Amer-yhtymä Oyj PÖRSSITIEDOTE 1(10) klo Amer-yhtymä Oyj:n osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2002

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Amer-yhtymä Oyj PÖRSSITIEDOTE 1(10) 6.8.2002 klo 13.00. Amer-yhtymä Oyj:n osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2002"

Transkriptio

1 Amer-yhtymä Oyj PÖRSSITIEDOTE 1(10) klo Amer-yhtymä Oyj:n osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2002 Amer-yhtymän liikevaihto tammi-kesäkuulta oli 552,2 milj. euroa (: 550,8). Liikevoitto oli 38,5 milj. euroa (47,9) ja voitto ennen satunnaisia eriä ja veroja 35,5 milj. euroa (42,0). Tulos/osake oli 1,10 euroa (1,35). Vuoden myydyt liiketoiminnot sekä patenttikorvaus huomioon ottaen liikevaihto ja liikevoitto pysyivät viime vuoden tasolla. Konsernin liiketoiminnan arvioidaan kehittyvän vakaasti vuonna Liiketoiminnan tuloksen ja kassavirran arvioidaan säilyvän hyvinä ja taseen vahvistuvan. TOISEN VUOSINELJÄNNEKSEN LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO Vuoden toisella neljänneksellä Amer-yhtymän liikevaihto oli 262,8 milj. euroa (: 274,6). Vertailukelpoisin valuutoin mitattuna liikevaihto pysyi vuoden vastaavan kauden tasolla. Liikevoitto oli 23,2 milj. euroa (33,5). Vuoden toisen neljänneksen liikevoittoon sisältyy saatu 9 milj. euron patenttikorvaus. Voitto ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 20,8 milj. euroa (31,1). Liiketoimintojen kausiluonteisuus näkyi jälleen selvästi toisella vuosineljänneksellä, joka on golfliiketoiminnan sesonkia mutta talviurheiluliiketoiminnassa vuoden hiljaisinta aikaa toimitusten painottuessa loppuvuodelle. Katsauksen lopussa on esitetty liikevaihdon ja liikevoiton kehitys vuosineljänneksittäin. TAMMI-KESÄKUUN LIIKEVAIHTO JA TULOS Ensimmäisellä vuosipuoliskolla konsernin liikevaihto oli 552,2 milj. euroa (550,8). Liikevoitto oli 38,5 milj. euroa (47,9). Tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 35,5 milj. euroa (42,0). Vuoden myydyt liiketoiminnot sekä patenttikorvaus huomioon ottaen liikevaihto ja liikevoitto pysyivät viime vuoden tasolla. Konsernin omavaraisuusaste nousi edelleen vahvan kassavirran ansiosta. Wilsonin liikevaihto pysyi viime vuoden tasolla ja oli 410,6 milj. euroa. Liikevoitto nousi 19 % 46,9 milj. euroon. Kaikkien liiketoimintojen tulos nousi ja golfliiketoiminnan kannattavuus parani huomattavasti. Wilsonin myynti kasvoi voimakkaasti Euroopassa (9 %) ja eteläisellä Tyynenmeren alueella (7 %) ja säilyi ennallaan Yhdysvalloissa sekä Japanissa. Atomicin liikevaihto kasvoi 7 % 42,4 milj. euroon. Myynti kasvoi erityisesti Yhdysvalloissa (31 %). Liiketoiminta-alueen tulos oli 8,3 milj. euroa tappiollinen (: -5,0) yhtiön panostaessa tuotekehitykseen ja markkinointiin. Kausivaihtelun vuoksi Atomicin liikevaihto ja liikevoitto kertyvät valtaosin vuoden loppupuolella.

2 Suunnon liikevaihto nousi 3 % 44,1 milj. euroon. Liikevoitto oli 4,7 milj. euroa (5,6). Tuoteryhmistä nopeimmin kasvoivat rannetietokoneet (36 %). Suunto jatkoi panostuksia tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä markkinointiin. Amer-Tupakan liikevaihto nousi 11 % ja oli 55,1 milj. euroa. Liikevoitto oli 5,0 milj. euroa (4,9). Yhtiö aloitti vuoden alussa uutena liiketoimintana Marlboro-savukkeiden toimitukset verovapaaseen kauppaan. Konsernin nettorahoituskulut olivat 3,0 milj. euroa (5,9). INVESTOINNIT Konsernin bruttoinvestoinnit olivat yhteensä 9,6 milj. euroa (10,8). TUOTEKEHITYS Tuotekehitykseen käytettiin 10,7 milj. euroa (11,5) eli 1,9 % liikevaihdosta. RAHOITUS Konsernin omavaraisuusaste nousi vertailukauden 46,7:stä 52,8 %:iin (50,7 % ). Nettovelkaantumisaste laski vastaavasti 36:stä 20 %:iin (26 % ). Konsernin nettovelka laski ja oli kesäkuun lopussa 85,8 milj. euroa (114,5 milj. euroa ). Rahavarat olivat kauden päättyessä 22,6 milj. euroa. HENKILÖSTÖ Konsernin henkilöstön määrä oli kauden lopussa ( ) ja kauden aikana keskimäärin Katsauskauden lopussa henkilöstöstä työskenteli Yhdysvalloissa 1.377, Suomessa 725, Itävallassa 702 ja muualla henkilöä. OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT Yhtiön osakkeita vaihtui kauden aikana yhteensä 35,1 %; Helsingin Pörssissä 5,96 milj. ja Lontoon pörssissä 2,51 milj. eli yhteensä 8,47 milj. kappaletta. Kauden alin kurssi oli Helsingissä 27,00 euroa, ylin 40,00 ja keskikurssi 32,27 euroa. Lontoossa keskikurssi oli 20,26 puntaa. Rekisteröityjen osakkeenomistajien lukumäärä oli kauden lopussa Hallintarekisterissä osakkeista oli 53 %. Katsauskauden aikana rekisteröitiin uutta osaketta, jotka oli merkitty vuoden 1998 A/B-optiotodistuksilla. Vastaavan osakepääoman

