KYTÄJÄRVEN KEIMONNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KYTÄJÄRVEN KEIMONNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA"

Transkriptio

1 KYTÄJÄRVEN KEIMONNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osaa Hyvinkään kaupungin tilasta Kytäjä sekä tiloja Huvila , Kauppa , Kippakallio ja Keimonniemi koskeva ranta-asemakaava.

2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osaa Hyvinkään kaupungin tilasta Kytäjä sekä tiloja Huvila , Kauppa , Kippakallio ja Keimonniemi koskeva ranta-asemakaava. 1. Suunnittelualue 2. Lähtötiedot ja selvitykset Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään tarvittaessa kaavatyön kuluessa. Suunnittelualue on kokonaisuudessaan yksityisessä omistuksessa. Ranta-asemakaava käsittää Kytäjärven pohjoisrannalla Kytäjän kartanoalueen luoteisreunalta luoteeseen Suolijärven ja Kytäjärven yhdistävälle joki-/koskialueelle asti ulottuvan maa-alueen. Suurin osa kaava-alueesta kuuluu Kytäjän tilaan. Kaavaan sisältyy myös neljä itsenäistä pienempää tilaa. Pienten tilojen yhteispinta-ala on noin 3,5 ha. Kytäjän tilan maapintaala on yhteensä 3779 ha ja ranta-asemakaava-alueeseen sisältyvä Kytäjän tilan osuus on noin 28 ha. Alustavan kaava-alueen pinta-ala on yhteensä noin 31 ha. Kaava-alueeseen ei sisälly Kytäjärven eikä Suolijärven vesialueita (vesialueet ovat yhteisalueita, joilla on erittäin suuri joukko omistajia). Kytäjärven ja Suolijärven yhdistävä joki-/koskialue kuuluu Kytäjän tilaan ja sisältyy kaava-alueeseen (ks. liite 1E). Alustavaan suunnittelualueeseen on sisällytetty kaava-alueeseen rajoittuvia Kytäjän tilaan kuuluvia luonnonsuojelualueiksi (SL) perustettuja Natura-alueen osia. Lopullinen ranta-asemakaava-alueen pinta-ala riippuu merkittävästi siitä, miten paljon SL-alueen osia on tarve sisällyttää kaavaan. Kaikki kaava-alueen kiinteistöt kuuluvat samoille maanomistajille. Kytäjän kartanoalueelta (ja kaava-alueelta) on Hyvinkään keskustaan matkaa 15 kilometriä ja Helsingin keskustaan 60 kilometriä. Rantaasemakaava-alueen sijainti ja alustava laajuus on esitetty kansilehdellä ja liitteillä 1A 1D. Nykyinen maankäyttö ja ympäristöolosuhteet Suunnittelualue on pitkänomainen alue joka rajoittuu eteläiseltä sivultaan Kytäjärveen ja pohjoisosastaan Suolijärveen. Muilta osin aluetta ympäröi Kytäjän laajat metsä-alueet. Alueen länsipäässä on Suolijärven ja Kytäjärven yhdistävä joki/koski, jonka varressa sijaitsevat vanhat sähkölaitoksen rakennukset ja vanhat vesiturbiinin kanava- ja patorakenteet. Kaavaalueen läpi kulkee ajotie, joka johtaa Kytäjän kartanolta Kenkiäntielle. Tiellä ei ole ajoneuvoilla yleistä läpiajoa, mutta jalankulku ja kevyt liikenne käyttävät tätä reittiä.

3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava Nykyinen (jäljellä oleva) rakennuskanta on keskittynyt alueen läntiseen ja itäiseen päähän (ks. liitekuva 1C). Keimonniemen alue on rakentamatonta mäenselännealuetta, josta myrsky muutama vuosi sitten on kaatanut lähes kaiken puuston (ks. liitekuva 1D). Kaava-alueella on viisi vuokrakäytössä olevaa asuinkiinteistöä ja tyhjillään oleva vanha (huonokuntoinen) kaupparakennus sekä yksi tyhjillään oleva vanha (huonokuntoinen) asuinrakennus. Asuinrakennukset ovat pääosin loma-asuinkäytössä. Kahden asuinrakennuksen käyttö on ollut myös ympärivuotista (vakituisena asuntona). Lisäksi alueella on rantasaunarakennuksia ja talousrakennuksia. Keimonniemen kaava-alue on Keimonniemen länsi-eteläosaa lukuun ottamatta käytännössä kokonaan rakennettua aluetta tai asumisen sekä talouskäytön piirissä olevaa aluetta tai tie- ja piha-alueita. Suunnittelualueella ei ole ympäristön häiriötekijöitä eikä tiedossa ole pilaantuneita maa-alueita. Entisen voimalaitoksen alueen osalta on syytä varmistaa, ettei alueella mahdollisesti ole pilaantuneita maita. Alueen läpi on aikoinaan kulkenut kapearaiteinen rautatie, josta osalla aluetta on jäljellä rataura ja radan pengerrakenteet. Rautatie johti Hyvinkäältä Karkkilaan. Alueella on useita vanhoja rakennusten perustuksia osoituksena alueella aikoinaan olleesta mittavammasta rakennuskannasta. Alueelle ulkoilureittitoimituksilla perustetut ulkoilureitit sekä Pikku- Pässin pyöräilyreitti otetaan suunnittelussa huomioon. Kaava-alue rajautuu Kytäjärveen ja Suolijärveen, jotka maakuntakaavan mukaan ovat vedenhankinnan kannalta arvokkaita pintavesialueita. Luoteis-, pohjois- ja itäosaltaan kaava-aluetta kehystää lähes yhtenäiset luonnonsuojelualueeksi perustetut Natura-alueen osat. Suojelualueet on perustettu (rauhoitettu) maanomistajan hakemuksesta (suostumuksella). Suojelualueiden puustosta on suoritettu korvaus maanomistajalle ja puusto sekä maasto-olosuhteet säilyvät luonnontilaisena suojelumääräysten mukaisesti. Suojelualueiden maapohja kuuluu maanomistajalle (osana Kytäjän tilaa). Selvitykset Suunnittelutyön tausta-aineistona hyödynnetään olemassa olevaa paikallista sekä maakunnallista suunnittelu- ja selvitysaineistoa. Lisäksi käytetään valtionhallinnon ympäristötietojärjestelmän aineistoja sekä KTJ tietojärjestelmän kiinteistö- ja omistajatietoja ja maanmittauslaitoksen maastotietokannan aineistoja. Laadittavat selvitykset Kaavatyöhön liittyvistä luonto- ja ympäristöselvityksistä sekä maisema ja kulttuurimaisemaselvityksistä/-tarkasteluista vastaavat kunkin osa-alueen asiantuntijat (alikonsulttityönä). Tontti- ja rakennussuunnitteluun osallistuu myös tämän osa-alueen arkkitehtuuriasiantuntija. Maisema- ja kulttuurimaisematarkastelun/selvityksen lisäksi tehdään lopulliseen kaava-

4 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava alueeseen sisältyvän olemassa olevan rakennuskannan inventointi ja suojeluarvojen/-tarpeen selvitys. Tarpeen mukaan tehdään myös muinaisjäännösinventointi koko kaava-alueella. Vesihuollon toteuttamisvaihtoehdot ja ratkaisut sekä liikenteelliset kysymykset tutkitaan koko kaavaprosessin ajan vuorovaikutteisesti kaavahankkeen etenemisen kanssa. Osa selvitysten tekijöistä ja erityissuunnittelijoista on jo valittu. Luonto- ja ympäristöselvityksistä vastaa Silvestris Oy (Esko Vuorinen). Tontti- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa rakennusarkkitehti Hannes Huttunen. Muut asiantuntijat valitaan hankkeen kuluessa. Luonto- ja ympäristöselvitykset on laadittu kevään ja kesän 2013 aikana. Selvityksiä täydennetään kesän 2014 aikana. Natura-arvioinnin tarveharkinta sisältyy osana selvitystöihin ja on osa kaavaprosessin vaikutusten arviointitehtäviä. Maakuntakaava Suunnittelualueella on voimassa Uudenmaan maakuntakaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä sekä Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaava, joka on vahvistettu Maakuntakaava 1. Kaava-aluetta koskee päällekkäismerkintänä viivarasterimerkintä Arvokas harjualue tai muu geologinen muodostuma ja Kulttuuriympäristön tai maiseman vaalimisen kannalta tärkeä alue, tie tai kohde. Ranta-asemakaava-alue rajautuu Natura verkostoon kuuluva tai ehdotettu alue ja Laajat yhtenäiset metsäalueet (MLY) kaavamerkintöihin/aluevarauksiin. Suolijärven ja Kytäjärven sekä niitä yhdistävän joki-/koskialueen osalle on maakuntakaavassa merkintä Vedenhankinnan kannalta arvokas pintavesialue. Kaava-alueen läpi johdetulla Ulkoilureitti merkinnällä on osoitettu maakunnallisesti ja seudullisesti merkittävät ulkoilureitit. Merkintä on ohjeellinen ja linjaus osoittaa ensisijaisesti yhteystarpeen. Vaihemaakuntakaava 2. Vaihemaakuntakaavassa 2. ei ole merkintöjä tai varauksia Kytäjärven Keimonniemen kaava-alueen osalla eikä lähialueilla. Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavaluonnoksessa kaava-alueelle on esitetty pääosin sama kulttuurimaisema-aluerasteri kuin aiemminkin: Kulttuuriympäristön tai maiseman vaalimisen kannalta tärkeä alue, tie tai kohde. Maakuntakaavan äärimmäisen pienestä esitysmittakaavasta johtuen on vaikea tulkita onko rasterialueen laajuus kasvanut aiemmin esitetystä.

5 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava Ote 1. ja 2. maakuntakaavojen yhdistelmästä ja vaihemaakuntakaava 4. luonnoksesta ja kaavamääräyksistä on esitetty liitteellä 2. Suunnittelualueella on voimassa Kytäjän oikeusvaikutteinen osayleiskaava, joten pääsääntöisesti maakuntakaava ei ole alueella voimassa (muutoin kuin jos osayleiskaavaa muutetaan). Yleiskaava Suunnittelualueella on voimassa Kytäjän oikeusvaikutteinen osayleiskaava, jonka Uudenmaan ympäristökeskus on vahvistanut Kytäjän osayleiskaavassa suunnittelualue on suurelta osin osoitettu AM-1 alueeksi ( Maatilojen talouskeskusten ja maataloutta tukevien elinkeinojen alue ). Keimonniemen alue on osayleiskaavassa MU-1 aluetta ( Maa- ja metsätalousalue, jolla on ulkoilun ohjaamistarvetta ja muita ympäristöarvoja ). MU-1 alueen kaavamääräyksessä todetaan, että alueen hajaasutusoikeus on siirretty maanomistusyksikön muiden kaavamääräysten alaisille alueille. Osayleiskaavan kaavamääräyksen mukaan MU-1 alueelle saa kuitenkin sijoittaa maa- ja metsätaloutta palvelevia rakennuksia. Koko AM-1 aluetta koskee osayleiskaavan sr-merkintä ( Alueen osa jossa rakennettu ympäristökuva säilytetään, ks. tarkemmin liite 3). Osayleiskaavassa Kytäjän kartanon laajoilta metsäalueilta on rakennusoikeus siirretty pois ja merkittävin osa siitä on sijoitettu yleiskaavassa osoitetulle Kytäjän kylävyöhykkeelle (k). Myös muualla Kytäjänjokilaakson reuna-alueilla on osayleiskaavassa osoitettu alueita asuinrakentamiseen. Kytäjän osayleiskaavassa osoitettu tilakohtainen rakennuspaikkojen määrä otetaan huomioon. Ote Kytäjän osayleiskaavasta ja kaavamääräyksistä on esitetty liitteellä 3. Asemakaavat Alueelle ei ole laadittu asemakaavaa tai ranta-asemakaavaa. Lähin rantaasemakaava-alue sijoittuu Suolijärven alueelle. Suolijärven rantaasemaakaava ulottuu Suolijärven eteläosaan asti ja rajoittuu eteläreunastaan Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaavaan (Liite 4: Ote Suolijärven ranta-asemakaavasta). Suolijärven ranta-asemakaavan eteläosasta otetaan aluetta kaavan muutoksena mukaan Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaavaan, mikäli se nähdään kaavaprosessin aikana tarpeelliseksi (esim. suojelualueiden järjestelyn/rajaamisen vuoksi). Pojanjärvelle ja Kavettomalle laaditut ranta-asemakaavat on hyväksytty Hyvinkään kaupunginvaltuustossa. Kaavat ovat valitusprosessissa. Kartanon talouskeskuksessa on käynnistymässä asemakaavaa kartanon päärakennuksen ja sen lähiympäristön alueelle.

6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava Pohjakartta Koko suunnittelualueelle on maanomistajan toimesta laadittu asemakaavan pohjakartta samaan aikaan kuin on tehty Isonkylän ja muiden Kytäjärven eteläpuolisten alueiden kartoitustyöt. Pohjakartta on teknisesti laadittu mittakaavaan 1:1000, joten sen tarkkuus riittää hyvin myös rantaasemakaavan laatimiseen. Pohjakartta-aineisto on kaupungin toimesta muokattu/siirretty Hyvinkään kaupungin käyttämään uuteen koordinaatistoon. Suunnittelussa hyödynnetään myös maanmittauslaitoksen laserkeilausaineistosta tuotettua maastomallia ja uusinta ortoilmakuva-aineistoa. Kaupunki luovuttaa tuoreimman pohjakartta-aineiston ranta-asemakaavan laatimista varten maanomistajalle. Maanomistaja luovuttaa digitaalisen kaava-aineiston kaupungille, kun valtuusto on hyväksynyt kaavan. 3. Tavoitteet ja suunniteltavat asiat Ranta-asemakaavan päätavoitteena on suunnitella alueelle Kytäjän kartanoalueeseen ja golfiin liittyvien toimintojen ja palvelujen kehittämistä tukeva loma- ja matkailupalvelujen aluekokonaisuus. Kaava-alueen ja koko Kytäjän alueen arvojen lisäksi toimintojen suunnittelussa hyödynnetään kaava-alueen liittyminen Kytäjän kartanon laajoihin metsätiluksiin. Metsäalueilla on jo valmiina kattava ulkoilupolkujen verkosto ja alueella on lukuisa joukko pieniä ja hieman suurempia lampia ja järviä, jotka ovat ulkoiluretkien todellisia kohokohtia. Mahdollisuudet monipuoliseen luonnossa liikkumiseen sekä retkeilyyn ovat todella erinomaiset. Yhdyskunta- ja aluerakenteellisesti selkeä ratkaisu on, että ympärivuotinen asuminen sijoittuu Kytäjärven eteläpuolelle ja Golf sekä golfiin liittyvät palvelut järven länsipuolelle (ks. liitekuva 1B). Kartanon päärakennus ja siihen liittyvä muu rakentaminen ja maaseutuelinkeinojen talouskeskusalue sijoittuvat Kytäjärven koillisrannalle. Keimonniemen suunniteltu loma- ja matkailupalvelujen alue sijoittuu kartanon luoteispuolelle. Kytäjän osayleiskaavan laatimisen aikaan maaseudun elinkeinot oli määritelty pääosin maa ja metsätaloudeksi. Nykyään on selkeämpää puhua maaseutuelinkeinoista, joiden yksi osa on maa- ja metsätalous. Keimonniemen alue toteuttaa osayleiskaavan..maataloutta tukevien elinkeinojen alue kaavamerkintää erittäin hyvin. Suunnittelutyön aikana selvitetään olemassa olevan rakennuskannan kunto ja suojeluarvot ja rakennuskantaa hyödynnetään alueen kehittämisessä mahdollisuuksien mukaan. Alueelle on myös runsaasti purettujen rakennusten perustuksia ja tonttipohjia joiden uudiskäyttö ja mahdollinen suojeluarvo selvitetään myös. Lopullinen ranta-asemakaava-alue rajautuu tarkemmin aloitus- ja valmisteluvaiheen aikana.

7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava Palvelujen ja muun uudisrakentamisen painopiste tulee alustavien tarkastelujen mukaan olemaan kaava-alueen länsipäässä joki/koskilaakson alueella. Kaava-alueelle voidaan johtaa kaksi ajoyhteyttä. Alueen itäosaan voidaan tieyhteys tuoda Kartanon suunnasta nykyistä tietä pitkin. Kaavaalueen länsiosan palvelukeskittymän alueelle pääsisääntulotie voidaan johtaa Kenkiäntieltä (lännestä). Läntinen yhteys liittää Keimonniemen matkailupalvelujen ydinalueen luontevasti Kytäjä Golfin tarjoamiin palveluihin. Alueen sisällä turvataan huoltoliikenteen ja jalankulku/kevyenliikenteen yhteydet myös alueen läpi. Kaavaan esitettävän rakentamisen määrä ja luonne sekä sijoittuminen ratkaistaan kaavatyön aikana laadittavien luonnosten ja kaupungin kanssa käytävien neuvottelujen pohjalta. Rakentamisen pääkäyttötarkoitus tulee olemaan loma- ja matkailupalvelut. Suunnittelussa turvataan myös seudullisen ulkoilu- ja pyöräilyreitin sijoittaminen kulkemaan Keimonniemen kaava-alueen läpi. Reitti sijoittuu pääosin ajoteiden varteen. Vanhaa ratapenkkaa voidaan hyödyntää reitin sijoittumisessa lähimpänä kartanoa olevalla osuudella. Koko kaava-alue liitetään ulkoiseen vesi- ja viemäriverkostoon Kytäjän kartanoalueen kautta. Alustavat (sisäisen kunnallistekniikan) suunnitelmat on jo tehty samaan aikaan, kun on suunniteltu kartanoalueen vesi- ja viemäriverkoston ratkaisuja. Suunnittelussa pyritään ympäristökuvaltaan laadukkaan loma- ja matkailupalvelujen toimintaympäristön luomiseen. Suunnittelussa otetaan erityisesti huomioon myös Kytäjokilaakson ja Kytäjärven maisemalliset erityisolosuhteet. Tavoitteita täsmennetään tarpeen mukaan suunnittelutyön aikana. Tavoitteena on saada kaavaehdotus kuntakäsittelyn alkuvuonna Osalliset Osallisia ovat MRL 62 :n mukaan alueen maanomistajat sekä ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin tehtävä kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisilla on oikeus ottaa osaa kaavan valmisteluun, arvioida sen vaikutuksia ja lausua kaavasta mielipiteensä. Osallisia ovat seuraavat tahot: Kaava-alueen ja lähiympäristön maanomistajat ja -haltijat Kaava-alueen ja lähiympäristön asukkaat sekä muut mahdolliset alueen sekä lähiympäristön käyttäjät Kaupungin toimialat: o Tekniikka ja Ympäristö: kunnallistekniikka (kadunsuunnittelu, liikennesuunnittelu, puistoyksikkö),tonttipalvelut, rakennusvalvonta, ympäristöpalvelu, ympäristöterveydenhuolto, Hyvinkään Vesi o Sivistystoimi: liikuntapalvelut

8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava o Hyvinkään kaupunginmuseo Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus (ELY-keskus). Uudenmaan liitto Keski-Uudenmaan maakuntamuseo Museovirasto Keski-Uudenmaan pelastuslaitos HSY Verkonrakentajat: o Caruna Oy, TeliaSonera Oyj, Elisa Oyj, DNA Palvelut Oy, TDC Oy Kytäjän kyläyhdistys, Hyvinkään Ympäristönsuojeluyhdistys ja muut mahdolliset alueella toimivat yhdistykset 5. Kaavatyön vaiheet ja osallistumis- ja vuorovaikutuksen järjestäminen Vireilletulo (kesä 2015) Ranta-asemakaavan vireilletulosta ilmoitetaan kuulutuksella Aamupostissa sekä kirjeitse naapuritonttien omistajille ja haltijoille sekä muille nimetyille osallisille. Kaupungin yhteistyötahoille sekä verkonrakentajille ilmoitetaan sähköpostitse. Vireilletulon yhteydessä osallistumis- ja arviointisuunnitelma laitetaan nähtäville ja siihen voi tutustua kaavoitusyksikössä sekä kaupungin www-sivuilla. Viedään myös tiedoksi TEKLA:lle Luonnosvaihe (syksy 2015) Ranta-asemakaavaluonnos valmisteluaineistoineen laitetaan nähtäville 30 päivän ajaksi Teknisen keskuksen kaavoitusyksikön ilmoitustaululle (Suutarinkatu 2, 2. krs.) sekä kaupungin verkkosivuille. Luonnosvaiheen kuulemisesta tiedotetaan nimetyille osallisille ja yhteistyötahoille joko kirjeellä tai sähköpostin välityksellä. Lisäksi luonnosvaiheen kuulemisesta ilmoitetaan kuulutuksella Aamupostissa ja kaupungin www-sivuilla. Tässä vaiheessa osallisilla on mahdollisuus antaa kaavaluonnosta koskevia mielipiteitä joko kirjallisesti tai suullisesti ilmoituksessa mainittuna ajankohtana. Kaavan laatija laatii vastineet esitettyihin kommentteihin ja lausuntoihin. Mielipiteitä ja vastineita käsitellään tarvittaessa kaavakäsittelyn yhteydessä teknisessä lautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa. Ehdotusvaihe (alkuvuosi 2016) Suunnitelma muokataan ranta-asemakaavaehdotukseksi, jonka kaupunginhallitus asettaa teknisen lautakunnan käsittelyn jälkeen virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi (Tekninen keskus/kaavoitusyksikkö). Tässä vaiheessa nähtävillä olosta ilmoitetaan kuulutuksella Aamupostissa ja kaavaehdotuksesta saa tarvittaessa jättää kirjallisen muistutuksen kuulutuksessa esitetyllä tavalla. Nähtävillä olon jälkeen kaavan laatija laatii vastineet muistutuksiin ja lausuntoihin. Mahdolliset muutosehdotukset käsitellään teknisessä lautakunnassa ja kaupunginhallituksessa ja tutkitaan suunnitelman muuttamistarve.

9 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava Muistutuksen tehneille, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa, ilmoitetaan perusteltu kannanotto esitettyyn mielipiteeseen sen jälkeen, kun asia on käsitelty teknisessä lautakunnassa. Kaavan hyväksyminen ja voimaantulo Lopullinen ranta-asemakaava hyväksytään kaupunginvaltuustossa. Hyväksymisestä ilmoitetaan niille, jotka ovat sitä nähtävilläoloaikana kirjallisesti pyytäneet ja samalla ilmoittaneet osoitteensa. Hyväksymispäätöksestä voi edelleen valittaa 30 vrk kuluessa Helsingin hallinto-oikeudelle. Valitusajan päätyttyä kaavan voimaantulosta (MRL 67 ) ilmoitetaan kuulutuksella Aamupostissa sekä kaupungin internet-sivuilla Koko kaavaprosessin ajan kaavoituksen kotisivuilta ( löytyy tietoja kaavasta ja sen etenemisestä. 6. Kaavan laatija ja muut asiantuntijat 7. Kaavan toteuttaminen 8. Vaikutusten arviointi Maanomistaja vastaa ranta-asemakaavan laatimisesta (kaavahankkeen kaikista suunnittelu- ja selvityskustannuksista). Kaava laaditaan konsulttityönä ja kaavaprosessista vastaa Seppo Lamppu Tmi ja vastuullisena suunnittelijana on DI Seppo Lamppu. Kaavatyöhön liittyvistä luonto- ja ympäristöselvityksistä sekä maisema ja kulttuurimaisemaselvityksistä/- tarkasteluista vastaavat kunkin osa-alueen asiantuntijat (alikonsulttityönä). Tontti- ja rakennussuunnitteluun osallistuu myös tämän osa-alueen arkkitehtuuriasiantuntija. Luonto- ja ympäristöselvityksistä vastaa Silvestris Oy (Esko Vuorinen). Muut asiantuntijat valitaan hankkeen kuluessa. Maanomistaja vastaa kaavan toteuttamisesta. Kaava-alue liittyy Kytäjän alueen ulkoiseen vesi- ja viemäriverkostoon Kytäjän Kartanon verkostoosuuden kautta. Maanomistaja vastaa kaava-alueen vesihuoltoverkoston suunnittelusta ja rakentamisesta. Vaikutusten selvittämisen tarkoituksena on suunnittelun aikana saada tietoa suunnitteluratkaisujen merkityksestä ja siten parantaa lopullisen suunnitelman laatua. Kaava-alueen toteuttamisen välittömät ja välilliset vaikutukset arvioidaan kaavatyön yhteydessä, jolloin myös vaikutusten laajuus tarkentuu. Kaavan laativat suunnittelijat ja tarpeen mukaan muut eri alojen asiantuntijat (ks. kohta 6.) selvittävät ja arvioivat kaavan toteuttamisen vaikutuksia asiantuntijatyönä. Osallisilla on mahdollisuus tutustua selvitettyihin vaikutuksiin ja lausua niistä mielipiteensä, kun kaavan valmisteluaineisto ja kaavaluonnos asetetaan julkisesti nähtäville sekä kaavaehdotuksen yhteydessä.

10 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kytäjärven Keimonniemen ranta-asemakaava Arvioitavia kohteita ovat alustavan tarkastelun mukaan seuraavat: Tarpeellisessa laajuudessa valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maakuntakaavan ja vaihemaakuntakaavaehdotuksen tavoitteet ja tavoitteiden tarkennukset. Kytäjän osayleiskaavan tavoitteet ja ratkaisut. Luonto- ja ympäristöolosuhteet ja maisema. Kaava-alueen ja uuden rakentamisen sijoittuminen Kytäjän alueen kulttuurimaisemaan ja vaikutukset Kytäjän kyläalueen yhdyskuntarakenteeseen. Yleisen liikenneverkon kehittämistarpeet ja liikenneturvallisuus. Vesihuollon ratkaisut ja taloudelliset tekijät. Arvio mahdollisista vaikutuksista Natura-alueen (ja perustettujen suojelualueiden) rajauksen pohjana oleviin luonto- ja ympäristöolosuhteisiin. Tarpeen mukaan Natura-arvioinnin tarvearviointi. Vaikutusten tarkastelu sisältyy kaavaselostukseen. Tarkastelua tehdään koko kaavaprosessin aikana kaavaehdotusvaiheeseen asti. 9. Yhteystiedot Kaavan valmistelusta ja aikatauluista saa lisätietoja seuraavilta henkilöiltä: Kaavan laatija/konsultti Seppo Lamppu Tmi: Kurtinniitynkuja 11, Espoo Yhteyshenkilö: DI Seppo Lamppu, , Sähköposti: seppo.lamppu@kaavoitus.fi Hyvinkään kaupunki Yleiskaavasuunnittelija Hannu Lindqvist, Tekninen keskus / kaavoitus Suutarinkatu 2, Hyvinkää, p Sähköposti: hannu.lindqvist@hyvinkaa.fi 10. Palaute osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta Osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatimisesta määrätään MRL:n 63 :ssä. Suunnitelmaa täydennetään tarvittaessa ja se on mahdollisine päivityksineen koko kaavaprosessin ajan nähtävillä kaavoituksen verkkosivuilla sekä saatavilla kaavayksiköstä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi antaa palautetta kaavayksikköön yleiskaavasuunnittelija Hannu Lindqvistille tai suoraan kaavaa laativalle konsultille DI Seppo Lampulle. Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 64 ) nojalla osallisilla on ennen kaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville mahdollisuus esittää Uudenmaan ELY-keskukselle neuvottelun käymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä.

11 2,5 km LIITE: 1A 1 km LIITE: 1B

12 Kaava-alueen rajaus Selvitysalueen rajaus 100 m LIITE: 1C Kaava-alueen rajaus Selvitysalueen rajaus 100 m LIITE: 1D

13 2,5 km 2,5 km

14 Merkintä Merkinnän selitys Merkinnän kuvaus Suunnittelumääräys Luonnonsuojelualue Merkinnällä osoitetaan luonnonsuojelulain nojalla suojeltuja tai suojeltaviksi tarkoitettuja alueita. Niitä ovat kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut luonnonsuojelualueet. Suojelualueiksi on osoitettu myös suojeluohjelmien alueita sekä Natura ohjelman alueita siltä osin kuin päätösten yhteydessä on toteuttamiskeinoksi esitetty luonnonsuojelulaki. Merkintään liittyy MRL 33 :n 1. momentin nojalla rakentamisrajoitus. Suojelualueiksi osoitetuille alueille ei saa suunnitella toimenpiteitä, jotka vaarantavat tai heikentävät niitä luonto- ja ympäristöarvoja, joiden perusteella alueesta on muodostettu luonnonsuojelualue tai tavoitteena on perustaa siitä sellainen. Alueen yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on osoitettava maakuntakaavakartalle merkittyjen ulkoilureittien jatkuvuus. Ulkoilureitti Merkinnällä osoitetaan taajamatoimintojen alueiden, luonnonsuojelualueiden ja virkistysalueiden ulkopuoliset maakunnallisesti ja seudullisesti merkittävät ulkoilureitit. Merkintä on ohjeellinen ja linjaus osoittaa ensisijaisesti yhteystarpeen. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on turvattava ulkoilureittien toteuttamisedellytykset maakunnallisesti ja seudullisesti toimivana reitistönä. Yksityiskohtaisessa reittisuunnittelussa on pyrittävä hyödyntämään olemassa olevan tiestön ja poluston käyttömahdollisuuksia. Taajamissa ja virkistysalueilla ulkoilureitit on johdettava alueiden sisäisille ulkoilun ja kevyen liikenteen väylille. Vedenhankinnan kannalta arvokas pintavesialue Merkinnällä osoitetaan pintavesialueet, jotka ovat ominaisuuksiltaan arvokkaita ja jotka voivat olla tai ovat yhdyskuntien vedenhankinnan kannalta tärkeitä. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on vesiensuojelunäkökohdat otettava huomioon siten, ettei vesialueen käyttöä vedenhankintaan vaaranneta. Pohjavesialue Merkinnällä osoitetaan pohjavesialueet, jotka ovat ominaisuuksiltaan arvokkaita ja jotka voivat olla tai ovat yhdyskuntien vedenhankinnan kannalta tärkeitä. Aluetta koskevat toimenpiteet on suunniteltava siten, etteivät ne vähennä pysyvästi pohjaveden määrää tai heikennä sen laatua. Natura verkostoon kuuluva tai ehdotettu alue Merkinnällä osoitetaan valtioneuvoston päätöksien mukaiset sekä valtioneuvoston tekemän ohjelman täydennysehdotuksen mukaiset Natura ohjelman alueet. Maa- ja vesialueet osoitetaan rasteri - merkinnällä ja jokikohteet viivamerkinnällä. Luonnonsuojelulain perusteella alueelle tai sen läheisyyteen ei saa suunnitella toimenpiteitä, jotka merkittävästi heikentävät niitä lintudirektiivin tai luontodirektiivin mukaisia luonnonarvoja, joiden perusteella alue on otettu ohjelmaan. Kulttuuriympäristön tai maiseman vaalimisen kannalta tärkeä alue, tie tai kohde Merkinnällä osoitetaan kulttuuriympäristön ja maiseman vaalimisen kannalta merkittävät alueet, tiet ja kohteet. Alueilla, joille on aluevarausmerkinnällä osoitettu käyttötarkoitus, ensisijaisen maankäyttömuodon määrittelee aluevarausmerkintä. Alueen yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on otettava huomioon kulttuuriympäristön ominaispiirteiden vaaliminen ja turvattava merkittävien maisema- ja kulttuuriarvojen säilyminen. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on arvioitava ja sovitettava yhteen maakuntakaavassa osoitetun käyttötarkoituksen mukainen maankäyttö sekä maisema- ja kulttuuriarvot. Arvokas harjualue tai muu geologinen muodostuma Merkinnällä osoitetut geologiset muodostumat sisältävät merkittäviä maisemallisia ja luonnontieteellisiä arvoja. Merkinnällä osoitetaan harjujensuojeluohjelman mukaiset valtakunnallisesti arvokkaat harjualueet, vahvistettujen seutukaavojen arvokkaat harjualueet, valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaat kalliomaisema-alueet sekä maakunnallisesti arvokkaat moreenimuodostumat. Alueilla, joille on aluevarausmerkinnällä osoitettu käyttötarkoitus, ensisijaisen maankäyttömuodon määrittelee aluevarausmerkintä Alueidenkäyttö on suunniteltava niin, ettei aiheuteta maaaineslaissa tarkoitettua kauniin maisemakuvan turmeltumista, luonnon merkittävien kauneusarvojen tai erikoisten luonnonesiintymien tuhoutumista tai laajalle ulottuvia vahingollisia ominaisuuksia luontosuhteissa. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on arvioitava ja sovitettava yhteen maakuntakaavassa osoitetun käyttötarkoituksen mukainen maankäyttö ja geologiset arvot. Metsätalousvaltainen alue, joka on laaja, yhtenäinen ja ekologisen verkoston kannalta merkittävä. Merkinnällä osoitetaan pääasiassa metsätalouskäytössä olevia, pinta-alaltaan laajoja ja yhtenäisiä metsäalueita, jotka ovat maakunnan ekologisen verkoston kannalta merkittäviä. Alueita käytetään pääasiallisen käyttötarkoituksen lisäksi myös muihin tarkoituksiin, kuten maanviljelyyn, haja-asutusluonteiseen rakentamiseen ja loma-asumiseen. Metsien hoitaminen ja käyttäminen alueella perustuu metsälain säädöksiin. Alueen suunnittelussa on turvattava metsätalouden ja muiden maaseutuelinkeinojen toiminta- ja kehittämisedellytykset. Alueen säilyminen yhtenäisenä on turvattava välttämällä alueen pirstomista muulla maankäytöllä siten, että syntyy alueen kokoon nähden vaikutuksiltaan laaja-alaisia, pysyviä tai pitkäkestoisia liikkumisesteitä. MLY-alueelle voidaan yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa osoittaa vaikutusten arvioinnin perusteella yhdyskuntarakenteen eheyttämisen kannalta tarpeellisia paikallisia väyliä ja yhdyskuntateknisen huollon laitteita ja rakenteita. Välttämättömien väylien suunnittelussa on turvattava ekologisten yhteyksien mahdollisimman esteetön ja turvallinen jatkuminen. Luonnon monimuotoisuuden kannalta eri tyisen tärkeä alue Ominaisuusmerkinnällä osoitetaan luonnon monimuotoisuuden kannalta vähintään maakunnallisesti merkittäviä alueita. Alueen suunnittelussa on selvitettävä tarkemmin ja otettava huomioon luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeät arvot ja ekologiset yhteydet. LIITE: 2

15 nuksia selle. sekä tarpeellisia yksikerroksisia talousrakennuksia Rakennuslain kullekin rakennuspaikalle 31 :n perusteella sijoitettavien kielletään rakentamasta kerrosala saa olla enintään 5 % raken- rakennusten yhteenlaskettu nus- paikan mistä yleiskaavassa pinta-alasta. alueelle varattuun sijoitettavat tarkoitukseen. vesikäymälät MT -alueelle siten, että vaikeutetaan MT-alueen käyttäon liitettävä keskitettyyn jätevesihuoltojärjestelmään. mr1 PY MAATALOUSALUE LOMARAKENNUSTEN ALUE Alue on tarkoitettu tehokkaaseen maatalouskäyttöön. Kullekin Alueelle ei rakennuspaikalle saa sijoittaa muita saa kuin sijoittaa maataloutta yhden yksiasun- palveletoisen via rakennuksia. yksikerroksisen Alueelle loma-asuntorakennuksen, tulee välttää sijoittamasta jonka kerrosala uusia teitä, saa sähkölinjoja, olla enintään ulkoilureittejä 100 m². Tämän yms. lisäksi jotka saa vaira- keuttavat maatalouden harjoittamista. kentaa Alueen tarpeellisia rakennuslain yksikerroksisia 4 :n mukainen talousrakennuksia. haja-asutusoikeus Kullekin on siirretty rakennuspaikalle kunkin maanomistusyksikön sijoitettavien rakennusten muiden kaavayhteenlaskettu määräysten alaisille kerrosala alueille. saa olla enintään 125 m². Vesikäymälöiden Rakennuslain rakentaminen 31 :n perusteella alueelle kielletään on kielletty. rakentamasta PK MT-1 -alueelle siten, että vaikeutetaan MT-1-alueen käyttämistä yleiskaavassa MATKAILUPALVELUJEN varattuun ALUE tarkoitukseen. Alueelle VA saa sijoittaa matkailua ja lomailua palvelevia rakennuksia. MAA- Kullekin JA METSÄTALOUSVALTAINEN rakennuspaikalle sijoitettavien rakennusten yhteenlaskettu ALUE, JOLLA ON kerrosala ULKOILUN saa OHJAAMIS- olla enintään TARVETTA JA MUITA YMPÄRISTÖ- 5 % rakennuspaikan ARVOJA pinta-alasta. Rakennuspaikka on liitettävä keskitettyyn jätevesihuoltojärjestelmään. Alue on tarkoitettu maa- ja metsätalouden harjoittami- PK-1 seen sekä haja-asutusluonteiseen rakentamiseen. Alueelle saa RYHMÄPUUTARHA- sijoittaa ulkoilureittejä. TAI PALSTA- VILJELY ALUE MU1 MAA- JA METSÄTALOUSALUE, JOLLA T ON ULKOILUNOHJAAMISTARVETTA JA MUITA YMPÄRISTÖARVOJA YHDYSKUNTATEKNISEN HUOLLON Alue on tarkoitettu ALUE maa- ja metsätalouden harjoittamiseen. Alueelle ei saa sijoittaa muita kuin maa- ja metsä- TY taloutta palvelevia rakennuksia. Alueelle saa sijoittaa ulkoilureittejä. MAANKAMARAN AINESTEN OTTO ALUE Alueen rakennuslain 4 :n mukainen haja-asutusoikeus Kauttaviivan on siirretty kunkin jäljessä maanomistusyksikön oleva merkki osoittaa muiden käyttötar- kaavakoituksen määräysten maa-ainesten alaisille alueille. oton loputtua. Alueella on voimassa raken- TK nuslain 124 :n mukainen toimenpidekielto, joka ei kui- LUONNONSUOJELUALUE tenkaan koske metsätaloudellisia metsänhoitotoimenpi- Alue teitä. on tarkoitettu muodostettavaksi luonnonsuojelu- Rakennuslain nojalla. Alueella 31 :n perusteella on voimassa kielletään rakennuslain rakentamasta toimenpidekielto. 124 :n mukainen Rakennuslain MU-1 -alueelle 135 siten, :n että perusteella vaikeutetaan kielletään MU-1 rakentamasta käyttämistä yleiskaavassa varattuun tarkoitukseen. -alueen tai suorittamasta muita toimenpiteitä SL -alueella siten, että RT SL -alueen luonnonsuojelulliset arvot heikkenevät. MAA- JA METSÄTALOUSALUE, JOLLA TL ON ULKOILUNOHJAAMISTARVETTA JA LUONNONSUOJELULLISIA ARVOJA Alue on tarkoitettu maa- ja metsätalouden harjoittamiseen. Alueelle ei saa sijoittaa muita kuin maa- ja metsätaloutta palvelevia rakennuksia. aluetta tulee hoitaa siten että ranta-alueiden maisemallinen luonne ja arvokas puusto säilyvät. Alueelle saa sijoittaa ulkoilureittejä. Alueen rakennuslain 4 :n mukainen haja-asutusoikeus on siirretty kunkin maanomistusyksikön muiden kaavamääräysten alaisille alueille. Alueella on voimassa rakennuslain 124 :n mukainen toimenpidekielto, joka koskee tai muun melunlähteen tuntumaan si- Liikenneväylän joitettavan kaivamis-, asuinrakennuksen louhimis, tasoittamis- piha-alueella ja täyttämistöitä, melutaso ei muuta saa ylittää päiväohjearvoa 55 db L aeq eikä yöohjearvoa maanpinnan 35 db Lrikkomista aeq. sekä sellaisia avohakkuita ja muita metsänhoitotoimenpiteitä jotka muuttavat huo- AK mattavasti alueen metsäluontoa tai maisemakuvaa. RT UUDEN RAKENNUSPAIKAN KOKO Kaavamerkinnästä VESIALUE jakoviivalla erotettu arabialainen luku osoittaa kullakin kaavamääräysalueella sijaitsevan uuden rakennuspaikan vähimmäiskoon satoina neliömetreinä. AT, AOM-1, RA- ja RA-1 -alueilla rakennuspaikan koko voi olla pienempi, kuitenkin vähintään KUNNAN RAJA 200 m², mikäli alueelle laaditaan riittävän laajaa kokonaisuutta koskeva yhtenäinen palstoitus-, tie- ja jätevesi- YLEISKAAVA-ALUEEN RAJA suunnitelma Merkintä on (rantakaava, n. 40 m rajan yksityiskohtainen ulkopuolella. osayleiskaava tai kyläsuunnitelma). AC ALUEEN RAJA Alueelle ei saa sijoittaa muita kuin metsätaloutta palvelevia rakennuksia. Alueella on voimassa rakennuslain Kaavamerkinnästä jakoviivalla erotettu arabialainen 124a :n mukainen toimenpidekielto, joka koskee kaivaluku osoittaa kullakin kaavamääräysalueella sijaitsevan mis-, louhimis, tasoittamis- ja täyttämistöitä, muuta uuden rakennuspaikan vähimmäiskoon satoina neliömaanpinnan rikkomista sekä sellaisia avohakkuita ja metreinä. AT, AOM-1, RA- ja RA-1 -alueilla rakennusmuita metsänhoitotoimenpiteitä jotka muuttavat huopaikan koko voi olla pienempi, kuitenkin vähintään mattavasti alueen metsäluontoa tai maisemakuvaa. 200 m², mikäli alueelle laaditaan riittävän laajaa kokonaisuutta koskeva yhtenäinen palstoitus-, tie- ja jätevesi- Rakennuslain suunnitelma (rantakaava, 135 :n perusteella yksityiskohtainen kielletään osayleis- rakentamasta tai kaava suorittamasta tai kyläsuunnitelma). muita toimenpiteitä M-2 -alueella siten, että M-2 -alueen luonnonsuojelulliset arvot heikkenevät. AC VP YHDYSTIE KYLÄKESKUKSEN / PAIKALLISTIE ALUE MAATALOUSVALTAINEN ALUE Alueelle saa sijoittaa kylää tai sitä ympäröivää asutusta Alue palvelevia on tarkoitettu palveluja, tehokkaaseen ympäristöhäiriöitä maatalouskäyttöön. tuottamattomia Alueella työtiloja, voidaan KEVYEN asuntoja sallia sekä haja-asutusluonteista LIIKENTEEN VÄYLÄ yksikerroksisia talousrakennuk- rakentamista sia. Kullekin silloin, rakennuspaikalle kun se liittyy olemassa saa sijoittaa olevaan yhden tilakeskuk- eninseen, tään kaksiasuntoisen rakentamattomaan rakennuksen. metsäsaarekkeeseen Toisen asunnon tai metsänreunaan pinta-ala eikä saa aiheuta ULKOILUREITTI olla enintään haittaa 70 maatalouden % suuremman harjoittami- asunnon selle. pinta-alasta. Tämän asunnon voi sijoittaa talousraken- Rakennuslain nuksen yhteyteen. 31 :n Asunnoille perusteella on kielletään varattava rakentamasta 50 m² auton- MT säilytyspaikkaa -alueelle siten, YLI ja varastotiloja että 110 kv vaikeutetaan SÄHKÖLINJA varten. MT-alueen Kullekin raken- käyttämistä nuspaikalle yleiskaavassa sijoitettavien varattuun rakennusten tarkoitukseen. k yhteenlaskettu mr1 kerrosala saa olla enintään 13 % rakennuspaikan pintaalasta siten, että asuinrakennusten ja niitä palvelevien KYLÄVYÖHYKE talousrakennusten MAATALOUSALUE osuus saa kuitenkin olla enintään 250 m². Rakennuspaikka on liitettävä keskitettyyn jäte- Kirjaintunnus Alue on tarkoitettu vesijärjestelmään. on rajan tehokkaaseen ulkopuolella.k maatalouskäyttöön. Alueelle ei saa sijoittaa muita kuin maataloutta palvelepv1 via APK rakennuksia. Alueelle tulee välttää sijoittamasta uusia teitä, sähkölinjoja, VEDENHANKINNALLE ulkoilureittejä TÄRKEÄ yms. jotka POHJAvaikeuttavat maatalouden MAASEUTUMAISTEN PIENTALOJEN ALUE VESIALUE harjoittamista. Alueen rakennuslain 4 :n mukainen haja-asutusoikeus Kirjaintunnus Kullekin rakennuspaikalle saa sijoittaa yhden yksiasunon siirretty kunkin on rajan maanomistusyksikön ulkopuolella. Alueella muiden tulee kaavakiinnittää toisen asuinrakennuksen sekä tarpeellisia yksikerroksimääräysten erityistä alaisille huomiota alueille. pohjavesien suojelemiseen. sia talousrakennuksia. Kullekin rakennuspaikalle sijoi- Rakennuslain Alueella 31 :n ei sallita perusteella jätevesien kielletään maahan rakentamasta imeyttämistä. tettavien rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla MT-1 -alueelle Öljysäiliöt siten, ja että muut vaikeutetaan vastaavat on MT-1-alueen varustettava suoja-altaalla enintään 300 m². Alle m² suuruinen rakennuspaikkäyttämistä yleiskaavassa ja sijoitettava varattuun sisätiloihin tarkoitukseen. tai maan päälle. suoja-altaan ka on liitettävä on keskitettyyn tilavuudeltaan jätevesihuoltojärjestelmään. vastattava varastoitavan aineen VA AS enimmäismäärää. Ennen rakentamiseen MAA- JA tai METSÄTALOUSVALTAINEN kaivamis-, louhimis-, täyttämis- ALUE, MAATILOJEN JOLLA ON TALOUSKESKUSTEN ULKOILUN OHJAAMIS- yms. maanpintaa TARVETTA MAATALOUTTA muuttaviin toimenpiteisiin JA MUITA TUKEVIEN YMPÄRISTÖ- ELINKEINO- ryhtymistä pv-1 -alueella on ARVOJA JEN tarpeen ALUE mukaan tehtävä hankkeen ympäristövaikutustutkimus. Alueelle on tarkoitettu saa sijoittaa maa- maa- ja ja metsätalouden harjoittami- ja niitä tupv2et2 seen kevien sekä elinkeinojen haja-asutusluonteiseen harjoittamisen rakentamiseen. kannalta tarpeellisia Alueelle asuin- ja saa muita sijoittaa rakennuksia. ulkoilureittejä. Kullekin rakennuspaikalle POHJAVEDEN HANKINTAAN SOVELTUVA sijoitettavien rakennusten POHJAVESIALUE yhteenlaskettu TAI MUU POHJAVESI- kerrosala saa MU1 olla enintään 5 % ALUE rakennuspaikan pinta-alasta. MAA- JA METSÄTALOUSALUE, JOLLA Kirjaintunnus AP on rajan ulkopuolella. Alueella tulee ON ULKOILUNOHJAAMISTARVETTA JA kiinnittää erityistä MUITA huomiota YMPÄRISTÖARVOJA pohjavesien suojele- Alue miseen. on Alueella tarkoitettu PALVELUJEN ei maa- sallita ja jätevesien metsätalouden JA HALINNON maahan ALUE harjoittami- imeytseen. tämistä. Alueelle Öljysäiliöt ei saa ja sijoittaa muut vastaavat muita kuin on maa- varustettava ja metsä- Alueelle saa sijoittaa kokous-, koulutus-, virkistys- ja taloutta suoja-altaalla palvelevia ja sijoitettava rakennuksia. sisätiloihin Alueelle tai saa maan sijoittaa päälle. majoitusrakennuksia sekä näiden käytön kannalta tarulkoilureittejä. suoja-altaan on tilavuudeltaan vastattava varastoitavan peellisia asuntoja ja yksikerroksisia talousrakennuksia. Alueen aineen enimmäismäärää. rakennuslain 4 :n mukainen haja-asutusoikeus Kullekin rakennuspaikalle sijoitettavien rakennusten on PV-1 siirretty kunkin maanomistusyksikön muiden kaavayhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 5 % rakenmääräysten alaisille alueille. Alueella on voimassa rakennuspaikan pinta-alasta. nuslain 124 :n mukainen toimenpidekielto, joka ei kui- POHJAVEDENOTTAMON SUOJA-ALUE tenkaan AO koske metsätaloudellisia metsänhoitotoimenpiteitä. Vesioikeuden päätöksellä vahvistettu vedenottamon Rakennuslain 31 :n perusteella kielletään rakentamasta suoja-alue. MU-1 -alueelle siten, että vaikeutetaan MU-1 -alueen käyttämistä PV-1 yleiskaavassa varattuun tarkoitukseen. että ranta-alueiden maisemallinen luonne ja arvokas puusto RT säilyvät. ALUEEN Alueelle OSA saa JOSSA sijoittaa RAKENNETTU ulkoilureittejä. Alueen rakennuslain MAA- YMPÄRISTÖKUVA JA 4 :n METSÄTALOUSALUE, mukainen SÄILYTETÄÄN haja-asutusoikeus JOLLA on siirretty kunkin ON ULKOILUNOHJAAMISTARVETTA maanomistusyksikön muiden kaava- JA LUONNONSUOJELULLISIA ARVOJA määräysten Kirjaintunnus alaisille on rajan alueille. ulkopuolella. Alueella Alueeseen on voimassa liittyy raken- Alue kulttuurihistoriallisia on tarkoitettu maa- tai rakennustaiteellisia ja metsätalouden harjoittami- arvoja. seen. Olemassa Alueelle olevia ei saa rakennuksia sijoittaa muita korjattaessa kuin maa- ei saa ja heinuslain 124 :n mukainen toimenpidekielto, joka metsä- koskee taloutta kentää niiden palvelevia kulttuurihistoriallista rakennuksia. aluetta tai rakennustaiteel- tulee hoitaa siten että lista ranta-alueiden arvoa. Lisä- uudisrakennukset maisemallinen luonne sijoitettava ja arvokas ymkaivamis-, puusto päristöä säilyvät. täydentäen louhimis, Alueelle ja tasoittamis- niiden saa sijoittaa on sopeuduttava ja täyttämistöitä, ulkoilureittejä. materimuuta Alueen aaleiltaan rakennuslain ja mittakaavaltaan 4 :n mukainen olemassa haja-asutusoikeus oleviin rakenmaanpinnan on nuksiin. siirretty kunkin rikkomista maanomistusyksikön sekä sellaisia avohakkuita muiden kaavaja muita määräysten Rakennuslain metsänhoitotoimenpiteitä alaisille 135 :n alueille. perusteella Alueella jotka kielletään on muuttavat voimassa rakentamas- rakenhuomattavasti nuslain ta tai suorittamasta 124 alueen :n mukainen metsäluontoa muita toimenpiteitä toimenpidekielto, tai maisemakuvaa. sr -aluella joka koskee siten, kaivamis-, että sr -alueen louhimis, kulttuurihistorialliset tasoittamis- ja täyttämistöitä, ja rakennustaiteel- RT muuta maanpinnan liset arvot heikkenevät. rikkomista sekä sellaisia avohakkuita ja muita sl metsänhoitotoimenpiteitä VESIALUE jotka muuttavat huomattavasti alueen metsäluontoa tai maisemakuvaa. RT ALUEEN SISÄINEN LUONNONSUOJELU- LIITE: 3

16 Likimääräinen kaava-alueen rajaus Likimääräinen selvitysalueen rajaus LIITE: 4

17 Kytäjä, Keimonniemi VON HYVINKÄÄ, KYTÄJÄ RANTA-ASEMAKAAVA ALOITUSVAIHEEN VIRANOMAISNEUVOTTELU KEIMONNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Paikka: Uudenmaan ELY-keskus Aika: Torstai Kutsutut: paikalla/poissa (x/- ) Jussi Heinämies Uudenmaan ELY-keskus (x) Aimo Huhdanmäki Uudenmaan ELY-keskus (x) Sanna Jylhä Uudenmaan liitto (x) Sari Saresto Helsingin kaupunginmuseo (x) Tuula Heikkurinen-Montell Museovirasto (-) Anne Jarva Hyvinkään kaupunki (x) Jari Mettälä Hyvinkään kaupunki (x) Hannu Lindqvist Hyvinkään kaupunki (x) Seppo Lamppu Seppo Lamppu tmi (x) Kutsu neuvotteluun oli lähetetty kaikille em. viranomaisille. Neuvottelun tausta-aineistoksi toimitettiin päivätty osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja liitekartat. Neuvottelun kulku: 1. Jussi heinämies toimi neuvottelun puheenjohtajana ja Seppo Lamppu laatii muistion. 2. Kaavahankkeen esittely Anne Jarva ja Hannu Lindqvist kävivät läpi Kytäjän osayleiskaavan keskeisen sisällön Keimonniemen ranta-asemakaavaan liittyen. Suunnittelualueella on voimassa Kytäjän oikeusvaikutteinen osayleiskaava, jonka Uudenmaan ympäristökeskus on vahvistanut Kytäjän osayleiskaavassa suunnittelualue on suurelta osin osoitettu AM-1 alueeksi ( Maatilojen talouskeskusten ja maataloutta tukevien elinkeinojen alue ). Keimonniemen alue on osayleiskaavassa MU-1 aluetta ( Maa- ja metsätalousalue, jolla on ulkoilun ohjaamistarvetta ja muita ympäristöarvoja ). MU-1 alueen kaavamääräyksessä todetaan, että alueen haja-asutusoikeus on siirretty maanomistusyksikön muiden

18 Kytäjä, Keimonniemi VON kaavamääräysten alaisille alueille. Osayleiskaavan kaavamääräyksen mukaan MU-1 alueelle saa kuitenkin sijoittaa maa- ja metsätaloutta palvelevia rakennuksia. Koko AM-1 aluetta koskee osayleiskaavan sr-merkintä ( Alueen osa jossa rakennettu ympäristökuva säilytetään ). Osayleiskaavassa Kytäjän kartanon laajoilta metsäalueilta rakennusoikeus on siirretty pois ja merkittävin osa siitä on sijoitettu yleiskaavassa osoitetulle Kytäjän kylävyöhykkeelle (k). Myös muualla Kytäjänjokilaakson reuna-alueilla on osayleiskaavassa osoitettu alueita asuinrakentamiseen. Kytäjän osayleiskaavassa osoitettu tilakohtainen rakennuspaikkojen määrä otetaan huomioon. Anne Jarva totesi vielä että Keimonniemen ranta-asemakaavaratkaisua ei ole tarve perustaa rantaviivan pituuteen pohjautuvaan mitoitukseen. Seppo Lamppu, Seppo Lamppu Tmi Seppo Lamppu kävi osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä liitteiden pohjalta tiivistetysti läpi suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet ja muut kaavahankkeen keskeiset kohdat. 3. Viranomaiskommentit Jussi Heinämies, ELY-keskus Jussi heinämies totesi, että pitäisikö kaavamuotona olla asemakaava kuten Kytäjän kartanon kohdallakin. Sanna Jylhä, Uudenmaan liitto Maakuntakaavat on kuvattu hyvin OAS:ssa. Suunnittelumääräykset olisi hyvä esittää myös. Sari Saresto, Helsingin kaupunginmuseo Kosken alue on tärkeä/vaativa suunnittelukohde. 4. Yleisiä kommentteja: Alue on osa maakunnallisesti tärkeätä kulttuurimaisema-aluetta. Tulee ottaa selvityksissä huomioon. Sähkölaitoksen osalta on syytä arvioida mahdollinen PCB:n käyttö Vanha ratapenkka tulee ottaa suunnittelussa huomioon. Seudullinen ulkoilureitti kulkee alueen kautta. Reitin ei ole tarve kulkea koko matkaa vanhalla ratapenkalla vaan se voi sijoittua myös ajoteiden yhteyteen (Hannu Lindqvist).

19 Kytäjä, Keimonniemi VON Keimonniemen kaava-alue rajoittuu pohjois-luoteisosastaan Suolijärven ranta-asemakaavaan. Suunnittelun aikana tulee tarkistaa, että kaavaalueiden rajat eivät mene turhaan päällekkäin ja ettei väliin jää pieniä kaavojen ulkopuolisia alueita. Mikäli Suolijärven ranta-asemakaavan etelärajaa on syytä joiltain osin tarkistaa, otetaan se osuus mukaan kaavan muutoksena. Kanteen on syytä laittaa parempi kuva ja Helsinkiin on matkaa 60 km. Uudenmaan liitto puuttuu osallisista. Seppo Lamppu kertoi vielä että alueella tullaan tekemään kattavat luonto- ja ympäristöselvitykset ja niihin liittyen Natura arvioinnin tarveharkinta. Tehdään myös muinaisjäännösinventointi sekä rakennus- ja kulttuurimaisemainventoinnit. Muistion vakuudeksi Jussi Heinämies ylitarkastaja Seppo Lamppu DI ranta-asemakaavan laatija

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Beckhoff Automation Oy

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Beckhoff Automation Oy OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Beckhoff Automation Oy Hyvinkään kaupungin 24. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 2301 24:012 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 30.03.2016

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 V I R R A T KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY.

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston.

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNEJÄRVEN RANTAPUISTON ASEMAKAAVA SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelualue käsittää Äänejärven

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma UURAISTEN KUNTA UURAISTEN KUNNAN VESISTÖJEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

Sälinkään ja Soukkion osayleiskaavaehdotuksen kaavamerkinnät ja määräykset Mkl 2.6.2015

Sälinkään ja Soukkion osayleiskaavaehdotuksen kaavamerkinnät ja määräykset Mkl 2.6.2015 Sälinkään ja Soukkion osayleiskaavaehdotuksen kaavamerkinnät ja määräykset Mkl 2.6.2015 AT-1 AT-1 a Kyläalueet AT-1 a ja b Alue varataan asumiselle, asumiseen liittyvälle toiminnalle, palveluille, yritystoiminnalle

Lisätiedot

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440 Kaarinan kaupunki Auvaisten asemakaavan laajennus osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: 112/2013 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA 1.6.2011 TAMMELAN KUNTA Lunkaan kylä Kiinteistö Mäkilä RN:o 17:0 Tammelan kunta Kunnanhallitus TAMMELAN KUNTA 2(5) Tunnistetiedot: Kunta: Kaavan nimi: Suunnittelualue: Kaavan laadituttaja: Tammela Pääjärven

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 20 05.03.2015 Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 05.03.2015 20 Esittelijä: vs. tekninen johtaja Nicole Ahtokivi Valmistelija

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 7 ) TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.11.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 249-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 12.5.2016 Nosto Consulting Oy Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 9.12.2015 Haapajärven kaupunki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SAMULINPUISTON ASEMAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee osaa Haapajärven Ronkaalan kaupunginosan korttelista 215 ja siihen liittyvää

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Hämeenkosken kunta Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1510012986 7.11.2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) INKOON KUNTA BARÖSUNDIN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) Kaava-alue Kaava-alue käsittää Barösundin kyläkeskuksen ympäristöineen Orslandetin saaressa. Kaava-alue on rajattu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaukasten palvelutalo

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaukasten palvelutalo OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaukasten palvelutalo Hyvinkään kaupungin 25. kaupunginosan (Kaukas) korttelin 2402 osaa koskeva asemakaavan muutos 25:002 HYVINKÄÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 16.1.2019 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA BG - liikekiinteistöt Oy asemakaava ja asemakaavan muutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA BG - liikekiinteistöt Oy asemakaava ja asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA BG - liikekiinteistöt Oy asemakaava ja asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 51. kaupunginosan korttelin 5003 tonttia 7 koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos 51:006

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy ASEMAKAAVAMUUTOSALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos

SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan osana kaavatyön

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 214005183 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.12.2015 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 1454/2014 14:15 Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 11.1.2015 päivitetty 9.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2.

Lisätiedot

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Solvik, Kälkö Ulkosaariston yleiskaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis ja arviointisuunnitelmassa (MRL 63 ja 64 ) esitetään mm. kaavoitushankkeen sijainti

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄ SAVAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA (MIEHIKKÄLÄN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2010, 31.3.

MIEHIKKÄLÄ SAVAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA (MIEHIKKÄLÄN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2010, 31.3. MIEHIKKÄLÄ SAVAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA (MIEHIKKÄLÄN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2010, 31.3.2014 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Kunta: Kylät: Savan alueen osayleiskaava

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 20 05.03.2015 Kaupunginhallitus 65 23.03.2015 Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta 14/10.02.00/2014 Ympäristölautakunta 05.03.2015 20 Esittelijä:

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(6) ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee tilalla 3:14 E18 -tien Lelun eritasoliittymän

Lisätiedot

LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.11.2012, korjattu 15.1.2015 LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan KARSTULA ITÄISTEN JA LÄNTISTEN VESISTÖJEN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA MK :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET : AM AO AO-3 RA MAATILOJEN TALOUSKESKUSTEN ALUE. Alueelle saa sijoittaa

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Liite 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Alue ja suunnittelun kohde Asemakaavoitus koskee pääosin Säkylän kunnan Isosäkylän kylässä olevaa rantaaluetta

Lisätiedot

SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012

SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 J O K I O I N E N SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.11.2010 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911,

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HIMOKSEN OSAYLEISKAAVAN JA KAAVAMUUTOKSEN LAATIMINEN OSA-ALUEELLA 6, PATAJOKI

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HIMOKSEN OSAYLEISKAAVAN JA KAAVAMUUTOKSEN LAATIMINEN OSA-ALUEELLA 6, PATAJOKI FCG Planeko Oy JÄMSÄN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HIMOKSEN OSAYLEISKAAVAN JA KAAVAMUUTOKSEN LAATIMINEN OSA-ALUEELLA 6, PATAJOKI 9.4.2008, TARK. 27.6.2008, TARK 17.5.2013 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hämeenlinnan kaupunki 4.6.2015 1 Sisällysluettelo 1. TEHTÄVÄ... 2 2. SUUNNITTELUALUE... 2 3. ALOITE... 2 4. NYKYINEN SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA NOKIA Tilat: Vesmala 536-410-1-7 Perämetsä 536-410-1-31 (osa tilasta) VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 2.12.2015 Teernijärvi RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013

Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013 Asikkalan kunta SARAN TONTIN JA NUOKUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2013 2 SISÄLLYS 1. Tehtävä... 3 2. Aloite... 3 3. Suunnittelualue... 3 4. Suunnittelun lähtökohdat

Lisätiedot

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299)

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299) KITTILÄN KUNTA Puh 040 356 500, Fax 016-642259 20.10.2014 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä

Lisätiedot

Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6

Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6 Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harjunpään asemakaavan muutos Ulvilan kaupunki, Harjunpään (25.) kaupunginosa, kortteli

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

Puumalan kunta Pistohiekan matkailualueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.7.2015 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Puumalan kunta Pistohiekan matkailualueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.7.2015 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PUUMALAN KUNTA PISTOHIEKAN MATKAILUALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että kaavatyön yhteydessä

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Tetriniemi) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yli-Anttilantie 27

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yli-Anttilantie 27 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yli-Anttilantie 27 Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127 tontilla 1. 12:021 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS

Lisätiedot