Saarijärven kaupunki 1 (12)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Saarijärven kaupunki 1 (12)"

Transkriptio

1 Saarijärven kaupunki 1 (12) Luonnos ja valmisteluaineisto nähtävillä Ehdotus ja valmisteluaineisto nähtävillä Vastineet kaavaehdotuksesta ( ) ja hyväksyttäväksi menevästä kaavasta ( ) saatuihin muistutuksiin ja lausuntoihin Saarijärven kaupunki ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy, Saarijärven kaupunginhallitus Saarijärven kaupunginvaltuusto Vastineet Muistutuksia ja lausuntoja ovat esittäneet seuraavat tahot (19 kpl): 1. Honkonen Petri ja Lamminaho Riitta ( ) 2. Honkonen Päivi ja Petri ( ) 3. Hytönen Eeva ja Matti ( ) 4. Kautto Erkki ( ) 5. Liimatainen Usko ja Samanen Tarja ( ) 6. Marja-aho Alpo ja Sanna ( ) 7. Meriala Anja ( ) 8. Metiäinen Irmeli ( ) 9. Pakkala Arvi ( ) 10. Pulkkinen Mari ( ) 11. Pulkkinen Sini ja Lahti Tuula ( ) 12. Riuttamäki Anna-Maija ja Ilpo ( ) 13. Saarijärvi-Seura ry ( ) 14. Säntti Teemu ( ) 15. Keski-Suomen ELY-keskus ( ) 16. Keski-Suomen Liitto ( ) 17. Keski-Suomen Museo ( ) 18. Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi ( ) 19. Meriala Anja ( ) A-Insinöörit Suunnittelu Oy ESPOO Bertel Jungin aukio Espoo Puh Fax PORI Valtakatu Pori Puh Fax TAMPERE Satakunnankatu 23 A Tampere Puh Fax TURKU Ilmarisenkatu 18 A Turku Puh Fax etunimi.sukunimi@ains.fi Internet: Y-tunnus Kotipaikka Tampere

2 Saarijärven kaupunki 2 (12) 1. Honkonen Petri ja Lamminaho Riitta ( ), muistutus Mielipiteessä pyydetään ottamaan huomioon yleisen venevalkaman puuttuminen Summasjärven rannalta Pajulahti- Hämälän alueella, jossa on puutetta venepaikoista. Yleiskaavassa on osoitettu neljä venesatama-aluetta, jotka sijaitsevat lännessä Ranta-Hännilän sillan molemmin puolin, Autionlahdessa, Kusiaislahdessa sekä Pieni-Lumperoisen rannalla Asemankannaksella. Yleiskaavassa osoitettujen venesatamien lisäksi voi paikallisen asutuksen käyttöön tarkoitettuja venevalkamia olla virkistysalueilla ja niitä voi sijoittaa myös rakennettujen kortteleiden sisään. Yleiskaava ei estä venevalkaman sijoittumista Pajulahti Hämälän alueelle, Summasjärven rannalle ja venevalkaman sijainti voidaan ratkaista alueen asemakaavan tarkistamisen yhteydessä. Muistutuksen perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle. 2. Honkonen Päivi ja Petri ( ), muistutus Muistutuksessa esitetään, että kaavassa osittain AP/res ja MU-alueiden rajalle sijoittuva kiinteistö ( ) muutetaan kokonaan AP/res merkinnän alle. Muistutuksen jättäjä omistaa kyseisen tontin ja hänellä on tarkoitus rakentaa paikalle asuinpientalo. Muistutuksen perusteella AP/res ja MU-alueiden rajalle ulottuva kiinteistö muutetaan kokonaan AP/res merkinnän mukaisesti kaavakartalle. 3. Hytönen Eeva ja Matti ( ), muistutus Muistutuksessa vastustetaan Nahkurintien liittymän poistamista valtatie 13:sta, joka nähdään Nahkurintie elintärkeänä yhteytenä Saarijärven keskustaan tulevaisuuden liiketoiminnan kannalta. Liikenneturvallisuuden ei katsota paranevan liittymän poistolla. Lisäksi rautatien ja Pieni-Lumperoisen väliin kaavassa esitetyn kevyen liikenteen reitin katsotaan olevan turha. Yleiskaavassa esitettävät valtatien 13 liittymäratkaisut ovat riippuvaisia ensisijaisesti valtion ja alueviranomaisten näkemyksistä, joihin Saarijärven kaupungin paikalliset liikennejärjestelyt joudutaan sovittamaan. Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Saarijärven kaupungin keskinäisissä neuvotteluissa on päädytty ratkaisuun, jossa Saarijärven keskustaan on kaksi liittymää, joita ovat Kannonkoskentien ja Paavontien liittymät. Tämä on ollut pohjana yleiskaavaehdotuksessa esitettäville liikenneverkolle. Yleiskaavan keskeisinä tavoitteina on ollut parantaa rantojen käyttöä sekä mahdollistaa kulkuyhteyksiä virkistysalueiden välille Saarijärven taajama-alueella. Pieni-Lumperoisen rannalle esitetty kevyen liikenteen reitti mahdollistaa yhteyden Heramäen ja Asemankannaksen virkistysalueiden välille. Pieni-Lumperoisen rantaan esitetyn reitin rakentaminen edellyttää pengertämistä veteen, joten käytännössä sen toteuttaminen odottaa liikenneväylien muutoinkin toteutuvia parannustöitä, ja tässä tapauksessa radan teknisen perusparannuksen toteutumista.yleiskaavan suunnitelmat ovat pitkän tähtäimen suunnitelmia tavoitevuoden ollessa Muistutuksen perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle.

