UUSI FORD KUGA. 2. Kugan karismaattinen muotoilu 7 2.1: Korkealaatuinen sisustus 10

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUSI FORD KUGA. 2. Kugan karismaattinen muotoilu 7 2.1: Korkealaatuinen sisustus 10"

Transkriptio

1 TIEDOTE UUSI FORD KUGA SISÄLLYS SIVU Uusi Ford Kuga esittelyssä 3 1. Kugan yleiskatsaus 3 1.1: Vakaa perusta 4 2. Kugan karismaattinen muotoilu 7 2.1: Korkealaatuinen sisustus Kugan sisätilat : Mukavuutta ja käytännöllisyyttä jopa viidelle aikuiselle : Mukautuva ja toiminnallinen Kugan varustevaihtoehdot : Kuga Trend : Kuga Titanium : Mahdollisuus räätälöintiin Kugan voimansiirto : Täydellinen yhteensopivuus kykyihin : Taloudellinen ja tehokas Kugan kuljettajaa avustavat teknologiat : Ford Power -käynnistyspainike (avaimeton käynnistys) ja avaimeton ovenavaus : Peruutuskamera : Kahdessa osassa avattava takaluukku : Ford Easyfuel -korkiton tankkaus : 230 voltin virtapistoke : Digitaalinen DAB-radio : Connectivity-liitäntä : Uusi viihde- ja informaatiojärjestelmä : Rengaspaineen valvontajärjestelmä (DDS) : Panorama-lasikatto : Sinisävyinen lasi : Kattokiskot 26 Internet:

2 Kugan ajo-ominaisuudet : Suunniteltu tarjoamaan henkilöautomaista mukavuutta : Kugan ajettavuus : Kugan ohjaus : Kugan käsiteltävyys : Integroidut sähköjärjestelmät : Kugan ajonvakauden hallintajärjestelmä (ESP) : Lisäjärjestelmät : Ympäripyörähdyssuoja (ARM) ja perävaunun ajohallintajärjestelmä (TSA) Kugan automaattinen AWD -neliveto : Optimaalinen vääntö, polttoaineenkulutus ja pito : Automaattinen AWD -neliveto kaikissa tilanteissa Kugan turvallisuus : Katsaus järjestelmiin : Passiivinen turvallisuus : Jalankulkijoiden turvallisuus : Aktiivinen kuljettajaa avustava turvallisuus Kugan laatu ja kestävä kehitys : Erityishuomiota kiinnitettiin ääni-, melu- ja värinätasoon (SQ&V) : Euroopan Fordin sitoutuminen ympäristöön Kuga vie Euroopan Fordia uuteen suuntaan Kugan ennakkotekniset tiedot 52

3 - 3 - Uusi Ford Kuga esittelyssä Täysin uusi auto Euroopan Fordin mallivalikoimaan Kuga on Euroopan Fordin ensimmäinen malli katumaasturisegmenttiin Kuga liittyy nyt uusimpana mallina Fordin kineettiseen muotoiluperheeseen Kuga tarjoaa hyvät maantie- ja maastoajo-ominaisuudet Mallivalikoimaan kuuluu sekä neliveto- että etuvetomalli sekä kaksi eri varustetasoa Trend ja Titanium (Suomen markkinoille ensivaiheessa tulee vain neliveto) Kugan voimanlähteenä on Fordin 136-hevosvoimainen 2.0-litrainen Duratorq TDCi dieselmoottori. Mallisto täydentyy myöhemmin 200-hevosvoimaisella Ford Duratec 2.5-litraisella 5-sylinterisellä bensiinimoottorilla Kugan kattavaan vakiovarustukseen kuuluu ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP) yhdistettynä ympäripyörähdyssuojaan (ARM), ABS-jarrut elektronisella jarrutusvoimantasaimella (EBD) sekä Ford Power -käynnistyspainike Nelivetojärjestelmä jakaa etu- ja takaosaan vääntövoimaa jopa 50/50 suhteessa Kugan nelivetomallissa on luokkansa paras hiilidioksidipäästötaso g/km Euroopan Ford esittelee Kugan myötä ensimmäistä kertaa täysin uusina ominaisuuksina peruutuskameran sekä kahdessa osassa avattavan takaluukun Alhainen melutaso ja optimoitu ääni- ja värinätaso (SQ&V, Sound Quality and Vibration) tekevät ajamisesta rentoa sekä helpottavat kommunikointia autossa Muoviset etulokasuojien reunat pienentävät auton painoa ja antavat lisäsuojaa vaurioita vastaan Kuga valmistetaan Fordin Saarlouisin tehtaalla Saksassa ja tuodaan markkinoille ympäri Euroopan vuoden 2008 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 1. Yleiskatsaus Kugaan Euroopan Ford astuu täysin uuden Ford Kugan myötä ensimmäisen kerran kilpailluille katumaasturi- eli crossovermarkkinoille ja lunastaa samalla lupauksen tuoda markkinoille auton, jossa on erinomaiset maantieajo- ja yllättävät maastoajo-ominaisuudet.

