Sisältö. Squeezebox Boomin käyttöohje 1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö. Squeezebox Boomin käyttöohje 1"

Transkriptio

1 Logitech Käyttöohje

2

3 Squeezebox Boomin käyttöohje 1 Sisältö Kiitos!...3 Tuki...3 Pakkauksen sisältö...4 Järjestelmävaatimukset...4 Nopea vilkaisu Boom-laitteistoon...5 Kauko-ohjaus...5 Etupaneeli...6 Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön...7 Takapaneelin liitännät...8 Squeezebox Boomin käyttöönotto...9 Pikakatsaus käyttöönottoon...9 Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin...9 Nettitilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Squeezebox Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Musiikkilähteen valitseminen Anna soida! Vaihtoehto: Muodosta yhteys SqueezeCenteriin Squeezebox Boomin käyttö Nyt soi Musiikin mykistäminen Esiasetuspainikkeet ja suosikit Herätys Näytön kirkkaus Musiikkilähteiden valitseminen ja muuttaminen Uudelleentoisto ja sekoitus...22 Podcast-lähetykset ja RSS-uutissyötteet...23 Last.fm Audioscrobbler...23 MP3-soitinten ja muiden linjalaitteiden liittäminen...24 Lisätietoja SqueezeNetwork-verkosta ja SqueezeCenteristä...24 Vihjeitä, niksejä ja lisätekniikoita...25 StereoXL...25 Pandoran hallinta...25 Soittimen kiinnittäminen...25 Musiikkikokoelman kuunteleminen ilman tietokonetta...26 Liite A: Palomuurin asetusten määrittäminen...27 Liite B: Tuetut tiedostomuodot...28 Liite C: Apple itunes...29 Liite D: Tuki Käytönaikainen ohje Ota yhteyttä Kehittäjäresurssit Jos sinun täytyy lähettää Squeezebox Boom takaisin... 31

4 2 Logitech Liite E: Vianetsintä...32 Verkko ei tule näkyviin, kun verkon asetuksia määritetään...32 Verkon nimi tulee näkyviin, mutta Squeezebox Boom ei voi muodostaa yhteyttä...32 Squeezebox Boom ei löydä tietokonetta eikä voi muodostaa yhteyttä SqueezeCenteriin...34 Miten staattista IP-osoitetta käytetään Squeezebox Boomin kanssa?...35 Musiikki pätkii, vääristyy tai hyppii...35 Soitin ei voi hakea IP-osoitetta...36 Musiikin soittaminen ei onnistu...36 Eteenpäinkelaus- ja taaksepäinkelauspainikkeet eivät toimi joissakin musiikkikirjaston kappaleissa...36 SqueezeCenter ei löydä kaikkea musiikkia...37 Joidenkin kappaleiden nimet puuttuvat tai ovat virheellisiä...37 Asensin SqueezeCenterin, jotta voisin kuunnella musiikkia tietokoneeltani. Joitakin tai kaikkia itunes-musiikkikirjastossa olevia kappaleieta ei voi kuitenkaan soittaa...38 En voi kirjautua uuteen SqueezeNetwork-tiliini...39 Kun liitän kuulokkeet Squeezebox Boomiin, ääni kuuluu vain yhdestä kanavasta...39 Liite F: Boom osana koko talon kattavaa järjestelmää...40 Logitechin laitteiden rajoitettu takuu Turvallisuustietoa...42

5 Squeezebox Boomin käyttöohje 3 Kiitos! Kiitos, että valitsit Logitechin Squeezebox Boom -verkkosoitinjärjestelmän. Toivottavasti sinulla on yhtä hauskaa sitä käyttäessäsi kuin meillä oli sitä rakentaessa. Squeezebox Boomissa tiivistyvät yhteen laitteeseen ominaisuudet ja tekniikat, joista asiakkaamme pitävät. Sisäänrakennettujen vahvistimen ja kaiuttimien ansiosta Squeezebox Boom voidaan sijoittaa minne tahansa paikallisen verkon piirissä. Erillisiä kaiuttimia ei ole tarvetta hankkia. Tämä ominaisuus tekee soittimesta ihanteellisen ratkaisun silloin, jos tila on kortilla eikä suurille kaiuttimille löydy paikkaa. Tässä käyttöohjeessa on selitetty Squeezebox Boomin käyttöönotto ja normaali käyttö. Lisätietoa uusista toiminnoista on osoitteesta Sivuilla on myös aktiivisia käyttäjäfoorumeita, joihin on mahdollista liittyä, sekä kehittäjille suunnattua tietoa. Tuki Jos asennuksen aikana ilmenee ongelmia, asiantuntija-apua on tarjolla erilaisia kanavia pitkin Ensimmäiseksi kannattaa perehtyä tämän käyttöohjeen kappaleeseen Vianetsintä. Siellä on ratkaisut yleisimpiin ongelmiin. Luettelo usein esitetyistä kysymyksistä löytyy osoitteesta kohdasta Tuki Vianetsintä. Valitse tuoteluokkaluettelosta Langattomat musiikkijärjestelmät. Voit myös ottaa tekniseen tukeemme yhteyttä sähköpostitse. Käy osoitteessa ja täytä sähköpostilomake. Saat vastauksen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

6 4 Logitech Pakkauksen sisältö Pakkaukseen kuuluvat: Squeezebox Boom Infrapunakaukosäädin ja kaukosäätimen paristo Suojaava kuljetuslaukku Verkkolaite ja aluekohtaiset pistokesovittimet Audiojohto ja 3,5 mm:n uros/uros-liitin Pikaopas Järjestelmävaatimukset Käyttöjärjestelmä Windows Vista, Windows XP tai Windows 2000 (tarvitaan SP4 tai uudempi) Mac OS X, versio 10.3 tai uudempi Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä ja asennettuna Perl tai uudempi Tietokone Vähintään 733 MHz:n suoritin 256 Mt:n RAM 80 Mt kiintolevytilaa Verkkoyhteydet Ethernet- ja/tai b/g-yhteensopiva langaton verkko. Reitittimet, jotka tukevat Draft N -tekniikkaa, ovat myös yhteensopivia, kunhan ne ovat myös taannehtivasti g-yhteensopivia. Internet Tarvitset laajakaistayhteyden nettiradiota ja musiikkipalveluja varten. Internet-yhteys tarvitaan myös SqueezeCenter -ohjelmiston lataamiseen.

