RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA"

Transkriptio

1 KIRKKONEUVOSTO (12) KOKOUSTIEDOT Aika klo kokous (kahvit alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 71 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 72 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 KN 73 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 3 KN 74 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 KN 75 METSÄTILAN MYYNTI METSÄKIIMALAN TILASTA 5 KN 76 LUOTTOTAPPIOT 8 KN 77 KIRKKOVALTUUSTON PÄÄTÖSTEN LAILLISUUSTARKASTUS 9 KN 78 VEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE KN 79 ILMOITUSASIAT 11 KN 80 MUUT MAHDOLLISET ASIAT 11 KN 81 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA KOKOUKSEN PÄÄTÖS 12 Kirkkoherra Tero Matilainen

2 KIRKKONEUVOSTO (12) KOKOUSTIEDOT Aika klo kokous (kahvit alkaen) Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone Matilainen Tero, kirkkoherra, pj. Pirttijärvi Pekka, vpj Honkanen Kari Kivi Mira Lahtinen Janne Lammi Erkki Mikkonen Outi Sarvana Eeva-Stiina Muut osallistujat Korppoo Helena, kirkkovaltuuston puheenjohtaja, saapui klo Ikkala Timo, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Ruusila Lilli, talouspäällikkö, sihteeri ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Aika ja paikka Tero Matilainen Ruovedellä Lilli Ruusila Allekirjoitukset Pekka Pirttijärvi Kari Honkanen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aika ja paikka Taloustoimistossa Todistaa Lilli Ruusila, sihteeri

3 KIRKKONEUVOSTO (12) KN 71 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen klo: Puheenjohtaja pitää alkuhartauden. KN 72 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 6 jäsentä. Kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan lähetettävä jäsenille viimeistään viisi päivää ennen kokousta. Toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KL 7:4 ). Kokouskutsu on lähetetty sähköpostilla tiistaina Päätösesitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti. KN 73 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Puheenjohtaja ehdottaa: Päätösesitys: Asiat käsitellään esityslistan esittämässä järjestyksessä. Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

4 KIRKKONEUVOSTO (12) KN 74 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa pöytäkirjan tarkastajaa tai jos kokous niin päättää, kirkkoneuvosto kokouksessaan. Puheenjohtajan esitys: Päätösesitys: Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat myös tarvittaessa ääntenlaskijoina. Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan aakkosjärjestyksen mukaan Pekka Pirttijärvi ja Kari Honkanen. Pöytäkirja on nähtävänä seurakunnan taloustoimistossa. Ilmoitus nähtävillä olosta seurakunnan ilmoitustaululla. Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

5 KIRKKONEUVOSTO (12) KN 75 METSÄTILAN MYYNTI METSÄKIIMALAN TILASTA Kn Kn Liite 4 Taseen alijäämän kattamisen yksi mahdollisuus on realisoida omaisuutta. Pelkän tonttimyynnin varaan ei voida laskea. Metsästä puunmyynti on mahdollista, mutta ei järkevää, koska korjuukypsää metsää ei tällä hetkellä ole. Mahdollinen myytävä metsätila on Metsäkiimala ,4 ha. Tila sijaitsee Väärinmajan kylässä. Tilan karkea hinta-arvio on euroa. Mikäli nähdään mahdolliseksi tilan myynti, tulee tehdä tarkempi tila-arvio, jonka kustannukset ovat 1488 euroa ja Metsänhoitoyhdistyksen kiinteistövälittäjän palkkio kau pan yhteydessä on 3 % + alv, toteutuneesta kauppahinnasta. Kauppa käydään huutokaup pana ja myydään korkeimman tarjouksen tehneelle, mikäli seurakunta hyväksyy kauppa summan. Vt. kirkkoherran esitys: Kirkkoneuvosto päättää, että Metsäkiimalan tilasta ,4 ha tehdään tila-arvio ja annetaan tila Metsänhoitoyhdistyksen kiinteistövälittäjälle myytäväksi. Koivunen esitti, että tilasta tehdään tila-arvio, mutta sitä ei vielä anneta myytäväksi. Honkanen kannatti esitystä. Käsittely: Jussi Salunen esitti, että jätetään asia pöydälle, Anita Viljanmaa kannatti esitystä. Kirkkoneuvosto päätti äänin 4-3, että asia jätetään pöydälle. Vt. kirkkoherran ehdotuksen puolesta äänestivät Itkonen, Honkanen ja Koivunen. Salusen ehdotuksen puolesta äänestivät Salunen, Viljanmaa, Juurakko ja Nieminen. KN Liite 4 Tila-arvio on valmistunut Metsäkiimalan tilasta. Tila-arvio on noin ,00, joka on metsätaloudellinen arvo, markkinoilla välittämällä saa tarjoustten perusteella myyden noin , ,00. Metsähoitoyhdistyksen välityspalkkio on kohteesta (3%+alv) 3,72 % kauppahinnasta.