4 - 4 - Kugasta saatiin esimakua dramaattisessa iosis X -konseptimallissa, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Pariisin autonäyttelyssä vuonna Yhtiön pääjohtaja John Fleming vahvisti tuolloin, että Euroopan Ford kehittäisi iosis X -konseptimallin inspiroiman tuotantomallin kahden vuoden sisällä. Frankfurtin autonäyttelyssä 2007 Ford osoitti, että annettu lupaus tultaisiin toteuttamaan pian uuden mallin ennakkoesittelynä. Mallin tärkeydestä Euroopan Fordin uudelle suunnalle kertoi se, että sille annettiin oma nimi. Ford Kuga syntyi tarkoituksenaan liittyä Euroopan Fordin tuoteperheeseen vuoden 2008 ensimmäisellä puoliskolla. Uuden Ford Kugan myötä lunastamme sen lupauksen, jonka annoimme Pariisissa Tuomme markkinoille erittäin suorituskykyisen, ilmeikkään ja karismaattisen ajoneuvon, joka laajentaa entisestään Ford-mallivalikoimaa, kertoo John Fleming. Uskon vakaasti, että Kuga vetoaa moniin uskollisiin Ford-asiakkaisiin, jotka kaipaavat jotain hieman erilaista. Lisäksi uskon, että se kykenee toistamaan S-MAXin saavuttaman suosion ja tuomaan Fordille myös uusia asiakkaita. Erottuva kineettinen ulkoinen muotoilu, Fordin tunnustusta saanut ajodynamiikka sekä huippuluokan laatu ovat vain joitakin kohokohtia, joita Kuga tuo tähän nopeasti kasvavaan markkinasegmenttiin. 1.1 Vakaa perusta Uusi Ford Kuga perustuu häpeilemättä Fordin kiiteltyyn C-segmenttiä edustavien ajoneuvojen rakenteeseen, joka on havaittu hyväksi sekä Ford Focuksessa että Ford C-MAXissa. Suunnittelijat ja insinöörit ovat onnistuneesti yhdistäneet kuljettajien ja matkustajien ensisijaiset tarpeet Kugan erottuvaan uuteen muotoiluun. Komea ja sporttinen ulkoinen muotoilu näyttää, kuinka yrityksen joustavaa kineettistä muotokieltä voidaan soveltaa onnistuneesti katumaasturimalleihin.

5 - 5 - Tasapainoinen ja mittasuhteiltaan hyvä Kuga tarjoaa miellyttävät tilat kuljettajalle ja matkustajille. Laadukas sisätilojen muotoilu täydentää ulkoista muotoilua muodostaen yhdessä käytännöllisen ja nykyaikaisen kokonaisuuden. Muotoiluelementit yhdistettynä uuteen nelivetojärjestelmään ja hyväksi todettuun voimansiirtoon vahvistavat Fordin antamaa lupausta Feel the Difference. Kugassa on automaattinen AWD-nelivetojärjestelmä, mutta se on saatavana markkinasta riippuen myös etuvetoisena FWD-mallina niille, jotka arvostavat auton tyyliä ja olemusta, mutta eivät tarvitse neliveto-ominaisuuksia. Ford Kugaan on saatavana kaksi erilaista varustetasoa Trend ja Titanum sekä runsaasti valinnaisvarusteita, jotka tekevät oman auton personoinnin juuri kuljettajan tarpeiden mukaan mahdolliseksi. Korkeatasoiseen vakiovarusteluun kuuluu ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP) yhdistettynä ympäripyörähdyssuojaan sekä lukkiutumattomat ABS-jarrut elektronisella jarrutusvoimantasaimella (EBD) - molemmat merkittäviä kuljettajaa avustavia teknisiä ominaisuuksia. Lisäksi molemmissa varustetasoissa on Ford Power käynnistyspainike vakiona. Auton viihdeominaisuudet mahdollistavat monien erilaisten laitteiden liittämisen järjestelmään ja satelliittinavigointijärjestelmä ohjaa aina oikealle reitille. Ford Kugan suunnittelussa ja viimeistelyssä ei ole tingitty. Jokainen auton osa on tarkoin harkittu, jotta se miellyttäisi niin kuljettajaa kuin matkustajiakin. Alkuperäisen, virtaviivaisen ja sulavalinjaisen iosis X -konseptin välittämää tunnelmaa, on parannettu tuotantomallissa. Ensimmäistä kertaa Euroopan Fordin tuotantoajoneuvossa on saatavilla navigointijärjestelmän kanssa peruutuskamera, joka auttaa pysäköimisessä. Toinen mukavuutta tuova lisäominaisuus on 230 voltin pistoke, joka on takaistuimilla istuvien matkustajien käytettävissä.

6 - 6 - Tyylikäs ja karismaattinen Kuga on jälleen osoitus Euroopan Fordin ottamasta jännittävästä uudesta suunnasta. Raikas ja moderni muotoilu tukee mielikuvaa auton suorituskyvystä. Kuga tarjoaa loistavat ajo-ominaisuudet, vahvan turvallisuuden, luotettavaa laatua ja korkeaa ammattitaitoa. Istuinkorkeus, nelivetovaihtoehto ja suuret säilytystilat tekevät siitä erittäin houkuttelevan kokonaisuuden. Kuga nostaa rimaa katumaasturisegmentissä, toteaa Stephen Odell, Euroopan Fordin markkinoinnista, myynnistä ja huollosta vastaava johtaja. Kineettinen muotoilumme on tuonut autolle persoonallisuutta ja sen myötä se tarjoaa potentiaalisille asiakkaille paljon ihailtavaa.

7 Karismaattinen muotoilu Fordin kineettinen muotokieli on muodostunut vakiintuneeksi ja tunnetuksi osaksi yhtiön tuotemerkkiä Euroopassa, ja se yhdistetään kaikkiin uusiin, joko täysin uusiin tai uudistettuihin, malleihin. Martin Smith, Euroopan Fordin muotoilusta vastaava johtaja loi uuden Kugan yhdessä muotoilutiiminsä kanssa, Stefan Lammin hoitaessa ulkoisen ja Niko Vidakovicin sisäisen muotoilun sekä Ruth Paulin valitessa värit ja materiaalit. Tiimin päätavoite oli saada vuoden 2006 iosis X -konseptin olemus siirrettyä Kugan tuotantomalliin. Tavoitteemme oli, että Kuga oli välittömästi tunnistettavissa uuden sukupolven Fordmalliksi, mutta samalla halusimme säilyttää suhteen myös iosis X konseptiin, kertoo Smith. Uskon, että onnistuimme Kugan lopullisessa muotoilussa vangitsemaan konseptin luonteen, jonka mukaan auto on sekä jykevä että dynaaminen ilmentäen loistavia maasto- ja maantieajo-ominaisuuksia. Tiukat muhkeat linjat ja täyteläiset pinnat ovat tärkeä osa kineettisen muotoilumme pääelementtejä, vaikka kaikilla esitellyillä malleillamme, kuten uudella Focuksella, Mondeolla, S-MAX:illa ja tulevalla uudella Fiestalla, on oma identiteettinsä, Smith toteaa. Kuga erottuu sekä Fordin valikoimassa että omassa markkinasegmentissään. Auto on houkutteleva ja vetoava joka kulmasta katsottuna. Viisiovinen rakenne ja ydinmuotoilu pysyvät samana riippumatta siitä, valitaanko nelivetoinen tai etuvetoinen malli. Muotoilun yksityiskohdat vaihtelevat riippuen Trend- tai Titanium-varustelusta. Asiakkailla on myös mahdollisuus personoida autonsa erilaisilla varustepaketeilla. Näiden lisäksi saatavana on myös runsaasti erilaisia valinnaisvarusteita. Kugassa on puolisuunnikkaan muotoiset ylä- ja alasäleiköt sekä dramaattiset taaksepäin kaartuvat ajovalot. Alasäleikön alapuolella on etuhelma, joka ilmentää auton jämäköitä maastoajo-ominaisuuksia. Pyöreät sumuvalot ovat vakiona molemmissa malleissa.