7 Squeezebox Boomin käyttöohje 5 Nopea vilkaisu Boom-laitteistoon Kauko-ohjaus A. virtapainike. B. kotipainike palauttaa näytön aloitusruutuun (ylätason valikkoon). Jos painat kotipainiketta uudelleen aloitusruudussa, näyttöön tulevat toistettavan kappaleen tiedot. C. vasen nuoli, oikea nuoli, ylänuoli ja alanuoli on tarkoitettu kappaleluetteloiden, musiikkipalvelujen, valikoiden ym. selaamiseen. ylänuolella ja alanuolella selataan valikkoa, oikealla nuolella valitaan kohde, vasemmalla nuolella palataan edelliseen valikkoon. D. toistonäppäin käynnistää kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon toiston. Tällä toiminnolla valittu kohde korvaa nykyisen soittoluettelon. Jos haluat lisätä kohteen soittoluetteloon, paina lisäyspainiketta, älä toistopainiketta. E. lisäyspainikkeella voit lisätä valitsemasi kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon nykyisen soittoluettelon (Nyt soi) loppuun. Kun pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon ja soitetaan seuraavaksi. F. takaisinkelaus, tauotus, eteenpäinkelaus. eteenpäinkelaus siirtää seuraavaan kappaleeseen, takaisinkelaus edelliseen. tauotus keskeyttää toiston tai jatkaa keskeytettyä toistoa. Voit kelata toistettavaa kappaletta taaksepäin tai eteenpäin pitämällä takaisinkelauksen tai eteenpäinkelauksen pohjassa. Jos tauotus pidetään pohjassa, kappaleen toisto lopetetaan. G. äänenvoimakkuuden lisäys ja vähennys. H. unitilapainikkeella on kaksi toimintoa. Tavallisessa käytössä se aktivoi uniajastimen. Uniajastin katkaisee soittimesta virran, kun määrittämäsi aika (15 90 minuuttia), on kulunut. unitila toimii myös torkkukytkimenä. Jos sitä painetaan herätyksen aikana, se keskeyttää herätyksen ennalta valituksi ajaksi. Oletuskesto on yhdeksän minuuttia. Kohdassa Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön on lisätietoa oletusviiveen säätämisestä.

8 6 Logitech Etupaneeli A. virtapainike. B. Nupilla voidaan selata nopeasti valikoita, kappaleluetteloita, musiikkipalveluja ym. Selaaminen tapahtuu nuppia pyörittämällä, kohteen valitseminen nuppia painamalla. Kun näytönsäästäjä on aktiivisena ja näytössä lukee Nyt soi, nupilla voidaan säätää äänenvoimakkuutta. C. toistonäppäin käynnistää raidan, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon toiston. Jos selaat musiikkikokoelmaasi tai musiikkipalvelimen tarjontaa ja valitset soitettavan kohteen, se korvaa Nyt soi -luettelon. Jos haluat lisätä kohteen Nyt soi -luetteloon, paina lisäyspainiketta, älä toistopainiketta. D. paluupainike palauttaa edelliseen valikkoon. Se vastaa kaukosäätimen vasenta nuolta. E. takaisinkelaus, tauotus, eteenpäinkelaus. eteenpäinkelaus siirtää seuraavaan kappaleeseen, takaisinkelaus edelliseen. tauotus keskeyttää toiston tai jatkaa keskeytettyä toistoa. Voit kelata toistettavaa kappaletta taaksepäin tai eteenpäin pitämällä takaisinkelauksen tai eteenpäinkelauksen pohjassa. Jos tauotus pidetään pohjassa, kappaleen toisto lopetetaan. F. äänenvoimakkuuden lisäys ja vähennys. Kun olet painanut äänenvoimakkuuden lisäystä tai vähennystä, voit säätää äänenvoimakkuutta myös nupilla.

9 Squeezebox Boomin käyttöohje 7 G. esiasetuspainikkeilla voit valita nopeasti suosikkikappaleesi, nettiradiokanavat, soittoluettelot tai levyt. Napauttamalla painiketta valitset sille määritetyn kappaleen, radiokanavan, soittoluettelon tai levyn. Pitämällä painikkeen pohjassa määrität sille kappaleen, soittoluettelon, levyn tai radiokanavan, jota toistetaan juuri sillä hetkellä. H. unitilapainikkeella on kaksi toimintoa. Tavallisessa käytössä se aktivoi uniajastimen. Uniajastin katkaisee soittimesta virran, kun määrittämäsi aika (15 90 minuuttia), on kulunut. unitila toimii myös torkkukytkimenä. Jos sitä painetaan herätyksen aikana, se keskeyttää herätyksen ennalta valituksi ajaksi. Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön Kaukosäädin kommunikoi Squeezebox Boomin kanssa infrapunan avulla. Infrapunakenno sijaitsee soittimen etupaneelissa, joten parhaat tulokset saat, kun olet soittimen edessä ja sinulla on siihen näköyhteys. Jos haluat lisätietoa Squeezebox-kaukosäätimestä, katso tämän oppaan kohta Boom osana koko talon kattavaa järjestelmää. Squeezebox Boomissa ei ole erillistä pysäytyspainiketta. Tämä johtuu siitä, että soitin toimii pitkälti MP3- tai CD-soittimen tavoin; toistoa voidaan jatkaa samasta kohdasta, missä se keskeytettiin. tauotuksen napauttaminen keskeyttää toiston. Toisto voidaan lopettaa pitämällä tauotus pohjassa. Jos valitset kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon musiikkikokoelmastasi tai internetissä olevasta musiikkipalvelusta ja painat toistopainiketta, nykyinen soittoluettelo (Nyt soi) poistetaan soittimen muistista ja valitsemistasi kohteista luodaan uusi soittoluettelo. Jos haluat lisätä valitsemasi kohteen Nyt soi -luettelon loppuun, paina lisäyspainiketta. Jos pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon siten, että se soitetaan seuraavaksi. Torkkupainikkeen oletusodotusaika on yhdeksän minuuttia. Oletusajan muuttaminen on selitetty myöhemmin tässä ohjeessa, kohdassa Herätys.

