UUSI FORD KUGA. 2. Kugan karismaattinen muotoilu 7 2.1: Korkealaatuinen sisustus 10

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUSI FORD KUGA. 2. Kugan karismaattinen muotoilu 7 2.1: Korkealaatuinen sisustus 10"

Transkriptio

1 TIEDOTE UUSI FORD KUGA SISÄLLYS SIVU Uusi Ford Kuga esittelyssä 3 1. Kugan yleiskatsaus 3 1.1: Vakaa perusta 4 2. Kugan karismaattinen muotoilu 7 2.1: Korkealaatuinen sisustus Kugan sisätilat : Mukavuutta ja käytännöllisyyttä jopa viidelle aikuiselle : Mukautuva ja toiminnallinen Kugan varustevaihtoehdot : Kuga Trend : Kuga Titanium : Mahdollisuus räätälöintiin Kugan voimansiirto : Täydellinen yhteensopivuus kykyihin : Taloudellinen ja tehokas Kugan kuljettajaa avustavat teknologiat : Ford Power -käynnistyspainike (avaimeton käynnistys) ja avaimeton ovenavaus : Peruutuskamera : Kahdessa osassa avattava takaluukku : Ford Easyfuel -korkiton tankkaus : 230 voltin virtapistoke : Digitaalinen DAB-radio : Connectivity-liitäntä : Uusi viihde- ja informaatiojärjestelmä : Rengaspaineen valvontajärjestelmä (DDS) : Panorama-lasikatto : Sinisävyinen lasi : Kattokiskot 26 Internet:

2 Kugan ajo-ominaisuudet : Suunniteltu tarjoamaan henkilöautomaista mukavuutta : Kugan ajettavuus : Kugan ohjaus : Kugan käsiteltävyys : Integroidut sähköjärjestelmät : Kugan ajonvakauden hallintajärjestelmä (ESP) : Lisäjärjestelmät : Ympäripyörähdyssuoja (ARM) ja perävaunun ajohallintajärjestelmä (TSA) Kugan automaattinen AWD -neliveto : Optimaalinen vääntö, polttoaineenkulutus ja pito : Automaattinen AWD -neliveto kaikissa tilanteissa Kugan turvallisuus : Katsaus järjestelmiin : Passiivinen turvallisuus : Jalankulkijoiden turvallisuus : Aktiivinen kuljettajaa avustava turvallisuus Kugan laatu ja kestävä kehitys : Erityishuomiota kiinnitettiin ääni-, melu- ja värinätasoon (SQ&V) : Euroopan Fordin sitoutuminen ympäristöön Kuga vie Euroopan Fordia uuteen suuntaan Kugan ennakkotekniset tiedot 52

3 - 3 - Uusi Ford Kuga esittelyssä Täysin uusi auto Euroopan Fordin mallivalikoimaan Kuga on Euroopan Fordin ensimmäinen malli katumaasturisegmenttiin Kuga liittyy nyt uusimpana mallina Fordin kineettiseen muotoiluperheeseen Kuga tarjoaa hyvät maantie- ja maastoajo-ominaisuudet Mallivalikoimaan kuuluu sekä neliveto- että etuvetomalli sekä kaksi eri varustetasoa Trend ja Titanium (Suomen markkinoille ensivaiheessa tulee vain neliveto) Kugan voimanlähteenä on Fordin 136-hevosvoimainen 2.0-litrainen Duratorq TDCi dieselmoottori. Mallisto täydentyy myöhemmin 200-hevosvoimaisella Ford Duratec 2.5-litraisella 5-sylinterisellä bensiinimoottorilla Kugan kattavaan vakiovarustukseen kuuluu ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP) yhdistettynä ympäripyörähdyssuojaan (ARM), ABS-jarrut elektronisella jarrutusvoimantasaimella (EBD) sekä Ford Power -käynnistyspainike Nelivetojärjestelmä jakaa etu- ja takaosaan vääntövoimaa jopa 50/50 suhteessa Kugan nelivetomallissa on luokkansa paras hiilidioksidipäästötaso g/km Euroopan Ford esittelee Kugan myötä ensimmäistä kertaa täysin uusina ominaisuuksina peruutuskameran sekä kahdessa osassa avattavan takaluukun Alhainen melutaso ja optimoitu ääni- ja värinätaso (SQ&V, Sound Quality and Vibration) tekevät ajamisesta rentoa sekä helpottavat kommunikointia autossa Muoviset etulokasuojien reunat pienentävät auton painoa ja antavat lisäsuojaa vaurioita vastaan Kuga valmistetaan Fordin Saarlouisin tehtaalla Saksassa ja tuodaan markkinoille ympäri Euroopan vuoden 2008 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 1. Yleiskatsaus Kugaan Euroopan Ford astuu täysin uuden Ford Kugan myötä ensimmäisen kerran kilpailluille katumaasturi- eli crossovermarkkinoille ja lunastaa samalla lupauksen tuoda markkinoille auton, jossa on erinomaiset maantieajo- ja yllättävät maastoajo-ominaisuudet.

4 - 4 - Kugasta saatiin esimakua dramaattisessa iosis X -konseptimallissa, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Pariisin autonäyttelyssä vuonna Yhtiön pääjohtaja John Fleming vahvisti tuolloin, että Euroopan Ford kehittäisi iosis X -konseptimallin inspiroiman tuotantomallin kahden vuoden sisällä. Frankfurtin autonäyttelyssä 2007 Ford osoitti, että annettu lupaus tultaisiin toteuttamaan pian uuden mallin ennakkoesittelynä. Mallin tärkeydestä Euroopan Fordin uudelle suunnalle kertoi se, että sille annettiin oma nimi. Ford Kuga syntyi tarkoituksenaan liittyä Euroopan Fordin tuoteperheeseen vuoden 2008 ensimmäisellä puoliskolla. Uuden Ford Kugan myötä lunastamme sen lupauksen, jonka annoimme Pariisissa Tuomme markkinoille erittäin suorituskykyisen, ilmeikkään ja karismaattisen ajoneuvon, joka laajentaa entisestään Ford-mallivalikoimaa, kertoo John Fleming. Uskon vakaasti, että Kuga vetoaa moniin uskollisiin Ford-asiakkaisiin, jotka kaipaavat jotain hieman erilaista. Lisäksi uskon, että se kykenee toistamaan S-MAXin saavuttaman suosion ja tuomaan Fordille myös uusia asiakkaita. Erottuva kineettinen ulkoinen muotoilu, Fordin tunnustusta saanut ajodynamiikka sekä huippuluokan laatu ovat vain joitakin kohokohtia, joita Kuga tuo tähän nopeasti kasvavaan markkinasegmenttiin. 1.1 Vakaa perusta Uusi Ford Kuga perustuu häpeilemättä Fordin kiiteltyyn C-segmenttiä edustavien ajoneuvojen rakenteeseen, joka on havaittu hyväksi sekä Ford Focuksessa että Ford C-MAXissa. Suunnittelijat ja insinöörit ovat onnistuneesti yhdistäneet kuljettajien ja matkustajien ensisijaiset tarpeet Kugan erottuvaan uuteen muotoiluun. Komea ja sporttinen ulkoinen muotoilu näyttää, kuinka yrityksen joustavaa kineettistä muotokieltä voidaan soveltaa onnistuneesti katumaasturimalleihin.

5 - 5 - Tasapainoinen ja mittasuhteiltaan hyvä Kuga tarjoaa miellyttävät tilat kuljettajalle ja matkustajille. Laadukas sisätilojen muotoilu täydentää ulkoista muotoilua muodostaen yhdessä käytännöllisen ja nykyaikaisen kokonaisuuden. Muotoiluelementit yhdistettynä uuteen nelivetojärjestelmään ja hyväksi todettuun voimansiirtoon vahvistavat Fordin antamaa lupausta Feel the Difference. Kugassa on automaattinen AWD-nelivetojärjestelmä, mutta se on saatavana markkinasta riippuen myös etuvetoisena FWD-mallina niille, jotka arvostavat auton tyyliä ja olemusta, mutta eivät tarvitse neliveto-ominaisuuksia. Ford Kugaan on saatavana kaksi erilaista varustetasoa Trend ja Titanum sekä runsaasti valinnaisvarusteita, jotka tekevät oman auton personoinnin juuri kuljettajan tarpeiden mukaan mahdolliseksi. Korkeatasoiseen vakiovarusteluun kuuluu ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP) yhdistettynä ympäripyörähdyssuojaan sekä lukkiutumattomat ABS-jarrut elektronisella jarrutusvoimantasaimella (EBD) - molemmat merkittäviä kuljettajaa avustavia teknisiä ominaisuuksia. Lisäksi molemmissa varustetasoissa on Ford Power käynnistyspainike vakiona. Auton viihdeominaisuudet mahdollistavat monien erilaisten laitteiden liittämisen järjestelmään ja satelliittinavigointijärjestelmä ohjaa aina oikealle reitille. Ford Kugan suunnittelussa ja viimeistelyssä ei ole tingitty. Jokainen auton osa on tarkoin harkittu, jotta se miellyttäisi niin kuljettajaa kuin matkustajiakin. Alkuperäisen, virtaviivaisen ja sulavalinjaisen iosis X -konseptin välittämää tunnelmaa, on parannettu tuotantomallissa. Ensimmäistä kertaa Euroopan Fordin tuotantoajoneuvossa on saatavilla navigointijärjestelmän kanssa peruutuskamera, joka auttaa pysäköimisessä. Toinen mukavuutta tuova lisäominaisuus on 230 voltin pistoke, joka on takaistuimilla istuvien matkustajien käytettävissä.

6 - 6 - Tyylikäs ja karismaattinen Kuga on jälleen osoitus Euroopan Fordin ottamasta jännittävästä uudesta suunnasta. Raikas ja moderni muotoilu tukee mielikuvaa auton suorituskyvystä. Kuga tarjoaa loistavat ajo-ominaisuudet, vahvan turvallisuuden, luotettavaa laatua ja korkeaa ammattitaitoa. Istuinkorkeus, nelivetovaihtoehto ja suuret säilytystilat tekevät siitä erittäin houkuttelevan kokonaisuuden. Kuga nostaa rimaa katumaasturisegmentissä, toteaa Stephen Odell, Euroopan Fordin markkinoinnista, myynnistä ja huollosta vastaava johtaja. Kineettinen muotoilumme on tuonut autolle persoonallisuutta ja sen myötä se tarjoaa potentiaalisille asiakkaille paljon ihailtavaa.

7 Karismaattinen muotoilu Fordin kineettinen muotokieli on muodostunut vakiintuneeksi ja tunnetuksi osaksi yhtiön tuotemerkkiä Euroopassa, ja se yhdistetään kaikkiin uusiin, joko täysin uusiin tai uudistettuihin, malleihin. Martin Smith, Euroopan Fordin muotoilusta vastaava johtaja loi uuden Kugan yhdessä muotoilutiiminsä kanssa, Stefan Lammin hoitaessa ulkoisen ja Niko Vidakovicin sisäisen muotoilun sekä Ruth Paulin valitessa värit ja materiaalit. Tiimin päätavoite oli saada vuoden 2006 iosis X -konseptin olemus siirrettyä Kugan tuotantomalliin. Tavoitteemme oli, että Kuga oli välittömästi tunnistettavissa uuden sukupolven Fordmalliksi, mutta samalla halusimme säilyttää suhteen myös iosis X konseptiin, kertoo Smith. Uskon, että onnistuimme Kugan lopullisessa muotoilussa vangitsemaan konseptin luonteen, jonka mukaan auto on sekä jykevä että dynaaminen ilmentäen loistavia maasto- ja maantieajo-ominaisuuksia. Tiukat muhkeat linjat ja täyteläiset pinnat ovat tärkeä osa kineettisen muotoilumme pääelementtejä, vaikka kaikilla esitellyillä malleillamme, kuten uudella Focuksella, Mondeolla, S-MAX:illa ja tulevalla uudella Fiestalla, on oma identiteettinsä, Smith toteaa. Kuga erottuu sekä Fordin valikoimassa että omassa markkinasegmentissään. Auto on houkutteleva ja vetoava joka kulmasta katsottuna. Viisiovinen rakenne ja ydinmuotoilu pysyvät samana riippumatta siitä, valitaanko nelivetoinen tai etuvetoinen malli. Muotoilun yksityiskohdat vaihtelevat riippuen Trend- tai Titanium-varustelusta. Asiakkailla on myös mahdollisuus personoida autonsa erilaisilla varustepaketeilla. Näiden lisäksi saatavana on myös runsaasti erilaisia valinnaisvarusteita. Kugassa on puolisuunnikkaan muotoiset ylä- ja alasäleiköt sekä dramaattiset taaksepäin kaartuvat ajovalot. Alasäleikön alapuolella on etuhelma, joka ilmentää auton jämäköitä maastoajo-ominaisuuksia. Pyöreät sumuvalot ovat vakiona molemmissa malleissa.

8 - 8 - Veistoksellisen muhkea konepelti erottaa voimakkaita kohoumia, jotka vahvistavat myös muotoonpuristuksen rakenteellista jäykkyyttä. Suuret, taaksepäin kaartuvat ajovalot on saatavilla myös Bi-Xenon-valoina, jotka ovat valinnaisvarusteena Trend- ja Titanium-malleissa. Bi-Xenonit tunnistaa valon sinertävän sävyisestä heijastuksesta. Kineettisen muotoilun elementit Kugassa vahvistavat 'energiaa liikkeessä' - filosofiaamme, kertoo Smith. Voimakas muotokieli ja rohkea graafinen ilme antavat autosta sellaisen vaikutelman kuin se liikkuisi, silloinkin kun se on paikoillaan. Kugan profiili on yhtä urheilullinen kuin moderni juoksukenkä. Rohkeat graafiset linjat näkyvät selvästi läpi koko auton, esimeriksi nousevassa kylkilinjassa. Muhkeat pyöränkotelot täyttyvät useimmissa maissa vakiona olevilla 17-tuumaisilla vanteilla osassa maista käytetään 16-tuumaisia vanteita tai valinnaisilla vaihtelevan eri tyylisillä 18- ja 19-tuuman vanteilla, joihin saa renkaat erilaisilla profiileilla. (Suomessa Trendissä on 17" -teräsvanteet ja Titaniumissa 17"-kevytmetallivanteet). Nykyaikainen erityisesti Kugaa varten kehitetty vannevalikoima vahvistaa auton jykevää, sporttista ilmettä. Kugaa varten on suunniteltu neljä uutta kevytmetallivannemallia. Ensimmäistä kertaa tuotantomallin Fordiin on saatavana vaikuttavan näköisiä 19-tuumaisia kevytmetallivanteita, jotka ovat kuin suoraan iosis X -konseptimallista, ja jotka ovat saatavissa Kuga-malleihin valinnaisena myöhemmin vuonna Voimakkaat pyöräkotelot yhdistyvät sivuhelmalistoilla, jotka kulkevat molempien sivuovien alaosassa pitkin samansuuntaisena korkean ja huomiota herättävän kylkilinjan kanssa. Voimakas kylkilinja korostaa entisestään dynaamista vaikutelmaa. Yhdessä elementit tekevät autosta lihaksikkaan ja vahvan näköisen. Suuntavilkut on integroitu sivupeileihin, jotka on muotoiltu niin, että ilmanvirtauksesta syntyvä suhina on mahdollisimman alhaisella tasolla. Tämä on tehty mahdolliseksi jättämällä peilikotelon ja oven väliin vapaata tilaa.

9 - 9 - Harjattu alumiini tehokeinona kattokiskoissa kruunaa profiilin ja lisää symmetriaa auton vyötärölinjassa käytetyn kromin kanssa. Pieni takaspoileri ylhäällä ja valinnaisvarusteena saatava panoramalasikatto lisäävät entisestään ensiluokkaista tuntumaa ja tukevat Kugan muotoilun moderniutta ja pitkäikäisyyttä mm:n akselivälin ansiosta Kuga on kompakti ja sen mittasuhteet ovat tasapainoiset, sillä korinylitykset edessä ja takana ovat suhteellisen lyhyet. Takaosan muotoilu antaa Kugalle vakaan asennon ilmentäen kineettisen muotoilun tunnuspiirteitä. Takaosan ilmanohjaimen tapainen alustalevy erottuu näkyvästi takapuskurin alta ja siinä sijaitsevat kaksi urheilullisen näköistä pakoputkea, jotka ovat vakiona kaikissa malleissa. Alustalevyssä sijaitsevat myös sumuvalot. Isot, kahteen osaan jaetut takavalot hallitsevat takaosan horisontaalista ilmettä. Hienoihin yksityiskohtiin kuuluvat myös LED-takajarruvalo, joka on liitetty rungon väriseen takaspoileriin, sekä takaosan maalattuun puskuriin piilotetut pysäköintiä helpottavat anturit. Sinisävyiset lasit ovat Titanium-mallissa vakiona tuoden mukanaan ensiluokkaisuuden tuntua. Takaosan pinnat ovat puhtaat, vain Ford-ovaalimerkki on näkyvissä takaluukun metalliosassa, jossa on myös erottuva KUGA -tunnus. Tarjolla on kymmenen eri värivaihtoehtoa. Ne on valittu huolella täydentämään Kugan karismaattista luonnetta. Täysin uutena värinä esitellään Chill -metalliväri, joka on saatavilla Kugan molempiin varustetasoihin. Kuten esikuvansa iosis X, Kuga on myös saatavana uudella metallinhohtoisella Electric White -värillä, kuten myös perinteisellä Frozen White -värillä. Electric White -väriä käytettiin niin iosis X -konseptiautossa kuin vuoden 2007 Frankfurtin autonäyttelyssä ensiesitellyssä Kugassa. Kuga on ensimmäinen Euroopan Fordin tuotantomalli, jossa on Electric White -värin aikaan saamiseksi käytetty erityistä maalaustekniikkaa. Ulkoisen muotoilun piirteisiin sisältyy luonnollisesti myös käytännöllisyyttä ja paljon muutakin, kuin mitä osuu silmiin ensimmäisenä. Tällainen on muun muassa kahdessa

10 osassa avattava takaluukku, joka tarjoaa maksimaalista joustavuutta ja mukavuutta sekä helpottaa erikokoisten tavaroiden lastaamista. Molemmat osat aukeavat erillisillä avauspainikkeilla. Tavaratilan peite on helppo vapauttaa ja se voidaan myös poistaa kokonaan sekä säilyttää tavaratilan lattian alla. Korkea maavara, laajapintaiset puskurit ja takaluukun muotoilu auttavat välttämään peltivauriot, kun törmäys tulee takaa alhaisella nopeudella. Muoviset lokasuojien reunat etuosassa helpottavat auton korjattavuutta ja ne myös kestävät paremmin kolhuja sekä pienentävät ajoneuvon kokonaispainoa. Koko auton alareunaa kiertävä mattapintainen antrasiitin harmaa paneeli vähentää lian kerääntymistä ja suojaa lentäviltä kiviltä. Se myös vahvistaa visuaalisesti auton maastoajoominaisuuksia. 2.1 Korkealaatuinen sisustus Uuden Kugan sisätilat ovat avarat ja valoisat sekä valinnaisvarusteena saatavan ison panoramalasikaton kanssa että ilman. Helposti luettava, ergonomisesti suunniteltu mittaristo ja kojelauta yhdistyvät isoon keskikonsoliin, jossa on paljon säilytystilaa. Korkea ajoasento takaa kuljettajalle esteettömän näkyvyyden ja luo matkustajalle valoisan ja ilmavuuden tunnun. Uuden Kugan myötä halusimme tarjota kuljettajille ja matkustajille edullisen, mutta silti ensiluokkaisen huolitellun sisustuksen valikoimalla täysin uusia toisiaan täydentäviä sisustusvärejä ja korkealaatuisia viimeistelyjä, kertoo Smith. Kugan sisustukseen valitut materiaalit osoittavat myös läheisen yhteyden iosis X - konseptiin. Katseen vangitseva sisustus koostuu laadukkaasta nahasta, korkealaatuisista kankaista ja kiiltävistä viimeistelyistä, jotka voi mallista riippuen valita eri sävyisinä.

