KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2015 1. kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Kokousaika klo 14:00-15:05 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 257 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Ruoka- ja siivouspalveluiden hinnat alkaen Kunnan etuosto-oikeuspäätös / Metsäkumpu kiinteistö Kunnan etuosto-oikeuspäätös / Männistö kiinteistö Muutos 3D-työpajahankkeen kuntaraha-anomukseen Midinvest Fund KSV Ky rahaston purkaminen Kari ja Tuovi Halisen poikkeamishakemus Maksuvalvontaan ja perintään liittyvien palvelujen hankkiminen Taitoa Kuntaperintä Oy:ltä 266 Valtuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano Tiedoksi saatettavat asiat

2 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Läsnäolijat Koskinen Satu puheenjohtaja Rantala Matti I varapuheenjohtaja Manni Juha II varapuheenjohtaja Marila Leevi jäsen Muhonen Heikki jäsen Päivinen Jenni jäsen Sallinen Eila jäsen Äijänen Kirsti jäsen Syrjälä Ari varajäsen Poissa Suomäki Eero jäsen Muu saapuvilla olleet Laaksonen Juha valtuuston puheenjohtaja Kolari Riitta valtuuston I va ra pu heenjoh ta ja Ruuska Pirjo valtuuston II va ra pu heenjoh ta ja Nissinen Eino kunnanjohtaja, esittelijä Manni Salla hallintojohtaja, pöy tä kirjan pi tä jä Allekirjoitus Satu Koskinen puheenjohtaja Salla Manni pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat :t Pöytäkirjan tarkastajat Karstulan kunnantalo, kahvio Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Matti Rantala Juha Manni Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä kunnantalo Himmeli, hallinto- ja talouspalvelukeskus klo 9-15 Salla Manni pöytäkirjanpitäjä

3 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kunnanhallitus Kuntalain (365/1995) 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on pää tös val tai nen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Kunnanhallitus Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Matti Rantala ja Juha Manni.

5 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Ruoka- ja siivouspalveluiden hinnat alkaen 156/ /2015 Kunnanhallitus Ohessa on ruokapalvelupäällikkö Kaija Hakalan esitys ruoka- ja siivous pal ve lui den vahvistettaviksi hinnoiksi alkaen. Lisätietoja: ruokapalvelupäällikkö Kaija Hakala, puh Kunnanhallitus vahvistaa ruoka- ja siivouspalveluiden hinnat alkaen esitetyn mukaisesti.

6 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Kunnan etuosto-oikeuspäätös / Metsäkumpu kiinteistö 84/ /2015 Kunnanhallitus Jyrki Ilves on myynyt Tero ja Johanna Airasjärvelle päi vätyl lä kauppakirjalla Karstulan kunnassa Suolikon ranta-asemakaavaalu eel la ole van Metsäkumpu nimisen vapaa-ajankiinteistön ( ) kaup pa hin taan euroa. Tila sijaitsee osoittees sa Saarilammentie 49 ja on pinta-alaltaan 0,6170 ha. Lisätietoja: kunnanjohtaja Eino Nissinen, puh Kunnanhallitus päättää, että Karstulan kunta ei käytä etuostolain mu kais ta etuosto-oikeutta edellä mainitussa kaupassa.

7 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Kunnan etuosto-oikeuspäätös / Männistö kiinteistö 84/ /2015 Kunnanhallitus Inka Oikari ja Jarkko Antinaho ovat myyneet Rauno ja Laila Ran tasel le päi vä tyl lä kauppakirjalla Karstulan kunnan Kars tulan kylässä sijaitsevan Männistö RN:o 34:17 -tilan kaup pa hin taan euroa. Tila sijaitsee asemakaava-alueella osoitteessa Paska-Ave nue 4 ja on pinta-alaltaan 5040 m2. Lisätietoja: kunnanjohtaja Eino Nissinen, puh Kunnanhallitus päättää, että Karstulan kunta ei käytä etuostolain mu kais ta etuosto-oikeutta edellä mainitussa kaupassa.

8 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Muutos 3D-työpajahankkeen kuntaraha-anomukseen 117/ /2015 Kunnanhallitus Visio-säätiö on lähettänyt Karstulan kunnalle anomuksen kun ta rahan myöntämisestä 3D-työpaja-hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja pilotoida Saarijärven, Karstulan ja Kyyjärven työ pa jojen kanssa yhteistyössä työpajatoiminta, jossa työttömänä olevat toisen asteen koulutuksen saaneet ja vailla toisen asteen koulutusta ole vat henkilöt pääsevät tutustumaan 3D-mallintamiseen, 3D-tu lostuk seen, kuvantamiseen, kuvankäsittelyyn, videotallenteiden te ke miseen sekä sosiaalisen median hyödyntämiseen markkinoinnissa. Hank kees sa kehitetty toimintamalli on tarkoitus juurruttaa osaksi työpa jo jen toimintaa hankkeen aikana. Hankeajalla on tarkoitus toteuttaa 6-8 pajajaksoa 5-10 hen ki lön ryhmille jakautuen Saarijärven ja Karstula-Kyyjärven pa joille. Jaksot toteutettaisiin 6 kk:n työkokeiluina. Hankkeeseen pal kat tava ohjaaja vastaa lähiopetuksesta 2-3 pv/vko/paja, loppuosa 2-3 pv/vko on omaehtoista tutustumista ja harjoittelua työpajoilla joko itse näi ses ti tai pienryhmissä. Hankkeen avulla kehitetyillä työpajoilla nuoret pääsevät tutustumaan tä män päivän ja tulevaisuuden työelämään ja näin hakeutumaan omaa ammattitaitoaan kehittävään koulutukseen ja työllistymään am mat ti tai toi sem pi na nykypäivän yrityksiin. Samalla hanke luo mahdol li suu den uusien toimintojen kehittämiseen nykyisin kä si työ val taisil le työpajoille ja näin kehittää pajoja vastaamaan paremmin ny kypäi vän työelämän haasteisiin. Hankkeen toteuttaminen edellyttänee myös Karstulan työpajan muun henkilöstön panosta niinä päivinä, kun hankeohjaaja ei ole pai kal la Karstulan pajalla. Saarijärven kaupunki on tehnyt päätöksen kuntarahan myön tä mises tä hankkeelle. Hankkeen sisällöstä tarkemmin oheisessa anomuksessa ja han keha ke muk ses sa. Lisätietoja: kunnanjohtaja Eino Nissinen, puh Kunnanhallitus tekee päätöksen hankkeen kuntarahaosuuden myön tä mi ses tä. Päätettiin yksimielisesti myöntää hankkeelle kuntarahaosuus haetun mu kai ses ti.

9 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus ELY-keskus on esittänyt, että hanketta muutettaisiin siten, että hanke lyhennettäisiin 2 vuoteen ja hankkeeseen palkattaisiin han ke ve täjä/oh jaa jan lisäksi toinen ohjaaja sekä poistettaisiin taloussihteerin osuus ja lisättäisiin ostopalveluihin euroa. Toisen ohjaajan mukanaolon kautta molemmissa toimipisteissä, Saa ri jär vel lä ja Karstulassa olisi ohjaaja 5 päivää viikossa. Lisäksi os to pal ve lu jen kautta hankkeen rahoitus ohjautuu näin paremmin koh de ryh män hyväksi ja välillisiltä kuluilta vältytään. Muutokset kasvattavat hankkeen ESR-rahoitusta ja kuntien mak suosuuk sia. Karstulan kunnan osuus kasvaisi noin euroa eu roon ja rahoitus kohdistuisi kahden vuoden ajalle. Näin vuo sit tainen rahoitusosuus kasvaisi noin euroon/vuosi. Visio-säätiön muutoshakemus toimitetaan myöhemmin. Lisätietoja: kunnanjohtaja Eino Nissinen, puh Kunnanhallitus hyväksyy muutokset hankkeeseen ja myöntää avustuk sen muutoshakemuksen mukaisena.

10 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Midinvest Fund KSV Ky rahaston purkaminen 148/ /2015 Kunnanhallitus Midinvest Fund KSV Ky perustettiin vuonna ,3, milj. euron koko nais pää omil la. Rahaston yhtiösopimuksen mukainen toimikausi päät tyi , minkä jälkeen sitä on rahastosopimuksissa määri te tyl lä tavalla jatkettu kahdella vuodella saakka ja edelleen yhtiömiesten yhteisillä sopimuksilla saakka. Rahastoon sijoitetuista 3,3,milj. euron suuruisista pääomista on tähän mennessä palautettu sijoittajille sekä pääomanpalautuksina että voi ton ja ko na yhteensä 3,75 milj. euroa. Rahastoon sitoutunutta pääomaa on jäljellä 0,5 milj. euroa. Rahaston sijoitusten ja likvidien varo jen käypä arvo on yli 2 milj. euroa. Kuluvan vuoden aikana on neuvo tel tu irtautumisesta viimeisistä jäljellä olevista sijoituskohteista. Rahaston alkuperäinen pääoma on ollut 3,3 milj. euroa, josta Karstu lan kunnan osuus oli ,76. Tällä hetkellä Karstulan kunnan pääomapanos yhtiössä on ,49 ja koko yhtiön pe ruspää oma pa nos yhteensä ,79. Karstulan kunnan osalta pää oman palautusta ja voitonjakoa on aiemmin palautettu Rahaston toimikausi päättyy , joten rahasto puretaan. Kars tu lan kun nan osuus lopullisesta varojen jaosta on ennakoitu ,38 eu rok si. Tästä pääoman palautusta on ,49 euroa ja loput voiton ja koa. Esityslistan liitteenä on julkisena aineistona Midinvest Fund KSV Ky:n tilinpäätös ajalta Esityslistan liitteenä on salassa pidettävänä aineistona sopimus Midin vest Fund KSV Ky rahaston purkamisesta sekä sen liitteet va rojen ja ko suun ni tel ma ja rahaston tilintarkastajan lausunto varojen jaos ta. Aineisto on salassa pidettävää vi ran omai sen toiminnan jul kisuu des ta annetun lain 24 :n 1 mo men tin 20-kohdan nojalla. Lisätietoja: kunnanjohtaja Eino Nissinen, puh Kunnanhallitus hyväksyy esitetyn sopimuksen Midinvest Fund KSV Ky rahaston purkamisesta ja valtuuttaa kunnanjohtajan ja hal lin tojoh ta jan allekirjoittamaan purkamissopimuksen.

11 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kari ja Tuovi Halisen poikkeamishakemus 166/ /2015 Tekninen lautakunta Hakija: Kari Mikael Halinen Tuovi Hannele Halinen Hakijan osoite: Kytäjänkatu 21 A HYVINKÄÄ Kunta ja kylä: Karstula, Karstula Rakennuspaikan sijainti: Rakennuspaikka Millinmutka RN:o 1:1311 Pinta-ala 1062 m 2 Asemakaava-alue Kirkonkylän asemakaava Kortteli 145 Rakennuspaikka 1 Rakennuksen laatu Omakotitalo Valmistelijan päätösehdotus (Jaakko Rasi): Rakentamisrajoitus, josta poikkeusta haetaan Poikkeaminen vahvistetusta asemakaavasta rakentamalla talo puo litois ta ker rok si se na. Naapureiden kuuleminen Naapureita on kuultu kirjallisesti, eivätkä he ole jättäneet huo mau tuksia hakemukseen. Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se myöntää hae tun poikkeamisluvan. Lähtökohdat Voimassa olevan rakennuskaavan on Keski-Suomen lääninhallitus vah vis ta nut päätöksellään Nro YA-447. Vahvistetussa asemakaavassa hakemuksen kohteena oleva ra ken-

12 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ nus paik ka on osoitettu erillispientalojen korttelialueeksi (AO). Kaavas sa suurimmaksi sallituksi kerrosluvuksi on vahvistettu yksi kerros ja tonttitehokkuusluvuksi e=0.25. Rakennuspaikka on rakentamaton. Rakennuspaikka rajoittuu yh deltä sivultaan kaavatiehen, yhdeltä sivultaan viereiseen rakennettuun ra ken nus paik kaan ja muilta sivuiltaan lähivirkistysalueeseen (VL). Ton tin takaosa sijoittuu jyrkkään rinteeseen. Perustelut Hakija tuo perusteluinaan ja erityisinä syinä esille mm., että tontin muo dos ta ja viereisestä rinteestä johtuen 1,5-kerroksinen asuin raken nus sopii tontille parhaiten. Hakemukseen suostumisen ei voida katsoa aiheuttavan haittaa kaavoi tuk sel le, kaavan to teut ta mi sel le tai alueiden käytön muulle jär jestä mi sel le eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun ta voit tei den saa vut tamis ta eikä vaikeuttavan rakennetun ympäristön suojelemista kos kevien ta voit tei den saavuttamista. Rakentamalla asuinrakennus 1,5-kerroksisena voidaan talo to teuttaa pohjan alaltaan mahdollisimman pienenä, jonka ansiosta väl tytään massiivisilta ja rumilta tontin leikkaus- ja louhintatöiltä. Sovelletut säännökset Maankäyttö- ja rakennuslaki 171 :n 1 mom. ja 172. Voimassaolo ja jatkotoimet Poikkeamispäätös on voimassa vuoden päätöksen antopäivästä lukien. Ennen minkäänlaiseen rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä on säädetyssä järjestyksessä haettava rakentamiselle ra ken nus lupa. Kunnanhallituksen päätös annetaan julkipanon jälkeen. Kunnanhallitus lähettää päätöksen viipymättä tiedoksi alueelliselle ELY-kes kuk sel le. Liitteet Kaavakarttaote, asemapiirros ja luonnospiirustukset rakennuksesta. Muutoksenhaku Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Hämeenlinnan hal lin to-oi keu teen. Kunnanhallitus liittää valitusosoituksen päätöksen liitteeksi. Suoritemaksu 230,00 euroa Maksun peruste: Karstulan kunnassa rakennusvalvonnan tarkastusja valvontatehtävistä se kä muista viranomaistehtävistä suoritettavat mak sut, teknisen lautakunnan päätös Tiedoksi Keski-Suomen ELY-keskus

13 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Päätösehdotus (Marko Savola): Valmistelijan päätösehdotuksen mukainen. Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen ja myöntää hae tun poikkeamisluvan. Päätös annetaan julkipanon jälkeen, an topäi vä on

14 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Maksuvalvontaan ja perintään liittyvien palvelujen hankkiminen Taitoa Kuntaperintä Oy:ltä 163/ /2015 Kunnanhallitus Kuntakonsernin taloushallinnon palveluja kootaan parhaillaan yhteen. Osana kokonaisuutta on kunnan ja konserniyhtiöiden mak suval von nan ja perinnän hoitaminen sujuvasti ja yhtenäisin toi min ta tavoin. Taitoa Oy tuottaa kunta-asiakkaille talous- ja henkilöstöhallinnon pal ve lu ja. Taitoa Oy:n 100 % omistama tytäryhtiö Taitoa Kun ta pe rintä Oy tarjoaa maksuvalvontaan ja perintään liittyviä palveluja. Omista ja-asiak kaat voivat hankkia palvelut ilman kilpailutusta. Karstulan kun ta on yksi Taitoa Oy:n omistajista. Esityslistan ohessa on Taitoa Kuntaperintä Oy:n esittelymateriaalia. Lisätietoja: hallintojohtaja Salla Manni, puh Kunnanhallitus päättää, että kuntakonsernin taloushallinnon tar vit semat maksuvalvonta- ja perintäpalvelut hankitaan alkaen Tai toa Kuntaperintä Oy:ltä. Palvelujen käyttöön siirrytään uusien lasku jen osalta ja aiemmat, keskeneräiset perinnät saatetaan loppuun van han sopimuskumppanin Intrum Justitia Oy:n toimesta. Hyväksyttiin yksimielisesti todeten, että päätös ei koske kon ser ni yhtiöis tä Karstulan vuokra-asunnot Oy:tä.

15 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Valtuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano Kunnanhallitus Kuntalain (365/1995) 23 :n mukaan kunnanhallituksen on huo lehdit ta va valtuuston päätösten täytäntöönpanosta, mihin liittyy myös kun nan hal li tuk sen velvollisuus valvoa päätösten laillisuutta. Kuntalain (365/1995) 98 :n mukaan päätös voidaan panna täy täntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuiten kaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täy tän töön panon johdosta hyödyttömäksi pidetyn kunnanvaltuuston kokouksen pöytäkirja on hyväk syt ty, tarkistettu sekä ollut nähtävillä kunnantalolla Kunnanhallitus toteaa, että kunnanvaltuuston tekemät pää tök set eivät ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä, eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkö ole muutoin lain vas taisia, joten ne voidaan panna täytäntöön. Valtuuston hyväksymän talous ar vion täytäntöönpanosta kunnanhallitus antaa erillisen täy täntöön pa no-oh jeen.

16 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Kunnanhallitus Tiedoksi saatettavat asiat /00.99/2015 Kunnanhallitus Lautakuntien ja jaostojen pöytäkirjat: Lautakuntien sekä kunnanhallituksen alaisten jaostojen pöytäkirjat ajal ta ovat nähtävillä luottamushenkilöiden int ra netis sä. Viranhaltijapäätökset: Kunnanjohtajan ja muiden kunnanhallituksen alaisten vi ran hal ti joiden viranhaltijapäätökset ajalta ovat nähtävillä kokouk ses sa. Muut tiedoksi saatettavat asiakirjat: Esityslistan ohessa on seuraavat asiakirjat SoTe valtuusto, pöytäkirja Keski-Suomen liitto, hallituksen esityslista kaikkine liit tei neen Äänekosken ammatillinen koulutus, hallituksen pöytäkirja Äänekosken ammatillinen koulutus, hallituksen esityslista Keski-Suomen pelastuslaitos, johtokunnan esityslista Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, hen kilö lii ken ne työ ryh män pöytäkirja Valtiovarainministeriö, päätös kunnan peruspalvelujen val tionosuu den muutoksesta vuodelle 2015 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, valtuuston pöytäkirja Viitasaaren kaupunki, ympäristölautakunnan esityslista Mahdolliset muut tiedoksi saatettavat asiat esitellään kokouksessa. Lisätietoja: kunnanjohtaja Eino Nissinen, puh Kunnanhallitus merkitsee pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset tiedoksi ja toteaa samalla, että päätöksissä ei ole sellaisia, joissa kun nan halli tus käyttäisi kuntalain (410/2015) 92 :n mukaista otto-oikeuttaan. Kunnanhallitus merkitsee muut asiakirjat sekä mahdolliset muut kokouk ses sa esiteltävät asiat tiedoksi. Lisäksi todettiin, että edellisen kokouksen pöytäkirjassa on vir heel li-

17 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ ses ti kunnanhallituksen kokous (po ).

18 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Liitetään pöytäkirjaan Karstulan kunnan kunnanhallitus Kokouspäivämäärä: MUUTOKSENHAKUKIELLOT Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täy tän töön panoa. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. Pykälät: 257, 258, 262, 263, 266, 267 Seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla, koska niistä voidaan tehdä kirjallinen oi kai su vaa ti mus. So vel let ta va lainkohta: Kuntalaki 89. Pykälät: 259, 265 Markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvaan asiaan ei saa hakea muutosta kuntalain eikä hallintolainkäyttölain nojal la. Sovellettava lainkohta: Laki julkisista hankinnoista 102. Pykälät: - Seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Sovellettava lainkohta: Hallintolainkäyttölaki 5 / muu lain sää dän tö. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: 260, 261 (Etuostolaki 608/ ). OIKAISUVAATIMUSOHJE Seuraaviin päätöksiin voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Pykälät: 259, 265 Oikaisuvaatimusviranomainen: Karstulan kunnan kunnanhallitus Postiosoite: Karstulan kunta, Virastotie 4, Karstula Käyntiosoite: Karstulan kunnantalo Himmeli, Virastotie 4, Karstula Sähköpostiosoite: kirjaamo@karstula.fi Faksinumero: Puhelinnumero: Kirjaamon aukioloaika: ma-pe klo 8-15 Oikaisuvaatimuksen ja kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, vel volli suu teen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on toi mi tet ta va Kars tu lan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Tie doksi saan ti päi vää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, it se näisyys päi vä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä en sim mäi se nä arki päi vä nä sen jälkeen. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähet tä mi ses tä. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolman te na päivänä viestin lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöy tä kir ja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikai su vaa ti muk ses sa on ilmoitettava: päätös, johon haetaan oikaisua se, millaista oikaisua vaaditaan millä perusteella oikaisua vaaditaan.

19 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oi kai suvaa ti mus pää tös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös säh köpos ti osoi te. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje liitetään päätöksestä annettavaan pöytäkirjanotteeseen. VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kunnallisvalituksella. Pykälät: - Valitusviranomainen: Hämeenlinnan hallinto-oikeus Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta hallintovalituksella. Pykälät: 264 Valitusviranomainen: Hämeenlinnan hallinto-oikeus / muu valitusviranomainen Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava va li tus vi ran omai sel le vii meis tään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä. Tie dok si saan tipäi vää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, va pun päi vä, joulutai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähet tä mi ses tä. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolman te na päivänä viestin lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöy tä kir ja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Julkipanon jälkeen annetun päätöksen katsotaan tulleen kaikkien tie toon päätök sen antopäivänä. Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Va li tuk seen on liitettävä: päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajan kohdas ta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu vi ran omaisel le. Yksityiskohtainen valitusosoitus liitetään päätöksestä annettavaan pöytäkirjanotteeseen.

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Kunnanhallitus 31.03.2017 Kokousaika 31.03.2017 klo 08:00-08:40 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 78 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2015 1 Kunnanhallitus 05.10.2015 Kokousaika 05.10.2015 klo 17:30-17:41 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 187 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella.

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118 Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 21.8.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (12) Aika 03.11.2015, klo 16:30-16:50 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Talousarvio

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 30 Sivistyslautakunta 29.03.2017 Kokousaika 29.03.2017 klo 19:00-21:00 Kokouspaikka Himmerli, kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Omistajaohjausjaosto Aika 14.03.2016 klo 18:20-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 13 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Kunnanvaltuusto 13.06.2016 Kokousaika 13.06.2016 klo 19:00-19:25 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää tehdä valtuustolle seuraavan päätösehdotuksen:

Kunnanhallitus päättää tehdä valtuustolle seuraavan päätösehdotuksen: Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (6) Kunnanhallitus, 64, 08.06.2015 Valtuusto, 20, 15.06.2015 20 Takauksen antaminen Puumalan Vesiosuuskunnan lainojen konvertoinnille PuuDno-2015-198 Kunnanhallitus,

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ra nuan hyvinvointilautakunnalle.

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ra nuan hyvinvointilautakunnalle. Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 20.6.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Asia Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Kesälahtitalon ruokasalin kalusteet ovat huonokuntoiset ja osittain rikkinäisiä. Hankitaan uudet pöydät ja tuolit. Kiteen kaupunki on mukana Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 37 Sivistyslautakunta 27.04.2016 Kokousaika 27.04.2016 klo 19:00-20:30 Kokouspaikka Himmeli, kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69 Vapaa-ajan lautakunta 30.11.2015 AIKA 30.11.2015 klo 19:22-19:51 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 47 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 Koululautakunta Aika 26.08.2015 klo 09:00-12:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 18.01.2017 klo 17:00-20:00 Paikka Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/2015 1. kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/2015 1. kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/2015 1 Kunnanhallitus 26.10.2015 Kokousaika 26.10.2015 klo 14:00-16:10 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 203 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 8/2017 51 Keskusvaalilautakunta Aika 29.12.2017 klo 14:00-14:20 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 2/2016 14. Tekninen lautakunta. Aika 23.02.2016 klo 18:00-18:50. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 2/2016 14. Tekninen lautakunta. Aika 23.02.2016 klo 18:00-18:50. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 2/2016 14 Tekninen lautakunta Aika 23.02.2016 klo 18:00-18:50 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Toimintakertomus vuodelta 2015 / tekninen

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 1.11.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA KONSERNIJAOSTO Kokouspäivä 3.6.2015 Pykälät 37-41 Sivut 1-11 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika Perjantai 01.04.2016 klo 12:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 18.02.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 18.02.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) 18.02.2015 AIKA 18.02.2015 klo 16:00-16:23 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Sivistyslautakunta 25.01.2017 Kokousaika 25.01.2017 klo 19:00-21:16 Kokouspaikka Himmeli, kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohje. Muutoksenhakukielto. Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimusoikeus. Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimusohje. Muutoksenhakukielto. Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimusoikeus. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimusohje Muutoksenhakukielto Pykälistä 48-51, 54, 57-58 ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee vain valmistelua ja täy tän töönpa noa. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11 Tekninen lautakunta 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40 Paikka Toivakan kirjasto, kirjastosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanvaltuusto 28.09.2015

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanvaltuusto 28.09.2015 Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanhallitus, 135, 14.09.2015 Kunnanhallitus, 150, 28.09.2015 Kunnanvaltuusto, 37, 28.09.2015 37 Muut mahdolliset asiat / Korholan koulun myyminen KNGDno-2015-647

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 21.04.2016 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 Nurmijärven Työterveys -liikelaitoksen tulevan toimintamallin selvitys 8 Viranhaltijapäätökset 4 9 Kehitys- ja keskusteluasiat 5

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ra nuan kunnanhallitukselle.

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ra nuan kunnanhallitukselle. Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 11.3.2019 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 27.05.2019 Kokousaika 27.5.2019 klo 18.00 19.00 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 65, 66, 68, 72, 73, 74, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 108 Sivistyslautakunta 20.09.2017 Kokousaika 20.09.2017 klo 18:00-21:00 Kokouspaikka Auditorio KÄSITELLYT ASIAT Sivu 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 110 68

Lisätiedot