10 8 Logitech Takapaneelin liitännät A. Linjatulo. Voit liittää tähän liitäntään MP3-soittimen, kannettavan CD-soittimen tai minkä tahansa muun soittimen, jossa on 3,5 mm:n linjalähtöliitäntä. Tällöin voit hyödyntää Squeezebox Boomin kaiuttimet ja akustiikkaominaisuudet. Linjatuloa ei ole tarvetta valita lähteeksi etupaneelissa. Squeezebox Boom havaitsee laitteen liitännän automaattisesti. B. Kuulokkeiden tai subwooferin lähtöliitäntä. Voit liittää tähän liitäntään virroitetun subwooferin, jos haluat tehostaa bassoa, tai kuulokkeet. Koska tämä on kaksitoiminen liitin, sinun täytyy valita aloitusnäytössä Asetukset > Ääni > Linjalähtö ja valita kuulokkeiden tai subwooferin lähtö. Jos käytät kuulokkeita ja ääni tulee vain yhdestä kanavasta, tarkista, ettei subwoofer-asetuksia ole valittu. C. Ethernet. Jos käytät mieluummin ethernet-yhteyttä kuin Squeezebox Boomin sisäisiä langattomia verkkoyhteyksiä, voit kytkeä soittimen verkkoon omalla ethernet-johdollasi. D. Virta. Käytä ainoastaan Squeezebox Boomin mukana tulevaa verkkolaitetta.

11 Squeezebox Boomin käyttöohje 9 Squeezebox Boomin käyttöönotto Sananen käyttöympäristöstä Squeezebox Boom on tarkoitettu pääasiassa sisäkäyttöön. Soitinta voidaan käyttää tilapäisesti ulkona, kunhan se suojataan riittävästi kosteudelta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta. Ulkokäytössä soitinta ei tule altistaa suoralle auringonvalolle, sillä se saattaa häiritä soittimen infrapunakennon toimintaa. Katso lisätietoja kohdasta Turvallisuustietoja. Pikakatsaus käyttöönottoon Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin (jos käytetään langatonta verkkoa) SqueezeNetwork-tilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Musiikkilähteen valitseminen Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin Jos voit yhdistää tietokoneesi langattomaan verkkoon, sinulla ei pitäisi olla ongelmia Squeezebox Boomin käyttöönotossa. Verkon tietojen kerääminen tässä vaiheessa helpottaa Squeezebox Boomin asetusten määrittämistä. Verkon nimi (SSID): Langaton suojaus (ympyröi oikea): WEP (64-bittinen) WEP (128-bittinen) WPA WPA2 Suojausavain:

12 10 Logitech Jos et tiedä langattoman verkkosi suojaustapaa tai suojausavainta, voit saada nämä tiedot selville muodostamalla yhteyden langattomaan reitittimeen. Katso tarvittaessa reitittimen käyttöohjeet tai ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi tai langattoman reitittimen asentaneeseen osapuoleen. Voit määrittää langattoman verkon nimen käyttämällä tietokonetta, jolla on jo yhteys langattomaan verkkoosi. Windows XP ja Vista Kaksoisnapsauta langattoman verkon kuvaketta ilmaisinalueella. Mac OS X Napsauta langattoman verkon kuvaketta valikkorivillä ja laita muistiin, minkä verkon nimen vieressä on valintamerkki. Huomautus Apple Airport -tukiaseman käyttäjille. Squeezebox Boom noudattaa standardia, ja sen WEP-avaimen pitää olla heksadesimaalimuodossa. Airport-tukiaseman WEP-avaimessa taas käytetään ASCII-merkkejä. Sinun täytyy etsiä WEP-avaimen heksadesimaaliversio, jotta voit määrittää Squeezebox Boomin verkkoasetukset. Toimi näin: Avaa AirPortin hallintatyökalu. Mac OS X -käyttöjärjestelmässä työkalu löytyy Finderin kohdasta Ohjelmat -> Lisäohjelmat. Windowsissa työkalu löytyy valikosta Käynnistä -> Ohjelmat -> AirPortin hallintatyökalu. Valitse tukiasema ja napsauta Määritä-painiketta. Kun määritysikkuna aukeaa, napsauta Salasana-kuvaketta ikkunan ylälaidassa (kuvake muistuttaa lukkoa). Avain näkyy tällöin heksadesimaalimuodossa. Kirjoita se muistiin edellisen sivun Suojausavain-kohtaan. Huomaa: Airport-tukiaseman WEP-avaimista 64-bittiset ovat täsmälleen viiden merkin pituisia, 128-bittiset täsmälleen 13 merkin pituisia.

