Talotarinoita Suomesta Retkeilijän eläinopas Retkeilijän kasviopas Uuden ajan urheilukalastus Nykynaisen kuntokirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Talotarinoita Suomesta Retkeilijän eläinopas Retkeilijän kasviopas Uuden ajan urheilukalastus Nykynaisen kuntokirja"

Transkriptio

1 Kariston julkaisuohjelma keväällä 2006 tarjoaa jälleen monipuolisen valikoiman käytännön tietoteoksia, lukuromaaneja ja jännitystä, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Kevään tietokirjoista löytyy mainioita oppaita niin retkeilijälle, kalastajalle, kuntoilijalle, sisustajalle kuin kokkaajallekin. TIETOKIRJAT Timo Kiisken Talotarinoita Suomesta on hurmaava kokoelma kuvia ja tarinoita suomalaisista omakotitaloista ja niiden asukkaista. Remontoijien, rakentajien ja muuten vain ylpeiden omakotiasujien kertomusten kautta muodostuu myös laajempi läpileikkaus asumismuotojen muutoksesta ja kodin merkityksestä eri aikoina. Dag Kjelsaasin Retkeilijän eläinopas kertoo eläinlajeista, joihin saattaa törmätä metsäretkellä tai vaikkapa omalla takapihalla ja myös vaikeasti havainnoitavista eläimistä, joiden lähelle pääsemiseen vaaditaan yrityksiä ja erehdyksiä. Leif Ryvardenin Retkeilijän kasviopas auttaa tunnistamaan yhtä hyvin metsiemme puulajit kuin tuulen tuivertamat tunturikasvit. Mainiot reppu- ja taskukokoiset oppaat Pohjolan eläin- ja kasvikuntaan! Norjalainen kalastustoimittaja sekä tietokirjailija Runar Warhuus on tutkinut ja soveltanut alan uusinta tietämystä teoksessaan Uuden ajan urheilukalastus. Kirjan avulla on helppo hyödyntää vapakalastuksen innovaatioita ja houkutella kaloja entistä tehokkaammin kaikilla vesillä. Englantilaisen terveys- ja liikunta-aiheisiin erikoistuneen toimittajan Sam Murphyn Nykynaisen kuntokirja on erityisesti naisten liikuntatarpeisiin, -tottumuksiin ja terveyteen paneutuva tuhti tietopaketti. Jane Burdonin Sisustusvinkkejä kodin hankaliin tiloihin tarjoaa konkreettisia ratkaisumalleja ongelmallisten asuntojen omistajille. Herkullisiin värikuviin ja kuvateksteihin pohjautuva kirja sopii myös toimivien kotien ideapankiksi. Erika Dillmanin kätevän kokoinen kuntokirjasarja jatkuu. Voimaharjoittelu-teoksen teemana on tehokas ja monipuolinen harjoittelu, joka vahvistaa lihaksia, antaa lisäenergiaa ja auttaa painonhallinnassa. Laihdu neljän viikon tehokkaalla jooga- ja ravinto-ohjelmalla! Celia Hawen Joogaa laihduttajille yhdistää ruokavalion lempeään hatha-joogaan. Tri Caroline Shreeven Anna palaa! sisältää kahden viikon tehokkaan rasvanpolttodieetin. Kulmakivenä ovat ruoka-aineet, jotka sisältävät vähemmän kaloreita kuin mitä elimistö kuluttaa niiden sulattamiseen.

2 Alan klassikko uutena, odotettuna painoksena! Mestari Lam Kam Chuenin Fengshui Salat jotka säätelevät elämääsi opastaa 3000 vuoden takaisiin fengshui-viisauksiin. Kahden jo käsitteeksi muodostuneen keittokirjan tekijä Eija Piikkilä on koonnut parhaat kevytruokaohjeensa kirjaksi. Kiireisen kokkaajan kevyet herkut on kerrassaan mainio peruskeittokirja nuoreen kotiin ja täydentää ja keventää sopivasti myös paljon kokanneen reseptivalikoimaa. Cecilia Kjerrulfin Ayurveda kasvisruokien keittokirja neuvoo lukijaa löytämään oman yksilöllisen kehotyyppinsä ja syömään sen mukaan. Kirjassa on lähes 100 herkullista ja helppoa reseptiä, jotka eivät sisällä lainkaan lihaa. Mauri Lahden kirjoittama ja kuvaama Metsästä sieniä! on uusi kotimainen sienikirja: taskukokoinen ja selkeä perusopas, joka kulkee kätevästi metsässä mukana ja antaa perustiedot sienten käsittelemisestä ruoaksi. Frank Egholmin Opetellaan veistämään perinneleluja puukolla näyttää kuin kädestä pitäen, kuinka lapsi ja vähän vanhempikin voi työstää puuta helposti ja turvallisesti ja luoda persoonallisia leluja. Mike Flynnin Ääretön kertaa ääretön opas lukujen kiehtovaan maailmaan on kätevä käsikirja matemaattisten tieteiden saloihin. Teos etenee selkeästi peruskäsitteistä aina astronomiaan ja soveltavan fysiikan mahdollisuuksiin. Luulitko jo osaavasi kaiken? Nyt on testin paikka! Tiukkojen tilanteiden selviytymistesti (Joshua Piven & David Borgenicht) on täynnä kiperiä kysymyksiä, monivalintatehtäviä ja kuva-arvoituksia. Tiukkojen tilanteiden käsikirja -sarjalla on maailmalla jo kulttimaine, ja se aloitti aikanaan humorististen oppaiden buumin kirjamarkkinoilla. Sam Martinin Mies hoitaa vauvaa antaa arvokkaita vinkkejä ja pätevää tietoa isyyden hämmentämälle miehelle hilpeän 50-lukulaisen kuvituksen siivittämänä tietenkin. Kun mies ottaa homman haltuun, pääsee äitikin välillä viihteelle ja parisuhde kukoistaa! Eri maiden tavat tutuiksi! Michael Powellin Maan tavoille Matkailijan käytösopas on nuorekas, näppärä neliväriopus niin aloittelevalle bisnesmatkailijalle kuin tavalliselle turistillekin. Kirjassa on mukana kaikkiaan 45 maata eri puolilta maapalloa. Morsiamen päivä (Leslie Barton & Sheri Leigh Myers) on hurmaava pieni lahjakirja naisen elämän satumaisimmasta päivästä. Suuri ajatelmakirja (toim. Leena Lammela) uusia ja vanhoja lausahduksia eri elämänalojen edustajilta kaikkialta maailmasta. Komea lahjakirja kevään sankareille! Menestysteos Helpota elämääsi 100 tapaa nauttia elämästä luopumalla turhista asioista (Elaine St. James) nyt pokkaripainoksena! Vähemmän tavaraa merkitsee vähemmän huolta ja vaivaa mutta enemmän aikaa ja elämänlaatua. Uusintapainoksena ilmestyvä tohtori Knut T. Flytlien Vitamiinivallankumous kertoo miten vahvistetaan elimistön puolustuskykyä. Mitä ravintolisiä pitäisi syödä ja kuinka paljon?

3 FANTASIA Robert Jordanin Ajan pyörä -sarja on nykyfantasian ehdotonta huippua. Sarjan 22. osa Hämärän tienhaara jatkaa mahtavaa tarua Rand al Thorista, nuorukaisesta, joka toteuttaa ikivanhaa ennustusta. Toivottavasti saat elää kiintoisia aikoja, muinaiset kiinalaiset toivottivat vihamiehilleen. Kiinalainen kulttuuri onkin kohteena Terry Pratchettin uusimmassa fantasiaparodiassa Kiintoisia aikoja, joka vie Rincewind-velhon tutkimaan Vastapainomantereen salaisuuksia. Pokkaripainoksina julkaistaan Terry Pratchettin ratkiriemukkaat Eric ja Pyramidit. KAUNOKIRJALLISUUS Tuusulanjärvestä löytyvä nuoren naisen ruumis työllistää komisario Heittolaa Timo Sandbergin uusimmassa kirjassa. Pahan morsian on ajankohtainen, vetävä rikosromaani, joka pitää otteessaan viimeiselle sivulle asti. Anelma Järvenpää-Summasen romaani Hidas yö on taitavasti rakennettu, jännityskertomuksen sävyjä saava kuvaus ihmismielen hauraudesta. Mikä saa ihmisen tekemään valintoja, joita läheisempienkin on vaikea ymmärtää? Veikko Haakanan pienoisromaani Punaisen kiven aapa siirtää ihmiskunnan alkuhämäristä periytyvän myytin suoraan Lapin nykypäivään. Suositun eräkirjailijan Pentti H. Tikkasen kokoelma Hämypirtin tarinoita kertoo suomalaisesta erämaamökistä ja parhaista erämuistoista. Sesse Koiviston romaani Enkeli savannilla on eksoottinen matkakertomus ja hienovireinen rakkausromaani, jossa Afrikan luonto äänineen, väreineen ja tuoksuineen hehkuu outoa lumoa. Paikalliset ihmiset sekä kolonialismin aikoja haikailevat valkoihoiset tuovat tarinaan väkevän lisänsä. Johanna Marttila on valloittanut lukijoidensa sydämet lajissaan klassikoksi muodostuneella Helkala-sarjallaan. Uudella kirjallaan Lemmenkukkia hän täyttää monien toiveet ja tarjoaa nostalgiatuokioita aidon kotimaisen viihteen ystäville. Jodi Picoultin ensimmäinen suomennettu teos Sisareni puolesta on puhutteleva lukuromaani ajankohtaisesta aiheesta: miten lapsen vakava sairaus muuttaa koko perheen elämän. Kirja on Picoultin kansainvälinen läpimurto ja käännetty lukuisille kielille. Lukupiiri on englantilaisen Elizabeth Noblen palkittu esikoisromaani, lämminhenkinen tarina naisista, kiehtovista kirjoista ja parisuhteiden kuvioista.

4 Uusintapainoksina ilmestyvät Tessa de Loon Kaksoset väkevä kuvaus kahdesta naiskohtalosta sodan repimässä Euroopassa, Lee Childin Teksas palaa ja Kaukolaukaus taattua Jack Reacher -toimintaa pokkarimuodossa, maineikkaan sotakirjailija Esa Anttalan autenttinen kaukopartiokuvaus Päämaja kutsuu kaukopartio, sekä Eino Pohjamon verevä sotaromaaniklassikko Konepistoolien aikaan kuvaus jänkäjääkärien vaiheista asemasodan aikana. LASTEN JA NUORTEN KIRJAT Teinivakooja Alex Rider on taas täydessä iskussa Anthony Horowitzin supersuositun sarjan kuudennessa osassa Alex Rider & Arkkienkeli. Amerikan rannikon lähellä olevalla paratiisisaarella Alex kuulee Arkkienkeli-nimisestä avaruushotellista, venäläisen multimiljonäärin ja Britannian hallituksen yhteishankkeesta. Sen jälkeen mikään ei olekaan enää sitä miltä näyttää Kalle Veirton Tannermäki All Stars on salibandymaailmaan sijoittuva vuotiaille pojille tarkoitettu nuortenromaani, ja se aloittaa kaksiosaisen sarjan. Veirto on aiemmin kirjoittanut mm. FC Viirupaidat -jalkapallokirjat, jotka saivat hienon vastaanoton. Pussaamisen filosofia askarruttaa sekä Viliä että hänen parasta kaveriaan Arttua Kirsti Kurosen uudessa kirjassa. Vili Voipio puhuu ja pussaa paljastaa, että tositoimiin ryhtyminen onkin kohtalaisen kova juttu. Eli jälleen vastustamattoman hilpeätä luettavaa! Tapahtuma-altis koulupoika Buster Bayliss imaisee jälleen ala-asteikäiset mukaan Haisulan kaupungin kutkuttavan karmaiseviin kuvioihin Philip Reeven kirjoissa Hamsterijahti ja Vaniljavarkaat. Merja Jalon ja Marvi Jalon Koiratyttö-sarjan neljännessä osassa Jesse sankarikoira koiratyttöjen onnenpotku on vähällä käydä kohtalokkaaksi. Nuorten lukijoiden suuresti rakastama Jesse nousee kuitenkin kirjan verrattomaksi sankariksi. Veljekset Henke, Aron ja Leo ovat Ruotsin tämän hetken suosituimpia nuoria salapoliiseja. Mukaan on kelpuutettu myös yksi tyttö! Pia Hagmarin kirjat ovat kymmenen kieppeillä olevien poikien himolukemista. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa Autiotalon rosvot/etsiväpartio 1 ja Kadonnut hevonen/etsiväpartio 2 ilmestyvät nyt suomeksi. Palkitun amerikkalaiskirjailijan Sharon Creechin Kulje kaksi kuuta on huikaisevan täyteläinen ja tunteikas, mutta myös yllätyksellinen nuortenromaani. Kirja on palkittu kaikkiaan viidellä palkinnolla, joista kuuluisin on USA:n suurin nuortenkirjapalkinto Newbery Medal. Rhian Traceyn Neljän tytön kirjakimppa (Siskodisko-sarja) on trendikäs tyttökirja, jossa kirpeiden teini-iän ongelmien taustana on virkistävää lukemisen ylistystä ja jopa pientä kirjavinkkausta! Uuden kotimaisen tekijän Karo Heikkisen nuortenkirja Sirpale kertoo todenmakuisen, kannustavan tarinan 11-vuotiaan Emmin selviytymisestä lapsuuden ja teini-iän taitekohdassa.

5 Vesa Löhösen Lasten lakikirja antaa rennoilla lorunpätkillä ja muka-virallisilla lakiteksteillä vastauksia ja ratkaisuja tilanteisiin, joissa on kaikki nahinan ainekset: peseytyminen, kiukuttelu, lumipallojen heittely, iltahepuli ja monta muuta. Tämän joka perheen perusteoksen kruunaavat Jukka Laukkasen värikylläiset, hauskat kuvat. Mervi Kosken uutuus Tihunen ja musta paholainen (Pikku piskin kronikat 2) kertoo lisää paimenkoira Tihusen arkipäivästä. Tekstin helppolukuisuus ja huumori pitävät aloittelevankin lukijan otteessaan. Rob Scottonin kuvakirja Onni ja uneton yö on loikannut maailmalla myyntilistojen kärkeen heti ilmestyttyään. Onni-lampaan tarina toimii hyväntuulisena iltasatuna päivän leikkien uuvuttamalla naperolle. Debbie Martinin Eläinten koteja on hurmaava lastenkirja täynnä eläintietoa ja kurkisteluyllätyksiä. Voit nähdä vaikkapa jääkarhun pesän tai simpanssin puunlatvassa keinuvan asumuksen. Jokaisen pikkutytön toivekirja Leikitään prinsessaa päästää prinsessahaaveet valloilleen. Luukut, läpät ja kimalteet antavat prinsessaleikkiin vastustamatonta sadunhohtoa. Suositussa tietokirja -sarjassa tutustutaan nyt voimisteluun. Kauniit kuvat ja havainnolliset, vaiheittaiset ohjeet tekevät Lasten voimistelukoulusta (Naia Bray-Moffatt & David Handley) erinomaisen oppaan, joka sopii kaikille liikkumisesta kiinnostuneille. Toivottuna uusintapainoksena ilmestyvä Jukka Laukkasen & Vesa Löhösen lorukirja Ajan hukkaa, sanoi susikuski on täynnä rempseitä riimejä ja riemastuttavia oivalluksia. Herkullinen kuvitus ihastuttaa niin pieniä kuin isojakin lukijoita. Rakastetun Merri Vikin Lotta-sarjasta on jälleen tulossa uusintapainoksia! Hyvin arvattu, Lotta!, Katso eteesi, Lotta!, Nolo juttu, Lotta! ja Yhtä hulinaa, Lotta! ilmestyvät tutuilla, nostalgisilla kansilla. Aika ei tunnu haalistaneen Lotan vetovoimaa tomeran tytön toilailut jaksavat riemastuttaa myös tämän päivän nuoria lukijoita.

Karisto Oy. Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna

Karisto Oy. Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna 1/2006 Karisto Oy Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna Postiosoite PL 102 13101 Hämeenlinna Puh. (03) 63 151 Faksi (03) 616 1565 Sähköposti: kustannusliike@karisto.fi etunimi.sukunimi@karisto.fi

Lisätiedot

Rooman sotilasmahti Extreme golf Jokapaikan golf 100 tapaa parantaa ratsastustaitoasi Kokataan mökillä Nikkaroi kotipihalle Mennään kalaan

Rooman sotilasmahti Extreme golf Jokapaikan golf 100 tapaa parantaa ratsastustaitoasi Kokataan mökillä Nikkaroi kotipihalle Mennään kalaan Kariston kirjalista keväälle 2005 tarjoaa monipuolisen valikoiman käytännön tietokirjoja, lukuromaaneja, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tietokirjoissa on esillä historiaa, henkistä hyvinvointia

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Siljan laulu - tarina tyttöbändistä Siljan laulu Seitsemän tytärtä Sudenveri Kotiin Katajamäelle Idässä palaa Eräretkiä valon ja hämärän maassa

Siljan laulu - tarina tyttöbändistä Siljan laulu Seitsemän tytärtä Sudenveri Kotiin Katajamäelle Idässä palaa Eräretkiä valon ja hämärän maassa Kevään 2007 julkaisuohjelmassa on Kariston tyttökirjakilpailun voittanut Siljan laulu - tarina tyttöbändistä, jonka tekijä on Vilja-Tuulia Huotarinen. Helmikuussa ilmestyvä Siljan laulu on tekijänsä ensimmäinen

Lisätiedot

KARISTON SYKSY 2004 KAUNOKIRJALLISUUS

KARISTON SYKSY 2004 KAUNOKIRJALLISUUS KARISTON SYKSY 2004 Karisto julkaisee syksyllä 2004 kolme esikoisteosta: Mikael Sallisen vahvan ja persoonallisen Viidentenä kesänä, Juha-Pekka Koskisen historiallisen romaanin Ristin ja raudan tie ja

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 21.4.2016 Uutuudet ajalla 1.3.2016-31.3.2016 Uutuuksia: 24 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

K A R I S T O KEVÄÄN ENNAKKOTIETOJA 2008

K A R I S T O KEVÄÄN ENNAKKOTIETOJA 2008 K A R I S T O POSTIOSOITE: PL 102, 13101 HÄMEENLINNA PUH. 03-63 151, FAKSI 03-616 1565 Sähköposti: kustannusliike@karisto.fi Internet-sivut: www.karisto.fi YHTEYSHENKILÖT: KUSTANNUSJOHTAJA PIRKKO MIKKOLA

Lisätiedot

Ajatusten aarteita Mannerheimin päämajan arkea ja juhlaa Sisustajan värikirja Ihana pieni puutarha Oletko älykkäämpi kuin luulet? Kuuntelen koiraani

Ajatusten aarteita Mannerheimin päämajan arkea ja juhlaa Sisustajan värikirja Ihana pieni puutarha Oletko älykkäämpi kuin luulet? Kuuntelen koiraani Kariston julkaisuohjelma keväällä 2004 tarjoaa monipuolisen valikoiman käytännön tietoteoksia, lukuromaaneja, fantasiasarjoja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Uutuuksia julkaistaan yhteensä noin viisikymmentä.

Lisätiedot

KARISTON SYKSY 2005 KAUNOKIRJALLISUUS

KARISTON SYKSY 2005 KAUNOKIRJALLISUUS KARISTON SYKSY 2005 Kariston syysohjelmassa on kaksi esikoisteosta: Maria Aution Paperisudet on vaikuttava esikoisnuortenkirja koulukiusaamisesta ja Pia Postin Paroni Teräksen sirkustemppu rehevästi kuvitettu

Lisätiedot

ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008

ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008 ENNAKKOTIETOJA SYKSYN 2008 JULKAISUOHJELMASTA Tiedote 5.6.2008 Kariston syksyn listalla on 67 nimikettä, joista löytyy mielenkiintoista luettavaa kaiken ikäisille. Kotimaiset esikoisteokset Jaana Taposen

Lisätiedot

Alussa oli MURHA JOHTOLANKOJA RIKOS KIRJALLISUUTEEN. Paula Arvas & Voitto Ruohonen

Alussa oli MURHA JOHTOLANKOJA RIKOS KIRJALLISUUTEEN. Paula Arvas & Voitto Ruohonen Alussa oli MURHA JOHTOLANKOJA RIKOS KIRJALLISUUTEEN Paula Arvas & Voitto Ruohonen Suomen tietokirjailijat ry on tukenut teoksen kirjoittamista. Paula Arvas on kirjoittanut luvut 1, 2, 4 ja 6 ja Voitto

Lisätiedot

2.10.2013. Tammelan kirjastoauto

2.10.2013. Tammelan kirjastoauto TAMMELAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 6 2.10. Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.09. - 30.09. 52 nimekettä Tammelan kirjastoauto 2 / 6 Aikuisten tietokirjallisuus 1 Filosofia. Psykologia.

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

320075 Mitä nyt (4) What now?

320075 Mitä nyt (4) What now? 320075 Mitä nyt (4) What now? Lapset joutuvat usein tilanteisiin, joissa on hyvä miettiä omia reaktioitaan ennen toimimista. Tässä korttisarjassa esitetään erilaisia hankalia tilanteita, joihin jokainen

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kansalaistaito : miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää?

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kansalaistaito : miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää? Oripää 1 / 5 Uutuusluettelo 31.5.2016 Uutuudet ajalla 1.5.2016-31.5.2016 Uutuuksia: 71 nimekettä Kirjasto: Oripää TIETOKIRJALLISUUS 3 YHTEISKUNTA 32 Heikkinen, Vesa, Kansalaistaito : miten politiikkaa

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia.

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. ALAKOULUT 1 2lk Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. 1A) Pohtikaa, miksi Molli asuu linnassa, jonka piha on täynnä kieltokylttejä? IB) Kirjoittakaa

Lisätiedot

TerveysInfo. Drick mjölk hela livet. Barn och mjölk Lehtinen käsittelee lasten maitosuosituksia. Ruotsinkielinen

TerveysInfo. Drick mjölk hela livet. Barn och mjölk Lehtinen käsittelee lasten maitosuosituksia. Ruotsinkielinen TerveysInfo Barn och mjölk Lehtinen käsittelee lasten maitosuosituksia. Ruotsinkielinen maksuton, A5 : 4 s. : piirr. : 4 vär. http:///www/fi/liitetiedostot/ Barnet_och_mjolken. Hakusanat: ravitsemus, lapset,

Lisätiedot

TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA

TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) PE-SU 13.12.-15.12.2013 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama

Lisätiedot

Sinusta tulee isä! - Isäksi kasvamista tukemassa

Sinusta tulee isä! - Isäksi kasvamista tukemassa Sinusta tulee isä! - Isäksi kasvamista tukemassa Tieto isäksi tulemisesta voi olla iloinen, hämmentävä, odotettu tai pelottava. Ajatus itsestä isänä konkretisoituu miehelle hitaasti mutta varmasti, kun

Lisätiedot

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Aya: Elämää Yop Cityssä, (Arktinen banaani 2010) Tarina: Marguerite Abouet Sarjakuvassa 19 v. opiskelija Aya joutuu

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa Lataa Vuoden luontokuvat 2012 Lataa ISBN: 9789510393260 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.53 Mb Jo yli kolme vuosikymmentä ilmestynyt Vuoden Luontokuvat -teos julkistetaan uudistettuna laitoksena

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

1.7.2013 01.06.2013-30.06.2013. Säkylän kunnankirjasto

1.7.2013 01.06.2013-30.06.2013. Säkylän kunnankirjasto SÄKYLÄN KUNTA / SÄKYLÄN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO / 5.7.203 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.06.203-30.06.203 59 nimekettä Säkylän kunnankirjasto Aikuisten tietokirjallisuus Filosofia.

Lisätiedot

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84. VIIDES LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Pultti Vihreä varis NUORTEN ROMAANIT NUORTENOSASTO N 84.2 SARJAKUVAT NUORTENOSASTO N 85.32 FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2

Lisätiedot

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Posted on 12.5.2010 by helehilt Kalevala on aina vaikuttanut vahvasti elämääni, ihan lapsuudesta saakka. Kalevalan päivä oli ehdottomasti lempijuhlapäiviä

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 2.12.2015 Uutuudet ajalla 1.11.2015-30.11.2015 Uutuuksia: 17 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Kirjakori Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus.

Kirjakori Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus. Kirjakori 2017 Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus. Kirjakori 2017 -näyttely Lastenkirjainstituutissa Tampereella 5.4.-18.5.2018 Lastenkirjainstituutti

Lisätiedot

suosituimmat kirjat 5D F962ED3F4A78C237F8AFDC Suosituimmat Kirjat 1 / 6

suosituimmat kirjat 5D F962ED3F4A78C237F8AFDC Suosituimmat Kirjat 1 / 6 Suosituimmat Kirjat 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Suosituimmat Kirjat Verkkokirjakaupan. Suomalaisten antikvariaattien parhaat palat. Suosituimmat kirjat - kirjaverkko.fi Suosituimmat Kirjat Keywords: Download Books

Lisätiedot

Lataa Nöpö - Donald W. Winnicot. Lataa

Lataa Nöpö - Donald W. Winnicot. Lataa Lataa Nöpö - Donald W. Winnicot Lataa Kirjailija: Donald W. Winnicot ISBN: 9789525519167 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 32.04 Mb Ishak Ramzy (toim.) kirjoittaa teosesittelyssään: "Edesmennyt

Lisätiedot

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen

Lisätiedot

Kuutosluokkien lukudiplomivihko

Kuutosluokkien lukudiplomivihko Kuutosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä 3 viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten kertomakirjallisuudesta runokirja vapaavalintainen sarjakuva tai tietokirja Oma nimi :... Luokka :... H E I!

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 17.1 Juusola, Mervi. Ystävyyden pelisäännöt Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 17.1 Juusola, Mervi. Ystävyyden pelisäännöt Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 22.8.2014 Uutuudet ajalla 1.7.2014-31.7.2014 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 17.1 Juusola,

Lisätiedot

Lataa Ne - Kuukautiskirja. Lataa

Lataa Ne - Kuukautiskirja. Lataa Lataa Ne - Kuukautiskirja Lataa ISBN: 9789512362493 Sivumäärä: 170 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 15.69 Mb Tiedätkö, mikä on kuukautismaja, Vagina Kung Fu tai miten vastata naurettaviin ennakkoluuloihin

Lisätiedot

TerveysInfo. Haluatko isot lihakset tai pienemmän rasvaprosentin keinolla millä hyvänsä? Tietoa kuntoilijoiden dopingaineiden käytöstä.

TerveysInfo. Haluatko isot lihakset tai pienemmän rasvaprosentin keinolla millä hyvänsä? Tietoa kuntoilijoiden dopingaineiden käytöstä. TerveysInfo kuntoilijat Aitakävelykoulu Aitakävely on levinnyt yleisurheilusta monen muun urheilulajin käyttöön, kun on huomattu harjoitteiden mahdollisuudet erityisesti lantion seudun liikkuvuuden, yleisen

Lisätiedot

Korulipas kätkee rakkaimmat aarteet

Korulipas kätkee rakkaimmat aarteet Ihana oma koti toivottaa tervetulleeksi! Finlaysonin kevään ja kesän 2013 mallisto luo kotiin vaihtuvia tunnelmia Finlaysonin kevään ja kesän 2013 tekstiilimallisto houkuttelee sisustamaan omasta kodista

Lisätiedot

Paulo Coelho. Paulo Coelho on kirjoittanut myös nämä kirjat. Kunnioitus Kalenteri 2014

Paulo Coelho. Paulo Coelho on kirjoittanut myös nämä kirjat. Kunnioitus Kalenteri 2014 Kalenterit Kunnioitus Kalenteri 2014 paulo Coelhon huippusuosittu vuosikalenteri julkaistaan nyt kahdeksatta kertaa. Kalenteri sisältää myös vuoden tärkeimmät pyhä-, merkki- ja liputuspäivät. Kalenterin

Lisätiedot

Lataa Metsäkansan tarina - Kimmo Ohtonen. Lataa

Lataa Metsäkansan tarina - Kimmo Ohtonen. Lataa Lataa Metsäkansan tarina - Kimmo Ohtonen Lataa Kirjailija: Kimmo Ohtonen ISBN: 9789522913623 Sivumäärä: 240 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.54 Mb Huikea vuoden mittainen kiertomatka halki Suomen metsien.metsät

Lisätiedot

LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE

LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 LUE KOTIMAISIA E-AIKAKAUSLEHTIÄ KOTONA TAI MATKALLA Sinulla on nyt mahdollisuus lukea HelMet-kirjastokortilla kotimaisia lehtiä emagz-palvelussa missä ja milloin

Lisätiedot

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat?

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat? GENETIIVI yksikkö -N KENEN? MINKÄ? monikko -DEN, -TTEN, -TEN, -EN YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian Minkä osia oksat ovat? puu

Lisätiedot

TerveysInfo. ITE ryhmäaineistopaketti Opetuspaketti sisältää ITE työkirjan, ruoka ainetaulukon ja muuta aineistoa ITE ryhmäläiselle.

TerveysInfo. ITE ryhmäaineistopaketti Opetuspaketti sisältää ITE työkirjan, ruoka ainetaulukon ja muuta aineistoa ITE ryhmäläiselle. TerveysInfo lihavuus Berliininmunkki ja muita kirjoituksia painonhallinnasta Hercule Poirot laihduttaa, Lihavan mieli, Piiloliikunta sekä muut hauskasti nimetyt kirjoitukset kertovat monipuolisesti ihmisen

Lisätiedot

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset KIVISTÖN VISIOPAJA Aurinkokiven koulu 30.5.2017 tulokset Kivistön visio ja kaavarunko 021600 I Kivistön asemakaavayksikkö I Vantaan kaupunkisuunnittelu ESITTELYKIERROS KERRO NIMESI JA MIKÄ ON KIVOINTA

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry

Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry Sisällysluettelo 3 Mikä on Jokkarin Sanomat? 4 Opettajanhuoneessa suuria muutoksia 5 Kisakuume nousee -

Lisätiedot

Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja. Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010

Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja. Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010 Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010 Tervetuloa! Luonto-Liiton pikaesittely Ympäristöetsivätoiminnan esittely Tutustumme kirjaan: Mystisen liskon etsijät - luontotehtäviä

Lisätiedot

Hiirileikki Savurenkaita Augustuksen kisat Hiidenhirvi- Katkennut haulikko Elokuun kriisi 1940 Tietön divisioona Marskin kaukopartioritarit

Hiirileikki Savurenkaita Augustuksen kisat Hiidenhirvi- Katkennut haulikko Elokuun kriisi 1940 Tietön divisioona Marskin kaukopartioritarit Kariston julkaisuohjelma syksyllä 2006 tarjoaa monipuolisen valikoiman kiintoisia tietoteoksia, jännitystä ja vahvoja rikosromaaneja, naisten viihdettä, fantasiaa sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tuttujen

Lisätiedot

LUONTOA VOI SUOJELLA SYÖMÄLLÄ

LUONTOA VOI SUOJELLA SYÖMÄLLÄ LUONTOA VOI SUOJELLA SYÖMÄLLÄ Syöminen vaikuttaa ympäristöön. Ruoan tuottamiseen tarvitaan valtavasti peltoja, vettä, ravinteita ja energiaa. Peltoja on jo niin paljon, että niiden määrää on vaikeaa lisätä,

Lisätiedot

syksy 2019 ICASOS 10 v.

syksy 2019 ICASOS 10 v. Marja-Sisko Aalto Timantti Voiko ihminen olla erilainen sisältä ja ulkoa? Mikä tekee meistä sen, mitä lopulta olemme? Vanhempi konstaapeli Annette Savolainen kohtaa äärimmäisiä kysymyksiä niin työssään

Lisätiedot

Merja Niemi. Aurinkoista ruokaa

Merja Niemi. Aurinkoista ruokaa Harrasteet Merja Niemi Aurinkoista ruokaa merja Niemen vuonna 1995 kirjoittama Aurinkoinen Ruoka - ravinto lääkkeenä ilmestyy nyt uudistettuna. Jo klassikon maineen saanut kasviskeittokirja on ollut

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 11.8.2014 Uutuudet ajalla 1.6.2014-30.6.2014 Uutuuksia: 38 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen Esittelyteksti (mainostyylinen): Koskaan ihminen ei ole tiennyt niin paljon kuin nyt. Mutta huomenna tiedämme taas

Lisätiedot

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto YPÄJÄN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 7.1.2016 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.12. - 31.12. 53 nimekettä Ypäjän kunnankirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 3 Yhteiskunta 36.13

Lisätiedot

ISÄKSI KASVAMASSA ISÄN JA VAUVAN VÄLINEN SUHDE

ISÄKSI KASVAMASSA ISÄN JA VAUVAN VÄLINEN SUHDE ISÄKSI KASVAMASSA ISÄN JA VAUVAN VÄLINEN SUHDE Tieto isäksi tulemisesta Isän ja vauvan välinen suhde saa alkunsa jo silloin kun pariskunta suunnittelee vauvaa ja viimeistään silloin kun isä saa tiedon

Lisätiedot

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista 3. LUOKKA Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista tai lasten- ja nuortenkirjoista luetaan neljä. Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

Painetun aineiston saatavuus Anna-Maria Soininvaara

Painetun aineiston saatavuus Anna-Maria Soininvaara Painetun aineiston saatavuus Anna-Maria Soininvaara Helsingin kaupunginkirjasto 4.11.2011 PAINETTU VS DIGITAALINEN Yleiset kirjastot ovat vasta siirtymässä digitaalisiin aineistoihin. Painettua aineistoa

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Diplomivihko 3. - 4. lk Tämän vihkon omistaa: OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Oulun kouluissa on mahdollisuus suorittaa kirjallisuusdiplomi. Diplomin suorittaminen

Lisätiedot

Kipinää kansien välistä lukuintoa yläasteikäisille pojille. Esko Nousiainen esko.nousiainen@student.oulu.fi 12.03.2015

Kipinää kansien välistä lukuintoa yläasteikäisille pojille. Esko Nousiainen esko.nousiainen@student.oulu.fi 12.03.2015 Kipinää kansien välistä lukuintoa yläasteikäisille pojille Esko Nousiainen esko.nousiainen@student.oulu.fi 12.03.2015 Omat kokemukset Itse olen erikoistunut vinkkaamaan 16-30 vuotiaille nuorille miehille

Lisätiedot

Materiaali sisältää Powerpoint-diojen selitykset ja oppilaille monistettavia tehtäviä.

Materiaali sisältää Powerpoint-diojen selitykset ja oppilaille monistettavia tehtäviä. DENNIKSEN tarina - opettajan materiaali Opettaja, tämä materiaali on suunniteltu avuksesi. Voit hyödyntää materiaalia joko kokonaan tai osittain. Materiaali soveltuu käytettäväksi sekä luokkatilassa että

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

5.3.2013. Tammelan kirjastoauto

5.3.2013. Tammelan kirjastoauto TAMMELAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 6 5.3. Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.02. - 28.02. 52 nimekettä Tammelan kirjastoauto 2 / 6 Aikuisten tietokirjallisuus 0 Yleisteokset. Kirja-ala.

Lisätiedot

THL Papillooma (HPV) -rokotekampanja

THL Papillooma (HPV) -rokotekampanja LÄHTÖKOHTA Kampanjaelementit Konseptit HPV-rokote mukaan kansalliseen rokoteohjelmaan Kaikki 11 15-vuotiaat rokotetaan Kampanjoidaan rokotteen ottamisen puolesta Tieto tärkeässä roolissa -> Valittiinpa

Lisätiedot

Satuhahmojen keskustelu

Satuhahmojen keskustelu Reetan satutehtävät Satujen maailma 1. Adalminan helmi, Sakari Topelius 2. Lumikki, Grimmin veljekset 3. Prinsessa Ruusunen, Grimmin veljekset 4. Pieni Merenneito, H. C. Andersen 5. Pieni Tulitikkutyttö,

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Ohjaamot. Suuntaviivat ja vinkit 2017

Keski-Uudenmaan Ohjaamot. Suuntaviivat ja vinkit 2017 Keski-Uudenmaan Ohjaamot Suuntaviivat ja vinkit 2017 SISÄLTÖ Mielikuva Mielikuva Millaiseksi ohjaamolaiset kokevat Ohjaamon? Rento Osaava Lämmin Ihmisläheinen Paikallinen/kuntakohtainen Positiivinen Avoin

Lisätiedot

Lataa Liian ihmeellinen maailma? - Heli Rintala. Lataa

Lataa Liian ihmeellinen maailma? - Heli Rintala. Lataa Lataa Liian ihmeellinen maailma? - Heli Rintala Lataa Kirjailija: Heli Rintala ISBN: 9789522027535 Sivumäärä: 248 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 11.96 Mb Aspergerin oireyhtymä on häiriö, sairaus ja vamma,

Lisätiedot

12.1.2016. Humppilan kunnankirjasto

12.1.2016. Humppilan kunnankirjasto HUMPPILAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 12.1.2016 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.12. - 31.12. 51 nimekettä Humppilan kunnankirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 3 Yhteiskunta

Lisätiedot

Kuuttiset. Tiistai. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Tiistai. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Tiistai Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Hiphei kaikki ihanat leiriläiset! Eilen saatiin leiri avattua leiri komeasti leiripäällikkö Marko Pousin ja kunnallisneuvos

Lisätiedot

Vinkkejä kulttuuriperintökasvatuksen tueksi

Vinkkejä kulttuuriperintökasvatuksen tueksi Vinkkejä kulttuuriperintökasvatuksen tueksi ulpu mustonen, lastentarhanopettaja Lapsen minuus kasvaa ja kehittyy sidoksissa kulttuuriin. Kulttuuriperintöön tutustumalla lapsen kulttuuri-identiteetti ja

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Lieto

Lasten ja nuorten Lieto Lasten ja nuorten Lieto Anja Hänninen: Mylly tontun tarinoita (1998) Röhmöjen satumaista elämää (2006) Michel Karra: Kesä -56 (1997) Romaani vie 1950-luvulle 16-vuotiaan nuorukaisen dramaattisten tapahtumien

Lisätiedot

Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat KATSO YLLÄTYSTULOS!

Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat KATSO YLLÄTYSTULOS! TOIMITTAJAT PISTIVÄT KESÄN JÄÄTELÖT JÄRJESTYKSEEN SIVU 3 KATSO YLLÄTYSTULOS! Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat -Rasmus SIVU 2 Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. SIVU 6 KUINKA KAUPPA

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kauhava 1 / 5 Uutuusluettelo 9.8.2019 Uutuudet ajalta: 1.7.2019-31.7.2019 Uutuuksia: 57 nimekettä Yksikkö: Kauhavan kirjastoauto TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 14.8 Noronen, Paula,

Lisätiedot

MELLILÄN KIRJASTO UUTUUSLUETTELO 13.8.2015 01.07.2015-31.07.2015. Uutuusteokset ajalta: 55 nimekettä. Uutuuksia: Mellilän kirjasto.

MELLILÄN KIRJASTO UUTUUSLUETTELO 13.8.2015 01.07.2015-31.07.2015. Uutuusteokset ajalta: 55 nimekettä. Uutuuksia: Mellilän kirjasto. MELLILÄN KIRJASTO UUTUUSLUETTELO / 5 3.8.205 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.07.205-3.07.205 55 mekettä Mellilän kirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 4 Maantiede. Matkat. Kansatiede

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen EuroSkills2016-koulutuspäivä 9.6.2016 Eija Alhojärvi 1. Skills-toiminnan haasteet - strategiset painopistealueet 2. Kilpailu- ja valmennustoiminnan

Lisätiedot

2.9.2014. Tammelan kirjastoauto

2.9.2014. Tammelan kirjastoauto TAMMELAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 6 2.9. Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.08. - 29.08. 50 nimekettä Tammelan kirjastoauto 2 / 6 Aikuisten tietokirjallisuus 1 Filosofia. Psykologia.

Lisätiedot

Viitosluokkien lukudiplomivihko

Viitosluokkien lukudiplomivihko Viitosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten kertomakirjallisuudesta 2 runokirja vapaavalintainen sarjakuva vapaavalintainen tietokirja Oma nimi :... Luokka

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Kirjakori Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus.

Kirjakori Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus. Kirjakori 2017 Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus. Kirjakori 2017 -näyttely Lastenkirjainstituutissa Tampereella 5.4.-18.5.2018 Lastenkirjainstituutti

Lisätiedot

Lataa Eläimet - Jalo Einola. Lataa

Lataa Eläimet - Jalo Einola. Lataa Lataa Eläimet - Jalo Einola Lataa Kirjailija: Jalo Einola ISBN: 9789522353757 Sivumäärä: 160 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 27.75 Mb Teoksessa esitellään yksityiskohtaisesti kaikki eläimet, jotka esiintyvät

Lisätiedot

KUVITUSPALVELU. Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi. www.bod.

KUVITUSPALVELU. Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi. www.bod. KUVITUSPALVELU Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi www.bod.fi Hyvä kirjailija, mukavaa, että olet päättänyt julkaista

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Lataa Mammutin paluu - Torill Kornfeldt. Lataa

Lataa Mammutin paluu - Torill Kornfeldt. Lataa Lataa Mammutin paluu - Torill Kornfeldt Lataa Kirjailija: Torill Kornfeldt ISBN: 9789523125025 Sivumäärä: 260 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.45 Mb Kiehtova ja helppolukuinen tietokirja yrityksestä herättää

Lisätiedot

Kainuun maakuntaviesti ja nuorisoviesti Suomussalmella

Kainuun maakuntaviesti ja nuorisoviesti Suomussalmella Kainuun maakuntaviesti ja nuorisoviesti Suomussalmella 13.8.2017 Tulokset Miehet 1. SoJy 1 Sotkamon Jymy 1 3 3.01.50 31 Jussi-Pekka Heikkinen 37.27 ( 2.) 37.27 ( 2.) 32 Jouko Malinen 1.13.57 ( 2.) 36.30

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 5 Uutuusluettelo 17.9.2015 Uutuudet ajalla 1.8.2015-31.8.2015 Uutuuksia: 73 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Aikuiset TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 14.12

Lisätiedot

Arvoisa kansleri, rehtori, vararehtori ja kaikki muutkin LUMA-ystävät!

Arvoisa kansleri, rehtori, vararehtori ja kaikki muutkin LUMA-ystävät! PUHE 10.12.2012/Maija Aksela Arvoisa kansleri, rehtori, vararehtori ja kaikki muutkin LUMA-ystävät! Tänään on meille suuri päivä. Sydämellinen KIITOS yliopistolle tästä hienosta tunnustuksesta omasta sekä

Lisätiedot

MONIPUOLISTA SISÄLTÖMARKKINOINTIA ITSENÄISISSÄ BLOGEISSA

MONIPUOLISTA SISÄLTÖMARKKINOINTIA ITSENÄISISSÄ BLOGEISSA MONIPUOLISTA SISÄLTÖMARKKINOINTIA ITSENÄISISSÄ BLOGEISSA BLOGIRINKI MEDIA KOKOAA BLOGIT YHDEKSI KANAVAKSI Blogirinki Media kokoaa maan parhaat itsenäiset blogit yhdeksi markkinointikanavaksi > Blogirinki

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 27 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 62.51 Hiittu, Matti, 62.51 Käyhkö, Arttu, kirjoittaja,

Lisätiedot

Mikkelin seutukirjasto

Mikkelin seutukirjasto Mikkelin seutukirjasto Tarinoita, tietoa, taitoja, tiloja Kevät 2018 15.3.2018 s. 1 Kirjastot Suomessa Kaikille avoimia: - Yleiset kirjastot (kaupunkien ja kuntien omia tai yhteisiä) - Tieteelliset kirjastot

Lisätiedot

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja?

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja? ÄI 61 Nir Kirjapäiväkirjan ohjeet 1. Millainen teksti kirjapäiväkirja on? Kirjapäiväkirja tarkastelee lukemiasi teoksen erilaisten teemojen kautta. Teemoja luetellaan näissä ohjeissa tuonnempana. Päiväkirjasta

Lisätiedot

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Kullervo ja Korppi Kuvataide: 2x45 minuuttia Kuvat osoitteesta: http://www.ateneum.fi/kalevalataidettakouluille/index.html Tarvikkeet: Kalevala

Lisätiedot

Jyväskylän Taiteilijaseura ry

Jyväskylän Taiteilijaseura ry OMAKUVA RULLALLA TYÖPAJA Tutustu työtoveriisi ja itseesi paremmin leikkimielisellä piirustustehtävällä, jossa pareittain jaryhmänä etsitään työtiimin henkisiä voimavaroja kuvin ja värein. Ryhmässä piirretään

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 6. LUOKKA Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Erlandsson, Karin: Helmenkalastaja

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot