Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta"

Transkriptio

1 Ennakkotietoja syksyn 2007 julkaisuohjelmasta Kariston syksyn listalla on 60 nimikettä monipuolista lukemista kaiken ikäisille. Seppo Jokiselta ilmestyy uusi odotettu Koskis-dekkari Viha on paha vieras, ja sarjan ensimmäiseen osaan pääsee nyt eläytymään myös äänikirjan välityksellä. Listalla on myös uusi kotimainen dekkarinimi: Essi Aron esikoisteos Pimeässä kasvaneet on tiivistunnelmainen murhatarina, jonka taustalla vaikuttavat dramaattiset perhesuhteet. Palkittu brittikirjailija Ann Cleeves johdattaa rikosromaanien ystävät syrjäisille Shetlandinsaarille dekkarisarjansa avausjaksossa Musta kuin yö. Nuorten Siskodisko-sarjassa ilmestyvät mm. Tiina kirjoituskilpailun kakkonen ja kolmonen, Sanna Eevan On luvattu leudompaa ja Päivi Lukkarilan Koitetaan kestää, Nanna. Laajasta tietokirjavalikoimasta löytyy innostuksen lähteitä niin aseiden, huonekasvien, koirien, askartelun kuin tanssinkin ystäville. KAUNOKIRJALLISUUS Kotimainen Komisario Koskinen jatkaa tutkimuksiaan. Seppo Jokisen dekkarin Viha on paha vieras tapahtumat keskittyvät tavallisen tamperelaislähiön kerrostaloon, jonka asukkaat joutuvat pelottavien ja väkivaltaisten tapahtumien kohteeksi. Koskis-sarjan ensimmäinen osa Koskinen ja siimamies ilmestyy äänikirjana Ola Tuomisen lukemana. Essi Aron (s. 1973) esikoisromaani Pimeässä kasvaneet esittelee lupaavan naisdekkaristin. Tarina vie lukijan suomalaiseen pikkukylään ja oudon hukkumistapauksen jäljille, jonka taustalta alkaa hahmottua piinaavia lapsuusmuistoja. Timo Sandbergin aiemmista kirjoista tuttu komisario Heittola selvittää Järvenpään kaupunginjohtajan ja tämän rakastajattaren murhaa uudessa, terävässä rikosromaanissaan Pöllön huuto. Naisellista viihdelukemista tarjoaa Kirsti Ellilän mainio romaani Miehen tuoksu, joka luotaa herkullisen satiirisesti museomaailmaa. Vauhdikasta ja elämänmyönteistä viihdettä on luvassa Anneli Kivelän toisessa, maalaisidylliin sijoittuvassa romaanissa Onnenkauppaa Katajamäellä.

2 Juha-Pekka Koskinen jatkaa uudessa romaanissaan Seitsemäs temppeliherra esikoisteoksensa ristiretkiaihetta sävähdyttävän realistiseen tyyliinsä. Leila Tuure vie lukijansa samettikukkasten, plyymien ja volankien maailmaan. Hatuntekijä seuraa myös Tuuren aiemmista romaaneista tutun porilaisen kauppahuoneen kohtaloita. Erätarinoita Lapista ja Pohjois-Karjalasta on luvassa Martti Peltomaan ja Matti Kettusen uusissa kokoelmissa. Peltomaan kirja on nimeltään Tunturihaukan maa ja Kettusen Atrain. Sotakirjojen ystävät saavat kaksikin kaukopartiomiehistä kertovaa teosta: Pentti H. Tikkasen Päämajan sissit ja Esa Anttalan alkujaan v ilmestyneen esikoisteoksen Päämajan kaukopartio. Ilmataistelujen dramatiikkaan voi uppoutua Tuuri Heporaudan dokumentaarisessa kirjassa Syöksypommittaja. Ja ettei elämä kävisi liian vakavaksi, Vuoden vitsiviisut irrottaa takuuvarmasti kunnon röhönaurut! Käännetty kaunokirjallisuus Ann Cleevesin Musta kuin yö aloittaa neliosaiseksi kasvavan dekkarisarjan, jonka taustana ovat karunkauniit Shetlandinsaaret. Tämä sarjan avausosa palkittiin Englannissa vuoden 2006 parhaana dekkarina. Menestyskirjailija Lee Childilta ilmestyy jälleen uusi Jack Reacher -jännäri Kovemman kautta. Kivenkova ex-sotilaspoliisi seikkailee Manhattanin kiihkeässä sykkeessä päästäkseen salamyhkäisten sieppaajien jäljille. Panttivankidraama kireimmillään on myös ruotsalaisen Helena von Zweigbergkin neljännen rikosromaanin Kuka jäljelle jää aiheena. Vankilapastori Ingrid Carlberg, nyt vuoden ikäisen tytön äiti, joutuu mukaan vankikarkureiden piinaavalle pakomatkalle. Kanadalais-amerikkalaisen Sean Stewartin toinen suomennettu romaani Matkijalintu on karheanhauska, älykäs ja omaperäinen tarina voodoosta ja keskiluokkaisista teksasilaisnaisista maagista realismia parhaimmillaan. Mary Lawsonin romaani Sillan luona sijoittuu Pohjois-Kanadan jylhiin maisemiin. Väkevän tarinan polttopisteessä ovat kaksi eripuraista veljestä, ristiriitainen rakkaussuhde ja karun ympäristön muovaamien ihmisten elämänarvot. Deborah Smithin Kivisten kukkien puutarha on muhkea lukuromaani Syvästä Etelästä. Raha ja valta menettävät merkityksensä, kun mahtisuvun salattu menneisyys pyrkii pintaan. Smithin aiemmat monisäikeiset ihmissuhdetarinat Karhuvuoren varjo ja Omenan tuoksu ilmestyvät pokkareina.

3 Kuumien aaltojen kerhon kesä jatkaa Nancy Thayerin mainiota keski-ikäisten naisten menestystarinaa. Tuttu viiden naisen joukko suuntaa tällä erää kesänviettoon Nantucketin saarelle. Fantasia David & Leigh Eddingsin Nuoremmat jumalat Unennäkijöiden 4. kirja saattaa eeppisiin mittoihin kasvaneen fantasiatarun mahtavaan päätökseen. Muhkea Ajan Pyörä -sarja on niin ikään yltänyt 25:nteen ja toistaiseksi viimeiseen osaansa nimeltä Käsipuoli. Robert Jordan kirjoittaa huippusuositulle sarjalle kuitenkin parhaillaan jatkoa Terry Pratchettin Pojat urhokkaat on jo neljäs hupaisa tarina kaupunginvartioston verrattomasta väestä. Ihmeteltävää riittää, kun merestä pulpahtaa kokonainen uusi kaupunki! TIETOKIRJAT Kiitetyn Rubikonin tekijän Tom Hollandin uutuuskirja Persian tuli tempaa lukijan mukaansa Kreikan kaupunkivaltioiden ja Persian imperiumin välisten persialaissotien dramaattisimpiin hetkiin. Holland kuvaa vetävään tyyliinsä mm. legendaariset Maratonin, Thermopylain ja Salamiin taistelut. Chuck Willsin näyttävä kirja Maailman aseet esittelee taisteluvälineitä luolamiesten kivikirveistä aina toisen maailmansodan automaattiaseisiin asti. Asiantuntevia neuvoja niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin viherpeukaloille on tarjolla Valerie Bradleyn Kukoistavat huonekasvit -kirjassa. Neliväriteos esittelee yli 300 kasvia hoitoohjeineen. Tanssi on suosittu harrastus ja mainio tapa kohottaa kuntoa. Natalie Blenfordin Tanssitreeni opettaa viisi rytmikästä soolotanssia: hip hopin, showtanssin, latinon, bollywoodin ja kabareen. Nicci Talbotin suorapuheinen ja ennakkoluuloton Ihana orgasmi paljastaa salat, joiden avulla vavisuttavan kliimaksin voi saavuttaa. Erittäin tiukkojen tilanteiden käsikirja irrottelee selviytymisvinkeistä viimeisetkin mehut. Joshua Piven ja David Borgenicht paljastavat mm. miten moottorivikaisella helikopterilla voi laskeutua ja miten mutavyörystä voi selviytyä. Anne Vittorina Golinellin Meidän perheen askartelukirjan selkeiden ja houkuttelevien ohjeiden avulla on helppo valmistaa niin juhlakoristeita kuin persoonallisia kodintavaroita ja vaatteitakin.

4 Donna Smallinin selkeä ja käteen sopiva opus Koti siistiksi 500 vinkkiä tavarapaljouden taltuttamiseen auttaa setvimään kotiin kertynyttä ylenpalttista tavaramäärää. Paperipinot, kaikenlainen irtoroina, sesonkikamppeet yms. saavat kyytiä! Pitkän iän salaisuuksia yhdistelee monituhatvuotista kiinalaista lääketiedettä ja uusinta tutkimustietoa. Kirjan kirjoittaja Tri Maoshing Ni on alan ammattilainen jo 38. polvessa. Idän viisauksiin voi syventyä myös kauniisti kuvitetussa sitaattikokoelmassa 1001 buddhalaisen viisauden helmeä. Buddhan opit on koonnut The Buddhist Society. Jokavuotinen, luontoihmisten odottama Erämaailma ilmestyy sopivasti jahtikauden alussa ja tarjoaa tietoa, tarinoita sekä näyttäviä luontokuvia. LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Syksyn suuri lastenkirjatapaus, James Harpurin Soturit, lumoaa isommatkin lukijat. Näyttävä ja värikäs tietoteos esittelee historian tunnetuimmat ja hurjimmat taistelijat. Upeasti kuvitetussa kirjassa on runsaasti katseltavaa, käänneltävää ja availtavaa. Mielikuvitusta ruokkii myös Mervi Kosken kokoama ja Sakari Tiikkajan kuvittama Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja. Kirja sukeltaa kansantarustoon ja onkii sieltä esiin huiman joukon niin veden ja ilman väkeä kuin kotitonttuja ja kummituksiakin. Jokaisen dinoharrastajan must-hankinta on Dinoetsivän käsikirja, joka auttaa tunnistamaan 50 eri dinosauruslajia ja sijoittamaan ne oikealle aikakaudelle. Lisäextrana värikäs tarra-arkki ja juliste. Lisbet Helleberg on kirjoittanut kivaan, nuorekkaaseen tapaan kaiken oleellisen koiran hankinnasta, lapsiperheeseen sopivista koiraroduista ja yleisimmistä koiraharrastuksista kirjassaan Ikioma koira. Mainio lasten ja nuorten oma tietokirja. Tiina tyttökirjakilpailussa toiseksi sijoittuneen Sanna Eevan herkkä ja syvällinen kasvukertomus On luvattu leudompaa julkaistaan Siskodisko-sarjassa, samoin kolmannen sijan samassa kisassa saanut Päivi Lukkarilan raikas ja elämänmyönteinen Koitetaan kestää, Nanna. Tyttöjen suosikkisarja Koiratytöt on edennyt jo seitsemänteen jaksoon. Merja Jalon ja Marvi Jalon Jesse hoivakoira -kirjassa Jennan viisaassa kultaisessanoutajassa ilmenee isällisiä piirteitä, kun sen kaveriksi tuodaan pieni, huonokuntoinen Manne-pentu. Eri sortin luusereista kootun sählyjoukkueen ja etenkin ylipainoisen Marcuksen myöhemmistä vaiheista tehdään selkoa Kalle Veirron kimurantin huumorin sävyttämässä nuortenromaanissa Tannermäki Go-Go. Amerikkalaisen Dale Peckin mahtavan, mielikuvitusta kutkuttavan Talo ulapalla -seikkailusarjan ensimmäinen osa on nimeltään Matka alkaa. Siinä kolme sisarusta joutuu setänsä asuntolaivan

5 mukana huimalle matkalle Ajan Merelle. Luvassa on lähes 400 sivua vauhtia, jännitystä ja kotoista naljailua. Mary Hoganin mieleen jäävä esikoisteos Tosisuudelma (Siskodisko-sarja) kertoo 14-vuotiaasta Libbystä ja nuoruuden kullankimalteesta, jota vaikeatkaan kotiolot eivät pysty täysin himmentämään. Fantasiaguru Terry Pratchettin Talventakoja jatkaa noitaoppilas Tiffany Särkysen monimielistä tarinaa. Tiffany saa Talventakojasta niin innokkaan ihailijan, että tiedossa on ikuinen talvi! Yläilmoissa puolestaan päättää Pratchettin ontuista kertovan trilogian. Vauhdikasta, vitsikästä ja salaviisasta fantasiaa! Pimenevä maa on Philip Reeven mahtavan, palkitun apokalyptisen seikkailutarinan huikea päätösosa, jossa ratkeavat paitsi Tomin, Hesterin ja Wrenin kohtalot, myös koko ihmislajin tulevaisuus. Georgia Nicolsonin salatut elämät raottuvat jälleen hiukan tuttuine hubailuineen, nenäongelmineen ja pusuasteikkoineen. Louise Rennisonin kirjoittama riemukas seitsemäs osa on nimeltään Häähumua ja hyytelöpolvia. Cindy Jefferiesin Tähtikoulu-sarja kertoo popmusiikkikoulussa opiskelevista, kuuluisuutta janoavista nuorista. Kolmas ja neljäs osa, Telkkariin! ja Rumpuskaba, ovat taas täynnä meininkiä ja imua. Gunnar Nordströmin Kiekkotähti-sarjassa on edetty jo 11. ja 12. osaan. Kestääkö Adamin kantti Stanley Cupin pudotuspeleissä vaikeuksista huolimatta se selviää teoksissa Silmästä silmään ja Kovaa peliä Detroitissa. Kiekkoilun makuun pääsee myös Sean Rossiterin ja Paul Carsonin upeassa tietokirjassa Kiekkokoulu NHL:n tapaan, joka ilmestyy toivottuna uusintapainoksena. Mainio traktorikirja täyttää jokaisen pikkupojan unelmat: muhkeita kuvia, kurkistusluukkuja ja tunnustelupintoja ja kaiken huippuna oikea traktorinääninappula! Lynne Gibbsin Mahtavat menopelit puolestaan esittelee kaikkein aikojen kulkuneuvot maalla, merellä ja ilmassa. Christina M. Butler ja Tina Macnaughton ovat tehneet kaksi suloista kuvakirjaa, Siilin joulu ja Lumiukon ystävät, joiden viehätystä lisäävät nukka- ja kimalluspinnat.

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008

ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008 ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008 Kariston syksyn listalla on 67 nimikettä, joista löytyy mielenkiintoista luettavaa kaiken ikäisille. Kotimaiset esikoisteokset Jaana Taposen

Lisätiedot

Siljan laulu - tarina tyttöbändistä Siljan laulu Seitsemän tytärtä Sudenveri Kotiin Katajamäelle Idässä palaa Eräretkiä valon ja hämärän maassa

Siljan laulu - tarina tyttöbändistä Siljan laulu Seitsemän tytärtä Sudenveri Kotiin Katajamäelle Idässä palaa Eräretkiä valon ja hämärän maassa Kevään 2007 julkaisuohjelmassa on Kariston tyttökirjakilpailun voittanut Siljan laulu - tarina tyttöbändistä, jonka tekijä on Vilja-Tuulia Huotarinen. Helmikuussa ilmestyvä Siljan laulu on tekijänsä ensimmäinen

Lisätiedot

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset KIVISTÖN VISIOPAJA Aurinkokiven koulu 30.5.2017 tulokset Kivistön visio ja kaavarunko 021600 I Kivistön asemakaavayksikkö I Vantaan kaupunkisuunnittelu ESITTELYKIERROS KERRO NIMESI JA MIKÄ ON KIVOINTA

Lisätiedot

suosituimmat kirjat 5D F962ED3F4A78C237F8AFDC Suosituimmat Kirjat 1 / 6

suosituimmat kirjat 5D F962ED3F4A78C237F8AFDC Suosituimmat Kirjat 1 / 6 Suosituimmat Kirjat 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Suosituimmat Kirjat Verkkokirjakaupan. Suomalaisten antikvariaattien parhaat palat. Suosituimmat kirjat - kirjaverkko.fi Suosituimmat Kirjat Keywords: Download Books

Lisätiedot

Nuoret miehet - mahdotonta vinkata? Esko Nousiainen

Nuoret miehet - mahdotonta vinkata? Esko Nousiainen Nuoret miehet - mahdotonta vinkata? Esko Nousiainen esko.nousiainen@student.oulu.fi 15.09.2016 Kokemukset Ensimmäinen vinkkauskertani oli 2011 vuonna Rovaniemen ammattikoulun opiskelijoille. Nuoret miehet:

Lisätiedot

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto YPÄJÄN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 7.1.2016 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.12. - 31.12. 53 nimekettä Ypäjän kunnankirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 3 Yhteiskunta 36.13

Lisätiedot

syksy 2019 ICASOS 10 v.

syksy 2019 ICASOS 10 v. Marja-Sisko Aalto Timantti Voiko ihminen olla erilainen sisältä ja ulkoa? Mikä tekee meistä sen, mitä lopulta olemme? Vanhempi konstaapeli Annette Savolainen kohtaa äärimmäisiä kysymyksiä niin työssään

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Lieto

Lasten ja nuorten Lieto Lasten ja nuorten Lieto Anja Hänninen: Mylly tontun tarinoita (1998) Röhmöjen satumaista elämää (2006) Michel Karra: Kesä -56 (1997) Romaani vie 1950-luvulle 16-vuotiaan nuorukaisen dramaattisten tapahtumien

Lisätiedot

UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 IMMORTALS OSA 1

UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 IMMORTALS OSA 1 UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 TWILIGHT: AAMUNKOI - OSA 1 SYVÄLLE SALATTU IMMORTALS NORDISK FILM TOUKOKUUN-KESÄKUUN 2012 UUTUUDET 1 TWILIGHT: AAMUNKOI - OSA 1 Yli 190 000 elokuvakatsojaa! Tervetuloa

Lisätiedot

LUKUPÄIVÄKIRJA 2015 2016

LUKUPÄIVÄKIRJA 2015 2016 LOUNA-KIRJASTOJEN LUKUDIPLOMIN LUKUPÄIVÄKIRJA 2015 2016 Tämän lukupäiväkirjan omistaa: Nimi: Koulu: Luokka: 1 Kirjoita tähän LUKUPÄIVÄKIRJAAN kaikki lukudiplomia varten lukemasi kirjat. Lukuvuoden (syksy

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi)

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi) Tarina Ganes on tarina Suomen tunnetuimman rock-ikonin! Remun! noususta t"hteyteen# Se kertoo! miten kovissa oloissa kasvanut Henry Remu Aaltonen perusti Suomen legendaarisimman rock-b"ndin Hurriganesin

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 23 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65.42 Bull, Jane, 69.63 Myllyneva, Mika, kirjoittaja,

Lisätiedot

KARISTON SYKSY 2005 KAUNOKIRJALLISUUS

KARISTON SYKSY 2005 KAUNOKIRJALLISUUS KARISTON SYKSY 2005 Kariston syysohjelmassa on kaksi esikoisteosta: Maria Aution Paperisudet on vaikuttava esikoisnuortenkirja koulukiusaamisesta ja Pia Postin Paroni Teräksen sirkustemppu rehevästi kuvitettu

Lisätiedot

KARISTON SYKSY 2004 KAUNOKIRJALLISUUS

KARISTON SYKSY 2004 KAUNOKIRJALLISUUS KARISTON SYKSY 2004 Karisto julkaisee syksyllä 2004 kolme esikoisteosta: Mikael Sallisen vahvan ja persoonallisen Viidentenä kesänä, Juha-Pekka Koskisen historiallisen romaanin Ristin ja raudan tie ja

Lisätiedot

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko on Kehitysvammaliiton hanke, jossa leikkimielinen pehmohahmo vie eteenpäin tärkeitä viestintä- ja tunneasioita. Sammakko matkustaa

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 1 ja 2 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Rooman sotilasmahti Extreme golf Jokapaikan golf 100 tapaa parantaa ratsastustaitoasi Kokataan mökillä Nikkaroi kotipihalle Mennään kalaan

Rooman sotilasmahti Extreme golf Jokapaikan golf 100 tapaa parantaa ratsastustaitoasi Kokataan mökillä Nikkaroi kotipihalle Mennään kalaan Kariston kirjalista keväälle 2005 tarjoaa monipuolisen valikoiman käytännön tietokirjoja, lukuromaaneja, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tietokirjoissa on esillä historiaa, henkistä hyvinvointia

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

KUVITUSPALVELU. Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi. www.bod.

KUVITUSPALVELU. Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi. www.bod. KUVITUSPALVELU Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi www.bod.fi Hyvä kirjailija, mukavaa, että olet päättänyt julkaista

Lisätiedot

Ajatusten aarteita Mannerheimin päämajan arkea ja juhlaa Sisustajan värikirja Ihana pieni puutarha Oletko älykkäämpi kuin luulet? Kuuntelen koiraani

Ajatusten aarteita Mannerheimin päämajan arkea ja juhlaa Sisustajan värikirja Ihana pieni puutarha Oletko älykkäämpi kuin luulet? Kuuntelen koiraani Kariston julkaisuohjelma keväällä 2004 tarjoaa monipuolisen valikoiman käytännön tietoteoksia, lukuromaaneja, fantasiasarjoja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Uutuuksia julkaistaan yhteensä noin viisikymmentä.

Lisätiedot

K A R I S T O KEVÄÄN ENNAKKOTIETOJA 2008

K A R I S T O KEVÄÄN ENNAKKOTIETOJA 2008 K A R I S T O POSTIOSOITE: PL 102, 13101 HÄMEENLINNA PUH. 03-63 151, FAKSI 03-616 1565 Sähköposti: kustannusliike@karisto.fi Internet-sivut: www.karisto.fi YHTEYSHENKILÖT: KUSTANNUSJOHTAJA PIRKKO MIKKOLA

Lisätiedot

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta!

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta! UUTUUSTUOTTEET Upeaa Uudeltamaalta! Uusi, SINUN TÄHTESI -syysmallistomme odottaa jo Sinua. Sen herkulliset kudonnaiset ja kurssit tarjoavat tekemistä moneen makuun ja luovat hyvää oloa ja onnistumisen

Lisätiedot

Lataa Karhu - Kimmo Ohtonen. Lataa

Lataa Karhu - Kimmo Ohtonen. Lataa Lataa Karhu - Kimmo Ohtonen Lataa Kirjailija: Kimmo Ohtonen ISBN: 9789522912145 Sivumäärä: 175 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 11.76 Mb Eräänä kesäyönä 9-vuotias poika karkasi metsään. Paljain varpain hän

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

Alussa oli MURHA JOHTOLANKOJA RIKOS KIRJALLISUUTEEN. Paula Arvas & Voitto Ruohonen

Alussa oli MURHA JOHTOLANKOJA RIKOS KIRJALLISUUTEEN. Paula Arvas & Voitto Ruohonen Alussa oli MURHA JOHTOLANKOJA RIKOS KIRJALLISUUTEEN Paula Arvas & Voitto Ruohonen Suomen tietokirjailijat ry on tukenut teoksen kirjoittamista. Paula Arvas on kirjoittanut luvut 1, 2, 4 ja 6 ja Voitto

Lisätiedot

Lataa Ne - Kuukautiskirja. Lataa

Lataa Ne - Kuukautiskirja. Lataa Lataa Ne - Kuukautiskirja Lataa ISBN: 9789512362493 Sivumäärä: 170 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 15.69 Mb Tiedätkö, mikä on kuukautismaja, Vagina Kung Fu tai miten vastata naurettaviin ennakkoluuloihin

Lisätiedot

Talotarinoita Suomesta Retkeilijän eläinopas Retkeilijän kasviopas Uuden ajan urheilukalastus Nykynaisen kuntokirja

Talotarinoita Suomesta Retkeilijän eläinopas Retkeilijän kasviopas Uuden ajan urheilukalastus Nykynaisen kuntokirja Kariston julkaisuohjelma keväällä 2006 tarjoaa jälleen monipuolisen valikoiman käytännön tietoteoksia, lukuromaaneja ja jännitystä, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Kevään tietokirjoista löytyy

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 6. LUOKKA Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Erlandsson, Karin: Helmenkalastaja

Lisätiedot

Minun elämäni. Mari Vehmanen, Laura Vesa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Minun elämäni. Mari Vehmanen, Laura Vesa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Minun elämäni Mari Vehmanen, Laura Vesa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Minulla on kehitysvamma Meitä kehitysvammaisia suomalaisia on iso joukko. Meidän on tavanomaista vaikeampi oppia ja ymmärtää asioita,

Lisätiedot

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa Lataa Vuoden luontokuvat 2012 Lataa ISBN: 9789510393260 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.53 Mb Jo yli kolme vuosikymmentä ilmestynyt Vuoden Luontokuvat -teos julkistetaan uudistettuna laitoksena

Lisätiedot

Lestijärven kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo

Lestijärven kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo Lestijärven kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo Uutuudet ajalla 1.1.2016-31.1.2016 Uutuuksia: 70 nimekettä Kirjasto: Lestijärven kunnankirjasto AIKUISTEN OSASTO 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 15.9

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 2. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi

Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi Kaikille avoin, maksullinen Turun yliopiston luovan kirjoittamisen kurssi 31.8. 15.12.13 Haluatko jättää elämästäsi pysyvän perinnön tuleville sukupolville

Lisätiedot

9.-luokkalaisen kulttuurikansio

9.-luokkalaisen kulttuurikansio 9.-luokkalaisen kulttuurikansio Kokoa kulttuurikansioon puolen vuoden ajan kulttuurielämyksiäsi. Kulttuurikansio palautetaan opettajalle 31.3. 2009. Liimaa pääsyliput kansioon! Pakolliset sivut Huom! -

Lisätiedot

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family Huumori David Safier Happy Family neljääkymmentä ikävuottaan lähestyvä Emma Wünschmann on uhrannut lupaavan uransa kustannusalalla perheensä vuoksi. Emman lastenkirjakauppa on konkurssin partaalla,

Lisätiedot

Camilla Mickwitz EMILIA

Camilla Mickwitz EMILIA Camilla Mickwitz EMILIA Kuvittaja Camilla Mickwitz (1937 1989) Camilla Mickwitz oli 1970- ja 1980-luvulla tärkeä vaikuttajahahmo suomalaisen lastenkulttuurin tekijöiden joukossa niin kuvataiteen, kirjallisuuden

Lisätiedot

Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy. Emmi Salo & Mervi Laaksonen

Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy. Emmi Salo & Mervi Laaksonen Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy Emmi Salo & Mervi Laaksonen Historiaa Tyttöjen tila sai alkunsa Tyttöprojekti Helmestä vuonna 2003, jossa koottiin tyttötyötä tekeviä tahoja yhteen ja

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014

ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014 ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014 Asiakaskysely Säkylän kirjaston ja kulttuuripalvelujen asiakkaille toteutettiin marraskuussa 2014. Kyselyyn vastanneita oli yht. 49

Lisätiedot

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Yksinäisyys lasten silmin Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Tutkimusaihe ja tutkimuskysymykset Lasten yksinäisyys lasten näkökulmasta Sadutusmenetelmällä lasten tieto näkyviin 1) Mitä lapset kertovat

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kalsarikänni : suomalainen opas hyvään elämään. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kalsarikänni : suomalainen opas hyvään elämään. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Säkylän kirjastot 1 / 5 Uutuusluettelo 3.4.2018 Uutuudet ajalta: 1.3.2018-31.3.2018 Uutuuksia: 53 nimekettä Yksikkö: Köyliön kirjasto TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 17.3 Rantanen,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ihmeellinen kehoni Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ihmeellinen kehoni Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 16 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 59.1 Martin, Ruth, Ihmeellinen kehoni Kirjat LI L 1 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 2.12.2015 Uutuudet ajalla 1.11.2015-30.11.2015 Uutuuksia: 17 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Neito vanhassa linnassa Kirjat IP A 1. Lokki Joonatan Kirjat IP A 1. Zatunian kadut Kirjat IP A 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Neito vanhassa linnassa Kirjat IP A 1. Lokki Joonatan Kirjat IP A 1. Zatunian kadut Kirjat IP A 1 Imatran kaupunginkirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 1.4.2015 Uutuudet ajalla 1.3.2015-31.3.2015 Uutuuksia: 74 nimekettä Kirjasto: Imatran kaupunginkirjasto Osasto: Aikuisten osasto Luokka: 84.2 Materiaali:

Lisätiedot

Lataa Turvapaikkoja elämälle. Lataa

Lataa Turvapaikkoja elämälle. Lataa Lataa Turvapaikkoja elämälle Lataa ISBN: 9789529374274 Sivumäärä: 207 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.94 Mb Luonnonperintösäätiön 20-vuotisjuhlakirja esittelee 15 aluetta kuvin, kartoin ja monipuolisin

Lisätiedot

Sarjakuvien maailma. Lukeville ja lukemattomille Merja Lundén

Sarjakuvien maailma. Lukeville ja lukemattomille Merja Lundén Sarjakuvien maailma Lukeville ja lukemattomille. 17.5.2016 Merja Lundén Ennakkoluuloja sarjakuvista Kertakäyttöhuumoria Nopeasti luettavissa Eivät jätä tilaa mielikuvitukselle Omituinen piirrosjälki Ohuet

Lisätiedot

Hiirileikki Savurenkaita Augustuksen kisat Hiidenhirvi- Katkennut haulikko Elokuun kriisi 1940 Tietön divisioona Marskin kaukopartioritarit

Hiirileikki Savurenkaita Augustuksen kisat Hiidenhirvi- Katkennut haulikko Elokuun kriisi 1940 Tietön divisioona Marskin kaukopartioritarit Kariston julkaisuohjelma syksyllä 2006 tarjoaa monipuolisen valikoiman kiintoisia tietoteoksia, jännitystä ja vahvoja rikosromaaneja, naisten viihdettä, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tuttujen

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

20 3. - 77. - 65 68. KÄYDÄ

20 3. - 77. - 65 68. KÄYDÄ 2 20 3 4 5 77 6 7 65 68 8 Cambridge Idioms Dictionary / [ d E Walter] Cambridge : CUP, 2006 505 p 9 Oxford Dictionary of Idioms / [ d J Siefring] Oxford : OUP, 2005 340 p 10 Oxford Idioms Dictionary for

Lisätiedot

Kiitollisuuspäiväkirjani

Kiitollisuuspäiväkirjani Kiitollisuuspäiväkirjani Nim Lu k Päiväkirjan suunnittelu ja toteutus 08 Viitottu Rakkaus viitotturakkaus.fi Kuvat MyCuteGraphics.com Kiitollisuuspäiväkirjan täyttöhjeita Voit tulostaa tätä sivua myös

Lisätiedot

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Posted on 12.5.2010 by helehilt Kalevala on aina vaikuttanut vahvasti elämääni, ihan lapsuudesta saakka. Kalevalan päivä oli ehdottomasti lempijuhlapäiviä

Lisätiedot

Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa

Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa Puutarhanaiset kävivät kylässä Vantaalla Juurakkokujalla S. G. Niemisellä. Paikkaan oli helppo löytää kehä III:lta, ja siellä

Lisätiedot

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus HARRASTUKSET Selitä sana. harrastus harrastaa + mitä? kiinnostunut+ mistä? tykätä + mistä? mitä tehdä? pitää + mistä? mitä tehdä? säännöllisesti joka viikko päivittäin joka toinen päivä soittaa + mitä

Lisätiedot

Pauli Holmlund. Pauli, Varma ja Else Holmlund n. 1926.

Pauli Holmlund. Pauli, Varma ja Else Holmlund n. 1926. Pauli Holmlund Pauli Johansson Holmlund syntyy 17.10.1904 Porissa ja käy siellä koulunsa. 16- vuotiaana hän lähtee vapaaehtoisena vapauttamaan Karjalaa. Sisaret naureskelevat, kun Pauli luulee ottavansa

Lisätiedot

2.10.2013. Tammelan kirjastoauto

2.10.2013. Tammelan kirjastoauto TAMMELAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 6 2.10. Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.09. - 30.09. 52 nimekettä Tammelan kirjastoauto 2 / 6 Aikuisten tietokirjallisuus 1 Filosofia. Psykologia.

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Parikkalan kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 7.2.2018 Uutuudet ajalla 1.1.2018-31.1.2018 Uutuuksia: 56 nimekettä Yksikkö: Saaren kirjasto TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 14.4 Grandell,

Lisätiedot

Ruha Wolley Legendaarinen seura

Ruha Wolley Legendaarinen seura - 1 - - 2 - Ruha Wolley Legendaarinen seura Käsissäsi on juuri ilmestynyt Ruha Wolleyn kausijulkaisu. Tämän julkaisun avulla tehdään joka vuosi eteläpohjalaista lentopallohistoriaa, sillä ilman teitä tukijoita

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Kaarilan koulupolku. Rahola - Kaarila. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Kaarilan koulupolku. Rahola - Kaarila. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ Kaarilan koulupolku Rahola - Kaarila lv. 2019-2020 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 9.9. - 13.12.2019 ja keväällä 13.1. - 8.5.2020. Koulu tiedottaa

Lisätiedot

Lataa Ilmakehän ilmiöt - Jari Luomanen. Lataa

Lataa Ilmakehän ilmiöt - Jari Luomanen. Lataa Lataa Ilmakehän ilmiöt - Jari Luomanen Lataa Kirjailija: Jari Luomanen ISBN: 9789525985375 Sivumäärä: 226 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.14 Mb Ulkona liikkuessa voi taivaalla nähdä mitä erilaisimpia

Lisätiedot

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen Maastoon matalalla kynnyksellä Tiiina Riikonen PyöräPolku hanke 2014-2015 Hanke keskittyi maastopyöräilyyn luontoympäristössä. Maastopyöräily on monipuolinen laji. Kuntoliikuntana, ulkoiluna, retkeilynä

Lisätiedot

Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin

Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin Vattumadon talo päiväkotiprojekti eskareille Valoveistos ja Varjoteatteri Merja Isomaa-James, Tuija Mettinen LÄHTÖTILANNE

Lisätiedot

Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja. Lataa

Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja. Lataa Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja Lataa Kirjailija: Esko Valtaoja ISBN: 9789525985214 Sivumäärä: 480 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.75 Mb Esko Valtaoja on kirjoittanut yli kymmenen vuoden

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Kids Media. Aku Ankka. Aku Ankka Junior. Roope-Setä. Prinsessa. Mediatiedot 2017

Kids Media. Aku Ankka. Aku Ankka Junior. Roope-Setä. Prinsessa. Mediatiedot 2017 Aku Ankka Aku Ankka Junior Roope-Setä Prinsessa 19 Ilmoituskokomalleja Lukijamäärä: 917 000 Lähde: KMT + Yippee 2015 2/1 aukeama 430 x 250 mm 170 x 250 mm Aku Ankka on levikiltään Suomen suurin tilattava

Lisätiedot

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset 1981 2002 Päivi Berg Vuonna 2002 talvella vähintään kerran viikossa liikkui 87 %, kesällä 88 % väestöstä Nuorten kokonaan liikuntaa

Lisätiedot

2.9.2014. Tammelan kirjastoauto

2.9.2014. Tammelan kirjastoauto TAMMELAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 6 2.9. Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.08. - 29.08. 50 nimekettä Tammelan kirjastoauto 2 / 6 Aikuisten tietokirjallisuus 1 Filosofia. Psykologia.

Lisätiedot

320075 Mitä nyt (4) What now?

320075 Mitä nyt (4) What now? 320075 Mitä nyt (4) What now? Lapset joutuvat usein tilanteisiin, joissa on hyvä miettiä omia reaktioitaan ennen toimimista. Tässä korttisarjassa esitetään erilaisia hankalia tilanteita, joihin jokainen

Lisätiedot

Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi

Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi Kaikille avoin, maksullinen Turun yliopiston luovan kirjoittamisen kurssi Haluatko jättää elämästäsi pysyvän perinnön tuleville sukupolville tai

Lisätiedot

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Me haastateltiin1a luokkaa, mikä on heidän lempitalviurheilulajinsa. Suosituin laji oli hiihto. Tekijät Kerttu,Iida,Veikka ja Bedran Haastattelimme apulaisrehtoria Katri

Lisätiedot

syksy 2019 Riihimaen Nuorisoteatteri

syksy 2019 Riihimaen Nuorisoteatteri syksy 2019.. Riihimaen Nuorisoteatteri Kattilakosken perhe lähtee lomalle, mutta saavat kesänaapurikseen eriskummallisen parivaljakon. Vauhtia ja koomisia tilanteita ei tästä tarinasta puutu, kun lapset

Lisätiedot

Kotimainen kaunokirjallisuus

Kotimainen kaunokirjallisuus Kotimainen kaunokirjallisuus Christian Rönnbacka Julma pyykkituvasta katoaa pienen tytön alushousut. Pian ensimmäinen tyttö kaapataan. Asialla on ammattilainen, joka ei jätä jälkiä,

Lisätiedot

Lataa Sairaus - Susanna Tulonen. Lataa. Kirjailija: Susanna Tulonen ISBN: Sivumäärä: 222 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.

Lataa Sairaus - Susanna Tulonen. Lataa. Kirjailija: Susanna Tulonen ISBN: Sivumäärä: 222 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16. Lataa Sairaus - Susanna Tulonen Lataa Kirjailija: Susanna Tulonen ISBN: 9789524980432 Sivumäärä: 222 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.60 Mb On erikoissairaanhoitaja, joka pitkän työuransa aikana on nähnyt

Lisätiedot

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista 3. LUOKKA Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista tai lasten- ja nuortenkirjoista luetaan neljä. Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista

Lisätiedot

Miten minä voisin ansaita rahaa

Miten minä voisin ansaita rahaa Miten minä voisin ansaita rahaa Aloitetaan vaikka sillä että kerron mitä osaan ja harrastan. Harrastan uintia, pianonsoittoa, kuorolaulua, tanssia ja tykkään myös piirtää paljon. Osaan myös askarrella

Lisätiedot

Irlanti. Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village

Irlanti. Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village Irlanti Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village Lähdin Irlantiin 2.3.2015 suorittamaan työssä oppimistani. Lähteminen pois suomesta jännitti jonkun verran

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävät Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi aikuisen kanssa minkä tehtävän teet mistäkin lukemastasi kirjasta.

Lisätiedot

JOHTAJAN ILO JA TUSKA

JOHTAJAN ILO JA TUSKA Olavi Toivola JOHTAJAN ILO JA TUSKA KOKEMUS OPETTAA Talentum Helsinki 2010 2010 Talentum Media Oy ja kirjoittaja Kansi: Lapine Oy Taitto: NotePad ISBN 978-952-14-1461-9 Kariston Kirjapaino Oy Hämeenlinna

Lisätiedot

Kipinä-uraohjausmalli. Minna Kattelus Opinto-ohjaaja

Kipinä-uraohjausmalli. Minna Kattelus Opinto-ohjaaja Kipinä-uraohjausmalli Minna Kattelus Opinto-ohjaaja Ohjausideologia Kipinä-uraohjausmallin taustalla Kipinä-uraohjausmallin pohjana on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen sekä sosiodynaaminen lähestymistapa

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

TUNTEMATON on kirjoituskoneen sävyttämä tarina lapsuusmuistoista ja nuorille osoitetuista paineista

TUNTEMATON on kirjoituskoneen sävyttämä tarina lapsuusmuistoista ja nuorille osoitetuista paineista TUNTEMATON on kirjoituskoneen sävyttämä tarina lapsuusmuistoista ja nuorille osoitetuista paineista Näytelmän ohjaaja Tuija Töyräs kertoo vakuuttuneensa projektin aikana siitä, kuinka paljon lapsuus vaikuttaa

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1. - 10.5.2019. Koulu tiedottaa myönnetyistä

Lisätiedot

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN IHMISSUHTEET

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN IHMISSUHTEET TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN IHMISSUHTEET SEKSUAALITERVEYSTIETÄMYKSEN JA TUEN TARPEIDEN ARVIOINTI OSIO 4 EI JOO 1. Tuntematon ja tuttu ihminen Tavoite: Tuntemattoman ja tutun eron ymmärtäminen.

Lisätiedot

VEIJOLLA ON LASTENREUMA

VEIJOLLA ON LASTENREUMA VEIJOLLA ON LASTENREUMA T ässä on Veijo ja hänen äitinsä. Veijo on 4-vuotias, tavallinen poika. Veijo sairastaa lastenreumaa. Lastenreuma tarkoittaa sitä, että nivelet ovat kipeät ja tulehtuneet. Nivelet

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018:

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018: LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS : OIKEUS LIIKKUA Harrastukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten elämää. Suurimmalla osalla lapsista ja nuorista on jokin harrastus, ja he kokevat olevansa varsin tyytyväisiä

Lisätiedot

KESKUSTELEVA PSYKOLOGIA

KESKUSTELEVA PSYKOLOGIA KESKUSTELEVA PSYKOLOGIA Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Tulevaisuuden Ystävät ry. - Framtidens Vänner rf. c/o Ismo Järvinen Kustaankatu 8 a A 23 00500 Helsinki Puh. (09) 773 2217 s-posti:

Lisätiedot

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause OSA 1 Peruslause + konjunktio + omistuslause Esim. Tänään Anita kirjoittaa nopeasti töissä, koska hänellä on tärkeää asiaa. Milloin? AIKA Viime yönä Lauantaina Tänään Päivisin Iltaisin Aamuisin Joka vuosi

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Tutut oudot eläimet : 100+3 asiaa joita et eläinkunnasta tiennyt. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Tutut oudot eläimet : 100+3 asiaa joita et eläinkunnasta tiennyt. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 24.8.2015 Uutuudet ajalla 1.6.2015-30.6.2015 Uutuuksia: 34 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa:

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat r.y. Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Helsingin ja Turun kaupunkien esittämä haaste toimiin Itämeren tilan parantamiseksi: Tietoisuuden

Lisätiedot

Kertoja: Kirjatin Mediamatka. Aloita valitsemalla yksinpeli tai ryhmäpeli ohjaajan kanssa.

Kertoja: Kirjatin Mediamatka. Aloita valitsemalla yksinpeli tai ryhmäpeli ohjaajan kanssa. OSA 1: INTRO Kertoja: Kirjatin Mediamatka. Aloita valitsemalla yksinpeli tai ryhmäpeli ohjaajan kanssa. Klikataan version valintakuvaa (ryhmäpeli) ja siirrytään eteenpäin Kertoja: Ryhmäpeli on tarkoitettu

Lisätiedot

ilkka remes kirjat E76C8C40A3875D15FB6F814B2EF9069D Ilkka Remes Kirjat 1 / 6

ilkka remes kirjat E76C8C40A3875D15FB6F814B2EF9069D Ilkka Remes Kirjat 1 / 6 Ilkka Remes Kirjat 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Ilkka Remes Kirjat Ilkka Remes kirjoitti ylioppilaaksi Luumäen Taavetin lukiosta. Hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta ja opiskeli kuvallista

Lisätiedot

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015 Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 2 Hei! Tästä esitteestä löydät itsellesi monipuolista tekemistä ja toimintaa kesäloman

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aleksanterin koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Pääkirjastossa tapahtuu. Kevät 2019

Pääkirjastossa tapahtuu. Kevät 2019 Pääkirjastossa tapahtuu Kevät 2019 Lukupiirissä pääset keskustelemaan kirjallisuudesta ja jakamaan kokemuksiasi luetuista teoksista. Lukupiiri kokoontuu klo 17:00 lehtialueella Teemana psykologiset romaanit

Lisätiedot

Sosiaalinen taso: Kertominen ja tarinan rakentaminen yhdessä

Sosiaalinen taso: Kertominen ja tarinan rakentaminen yhdessä Harjoite 5: AARRESAARI Tavoiteltava toiminta: Kognitiivinen taso: P: aikajärjestys, IR: suhteet, sarjan järjestäminen Toiminnan tavoite ja kuvaus: Lapset käyttävät kuvia hyväksi muodostaessaan tarinan

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Diplomivihko 3. - 4. lk Tämän vihkon omistaa: OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Oulun kouluissa on mahdollisuus suorittaa kirjallisuusdiplomi. Diplomin suorittaminen

Lisätiedot

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille Koulumaailman tehtäväpaketti alakoululaisille TEHTÄVÄ 1 Miltä sanomalehti tuntuu? Tuleeko kotiisi sanomalehti? Mihin se laitetaan lukemisen jälkeen? 1 Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2 Miltä

Lisätiedot