11 Kojelautaa ja ovia korostavat yhteensopivat yksityiskohdat ja värit luovat yhtenäisen laadusta ja sporttisuudesta kertovan ilmeen. Valittavana on kaksi toisistaan erottuvaa varustevaihtoehtoa. Trend-malleissa on vaikuttavia oransseja tai sinisiä yksityiskohtia. Titanium-malleissa on puolestaan samanlainen moderni tekno -tunnelma kuin muissa uusien Fordien Titanium-malleissa. Titaniumissa on vakiona osittainen nahkaverhoilu ja valinnaisvarusteena saatava täysinahkainen verhoilu. Sisätilan muotoilussa on huomioitu yksityiskohdat sekä hallintalaitteiden ergonomia: ohjauspyörä, poljinten sijoittelu ja vaihdekeppi sekä useat istuma-asennot, kytkimet, auton sisäiset audio- ja viestintäjärjestelmät on kaikki huolellisesti sijoitettu ja kaikessa on omat erityiset yksityiskohtansa. Ford Power -käynnistyspainikkeen painamisvoimasta ja ohjauspyörän peukalosyvennyksistä lähtien kaikkea on mietitty huolellisesti, jotta kuljettajalle ja matkustajille välittyisi mitä houkuttelevin ja miellyttävin kokemus. Muita yksityiskohtia ovat säilytystilat pienille tavaroille sekä oma tilansa juomille, aurinkolaseille, kolikoille, kynille sekä virtapistoke sähköisille laitteille.

12 Kugan sisätilat Uudessa Ford Kugassa istuu mukavasti ja tilavasti jopa viisi aikuista. Ajoympäristön optimoimiseksi Fordin asiantuntijat kehittivät uuden Kugan tietokoneavusteisesti virtuaalista CAVE-järjestelmää käyttäen (Computer Aided Virtual Engineering). CAVE yhdistää lukuisia tietokoneita ja digitaalisia projektoreita ja luo virtuaalisen, täysikokoisen auton sisustuksen. Oikea auton istuin kiinnitetään laitteistoon, jotta kuljettaja voi arvioida kokonaisnäkyvyyttä ja hallintalaitteiden käytön mukavuutta ja niihin yltämistä. Järjestelmä osoittautui korvaamattomaksi asiakasklinikoilla uuteen autoon liittyviä reaktioita mitattaessa ja se muodosti lähtötason, jota hyödyntäen Kugan kuljettajat kertoivat mielipiteensä uudesta mallista. Sen avulla kehitystiimin oli myös mahdollista tehdä nopeita ja tehokkaita muutoksia suunnitelmiensa virtuaaliseen esitykseen. CAVE-järjestelmä on hyvä esimerkki monista kustannustehokkaista mittareista, joita on otettu käyttöön, jotta auton kehityksen pääalueita voidaan edistää. Lisähyödyt valmiissa tuotteessa tuovat lopulta lisää asiakastyytyväisyyttä. 3.1 Mukavuutta ja käytännöllisyyttä jopa viidelle aikuiselle Uusi Kuga tarjoaa matkustajille 1008 mm:n sisäkorkeuden sekä 1422 mm leveän hartiatilan kuljettajalle ja etuistuimen matkustajalle. Auton ohjaamon kilpa-automaista tunnelmaa tukee ajoasento ja valinnaisvarusteena oleva kuuteen asentoon sähkötoimisesti säädettävä kuljettajan istuin, joka mahdollistaa esimerkiksi vaivattoman istumakorkeuden ja selkänojan säätämisen. Istuimissä käytetty vaahtomuovi on suunniteltu optimaalisen mukavaksi, ergonomiseksi ja tukevaksi. Tuntumaa voi täydentää eri kangasvalinnoilla sekä nahalla, jonka mukana tulee lisäpehmuste, eli lisäkerros vaahtomuovia, joka on heti nahkaverhoilun alla.

13 Myös toisen rivin matkustajat voivat nauttia mukavuudesta ja tilan tunnusta. Takaistuimella on 1395 mm hartiatilaa ja sisäkorkeus on 987 mm. Matkustamon ääni-, laatu- ja värinätasoon (SQ&V) on kiinnitetty erityishuomiota siten, että etu- ja takaosan matkustajat voivat keskustella helposti keskenään ilman tarvetta korottaa ääntään. Sisätilan lisäominaisuuksiin kuuluu myös valinnaisvarusteena saatava, auton keskikonsolin takaosaan sijoitettu 230-voltin pistoke, joka antaa takana matkustaville mahdollisuuden käyttää jopa 150 wattisia sähkölaitteita. Virtapistokkeen alapuolelle on sijoitettu myös säilytystila pieniä esineitä varten. Toisen rivin istuimet on jaettavissa 60/40-suhteessa ja ne voidaan taittaa täysin tasaiseksi, jotta tavaratilan hyötykäyttö voidaan maksimoida, kun istuimia on vain kaksi.toisen rivin istuimien alla olevat säilytystilat ovat käytännöllisiä. Lisää säilytystilaa löytyy tavaratilan lattian alta. Tämä tila on jaettu käytännöllisiin lokeroihin. Tavaratilan 758 mm:n kynnyskorkeus auttaa painavien tavaroiden autoon lastaamisessa. Kuten kaikkiin viime aikoina markkinoille tulleisiin Ford-malleihin, Kugaan tehdään myös täysi allergiatestaus. 3.2 Mukautuva ja toiminnallinen Fordin asiakastutkimus paljasti, että potentiaaliset omistajat halusivat käyttöönsä mahdollisimman suuren lastaustilan tilanteissa, joissa koko tavaratilaa tarvitaan. Samalla he kuitenkinki halusivat mahdollisuuden päästä tavaratilaan nopeasti ja helposti ilman koko takaluukun avaamista pienempien tavaroiden lastausta varten. Lopputuloksena Ford Kuga tarjoaa uudenlaisen kahdessa osassa avattavan takaluukun. Sen avulla on mahdollista avata osa takaluukusta, kun esimerkiksi auto on pysäköity mataliin tiloihin. Ominaisuus mahdollistaa myös helpon pääsyn tavaratilaan silloin, kun auton sisään laitetaan tai sieltä otetaan pois pieniä tavaroita.

14 Takapenkin istuinten selkänojat taittuvat alas tavaratilan lattian tasoon suurien ja kookkaampien tavaroiden kuljettamisen helpottamiseksi. Kun takapenkin istuimet on taitettu, lastausalue on 1578 mm pitkä ja tavaratilan tilavuus on ruhtinaalliset 1355 litraa. Takaistuimien pääntukia ei tarvitse poistaa, jotta ne voidaan taittaa eteenpäin. Kun kaikki istuimet ovat käytössä, tavaratilan tilavuus on 360 litraa. Vakiona oleva renkaan paikkaussarja tuo vielä 50 litraa lisätilaa varapyörän syvennykseen. Neljän tavaratilassa olevan kiinnityskoukun ansiosta irtonaiset esineet voidaan sitoa helposti ja turvallisesti sekä näin estää liikkuvista tavaroista kuuluva ääni ajettaessa. Tavaratilassa oleva välipohja mahdollistaa tavaratilan peitteen säilyttämisen autossa. Ominaisuus on kaikissa Kuga-malleissa, joissa vakiona on renkaanpaikkaussarja. Kertapainalluksella sisääntaittuva tavaratilan peite sekä siihen liitetty automaattisesti liikkuva verkko maksimoivat turvallisuuden.

