Tervetuloa Piipaa leirille!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa Piipaa 2016 -leirille!"

Transkriptio

1 LEIRIKIRJE 2 1(6) LEIRIVAHVISTUS Tervetuloa Piipaa leirille! ILMOITTAUTUNEET JA TIETOJEN TARKISTAMINEN Palokuntasi on ilmoittautunut kesän Piipaa leirille, joka järjestetään Padasjoella Lista ilmoittautuneista toimitetaan kesäkuun aikana palokuntasi vastuuhenkilölle. Hänen tehtävänään on tarkistaa tietojen oikeellisuus. Mikäli ilmoittautumisissa on korjattavaa, niistä on ilmoitettava viipymättä leirin projektisihteeri Kristian Hasselille [kristian.hassel (at) upl.fi tai puhelimitse ]. Lasku leirimaksuista on lähetetty palokuntasi laskutusosoitteeseen. Huomioithan, että ilmoittautumiset ja laskutus ovat tilanteesta , jolloin päättyi normaalihintainen ilmoittautumisaika. Jälki-ilmoittautuneiden osalta laskutus tapahtuu jälki-ilmoittautumisajan jälkeen. Varsinainen ilmoittautumisaika päättyi , mutta jälki-ilmoittautuminen jatkuu vielä su saakka. Osallistumismaksu jälki-ilmoittautuneille on 120. Tämän jälkeen leirille voi osallistua ainoastaan päivämaksun hinnalla, joka on 25 /päivä. Päivämaksulla leirille osallistuvat voivat ilmoittautua HAKAn kautta Tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu ainoastaan leiritoimistoon leirille saavuttaessa. SAAPUMINEN LEIRILLE Palokunnat voivat saapua leirialueelle aikaisintaan klo 13 leirin alkamispäivänä sunnuntaina Jos saavut aikaisemmin, varauduthan odottamaan. Tämä sen vuoksi, jotta rakennusleirille osallistuvat voisivat valmistella leirialueen rauhassa leiriä varten. Palokunnan saavuttua leirialueelle, vastuuhenkilö käy leiritoimistossa, jossa ilmoitetaan mahdolliset viime hetken muutokset. Samalla hän saa mukaansa toimihenkilöille sekä nuorille jaettavat leiritunnisteet ja leiripaidat. Telttakortit julkaistaan heinäkuun aikana leirin nettisivulla, ja ne täytetään valmiiksi ennen leiriä. Vastuuhenkilö tuo telttakortit leiritoimistoon numeroitavaksi. Leiritoimisto sijaitsee Palokärjessä. Leiritoimistoon ei tuoda ilmoittautumislomakkeita vaan vastuuhenkilö säilyttää ne itsellään koko leirin ajan. RAKENNUS- JA PURKULEIRIT Rakennusleiri alkaa pe klo 12. Rakennusleirin aikana leirialue valmistellaan leirikuntoon. Sitä varten tarvitsemme lukuisia auttavia käsiä. Jokaiselle rakennusleirille osallistuvalle löytyy varmasti jotakin osaamistasoaan vastaavaa tekemistä. Rakennusleirille osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan pe mennessä nettilomakkeella osoitteessa Näin tiedämme varautua ennalta työtehtävien järjestelyyn sekä ruokahuollon järjestämiseen, koska ruokaa varataan vain ilmoittautuneille.

2 LEIRIKIRJE 2 2(6) Purkuleiri alkaa välittömästi leirin päättymisen jälkeen. Tavoitteena on, että hommat saadaan päätökseen vielä saman illan aikana. Purkuleirille jääville on tarjolla ruokaa ja lämmin sauna. Ilmoittautumisia purkuleirille kerätään varsinaisen leirin aikana. Rakennus- ja purkuleiristä antaa lisätietoja leirin järjestelypäällikkö Kalle Kaunisvaara [ / kalle.kaunisvaara (at) hotmail.com]. TOIMIHENKILÖIDEN LAPSET Toimihenkilöiden, jotka ovat päättäneet ottaa alle 7-vuotiaan lapsensa mukaan leirille, tulee ottaa huomioon, ettei lapsille ole järjestetty leirin puolesta päiväkotia tai lapsiparkkia. Lapset ilmoitetaan leirille nettilomakkeella osoitteessa Osallistumismaksu 2-6-vuotiaille on 50. Alle 2-vuotiailta ei peritä leirimaksua. Yli 7-vuotiaat lapset osallistuvat leirin kurssitoimintaan palokuntanuorten tapaan. MAJOITTUMINEN JA TURVALLISUUS Leirillä majoitutaan teltoissa. Kaikki teltat pystytetään teltta-alueelle, joka sijaitsee lentokentän reuna-alueilla. Telttoja pystytettäessä on huomioitava vähintään neljän (4) metrin turvaväli. Säiden niin vaatiessa, järjestelytoimisto toimittaa puita teltta-alueelle. Kaasulämmittimiin on tuotava omat nestekaasut. Leirillä ei myöskään ole nestekaasua myytävänä. Turvallisuustoimisto antaa luvan lämmittimien käyttöön teltoissa. Jos teltassa on lämmitys, palokunta huolehtii sinne alkusammutusvälineet ja palovaroittimen. Asuntoautoon tai -vaunuun majoittautuvien toimihenkilöiden tulee sopia asiasta järjestelypäällikön kanssa [ / kalle.kaunisvaara (at) hotmail.com]. Leiri ei kuitenkaan tarjoa asuntovaunuille ja -autoille sähköä. Alueella olevat majoitusrakennukset on varattu toimialojen ja keittiöhenkilökunnan käyttöön. Nuotion teko leirialueella on ehdottomasti kielletty. Grillaus on sallittu ainoastaan turvallisuustoimiston merkitsemillä grillauspaikoilla. TOIMIHENKILÖN VASTUU Palokunnan vastuuhenkilö ja muut toimihenkilöt ovat vastuussa oman palokuntansa nuorten valvonnasta. Lisäksi leirin kaikki toimihenkilöt ovat velvollisia puuttumaan havaittuun virheelliseen toimintaan myös vaikka kohteena ei olisikaan oman palokunnan leiriläiset. Kaikkea vastuuta ei voi ulkoistaa turvalle. Hiljaisuus leirillä on klo Hiljaisuuden aikana palokunnalla pitää olla teltta-alueella vähintään yksi täysi-ikäinen henkilö. Seuraavana yönä vastuuvuorossa olevan henkilön on kuitattava nimensä ja yhteystietonsa päivystäjälle klo 20:een mennessä. Tapa tuli tutuksi valtakunnallisella Viksu leirillä Porissa, ja nyt se on otettu käyttöön myös meidän leirillä. Palokunnat voivat tehdä yhteistyötä ja jakaa vastuuta.

3 LEIRIKIRJE 2 3(6) PUKEUTUMINEN Leiriläisille jaetaan leiripaita. Sitä käytetään yhteisissä tilaisuuksissa, kuten avajaisissa, vierailupäivänä ja päättäjäisissä. Palokuntapukua ei siten tarvitse ottaa mukaan. Oppituntien ja harjoitustuntien pukeutumisvarusteista antaa lisäohjeita kurssin kouluttajat. Harjoituksissa pääsääntöisesti käytetään palokuntanuorten harjoitusvarusteita. Muutoin leirillä voi pukeutua vapaasti, mutta kuitenkin sään mukaisesti. KANTTIINI JA RUOKAILU Leirillä toimii kanttiini, josta voi ostaa pikkurahalla kaikkea hyvää: jäätelöä, karkkia, limua, kahvia, munkkeja pikkusuolaista jne. Koska jokaisen toivotaan syövän keittiöhenkilökunnan valmistamat maukkaat ateriat, kanttiinissa käydään pääsääntöisesti aterioiden jälkeen, koska herkuilla ei korvata aterioita. Kanttiinissa maksuvälineinä käyvät käteinen raha sekä pankkikortti. Jos haluat ostaa jotakin kanttiinista, varauduthan myös rahalla maksamiseen, koska maksupääte ei välttämättä aina toimi. Käteisenä maksuvälineenä hyväksytään enintään 20 euron seteli, jotta kanttiinin pohjakassa ei hupenisi vaihtorahoihin. Kantiini tarvitsee lisähenkilökuntaa, jotta kanttiinipalvelut toimisivat leirillä. Toimihenkilö, jos sinulla, on päivällä tai illalla ylimääräistä aikaa, ilmoittaudu kanttiinivastaava Sanna Heralalle [ / sanna.herala@gmail.com] apulaiseksi kanttiiniin. Tai jos olet tulossa leirille jälki-ilmoittautujana, kannattaa harkita vakavasti ilmoittautumista kanttiiniin. Leirillä kaikki tiskaavat omat ruokailuvälineensä itse. Jos astioiden pesu ei ole ennestään tuttua puuhaa, sitä on syytä harjoitella kotona ennen leiriä. VAKUUTUKSET Palokuntien vastuuhenkilöiden tulee tarkistaa, että mm. palokunnan vastuu- ja tapaturmavakuutus kattaa myös osallistumisen leirille. Leirin osallistujia ja henkilökohtaisia tavaroita ei vakuuteta leirin toimesta, joten arvokkaiden tavaroiden tuominen leirille ei ole suotavaa. KULKUNEUVOT Etäisyydet leirillä ovat lyhyet, minkä vuoksi kulku käy näppärästi kävellenkin. Mikäli katsotte tarpeelliseksi kulkea leirin aikana jollakin muulla tapaa kuin jalan, suosittelemme polkupyörän käyttöä. Polkupyörän käyttö on sallittu vain toimihenkilöille. Leirialueella kaikki moottoriajoneuvoliikenne on luvanvaraista. Luvan näihin ajoneuvoihin myöntää järjestelytoimisto perustelluin syin, mutta ensin asiasta on sovittava oman toimialapäällikön kanssa. Leirillä tarvitaan erilaisiin henkilökuljetuksiin miehistöautoja. Mikäli palokuntanne miehistöauto on käytettävissä nuorten sauna- ja uimarantakuljetuksiin, ota yhteyttä Kalle Kaunisvaaraan [ / kalle.kaunis-vaara (at) hotmail.com] ja sovi asiasta hänen kanssaan.

4 LEIRIKIRJE 2 4(6) VIERAILUPÄIVÄ Leirillä on vierailupäivä keskiviikkona Tuolloin huoltajat, sukulaiset ja palokuntaystävät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan leiriimme. Vuosien mittaan olemme huomanneet, että vierailupäivänä leirialueella on kaikkiaan yli henkilöä. Toivottavasti myös tänä vuonna tuttavat ovat runsaslukuisesti liikkeellä. Vierailijoille on tarjolla ohjelmaa koko päivän ajan. Leirialueen osoite on Kelkutteentie 147 (Padasjoki), jossa aloitamme vierailijoiden vastaanoton klo Pysäköinti tapahtuu liikenteenohjaajien antamien ohjeiden mukaisesti. Kanttiinipalvelut ovat myös vieraiden käytössä. Nälän yllättäessä vierailijat voivat ostaa grillimakkaraa ja hernekeittoa. Vierailupäivänä leirialueelle voi tuoda koiria, mutta silloin niiden alue on rajattu lippukenttään. Otathan koiralle oman juomavesikupin mukaan. LEIRILLÄ KUVATAAN Leirifiiliksiä ikuistavat nuoret ja toimihenkilöt eikä kuvaamista ole normaalioloissa rajoitettu. Silti jokaisen kameraa kantavan tulee kunnioittaa kuvattavaa kohdetta. Leirilehden toimittajat ottavat kuvia, joita julkaistaan lehden lisäksi leirin nettisivuilla. Toimittajien ottamia kuvia lähetetään myös tiedotusvälineisiin mediatiedotteiden liitteenä. Mediatiedotteiden tarkoituksena on palokuntanuorisotoiminnan arvostuksen ja tunnettavuuden lisääminen. Kuvia saatetaan käyttää myös alan julkaisuissa. Leirilehden toimittajia ohjeistetaan kuvaustilanteessa kysymään kuvissa TEEMU JUMPPONEN Leiripäällikkö esiintyviltä henkilöiltä sen julkaisemisesta. Jos et siis halua, että esiinnyt kuvassa kerro se toimittajalle. Varaleiripäällikkö EERO TURUNEN Projektisihteeri KRISTIAN HASSEL Koulutus ILKKA TAIVASSALO Ohjelma HANNU SILVASTI Järjestely KALLE KAUNISVAARA Turvallisuus JARKKO JOKINEN Tiedotus EIJA HOLMBERG-LEHTO Leiritoimisto KATJA KAURALA LEIRITOIMIKUNTA JA LEIRIN JOHTORYHMÄ Leiriä on rakennettu leiritoimikunnan toimesta viime joulukuusta lähtien. Leiritoimikuntaan kuuluvat leirin eri toimialojen päälliköt varahenkilöineen. Leiriä koskeviin kysymyksiin vastaa ensisijaisesti ko. toimialan päällikkö. Leirin vastuuhenkilöiden lista löytyy liitteestä 4. Leirillä toimii johtoryhmä, johon kuuluvat oheisen kaaviossa mainitut henkilöt. Talous ja muonitus SARI TUURI-SALONEN UPL:n nuorisotyö ANTTI MUTIKAINEN HELPE:n nuorisotyö TIMO SÄRKILAMPI

5 LEIRIKIRJE 2 5(6) TERVEHDYS KOULUTUSTOIMISTOSTA Leiri lähestyy ja KT:lla on vauhti päällä. Palokuntanuoria on ilmoittautunut leirille n. 300, joten kurssit alkavat pikkuhiljaa täyttyä. Kurssinjohtajat ja kouluttajat tekevät jo kuumeisesti suunnitelmia tulevan kesän leirin koulutuksen laadun ja mielekkyyden varmentamiseksi. Leiristä on tulossa hieno ja antoisa koulutusleiri. Tänä vuonna erikoiskursseista turvallisuusviestintäkurssi ja vesipelastuskurssi jäävät pitämättä. Nuoret, jotka ovat ilmoittautuneet kyseisille kursseille, on siirretty heidän toiveestaan muille kursseille. Muut ennakkoon ilmoitetut kurssit järjestetään. Muistakaahan jo alkaa suunnitella Aquarius-leirikilpailuun (aivan huikea kilpailu) osallistumista sekä aktiivista harjoittelua kohti kesän kursseja. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää koulutukseen liittyvissä asioissa, voit olla yhteydessä koulutustoimistoon. Kouluttajat, olkaa yhteydessä kurssinjohtajaan, jos teillä on kysyttävää kurssin toteutuksesta. OHJELMATOIMISTO TIEDOTTAA Ohjelmatoimisto eli tuttavallisemmin OT on hyvinkin sekalainen ryhmä, jos jonkin sortin säätäjää. Leirin aikana OT järjestää kilpailuita, erilaisia ohjelmanumeroita, meteliä, savua, räminää, pauketta, pahennusta ja toivottavasti myös ikimuistoisia elämyksiä niin nuorille kuin toimihenkilöillekin. Tule tutustumaan päivän aktiviteetteihin koulutuksen jälkeen lippukentälle! Muistathan myös, että välinevuokraamosta voit lainata pelivälineitä omatoimiseen puuhasteluun. Maanantaina on luvassa jälleen hurjaakin hurjempi leirikaste! Uskallatko osallistua??! Keskiviikkona kilpaillaan himoitusta Soihtumalja-pokaalista. Kerää joukkue kasaan ja muista ilmoittautua ajoissa. Tässä muistutus joukkueen koostumuksesta: Joukkue on palokuntapohjainen. Eri palokunnista kootut joukkueet voivat osallistua kilpailuun ns. nollajoukkueena kilpailun ulkopuolella. Kilpailujoukkueen tulee olla kolmihenkinen. Joukkueen jäsenistä vain yksi saa olla vuotta täyttänyt palokuntanuori, muut 14 vuotta tai alle. Tarkemmat säännöt löydät mm. välinevuokraamosta. Onnea matkaan! Perjantaina järjestetään Womppaharjulla MEGADISKO! Lilaa luomeen, tanssikengät jalkaan, juomapullo mukaan ja Wompalle mars! Uusia ideoita kenttäpeleistä otetaan vastaan! Voitte lähetellä niitä osoitteeseen 4 (at) ohjelmatoimisto.org.

6 LEIRIKIRJE 2 6(6) TERVETULOA LEIRILLE Toivon tästä tuhdista leirikirjeestä olevan apua ja tukevan leirivalmisteluissa. Leirikirjettä jaettakoon kaikille leirille osallistuville, jotta informaatio tavoittaa kaikki ja saamme entistä onnistuneemman leirin. Tuorein tieto leiristä löytyy nettiosoitteista ja joilla leirin lähestyessä kannattaa välillä vierailla. Leiri antakoon kaikille leiriläisille kivoja muistoja, mukavia hetkiä ja hienoja kokemuksia, joita muistellaan myös vuosia myöhemmin! Iloisin leiriterveisin! Teemu Jumpponen Teemu Jumpponen leiripäällikkö LIITTEET 1. Leirisäännöt 2. Turvaohjeita majoittumiseen 3. Tarvikemuistio 4. Toimialapäälliköt 5. Leiriohjelma JAKELU Leirille ilmoittautuneet palokunnat Palokunnan ulkopuolelta ilmoittautuneet tai heidän edustajansa Leiritoimikunta HELPE ja UPL

7 1(3) Leirisäännöt 1 Käyttäytyminen Olemme palokuntanuortenleirillä ja käyttäydymme hyvien palokuntatapojen mukaisesti. 2 Kiusaaminen Toisen kiusaaminen on hyvien käytöstapojen vastaista eikä se näin ollen kuulu leirillemme. Mahdolliseen kiusaamistapauksiin on puututtava heti sen tultua ilmi. Kiusaaja voidaan poistaa leiriltä. 3 Omat ja toisten tavarat Nimikoi omat tavarasi ja huolehdi niistä hyvin. Älä koske toisen omaisuuteen ilman lupaa. Löytötavaratoimisto sijaitsee päivystäjän toimistossa. Mahdolliset väärinkäyttötapahtumat tullaan käsittelemään 14 mukaisesti. 4 Siisteys Huolehdi omasta hygieniastasi. Pese kädet ennen ruokailua ja aina WC-käynnin jälkeen. Noudata siisteyttä WC:ssä. Pese ruokailuvälineet hyvin kuumalla vedellä ja huuhtele ne huolellisesti. Laita roskat roska-astioihin. 5 Koulutus Ole ajoissa koulutuksessa. Noudata kouluttajien ohjeita. 6 Uiminen Uimaan saa mennä vain pareittain ja ohjelmaan merkittyinä aikoina, jolloin uimavalvojat ovat paikalla. Uimavalvojien käskyjen noudattamatta jättäminen johtaa uintikieltoon. Uimaan lähtö ilmoitetaan myös kuulutuksin. 7 Sairaus Jos tunnet itsesi sairaaksi tai loukkaat itsesi, ota yhteyttä ensiapupisteeseen. Ota Kela-korttisi mukaan leirille. Tarvitessasi ensiapupisteen apua yöllä, herätä teltan vastuuhenkilö, joka ottaa yhteyden päivystäjään. 8 Avotuli Avotulen teko ja grillaaminen teltta-alueella sekä uimarannalla on kielletty. Grillaaminen on sallittu ainoastaan leirialueella olevilla ja merkityillä nuotiopaikoilla. 9 Poistuminen leirialueelta Nuoret eivät saa poistua leirialueelta ilman oman vastuuhenkilönsä lupaa. Nuoret ja toimihenkilöt, jotka väliaikaisesti joutuvat poistumaan leirialueelta, ilmoittautuvat päivystäjälle sekä lähtiessään että saapuessaan. 10 Liikkuminen leirialueella Leirialueen läpi menee yleinen autotie, joten autoilijoita on varottava. Nuoret eivät tarvitse muita apuvälineitä liikkumiseen kuin omat jalkansa. Oman turvallisuutesi takia käytä liikkuessasi muuten kuin jalan asianmukaisia turvavarusteita. Leirialueella saa olla vain henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet leirille,

8 2(3) maksaneet osallistumismaksun sekä kantavat mukanaan leiritunnistetta vierailupäivää lukuun ottamatta. Jokainen kantaa leiritunnistetta mukanaan ja on pyydettäessä valmis näyttämään sen. 11 Alkoholi ja muut päihteet Päihteiden tuominen ja niiden nauttiminen leirialueella on ehdottomasti kielletty. Tupakanpoltto on sallittu 18 vuotta täyttäneille. Tupakointi muualla kuin merkityillä tupakkapaikoilla on kiellettyä. 12 Teltat ja asuntovaunut Teltat pystytetään ja asuntovaunut pysäköidään vain merkityille paikoille, ei lentokentälle. Noudatamme turvaetäisyyksiä, jolloin telttojen ja asuntovaunujen väliset etäisyydet ovat vähintään 4 m. Jos majoitustilassa on lämmitys, pitää siellä olla myös alkusammutusvälineet sekä oikein asennettu palovaroitin. Turvallisuustoimisto antaa luvan lämmittimien käyttöön teltoissa. 13 Hiljaisuus Leirillä on hiljaisuus ja sitä on noudatettava. Hiljaisuuden aikana nukutaan omassa teltassa, joten aiheeton liikkuminen ja metelöinti teltta-alueella on kielletty. Palokunnalla pitää olla teltta-alueella vähintään yksi täysi-ikäinen henkilö, joka on kuitannut yhteystietonsa päivystäjälle päivittäin klo 20:een mennessä. Telttakortissa on oltava merkittynä osastosta vastaavan henkilön nimi ja yhteystiedot. 14 Järjestys Turvallisuushenkilöstön sekä muiden toimihenkilöiden antamia ohjeita ja leirisääntöjä sekä lakia on ehdottomasti noudatettava. Näiden sääntöjen rikkominen on rangaistavaa. Rangaistukset ovat: - käpyjen kerääminen ja/tai - puhuttelu ja/tai - ilmoitus omaan palokuntaan ja/tai - poistaminen leiriltä ja/tai - liiton leirille osallistumiskielto määräajaksi Käpyjen keräämisestä päättää turvallisuustoimisto, joka myös pitää kirjaa kerätyistä kävyistä. Leirin päättäjäisissä luovutetaan häpeäkivi palokunnalle, joka on joutunut keräämään eniten käpyjä. Mikäli turvallisuustoimisto arvioi rikkeen vakavuuden huomioon ottaen, että rikkeestä voisi määrätä jonkin muun näissä säännöissä mainituista rangaistuksista, asia on tuotava leirin johtoryhmän päätettäväksi. Puhuttelusta ja/tai kirjallisesta varoituksesta päättää leirin johtoryhmä tai leiritoimikunta leirin johdon esityksestä asianomaista ensin kuultuaan. Poistamisesta leiriltä ja/tai liiton leireille osallistumiskiellosta määräajaksi päättää leiritoimikunta leirin johdon esityksestä asianomaista ensin kuultuaan. Leiriltä poistaminen tapahtuu asianosaisen omalla kustannuksella. Tapaus tulee käsitellä rikkeen tultua ilmi heti tai, mikäli se ei ole mahdollista, mahdollisimman pian leirin jälkeen. Asianomaisen kuuleminen voi tapahtua puhelimitse tai siten, että asianomainen antaa pyynnöstä tiettyihin kysymyksiin kirjallisen selvityksen, milloin asianomaisen välitön kuuleminen ei ole käytännön syistä vaikeuksitta toteutettavissa.

9 3(3) Leirin johtoryhmän ja leiritoimikunnan päätökset tehdään kirjallisesti. Päätökset päivätään ja allekirjoitetaan. Päätökset annetaan asianomaisen ollessa paikalla välittömästi tiedoksi ja muissa tapauksissa lähettämällä päätös asianomaisen ilmoittamaan osoitteeseen. Jälkimmäisessä tapauksessa päätöksen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon kahden postikuljetuspäivän kuluttua siitä, kun päätös jätettiin postin kuljetettavaksi. Oikaisua leirin johtoryhmän tekemään päätökseen voi hakea leiritoimikunnalta. Oikaisua leiritoimikunnan tekemään päätökseen voi hakea leirin päävastuussa olevan pelastusliiton nuorisotyövaliokunnalta (Helsingin Pelastusliitto) tai nuorisotyötoimikunnalta (Uudenmaan Pelastusliitto). Oikaisua edellä mainittujen tahojen tekemään päätökseen voi hakea kyseisen pelastusliiton hallitukselta. Määräaika oikaisun tekemiseen on 14 päivää sen päätöksen tiedoksisaamisesta, jota oikaisuvaatimus koskee. 15 Leirisäännöistä poikkeaminen Edellä mainituista säännöistä voidaan poiketa vain leiripäällikön kirjallisella luvalla. Nämä leirisäännöt on hyväksytty leiritoimikunnan kokouksessa

10 1(2) Turvaohjeita ja määräyksiä majoitukseen Ohjeet telttojen ja katosten kiinnittämisestä leirillä: Käytettävien telttojen kiinnityksessä tuulen varalta on ensisijaisesti noudatettava teltan valmistajan antamia ohjeita. Mikäli käytössä ei ole valmistajan antamaa ohjetta, tulee noudattaa tätä ohjeistusta. Ohjeen mukaisesti kiinnitetyt teltat eivät välttämättä pysy kiinnitettynä rajuilman sattuessa alueelle. Tämän vuoksi pelastussuunnitelmassa on määriteltävä, milloin telttojen kiinnityksiä on tehostettava ja milloin tilaisuus tai telttojen käyttö on keskeytettävä. Minimipainot/telttakoko: 2 x 2 m vähintään 2 kpl 20 kg:n painoja tai 3 kpl 15 kg:n painoja 4 x 4 m vähintään 3 kpl 20 kg:n painoja tai 4 kpl 15 kg:n painoja 4 x 8 m vähintään 5 kpl 20 kg:n painoja tai 6 kpl 15 kg:n painoja Kyseisten painojen pitää olla kunnolla kiinnitettävissä tukevasti telttakehikkoon. Kyseessä voi olla esim. iso vedellä täytetty kanisteri, joka sidotaan telttakulmaan vahvalla narulla. Jos teltan voi kiinnittää luotettavasti esim. viereiseen tolppaan tai kiinteään betonipainoon, voidaan irtopainoja vähentää tarpeen mukaan. Telttojen kiinnityksessä voidaan käyttää myös maakiiloja. Huom! Luonnonkivet tms. ilman kiinnitystä olevat painoratkaisut eivät kelpaa. Nestekaasulaitteet: Kaasuletkuilla voi nestekaasupulloon liittää vain yhden laitteen Letkuna tulee käyttää standardin SFS 3395 mukaista nestekaasuletkua (oranssinvärisessä letkussa sanat: nestekaasua - flytgas) Letkun pituus saa olla enintään 1,2 m Kaasulaitteiden on oltava CE-merkittyjä. Kiinteiden putkistojen on oltava hyväksytyn kaasulaiteasentajan asentamia ja niiden asennustodistus on esitettävä pyydettäessä pelastusviranomaiselle. Kaasuletkujen tulee täyttää niille annetut määräykset. Kun nestekaasulaitetta käytetään sisätiloissa (teltta), on laitteistossa oltava liekinvahtilaite. Laitteen tulee olla sisäkäyttöön hyväksytty. Kaasuletkuun ei saa asentaa ilman sulkuja olevaa t-liitäntää. Paikkaan, jossa käytetään nestekaasua, on sijoitettava vähintään yksi 6kg 27A 144B C käsisammutin ja sammutuspeite. Nestekaasun säilytys: Nestekaasua saa säilyttää enintään 25 kg. Käyttökohteessa jokainen kaasupullo tulee olla kytkettynä käyttölaitteeseen. Jos kaasun

11 2(2) kokonaismäärä alueella nousee huomattavaksi, tulee olla yhteydessä pelastusviranomaiseen. Normaalina määränä teltassa pidetään ajoneuvon maksimi kuljetusmäärää (25kg). Nestekaasulämmitteisissä tiloissa tulee olla häkävaroitin. Häkävaroitin: Hiilimonoksidi eli häkä on vain hiukan ilmaa kevyempää. Tämän takia häkävaroittimen sijoittamiseen pitää kiinnittää tarkkaa huomiota, koska häkä ei välttämättä nouse suoraan kattoon. Häkävaroitin ei korvaa palovaroitinta, mutta on hyödyllinen lisä kodin turvallisuuteen. Näin sijoitat häkävaroittimen oikein: Sijoita häkävaroitin huonetilaan, jossa sijaitsee polttoainetoiminen laite, esim. takka, kaasuhella tai muu tulisija. Varmista, että häkävaroittimen ääni kuuluu tiloihin, joissa oleskellaan. Varmista erityisesti, että häkävaroittimen hälytysääni kuuluu selkeästi makuuhuoneisiin. Häkävaroitin voidaan asentaa kattoon tai seinään. Jos se asennetaan kattoon, joka on viisto- tai harjakatto, pitää asennuspaikan olla noin 1 metri katon korkeimmasta kohdasta Seinälle asennettaessa tulee sijaintipaikan olla vähintään 1,5 metrin korkeudella lattiapinnasta ja 1,8 metriä mahdollisesta häkälähteestä esimerkiksi takasta. Jos kyseessä on LCD-näytöllä varustettu malli, suositeltava korkeus on 1,6 1,8 metriä. Seinälle asennettaessa häkävaroittimen tulisi olla vähintään 15 cm etäisyydellä katosta, koska seinän ja katon kulmauksessa ilma voi jäädä seisomaan. Varmista, että lähimpään ulko-oveen tai ikkunaan on matkaa vähintään 1,9 metriä. Lisää tietoa häkävaroittimesta Häkävaroitin olisi hyvä olla myös puukamiinalla lämmitettävissä teltoissa. Jokaisessa teltassa, jossa käytetään lämmityslaitetta, on oltava toimiva palovaroitin.

12 1(1) Merkitsethän kaiken omaisuutesi hyvin, myös ruokailuvälineet!! Pakkaa varusteesi mieluummin yhteen isoon kassiin kuin kymmeneen pieneen. Näin kaikki tavarasi pysyvät paremmin tallessa. Tarvikemuistio Rastita alla olevasta listasta tavara, jonka olet jo pakannut. VAATETUS: harjoitusvarustus: haalarit, kypärä, vyö, hanskat ja saappaat villapusero villasukat riittävästi lämpimiä vaatteita verryttelyasu, lenkkarit diskovarustus uimapuku tai -housut ja pyyheliina lippis tai muu auringolta suojaava päähine sadetakki- ja housut sekä kumisaappaat vaihto- ja varavaatteita + varajalkineet (t-paita, sukat ja alushousut - jokaiselle päivälle omansa!) VAATTEITA MUKAAN MIELUUMMIN LIIKAA KUIN LIIAN VÄHÄN! MUUTA TÄRKEÄÄ: makuupussi tai peitto ja huopa sekä tyyny makuualusta (ei uimapatjaa, lepolassea tai vastaavaa) teltta ja telttamuovia ruokailuvälinepussi (mielellään kankainen), joka sisältää ruokailuvälineet: lautanen (tai vesikauha), juomamuki, veitsi, haarukka, lusikka ja jälkiruokakulho peseytymisvälineet: hammasharja, -tahna ja -muki, shampoo, saippua jne. Kela-kortti mahdolliset lääkkeet esim. allergia- ja astmalääkkeet opintokirja juomapullo HUOMIOITHAN, ETTÄ LEIRILLÄ ON RAJALLINEN KÄNNYKÄN LATAUSMAHDOLLISUUS! OTA MUKAAN MYÖS: taskulamppu retkijakkara hyttyskarkote aurinkovoide laudesuoja (pefletti) saunomista varten taskurahaa tai pankkikortti, sillä leirillä toimii kanttiini kirjoitusvälineet eli kynä ja kumi sekä kirjoitusalusta/kansio lukemista, Aku Ankkoja, koulukirjoja tms. iloinen leirimieli ÄLÄ OTA MUKAAN! - CD-soitinta, radiota, tablettia, IPad:iä, tv:tä tai vastaavaa - polkupyörää, mopoa, moottoripyörää - ylimääräisiä koruja, rahoja tai muita arvoesineitä - ikävää asennetta

13 1(1) Leiritoimikunnan yhteystiedot Leirin projektisihteeri: Kristian Hassel Puhelin: Sähköposti: kristian.hassel (at) upl.fi TOIMIALA NIMI PUHELIN SÄHKÖPOSTI Leiripäällikkö Teemu Jumpponen teemu.jumpponen (at) gmail.com Varapäällikkö Eero Turunen eero.turunen (at) kolumbus.fi Projektisihteeri Kristian Hassel kristian.hassel (at) upl.fi Varaprojektisihteeri Sari Tuuri-Salonen sari.tuuri-salonen (at) upl.fi Koulutuspäällikkö Ilkka Taivassalo kt1 (at) koulutustoimisto.fi Varakoulutuspäällikkö Taina Halttunen kt2 (at) koulutustoimisto.fi Ohjelmapäällikkö Hannu Silvasti jenkki63 (at) luukku.com Varaohjelmapäällikkö Biri Åhlberg biriahlberg (at) gmail.com Järjestelypäällikkö Kalle Kaunisvaara kalle.kaunisvaara (at) hotmail.com Varajärjestelypäällikkö Juha Mustonen mustonen.jt (at) gmail.com Turvallisuuspäällikkö Jarkko Jokinen jarkko.jokinen (at) tammisalonvpk.fi Varaturvallisuuspäällikkö Tania Villikka tania.villikka (at) savionvpk.fi Ea-vastaava Tomi Kaltto (at) kolumbus.fi Ea:n varavastaava Tuomo Päiviö tuomo.paivio (at) gmail.com Tiedotuspäällikkö Eija Holmberg-Lehto eija.holmberg-lehto (at) kolumbus.fi Varatiedotuspäällikkö Juha Lehto juha.bonk (at) hotmail.com Muonituspäällikkö Ulla Koponen ulla_56 (at) suomi24.fi Kanttiinivastaava Sanna Herala sanna.herala (at) gmail.com UPL nuoret Ville Ala-heikkilä ville2alaheikkila (at) gmail.com UPL nuorisotyö Antti Mutikainen antti.mutikainen (at) gmail.com HELPE nuorisotyö Timo Särkilampi timo.sarkilampi (at) helpe.fi UPL naistyö Marjo Matikka marjo.matikka (at) luukku.com HELPE naistyö Katja Kaurala katja.kaurala (at) gmail.com

14 PIIPAA PALOKUNTANUORTEN LEIRI // OHJELMA VIERAILUPÄIVÄ klo SUNNUNTAI MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI 6:30-8:00 AAMUSUIHKU AAMUSUIHKU AAMUSUIHKU AAMUSUIHKU AAMUSUIHKU AAMUSUIHKU 7:30 HERÄTYS HERÄTYS HERÄTYS HERÄTYS HERÄTYS HERÄTYS 8:00 RAKENNUSLEIRI AAMUPALA AAMUPALA AAMUPALA AAMUPALA AAMUPALA AAMUPALA 9:15 LIPUNNOSTO LIPUNNOSTO LIPUNNOSTO LIPUNNOSTO LIPUNNOSTO LIPUNNOSTO 9:30 KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS 10:15 KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS LEIRIN PURKU 11:00 KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS LEIRIN PURKU 11:45 12:00 LOUNAS LOUNAS LOUNAS LOUNAS LOUNAS LOUNAS 13:30 SAAPUMINEN KOULUTUS KOULUTUS SOIHTUMALJA- AQUARIUS- KOULUTUS LEIRIALUEEN SIIVOUS 14:15 LEIRILLE KOULUTUS KOULUTUS KILPAILU KILPAILU KOULUTUS PÄÄTTÄJÄISET 15:00 KLO ALKAEN KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS 15:45 KOULUTUS KOULUTUS KOULUTUS 16:30 17:00 PÄIVÄLLINEN PÄIVÄLLINEN PÄIVÄLLINEN PÄIVÄLLINEN PÄIVÄLLINEN PÄIVÄLLINEN 17:30 LEIRIYTYMINEN 17:45 VALM. AVAJAISIIN KOUL. VAP LEIRIKASTE + VAP VAPAA-AIKAA VAPAA-AIKAA VAPAA-AIKAA 18:00 AVAJAISET KOUL. VAPAA-AIKAA + SAUNA / UINTI 18:00-20:00 VAPAA-AIKAA + SAUNA / UINTI 18:00-20:00 18:30 KURSSIEN JÄRJ. VAPAA-AIKAA VAPAA-AIKAA MINIDISCO VAPAA-AIKAA MEGADISCO 19:30 KOULUTUS 20:30 ILTAPALA ILTAPALA ILTAPALA ILTAPALA ILTAPALA ILTAPALA 21:00 VAPAA-AIKAA VAPAA-AIKAA VAPAA-AIKAA VAPAA-AIKAA VAPAA-AIKAA 22:00 TELTTAUTUMINEN TELTTAUTUMINEN TELTTAUTUMINEN TELTTAUTUMINEN TELTTAUTUMINEN TELTTAUTUMINEN 22:30 HILJAISUUS HILJAISUUS HILJAISUUS HILJAISUUS HILJAISUUS HILJAISUUS AAMUSUIHKUT: TYTÖT / NAISET 06:30-07:15 POJAT / MIEHET 07:20-08:00 KENTTÄPELEJÄ JA RASTEJA JOKA ILTA PÄIVÄLLISEN JÄLKEEN LEIRIKASTE TIISTAINA, MINIDISCO KESKIVIIKKONA, MEGADISCO PERJANTAINA

Tervetuloa Rovio 2015-leirille!

Tervetuloa Rovio 2015-leirille! Nuoriso- ja naisosastot LEIRIVAHVISTUS 27.5.2015 Tervetuloa Rovio 2015-leirille! ILMOITTAUTUNEET JA TIETOJEN TARKISTAMINEN Palokuntasi on ilmoittautunut tulevan kesän Rovio 2015 leirille 12. 18.7.2015.

Lisätiedot

Tervetuloa Tulta päin 2012-leirille!

Tervetuloa Tulta päin 2012-leirille! 1(9) Nuoriso- ja naisosastot LEIRIVAHVISTUS 4.5.2012 Tervetuloa Tulta päin 2012-leirille! ILMOITTAUTUNEET JA TIETOJEN TARKISTAMINEN Palokuntasi on ilmoittautunut tulevan kesän Tulta Päin 2012 leirille

Lisätiedot

Haukan Sanomat Ennakkolehti

Haukan Sanomat Ennakkolehti Haukan Sanomat Ennakkolehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Pianhan se leiri taas koittaa!

Lisätiedot

22.3.2016. Leirikutsu

22.3.2016. Leirikutsu 22.3.2016 Leirikutsu Lapin ja Pohjois-Suomen pelastusliittojen palokuntanuorten In the Middle of Nowhere leiri järjestetään Sallassa koulukeskuksen alueella 3.-9.7.2016. Leirin järjestävät SPEK Lapin ja

Lisätiedot

Haukan Sanomat Saapumislehti

Haukan Sanomat Saapumislehti Haukan Sanomat Saapumislehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Tervetuloa kauan odotetulle palokuntanuorten

Lisätiedot

Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry

Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry Varhaisnuorten esiinmarssi Palokuntanuorten Loimu-nuorisoleirillä! Alustava suunnitelma VaNujen ohjelmasta Lohtajan Loimuleirillä Lähtö leirille 8:00 Ylihärmän paloasemalta perjantaina 12.7.2013 klo 8:00

Lisätiedot

Piipaa , Padasjoki

Piipaa , Padasjoki Piipaa 2016 17.-23.7.2016, Padasjoki Julkaistu 23.6.2016 1 Yhteystiedot Yleinen hätänumero 112 Leirin osoite Kelkutteentie 147, Padasjoki Leirin päivystäjän numero (24h leirin ajan) 044-9269685 Leirin

Lisätiedot

Leirikutsun liitteenä on ilmoittautumisen suorittamiseen ohjeet, joihin osastojohtajan ja vastuuhenkilön toivotaan tutustuvan.

Leirikutsun liitteenä on ilmoittautumisen suorittamiseen ohjeet, joihin osastojohtajan ja vastuuhenkilön toivotaan tutustuvan. KUTSU 1(2) 24.4.2017 Tervetuloa Vantaan palokuntanuorisotyön viikonloppuleirille Metsäpirtille! Vantaan palokuntanuorten oma viikonloppuleiri järjestetään tänä vuonna Tuusulan Metsäpirtillä 9. 11.6.2017.

Lisätiedot

18.5.2015. Leirille järjestetään yhteiskuljetus. Jokaisesta leirille ilmoittautuneesta palokunnasta tulee olla bussissa vähintään yksi (1) ohjaaja.

18.5.2015. Leirille järjestetään yhteiskuljetus. Jokaisesta leirille ilmoittautuneesta palokunnasta tulee olla bussissa vähintään yksi (1) ohjaaja. KUTSU 1(2) 18.5.2015 Tervetuloa Vantaan palokuntanuorten viikonloppuleirille! Vantaan palokuntanuorten oma viikonloppuleiri järjestetään myös vuonna 2015. Leiri järjestetään 30.7. 2.8.2015. Kuten varmaan

Lisätiedot

Leiriaapinen HELPE UPL ROVIO 2015 12.-18.7.2015 PADASJOKI ROVIO 2015 -LEIRI 12.-18.7.2015, PADASJOKI

Leiriaapinen HELPE UPL ROVIO 2015 12.-18.7.2015 PADASJOKI ROVIO 2015 -LEIRI 12.-18.7.2015, PADASJOKI Leiriaapinen HELPE UPL ROVIO 2015 12.-18.7.2015 PADASJOKI ROVIO 2015 -LEIRI 12.-18.7.2015, PADASJOKI 1 LEIRIN JOHTORYHMÄ Leiripäällikkö Samuel Siliin 040 502 7227 Varaleiripäällikkö Miia Savilampi 040

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Iso tapahtuma! 850 joukkuetta, 6538 passia 300 pelikenttää, n. 5000 peliä 100 000

Lisätiedot

Tulta päin 2012 Palokuntanuorten leiri LEIRIKUTSU. Palokuntanuoret ja palokuntanaiset, PALOKUNTANUORTEN LEIRI

Tulta päin 2012 Palokuntanuorten leiri LEIRIKUTSU. Palokuntanuoret ja palokuntanaiset, PALOKUNTANUORTEN LEIRI Palokuntanuoret ja palokuntanaiset, PALOKUNTANUORTEN LEIRI LEIRIKUTSU On aika ilmoittautua palokuntien järjestötoiminnan suurimpaan tapahtumaan lle Tulta päin 2012. Helsingin ja Uudenmaan pelastusliittojen

Lisätiedot

Leirin keskuspaikkana toimii Ylikiimingin koulu piha-alueineen.

Leirin keskuspaikkana toimii Ylikiimingin koulu piha-alueineen. Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliittojen palokuntanuorten Tervas 2019-leiri järjestetään Ylikiimingissä Oulussa 14.-20.7.2019. Leirin järjestää SPEK yhdessä Ylikiimingin palomiehet ry:n kanssa. Leirille

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

LOHTAJAN AMPUMA- JA HARJOITUSALUE

LOHTAJAN AMPUMA- JA HARJOITUSALUE LOHTAJAN AMPUMA- JA HARJOITUSALUE Lohtajan ampuma- ja harjoitusalue sijaitsee Kokkolasta 30 km pohjoiseen. Ampuma- ja harjoitusalueen maapinta-ala on n 1400 ha ja vesialueen n 170 ha. Suoja-alueeseen sisältyy

Lisätiedot

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri Tampereen Kotkien kesäleiri 26.7-2.8.2018 Sudenpentuleiri 26.7.-29.7.2018 Kuva: CC BY 2.0 Ville Vuorisalmi LEIRIKIRJE Tervetuloa Kotkien kesäleirille Niinisaareen Ruovedelle. Tässä kirjeessä on paljon

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Vakka-Suomen suurleiri 7-9.7.2008 Kustavi Lomavalkama

Vakka-Suomen suurleiri 7-9.7.2008 Kustavi Lomavalkama Vapaa-aikajaosto 7.4.2008 LIITE 2 Vakka-Suomen suurleiri 7-9.7.2008 Kustavi Lomavalkama LEIRIN TEEMA KALASTUS MAANANTAI 7.7. klo 10.00 Saapuminen leirille, lipunnosto, leirin avaus, suojelijan tervehdys,

Lisätiedot

Tulikaste leiripalaute

Tulikaste leiripalaute Tulikaste 2013 -leiripalaute 1. Monellako leirillä olet ollut? 2. Olin leirillä 3. Mille seuraavista kursseista osallistuit? Vastaajien määrä: 74 4. Toimin leirillä seuraavalla toimialalla (toimistossa)

Lisätiedot

KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015

KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015 KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015 Hei jalkapalloleiriläinen ja leiriläisen vanhempi! Tervetuloa jalkapalloleirille 1. - 3.7. Leirille on ilmoittautunut yli neljäkymmentä innokasta jalkapalloilijaa. Tässä

Lisätiedot

LEIRIKIRJE ROLLOILLE 2015

LEIRIKIRJE ROLLOILLE 2015 LEIRIKIRJE ROLLOILLE 2015 Hei, olet osallistumassa Rolloille Oulussa 12. 17.6. Tässä sinulle leirikirje, joka sisältää lisätietoja tapahtumasta. Rollot koostuvat kahdesta osasta: kilpailuista ja leiristä.

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Ajankohtaista loka- marraskuussa: Ilmoittaudu mukaan ratanuorten syysleirille! Sileän veden melonnan kilpalajien seuratoiminnan ja

Lisätiedot

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 27.-31.7.2015

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 27.-31.7.2015 MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 27.-31.7.2015 MPT moottorikerho järjestää trial- urheiluleirin lajin juniori ja nuoriso harrastajille Raaseporissa, Kisakeskuksen urheiluopistolla.

Lisätiedot

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje Ambulo 2015 Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin Toinen leirikirje Kuljetusten aikataulu Lähtö : Bussi lähtee maanantaina 27.7.2015 kello 12.00 Konalan kirkolta (kyntäjäntie 4, 00390 Helsinki). Olethan

Lisätiedot

Sisällys. 2 Tervetuloa Nuorten leirille!

Sisällys. 2 Tervetuloa Nuorten leirille! Sisällys Sisällys... 2 Tervetuloa Nuorten leirille!... 3 Leirin ajankohta ja lasku... 3 Leirille lähtö ja paluu... 4 Ryhmät ja ryhmiin jakautuminen... 5 Majoitus... 5 Leirilehti, sosiaalinen media, leiri-dvd

Lisätiedot

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 23.-27.7.2018 MPT moottorikerho järjestää trial- urheiluleirin lajin juniori ja nuoriso harrastajille Raaseporissa, Kisakeskuksen urheiluopistolla.

Lisätiedot

S I V U 1 KANSILEHTI 2 SISÄLLYSLUETTELO 3 TIEDOT TAPAHTUMASTA JA JÄRJESTÄJÄSTÄ 4 SUUNNITELMAN TARKOITUS 4 YLEISTÄ LEIRISTÄ 4 LEIRIORGANISAATIO

S I V U 1 KANSILEHTI 2 SISÄLLYSLUETTELO 3 TIEDOT TAPAHTUMASTA JA JÄRJESTÄJÄSTÄ 4 SUUNNITELMAN TARKOITUS 4 YLEISTÄ LEIRISTÄ 4 LEIRIORGANISAATIO PELASTUSSUUNNITELMA Rovio 2015 Hellsiingiin pellastuslliiiiton jja Uudenmaan pellastuslliiiiton pallokuntanuorten lleiirii 12..7..--18..7..2015 2(10) SISÄLLYSLUETTELO: S I V U 1 KANSILEHTI 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat

KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat Cadett Micro Raket Junior Raket KF6 Junior KF6 Versio 5, 8.7.2014 KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Hyvinkää Karting Päivämäärä: 2.8.2014 Kansallinen

Lisätiedot

Kutsu palokuntanuorten ROVIO 2015 -leirille

Kutsu palokuntanuorten ROVIO 2015 -leirille Kutsu palokuntanuorten ROVIO 2015 -leirille On aika ilmoittautua vuoden odotetuimpaan ja suurimpaan nuorten tapahtumaan palokuntanuorten Rovio 2015 leirille. Perinteiseen tapaan leiri järjestetään Palotaruksella,

Lisätiedot

ROLLOT 2014 KOTKASSA ROLLO-INFO 1

ROLLOT 2014 KOTKASSA ROLLO-INFO 1 ROLLOT 2014 KOTKASSA ROLLO-INFO 1 ROLLO-UINNIT 13. - 15.6.2014 ROLLO-LEIRI 13. - 18.6.2014 SEURATIEDOTE TOIMITETAAN SEURAN ROLLO-YHTEYSHENKILÖLLE Sivu 1 / 7 ROLLO-LEIRIN YHTEYSTIEDOT ja ROLLO-KISOJEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Näin ilmoittaudut Pistoliekki leirille

Näin ilmoittaudut Pistoliekki leirille Näin ilmoittaudut Pistoliekki 2019 -leirille Jos kysymyksiä ilmenee ilmoittautumisesta, ole yhteydessä projektisihteeriin Katariina Niemelään. Puh. 0400-736378, katariina.niemela@upl.fi Tärkeitä huomioita

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Leirikirje. Kulttuuriympäristöleiri

Leirikirje. Kulttuuriympäristöleiri Kulttuuriympäristöleiri 18.-20.8.2017 Leirikirje Tervetuloa kulttuuriympäristöleirille Kangasalle! Päävastuu leirin järjestelyistä on Pirkanmaan maakuntamuseolla. Leiri on osa maakuntamuseon Adoptoi monumentti

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

Tervetuloa Tervas2019 palokuntanuorten leirille!

Tervetuloa Tervas2019 palokuntanuorten leirille! Tervetuloa Tervas2019 palokuntanuorten leirille! Palokuntasi on ilmoittautunut Tervas2019 leirille 14.-20.7.2019. Leirille on ilmoittautunut tällä hetkellä 100 palokuntanuorta ja 70 toimihenkilöä. Tässä

Lisätiedot

Lohtaja. Yleistä. Leirin suojelijana toimii puolestaan Pekka Hyysalo. Leiripäällikkönä on Seppo Jänkälä Lapin Pelastusliitto ry:stä

Lohtaja. Yleistä. Leirin suojelijana toimii puolestaan Pekka Hyysalo. Leiripäällikkönä on Seppo Jänkälä Lapin Pelastusliitto ry:stä LEIRIKUTSU Palokuntanuorten kansainvälinen suurleiri järjestetään Lohtajalla, puolustusvoimien ampuma- ja harjoitusalueella Lohtajalla 1.-8.7.2017. Leiriä suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä pelastusliittojen

Lisätiedot

Pieni Suuri Seikkailu 2014 - palokuntanuorten talvileiri

Pieni Suuri Seikkailu 2014 - palokuntanuorten talvileiri LEIRIKUTSU 1(5) Arvoisat palokuntien nuoriso-osastot, Pieni Suuri Seikkailu 2014 - palokuntanuorten talvileiri Uudenmaan Pelastusliitto ja Helsingin Pelastusliitto kutsuvat teidät palokuntanuorten talvileirille

Lisätiedot

Ohjeita MP:n Jaliskouluun

Ohjeita MP:n Jaliskouluun Ohjeita MP:n Jaliskouluun 5.-9.6.2017 1. Päivittäinen toiminta-aika Jaliskoulun päivittäinen toiminta-aika on klo 10.00-13.00 2. Paikka Jaliskoulu järjestetään Mikkelin Raviradalla, Raviradantie 22 Ilmoittautuminen/

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA 1.12.2014 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Anno domini 1509. Instragrammissa @versopartio #versopartio #turkupalaa #jarrr. Seuraa vinkkejä Versojen facebookissa!

Anno domini 1509. Instragrammissa @versopartio #versopartio #turkupalaa #jarrr. Seuraa vinkkejä Versojen facebookissa! 1(7) Anno domini 1509 Kalmarin unioni oli hallinnut pohjolaa ja Itämerta jo vuodesta 1397 lähtien. Unionin mahti oli niin suuri, että sillä oli hallussaan linnoitusketju, joka ulottui aina Örebystä Viipuriin

Lisätiedot

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI järjestää 12.3.2016 TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI TAEKWON-DO -KILPAILUT TAMPEREELLA järjestää jälleen Tampere Cup -kilpailut Tampereella. Kilpailut käydään lauantaina 12.3.2016 Kaukajärven vapaaaikatalolla.

Lisätiedot

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI Ajankohtaiset Sosiaalinen media www.facebook.com/pspel pohjoissuomenpelastusliitto Nettisivuilta ajankohtaista tietoa Toimintatilastot 2014: Nuorisotyö 21 nuoriso-osastoa

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä Leirilehti 11.06.2015 NUMERO 2 Leirin avajaiset Pelastusjohtaja Harri Setälä Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA TAKU 1 ILOISIA LEIRIKASVOJA AKU 2 Sää huomenna 14 RUOAKSI HUOMENNA: 7.30 aamupala: kaurapuuro,

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

Palokuntanuorten leiri Oulussa

Palokuntanuorten leiri Oulussa Palokuntien vastuuhenkilöt Tervetuloa idis 2015 palokuntanuorten leirille Ouluun! Palokuntasi on ilmoittautunut idis 2015 leirille 29.6.-4.7.2015. Leirille on ilmoittautunut tällä hetkellä lähes 180 palokuntanuorta

Lisätiedot

LEIRIAAPINEN. SUNNUNTAI - LAUANTAI 15. - 21.7.2012

LEIRIAAPINEN. SUNNUNTAI - LAUANTAI 15. - 21.7.2012 LEIRIAAPINEN. SUNNUNTAI - LAUANTAI 15. - 21.7.2012 MERKKIPÄIVÄT nimipäivät suom. kalenteri: Rauni, Rauna, Reino, Ossi, Ossian, Riikka, Sari, Saara, Sara, Salli, Salla, Marketta, Maarit, Reetta, Reeta,

Lisätiedot

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016 Raahen nuorisotoimi Sisältö Sisältö: Nuorisotoimen tervehdys Nuorisotoimen tapahtumat Nuorisotilojen aukioloajat Kaupunginlahden liikennepuisto Järjestöjen tarjonta Nuorisotoimen

Lisätiedot

LEIRI- AAPINEN , PADASJOKI

LEIRI- AAPINEN , PADASJOKI LEIRI- AAPINEN 23.-29.7.2017, PADASJOKI LEIRIPÄÄLLIKÖN TERVEISET Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet tulokkaat ja vanhat leirikonkarit viettämään Hehku 2017- leiriä Palotarukselle. Jotta meillä kaikilla

Lisätiedot

Kaikkia palokuntia (yksi vastaus) pyydetään vastaamaan kyselyyn 18.6.mennessä osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/s/3abe099a7c13f313.

Kaikkia palokuntia (yksi vastaus) pyydetään vastaamaan kyselyyn 18.6.mennessä osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/s/3abe099a7c13f313. Palokuntien vastuuhenkilöt 30.5.2017 Tervetuloa HIEKKA 2017 palokuntanuorten leirille Lohtajalle! Palokuntasi on ilmoittautunut 2017 leirille 2.-8.7.2017. Leirille on ilmoittautunut tällä hetkellä 200

Lisätiedot

Lohtaja. Yleistä. Leirin suojelijana toimii puolestaan Pekka Hyysalo. Leiripäällikkönä on Seppo Jänkälä Lapin Pelastusliitto ry:stä

Lohtaja. Yleistä. Leirin suojelijana toimii puolestaan Pekka Hyysalo. Leiripäällikkönä on Seppo Jänkälä Lapin Pelastusliitto ry:stä LEIRIKUTSU Palokuntanuorten kansainvälinen suurleiri järjestetään Lohtajalla, puolustusvoimien ampuma- ja harjoitusalueella Lohtajalla 1.-7.7.2018. Leiriä suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä pelastusliittojen

Lisätiedot

PIIPAA 2016 PALOKUNTANUORTEN KESÄLEIRI

PIIPAA 2016 PALOKUNTANUORTEN KESÄLEIRI PIIPAA 2016 1(13) LEIRIKIRJE 1 8.3.2016 PIIPAA 2016 PALOKUNTANUORTEN KESÄLEIRI Hyvät palokuntanuoret, nuorten ohjaajat ja palokuntanaiset, taas on aika ilmoittautua palokuntien vuoden suurimpaan ja odotetuimpaan

Lisätiedot

leirikutsu. Palokuntanuorten leiri Oulussa

leirikutsu. Palokuntanuorten leiri Oulussa 20.3.2015 leirikutsu Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliittojen palokuntanuorten idis 2015-leiri järjestetään Oulun Martinniemessä 29.6-4.7.2015. Leirin järjestävät SPEK Pohjois-Suomen ja Lapin toimipisteet

Lisätiedot

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei!

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei! Osallistujakirje 3 16.7.2008 Hei! Tässä tulee jälleen tärkeää asiaa Yodli! -leiristä. Tämä 3. ja viimeinen osallistujakirje on samalla virallinen leirikirje. Lukekaa kirje huolella! Kirje on jaettu kolmeen

Lisätiedot

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun!

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Alkuseikkailu 2016 17. 19.8.2016 Tervetuloa Opexiin! Onnea, onnea ja vielä kerran onnea uuden opiskelupaikkasi johdosta, sinä uunituore OKL-fuksi! VAKAVA-koe

Lisätiedot

1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisältö 1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT... 3 1.1 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ASUMISTA VARTEN... 3 1.1.1 YLEISTÄ... 3 1.1.2 VELVOITTAVUUS... 3 1.1.3 YHTEISET ALUEET... 3 1.1.4 JÄTEHUOLTO... 3 1.1.5 PYSÄKÖINTI... 3

Lisätiedot

Kepeli 2015. Toinen leirikirje

Kepeli 2015. Toinen leirikirje Kepeli toinen leirikirje Tervetuloa Kepelille! Vespan kesäleirille Kepelille on ilmoittautunut reilu 430 leiriläistä 9 eri lippukunnasta. Hienoa, että sinäkin lähdet leirille! Leirikirjeen sisältö: 1)

Lisätiedot

NYT TARKKANA. Ilmoittautuminen HAKA-palokuntarekisterin kautta LEIRIKIRJE 1

NYT TARKKANA. Ilmoittautuminen HAKA-palokuntarekisterin kautta LEIRIKIRJE 1 LEIRIKIRJE 1 NYT TARKKANA Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto järjestää ensi kesänä Säkylässä Rauman toimintaalueella 30.6-5.7.2013 TULIMYLLY 2013 palokuntanuorisleirin. Ilmoittautuminen HAKA-palokuntarekisterin

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

Hei HuHu yhteyshenkilö!

Hei HuHu yhteyshenkilö! Hei HuHu yhteyshenkilö! Lounais-Suomen Partiopiirin samoajien vaeltajien piirileiri HuHun ilmoittautumisaika on alkanut! Sinut on valittu lippukuntasi HuHu yhteyshenkilöksi. Tehtäväsi on kertoa HuHusta

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA

OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA 12.12.2013 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

BARENTS JUDO VIIKKO ROVANIEMI KUTSU

BARENTS JUDO VIIKKO ROVANIEMI KUTSU BARENTS JUDO VIIKKO 13.10. - 17.10.2018 ROVANIEMI KUTSU 13.10. lauantai Samurai Cup 14.10. sunnuntai Barents Judo Cup 15.10. 17.10. Leiriharjoitukset SAMURAI CUP III U15 U18 U21 13.10.2018 ROVANIEMI Järjestäjä:

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT PirKa SJM-karting 2015 24.-26.7.2015

KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT PirKa SJM-karting 2015 24.-26.7.2015 KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT PirKa SJM-karting 2015 24.-26.7.2015 KILPAILUKUTSU Pirkanmaan Karting ry kutsuu karting-kilpailijoita osallistumaan PirKa SJM-karting nimiseen kilpailuun 24.-26.7.2015

Lisätiedot

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 07 09 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 05 07 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Päätettiin perustaa leiritoimikunnan keskinäiseen viestintään myös WhatsApp-ryhmä.

Päätettiin perustaa leiritoimikunnan keskinäiseen viestintään myös WhatsApp-ryhmä. HELPE - UPL HEHKU 2017 leiritoimikunnan kokoukset -yhteenveto Kokous 1 20.12.2016 Kokous 2 26.1.2017 Päätettiin perustaa leiritoimikunnan keskinäiseen viestintään myös WhatsApp-ryhmä. Samuel Siliin kertoi,

Lisätiedot

LEIRIELÄMÄÄ. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa 2

LEIRIELÄMÄÄ. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa 2 LEIRI-INFO LEIRIELÄMÄÄ Ilves 2013 on Hämeen Partiopiirin telttaleiri Evolla Hämeenlinnassa. Leirin teema on elokuvamaailma. Leirille odotetaan noin 4000 hämäläistä partiolaista. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15)

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15) III Luokan riihitys III luokan loppututkinnon riihitys on valoisan aikaan tehtävä partiotaitokilpailun kaltainen päiväretki. Reitti on noin 7 km pitkä. Reitin varrella on lähdön ja maalin lisäksi 6 miehitettyä

Lisätiedot

Katso ilmoittautumisohjeet kyseisen leirin kohdalta! ALLE KOULUIKÄISTEN LEIREISTÄ VASTAA: Lastenohjaajat Anne Vuori ja Kaija Rajanen 050-408 1209

Katso ilmoittautumisohjeet kyseisen leirin kohdalta! ALLE KOULUIKÄISTEN LEIREISTÄ VASTAA: Lastenohjaajat Anne Vuori ja Kaija Rajanen 050-408 1209 2 Lukijalle! Seurakunnan lastenleirit on tarkoitettu järvenpääläisille lapsille, leiripaikkoja on rajoitetusti, 1 paikka/lapsi. Jokaisella leirillä on osallistujakiintiönsä ja ikärajansa. Kaikki leiriläiset

Lisätiedot

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Tuomas Niskanen 050 5546531 kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat: Marja Salo 050 33 99 128

Lisätiedot

HEHKUJA. Kaspelin palokuntanuorten oma lehti. Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri

HEHKUJA. Kaspelin palokuntanuorten oma lehti. Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri HEHKUJA Kaspelin palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 3.7.2011 8.7.2011, Utin leirikenttä, Kouvola HEHKU 2011 - leiripäällikkö sanoo hei! Tervetuloa

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2016 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2

Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2 MATKATIEDOTE 26.6.2013 Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2 Aloitussanat Hyvät pelaajat, pelaajien vanhemmat ja toimihenkilöt, tiedote valmistelee pelaajat ja pelaajien vanhemmat onnistuneen tapahtuman

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 21. 22.9.2013 Leiri alkaa lauantaina 21.9. klo 9:15 ja loppuu sunnuntaina 22.9. klo 15:00 mennessä. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138,

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

Yleisurheilukoululaisen OPAS

Yleisurheilukoululaisen OPAS Yleisurheilukoululaisen OPAS Tarvitsen yleisurheilukouluun x lenkkarit. x harjoitteluun ja säähän sopivat vaatteet (esimerkiksi t-paita ja shortsit tai verryttelypuku, helteellä päähine). x juomapullon.

Lisätiedot

Vahvistus Veikon Malja ja SMtietokilpailuihin

Vahvistus Veikon Malja ja SMtietokilpailuihin Vahvistus Veikon Malja ja SMtietokilpailuihin 2012 21. palokuntanuorten suomenmestaruus (Veikon Malja) ja ratkaistaan Sodankylässä 21.4.2012 1 SPEK / Lapin Pelastusliitto ry Tervetuloa Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

Yleisurheilukoululaisen OPAS

Yleisurheilukoululaisen OPAS Yleisurheilukoululaisen OPAS Tarvitsen yleisurheilukouluun x lenkkarit. x harjoitteluun ja säähän sopivat vaatteet (esimerkiksi t-paita ja shortsit tai verryttelypuku, helteellä päähine). x juomapullon.

Lisätiedot

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 23-27.7.2012 MPT moottorikerho järjestää trial- urheiluleirin lajin juniori ja nuoriso harrastajille Raaseporissa, Kisakeskuksen urheiluopistolla.

Lisätiedot

Seuraleiri

Seuraleiri Seuraleiri 2018 31.8.- 2.9.2018 Seuraleirikirje Seuramme lähtee jälleen vuoden tauon jälkeen seuraleirille Kisakallion leirikeskukseen. Kisakallio sijaitsee Lohjalla, Turuntien läheisyydessä noin 40 minuutin

Lisätiedot

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Katja Kerkkänen 050 5546531 katja.kerkkanen@evl.fi kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat:

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2017 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

IAME Series Finland. Kilpailuorganisaatio. Kilpailun luokat. Aikataulu TÄRKEÄT INFOT SÄÄNNÖT

IAME Series Finland. Kilpailuorganisaatio. Kilpailun luokat. Aikataulu TÄRKEÄT INFOT SÄÄNNÖT TÄRKEÄT INFOT SÄÄNNÖT IAME Series Finland Rata Porin FK-rata Osoite Vanha Raumantie 699 28660 Pori, Finland Järjestäjä Radalle Urheiluautoilijat ry Päivämäärä 3.-4.8.2019 GPS-koordinaatit 61.441600, 21.658539

Lisätiedot

Pestit ovat tärkein osa tapahtumaa ilman niitä tapahtuma ei olisi mahdollinen. Kiitos siis jo nyt panoksestasi yhteisen tapahtuman toteuttamiseksi!

Pestit ovat tärkein osa tapahtumaa ilman niitä tapahtuma ei olisi mahdollinen. Kiitos siis jo nyt panoksestasi yhteisen tapahtuman toteuttamiseksi! Tekijän opas Tervetuloa tekijäksi Pestit ovat tärkein osa tapahtumaa ilman niitä tapahtuma ei olisi mahdollinen. Kiitos siis jo nyt panoksestasi yhteisen tapahtuman toteuttamiseksi! Tämä tekijän opas täydentää

Lisätiedot

Palokuntien harjoitusalue Padasjoen Tarusjärven rannalla osoitteessa Kelkutteentie 147, Nyystölä.

Palokuntien harjoitusalue Padasjoen Tarusjärven rannalla osoitteessa Kelkutteentie 147, Nyystölä. LEIRIKUTSU On aika ilmoittautua palokuntien järjestötoiminnan suurimpaan tapahtumaan Palokuntanuorten Hehku 2017 leirille. Tulevana kesänä järjestetään Helsingin ja Uudenmaan pelastusliittojen koulutusleiri

Lisätiedot

POWER CUP 2015 INFOPAKETTI

POWER CUP 2015 INFOPAKETTI POWER CUP 2015 INFOPAKETTI JyLe lähtee Vaasan Power Cupiin 14 joukkueen voimin. Tähän infopakettiin on koottu tärkeimmät ajat, paikat ja yhteystiedot sekä listattu yleisiä ohjeita turnausta varten. Viimehetken

Lisätiedot

ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI ROLLO UINNIT TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE!

ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI ROLLO UINNIT TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE! ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI 8. 13.6.2012 ROLLO UINNIT 8. 10.6.2012 TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE! PUS PoPy Suomen Uimaliitto KU PTU 2 Rollo leirin yhteystiedot: Minna

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Käytännön ohjeet kevään 2016 kirjoittajille 10.2.16

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Käytännön ohjeet kevään 2016 kirjoittajille 10.2.16 YLIOPPILASKIRJOITUKSET Käytännön ohjeet kevään 2016 kirjoittajille 10.2.16 Kirjoituspäivät kevät 2016 Kuullunymmärtämiskokeet ma 15.2 vieras kieli, pitkä oppimäärä klo 8.45-10.00 englanti klo 11.00-12.00

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot

Palokuntanuorten (2017)

Palokuntanuorten (2017) Palokuntanuorten suomenmestaruuskilpailujen järjestäminen (2017) Säännöt Palokuntanuorten suomenmestaruuskilpailujen säännöt löytyvät SPEKin palokuntanuorisotyön Materiaalia-sivulta Kilpailusääntöjä-otsikon

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2020 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2020 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2020 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2020 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite kokonaan läpi yhdessä huoltajasi

Lisätiedot