3 korotuksen jälkeen yhtiön osakepääoma oli euroa ja osakkeiden kokonaismäärä kappaletta. Yhtiön markkina-arvo omilla osakkeilla vähennettynä oli kauden lopussa 766,4 milj. euroa. Yhtiökokouksen hyväksymän vuoden 2002 optio-ohjelman kaikki optio-oikeutta merkittiin määräaikaan mennessä. Merkintäaika oli Kukin optio oikeuttaa yhden Ameryhtymä Oyj:n osakkeen merkintään. Osakkeiden merkintäaika on ja niiden merkintähinta on 32,36 euroa. Katsauskauden päättyessä hallituksella ei ollut voimassa olevia antivaltuuksia. Hallituksella on yhtiökokouksen valtuutus omien osakkeiden luovutuksesta ja myynnistä. Yhtiöllä on hallussaan omaa osakettaan. TOIMIALAKATSAUKSET MAILAPELIT Mailapeliliiketoiminnan liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat hieman. Yhtiön arvion mukaan maailman tennismailojen kysyntä pysyi ennallaan Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa, kun taas Japanissa ja Saksassa kysynnän lasku jatkui. Wilson on maailman johtava tennismailojen valmistaja. Tennispalloissa Wilson on kolmanneksi suurin. Triad-mailojen myynti on sujunut hyvin, ja korkeamman hintaluokan tennisjalkineiden myynti on kasvanut tuoteuutuuksien myötä. Yhtiö tuo loppuvuoden aikana markkinoille uusia maila- ja kenkämalleja. Koko vuoden liikevaihdon arvioidaan pysyvän viime vuoden tasolla. Liikevoiton arvioidaan nousevan jonkin verran. GOLF Golfliiketoiminnan liikevaihto laski vuoden ensimmäisellä puoliskolla hieman kannattavuuden parantuessa huomattavasti. Kalliimman hintaluokan mailojen myynti nousi selvästi, ja lisäksi kannattavuutta paransi vuoden kustannusleikkauksilla saavutettu alhaisempi kustannustaso. Vuoden toisella neljänneksellä golfliiketoiminnan liikevaihto laski 12 % johtuen golfpallojen kireästä kilpailutilanteesta. Liikevoitto parani toisella neljänneksellä edelleen. Myynti kasvoi voimakkaimmin Euroopassa, kun taas USA:ssa ja Kanadassa myynti laski.

4 Yhtiön arvion mukaan maailman golfmaila- ja golfpallomarkkinat pysyivät viime vuoden tasolla. Pelikierrosten määrä kasvoi Iso- Britanniassa mutta laski Yhdysvalloissa jonkin verran. Wilsonin korkeamman hintaluokan mailojen myynti kasvoi merkittävästi Deep Red mailojen ansiosta. Kesäkuussa Wilson toi USA:n markkinoille uuden Deep Red 425 -draiverin. Wilsonin halvempien mailojen myynti laski Yhdysvalloissa kilpailijoiden myydessä korkeamman hintaluokan golfmailoja alennetuilla hinnoilla. Golfpalloissa kilpailu jatkui kireänä ja hinnat laskivat edelleen. Wilsonin pallojen myynti supistui selvästi. Wilson vastaa kireään kilpailuun kohdentamalla markkinointitoimenpiteitään golfpallojen kuluttajamainontaan sekä näkyvyyteen ammattilaiskilpailuissa. Lisäksi Wilson tuo loppuvuoden aikana markkinoille uuden halvemman hintaluokan golfpallomalliston. Kova kilpailu golfpalloissa jatkuu edelleen. Golfliiketoiminnan koko vuoden liikevaihdon arvioidaan laskevan hieman ja tuloksen kääntyvän voitolliseksi. JOUKKUEURHEILU Joukkueurheiluliiketoiminnan liikevaihto ja liikevoitto paranivat hieman. Maailman joukkueurheiluvälinemarkkinoiden arvioidaan pysyneen katsauskaudella ennallaan ja Wilson säilytti johtavan asemansa joukkueurheiluliiketoiminnassa Yhdysvalloissa. Katsauskauden aikana lanseerattiin uusia tuotteita kaikkiin tuoteryhmiin. DeMarini-mailavalikoimaa laajennettiin uudella DeMarini F2 Half and Half softballmailalla, jossa ensimmäistä kertaa mailan varsi ja pää valmistetaan eri materiaaleista. Loppukesän aikana markkinoille tuodaan lisäksi useita uusia koripalloja. Joukkueurheiluliiketoiminnan koko vuoden myynnin arvioidaan kasvavan tuoteuutuuksien sekä koripallon National Collegiate Athletic Associationin (NCAA) kanssa tehdyn ottelupallosopimuksen ansiosta jonkin verran. Tuloksen arvioidaan yltävän viime vuoden tasolle. TALVIURHEILU Atomicin liikevaihto nousi 7 %. Liikevoitto oli 8,3 milj. euroa tappiollinen (: -5,0) yhtiön panostaessa tuotekehitykseen ja markkinointiin. Kausivaihtelun vuoksi Atomicin toimitukset painottuvat valtaosin hiihtosesongin alkuun vuoden loppupuolelle.

5 Maantieteellisesti Atomicin myynnin kasvu oli katsauskaudella nopeinta Yhdysvalloissa (31 %). Tuoteryhmistä kasvoivat erityisesti laskettelusukset ja siteet. Laskettelukenkien tuotekehitys sekä kenkien muovikuorien valmistus siirtyy loppuvuoden aikana Itävallan Altenmarktiin. Atomic myi Köflachissa sijaitsevan tehdaskiinteistönsä toukokuussa. Kiinteistökaupalla ei ole vaikutusta Amer-yhtymän tulokseen. Laskettelukengät kootaan jatkossa alihankintana. Yhtiö arvioi talviurheilun kokonaismarkkinoiden supistuvan vuonna 2002 jonkin verran kuvastaen talouden epävarmuutta sekä kaupan varastotilannetta monilla keskeisillä markkinoilla. Valtaosa Atomicin kauden ennakkotilauksista on saatu, ja ne ovat viime vuoden tasolla. Atomicin korkeamman hintaluokan laskettelusuksien kysyntä on noussut, kun taas maastohiihtosuksien ja lumilautojen ennakkotilaukset ovat vähentyneet. Atomicin koko vuoden liikevaihdon arvioidaan nousevan hieman liikevoiton jäädessä jonkin verran viime vuoden ennätystulosta pienemmäksi. URHEILUINSTRUMENTIT Urheiluinstrumenttien myynti nousi viime vuodesta 3 % 44,1 milj. euroon (42,9). Liikevoitto oli 4,7 milj. euroa (5,6) Suunnon panostaessa voimakkaasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä tuotemerkin rakentamiseen. Tuoteryhmistä eniten kasvoi rannetietokoneet (36 %). Sukellusinstrumenttien myynti pysyi ennallaan. Sukellus- ja vesiurheilupukujen myynti kasvoi 5 %. Rannetietokoneiden ja sukellusinstrumenttien osuus Suunnon liikevaihdosta on 56 %. Suunto osti huhtikuussa 60 % enemmistöosuuden urheiluun ja liikuntaan erikoistuneesta ohjelmistoyrityksestä Meiga Innovations Oy:stä, jonka palveluksessa on 16 henkilöä. Katsauskaudella tuotiin markkinoille Suunto X6 rannetietokone sekä Suunto D3 sukellusinstrumentti. Toimitukset alkoivat maailmanlaajuisesti huhtikuussa. Sykemittarin sisältävän Suunto X6 HR rannetietokoneen toimitukset alkavat elokuussa. Lajikohtaiset Suunto M9 rannetietokone purjehdukseen sekä Suunto G9 rannetietokone golfaajille tulevat kauppoihin loppuvuoden aikana. Suunnon rannetietokoneiden myynnin odotetaan kasvavan edelleen tuoteuutuuksien ansiosta. Urheiluinstrumenttien liikevaihdon kasvun arvioidaan jatkuvan ja koko vuoden liikevoiton nousevan hieman viime vuodesta.

6 TUPAKKA Amer-Tupakan liikevaihto kasvoi 11 % ja oli 55,1 milj. euroa. Liikevoitto oli 5,0 milj. euroa (4,9). Amer-Tupakka aloitti katsauskaudella uutena liiketoimintana Marlboro-savukkeiden toimitukset verovapaaseen kauppaan lähialueille sekä Cricket-sytyttimien myynnin. Amer-Tupakan koko vuoden liikevaihdon arvioidaan kasvavan viime vuodesta. Arvio perustuu markkinaosuuksien kasvuun kotimarkkinoilla. Liikevaihtoa lisäävät myös Marlboron tax free toimitukset sekä Swedish Match -tuotteiden myynti Baltiassa. Tuloksen arvioidaan heikkenevän hieman johtuen kohonneista raaka-ainekustannuksista. Euron vahvistuminen suhteessa USA:n dollariin ei ehdi merkittävästi parantaa lopputilikauden tulosta. ENSIMMÄISEN VUOSIPUOLISKON MUITA TAPAHTUMIA Volvo Ocean Race -maailmanympäripurjehdus päättyi kesäkuussa. Ameryhtymä toimi johtavana partnerina joukkueessa, joka varusti kaksi venettä Volvo Ocean Race kilpailuun. Amer-yhtymä saavutti kisalle asettamansa tavoitteet, lisäsi Amer Sports markkinointinimen sekä tuotemerkkiensä tunnettuutta ja vahvisti yrityksen sisäistä yhteishenkeä. KATSAUSKAUDEN JÄLKEISIÄ TAPAHTUMIA Katsauskauden päätyttyä rekisteröitiin vuoden 1998 A/B-optiotodistuksilla merkittyä uutta osaketta. Vastaavan osakepääoman korotuksen jälkeen yhtiön osakepääoma on euroa ja osakkeiden kokonaismäärä kappaletta. Tämän korotuksen jälkeen osakkeiden määrä voi nousta vuoden 1998 optioohjelman perusteella tehtävillä merkinnöillä enintään kappaleella. VUODEN 2002 NÄKYMÄT Kuluvana vuonna urheiluvälinemarkkinoilla ei odoteta kysynnän kasvua. Markkinat ovat alkuvuoden aikana pysyneet ennallaan USA:ssa ja Euroopassa kun taas Japanissa markkinat ovat laskeneet edelleen huonon taloustilanteen johdosta. Amer-yhtymän toimintaa tasapainottavat laaja lajivalikoima sekä läsnäolo kaikilla tärkeillä markkinoilla. Golfmarkkinoiden arvioidaan pysyvän ennallaan ja kilpailun odotetaan jatkuvan kireänä erityisesti golfpalloissa. Myös tennis- ja joukkueurheilumarkkinoiden arvioidaan pysyvän ennallaan. Yhtiö arvioi talviurheilun kokonaismarkkinoiden supistuvan jonkin verran kuvastaen kaupan varastotilannetta monilla keskeisillä markkinoilla

7 sekä talouden epävarmuutta. Urheiluinstrumenttien kysynnän kasvun uskotaan jatkuvan. Amer-yhtymän liiketoiminnan arvioidaan kehittyvän vakaasti vuonna Liiketoiminnan tuloksen ja kassavirran arvioidaan säilyvän hyvinä ja taseen vahvistuvan. KONSERNITULOS Milj. e. Luvut tilintarkastamattomia. 1-6/ 1-6/ Muutos 4-6/ 4-6/ Muutos 1-12/ 2002 % 2002 % LIIKEVAIHTO 552,2 550,8 262,8 274, ,8 LIIKEVOITTO 38,5 47, ,2 33, ,6 Nettorahoituserät -3,0-5,9-2,4-2,4-9,3 VOITTO ENNEN SATUNNAISIA ERIÄ 35,5 42, ,8 31, ,3 Satunnaiset erät VOITTO ENNEN VEROJA 35,5 42,0 20,8 31,1 89,3 Verot -10,0-9,7-5,9-7,2-20,5 Vähemmistöosuus 0,0 0,0 0,0 0,0-0,3 VOITTO 25,5 32,3 14,9 23,9 68,5 Tulos/osake, e 1,10 1,35 0,64 1,00 2,90 Osakkeiden oikaistu keskimääräinen määrä, milj. kpl 23,2 23,9 23,2 23,9 23,6 Oma pääoma/ osake, e 17,96 17,92 18,71 ROCE, % *) 16,1 16,9 17,0 ROE, % 11,7 14,9 15,6 Käytetty keskikurssi: EUR 1,00 = USD 0,90 0,90 0,90 HENKILÖSTÖ KESKI- MÄÄRIN *) 12 kk:n liukuva keskiarvo Veroina on kirjattu koko vuoden arvioiduista veroista katsauskauden tulokseen suhteutettu osuus. Tunnuslukujen laskennassa omat osakkeet on eliminoitu omasta pääomasta ja osakemääristä.

8 LIIKEVAIHTO LIIKETOIMINTA-ALUEITTAIN 1-6/ 1-6/ Muutos 4-6/ 4-6/ Muutos 1-12/ 2002 % 2002 % Mailapelit 144,4 143,5 1 70,6 74, ,8 Golf 145,6 150,4-3 79,4 89, ,9 Joukkueurheilu 120,6 117,2 3 48,6 49, ,7 Talviurheilu 42,4 39,5 7 11,3 11, ,3 Urheiluinstrumentit 44,1 42,9 3 22,6 23,0-2 83,4 Tupakka 55,1 49, ,3 27, ,9 552,2 543, ,8 274, ,0 Myydyt yksiköt - 7,8-0,1 7,8 Liikevaihto, yht. 552,2 550,8 262,8 274, ,8 LIIKEVOITTO 1-6/ 1-6/ Muutos 4-6/ 4-6/ Muutos 1-12/ 2002 % 2002 % Wilson 46,9 39, ,0 26, ,0 Talviurheilu -8,3-5,0-6,8-5,2 40,2 Urheiluinstrumentit 4,7 5,6-16 3,1 3,2-3 10,1 Tupakka 5,0 4,9 2 3,3 2,9 14 9,6 Keskushallinto -5,2 7,0-3,1 8,9 0,3 Konsernin liikearvo -4,6-4,7-2,3-2,3-9,3 38,5 47, ,2 33, ,9 Myydyt yksiköt - 0,7 - -0,1 0,7 Liikevoitto, yht. 38,5 47, ,2 33, ,6 LIIKEVAIHTO MARKKINA-ALUEITTAIN 1-6/ / Muutos % 4-6/ / Muutos % 1-12/ Pohjois-Amerikka 313,3 318, ,4 161, ,1 Suomi 52,1 56,2-7 28,2 27, ,7 Muu Eurooppa 118,6 108,4 9 54,4 49, ,8 Japani 30,6 30,1 2 17,0 14, ,6 Aasia/Tyynenmeren alue 17,9 17,4 3 8,7 9,1-4 35,9 Muut 19,7 20,0-2 10,1 11, ,7 Yhteensä 552,2 550,8 262,8 274, ,8 KONSERNIN KASSAVIRTALASKELMA 1-6/ / 1-12/ Liiketoiminnan nettokassavirta 37,5 39,5 93,2 Investointien nettokassavirta -9,1 18,8 11,8 Rahoitustoimintojen nettokassavirta -33,4-67,5-118,1 Likvidien varojen lisäys/vähennys -5,0-9,2-13,1 Likvidit varat ,6 41,6 41,6 Likvidit varat 30.6./ ,6 32,4 28,5

9 KONSERNITASE Vastaavaa Konserniliikearvo 183,4 218,2 208,1 Muut aineettomat hyödykkeet 18,1 20,9 19,8 Aineelliset hyödykkeet 141,3 153,3 151,9 Pitkäaikaiset sijoitukset 54,6 51,5 56,0 Vaihto-omaisuus 167,8 191,1 155,2 Saamiset 248,0 272,1 282,4 Rahoitusarvopaperit 1,6 8,0 1,5 Rahat ja pankkisaamiset 21,0 24,4 27,0 Vastaavaa 835,8 939,5 901,9 Vastattavaa Oma pääoma 442,1 436,8 458,1 Vähemmistöosuus 11,3 10,9 11,2 Pakolliset varaukset 2,2 3,1 2,8 Pitkäaikaiset korolliset velat 57,0 92,6 73,4 Muut pitkäaikaiset velat 19,2 29,7 19,6 Lyhytaikaiset korolliset velat 51,4 96,1 69,6 Muut lyhytaikaiset velat 252,6 270,3 267,2 Vastattavaa 835,8 939,5 901,9 Omavaraisuusaste, % 52,8 46,7 50,7 Nettovelkaantumisaste, % EUR 1,00 = USD 1,00 0,85 0,88 VASTUUSITOUMUKSET, KONSERNI Annetut pantit - 4,8 - Velan vakuudeksi annetut kiinnitykset 19,7 17,1 17,3 Takaukset - 1,5 - Leasing- ja vuokrasopimusvastuut 47,6 56,0 55,6 Muut vastuut 38,7 39,9 40,9 Johdon, osakkaiden tai omistusyhteysyritysten puolesta ei ole annettu pantteja tai muita vastuusitoumuksia. JOHDANNAISINSTRUMENTIT Nimellisarvo Valuuttatermiinit 348,2 338,5 306,6 Korkotermiinit - 49,5 50,0 Käypä arvo Valuuttatermiinit 13,8-7,5 1,9 Korkotermiinit - 0,0 0,0

10 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO NELJÄNNESVUOSITTAIN Milj. e II 2002 I 2002 IV III II I IV 2000 III 2000 LIIKEVAIHTO Mailapelit 70,6 73,8 48,2 73,1 74,1 69,4 51,4 70,2 Golf 79,4 66,2 38,0 47,5 89,9 60,5 46,0 52,8 Joukkueurheilu 48,6 72,0 41,9 45,6 49,1 68,1 48,8 41,7 Wilson yht. 198,6 212,0 128,1 166,2 213,1 198,0 146,2 164,7 Atomic 11,3 31,1 68,2 91,6 11,1 28,4 68,7 74,3 Suunto 22,6 21,5 22,1 18,4 23,0 19,9 20,2 14,8 Tupakka 30,3 24,8 26,1 28,3 27,3 22,2 26,1 26,3 262,8 289,4 244,5 304,5 274,5 268,5 261,2 280,1 Myydyt yksiköt ,1 7,7 7,4 6,2 Yhteensä 262,8 289,4 244,5 304,5 274,6 276,2 268,6 286,3 LIIKEVOITTO Wilson 29,0 17,9 0,6 7,0 26,1 13,3 3,8 10,9 Atomic -6,8-1,5 16,8 28,4-5,2 0,2 18,1 22,3 Suunto 3,1 1,6 2,2 2,3 3,2 2,4 2,0 1,0 Tupakka 3,3 1,7 2,1 2,6 2,9 2,0 2,4 2,3 Keskushallinto -3,1-2,1-2,4-4,3 8,9-1,9-5,9 1,0 Konsernin liikearvo -2,3-2,3-2,3-2,3-2,3-2,4-2,5-2,4 23,2 15,3 17,0 33,7 33,6 13,6 17,9 35,1 Myydyt yksiköt ,1 0,8 0,3 0,4 Yhteensä 23,2 15,3 17,0 33,7 33,5 14,4 18,2 35,5 Kaikki tässä katsauksessa esitetyt ennusteet ja arviot perustuvat johdon tämänhetkiseen näkemykseen talouden kehityksestä, ja todelliset tulokset voivat olla merkittävästikin erilaiset. Osavuosikatsaus julkistetaan AMER-YHTYMÄ OYJ Hallitus Lisätietoja: Toimitusjohtaja Roger Talermo, puh. (09) Talousjohtaja Pekka Paalanne, puh. (09) AMER-YHTYMÄ OYJ Viestintäosasto Päivi Antola Viestintäpäällikkö Puh. (09) ,

AMER SPORTS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS TAMMI KESÄKUU 2008 (IFRS)

AMER SPORTS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS TAMMI KESÄKUU 2008 (IFRS) 1 (13) PÖRSSITIEDOTE 6.8. klo 13.00 AMER SPORTS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS TAMMI KESÄKUU (IFRS) Amer Sportsin liikevaihto laski 6 % ja oli 648,1 milj. euroa. Liikevaihtoa rasitti erityisesti Yhdysvaltain dollarin

Lisätiedot

Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi syyskuu 2010

Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi syyskuu 2010 1 (19) Amer Sports Oyj OSAVUOSIKATSAUS 28.10. klo 13.00 Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi syyskuu HEINÄ SYYSKUU Liikevaihto oli 466,9 milj. euroa (410,6). Liikevaihto kasvoi 14. Vertailukelpoisin

Lisätiedot

Amer Sports Oyj:n tilinpäätöstiedote 2009 (IFRS)

Amer Sports Oyj:n tilinpäätöstiedote 2009 (IFRS) 1 (24) Amer Sports Oyj TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 4.2.2010 klo 13.00 Amer Sports Oyj:n tilinpäätöstiedote (IFRS) LOKA JOULUKUU Amer Sports Oyj:n vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto laski 3 ja oli 482,8 milj.

Lisätiedot

Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi maaliskuu 2012

Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi maaliskuu 2012 1 (19) Amer Sports Oyj OSAVUOSIKATSAUS 27.4.2012 klo 13.00 Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi maaliskuu 2012 Tammi maaliskuu 2012 Liikevaihto oli 489,8 milj. euroa (tammi-maaliskuu 2011: 449,1 milj.

Lisätiedot

Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi maaliskuu 2015

Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi maaliskuu 2015 1 (20) Amer Sports Oyj OSAVUOSIKATSAUS 23.4.2015 klo 13.00 Amer Sports Oyj:n osavuosikatsaus tammi maaliskuu 2015 TAMMI MAALISKUU 2015 Liikevaihto 575,9 milj. euroa (501,5). Vertailukelpoisin valuutoin

Lisätiedot

Osavuosi- katsaus tammi kesäkuu 2011

Osavuosi- katsaus tammi kesäkuu 2011 Osavuosikatsaus tammi kesäkuu 2011 Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2011 Page 1 Ahlstrom Oyj PÖRSSITIEDOTE 10.8.2011 klo 09.45 Ahlstromin osavuosikatsaus tammi kesäkuu 2011: Strategian toteutus eteni vakaasti

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Sivu. Amer-yhtymä... 3. Toimialat... 4-5. Vuosi lyhyesti... 6. Toimitusjohtajan katsaus... 7. Toimialakatsaukset YHTIÖKOKOUS

SISÄLTÖ. Sivu. Amer-yhtymä... 3. Toimialat... 4-5. Vuosi lyhyesti... 6. Toimitusjohtajan katsaus... 7. Toimialakatsaukset YHTIÖKOKOUS SISÄLTÖ Sivu Amer-yhtymä... 3 Toimialat... 4-5 Vuosi lyhyesti... 6 Toimitusjohtajan katsaus... 7 Toimialakatsaukset Urheiluvälineteollisuus... 8-13 Korpivaara-yhtiöt... 14-15 Tupakkateollisuus... 16 Graafinen

Lisätiedot

2 (15) Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila:

2 (15) Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila: 1 (15) Marimekko Oyj, Osavuosikatsaus 17.8.2011 klo 9.00 MARIMEKKO OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2011 Tammi-kesäkuussa 2011 Marimekko-konsernin liikevaihto nousi markkinatilanteeseen nähden vahvasti,

Lisätiedot

TIKKURILA INSPIRES YOU TO COLOR YOUR LIFE. TM

TIKKURILA INSPIRES YOU TO COLOR YOUR LIFE. TM Osavuosikatsaus Q2 Tammi-kesäkuu 2010 1 (22) Tikkurila Oyj Pörssitiedote 11.8.2010 klo 9.00 (CET+1) Tikkurilan osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2010 Tulos parani, valuuttakurssit vauhdittivat liikevaihdon

Lisätiedot

Tikkurilan osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2011 Liikevaihdon hyvä kehitys jatkui, kustannusinflaatio painoi kannattavuutta

Tikkurilan osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2011 Liikevaihdon hyvä kehitys jatkui, kustannusinflaatio painoi kannattavuutta Osavuosikatsaus Q2 Tammi-kesäkuu 2011 1 Tikkurila Oyj Osavuosikatsaus 11.8.2011 klo 9.00 (CET+1) Tikkurilan osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2011 Liikevaihdon hyvä kehitys jatkui, kustannusinflaatio painoi

Lisätiedot

BASWAREN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 (IFRS)

BASWAREN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 (IFRS) OSAVUOSIKATSAUS 1(17) BASWAREN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 (IFRS) YHTEENVETO Tammi-kesäkuu (H1): - Liikevaihto 30 056 tuhatta euroa (20 490 tuhatta euroa H1/2005) kasvu 47 prosenttia - Liikevoitto 3

Lisätiedot

UPM-KYMMENE TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2002

UPM-KYMMENE TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2002 UPM-KYMMENE TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2002 Vuoden 2002 voitto ennen satunnaisia ja kertaluonteisia eriä oli 835 (1 12/2001: 1 113) miljoonaa euroa. Tulos per osake ilman kertaluonteisia eriä oli 2,25 (1 12/2001:

Lisätiedot

Efore-konsernin osavuosikatsaus Q3/2014

Efore-konsernin osavuosikatsaus Q3/2014 Efore-konsernin osavuosikatsaus Q3/2014 EFORE OYJ Osavuosikatsaus 24.10.2014 klo 9.00 EFORE OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.2014 KANNATTAVUUS PARANI MERKITTÄVÄSTI KOLMANNELLA NELJÄNNEKSELLÄ Tilikauden

Lisätiedot

MEUR 10-12/10 10-12/09 2010 2009

MEUR 10-12/10 10-12/09 2010 2009 1 TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2010 AFFECTO OYJ -- TILINPÄÄTÖSTIEDOTE -- 17.2.2011 klo 10.10 AFFECTO OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2010 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT MEUR 10-12/10 10-12/09 2010 2009 Liikevaihto 36,0

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010 ENNÄTYSLIIKEVAIHTO SEKÄ VAHVA KANNATTAVUUS JA RAHAVIRTA

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010 ENNÄTYSLIIKEVAIHTO SEKÄ VAHVA KANNATTAVUUS JA RAHAVIRTA PÖRSSITIEDOTE 1 (13) OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010 ENNÄTYSLIIKEVAIHTO SEKÄ VAHVA KANNATTAVUUS JA RAHAVIRTA Toisen vuosineljänneksen liikevaihto nousi 15 % uuteen kvartaaliennätykseen ja oli 77,6 MEUR

Lisätiedot

Uponorin orgaaninen kasvu jatkui vahvana

Uponorin orgaaninen kasvu jatkui vahvana OSAVUOSIKATSAUS 2011 10.8.2011 OSAVUOSIKATSAUS 1-6/2011 Uponorin orgaaninen kasvu jatkui vahvana Päämarkkinoiden kasvu hiljeni Saksaa lukuunottamatta Kohonneet ostohinnat painoivat niin talo- kuin yhdyskuntatekniikkaakin

Lisätiedot

ASPOCOMP GROUP OYJ PÖRSSITIEDOTE 15.2.2007 klo 8.00

ASPOCOMP GROUP OYJ PÖRSSITIEDOTE 15.2.2007 klo 8.00 ASPOCOMP GROUP OYJ PÖRSSITIEDOTE 15.2.2007 klo 8.00 ASPOCOMPIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2006 - Liikevaihto: 148,9 miljoonaa euroa (135,4 milj. e vuonna 2005). Liikevaihto kasvoi 10.0 prosenttia ja Aasian tehtaiden

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2011 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO KASVOIVAT VIIME VUODESTA JA KONSERNIN STRATEGIAN TOTEUTTAMINEN EDISTYI

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2011 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO KASVOIVAT VIIME VUODESTA JA KONSERNIN STRATEGIAN TOTEUTTAMINEN EDISTYI PÖRSSITIEDOTE 1 (13) 27.7. klo 12.00 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU LKEVAIHTO JA LKEVOITTO KASVOIVAT VME VUODESTA JA KONSERNIN STRATEGIAN TOTEUTTAMINEN EDISTYI Toisen vuosineljänneksen liikevaihto nousi

Lisätiedot

BASWAREN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2007 (IFRS)

BASWAREN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2007 (IFRS) OSAVUOSIKATSAUS 1(19) BASWAREN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2007 (IFRS) YHTEENVETO Tammi kesäkuu (H1): - Liikevaihto 34 814 tuhatta euroa (30 083 tuhatta euroa H1/2006) kasvu 16 prosenttia - Liikevoitto 4

Lisätiedot

Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 8.8.2007 klo 8.00 NOKIAN RENKAAT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2007. Vahva kasvu jatkui.

Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 8.8.2007 klo 8.00 NOKIAN RENKAAT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2007. Vahva kasvu jatkui. 1(19) Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 8.8.2007 klo 8.00 NOKIAN RENKAAT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2007 Vahva kasvu jatkui. Nokian Renkaat -konsernin liikevaihto kasvoi 23,8 % ja oli 432,5 MEUR

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2010

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2010 Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2010 Ahlstrom Oyj PÖRSSITIEDOTE 11.08.2010 klo 12.00 Ahlstromin osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2010: Kannattavuus parani kysynnän vahvistuessa Huhti-kesäkuu 2010 verrattuna

Lisätiedot

LIIKEVAIHDON KASVU JATKUI, KANNATTAVUUS PARANI KAIKILLA MARKKINOILLA

LIIKEVAIHDON KASVU JATKUI, KANNATTAVUUS PARANI KAIKILLA MARKKINOILLA OSAVUOSIKATSAUS /2015 / CRAMO OYJ / MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA CRAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2015 LIIKEVAIHDON KASVU JATKUI, KANNATTAVUUS PARANI KAIKILLA MARKKINOILLA 4-6/2015 keskeiset tapahtumat (suluissa

Lisätiedot

Jouko M. Jaakkola, toimitusjohtaja, M-real Oyj, puh. 010 469 4118, GSM 050 2261

Jouko M. Jaakkola, toimitusjohtaja, M-real Oyj, puh. 010 469 4118, GSM 050 2261 M-REAL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.4.2002 KLO 12.00 1(16) M-REAL OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2002 M-realin alkuvuoden tulos edellistä neljännestä parempi M-realin vuoden 2002 ensimmäisen neljänneksen tulos

Lisätiedot

CRAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2013

CRAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2013 CRAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2013 KANNATTAVUUS PARANI TOISELLA NELJÄNNEKSELLÄ 1-6/2013 (vertailutiedot edellisvuoteen suluissa): Liikevaihto 308,6 (321,4) milj. euroa; muutos -4,0 %. Liikevaihdon muutos

Lisätiedot

PKC Group Oyj TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 14.2.2013 klo 8.15

PKC Group Oyj TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 14.2.2013 klo 8.15 PKC Group Oyj TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 14.2.2013 klo 8.15 PKC GROUPIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2012 Liikevaihto kasvoi 68,7 % edellisestä vuodesta (1-12/2011) ollen 928,2 milj. euroa (550,2 milj. euroa).

Lisätiedot

COMPTEL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2014

COMPTEL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2014 1 (15) Pörssitiedote 21.10. klo 8.00 COMPTEL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9. Liikevaihto kasvoi 8,7 edellisen vuoden kolmanteen vuosineljännekseen verrattuna ja kannattavuus parani merkittävästi. Kolmannen

Lisätiedot

AFFECTO OYJ OSAVUOSIKATSAUS 5.5.2010 klo 9.30 MEUR 1-3/10 1-3/09 2009

AFFECTO OYJ OSAVUOSIKATSAUS 5.5.2010 klo 9.30 MEUR 1-3/10 1-3/09 2009 1 OSAVUOSIKATSAUS Q1/2010 AFFECTO OYJ OSAVUOSIKATSAUS 5.5.2010 klo 9.30 AFFECTO OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2010 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT MEUR 1-3/10 1-3/09 2009 Liikevaihto 25,7 27,5 103,0 Segmenttien

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2001

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2001 RAISIO YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2001 Raisio Yhtymä on kansainvälinen teollisuuskonserni. Se valmistaa ja markkinoi paperikemikaaleja, elintarvikkeita, terveysvaikutteisia Benecol-ainesosia, rehuja

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Q3/2010 CRAMO OYJ

OSAVUOSIKATSAUS Q3/2010 CRAMO OYJ OSAVUOSIKATSAUS /2010 CRAMO OYJ OSAVUOSIKATSAUS /2010 / CRAMO OYJ / POWERING YOUR BUSINESS CRAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.9.2010 VAHVISTUNEET MARKKINAT, KANNATTAVUUS PARANI Liikevaihto 345,7 (331,3) milj.

Lisätiedot

KONE saavutti 10 prosentin liikevoiton (EBIT) jo vuonna 2006. Avainlukuja edellinen

KONE saavutti 10 prosentin liikevoiton (EBIT) jo vuonna 2006. Avainlukuja edellinen m êëëáíáéççíé= 26. tammikuuta 2007 KONE Oyj:n katsaus tammi-joulukuulta 2006 (tammi-joulukuu 2005 pro forma -vertailutiedoin) KONE saavutti 10 prosentin liikevoiton (EBIT) jo vuonna 2006 Tilausten kasvu

Lisätiedot