15 Kugan varustevaihtoehdot Kugan kaksi eri varustevaihtoehtoa erottautuvat merkittävästi muotoilullaan ja varustelullaan. Molemmat vaihtoehdot ovat hyvin varusteltuja ja tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden toteuttaa omia mieltymyksiään. Trend-varustelu on hauska ja värikäs, Titanium puolestaan moderni, tekninen ja ylellinen. 4.1 Kuga Trend Kuga Trend tarjoaa asiakkaille vakiovarusteena kattavan valikoiman teknisiä ominaisuuksia ja varusteita yhdistettynä houkuttelevaan muotoiluun ja valikoimaan erilaisia verhoiluvaihtoehtoja. Sisätilojen värimaailma on suunniteltu eloisaksi, sporttiseksi ja ulospäin suuntautuneeksi kuitenkin auton luonteenomaiset ominaisuudet säilyttäen. Kangasverhoiltujen istuimien hauskat 'Generic Orange' ja 'Generic Blue' -aplikaatiot sopivat täydellisesti Trendvarusteluun. Valinnanvaraa löytyy myös laajasta vannevalikoimasta sekä viihdejärjestelmistä. Trend-varusteluun kuuluu kattava ja vaikuttava määrä vakiovarusteita: o 'Ford Power' -käynnistyspainike o Ajotietokone o Urheilulliset etuistuimet o Urheilullinen sisäverhoilu o Nahkainen ohjauspyörä o Etusumuvalot o Manuaalinen ilmastointi o Aux-in-pistokkeet o ISOFIX-kiinnikkeet o Sähkötoimiset etu- ja takasivuikkunat o Sähkötoimiset, lämmitettävät ja korinväriset sivupeilit

16 o Kertapainalluksella sisääntaittuva tavaratilan peite o Valikoima sähkötoimisia kuljettajaa avustavia teknologioita kuten lukkiutumattomat ABS-jarrut, ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP) ja luistonestojärjestelmä (TCS) o 17-tuumaiset teräsvanteet vakiovarusteena suurimassa osassa markkinoita (myös Suomi) o Kaksoispakoputki 4.2 Kuga Titanium Modernin tekninen Kuga Titanium on malliston varustellumpi malli tarjoten asiakkaille ensiluokkaista laatua ja mahdollisuutta erottua sekä visuaalisesti että varustasolla. Titanium-varusteluun kuuluu vakiona Trend-varustelun lisäksi: o Osittainen nahkaverhoilu hopeisilla aplikaatioilla o Nahkaverhoiltu vaihteenvalitsimen nuppi o Vakionopeudensäädin o Automaattiset tuulilasinpyyhkijät o Automaattisesti himmenevä taustapeili o DEATC-automaattinen kaksoisilmastointi o Sinisävyiset lasit o 17-tuumaiset kevytmetallivanteet 4.3 Mahdollisuus räätälöintiin Molemmat Kugan varustetasoista tarjoavat laajan valikoiman varusteita, teknologioita ja muotoilumahdollisuuksia. Lisäksi ne tarjoavat asiakkaille vakuuttavan räätälöintimahdollisuuden, jonka avulla auton voi muokata vastaamaan omia henkilökohtaisia tarpeita. Räätälöintiin on tarjolla erilaisia valmiita paketteja, jotka tarjoavat entistä parempaa turvallisuutta, kuljetuskykyä, säilytystilaa ja muotoilua sekä lisäksi kattavan valikoiman jälkimarkkinointituotteita.

17 Suomessa Titanium-varustelu on täydennettävissä Ford Kugan viimeistelevällä X- paketilla, johon kuuluu panoramalasikatto, Bi-Xenon ajovalot ja täysnahkainen verhoilu. Kattavaan valinnaisvarustevalikoimaan kuuluu nahkaverhoillut istuimet sekä Trend- että Titanium-varusteluihin, panoramalasikatto sekä auringon infrapunasäteitä poispäin heijastava ja näin matkustamon mukavan viileänä pitävä tuulilasi. Lisäksi saatavana on Fordin Quickclear -lämmitettävä tuulilasi, joka sulattaa talviolosuhteissa jään tuulilasista äärimmäisen nopeasti.

18 Kugan voimansiirto Kugalla on "minä pystyn ja kyllä onnistuu" -asenne, jota voimansiirto tukee täydellisesti, kertoo Gunnar Herrmann, Euroopan Fordin C-luokan autojen mallistosta vastaava johtaja. 5.1 Täydellinen yhteensopivuus kykyihin Uusi Kuga on saatavana Fordin 2.0-litraisella 136-hevosvoimaisella (100kW) Duratorq TDCi -moottorilla ja kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettuna. Valittavissa on sekä etuveto- että nelivetomalli, joissa vääntö, suorituskyky ja vetokyky on kaikissa moottorin kuormitustilanteissa ja kaikilla kuormilla täydellisesti sovitettu uuteen Ford Kugaan. Moottori tarjoaa reilusti vääntöä 320 Nm kierrosnopeudella 2000 kierr./min ja hetkellisesti 340 Nm:n väännön. Kugan voimansiirto on kehitetty tekemään ajamisesta helppoa ja herkkää sekä tuomaan hienostuneisuutta ja taloudellisuutta, kertoo Kugan suunnittelusta vastannut pääinsinööri Peter Tamm. Moottorin suorituskyky ja herkkyys täydentävät loistavasti uuden Kugan ketteryyttä. Segmentistä tekemiemme analyysien ja tutkimuksien mukaan hevosvoimainen dieselmoottori on ensisijainen vaihtoehto katumaasturimalleihin. Hyväksi todettu ja vakiintunut 136-hevosvoimainen Duratorq TDCi -dieselmoottori sopii näin täydellisesti segmentin toiveisiin. Uusi Ford Kugan vaatii moottorin, jonka suorituskyky pysyy tasaisena 21/25 asteen kallistuksissa edessä/takana sekä 450 mm:n syvyisessä kahluussa. Lisäksi moottori tarvitsee suojan mutaa ja likaa vastaan. Suora yhteispaineruiskutus tuottaa jopa 1650 barin paineen. Useita esiruiskutuksia käytetään yhdessä jaetun pääruiskutuksen kanssa tasoittamaan palotapahtumaa tehokkaamman ja täydellisemmän palamisen aikaansaamiseksi. Teknologia sekä vähentää päästöjä että hiljentää moottorin ääntä. Olemme tehneet moottoriin hienosäätöjä ja esimerkiksi ilmanottoaukot ovat riittävän korkealla. Näin Kuga selviytyy kunnialla erilaisista ajo-olosuhteista, selittää Tamm.

19 Taloudellinen ja tehokas Tehokas 2.0-litrainen Duratorq TDCi -moottori kiihdyttää Kugan etuveto- ja neliveto-mallit km:n tuntivauhtiin 10,6 ja 10,7 sekunnissa. Etuvetomallin huippunopeus on 182 km/h ja nelivetomallin 180 km/h. Kokeet osoittavat, että etuvetomallin ja nelivetomallin välillä on vain pieniä tilastollisia eroja suorituskyvyssä. Neliveto kuluttaa vain 6,4 litraa polttoainetta 100 kilometrillä yhdistetyssä ajossa. Euro IV -tason päästölukemat saavutetaan EGR-venttiilin hapetuskatalysaattorin ja huoltovapaan dieselnokihiukkassuodattimen (DPF) avulla. Nelivetomallin hiilidioksidipäästölukemat, 169 g/km, ovat luokkansa parhaat, kun taas etuvetoisen mallin vastaava luku on 165g/km ja polttoainekulutus 6,3 litraa 100 kilometrillä. Kugan suositeltu huoltoväli on kilometriä tai yksi vuosi. Myöhemmin tänä vuonna 2.0-litrainen Duratorq-moottori saa seurakseen 2.5-litraisen, 200- hevosvoimaisen ja viisisylinterisen Duratec-bensiinimoottorin. Moottori on saatavilla sekä manuaali- että automaattivaihteistolla. Tarkemmat tekniset tiedot julkaistaan lähempänä lanseerausta.

20 Kugan kuljettajaa avustavat teknologiat Uudessa Kugassa on laaja valikoima moderneja kuljettajaa avustavia teknologioita sekä kattava määrä korkealaatuisia vakiovarusteita, joita voi täydentää erilaisilla valinnaisvarusteilla. Monet saatavilla olevista teknologioista esiteltiin ensimmäisen kerran Fordin isoissa ja ylellisissä autoissa sekä viimeisimpänä uudessa vuoden 2008 Ford Focuksessa. Kuga tuo kuitenkin monia uusia elementtejä sekä segmenttiinsä että Euroopan Fordin valikoimaan. Tällainen on muun muassa kahdessa osassa avattava takaluukku. Uusia ja merkittäviä ominaisuuksia: o Vakiovarusteena Ford Power -käynnistyspainike (avaimeton käynnistys) o Valinnaisvarusteena avaimeton ovenavaus (keskuslukitus) o Saatavilla peruutuskamera o Kahdessa osassa avattava takaluukku o Ford Easyfuel -korkiton tankkaus o Valinnaisvarusteena 230 voltin pistoke o Digitaalinen DAB-radio (ei Suomessa) o Connectivity -liitäntäominaisuus (ei Suomessa) o Uusia vaihtoehtoja viihde- ja viestintäjärjestelmiin o Valinnaisvarusteena rengaspaineen valvontajärjestelmä (DDS - ei Suomessa) o Saatavilla Panorama-lasikatto o Sinisävyiset ikkunat o Kattokaiteet Kuga tarjoaa myös monia Fordin nykyisiä teknologioita, jotka avustavat kuljettajaa ja tuovat lisävarmuutta. Näitä ovat: o Valinnaisvarusteena Bi-Xenon-ajovalot sinertävällä heijastuksella o Valinnaisvarusteena Quickclear-lämmitettävä tuulilasi o Valinnaisvarusteena lämpöä heijastava tuulilasi o Valinnaisvarusteena Bluetooth-järjestelmä ääniohjauksella o Hätävilkkuassistentti

21 o Valinnaisvarusteena Run Flat -renkaat saatavilla myöhemmin vuonna 2008 (ei Suomessa) 6.1 Ford Power -käynnistyspainike (avaimeton käynnistys) ja avaimeton ovenavaus (keskuslukitus) Ford Power -käynnistyspainike, jonka ansiosta auton voi käynnistää ilman avainta, on vakiovarusteena molemmissa Kuga-varustetasoissa. Keskeisesti ja kätevästi kojelautaan sijoitettu Ford Power -käynnistyspainike käynnistää moottorin luokkansa nopeimmin alle puolessa sekunnissa. Toisin kuin perinteinen avain, kuljettajan elektroninen avaimenperä aktivoituu järjestelmän läheisyydessä, esimerkiksi kuljettajan taskussa, ja mahdollistaa auton käynnistämisen kätevästi. Kugan virtalukko aktivoituu radioaaltojen välityksellä passiivisen avaimen mikrosirusta. Auto käynnistyy, kun kuljettaja painaa kytkimen alas ja painaa tämän jälkeen käynnistyspainiketta. Käynnistyspainikkeen lisäpainallus sammuttaa moottorin. Autoa ei voi sammuttaa sen ollessa liikkeessä. Viihdejärjestelmät ja muut toiminnot, kuten tuulilasinpyyhkimet, voidaan aktivoida ilman moottorin käynnistystä käynnistyspainikkeestä. Ford Power -käynnistyspainiketta käytetään myös moottorin sammuttamiseen. Järjestelmä on suunniteltu toimimaan siten, että hipaisu tai tahaton painallus ei sammuta moottoria. Ford Power -käynnistyspainiketta on pidettävä pohjassa kahden sekunnin ajan tai painettava kolme kertaa nopeasti peräkkäin kahden sekunnin sisällä, jotta moottori sammuisi. Ford Power -käynnistykseen voi liittää valinnaisvarusteena avaimettoman ovenavauksen (keskuslukituksen), jonka avulla auton ovet aukeavat ovenkahvoista vetämällä kuljettajan ollessa tietyn etäisyyden päässä autosta.

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä 11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä Euroopassa ensiesittelyssä oleva uusi Ford Ranger -avolava-auto häikäisee

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

FORD B-MAX Muokkaa se omaksesi Oman Ford B-MAXin värin ja verhoilun valinta on ratkaiseva, mutta myös nautinnollinen, hetki. Tiedät kyllä heti, mikä on oikein. 15" 12-puolainen pyöränsuojus (Vakiovaruste:

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO -ROLLAATTORIT Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO aktiivisen ihmisen rollaattori Rollaattoreita suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota rollaattorin painoon, laatuun, turvallisuuteen,

Lisätiedot

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrak -avolava-auto ihastuttaa uudenaikaisella muotoilullaan Tehokkaat uudet Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorit

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Vaikeimmat talviolosuhteet vaativat innovatiivisen ja ehdottoman lähestymisen

Lisätiedot

XF g/km l/100km XF SPORTBRAKE. Urheilullinen korisarja. JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014

XF g/km l/100km XF SPORTBRAKE. Urheilullinen korisarja. JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014 JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014 mallivuosi 2015 Ohjehinta alv 24% Arvioitu autovero Kokonaishinta CO2 Vapaa autoetu 2014 Käyttöetu 2014 EU-kulutus yhd. XF g/km l/100km 2.2 i4 Td 163 Business

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva MyOn HC on suunniteltu aktiiviselle käyttäjälle, joka etsii hinnaltaan edullista ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää tuolia, joka on helppo taittaa kokoon käsittelyä, varastointia

Lisätiedot

UUSI SANKARI HYBRIDIEN

UUSI SANKARI HYBRIDIEN CR-Z VISION IMPOSSIBLE Soichiro Honda uskoi unelmiinsa. Hän aloitti uransa autokorjaamon harjoittelijana ja rakensi ensimmäisen Hondan vuonna 1948. Se oli yksinkertainen kaksitahtimoottorilla varustettu

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

TIEDOTE FORD KA -LEHDISTÖMATERIAALI. 1 Esittely ja kohokohdat 2 Yhteenveto John Flemingin esipuhe Uuden Kan kohokohdat Kan tarina

