Upseereita kunnallisvaaliehdokkaina

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Upseereita kunnallisvaaliehdokkaina"

Transkriptio

1 Leevi Pajunen Komentaja evp., kauppat. maist.syntynyt 1946 Mikkeli Kristillisdemokraatit (KD) Pelastustarkastaja ja lääninvalmiusjohtaja Velkaantumiskehitys seis ja huomio perusasioihin, kuten nuorison kasvatus, terveydenhoito ja turvallisuus Jarmo Valtimo Komentaja evp. Syntynyt 1956 Hanko, Etelä-Suomen lääni Kokoomuksen lista, Yhteispelillä hankolaisten hyväksi! Antti Pekola Majuri evp., tietokirjailija Palvellut viimeksi Satakunnan sotilaspiirin esikunnassa Syntynyt 1943 Kokoomuksen lista - Satakunnan maakunta - Porin kaupunki (josta valitaan 59 valtuutettua) Tavoitteeni: - kunnallistalous terveelle pohjalle - verotus järkeviin mittoihin - velkaantuminen pysäytettävä - yhteiskunnan painopiste ei syrjäytyneissä, vaan vahvoissa yksilöissä, jolloin vähäosaisia voidaan paremmin auttaa Tapio Huhtanen Everstiluutnantti evp. Maa- ja metsätalousyrittäjä Syntynyt 1958 Pori Suomen Keskusta Naimisissa, neljä lasta ja yksi lapsenlapsi Luottamustehtävät - Keskustan Satakunnan piirin pj - Puoluehallituksen jäsen - Satakunnan maakuntahallituksen jäsen - Porin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Näissä kuntavaaleissa on tärkeää - Ennaltaehkäisevään ja etsivään perhetyöhön on varattava riittävästi resursseja. Näin tuemme lapsiperheitä ja estämme nuoria syrjäytymästä. - Kaupungin jokaisella asukkaalla on oltava laadukkaat lähipalvelut: lasten päivähoito, peruskoulutus, terveydenhoito ja vanhuspalvelut. - Kaupungin taloudessa velkaantuminen on saatava pysähtymään.

2 Ari Kuikka Everstiluutnantti evp., reservissä alkaen. Syntynyt 1956 Nykyisin Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiirin päällikkö ja Etelä-Savon koulutus- ja tukiyksikön päällikkö. Mikkeli Kansallinen r.p. Syntynyt Jyväskylässä, mutta asunut käytännössä koko ikänsä kotikunnassaan Mikkelissä. Toiminut Upseeriliiton Mikkelin osaston puheenjohtajana ja Mikkelin kaupunginvaltuuston varajäsenenä sekä koululautakunnan jäsenenä. Laajeneva Mikkeli tarvitsee paikkakunnan asiat hyvin hallitsevan kokemusta ja uusia näkemyksiä, jotta kaupungin vetovoimaisuus kehittyy. Kari Haapanen Järjestöpäällikkö Everstiluutnantti evp. Syntynyt 1952 Järvenpää Uusimaa Keskustan ehdokaslista, Järvenpää on ollut asuinkuntani vuodesta 1988 alkaen. Sotilaseläkkeeseen päättynyt sotilasurani vei minut jo urani aikana upseerien edunvalvontaan sitoutuneena Upseeriliiton järjestöpäälliköksi vuoden 2000 joulukuun alusta. Haluan Järvenpäätä kehitettävän tasapainoisesti, pitkäjänteisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Jokaisen kuntalaisen hyvinvointi on turvaamisen arvoinen. Järvenpään tulee olla kaikin puolin turvallinen ja viihtyisä sekä kaikki riittävät peruspalvelut tarjoava asumisympäristö. En hyväksy pakkokeinoja kuntaliitoksissa enkä maankäyttö ja kaavoitusasioissa. Sopimuksin eteneminen on paras vaihtoehto. Antero Maunula Syntynyt 1937 Seinäjoki (Etelä-Pohjanmaa) Seinäjoen kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 1993 lähtien. Kaupunginhallituksen varajäsen. Seinäjoen Koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Seinäjoen seurakunnan kirkkovaltuuston jäsen vuodesta 1995 alkaen. Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistyksen kunniapuheenjohtaja. Etelä-Pohjanmaan Veteraanien Perintö -toimikunnan varapuheenjohtaja. Hallituksen/johtokunnan jäsen: - Seinäjoen seudun kaatuneitten omaiset - Pohjanmaan Paasikivi-seura - Artturi Leinosen seura - Seinäjoen Suomi-Saksa -yhdistys

3 Pekka Majuri Syntynyt 1949 Puoliso vuodesta Kaksi lasta ja neljä lastenlasta. Helsinki, Monipuolinen ura puolustusvoimissa ja puolustusministeriössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toiminnanjohtaja TV:stä tuttu kriisiasiantuntija. Laaja yhteistyöverkosto Vahva järjestökokemus. Helsinkiläisten asuinympäristön viihtyisyys ja turvallisuus ovat lähellä sydäntäni. Yksikään Helsinkiläinen ei saisi tuntea turvallisuuttaan uhatuksi. Jokaisella helsinkiläisellä lapsella ja nuorella on oikeus turvalliseen ja viihtyisään kasvuympäristöön. Pääkaupunkiseudun kuntien yhteistyötä tulee tiivistää. Vastuunkantaja. Sillanrakentaja. Sinun ehdokkaasi lokakuun kunnallisvaaleissa. Risto Rautava Komentaja, evp. Syntynyt 1954 Helsinki, Olen Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu. Nautin työskentelystä luottamustehtävissä. Pystyn vaikuttamaan kaupunkimme asioihin. Kokemus erilaisista tehtävistä antaa hyvät valmiudet. Puolustusvoimat kuuluu pääkaupunkiin. Olen toiminut niin, että Santahaminan asema puolustusvoimien käytössä turvataan myös tulevaisuudessa. Haluan Stadista entistä mukavamman ja turvallisemman paikan asua. Kaupungin toimintaa voidaan edelleen tehostaa. Olen puheenjohtajana kaupunginhallituksen jaostossa, joka johtaa sosiaali- ja terveystoimen yhdistämistä Helsingissä. Uusi, nykyistä asiakaslähtöisempi organisaatio aloittaa ensi vuoden alussa. Olen Uudenmaan maakuntahallituksen jäsen ja edustan Suomea Euroopan Neuvoston kunta- ja aluehallintokongressissa maamme valtuuskunnan puheenjohtajana. Aikaisemmin olen palvellut mm. puolustusvoimien päätoimisena akavalaisena pääluotta-musmiehenä ja olen ollut neljän vuoden ajan Upseeriliiton varapuheenjohtaja. Arvostan Upseeriliiton toimintaa. Jarmo Nieminen Everstiluutnantti evp., tietokirjailija Syntynyt 1959 Helsinki, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja. Jarmolla on arvostettu asema Helsingin valtuustossa kansalaisen arjen turvallisuuden parantajana, katujen kunnossapidon kehittäjänä sekä luonto- ja ympäristökysymyksissä. Koffin puiston rauhoittaminen, Operaatio Lumisota ja Rakennusviraston erityistilintarkastus ovat Jarmon käynnistämiä. Jarmo on tehnyt paljon käytännön tekoja Santahamina sotilassaariaseman vahvistamiseksi. Vuonna 2009 hän julkaisi Sotilassaaren luontoaarteet -teoksen ja 2012 saaren varuskuntahistorian, Sinivalkoinen saari. Hänen luontoja historiaretkensä, alustusiltansa ja Santahamina-taidenäyttelynsä ovat tavoittaneet kymmeniätuhansia helsinkiläisiä. Kymmenet viranomais- ja toimittajaryhmät ovat hyödyntäneet Jarmon asiantuntijuutta muun Helsingin sotilaskäytöstä vapautuvan saariston arvojen selvittämisessä ja tulevaisuuden valmisteluissa. Jarmo on huolissaan kansalaisten syrjäytymisestä, lähipalveluista ja liikennejärjestelyistä. Selkeäpuheinen ja päättäväinen Jarmo tunnetaan yhteistyön rakentajana yli puoluerajojen.

4 Seppo Kanerva Ye-kommodori evp. Syntynyt 1941 Helsinki Perussuomalaiset Merivartioston komentaja Saaristomerellä , Suomenlahdella , Helsingin kaupunginvaltuutettu ja nyt >, kansanedustaja , Helsingin Sotainvalidit ry puheenjohtaja sen lopettamiseen asti 2010 ja nyt Sotainvalidien Veljesliiton Helsingin Piirin puheenjohtaja. Olen keskittynyt sotainvalidi- ja veteraaniasioiden hoitoon ja erityisesti eläkeläisten asioiden korjaamiseen esimerkkinä lakialoitteeni LA 54/1997 eläkeläisten taitetun indeksin poistamiseksi ja talousarvioaloitteeni v 2013 budjettiin HKL:n ilmaislippujen myöntömiseksi koko veteraaniikäluokalle. Matti Kopra Majuri evp. Syntynyt 1953 Helsinki Perussuomalaiset Helsingin kaupungin kiinteistönhoitaja. Vaaliteemani Helsingissä: - Kansalaisten terveydenhoitoa kehitettävä - Vanhusten hoivatyöhön lisää voimavaroja - Katuliikenne sujuvaksi ja julkinen liikenne metrovetoiseksi - Liikuntalain mukainen ampumaurheilukeskus metsästäjille, reserviläisille ja kilpa-ampujille - Perusliikuntaan kaupungin tukea seura- ja yksilötasolla lisää Kalle Virtanen Majuri ja maatalousyrittäjä, 3 lapsen isä, Hämeenlinna Syntynyt 1964 Hämeenlinnan kaupunki, Hämeen vaalipiiri Kokoomuksen lista, Palvelusta puolustusvoimissa 24 vuotta, josta pääosa huollon ja henkilöstöhallinnon tehtävissä Panssariprikaatissa, Panssarivarikossa ja Länsi-Suomen huoltorykmentissä. Luottamustehtäviä Hämeenlinnan Suunnistajien puheenjohtaja ja nuorisopäällikkö Suomen suunnistusvalmentajat ry hallituksen varapuheenjohtaja Suomen Sotilasurheiluliiton hallituksen varajäsen ja ampumasuunnistusvaliokunnan jäsen. Kokemusta johto- ja asiantuntijatehtävistä, urheiluseurojen ja yhdistysten toiminnasta sekä johtamisesta, yrittäjyydestä. Tärkeitä asioita ovat mm: - lasten ja nuorten asiat - lasten ja nuorten liikunta- sekä harrastustoiminta; yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua harrastustoimintaan - kolmannen sektorin (yhdistysten/vast) hyödyntäminen palvelujen tuottamisessa.

5 Kari Norkola Majuri evp., journalisti Syntynyt 1934 Hannu Toivonen Syntynyt 1950 Osmo Huopainen Majuri evp. Syntynyt 1960 Uusimaa, Kerava Kokoomuksen lista, Sitoutumaton Kokoomuksen vaalilistalla. Maanpuolustajien ja keravalaisten ikäihmisten puolesta rakentamassa virkeää ja turvallista kaupunkia. Varat jätti-investoinneista olemassa olevan kunnostamiseen. Vihreään kaupunkiimme riittävät liikenneväylät ja pysäköinti helpoksi. Asuinrakennukset riittävän korkeiksi, jotta vältymme kaavan ahtaudelta. Mikkeli Kansallinen kokoomus rp Mikkelin kaupunginvaltuutettu Etelä-Savon maakuntavaltuutettu Sotainvalidien veljesliiton Suur- Savon piirin puheenjohtaja Paljon erilaisia muita kunnallisia ja järjestöllisiä luottamustehtaviä Syntynyt Pieksämäellä. Sotilasura alkoi Savon Prikaatissa ja palasi takaisin Mikkeliin Savon Prikaatin komentajaksi vuonna Sitten jalkaväen tarkastajan tehtävän kautta Mikkelin Sotilasläänin komentajaksi, josta reserviin vuonna Tärkeimmät teemat ovat: - yhteiskunnan sivistystaso mitataan sillä, miten se hoitaa vanhuksensa nuoria unohtamatta - hyvät kulttuuri- ja vapaa- ajan palvelut ovat Mikkelin tärkeä vetovoimatekijä - kaupunkia voidaan kehittää vain luomalla uusia työpaikkoja Kuopio Työskentelen Puolustushallinnon Rakennuslaitoksen Itä-Suomen alueen valmiuspäällikkönä. Olen Kuopion Asevarikon Kilta ry:n puheenjohtaja ja Maanpuolustuskiltojen Liitto ry:n liittovaltuuston jäsen. Rakennetaan yhdessä hyvinvointi-kuopiota.

6 Juha Suonperä Syntynyt 1958 Reino Kallio Everstiluutnantti evp. Syntymävuosi: 1952 Asko Kohvakka Syntynyt 1950 Jyväskylä Työurani Ilmavoimissa oli monipuolinen. Olin Luonetjärven varuskunnan päällikkönä, Ilmasotakoulun johtajana, Karjalan Lennoston komentajana ja Ilmavoimien henkilöstöpäällikkönä. Nykyisin johdan eläkeläisenä Hanssin-Jukan entisöintiprojektia ja toimin Ilmavoimien Kiltaliiton puheenjohtajana ja vuoden 2013 valtakunnallisen veteraanipäivän projektipäällikkönä. Harrastukseni ovat kuntoliikuntana jääkiekko, tennis sekä Rotarytoiminta (nuorison keskuudessa). Toimintani perusarvoina pidän rehellistä avoimuutta, toisista välittämistä, oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta. Arvostan yhteistyötä ja asiantuntijuutta. Samoja arvoja kunnioitan myös kunnallisessa päätöksenteossa. Mielestäni Jyväskylän keskeisimpiä asioita tulevan vaalikauden aikana on kaupungin vetovoimaisuuden turvaaminen sekä kuntatalouden tasapainottaminen. Yritykset ja työpaikat on tämän ajatteluni keskiössä. juha.suonpera(at)gmail.com Pöytyä Perhe: vaimo Iiris Kallio, emäntä, lastentarhanopettaja, - lapset Henna farmaseutti, Tapio opiskelija ammattikorkeakoulussa, - kaksi lastenlasta Työ: Maa- ja metsätalousyrittäjä, oma tila Pöytyä/Mellilä Luottamustehtävät:Pöytyän kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Pöytyän sotaveteraanien puheenjohtaja, Pöytyänseudun riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja, Suomen riistakeskuksen V-S alueneuvoston varapuheenjohtaja, Aiemmin mm. Säkylän kunnanvaltuusto ( vpj 4 v ), Upseeriliiton ( Akavan alajärjestö ) liittovaltuusto ja hallitus, useita muita puheenjohtajuuksia Harrastukset: Sotaveteraanityö, luonto, riistanhoito monissa muodoissaan, kenneltoiminta, ammunta Tavoitteeni kunnallispolitiikassa: Yleistavoite: Kuntalaisten peruspalvelut turvattava tulevissa kuntamuutoksissa, etusijalla nuoret ja vanhukset.kuntamme rakentaminen kustannustehokkaaksi, turvalliseksi ja vetovoimaiseksi. Yksilöidyt lähiajan tavoitteet: Sotiemme veteraanien tukeminen, yrittäjyyden ja työnteon arvostaminen, uusiutuvaan energiaan siirtyminen, vesiasiat kuntoon Mikkeli, Etelä-Savo Keskustan ehdokaslista, Palvelin puolustusvoimissa eri tehtävissä usealla paikkakunnalla. Viimeisimpinä tehtävinäni toimin Pohjois-Karjalan prikaatin komentajana ja Reserviupseerikoulun johtajana. Ympyrä on osaltani sulkeutunut, sillä palasin asumaan synnyinseudulleni Mikkelin Haukivuorelle vuonna Olen horjumaton yleisen asevelvollisuuden ja aluepuolustuksen kannattaja ja luotan näihin voimatekijöihin edelleenkin. Minä siis elän ja asun kuten koko työurani ajan opetin: pidän osaltani maaseutua asuttuna. Haluan olla mukana kehittämässä tulevaisuuden Mikkeliä, jossa vetovoimaista keskustaa ympäröi elinvoimainen ja asuttu maaseutu. Olen valmis työskentelemään sen puolesta, että - lähipalvelut turvataan riittävinä ja laadukkaina Mikkelin kaikissa osissa. - yrittäjyyttä tuetaan ja yrittäjyyden aloittamisen esteitä karsitaan, - nopeat tietoliikenneyhteydet luodaan myös haja-asutusalueille. - asuttu, viljelty, myös kesäasukkaiden tarpeet huomioon ottava, elinvoimainen maaseutu säilyy seuraavillekin sukupolville.

7 Christian Perheentupa Kapteeni Syntynyt 1979 Kaarina, Johtamisen opettaja Maanpuolustuskorkeakoulu. Aiempi palvelus PORPR. ISAF KADK 87, JV-linja. Lukuisia luottamustehtäviä Upseerijärjestöissä. Lisäksi AKAVA V-S aluetoimikunta ja Turun kaupugin Satama ltk ja Kulttuuri ltk Valtio-opin opintoja Turun yliopistossa. Kaarinassa tarvitaan rohkeaa päätöksentekoa ja nopeaa toimeenpanokykyä. Muuttuva taloustilanne ja käynnistyvät rakenneuudistukset vaativat suoraselkäisyyttä valtuustoon. Vain kestävä kuntatalous voi taata perustehtävien hoitamisen ja hyvät palvelut myös tulevaisuudessa. Menojen ja tulojen on vastattava toisiaan. Lainan varaan ei voi rakentaa. Kaarinasta on tehtävä houkutteleva paikka ihmisille ja yrityksille. Ryhdikkäämpi Kaarina! christianperheentupa Jukka Saario Ye-everstiluutnantti Syntynyt 1966 Hämeenlinna, Kadksi 73, 23 palvelusvuotta, josta 21 Hämeenlinnan Hattulan varuskunnassa, eri joukoissa ja tehtävissä. Tällä hetkellä palvelen PE:ssa. Hämeenlinnalainen olen vuodesta Luottamustehtäviä paikallisella ja valtakunnan tasolla upseerijärjestöissä. Kadettikunnan vuoden kadettiupseeri Hämeenlinnan/Kanta-Hämeen Kadettipiirin hallituksessa vuodesta 1990 ja puheenjohtaja 2000 alkaen. Kadettikunnan hallituksessa , valtuuskunnan varapuheenjohtaja 2012 alkaen. Hämeenlinnan varuskunnan upseerikerhon johtokunnassa vuodesta 1998 hamaan loppuun asti. Pidän vahvuuksinani pitkää kokemusta suunnittelun johtamisesta sekä harjaantumista analyyttisessa päätöksenteossa. Viimeiset vuodet PEAL-tulosyksikön suunnittelusta vastaavana ovat opettaneet priorisointia, yhteisen, vertailukelpoisen mittariston tarvetta sekä tapauskohtaista tarveharkintaa kustannustehokkuuslähtöisesti juuri niitä asioita, joita Hämeenlinnan arjen pyörittämisessä tarvitaan. Katson asioita pidemmällä perspektiivillä, perehdyn huolella taustoihin ennen päätöksentekoani ja olen ehdottoman puolueeton. CDH uskon sen toimivan myös tehtävissäni kaupungin palveluksessa! Harri Pelkonen Kapteeni, 3 lapsen isä Syntynyt 1969 Oulu, Palvelusta Puolustusvoimissa 22 vuotta, joista kouluttajana 15 vuotta Pohjan Prikaatissa, Kainuun Prikaatissa ja Pioneerirykmentissä sekä esikuntatehtävissä 7 vuotta Pioneerirykmentissä ja Pohjois- Suomen sotilasläänin esikunnassa. Luottamustehtäviä Upseeriliiton Oulun osaston puheenjohtaja, Sotilastuomioistuimen sotilasjäsen sekä Oulun judokerhon hallituksen jäsen. Tärkeitä asioita ovat mm: Lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien kehittäminen (taloudellisesti yhdenvertaiset) Kaupungin talouden kehittäminen Uuden Oulun peruspalveluiden takaaminen nykyisellä tasolla koko Oulun alueella Joukkoliikenteen kehittäminen huomioiden raideliikenteen tuomat mahdollisuudet Oulun työssäkäyntialueella

Dündar-Järvinen Aila SDP Kaikki sidonnaisuuteni löytyvät kotisivuiltani, kohdasta luottamustehtävät http://www.elisanet.

Dündar-Järvinen Aila SDP Kaikki sidonnaisuuteni löytyvät kotisivuiltani, kohdasta luottamustehtävät http://www.elisanet. Sidonnaisuustiedot: 29.7.2015 Virat, toimet, ammatit, tehtävät 1. Valtion, kunnan ja muiden julkisyhteisöjen virat 2. Palkattu toimi yksityisessä yrityksessä tai yhteisössä 3. Ammatin ja elinkeinon harjoittaminen

Lisätiedot

FSD2468 Kunnallisalan ilmapuntari 2008: valtuutetut

FSD2468 Kunnallisalan ilmapuntari 2008: valtuutetut KYSELYLOMAKE Tämä kyselylomake on osa Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon arkistoitua tutkimusaineistoa FSD2468 Kunnallisalan ilmapuntari 2008: valtuutetut Kyselylomaketta hyödyntävien tulee viitata

Lisätiedot

Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio

Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö, p. 050 337 5634 Sirkka-Liisa

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI PAJASANOMAT. Nro. 1 / 2017

KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI PAJASANOMAT. Nro. 1 / 2017 KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI PAJASANOMAT Nro. 1 / 2017 Laskettiin mäkeä, laskettiin ylhäältä. Syötiin makkaraa, se oli hyvää! Sitte leikittiin. Moottorikelkalla päästiin

Lisätiedot

TAVOITEOHJELMA VAALIKAUDEKSI 2009 2012

TAVOITEOHJELMA VAALIKAUDEKSI 2009 2012 Sivu 1 / 5 Janakkalan Keskustan, Kokoomuksen, Kristillisdemokraattien ja Vihreiden yhteinen TAVOITEOHJELMA VAALIKAUDEKSI 2009 2012 1. JANAKKALA on elinvoimainen, elämänmyönteinen, kasvava, yhtenäinen,

Lisätiedot

M PELTOLA Olli Puolustusvoimien logistiikkala 15:11,2 +0,0. M TUHKALAINEN Janne Kainuun prikaati 15:13,3 +2,1

M PELTOLA Olli Puolustusvoimien logistiikkala 15:11,2 +0,0. M TUHKALAINEN Janne Kainuun prikaati 15:13,3 +2,1 Hiihdon sotilaiden SM-kilpailut Sodankylässä TULOKSET Maastohiihto 22.3.2017 Miehet 45v M45 1. 7 PELTOLA Olli Puolustusvoimien logistiikkala 15:11,2 +0,0 M45 2. 4 TUHKALAINEN Janne Kainuun prikaati 15:13,3

Lisätiedot

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Tehtävä LiikU on liikunnan asiantuntija Lounais- Suomessa. Liikutamme lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Koulutamme lasten kanssa työskenteleviä,

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ SIDONNAISUUSREKISTERI. Tilanne (Nimet ovat aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan)

ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ SIDONNAISUUSREKISTERI. Tilanne (Nimet ovat aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan) ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ SIDONNAISUUSREKISTERI Tilanne 8.8.2018 (Nimet ovat aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan) Asikainen, Iris tarkastuslautakunnan Palveluohjaaja, Kuopion kaupunki

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN SIDONNAISUUSILMOITUKSET

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN SIDONNAISUUSILMOITUKSET LUOTTAMUSHENKILÖIDEN SIDONNAISUUSILMOITUKSET Ahonen Kari, valtuutettu, kunnanhallituksen jäsen Taivassalon sosiaalidemokraatit ry, puheenjohtaja 9. Kuntayhtymät Vakka-Suomen musiikkiopisto, johtokunnan

Lisätiedot

Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa. Eduskuntavaaliehdokastutkimus

Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa. Eduskuntavaaliehdokastutkimus Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa Eduskuntavaaliehdokastutkimus Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti kyselytutkimuksen eduskuntavaaliehdokkaiden parissa koskien terveyspalvelualan tulevaisuutta

Lisätiedot

Elinvoimalautakunnan lupajaosto

Elinvoimalautakunnan lupajaosto Elinvoimalautakunnan lupajaosto Nimi: HÄNNIKÄINEN OUTI Sähköpostiosoite: outi_hannikainen@hotmail.com Puolue: en kuulu mihinkään puolueeseen Elinvoimalautakunta: Varapuheenjohtaja Elinvoimalautakunnan

Lisätiedot

Perinneaikaan siirtyminen Pohjois-Savossa. (Kuva: Reserviläisliitto) Pohjois-Savon Sotaveteraanipiiri ry.

Perinneaikaan siirtyminen Pohjois-Savossa. (Kuva: Reserviläisliitto) Pohjois-Savon Sotaveteraanipiiri ry. Perinneaikaan siirtyminen Pohjois-Savossa (Kuva: Reserviläisliitto) Perinneaikaan siirtyminen Pohjois-Savossa Pohjois-Savoon muodostetaan yksi rekisteröity Perinneyhdistys Pohjois-Savon Suomen Sotien 1939-1945

Lisätiedot

- Kempeleen Sosialidemokraatit ry, johtokunnan jäsen - Oulun palomiesten eräkerho, toiminnantarkastaja - Seljan Erä ry, varapuheenjohtaja

- Kempeleen Sosialidemokraatit ry, johtokunnan jäsen - Oulun palomiesten eräkerho, toiminnantarkastaja - Seljan Erä ry, varapuheenjohtaja KEMPELEEN KUNTA SIDOSRYHMÄSELVITYS 2013 Erkkilä Juha Ervasti Essi Haapaniemi Jarmo Halunen Janne Hanski Pia Harjunen Marja Hautanen Seppo Heikkilä Seppo Heikkinen Janne - Kempeleen Vesihuolto Oy, hallituksen

Lisätiedot

Seuraaviin yhdistyksiin sovelletaan puoluelain avustuspäätöksessä tarkoitettua yhdistystä koskevia säännöksiä:

Seuraaviin yhdistyksiin sovelletaan puoluelain avustuspäätöksessä tarkoitettua yhdistystä koskevia säännöksiä: Liite 2 Avustuspäätöksessä tarkoitetut yhdistykset Luettelo valtionavustusta saavien puolueiden piiri- ja naisjärjestöistä Suomen Keskusta r.p. Seuraaviin yhdistyksiin sovelletaan puoluelain avustuspäätöksessä

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Lions Clubs International MD 107 Finland Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Tausta Vuosikokous 2013 päätöksellä palveluaktiviteetti sotiemme veteraanien hyväksi. Kokouksen päätös perustui

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO RY. Hallitus KUTSU Riihimäki 2.11.2017 Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 25.11.2017 klo 12.00 alkaen Riihimäen

Lisätiedot

Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt. Kuntaliitto. Kunnan toiminnot

Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt. Kuntaliitto. Kunnan toiminnot Kuntaliitto Kunnan toiminnot Kunnan organisaatio VALTUUSTO Tarkastuslautakunta KUNNANHALLITUS LAUTAKUNNAT Päätehtävät: Opetus ja sivistys Sosiaali- ja terveydenhuolto Ympäristö ja tekninen infrastruktuuri

Lisätiedot

Elinvoimalautakunnan lupajaosto

Elinvoimalautakunnan lupajaosto Elinvoimalautakunnan lupajaosto Nimi: HÄNNIKÄINEN MATTI Sähköpostiosoite: matti.hannikainen@raakkyla.fi Puolue: Perussuomalaiset Tarkastuslautakunta: Varapuheenjohtaja Nimi: HURSKAINEN TELLERVO Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Matkalla hyvinvoivaan sivistyskuntaan Ryhmätyöskentely, ryhmä 1. Rokua

Matkalla hyvinvoivaan sivistyskuntaan Ryhmätyöskentely, ryhmä 1. Rokua Matkalla hyvinvoivaan sivistyskuntaan Ryhmätyöskentely, ryhmä 1 Rokua 24.11.2017 1 Tehtävä 1: Ihannekuntaa tai sen toimintaa kuvaavia sanoja Elävä Terve Esteetön Ekologinen Reilu Elinvoimainen Yritteliäs

Lisätiedot

2. Pyydämme ilmoittamaan (monta vastausta sallitaan) luottamustehtäväsi tai virkasi kaupungilla:

2. Pyydämme ilmoittamaan (monta vastausta sallitaan) luottamustehtäväsi tai virkasi kaupungilla: Luottamushenkilöiden ja eräiden viranhaltijoiden sidonnaisuuksien ilmoittaminen 1/45 Helena Adel Kaavoitus ja rakennuslautakunnan varajäsen Piikkiön eläkkeensaajien hallituksen jäsen Piikkiön sos.dem.työv.yhdistyksen

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Kunta soten jälkeen. Kuntavaaliehdokkaiden näkemykset kuntien taloudesta ja kehityskohteista. Kuntarahoitus Copyright Kuntarahoitus

Kunta soten jälkeen. Kuntavaaliehdokkaiden näkemykset kuntien taloudesta ja kehityskohteista. Kuntarahoitus Copyright Kuntarahoitus Kunta soten jälkeen Kuntavaaliehdokkaiden näkemykset kuntien taloudesta ja kehityskohteista Kuntarahoitus 1 Tutkimuksen tavoite ja taustaa Kuntarahoitus halusi kartoittaa kuntavaaliehdokkaiden näkemyksiä

Lisätiedot

KUNNALLISVAALIT 2012 Pirkanmaan kokonaisvaalitulos ja paikkalaskelmat

KUNNALLISVAALIT 2012 Pirkanmaan kokonaisvaalitulos ja paikkalaskelmat KUNNALLISVAALIT 2012 Pirkanmaan kokonaisvaalitulos ja paikkalaskelmat SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe Lyhenteet Pirkanmaan kokonaisvaalitulos Ryhmittymien äänimäärät kunnittain Vertailua edellisiin vaaleihin

Lisätiedot

Kuntavaalikysely Jyty

Kuntavaalikysely Jyty Kuntavaalikysely 2017 Jyty 28.3.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti kyselytutkimuksen kevään 2017 kuntavaaleissa ehdokkaaksi asettuvien parissa Tässä esityksessä yhteenveto yhdestä tutkimuksen

Lisätiedot

Järvenpään Vasemmisto

Järvenpään Vasemmisto Toimintakertomus vuodelta 2013 1. Yleistä Järvenpään Vasemmisto onnistui 2012 kunnallisvaaleissa hyvin ja sai yhden lisäpaikan eli kolme valtuutettua kaupunginvaltuustoon. Onnistunut tekninen vaaliliitto

Lisätiedot

KUNTAVAALIEN YKKÖSTEEMAT: VANHUKSET, TERVEYSPALVELUT, KUNTATALOUS JA TYÖLLISYYS

KUNTAVAALIEN YKKÖSTEEMAT: VANHUKSET, TERVEYSPALVELUT, KUNTATALOUS JA TYÖLLISYYS KUNTAVAALIEN YKKÖSTEEMAT: VANHUKSET, TERVEYSPALVELUT, KUNTATALOUS JA TYÖLLISYYS Lähes kaikki äänestäjät haluavat nostaa tärkeimmiksi kuntavaaliteemoiksi vanhusten huollon ( %), kotikunnan talouden ja velkaantumisen

Lisätiedot

Hyväksytyt luottamushenkilöiden sidonnaisuusilmoitukset

Hyväksytyt luottamushenkilöiden sidonnaisuusilmoitukset Hyväksytyt luottamushenkilöiden sidonnaisuusilmoitukset 03.11.2017 Annie Henno Tarkastuslautakunta, Maakuntahallitus Raili Hildén Maakuntahallituksen varajäsen Kari Hyytiä Kunnanvaltuutettu Sijoitusasunto

Lisätiedot

Valtion kehittämisavustus kunnille maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla

Valtion kehittämisavustus kunnille maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla Valtion kehittämisavustus kunnille maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla Monikulttuurisen liikuntakentän uudistaminen seminaari 3.1.2011 Helsinki Yksikön päällikkö Ismo Myllyaho Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013 MIKKELIN KAUPUNKI Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 3.12.2012 41 Voimaantulo: 01.01.2013

Lisätiedot

OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto

OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto 31 MERVI PIIRAINEN Työsuojeluvaltuutettu, Lastentarhanopettaja, Helsinki Lastentarhanopettajaliiton varapuheenjohtaja OAJ hallituksen

Lisätiedot

www.lenitatoivakka.fi Vahva vaikuttaja. LENITA KANSANEDUSTAJA TOIVAKKA

www.lenitatoivakka.fi Vahva vaikuttaja. LENITA KANSANEDUSTAJA TOIVAKKA www.lenitatoivakka.fi Vahva vaikuttaja. KANSANEDUSTAJA LENITA TOIVAKKA www.lenitatoivakka.fi Teen enkä meinaa! Jo ensimmäisellä kansanedustajakaudella olen kovalla työllä ja asioihin perehtymällä saavuttanut

Lisätiedot

Kansalaiset: Kokoomus, SDP ja Keskusta yhtä kyvykkäitä kuntapuolueita

Kansalaiset: Kokoomus, SDP ja Keskusta yhtä kyvykkäitä kuntapuolueita Julkaistavissa sunnuntaina.1. klo 00.01 Kansalaiset: Kokoomus, ja Keskusta yhtä kyvykkäitä kuntapuolueita Kokoomus ( % pitää osaavana ja kyvykkäänä), ( %) ja keskusta ( %) ovat kansalaisten mielestä osaavimmat

Lisätiedot

Kainuun prikaatin vastuualueen ampuma- ja harjoitusalueet

Kainuun prikaatin vastuualueen ampuma- ja harjoitusalueet 1 n vastuualueen ampuma- ja harjoitusalueet käyttää pääsääntöisesti Kassunkurun ampuma-aluetta Kajaanissa, Vuosangan ampuma-aluetta Kuhmossa, Sotinpuron ampuma-aluetta Nurmeksessa ja Hiukkavaaran ampuma-aluetta

Lisätiedot

OAJ. Valtuustovaalit 2014. LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto

OAJ. Valtuustovaalit 2014. LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto 31 MERVI PIIRAINEN Työsuojeluvaltuutettu, 32 ERJA LEHTONEN Pääluottamusmies, Espoo Lastentarhanopettajaliiton (LTOL) varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Julkisten palvelujen tulevaisuus

Julkisten palvelujen tulevaisuus Julkisten palvelujen tulevaisuus Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Kuntatutkimuksen tulosesitys 14.3.2017 Luottamuksellinen Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti JHL:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 21.10.2018 Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 17.11.2018 klo 13.00 alkaen Kouvolan

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta 1/34 Nimi: AALTONEN MIKA-JUHA Puolue: Suomen Keskusta Kaupunkirakennelautakunta Jäsen Kaupunkirakennelautakunnan rakennus- ja ympäristöjaosto Jäsen 1 2/34 Nimi: ALANEN MARJA-LIISA Puolue: Vasemmistoliitto

Lisätiedot

Kuntavaalikysely Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry

Kuntavaalikysely Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry Kuntavaalikysely 2017 Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry 3.4.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti kyselytutkimuksen kevään 2017 kuntavaaleissa ehdokkaaksi asettuvien parissa

Lisätiedot

Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry NAISTEN VALMIUSLIITTO

Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry NAISTEN VALMIUSLIITTO Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry Naisten Valmiusliitto ry Valtakunnallinen yhteistyöjärjestö perustettu vuonna 1997 yhdistää 11 naisten maanpuolustustyötä tekevää ja tukevaa järjestöä

Lisätiedot

Eeva Puro; Kirsti Seppälä; Liberaalinen Kansanpuolue. Keskustapuolue. Keskustapuolueen Kankaanpään kunnallisjärjestö Kauko Juhantalo; Keskustapuolue

Eeva Puro; Kirsti Seppälä; Liberaalinen Kansanpuolue. Keskustapuolue. Keskustapuolueen Kankaanpään kunnallisjärjestö Kauko Juhantalo; Keskustapuolue Kotiseutukokoelma Kansio: POLITIIKKA Taulukot puolueittain Taulukko 1: Liberaalit, sinisessä Kankaanpää kehittyvä kaupunki -kansiossa 1. Vaalimainos (2 kpl): Liisa Liisa Jussila; Liberaalinen Jussila 147

Lisätiedot

Inkoo 2020 18.6.2015

Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoon missio Inkoon kunta luo edellytyksiä inkoolaisten hyvälle elämälle sekä tarjoaa yritystoiminnalle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Kunta järjestää inkoolaisten peruspalvelut

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen Pudasjärvi sininen ajatus vihreä elämys PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen TAUSTAA Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa.. Arjen turvaa kunnissa -hankkeessa

Lisätiedot

MITEN KUNTAA JOHDETAAN VAIKUTTAVUUDELLA JA HYVINVOINTITIEDOLLA. Kuntaliitto 6.5.2014 Kehitysjohtaja Soile Kuitunen

MITEN KUNTAA JOHDETAAN VAIKUTTAVUUDELLA JA HYVINVOINTITIEDOLLA. Kuntaliitto 6.5.2014 Kehitysjohtaja Soile Kuitunen MITEN KUNTAA JOHDETAAN VAIKUTTAVUUDELLA JA HYVINVOINTITIEDOLLA Kuntaliitto 6.5.2014 Kehitysjohtaja Soile Kuitunen Kunnan tehtävänä on hyvinvoinnin tuottaminen asukkailleen ja kestävän kehityksen edistäminen

Lisätiedot

Paimion Sosialidemokraatit kuntavaaliohjelma 2017 SOSIALIDEMOKRAATTINEN PUOLUE

Paimion Sosialidemokraatit kuntavaaliohjelma 2017 SOSIALIDEMOKRAATTINEN PUOLUE Paimion Sosialidemokraatit kuntavaaliohjelma 2017 Inhimillisyyttä ja turvaa Palveluja järjestettäessä tulee ottaa huomioon yksin asuvien, eläkeläisten, perheiden ja erityistä tukea tarvitsevien tilanne.

Lisätiedot

MESTARIHIIHTO 2014-15 -haastehiihdon tulokset sija Etunimi Sukunimi. Grönstrand

MESTARIHIIHTO 2014-15 -haastehiihdon tulokset sija Etunimi Sukunimi. Grönstrand MESTARIHIIHTO 2014-15 -haastehiihdon tulokset sija Etunimi Sukunimi Kauno Kyhälä Sakari Ukonmaanaho Kari Kuoppamaa Reijo Puurunen Jorma Halonen Petri Pitkänen Ari Grönstrand Risto Ruostetsaari Risto Pekkala

Lisätiedot

JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA...YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU

JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA...YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA....YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU TEKSTI: Lauri Kuukasjärvi, Ilona Mansikka, Maija Toukola, Tarja

Lisätiedot

HALLINTOJOHTAJAN TEHTÄVÄN HAKIJAT. Luottamustehtävät. NIMI Koulutus Kielitaito Työkokemus Yliopistokokemusta. Yrityselämäkokemusta

HALLINTOJOHTAJAN TEHTÄVÄN HAKIJAT. Luottamustehtävät. NIMI Koulutus Kielitaito Työkokemus Yliopistokokemusta. Yrityselämäkokemusta HALLINTOJOHTAJAN TEHTÄVÄN HAKIJAT NIMI Koulutus Kielitaito Työkokemus Yliopistokokemusta Yrityselämäkokemusta Luottamustehtävät Eversti Jukka Ahlberg *1964 - upseeri - lennonopettaja - kapteenikurssi -

Lisätiedot

POKAT Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma

POKAT Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma POKAT 2014 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma 2011-2014 Toimintalinjat: 1. Kilpailukykyiset elinkeinot ja yritystoiminta 2. Menestys viriää osaamisesta 3. Hyvinvoiva ja turvallinen maakunta 4. Puitteet houkutteleviksi

Lisätiedot

Noin 2500 valtuutettua lähdössä ehdokkaaksi maakuntavaaleihin Vasemmistoliitossa suurin, Keskustassa vähäisin kiinnostus

Noin 2500 valtuutettua lähdössä ehdokkaaksi maakuntavaaleihin Vasemmistoliitossa suurin, Keskustassa vähäisin kiinnostus Noin 0 valtuutettua lähdössä ehdokkaaksi maakuntavaaleihin Vasemmistoliitossa suurin, Keskustassa vähäisin kiinnostus Noin 0 valtuutettua eli prosenttia ( % varmasti ja % todennäköisesti) kaupunkien ja

Lisätiedot

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Lokakuu 2016 Tilastokeskuksen aineistoja Meeri Koski Koko yritysliikevaihdon trendit Q1/15-Q1/16 Vuosi 2010=100 115 110 105 100 95 90 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2008 1 Vanhusneuvosto 27.10.2008 AIKA 27.10.2008 klo 10:00-11:30 PAIKKA Tuulensuun palvelukeskus, Huvilakatu 32 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN AVAUS 3 31 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Asuinrakennukset vuoteen 2025 Uudistuotannon ja perusparantamisen tarve

Asuinrakennukset vuoteen 2025 Uudistuotannon ja perusparantamisen tarve Asuinrakennukset vuoteen 225 Uudistuotannon ja perusparantamisen tarve LIITERAPORTTI Uudisrakentamisen kuvatulosteet, Koko maa ja maakunnat Perusparantamisen taulukkotulosteet, Koko maa, maakunnat ja aravavuokratalot

Lisätiedot

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017 Liite 3 Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017 2.6.2017 Riitta Myllymäki Kuntaliiton valtuuskunta Yhdistyksen ylin toimielin 76 jäsentä ja 76 varajäsentä, joiden tulee olla kuntalaissa tarkoitettuja

Lisätiedot

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna Riitta Myllymäki

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna Riitta Myllymäki Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017 2.6.2017 Riitta Myllymäki Kuntaliiton valtuuskunta Yhdistyksen ylin toimielin 76 jäsentä ja 76 varajäsentä, joiden tulee olla kuntalaissa tarkoitettuja valtuutettuja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 VUODELTA 2011 1. Yhdistyksen jäsenistö Yhdistyksen jäsenmäärä 31.12.2011 oli jäsenluettelon mukaan 75 henkilöä. Jäsenistössä on tapahtunut määrällistä muutosta v. 2011 aikana. Uusia jäseniä on liittynyt

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2016

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2016 KESKI-SUOMEN MAANPUOLUSTUSKALENTERI 2016 Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) 1 TAMMIKUU 4.1. Palvelukseen aloittamispäivä 1/16 Ilmasotakoulu 27.1. Kadettikunnan vuosipäivän seppeleenlasku ja juhla Jyväskylä

Lisätiedot

Eduskuntavaaliehdokastutkimus. Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry

Eduskuntavaaliehdokastutkimus. Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry Eduskuntavaaliehdokastutkimus Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry 18.3.2015 Tutkimusasetelma Aula Research Oy toteutti kyselytutkimuksen eduskuntavaaliehdokkaiden parissa ayliikkeen teemoihin

Lisätiedot

SIDONNAISUUS ILMOITUKSET

SIDONNAISUUS ILMOITUKSET SIDONNAISUUS ILMOITUKSET Nimi Luottamustehtävä Johto- ja luottamustehtävät tai virkatehtävä elinkeinotoimintaa Muu tehtävä: varallisuus harjoittavissa yhteisöissä Kunnan nimeämä edustaja: Merkittävä Muu

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN ARVOT Lapuan kaupunkikonsernin noudattamat arvot, joihin jokainen konsernissa työskentelevä henkilö sitoutuu. Oikeudenmukaisuus ja Tasapuolisuus Ihmisarvo on korvaamaton.

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 5 V E R 1 0. 3 Hallitus 2014 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-085 9670 Jouni Laurikainen,

Lisätiedot

MITÄ OPITTIIN KAINUUN MAAKUNTAVAALEISTA? KAINUUN HALLINTOKOKEILUN ARVIOINNIN NÄKÖKULMA Demokratiapäivä , Helsinki

MITÄ OPITTIIN KAINUUN MAAKUNTAVAALEISTA? KAINUUN HALLINTOKOKEILUN ARVIOINNIN NÄKÖKULMA Demokratiapäivä , Helsinki MITÄ OPITTIIN KAINUUN MAAKUNTAVAALEISTA? KAINUUN HALLINTOKOKEILUN ARVIOINNIN NÄKÖKULMA Demokratiapäivä 17.10.2017, Helsinki Anni Jäntti kunta- ja aluejohtamisen yliopistonlehtori Tampereen yliopisto KAINUUN

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN AMMATILLISEN Val 4/ liite 4 KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ

ÄÄNEKOSKEN AMMATILLISEN Val 4/ liite 4 KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ 1 ÄÄNEKOSKEN AMMATILLISEN Val 4/15.12.2017 liite 4 KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ SIDONNAISUUDET Pyydetty Saatu Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän hallitus Johannes Leppänen, puheenjohtaja 21.8.2017 22.8.2017 29.9.2017

Lisätiedot

SOSTE - oppilaitosyhteistyö tärkeänä osana järjestöjen perustyötä

SOSTE - oppilaitosyhteistyö tärkeänä osana järjestöjen perustyötä SOSTE - oppilaitosyhteistyö tärkeänä osana järjestöjen perustyötä 24.4.2015 Sosiaalialan AMK-verkoston valtakunnalliset verkostopäivät Päivi Kiiskinen, erityisasiantuntija SOSTE SOSTE on Suomen suurin

Lisätiedot

SIDONNAISUUS ILMOITUKSET

SIDONNAISUUS ILMOITUKSET SIDONNAISUUS ILMOITUKSET Nimi Luottamustehtävä Johto- ja luottamustehtävät Alanko Päivi Tekninen lautakunta vara Kiinteistötoimitusten uskottu mies Alkortes Anna Suupohjan elinkenoitoimen Isojoen Yrittäjät

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI

TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma 2017 - ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI Keskustalla on yhdessä tekemisestä 110 vuotinen perinne. Keskusta rakentaa politiikkansa ihmisen, ei

Lisätiedot

Lempäälä Mistä on meidän kunta tehty?

Lempäälä Mistä on meidän kunta tehty? Lempäälä 2025 Mistä on meidän kunta tehty? Miten tulevaisuustyöskentely etenee? KUNTALAISTILAISUUS 11.9. Yhteistä ideointia Lempäälästä tulevaisuushuoneissa. ELOKUU Valtuustossa keskustellaan siitä, mitä

Lisätiedot

Elinvoimalautakunnan lupajaosto

Elinvoimalautakunnan lupajaosto Elinvoimalautakunnan lupajaosto Nimi: HÄNNIKÄINEN MATTI Sähköpostiosoite: matti.hannikainen@raakkyla.fi Puolue: Perussuomalaiset Tarkastuslautakunta: Varapuheenjohtaja Nimi: HURSKAINEN TELLERVO Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Maailman laajin selvitys

Maailman laajin selvitys Maailman laajin selvitys Vastaajien tiedot: Vastaajien sukupuoli 1. Mies, 157529 kpl 2. Nainen, 145831 kpl Vastaajien ikä 1. alle 10 vuotta, 416 kpl 2. 10-15 vuotta, 4945 kpl 3. 16-20 vuotta, 28828 kpl

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA 6.2.2013 1/2013

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA 6.2.2013 1/2013 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA 6.2.2013 1/2013 Paikka: Kirkonkulman Sali Aika: Keskiviikkona 6.2.2013 klo 18.00-19.25 liite sivu 1 3 KOKOUKSEN AVAUS 2 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 3 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Sotaveteraaniliitto ry, ruotsiksi Finlands Krigsveteranförbund rf. Näissä säännöissä

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50. Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne. Paikka:

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50. Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne. Paikka: 25.01.2016 1. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50 Paikka: Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne Paikalla: Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Seppo Eskola, Pöytyän sotaveteraanit Jaakko Mäkelä, Eläkeliiton

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 129 11.9.2017 7 334/00.00.01.00.00/2017 Kuntayhtymän hallituksen jäsenten vaali Päätöshistoria Kuntayhtymän hallitus 11.9.2017

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2015 PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2015 PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2015 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.30. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen paroni sali. Kokouskahvit

Lisätiedot

KUNTAVAALIEN 2017 TULOS

KUNTAVAALIEN 2017 TULOS KUNTAVAALIEN 2017 TULOS Lopen kunnassa 9. päivänä huhtikuuta 2017 suoritetuissa kuntavaaleissa Lopen kunnan valtuustoon toimikaudeksi 2017 2020 ovat tulleet valituiksi seuraavat 27 valtuutettua ja 29 varavaltuutettua:

Lisätiedot

Toiveena alueellistaminen käytäntönä keskittyminen

Toiveena alueellistaminen käytäntönä keskittyminen Siirtolaisuusinstituutti Migrationsinstitutet Institute of Migration Toiveena alueellistaminen käytäntönä keskittyminen Muuttoliikesymposium 2010 Tutkija Heli Sjöblom-Immala TUTKIMUSHANKE MAAHANMUUTTAJIEN

Lisätiedot

Kuntien kirjastotoimenjohtajat, lääninhallitusten kirjastoista vastaavat sivistystoimentarkastajat ja yhteispalvelualuevastaavat

Kuntien kirjastotoimenjohtajat, lääninhallitusten kirjastoista vastaavat sivistystoimentarkastajat ja yhteispalvelualuevastaavat 14.6.2005 VNK008:00/2003 Kuntien kirjastotoimenjohtajat, lääninhallitusten kirjastoista vastaavat sivistystoimentarkastajat ja yhteispalvelualuevastaavat YHTEISTYÖKUTSU: SUOMI VERKOSSA KAMPANJA KIRJASTOISSA

Lisätiedot

Työpaikkojen sijainti vastavalmistuneilla vuosina

Työpaikkojen sijainti vastavalmistuneilla vuosina Työpaikkojen sijainti vastavalmistuneilla vuosina 2011-2015 Vuosina 2010-2014 valmistuneet Suunnittelija Outi Suorsa Kaikkien vastavalmistuneiden työpaikkojen sijaintimaakunnat (f. = 2553) 25 20 21 19,2

Lisätiedot

Atte Dahlman. Tomi Hurme

Atte Dahlman. Tomi Hurme Atte Dahlman Atte Dahlman aloitti McDonald s-yrittäjänä huhtikuussa 2015. Hän omistaa Tammiston ravintolan. Ennen yrittäjyyttä Atte on työskennellyt it-alalla myyntitehtävissä. Tomi Hurme Tomi Hurme aloitti

Lisätiedot

Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta. Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast

Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta. Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast Valtakunnallinen avustajatoimintahanke Sotainvalidien Veljesliito käynnisti avustajatoimintahankkeen

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 Liitenro1 Kh250 Kv79 Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 2 Pieksämäen kaupungin strategia 2020 Johdanto Pieksämäen strategia vuoteen 2020 on kaupungin toiminnan punainen lanka. Strategia on työväline,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta. Hyväksytyt sidonnaisuusilmoitukset Tarkltk

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta. Hyväksytyt sidonnaisuusilmoitukset Tarkltk 1/22 Nimi: AALTONEN MIKA-JUHA Puolue: Suomen Keskusta Kaupunkirakennelautakunta Jäsen Kaupunkirakennelautakunnan rakennus- ja ympäristöjaosto Jäsen 1 2/22 Nimi: ALANEN MARJA-LIISA Puolue: Vasemmistoliitto

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Lions Clubs International MD 107 Finland Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Tausta Lions-liiton vuosikokous 2013 Heinolassa teki päätöksen palveluaktiviteetista sotiemme veteraanien hyväksi

Lisätiedot

25m Pienoispistooli 60 ls sarja H. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H50. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H60

25m Pienoispistooli 60 ls sarja H. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H50. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H60 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H 1. ylil Meinander, Ari Kym 95 95 96 97 96 99 578 vänr Alanko, Ville- 2. Veikko E-Häm 94 95 96 91 97 96 569 49 3. ylil Talvitie, Marko E-Poh 93 94 90 97 99 96 569 45 4.

Lisätiedot

Valtori tänään ja huomenna Valtorin strategia. Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Toimitusjohtaja Kari Pessi

Valtori tänään ja huomenna Valtorin strategia. Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Toimitusjohtaja Kari Pessi Valtori tänään ja huomenna Valtorin strategia Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Toimitusjohtaja Kari Pessi MUUTOS = MAHDOLLISUUS JA HAASTE On etuoikeus olla toteuttamassa muutosta ja ottaa haaste vastaan.

Lisätiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Isänmaallisuus Vapaaehtoisuus Osaaminen Kuva Joonas Pehkonen Maanpuolustuskoulutusyhdistys Perustettiin vuonna 1993 valtakunnalliseksi organisaatioksi, joka kouluttaa

Lisätiedot

Teema ja strategiset alueet. Yhdessä 2017. Suomi tulevaisuudessa. Suomi nyt. Suomen 100 vuotta. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät

Teema ja strategiset alueet. Yhdessä 2017. Suomi tulevaisuudessa. Suomi nyt. Suomen 100 vuotta. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät UUSIMAA Teema ja strategiset alueet Yhdessä 2017 Suomen 100 vuotta Suomi nyt Suomi tulevaisuudessa Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät 2 Monimuotoinen kokonaisuus 3 Hae mukaan Ehdotus juhlavuoden ohjelmaksi.

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta Ikääntymispoliittinen strategia -esiselvityshanke 1.5. 31.10.2010 PL 400 87070 Kainuu OHJAUSRYHMÄN 2. KOKOUS Aika: tiistai 3.8.2010 kello 9.06 11.07 Paikka:, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani

Lisätiedot

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä)

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) 1 Pekka Ahokas kaupunginhallituksen jäsen Johto ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, Hulmin Huollon hallitus Kiinteistö Oy Kurittula hallitus Muu

Lisätiedot

Kuntajohtajapäivät Kuopio 31.8.2012

Kuntajohtajapäivät Kuopio 31.8.2012 Kuntajohtajapäivät Kuopio 31.8.2012 Tuula Haatainen Varatoimitusjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Palvelurakennetyöryhmän väliraportti Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja

Lisätiedot

Pyydämme sinua jakamaan ajatuksesi ja kokemuksesi. Laita ruksi sopivimpaan vaihtoehtoon tai täytä puuttuva tieto.

Pyydämme sinua jakamaan ajatuksesi ja kokemuksesi. Laita ruksi sopivimpaan vaihtoehtoon tai täytä puuttuva tieto. Kyselylomakkeen palautus 2.6.2003 mennessä osoitteeseen: OAMK/ Hoitotyön osasto/ Salla Seppänen Kuntotie 2 86300 Oulainen TIETOA KOHTI AKTIIVISTA VANHUUTTA KYSELYLOMAKKEESTA Kohti aktiivista vanhuutta

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS KLO 18-20

YLEISÖTILAISUUS KLO 18-20 KUNTAJAKOSELVITYKSEN YLEISÖTILAISUUS KLO 18-20 Seuraavat yleisötilaisuudet 14.11. klo 18.00 ja 18.12. klo 18.00 Seuraa ja anna palautetta www.jyvaskylanseutu.fi/kuntajako Materiaalia lisätään koko ajan

Lisätiedot

Energianeuvonta maakunnan näkökulmasta. Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Riitta Murto-Laitinen, Uudenmaan liitto

Energianeuvonta maakunnan näkökulmasta. Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Riitta Murto-Laitinen, Uudenmaan liitto Energianeuvonta maakunnan näkökulmasta Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Riitta Murto-Laitinen, Uudenmaan liitto Maakunnan liitot Lakisääteisiä kuntayhtymiä Osa kunnallishallintoa Ylin päätösvalta maakuntavaltuustolla

Lisätiedot

Lähidemokratian vahvistaminen

Lähidemokratian vahvistaminen Lähidemokratian vahvistaminen Kuntaliitosverkoston seminaari Kuntatalo 4.6.2014 Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, tutkija ritva.pihlaja@pp.inet.fi Lähidemokratiasta on? enemmän kysymyksiä kuin vastauksia,

Lisätiedot

Asiantuntijat: Lotta Mikkola hallintojohtaja, klo 15.00-15.13/79

Asiantuntijat: Lotta Mikkola hallintojohtaja, klo 15.00-15.13/79 OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 14.03.2016 80 Kaupunginhallitus Pöytäkirja n:o 8/2016 Aika: 14.03.2016 klo 15.00 15.45 Paikka: Kaupunginhallituksen sali Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Juha Rostedt, puheenjohtaja

Lisätiedot

Itä-Suomen Ammattitaito ry.

Itä-Suomen Ammattitaito ry. Itä-Suomen Ammattitaito ry. yhdistys perustettu vuonna 2003 toimialue: Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois- Karjalan ja Kainuun maakunnat jäseninä toimialueen merkittävimmät ammatillisen koulutuksen järjestäjät

Lisätiedot

Uusi suunta turvallisuustyöryhmällä

Uusi suunta turvallisuustyöryhmällä Reijo Valta Uusi suunta turvallisuustyöryhmällä turvallisia sanoja porrastettuna Osuuskunta Jyväs-Ainola ISBN 978-952-5353-38-9 Kopijyvä Jyväskylä I Tulevat vaalit Oulussa ovat erittäin ratkaisevat tehdään

Lisätiedot

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013 ALUEELLINEN KOULUTUSKALENTERI (tilanne 24.6.2010) Teemapäivät on suunnattu toimiville hevosyrityksille; ravi-, ratsastus-, kasvatus-, siittola-, ym. yrittäjille. Aiheet soveltuvat hyvin myös toimintaa

Lisätiedot