1. Kokouksen avaus Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväinen avasi kokouksen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Kokouksen avaus Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväinen avasi kokouksen."

Transkriptio

1 Muistio BusinessLohja-neuvottelukunta Aika klo 8:30 10:45 Paikka Lohjan kaupunginkirjaston Järnefeltinsalissa, Karstuntie 4, Lohjan kaupunki Läsnä Irene Äyräväinen, Lohjan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eero Hettula, Länsi-Uudenmaan Kauppakamari ry:n edustaja Juhani Hyry, Lohjan Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Esko Jääskeläinen, Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n toimitusjohtaja Päivi Kallo, Länsi-Uusimaa -lehden päätoimittaja Erja Kononen, Uudenmaan TE-toimisto, Lohjan palvelupäällikkö Teija Mesimäki, Nummi-Pusulan Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Carl-Johan Sandström, Novago Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Martti Savelainen, Sappi Finland I Oy:n tehtaanjohtaja Raimo Selenius, Karjalohjan-Sammatin Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Riikka Slunga-Poutsalo, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Seija Paasovaara, Laurea-ammattikorkeakoulun Lohjan yksikön johtaja Matti Pajuoja, kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Ari Pihlström, Lohcase ry:n hallituksen puheenjohtaja Eeva Puttonen, Virkkalan Yrittäjät ry Toni Rinnet, Lohjan Nuorkauppakamari ry:n hallituksen puheenjohtaja Leo Rintanen, Novago Yrityskehitys Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Nina Virtanen, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Eero Soinio, Lohjan kehittämisjohtaja, va. elinkeinojohtaja Raija Rajantaus, hallintopäällikkö, sihteeri 1. Kokouksen avaus Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväinen avasi kokouksen. 2. Työjärjestyksen hyväksyminen Työjärjestys hyväksyttiin. 3. Lohjan elinvoima- ja kilpailukykyohjelma vuosille Kehittämisjohtaja, va. elinkeinojohtaja Eero Soinio esitteli luonnosvaiheessa olevaa Lohjan elinvoima- ja kilpailukykyohjelmaa. Kommentit ja palautteet esiteltyyn ohjelmaan voi lähettää sähköpostitse eero.soinio@lohja.fi. Esitys on muistion liitteenä. Keskustelu: Viestintä ja Lohjan imago: Pidettiin tärkeänä sitä, että paikkakuntalaisten oma viesti olisi positiivista. Lohjan sijainti on hieno järven, harjun ja Tytyrin maastossa. Nostetaan Lohjan imagoa viemällä positiivista viestiä Lohjasta asumis- ja yrittäjäpaikkakuntana.

2 Kaavoitus: Kaavoitukseen toivotaan nopeutta, mutta valitettavasti valitukset hidastavat kaavojen etenemisestä. Elinvoima- ja kilpailukykyohjelman seuranta: Vuosittain raportoimalla seurataan ohjelman toteutumista ja etenemistä kuvataan myös määriteltyjen mittareiden avulla. Kaupungin päätösten kauaskantoiset vaikutukset tulee tiedostaa ja ohjelmassa esitettyjen tavoitteiden vastaisiin päätöksiin tulee reagoida välittömästi. Säädökset: Yhteiskunnassamme on lisätty luvanvaraisuutta ja ne usein vaikeuttavat ja hidastavat yrittäjien toimintaa. Säädösten toteuttamisen valvontaa ei tulisi sälyttää yrityksille. Toivomuksena on, että lainsäädäntömuutosehdotukset olisivat yrittäjäystävällisempiä. Säädöksiin kaivataan selkeyttä. Yrittäjäjärjestöt ovat tietoisia epäkohdista ja toimivat asioiden korjaamiseksi. Sääntelyn määrä kokonaisuudessaan on kasvanut ja siihen vaikuttaa myös kuuluminen Euroopan Unioniin. Suomen energiapolitiikan ja verotuksen seurauksena selvitysten mukaan 2/3 suuryrityksistä on tehnyt suunnitelmansa tuotannon siirtämisestä pois Suomesta lähimmän viiden vuoden kuluessa. Lohjan ympäristösäädösten valmistelu on meneillään ja Lohjan omat erityisvaatimukset säädöksiin tunnutaan otettavan liian tarkasti. Kilpailukyky: Eri tekijöiden vaikutusta kilpailukykyyn pitäisi tarkastella kokonaisuutena. Suomessa on maailman paras koulutusjärjestelmä ja se tukee menestystä ja kilpailukykyä. Kilpailukyky on laaja käsite ja se muodostuu monista asioista, joista yhtenä on henkilöstö. Osaaminen ja oppilaitosyhteistyö: Osaaminen Suomessa on korkeatasoista. Oppilaitokset voivat opettaa nuorille yrittäjyysmyönteisyyttä. Yrityksen perustaminen oppiaineena on perusteltua. Nuoria tulee rohkaista yrittäjyyteen, mutta riskin ottaminen koetaan usein haasteena. Sijoittajien hakeminen nuorille yrityksille voisi olla edistämässä ja innostamassa yritysten perustamisia. Uusien yritysten ja yrittäjien tukena voisi toimia myös yrittäjämentorointi, jonka avulla nuori yritys saisi ohjausta. Asenteet: Yrittäjille tehdyn tutkimuksen perusteella motivoituneen työvoiman saaminen on nyt ajankohtaisempaa kuin ammattitaitoisen työvoiman. Yrittäjät palkkaavat mieluummin henkilön, joka on motivoitunut ja innostunut tekemään työtä, kuin että henkilöllä on pätevyyttä, mutta ei kiinnostusta oppia ja kehittyä. Oikealla asenteella henkilö oppii tekemään haasteellisiakin töitä. Hinku-seminaari: Energiatehokkuuden eteenpäin vieminen Hinku-projektin avulla tuntuu yrityksissä olevan pysähdyksissä. Siihen kaivataan panostusta. Toiveena on Hinku-seminaarin järjestäminen ja voisiko järjestäminen hoitua Novagon kautta. Energiatehokkuudella voitaisiin saada Lohjaa positiivisesti esille. 4. Novago Yrityskehitys Oy:n ja Lohjan Yritystalon tilanne Novago Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Carl-Johan Sandström esitteli yrittäjätalon vaiheita suunnittelusta toteutukseen ja tämänhetkistä tilannetta. Esitys on muistion liitteenä. Keskustelu: Novagon henkilöstö:

