Suomen Mestaruuskilpailut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Mestaruuskilpailut"

Transkriptio

1 S Maastopyöräily XCO Suomen Mestaruuskilpailut Hyvinkää Tekninen opas

2 Opasta täydennetään ennen kilpailua. Tarkistakaa kisan sivuilta, että käytössänne on uusin versio. Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SPU:n sääntöjä ja rangaistuksia, kilpailun järjestäjän ohjeita. Kilpailussa noudatetaan UCI:n (ja SPU:n) rangaistuksia. Kaikki kilpailijat ajavat omalla vastuullaan ja ovat velvollisia huolehtimaan vakuutusturvastaan. Kaikkien osanottajien (kilpailijat, joukkueenjohtajat ja huoltajat) pitää ennen kilpailuja tutustua tähän oppaaseen, näin he varmistavat tuntevansa kilpailun säännöt ja järjestäjän antamat ohjeet. Hyvinkään Pyöräilijät ry Hannisentie 1a Hyvinkää KILPAILUORGANISAATIO Kilpailunjärjestäjä Kilpailunjohtoryhmä Kilpailunjohtaja Tommi Halonen Kilpailun sihteeri Petteri Hartikainen Kilpailun ylituomari Anne Ronkainen Kilpailun vastuuhenkilöt Lähettäjä Tommi Halonen Maalituomarit Pasi Juntunen, Timo Satoniitty Maali Veijo Länsikunnas, Jukka Bergman Ajanotto Heikki Kivinen, Ismo Öhman Tulospalvelu Kari Mäkinen Ratamestari Tommi Halonen Kilpailukanslia Mika Kähkönen Kuulutus Tommi Halonen, Petteri Hartikainen Ensiapu Hyvinkään sairaala, Sairaalankatu 1, 112 Buffet HyPy juniorijaosto

3 KILPAILUKESKUS Kilpailukeskus Puolimatkan koulu, Uudenmaankatu 73 Kilpailukanslia Avoinna su klo Pukeutumis- ja suihkutilat avoinna klo

4 KILPAILUREITIT Reittikuvaus Reitit ovat pääosin kangaspintaisia kapeita polkuja. Polut ovat kuitenkin helppoja ja vauhdikkaita säästä riippumatta, sisältäen lyhyitä kivikko-juurakko osuuksia. Reitti on merkitty opastenuolin ja merkkinauhoin. Karttapiirros reiteistä löytyy kilpailukeskuksen ilmoitustaululta. Reittiin on tutustuttava häiritsemättä käynnissä olevia kilpailuluokkia.

5 KILPAILUN AIKATAULU JA MATKAT LUOKITTAIN Lähtö 1 Lyhyt junioreiden lenkki klo M-14 = 9,6 km ( 3 x 3,2 km ) SININEN klo N-16 = 9,6 km ( 3 x 3,2 km ) PUNAINEN klo M-12 = 6,4 km ( 2 x 3,2 km ) KELTA-VIHREÄ klo N-14 = 6,4 km ( 2 x 3,2 km ) EI VÄRIÄ klo M-10 = 3,2 km ( 1 x 3,2 km ) RUSKEA klo N-12 = 3,2 km ( 1 x 3,2 km ) KELTAINEN klo N-10 = 3,2 km ( 1 x 3,2 km ) MUSTA Lähtö 2 Pitkä aikuisten lenkki klo M-30 = 31 km ( 5 x 6,2 km ) EI VÄRIÄ klo M-40 = 24,8 km ( 4 x 6,2 km ) SININEN klo M-50 =24,8 km ( 4 x 6,2 km ) RUSKEA klo M-16 = 18,6 km ( 3 x 6,2 km ) KELTAINEN klo N-18 = 18,6 km ( 3 x 6,2 km ) PUNAINEN Lähtö 3 Pitkä aikuisten lenkki klo Miehet = 49,6 km ( 8 x 6,2 km ) EI VÄRIÄ klo M-18 = 37,2 km ( 6 x 6,2 km ) SININEN klo Naiset = 31 km ( 5 x 6,2 km ) PUNAINEN Lähtö 4 Pitkä aikuisten lenkki klo Harraste = 18,6 km ( 3 x 6,2 km )

6 KILPAILIJAT Ilmoittautuminen ILMOITTAUTUMINEN SULKEUTUNUT KLO VIRALLISTEN SM- JA ISM- LUOKKIEN OSALTA. HARRASTELUOKAT VOIVAT VIELÄ ILMOITTAUTUA PAIKANPÄÄLLÄ KLO ASTI Kilpailumaksut Kilpailun osanottomaksut on: -sarjat 10-14v. 10 -sarjat 16-50v. 20 -harraste 20 Tilille: Nordea , viestiosaan osallistujan nimi Ilmoittautumismaksu on suoritettava järjestäjälle viimeistään ennen kilpailun alkua jokaisesta kilpailijasta, joka on kilpailuun ilmoitettu riippumatta siitä, osallistuuko ilmoitettu ajaja kilpailuun tai ei. Osanottomaksut on maksettava Hyvinkään Pyöräilijät ry:n tilille viimeistään mennessä. Pankki maksuista oltava kuitti mukana numeroita noudettaessa, Kilpailunumerot lunastettava viimeistään tunti ennen lähtöä.

7 KILPAILUASUT Kilpailijoiden on käytettävä seuransa virallista edustusasua kilpailun aikana. Kilpailijoiden on käytettävä sääntöjen mukaista jäykkärakenteista kypärää. KILPAILUNUMEROT Kilpailussa käytetään yhtä etunumeroa ja se on kiinnitettävä ohjaustankoon siten, että se on helposti luettavissa. Rikotuista ja palauttamattomista peritään 50 / kpl. Numerot kerätään heti maaliin saavuttuasi tai numero on palautettava välittömästi maalialueelle numerojen keräyslaatikkoon. LÄHTÖ JA MAALIKUITTAUS Ennen kyseessä olevaa starttia, kaikki lähtevät ajajat kutsutaan lähtö alueelle yksitellen virallisen XCO cupin kokonaissijoitusten mukaan. Kuitenkin viime vuoden SM kilpailujen kolme parasta kutsutaan ensimmäisenä. Kilpailijoiden on oltava lähtöpaikalla valmistautuneena vähintään 15 minuuttia ennen kilpailun lähtöä. Lähtökuittaus päättyy 10 minuuttia ennen lähtöä. Maaliintulokuittaus suoritetaan maalivirkailijoiden johdosta, kun kilpailijalta irroitetaan kilpailunumero. AJAJAN KESKEYTTÄMINEN Kilpailija joka keskeyttää kilpailun, on mentävä maalialueelle ilmoittautumaan ja suorittamaan maalikuittaus ja ilmoitettava samalla keskeytys. VASTALAUSEET Vastalauseen ovat oikeutettuja tekemään ainoastaan kilpailujen toimihenkilöt ja kilpailijat. (Sääntökohta N kohta 3.) Vastalause on tehtävä kilpailujen ylituomarille. Vastalause tulee tehdä välittömästi ja se on vahvistettava kirjallisesti viimeistään 30 minuutin kuluttua kilpailujen päättymisestä. Tulosten julistaminen on käytännössä tavallisesti katsottava kilpailun päättymishetkeksi.

8 KILPAILIJOIDEN HUOLTO Ravinto- ja juomahuolto Ruoka- ja juomahuolto on sallittua ainoastaan tätä varten tarkoitetuilla alueilla, joita käytetään myös teknistä apua varten. Kilpailun molemmat huollot sijaitsee kilpailukeskuksen vieressä hiekkakentällä, käytössämme on kaksisuuntainen huoltoalue. Huoltoalueiden kohdalta rata on 5 metriä leveä. Ajajia avustavien henkilöiden toivotaan käytettävän helposti tunnistettavia joukkueasusteita. Huoltoalueet on merkitty huolto alkaa ja huolto loppuu kylteillä. Huoltoalueilla ei saa olla yleisöä, alueella saa olla vain huoltajat. Ajajien ja avustajien välinen fyysinen kontakti on sallittua ainoastaan huoltoalueilla. Ruoka ja juomat on annettava ajajalle kädestä käteen joko huoltohenkilön tai mekaanikon toimesta. Huoltaja ei saa juosta ajajan vierellä. Huoltohenkilökunta ei saa ruiskuttaa vettä ajajien tai pyörien päälle. Ajaja ei saa palata taaksepäin radalla päästäkseen huoltoalueelle. Ajaja, joka palaa rataa taaksepäin huoltoalueelle, hylätään.

9 Tekninen apu Tekninen apu on sallittua seuraavien ehtojen mukaisesti. Kilpailujen aikana sallittu tekninen apu käsittää pyörän korjauksen ja osien vaihtamisen pyörän runkoa lukuun ottamatta. Koko pyörän vaihto on kielletty ja kilpailijan on ylitettävä maaliviiva samalla ohjaustankonumerolla, joka hänellä oli lähdössä. Teknistä apua saa antaa ainoastaan määritetyillä huoltoalueilla. Mahdolliset varaosat ja työkalut on säilytettävä huoltoalueilla. Korjaukset ja osien vaihtamiset voidaan suorittaa joko ajajan itsensä, samaan joukkueeseen kuuluvan ajajan, joukkueen mekaanikon tai neutraalin mekaanikon toimesta. Huoltoalueelta voidaan ajajalle antaa mukaan pieniä osia, kuten sisärenkaita ja pieniä työkaluja. Huoltoalueilla tapahtuvan teknisen avun lisäksi huoltoalueiden ulkopuolella annettu tekninen apu on sallittua ainoastaan saman seuran samassa sarjassa kuuluvien välillä. Ajajat voivat kuljettaa mukanaan työkaluja ja varaosia edellyttäen, että nämä eivät aiheuta vaaraa ajajalle itselleen tai muille. DOPINGTESTAUS Mahdollisesta dopingtestauksesta annetaan tarkempaa tietoa kilpailutoimiston infoikkunalla. Jos testaus tapahtuu, siihen valittujen ajajien nimi ja numero ilmestyy kilpailukeskuksen ilmoitustaululle. Kilpailijan on itse tarkistettava, onko hänet valittu testattavaksi. PALKINTOJENJAKO Kilpailun palkintojenjako suoritetaan välittömästi, kun viralliset ja tarkastetut tulokset ovat selvillä, eikä ole tehty mitään vastalauseita. Kilpailujen kolme ensimmäistä sarjoittain palkitaan SM- mitaleilla. Naisten ja miesten sarjoissa voittajille puetaan MESTARIN paidat. Kansallisissa kilpailuissa noudatetaan seuraavaa rahasakkomenettelyä. SPU perii rahasakon ajajan seuralta (sakot euroina). -ajaja, joka ei käytä sääntöjen mukaista seuran asua kilpailussa; varoitus ja 100 -ajaja, joka ei käytä sääntöjen mukaista seuran asua palkintojen jaossa; varoitus ja 50 -ajaja, joka ei osallistu palkintojen jakoon; varoitus ja 50

10 TULOSPALVELU Epäviralliset tulokset kilpailuista julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Täydelliset ja viralliset tulokset on katsottavissa Hyvinkään Pyöräilijät hypy.fi sivulta VAKUUTUKSET JA VAHINGOT Järjestäjän ja kilpailijan vastuu - SPU:n alaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuvan kilpailijan, toimihenkilön, huoltajan tai kilpailuun muulla tavalla osallistuvan on noudatettava säädettyjä ja annettuja lakeja, asetuksia, sääntöjä ja määräyksiä. Kilpailutapahtumaan osallistuvat ovat vastuussa itselleen tai muille aiheuttamistaan seuraamuksista. Kilpailijoiden, kilpailun järjestäjien ja muiden kilpailuihin osallistuvien tulee vastata vakuutusturvastaan. Järjestäjän vakuutusturva Suomen Pyöräilyunionin ja Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjolan sopima Tuplaturvavakuutus on voimassa ja se kattaa pyöräilyunionin jäsenseurojen toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutukset. Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus korvaa seuroissa vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa. Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, tai koulutustapahtumissa tai kilpailujen järjestelytehtävissä. Myös matkalla vapaaehtoistyöhön sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Vakuutuksesta ei korvata, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Tapaturmavakuutuksessa ovat vakuutettuina alle 75-vuotiaat. Toiminnanvastuuvakuutus Toiminnanvastuuvakuutus korvaa seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa. Vastuuvahingon vahinkotunnus on Suomen Pyöräilyunioni on maksanut vakuutuksen jäsenseurojen puolesta. Hyvinkään Pyöräilijät ry on Suomen Pyöräilyunioni ry:n jäsenseura.

11 Kilpailijan vakuutusturva SPU:n lisenssin haltija vastaa vakuutusturvastaan ja on yksin vastuussa aiheuttamastaan onnettomuudesta ja seuraamuksista. Koska kilpailu käydään muun liikenteen mukana, järjestäjällä ei ole vastuussa vahingoista, tieliikenne laki ja asetukset ovat voimassa. Lisenssin haltija on vastuussa myös kolmannelle osapuolelle aiheuttamistaan seuraamuksista. KILPAILUREITTIIN TUTUSTUMINEN Kilpailu järjestäjä pitää kilpailun reittiin tutustumisajon to klo Kokoontuminen Puolimatkan koulun kentällä. OSALLISTUJAT Seuraavilla sivuilla kilpailun osallistujat numeroidussa järjestyksessä sarjoittain.

12 XCO SM/ISM Hyvinkää MIEHET 49,6 KM Ei väriä Etunimi Sukunimi Seura 1 Jukka Vastaranta P-Union /Milka-Trek mtb team 2 Henri Ojala KoiI 3 Kimmo Kananen Velocitor 4 Kristian Ijäs TVC 5 Olli Miettinen CC Picaro 6 Dani Härginen MTBCF 7 Samuel Halme Velo8 8 Erik Eklund MTBCF 9 Jaakko Sorvisto CC Picaro 10 Samuel Pökälä AR 11 Joonas Johansson TVC 12 Valtteri Repo CC Picaro 13 Aki Lappalainen HyPy 14 Perttu Paloniemi TVC 15 Jeremias Holmberg HyPy 16 Mikko Jokinen TaBC 17 Juha Kangaskokko CC Picaro 18 Eetu Nyman TFW 19 Jerry Oksman HyPy 20 Jarkko Pakkanen PKK 21 Sauli Pihamaa SySi 22 Pasi Pyykönen P-Union 23 Perttu Pärssinen PKK 24 Jussi Rossi TWD-Länken 25 Juho Saarinen TWD 26 Lauri Siukola HyPy 27 Jaakko Toppari WVC 28 Teemu Uusi-Piuhari P-P 29 Mikko Vastaranta Velo8 30 Jarno Sarmalahti RMR Punainen NAISET 31 KM 35 Paula Oksman HyPy 36 Sonja Kallio TCC 37 Mari Marttinen IK Nina Löfhjelm CCH 39 Hanna Konttinen VoVi 40 Piia Nieminen PKK 41 Heli Ovaska PK Team 42 Karoliina Räsänen HyPy 43 Heini Ilmarinen HyPy 44 Noora Kanerva KorsKa 45 Sofia Kansikas P-P

13 46 Carina Kirssi HyPy 47 Heljä Korhonen HyPy 48 Laura Lilja IK Pauliina Oksanen IK Rosa Törmänen HyPy 51 Riikka Vreeswijk-Kelja Jan van Arckel Punainen N-18 18,6 KM 54 Jenna Lajunen TVC 55 Veera Väkevä CCH 56 Vilma Alanko IK Jasmin Kansikas P-P Punainen N-16 9,6 KM 59 Anna Lahti KäTä 60 Eveliina Sarismala P-P Ei väriä N-14 6,4 KM 62 Onerva Oksman P-P 63 Pauliina Niemielä SPP Essi Koski KorsKa 65 Katariina Sarismala P-P Keltainen N-12 3,2 KM 67 Venla Hirvenoja CCH 68 Emma Lahti KäTa 69 Viivi Puskala CCH 70 Anni Alanko SV Musta N-10 3,2 KM 73 Liida Kantola KorsKa 74 Ella Levanen TWD 75 Lumimaaria Ojala OPP Ruskea M-50 24,8 KM 77 Veikko Halme KorsKa 78 Pekka Sammalisto KangKi 79 Eino Hänninen TaiTä 80 Arto Kainulainen KuoPyS 81 Rauni Eklund HlTarmo 82 Heikki Hammarberg HMTBC 83 Ari Mikkonen JoensPy 84 Markku Piitulainen Zeus

14 Sininen M-40 24,8 KM 87 Ari Kansikas P-P 88 Pasi Pulkkinen HyPy 89 Mika Myllynen Akilles 90 Panu Vainio CCH 91 Ilkka Sillankorva Zeus 92 Ilkka Hakala PKK 93 Esko Aapio KorsKa 94 Mikko Kivi IK Vesa Roivainen HyPy 96 Jouni Westerholm HyPy 97 Immo Laine MynTo 98 Petteri Hartikainen HyPy 99 Jarkko Honkio CCH 100 Arto Järvinen MTBCF 101 Mauri Konttila Zeus 102 Kaj Mattsson Akilles 103 Mikko Nokkonen P-P 104 Erkko Salonen CCH 105 Kyösti Soini PK Team 106 Mika Tervala TWD Ei mitään M KM 110 Timo Mustonen KuoPyS 111 Antti Rantanen PKK 112 Timo Mustikkamaa PKK 113 Petri Lindström KoiI 114 Mikko Alajoki CCH 115 Jari Heinikainen TWD 116 Samuli Visuri CCH 117 Harri Laaksonen HyPy 118 Ari Autio PKK 119 Christian Ellinger CCH 120 Tomi Kallio IK Jere Karjalainen KorsKa 122 Jere Keskiaho KorsKa 123 Antti Kuitto HyPy 124 Toni Lehtimäki Velo8 125 Petri Lindqvist Zeus 126 Jaakko Mursu KuoPyS 127 Kimmo Ovaska PK Team 128 Kent Sippola PK-Team 129 Jani Turtiainen KorsKa 130 Sami Tyynelä TWD 131 Ari Tölli KorsKa 132 Mauri Viitamaa PKK 133 Mikko Kupiainen MTBCF

15 Sininen M-18 37,2 KM 135 Sakari Lehtinen HyPy 136 Toni Tähti CC Picaro 137 Juho Hänninen TaiTa 138 Heikki Soukko P-P 139 Vili Leppänen TWD 140 Anders Blomster SV Keltainen M-16 18,6 KM 143 Ville Huikuri KangKi 144 Mikko Soukko P-P 145 Sasu Halme KorsKa 146 Markus Vuorela PoTa 147 Matias Koskinen HyPy 148 Waltteri Lepistö PoTa 149 Valtteri Alanko SV 150 Antti Muranen PKK 151 Kimi Vierre P-P Sininen M-14 9,6 KM 154 Jaakko Hänninen TaiTä 155 Jesse Elo HHCMB 156 Juuso Aapio KorsKa 157 Ville Hirvenoja CCH 158 Tomi Ventoniemi HyPy 159 Joel Bergman HyPy 160 Severi Huhtala OPP 161 Henri Kinnunen LUP Joonas Nordström Akilles 163 Simo Terävä JYPS Kelta-vihreä M-12 6,4 KM 166 Antti-Jussi Juntunen KorsKa 167 Jere Hara PKK 168 Aarni Saario HHCMB 169 Jesse Angervo TVC 170 Konsta Oksman P-P 171 Simeon Manninen OPP 172 Jaakko Sillankorva KorsKa 173 Pekka Soukko P-P 174 Robin Bergman HyPy 175 Ilmari Haarala KorsKa 176 Turo Torvinen OPP 177 Roope Vainio HyPy 178 Atte Koski KorsKa 179 Jesper Jääskeläinen HyPy

16 180 Juho Kantola KorsKa 181 Mirko Kuutilo P-P 182 Sampo Lahti KäTa 183 Onni Mäkinen MTBCF 184 Henri Nieminen HyPy 185 Nuutti Nurminen HyPy 186 Lauri Portti HyPy 187 Arttu Salminen KangKi 188 Tomi Santasalo PoTa Ruskea M-10 3,2 KM 189 Emil Lehtoranta OPP 190 Samuli Öhman HyPy 191 Abel Lehtoranta OPP 192 Eero Nokkonen P-P 193 Juho Portti HyPy 194 Erik Halonen HyPy 195 Tuukka Westerholm HyPy 196 Aarni Haarala KorsKa 197 Simon Lindström SV 198 Niila Nurminen HyPy 199 Leevi Peltonen HyPy 200 Tino Stenman P-P HARRASTE 18,6 KM Harri Vuorialho Kalle Toroska SPP-56 Harri Helin Team Corratec Finland

SM XCO Lieto 2015 versio 1 / 29.6.2015

SM XCO Lieto 2015 versio 1 / 29.6.2015 X C OS ML i e t o MAASTOPYÖRÄILYN XCO -SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 19.7.2015...2 1. Kilpailun toimihenkilöt...2 1.1. Tuomarineuvosto...2 1.2 Kilpailun vastuuhenkilöt...2 1.3. Ensiapu...2 2. Ohjeita kilpailijoille...3

Lisätiedot

Maastopyöräilyn SM-kilpailut 21.7.2013 Messilä

Maastopyöräilyn SM-kilpailut 21.7.2013 Messilä 1 / 5 21.7.2013 18:12 Maastopyöräilyn SM-kilpailut 21.7.2013 Messilä M14 : 10,5 km (Lähti: 17, Keskeytti: 2, Hylätty: 0) 1. 7 Antti-Jussi Juntunen Korson Kaiku 29:26 +0 2. 8 Simeon Manninen Ounaksen Pyörä-Pojat

Lisätiedot

IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015

IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015 TEKNINEN OPAS IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015 1. KILPAILUISSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SPU:n kilpailusääntöja

Lisätiedot

5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän lokakuun alusta kevääseen).

5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän lokakuun alusta kevääseen). OSA V CYCLOCROSS KILPAILUT Luku I Cyclocrossin kilpailusäännöt Kilpailuun osallistuminen 5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän

Lisätiedot

SM19 10. 11.8.2013 Kisoja tukemassa:

SM19 10. 11.8.2013 Kisoja tukemassa: SM19 La-Su Lappeenranta, Kimpisen urheilukenttä 1 Kisoja tukemassa: 2 Tervetuloa Lappeenrantaan Hyvät Suomen mestaruuksista kilpailevat nuoret urheilijat, tukijoukot, kisayleisö ja median edustajat. Olette

Lisätiedot

Ratkaisuja kehittämässä

Ratkaisuja kehittämässä Vantaa Hakunila 17.-18.1.2015 Sisällysluettelo Tervehdykset 4 Aikataulut 8 Ruokailu 11 Kartat 12 Lähtölistat 17 Kilpailuohjeet 26 Kilpailuorganisaatio 32 Ratkaisuja kehittämässä Betonitekniikka Koneet

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita.

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita. Kilpailuohjeet Suunnistuksen Uudenmaan ja Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut Pitkä matka ja viesti 15.-16.8.2015 Hyvinkää Hyvinkään Rasti ry Kilpailu on avoin myös alueiden ulkopuolisille kilpailijoille.

Lisätiedot

1/2012. Neljäskymmenes vuosikerta. www.sbil.fi. Petri Makkonen. 8 SM voittoon

1/2012. Neljäskymmenes vuosikerta. www.sbil.fi. Petri Makkonen. 8 SM voittoon 1/2012 www.sbil.fi Neljäskymmenes vuosikerta Petri Makkonen 8 SM voittoon Biljardin SM finaalit Jyväskylän Paviljonki 19.5.2012 Uusi IKON 2 sarja saapunut myös uusia Poison malleja Lisätiedot www. biljardihuolto.fi

Lisätiedot

TASANOPEUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET

TASANOPEUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 AL-Sport Kari Kuosmanen HRRT Historic Regularity Rally Trophy 2015 v0 TASANOPEUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET Sisältö Tausta... 3 Yhteystiedot... 3 Kilpailuautot... 3 Varusteet... 3 Luokat / Tasoitukset...

Lisätiedot

Erikoiskilpailukalenteri 2013

Erikoiskilpailukalenteri 2013 RAKENTAJA-RASTIT VUOSIJULKAISU 2013 TOIMITUS: Kauko Muikku p. 040 7220 574 kauko.muikku@kolumbus.fi Jouko Snellman p. 040 7268 702 jouko.snellman@hel.fi LOGO: Maija-Leena Olkkonen-Seppo ULKOASU: PAINOPAIKKA:

Lisätiedot

Ostamalla arvan tuet suoraan seuramme toimintaa!

Ostamalla arvan tuet suoraan seuramme toimintaa! RAAPUTA UNELMISTASI TOTTA UNELMA-ARVOILLA! Yli 160.000 voittoa - Voittoarvo yli 2,3 milj. Päätavaravoitto jopa 200 000 Selkeä voittomahdollisuus Joka 5 arpa voittaa Vapaavalintaisuus Kaikissa tavaravoittoluokissa

Lisätiedot

SUDET - LIIKU HYVÄSSÄ LAUMASSA JALKAPALLOJAOSTO KAUSI

SUDET - LIIKU HYVÄSSÄ LAUMASSA JALKAPALLOJAOSTO KAUSI SUDET - LIIKU HYVÄSSÄ LAUMASSA JALKAPALLOJAOSTO KAUSI 2015 KAUSIJULKAISU 2015 SISÄLLYSLUETTELO Kausijulkaisu 2015 - Jalkapallojaosto 3 Puheenjohtajan tervehdys 4 Ennakkotunnelmat 5 Edustuksen otteluohjelma

Lisätiedot

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä.

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä. KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Jaakko Lajunen Kilpailutekninen johtaja: Panu Kärkkäinen Ratamestariryhmän johtaja: Pentti Helminen Tulospalvelun johtaja: Mikko Peltonen Maalituomarit: Heikki Peltonen,

Lisätiedot

Radalla ja retkellä. Tampereen Pursiseura Ry VUOSIKIRJA 2012

Radalla ja retkellä. Tampereen Pursiseura Ry VUOSIKIRJA 2012 Radalla ja retkellä Tampereen Pursiseura Ry VUOSIKIRJA 2012 Get in touch at www.tissot.ch Kuninkaankatu 19, Tampere, (03) 3122 1200, pirkankello.fi Suosi näitä yrityksiä! Suosi yrityksiä, jotka tukevat

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011 2012

KAUSIJULKAISU 2011 2012 KAUSIJULKAISU 2011 2012 Kiekko-Vantaa, Itä ry Kiekko-Vantaan juniorit ry Kiekko-Vantaa, Itä ry 2001 2011 Kiekko-Vantaan juniorit ry Puheenjohtaja ONNEA KAIKILLE! PERINTEITÄ KUNNIOITTAEN Vaikkakin Kiekko-Vantaa

Lisätiedot

Talotekniikka 10 SM ralli

Talotekniikka 10 SM ralli Talotekniikka 10 SM ralli 14.-15.9.2012 Kilpailijaohje PDF processed with CutePDF evaluation edition www.cutepdf.com KILPAILIJAOHJEET 1. Kilpailusta yleensä 1.1 Kilpailunjohtajan puheenvuoro 1.2 Ohjelma

Lisätiedot

KIEKKO-VANTAA, ITÄ ry

KIEKKO-VANTAA, ITÄ ry KIEKKO-VANTAA, ITÄ ry KAUSIJULKAISU 2007-2008 Aluesarjansa voittaneet D- tytöt juhlatuulella -93Si voittoisana Garmish-turnauksessa 1 VARAA ENSI KESÄN TURNAUSMATKAT JO NYT! Tärkeintä ei aina ole voitto,

Lisätiedot

061.11.5.1 Maastokokeen lähtö ja ajanotto

061.11.5.1 Maastokokeen lähtö ja ajanotto 061 ENDURO 061.1 MÄÄRITELMÄ 061.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 061.2.1 Moottoripyörät 061.2.2 Kilpailuluokat 061.3 AJAJAT 061.3.1 Ajajien ikä 061.3.2 Ajajaluokitus ja nousupisteet 061.3.3 Numerolaatat

Lisätiedot

SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2014

SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2014 SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2014 1 MÄÄRITELMÄ... 2 2 MOOTTORIKELKAT JA KILPAILULUOKAT... 2 3 AJAJAT... 3 3.1 Ajajien ikä... 3 3.2 Ajovarusteet... 3 3.3 Numerolaatat... 3 4 ILMOITTAUTUMINEN...

Lisätiedot

Teijo Talot Historic Ralli 22.9.2012 Historic Rally Trophyn, 6.osakilpailu ja Rally Trophyn, 5.osakilpailu NEAFP

Teijo Talot Historic Ralli 22.9.2012 Historic Rally Trophyn, 6.osakilpailu ja Rally Trophyn, 5.osakilpailu NEAFP KILPAILUN SÄÄNNÖT Teijo Talot Historic Ralli 22.9.2012 Historic Rally Trophyn, 6.osakilpailu ja Rally Trophyn, 5.osakilpailu NEAP Salon Urheiluautoilijat ry Salo I OHJELMA 25.06.2012 Kilpailun säännöt

Lisätiedot

097 MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2015

097 MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2015 097 MK- Sprint 2015 1.0 097 MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2015 097.1 MÄÄRITELMÄ... 2 097.2 MOOTTORIKELKAT JA KILPAILULUOKAT... 2 097.3 AJAJAT... 3 097.3.1 Ajajien ikä... 3 097.3.2 Ajovarusteet... 3 097.3.3 Numeroliivit...

Lisätiedot

061.7.3.1 Suljettu varikko 061.7.3.2 Työskentelyalue 061.7.3.3 Lähdönodotusalue 061.7.3.4 Lähtölinja

061.7.3.1 Suljettu varikko 061.7.3.2 Työskentelyalue 061.7.3.3 Lähdönodotusalue 061.7.3.4 Lähtölinja 061 ENDURO 2015 061.1 MÄÄRITELMÄ 061.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 061.2.1 Moottoripyörät 061.2.2 Kilpailuluokat 061.3 AJAJAT 061.3.1 Ajajien ikä 061.3.2 Ajajaluokitus ja nousupisteet 061.3.3 Numerolaatat

Lisätiedot

PK-35:n seuralehti 2011. Mestaruutta puolustamassa

PK-35:n seuralehti 2011. Mestaruutta puolustamassa PK-35:n seuralehti 2011 Mestaruutta puolustamassa MILLAINEN PERHE, SELLAINEN PESUKONE. PESUKARHU PELASTAA PYYKKIPÄIVÄN! UPO-pesukoneet ovat täynnä elämää helpottavia ominaisuuksia: monipuoliset ohjelmat,

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT SM RALLI TURKU 28.-29.8.2015 SM/NEAFP TURUN URHEILUAUTOILIJAT RY TURKU 1. OHJELMA 8.7.2015

KILPAILUN SÄÄNNÖT SM RALLI TURKU 28.-29.8.2015 SM/NEAFP TURUN URHEILUAUTOILIJAT RY TURKU 1. OHJELMA 8.7.2015 KILPAILUN SÄÄNNÖT SM RALLI TURKU 28.-29.8.2015 SM/NEAFP TURUN URHEILUAUTOILIJAT RY TURKU 1. OHJELMA 8.7.2015 18.8.2015 klo 21.00 21.8.2015 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto

Lisätiedot

Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita.

Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita. Turku Rogaining Sprint 2011 30.5.2011 Kilpailuohje 1. YLEISTÄ 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU 4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO 5. PYSÄKÖINTI 6. KIELLETYT ALUEET 7. ENSIAPU 8. KILPAILUNUMEROT

Lisätiedot

Satakunnan Yleisurheilu ry

Satakunnan Yleisurheilu ry SATY Tiedotelehti 1/2013 Tiedotelehden sisältö Kenttäpäällikön palsta...2 Toimihenkilöt 2013...4 SATY:n hallitus...4 Muut toimihenkilöt...4 Toimikunnat...4 Koulutukset...5 Nuorten yleisurheiluohjaajakurssi,

Lisätiedot

Straight poolin huippupelaajat

Straight poolin huippupelaajat Suomen Biljardiliiton lajilehti 41. vuosikerta 1 2013 www.sbil.fi 8 Straight poolin huippupelaajat Kotkassa. Nuori Diana Mironova kaisan MM kilpailuun. Eurooppa Mosconi Cupin voittoon. 5 12 Sami Rokkanen

Lisätiedot

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Kilpailuohjeet Versio.0: 4.6.205 klo 5 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Pe 5.6.204 klo 9 sprintti / Hatanpään soutukeskus, Hatanpäänkatu 6, Tampere

Lisätiedot

Suomen Pyöräilyunioni ry VUOSIKERTOMUS 2014 PYÖRÄILY LIIKUTTAA ENEMMÄN

Suomen Pyöräilyunioni ry VUOSIKERTOMUS 2014 PYÖRÄILY LIIKUTTAA ENEMMÄN Suomen Pyöräilyunioni ry VUOSIKERTOMUS 2014 PYÖRÄILY LIIKUTTAA ENEMMÄN Hallitus 01.04.2015 Vuosikokous 22.04.2015 0 Sisällysluettelo: 1. Yleiskatsaus 2. Liittokokoukset 3. Hallinto 4. Jäsenistö 5. Jäsenyydet

Lisätiedot

KIEKKO-VANTAA, ITÄ ry KIEKKO-VANTAAN JUNIORIT ry KAUSIJULKAISU 2009-2010

KIEKKO-VANTAA, ITÄ ry KIEKKO-VANTAAN JUNIORIT ry KAUSIJULKAISU 2009-2010 KIEKKO-VANTAA, ITÄ ry KIEKKO-VANTAAN JUNIORIT ry KAUSIJULKAISU 2009-2010 1 Tulevaisuutta rakentaen Oy Alfred A. Palmberg on maamme vanhin rakennus liike ja kuuluu Lemminkäinen-konserniin. Yhtiö toimii

Lisätiedot