Uusi Aika on suunta tulevaisuuden rakentamiselle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uusi Aika on suunta tulevaisuuden rakentamiselle"

Transkriptio

1 UUSI AIKAUA 2014

2 2

3 Uusi Aika on suunta tulevaisuuden rakentamiselle E toiveita kuunnellen ympäri maailmaa toimittua kologinen ja terveellinen puurakentaminen on Suomessa ja maailmalla vahvassa myötätuulessa. Haluamme rakentaa kotimme mahdollisimman vähän uusiutumattomia luonnonvaroja kuluttaen pyrkiessämme kohti ekologisempaa ja terveellisempää huomista. Me Kontiolla olemme jo vuosikymmeniä uskone, tä suomalainen puu on paras mahdollinen raaka-aine sekä pienrakennuksiin tä julkisiin rakennuksiin. Talojen ja huviloiden lisäksi riskittömän ja sisäilman laadultaan huippuluokkaa olevan hirsirakenteen kysyntä on lisääntynyt myös julkisiin rakennuksiin, mm. päiväkoteihin, kouluihin ja toimistorakennuksiin. Nyt ilmassa on vahvasti hirsitalon uuden tulemisen tuntua. hirsirakennusta ovat optane meille paljon, mutta haluamme edelleen kehittyä ja tarjota asiakkaillemme entistäkin monipuolisemman ja laadukkaamman tuote- ja palvelukokonaisuuden. Hirsirakentamisen markkinajohtajana haluamme osaltamme näyttää suuntaa tulevaisuuden rakentamiselle. Tarjoamme asiakkaillemme tänään ja tulevaisuudessa vain parasta, heidän tarpeitaan vastaavia terveellisiä ja turvallisia koteja. Olemme ottane haasteen vastaan ja tässä on uusin saavutuksemme Sinua varten ajateltu, tutkittu, kehitty ja tuottu ekologinen ja edistyksellinen Uuden Ajan Kontio-mallisto. Kontion toimintatapa on selkeä: Jalostamme parhaan pohjoisen puun tukista valmiiksi lopputuotteeksi uusimmalla teknologialla ja korkealla ammattitaidolla, tarkasti asiakkaidemme Tervuloa tutustumaan! Jalo Poijula toimitusjohtaja, Kontiotuote Oy 3

4 Tervuloa tutustumaan tulevaisuuden asumiseen jo tänään! UUDEN AJAN KONTIO RAKENNA TULEVAISUUDEN KOTI JO TÄNÄÄN! Maailma ympärillämme muuttuu yhä kiihtyvällä vauhdilla. Nämä muutoks vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme ja muuttavat myös asumiseen liittyviä tarpeitamme. Me Kontiolla seuraamme tätä muutosta tarkasti niin Suomessa kuin myös maailmalla. Haluamme, tä jokainen toimittamamme rakennus vastaa asiakkaidemme nykyisiä toiveita ja lisäksi ennakoivat niitä asumisen muutoksia, joita tulevaisuus tuo tullessaan. UUDEN AJAN KONTIO KODIKSI TAI VAPAA-AIKAAN Tässä uutuusmallistossamme esittelemme sekä taloja tä vapaa-ajan asuntoja. Vaikka näissä rakennuksissa on tilaratkaisuissa ja kokoluokissa huomattaviakin eroja, niin myös yhdistäviä tekijöitä löytyy: Haluamme tarjota parasta; kauniin, terveellisen, turvallisen ja toimivan kodin tai vapaa-ajan asunnon. Uuden Ajan Kontiosta löydät monta nämä toive täyttävää vaihtoehtoa! TYYLIKÄSTÄ ULKONÄKÖÄ JA TOIMIVIA TILARATKAISUJA Uuden Ajan Kontio on arkkitehtuuriltaan, tilaratkaisuiltaan ja sisustukseltaan kaunis, moderni ja ajattoman tyylikäs. Siinä on kaikki mitä nykyaikaiseen, toimivaan ja ekologiseen tulevaisuuden kotiin tarvitaan. Malliston tilaratkaisut on suunniteltu erityisesti asumismukavuutta, toimivuutta ja helppoa kalusttavuutta ajatellen. Huonilojen jäsentely on selkeää ja jokainen rakennus muodostaa hyvin toimivan kokonaisuuden. Mallistosta löytyy persoonallisuutta, yksilöllisyyttä ja myös ylellisyyttä. Korkeat huonilat, isot ikkunapinnat ja laajat t ovat olennainen osa uutuusmallien arkkitehtuuria. TERVEELLINEN JA EKOLOGINEN Kontion määrätioinen tutkimus, tuotekehitys ja uusin teknologia takaavat, tä kotisi on kestävä, terveellinen ja ekologinen. Hengittävä hirsirakenne tasaa tehokkaasti sisäilman kosteus- ja lämpötilavaihteluja. Valitsemalla Kontio-hirsitalon varmistat perheellesi parhaan mahdollisen sisäilman. Hirsitalossa on hyvä hengittää! Pidätämme oikeuden tuotekehitysmuutoksiin ja mahdollisuuden vaihtaa jokin tuote toiseen vastaavanlaatuiseen. Tässä esitteessä annut tiedot koskevat vain tämän esitteen malleja. Malliston rakennusten pinta-alat on lasktu siten, tä ulkoseinämateriaalina on käytty 205 mm lamellihirttä. Pohjapiirroksissa ilmoitut mitat ovat hirren keskeltä keskelle -mittoja. Tuotekehityksemme on jatkuvaa, joten esitteen valokuvat, mallinnoks tai pohjakuvat saattavat poika nykyisestä vakiomallistamme. Jos malliston malli toteutaan pyöröhirrellä, niin rakennuksen arkkitehtuuri tai tilaratkaisut saattavat joiltakin osin poika mallin pohjakuvasta tai mallinnuksesta / valokuvasta. Lisätioja saat Kontio-myyjältä. 4

5 ONNEA UUTEEN KOTIIN! SISÄLTÖ Aurinkomsä A ja B sivut 6-8 Kariluoto sivu 9 Merikallio sivu 10 Laajasalo sivu 11 Saraniemi A ja B sivut Rakennatko talon vai loma-asunnon? sivut Lehtisaari sivut Kuusisaari sivut Tuohisaari sivut Ajatuksia hirsirakentamisesta sivut

6 UUSI AIKA AURINKOMETSÄ A Kontio Aurinkomsä A on koti ihmiselle, joka kaipaa tasokkuutta, toimivuutta, tilaa ja valoa. Se on uusinta muotoilua edustava tulevaisuuden koti, jonka olemus tiivistyy upean valoisaan ja ilmavaan olohuone-keittiöön. Korkea oleskelutila on suunniteltu kodin toiminnalliseksi yhdessäolon keskukseksi. Sen katseenvangitsijana toimii ympäröivä maisema, joka tulvii sisään lattiaan saakka ulottuvien suurten ikkunoiden ja yläikkunoiden ansiosta. Tyyliltään Kontio Aurinkomsä A- ja B-mallit sopivat hyvin suomalaiseen taajamaympäristöön. HUONEISTOALA 164 KERROSALA 178 Aurinkomsän muunnosmalli on esittelykohteena Vaasassa kevääseen 2015 asti. Lisätioja saat Kontio-myyjältäsi. Katso lisää valokuvia ja video 6 Mallien hintatiedot löydät erillisestä hinnastosta, tai lähimmältä Kontio-myyjältäsi. Valokuvat asiakkaiden muunnosmalleista.

7 AURINKOMETSÄ A 1: ke 3800 oh+ruok 4400 wc khh tekn wc pe s

8 UUSI AIKA AURINKOMETSÄ B HUONEISTOALA 119 KERROSALA 130 OMETSÄ B Asiakkaan muunnosmalli Ilmava ikkunoiden kehystämä olohuonekeittiö on myös Kontio Aurinkomsä B:n kodin sydän. Avaran oleskelutilan suur ikkunat antavat valoa sekä tuovat luonnon ja maiseman lähelle. Suur makuuhuone runsaine säilytystiloineen, aktiiviseen arkeen oh+ruok ke 2800 suunniteltu kodinhoitohuone sekä saunaosasto, jonka kylpyhuoneesta on suora käynti vilvoittelulle, kutsuvat asukkaitaan viihtymään. pe+wc 6800 wc khh tekn s 4800 AURINKOMETSÄ B 1: Mallien hintatiedot löydät erillisestä hinnastosta, tai lähimmältä Kontio-myyjältäsi. Valokuvat asiakkaiden muunnosmalleista.

9 UUSI AIKA KARILUOTO HUONEISTOALA 114 +TEKN. 3 KERROSALA 128 UOTO 8 m2 4 + tekn 3 m Kontio Kariluoto on moni-ilmeinen yksikerroksinen koti elämän eri vaiheisiin. Käytännöllinen pohjaratkaisu myötäilee arjen vaatimuksia. Lasten makuuhuoneisiin kulku tapahtuu suoraan tekn s khh pe+wc ruok ke 3650 tk korkea tila oh wc 9850 eisestä ja vanhempien makuuhuone sijaitsee hieman erillään, mutta kuitenkin pienten lasten hoitamista ajatellen tarpeeksi lähellä. Olohuoneen iso, kulmaan astuva ikkunaryhmä mahdollistaa ympäröivän maiseman ihailun jo hi taloon sisälle astuttaessa. Katulle lle pääsee niin olohuoneesta kuin omaan rauhaan sijoitulta saunaosastoltakin. Rakennus soveltuu niin taajamaan kuin haja-asutusseudullekin. KARILUOTO 1:

10 UUSI AIKA LLIO A (lh205) = 159, = 145,5 MERIKALLIO A HUONEISTOALA 145,5 KERROSALA 159,5 auki alas aula wc(+pe) 7100 MERIKALLIO A (lh205) KA 101, = 159,5 HA 86, = 145,5 Merikallio saatavana myös ilman autokatosta. Katso Kontio Merikallio A on kaksikerroksinen, tyylikkään pelkistty ja tilava kaupunkikoti isommallekin perheelle. Ikkunoiden ja huonilojen sijoittelu luo asumiseen järjestystä ja arjen ylellisyyttä. Makuuhuone sekä tilava pesuhuone-wc on rauhoittu yläkertaan, josta on näköyhteys alakerran avaraan ja korkeaan olohuoneeseen. Saunaosasto sijaitsee omassa siivessään eistilojen läheisyydessä. Kodinhoitohuoneeseen on käynti suoraan ulta, mutta myös olohuoneen yhteydessä olevalta isolta katulta lta. Malli on saatavissa autokatoksen kanssa tai ilman auki ylös oh ruok ke 7100 auki alas aula wc(+pe) s khh /työh. ak pe(+wc) wc tk jäte MERIKALLIO A 1: Mallien hintatiedot löydät erillisestä hinnastosta, tai lähimmältä Kontio-myyjältäsi. Valokuvat asiakkaiden muunnosmalleista.

11 UUSI AIKA LAAJASALO HUONEISTOALA 129 KERROSALA Kontio Laajasalo on moderni ja ylellinen koti kaupunkiasumiseen näyttävä korkea tila vh 3600 rakennus vaativaankin makuun. Korkeat tilat ja isot maisemaikkunat olohuoneessa ja keittiössä tekevät siitä avaran ja valoisan. Huonilat ovat selkeitä ja hel- ke+ruok oh posti kalusttavissa. Luksusta arkeen tuovat vanhempien makuuhuoneen aula khh suuri vaatehuone ja saunaosasto, josta löytyvät vastakkain istuttavat laute. Tasapainoisen ja vaikuttavan olemuksen Kontio Laajasalolle antavat sen suur wc tk työh. pe+wc s t; aamu keittiön yhteydessä ja iltapäivä saunaosaston yhteydessä. LAAJASALO 1:

12 UUSI AIKA SARANIEMI A HUONEISTOALA 117 KERROSALA 127 Persoonallinen Kontio Saraniemi A tarjoaa asumisen mukavuutta ja ylellisyyttä erityisesti silloin, kun halutaan nauttia ympäröivän maiseman näkymistä parhaalla mahdollisella tavalla. Näyttävä kulmaerkkeri, sen isot ikkunat ja korkea oleskelutila luovat rakennuksen omaperäisen ilmeen, mutta tuovat myös runsaasti valoa ja avaruutta sisätiloihin. Kontio Saraniemi A -mallissa rakennuksen hyvin jäsennellyt toiminnot, ylellinen keittiö ja oleskelutilat, runsaat säilytystilat sekä omaan rauhaan sijoittu saunaosasto tuovat asumisen mukavuutta koko perheelle. Saraniemi A SARANIEMI B 1:100 UUSI AIKA LOMA-ASUNTO SARANIEMI B HUONEISTOALA 80,5 KERROSALA 88,5 oh korkea tila s pe khh 1500 ruok 3000 wc Kontio Saraniemi B on saman teeman ke variaatio, joka sopii sellaisenaan pienemmän perheen tarpeisiin tai vaikkapa vapaa-ajan asunnoksi. Eri puolelle rakennusta sijoittuvat t mahdollistavat auringonvalossa 2150 vh 8600 kylpemisen pitkin päivää Mallien hintatiedot löydät erillisestä hinnastosta, tai lähimmältä Kontio-myyjältäsi. Valokuvat asiakkaiden muunnosmalleista.

13 SARANIEMI A 1: ruok ke s khh pe+wc vh korkea tila oh aula 2000 wc

14 POHDI TARKASTI Rakennatko talon vai lomaasunnon? KÄYTTÖTARKOITUS RATKAISEE MIKKO LÖF suunnittelupäällikkö Kontiotuote Oy Uud rakennusten energiatehokkuusmääräyks astuivat voimaan Suomessa Hirsitoimiala teki viranomaisten kanssa tiivistä yhteistyötä lain valmisteluvaiheessa ja hirsirakennusten ekologis erityispiirte ovatkin selvästi ja järkevästi huomioituna määräyksissä. Määräysten mukaisesti rakennuks jaaan pientaloihin ja käyttötarkoituksen mukaisesti erityyppisiin loma-asuntoihin. Näille molemmille tuoteryhmille määräyksistä löytyvät selvät ohje ja raja-arvot. Rakennushankkeen alkuvaiheessa, mielellään jo ennen tontin hankintaa, sinun on hyvä keskustella asiantuntijan kanssa määräysten pääkohdista. Jos sinulla on jo tontti, niin selvitä tarkasti alueen kaavamääräyks. Näiden lähtötiojen ja toiveittesi pohjalta voimme tarjota sinulle hi oikeat tuote- ja rakennevaihtoehdot. Talojen ja loma-asuntojen teknis ratkaisut poikkeavat huomattavasti toisistaan. Nämä ratkaisut vaikuttavat olennaisesti myös rakennushankkeen kustannuksiin. Rakennus tehtynä loma-asunnoksi on huomattavasti edullisempi kuin sama rakennus talorakenteilla! KONTIO-TALO ON TUTKITUSTI TIIVIS JA ENERGIATEHOKAS Uusissa määräyksissä energiatehokkuutta arvioidaan yksittäisten rakenteiden sijaan talon Luokka 1: Pientalot kokonaisenergiatarkasteluna. Tässä tarkastelussa rakennusteknisten asioiden lisäksi myös talon ja majoituselinkeinon harjoittamiseen tarkoitut loma-asunnot energia- ja LVIS-ratkaisut ovat isossa roolissa. Kontio on jo pitkään tehnyt määrätioista tuotekehitystä talojen energiatehokkuuden parantamiseksi. Viime vuosina olemme tiivistäne yhteistyötämme LVIS-toimialan kanssa ja nyt voimmekin tarjota asiakkaillemme kokonaisratkaisut, jotka täyttävät hyvin kiristyne energiatehokkuusvaatimuks. Teemme jokaisesta Kontio-talosta rakentamisen loppuvaiheessa tiiviysmittauksen, jonka avulla varmistaan rakenteiden tiiviys. Tiiviysmittausraportin perusteella voitte päivittää rakennuksenne energiatodistuksen. Kontio-talo on siis tutkitusti tiivis, energiatehokas ja laadultaan huippuluokkaa! MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LOMA-ASUNTO 2012 energiatehokkuusmääräyks eivät koske Luokka 2: Rakennus, jonka luokkien 2 ja 3 rakennuksia eli tällöin asiakas voi lämmin nto-ala max. 50 m 2 vapaasti valita perheensä tarpeisiin parhaiten Luokka 3: Loma-asunto, ei sopivat teknis ratkaisut. kokovuotiseen käyttöön tarkoittua lämmitysjärjestelmää Luokassa 3 voidaan hyvin toteuttaa loma-asunto, Luokka 4: Yksityiskäyttöön joka on kesäkauden lisäksi käytössä myös tarkoittu loma-asunto, jossa satunnaisesti talviaikaan, mutta rakennukseen ei kokovuotiseen käyttöön suunniteltu lämmitysjärjestelmä suunnitella täysimittaista lämmitysjärjestelmää. Tällainen olisi esimerkiksi talvella ylläpitolämpötilassa (esim. 10 C) oleva loma-asunto, jonka lämpötilan voi nopeasti nostaa esim. tulisijan avulla oleskelulämpötilaan. Pelkkä tulisija, rakennuksen varustelutaso tai sähköistys eivät siis välttämättä edellytä, tä rakennus mitoitaan talojen energiamääräysten mukaisesti. Luokassa 4 yksityiskäyttöön (ei vuokrauskäytössä) tulevan loma-asunnon lämmitysjärjestelmä voi olla myös suunniteltu täysin kokovuotiseen käyttöön, mutta sen energiamääräysvaatimuks ovat huomattavasti talojen määräyksiä lievemmät. Näin rakentamiskustannuks ovat käyttötarkoituksen mukaisella järkevällä tasolla. Esimerkiksi hirsiseinä vahvuudeksi luokassa 4 riittää 135 mm lamellihirtemme. Käytännössä kysymys voi kuulua esimerkiksi näin: Käytätkö loma-asunnon rakentamiseen vai euroa? KONTIO-MYYJÄ AUTTAA JA OPASTAA: Kontio-myyjät ovat ammattilaisia, jotka ovat saane uusiin energiamääräyksiin liittyvän koulutuksen ja lisäksi heidän apunaan toimivat Kontion tehtaan energiaasiantuntijat. Ota siis jo rakennushankkeen alkuvaiheessa yhteyttä lähimpään Kontio-myyjääsi. Hän auttaa ja opastaa sinua valitsemaan oikeat teknis ratkaisut unelmiesi taloon tai loma-asuntoon! Lisätioja energiamääräyksistä saat myös: Ympäristöministeriö Kontio Usva B Käytätkö tämän loma-asunnon rakentamiseen vai euroa? 14

15 UUDEN AJAN LOMA-ASUNTO ON TYYLIÄ JA TUNNELMAA K un sain Iso-Lehtisaaren pohjaratkaisun tarkasteltavakseni, miellyin sen avaruuteen sekä toimivuuteen, kutsuvaan tilaan. Hirsirakennuksen seinien vankka tunnelma rytmittynä suurten, selkeiden maisemaan avautuvien ikkunoiden kanssa herättivät intoa kokonaisuuden muodostamiseen. Mieltymykseni käsitellä luonnonmateriaaleja löysi taas paikkansa. Seinien vaalea, luonnollinen sävy oli sisustuksen lähtö, ydin. Suurten ikkunoiden tummanharmaat raamit ryhdistävät ja tuovat modernia pilktä. Hirsiseinien omalle raitarytmille halusin jättää tilaa vähäisillä, harkituilla muodoilla ja materiaaliyhdistelmillä. Aidot, laadukkaat materiaalit tuntuivat selkeiltä valinnoilta. Helppohoitoiseen laattalattiaan poimin sävyn luonnosta, kallionharmaan. Keittiöön ja muihin kiintokalusteisiin valitsin sileitä vähäeleisiä pintoja mattamaalattuna, kevyesti taitulla sävyllä. Mitä sopivin paikka mallistoni uusimmalle, vähäeleiselle Valanti-keittiömallille Viiva. Huonekalujeni selkeät muodot tukivat muodostuvaa kokonaisuutta. Valitsin ruoka- ja sohvapöytään, kaappiin ja tasoon valkoisen mattamaalin pehmeästi kirkastamaan tilaa. Irtoverhoiltujen istuimien rennot, tarkoituksellisen ryppyis, pellavais verhoilukankaat ottivat harppauksen tavoiteltuun tunnelmaan. Uusille villamatoilleni annoin kokonaisuuden ehdoilla selkeän raitateeman. Juuri tekstiilien luonne ja reippaat raidat sekä ruudut viimeistelevät tämän kodin modernin, pohjoisen kodikkuuden. KIRSI VALANTI sisustussuunnittelija Valanti Oy 15

16 UUSI AIKA LOMA-ASUNTO ISO-LEHTISAARI A HUONEISTOALA 93,5 KERROSALA 103 Iso-Lehtisaari A asiakkaan muunnosmalli Iso-Lehtisaari on esittelykohteena Kontion näyttelyalueella Nurmijärvellä. Katso lisää valokuvia ja video Molemmat pohjavaihtoehdot on saatavana korotulla pulptikatolla (Iso-Lehtisaari) tai tasaisella pulptikatolla (Lehtisaari). Katso Kontio Iso-Lehtisaari A on upea ja käytännöllinen loma-asunto, oh pe s joka luo ensiluokkais puitte koko perheen viihtymiselle. Mallissa on valoisa ja tilava einen, suur makuuhuone sekä iso olohuone-keittiö. Olohuoneeseen lisää ilmavuutta tuo nouseva ke+ruok khh 6600 pulptikatto, joka yhdessä maisemaikkunoiden kanssa saa tilan tuntumaan huomattavasti suuremmalta, tila tuntuu jatkuvan ulos luontoon wc ISO-LEHTISAARI A 1: Mallien hintatiedot löydät erillisestä hinnastosta, tai lähimmältä Kontio-myyjältäsi. Valokuvat asiakkaiden muunnosmalleista.

17 UUSI AIKA LOMA-ASUNTO LEHTISAARI B HUONEISTOALA 93,5 KERROSALA 103 B Lehtisaari A 3700 Kontio Lehtisaari on moderni, ylväs ja edustava vapaa-ajan asunto Olohuoneen katseenvangitsijana toimii suurten ikkunoiden siivittämään maisemaerkkeriin sijoittu takka. Keittiö on nykyaikainen ja helppotoiminen, sieltä on myös kulkuyhteys olohuoneeseen ja katulle ruokate rassille. Koko julkisivun mittainen antaa Kontio Lehtisaari -mallille sen viimeistellyn ja näyttävän olemuksen. oh ke+ruok pe+wc LEHTISAARI B 1:

18 UUSI AIKA LOMA-ASUNTO ISO-KUUSISAARI A HUONEISTOALA 86 KERROSALA 96 Iso-Kuusisaari A oh+ruok 5600 Molemmat pohjavaihtoehdot on saatavana korotulla pulptikatolla (Iso-Kuusisaari) tai tasaisella pulptikatolla (Kuusisaari). Katso Tässä vapaa-ajan asunnossa viihdytään yhdessä ja nautitaan 3200 rakennusta ympäröivästä maisemasta, joka avautuu hi eisestä tuoden valon ja luonnon sisälle. Wc on rauhoittu omaan syvennykseensä yleisistä tiloista erilleen eisen ja makuuhuoneiden tuntumaan. Kylpylätunnelmaa tähän loma-asuntoon wc ke pe 3900 luo lasiseinä saunan ja kylpyhuoneen välillä, joten saunasta on näköyhteys kylpyhuoneeseen ja edelleen ulos maisemaan. s khh ISO-KUUSISAARI A 1: Mallien hintatiedot löydät erillisestä hinnastosta, tai lähimmältä Kontio-myyjältäsi. Valokuvat asiakkaiden muunnosmalleista.

19 UUSI AIKA LOMA-ASUNTO KUUSISAARI B HUONEISTOALA 86 KERROSALA 96 B Kuusisaari A Kontio Kuusisaari on tyylikäs ja moderni vapaa-ajan asunto. Suur, kolmeen ilmansuuntaan avautuvat osin katut - ja tilat antavat loistavat mahdollisuuden ympäröivän luonnon ihailemiseen. Väljissä makuuhuoneissa on paitsi ihastuttavat kulmaikkunat myös oh+ruok paljon säilytystilaa. Kontio Iso-Kuusisaari -mallissa tupakeittiön ja ruokailutilan kokoa on kasvattu kattoa korottamalla, mikä avartaa tilaa ja luo arkkitehtonista ilmtä pe+wc 3900 ke KUUSISAARI B 1:

20 UUSI AIKA LOMA-ASUNTO TUOHISAARI A,B,C HUONEISTOALA 75 KERROSALA 83 A LH Tuohisaari B Kontio Tuohisaaressa yhdistyvät näyttävä ulkonäkö ja toimivat pohjaratkaisut. Pohjavaihtoehtoja on tarjolla kolme, mikä mahdollistaa niin tontin olosuhteiden kuin perheen toiveiden huomioimisen loma-asun- oh s non toteutuksessa. Jokaisen variaation kokonaisuuden kruunaa valoisa olohuone näyttävine ikkunaerkkereineen, mutta jokaisessa mallissa on omat ominaispiirteensä. A-mallin Tuohisaaressa pääs nauttimaan ke+ruok pe rentouttavasta saunan lämmöstä, kun taas B-mallin mittava keittiöolohuone -yhdistelmä tarjoaa tilaa suuremmallekin seurueelle. Kontio Tuohisaari C-mallissa puolestaan on runsaasti säilytystilaa erillisen 1800 vaatehuoneen ansiosta. wc 7100 TUOHISAARI A 1: Mallien hintatiedot löydät erillisestä hinnastosta, tai lähimmältä Kontio-myyjältäsi. Valokuvat asiakkaiden muunnosmalleista.

21 TUOHISAARI C LH 135 KA 81,5 HA TUOHISAARI B 1:100 TUOHISAARI C 1: pe+wc ke+ruok oh ke+ruok oh 1800 pe+wc tekn vh

22 Sitä parempi, mitä enemmän rakennuksissa käytään puuta. Puu on rakennusmateriaalina poikkeuksellinen, sillä toisin kuin kaikki muut rakentamiseen käytyt materiaalit, puu on uusiutuvaa hakkuiden jälkeis msänistutuks turvaavat rakennusmateriaalin riittävyyden meidän jälkeemme tuleville sukupolville. Samalla puu on rakennusmateriaalina ainutlaatuinen siksi, tä se on kasvunsa aikana varastoinut itseensä hiiltä ilmakehän haitallisesta hiilidioksidista. Toisaalta puisten rakennusosien valmistus tuottaa jalostuksen sivutuotteiden kautta enemmän energiaa kuin mitä jalostuksessa kuluu, joten esimerkiksi hirsirakennuksen valmistus tuottaa käyttöömme uusiutuvaa energiaa. Niinpä ekologisesti ja maapalloa uhkaavan ilmastonmuutoksen kannalta on sitä parempi, mitä enemmän rakennuksissa käytään puuta. Puurakenteilla ja erityisesti massiivisilla puurakenteilla kuten hirrellä on rakennusten käyttäjien kannalta monia hyviä, puumateriaaliin itseensä liittyviä ominaisuuksia. Puurakennuksissa on miellyttävä äänimaailma ja massiivinen puu pystyy tasaamaan huoneilman kosteutta ja lämpöä; on lisäksi saatu viitteitä puun terveydelle myönteisistä vaikutuksista. Massiivis puurakente ovat turvallisia myös rakennusfysikaalisesti ja siten suotavia terveellisessä rakentamisessa. Hirsirakentaminen on meille suomalaisille tuttua, mutta ehkä liiankin tuttua, sillä estetisesti uusi hirsiarkkitehtuuri on ollut monesti turhankin perinteistä ja varovaista. Ilahduttavasti viime vuosina on kuitenkin nähty monia esimerkkejä hirren uudenlaisesta ja idearikkaasta käytöstä rakentamisessa. Energiatehokkuuden tavoittelun myötä on hirsijulkisivuja altu jälleen eristää ja verhota ulkoa, mikä antaa kiinnostavia sommittelumahdollisuuksia, kun eristäminen ja verhous tehdään vain osalle julkisivuista. Massiivinen puu hirsiksi työsttynä on arkkitehtuurin ja rakennuksen tunnelman kannalta vahva tekijä ja sen mahdollisuuksia soisin hyödynntävän. Oman materiaaliluonteensa kautta hirsi voi tuoda moderniinkin arkkitehtuuriin perinteen läsnäolon hyvin kauniilla tavalla. JOUNI KOISO-KANTTILA arkkitehtuurin professori, Oulun yliopisto 22

23 Aito puu on vahva tunnelmantekijä Hirren vaakaraidat ja puukuviot muodostavat jo sellaisenaan vahvan visuaalisen elementin ja taustan sisustukselle. Luonnonmukainen kaunis puu kaipaa kuitenkin rinnalleen rauhoittavia värejä ja levollisia pintamateriaaleja. Isot pinnat, kuten lattiapäällyste ja kiintokaluste, kannattaakin valita viisaasti. Mielestäni värimaailmaltaan rauhallinen kivilaatta sopii erityisen hyvin hirsirakennuksen lattiamateriaaliksi. Kaapistoissa puolestaan suosisin yksiväristä maalattua pintaa. Mielenkiintoista vaihtelua hirren rinnalle saadaan esimerkiksi yksittäisestä rapatusta seinästä. Tyylillisesti hyvä lopputulos sisustukseen syntyy aidoilla luonnonmateriaaleilla. Tekstiileistä puhdas pellava ja aito villa ovat erityisen hyviä hirren kumppaneita. Hirsiseinää voi myös hienovaraisesti elävöittää erilaisilla pintakäsittelyillä. Itseäni viehättää, mikäli käsittelyssä puun luonnollinen väri säilytään. Pidän myös harmaalla taituista seinän sävyistä. Toki voimakkaampia värejä harkitusti käyttämällä voidaan kokonaisuuteen tuoda piristävää vaihtelua. Onnistuneessa sisustuksessa kalustevalinnat ovat ratkaisevia: oikeankokois kaluste kannattaa valita suhteessa sisusttavaan tilaan. Kontion Uusi Aika -mallistossa rakennusten koot vaihtelevat isoista omakotitaloista sopuisan kokoisiin loma-asuntoihin. Hyvin miityllä kalusteiden valinnalla luodaan vankka perusta kodin sisustukselle, joka tuottaa iloa ja kestää vuosikymmenten ajan. KIRSI VALANTI sisustussuunnittelija, Valanti Oy 23

24 Lähimmän palvelevan Kontio-myyjäN löydät

Omakotitalot. Rakkaudesta kotiin

Omakotitalot. Rakkaudesta kotiin Omakotitalot Rakkaudesta kotiin 2 Lapponia on toteuttanut asumisen unelmia jo 25 vuotta! Lapponia House Oy:n syntyhistoria alkaa vuodesta 1973. Tuolloin Jouko Riihimäki perusti keittiö- ja hirsitalomyymälän

Lisätiedot

Helppoudesta. Mutkattomuudesta. Taloudellisuudesta.

Helppoudesta. Mutkattomuudesta. Taloudellisuudesta. MUUTTOVALMIS Hei! Tervetuloa muuttovalmiiden Ainoakotien pariin. Istu alas, ota mukava asento ja anna talounelmiesi lähteä lentoon. Kun se oikea koti osuu kohdalle, ota yhteyttä talomyyjäämme lähellä sinua.

Lisätiedot

TaloSuosikit Nyt plussaa myös Kimarasta!

TaloSuosikit Nyt plussaa myös Kimarasta! TaloSuosikit Nyt plussaa myös Kimarasta! Luonnollinen osa ekologista asumistapaa! 2 Katso talojen hinnat erillisestä hinnastosta. www.kimara.fi Miksi Kimara-hirsitalo? Hirsi on perinteinen, pitkäikäinen

Lisätiedot

energiaextra Newsletter s. 10

energiaextra Newsletter s. 10 Newsletter #2 2012 energiaextra s. 10 Suomen parasta myynti- ja suunnittelupalvelua s. 3 Lasiterassilla neljä vuodenaikaa s. 15 Esittelyssä kymmenen kodikasta talomallia s. 16 Suomen ammattitaitoisinta

Lisätiedot

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja.

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja. Rakentajan RAKENTAJAN TIETO Tieto Savon 2/2010 Messujakelu: Asuntomessut Kuopiossa 16.7.-15.8.2010 KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot

kevät-kesä 2008 Kotina Aurora Rauhala Kosketus Torni-Ainola Talvirakentajan Erikoisedut Kosketus New Yorkissa

kevät-kesä 2008 Kotina Aurora Rauhala Kosketus Torni-Ainola Talvirakentajan Erikoisedut Kosketus New Yorkissa ANNUSTALONEWS kevät-kesä 2008 Kotina Aurora Rauhala Kosketus Torni-Ainola Talvirakentajan Erikoisedut Kosketus New Yorkissa Me rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti kuitenkin Koteja. sisältö KANNUSTALO

Lisätiedot

www.omatalo.com 24.9.2009 15:38:31

www.omatalo.com 24.9.2009 15:38:31 www.omatalo.com Omatalon Classic-mallisto edustaa parasta suomalaista puutaloarkkitehtuuria. Classic-talot ovat täynnä ratkaisuja, jotka ihastuttavat silmiäsi ja tekevät Omatalossa asumisesta unelmiesi

Lisätiedot

Lakka Life. Ideaesite kodinrakentamiseen. Kolmen perheen unelma sivu 4 Lempäälän kaksi kotia sivu 10 Uusi Kivitalomallisto sivu 15

Lakka Life. Ideaesite kodinrakentamiseen. Kolmen perheen unelma sivu 4 Lempäälän kaksi kotia sivu 10 Uusi Kivitalomallisto sivu 15 Lakka Life Ideaesite kodinrakentamiseen Kolmen perheen unelma sivu 4 Lempäälän kaksi kotia sivu 10 Uusi Kivitalomallisto sivu 15 Ihmeellisen ihana kivikoti. Pääkirjoitus Jos suomalaiset voisivat itse valita

Lisätiedot

Tampereen Asuntomessut Esittelyssä Jämerä LOFTS

Tampereen Asuntomessut Esittelyssä Jämerä LOFTS mökki + Lifestyle-opas Pirkanmaan kesään 2012 Tampereen Asuntomessut Esittelyssä Jämerä LOFTS Sisällysluettelo www.decolight.fi Tekijät 4 Pääkirjoitus 5 Loft messuila 6 Viherseinät 10 Max-mukavuutta 12

Lisätiedot

Uusimaa 3/2012. ISSN 1237-7082 Yhdeksästoista vuosikerta Messuextra Loma-asuntomessut 25.6.- 8.7. 2012 Lappeenranta

Uusimaa 3/2012. ISSN 1237-7082 Yhdeksästoista vuosikerta Messuextra Loma-asuntomessut 25.6.- 8.7. 2012 Lappeenranta Uusimaa 3/2012 ISSN 1237-7082 Yhdeksästoista vuosikerta Messuextra Loma-asuntomessut 25.6.- 8.7. 2012 Lappeenranta Rakentajan Maailma Rakentajan Maailma Voisiko ajatella että siirrymme asumaan puutaloihin?

Lisätiedot

6VINKKIÄ KOTI JA SISUSTUS INSPIROIDU JA

6VINKKIÄ KOTI JA SISUSTUS INSPIROIDU JA 6VINKKIÄ Muotoilu ja design Ota käytettävyys suurennuslasin alle TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI Puukalusteet Tee huonekalusta uusi perheenjäsen Puutarha ja piha Minna Toivanen auttaa

Lisätiedot

Kodit. Kotiturva helpotti asunnonvaihtoa. Härmälänranta valmistautuu kesään Sivu 10. Ajassa Nyt Yrttipuutarha keittiössä tai parvekkeella

Kodit. Kotiturva helpotti asunnonvaihtoa. Härmälänranta valmistautuu kesään Sivu 10. Ajassa Nyt Yrttipuutarha keittiössä tai parvekkeella Lehti kodin etsijöille ja kodin löytäneille Kevät 2011 Kodit Kotiturva helpotti asunnonvaihtoa Sivu 9 Härmälänranta valmistautuu kesään Sivu 10 Ajassa Nyt Yrttipuutarha keittiössä tai parvekkeella Sisältö

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti SiivouS ja puhdas SiSäilMa

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti SiivouS ja puhdas SiSäilMa ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite Toukokuu 2008 koti ja ympäristö KoKonaiSvaltaiSta ajattelua Matalaenergiatalojen Suunnittelu SiivouS ja puhdas SiSäilMa HirSitaloSSa

Lisätiedot

Märkätilan vedeneristäminen

Märkätilan vedeneristäminen Märkätilan vedeneristäminen Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta. Sen tehtävä on estää veden haitallinen tunkeutuminen rakenteeseen kun rakenteen pinta kastuu. Kiilto vedeneristysjärjestelmälle

Lisätiedot

www.hbkivitalot.fi TYYPPITALOMALLISTO Tervetuloa kotiin!

www.hbkivitalot.fi TYYPPITALOMALLISTO Tervetuloa kotiin! www.hbkivitalot.fi TYYPPITALOMALLISTO Tervetuloa kotiin! Rakkautta kodissa vaalikaa! VIIDEN TÄHDEN MALLISTO HB Kivitalojen kivitalomallisto on syntynyt tarpeesta kehittää kivitalokonsepti, joka vastaa

Lisätiedot

www.kaleva.fi/koti Valoa tulvii eri ilmansuunnista

www.kaleva.fi/koti Valoa tulvii eri ilmansuunnista LAUANTAI 27. LOKAKUUTA 2012 41 www.kaleva.fi/koti Puhelin 050 5593 612 Sähköposti kotikaleva@kaleva.fi KotiYHTEYSTIEDOT: Kalevan vaihde 08 5377 111 Siivoa kasvihuone kesän jäljiltä kuntoon. Kasvihuoneesta

Lisätiedot

Kivestä muuraamalla viihtyisien ja kestävien asuinympäristöjen Informaatiolehti

Kivestä muuraamalla viihtyisien ja kestävien asuinympäristöjen Informaatiolehti Kivestä muuraamalla viihtyisien ja kestävien asuinympäristöjen Informaatiolehti 8 Ajankohtainen passiivitalo 14 Vapaavuori perää vaihtoehtoja 24 Rappauksella väriä ja ilmettä 27 Vanhojen tiilirakennusten

Lisätiedot

Hyvinkään seudun KOHDE

Hyvinkään seudun KOHDE LAATTOJA ERIKOISHINNOIN! VILLEROY & BOCH VARASTOLAATTOJA LATTIAAN JA SEINÄÄN! HUIMIA HINTOJA! PUKKILAN MALLISTOJA ESILLÄ alk. 2 00 /m 2 Uula Keittomaali Falunpunainen 37 50 Panu+ 87 50 9 ltr valkoinen,

Lisätiedot

Skanskan. pientalokodissa viihdytään

Skanskan. pientalokodissa viihdytään Kodit Lehti kodin etsijöille ja kodin löytäneille Talvi 2012 Skanskan pientalokodissa viihdytään Unelmien kaupunkiympäristöä suunnittelemassa BoKlok sopii useimpien kukkarolle Espoon Westendiin kohoaa

Lisätiedot

Messutalo. www.dekotalo.fi SUUNNITTELE UUSI KOTISI POHJA, JULKISIVU JA SISUSTUS UNELMIEN MUKAAN. Dekotalo tavallisen talon hinnalla!

Messutalo. www.dekotalo.fi SUUNNITTELE UUSI KOTISI POHJA, JULKISIVU JA SISUSTUS UNELMIEN MUKAAN. Dekotalo tavallisen talon hinnalla! OSA A 15 DEKOTALON ASUNTOMESSULEHTI: VANTAA 2015 SUUNNITTELE UUSI KOTISI POHJA, JULKISIVU JA SISUSTUS UNELMIEN MUKAAN Dekotalo tavallisen talon hinnalla! Huippusuosittu talomallisto www.dekotalo.fi www.dekotalo.fi

Lisätiedot

Valtio ei voi tehdä nyt mitään hokkuspokkustemppuja

Valtio ei voi tehdä nyt mitään hokkuspokkustemppuja Hinta 6,50 1 Pientalorakentamisessa on haasteita Pientalorakentaminen on kieltämättä aika haasteellisessa tilanteessa koko rakentamisketjun osalta, toteaa asuntoministeri Jan Vapaavuori. Rakentajan haaveet

Lisätiedot

www.kaleva.fi/koti Jätteet putkessa, pihat kunnossa Pihasuunnitteluun on tämänvuotisilla asuntomessuilla kiinnitetty hyvin runsaasti huomiota.

www.kaleva.fi/koti Jätteet putkessa, pihat kunnossa Pihasuunnitteluun on tämänvuotisilla asuntomessuilla kiinnitetty hyvin runsaasti huomiota. LAUANTAI 14. HEINÄKUUTA 2012 31 www.kaleva.fi/koti Puhelin 050 5593 612 Sähköposti kotikaleva@kaleva.fi KotiYHTEYSTIEDOT: Kalevan vaihde 08 5377 111 Keittiöremonttiin käytetään yleensä 4 000 8 000 euroa.

Lisätiedot

Median kohdetietoluettelo

Median kohdetietoluettelo Median kohdetietoluettelo Tulossa huikea asuntomessukesä! Asuntomessut Vantaalla on avoinna yleisölle 10.7. 9.8.2015 päivittäin klo 10 18. Lipunmyynti päättyy tuntia ennen sulkemisaikaa. Ilta-aukioloajat:

Lisätiedot

Fiksut ekoneliöt. Asuntomessut Tampereella 13.7. 12.8.2012 Kohde nro 22. Ei turhia neliöitä. Moderni kaupunkiasunto s. 3 Edullista asumista s.7. s.

Fiksut ekoneliöt. Asuntomessut Tampereella 13.7. 12.8.2012 Kohde nro 22. Ei turhia neliöitä. Moderni kaupunkiasunto s. 3 Edullista asumista s.7. s. Fiksut ekoneliöt Asuntomessut Tampereella 13.7. 12.8.2012 Kohde nro 22 Ei turhia neliöitä Moderni kaupunkiasunto s. 3 Edullista asumista s.7 s. 10 2 Asuntomessut 2012 Ruislaine Asuntomessut 2012 Ruislaine

Lisätiedot

V V O : n a s i a k a s l e h t i 2 / 2 0 0 630 vuotta. Asuntomessut ja sisustaminen vinkit ja maut kesään. Kiinteistön huolto.

V V O : n a s i a k a s l e h t i 2 / 2 0 0 630 vuotta. Asuntomessut ja sisustaminen vinkit ja maut kesään. Kiinteistön huolto. V V O : n a s i a k a s l e h t i 2 / 2 0 0 630 vuotta Asuntomessut ja sisustaminen vinkit ja maut kesään Kiinteistön huolto on yhteispeliä a s u k a s tuomas pietinen sisältö k e s ä k u u 2 0 0 6 22

Lisätiedot

Katse kotiin tietoa toimivasta asumisesta. Invalidiliitto

Katse kotiin tietoa toimivasta asumisesta. Invalidiliitto Katse kotiin tietoa toimivasta asumisesta Invalidiliitto Katse kotiin tietoa toimivasta asumisesta Toimittanut: Marika Nordlund Invalidiliiton esteettömyysprojekti 2008 Kansi ja piirrokset: Ari Niskanen

Lisätiedot

4VINKKIÄ KOTI JA RAKENTAMINEN KOTI ON IHMISEN TÄRKEIN PAIKKA. Ekologinen rakentaminen ja remontoiminen i ovat panostus viihtyvyyteen ja ympäristöön.

4VINKKIÄ KOTI JA RAKENTAMINEN KOTI ON IHMISEN TÄRKEIN PAIKKA. Ekologinen rakentaminen ja remontoiminen i ovat panostus viihtyvyyteen ja ympäristöön. Piharakentaminen Kunnosta pihasi - nosta talosi arvoa TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI Lämmitys Oikealla lämmitysmuodolla lisäät energiatehokkuutta Passiivirakentaminen Päätös passiivitalosta

Lisätiedot

Kodit. Uuden kodin parvekkeella on helppo viihtyä. Viihtyisiä koteja ympäristön ehdoilla Sivu 14. Ensiasunto on hyvä sijoitus Sivu 21

Kodit. Uuden kodin parvekkeella on helppo viihtyä. Viihtyisiä koteja ympäristön ehdoilla Sivu 14. Ensiasunto on hyvä sijoitus Sivu 21 Lehti kodin etsijöille ja kodin löytäneille Kevät 2010 Kodit Uuden kodin parvekkeella on helppo viihtyä Sivut 6 9 Viihtyisiä koteja ympäristön ehdoilla Sivu 14 Ensiasunto on hyvä sijoitus Sivu 21 10 Pia

Lisätiedot

VAP2012 KONTION VAPAA- AIKA. Laadukasta vapaa-aikaa ja korkeatasoista loma-asumista yksilöllisesti ja ekologisesti.

VAP2012 KONTION VAPAA- AIKA. Laadukasta vapaa-aikaa ja korkeatasoista loma-asumista yksilöllisesti ja ekologisesti. VAP2012 KONTION VAPAA- AIKA Laadukata vapaa-aikaa ja korataoita loma-aumita ykilöllieti ja ekologieti. PARASTA VAPAA-AIKAA. KATSO LISÄ- TIETOJA KONTIO.FI UUDEN AJAN LOMANVIETTOON Kontion Vapaa-aika -mallito

Lisätiedot