13 Squeezebox Boomin käyttöohje 11 Nettitilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Tärkeä huomautus musiikkilähteistä Jotta Squeezebox Boom toimisi, sen täytyy olla yhteydessä musiikkilähteeseen. Musiikkilähteitä on kahdenlaisia: SqueezeNetwork ja SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork on Logitechin tarjoama ilmainen nettipalvelu. Sen välityksellä voit käyttää useita erilaisia palveluja, vaikkapa nettiradiokanavaoppaita ja -musiikkipalveluita, joita ovat esimerkiksi Rhapsody, Sirius ja Pandora. Voit myös tallentaa oman musiikkikokoelmasi MP3tunes-musiikkilokeroon internetissä. Tällöin voit kuunnella musiikkia silloinkin, kun tietokone ei ole päällä. Huomaa, että joidenkin palveluiden käyttö saattaa vaatia erillistä maksua. Logitech tarjoaa mahdollisuuden kokeilla näitä palveluita ilmaiseksi. SqueezeCenter (valinnainen) SqueezeCenter on sovellus, joka asennetaan tietokoneelle, joka on yhteydessä paikalliseen verkkoon. Sovelluksen avulla voit tuoda musiikkikokoelmasi kodissasi oleviin Squeezebox-soittimiin. SqueezeCenterillä voit myös käyttää myös nettiradiokanavaoppaita ja -musiikkipalveluita. Jos et halua kuunnella omaa musiikkikokoelmaasi tai jos aiot ladata musiikkia MP3tunes-musiikkilokeroosi, et tarvitse SqueezeCenteriä. SqueezeNetwork-tilin avaaminen Ilmaisen SqueezeNetwork-tilin avaaminen on tärkeä vaihe Squeezebox Boomin käyttöönotossa. Voit avata tilin ohjatun toiminnon avulla osoitteessa Jos sinulla on jo tili ja haluat lisätä Squeezebox Boomin siihen, voit tehdä sen myöhemmin tässä käyttöohjeessa annettujen ohjeiden mukaisesti.

14 12 Logitech Vaihtoehto: Lataa ja asenna SqueezeCenter Kun olet kirjautunut SqueezeNetwork-verkkoon, ohjelma pyytää lataamaan SqueezeCenterin. Tarvitset SqueezeCenteriä vain, jos aiot kuunnella verkkoosi kuuluvassa tietokoneessa olevaa musiikkikokoelmaa. Jos aiot kuunnella ainoastaan nettiradiota ja musiikkipalvelujen tarjontaa, voit hypätä tämän vaiheen yli. SqueezeCenter-versioita on tarjolla Windows -, Mac OS X- ja Linux-käyttöjärjestelmille. Kun olet valinnut sopivan version, tallenna se tietokoneesi kiintolevylle ja kaksoisnapsauta lataamaasi tiedostoa. Kun sovellus on asennettu, SqueezeCenter on valmis viemään musiikkia Squeezebox Boomiin. Squeezebox Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Etsi sopiva paikka soittimelle. Sen pitäisi olla suojattuna kosteudelta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta ja poissa suorasta auringonvalosta. Jos kytket soittimen langattomaan verkkoon, sijoita soitin lähelle reititintä tai käyttöpistettä. Jos aiot käyttää ethernet-yhteyttä, sijoita soitin lähelle ethernet-liitäntää. Aloita kaukosäätimen käyttöönotto näin: avaa paristolokero, poista suojatarra paristosta ja sulje lokero. Vaihtoehto: jos käytät verkkoyhteyteen ethernet-johtoa, liitä se soittimeen tässä vaiheessa. Verkkolaitteeseen kuuluu pistokesovittimia, joiden avulla verkkolaitetta voidaan käyttää kaikkialla maailmassa. Kiinnitä pistokesovitin verkkolaitteeseen. Varmista, että sovitin napsahtaa paikoilleen. Liitä holkkiliitin Squeezebox Boomin takapaneelissa olevaan virtaliitäntään. Liitä verkkolaitteen virtajohto pistorasiaan. Squeezebox Boomiin kytkeytyy automaattisesti virta. Sen jälkeen näyttöön tulee tervetulotoivotus, ja lopuksi asetusvalikko.

15 Squeezebox Boomin käyttöohje 13 Vihje: Kuten tässä ohjeessa on aiemmin mainittu, kaukosäätimen ylänuoli ja alanuoli toimivat samalla tavalla kuin jos nuppia käännettäisiin vasemmalle tai oikealle. Kaukosäätimen oikea nuoli suorittaa saman toiminnon kuin nupin painaminen. Tästä eteenpäin tässä osiossa viitataan kaukosäätimen eri painikkeisiin, mutta samat toiminnot voidaan suorittaa soittimen etupaneelissa olevalla nupilla Näyttöön aukeaa valikko, jossa voidaan valita joko lankaverkkoyhteys tai langaton verkkoyhteys. Tee valintasi ylänuolella ja alanuolella ja paina lopuksi oikeaa nuolta. Jos olet yhdistämässä soitinta langattomaan verkkoon, näet valikon, jossa sinun pitää valita alue. Valitse tämän jälkeen langaton verkko nimellä. Jos käytät suojattua langatonta verkkoa, sinun täytyy antaa tässä välissä suojausavain, jonka kirjoitit muistiin yllä kohdassa Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin. Kun Squeezebox Boom ilmoittaa muodostaneensa yhteyden langattomaan verkkoon, jatka painamalla oikeaa nuolta. Jos näytössä ilmoitetaan, että Squeezebox Boom ei voi muodostaa yhteyttä verkkoon, voit palata verkkoasetusvalikkoon painamalla kaukosäätimen vasenta nuolta (tai etupaneelin paluupainiketta). Tarkista, että olet syöttänyt verkon suojausavaimen oikein ja että olet muodostamassa yhteyttä oikeaan verkkoon. Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, katso Vianetsintä. Seuraavassa valikossa voit valita, haluatko hakea IP-osoitteen automaattisesti DHCP:n välityksellä vai määrittää sen manuaalisesti. Suurin osa kotiverkoista käyttää DHCP:tä, joten jos et ole varma, valitse automaattinen vaihtoehto. Kun näytössä näkyy vahvistus, että IP-osoite on haettu, jatka seuraavaan valikkoon painamalla oikeaa nuolta.

16 14 Logitech Musiikkilähteen valitseminen Kun Squeezebox Boom on muodostanut verkkoyhteyden, näyttöön tulee valikko, jossa voidaan valita musiikkilähde. Valitse SqueezeNetwork. Se on Logitechin ilmainen internet-palvelu. Kun muodostat yhteyden SqueezeNetworkiin, Squeezebox Boom näyttää yksilöllisen koodin, jonka avulla voit linkittää soittimen SqueezeNetwork-tiliisi. Mene osoitteeseen valitse Soittimet ja syötä koodi sivun Lisää soitin -kohdassa. Anna soida! Olet melkein valmis. Hyvä tapa kokeilla, että kaikki toimii, on kuunnella nettiradiota. 1. Siirry aloitusnäyttöön painamalla kaukosäätimen kotipainiketta. 2. Paina kaukosäätimen alanuolta (tai pyöritä soittimen nuppia oikealle), kunnes näyttöön tulee internet-radio. Paina kaukosäätimen oikeaa nuolta (tai paina nuppia). 3. Valitse Suositukset. 4. Valitse internet-radion parhaat. 5. Siirry kohtaan Esittely: Miles Davis ja paina toistopainiketta Säädä äänenvoimakkuus. Jos haluat, voit lisätä tämän kanavan esiasetuspainikkeelle. Sinun täytyy vain pitää pohjassa esiasetuspainike, jolle haluat kanavan määrittää. Vihje: Soittimessa on kuusi esiasetuspainiketta, joilla löydät nopeasti kuusi suosikkeihisi kuuluvaa kappaletta, levyä tai nettiradiokanavaa. Suosikkien määrää ei ole kuitenkaan rajoitettu. Kun määrität kohteen esiasetuspainikkeelle, se lisätään myös automaattisesti suosikkeihisi. Jos haluat lisätä kohteen suosikkeihisi määrittämättä sitä esiasetuspainikkeelle, paina nuppia tai kaukosäätimen oikeaa nuolta ja valitse Lisää suosikkeihin.

17 Squeezebox Boomin käyttöohje 15 Vaihtoehto: Muodosta yhteys SqueezeCenteriin Jos haluat kuunnella musiikkikokoelmaasi, joka on tallennettuna tietokoneeseesi, ja jos olet ladannut ja asentanut SqueezeCenter-ohjelmiston, muodosta yhteys SqueezeCenteriin ensimmäisen kerran. Toimi näin: 1. Pidä etupaneelin paluupainike (tai kaukosäätimen vasen nuoli) pohjassa, kunnes siirryt asetusnäyttöön Selaa näyttöä, kunnes näet vaihtoehdon, jolla tietokoneeseen muodostetaan yhteys (esimerkiksi Yhdistä jaakko-savusaaren-tietokoneeseen). Muodosta yhteys tietokoneeseen painamalla nuppia (tai kaukosäätimen oikeaa nuolta). Jos tietokoneesi nimeä ei näy tässä valikossa tai jos Squeezebox Boom ei kykene muodostamaan yhteyttä, katso Liite E: Vianetsintä.

18 16 Logitech Squeezebox Boomin käyttö Nyt soi Squeezebox Boom muistaa viimeksi soitetun soittoluettelon. Tämän soittoluettelon nimi on Nyt soi. Siihen voidaan lisätä kappaleita musiikkikokoelmasta, kappaleita ja soittoluetteloita musiikkipalveluista ja jopa käyttäjän tallentamia soittoluetteloita. Nyt soi -luettelon tehokkaan käytön opettelu on tärkeä vaihe Squeezebox Boom -soittimesta nauttimisessa. Nyt soi -luettelon katsominen kaukosäätimellä Siirry aloitusnäyttöön painamalla kotipainiketta, jos et ole vielä aloitusnäytössä. Paina kotipainiketta sitten uudelleen. Nyt soi -luettelon katsominen etupaneelista Paina paluupainiketta, kunnes olet takaisin aloitusnäytössä. Hae nuppia pyörittämällä näkyviin Nyt soi, aloitusnäytön ensimmäinen kohta. Siirry Nyt soi -näyttöön painamalla nuppia tai toistopainiketta. Kappaleiden, levyjen, soittoluetteloiden ja muiden kohteiden lisääminen Paina lisäyspainiketta kaukosäätimessä tai etupaneelissa. Valittu kohde lisätään Nyt soi -luettelon loppuun. Jos pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon siten, että se soitetaan seuraavaksi. Tallentaminen soittoluettelona Squeezebox Boom voi tallentaa Nyt soi -luettelon tietokoneen kiintolevylle myöhempää käyttöä varten. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen vieraita viihdyttäessä eräs Squeezebox Boomin hienoimpia puolia on se, että kenenkään on vaikea pitää siitä näppejään irti! Kun tallennat soittoluettelon ennen juhlien alkamista, voit palauttaa sen jälkikäteen alkuperäiseen muotoonsa, jos vieraasi ovat lisänneet siihen kappaleita, joista et välitä.

19 Squeezebox Boomin käyttöohje 17 Varmista ensin, että Squeezebox Boomilla on yhteys SqueezeCenteriin. Valitse sitten aloitusnäytössä Muut > Tallenna soittoluettelo. Voit antaa soittoluettelolle yksilöllisen nimen kaukosäätimen nuolinäppäimiä tai etupaneelin nuppia käyttämällä. Sitä, kuinka monta soittoluetteloa voit tallentaa, rajoittaa ainoastaan tietokoneen vapaa kiintolevytila. Nyt soi -luettelon tyhjentäminen Kun valitset kappaleen, levyn, genren tai soittoluettelon musiikkikokoelmasta tai internet-musiikkipalvelusta ja painat toistopainiketta, Nyt soi -luettelo korvataan valitulla kohteella. Vihje: Jos sinulla on vieraita ja annat kaukosäätimen heille, jotta he voivat valita musiikkia, on tärkeää, että näytät heille, miten lisäyspainiketta käytetään kappaleen lisäämiseen Nyt soi -luetteloon. Jos vieras painaa toistoa lisäyspainikkeen sijasta, hänen valitsemansa kappale korvaa soittoluettelon. Jos toistotila on käytössä, soitin jatkaa kappaleen soittamista uudelleen ja uudelleen, kunnes vieraittesi mitta alkaa täyttyä. Tästä syystä on niin tärkeää tallentaa Nyt soi -luettelo soittoluettelona tietokoneeseen, ennen kuin vieraasi saapuvat. Jos joku vieraistasi pyyhkii vahingossa rakkaudella kokoamasi valikoiman, voit palauttaa sen helposti aloitusnäytössä valitsemalla Musiikkikirjasto > Soittoluettelot. Musiikin mykistäminen Boom toimii CD-soittimen tavoin: mykistyspainikkeelle ei ole tarvetta. Useimpia musiikkilähteitä käytettäessä voit painaa tauotusta ja jatkaa musiikin toistoa täsmälleen samasta kohdasta myöhemmin. Musiikkikirjastossa olevan sekä interaktiivisien musiikkipalvelujen kautta kuunnellun musiikin toisto voidaan yleensä tauottaa niin pitkäksi aikaa, kuin halutaan. Jos kuuntelet virtautettua radiokanavaa, tauon painaminen keskeyttää musiikin toiston, kunnes Squeezebox Boomin muistipuskuri on täynnä. Muistipuskuri pystyy tallentamaan useita minuutteja musiikkia. Tarkka määrä riippuu radiokanavan näytteenottotaajuudesta. Jos haluat lopettaa kohteen soittamisen kokonaan, pidä tauotus pohjassa muutaman sekunnin ajan.

20 18 Logitech Esiasetuspainikkeet ja suosikit Suosikit ja esiasetukset mikä niiden ero on? Olemme maininneet suosikit lyhyesti aiemmin tässä oppaassa. Voit lisätä kappaleen, levyn, radiokanavan tai soittoluettelon suosikkilistaasi painamalla kaukosäätimen taukopainiketta tai etupaneelin nuppia ja valitsemalla sitten Lisää suosikkeihin seuraavassa ruudussa. On tiettyjä kohteita, joita ei voida lisätä suosikkeihin. Jos esimerkiksi kuuntelet nettiradiota, voit lisätä kanavan suosikkeihin, mutta et kappaletta, jota kanavalla soitetaan sillä hetkellä. Joissakin tilauspalveluissa on rajoitettu sitä, minkätyyppisiä kohteita suosikkeihin voidaan lisätä. Jos et ole varma, paina etupaneelin nuppia ja katso, onko valikossa annettu mahdollisuus lisätä kohde suosikkeihin. Squeezebox Boomissa on kuusi esiasetuspainiketta näytön alapuolella. Ne toimivat tavallaan suosikkien miniluettelona, josta voit valita halutessasi välittömästi kuusi suosikkiasi. Esiasetuksiin lisätty kohde lisätään automaattisesti myös suosikkeihin, jos se ei vielä kuulu niihin. Esiasetuspainikkeiden määrittäminen ja käyttö Jos autoradio on sinulle tuttu, tiedät miten esiasetuspainikkeet toimivat. Voit määrittää soitetun kohteen jollekin kuudesta esiasetuspainikkeesta pitämällä painikkeen pohjassa. Jos haluat kuunnella kohdetta, sinun tarvitsee vain napauttaa esiasetuspainiketta, jolle määritit kohteen. Aivan kuten suosikeissa, esiasetuspainikkeelle määritetty kohde voi olla kappale, levy, radiokanava tai soittoluettelo. Suosikkien hallinta SqueezeNetworkin tai SqueezeCenterin välityksellä Jos haluat lisätä tai poistaa paljon suosikkeja kerralla, se saattaa käydä helpommin tietokoneella. Kirjaudu tiliisi osoitteessa ja valitse Suosikit. Jos käytät SqueezeCenteriä paikallisella tietokoneella, voit hallita suosikkeja sen avulla. Korosta suosikit valikosta ja valitse muokkauksen kynäkuvake. Vihje: Jos Squeezebox Boom on yhdistetty SqueezeNetwork-verkkoon ja lisäät esiasetuksen tai suosikin, kohde tallennetaan SqueezeNetworktiliisi. Jos soitin on yhteydessä SqueezeCenteriin ja lisäät esiasetuksen tai suosikin, kohde tallennetaan SqueezeCenteriin. SqueezeNetwork ja SqueezeCenter ylläpitävät kummatkin omia suosikkien ja esiasetuksien luetteloitaan.

21 Squeezebox Boomin käyttöohje 19 Kanavaoppaisiin kuulumattoman radiokanavan lisääminen suosikkeihin SqueezeNetworkin ja Squeezebox Boomin valikoiden kautta tarjotut radiokanavaoppaat (RadioIO, RadioTime, Live365, ShoutCast) tuovat tarjolle tuhansia radiokanavia, joita voit lisätä suosikkeihin tai määrittää esiasetuspainikkeille. Jos suosikkikanavaasi ei löydy oppaista, voit lisätä sen helposti suosikkeihisi SqueezeCenterin tai SqueezeNetworkin avulla, jos tiedät virran URL-osoitteen. SqueezeNetwork Jos haluat lisätä radiokanavan suosikkiluetteloosi SqueezeNetwork-verkossa, mene osoitteeseen valitse Suosikit, valitse virralle nimi ja syötä virran URL-osoite. Radiokanavan lisääminen suosikkiluetteloon SqueezeCenterissä: 1. Käynnistä SqueezeCenterin internet-liittymä. 2. Valitse internet-radio-valikko ja valitse sieltä Viritä URL. 3. Herätys Kirjoita URL-osoite ja valitse +. Squeezebox Boomissa on kehittynyt herätysjärjestelmä. Joka päivälle voidaan asettaa useita herätyksiä. Herätyksiä voidaan myös asettaa tapahtumaan eri aikoina eri viikonpäivinä. Jos haluat, voit herätä suosikkeihisi kuuluvaan musiikkiin tai Squeezebox Boomin omaan kokoelmaan kuuluviin kappaleisiin tai äänitehosteisiin. Varavirtalähteen ansiosta herätysasetukset säilyvät kahteen viikkoon asti, vaikka Boom irrotettaisiin virtalähteestä. Jos olet valinnut herätystä varten internetissä olevan musiikkilähteen (esimerkiksi rakkaimman nettiradiokanavasi) ja soitin menettää jostakin syystä yhteyden internetiin, soitin korvaa lähteen automaattisesti miellyttävällä (mutta tehokkaalla) herätysäänellä, jotta et nuku vahingossa pommiin. Herätyksen asettaminen Valitse aloitusruudusta Herätyskello. Valikon ensimmäinen kohta on Kaikki herätykset päälle/pois. Se on hyödyllinen toiminto, jos olet esimerkiksi lähdössä lomalle. Siirry kohtaan Lisää herätys ja paina nuppia. Seuraavassa valikossa voit valita, minä päivinä herätys suoritetaan (jokaisena viikonpäivän tai vain tiettyinä päivinä), mitä musiikkia soitetaan sekä äänenvoimakkuuden tason.

22 20 Logitech Torkkupainike Kaikkien hyvien herätyskellojen tavoin Squeezebox Boomissa on torkkukytkin. Kun herätys on käynnissä, herätys voidaan keskeyttää yläpaneelin suurella painikkeella. Kaukosäätimen unitilapainike (sijaitsee kotipainikkeen ja virtapainikkeen välissä) toimii myös torkkukytkimenä kellon herättäessä. Torkkujen oletuskesto on yhdeksän minuuttia. Jos SqueezeCenter on asennettuna, torkkujen kestoa voidaan vaihtaa. Toimi näin: 1. Käynnistä SqueezeCenterin internet-liittymä. 2. Napsauta Soitin-välilehteä. 3. Valitse vasemmanpuoleisesta avattavasta luettelosta soitin, jossa haluat muuttaa torkkuajan pituutta (tämä on tarpeetonta, jos Squeezebox-soittimia on vain yksi). 4. Valitse oikeanpuoleisesta avattavasta luettelosta Herätyskello. 5. Siirry sivun alalaitaan ja säädä liukukytkintä, jonka nimi on Torkkujen kesto minuutteina. Unitila Kuten edellä on selitetty, herätyksen tapahtuessa Squeezebox Boomin yläpaneelissa oleva suuri painike toimii torkkukytkimenä. Lopun aikaa sillä säädetään unitilaa. Näin Squeezebox Boom voidaan asettaa kytkemään itsensä automaattisesti pois päältä. Kaukosäätimen unitilapainike toimii samoin. Jos painat unitilapainiketta kerran ja pidät sen pohjassa (tai napautat kaukosäätimen unitilapainiketta), soittimesta katkeaa virta kappaleen lopussa. Jos painat painiketta uudelleen ja pidät sen pohjassa (tai napautat kaukosäätimen unitilapainiketta uudelleen), soittimesta katkeaa virta 15 minuutin kuluttua. Jos jatkat näin, voit säätää virran katkeamaan 30 minuutin, 45 minuutin, 60 minuutin tai 90 minuutin kuluttua, ja lopulta peruutat unitilan kokonaan.

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin LW056V2 Langaton Sweex LAN-korttiväyläsovitin 54 Mbps Johdanto Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 54 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Pikaopas WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Tuki Kiitos, että valitsit NETGEAR-tuotteen. Kun olet asentanut laitteen, rekisteröi tuotteesi laitteen pohjaan merkityn sarjanumeron avulla osoitteessa

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Squeezebox Radion lisäkäyttöohje

Squeezebox Radion lisäkäyttöohje Squeezebox Radion lisäkäyttöohje 0 Sisällys Kiitos... 4 Käyttöoppaat... 4 Tekninen tuki... 4 Käytönaikainen ohje... 4 Ota yhteyttä... 4 Squeezebox Radion pikakatsaus... 5 Painikkeet ja toiminnot... 6 Näyttö...

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N600

WiFi-kantaman laajennin N600 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N600 Malli WN2500RP Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Laajentimen esittely..................................... 4 Etupaneeli.........................................

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Suomenkielinen versio

Suomenkielinen versio LW311 Sweex langaton LAN-korttiväylän sovitin 300 Mbps Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 300 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Musiikki

Käyttöohje Nokia Musiikki Käyttöohje Nokia Musiikki 1.0. painos FI Nokia Musiikki Windows Phone -puhelimen Nokia Musiikki -palvelusta voit ladata kappaleita puhelimeesi ja yhteensopivaan tietokoneeseesi. Pyyhkäise alkunäytössä

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800 Pikaopas WiFi-kantamanlaajennin AC750 Malli EX3800 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 Käyttöopas AE6000 Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 a Sisällys Tuotteen yleiskatsaus Ominaisuudet 1 Asennus Asennus 2 Langattoman verkon määrittäminen Wi-Fi-asetusten automaattinen määritys 3 Langattoman

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB V2 Copyright Pikaohje Pakkauksen sisältö. 1 USB-sovittimen asennus Windows Xp.... 2 Windows Vista..... 6 Mac OS X..... 10 Wlan-tukiasemaan yhdistäminen Windows XP / Vista...

Lisätiedot

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Ohjeet laajakaistaverkon käyttöön ottamiseksi Tietokone kytketään huoneistossa olevaan ATK-rasiaan

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Sanasto. Powerline Adapter

Pakkauksen sisältö. Sanasto. Powerline Adapter Powerline Adapter Huomautus! Powerline Adapter ei saa altistaa äärimmäisille lämpötiloille. Laitetta ei saa sijoittaa suoraan auringonpaisteeseen eikä lähelle lämmönlähteitä. Laitetta ei saa käyttää erittäin

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas 1 Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Tukiasema Tukiaseman virtasovitin Täysin langattomat kamerat Ethernet-kaapeli Magneettiset seinätelineet 123-litiumparistot

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoyhteydellä. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Jos haluat määrittää langattoman

Lisätiedot

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas Finnish B525 LTE CPE Pikaopas 1 Tuotteen yleiskuvaus Virran merkkivalo Wi-Fi /WPS-merkkivalo Signaalinvoimakkuuden merkkivalo LAN1-3, LAN4/WAN-portti USB-portti Palauta-painike WPS-painike Verkon tilan

Lisätiedot

N300 WiFi-reititin (N300R)

N300 WiFi-reititin (N300R) Easy, Reliable & Secure Asennusopas N300 WiFi-reititin (N300R) Tavaramerkit Merkki- ja tuotenimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas Plantronics DA -sarjan vahvistin Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics-ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 WiFi-vahvistimen esittely................................. 4 Etu- ja sivupaneeli...................................

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com Aloitus TellStick Net Telldus Technologies AB Arvoisa asiakas Tämä pikaopas ohjaa sinut asennuksen läpi ja näyttää, kuinka voit käyttää TellStick Netin perustoimintoja. Suosittelemme, että tarkistat säännöllisesti

Lisätiedot

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto 2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto Asenna ensin tietokoneeseesi modeemi tai ISDN-sovitin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, että Windowsissa on asennettu puhelinverkkoyhteydet. Seuraa

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

N150 WiFi-reititin (N150R)

N150 WiFi-reititin (N150R) Easy, Reliable & Secure Asennusopas N150 WiFi-reititin (N150R) Tavaramerkit Merkki- ja tuotenimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Macintosh (Mac OS X 10.2) Verkkoasetukset Elisa Laajakaista yhteyksille:

Macintosh (Mac OS X 10.2) Verkkoasetukset Elisa Laajakaista yhteyksille: 1 (13) Macintosh () Verkkoasetukset Elisa Laajakaista yhteyksille: Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset. Järjestelmäasetuksista Verkko 2 (13) Verkkoasetuksista (1.) Kytkentä Ethernet ja (2.) Määrittelytapa

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

WN2000RPT-WiFi-kantaman laajentimen asennusopas

WN2000RPT-WiFi-kantaman laajentimen asennusopas WN2000RPT-WiFi-kantaman laajentimen asennusopas Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Musiikki

Käyttöohje Nokia Musiikki Käyttöohje Nokia Musiikki 1.0. painos FI Aloita Nokia Musiikki -sovelluksen käyttö Nokia Musiikki -palvelussa voit tutustua uusiin kappaleisiin ja kuunnella vanhoja suosikkejasi. Voit ladata Nokia Musiikki

Lisätiedot

WiFi-asetusopas. Infrastruktuuritila

WiFi-asetusopas. Infrastruktuuritila WiFi-asetusopas uu Johdanto WLAN-tiloja on kaksi: infrastruktuuritila yhteyden muodostamiseksi tukiaseman kautta ja ad-hoc-tila suoran yhteyden muodostamiseksi WLAN-yhteensopivalla laitteella (kuten kannettavalla

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Backup Premium Pikakäyttöopas

Backup Premium Pikakäyttöopas Tietoja Memeo Backup Premium on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Automaattisesti varmuuskopioimalla Memeo Backup Premium pystyy palauttamaan arvokkaat ja

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Tietokoneverkon luomiseen ja hallintaan

Tietokoneverkon luomiseen ja hallintaan KOHTEENA VERKKO- JA JAKAMISKESKUS: Hallitse helposti Verkon hallinta onnistuu vaivattomasti Windows 7:n Verkko- ja jakamiskeskuksen kautta. Kotiverkosta on iloa silloin, kun käytössä on useita tietokoneita.

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 P-870HN-51b pikaopas Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 Esittely P-870HN on monipuolinen ja nykyaikainen VDSL2-reititin, jossa yhdistyvät nopea Internet-yhteys,

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2011 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Asennus. WiFi-kantamanlaajennin N300 Malli WN3100RP

Asennus. WiFi-kantamanlaajennin N300 Malli WN3100RP Asennus WiFi-kantamanlaajennin N300 Malli WN3100RP Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Verkkoasetusten ohjeet

Verkkoasetusten ohjeet Älyvaraajan ohjaus 1 Älyvaraajan liittäminen kodin internet-reitittimeen... 2 1.1 Älyvaraajan liittäminen internetiin Ethernet-kaapelilla... 2 1.2 Älyvaraajan liittäminen internetiin langattomasti WPS

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N300

WiFi-kantaman laajennin N300 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N300 Malli WN3000RP Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND Touch -SOVELLUS Jotta saisit kaiken irti BEYOND: Two Souls -pelikokemuksesta, suosittelemme pelaamaan peliä langattomalla DUALSHOCK 3-ohjaimella. Jos kuitenkin

Lisätiedot