3 Töissä on vuodenvaihteen jälkeen 16 henkilöä, jotka tekevät neuvonta-, projekti- ja hallintotöitä. Lohjalaiset saavat saman palvelun kuin aikaisemminkin kahden yritysneuvojan poistumisen jälkeen. Työt on jaettu neuvojien kesken ja kaikkia asiakkaita palvellaan. Tilojen vuokraus: Hautomoon tuleville yrityksille ei ole rajoitteita, mutta sopimukset yleensä tehdään kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Novago on vuokrannut omia 3. kerroksen tiloja Kauppakamarille ja lakiasiaintoimistolle. Myös uusi matkailuyhtiö LUMO toimii Novagon 3. kerroksen tiloissa. Yrittäjätalon tontin kaavavalituksista aiheutuvien viivästysten ja rakentamiskustannusten kohoamisen vuoksi rakentamiskustannukset tulivat % kalliimmiksi. Hautomotilojen vuokra on kokonaishinta, johon kuuluu neuvontapalvelut, toimistohuonetila, sosiaaliset tilat, neuvotteluhuoneet, lämmitys, siivous, nettiyhteys yms. Yleiset tilat on jyvitetty vuokriin. Novago on tehostanut tilojen markkinointia. Hautomotiloissa työskenteleville yrittäjille on tarjolla valmis hautomoverkosto, joissa esille nousseet ideat muuttuvat konkreettiseksi tekemiseksi. Novago markkinoi aktiivisesti tiloja ja järjestää siellä tilaisuuksia, että tilat tulevat tutuiksi yrittäjille ja tieto tarjottavista mahdollisuuksista leviäisi yrittäjien keskuudessa. Tilaisuuksiin on osallistunut useita kymmeniä yrittäjiä kerrallaan. EU ja projektit: Miten yritykset pääsevät mukaan EU-rahoihin? Yritykset voivat hakea rahoituksia suoraan EU:lta, mutta Novagolla on valmiudet opastaa yrityksiä niiden hankinnassa Uudenmaan liiton ja Helsingin EU-toimiston kanssa. Yrittäjät saavat tietoa EUhankkeiden valmisteluun sekä sopivien hankekumppaneiden kartoitukseen kotimaasta ja Euroopasta. Uudenmaan liitto myöntää myös Uusimaa-ohjelman mukaisiin alueelle merkittäviin EUhankkeiden valmisteluun maakunnan kehittämisrahaa. Sijoittumispalvelut: Onko Novagolla keskitettyä firmojen hankintaa? Firmojen hankkiminen alueelle ei kuulu Novagolta ostettaviin palveluihin. Elinkeinopolitiikka ja uusien firmojen sijoittumispalvelut ovat osakaskuntien omia tehtäviä, mutta Novago toimii välineenä kuntien elinkeinopolitiikan toteuttamisessa. Tutkimustyö: Novago ei tee tutkimusta, mutta kokonaisuuteen osallistutaan vesi- ja ympäristöalan sektorilla. Novagolla on päivittäinen hyvä kontakti oppilaitoksiin ja yliopistoihin myös ulkomailla. Novagon yhteydessä toimii entisen Keksintösäätiön protopaja ja Novago uutena omistajana toimii uusien ideoiden ja innovaatioiden kehittäjänä. Keskustelun päätteeksi puheenjohtaja totesi toiminnan jatkuvan esittelyn mukaisessa yhteistyössä. 5. Muut suositukset ja toimenpiteet Lohjan kehittämiseksi Yritysten palvelu: Suomessa on todettavissa, että yritysten koko pienenee, mutta määrä kasvaa. Yrittäjät toivovat, että panostetaan myös vahvasti pienien yritysten palveluihin.

4 Novago on hyvä mahdollisuus palvelujen tarjoajana. Novagon mainontaa ja tiedottamista tarvitaan. Yrittäjille tulee tarjota yhteistyötä ja apu tietyssä vaiheessa. Toivotaan yhteistyötä siten, että avuntarve havaittaisiin ajoissa, ennen kuin ongelmat kasautuvat. Novagon tulee tiedottaa avoimesti mahdollisuudesta yritystukeen. Neuvontapalvelun tulisi olla mukana yrityksen kehittämisessä ja havainnoimassa ja yrityksen edun ymmärtämisessä. Työttömyys: Työttömyys on kasvussa. Vaikka pieniä yrityksiä syntyy, niin ei synny kuitenkaan riittävästi. Sijainti: Lohjan sijainti on hyvä. Lohja on lähellä pääkaupunkiseutua, joka kasvaa kovaa vauhtia. Lohjan kaupunkikuva: Lohjan keskusta on iltaisin kuollut ja kaupunkikuvan aktivointia kaivataan. Lohjan keskusta kaipaa aktiivista elämää ja kokeiluja. Kaupunkikeskustan aktivoiminen on pitkäjänteistä työtä ja erilaiset aktivointikokeilut tulee kestää vähintään vuoden, että voidaan tehdä johtopäätöksiä. Yrittäjien odotukset ovat alamaissa, mutta voittaja panostaa nyt. Lohja-kuvaan tarvitaan positiivinen noste. Tietoyhteiskunta: Miten syntyy tietoyhteiskunta? Panostamalla ja kehittämällä. Yrittäjien keihäänkärkenä voisi olla tietotekniikan kehittäminen. Tulee tiedostaa uuden tekniikan mahdollisuudet. Voisiko kaupunki panostaa siihen yhteistyössä yrittäjien kanssa? Myös kivijalkakaupan mahdollisuudet voidaan nähdä tietotekniikan kehittämisessä. Maankäyttö ja kaavoitus: Paloniemen alueen kaavoituksessa nähdään mahdollisuudet myös uusien asukkaiden saamisessa alueelle. Yrityspuisto: Yrityspuiston saaminen Lohjalle on ollut esillä pitkään ja asiaa tulee kehitellä eteenpäin. Benchmarking: Elinkeinotiimin toimintaa seurataan. Toimintamalleja tulee hakea muista kaupungeista ja tarkastella vaihtoehtoja, miten ne sopisivat Lohjalle. Vertailukehittäminen kuuluu tuottavuushankkeeseen ja vierailuja asian tiimoilta on tehty useille paikkakunnille. Yhteistyö: Lohjan yrittäjien ja Lohcasen kanssa on hyvä yhteistyö. Säädökset: Säädöksiä tulee mm. EU:sta. Tehdäänkö Lohjalla sen eteen työtä, ettei byrokratiaa lisättäisi ainakaan lohjalaisten virkamiesten taholta. Harva on kuullut byrokratian poistamista. Yrittäjien viesti on, ettei lisättäisi byrokratiaa, vaan helpotettaisiin yrittäjän toimintaa ja autettaisiin yrittäjiä. Yrittäjien toiveena on, että säädöksiä ruvettaisiin purkamaan. Yrittäjäjärjestöt ovat valppaina ja valvovat omalta osaltaan, ettei tehdä turhia sääntöjä. Lohjan kaupungin säännöt ja määräykset ovat olleet nähtävillä ja niistä on kerätty palautetta. Johtaminen:

5 Työntekijän pitää saada kunnollista johtamista. Lohjan kaupungilla nähdään tarve tarkastella johtamista kaikilla tasoilla. Yritysvaikutusarviointi: Lohjan kaupungin päättäjillä ei välttämättä ole käsitystä siitä, miten päätökset vaikuttavat yrittäjyyteen ja miten kauaskantoisia päätökset toisinaan ovat, esim. ympäristömääräykset. Lohjan mahdollisuudet: Lohjalla on paljon mahdollisuuksia ja niitä tulee tuoda esille ja tarjota Lohjan ulkopuolelle. Helsinkiin muuttaa asukkaita ja Lohjan on mahdollisuus saada vetovoimaisuutta keskeisen infran suhteen. Asukkaille tulee tuoda esille hyvää ja se vie eteenpäin. Esimerkiksi Menneen ajan joulumarkkinoiden, Omenakarnevaalien ja Rantajamien mahdollisuuksia tulee laajentaa yrittäjille. Yrittäjillä voisi olla samanaikaisesti tarjouksia ja mainoksia, että tapahtumissa kävijät pysähtyisivät lohjalaisiin yrityksiin, ravintoloihin ja Lohjan nähtävyyksiin. Elämyskaivoshanke on toteutuessaan myös mahdollisuus. Urheilutapahtumat tuovat myös yrittäjille mahdollisuuksia. Jos ulkopaikkakuntalainen tulee Lohjalle tilaisuuksiin, niin rahaa jää muuhun lohjalaiseen elinkeinoelämään 2/3 käyttämästään lipun hinnasta. Lohjalaisten kauppiaiden ja ravintoloitsijoiden tulisi aktivoitua markkinointiin. Tarvitaan mainontaa. Lohjalla on todella hyviä kauppoja ja niiden tarjousten tulisi olla sellaisia, ettei niistä voisi kieltäytyä. Yrittäjät ovat aikaisemmin toivoneet, että laskettaisiin summa, joka muodostuu, jos kaikki lohjalaiset ostaisivat tuotteensa Lohjalta. Toivotaan, että laskelma tehtäviin. Todettiin, että joulukadun avajaiset oli upea tapahtuma. Asukkaille tulee olla houkuttelevuutta, että saataisiin virtaa lisää. Jokaisen yrittäjän tulee olla kiinnostunut oman yrityksensä kehittämisestä. Keskustan alueella olevien kauppiaiden toivotaan aktivoituvan näyteikkunoiden somistamiseen. Benchmarking-vertailukehittämistyötä on tehty aktiivisesti. Vertailukehittämistyö tulee ensi vuoden aikana esittelyyn. Organisaation uudistaminen tulee pian ajankohtaiseksi. Keskustan kauppojen aukiolon pidennys esim. kerran viikossa: Yhtenä esimerkkinä ulkomailta ja markkinointikeinona voisi olla jo aikaisemminkin esitetty pidennetty kauppojen aukiolo kerran viikossa esim. klo 21:een. Jotta siitä saataisiin koko hyöty, tulisi kaikkien keskustan kauppojen sitoutua siihen ja mainostaa yhdessä. Yhteistyötä tässä voitaisiin tehdä paikallislehden, Lohcasen ja kaupungin kanssa. Yrittäjien koulutus: Yrittäjien tietoteknisten taitojen kehittämiseen kaivataan tukea. Yrittäjien tulee nähdä siinä olevat mahdollisuudet. Novagon tehtäviin kuuluu olemassa olevien yritysten sparraus. Keskustan kauppiaiden yhteistyöyhdistys Lohcase voisi mahdollistaa yrittäjille tietotekniikka- ja markkinointikoulutusta tai sparrausta. Lohjan yrittäjien järjestämään internetmarkkinointikurssiin oli ilmoittautuneita niin paljon, etteivät kaikki mahtuneet kurssille. Tarjouskilpailut: Julkiset hankinnat tulee kilpailuttaa hankintalain mukaisesti. Kun tarjouskilpailut järjestetään, tarjoukset tulee pyytää myös lohjalaisilta yrityksiltä. Tarjousten pyytäjä voi hankintalain puitteissa pyytää tarjousta siten, että lohjalaisilla yrityksillä on mahdollista pärjätä kilpailussa.

