K A R I S T O KEVÄÄN ENNAKKOTIETOJA 2008

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "K A R I S T O KEVÄÄN ENNAKKOTIETOJA 2008"

Transkriptio

1 K A R I S T O POSTIOSOITE: PL 102, HÄMEENLINNA PUH , FAKSI Sähköposti: kustannusliike@karisto.fi Internet-sivut: YHTEYSHENKILÖT: KUSTANNUSJOHTAJA PIRKKO MIKKOLA ASSISTENTTI TIINA LAAKSONEN KEVÄÄN ENNAKKOTIETOJA 2008 Kariston kevät 2008 tarjoaa kiinnostavien kirjojen elämyksiä tammikuusta toukokuuhun. Kaikenikäiset lukijat löytävät omansa, sillä tarjontaa löytyy muumioiden mysteereistä maailman traktoreihin ja perinteisestä kaunokirjallisuudesta moderniin viihteeseen. KAUNOKIRJALLISUUS Kotimaiset kertojat Ansiosidonnainen on Seppo Saraspään mainio pienoisromaani, lakonisen hauska ja puhutteleva kuvaus miehen suhteesta työhön ja sen puutteeseen mutta ennen kaikkea naisiin. Mihin joutuukaan Lapin mies Asko, kun tulee juovuspäissään tilanneeksi naisen Murmanskista? 1900-luvun alun pikkukaupunki herää eloon Terttu Autereen värikkäässä ja tunnelmallisessa esikoisromaanissa Kirjepostia. Syyskuisen päivän aikana tutustutaan joukkoon pikkukaupungin naisia, joista joku saa salaperäisiä kirjeitä... Anneli Kivelän Katajamäki-sarja on saanut lukijoilta niin riemastuneen vastaanoton, että kolmatta osaa on jo odotettu. Uusia tuulia Katajamäellä vie lukijat nykyajan maaseutukuntaan, minne kyläkoulun opettaja palaa parin vuoden poissaolon jälkeen. Laura Saaren esikoisromaani Tyyppiteoria iskee jalat alta urbaanilla sykkeellään. Salla on kolmekymppinen sinkkunainen, jonka miehenpuutetta aletaan ratkoa ystävien ryhmätyönä Tampereen yössä... Riemastuttava ja ennakkoluuloton kerronta vie lukijan viihderomaanin uudelle vuosituhannelle!

2 Millaista on Lapin lapsen elämä? Kokenut kertoja Veikko Haakana kuvaa Pienen pojan muistelmissa kouluikää lähentelevän Matiaksen elämää Pomokairassa. Tarinassa peilautuvat myös pieni perheyhteisö ja pojan lämmin suhde ukkiin. Tikankolopetäjä on Jorma Kosken eränovellikokoelma, joka vie lukijan paitsi syksyjen ja talvien jahtimaille, myös nykymetsästäjän sielunmaisemaan. Miksi aina vain suurempi tuotto riittää aina vain vähempään? Eija Piikkilän menestyksekkäät kiireisen kokkaajan keittokirjat saavat aivan uudenlaista jatkoa novellien muodossa. Kiireisen kokkaajan elämää ja eväitä antaa ohjeita niin ruoanlaittoon kuin elämäänkin. Timo Sandbergin ensimmäinen rikosromaani Kihokki ilmestyy pokkarina. Nainen katoaa ruotsinlaivalta, kun risteilykumppanina sattuu olemaan Suomen sisäministeri. Komisario Heittola saa huomata, ettei tapauksesta kannata pitää meteliä... Seppo Jokisen Koskinen ja raadonsyöjä julkaistaan äänikirjana. Tehtaan ATK-osastolta löytyy suunnittelijaneron ruumis, ja Koskinen saa hikoilla tosissaan todistaakseen vaistonsa väittämät. Esa Anttalan Kädet ylös kaukopartio on klassinen sotaromaani, josta näkyy tekijän kokemus partiosodan todellisuudesta. Tuuri Heporaudan kirjoittama muistelmateos Kun taivas oli helvetti kertoo lentomestari Osmo Otso Rantalan uskaliaista pommituslennoista jatkosodan taivaalla. Rantala kuului maamme menestyksekkäimpiin sotilaslentäjiin. Ulkomaiset kertojat Patricia A. McKillipin Basiliskin laulu on upean lyyrinen fantasiaromaani, jossa musiikin maaginen voima kutoutuu kiehtovaan tarinaan. Kun nuori runonlaulaja lähtee kostamaan palatsivallankaappausta tappavan laulun avulla, kaupungissa alkavat soida muutkin kohtalonäänet. Tuntuukohan tämä outo manner jotenkin tutulta? Absurdin fantasian arkkimestari Terry Pratchett vie lukijansa Viimeiselle mantereelle, missä hartaasti etsitty velho viihtyy kenguruiden ja krokotiilien parissa... Pratchettin luoma Kiekkomaailma on lievästi sanottuna eriskummallinen paikka Pienet jumalat ja Vartiosto valmiina palvelukseen kertovat pokkarikoossa, miten eriskummallinen. Ikuiset ystävät on Elizabeth Noblen lämmin lukuromaani neljän erilaisen naisen ystävyydestä, joka joutuu koetukselle kahdenkymmenen vuoden jälkeen ja aivan uudessa elämäntilanteessa. Modernin viihdekirjallisuuden kuningatar Jane Green vie lukijan romaanissaan Kirjaflirttiä lontoolaiseen kirjakauppa-kahvilaan, jonka kaksi ystävystä perustaa mutta miten elämänmuutos mahtaa onnistua? Pokkarina ilmestyvä Deborah Smithin lukuromaani Kotona laaksossa kertoo Syvän Etelän pikkukaupunkia hallitsevasta mahtisuvusta. Lee Childin Tappaja ilmestyy niin ikään pokkarina. Miksi viisi tuntematonta ihmistä ampunut psykopaatti vaikenee pidätyksensä jälkeen, mutta haluaa Jack Reacherin luokseen?