3 Saarijärven kaupunki 3 (12) 4. Kautto Erkki ( ), muistutus Muistutuksessa huomautetaan, että yleiskaavassa ei esitetä mitä vaikutuksia kaavalla on metsätaloudelle kaava-alueella ja sen välittämässä läheisyydessä. Mahdollisista rajoituksista ja niiden puuttumisesta tulee mainita, koska tämä vaikuttaa metsätilojen markkinaarvoon ja puukauppaan. Lisäksi kysytään, mitä kaavassa esitetyllä käsitteellä edustusmaisema tarkoitetaan, ja pyydetään määritelmää käsitteelle sekä tietoja, mitä rajoituksia edustusmaisemaksi katsotuilla maa-alueilla asetetaan, sekä onko tällä vaikutuksia Saarijärven sisääntuloreittien varsilla oleville metsäalueille ja niiden käsittelylle. Yleiskaava ei aiheuta maisematyöluvan eikä maisemanhoitolupien tarvetta. Yleiskaavalla ei ole vaikutuksia metsätalouteen ja metsien hoitamiseen, ellei erikseen kaavamerkinnässä näin määrätä (MRL 128 Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman lupaa yleiskaava-alueella, jos yleiskaavassa niin määrätään.) Edustusmaisemilla tarkoitetaan tiealueiden varsien siistimistä vain kaupungin ytimessä. Muistutuksen perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle. 5. Liimatainen Usko ja Samanen Tarja ( ), muistutus Muistutuksessa, joka koskee kiinteistöä , esitetään, ettei tonttia jaeta kahteen osaan, sillä se vaikeuttaisi tontin käyttöä. Yleiskaavalla ohjataan kaava-alueen käyttöä yleispiirteisesti. Maankäyttö tarkentuu myöhemmin, yleiskaavaa tarkentavassa ja toteuttavassa asemakaavoituksessa. Yleiskaava ei siis ota kantaa kiinteistön kokoon tai sen jakamiseen. Muistutuksen toivomus voidaan ottaa huomioon, kun alueen asemakaavaa tarkistetaan. Muistutuksen perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle.

4 Saarijärven kaupunki 4 (12) 6. Marja-aho Alpo ja Sanna ( ), muistutus Muistutus koskee kiinteistöä , jolla on yleiskaavassa merkinnät AP (pientalovaltainen asuinalue), VL (lähivirkistysalue) sekä luo-4 (liito-oravan vuoksi arvokas alue). Muistutuksessa toivotaan koko tontin käyttötarkoituksen olevan AP eli pientalovaltainen asuinalue. Yleiskaavassa esitetty lähivirkistysalueen rajaus ja sijainti on yleispiirteinen ja rajaus tarkennetaan asemakaavan laadinnan yhteydessä. Asemakaavoituksen yhteydessä mietitään tonttien jakamisia ja tarkempia rakennusoikeuksia. Alueen asemakaavan laadinnan yhteydessä tulee myös varmistaa liito-oravan elinolo-suhteiden säilyminen luo-4 alueella. Liitoorava kuuluu luonnonsuojelulain 49 :ssä tarkoitetun luontodirektiivin liitteessä IV lueteltuihin eläinlajeihin, joiden lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on suoraan lailla kielletty. Muistutuksen perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle. 7. Meriala Anja ( ), muistutus Muistutus koskee tiloja ja 108 Koiralammen alueella, jonne on kaavaehdotuksessa osoitettu kunnan sisäinen ulkoilun pääreitti, jonka sijainti on ohjeellinen, suojaviheraluetta EV sekä pientalovaltaista asuinaluetta AP. Muistutuksessa esitetään kevyen liikenteen reitin siirtämistä valtatie 13 pohjoispuolelle sekä suojaviheralueen kaventamista paikalla olevan lähteen suojelemiseksi sekä tilan viljelysalan säilyttämiseksi. Yleiskaavassa esitetyt suojaviheralueet EV ovat rakentamattomia ja luonnon tilaan jätettävää maa-alueita, jotka toimivat vehreinä suojavyöhykkeinä liikenneväylien ja asutuksen välissä. Suojaviheralue ei heikennä tai pilaa alueella olevan lähdettä vaan suojaa lähteen olemassa oloa eikä estä sen käyttöä. Suojaviheralue ei edellytä metsän hakkaamista tai maaalueen muokkaamista, myöskään maisematyölupaa tai lupaa puiden kaatamiseen ei tarvita. Suojapuustoa tulee kuitenkin säilyttää jonkin verran. Alueen läpi esitetyn ulkoilureitin sijainti on yleiskaavassa ohjeellinen ja sen tarkka sijainti tutkitaan asemakaavoituksen tai muun tarkemman suunnittelun yhteydessä, jolloin lähteen sijainti voidaan ottaa huomioon ja maanomistajiin ollaan yhteydessä. Ulkoilureitti on esitetty yleiskaavassa valtatien 13 eteläpuolelle, jolloin se on lähempänä Mannilan, Pyyhkälän ja Koiralammen asutusta ja ihmisiä ja siten paremmin käytettävissä. Muistutuksen perusteella ohjeellista ulkoilureittiä linjataan lähemmäs VT 13:sta ja EV-aluetta kavennetaan Koiralammen alueella.

5 Saarijärven kaupunki 5 (12) 8. Metiäinen Irmeli ( ) Muistutus koskee kiinteistöä , jonka alalla on yleiskaavassa merkinnät pientalovaltainen asuntoalue (AP) sekä maisemallisesti arvokas peltoalue (MA-1). Muistutuksessa esitetään, että koko kiinteistön alan aluevarausmerkintä muutetaan pientalovaltaisen asuntoalueeksi (AP), koska ranta on asuinrakennuksen piha-aluetta eikä ole enää viljelykäytössä eli peltona. Muistutuksen perusteella AP-aluevarausta linjataan kaavakartalla käsittäen koko kiinteistön alan muistuttajan toiveiden mukaisesti. 9. Pakkala Arvi ( ), muistutus Muistutus koskee kiinteistöä Muistutuksessa toivotaan Koiralammentien varren maisemallisesti arvokkaan peltoalueen (MA) osittaista muuttamista pientalovaltaiseksi asuinalueeksi (AP) sekä loma-asuntoaluetontin (RA) lisäämistä Pakkalanniemen kärkeen. Yleiskaavassa maisemallisesti arvokkaiksi peltoalueiksi on osoitettu laajahkot, maisemakuvallisesti keskeiset ja visuaalisesti edustavat pellot. Muistutusta koskeva peltoalue on Koiralammentien varrella ja rajautuu omaksi peltoalueekseen Koiralammen ja Saarijärven välisistä laajoista rantapelloista. Pellon muuttaminen asuinalueeksi Koiralammen ja Pyyhkälän asuinalueiden läheisyydessä on perusteltua, koska alue on Saarijärven kaupungin asemakaavoitetun alueen välittömässä läheisyydessä ja alue on asemakaava-alueen laajenemisen piirissä. Alueen muuttaminen asumiskäyttöön on mahdollista yleiskaavan voimassaolon aikana. Muistutuksen perusteella muutetaan kaavakartalle Koiralammentien varren MA-aluevaraus merkinnällä MA-3 seuraavasti: MAISEMALLISESTI ARVOKAS PELTOALUE. Alueen pellot tulee pitää keskeisiltä osiltaan avoimena, esimerkiksi viljelyskäytössä ja laidunalueena. Alueen pääkäyttötarkoitus voidaan muuttaa pientalovaltaiseksi asunto-alueeksi (AP). Alueidenrantavyöhykkeet voivat olla kasvipeitteisiä, ja niillä voi olla alueen kulttuurimaisemalle ominaisia metsäsaarekkeita. Alueen rakentamista ohjaa kaupungin kulloinkin voimassa oleva rakennusjärjestys. Ranta-alueen rakennusoikeutta ei ole tutkittu emätilaperusteisesti tässä yleiskaavassa. Tämä mahdollistaa alueen muuttamisen pientalovaltaiseksi asuinalueeksi. Loma-asuntotontin lisääminen Pakkalanniemen kärkeen on tutkittu jatkosuunnittelun yhteydessä. Pakkalanniemessä Saarijärven luoteisrannalla on yksi loma-asuntoaluetontti (RA). RA-aluetta voidaan laajentaa siten, että paikalle mahtuu kaksi erillistä loma-asuntoaluetonttia. Uutta RA-aluetta ei kuitenkaan sijoiteta muistutuksen toiveen mukaisesti niemen kärkeen, joka maisemallisesti erittäin näkyvällä paikalla. Muistutuksen perusteella RA-aluevarausta laajennetaan Pakkalanniemessä.

6 Saarijärven kaupunki 6 (12) 10. Pulkkinen Mari ( ), muistutus Muistutuksessa vastustetaan uuden kokoojakadun ja kevyen liikenteen reitin linjausta, joka on esitetty Kirjapainontien ja Uuraistentien välille pientalovaltaisten asuntoalueiden reservialueiden (AP/res) halki ja Einola -nimisen tilan pihapiirin lävitse. Lisäksi muistutuksessa toivotaan loma-asumisen mahdollistavaa merkintää. MA-3 alue tullaan kaavoittamaan pysyvän asumisen alueeksi. MA-3 mahdollistaa peltojen muuttamisen pientalovaltaiseksi alueeksi eikä lomarakennusmerkintä ko. kohdalla ole täten perusteltua yhdyskuntarakenteellisesti. Muistutuksen perusteella yleiskaavassa esitetyn kokoojakadun ja kevyen liikenteen reitin linjausta Kirjapainontien ja Uuraistentien välille pientalovaltaisten asuntoalueiden reservialueiden (AP/res) halki ja Einola -nimisen tilan pihapiirin lävitse voidaan tarkentaa, siten ettei se kulje Einolan tilan lävitse. 11. Pulkkinen Sini ja Lahti Tuula ( ), muistutus Muistutuksessa vastustetaan uuden kokoojakadun ja kevyen liikenteen reitin linjausta, joka on esitetty Kirjapainontien ja Uuraistentien välille pientalovaltaisten asuntoalueiden reservialueiden (AP/res) halki ja Einola -nimisen tilan pihapiirin lävitse. Lisäksi ranta-alueelle, joka on yleiskaavassa maisemallisesti arvokasta peltoaluetta (MA-1) toivotaan loma-asunnon rakennuspaikkaa. MA-3 alue tullaan kaavoittamaan pysyvän asumisen alueeksi. MA-3 mahdollistaa peltojen muuttamisen pientalovaltaiseksi alueeksi eikä lomarakennusmerkintä ko. kohdalla ole täten perusteltua yhdyskuntarakenteellisesti. Muistutuksen perusteella yleiskaavassa esitetyn kokoojakadun ja kevyen liikenteen reitin linjausta Kirjapainontien ja Uuraistentien välille pientalovaltaisten asuntoalueiden reservialueiden (AP/res) halki ja Einola -nimisen tilan pihapiirin lävitse voidaan tarkentaa, siten ettei se kulje Einolan tilan lävitse. 12. Riuttamäki Anna-Maija ja Ilpo ( ), muistutus Muistutus koskee kiinteistöä , joka kuuluu kiinteistöön Yleiskaavassa kiinteistön osa on merkitty kaupallisten palvelujen alueeksi, jolle saa sijoittaa vähittäistavarakaupan yksiköitä (KM-1), muistutuksessa alue toivotaan muutettavaksi asuntovaltaisten taajamatoimintojen alueeksi (A), koska se on osa asuinkäytössä olevaa tonttia. Muistutuksen perusteella kaavakartalle muutetaan kiinteistön , KM-1 alue taajamatoimintojen alueeksi (A) toteutuneen tilanteen mukaisesti.

7 Saarijärven kaupunki 7 (12) 13. Saarijärvi-Seura ry ( ), muistutus Saarijärvi-Seura toteaa muistutuksessaan, että kaupungin ydinkeskustan kaupunkimaistamisessa keskustan valtakunnallisesti merkittävä, rakennettu kulttuurihistoriallinen ympäristö (kirkon ja urheilukentän alue) tulee säilyttää. Lisäksi Ilolantien ja Kauppakadun väli omakotityyppisenä alueena edustaa aikakautensa kulttuurihistoriaa, jonka tulisi säilyä. Seura toteaa myös, että kaupungilla on kaupunkirakenteensa, kulttuuriympäristönsä, luontonsa ja viheralueidensa sekä ulkopuolisten luontoalueidensa puolesta edellytykset kaupunkipuiston perustamiseen. Saarijärvi-Seuran yleiskaavaehdotuksesta esittämät näkemykset ovat rakentavia ja voidaan enimmäkseen ottaa huomioon kaavan jatkossuunnittelussa. Vastauksina Saarijärvi-Seuran esiin nostamiin näkökohtiin esitetään seuraavaa: Kirkon ja urheilukentän alueen säilyttäminen Kirkon ja urheilukentän alue on merkitty kaavakarttaan valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Alue on tunnustettu museoviraston valtakunnallisen inventoinnissa RKY sk/vk, Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Alueen kulttuurihistoriallisen rakennuskannan ja ympäristön historialliset ja /tai arkkitehtoniset ominaispiirteet, luonne ja identiteetti on säilytettävä. Ympäristöä muuttavat toimet on suunniteltava ja toteutettava alueen kansallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön sopeutuvasti. Asemakaavaa laadittaessa on varmistettava arvojen ja suojeltavan rakennuskannan säilyminen kaavamerkinnöin ja -määräyksin. Ilolantien ja Kauppakadun välisen alueen säilyttäminen Yleiskaavaehdotuksessa Ilolantien ja Kauppakadun välinen alue on esitetty keskustatoimintojen alueena (C), joka mahdollistaa alueen tehokkaamman rakentamisen. Lisäksi Ilolantien ja Kauppakadun välinen alue on esitetty aluemerkinnällä sk. sk-aluemerkintä ja sen rajaus perustuu Keski-Suomen museon tekemään Saarijärven keskustaajama-alueen täydennysinventointiin alueesta. sk Maakunnallisesti ja/tai paikallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö. Alueen kulttuurihistoriallisen rakennuskannan ja ympäristön historialliset ja /tai arkkitehtoniset ominaispiirteet, luonne ja identiteetti on säilytettävä. Ympäristöä muuttavat toimet on suunniteltava ja toteutettava alueen maakunnallisesti ja/tai paikallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön sopeutuvasti. Asemakaavaa laadittaessa on varmistettava arvojen ja suojeltavan rakennuskannan säilyminen kaavamerkinnöin ja -määräyksin. Yleiskaavan selvitysaineistona tehdyn keskustan täydennysrakentamisselvityksen ideasuunnitelma ei ole oikeusvaikutteinen. Ideasuunnitelman tavoitteina oli lisätä kaupan ja asumisen rakentamista keskustaajaman alueelle sekä Asemankannakselle. Ideasuunnitelman mukainen alueen rakentaminen on kuitenkin vain yksi visio alueen kehittämiseksi. Aluetta koskeva yksityiskohtaisempi suunnittelu tehdään asemakaavan tarkistamisen yhteydessä, jolloin myös alueen säilyttämiseen pyrkivät näkemykset voidaan huomioida tarkemmin. Yleiskaavan ehdotusvaiheen jälkeen keskustan täydennysrakentamisvisiota on päivitetty siten, että Ilolantien varren nykyistä rakennuskantaa säilytetään enemmän.

8 Saarijärven kaupunki 8 (12) Kaupunkipuiston perustaminen Saarijärvi-Seura tarkoittanee muistutuksessaan, että Saarijärven kaupungilla olisi perusteet kansallisen kaupunkipuiston perustamiseen. Kansallinen kaupunkipuisto on Suomen maakäyttö- ja rakennuslaissa määritelty kaupunkiympäristössä sijaitseva arvokkaiden kulttuurija luonnonmaisemien sekä virkistysalueiden laaja kokonaisuus, jonka säilyttämiseen ja hoitamiseen kaupunki tai kunta on sitoutunut. Kansallisten kaupunkipuistojen perustamisesta päättää ympäristöministeriö. Varsinaisen virallisen kansallisen kaupunkipuiston luokituksen haku jätetään erilliseksi hankkeeksi yleiskaavatyön ulkopuolelle. Kansallista kaupunkipuistoa vastaavia sisältöjä kehitetään yleiskaavassa maankäytön keinoin. Yleiskaavan määräyksissä, osassa 6. Koko kaava-aluetta koskevia suosituksia ja 6.1 Maisema- kaupunkikuva ja kulttuuriympäristö todetaan seuraavaa: - Hyvin hoidettu maisema-, kaupunkikuva ja kulttuuriympäristö ovat osa Saarijärven myönteistä kaupunki-imagoa. Keskustan kaupunkiympäristöä kehitetään siten, että maiseman ja ympäristön luontaisia vahvuuksia korostetaan. Alueidenkäytössä näitä ovat rannat ja vesistömaisemat, maisemaa kehystävät korkeat moreenimäet, edustavat viljelymaisemat, rakennettuun kaupunkiympäristöön liittyvät harjualueet pienine lampineen, arvokkaat luontokohteet sekä rakennettu ja arkeologinen kulttuuriympäristö. - Julkisen ympäristön parantamistoimia kohdennetaan eniten käytettyihin, viihtyisyyden, vetovoimaisuuden ja imagon kannalta merkityksellisiin miljöön osiin. Näitä ovat esim. ydinkeskustan sisääntulotiet, pääkadut, rannat ja satamat, matkailualueet ja julkiset puistot. Muistutuksen perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle tai kaavan merkintöihin ja määräyksiin. 14. Säntti Teemu ( ), muistutus Muistutuksessa toivotaan Saarijärven kaupunkikeskustan täydennysrakentamisselvityksen ideasuunnitelmassa vesitettyjen rakentamisvisioiden palauttamista yleiskaavan luonnosvaiheessa esitettyjen mukaisiksi kiinteistöjen ja 384 alueilla. Yleiskaavan selvitysaineistoksi tehtyä täydennysrakentamisen ideasuunnitelmaa muokattiin ehdotusvaiheessa siten, että se ottaa paremmin huomioon Ilolantien arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön. Ilolantien ympäristöön esitetyt uudet rakennukset muutettiin mittakaavaltaan pienemmiksi ja alueelle esitettiin säilytettäväksi enemmän vanhaa rakennuskantaa. Lisäksi ideasuunnitelmaa ja yleiskaavaa keskustan alueella muutettiin kiinteistön osalta, kun paikalle sijoitettiin linja-autoasema. Selvityksessä esitetyn ideasuunnitelman mukainen alueen rakentaminen on kuitenkin vain yksi visio alueen kehittämiseksi, eikä se sido alueen jatkosuunnittelua. Aluetta koskeva yksityiskohtaisempi suunnittelu tehdään asemakaavan tarkistamisen yhteydessä, jolloin alueen maanomistajien toiveet voidaan yhteen sovittaa alueen kehittämiseen liittyvien muiden arvojen ja reunaehtojen kanssa. Yleiskaavassa aluemerkintä C mahdollistaa alueen rakentumisen monella tapaa. Muistutuksen perusteella linja-autoaseman sijainti muutetaan ohjeelliseksi.

9 Saarijärven kaupunki 9 (12) 15. Keski-Suomen ELY-keskus ( ), lausunto Lausunto ELY-keskus on lausunnossaan tuonut esille, että yleiskaavaa varten laaditussa liikenneasioita koskevassa selvitystyössä on selvitetty hyvin mm. tavoitetilan liikenneverkkoa, tunnistettu nykytilanteen ongelmakohtia sekä valtatiellä 13 että muualla liikenneverkolla, esitetty parantamistarpeita, tuotu esille olemassa olevaa joukkoliikennereitistöä ja kevytliikennereitistöä sekä näihin liittyviä reitistötarpeita. Yleiskaavaan osoitetulla uudella maankäytöllä tulee olemaan vaikutuksia liikenteen suuntautumiseen, jonka tarkastelu on jäänyt yleiskaavassa vähemmälle tarkastelulle. Jatkosuunnittelussa on tärkeää tarkastella riittävän laajasti liikkumiseen liittyvää toiminnallista kokonaisuutta, liikkumisen vaikutuksia sekä liikenneverkon parantamistarpeita. Yhdystien 6304 (Uuraistentie) itäpuoliselle alueelle on tärkeää, että tarkemman suunnittelun yhteydessä alue tulee kytketyksi rinnakkaistieverkkojärjestelyin Uuraistentiehen eikä ainoaksi kulkuyhteydeksi muodosteta vain valtatieyhteyttä. Kaavaehdotuksessa koko kaava-aluetta koskevia suosituksia liikennejärjestelyselvitysten ja suunnitelmien tekemistarpeista sisällöllisine vaatimuksineen pidettiin lausunnossa hyvänä kaavaohjauksellisena periaatteena. Lausunnossa on tuotu esille, että yhtä aikaa laadittavien kyläyleiskaavojen ja Saarijärven keskustan yleiskaavan keskinäisillä raja-alueilla tulee tarkistaa, että rajat ja raja-alueille osoitettavat maankäytöt ovat keskenään yhteensopivat ja reitistöt ja vyöhykkeet ovat yhtenäisesti jatkuvia ja yhdenmukaisia. Lausunnon perusteella n ja kyläyleiskaavojen raja-alueita on tarkasteltu yhteneväisiksi. -Kaavamerkintöjen indeksinumerointi on muutettu niin, että samalla indeksinumerolla ei löydy eriäviä kaavamääräyksiä. -Keskustan yleiskaavan eteläpuolella Tarvaalan kyläyleiskaavan osalta on rajauksia suojelualueiden osalta tarkistettu siten, että yksityisomistuksessa olevat luonnonsuojelualueet on otettu kokonaan mukaan -alueeseen. Tällöin yleiskaavaalueen pinta-ala kasvaa hieman. -Pohjoispuolella rajaus Rahkola-Linna Viitasaarentien reunalla Heikkilänmutkassa on muutettu yhteneväiseksi kyläyleiskaavan kanssa. -Valtatie 13 osoitetaan vain ssa ja poistetaan Rahkola- Linnan kyläyleiskaavasta, jolloin maankäyttö- ja rakennuslain 42 :n 3 momenttia ei tarvitse tässä kohdalla tulkita. - Melualue osoitetaan ainoastaan kyläyleiskaavoissa ja keskustan yleiskaavassa yleisissä määräyksessä on määritelty, että rautatien, valtatien ja muiden yleisten teiden mahdolliset melu- ja tärinähaitat on otettava huomioon asemakaavoja laadittaessa ja liikenneväylien parantamistoimia suunniteltaessa. Muuten lausunnon perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle.

10 Saarijärven kaupunki 10 (12) 16. Keski-Suomen liitto ( ), lausunto on alueen ensimmäinen oikeusvaikutteinen yleiskaava ja sillä on huomattava vaikutus kaupungin kehittymisedellytyksiin. Kaavaehdotuksen ratkaisuja ovat ohjanneet voimakkaasti toisaalta keskeisten taajamatoimintojen sijoittuminen ympäristöllisesti vaativille järvien välisille kannaksille ja toisaalta valtatien 13 ja radan muodostama liikennekäytävä, joka sijoittuu pitkällä matkaa ranta-alueille. Laadittu yleiskaava on erityisesti palvelu- ja työpaikka-alueiden osalta muuttamassa taajamarakennetta aiempaa nauhamaisemmaksi ja Jyväskylän suuntaan painottuvaksi. Keski-Suomen liitto pitää hyvänä, että keskustan yleiskaavan kanssa samanaikaisesti laadittavana on ollut myös viiden saarijärveläisen kylän yleiskaava. Menettely on antanut mahdollisuuden kokonaisvaltaisemman kaupunkirakenteen suunnitteluun, vaikka kaavahankkeita ei mitoituksellisesti olekaan tarkasteltu riittävästi yhdessä. Saarijärven keskustan yleiskaavassa asumisen mitoitustekijänä on käytetty kerrosneliömetrejä, kun taas kyläkaavoissa yksikkönä on ollut rakennuspaikkojen määrä. Selkeämmän kokonaiskuvan saamiseksi kaavoja olisi ollut aiheellista tarkastella yhdessä siten, että niiden mahdollistamat asukasmäärät olisi otettu mukaan vertailuun. Menettely olisi antanut mahdollisuuden ottaa kantaa asumisen kokonaismitoitukseen, joka näyttää selvästi todellista tarvetta suuremmalta. Keski-Suomen liitto on antanut keskustan yleiskaavaluonnoksesta lausunnon lokakuussa 2012 ja todennut tällöin, että taajaman kaakkoisosiin lähinnä erikoistavarakaupan tarpeisiin esitetty palvelujen ja hallinnon alue (P-2) ei ole maakuntakaavan mukainen eivätkä tehdyt kaupalliset selvitykset anna perusteita maakuntakaavasta poikkeamiseen. Kyseinen alue on lausunnolla olevassa yleiskaavaehdotuksessa merkitty työpaikka-alueeksi (TP), jolle saa sijoittaa teollisuus-, liike-, kauppa- ja tuotantotoimintaan liittyviä tuotanto-, varasto- ja myymälätiloja, mutta ei saa sijoittaa seudullisesti merkittävän suuruisia (>3000 krs-m2) vähittäiskaupan suuryksiköitä. Liitto toteaa, että sillä ei ole kyseisestä ehdotuksen merkinnästä huomautettavaa. Kaavan keskeisin liikennekysymys on valtatien 13 sijainti Asemankannaksella. Tie oli kaavaluonnosvaiheessa linjattu uuteen paikkaan radan viereen, mutta sijaitsee kaavaehdotuksessa Liikenneviraston kannanmuutokseen perustuen nykyisellä paikallaan. Keski-Suomen liitto pitää myös tätä ratkaisua maakuntakaavan mukaisena, sillä ehdotukseen sisältyy riittävä rinnakkaiskatuverkko, joka mahdollistaa valtatien tulevan kehittämisen. Keski-Suomen liitto viittaa muilta osin kaavaluonnoksesta aiemmin antamaansa lausuntoon ja toteaa, että kaavaehdotus ei ole lainvoimaisten eikä vahvistettavana olevien maakuntakaavojen vastainen. Liitto pitää ehdotusta riittäviin selvityksiin perustuvana ja ammattitaitoisesti laadittuna. Lausunnon perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle

11 Saarijärven kaupunki 11 (12) 17. Keski-Suomen museo ( ), lausunto Keski-Suomen museo esittää, että rakennettua kulttuuriympäristöä koskevat suojelumääräykset yhdenmukaistetaan, ja lähtökohtana tulee käyttää valtakunnallisesti arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön määräystekstiä. Keski-Suomen museo pitää yleiskaavan koko kaava-aluetta koskevia suosituksia onnistuneina rakennetun kulttuuriympäristön ja arkeologisen kulttuuriperinnön turvaamisen ja ohjauksen kannalta. Lausunnon perusteella on suojelumääräykset yhdenmukaistettu pitäen lähtökohtana valtakunnallisesti arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön määräystekstiä. sk/vk Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Alueen kulttuurihistoriallisen rakennuskannan ja ympäristön historialliset ja /tai arkkitehtoniset ominaispiirteet, luonne ja identiteetti on säilytettävä. Ympäristöä muuttavat toimet on suunniteltava ja toteutettava alueen kansallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön sopeutuvasti. Asemakaavaa laadittaessa on varmistettava arvojen ja suojeltavan rakennuskannan säilyminen kaavamerkinnöin ja -määräyksin. sk Maakunnallisesti ja/tai paikallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö. Alueen kulttuurihistoriallisen rakennuskannan ja ympäristön historialliset ja /tai arkkitehtoniset ominaispiirteet, luonne ja identiteetti on säilytettävä. Ympäristöä muuttavat toimet on suunniteltava ja toteutettava alueen maakunnallisesti ja/tai paikallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön sopeutuvasti. Asemakaavaa laadittaessa on varmistettava arvojen ja suojeltavan rakennuskannan säilyminen kaavamerkinnöin ja -määräyksin. sk/mk Maakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen kohde. Rakennusten tai rakennusryhmien historialliset ja /tai arkkitehtoniset ominaispiirteet, luonne ja identiteetti on säilytettävä. Uudisrakentaminen ja muut ympäristöä muuttavat toimet tulee sopeuttaa arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön. Asemakaavaa laadittaessa on varmistettava arvojen ja suojeltavan rakennuskannan säilyminen kaavamerkinnöin ja -määräyksin. sk Paikallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen kohde. Rakennusten tai rakennusryhmien historialliset ja /tai arkkitehtoniset ominaispiirteet, luonne ja identiteetti on säilytettävä. Uudisrakentaminen ja muut ympäristöä muuttavat toimet tulee sopeuttaa arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön. Asemakaavaa laadittaessa on varmistettava arvojen ja suojeltavan rakennuskannan säilyminen kaavamerkinnöin ja -määräyksin. 18. Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi ( ) lausunto Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimella ei ollut yleiskaavaehdotukseen huomautettavaa. Lausunnon perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle

12 Saarijärven kaupunki 12 (12) 19. Meriala Anja ( ), muistutus Muistutus koskee tiloja ja Koiralammen alueella, jonne on kaavaehdotuksessa osoitettu kunnan sisäinen ulkoilun pääreitti, jonka sijainti on ohjeellinen, suojaviheraluetta EV sekä pientalovaltaista asuinaluetta AP. Muistutuksessa kerrotaan, että linjalla jolla ulkoilureitti kulkee, on luonnon lähde, joka on muistutuksen jättäjän käytössä. Muistutuksessa esitetään ulkoilureitin siirtämistä valtatie 13 pohjoispuolelle. Ulkoilureitti on esitetty yleiskaavassa valtatien 13 eteläpuolelle, jolloin se on lähempänä Mannilan, Pyyhkälän ja Koiralammen asutusta ja ihmisiä ja on siten paremmin käytettävissä. Ulkoilureitin sijainti on ohjeellinen ja tarkempi suunnittelu tehdään asemakaavoituksen tai muun tarkemman suunnittelun yhteydessä, jolloin lähteen sijainti voidaan ottaa huomioon ja maanomistajiin ollaan yhteydessä. Meriala jätti muistutuksen kaavaehdotuksesta ja esitti muistutuksessaan suojaviheralueen kaventamista ja ohjeellisen ulkoilureitin siirtämistä vt13 toiselle puolelle. Muistutuksen perusteella ohjeellista ulkoilureittiä linjattiin lähemmäksi valtatietä ja suojaviheraluetta EV kavennettiin Koiralammen alueella jätetyn muistutuksen perusteella ei ole huomioitavaa kaavakartalle.

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Liite 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA IITTI Päiväys 6.6.2016. ETELÄINEN OSA-ALUE/KAIVOMÄEN, KANSANMÄEN JA PENTINMÄEN ALUEET ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi tekninen@kemijarvi.fi 9.10.2015 Liite 5 Ehdotusvaiheen nähtävilläoloaikana (28.8 28.9.2015) saatujen lausuntojen (3 kpl) ja mielipiteiden (5

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 11.03.2019 Diaarinumero VARELY/5129/2018 Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 15.02.2019 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki,

Lisätiedot

Kunnanhallitus 198 01.09.2014 Kunnanhallitus 81 09.03.2015 LAUSUNTO LIMINGAN ANKKURILAHDEN - HAARANSILLAN - LIMINGANPORTIN OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA

Kunnanhallitus 198 01.09.2014 Kunnanhallitus 81 09.03.2015 LAUSUNTO LIMINGAN ANKKURILAHDEN - HAARANSILLAN - LIMINGANPORTIN OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA Kunnanhallitus 198 01.09.2014 Kunnanhallitus 81 09.03.2015 LAUSUNTO LIMINGAN ANKKURILAHDEN - HAARANSILLAN - LIMINGANPORTIN OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA 308/10.02.02/2014 KHALL 198 Limingan kunta on lähettänyt

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

KÄRJENNIEMEN METSÄKANSAN KONHON OSAYLEISKAAVA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KÄRJENNIEMEN METSÄKANSAN KONHON OSAYLEISKAAVA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) Tampere / J. Mäkelä 27.8.2008 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRJENNIEMEN METSÄKANSAN KONHON OSAYLEISKAAVA Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti ja rajaus. Tässä suunnitelmassa esitetään kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN. MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä.

IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN. MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä. 1 IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä. Mielipiteen antaja 1. Maria ja Juha Änkö, Tapio Änkö Kuolinpesä,

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015.

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015. Kunnanhallitus 7.12.2015 154 LIITE 94 MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT Päiväys 16.11.2015. Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 22.6.2015 Luonnos nähtävänä

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pälkäneen kunta 3.6.2015 LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA Mikkelin kaupunki (491) Vitsiälän kylä (564) Heikintila 1:114 Loma-Löytö 1:133 (osa) Löytö 1:145 (osa) Kartanonranta 1:177 Kaavaluonnos 22.3.2013 1: 2000 MRL 63 ja 62 :

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Sarvvikinportin (ent. Kurkiranta) asemakaava (hanke 34500), osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen ja hyväksyminen MRL 62 :n ja 63 :n mukaisesti

Lisätiedot

LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN

LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN Asikkalan kunnan Vesivehmaan osayleiskaavan ehdotusvaiheen aineisto oli nähtävillä 27.6 17.8.2012 välisenä aikana. Seuraavassa

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11.

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) KUHMON KAUPUNKI JONKERIN RANTA-ASEMAKAAVA, EHDOTUKSEN TOINEN NÄHTÄVILLÄOLO 1.10-31.10.2013 Kaavaehdotuksesta saatiin 5 lausuntoa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIPERIN KUNTA PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 1.3.2016 Kaavan valmisteluaineisto nähtävillä: 17.12.2015 15.1.2016 Kaavaehdotus nähtävillä:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 NAKKILAN TAAJAMAOSAYLEISKAAVAN Tarkistaminen ja laajentaminen 2010 SATAKUNNAN ALUESUUNNITTELUN YHTEISTYÖRYHMÄ 20.1.2011 * KAAVOITUSARKKITEHTI SUSANNA ROSLÖF Satakunnan

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Leppävirran kunta Taajaman asemakaava hankkeet, Kirkkokaarre ja Matinkuja. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Leppävirran kunta Taajaman asemakaava hankkeet, Kirkkokaarre ja Matinkuja. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LEPPÄVIRRAN KUNTA LEPPÄVIRRAN KYLÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että kaavatyön yhteydessä riittävän varhaisessa

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) VIRRANPUISTON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 5. kaupunginosan korttelia 80 (osa) ja puistoaluetta. Kaava-alue sijaitsee Iisalmen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan KARSTULA ITÄISTEN JA LÄNTISTEN VESISTÖJEN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA MK :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET : AM AO AO-3 RA MAATILOJEN TALOUSKESKUSTEN ALUE. Alueelle saa sijoittaa

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 17.02.2010 OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ.

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 17.02.2010 OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. 1(7) OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös asemakaavan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Hämeenkosken kunta Heikkilän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1510012986 7.11.2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava

Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava Kaavatilanne Kaavatilanne kiinteistöllä 418-424-0003-0088: Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava 29.3.2007 Kiinteistö on suurimmalta osin maakuntakaavassa virkistysaluetta (V) ja osaltaan taajamatoimintojen

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.2.2011 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911, fax 03 536 1050

Lisätiedot

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 6 ) TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA (844-411-7-1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaava koskee Tervon

Lisätiedot

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE OSAA KIINTEISTÖSTÄ AATILA 635-421-12-32/2 JA KIINTEISTÖÄ RANTALÄHDE 635-421-12-35 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 09.09.2014 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI-

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

http://sr512201/webmap/content/result.htm

http://sr512201/webmap/content/result.htm Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 ASUINPIENTALOJEN KORTTELIALUE 1.04 ERILLISPIENTALOJEN KORTTELIALUE. 3.01 LIIKERAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLE SAADAAN RAKENTAA KASVIHUONERAKENNUKSIA SEKÄ TÄHÄN TARKOITUKSEEN

Lisätiedot

Korttelin 252 tonttien 7 ja 8 sekä leikkikentän ja Iisaksentien katualueen asemakaavamuutos

Korttelin 252 tonttien 7 ja 8 sekä leikkikentän ja Iisaksentien katualueen asemakaavamuutos Korttelin 252 tonttien 7 ja 8 sekä leikkikentän ja Iisaksentien katualueen asemakaavamuutos Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 8.12.2014 268 OAS- ja luonnosvaiheen nähtävilläolo 12.2.-22.2. ja 2.3.-23.3.2015

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 25.02.2019 Diaarinumero VARELY/42/2019 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 03.01.2019 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) INKOON KUNTA BARÖSUNDIN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) Kaava-alue Kaava-alue käsittää Barösundin kyläkeskuksen ympäristöineen Orslandetin saaressa. Kaava-alue on rajattu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.11.2010 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201 Kydön asemakaavalaajennus ja -muutos, korttelit 738 ja 738B Aluerajaus kunnanhallituksen päätös ei mittakaavassa Kohde ja suunnittelualue Hakija / Suunnittelutehtävä ja tavoite Alue sijoittuu osin Tammelan

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 29.4.2016 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0183 Torin ympäristö, 1. (Keskusta) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KELLOMÄEN PUUTARHA (työnumero 358, asian:o 2931/2015) ASEMAKAAVAN MUUTOS 15.4.2015 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 KAAVAMUUTOKSEN KOHDE, TARKOITUS JA TAVOITTEET Mustikkakankaan teollisuusalue sijaitsee

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 103 03.12.2014

Tekninen lautakunta 103 03.12.2014 Tekninen lautakunta 103 03.12.2014 NURMES, PIELISEN-KUOKKASTENJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS JA -LAAJENNUS (ELLUN ALUEEN MOOTTORIKELKKA- JA KOIRAVALJAKKOURA SEKÄ YHTEISKÄYTTÖ MÖNKIJÄLLE JA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaava nro 1065 YHDYSTIEN JA MOOTTORITIEN LIIKENNEJÄRJESTELYT Asemakaava ja tonttijako OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vaasan kaupungin kaavoitus 9.9.2015 Suunnittelun kohde Moottoritien ja Yhdystien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 18.2.2013 OAS-vaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 luonnosvaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 ehdotusvaiheen nähtävillä

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin

Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Koivissillan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ehdotus pidettiin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 PUUMALAN KUNTA, KIRKON KORTTELIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. SUUNNITTELUALUEEN KUVAUS Asemakaavan laaditaan Puumalan taajaman keskustaan.

Lisätiedot

Pyyrinlahden kylän tiloille Käpykolo 5:29, Lisäkolo 5:33, Mäkikolo 5:41 ja Kallionkolo 14:1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Pyyrinlahden kylän tiloille Käpykolo 5:29, Lisäkolo 5:33, Mäkikolo 5:41 ja Kallionkolo 14:1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Konginkangas Käpykolon ranta-asemakaava Pyyrinlahden kylän tiloille Käpykolo 5:29, Lisäkolo 5:33, Mäkikolo 5:41 ja Kallionkolo 14:1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) LUONNOSVAIHE

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223c Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015. KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015. KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015 KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223d Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 78 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) 3389/11.111/2014 KHALL 78 Hakija Nimi Reijo Ukura Osoite Martikkalantie 42, 92320

Lisätiedot

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Kaavoituskatsaus laaditaan kerran vuodessa ja se sisältää selostuksen Kauniaisten kaupungissa sekä

Lisätiedot

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valtuusto 61 18.06.2012 NG 5 Kartanonrinteen asemakaava ja asemakaavan muutos 33/10.02.03/2012 KAAVJAOS 6 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at) sipoo.fi,

Lisätiedot

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Liite 19 1 (7) 22.3.2016 Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Sisällysluettelo Marttilan Verhonkulman tuulivoimapuiston

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 7 ) TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 (5) Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, 88300 Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS Luhtaniemen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Taajaman asemakaavan laajennus ja muutos Suunnittelualueen sijainti

Lisätiedot

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma UURAISTEN KUNTA UURAISTEN KUNNAN VESISTÖJEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 14.1.2019 RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavanlaatijan vastineet 10.9.2018 9.10.2018 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen 1 1 LAUSUNNOT

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO 17.1.2013 16.2.2013. Kaavaluonnoksesta saatu palaute vastineineen 28.2.2013 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

PADASJOKI KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN. Alavirta

PADASJOKI KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN. Alavirta PADASJOKI Alavirta Osa tiloista Metsä-Ansio 576-405-1-264 Pelto-Ansio 576-405-1-311 Karhunsalmi 576-405-1-360 Rimminmutka 576-405-1-277 KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

V111 Villähde kortteli 346 tontti 1 ja 4 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos

V111 Villähde kortteli 346 tontti 1 ja 4 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos Liite Yleiskaavoittajan päätös 21.10.2015 8 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos Luonnosvaiheen vastineet lausuntoihin Kaavoitus Luonnosvaiheen vastineet 1 (5)

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaunispään asemakaavan muutos VT 4:n ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.10.2009 Sisällysluettelo: 1. Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? 3 2. Suunnittelu- ja vaikutusalue 3 3.

Lisätiedot

HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA

HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA 1 MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.11.2013 HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.1.2019 AK 263 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja

Lisätiedot