8 - 8 - Veistoksellisen muhkea konepelti erottaa voimakkaita kohoumia, jotka vahvistavat myös muotoonpuristuksen rakenteellista jäykkyyttä. Suuret, taaksepäin kaartuvat ajovalot on saatavilla myös Bi-Xenon-valoina, jotka ovat valinnaisvarusteena Trend- ja Titanium-malleissa. Bi-Xenonit tunnistaa valon sinertävän sävyisestä heijastuksesta. Kineettisen muotoilun elementit Kugassa vahvistavat 'energiaa liikkeessä' - filosofiaamme, kertoo Smith. Voimakas muotokieli ja rohkea graafinen ilme antavat autosta sellaisen vaikutelman kuin se liikkuisi, silloinkin kun se on paikoillaan. Kugan profiili on yhtä urheilullinen kuin moderni juoksukenkä. Rohkeat graafiset linjat näkyvät selvästi läpi koko auton, esimeriksi nousevassa kylkilinjassa. Muhkeat pyöränkotelot täyttyvät useimmissa maissa vakiona olevilla 17-tuumaisilla vanteilla osassa maista käytetään 16-tuumaisia vanteita tai valinnaisilla vaihtelevan eri tyylisillä 18- ja 19-tuuman vanteilla, joihin saa renkaat erilaisilla profiileilla. (Suomessa Trendissä on 17" -teräsvanteet ja Titaniumissa 17"-kevytmetallivanteet). Nykyaikainen erityisesti Kugaa varten kehitetty vannevalikoima vahvistaa auton jykevää, sporttista ilmettä. Kugaa varten on suunniteltu neljä uutta kevytmetallivannemallia. Ensimmäistä kertaa tuotantomallin Fordiin on saatavana vaikuttavan näköisiä 19-tuumaisia kevytmetallivanteita, jotka ovat kuin suoraan iosis X -konseptimallista, ja jotka ovat saatavissa Kuga-malleihin valinnaisena myöhemmin vuonna Voimakkaat pyöräkotelot yhdistyvät sivuhelmalistoilla, jotka kulkevat molempien sivuovien alaosassa pitkin samansuuntaisena korkean ja huomiota herättävän kylkilinjan kanssa. Voimakas kylkilinja korostaa entisestään dynaamista vaikutelmaa. Yhdessä elementit tekevät autosta lihaksikkaan ja vahvan näköisen. Suuntavilkut on integroitu sivupeileihin, jotka on muotoiltu niin, että ilmanvirtauksesta syntyvä suhina on mahdollisimman alhaisella tasolla. Tämä on tehty mahdolliseksi jättämällä peilikotelon ja oven väliin vapaata tilaa.

9 - 9 - Harjattu alumiini tehokeinona kattokiskoissa kruunaa profiilin ja lisää symmetriaa auton vyötärölinjassa käytetyn kromin kanssa. Pieni takaspoileri ylhäällä ja valinnaisvarusteena saatava panoramalasikatto lisäävät entisestään ensiluokkaista tuntumaa ja tukevat Kugan muotoilun moderniutta ja pitkäikäisyyttä mm:n akselivälin ansiosta Kuga on kompakti ja sen mittasuhteet ovat tasapainoiset, sillä korinylitykset edessä ja takana ovat suhteellisen lyhyet. Takaosan muotoilu antaa Kugalle vakaan asennon ilmentäen kineettisen muotoilun tunnuspiirteitä. Takaosan ilmanohjaimen tapainen alustalevy erottuu näkyvästi takapuskurin alta ja siinä sijaitsevat kaksi urheilullisen näköistä pakoputkea, jotka ovat vakiona kaikissa malleissa. Alustalevyssä sijaitsevat myös sumuvalot. Isot, kahteen osaan jaetut takavalot hallitsevat takaosan horisontaalista ilmettä. Hienoihin yksityiskohtiin kuuluvat myös LED-takajarruvalo, joka on liitetty rungon väriseen takaspoileriin, sekä takaosan maalattuun puskuriin piilotetut pysäköintiä helpottavat anturit. Sinisävyiset lasit ovat Titanium-mallissa vakiona tuoden mukanaan ensiluokkaisuuden tuntua. Takaosan pinnat ovat puhtaat, vain Ford-ovaalimerkki on näkyvissä takaluukun metalliosassa, jossa on myös erottuva KUGA -tunnus. Tarjolla on kymmenen eri värivaihtoehtoa. Ne on valittu huolella täydentämään Kugan karismaattista luonnetta. Täysin uutena värinä esitellään Chill -metalliväri, joka on saatavilla Kugan molempiin varustetasoihin. Kuten esikuvansa iosis X, Kuga on myös saatavana uudella metallinhohtoisella Electric White -värillä, kuten myös perinteisellä Frozen White -värillä. Electric White -väriä käytettiin niin iosis X -konseptiautossa kuin vuoden 2007 Frankfurtin autonäyttelyssä ensiesitellyssä Kugassa. Kuga on ensimmäinen Euroopan Fordin tuotantomalli, jossa on Electric White -värin aikaan saamiseksi käytetty erityistä maalaustekniikkaa. Ulkoisen muotoilun piirteisiin sisältyy luonnollisesti myös käytännöllisyyttä ja paljon muutakin, kuin mitä osuu silmiin ensimmäisenä. Tällainen on muun muassa kahdessa

10 osassa avattava takaluukku, joka tarjoaa maksimaalista joustavuutta ja mukavuutta sekä helpottaa erikokoisten tavaroiden lastaamista. Molemmat osat aukeavat erillisillä avauspainikkeilla. Tavaratilan peite on helppo vapauttaa ja se voidaan myös poistaa kokonaan sekä säilyttää tavaratilan lattian alla. Korkea maavara, laajapintaiset puskurit ja takaluukun muotoilu auttavat välttämään peltivauriot, kun törmäys tulee takaa alhaisella nopeudella. Muoviset lokasuojien reunat etuosassa helpottavat auton korjattavuutta ja ne myös kestävät paremmin kolhuja sekä pienentävät ajoneuvon kokonaispainoa. Koko auton alareunaa kiertävä mattapintainen antrasiitin harmaa paneeli vähentää lian kerääntymistä ja suojaa lentäviltä kiviltä. Se myös vahvistaa visuaalisesti auton maastoajoominaisuuksia. 2.1 Korkealaatuinen sisustus Uuden Kugan sisätilat ovat avarat ja valoisat sekä valinnaisvarusteena saatavan ison panoramalasikaton kanssa että ilman. Helposti luettava, ergonomisesti suunniteltu mittaristo ja kojelauta yhdistyvät isoon keskikonsoliin, jossa on paljon säilytystilaa. Korkea ajoasento takaa kuljettajalle esteettömän näkyvyyden ja luo matkustajalle valoisan ja ilmavuuden tunnun. Uuden Kugan myötä halusimme tarjota kuljettajille ja matkustajille edullisen, mutta silti ensiluokkaisen huolitellun sisustuksen valikoimalla täysin uusia toisiaan täydentäviä sisustusvärejä ja korkealaatuisia viimeistelyjä, kertoo Smith. Kugan sisustukseen valitut materiaalit osoittavat myös läheisen yhteyden iosis X - konseptiin. Katseen vangitseva sisustus koostuu laadukkaasta nahasta, korkealaatuisista kankaista ja kiiltävistä viimeistelyistä, jotka voi mallista riippuen valita eri sävyisinä.

11 Kojelautaa ja ovia korostavat yhteensopivat yksityiskohdat ja värit luovat yhtenäisen laadusta ja sporttisuudesta kertovan ilmeen. Valittavana on kaksi toisistaan erottuvaa varustevaihtoehtoa. Trend-malleissa on vaikuttavia oransseja tai sinisiä yksityiskohtia. Titanium-malleissa on puolestaan samanlainen moderni tekno -tunnelma kuin muissa uusien Fordien Titanium-malleissa. Titaniumissa on vakiona osittainen nahkaverhoilu ja valinnaisvarusteena saatava täysinahkainen verhoilu. Sisätilan muotoilussa on huomioitu yksityiskohdat sekä hallintalaitteiden ergonomia: ohjauspyörä, poljinten sijoittelu ja vaihdekeppi sekä useat istuma-asennot, kytkimet, auton sisäiset audio- ja viestintäjärjestelmät on kaikki huolellisesti sijoitettu ja kaikessa on omat erityiset yksityiskohtansa. Ford Power -käynnistyspainikkeen painamisvoimasta ja ohjauspyörän peukalosyvennyksistä lähtien kaikkea on mietitty huolellisesti, jotta kuljettajalle ja matkustajille välittyisi mitä houkuttelevin ja miellyttävin kokemus. Muita yksityiskohtia ovat säilytystilat pienille tavaroille sekä oma tilansa juomille, aurinkolaseille, kolikoille, kynille sekä virtapistoke sähköisille laitteille.

12 Kugan sisätilat Uudessa Ford Kugassa istuu mukavasti ja tilavasti jopa viisi aikuista. Ajoympäristön optimoimiseksi Fordin asiantuntijat kehittivät uuden Kugan tietokoneavusteisesti virtuaalista CAVE-järjestelmää käyttäen (Computer Aided Virtual Engineering). CAVE yhdistää lukuisia tietokoneita ja digitaalisia projektoreita ja luo virtuaalisen, täysikokoisen auton sisustuksen. Oikea auton istuin kiinnitetään laitteistoon, jotta kuljettaja voi arvioida kokonaisnäkyvyyttä ja hallintalaitteiden käytön mukavuutta ja niihin yltämistä. Järjestelmä osoittautui korvaamattomaksi asiakasklinikoilla uuteen autoon liittyviä reaktioita mitattaessa ja se muodosti lähtötason, jota hyödyntäen Kugan kuljettajat kertoivat mielipiteensä uudesta mallista. Sen avulla kehitystiimin oli myös mahdollista tehdä nopeita ja tehokkaita muutoksia suunnitelmiensa virtuaaliseen esitykseen. CAVE-järjestelmä on hyvä esimerkki monista kustannustehokkaista mittareista, joita on otettu käyttöön, jotta auton kehityksen pääalueita voidaan edistää. Lisähyödyt valmiissa tuotteessa tuovat lopulta lisää asiakastyytyväisyyttä. 3.1 Mukavuutta ja käytännöllisyyttä jopa viidelle aikuiselle Uusi Kuga tarjoaa matkustajille 1008 mm:n sisäkorkeuden sekä 1422 mm leveän hartiatilan kuljettajalle ja etuistuimen matkustajalle. Auton ohjaamon kilpa-automaista tunnelmaa tukee ajoasento ja valinnaisvarusteena oleva kuuteen asentoon sähkötoimisesti säädettävä kuljettajan istuin, joka mahdollistaa esimerkiksi vaivattoman istumakorkeuden ja selkänojan säätämisen. Istuimissä käytetty vaahtomuovi on suunniteltu optimaalisen mukavaksi, ergonomiseksi ja tukevaksi. Tuntumaa voi täydentää eri kangasvalinnoilla sekä nahalla, jonka mukana tulee lisäpehmuste, eli lisäkerros vaahtomuovia, joka on heti nahkaverhoilun alla.