TIEDOTE FORD KA -LEHDISTÖMATERIAALI. 1 Esittely ja kohokohdat 2 Yhteenveto John Flemingin esipuhe Uuden Kan kohokohdat Kan tarina TIEDOTE FORD KA -LEHDISTÖMATERIAALI 1 Esittely ja kohokohdat 2 Yhteenveto John Flemingin esipuhe Uuden Kan kohokohdat Kan tarina 2 Kan tyyli 9 Ulkoa Sisältä Personointi 3 Kan elämä 15 Edullinen, matalat

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour smart fortwo ja forfour (C/W453) Käyttövoima

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

KANNUSTAA LIIKKUMAAN

KANNUSTAA LIIKKUMAAN XACT Xact 3 XACT Monipuolisesta ja ergonomisesta Xact-oppilastuolista on nyt saatavana kaksi kokoa Xact ja Xact Start. Se tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää koko koulussa, aina esikoululuokista opettajainhuoneeseen,

Lisätiedot

IMPACT 4.01.10 7.9.2015. 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus

IMPACT 4.01.10 7.9.2015. 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus Tulostanut:Pekka Vuorivirta Palvelu Alustatunnus Polku 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus Malli Tunniste FH (4) 132355236 Julkaisupäivämäärä 29.11.2013 Tunnus/Käyttö

Lisätiedot

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu LEHDISTÖTIEDOTE 15.04.2013 PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu Peugeot on piirtänyt jo vuosikymmenten ajan nimensä vahvasti autourheilun historiaan. Nimeä ovat olleet mukana kaivertamassa myös monet suomalaiskuljettajat

Lisätiedot

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA CITROËN C4 ULKOMUODOLTAAN VAHVA UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA Citroën C4:n vankka ulkomuoto antaa ensi silmäyksellä vaikutelman jämäkkyydestä ja laadusta. Sen keula uusittuine ajovaloineen on heti

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone AVR nostaa 2-rivisen korjuutekniikan uudelle tasolle! Spirit 9200 nostaa 2-rivisen korjuutekniikan aivan uudelle tasolle. Tunnustettua Spirit-konseptia

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI PONSSE GAZELLE KETTERYYTTÄ JA VOIMAA KOMPAKTISSA PAKETISSA PONSSE Gazelle on kooltaan pieni, mutta voimiltaan suuri. Pieni omapaino ja tasainen painonjakauma yhdistettynä tehokkaaseen

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista

5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista 5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista Uusi Edge-konsepti ensiesitellään Euroopassa Fordin Go Further -tapahtumassa Barcelonassa

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys AUTOTALLIN NOSTO-OVET Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys OVI JOKAISEEN TYYLIIN Door Master ovet valmistetaan sinun toiveidesi mukaan piditpä sitten ultramodernista tai

Lisätiedot

CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN

CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN Geneven kansainvälisen autonäyttelyn yhteydessä järjestettiin kysely näyttelyn kauneimmasta maailman ensiesittelyyn tuodusta uutuudesta.

Lisätiedot

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista Umpikoria pidetään yleensä vääntöjäykkänä. Avattavilla sivuseinillä varustettua umpikoria on kuitenkin pidettävä vääntöherkkänä päällirakenteena. 317 025 Scania voi valmistella ajoneuvon päällirakennetta

Lisätiedot

FORD Transit Custom Kombi

FORD Transit Custom Kombi HINNASTO 1.3.2014 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kaikki hinnat asennettuna ja sisältävät alv:n 24% FORD Transit Custom Kombi V.I.P.-luokan sisustus, 1+8 istuimet ja lisävarustelu VARUSTELUPAKETTIEN HINNAT

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Hiab Moffett -ajoneuvotrukit

Hiab Moffett -ajoneuvotrukit Hiab Moffett -ajoneuvotrukit TEKNISET TIEDOT M4 Hiab Moffett -ajoneuvotrukit Kuormankäsittely- ja toimitusratkaisut Ajoneuvotrukit ovat tärkeä työkalu menestyville yrityksille kaikilla teollisuudenaloilla

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

UUSI BERLINGO MULTISPACE

UUSI BERLINGO MULTISPACE UUSI BERLINGO MULTISPACE 2 MODERNI ILMEIKÄS MUOTOILU Uusi Citroën Berlingo Multispace on sympaattisen näköinen tilaihme, jonka ulkomuoto on uudistuneen keulan ansiosta entisestään vahvistunut. Uudelleen

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

NISSAN NAVARA. Sisältö Ulkonäkö Sisätilat Tekniikka ja Suorituskyky Tyyli ja Lisävarusteet Tulosta Sulje

NISSAN NAVARA. Sisältö Ulkonäkö Sisätilat Tekniikka ja Suorituskyky Tyyli ja Lisävarusteet Tulosta Sulje NISSAN NAVARA VAHVA JA VAPAA NISSAN NAVARA ULKOMUOTO JA KÄYTTÖTUNTUMA ULKONÄKÖ 4 SISÄTILAT 10 TEKNIIKKA JA SUORITUSKYKY NISSANCONNECT 14 SISÄTILAT 16 TYYLI JA LISÄVARUSTEET LISÄVARUSTEET 22 VÄRIT/SISÄMATERIAALIT

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Legendan paluu. FordFocus RS Varusteet, tekniset tiedot ja hinnasto

Legendan paluu. FordFocus RS Varusteet, tekniset tiedot ja hinnasto Legendan paluu FordFocus FordFocus Varusteet, tekniset tiedot ja hinnasto Autoveroton suositushinta EUR Alv 22% Arvioitu autovero EUR Suositushinta autoveron kanssa EUR FordFocus 2.5T Duratec 305 hv M6,

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Sedan & Tourer Ensivaikutelma on tärkein 02 03 Uusi vuosimallin 2009 Accord Sedan ei ole upea auto vain kokonsa ja ylellisen sisustuksensa ansiosta. Se säteilee ympärilleen tarjoamaansa

Lisätiedot

FORD MONDEO EcoBoost 125hv M6 Trend Wagon 120 M , ,14

FORD MONDEO EcoBoost 125hv M6 Trend Wagon 120 M , ,14 FORD MONDEO 1.1.2017 CO 2 (g/km) Autoveroton suositushinta Alv 24% Arvioitu autovero Suositushinta autoveron kanssa Vapaa autoetu Käyttöetu 1.0 EcoBoost 125hv M6 Trend 5D 119 M6 22 860 4 782,63 27 642,63

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN.

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. TALENTO MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. Älykkyys tarkoittaa sopeutumiskykyä. Erilaisten tilanteiden hallintaa ja aina sopivan ratkaisun löytämistä. UUDESSA TALENTOS- SA on kaikki nämä ominaisuudet.

Lisätiedot

Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss Silent Gliss kierrekaihtimet

Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss Silent Gliss kierrekaihtimet Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss 4860 Silent Gliss kierrekaihtimet Silent Gliss ylivoimaiset ominaisuudet Silent Gliss kierrekaihdintuoteperhe on markkinoiden kattavin ja teknisesti kehittynein.

Lisätiedot

NISSAN e-nv200 COMBI, EVALIA

NISSAN e-nv200 COMBI, EVALIA NISSAN e-nv200 COMBI, EVALIA Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. HINNAT COMBI, EVALIA CO2 päästöt, Hinta ilman ALV 24%, Autoveroton ohjehinta sis. Arvioitu Kokonaishinta

Lisätiedot

RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover

RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover 6.6.2013 RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover Captur on uusi kompakti crossover, jossa yhdistyy kolmen korimallityypin parhaat puolet; katumaasturin, tila-auton ja perinteisen henkilöauton. Renault

Lisätiedot

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Tuote-esite Korkea laatu, matala asennuskorkeus ja omapaino Käyttöturvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat matalien Hiab Multilift XR-koukkulaitteiden tärkeimmät

Lisätiedot

Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm

Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Tuote-esite Lisää ulottuvuutta Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Hiab XS 422 Hiabin XS 422 on luokkansa suorituskykyisin nosturi, jossa yhdistyy voima ja

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

NISSAN NV300 COMBI. EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit FI-17C-0744 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, Espoo

NISSAN NV300 COMBI. EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit FI-17C-0744 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, Espoo NISSAN NV300 COMBI EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit 17.11.2016 17-11-2016 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, 02151 Espoo NV300 COMBI HINNASTO EURO6 Autoveroton Moottori ja CO₂ ohjehinta sis.

Lisätiedot

Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm

Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm Tuote-esite Toimiva ja suorituskykyinen Hiab XS 022 helpottaa päivittäistä työtä Hiab XS 022 on pieni, kompakti ja joustava nosturi monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI

MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI CITROËN C8 MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI Citroën C8 kutsuu sinut ja koko perheesi mukavalle automatkalle. C8 on täysikokoinen tila-auto, joka tarjoaa muhkeat sisätilat mutta joka on yhtä vaivaton ajaa kuin mikä

Lisätiedot

EURO5 Hinnat, Varusteet, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot 10.08.2015 EURO5 NISSAN X-TRAIL

EURO5 Hinnat, Varusteet, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot 10.08.2015 EURO5 NISSAN X-TRAIL UUSI EURO5 Hinnat, Varusteet, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot HINNAT Näillä EURO5-päästöluokituksen mukaisilla versioilla on rajoitettu saatavuus. Täysi tuotelistaus on nähtävillä EURO6-hinnastosta. MO

Lisätiedot

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Ihmisille, joilla on luonnetta. Ja niille, jotka nauttivat hyvistä asioista. Haluatko vahvan, raikkaan tunteen uuteen kylpyhuoneeseesi. Geberit Monolith -saniteettimoduuleilla

Lisätiedot

Ocean. Aquatec. Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip

Ocean. Aquatec. Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip Aquatec Ocean Täyttää IEC 60601-2-52 vaatimukset TÜV hyväksytty Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip Aquatec Ocean suihku- ja wc-tuolisarjastä löydät laadukkaat

Lisätiedot

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ponsse fox -harvesteri sujuvaa tuottavuutta PONSSE Fox -harvesteri on uusimman teknologian ja luotettavien perusratkaisujen tehokas kokonaisuus. Innovatiivinen

Lisätiedot

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan voimansiirtolinjaan liittyvät parametrit. Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Johdanto

Lisätiedot

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2015 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

Ford Focus ST. 5-ovinen viistoperä ja wagon (vain Euroopassa) Saarlouis, Saksa/ Michigan, USA

Ford Focus ST. 5-ovinen viistoperä ja wagon (vain Euroopassa) Saarlouis, Saksa/ Michigan, USA Ford Focus ST- tekniset tiedot Auton perustiedot Vuosimalli 2012 Auto Korimallit Valmistuspaikat Ford Focus ST 5-ovinen viistoperä ja wagon (vain Euroopassa) Saarlouis, Saksa/ Michigan, USA Nämä tiedot

Lisätiedot

VOLVO XC90 quick guide

VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Honda Civic 5d lisävarusteet

Honda Civic 5d lisävarusteet Honda Civic 5d lisävarusteet Eleganssia Sisätilat Pukeudu parhaimpiisi ja vie Honda Civicisi kaupunkikierrokselle. Hondan urheilullista luonnetta korostavat Tee itse oma unelma-autosi lisävarusteet vetävät

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa.

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Golf Comfort Plus -varuste-etu vähintään 1.889,08 1) Golf Comfort Plus. Suomalaisten suosikkiauto Golf Comfort Plus on varustetasoltaan ylivertainen.

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

AGRICULTURAL HANDLING solutions

AGRICULTURAL HANDLING solutions AGRICULTURAL HANDLING solutions www.manitou.com SUORITYSKYKYÄ SINUN TILALLESI 000 kg: MLT 0 ja 00 maksimi kantavuus sallii jopa tonnin kuorman kuljetuksen - ja vielä enemmän - jopa tonnin noston, m korkeaan

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Puutavara-autot. Yleisiä tietoja puutavara-autoista. Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen.

Puutavara-autot. Yleisiä tietoja puutavara-autoista. Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen. Yleisiä tietoja puutavara-autoista Puutavara-autoja käytetään pyöreän puutavaran kuljetukseen. Yleisiä tietoja puutavara-autoista Puutavaravarustuksia voidaan kuorman koon mukaan pitää joko vääntöherkkänä

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 1-sarjan Hatchback.

Hinnasto. BMW 1-sarjan Hatchback. Hinnasto. M Sport Edition Voimassa 3.10. - 31.12.2014. BMW y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi M Sport Edition / M Sport Edition Automatic, Hinnat*. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin

Lisätiedot

TERVETULOA DS- MAAILMAAN

TERVETULOA DS- MAAILMAAN DS 3 SISÄLTÖ TERVETULOA DS-MAAILMAAN KIEHTOVA HISTORIA POIKKEUKSELLINEN DS-MALLISTO TEKNOLOGIA JA EKOTEHOKKUUS DS 3 LUMOAA DS 3 VANGITSEE KATSEEN UUSI AINUTLAATUINEN ILME DYNAAMISUUS MUKAVUUS YKSILÖLLISYYS

Lisätiedot

Press Brake Productivity -pikaopas

Press Brake Productivity -pikaopas Kuinka aloitat Press Brake Productivity -pikaopas Kiitos, että olet ostanut Wilan valmistaman laatutuotteen Wila on valmistanut jo yli 80 vuotta työkalunpitimiä, työkaluja ja varusteita särmäyspuristimien

Lisätiedot

Stora Enso Effex an Eye for Wood

Stora Enso Effex an Eye for Wood EnsoEffex Stora g tu p l Stora Enso Effex an Eye for Wood Stora Enso Effex an Eye for Wood Lähtökohtana luonnonmukaisuus Effex toistaa luonnon muotokieltä. Effex on: Aitoa puuta Luonnon inspiroima Luonnollinen

Lisätiedot

Unleash the Potential

Unleash the Potential Unleash the Potential HEVOSTEN KILPAKÄRRYT STAR MASTER ja PRO STAR MASTER Voimakkaasti nostattavat jenkkikärryt Star Master on voimakkaasti nostattava, ns. jenkkikärry jossa hevosen nostatus ja kärryn

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot