetta K2022 alkaen). 4 MITÄ HYÖDYT Lukio-opinnot kehittävät

Lisätiedot

JAKSOTIEDOTE 4 2013. KANSLIA Auki seuraavasti: DEMO-haussa voit harjoitella yhteishakua jo etukäteen! MA-TO klo 11.30-18.30, PE klo 9.00-15.00.

JAKSOTIEDOTE 4 2013. KANSLIA Auki seuraavasti: DEMO-haussa voit harjoitella yhteishakua jo etukäteen! MA-TO klo 11.30-18.30, PE klo 9.00-15.00. JAKSOTIEDOTE 4 2013 KANSLIA Auki seuraavasti: MA-TO klo 11.30-18.30, PE klo 9.00-15.00. A-portaikosta sisään, yhdet portaat ylös ja oikealle.ilmoitustaulu Aikuislukion ilmoitustaulu on A-rapun portaikossa

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

Lukio-opinnoistaopinnoista

Lukio-opinnoistaopinnoista Kirjoittajainfo KYL 6.5.2010 Lukio-opinnoistaopinnoista Lukion päättötodistus» Minimi 75 kurssia» Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi

Lisätiedot

JAKSOVINKIT 1. Ajankohtaisia asioita 1. jakson aikana:

JAKSOVINKIT 1. Ajankohtaisia asioita 1. jakson aikana: JAKSOVINKIT 1 Hyvää lukuvuoden aloitusta! Jaksovinkit on Oulun aikuislukion jaksotiedote, joka julkaistaan aikuislukion kotisivulla koeviikolla ennen seuraavan jakson aloitusta. Jaksovinkeissä on infoa

Lisätiedot

ILTA-, MONIMUOTO- JA VERKKO-OPETUS

ILTA-, MONIMUOTO- JA VERKKO-OPETUS ÄIDINKIELI ÄI 1 SÄRMÄ - Suomen kieli ja kirjallisuus Otava 978-951-1-23436-4 ÄI 2 SÄRMÄ - Suomen kieli ja kirjallisuus Otava 978-951-1-23436-4 ÄI 3 SÄRMÄ - Suomen kieli ja kirjallisuus Otava 978-951-1-23436-4

Lisätiedot

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle 2019-2020 Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Valitse ja vaikuta! Esivalinnat lukuvuodelle 2019-2020 Lukion opiskelijoilta kerätään esivalinnat kurssivalinnoista

Lisätiedot

YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015. Rehtori Mika Strömberg

YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015. Rehtori Mika Strömberg YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2016? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS Lukio-opinnot yhteensä vähintään 75

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Yli 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset

VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset 28.10.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN PÄIVÄLUKIO 348 opiskelijaa - rehtori Mika Strömberg

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopiston ammattilukio-opinnot Myllytullin yksikkö,

Oulun seudun ammattiopiston ammattilukio-opinnot Myllytullin yksikkö, Oulun seudun ammattiopiston ammattilukio-opinnot Myllytullin yksikkö, 6.10.2016 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Mitä hyötyä? Vahvistetaan jatko-opintovalmiuksia - pääsykokeissa menestyminen - jatko-opinnoissa

Lisätiedot

T A M P E R E E N A IKUISLUKIO

T A M P E R E E N A IKUISLUKIO T A M P E R E E N A IKUISLUKIO ABIN OPAS SYKSY 2016 ilmoittautuminen toukokuu tutkintomaksu kesäkuu abi-info II ke 7.9. ylioppilaskirjoitukset ma 12.9. alkaen syksyn yhteishaku syyskuu korotustentit kirjoitusten

Lisätiedot

Kurssien suorittamisen ajoitus

Kurssien suorittamisen ajoitus Kurssien suorittamisen ajoitus Katso taulukosta, missä vaiheessa eri aineiden t suositellaan suoritettaviksi. Tutustu etenkin syventävien en sisältöihin opinto-oppaan avulla, jotta tulet valinneeksi omien

Lisätiedot

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17.

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17. Jaksovinkit 6 Iltaopetus 7.4. 13.5. Iltaopetuksen kokeet 6. jaksossa: B-koodi: 14.5. D-koodi: 19.5. C-koodi: 15.5. E-koodi: 20.5. Kokeiden palautus: 21.5. Rehtori Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on

Lisätiedot

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan!