13 Myös toisen rivin matkustajat voivat nauttia mukavuudesta ja tilan tunnusta. Takaistuimella on 1395 mm hartiatilaa ja sisäkorkeus on 987 mm. Matkustamon ääni-, laatu- ja värinätasoon (SQ&V) on kiinnitetty erityishuomiota siten, että etu- ja takaosan matkustajat voivat keskustella helposti keskenään ilman tarvetta korottaa ääntään. Sisätilan lisäominaisuuksiin kuuluu myös valinnaisvarusteena saatava, auton keskikonsolin takaosaan sijoitettu 230-voltin pistoke, joka antaa takana matkustaville mahdollisuuden käyttää jopa 150 wattisia sähkölaitteita. Virtapistokkeen alapuolelle on sijoitettu myös säilytystila pieniä esineitä varten. Toisen rivin istuimet on jaettavissa 60/40-suhteessa ja ne voidaan taittaa täysin tasaiseksi, jotta tavaratilan hyötykäyttö voidaan maksimoida, kun istuimia on vain kaksi.toisen rivin istuimien alla olevat säilytystilat ovat käytännöllisiä. Lisää säilytystilaa löytyy tavaratilan lattian alta. Tämä tila on jaettu käytännöllisiin lokeroihin. Tavaratilan 758 mm:n kynnyskorkeus auttaa painavien tavaroiden autoon lastaamisessa. Kuten kaikkiin viime aikoina markkinoille tulleisiin Ford-malleihin, Kugaan tehdään myös täysi allergiatestaus. 3.2 Mukautuva ja toiminnallinen Fordin asiakastutkimus paljasti, että potentiaaliset omistajat halusivat käyttöönsä mahdollisimman suuren lastaustilan tilanteissa, joissa koko tavaratilaa tarvitaan. Samalla he kuitenkinki halusivat mahdollisuuden päästä tavaratilaan nopeasti ja helposti ilman koko takaluukun avaamista pienempien tavaroiden lastausta varten. Lopputuloksena Ford Kuga tarjoaa uudenlaisen kahdessa osassa avattavan takaluukun. Sen avulla on mahdollista avata osa takaluukusta, kun esimerkiksi auto on pysäköity mataliin tiloihin. Ominaisuus mahdollistaa myös helpon pääsyn tavaratilaan silloin, kun auton sisään laitetaan tai sieltä otetaan pois pieniä tavaroita.

14 Takapenkin istuinten selkänojat taittuvat alas tavaratilan lattian tasoon suurien ja kookkaampien tavaroiden kuljettamisen helpottamiseksi. Kun takapenkin istuimet on taitettu, lastausalue on 1578 mm pitkä ja tavaratilan tilavuus on ruhtinaalliset 1355 litraa. Takaistuimien pääntukia ei tarvitse poistaa, jotta ne voidaan taittaa eteenpäin. Kun kaikki istuimet ovat käytössä, tavaratilan tilavuus on 360 litraa. Vakiona oleva renkaan paikkaussarja tuo vielä 50 litraa lisätilaa varapyörän syvennykseen. Neljän tavaratilassa olevan kiinnityskoukun ansiosta irtonaiset esineet voidaan sitoa helposti ja turvallisesti sekä näin estää liikkuvista tavaroista kuuluva ääni ajettaessa. Tavaratilassa oleva välipohja mahdollistaa tavaratilan peitteen säilyttämisen autossa. Ominaisuus on kaikissa Kuga-malleissa, joissa vakiona on renkaanpaikkaussarja. Kertapainalluksella sisääntaittuva tavaratilan peite sekä siihen liitetty automaattisesti liikkuva verkko maksimoivat turvallisuuden.

15 Kugan varustevaihtoehdot Kugan kaksi eri varustevaihtoehtoa erottautuvat merkittävästi muotoilullaan ja varustelullaan. Molemmat vaihtoehdot ovat hyvin varusteltuja ja tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden toteuttaa omia mieltymyksiään. Trend-varustelu on hauska ja värikäs, Titanium puolestaan moderni, tekninen ja ylellinen. 4.1 Kuga Trend Kuga Trend tarjoaa asiakkaille vakiovarusteena kattavan valikoiman teknisiä ominaisuuksia ja varusteita yhdistettynä houkuttelevaan muotoiluun ja valikoimaan erilaisia verhoiluvaihtoehtoja. Sisätilojen värimaailma on suunniteltu eloisaksi, sporttiseksi ja ulospäin suuntautuneeksi kuitenkin auton luonteenomaiset ominaisuudet säilyttäen. Kangasverhoiltujen istuimien hauskat 'Generic Orange' ja 'Generic Blue' -aplikaatiot sopivat täydellisesti Trendvarusteluun. Valinnanvaraa löytyy myös laajasta vannevalikoimasta sekä viihdejärjestelmistä. Trend-varusteluun kuuluu kattava ja vaikuttava määrä vakiovarusteita: o 'Ford Power' -käynnistyspainike o Ajotietokone o Urheilulliset etuistuimet o Urheilullinen sisäverhoilu o Nahkainen ohjauspyörä o Etusumuvalot o Manuaalinen ilmastointi o Aux-in-pistokkeet o ISOFIX-kiinnikkeet o Sähkötoimiset etu- ja takasivuikkunat o Sähkötoimiset, lämmitettävät ja korinväriset sivupeilit

16 o Kertapainalluksella sisääntaittuva tavaratilan peite o Valikoima sähkötoimisia kuljettajaa avustavia teknologioita kuten lukkiutumattomat ABS-jarrut, ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP) ja luistonestojärjestelmä (TCS) o 17-tuumaiset teräsvanteet vakiovarusteena suurimassa osassa markkinoita (myös Suomi) o Kaksoispakoputki 4.2 Kuga Titanium Modernin tekninen Kuga Titanium on malliston varustellumpi malli tarjoten asiakkaille ensiluokkaista laatua ja mahdollisuutta erottua sekä visuaalisesti että varustasolla. Titanium-varusteluun kuuluu vakiona Trend-varustelun lisäksi: o Osittainen nahkaverhoilu hopeisilla aplikaatioilla o Nahkaverhoiltu vaihteenvalitsimen nuppi o Vakionopeudensäädin o Automaattiset tuulilasinpyyhkijät o Automaattisesti himmenevä taustapeili o DEATC-automaattinen kaksoisilmastointi o Sinisävyiset lasit o 17-tuumaiset kevytmetallivanteet 4.3 Mahdollisuus räätälöintiin Molemmat Kugan varustetasoista tarjoavat laajan valikoiman varusteita, teknologioita ja muotoilumahdollisuuksia. Lisäksi ne tarjoavat asiakkaille vakuuttavan räätälöintimahdollisuuden, jonka avulla auton voi muokata vastaamaan omia henkilökohtaisia tarpeita. Räätälöintiin on tarjolla erilaisia valmiita paketteja, jotka tarjoavat entistä parempaa turvallisuutta, kuljetuskykyä, säilytystilaa ja muotoilua sekä lisäksi kattavan valikoiman jälkimarkkinointituotteita.

17 Suomessa Titanium-varustelu on täydennettävissä Ford Kugan viimeistelevällä X- paketilla, johon kuuluu panoramalasikatto, Bi-Xenon ajovalot ja täysnahkainen verhoilu. Kattavaan valinnaisvarustevalikoimaan kuuluu nahkaverhoillut istuimet sekä Trend- että Titanium-varusteluihin, panoramalasikatto sekä auringon infrapunasäteitä poispäin heijastava ja näin matkustamon mukavan viileänä pitävä tuulilasi. Lisäksi saatavana on Fordin Quickclear -lämmitettävä tuulilasi, joka sulattaa talviolosuhteissa jään tuulilasista äärimmäisen nopeasti.

18 Kugan voimansiirto Kugalla on "minä pystyn ja kyllä onnistuu" -asenne, jota voimansiirto tukee täydellisesti, kertoo Gunnar Herrmann, Euroopan Fordin C-luokan autojen mallistosta vastaava johtaja. 5.1 Täydellinen yhteensopivuus kykyihin Uusi Kuga on saatavana Fordin 2.0-litraisella 136-hevosvoimaisella (100kW) Duratorq TDCi -moottorilla ja kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettuna. Valittavissa on sekä etuveto- että nelivetomalli, joissa vääntö, suorituskyky ja vetokyky on kaikissa moottorin kuormitustilanteissa ja kaikilla kuormilla täydellisesti sovitettu uuteen Ford Kugaan. Moottori tarjoaa reilusti vääntöä 320 Nm kierrosnopeudella 2000 kierr./min ja hetkellisesti 340 Nm:n väännön. Kugan voimansiirto on kehitetty tekemään ajamisesta helppoa ja herkkää sekä tuomaan hienostuneisuutta ja taloudellisuutta, kertoo Kugan suunnittelusta vastannut pääinsinööri Peter Tamm. Moottorin suorituskyky ja herkkyys täydentävät loistavasti uuden Kugan ketteryyttä. Segmentistä tekemiemme analyysien ja tutkimuksien mukaan hevosvoimainen dieselmoottori on ensisijainen vaihtoehto katumaasturimalleihin. Hyväksi todettu ja vakiintunut 136-hevosvoimainen Duratorq TDCi -dieselmoottori sopii näin täydellisesti segmentin toiveisiin. Uusi Ford Kugan vaatii moottorin, jonka suorituskyky pysyy tasaisena 21/25 asteen kallistuksissa edessä/takana sekä 450 mm:n syvyisessä kahluussa. Lisäksi moottori tarvitsee suojan mutaa ja likaa vastaan. Suora yhteispaineruiskutus tuottaa jopa 1650 barin paineen. Useita esiruiskutuksia käytetään yhdessä jaetun pääruiskutuksen kanssa tasoittamaan palotapahtumaa tehokkaamman ja täydellisemmän palamisen aikaansaamiseksi. Teknologia sekä vähentää päästöjä että hiljentää moottorin ääntä. Olemme tehneet moottoriin hienosäätöjä ja esimerkiksi ilmanottoaukot ovat riittävän korkealla. Näin Kuga selviytyy kunnialla erilaisista ajo-olosuhteista, selittää Tamm.

19 Taloudellinen ja tehokas Tehokas 2.0-litrainen Duratorq TDCi -moottori kiihdyttää Kugan etuveto- ja neliveto-mallit km:n tuntivauhtiin 10,6 ja 10,7 sekunnissa. Etuvetomallin huippunopeus on 182 km/h ja nelivetomallin 180 km/h. Kokeet osoittavat, että etuvetomallin ja nelivetomallin välillä on vain pieniä tilastollisia eroja suorituskyvyssä. Neliveto kuluttaa vain 6,4 litraa polttoainetta 100 kilometrillä yhdistetyssä ajossa. Euro IV -tason päästölukemat saavutetaan EGR-venttiilin hapetuskatalysaattorin ja huoltovapaan dieselnokihiukkassuodattimen (DPF) avulla. Nelivetomallin hiilidioksidipäästölukemat, 169 g/km, ovat luokkansa parhaat, kun taas etuvetoisen mallin vastaava luku on 165g/km ja polttoainekulutus 6,3 litraa 100 kilometrillä. Kugan suositeltu huoltoväli on kilometriä tai yksi vuosi. Myöhemmin tänä vuonna 2.0-litrainen Duratorq-moottori saa seurakseen 2.5-litraisen, 200- hevosvoimaisen ja viisisylinterisen Duratec-bensiinimoottorin. Moottori on saatavilla sekä manuaali- että automaattivaihteistolla. Tarkemmat tekniset tiedot julkaistaan lähempänä lanseerausta.

20 Kugan kuljettajaa avustavat teknologiat Uudessa Kugassa on laaja valikoima moderneja kuljettajaa avustavia teknologioita sekä kattava määrä korkealaatuisia vakiovarusteita, joita voi täydentää erilaisilla valinnaisvarusteilla. Monet saatavilla olevista teknologioista esiteltiin ensimmäisen kerran Fordin isoissa ja ylellisissä autoissa sekä viimeisimpänä uudessa vuoden 2008 Ford Focuksessa. Kuga tuo kuitenkin monia uusia elementtejä sekä segmenttiinsä että Euroopan Fordin valikoimaan. Tällainen on muun muassa kahdessa osassa avattava takaluukku. Uusia ja merkittäviä ominaisuuksia: o Vakiovarusteena Ford Power -käynnistyspainike (avaimeton käynnistys) o Valinnaisvarusteena avaimeton ovenavaus (keskuslukitus) o Saatavilla peruutuskamera o Kahdessa osassa avattava takaluukku o Ford Easyfuel -korkiton tankkaus o Valinnaisvarusteena 230 voltin pistoke o Digitaalinen DAB-radio (ei Suomessa) o Connectivity -liitäntäominaisuus (ei Suomessa) o Uusia vaihtoehtoja viihde- ja viestintäjärjestelmiin o Valinnaisvarusteena rengaspaineen valvontajärjestelmä (DDS - ei Suomessa) o Saatavilla Panorama-lasikatto o Sinisävyiset ikkunat o Kattokaiteet Kuga tarjoaa myös monia Fordin nykyisiä teknologioita, jotka avustavat kuljettajaa ja tuovat lisävarmuutta. Näitä ovat: o Valinnaisvarusteena Bi-Xenon-ajovalot sinertävällä heijastuksella o Valinnaisvarusteena Quickclear-lämmitettävä tuulilasi o Valinnaisvarusteena lämpöä heijastava tuulilasi o Valinnaisvarusteena Bluetooth-järjestelmä ääniohjauksella o Hätävilkkuassistentti

21 o Valinnaisvarusteena Run Flat -renkaat saatavilla myöhemmin vuonna 2008 (ei Suomessa) 6.1 Ford Power -käynnistyspainike (avaimeton käynnistys) ja avaimeton ovenavaus (keskuslukitus) Ford Power -käynnistyspainike, jonka ansiosta auton voi käynnistää ilman avainta, on vakiovarusteena molemmissa Kuga-varustetasoissa. Keskeisesti ja kätevästi kojelautaan sijoitettu Ford Power -käynnistyspainike käynnistää moottorin luokkansa nopeimmin alle puolessa sekunnissa. Toisin kuin perinteinen avain, kuljettajan elektroninen avaimenperä aktivoituu järjestelmän läheisyydessä, esimerkiksi kuljettajan taskussa, ja mahdollistaa auton käynnistämisen kätevästi. Kugan virtalukko aktivoituu radioaaltojen välityksellä passiivisen avaimen mikrosirusta. Auto käynnistyy, kun kuljettaja painaa kytkimen alas ja painaa tämän jälkeen käynnistyspainiketta. Käynnistyspainikkeen lisäpainallus sammuttaa moottorin. Autoa ei voi sammuttaa sen ollessa liikkeessä. Viihdejärjestelmät ja muut toiminnot, kuten tuulilasinpyyhkimet, voidaan aktivoida ilman moottorin käynnistystä käynnistyspainikkeestä. Ford Power -käynnistyspainiketta käytetään myös moottorin sammuttamiseen. Järjestelmä on suunniteltu toimimaan siten, että hipaisu tai tahaton painallus ei sammuta moottoria. Ford Power -käynnistyspainiketta on pidettävä pohjassa kahden sekunnin ajan tai painettava kolme kertaa nopeasti peräkkäin kahden sekunnin sisällä, jotta moottori sammuisi. Ford Power -käynnistykseen voi liittää valinnaisvarusteena avaimettoman ovenavauksen (keskuslukituksen), jonka avulla auton ovet aukeavat ovenkahvoista vetämällä kuljettajan ollessa tietyn etäisyyden päässä autosta.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ. UUSI NX 02 UUSI NX SISÄLTÖ UUSI NX Johdanto 04-07 Muotoilu 08-1 1 Ajodynamiikka 1 2-1 3 Ylelliset Sisätilat 1 4-1 7 Edistyksellinen Teknologia 1 8-2 1 Täyshybridi 22-23 F SPORT 24-25 Innovatiivista Turvallisuutta

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri

Lisätiedot

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta.

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus VOLVO ENEMMÄN KUIN AUTO. ELÄMÄ ON TYÖTÄ, HAUSKANPITOA, HYVIÄ JA HUONOJA AJATUKSIA, LENKKEILYÄ, HILJATTAIN OSTETTUJA JOOGAMATTOJA, TULOSSA OLEVA PITKÄ VIIKONLOPPU, PAIKKA, JOSSA ET OLE KOSKAAN KÄYNYT, KASVAVIA

Lisätiedot

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015 Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave UUSI YARIS. ANNA HYVÄN FIILIKSEN NÄKYÄ MYÖS VARUSTELUSSA. Uuden Yarisin mukavuus ja varustelu

Lisätiedot

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera opel AmperA vallankumoukset alkavat kaduilla. sisällys On aika liittyä autoilun uuteen liikkeeseen. Opel Ampera on muutoksen tuoja. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen laajennetun toimintasäteen sähköauto

Lisätiedot

Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Jazz 05/11/TH11103FI

Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Jazz 05/11/TH11103FI Jazz Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh -sarja volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Tulevaisuuden kuormaauto on nyt entistäkin edistyksellisempi. Sanotaan, että voittavaa konseptia ei kannata muuttaa. Silti

Lisätiedot

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 Audi A1 A1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 20 Audi A1 Sportback Tekniikka 42 Audi ultra 50 Audi connect 44 TFSI 52 Alusta ja ohjaus 46 TDI 53 Avustavat järjestelmät 48 MMI Multi

Lisätiedot

Vito. Umpipakettiautot.

Vito. Umpipakettiautot. Vito. Umpipa ket t iautot. Sisä ltö. Vito umpipakettiautot 4 Vito Mixto 12 Vito mallisto 14 Toimialakohtaiset ratkaisut 16 Sisätila 18 Mukavuus ja toiminnallisuus 18 Tekniikka 20 Moottorit 20 BlueEfficiency

Lisätiedot

A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback. Teknistä etumatkaa

A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 Sportback 24 Audi S1/Audi S1 Sportback Tekniikka 36 Innovaatiot 42 quattro 48 Avustavat järjestelmät 38 Audi ultra 44

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia SIMPLY CLEVER Uusi ŠKODA Octavia Nykyään vain harvat asiat saavat meidät aidosti hämmästymään, mutta juuri sen vuoksi innostumme niistä sitäkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaiken pitäisi

Lisätiedot

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback. Teknistä etumatkaa

A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 Sportback 24 Audi S1 / Audi S1 Sportback Tekniikka 36 Innovaatiot 42 quattro 48 Avustavat järjestelmät 38 Audi ultra

Lisätiedot

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008 BMW Motorrad Mallistolehti 2008 VUODEN MALLIEN TIEDOT JA HINNAT YLÖS JA ETEENPÄIN: MENESTYSTARINA JATKUU TARPEELLISTA TEKNIIKKAA VALINNAN VAPAUS VARUSTEITA SINULLE, JOKA ET TYYDY VÄHÄÄN BMW ROAD SHOW Tervetuloa

Lisätiedot

luonnostaan erinomainen.

luonnostaan erinomainen. opel Mokka luonnostaan erinomainen. SISÄLLYS Jos haluat ajaa ylellisesti kompaktiluokan autolla, on sinun muutettava ajattelutapaasi. Ajattele suuremmin. Ajattele Mokkaa. Tässä innovatiivisessa uudessa

Lisätiedot

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia.

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Sisältö Voima 5 12 Moottorit 7 8 Vaihteisto ja vaihtaminen 9 10 Voiman välitys 11 12 Kestävyys 13 30 Rungon kantavuus ja jousitus 15 16 Voimansiirron kuormitettavuus

Lisätiedot

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Lehti Toyota-autoilijoille 2/2010 Esittelyssä: Uusi Auris HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Prius PHV käyttötestiin Suomessa Uusi RAV4. Päästä yksilöllisyytesi valloilleen. 01 01 Muokkaa

Lisätiedot

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö. Mercedes-Benz jakeluliikenteessä 3 4 Atego 6,5 16 t 5 18 Ohjaamot, varusteet 9 14 Moottorit, vaihteisto, vaihteensiirto 15 16 Ajomukavuus, päällirakenteiden

Lisätiedot

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen Volkswagen 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa up! Volkswagen Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 4/2011 8 7 Bratislavassa valmistetaan sekä isoja että pieniä Volkswageneita.

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

Ammattilainen. Ammattilaisilta.

Ammattilainen. Ammattilaisilta. Citan. Tila-auto. Ammattilainen. Ammattilaisilta. Ammattilaisille. Mercedes-Benzin Citan on kevyiden pakettiautojen luokkaan sijoittuva malli, jolla on kaikki kovassa arkikäytössä tarvittavat ominaisuudet.

Lisätiedot

UUSI OPEL Corsa Tosirakkautta. Hienostuneen tyylikäs ja hauska ajaa uusi Corsa on yhtä ylellinen kuin huomattavasti kalliimmat autot. Sen sisätilojen huippulaadukkaat materiaalit ja ominaisuudet tekevät

Lisätiedot

Tehoa ja taloudellisuutta

Tehoa ja taloudellisuutta Voilà N Mikko Hirvosen uusi vauhti maailman ympäri sähköautolla 1/12 Tehoa ja taloudellisuutta citroën on neste oil rallin virallinen auto www.citroen.fi UUSI CITROËN DS5 HYBRID4 NELIVETO, 200 HV, 99 G/KM

Lisätiedot

OFFROAD Körskola. BMW Motorrad. Mallistolehti 2015 MAKE LIFE A RIDE.

OFFROAD Körskola. BMW Motorrad. Mallistolehti 2015 MAKE LIFE A RIDE. OFFROAD Körskola Mallistolehti 2015 MAKE LIFE A RIDE. 1 Sisällys Mallistolehti 2015 Roadster R 1200 R Suositun roadsterin uudet vaatteet 10 Ruotsalaisen UCC:n voittoisa R ninet 16 F 800 R A2-kortilla ajettava

Lisätiedot

Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen. Täyshybridien edut tarkastelussa

Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen. Täyshybridien edut tarkastelussa Lehti Toyota-autoilijoille 2/2011 Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen Täyshybridien edut tarkastelussa 10 26 28 32 L E H T

Lisätiedot

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima Luova suunnittelu: bd-ntwk Toteututus: Gutenberg Networks Tuotanto: Altavia Paris Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Painettu EU:ssa FI Huhtikuu 2010. Jälleenmyyjän leima www.peugeot.fi RCZ LUONNOKSESTA

Lisätiedot

Uuden sukupolven Yaris

Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris on kompakti ja viihdyttävä matkaseuralainen. 2 Kuvan autot Style -varustetasolla. Tummennetut takaikkunat ei Suomen tuontiohjelmassa. 4.7 TOYOTA TOUCH & GO

Lisätiedot

Lehti Toyota-autoilijalle 2/2013. Hiacen seuraaja. proace saapui. Aki Rask vei GT86:n radalle Nikolai Babitzin tutustui Aurisiin

Lehti Toyota-autoilijalle 2/2013. Hiacen seuraaja. proace saapui. Aki Rask vei GT86:n radalle Nikolai Babitzin tutustui Aurisiin Lehti Toyota-autoilijalle 2/2013 Hiacen seuraaja proace saapui Aki Rask vei GT86:n radalle Nikolai Babitzin tutustui Aurisiin TOYOTA AVENSIS. Arki ei ole koskaan näyttänyt paremmalta. Alumiininen takapuskurin

Lisätiedot