3 Kolme venäläistä klassikkoa on maailmankirjallisuuden parhaimmistoa sisältävä yhteisnide, jossa ilmestyvät Nikolai Gogolin Muotokuva, Ivan Turgenjevin Tarpeettoman ihmisen päiväkirja sekä Fedor Dostojevskin Kellariloukko. TIETOKIRJAT Virginie Besançonin Aurinkokeittiöni vie lukijan Välimeren lämpöä hehkuvaan ruokamaailmaan. Tekijän kotiseudun Provencen kasvisherkut maistuvat yhtä lämpimiltä kuin Välimeren samettinen ilta. Christel Kvantin Ruukkupuutarha muuttaa terassit ja parvekkeet vehreäksi kukkaloistoksi. Täydellinen opas ruukkuistutusten yllättävän monipuoliseen maailmaan. Alex Wardin ja Nick Gibbsin Nikkaroi kotipihalle opastaa, kuinka puutarhaa voi ehostaa taatusti omannäköiseksi omatekoisilla koristeilla, kalusteilla ja rakenteilla, jotka tekevät puutarhasta paitsi persoonallisen, myös viihtyisän. Miksi lomalla pitäisi tyytyä pelkkään asfaltin tallaamiseen? Monica Björkin Elämyksiä ja kävelyretkiä opastaa rennoille kävelyretkille lumoaviin maisemiin. Mukana on upeita retkiä mm. Amalfin rannikolla, Doverin ja Provencen kallioilla... Kaikkien läheltä löytyy idyllisiä majapaikkoja sekä ravintoloita, ja kaikkiin pääsee helposti läheisistä suurkaupungeista. Line Kjønigsenin Juhlatunnelmaa taas opastaa kattamaan ja koristelemaan kaikenlaiset kodin juhlat persoonallisesti ja näyttävästi tarjolla on vinkkejä kutsuista kattaukseen ja kiitoskortteihin. Stella Wellerin Parantava jooga ottaa käyttöön ikivanhan intialaisen perinteen parantavat vaikutukset. Joogan avulla voi ehkäistä ja hoitaa monia arkisia vaivoja, sillä harjoitusten avulla keho, mieli ja hengitys saadaan tasapainoon. Ingrid Andersonin Ratsastajan alkutaival opastaa kaikenikäisiä ratsastuksesta kiinnostuneita. Se kertoo selkeästi eri ratsastustapojen tekniikasta sekä hevosten hoidosta ja käyttäytymisestä. Carsten Heilin Maailman moottoripyörät kuvailee kaksipyöräisiä menopelejä kautta aikojen se on hakuteos toinen toistaan näyttävämmistä, erikoisemmista ja vauhdikkaammista moottoripyöristä. Udo Paulitzin Maailman traktorit kertoo puolestaan konevoimaisten vetojuhtien historiasta. Kätevänkokoinen hakuteos luettelee legendaarisia traktoreita vuosikymmenten takaisista malleista nykyajan huipputeknisiin voimanpesiin. Timo Kiisken Automuistoja Suomesta on täynnään hurmaavan nostalgisia kuvia ja uskomattomia tarinoita autoista, joilla on oma sielu! Mestari Lam Kam Chuenin Fengshui on ensimmäinen tietokirja, joka opasti länsimaisia lukijoita ikivanhan kiinalaisen perinteen saloihin. Kaikkialla on energiaa, joka vaikuttaa elämäämme ja fengshuin avulla sitä pystyy ohjaamaan. Lynn Rosenin ja Joe Borgenichtin Vauvan virike- ja aktivointiohjelma kertoo riemastuttavalla insinöörikielellä, miten tylsistyneen taaperon kyynelvuoto tyrehdytetään. Kun tenavan keskusyksikön kapasiteetti kasvaa, myös ohjelmat muuttuvat vaativammiksi!

4 Huumorin kukka mahtuu kukoistamaan myös pokkarikoossa sen todistavat Vitsiolumppialaiset, joissa ei välttämättä tarvita minkäänlaista dopingia. Uutena painoksena ilmestyvä Anne Hooperin Seksileikit vie nautintojen ja fantasioiden maailmaan kiihottavien ja aistillisten leikkien avulla. Antiikin Roomassa kukoistivat niin runous kuin rakkauskin. Arto Kivimäen toimittama antologia Amor latinaa rakkaudesta sisältää roomalaisten mietteitä kuolemattomasta tunteesta sekä latinaksi että suomennoksina. Kahlil Gibranin Mestarin sanoja on mahtavan kokoinen yhteisnide rakastetun runoilijan, taiteilijan ja mystikon merkittävimmästä tuotannosta. Kristina Wennergrenin toimittama Axel Fredenholmin viisauden säännöt sisältää elämänohjeita, jotka perustuvat ruotsalais-amerikkalaisen filosofin opetuksiin, muinaisten mysteerikoulukuntien viisauteen. Virve Sammalkorven toimittama Suuri sitaattikirja on oikea lentävien lauseiden aarreaitta. Caroline Myss on suosittu hengellinen opettaja sekä parantaja, jonka uusin kirja Tie sisäiseen linnaan ottaa lähtökohdakseen 1500-luvun kuuluisan mystikkonunnan, Avilan Pyhän Teresan kirjoitukset ihmissielusta. Myssin energialääkinnän parantavaa voimaa käsittelevä Ihmeellinen voima ilmestyy pokkaripainoksena. Norman Vincent Peale oli amerikkalainen teologi ja positiivisen ajattelun isä, jonka kirjat ovat muuttaneet lukemattomien ihmisten elämän. Myönteinen ajattelu ja Ole oman onnesi seppä ilmestyvät kätevinä pokkaripainoksina. LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Päivi Lukkarilan Tyttöystävätesti jatkaa siitä, mihin Tiina kirjoituskilpailun palkittu kuvaus Nannan maallemuutosta jäi: maalaiskesään tulee yllättävän paljon säpinää, kun uusi poni tulee taloon ja urheilija-juho kypsyy seukkaamaan Nannan kanssa. Tiinan kesäretket on nostalginen yhteisnide kolmesta Anni Polvan legendaarisen Tiina-sarjan klassikosta, joiden kaikkien teemana on retki (Tiina seikkailee, Tiina etsii juuriaan ja Tiina vauhdissa). Kirsti Kurosen luoma Vili Voipio on yläasteikäinen kirjailija, joka on todistanut myös TVtähden kykynsä mutta nyt on luvassa vakavampaa draamaa: Vili Voipio konnan nahoissa kertoo, kuinka sankarimme selviää koulunäytelmän sammakkoprinssinä. Merja ja Marvi Jalon Koiratytöt -sarja taas jatkaa ahmimisikäisten koirafanien lumoamista Jesse lintukoira pääsee saaristohuvilalle, missä bongataan harvinaista vesilintua. Jenny Oldfieldin jännittävät Puolikuun ratsutila -sarjan hevoskirjat Tähtiratsu ja Kotkavuoren karkulainen sijoittuvat nykypäivän Kalliovuorten hevostilalle, missä niin ratsuilla kuin ihmisilläkin on tilaa temmeltää. Tällaista romaania ei ole ennen nähty! Cathyn kirja on interaktiivinen seikkailu, joka lähtee liikkeelle 17-vuotiaan Cathyn päiväkirjasta. Siihen on koottu todistusaineistoa sekä nettilinkkejä, joista lukija voi selvittää, miksi Cathy on kateissa... Alan kärkinimet Sean Stewart ja Jordan Weisman ovat luoneet ällistyttävän myyntimenestyksen!

5 Anthony Horowitz jatkaa nuortenkirjallisuuden kansainvälisillä myyntilistoilla. Viisi vartijaa - sarjan toinen osa Kylmä tähti vie Mattin keskelle Perun vuoria ja sademetsiä, missä uusi portti pahuuteen on avautumassa... Joshua Doderin Koira nimeltä Grk on vauhdikas seikkailutarina, jossa omapäinen löytökoira vie 12-vuotiaan Timin Stanislaviaan, sotilasdiktatuurin kuristamaan pikkuvaltioon. Jännitysromaanin mestari ja SAS-veteraani Andy McNab sekä toimittaja Robert Rigby ovat päättäneet vangita toimintaviihdettä janoavat nuoret kirjojen pariin. Sotilaan oppipoika aloittaa neliosaisen nuorten jännärisarjan, josta ei puutu vauhtia eikä huikeita vakoilujuonia. Muinaisen Egyptin salaperäinen maailma herää eloon, kun Joyce Tyldesleyn Muumioiden mysteerit avataan! Nuorten tietokirja on täynnä arvoituksia, aarteita, hieroglyfejä, muinaisia jumalia sekä tietenkin muumioita huikean jännittävä kirjaelämys! Anja Baklienin Ensimmäinen kukkakirjani on innostava opas niittykukkien bongaukseen. Jokainen löytö kirjataan muistiin, ja tavoitteena on oppia tunnistamaan kaikki kirjan 42 kukkalajia. Kate DiCamillon klassinen, koskettava ja herkästi kuvitettu lastenkirja Eetu Keinäsen ihmeelliset seikkailut kertoo posliinikanista, joka oppii kovien kokemusten kautta tuntemaan rakkautta. Håkan Jaenssonin ja Jens Ahlbomin Prätkähullu perhe ei ole aivan tavallisimmasta päästä tai ainakin kaikkia sen jäseniä vaivaa sama tauti, ankara prätkähulluus. Veikeä lastenkirja kertoo kaikista mahdollisista kaksipyöräisistä menopeleistä. Piipero-hiiri ja sateenkaari on hellyttävä, sateen ropinan säestämä lastenkirja ystävyyden voimasta kimalteleva hologrammisateenkaari tuo hohtavaa tunnelmaa lukemiseen! Mainio kilpa-autokirja tarjoaa riemastuttavaa katseltavaa ja leikittävää kaikkein pienimmille formulakuskeille. Mukana on ääninappi, josta viritetty moottori alkaa ärjyä... Ja Mainio traktorikirja vie pikku konekuskin urakoimaan, kun ääninappi tarjoaa järeän dieselin murinaa. Piirrä & pyyhi eläimiä sekä Piirrä & pyyhi kulkuneuvoja ovat kirjoittamaan opettelevan lapsen toivekirjoja! Kummankin mukana on kynä, jonka jälki lähtee yhdellä pyyhkäisyllä pois sana-, numero- ja kuvioharjoituksia voi siis tehdä aina uudestaan.

Karisto Oy. Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna

Karisto Oy. Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna 1/2008 Karisto Oy Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna Postiosoite PL 102 13101 Hämeenlinna Puh. (03) 63 151 Faksi (03) 616 1565 Sähköposti: kustannusliike@karisto.fi etunimi.sukunimi@karisto.fi

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Talotarinoita Suomesta Retkeilijän eläinopas Retkeilijän kasviopas Uuden ajan urheilukalastus Nykynaisen kuntokirja

Talotarinoita Suomesta Retkeilijän eläinopas Retkeilijän kasviopas Uuden ajan urheilukalastus Nykynaisen kuntokirja Kariston julkaisuohjelma keväällä 2006 tarjoaa jälleen monipuolisen valikoiman käytännön tietoteoksia, lukuromaaneja ja jännitystä, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Kevään tietokirjoista löytyy

Lisätiedot

Rooman sotilasmahti Extreme golf Jokapaikan golf 100 tapaa parantaa ratsastustaitoasi Kokataan mökillä Nikkaroi kotipihalle Mennään kalaan

Rooman sotilasmahti Extreme golf Jokapaikan golf 100 tapaa parantaa ratsastustaitoasi Kokataan mökillä Nikkaroi kotipihalle Mennään kalaan Kariston kirjalista keväälle 2005 tarjoaa monipuolisen valikoiman käytännön tietokirjoja, lukuromaaneja, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tietokirjoissa on esillä historiaa, henkistä hyvinvointia

Lisätiedot

9.-luokkalaisen kulttuurikansio

9.-luokkalaisen kulttuurikansio 9.-luokkalaisen kulttuurikansio Kokoa kulttuurikansioon puolen vuoden ajan kulttuurielämyksiäsi. Kulttuurikansio palautetaan opettajalle 31.3. 2009. Liimaa pääsyliput kansioon! Pakolliset sivut Huom! -

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Lieto

Lasten ja nuorten Lieto Lasten ja nuorten Lieto Anja Hänninen: Mylly tontun tarinoita (1998) Röhmöjen satumaista elämää (2006) Michel Karra: Kesä -56 (1997) Romaani vie 1950-luvulle 16-vuotiaan nuorukaisen dramaattisten tapahtumien

Lisätiedot

Hollolan kunta. 6. luokka. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

Hollolan kunta. 6. luokka. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: Hollolan kunta 6. luokka Lukudiplomivihko Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: 2 Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Lue lisäksi viisi nuortenkirjaa.

Lisätiedot

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019)

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Lukudiplomikirjat alakouluille 1. - 4. luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Aikamoinen ajantieto Hyllypaikka: 49.262 AIK Isin ja tyttöjen lettikirja tai Isin ja tyttöjen lettikirja : bileet! Tekijä:

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän keksinnöistä ja haluaisin itse keksijäksi.

Lisätiedot

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia.

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. ALAKOULUT 1 2lk Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. 1A) Pohtikaa, miksi Molli asuu linnassa, jonka piha on täynnä kieltokylttejä? IB) Kirjoittakaa

Lisätiedot

Siljan laulu - tarina tyttöbändistä Siljan laulu Seitsemän tytärtä Sudenveri Kotiin Katajamäelle Idässä palaa Eräretkiä valon ja hämärän maassa

Siljan laulu - tarina tyttöbändistä Siljan laulu Seitsemän tytärtä Sudenveri Kotiin Katajamäelle Idässä palaa Eräretkiä valon ja hämärän maassa Kevään 2007 julkaisuohjelmassa on Kariston tyttökirjakilpailun voittanut Siljan laulu - tarina tyttöbändistä, jonka tekijä on Vilja-Tuulia Huotarinen. Helmikuussa ilmestyvä Siljan laulu on tekijänsä ensimmäinen

Lisätiedot

1.7.2013 01.06.2013-30.06.2013. Säkylän kunnankirjasto

1.7.2013 01.06.2013-30.06.2013. Säkylän kunnankirjasto SÄKYLÄN KUNTA / SÄKYLÄN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO / 5.7.203 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.06.203-30.06.203 59 nimekettä Säkylän kunnankirjasto Aikuisten tietokirjallisuus Filosofia.

Lisätiedot

Kuutosluokkien lukudiplomivihko

Kuutosluokkien lukudiplomivihko Kuutosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä 3 viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten kertomakirjallisuudesta runokirja vapaavalintainen sarjakuva tai tietokirja Oma nimi :... Luokka :... H E I!

Lisätiedot

320075 Mitä nyt (4) What now?

320075 Mitä nyt (4) What now? 320075 Mitä nyt (4) What now? Lapset joutuvat usein tilanteisiin, joissa on hyvä miettiä omia reaktioitaan ennen toimimista. Tässä korttisarjassa esitetään erilaisia hankalia tilanteita, joihin jokainen

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

KARISTON SYKSY 2004 KAUNOKIRJALLISUUS

KARISTON SYKSY 2004 KAUNOKIRJALLISUUS KARISTON SYKSY 2004 Karisto julkaisee syksyllä 2004 kolme esikoisteosta: Mikael Sallisen vahvan ja persoonallisen Viidentenä kesänä, Juha-Pekka Koskisen historiallisen romaanin Ristin ja raudan tie ja

Lisätiedot

PANSION KOULUN OPS PORTAAT

PANSION KOULUN OPS PORTAAT SYKSY 2012 TULEVAISUUDE N KOULU Kyselyt huoltajille, oppilaille ja opettajille SYKSY 2013 KOULUARJEN KEHITTÄMINEN Kyselyn tulosten hyödyntäminen VESO 16.11 Koulun toimintakulttu uri Mikä arjessa sujuu

Lisätiedot

HAMSA-Meditaatio-ohjaajakoulutus Opetuksen sisältö

HAMSA-Meditaatio-ohjaajakoulutus Opetuksen sisältö 1 HAMSA-Meditaatio-ohjaajakoulutus Opetuksen sisältö Perinteinen opetusmenetelmä Lähiopetusjaksojen aika on rajallinen joten tämän vuoksi HAMSA-Meditaatioohjaajakoulutuksessa on vain tarvittava määrä teoreettista

Lisätiedot

Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja

Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja Maija Saraste Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin kirjastotapaaminen Saransk 7.10.2011 1 Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeenlinna

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Aya: Elämää Yop Cityssä, (Arktinen banaani 2010) Tarina: Marguerite Abouet Sarjakuvassa 19 v. opiskelija Aya joutuu

Lisätiedot

Syksyllä Jyväskylän avoin yliopisto Kirjoittamisen perusopinnot (30 op) Itä-Hämeen opisto Tekstihautomon työpajat (12 op)

Syksyllä Jyväskylän avoin yliopisto Kirjoittamisen perusopinnot (30 op) Itä-Hämeen opisto Tekstihautomon työpajat (12 op) ITÄ-HÄMEEN OPISTO Syksyllä 2018 Jyväskylän avoin yliopisto Kirjoittamisen perusopinnot (30 op) Itä-Hämeen opisto Tekstihautomon työpajat (12 op) Jyväskylän avoin yliopisto, kirjoittamisen perusopinnot

Lisätiedot

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin on Euroopan sydän, voimakas, sykkivä sydänl Se on melkein yhtä kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin Gibraltarin uhmailevista kallioista ja tarujen ympäröimästä Kreikasta. Se on, historialliselta näkökannalta

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 24 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 58.9 Dods, Emma, Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1 7 TAITEET. LIIKUNTA 78.3112 Karén, Veli-Matti,

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN KESÄRETKI 29.7.2012 SASTAMALAAN

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN KESÄRETKI 29.7.2012 SASTAMALAAN TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN KESÄRETKI 29.7.2012 SASTAMALAAN Retki alkoi aamukahvilla matkan varrella, retkeläisiä oli 13. Kuljetuksesta huolehti Salon Tilausmatkojen oma julkkis, maailmanmatkaaja Jani, jonka

Lisätiedot

Aasian kieliä ja kulttuureita tutkimassa. Paja

Aasian kieliä ja kulttuureita tutkimassa. Paja Esittäytyminen Helpottaa tulevan päivän kulkua. Oppilaat saavat lyhyesti tietoa päivästä. Ohjaajat ja oppilaat näkevät jatkossa toistensa nimet nimilapuista, ja voivat kutsua toisiaan nimillä. Maalarinteippi,

Lisätiedot

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 9.5.05 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.05-9.05.05 54 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Korulipas kätkee rakkaimmat aarteet

Korulipas kätkee rakkaimmat aarteet Ihana oma koti toivottaa tervetulleeksi! Finlaysonin kevään ja kesän 2013 mallisto luo kotiin vaihtuvia tunnelmia Finlaysonin kevään ja kesän 2013 tekstiilimallisto houkuttelee sisustamaan omasta kodista

Lisätiedot

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi)

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi) Tarina Ganes on tarina Suomen tunnetuimman rock-ikonin! Remun! noususta t"hteyteen# Se kertoo! miten kovissa oloissa kasvanut Henry Remu Aaltonen perusti Suomen legendaarisimman rock-b"ndin Hurriganesin

Lisätiedot

AGORA OLARIN KOULU ÄIDINKIELI. Euroopan Unionin Kotouttamisrahasto osallistuu hankkeen rahoittamiseen.

AGORA OLARIN KOULU ÄIDINKIELI. Euroopan Unionin Kotouttamisrahasto osallistuu hankkeen rahoittamiseen. AGORA OLARIN KOULU ÄIDINKIELI Mia Kohi, Olarin koulu (mia.kohi@espoo.fi) Tiina Salonen, Olarin koulu (tiina.salonen@espoo.fi) Sami Keijonen, Pohjois-Tapiolan lukio (sami.keijonen@pohjois-tapiola.com) NOVELLIANALYYSI

Lisätiedot

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT Ideoita opettajille Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. Kirjoita henkilöstä luonnekuvaus. 2. Tee ja kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle.

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kansalaistaito : miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää?

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kansalaistaito : miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää? Oripää 1 / 5 Uutuusluettelo 31.5.2016 Uutuudet ajalla 1.5.2016-31.5.2016 Uutuuksia: 71 nimekettä Kirjasto: Oripää TIETOKIRJALLISUUS 3 YHTEISKUNTA 32 Heikkinen, Vesa, Kansalaistaito : miten politiikkaa

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 1 ja 2 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat?

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat? GENETIIVI yksikkö -N KENEN? MINKÄ? monikko -DEN, -TTEN, -TEN, -EN YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian Minkä osia oksat ovat? puu

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Varjomaailma sarjakuvan ja verkkosivuston vastaanotto. Tuuli Erkko Varjomaailma hankkeen loppuseminaari 12.5.2008

Varjomaailma sarjakuvan ja verkkosivuston vastaanotto. Tuuli Erkko Varjomaailma hankkeen loppuseminaari 12.5.2008 Varjomaailma sarjakuvan ja verkkosivuston vastaanotto Tuuli Erkko Varjomaailma hankkeen loppuseminaari 12.5.2008 Varjomaailma sarjakuva Sarjakuvaa jaettiin 70 000 kappaletta yli 1000 kouluun, koko Suomen

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 30.5.04 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.04-30.05.04 49 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Nuortenkirjoista luetaan viisi.

Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Nuortenkirjoista luetaan viisi. 6. LUOKKA Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Nuortenkirjoista luetaan viisi. 84.2 Nuortenkirjat Lue viisi nuortenkirjaa Black, Holly: Rautakoe 84.214

Lisätiedot

Lataa Ilmakehän ilmiöt - Jari Luomanen. Lataa

Lataa Ilmakehän ilmiöt - Jari Luomanen. Lataa Lataa Ilmakehän ilmiöt - Jari Luomanen Lataa Kirjailija: Jari Luomanen ISBN: 9789525985375 Sivumäärä: 226 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.14 Mb Ulkona liikkuessa voi taivaalla nähdä mitä erilaisimpia

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 21.4.2016 Uutuudet ajalla 1.3.2016-31.3.2016 Uutuuksia: 24 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

Terveiset kasvimatkalta Kumpulasta!

Terveiset kasvimatkalta Kumpulasta! Terveiset kasvimatkalta Kumpulasta! Lauantaina 4.8 kello 16.00 aloitimme opastetun kierroksen Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa ja kuuden maissa kävelimme Kumpulan siirtolapuutarhassa. Kokoonnuimme

Lisätiedot

Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta

Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta Kariston syksyn listalla on 60 nimikettä monipuolista lukemista kaiken ikäisille. Seppo Jokiselta ilmestyy uusi odotettu Koskis-dekkari Viha on paha vieras,

Lisätiedot

Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6

Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6 Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6 NIMI LUOKKA/RYHMÄ Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

2.10.2013. Tammelan kirjastoauto

2.10.2013. Tammelan kirjastoauto TAMMELAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 6 2.10. Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.09. - 30.09. 52 nimekettä Tammelan kirjastoauto 2 / 6 Aikuisten tietokirjallisuus 1 Filosofia. Psykologia.

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Lataa Lapsen oma talvikirja - Suvi Vehmanen. Lataa

Lataa Lapsen oma talvikirja - Suvi Vehmanen. Lataa Lataa Lapsen oma talvikirja - Suvi Vehmanen Lataa Kirjailija: Suvi Vehmanen ISBN: 9789524926737 Sivumäärä: 69 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 32.80 Mb Sadunomainen tietokirja, joka ratkoo luonnon arvoituksia

Lisätiedot

Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2009

Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2009 Säilyttäminen KMT Kuluttaja 09 Säilyttäminen Säilyttäminen tutkittiin KMT Kuluttaja syksy 09 / kevät 10 tutkimuksen yhteydessä kirjekyselynä Personoitu lomake: Vastaajan lomakkeelle tulostuivat vain ne

Lisätiedot

Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi. Lataa

Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi. Lataa Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi Lataa Kirjailija: Elina Kynsijärvi ISBN: 9789525870879 Sivumäärä: 72 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.37 Mb Viehättävien eläinlorukirjojen sarjassa seikkaillaan tällä

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry

Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry Sisällysluettelo 3 Mikä on Jokkarin Sanomat? 4 Opettajanhuoneessa suuria muutoksia 5 Kisakuume nousee -

Lisätiedot

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja?

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja? ÄI 61 Nir Kirjapäiväkirjan ohjeet 1. Millainen teksti kirjapäiväkirja on? Kirjapäiväkirja tarkastelee lukemiasi teoksen erilaisten teemojen kautta. Teemoja luetellaan näissä ohjeissa tuonnempana. Päiväkirjasta

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015

Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015 Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Innostunut opas innostaa kävijää! (opettaja) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän

Lisätiedot

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä.

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. 3. Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2. Kumpaan suuntaan sanomalehti repeää paremmin, alhaalta ylös vai sivulta sivulle? Laita rasti oikean

Lisätiedot

Lähtölista Kilpailu: Lohi-Cup 5 Kilpailun paikkakunta: Oulu Järjestäjä: Oulun Lohet

Lähtölista Kilpailu: Lohi-Cup 5 Kilpailun paikkakunta: Oulu Järjestäjä: Oulun Lohet Sivu: 1 Päivämäära: 27 tammikuu 2018 Aika: 15:38:37 Lähtölista Kilpailu: Lohi-Cup 5 Kilpailun paikkakunta: Oulu Järjestäjä: Oulun Lohet Laji 1, 200m Rintauinti Naiset Loppukilpailut (6) Erä 1 (6) 5 Annabella

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Aurinko Kirjava kukko Keltanokka Luen jo itse Minäpä luen itse Werner Vihreä varis Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 23 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65.42 Bull, Jane, 69.63 Myllyneva, Mika, kirjoittaja,

Lisätiedot

TerveysInfo. Hetkien hiljainen muisti Rentoutumista, metaforia ja musiikkia

TerveysInfo. Hetkien hiljainen muisti Rentoutumista, metaforia ja musiikkia TerveysInfo 55+ liikunnasta elinvoimaa Power Point esitys tukee ikääntyvän työntekijän hyvinvointia ja vahvistaa voimavaroja tulevia eläkevuosia varten. Käsittelee etenkin liikuntaa ja lyhyesti myös muita

Lisätiedot

Tehtäviä. Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha

Tehtäviä. Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha JULKAISIJA: Oppimateriaalikeskus Opike, Kehitysvammaliitto ry Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puh. (09) 3480 9350 fax (09) 351 3975 s-posti: opike@kvl.fi www.opike.fi

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

Jurvan Urheilijoiden pikakilpailut

Jurvan Urheilijoiden pikakilpailut Jurvan Urheilijoiden pikakilpailut 29.12.2018 Tytöt 7 vuotta 1. 3 Koski Anitra Jurvan Urheilijat (02) 11:13,0 Pojat 9 vuotta 1. 6 Puumila Juho Jalasjärven Jalas (00) 7:54,0 2. 5 Sandberg Walter Närpes

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 8.5.2015 Uutuudet ajalla 1.4.2015-30.4.2015 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.8

Lisätiedot

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA Iina Lempinen Voimavaravalmentaja, kirjailija, kouluttaja Valmiina Coaching 24.11.2015 Tehy Terveydenhoitajien opintopäivät 1 VALMENNUKSEN TAVOITTEET Tulet tietoisemmaksi

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

Tanssitunnit syksy 2011

Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitalo juulia antaa uusia tuulia Itämaista ja discoriental-tanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille naisille. Pojille omat tunnit.

Lisätiedot

MENNÄÄN AJOISSA NUKKUMAAN! -kotitehtävävihkoon liittyvä ohje opettajalle

MENNÄÄN AJOISSA NUKKUMAAN! -kotitehtävävihkoon liittyvä ohje opettajalle MENNÄÄN AJOISSA NUKKUMAAN! -kotitehtävävihkoon liittyvä ohje opettajalle Hyvä 5.- ja 6. -luokkalaisen opettaja, Mennään ajoissa nukkumaan! on 5.- ja 6. -luokkalaisille tarkoitettu vuorovaikutteinen kotitehtävävihko,

Lisätiedot

18.8.2015 01.07.2015-31.07.2015

18.8.2015 01.07.2015-31.07.2015 VAMPULAN KIRJASTO UUTUUSLUETTELO / 6 8.8.205 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.07.205-3.07.205 47 nimekettä Vampulan kirjasto Aikuisten tietokirjallisuus Filosofia. Psykologia. Rajatieto 4.8

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 11.8.2014 Uutuudet ajalla 1.6.2014-30.6.2014 Uutuuksia: 38 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

Lataa Bongaa lintu - Rob Hume. Lataa

Lataa Bongaa lintu - Rob Hume. Lataa Lataa Bongaa lintu - Rob Hume Lataa Kirjailija: Rob Hume ISBN: 9789522206459 Sivumäärä: 112 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 27.92 Mb Täydellinen aloitusopas lintujen tarkkailuun kaikille nuorille luonnon

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Koko kaupungin henkilö V

Koko kaupungin henkilö V Koko kaupungin henkilö V Kuva: Reija Hirvikoski Lasten ja aikuisten näytelmä Aapelin romaanista Koko kaupungin Vinski Aapelin lastenkirjojen rakastettu sankari Vinski kiertää Suomea kesällä 2014 nimellä

Lisätiedot

Ääniohjattu vilkkuvalo ledeillä toteutettuna

Ääniohjattu vilkkuvalo ledeillä toteutettuna Ääniohjattu vilkkuvalo eillä toteutettuna Idea ei valitettavasti ole lähtöisin omasta päästäni - niin mukavaa kuin olisikin ollut riistää kunnia itselleen - vaan on keksijäperhe Ponkalalta. Olen usein

Lisätiedot

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä:

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: Lapsen kanssa järjestetään kahdenkeskeinen arviointihetki 2 kertaa vuodessa: alkukartoitus ja seuranta puolen vuoden päästä. Tutustu

Lisätiedot

OU! Kirjaston yö taiteissa

OU! Kirjaston yö taiteissa OU! Kirjaston yö taiteissa Taiteiden yön toinen juhlajulkaisu 22.8.2013 1 Pääkirjoitus Taidetta ja remonttia K eskellä pääkirjaston remonttia vietettiin uuden Oulun kaupungin juhlavuoden taiteiden yötä.

Lisätiedot

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys.

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys. Päivä 67 3.8 Sininen Lunaarinen Käsi Mistä pitää kiinni kaksin käsin ja mistä irrottaa ote? Haasteen lunaarinen sointu tarjoilee valintoja ja vastakohtia. On aika valita niin että oma voima saa virrata

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Säännöt. useamman tunnin kokonaisuus 5.-6.-luokkalaisille

Säännöt. useamman tunnin kokonaisuus 5.-6.-luokkalaisille ET, monialaiset, opetusideoita Säännöt useamman tunnin kokonaisuus 5.-6.-luokkalaisille Johdattelua sääntöihin - lautapeli: oppilaille annetaan pelilauta ja heidän tulee kehittää peliin omat säännöt koonta:

Lisätiedot

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko on Kehitysvammaliiton hanke, jossa leikkimielinen pehmohahmo vie eteenpäin tärkeitä viestintä- ja tunneasioita. Sammakko matkustaa

Lisätiedot

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84. VIIDES LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Pultti Vihreä varis NUORTEN ROMAANIT NUORTENOSASTO N 84.2 SARJAKUVAT NUORTENOSASTO N 85.32 FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2

Lisätiedot

lehtipajaan! Opettajan aineisto

lehtipajaan! Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3.-6.-luokkalaisille l ill Voit käyttää aineistoa myös 1.-2.-luokkalaisille,

Lisätiedot

ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008

ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008 ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008 Kariston syksyn listalla on 67 nimikettä, joista löytyy mielenkiintoista luettavaa kaiken ikäisille. Kotimaiset esikoisteokset Jaana Taposen

Lisätiedot

Lataa Helpot kampaukset 5 minuutissa - Jenny Strebe. Lataa

Lataa Helpot kampaukset 5 minuutissa - Jenny Strebe. Lataa Lataa Helpot kampaukset 5 minuutissa - Jenny Strebe Lataa Kirjailija: Jenny Strebe ISBN: 9789511316176 Sivumäärä: 128 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 24.91 Mb Upeat hiukset vain viidessä minuutissa!helpot

Lisätiedot

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 Limerick - Galway - Westport - Sligo - Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa Nettiraamattu lapsille Joosua johtaa kansaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

ei ole syntiä. Ehkä sotakin toisinaan tuomitaan sunnuntaipuheissa,

ei ole syntiä. Ehkä sotakin toisinaan tuomitaan sunnuntaipuheissa, V PELASTUKSEN KAIPUU Henkisen elämän siirtyessä kuvailemallemme kolmannelle portaalle, ikuiseen elämään johtavalle tielle, vie se totuudenetsijän oman sielunsa pariin, oman sielunsa heikkouksiin, puutteisiin

Lisätiedot

Peikkoarvoitus Taikametsässä

Peikkoarvoitus Taikametsässä Peikkoarvoitus Taikametsässä Vaasa, Teeriniemen koulu luokat 2 A ja B Teeriniemen koulun kakkosluokat, yhteensä 30 oppilasta, päättivät osallistua kilpailuun Tämä metsä on meille tärkeä. Teeriniemen koulu

Lisätiedot

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa.

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. www.acravintolat.fi ARTS & CRAFTS RESTAURANTS OY:N ASIAKKAAT VOIVAT NAUTTIA NYKYAJAN MUKAVUUKSISTA MENNEEN AJAN HENGESSÄ. www.acravintolat.fi

Lisätiedot