6 Markkinointi ja mainostaminen: Lohjalaiset yritykset kattavassa mainoksessa voisi olla kaikki lohjalaiset ravintolat, kaupat, palvelutarjoajat sekä markkinatapahtumat koottuna. Siitä saataisiin tieto lohjalaisista tuotteista ja tarjoajista ja voitaisiin välittää tietoa eteenpäin. Asiaa tiedustellaan markkinointipäälliköltä. Jatkotoimenpiteet: Kokouksesta laaditaan muistio ja jaetaan BusinessLohjan jäsenille. Lohjan kaupungissa muistio lähetetään kaupungin johtoryhmälle ja kaupunginhallitukselle. Kaupungin organisaation toimialoille tiedotetaan kaupungin johtoryhmän kautta, että virkamiehet voivat ottaa kokouksessa tulleet asiat huomioon omissa työtehtävissään. Vuoden 2015 BusinessLohjan kokoukset aikataulutetaan koko vuodelle. Muistion laati Raija Rajantaus

KAUPUNGINHALLITUKSEN HENKILÖSTÖJAOSTO 2013-2014 Kh 19.11.2012 3

KAUPUNGINHALLITUKSEN HENKILÖSTÖJAOSTO 2013-2014 Kh 19.11.2012 3 KAUPUNGINHALLITUKSEN TEKEMÄT LUOTTAMUS- HENKILÖVALINNAT KAUDELLE 2013-2014 (ELLEI MAINITTU MUUTA TOIMIKAUTTA) JAOSTOT, EDUSTUS LAUTAKUNNISSA, NEUVOTTELUKUNNAT YM. t:/yleinen/luottoim/khvalinnat2013.xls

Lisätiedot

1. Edustamani kunta. Elinvoimakehittäjä-kampanja(1) (Virolahti) :24 100,0% 100% 90% 80% 70% 60% Prosentti 50% 40% 30% 20% 10%

1. Edustamani kunta. Elinvoimakehittäjä-kampanja(1) (Virolahti) :24 100,0% 100% 90% 80% 70% 60% Prosentti 50% 40% 30% 20% 10% 1. Edustamani kunta 100% 100,0% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% Hamina Kotka Miehikkälä Pyhtää Virolahti 1. Edustamani kunta Nimi Hamina 0,0% Kotka 0,0% Miehikkälä 0,0% Pyhtää

Lisätiedot

Novagon toiminnan tuloksia 2014

Novagon toiminnan tuloksia 2014 YRITYSKEHITYS FÖRETAGSUTVECKLING BUSINESS DEVELOPMENT Novagon toiminnan tuloksia 2014 26.2.2015 Mikael Borgman 1 Hallitus Mikael Borgman Leo Rintanen Vesa Siljamo Juha-Pekka Isotupa Ulla Vilén-Gunnarsson

Lisätiedot

YRITYSVUOROVAIKUTUKSEN KONSEPTIT JA TOTEUTUS MAL-SUUNNITTELUSSA

YRITYSVUOROVAIKUTUKSEN KONSEPTIT JA TOTEUTUS MAL-SUUNNITTELUSSA Liite 1 YRITYSVUOROVAIKUTUKSEN KONSEPTIT JA TOTEUTUS MAL-SUUNNITTELUSSA Tehtävän määrittelyä ja sparrauskohteiden kuvausta Kati-Jasmin Kosonen, Kimmo Kurunmäki www.mal-verkosto.fi Hankkeen taustaa Selvitys:

Lisätiedot

ÄÄNESEUDUN OSAAMIS- JA TYÖLLISYYSOHJELMA 2007-2013 /AH

ÄÄNESEUDUN OSAAMIS- JA TYÖLLISYYSOHJELMA 2007-2013 /AH ÄÄNESEUDUN OSAAMIS- JA TYÖLLISYYSOHJELMA 2007-2013 /AH KEHITYSTAVOITE ELINVOIMAINEN ÄÄNESEUTU, JOSSA TOIMIVAT TYÖMARKKINAT TUKEVAT KUNTIEN, KUNTALAISTEN JA YRITYSTEN MENESTYSTÄ JA HYVINVOINTIA Mittarit:

Lisätiedot

Painopiste Tavoite Toimenpide-ehdotus Mittari Vastuutahot

Painopiste Tavoite Toimenpide-ehdotus Mittari Vastuutahot Yhteenveto Painopiste Tavoite Toimenpide-ehdotus Mittari Vastuutahot Työpaikkaomavaraisuuden kasvattaminen Tunnistetaan entistä enemmän kunnassa jo toimivien yritysten tarpeet. Tonttien luovutuksessa pyritään

Lisätiedot

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä Yrittäjänpäivä Naantali 5.9.2017 Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät 1 Kunta syntyy uudelleen Sote-palvelu- ja maakuntauudistus muuttavat Suomea Kuntien rooli

Lisätiedot

Yrittäjän tukena kaikissa tilanteissa

Yrittäjän tukena kaikissa tilanteissa YRITYSKEHITYS FÖRETAGSUTVECKLING BUSINESS DEVELOPMENT Yrittäjän tukena kaikissa tilanteissa Matkailun rahoitus-yritys tilaisuus Kirkkonummi, 29.11.2013 Carl-Johan Sandström www.novago.fi 1 OPERATIIVINEN

Lisätiedot

Kehitysvammaisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailuttaminen

Kehitysvammaisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailuttaminen Kehitysvammaisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kilpailuttaminen Sote 38/15.3.2016 Sote 222/15.12.2015 Sote 111/23.6.2015 Riihimäen kaupunki ostaa kehitysvammaisten autettua palveluasumista yksityisiltä

Lisätiedot

Kuntaraportti Lohja. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lohja. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lohja Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Esityksessä on määritelty ja perusteltu Humanpolis Oy:n toiminta toiminta-alueittain, niihin käytettävä työaika sekä niitä koskevat resurssit.

Esityksessä on määritelty ja perusteltu Humanpolis Oy:n toiminta toiminta-alueittain, niihin käytettävä työaika sekä niitä koskevat resurssit. Humanpolis Oy Toiminta ja resurssit 2016-2017 Ritva Okkonen Humanpolis Oy hallitus/ 24.5.2016 Humanpolis Oy:n omistajakunnat Muhos, Utajärvi ja Vaala myönsivät keväällä 2016 yhtiölle pääomalainaa yhteensä

Lisätiedot

Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI, JOSSA KAIKKIEN ON HYVÄ OLLA KERAVA ON METROPOLIALUEEN YRITYSYSTÄVÄLLISIN KUNTA

Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI, JOSSA KAIKKIEN ON HYVÄ OLLA KERAVA ON METROPOLIALUEEN YRITYSYSTÄVÄLLISIN KUNTA 1. Keravan kaupungin visio KERAVA ON METROPOLIALUEEN KÄRJESSÄ KULKEVA, VETO-VOIMAINEN, ROHKEA, MENESTYVÄ JA UUTTA LUOVA KAUPUNKI, JOSSA PALVELUT JA LUONTO OVAT JOKAISTA LÄHELLÄ Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI,

Lisätiedot

Kuntaraportti Hanko. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hanko. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hanko Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Porvoo. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Porvoo. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Porvoo Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Järvenpää. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Järvenpää. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Järvenpää Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hyvinkää. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hyvinkää. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hyvinkää Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Sipoo. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Sipoo. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Sipoo Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Nurmijärvi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Nurmijärvi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Nurmijärvi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Loviisa. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Loviisa. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Loviisa Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Mäntsälä. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Mäntsälä. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Mäntsälä Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kirkkonummi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kirkkonummi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kirkkonummi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Raasepori. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Raasepori. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Raasepori Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Askola. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Askola. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Askola Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Pornainen. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pornainen. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pornainen Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Linnavirta Heikki Jäsen. Lemberg Monica Jäsen. Puistosalo Pekka Jäsen Perämäki Pasi. Partanen Henri Jäsen

Linnavirta Heikki Jäsen. Lemberg Monica Jäsen. Puistosalo Pekka Jäsen Perämäki Pasi. Partanen Henri Jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 02.12.2014 AIKA 02.12.2014 klo 17:00-19:16 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Äyräväinen Irene Puheenjohtaja Räsänen Joona Pajuoja Matti Virtanen Nina Rintanen

Lisätiedot

Kuntaraportti Vantaa. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Vantaa. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Vantaa Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kerava. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kerava. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kerava Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Karkkila. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Karkkila. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Karkkila Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Inkoo. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Inkoo. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Inkoo Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

VÄHEMMÄSTÄ ENEMMÄN KESTÄVYYDESTÄ KILPAILUETUA

VÄHEMMÄSTÄ ENEMMÄN KESTÄVYYDESTÄ KILPAILUETUA VÄHEMMÄSTÄ ENEMMÄN KESTÄVYYDESTÄ KILPAILUETUA KTT, yritysfuturologi Tarja Meristö FuturesLab CoFi, Laurea 3.4.2014 Länsi-Uudenmaan sparrausfoorumi 4, Siuntio OLEMMEKO NYT TAITEKOHDASSA? Energiakriisit

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) PÖYTÄKIRJA 7/2018 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 11.12.2018 klo 9.00 11.05 Paikka: Nivala, kaupunginhallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, Pyhäjärveltä Esa Jussila,

Lisätiedot

Kuntaraportti Kotka. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kotka. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kotka Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Hamina. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hamina. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hamina Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Pyhtää. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pyhtää. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pyhtää Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Sorvari Vuokko jäsen

Sorvari Vuokko jäsen PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 Tarkastuslautakunta 18.05.2016 AIKA 18.05.2016 klo 14:00-16:00 PAIKKA Kaupungintalo Monkola, Mylly OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen Peippo Jukka varapj Sorvari

Lisätiedot

Kuntaraportti Puolanka. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Puolanka. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Puolanka Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kommentit selvitysmies Markku Anderssonin työtä varten kehitysyhtiöt ja yritysten toimintaympäristö

Kommentit selvitysmies Markku Anderssonin työtä varten kehitysyhtiöt ja yritysten toimintaympäristö Kaisa Saario LAUSUNTO 9.4.2015 Työ- ja elinkeinoministeriölle Kommentit selvitysmies Markku Anderssonin työtä varten kehitysyhtiöt ja yritysten toimintaympäristö Työ- ja elinkeinoministeriö on 25.3.2015

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON TYÖRYHMÄ ESITYSLISTA 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT Aika 27.3.2009 klo 13.00 14.50 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Tarja Marjamäki Nokia puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntaraportti Lahti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lahti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lahti Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Uusi hankintalaki ja julkiset elintarvikehankinnat

Uusi hankintalaki ja julkiset elintarvikehankinnat Uusi hankintalaki ja julkiset elintarvikehankinnat Hämeenlinna 3.10.2017 hankinta-asiamies Timo Ilomäki Hämeen Yrittäjät Yritysrakenne Suomessa on mikroyritysvaltainen 0,2% Suuryritykset (250- hlöä) 588

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Kuntaraportti Heinola. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Heinola. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Heinola Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hollola. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hollola. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hollola Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hartola. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hartola. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hartola Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kärkölä. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kärkölä. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kärkölä Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Paltamo. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Paltamo. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Paltamo Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Forssa. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Forssa. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Forssa Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kokkola. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kokkola. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kokkola Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Lappeenranta. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lappeenranta. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lappeenranta Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Ylivieska. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Ylivieska. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Ylivieska Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Pietarsaari. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pietarsaari. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pietarsaari Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Riihimäki. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Riihimäki. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Riihimäki Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Tammela. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Tammela. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Tammela Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.12.2015 1 1 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN

Lisätiedot

Kuntaraportti Imatra. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Imatra. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Imatra Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kalajoki. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kalajoki. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kalajoki Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Loppi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Loppi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Loppi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kannus. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kannus. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kannus Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Janakkala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Janakkala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Janakkala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kaustinen. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kaustinen. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kaustinen Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hattula. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hattula. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hattula Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Jokioinen. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Jokioinen. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Jokioinen Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hausjärvi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hausjärvi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hausjärvi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Humppila. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Humppila. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Humppila Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Parikkala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Parikkala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Parikkala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Taipalsaari Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Rautjärvi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Rautjärvi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Rautjärvi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Ruokolahti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Ruokolahti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Ruokolahti Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Luumäki. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Luumäki. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Luumäki Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Lemi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lemi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lemi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Sparrausryhmän tilaisuus

Sparrausryhmän tilaisuus Sparrausryhmän tilaisuus 20.12.2017 18.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Osallistujat 1. kokouksessa Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK-Pirkanmaa, Jukka Niittyoja Uusyrityskeskus Ensimetri, Kaj

Lisätiedot

Uusi hankintalaki ja julkiset elintarvikehankinnat

Uusi hankintalaki ja julkiset elintarvikehankinnat Uusi hankintalaki ja julkiset elintarvikehankinnat Seinäjoki 20.9.2017 Kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin, @GrekinSatu Suomen Yrittäjät #yrittäjät #hankintaneuvonta Hankintalain tarkoitus on saada

Lisätiedot

Kuntaraportti Joensuu. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Joensuu. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Joensuu Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Liperi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Liperi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Liperi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kontiolahti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kontiolahti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kontiolahti Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Ilomantsi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Ilomantsi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Ilomantsi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Savitaipale. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Savitaipale. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Savitaipale Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Mikkeli. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Mikkeli. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Mikkeli Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Savonlinna. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Savonlinna. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Savonlinna Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kangasniemi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kangasniemi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kangasniemi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Sulkava. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Sulkava. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Sulkava Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 20.11.2014 AIKA 20.11.2014 klo 13:15-15:35 PAIKKA Hirsikunnas, kokoustila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen

Lisätiedot

Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun

Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun Salon seudun suunnittelumalli yhdistää toiminnallisen kyläsuunnittelun ja maankäytön suunnittelun Toiminnallinen kyläsuunnitelma edustaa kyläläisten

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.04.2016 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:15 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:15 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kitee. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kitee. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kitee Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Lieksa. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lieksa. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lieksa Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Juuka. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Juuka. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Juuka Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015 AIKA Keskiviikkona 30. syyskuuta 2015 klo 12 14.15 PAIKKA Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Orivesi LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA

Lisätiedot

Kuntaraportti Jyväskylä. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Jyväskylä. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Jyväskylä Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Muurame. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Muurame. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Muurame Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hankasalmi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hankasalmi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hankasalmi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Karstula. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Karstula. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Karstula Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Toivakka Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Petäjävesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Petäjävesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Petäjävesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Joroinen. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Joroinen. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Joroinen Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Tuusniemi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Tuusniemi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Tuusniemi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Porvoo. Kuntaraportti

Porvoo. Kuntaraportti Porvoo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tuusula. Kuntaraportti

Tuusula. Kuntaraportti Tuusula Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot