Syksyn valot. Hannu Niskanen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Syksyn valot. Hannu Niskanen"

Transkriptio

1 1 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 5/2015 Marraskuu Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi Syksyn valot Syksyn pimeydessä ihminen kaipaa valoa. Siksi sytytämme kynttilöitä rakkaittemme haudoille. Samoin virittelemme lyhtyjä ja lamppuja kotiimme ja pihalle. Tämä ei tarkoita joulunvieton aloittamista liian varhain. Kyse on syysvaloista. Miksi emme niitä sytyttelisi nyt, kun on vuoden pimein aika? Valo on toivon merkki. Varsinkin hautakynttilä muistuttaa Maailman Valosta (Joh. 8:12). Pimeys kuuluu tähän maailmaan. Kohtaamme sen luonnossa ja usein myös omassa sisimmässämme. Mutta pimeyden muuriin on murrettu aukko. Siitä säteilee elämäämme toivon valo. Se rohkaisee ja auttaa jaksamaan. Kiinalainen sananlasku kehottaa: Älä valita pimeyttä, vaan sytytä kynttilä. Meidän elämämme keskeinen tarkoitus on se, että toisimme toivon valoa toistemme elämään. Kuka on tänään se lähimmäinen, joka tarvitsee minua rinnalleen? Hyvää syksyä toivottaen Hannu Niskanen Jäsenmaksun jälkiperintä kuluvalta vuodelta Tämän jäsenkirjeen liitteenä lähetetään erillinen jäsenmaksulomake niille jäsenille, joiden tämän vuoden jäsenmaksu, 20,-, on vielä maksamatta. Maksun eräpäivä on Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Gunvor Pelander joko puh tai s-postilla gunvor.pelander(at)welho.com. Pyydämme ystävällisesti noudattamaan lomakkeella olevia maksuohjeita! Vuoden 2015 jalkahoidot Yhdistyksellämme oli tänäkin vuonna mahdollisuus käyttää 1000 euroa jäsentemme hyvinvointiin. Se päätettiin käyttää jo hyväksi todettuun tapaan ja tarjota 40 euron lahjakortti 25 jäsenelle käytettäväksi jalkahoitoon. Lahjakortin saajat arvottiin jo toukokuussa, ja onnettaren suosikeille lähetettiin tieto sekä toimintaohjeet. Tähän mennessä lähes kaikki ovat jo etunsa käyttäneet ja kulkevat kevein jaloin. Toivottavasti ensi vuonna voimme jatkaa tätä jo kolmen vuoden ajan jatkunutta perinnettä. Sotaorpologo sotaorpomuistomerkkiin Pronssinen sotaorpologo kiinnitettiin Hietaniemen sankarihautausmaalla olevaan sotaorpojen muistomerkkiin Kiinnitystyön lahjoitti Kivikamppi niminen hautakiviyritys. Mukana olivat puheenjohtaja Hannu Niskanen ja Matti Juhola. Muistokivelle on viety talvikaudeksi kiinteä lyhty. Siihen voi viedä halutessaan oman kynttilän.

2 2 Itsenäisyyspäivän konsertti Sotaorpotunnelmia Helsingin Vanhassa kirkossa, Lönnrotinkatu 6, sunnuntaina pidetään perinteinen sotaorpojen itsenäisyyspäivän konsertti klo Konsertissa esiintyvät: Kadettikuoro, urkuri Anna Pulli, Sibelius-Akatemian opiskelijat ja Sirpale-kuoro. Vapaa pääsy. Ohjelma 10 euroa. Jäsenillat Ke vietämme pikkujoulua. Kokoonnumme ruokasaliin klo Tarjolla on joulupuuroa ja kahvi, hinta 8. Klo 16 jatkamme juhlasalissa. Professori Reijo Pajamo kertoo joululaulujen historiasta ja säestää yhteislauluamme. Ilmoittautuminen mennessä Anneli Juntolle puh tai anneli.juntto(at)gmail.com. Kevään 2016 jäsentilaisuudet ovat Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa joka kuukauden toinen keskiviikko: 13.1., 10.2., 13.4., ja Tammikuun jäsentilaisuuden ohjelma ei ole vielä tarkentunut. Kevään musiikkitarjonta Yhdistyksellemme on varattu lippuja Helsingin kaupunginorkesterin vappumatineaan Musiikkitalossa klo ja Värikäs vappukavalkadi koostuu orkesterimusiikin suosikkisävelmistä. Vieraana baritoni Waltteri Torikka. Liput ovat erittäin haluttuja. Yhdistyksen pitää lunastaa ne jo Ilmoittaudu Kaisa Böökille kaisab(at)saunalahti.fi tai puh , mielellään tekstiviestillä. Mainitse ilmoittautuessasi kumpi esitys. Jos ehdottomasti haluat varmistaa lipun saannin, maksa se mennessä yhdistyksen tilille FI viitenumero Lippujen hinnat ovat 18 jäseniltä ja muilta 21. PIENRYHMÄTOIMINTA Ryhmät, yhdistykset ja piirit ovat aakkosjärjestyksessä. Retkiin ja tilaisuuksiin kaikki yhdistyksemme jäsenet ja kannatusjäsenet ovat tervetulleita paikkakunnasta riippumatta! Espoo-Kauniainen-Kirkkonummi Tilaisuudet ovat avoimia kaikille sotaorvoille ja kannatusjäsenille. Ne pidetään osoitteessa Kauppamiehentie 5 Tapiola, 2. kerros. ti Miina Savikko kertoo Vanhusneuvoston toiminnasta ti Espoo-Kauniainen-Kirkkonummi sotaorpojen pikkujoulu puuron ja lisäkkeiden kera. ti Jenni Björksten alustaa alkavan vuoden toiminnasta. ti Laurean yliopettaja Kaisa Hytönen opastaa ihmisten käyttäytymisestä ja päätöksen teosta. ti Avoin tilaisuus. Keskustelu tulevasta toiminnasta. ti Tapaaminen Kauppamiehentie 5:ssä ti Tapaaminen kauppamiehentie 5:ssä.

3 Hengellinen piiri Piirimme kokoontuu torstaina klo Temppeliaukion kirkon seurakuntasalissa. Sinne ovat tervetulleita kaikki entiset ja uudet jäsenemme. Kevään 2016 kokoontumiset ovat samassa paikassa torstaisin 14.1., 18.2., 17.3., ja Yhteyshenkilömme ovat Antti Kärjä , antti.karja(at)elisanet.fi tai Tuulikki Vatanen Hyvinkään ryhmä Seuraava tapaaminen on ti pikkujoulun merkeissä. Itsenäisyyspäivänä 6.12 lasketaan kukkavihko sankariristille. Yhteyshenkilö Päivy Penttinen paivy.penttinen(at)pp.inet.fi tai Keravan ryhmä Keravan alueryhmä kokoontuu Keravalla, Timontie 4, Vierolan toimintakeskuksen kulmasalissa ke klo (huom aika). Hiljennymme joulun odotukseen. Vieraaksi saamme yhdistyksemme puheenjohtajan Hannu Niskasen. Pikkujoulua vietämme samassa paikassa ma klo Eeva-Liisan soitto ja lauluryhmä esiintyy. Joulupuuro ja torttukahvit. Molempiin tilaisuuksiin ilmoittautuminen on suotavaa. Lea Heino puh Itsenäisyyspäivänä olemme mukana laskemassa seppeleitä Keravan sankaripatsaalla ja Tuusulassa. Tervetuloa mukaan kaikki sotaorvot. 3 Kirjoittajaryhmä OrvoKit Kirjoittajaryhmä Orvokit kokoontuu entiseen tapaan joka kuukauden viimeisenä perjantaina. Seuraava tapaaminen on siis pe klo Meilahden virkistyskeskuksessa, Heikinniementie 2. Joulutauon jälkeen jatkamme ja kokoontuminen on Vetäjänä on Anja Huotari-Siimes ja yhteyshenkilönä Kaija Rantalainen- Huber tai kaija.r-h(at)kolumbus.fi. Kuoro Sirpaleet Loppuvuoden 2015 kuoro kokoontuu harjoittelemaan viikottain ja esiintyy hyvissä ajoin sovittujen varausten mukaisesti. Toiminta jatkuu joulukauden jälkeen Kuoron taiteellinen johtaja on Toni Hintsala ja hänen sijaisenaan toimii Enni Korhonen. Ajankohtaista ja monipuolista tietoa ryhmän toiminnasta löydät yhdistyksen sivustolta kohdasta Sirpaleet. Kuoro esiintyy klo Kampin palvelukeskuksen järjestämässä itsenäisyysjuhlassa sekä PSSO perinteisessä Itsenäisyyspäivän konsertissa 6.12 Helsingin Vanhassa kirkossa. Kokoonnumme joulutunnelmin tämän toimintavuoden viimeisiin harjoituksiin reissaamalla pois pääkaupungista. Puhelimitse kysymyksiin vastaa Pirkko Koroma Lukutoukat Lukupiiri kokoontuu vielä kerran tämän vuoden puolella tiistaina klo Aiheena ovat uudet Finlandia-palkinto ehdokkaat. Valitaan myös tammikuun tapaamisessa klo käsiteltävä kirja. Ryhmä kokoontuu Folkhälsanin tiloissa, Mannerheimintie 97. Lisätietoja antaa Laila Palho, laila.palho(at)kolumbus.fi, puh

4 4 Nurmijärven ryhmä Vietämme pikkujoulua klo Kotorannassa. Itsenäisyyspäivänä on havuristin lasku sankarihaudalle. Yhteyshenkilö Veikko Korpi tai veikko.korpi(at)luukku.com. Retkiryhmä Retkiryhmä suuntaa vuoden 2016 ensimmäiselle retkelle Pärnun Tervis-kylpylän 3. taloon, su pe Lähtö su klo Länsisatamasta Tallink Shuttle-laivalla. Terminaalissa, 2. krs, tulee olla klo 9.30 matkalippujen jaossa. Tallinnan satamasta jatkamme bussilla Pärnuun. Paluu to klo Tallinna-Helsinki-Tallinna Tallink Shuttlella. Hinta 245 /hlö sisältää: laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki, bussikuljetukset Tallinna- Pärnu-Tallinna, majoituksen 2 hengen superior-huoneissa kylpylän 3. talossa, puolihoidon (erikoisaamiainen ja illallinen), 6 kylpylähoitoa sekä sauna- ja allasosaston käytön. Kylpylästä järjestetään myös retkiä ja siellä on iltaisin kulttuuripitoista ohjelmaa ja tanssia... Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matka-Vekka. Ennakkomaksu 50 /hlö, eräpäivä ja loppumaksu 195 /hlö, eräpäivä Molemmat maksut tilille Annikki Pakkanen FI Ilmoittautumiset mennessä Annikille joko s-postina annikki.pakkanen(at)gmail.com tai puh Kyselläkin saa. P.S. Muista matkavakuutus ja voimassaoleva passi tai kuvallinen henkilökortti! Runoniekat Tervetuloa runojen pariin uudet ja vanhat runojen ystävät. Kokoonnumme Kampissa Kerhohuone Famussa klo keskiviikkoisin ja Vuoden 2016 kevätpuolella tapaamme Famussa keskiviikkoisin 27.1., 24.2., 23.3., 27.4.ja Tiedustelut Ritva Aarna tai Ritva.Aarne(at)kolumbus.fi ja Arja Mäntsälä tai mantsala.arja(at)gmail.com Saksan ryhmä Saksan ryhmä kokoontuu kuukauden toisena tiistaina klo 10 Folkhälsanin tiloissa Mannerheimintie 97 lukemaan kertomuksia Heinrich Böllin teoksesta Dr. Murkes gesammeltes Schweigen. Seuraavat kerrat ovat ti , ja ja tarkempia tietoja ryhmän vetäjältä Mirjami Niinimäeltä, mirjami.niinimaki(at)welho.com tai Thaliarinki Perjantaina klo 14 Pala palalta pois - kertomuksia Alzheimerin taudista, teatteri Avoimissa Ovissa, Erottajankatu 5. Lipuja on varattu 20 kappaletta, hinta jäseniltä á 20 euroa, muilta á 23 euroa. Ilmoittautumiset jo mennessä Marja Rissaselle puh tai ml.rissanen(at)kolumbus.fi Maksu viimeistään yhdistyksen tilille FI , viite Vantaan ryhmä Torstaina klo 13 vietämme pikkujoulua entisessä tutussa paikassa, Sauvatien kerhotilassa. Mukaan mahtuu 27 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Pieni nimetön paketti mukaan.

5 5 Ilmoittautumiset Aila Lindén puh Perjantaina kokoontuminen Violassa klo Vuoden 2016 alusta joudumme vaihtamaan kokoontumispaikkaa Leinikkitie 22:een. Uudessa paikassa on vielä remontti kesken. Toivottavasti se valmistuu vuoden alkuun. Asiasta enemmän Violan kokoontumisessa. Kokoontumisvarauksemme 2016 Leinikkitie 22: perjantaisin 8.1.,5.2.,4.3.,8.4.ja aina klo Vantaan sotaorpojen yhteyshenkilö on Aila Lindén puh , aila.linden(at)saunalahti.fi Tiedotteen kokosi Sirkka-Liisa Tarjamo sirkka-liisa.tarjamo(at)kolumbus.fi PSSO:N HALLITUKSEN JÄSENTEN YHTEYSTIEDOT: Niskanen Hannu, Kuusmiehentie 10 A 2, Helsinki hannu.niskanen(at)mil.fi Airaksinen Mirjami, Merikannontie 7 B 34, Helsinki mirjami.airaksinen(at)welho.com Böök Kaisa, Leivosentie 6 B, Helsinki kaisab(at)saunalahti.fi Juntto Anneli, Neitojenranta 2 C 22, Helsinki anneli.juntto(at)gmail.com Pakkanen Annikki, Vuolukiventie 2 I 105, Helsinki annikki.pakkanen(at)gmail.com Pelander Gunvor, Takomotie 14 A 8, Helsinki gunvor.pelander(at)welho.com Raikaslehto Eila, Punakiventie 9 F 145, 00980, Helsinki e.rlehto(at)luukku.com Tarjamo Sirkka-Liisa, Ratakuja 4 B 35, Vantaa sirkka-liisa.tarjamo(at)kolumbus.fi Vuoristo-Salonen Anneli, Riistavuorenkuja 8 A 12, Helsinki anneli.vuoristo-salonen(at)luukku.com

6 6 Joulutervehdys 2015/HN JOULUN TÄRKEIN ASIA Joitakin vuosia sitten olin mukana lentokoneen hätälaskussa. Kone lähestyi jo kiitorataa, kun se yllättäen otti uudelleen korkeutta. Kapteeni ilmoitti, että laskutelineessä oli vikaa. Aloitettiin pakkolaskuvalmistelut. Ensin kulutettiin tunnin ajan polttoainetta. Sen kuluessa hätäuloskäynnit kerrattiin, päällysvaatteet puettiin päälle, silmälasit sijoitettiin tuolin taskuun. Samanaikaisesti kiitorata vaahdotettiin. Palokunta ja joukko ambulansseja ajettiin valmiuteen. Ilta-Sanomien etusivu kertoi myöhemmin: Hätätilanne Helsinki-Vantaalla. Paniikki koneessa. Elämä vilisi silmissä. Tilanne tuntui hyvin epämukavalta. Pohdin, pääsenkö enää lainkaan kotiin. Näenkö enää minulle tärkeitä ihmisiä? Kenties kohta en enää ole hengissä. Tuossa tilanteessa rukous tuli erityisen tärkeäksi. Pyysin, että Jumala varjelisi meitä koneessa olevia. Pyysin, että jos matka kuitenkin nyt päättyisi, hän antaisi rikkomuksemme anteeksi ja pelastaisi meidät armossaan iankaikkiseen elämään. Rukoilin läheisteni puolesta, että Jumala pitäisi heistä huolen ja että kerran saisimme kaikki kohdata taivaassa. Lopulta kaikki meni hyvin. Jouduin kuitenkin kohtaamaan sen tosiasian, jonka me ihmiset mieluusti työnnämme taka-alalle. Meillä ei ole täällä mitään pysyvää. Olemme joka hetki matkalla kohti lopullista pakkolaskua. Joulun sanoma kertoo Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan. Se rakkaus on vahvempi kuin kuolema, eikä siitä Raamatun mukaan mikään voi meitä erottaa. Pojassaan Jumala lähestyy meitä ja me saamme turvata häneen. Joulussa ei siis keskeistä ole hieno perinne, lepohetki kiireisen elämän keskellä, perheen yhdessäolo, lahjat tai tunnelma. Vaikka nämä kaikki ovat hyviä asioita, tärkeintä on se, että ihmisen pimeyteen syttyy valo. On olemassa toinen todellisuus, ikuisuus. On olemassa tarkoitus ja toivo. On olemassa anteeksianto ja rakkaus. Jumala lupaa sanassaan: Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut. Mutta usko ei ole tarkoitettu pelkästään hukkuvan oljenkorreksi. Se tuo mielekkyyden jokaiseen päivään, syventää ilomme ja onnen hetkemme. Siunattua joulua sinulle toivottaen Hannu Niskanen

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 2/2016 Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 2/2016 Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus. Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 2/2016 Kuusmiehentie 10 A 2 Huhtikuu 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi KEVÄTTÄ ILMASSA Pääsiäisen pyhien aikaan kevät

Lisätiedot

Syyskauden alkaessa. Hannu Niskanen puheenjohtaja

Syyskauden alkaessa. Hannu Niskanen puheenjohtaja Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 4/2015 Syyskuu Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi 1 Syyskauden alkaessa Tulevaisuus mietityttää. Kaikilla

Lisätiedot

MENNEISYYS - TULEVAISUUDEN VOIMAVARA

MENNEISYYS - TULEVAISUUDEN VOIMAVARA Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 1/2016 Tammikuu Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi MENNEISYYS - TULEVAISUUDEN VOIMAVARA Yhdistyksemme

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 4/2016

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 4/2016 1/6 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 4/2016 Kuusmiehentie 10 A 2 Marraskuu 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi JUHLAVUOSI Olemme juuri aloittaneet reformaation

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry 1 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat@kolumbus.fi Jäsenkirje 4/2014 elokuu Hyvät sisaret ja veljet! Kesälukemisiini kuului tänä

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry 1 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat@kolumbus.fi Jäsenkirje 6/2014 marraskuu Hyvät sisaret ja veljet! PIMEÄSSÄ NÄKEE Pimeässä

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2017 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus.

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2017 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus. 1/6 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2017 Kuusmiehentie 10 A 2 Elokuu 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi Lasten sota Heinäkuun lopulla avattiin Lahdessa

Lisätiedot

1/5. Hannu Niskanen puheenjohtaja

1/5. Hannu Niskanen puheenjohtaja Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 2/2015 huhtikuu Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi 1/5 LUOMISEN JUHLA Luomisen juhlaa täynnä / jälleen

Lisätiedot

1. Yleistä Yhdistys on perustettu 28.4.2001, joten toimintavuosi on ollut yhdistyksen viidestoista.

1. Yleistä Yhdistys on perustettu 28.4.2001, joten toimintavuosi on ollut yhdistyksen viidestoista. l TOIMINTAKERTOMUS 2015 1. Yleistä Yhdistys on perustettu 28.4.2001, joten toimintavuosi on ollut yhdistyksen viidestoista. 2. Toimintasuunnitelman toteutuminen 3. Jäsenistö 4. Hallitus ja vastuualueet

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2014

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2014 1 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2014 Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat@kolumbus.fi huhtikuu Hyvät sisaret ja veljet! Tämäkin jäsenkirje kertoo

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2016 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus.

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2016 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus. Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2016 Kuusmiehentie 10 A 2 Elokuu 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi Hyvät sotaorposisaret ja veljet! Syyskauden alkaessa

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 1/2018 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus.

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 1/2018 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus. 1/5 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 1/2018 Kuusmiehentie 10 A 2 Helmikuu 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi Tule mukaan Olin äskettäin yhdistyksemme järjestämällä

Lisätiedot

Hyväksyttiin vuoden 2015 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2016 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Hyväksyttiin vuoden 2015 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2016 toimintasuunnitelma ja talousarvio. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------. VUOSIKERTOMUS 2016 1. Yleistä Yhdistys on perustettu 28.4 2001, joten toimintavuosi on ollut yhdistyksen

Lisätiedot

1/6. Hyvät sotaorposisaret ja veljet,

1/6. Hyvät sotaorposisaret ja veljet, 1/6 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2018 Taidemaalarinkatu 10 C 45 Syyskuu 00430 Helsinki 4.9.2018 Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi Hyvät sotaorposisaret ja veljet,

Lisätiedot

1. Yleistä Yhdistys on perustettu 28.4.2001, joten toimintavuosi on ollut yhdistyksen kolmastoista.

1. Yleistä Yhdistys on perustettu 28.4.2001, joten toimintavuosi on ollut yhdistyksen kolmastoista. Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 1 / 5 TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. Yleistä Yhdistys on perustettu 28.4.2001, joten toimintavuosi on ollut yhdistyksen kolmastoista. 2. Toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 1/2017 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus.

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 1/2017 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus. 1/5 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 1/2017 Kuusmiehentie 10 A 2 Helmikuu 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi Kevättä kohti Maa hohtaa lumivaipassansa, /

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 2/2017 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus.

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 2/2017 Kuusmiehentie 10 A Helsinki Jäsenasiat puh psso.jasenasiat(at)kolumbus. 1/6 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 2/2017 Kuusmiehentie 10 A 2 Huhtikuu 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi Tyhjän ruukun salaisuus Talven ruukku on lunta

Lisätiedot

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa TOIMINTAOHJELMA 30.5.-5.6.2016 Maanantaina 30.5. RUOKASALISSA KANSAINVÄLINEN VIIKKO! klo 10.00 ULKOIL UA klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry 1 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat@kolumbus.fi Jäsenkirje 1/2015 tammikuu Hyvät sisaret ja veljet! JUHLAVUOSI Alkanut vuosi

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 KESÄTEATTERI KIINNOSTI Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Rauhalahdessa esitettiin kuluneena kesänä täysille katsomoille musikaalia Solistina Olavi Virta.

Lisätiedot

1/6. Pääsiäinen. Hannu Niskanen ***** Vuosikokous

1/6. Pääsiäinen. Hannu Niskanen ***** Vuosikokous 1/6 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 3/2019 Taidemaalarinkatu 10 C 45 Maaliskuu 00430 Helsinki 26.3.2019 Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat1(at)gmail.com Pääsiäinen Kaukana pienen ihmisen

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Syyskokous vahvisti kuluvan vuoden jäsenmaksuksi 15. Se maksetaan oheisen laskun mukaan 1.3.2012 mennessä.

Syyskokous vahvisti kuluvan vuoden jäsenmaksuksi 15. Se maksetaan oheisen laskun mukaan 1.3.2012 mennessä. HYVINKÄÄN REUMAYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 2012 Tienhaarankuja 12 A 6, 05820 Hyvinkää säilyttää. Muista HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE JÄSENILLEMME! Hyvinkään Reumayhdistys ry toivottaa jälleen kaikille

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 4/2017

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 4/2017 1/6 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Jäsenkirje 4/2017 Kuusmiehentie 10 A 2 Marraskuu 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat(at)kolumbus.fi Toivon tähti Adventti tarkoittaa tulemista.

Lisätiedot

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä TOIMINTAOHJELMA 1.6.-7.6.2015 PALVELUKESKUS AVOINNA; MA-TO 7.30-15.00, PE 7.30-15.00 ja LA 7.30-12.00 PALVELUKESKUS SIIRTYY KESÄAIKAAN! SULJEMME 1.6.-30.8. MAANANTAISTA PERJANTAIHIN KLO 15.00. Maanantaina

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry 1 Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry Kuusmiehentie 10 A 2 00670 Helsinki Jäsenasiat puh. 050 567 6039 psso.jasenasiat@kolumbus.fi Jäsenkirje 5/2014 lokakuu Hyvät sisaret ja veljet! Anna kaverisi loistaa. Näin

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä Toimintakalenteri Marraskuu-Joulukuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki 1 Sisällysluettelo Suvivirsi...3 Seurakunta verkossa.4 Tervetuloa kirkkoon jumalanpalvelukset.5 Retkiä, seuraa, soppaa.6 Konsertteja.8 Lasten kesäkurssit ja retki..12 Apua ja tukea elämään...12 Anna palautetta

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Syksyn muut muksukirjastopäivät ke 9.9. 7.10. 4.11. 2.12. Merkkaa kalenteriin.

Syksyn muut muksukirjastopäivät ke 9.9. 7.10. 4.11. 2.12. Merkkaa kalenteriin. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen - Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 7/2015 9.8.2015 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja 12

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 Toimintaa joulu tammikuussa 2018 & 2019 JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 7.10. klo 10.00 to 6.12. klo 10.00 su 9.12. klo 10.00 su 16.12. klo 10.00 su 23.12. klo 10.00 ma 24.12. klo

Lisätiedot

Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu

Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu Kuva: Pixabay/Hans Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu 2019 www.kotka-kyminseurakunta.fi Jumalanpalvelukset - To 2.5. klo 18 Arjen hengähdys -rukoushetki ja ehtoollinen - Su 5.5. klo 10 Messu Vox Consolationis

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

JOULUKUU Tervetuloa! Puh

JOULUKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS Syyskuu 2016 NAANTALIN SEURAKUNTA Syksyn toimintaa Velkualla Messu kirkossa su 11.9. klo 16.30. Risto Räty ja Tiina Lustig Kummelissa: Ehtoollishartaus ke 14.9. ja 12.10. klo 17. Marja Saantola ja Reini

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Sururyhmät syksyllä 2019

Sururyhmät syksyllä 2019 Sururyhmät syksyllä 2019 Läheisen ihmisen kuolema järkyttää ja koskettaa. Jokainen meistä suree omalla tavallaan ja oman aikansa. Kukaan muu ei voi määrätä, mitä, milloin ja miten pitäisi tuntea. Toipuminen

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

CCI-sanomat 5 19.8.2014

CCI-sanomat 5 19.8.2014 Kyösti Meriläinen Aihe: VL: CCI-sanomat 4 / 28.7.2013 CCI-sanomat 5 19.8.2014 CCI-sanomat uudistuu Turun tuomiokirkon poika- ja koulutuskuoro Turun konservatorion poikakuoromuskari CCI-sanomissa tiedotetaan

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2017

UUTISKIRJE HELMIKUU 2017 UUTISKIRJE HELMIKUU 2017 Satutunti Tervetuloa helmikuun satutunnille tiistaina 7.2.2017 klo 9.30. Isommilta ryhmiltä toivomme ennakkoilmoittautumista. Anne Bürkland puh. 09 8393 0805 anne.burkland@vantaa.fi

Lisätiedot

HELMIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna:

HELMIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna: Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat

28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat NAVIGOINTIA PARISUHTEESSA 28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat ulkoiset tekijät 23.11. Love Boat Seksuaalisuus parisuhteessa

Lisätiedot

Lakeudenportin opisto Ilmoittautumiset netissä www.alavus.fi>kansalaisopisto>ilmoittautuminen

Lakeudenportin opisto Ilmoittautumiset netissä www.alavus.fi>kansalaisopisto>ilmoittautuminen Maalis/2015 Töysän 4H yhdistys ry:n VUOSIKOKOUS ke 11.03.2015 alk. klo 18.30 Iivarin koulun ruokasalissa Ohjelmassa nuorten palkitsemiset sekä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tilaisuuden alussa mehu-

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko.

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko. SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallituksen jäsenet 2 Jäsenedut 3 Hoitovuorokausikorvaus 3 Kuntoutus/Kurssitoiminta 4 Tukihenkilötoiminta 5 Keskusteluillat 6 Osaston toiminta 7 Liikuntaa syöpäpotilaille 8 Yhteystiedot

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

Kinaporin palvelukeskus Tapahtumakalenteri

Kinaporin palvelukeskus Tapahtumakalenteri Kinaporin palvelukeskus 10.6.2016 Tapahtumakalenteri Pe 10.6. Virkeänä kohti viikonloppua -tuokio klo 14 Ma 13.6. Tanssit klo 13, Rami s band Ti 14.6. Ulkoilupäivä Pihlajasaaressa. Lähtö Kinaporin aulasta

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! 1 Tervetuloa rippikouluun! Tässä on sinulle tietoa ryhmäsi kokoontumisista ja muita rippikouluun liittyviä ohjeita. 2 Olet ryhmässä Päivärippikoulu 1 Päivärippikoulu on maksuton Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 29.4.2016 kahdelle viikolle on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html. KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5.

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12 Kuukausitiedote huhtikuu 2013 Turuntie 12 Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 2 23.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Päivitettyä tietoa Nuuksion harjoituksesta ja esiintymisestä 2. Aapine-levy 3. Kuvapankki 4. Kirjoituksia Israelin-matkaraporttiin! 5. Allergia-, ruokavalio-

Lisätiedot

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät 2018 Tervetuloa Vauvakerho kokoontuu perjantaisin klo 10 11.30 takkahuoneella (E-ovi). Tervetuloa aamukahville. Kerhossa tapaat toisia vanhempia ja pääset

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

Jotta osaamme varata ruokaa kaikille, pyydämme ilmoittautumaan juhliin viimeistään

Jotta osaamme varata ruokaa kaikille, pyydämme ilmoittautumaan juhliin viimeistään Tammikuu 2016 ITSENÄISYYSPÄIVÄJUHLA VELKUALLA SUNNUNTAINA 6.12.15 SANAJUMALANPALVELUS KIRKOSSA 11.00 Pirkko Tavio, Leena Flander ja Reini Koivusalo Kunniakäynnti sankarihaudoilla ja seppeleenlasku JUHLA

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Akaan srk:n riparivuosi 2017

Akaan srk:n riparivuosi 2017 Akaan srk:n riparivuosi 2017 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistys ry Hallituksen kokous Laaksola 9.12.2014 klo 17.30 PÖYTÄKIRJA nettiversio PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaaminen Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4 / 2014

JÄSENTIEDOTE 4 / 2014 JÄSENTIEDOTE 4 / 2014 Kuva Jaana Boström: Alastaro 3.10.2014 Tuttujen tuvan edustalta Kuva Jaana Boström: Toimiston kaktus keräsi voimaa taloyhtiön pihalla aidan vieressä ja 23.10.2014 kukinta oli todella

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET PÄIVYSTYSAJAT TOIMISTOLLA Kuukauden ensimmäinen maanantai klo 12.00-14.00

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ SYKSYN ohjelma 2015 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340

Lisätiedot

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu marraskuulla 2017

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu marraskuulla 2017 PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu marraskuulla 2017 30.10. maanantai klo 12.30 Yhteislaulua; Jorma Peltola & Hannu Hiironmäki klo 14 Asiakasohjaajan info- ja keskustelutilaisuus ryhmätilassa 31.10. tiistai

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Viikko 45 (2.11.-8.11.) Ma 2.11. - Klo 9-14 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

Toimintakalenteri v. 2012

Toimintakalenteri v. 2012 Toimintakalenteri v. 2012 Tammikuu ke 4. Kuulolähipalvelua Nurmijärvellä klo 14.00-15.00 Nurmijärven kunnantalo, Keskustie 2 B to 5. Kuulolähipalvelua Klaukkalassa klo 10.00-11.00 Klaukkalan kirkon tiloissa,

Lisätiedot

TAPAHTUMIA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 1.ADVENTISTA LOPPIAISEEN

TAPAHTUMIA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 1.ADVENTISTA LOPPIAISEEN Kannen Tuomiokirkon kuva: Hannu Korhonen Muut kuvat: Pixabay ja Kirkon kuvapankki TAPAHTUMIA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 1.ADVENTISTA LOPPIAISEEN 2.12. 1. Adventtisunnuntai klo 10 Messu, Tuomiokirkon kamarikuoro

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Adventti on odotuksen aikaa

Adventti on odotuksen aikaa KERTSI 3/2012 Tässä Kertsi -lehdessä kerrotaan 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä joulunajan tapahtumista, kerhoista ja kursseista talvella Pakilan seurakunnassa. Kertsi-lehti varhaisnuorisotyö

Lisätiedot

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen.

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen. JÄSENKIRJE 1/2018 Muista jäsenmaksu Hyvä Me haapavetiset ry:n jäsen Alkanut vuosi 2018 on yhdistyksen 38. toimintavuosi. Vuosikokous pidettiin 13.3.2018 Sirkka ja Seppo Larun kotona Espoon Vallikalliossa.

Lisätiedot