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan! Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan! yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto ensi lukuvuoden kurssivalinnat opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen Missä mennään? Nyt arvioituna 9 jaksoa

Lisätiedot

TERVETULOA!

TERVETULOA! TERVETULOA! 4.5.2017 ILMOITTAUTUMINEN (1/2) Sitova ilmoittautuminen vain syksyn 2017 YO-kokeisiin Wilmaan 19.5. mennessä ILMOITTAUTUMINEN (2/2) Lomake jaetaan RO-tuokiossa allekirjoitettavaksi Suunnitelma

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 1 Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 Kurssien suoritusaikasuositus: A (äidinkieli) 3 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7,8*,9* 8*,9* 3 vuoden kevät 1,2,3 4,5,6,7 6,7,8,9 4 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7

Lisätiedot

RAUTJÄRVEN LUKION OPPIKIRJALISTA LUKUVUONNA 2016-2017 tilanne 20.5.2016

RAUTJÄRVEN LUKION OPPIKIRJALISTA LUKUVUONNA 2016-2017 tilanne 20.5.2016 RAUTJÄRVEN LUKION OPPIKIRJALISTA LUKUVUONNA 2016-2017 tilanne 20.5.2016 Oppiaine Oppikirja Kurssi Kustantaja ISBN BIOLOGIA Koralli 1, Elämä ja evoluutio BI1 Otava 978-951-1-29113-8 Koralli 2, Ekologia

Lisätiedot

Abiturienttien vanhempainilta. KESKIVIIKKO 11.11.2015 klo 17.30 Rehtori Sinikka Luoma Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen

Abiturienttien vanhempainilta. KESKIVIIKKO 11.11.2015 klo 17.30 Rehtori Sinikka Luoma Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen Abiturienttien vanhempainilta KESKIVIIKKO 11.11.2015 klo 17.30 Rehtori Sinikka Luoma Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen AIKATAULUA ABEILLE Kurssit (vähän pakollisia, syventävät, soveltavat, kertaukset) 75

Lisätiedot

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio www.osyk.fi - esittely peruskoulun 9. luokkalaisia varten ( MKE 4.12.2015) Lukiomme vahvuudet Runsaasti oppimista tukevia tekijöitä keskusteleva toimintakulttuuri,

Lisätiedot

Yo-koe: Kuullunymmärtäminen, vieras kieli, pitkä oppimäärä Opetus /13

Yo-koe: Kuullunymmärtäminen, vieras kieli, pitkä oppimäärä Opetus /13 Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 1. jakso 18.8. 5.10. Päivä Pvm. Toiminta Ti 12.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 18.00 Ke 13.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12.00 18.00 To 14.8. Opinto-ohjaaja

Lisätiedot

Haminan lukion oppikirjat lukuvuonna 2014-2015

Haminan lukion oppikirjat lukuvuonna 2014-2015 Haminan lukion oppikirjat lukuvuonna 01-015 OPPIAINE KURSSI OPPIKIRJA KUSTANTAJA ISBN BIOLOGIA 1 BIOS1, Eliömaailma (Uusin painos 01) Sanoma Pro 6-19-8 BIOLOGIA, Elämä (uusi OPS) BI BIOLOGIA, Ympäristöekologia

Lisätiedot

LUKUVUODEN 2016-2017 OPPIKIRJAT

LUKUVUODEN 2016-2017 OPPIKIRJAT 1 PAIMION LUKIO LUKUVUODEN 2016-2017 OPPIKIRJAT Tähdellä (*) merkityt oppikirjat saatavana myös sähköisenä digikirjana. Kysy kirjakaupasta mahdollista edullista yhteishintaa digimateriaalille ja painetulle

Lisätiedot

Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Ammattilukio-opinnot 2018 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti Oulun aikuislukion opettajat.

Lisätiedot

Tietoa lukio-opinnoista. Syksy 2016

Tietoa lukio-opinnoista. Syksy 2016 Tietoa lukio-opinnoista Syksy 2016 Lukion kurssimäärä Päättötodistukseen vaaditaan 75 kurssia. Pakollisia 47 (MB) tai 51 (MA) kurssia. Syventäviä kursseja tulee olla vähintään 10, loput kurssit voivat

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 14.11.2017 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

Särmä-oppikirja voi olla digikirjan muodossa, tehtävä- ja kielioppikirjat eivät.

Särmä-oppikirja voi olla digikirjan muodossa, tehtävä- ja kielioppikirjat eivät. Vihdin lukion ensimmäisen vuoden oppikirjat lukuvuonna 2016-2017 Huom! Syksyllä 2016 lukion aloittavat opiskelevat uuden opetussuunnitelman mukaan. Ole tarkkana, että hankit juuri sen kirjan, joka listassa

Lisätiedot

Matematiikka yhteinen MAY1 MAY1 Luvut ja lukujonot Otava

Matematiikka yhteinen MAY1 MAY1 Luvut ja lukujonot Otava Kurssin lyhenne Kurssin nimi Oppikirja ja kustantaja Biologia Sekä digiversio että paperiversio kirjasta käy, kunhan se on uuden opetussuunnitelman (LOPS2016) versio. BI1 Elämä ja evoluutio Bios 1 Elämä

Lisätiedot

YLIOPPILAS KEVÄT 2020

YLIOPPILAS KEVÄT 2020 YLIOPPILAS KEVÄT 2020 LUKION KURSSIT (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) YLIOPPILASKIRJOITUKSET (YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS) YLIOPPILASTUTKINTO NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA VIERAS KIELI ÄIDINKIELI TOINEN KOTIMAINEN KIELI

Lisätiedot

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015. Rehtori Mika Strömberg

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015. Rehtori Mika Strömberg II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKIOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Lukiokoulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi

Lisätiedot

ILTA-, MONIMUOTO- JA VERKKO-OPETUS

ILTA-, MONIMUOTO- JA VERKKO-OPETUS ÄIDINKIELI äi01 opettajan oma materiaali starttilukio ja LUVA äi02 opettajan oma materiaali starttilukio ja LUVA äi03 opettajan oma materiaali starttilukio ja LUVA äi04 opettajan oma materiaali starttilukio

Lisätiedot

ALOITUS S2015 II-tutkinto

ALOITUS S2015 II-tutkinto ALOITUS S2015 II-tutkinto 12.8.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio YHDISTELMÄTUTKINTO Suoritetaan yhtä aikaa ammatillisia opintoja sekä lukio-opintoja ammatillinen

Lisätiedot

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1 15 Huoltajailta 8.11.2016 Tapio Karvonen 1 Yhteislyseo Kaksi toimipistettä (1.8.-7.2.2016 ) Lyseon toimipiste, Kymen Lukon toimipiste yhteinen opettajakunta yhteinen kurssitarjonta laaja osaaminen Evakkoon

Lisätiedot

Liedon lukio OPPIKIRJAT Lv. 2015-16 28/5-15

Liedon lukio OPPIKIRJAT Lv. 2015-16 28/5-15 Liedon lukio OPPIKIRJAT Lv. 2015-16 28/5-15 Oppikirjojen sähköisen version käyttö painetun kirjan rinnalla on mahdollista ao. aineen opettajan ohjeistuksen mukaisesti. Pääsääntöisesti käytössä ovat vielä

Lisätiedot

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto abivuosi opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen mahdollisuus tutustua sähköisiin kokeisiin luokassa 2O Missä mennään?

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen YLIOPPILASTUTKINTO -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen TUTKINNON RAKENNE (1) Neljä pakollista ainetta, äidinkieli ja kolme seuraavista: Ruotsi Matematiikka Yksi reaaliaine Vieras kieli

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Noin 600 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

AMMATTILUKIOTOIMINTA TORNIOSSA Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa

AMMATTILUKIOTOIMINTA TORNIOSSA Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa Mikä on ammattilukiotoiminta Torniossa? Mitä tahansa ammatillista perustutkintoa opiskeleva opiskelija voi opiskella perustutkinnon rinnalle myös ylioppilastutkinnon

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto yleisohjeita syksy 2016

Ylioppilastutkinto yleisohjeita syksy 2016 Ylioppilastutkinto yleisohjeita syksy 2016 Ylioppilastutkinto Neljä pakollista ainetta on tehtävä valmiiksi kolmen (3) peräkkäisen tutkintokerran aikana. Jokaisella ilmoittautumiskerralla ilmoittaudut

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot yhteishaku 2015 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Opiskelijan polku 2 Mitä hyötyä? Opiskelemalla lukioaineita parannat mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opintojen

Lisätiedot

Abien vanhempainilta 29.1.2013. Kauhajoen lukio

Abien vanhempainilta 29.1.2013. Kauhajoen lukio Abien vanhempainilta 29.1.2013 Kauhajoen lukio Opettajien esittäytyminen Rehtorin puheenvuoro Ylioppilaskirjoitukset (ryhmänohjaajat) Opinto-ohjaajan puheenvuoro Kyselytuokio Tammi- maaliskuun aikana:

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Noin 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

Kurssin lyhenne Kurssin nimi Oppikirja ja ISBN

Kurssin lyhenne Kurssin nimi Oppikirja ja ISBN Huomaa, että alkavien opiskelijoiden kurssikirjat ovat lähes kaikki uuden opetussuunnitelman (LOPS 2016) mukaisia, joten käytettynä ostettu materiaali ei yleensä käy. Vanhaa opetussuunnitelmaa noudattavat

Lisätiedot

YO-info Sotungin lukio ja etälukio

YO-info Sotungin lukio ja etälukio YO-info Sotungin lukio ja etälukio TI 22.1.2019 Opinto-ohjaaja Elina Korkea-aho Osallistumisoikeus yo-tutkintoon - Osallistumisoikeus kevään ylioppilaskokeisiin edellyttää, että tutkintoaineesta on saatu

Lisätiedot

YO-info K2016 25.1.2016. rehtori Mika Strömberg

YO-info K2016 25.1.2016. rehtori Mika Strömberg YO-info K2016 25.1.2016 rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2016? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS LUKIO-OPINNOT YHTEENSÄ VÄHINTÄÄN 75 KRS - opiskelijan

Lisätiedot

Porkkalan lukion kakkosten ja abien vanhempainilta

Porkkalan lukion kakkosten ja abien vanhempainilta Porkkalan lukion kakkosten ja abien vanhempainilta 10.9.2019 Toinen lukiovuosi Pakolliset kurssit loppuun Syventyminen itselle merkityksellisiin oppiaineisiin: yo-kokeet, jatko-opinnot, lukiodiplomiaineet

Lisätiedot

Huomioi, että muutokset ovat vielä mahdollisia. Lisätietoja kurssien opettajilta. OPPIAINE KURSSI OPPIKIRJA KUSTANTAJA ISBN BIOLOGIA BI

Huomioi, että muutokset ovat vielä mahdollisia. Lisätietoja kurssien opettajilta. OPPIAINE KURSSI OPPIKIRJA KUSTANTAJA ISBN BIOLOGIA BI Haminan lukion oppikirjat lukuvuonna 06-07, opetussuunnitelma otettu käyttöön 00 Huomioi, että muutokset ovat vielä mahdollisia. Lisätietoja kurssien opettajilta. OPPIAINE KURSSI OPPIKIRJA KUSTANTAJA ISBN

Lisätiedot

Esedun kahden tutkinnon opinnot. Lukuvuosi

Esedun kahden tutkinnon opinnot. Lukuvuosi Esedun kahden tutkinnon opinnot Lukuvuosi 2019 2020 Kahden tutkinnon suorittaminen: ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto Opiskelijalla on mahdollisuus sisällyttää ammatilliseen perustutkintoonsa lukion

Lisätiedot

Kurssien suorittamisen ajoitus

Kurssien suorittamisen ajoitus Kurssien suorittamisen ajoitus Katso taulukosta, missä vaiheessa eri aineiden kurssit suositellaan suoritettaviksi. Tutustu etenkin syventävien kurssien sisältöihin Pedanetin avulla, jotta tulet valinneeksi

Lisätiedot

ÄI1 9: Haapala, Hellström, Kantola, ym.: Särmä Suomen kieli ja kirjallisuus (2016 tai uudempi painos). Sähköinen tai painettu kirja.

ÄI1 9: Haapala, Hellström, Kantola, ym.: Särmä Suomen kieli ja kirjallisuus (2016 tai uudempi painos). Sähköinen tai painettu kirja. LUKUVUODEN 2018 2019 OPPIKIRJAT Äidinkieli ja kirjallisuus, ÄI ÄI1 9: Haapala, Hellström, Kantola, ym.: Särmä Suomen kieli ja kirjallisuus (2016 tai uudempi painos). Sähköinen tai painettu kirja. ÄI9:

Lisätiedot

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI 14.8.2018 Tervetuloa! Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto > Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista

Lisätiedot

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ilmoittautuminen kevään 2017 tutkintoon alkaa pe 4.11. ja päättyy pe 18.11. Mikäli osallistuit syksyn yo-kirjoituksiin, voit odottaa niiden lopulliset tulokset ja ilmoittautua

Lisätiedot

Lukuvuoden aikataulu. Elokuu Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo ?? Mahdollinen Abitti -kertaus

Lukuvuoden aikataulu. Elokuu Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo ?? Mahdollinen Abitti -kertaus ABIT 2018-2019 Lukuvuoden aikataulu Elokuu 28.8. Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo 12.25-12.45?? Mahdollinen Abitti -kertaus Syyskuu 4.9. Abien 100 päivää teema, päivänavaus, musiikkia välitunneilla

Lisätiedot

Ylioppilaskirjoitukset tutuksi 26.4.2012. Tervetuloa!

Ylioppilaskirjoitukset tutuksi 26.4.2012. Tervetuloa! Ylioppilaskirjoitukset tutuksi 26.4.2012 Tervetuloa! Ylioppilastutkinnon yleiset käytännöt Syksyn 2012 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen ja osallistuminen rehtori Satu Nokelainen Opiskeltavien aineiden

Lisätiedot

Kurssin lyhenne Kurssin nimi Oppikirja ja kustantaja

Kurssin lyhenne Kurssin nimi Oppikirja ja kustantaja Kurssin lyhenne Kurssin nimi Oppikirja ja kustantaja Biologia Sekä digiversio että paperiversio kirjasta käy, kunhan se on uuden opetussuunnitelman (LOPS2016) versio. BI1 Elämä ja evoluutio Bios 1 Elämä

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 19.4.2017 Toisen vuosikurssin vanhempainilta Yleisiä

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Huoltajakyselyn tuloksia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 16.4.2019 Toisen vuosikurssin

Lisätiedot

YO-info S2015 26.8.2015. rehtori Mika Strömberg

YO-info S2015 26.8.2015. rehtori Mika Strömberg YO-info S2015 26.8.2015 rehtori Mika Strömberg YLIOPPILASTUTKINTO NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA VIERAS KIELI ÄIDINKIELI TOINEN KOTIMAINEN KIELI MATEMATIIKKA AINEREAALI HUOM! * yksi vaativampi koe (A-kieli/pitkä

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

Lempäälän lukion oppikirjat KURSSI ISBN-koodi 1

Lempäälän lukion oppikirjat KURSSI ISBN-koodi 1 Lempäälän lukion oppikirjat 2018-2019 KURSSI ISBN-koodi 1 ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS SANOMA PRO Jukola Tekstioppi ÄI (kaikilla kursseilla) 978-952-63-0386-4 SANOMA PRO Jukola 1 ÄI01 978-952-63-4937-4 SANOMA

Lisätiedot

ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila

ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila LIEKSAN LUKIO 12.1.2015 ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila ti 27.1. Äidinkieli 8-14 alakoulun sali ke 28.1. Pitkä kieli; englanti 8-14 201 to 29.1. YH, KE, TE, GE 8-14 201

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 15.11.2018 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia

Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia Espoon aikuislukio Aineopiskelijan opas Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia Sisällysluettelo Yleistä. 2 Pitkä matematiikka.3 Laaja fysiikka.5 Laaja kemia.6 Lääketieteelliseen pyrkimässä?...7 Kurssien

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen YLIOPPILASTUTKINTO -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen TUTKINNON RAKENNE (1) Neljä pakollista ainetta, äidinkieli ja kolme seuraavista: Ruotsi Matematiikka Yksi reaaliaine Vieras kieli

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. Vanhempainilta

YLIOPPILASTUTKINTO. Vanhempainilta YLIOPPILASTUTKINTO Vanhempainilta 15.11.2016 YO-TUTKINTO MUODOSTUU 1) PAKOLLISISTA kokeista (4 kpl): Äidinkieli / suomi toisena kielenä JA kolme seuraavista: -vieras kieli - ruotsi - matematiikka - reaaliaine

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto yleisohjeita syksy 2018

Ylioppilastutkinto yleisohjeita syksy 2018 Ylioppilastutkinto yleisohjeita syksy 2018 Ylioppilastutkinto Neljä pakollista ainetta on tehtävä valmiiksi kolmen (3) peräkkäisen tutkintokerran aikana. Jokaisella ilmoittautumiskerralla ilmoittaudut

Lisätiedot

Lempäälän lukion oppikirjat , 1. ja 2. vuosikurssi KURSSI ISBN-koodi 1

Lempäälän lukion oppikirjat , 1. ja 2. vuosikurssi KURSSI ISBN-koodi 1 Lempäälän lukion oppikirjat 2017-2018, 1. ja 2. vuosikurssi KURSSI ISBN-koodi 1 ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS SANOMA PRO Jukola Tekstioppi ÄI (kaikilla kursseilla) 978-952-63-0386-4 SANOMA PRO Jukola 1 ÄI01

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto yleisohjeita kevät 2019

Ylioppilastutkinto yleisohjeita kevät 2019 Ylioppilastutkinto yleisohjeita kevät 2019 Ylioppilastutkinto Lautakunnan ohje sivut kokelaille: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkin to/kokelaille Neljä pakollista ainetta on tehtävä valmiiksi

Lisätiedot

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA.

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA. YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA www.ylioppilastutkinto.fi TUTKINNOT JA TODISTUKSET Lukion oppimäärä Ylioppilastutkinto vähintään 75 kurssia, sisältäen ops:in mukaisesti pakolliset ja vähintään 10 syventävää

Lisätiedot

Musiikkiesitys lukio-opinnoista ylioppilastutkinnosta opettajien tapaaminen 2. vsk ryhmänohjaajat luokissa 3. vsk jatko-opinnoista ala-aulassa

Musiikkiesitys lukio-opinnoista ylioppilastutkinnosta opettajien tapaaminen 2. vsk ryhmänohjaajat luokissa 3. vsk jatko-opinnoista ala-aulassa Tervetuloa! Musiikkiesitys lukio-opinnoista ylioppilastutkinnosta opettajien tapaaminen 2. vsk ryhmänohjaajat luokissa 3. vsk jatko-opinnoista ala-aulassa Ylioppilas Lukion oppimäärä min. 75 kurssia (pakolliset,

Lisätiedot

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45 20.1.2012 Ylioppilaskirjoitukset, 2012K 1. YO-tutkinnosta lyhyesti Hajautus Tutkinnon voi suorittaa kerralla tai hajauttaa enintään kolmeen peräkkäiseen suorituskertaan, esim. S2011, K2012, S2012. Oikeus

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta. Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot

Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta. Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot 2. vuositason vanhempainilta 0 Pohjois-Tapiolan lukio Rehtori Sinikka Luoma, sinikka.luoma@espoo.fi Opinto-ohjaaja,

Lisätiedot

YO-INFO 4.5.2016. Rehtori Mika Strömberg

YO-INFO 4.5.2016. Rehtori Mika Strömberg YO-INFO 4.5.2016 Rehtori Mika Strömberg KURSSITARJOTIN lv. 2016-2017 - opiskelijat ovat tehneet esivalinnat, joiden pohjalta on - päätetty toteutettavat kurssit - päätetty kurssien jakoryhmien määrä -

Lisätiedot

Särmä. Suomen kieli ja kirjallisuus Digikirja. OPS ISBN )

Särmä. Suomen kieli ja kirjallisuus Digikirja. OPS ISBN ) ÄIDINKIELI tunnus nimi kirjan nimi kustantaja ISBN-numero materiaali ISBN-numero tai muu tunnistetieto ÄI 1 Tekstit ja vuorovaikutus (OPS 2016) ÄI 2 Kieli, kulttuuri ja identiteetti (OPS 2016) ÄI 3 Kirjallisuuden

Lisätiedot

Kaksoistutkinto - merkonomi ja ylioppilas

Kaksoistutkinto - merkonomi ja ylioppilas Kaksoistutkinto - merkonomi ja ylioppilas MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen ja Vantaan aikuislukion yhteistyöprojekti Ylioppilastutkintoon voi osallistua paitsi lukion oppimäärän, myös ammatillisen

Lisätiedot

2.v. ja 3v. 1.v. Otava. tai sama kirja sähköisenä. http://www.otava.fi/oppimateri. Särmä, Suomen kieli ja kirjallisuus

2.v. ja 3v. 1.v. Otava. tai sama kirja sähköisenä. http://www.otava.fi/oppimateri. Särmä, Suomen kieli ja kirjallisuus OPPIKIRJAT Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio Oppiaine Vanha OPS Kirja lukuvuonna 2016-2017 ISBN Kustantaja OPS 2016 Äidinkieli 1-9 Otava Särmä, Suomen kieli ja kirjallisuus o/sarma/ 9789511234364 9789511269885

Lisätiedot

Esedun kahden tutkinnon opinnot. Lukuvuosi

Esedun kahden tutkinnon opinnot. Lukuvuosi Lukuvuosi 2018-2019 Opiskelijalla on mahdollisuus sisällyttää ammatilliseen perustutkintoonsa lukion tavoitteiden mukaisia opintoja ja osallistua kolmannen opiskeluvuoden aikana yokirjoituksiin. Tähdätään

Lisätiedot

1) LOPS2016 / Käytössä lukion ykkösillä /17ABC) ja kakkosilla (16ABC) s ) Vanha OPS / Käytössä kolmosilla (15ABC, 14D) s.

1) LOPS2016 / Käytössä lukion ykkösillä /17ABC) ja kakkosilla (16ABC) s ) Vanha OPS / Käytössä kolmosilla (15ABC, 14D) s. Liedon lukio OPPIKIRJAT Lv. 2017-18 9/6-17 1) LOPS2016 / Käytössä lukion ykkösillä /17ABC) ja kakkosilla (16ABC) s. 1-5 2) Vanha OPS / Käytössä kolmosilla (15ABC, 14D) s. 6-7 Oppikirjojen sähköisen version

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot 2017 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti

Lisätiedot

Haapala, Hellström, Kantola, ym.: Särmä - Suomen kieli ja kirjallisuus (2016 tai uudempi painos).

Haapala, Hellström, Kantola, ym.: Särmä - Suomen kieli ja kirjallisuus (2016 tai uudempi painos). LUKUVUODEN 2016 2017 OPPIKIRJAT Toim. huom. LOPS2016 tarkoittaa uutta lukion opetussuunnitelmaa vuonna 2016 lukion aloittaville. Äidinkieli ja kirjallisuus, AI Haapala, Hellström, Kantola, ym.: Särmä -

Lisätiedot

JAKSOVINKIT Ajankohtaista 6. jakson aikana. yo-tutkintoon ilmoittautuminen kansliassa. o tutkintoa syksyllä aloittavat ma 29.5.

JAKSOVINKIT Ajankohtaista 6. jakson aikana. yo-tutkintoon ilmoittautuminen kansliassa. o tutkintoa syksyllä aloittavat ma 29.5. JAKSOVINKIT 6 16-17 Jaksovinkit on Oulun aikuislukion jaksotiedote, joka julkaistaan aikuislukion kotisivulla koeviikolla ennen seuraavan jakson aloitusta. Jaksovinkeissä on infoa tulevan jakson lukiokursseista

Lisätiedot

Abien vanhempainilta Tervetuloa!

Abien vanhempainilta Tervetuloa! Abien vanhempainilta 27.8.2013 Tervetuloa! Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet 9.9. 27.9.2013 1. jakson koeviikko 25.9. 1.10.2013 Retkiä oppilaitoksiin Syysloma 21.10-27.10.2013 2. jakson koeviikko

Lisätiedot

OPPIAINE KURSSI OPPIKIRJA KUSTANTAJA ISBN. BIOLOGIA 1 BIOS1, Eliömaailma (Uusin painos 2014) Sanoma Pro 978-952- 63-1349-8

OPPIAINE KURSSI OPPIKIRJA KUSTANTAJA ISBN. BIOLOGIA 1 BIOS1, Eliömaailma (Uusin painos 2014) Sanoma Pro 978-952- 63-1349-8 Haminan lukion oppikirjat lukuvuonna 01-016 Huomaa, että muutokset ovat vielä mahdollisia! OPPIAINE KURSSI OPPIKIRJA KUSTANTAJA ISBN BIOLOGIA 1 BIOS1, Eliömaailma (Uusin painos 01) Sanoma Pro 6-19-8 BIOS,

Lisätiedot