Sisältö. Squeezebox Boomin käyttöohje 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö. Squeezebox Boomin käyttöohje 1"

Transkriptio

1 Logitech Käyttöohje

2

3 Squeezebox Boomin käyttöohje 1 Sisältö Kiitos!...3 Tuki...3 Pakkauksen sisältö...4 Järjestelmävaatimukset...4 Nopea vilkaisu Boom-laitteistoon...5 Kauko-ohjaus...5 Etupaneeli...6 Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön...7 Takapaneelin liitännät...8 Squeezebox Boomin käyttöönotto...9 Pikakatsaus käyttöönottoon...9 Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin...9 Nettitilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Squeezebox Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Musiikkilähteen valitseminen Anna soida! Vaihtoehto: Muodosta yhteys SqueezeCenteriin Squeezebox Boomin käyttö Nyt soi Musiikin mykistäminen Esiasetuspainikkeet ja suosikit Herätys Näytön kirkkaus Musiikkilähteiden valitseminen ja muuttaminen Uudelleentoisto ja sekoitus...22 Podcast-lähetykset ja RSS-uutissyötteet...23 Last.fm Audioscrobbler...23 MP3-soitinten ja muiden linjalaitteiden liittäminen...24 Lisätietoja SqueezeNetwork-verkosta ja SqueezeCenteristä...24 Vihjeitä, niksejä ja lisätekniikoita...25 StereoXL...25 Pandoran hallinta...25 Soittimen kiinnittäminen...25 Musiikkikokoelman kuunteleminen ilman tietokonetta...26 Liite A: Palomuurin asetusten määrittäminen...27 Liite B: Tuetut tiedostomuodot...28 Liite C: Apple itunes...29 Liite D: Tuki Käytönaikainen ohje Ota yhteyttä Kehittäjäresurssit Jos sinun täytyy lähettää Squeezebox Boom takaisin... 31

4 2 Logitech Liite E: Vianetsintä...32 Verkko ei tule näkyviin, kun verkon asetuksia määritetään...32 Verkon nimi tulee näkyviin, mutta Squeezebox Boom ei voi muodostaa yhteyttä...32 Squeezebox Boom ei löydä tietokonetta eikä voi muodostaa yhteyttä SqueezeCenteriin...34 Miten staattista IP-osoitetta käytetään Squeezebox Boomin kanssa?...35 Musiikki pätkii, vääristyy tai hyppii...35 Soitin ei voi hakea IP-osoitetta...36 Musiikin soittaminen ei onnistu...36 Eteenpäinkelaus- ja taaksepäinkelauspainikkeet eivät toimi joissakin musiikkikirjaston kappaleissa...36 SqueezeCenter ei löydä kaikkea musiikkia...37 Joidenkin kappaleiden nimet puuttuvat tai ovat virheellisiä...37 Asensin SqueezeCenterin, jotta voisin kuunnella musiikkia tietokoneeltani. Joitakin tai kaikkia itunes-musiikkikirjastossa olevia kappaleieta ei voi kuitenkaan soittaa...38 En voi kirjautua uuteen SqueezeNetwork-tiliini...39 Kun liitän kuulokkeet Squeezebox Boomiin, ääni kuuluu vain yhdestä kanavasta...39 Liite F: Boom osana koko talon kattavaa järjestelmää...40 Logitechin laitteiden rajoitettu takuu Turvallisuustietoa...42

5 Squeezebox Boomin käyttöohje 3 Kiitos! Kiitos, että valitsit Logitechin Squeezebox Boom -verkkosoitinjärjestelmän. Toivottavasti sinulla on yhtä hauskaa sitä käyttäessäsi kuin meillä oli sitä rakentaessa. Squeezebox Boomissa tiivistyvät yhteen laitteeseen ominaisuudet ja tekniikat, joista asiakkaamme pitävät. Sisäänrakennettujen vahvistimen ja kaiuttimien ansiosta Squeezebox Boom voidaan sijoittaa minne tahansa paikallisen verkon piirissä. Erillisiä kaiuttimia ei ole tarvetta hankkia. Tämä ominaisuus tekee soittimesta ihanteellisen ratkaisun silloin, jos tila on kortilla eikä suurille kaiuttimille löydy paikkaa. Tässä käyttöohjeessa on selitetty Squeezebox Boomin käyttöönotto ja normaali käyttö. Lisätietoa uusista toiminnoista on osoitteesta Sivuilla on myös aktiivisia käyttäjäfoorumeita, joihin on mahdollista liittyä, sekä kehittäjille suunnattua tietoa. Tuki Jos asennuksen aikana ilmenee ongelmia, asiantuntija-apua on tarjolla erilaisia kanavia pitkin Ensimmäiseksi kannattaa perehtyä tämän käyttöohjeen kappaleeseen Vianetsintä. Siellä on ratkaisut yleisimpiin ongelmiin. Luettelo usein esitetyistä kysymyksistä löytyy osoitteesta kohdasta Tuki Vianetsintä. Valitse tuoteluokkaluettelosta Langattomat musiikkijärjestelmät. Voit myös ottaa tekniseen tukeemme yhteyttä sähköpostitse. Käy osoitteessa ja täytä sähköpostilomake. Saat vastauksen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

6 4 Logitech Pakkauksen sisältö Pakkaukseen kuuluvat: Squeezebox Boom Infrapunakaukosäädin ja kaukosäätimen paristo Suojaava kuljetuslaukku Verkkolaite ja aluekohtaiset pistokesovittimet Audiojohto ja 3,5 mm:n uros/uros-liitin Pikaopas Järjestelmävaatimukset Käyttöjärjestelmä Windows Vista, Windows XP tai Windows 2000 (tarvitaan SP4 tai uudempi) Mac OS X, versio 10.3 tai uudempi Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä ja asennettuna Perl tai uudempi Tietokone Vähintään 733 MHz:n suoritin 256 Mt:n RAM 80 Mt kiintolevytilaa Verkkoyhteydet Ethernet- ja/tai b/g-yhteensopiva langaton verkko. Reitittimet, jotka tukevat Draft N -tekniikkaa, ovat myös yhteensopivia, kunhan ne ovat myös taannehtivasti g-yhteensopivia. Internet Tarvitset laajakaistayhteyden nettiradiota ja musiikkipalveluja varten. Internet-yhteys tarvitaan myös SqueezeCenter -ohjelmiston lataamiseen.

7 Squeezebox Boomin käyttöohje 5 Nopea vilkaisu Boom-laitteistoon Kauko-ohjaus A. virtapainike. B. kotipainike palauttaa näytön aloitusruutuun (ylätason valikkoon). Jos painat kotipainiketta uudelleen aloitusruudussa, näyttöön tulevat toistettavan kappaleen tiedot. C. vasen nuoli, oikea nuoli, ylänuoli ja alanuoli on tarkoitettu kappaleluetteloiden, musiikkipalvelujen, valikoiden ym. selaamiseen. ylänuolella ja alanuolella selataan valikkoa, oikealla nuolella valitaan kohde, vasemmalla nuolella palataan edelliseen valikkoon. D. toistonäppäin käynnistää kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon toiston. Tällä toiminnolla valittu kohde korvaa nykyisen soittoluettelon. Jos haluat lisätä kohteen soittoluetteloon, paina lisäyspainiketta, älä toistopainiketta. E. lisäyspainikkeella voit lisätä valitsemasi kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon nykyisen soittoluettelon (Nyt soi) loppuun. Kun pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon ja soitetaan seuraavaksi. F. takaisinkelaus, tauotus, eteenpäinkelaus. eteenpäinkelaus siirtää seuraavaan kappaleeseen, takaisinkelaus edelliseen. tauotus keskeyttää toiston tai jatkaa keskeytettyä toistoa. Voit kelata toistettavaa kappaletta taaksepäin tai eteenpäin pitämällä takaisinkelauksen tai eteenpäinkelauksen pohjassa. Jos tauotus pidetään pohjassa, kappaleen toisto lopetetaan. G. äänenvoimakkuuden lisäys ja vähennys. H. unitilapainikkeella on kaksi toimintoa. Tavallisessa käytössä se aktivoi uniajastimen. Uniajastin katkaisee soittimesta virran, kun määrittämäsi aika (15 90 minuuttia), on kulunut. unitila toimii myös torkkukytkimenä. Jos sitä painetaan herätyksen aikana, se keskeyttää herätyksen ennalta valituksi ajaksi. Oletuskesto on yhdeksän minuuttia. Kohdassa Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön on lisätietoa oletusviiveen säätämisestä.

8 6 Logitech Etupaneeli A. virtapainike. B. Nupilla voidaan selata nopeasti valikoita, kappaleluetteloita, musiikkipalveluja ym. Selaaminen tapahtuu nuppia pyörittämällä, kohteen valitseminen nuppia painamalla. Kun näytönsäästäjä on aktiivisena ja näytössä lukee Nyt soi, nupilla voidaan säätää äänenvoimakkuutta. C. toistonäppäin käynnistää raidan, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon toiston. Jos selaat musiikkikokoelmaasi tai musiikkipalvelimen tarjontaa ja valitset soitettavan kohteen, se korvaa Nyt soi -luettelon. Jos haluat lisätä kohteen Nyt soi -luetteloon, paina lisäyspainiketta, älä toistopainiketta. D. paluupainike palauttaa edelliseen valikkoon. Se vastaa kaukosäätimen vasenta nuolta. E. takaisinkelaus, tauotus, eteenpäinkelaus. eteenpäinkelaus siirtää seuraavaan kappaleeseen, takaisinkelaus edelliseen. tauotus keskeyttää toiston tai jatkaa keskeytettyä toistoa. Voit kelata toistettavaa kappaletta taaksepäin tai eteenpäin pitämällä takaisinkelauksen tai eteenpäinkelauksen pohjassa. Jos tauotus pidetään pohjassa, kappaleen toisto lopetetaan. F. äänenvoimakkuuden lisäys ja vähennys. Kun olet painanut äänenvoimakkuuden lisäystä tai vähennystä, voit säätää äänenvoimakkuutta myös nupilla.

9 Squeezebox Boomin käyttöohje 7 G. esiasetuspainikkeilla voit valita nopeasti suosikkikappaleesi, nettiradiokanavat, soittoluettelot tai levyt. Napauttamalla painiketta valitset sille määritetyn kappaleen, radiokanavan, soittoluettelon tai levyn. Pitämällä painikkeen pohjassa määrität sille kappaleen, soittoluettelon, levyn tai radiokanavan, jota toistetaan juuri sillä hetkellä. H. unitilapainikkeella on kaksi toimintoa. Tavallisessa käytössä se aktivoi uniajastimen. Uniajastin katkaisee soittimesta virran, kun määrittämäsi aika (15 90 minuuttia), on kulunut. unitila toimii myös torkkukytkimenä. Jos sitä painetaan herätyksen aikana, se keskeyttää herätyksen ennalta valituksi ajaksi. Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön Kaukosäädin kommunikoi Squeezebox Boomin kanssa infrapunan avulla. Infrapunakenno sijaitsee soittimen etupaneelissa, joten parhaat tulokset saat, kun olet soittimen edessä ja sinulla on siihen näköyhteys. Jos haluat lisätietoa Squeezebox-kaukosäätimestä, katso tämän oppaan kohta Boom osana koko talon kattavaa järjestelmää. Squeezebox Boomissa ei ole erillistä pysäytyspainiketta. Tämä johtuu siitä, että soitin toimii pitkälti MP3- tai CD-soittimen tavoin; toistoa voidaan jatkaa samasta kohdasta, missä se keskeytettiin. tauotuksen napauttaminen keskeyttää toiston. Toisto voidaan lopettaa pitämällä tauotus pohjassa. Jos valitset kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon musiikkikokoelmastasi tai internetissä olevasta musiikkipalvelusta ja painat toistopainiketta, nykyinen soittoluettelo (Nyt soi) poistetaan soittimen muistista ja valitsemistasi kohteista luodaan uusi soittoluettelo. Jos haluat lisätä valitsemasi kohteen Nyt soi -luettelon loppuun, paina lisäyspainiketta. Jos pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon siten, että se soitetaan seuraavaksi. Torkkupainikkeen oletusodotusaika on yhdeksän minuuttia. Oletusajan muuttaminen on selitetty myöhemmin tässä ohjeessa, kohdassa Herätys.

10 8 Logitech Takapaneelin liitännät A. Linjatulo. Voit liittää tähän liitäntään MP3-soittimen, kannettavan CD-soittimen tai minkä tahansa muun soittimen, jossa on 3,5 mm:n linjalähtöliitäntä. Tällöin voit hyödyntää Squeezebox Boomin kaiuttimet ja akustiikkaominaisuudet. Linjatuloa ei ole tarvetta valita lähteeksi etupaneelissa. Squeezebox Boom havaitsee laitteen liitännän automaattisesti. B. Kuulokkeiden tai subwooferin lähtöliitäntä. Voit liittää tähän liitäntään virroitetun subwooferin, jos haluat tehostaa bassoa, tai kuulokkeet. Koska tämä on kaksitoiminen liitin, sinun täytyy valita aloitusnäytössä Asetukset > Ääni > Linjalähtö ja valita kuulokkeiden tai subwooferin lähtö. Jos käytät kuulokkeita ja ääni tulee vain yhdestä kanavasta, tarkista, ettei subwoofer-asetuksia ole valittu. C. Ethernet. Jos käytät mieluummin ethernet-yhteyttä kuin Squeezebox Boomin sisäisiä langattomia verkkoyhteyksiä, voit kytkeä soittimen verkkoon omalla ethernet-johdollasi. D. Virta. Käytä ainoastaan Squeezebox Boomin mukana tulevaa verkkolaitetta.

11 Squeezebox Boomin käyttöohje 9 Squeezebox Boomin käyttöönotto Sananen käyttöympäristöstä Squeezebox Boom on tarkoitettu pääasiassa sisäkäyttöön. Soitinta voidaan käyttää tilapäisesti ulkona, kunhan se suojataan riittävästi kosteudelta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta. Ulkokäytössä soitinta ei tule altistaa suoralle auringonvalolle, sillä se saattaa häiritä soittimen infrapunakennon toimintaa. Katso lisätietoja kohdasta Turvallisuustietoja. Pikakatsaus käyttöönottoon Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin (jos käytetään langatonta verkkoa) SqueezeNetwork-tilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Musiikkilähteen valitseminen Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin Jos voit yhdistää tietokoneesi langattomaan verkkoon, sinulla ei pitäisi olla ongelmia Squeezebox Boomin käyttöönotossa. Verkon tietojen kerääminen tässä vaiheessa helpottaa Squeezebox Boomin asetusten määrittämistä. Verkon nimi (SSID): Langaton suojaus (ympyröi oikea): WEP (64-bittinen) WEP (128-bittinen) WPA WPA2 Suojausavain:

12 10 Logitech Jos et tiedä langattoman verkkosi suojaustapaa tai suojausavainta, voit saada nämä tiedot selville muodostamalla yhteyden langattomaan reitittimeen. Katso tarvittaessa reitittimen käyttöohjeet tai ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi tai langattoman reitittimen asentaneeseen osapuoleen. Voit määrittää langattoman verkon nimen käyttämällä tietokonetta, jolla on jo yhteys langattomaan verkkoosi. Windows XP ja Vista Kaksoisnapsauta langattoman verkon kuvaketta ilmaisinalueella. Mac OS X Napsauta langattoman verkon kuvaketta valikkorivillä ja laita muistiin, minkä verkon nimen vieressä on valintamerkki. Huomautus Apple Airport -tukiaseman käyttäjille. Squeezebox Boom noudattaa standardia, ja sen WEP-avaimen pitää olla heksadesimaalimuodossa. Airport-tukiaseman WEP-avaimessa taas käytetään ASCII-merkkejä. Sinun täytyy etsiä WEP-avaimen heksadesimaaliversio, jotta voit määrittää Squeezebox Boomin verkkoasetukset. Toimi näin: Avaa AirPortin hallintatyökalu. Mac OS X -käyttöjärjestelmässä työkalu löytyy Finderin kohdasta Ohjelmat -> Lisäohjelmat. Windowsissa työkalu löytyy valikosta Käynnistä -> Ohjelmat -> AirPortin hallintatyökalu. Valitse tukiasema ja napsauta Määritä-painiketta. Kun määritysikkuna aukeaa, napsauta Salasana-kuvaketta ikkunan ylälaidassa (kuvake muistuttaa lukkoa). Avain näkyy tällöin heksadesimaalimuodossa. Kirjoita se muistiin edellisen sivun Suojausavain-kohtaan. Huomaa: Airport-tukiaseman WEP-avaimista 64-bittiset ovat täsmälleen viiden merkin pituisia, 128-bittiset täsmälleen 13 merkin pituisia.

13 Squeezebox Boomin käyttöohje 11 Nettitilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Tärkeä huomautus musiikkilähteistä Jotta Squeezebox Boom toimisi, sen täytyy olla yhteydessä musiikkilähteeseen. Musiikkilähteitä on kahdenlaisia: SqueezeNetwork ja SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork on Logitechin tarjoama ilmainen nettipalvelu. Sen välityksellä voit käyttää useita erilaisia palveluja, vaikkapa nettiradiokanavaoppaita ja -musiikkipalveluita, joita ovat esimerkiksi Rhapsody, Sirius ja Pandora. Voit myös tallentaa oman musiikkikokoelmasi MP3tunes-musiikkilokeroon internetissä. Tällöin voit kuunnella musiikkia silloinkin, kun tietokone ei ole päällä. Huomaa, että joidenkin palveluiden käyttö saattaa vaatia erillistä maksua. Logitech tarjoaa mahdollisuuden kokeilla näitä palveluita ilmaiseksi. SqueezeCenter (valinnainen) SqueezeCenter on sovellus, joka asennetaan tietokoneelle, joka on yhteydessä paikalliseen verkkoon. Sovelluksen avulla voit tuoda musiikkikokoelmasi kodissasi oleviin Squeezebox-soittimiin. SqueezeCenterillä voit myös käyttää myös nettiradiokanavaoppaita ja -musiikkipalveluita. Jos et halua kuunnella omaa musiikkikokoelmaasi tai jos aiot ladata musiikkia MP3tunes-musiikkilokeroosi, et tarvitse SqueezeCenteriä. SqueezeNetwork-tilin avaaminen Ilmaisen SqueezeNetwork-tilin avaaminen on tärkeä vaihe Squeezebox Boomin käyttöönotossa. Voit avata tilin ohjatun toiminnon avulla osoitteessa Jos sinulla on jo tili ja haluat lisätä Squeezebox Boomin siihen, voit tehdä sen myöhemmin tässä käyttöohjeessa annettujen ohjeiden mukaisesti.

14 12 Logitech Vaihtoehto: Lataa ja asenna SqueezeCenter Kun olet kirjautunut SqueezeNetwork-verkkoon, ohjelma pyytää lataamaan SqueezeCenterin. Tarvitset SqueezeCenteriä vain, jos aiot kuunnella verkkoosi kuuluvassa tietokoneessa olevaa musiikkikokoelmaa. Jos aiot kuunnella ainoastaan nettiradiota ja musiikkipalvelujen tarjontaa, voit hypätä tämän vaiheen yli. SqueezeCenter-versioita on tarjolla Windows -, Mac OS X- ja Linux-käyttöjärjestelmille. Kun olet valinnut sopivan version, tallenna se tietokoneesi kiintolevylle ja kaksoisnapsauta lataamaasi tiedostoa. Kun sovellus on asennettu, SqueezeCenter on valmis viemään musiikkia Squeezebox Boomiin. Squeezebox Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Etsi sopiva paikka soittimelle. Sen pitäisi olla suojattuna kosteudelta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta ja poissa suorasta auringonvalosta. Jos kytket soittimen langattomaan verkkoon, sijoita soitin lähelle reititintä tai käyttöpistettä. Jos aiot käyttää ethernet-yhteyttä, sijoita soitin lähelle ethernet-liitäntää. Aloita kaukosäätimen käyttöönotto näin: avaa paristolokero, poista suojatarra paristosta ja sulje lokero. Vaihtoehto: jos käytät verkkoyhteyteen ethernet-johtoa, liitä se soittimeen tässä vaiheessa. Verkkolaitteeseen kuuluu pistokesovittimia, joiden avulla verkkolaitetta voidaan käyttää kaikkialla maailmassa. Kiinnitä pistokesovitin verkkolaitteeseen. Varmista, että sovitin napsahtaa paikoilleen. Liitä holkkiliitin Squeezebox Boomin takapaneelissa olevaan virtaliitäntään. Liitä verkkolaitteen virtajohto pistorasiaan. Squeezebox Boomiin kytkeytyy automaattisesti virta. Sen jälkeen näyttöön tulee tervetulotoivotus, ja lopuksi asetusvalikko.

15 Squeezebox Boomin käyttöohje 13 Vihje: Kuten tässä ohjeessa on aiemmin mainittu, kaukosäätimen ylänuoli ja alanuoli toimivat samalla tavalla kuin jos nuppia käännettäisiin vasemmalle tai oikealle. Kaukosäätimen oikea nuoli suorittaa saman toiminnon kuin nupin painaminen. Tästä eteenpäin tässä osiossa viitataan kaukosäätimen eri painikkeisiin, mutta samat toiminnot voidaan suorittaa soittimen etupaneelissa olevalla nupilla Näyttöön aukeaa valikko, jossa voidaan valita joko lankaverkkoyhteys tai langaton verkkoyhteys. Tee valintasi ylänuolella ja alanuolella ja paina lopuksi oikeaa nuolta. Jos olet yhdistämässä soitinta langattomaan verkkoon, näet valikon, jossa sinun pitää valita alue. Valitse tämän jälkeen langaton verkko nimellä. Jos käytät suojattua langatonta verkkoa, sinun täytyy antaa tässä välissä suojausavain, jonka kirjoitit muistiin yllä kohdassa Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin. Kun Squeezebox Boom ilmoittaa muodostaneensa yhteyden langattomaan verkkoon, jatka painamalla oikeaa nuolta. Jos näytössä ilmoitetaan, että Squeezebox Boom ei voi muodostaa yhteyttä verkkoon, voit palata verkkoasetusvalikkoon painamalla kaukosäätimen vasenta nuolta (tai etupaneelin paluupainiketta). Tarkista, että olet syöttänyt verkon suojausavaimen oikein ja että olet muodostamassa yhteyttä oikeaan verkkoon. Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, katso Vianetsintä. Seuraavassa valikossa voit valita, haluatko hakea IP-osoitteen automaattisesti DHCP:n välityksellä vai määrittää sen manuaalisesti. Suurin osa kotiverkoista käyttää DHCP:tä, joten jos et ole varma, valitse automaattinen vaihtoehto. Kun näytössä näkyy vahvistus, että IP-osoite on haettu, jatka seuraavaan valikkoon painamalla oikeaa nuolta.

16 14 Logitech Musiikkilähteen valitseminen Kun Squeezebox Boom on muodostanut verkkoyhteyden, näyttöön tulee valikko, jossa voidaan valita musiikkilähde. Valitse SqueezeNetwork. Se on Logitechin ilmainen internet-palvelu. Kun muodostat yhteyden SqueezeNetworkiin, Squeezebox Boom näyttää yksilöllisen koodin, jonka avulla voit linkittää soittimen SqueezeNetwork-tiliisi. Mene osoitteeseen valitse Soittimet ja syötä koodi sivun Lisää soitin -kohdassa. Anna soida! Olet melkein valmis. Hyvä tapa kokeilla, että kaikki toimii, on kuunnella nettiradiota. 1. Siirry aloitusnäyttöön painamalla kaukosäätimen kotipainiketta. 2. Paina kaukosäätimen alanuolta (tai pyöritä soittimen nuppia oikealle), kunnes näyttöön tulee internet-radio. Paina kaukosäätimen oikeaa nuolta (tai paina nuppia). 3. Valitse Suositukset. 4. Valitse internet-radion parhaat. 5. Siirry kohtaan Esittely: Miles Davis ja paina toistopainiketta Säädä äänenvoimakkuus. Jos haluat, voit lisätä tämän kanavan esiasetuspainikkeelle. Sinun täytyy vain pitää pohjassa esiasetuspainike, jolle haluat kanavan määrittää. Vihje: Soittimessa on kuusi esiasetuspainiketta, joilla löydät nopeasti kuusi suosikkeihisi kuuluvaa kappaletta, levyä tai nettiradiokanavaa. Suosikkien määrää ei ole kuitenkaan rajoitettu. Kun määrität kohteen esiasetuspainikkeelle, se lisätään myös automaattisesti suosikkeihisi. Jos haluat lisätä kohteen suosikkeihisi määrittämättä sitä esiasetuspainikkeelle, paina nuppia tai kaukosäätimen oikeaa nuolta ja valitse Lisää suosikkeihin.

17 Squeezebox Boomin käyttöohje 15 Vaihtoehto: Muodosta yhteys SqueezeCenteriin Jos haluat kuunnella musiikkikokoelmaasi, joka on tallennettuna tietokoneeseesi, ja jos olet ladannut ja asentanut SqueezeCenter-ohjelmiston, muodosta yhteys SqueezeCenteriin ensimmäisen kerran. Toimi näin: 1. Pidä etupaneelin paluupainike (tai kaukosäätimen vasen nuoli) pohjassa, kunnes siirryt asetusnäyttöön Selaa näyttöä, kunnes näet vaihtoehdon, jolla tietokoneeseen muodostetaan yhteys (esimerkiksi Yhdistä jaakko-savusaaren-tietokoneeseen). Muodosta yhteys tietokoneeseen painamalla nuppia (tai kaukosäätimen oikeaa nuolta). Jos tietokoneesi nimeä ei näy tässä valikossa tai jos Squeezebox Boom ei kykene muodostamaan yhteyttä, katso Liite E: Vianetsintä.

18 16 Logitech Squeezebox Boomin käyttö Nyt soi Squeezebox Boom muistaa viimeksi soitetun soittoluettelon. Tämän soittoluettelon nimi on Nyt soi. Siihen voidaan lisätä kappaleita musiikkikokoelmasta, kappaleita ja soittoluetteloita musiikkipalveluista ja jopa käyttäjän tallentamia soittoluetteloita. Nyt soi -luettelon tehokkaan käytön opettelu on tärkeä vaihe Squeezebox Boom -soittimesta nauttimisessa. Nyt soi -luettelon katsominen kaukosäätimellä Siirry aloitusnäyttöön painamalla kotipainiketta, jos et ole vielä aloitusnäytössä. Paina kotipainiketta sitten uudelleen. Nyt soi -luettelon katsominen etupaneelista Paina paluupainiketta, kunnes olet takaisin aloitusnäytössä. Hae nuppia pyörittämällä näkyviin Nyt soi, aloitusnäytön ensimmäinen kohta. Siirry Nyt soi -näyttöön painamalla nuppia tai toistopainiketta. Kappaleiden, levyjen, soittoluetteloiden ja muiden kohteiden lisääminen Paina lisäyspainiketta kaukosäätimessä tai etupaneelissa. Valittu kohde lisätään Nyt soi -luettelon loppuun. Jos pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon siten, että se soitetaan seuraavaksi. Tallentaminen soittoluettelona Squeezebox Boom voi tallentaa Nyt soi -luettelon tietokoneen kiintolevylle myöhempää käyttöä varten. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen vieraita viihdyttäessä eräs Squeezebox Boomin hienoimpia puolia on se, että kenenkään on vaikea pitää siitä näppejään irti! Kun tallennat soittoluettelon ennen juhlien alkamista, voit palauttaa sen jälkikäteen alkuperäiseen muotoonsa, jos vieraasi ovat lisänneet siihen kappaleita, joista et välitä.

19 Squeezebox Boomin käyttöohje 17 Varmista ensin, että Squeezebox Boomilla on yhteys SqueezeCenteriin. Valitse sitten aloitusnäytössä Muut > Tallenna soittoluettelo. Voit antaa soittoluettelolle yksilöllisen nimen kaukosäätimen nuolinäppäimiä tai etupaneelin nuppia käyttämällä. Sitä, kuinka monta soittoluetteloa voit tallentaa, rajoittaa ainoastaan tietokoneen vapaa kiintolevytila. Nyt soi -luettelon tyhjentäminen Kun valitset kappaleen, levyn, genren tai soittoluettelon musiikkikokoelmasta tai internet-musiikkipalvelusta ja painat toistopainiketta, Nyt soi -luettelo korvataan valitulla kohteella. Vihje: Jos sinulla on vieraita ja annat kaukosäätimen heille, jotta he voivat valita musiikkia, on tärkeää, että näytät heille, miten lisäyspainiketta käytetään kappaleen lisäämiseen Nyt soi -luetteloon. Jos vieras painaa toistoa lisäyspainikkeen sijasta, hänen valitsemansa kappale korvaa soittoluettelon. Jos toistotila on käytössä, soitin jatkaa kappaleen soittamista uudelleen ja uudelleen, kunnes vieraittesi mitta alkaa täyttyä. Tästä syystä on niin tärkeää tallentaa Nyt soi -luettelo soittoluettelona tietokoneeseen, ennen kuin vieraasi saapuvat. Jos joku vieraistasi pyyhkii vahingossa rakkaudella kokoamasi valikoiman, voit palauttaa sen helposti aloitusnäytössä valitsemalla Musiikkikirjasto > Soittoluettelot. Musiikin mykistäminen Boom toimii CD-soittimen tavoin: mykistyspainikkeelle ei ole tarvetta. Useimpia musiikkilähteitä käytettäessä voit painaa tauotusta ja jatkaa musiikin toistoa täsmälleen samasta kohdasta myöhemmin. Musiikkikirjastossa olevan sekä interaktiivisien musiikkipalvelujen kautta kuunnellun musiikin toisto voidaan yleensä tauottaa niin pitkäksi aikaa, kuin halutaan. Jos kuuntelet virtautettua radiokanavaa, tauon painaminen keskeyttää musiikin toiston, kunnes Squeezebox Boomin muistipuskuri on täynnä. Muistipuskuri pystyy tallentamaan useita minuutteja musiikkia. Tarkka määrä riippuu radiokanavan näytteenottotaajuudesta. Jos haluat lopettaa kohteen soittamisen kokonaan, pidä tauotus pohjassa muutaman sekunnin ajan.

20 18 Logitech Esiasetuspainikkeet ja suosikit Suosikit ja esiasetukset mikä niiden ero on? Olemme maininneet suosikit lyhyesti aiemmin tässä oppaassa. Voit lisätä kappaleen, levyn, radiokanavan tai soittoluettelon suosikkilistaasi painamalla kaukosäätimen taukopainiketta tai etupaneelin nuppia ja valitsemalla sitten Lisää suosikkeihin seuraavassa ruudussa. On tiettyjä kohteita, joita ei voida lisätä suosikkeihin. Jos esimerkiksi kuuntelet nettiradiota, voit lisätä kanavan suosikkeihin, mutta et kappaletta, jota kanavalla soitetaan sillä hetkellä. Joissakin tilauspalveluissa on rajoitettu sitä, minkätyyppisiä kohteita suosikkeihin voidaan lisätä. Jos et ole varma, paina etupaneelin nuppia ja katso, onko valikossa annettu mahdollisuus lisätä kohde suosikkeihin. Squeezebox Boomissa on kuusi esiasetuspainiketta näytön alapuolella. Ne toimivat tavallaan suosikkien miniluettelona, josta voit valita halutessasi välittömästi kuusi suosikkiasi. Esiasetuksiin lisätty kohde lisätään automaattisesti myös suosikkeihin, jos se ei vielä kuulu niihin. Esiasetuspainikkeiden määrittäminen ja käyttö Jos autoradio on sinulle tuttu, tiedät miten esiasetuspainikkeet toimivat. Voit määrittää soitetun kohteen jollekin kuudesta esiasetuspainikkeesta pitämällä painikkeen pohjassa. Jos haluat kuunnella kohdetta, sinun tarvitsee vain napauttaa esiasetuspainiketta, jolle määritit kohteen. Aivan kuten suosikeissa, esiasetuspainikkeelle määritetty kohde voi olla kappale, levy, radiokanava tai soittoluettelo. Suosikkien hallinta SqueezeNetworkin tai SqueezeCenterin välityksellä Jos haluat lisätä tai poistaa paljon suosikkeja kerralla, se saattaa käydä helpommin tietokoneella. Kirjaudu tiliisi osoitteessa ja valitse Suosikit. Jos käytät SqueezeCenteriä paikallisella tietokoneella, voit hallita suosikkeja sen avulla. Korosta suosikit valikosta ja valitse muokkauksen kynäkuvake. Vihje: Jos Squeezebox Boom on yhdistetty SqueezeNetwork-verkkoon ja lisäät esiasetuksen tai suosikin, kohde tallennetaan SqueezeNetworktiliisi. Jos soitin on yhteydessä SqueezeCenteriin ja lisäät esiasetuksen tai suosikin, kohde tallennetaan SqueezeCenteriin. SqueezeNetwork ja SqueezeCenter ylläpitävät kummatkin omia suosikkien ja esiasetuksien luetteloitaan.

21 Squeezebox Boomin käyttöohje 19 Kanavaoppaisiin kuulumattoman radiokanavan lisääminen suosikkeihin SqueezeNetworkin ja Squeezebox Boomin valikoiden kautta tarjotut radiokanavaoppaat (RadioIO, RadioTime, Live365, ShoutCast) tuovat tarjolle tuhansia radiokanavia, joita voit lisätä suosikkeihin tai määrittää esiasetuspainikkeille. Jos suosikkikanavaasi ei löydy oppaista, voit lisätä sen helposti suosikkeihisi SqueezeCenterin tai SqueezeNetworkin avulla, jos tiedät virran URL-osoitteen. SqueezeNetwork Jos haluat lisätä radiokanavan suosikkiluetteloosi SqueezeNetwork-verkossa, mene osoitteeseen valitse Suosikit, valitse virralle nimi ja syötä virran URL-osoite. Radiokanavan lisääminen suosikkiluetteloon SqueezeCenterissä: 1. Käynnistä SqueezeCenterin internet-liittymä. 2. Valitse internet-radio-valikko ja valitse sieltä Viritä URL. 3. Herätys Kirjoita URL-osoite ja valitse +. Squeezebox Boomissa on kehittynyt herätysjärjestelmä. Joka päivälle voidaan asettaa useita herätyksiä. Herätyksiä voidaan myös asettaa tapahtumaan eri aikoina eri viikonpäivinä. Jos haluat, voit herätä suosikkeihisi kuuluvaan musiikkiin tai Squeezebox Boomin omaan kokoelmaan kuuluviin kappaleisiin tai äänitehosteisiin. Varavirtalähteen ansiosta herätysasetukset säilyvät kahteen viikkoon asti, vaikka Boom irrotettaisiin virtalähteestä. Jos olet valinnut herätystä varten internetissä olevan musiikkilähteen (esimerkiksi rakkaimman nettiradiokanavasi) ja soitin menettää jostakin syystä yhteyden internetiin, soitin korvaa lähteen automaattisesti miellyttävällä (mutta tehokkaalla) herätysäänellä, jotta et nuku vahingossa pommiin. Herätyksen asettaminen Valitse aloitusruudusta Herätyskello. Valikon ensimmäinen kohta on Kaikki herätykset päälle/pois. Se on hyödyllinen toiminto, jos olet esimerkiksi lähdössä lomalle. Siirry kohtaan Lisää herätys ja paina nuppia. Seuraavassa valikossa voit valita, minä päivinä herätys suoritetaan (jokaisena viikonpäivän tai vain tiettyinä päivinä), mitä musiikkia soitetaan sekä äänenvoimakkuuden tason.

22 20 Logitech Torkkupainike Kaikkien hyvien herätyskellojen tavoin Squeezebox Boomissa on torkkukytkin. Kun herätys on käynnissä, herätys voidaan keskeyttää yläpaneelin suurella painikkeella. Kaukosäätimen unitilapainike (sijaitsee kotipainikkeen ja virtapainikkeen välissä) toimii myös torkkukytkimenä kellon herättäessä. Torkkujen oletuskesto on yhdeksän minuuttia. Jos SqueezeCenter on asennettuna, torkkujen kestoa voidaan vaihtaa. Toimi näin: 1. Käynnistä SqueezeCenterin internet-liittymä. 2. Napsauta Soitin-välilehteä. 3. Valitse vasemmanpuoleisesta avattavasta luettelosta soitin, jossa haluat muuttaa torkkuajan pituutta (tämä on tarpeetonta, jos Squeezebox-soittimia on vain yksi). 4. Valitse oikeanpuoleisesta avattavasta luettelosta Herätyskello. 5. Siirry sivun alalaitaan ja säädä liukukytkintä, jonka nimi on Torkkujen kesto minuutteina. Unitila Kuten edellä on selitetty, herätyksen tapahtuessa Squeezebox Boomin yläpaneelissa oleva suuri painike toimii torkkukytkimenä. Lopun aikaa sillä säädetään unitilaa. Näin Squeezebox Boom voidaan asettaa kytkemään itsensä automaattisesti pois päältä. Kaukosäätimen unitilapainike toimii samoin. Jos painat unitilapainiketta kerran ja pidät sen pohjassa (tai napautat kaukosäätimen unitilapainiketta), soittimesta katkeaa virta kappaleen lopussa. Jos painat painiketta uudelleen ja pidät sen pohjassa (tai napautat kaukosäätimen unitilapainiketta uudelleen), soittimesta katkeaa virta 15 minuutin kuluttua. Jos jatkat näin, voit säätää virran katkeamaan 30 minuutin, 45 minuutin, 60 minuutin tai 90 minuutin kuluttua, ja lopulta peruutat unitilan kokonaan.

Langattoman N300 Gigabit -reitittimen asennusopas

Langattoman N300 Gigabit -reitittimen asennusopas Langattoman N300 Gigabit -reitittimen asennusopas NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Kesäkuu 2010 208-10518-03 Versio 1.0 2010 NETGEAR, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tavaramerkit

Lisätiedot

Applen AirPort-verkot

Applen AirPort-verkot Applen AirPort-verkot 1 Sisältö Luku 1 3 Alkutoimet 5 Langattoman Apple-laitteen määritteleminen internet-yhteyttä varten AirPorttyökalulla 6 AirPort-verkon kantaman laajentaminen 6 AirPort Extreme -tukiasemaan

Lisätiedot

AirPort-verkkojen suunnitteleminen AirPort-työkalua käyttäen. Mac OS X 10.5 + Windows

AirPort-verkkojen suunnitteleminen AirPort-työkalua käyttäen. Mac OS X 10.5 + Windows AirPort-verkkojen suunnitteleminen AirPort-työkalua käyttäen Mac OS X 10.5 + Windows 1 Sisältö Luku 1 3 Alkutoimet 5 Langattoman Apple-laitteen määritteleminen internet-yhteyttä varten AirPort-työkalulla

Lisätiedot

Käyttöohje User. Manual. Version 1.1.0

Käyttöohje User. Manual. Version 1.1.0 Käyttöohje User Manual Version 1.1.0 Contents Johdanto...5 Kaukosäätimeen tutustuminen...5 Miten Harmony 1100 -kaukosäädin toimii...5 Toiminnot, laitteet ja tulokanavat...5 Harmony 1100 -kaukosäätimen

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas S ISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 2 Tietokoneen peruskäyttö 3 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 3 Turvallisuusohjeet... 3 Tietokoneen turvallinen käyttäminen... 3 Tutustuminen omaan tietokoneeseen...

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas SISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 4 Tietokoneen peruskäyttö 5 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 5 Turvallisuusohjeet... 5 Tietokoneen sijoituspaikka... 5 Kaapelit... 5 Tietokoneen puhdistaminen... 5 Tietokoneen

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Käyttöohje Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Sisältö Aloittaminen...6 Tietoja tästä käyttöoppaasta...6 Yleiskatsaus...6 Kokoaminen...7 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...9 Miksi Google -tili tarvitaan?...9

Lisätiedot

imac Käyttöopas Sisältää tietoja imacin käyttöönotosta, käytöstä ja vianetsinnästä

imac Käyttöopas Sisältää tietoja imacin käyttöönotosta, käytöstä ja vianetsinnästä imac Käyttöopas Sisältää tietoja imacin käyttöönotosta, käytöstä ja vianetsinnästä K Apple, Inc. 2006 Apple, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä käyttöopas on tekijänoikeuslakien suojaama eikä sitä saa

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia V. LT25i

Käyttöohje. Xperia V. LT25i Käyttöohje Xperia V LT25i Sisältö Xperia V Käyttöohje...6 Aloittaminen...7 Tämä käyttöohje...7 Android mitä ja miksi?...7 Puhelimen yleiskuvaus...7 Kokoaminen...8 Laitteen kytkeminen päälle ja sammuttaminen...10

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Ultra Slim Smart LED TV 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Sisällys 1 Uusi televisiosi 4 8 Satelliittikanavat

Lisätiedot

Tavaramerkit Vastuuvapauslauseke Huomautuksia

Tavaramerkit Vastuuvapauslauseke Huomautuksia Käyttöopas R02 (WEU) Tavaramerkit Kaikki merkit ja tuotteiden nimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Vastuuvapauslauseke Tietoja ja asiakirjoja voidaan muuttaa ilman

Lisätiedot

17 tuuman PowerBook G4 Käyttöopas Sisältää PowerBook G4 -tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja

17 tuuman PowerBook G4 Käyttöopas Sisältää PowerBook G4 -tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja 17 tuuman PowerBook G4 Käyttöopas Sisältää PowerBook G4 -tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja K Apple Computer, Inc. 2005 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä käyttöopas

Lisätiedot

My Book Live Käyttöopas. Ulkoinen työpöytä

My Book Live Käyttöopas. Ulkoinen työpöytä My Book Live Käyttöopas Ulkoinen työpöytä WD :n toimittama palvelu ja tuki Jos tuotteen kanssa on vaikeuksia, anna meille tilaisuus käsitellä tilanne ennen tuotteen palauttamista. Sivun http://support.wdc.com

Lisätiedot

Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne.

Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne. Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne. Tervetuloa imaciin. www.apple.com/fi/imac Sisäinen FaceTime HD -kamera Soita videopuheluita uusimpaan ipadiin, iphoneen, ipod touchiin tai Maciin.

Lisätiedot

Verkkokäyttäjän opas PT-E550W

Verkkokäyttäjän opas PT-E550W Verkkokäyttäjän opas PT-E550W PT-E550W Tämä Verkkokäyttäjän opas sisältää hyödyllisiä tietoja langattoman verkon asetusten ja Wireless Direct -asetusten määrittämisestä Brother-laitteen avulla. Se sisältää

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas Pikaopas ja vianmääritysopas S ISÄLLYSLUETTELO Tuotteen rekisteröinti 2 Tärkeitä tietoja 2 Tietokoneen peruskäyttö 4 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 4 Turvallisuusohjeet... 4 Tietokoneen turvallinen

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia SL LT26ii

Käyttöohje. Xperia SL LT26ii Käyttöohje Xperia SL LT26ii Sisältö Xperia SL Käyttöohje...6 Aloittaminen...7 Android mitä ja miksi?...7 Esittely...7 Kokoaminen...8 Laitteen kytkeminen päälle ja sammuttaminen...9 Näyttölukko...10 Asennusopas...10

Lisätiedot

Tuotetta koskeva ilmoitus

Tuotetta koskeva ilmoitus Käyttöopas Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki, jota Hewlett-Packard Company käyttää lisenssillä. Intel on Intel Corporationin tavaramerkki Yhdysvalloissa

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas Pikaopas ja vianmääritysopas SISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 3 Tietokoneen peruskäyttö 4 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 4 Turvallisuusohjeet... 4 Tietokoneen turvallinen käyttäminen... 4 Tutustuminen

Lisätiedot

Nokia 300 -käyttöohje

Nokia 300 -käyttöohje Nokia 300 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1 PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone Käyttöopas Versio: 10.2.1 Julkaistu: 2014-05-16 SWD-20140516171441342 Sisältö Määritys ja perustiedot... 7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely...9 BlackBerry

Lisätiedot

emac Käyttöopas Sisältää emac-tietokoneiden käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja

emac Käyttöopas Sisältää emac-tietokoneiden käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja emac Käyttöopas Sisältää emac-tietokoneiden käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja KApple Computer, Inc. 2004 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä käsikirja on tekijänoikeuslakien

Lisätiedot

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään Versio: 1.2.3 Käyttöopas Julkaistu: 2014-01-20 SWD-20140120094016873 Sisältö Lisäresursseja...5 Aloittaminen... 6 Tietoja BlackBerry Link -ohjelmistosta... 6

Lisätiedot

Nokia C3-01 -käyttöohje

Nokia C3-01 -käyttöohje Nokia C3-01 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 6 Aseta tai irrota muistikortti 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje Elisa Viihde TV palveluiden käyttöohje Päivitetty 29.3.2009 1 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö... 4 2 Laitteiden asentaminen... 4 2.1 Pikaohje laitteiden asennukseen... 4 2.2 Digiboksin asentaminen... 5 2.2.1

Lisätiedot

käyttöohje Mielikuvitus rajana

käyttöohje Mielikuvitus rajana BD-ES6000 BD-ES6000E Blu-ray -levysoitin käyttöohje Mielikuvitus rajana Kiitos, kun valitsit tämän Samsung-tuotteen. Saat tuotteellesi tavallista kattavamman palvelun, kun rekisteröit sen osoitteessa www.samsung.com/register

Lisätiedot