6 KIRKKONEUVOSTO (12) Kari Honkanen esitti, että kirkkoneuvosto päättää antaa Metsäkiimalan ,4 ha määräalan metsänhoitoyhdistyksen kiinteistövälittäjälle myytäväksi, mutta ei anneta yksinmyyntioikeutta. Pekka Pirttijärvi kannatti Karin esitystä. JAA vs. talouspäällikön esitys: Rantanen Pirkko, Lahtinen Janne ja Tero Matilainen EI Kari Honkasen esitys: Lammi Erkki, Mikkonen Outi, Pirttijärvi Pekka, Honkanen Kari vs. talouspäällikön esitys: Päätösesitys: Kirkkoneuvosto päättää antaa Metsäkiimalan ,4 ha määräalan Metsänhoitoyhdistyksen kiinteistövälittäjälle myytäväksi. Seurakunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä kaikki tehdyt tarjoukset. Kirkkoneuvosto päättää antaa Metsäkiimalan ,4 ha määräalan metsänhoitoyhdistyksen kiinteistövälittäjälle myytäväksi, mutta ei anneta yksinmyyntioikeutta. Seurakunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä kaikki tehdyt tarjoukset. KN Miika Bucktman, Kiinteistöasiantuntija, Auktorisoitu kiinteistöarvioija (AKA), maa- ja metsätalousauktorisointi Mhy Pohjois-Pirkka ry:stä ja Kiinteistönvälittäjä LKV, Kaupanvahvistaja Länsi-Suomen Metsätilat Oy LKV:stä esittelee heidän toimintaa ja kertoo metsätilan myynnin vaiheista. Tila-arvio on valmistunut Metsäkiimalan tilasta. Tila-arvio on noin ,00, joka on metsätaloudellinen arvo, markkinoilla välittämällä saa tarjousten perusteella myyden noin , ,00. Länsi-Suomen Metsätilat Oy LKV:n välityspalkkio on kohteesta (3%+alv) 3,72 % kauppahinnasta. vs. talouspäällikön esitys: Päätösesitys: Kirkkoneuvosto päättää antaa Metsäkiimalan ,4 ha määräalan Länsi- Suomen Metsätilat Oy LKV:lle myytäväksi ja valtuuttaa talouspäällikön ja kirkkoherran tekemään ja allekirjoittamaan myyntisopimuksen Länsi-Suomen Metsätilat Oy LKV:n kanssa. Seurakunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä kaikki tehdyt tarjoukset. Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti. Liitteet: 1. MHY Pohjois-Pirkka tila-arvio Metsäkiimala Muutoksenhaku: Päätöksestä saa kirkkolain 24 luvun 3 :n 1 mom. mukaan hakea muutosta.

7 KIRKKONEUVOSTO (12) Kn Kohde: Ruovesi, Väärinmaja, Metsäkiimala , määräala 63,3 ha kasvatusmetsävaltainen metsätila. Lähtöhinta: Tarjousten jättöaika klo Talouspäällikön esitys: Päätösesitys: Kirkkoneuvosto hyväksyy ja esittää kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi korkeimman tarjouksen tehneen Finsilva Oyj:n tekemän tarjouksen , kohteesta Metsäkiimala (Väärinmaja, Ruovesi) määräala 63,3 ha:n metsäkappale. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Kirkkoneuvosto antaa toimeksiannon talouspäällikölle tehdä selvitys myyntisumman käytöstä. Liitteet Liite 1 Myyntiasiakirjat Yhteenveto tarjouksista.

8 KIRKKONEUVOSTO (12) KN 76 LUOTTOTAPPIOT Kipa (kirkon palvelukeskus) on toimittanut seurakunnan avoimet saatavat, joita on kahdesti karhuttu asiakkaalta. Avoimet saatavat siirretään Lindorff Oy:n perittäväksi. Selvitys avoimista saatavista jaetaan kirkkoneuvoston kokouksessa, ei liitetä pöytäkirjaan. Talouspäällikön esitys: Päätösesitys: Kirkkoneuvosto hyväksyy oheisen listan mukaiset saatavien poistot, summa 1.126,50. Saatavien perintää jatketaan Lindorff Oy:n kautta. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Liitteet: Luottotappioehdotus (nähtävillä kokouksessa)

9 KIRKKONEUVOSTO (12) KN 77 KIRKKOVALTUUSTON PÄÄTÖSTEN LAILLISUUSTARKASTUS Kirkkolain 10 luvun 6 pykälän mukaan kirkkoneuvoston tulee suorittaa kirkkovaltuuston päätösten laillisuusvalvonnan ja huolehtia päätösten toimeenpanosta. Jos kirkkoneuvosto katsoo, että kirkkovaltuuston päätös on tehty virheellisessä järjestyksessä tai menee valtuuston toimivaltaa ulommaksi taikka muutoin on lainvastainen, kirkkoneuvoston tulee jättää päätös täytäntöön panematta ja syyn tähän ilmoittaen viipymättä saattaa asia valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Jos valtuusto pysyy päätöksessään, kirkkoneuvoston on saatettava hallinto-oikeuden ratkaistavaksi, onko täytäntöön panemiselle laillista estettä. Hallinto-oikeus ei saa ratkaista asiaa, ennen kuin valitusaika valtuuston päätöksestä on kulunut umpeen. Kirkkovaltuusto on pitänyt kokouksen , jossa on käsitelty pykälät , jossa on käsitelty pykälät , jossa on käsitelty pykälät , jossa on käsitelty pykälät Kirkkoherran esitys: Päätösesitys: Kirkkoneuvosto toteaa, että kirkkovaltuuston päätökset ovat laillisessa järjestyksessä tehtyjä ja kuuluvat kirkkovaltuuston toimivaltaan ja muutoinkin ovat laillisia. ksi. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

10 KIRKKONEUVOSTO (12) KN 78 VEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2020 Seurakunnan kirkkovaltuuston tulee vahvistaa tuloveroprosentti (KL 15:2 ) ja ilmoittaa se verohallitukselle kutakin talousarviovuotta edeltävän marraskuun 17. päivään mennessä (Verotus MenL 91 a ). Kirkollisveroprosentti vaihtelee seurakunnissa yhdestä prosentista kahteen prosenttiin. Ruovedellä veroprosentti on ollut 1,8 %. Paikalliset olosuhteet huomioon ottaen verotulojen määrä ei ole kasvusuunnassa. Veroprosentin nosto ei kuitenkaan ole ratkaiseva tekijä talouden tasapainottamisessa vaan voisi entisestään vähentää veronmaksajien määrää. Talouspäällikön esitys: Päätösesitys: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle vahvistettavaksi Ruoveden seurakunnan veroprosentiksi 1,8 vuonna Hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Muutoksenhaku: Päätöksestä ei saa kirkkolain 24 luvun 3 :n 1. mom. mukaan hakea muutosta.

11 KIRKKONEUVOSTO (12) KN 79 ILMOITUSASIAT 1. Tampereen hiippakunnan neuvottelupäivät klo Ilmoittautuminen mennessä, Lilli Päätösesitys: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. 2. Kirkkohallituksen yleis- ja henkilöstöraportit ajalta 1 4/2019 Päätösesitys: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. KN 80 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Päätösesitys:

12 KIRKKONEUVOSTO (12) KN 81 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA KOKOUKSEN PÄÄTÖS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös se, jolla KL 24 luvun 6 :n 1 tai 2 momentin nojalla on oikeus tehdä kirkollisvalitus. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa valitus on tehtävä alistusviranomaiselle. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Päätösehdotus: Muutoksenhaku on kirjattuna jokaisen pykälän kohdalla. Kirkkolain mukainen valitusosoitus liitetään pöytäkirjaan. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo: