Sisältö. Squeezebox Boomin käyttöohje 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö. Squeezebox Boomin käyttöohje 1"

Transkriptio

1 Logitech Käyttöohje

2

3 Squeezebox Boomin käyttöohje 1 Sisältö Kiitos!...3 Tuki...3 Pakkauksen sisältö...4 Järjestelmävaatimukset...4 Nopea vilkaisu Boom-laitteistoon...5 Kauko-ohjaus...5 Etupaneeli...6 Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön...7 Takapaneelin liitännät...8 Squeezebox Boomin käyttöönotto...9 Pikakatsaus käyttöönottoon...9 Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin...9 Nettitilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Squeezebox Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Musiikkilähteen valitseminen Anna soida! Vaihtoehto: Muodosta yhteys SqueezeCenteriin Squeezebox Boomin käyttö Nyt soi Musiikin mykistäminen Esiasetuspainikkeet ja suosikit Herätys Näytön kirkkaus Musiikkilähteiden valitseminen ja muuttaminen Uudelleentoisto ja sekoitus...22 Podcast-lähetykset ja RSS-uutissyötteet...23 Last.fm Audioscrobbler...23 MP3-soitinten ja muiden linjalaitteiden liittäminen...24 Lisätietoja SqueezeNetwork-verkosta ja SqueezeCenteristä...24 Vihjeitä, niksejä ja lisätekniikoita...25 StereoXL...25 Pandoran hallinta...25 Soittimen kiinnittäminen...25 Musiikkikokoelman kuunteleminen ilman tietokonetta...26 Liite A: Palomuurin asetusten määrittäminen...27 Liite B: Tuetut tiedostomuodot...28 Liite C: Apple itunes...29 Liite D: Tuki Käytönaikainen ohje Ota yhteyttä Kehittäjäresurssit Jos sinun täytyy lähettää Squeezebox Boom takaisin... 31

4 2 Logitech Liite E: Vianetsintä...32 Verkko ei tule näkyviin, kun verkon asetuksia määritetään...32 Verkon nimi tulee näkyviin, mutta Squeezebox Boom ei voi muodostaa yhteyttä...32 Squeezebox Boom ei löydä tietokonetta eikä voi muodostaa yhteyttä SqueezeCenteriin...34 Miten staattista IP-osoitetta käytetään Squeezebox Boomin kanssa?...35 Musiikki pätkii, vääristyy tai hyppii...35 Soitin ei voi hakea IP-osoitetta...36 Musiikin soittaminen ei onnistu...36 Eteenpäinkelaus- ja taaksepäinkelauspainikkeet eivät toimi joissakin musiikkikirjaston kappaleissa...36 SqueezeCenter ei löydä kaikkea musiikkia...37 Joidenkin kappaleiden nimet puuttuvat tai ovat virheellisiä...37 Asensin SqueezeCenterin, jotta voisin kuunnella musiikkia tietokoneeltani. Joitakin tai kaikkia itunes-musiikkikirjastossa olevia kappaleieta ei voi kuitenkaan soittaa...38 En voi kirjautua uuteen SqueezeNetwork-tiliini...39 Kun liitän kuulokkeet Squeezebox Boomiin, ääni kuuluu vain yhdestä kanavasta...39 Liite F: Boom osana koko talon kattavaa järjestelmää...40 Logitechin laitteiden rajoitettu takuu Turvallisuustietoa...42

5 Squeezebox Boomin käyttöohje 3 Kiitos! Kiitos, että valitsit Logitechin Squeezebox Boom -verkkosoitinjärjestelmän. Toivottavasti sinulla on yhtä hauskaa sitä käyttäessäsi kuin meillä oli sitä rakentaessa. Squeezebox Boomissa tiivistyvät yhteen laitteeseen ominaisuudet ja tekniikat, joista asiakkaamme pitävät. Sisäänrakennettujen vahvistimen ja kaiuttimien ansiosta Squeezebox Boom voidaan sijoittaa minne tahansa paikallisen verkon piirissä. Erillisiä kaiuttimia ei ole tarvetta hankkia. Tämä ominaisuus tekee soittimesta ihanteellisen ratkaisun silloin, jos tila on kortilla eikä suurille kaiuttimille löydy paikkaa. Tässä käyttöohjeessa on selitetty Squeezebox Boomin käyttöönotto ja normaali käyttö. Lisätietoa uusista toiminnoista on osoitteesta Sivuilla on myös aktiivisia käyttäjäfoorumeita, joihin on mahdollista liittyä, sekä kehittäjille suunnattua tietoa. Tuki Jos asennuksen aikana ilmenee ongelmia, asiantuntija-apua on tarjolla erilaisia kanavia pitkin Ensimmäiseksi kannattaa perehtyä tämän käyttöohjeen kappaleeseen Vianetsintä. Siellä on ratkaisut yleisimpiin ongelmiin. Luettelo usein esitetyistä kysymyksistä löytyy osoitteesta kohdasta Tuki Vianetsintä. Valitse tuoteluokkaluettelosta Langattomat musiikkijärjestelmät. Voit myös ottaa tekniseen tukeemme yhteyttä sähköpostitse. Käy osoitteessa ja täytä sähköpostilomake. Saat vastauksen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

6 4 Logitech Pakkauksen sisältö Pakkaukseen kuuluvat: Squeezebox Boom Infrapunakaukosäädin ja kaukosäätimen paristo Suojaava kuljetuslaukku Verkkolaite ja aluekohtaiset pistokesovittimet Audiojohto ja 3,5 mm:n uros/uros-liitin Pikaopas Järjestelmävaatimukset Käyttöjärjestelmä Windows Vista, Windows XP tai Windows 2000 (tarvitaan SP4 tai uudempi) Mac OS X, versio 10.3 tai uudempi Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä ja asennettuna Perl tai uudempi Tietokone Vähintään 733 MHz:n suoritin 256 Mt:n RAM 80 Mt kiintolevytilaa Verkkoyhteydet Ethernet- ja/tai b/g-yhteensopiva langaton verkko. Reitittimet, jotka tukevat Draft N -tekniikkaa, ovat myös yhteensopivia, kunhan ne ovat myös taannehtivasti g-yhteensopivia. Internet Tarvitset laajakaistayhteyden nettiradiota ja musiikkipalveluja varten. Internet-yhteys tarvitaan myös SqueezeCenter -ohjelmiston lataamiseen.

7 Squeezebox Boomin käyttöohje 5 Nopea vilkaisu Boom-laitteistoon Kauko-ohjaus A. virtapainike. B. kotipainike palauttaa näytön aloitusruutuun (ylätason valikkoon). Jos painat kotipainiketta uudelleen aloitusruudussa, näyttöön tulevat toistettavan kappaleen tiedot. C. vasen nuoli, oikea nuoli, ylänuoli ja alanuoli on tarkoitettu kappaleluetteloiden, musiikkipalvelujen, valikoiden ym. selaamiseen. ylänuolella ja alanuolella selataan valikkoa, oikealla nuolella valitaan kohde, vasemmalla nuolella palataan edelliseen valikkoon. D. toistonäppäin käynnistää kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon toiston. Tällä toiminnolla valittu kohde korvaa nykyisen soittoluettelon. Jos haluat lisätä kohteen soittoluetteloon, paina lisäyspainiketta, älä toistopainiketta. E. lisäyspainikkeella voit lisätä valitsemasi kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon nykyisen soittoluettelon (Nyt soi) loppuun. Kun pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon ja soitetaan seuraavaksi. F. takaisinkelaus, tauotus, eteenpäinkelaus. eteenpäinkelaus siirtää seuraavaan kappaleeseen, takaisinkelaus edelliseen. tauotus keskeyttää toiston tai jatkaa keskeytettyä toistoa. Voit kelata toistettavaa kappaletta taaksepäin tai eteenpäin pitämällä takaisinkelauksen tai eteenpäinkelauksen pohjassa. Jos tauotus pidetään pohjassa, kappaleen toisto lopetetaan. G. äänenvoimakkuuden lisäys ja vähennys. H. unitilapainikkeella on kaksi toimintoa. Tavallisessa käytössä se aktivoi uniajastimen. Uniajastin katkaisee soittimesta virran, kun määrittämäsi aika (15 90 minuuttia), on kulunut. unitila toimii myös torkkukytkimenä. Jos sitä painetaan herätyksen aikana, se keskeyttää herätyksen ennalta valituksi ajaksi. Oletuskesto on yhdeksän minuuttia. Kohdassa Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön on lisätietoa oletusviiveen säätämisestä.

8 6 Logitech Etupaneeli A. virtapainike. B. Nupilla voidaan selata nopeasti valikoita, kappaleluetteloita, musiikkipalveluja ym. Selaaminen tapahtuu nuppia pyörittämällä, kohteen valitseminen nuppia painamalla. Kun näytönsäästäjä on aktiivisena ja näytössä lukee Nyt soi, nupilla voidaan säätää äänenvoimakkuutta. C. toistonäppäin käynnistää raidan, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon toiston. Jos selaat musiikkikokoelmaasi tai musiikkipalvelimen tarjontaa ja valitset soitettavan kohteen, se korvaa Nyt soi -luettelon. Jos haluat lisätä kohteen Nyt soi -luetteloon, paina lisäyspainiketta, älä toistopainiketta. D. paluupainike palauttaa edelliseen valikkoon. Se vastaa kaukosäätimen vasenta nuolta. E. takaisinkelaus, tauotus, eteenpäinkelaus. eteenpäinkelaus siirtää seuraavaan kappaleeseen, takaisinkelaus edelliseen. tauotus keskeyttää toiston tai jatkaa keskeytettyä toistoa. Voit kelata toistettavaa kappaletta taaksepäin tai eteenpäin pitämällä takaisinkelauksen tai eteenpäinkelauksen pohjassa. Jos tauotus pidetään pohjassa, kappaleen toisto lopetetaan. F. äänenvoimakkuuden lisäys ja vähennys. Kun olet painanut äänenvoimakkuuden lisäystä tai vähennystä, voit säätää äänenvoimakkuutta myös nupilla.

9 Squeezebox Boomin käyttöohje 7 G. esiasetuspainikkeilla voit valita nopeasti suosikkikappaleesi, nettiradiokanavat, soittoluettelot tai levyt. Napauttamalla painiketta valitset sille määritetyn kappaleen, radiokanavan, soittoluettelon tai levyn. Pitämällä painikkeen pohjassa määrität sille kappaleen, soittoluettelon, levyn tai radiokanavan, jota toistetaan juuri sillä hetkellä. H. unitilapainikkeella on kaksi toimintoa. Tavallisessa käytössä se aktivoi uniajastimen. Uniajastin katkaisee soittimesta virran, kun määrittämäsi aika (15 90 minuuttia), on kulunut. unitila toimii myös torkkukytkimenä. Jos sitä painetaan herätyksen aikana, se keskeyttää herätyksen ennalta valituksi ajaksi. Vihjeitä ja niksejä toimintojen käyttöön Kaukosäädin kommunikoi Squeezebox Boomin kanssa infrapunan avulla. Infrapunakenno sijaitsee soittimen etupaneelissa, joten parhaat tulokset saat, kun olet soittimen edessä ja sinulla on siihen näköyhteys. Jos haluat lisätietoa Squeezebox-kaukosäätimestä, katso tämän oppaan kohta Boom osana koko talon kattavaa järjestelmää. Squeezebox Boomissa ei ole erillistä pysäytyspainiketta. Tämä johtuu siitä, että soitin toimii pitkälti MP3- tai CD-soittimen tavoin; toistoa voidaan jatkaa samasta kohdasta, missä se keskeytettiin. tauotuksen napauttaminen keskeyttää toiston. Toisto voidaan lopettaa pitämällä tauotus pohjassa. Jos valitset kappaleen, artistin, levyn, genren tai soittoluettelon musiikkikokoelmastasi tai internetissä olevasta musiikkipalvelusta ja painat toistopainiketta, nykyinen soittoluettelo (Nyt soi) poistetaan soittimen muistista ja valitsemistasi kohteista luodaan uusi soittoluettelo. Jos haluat lisätä valitsemasi kohteen Nyt soi -luettelon loppuun, paina lisäyspainiketta. Jos pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon siten, että se soitetaan seuraavaksi. Torkkupainikkeen oletusodotusaika on yhdeksän minuuttia. Oletusajan muuttaminen on selitetty myöhemmin tässä ohjeessa, kohdassa Herätys.

10 8 Logitech Takapaneelin liitännät A. Linjatulo. Voit liittää tähän liitäntään MP3-soittimen, kannettavan CD-soittimen tai minkä tahansa muun soittimen, jossa on 3,5 mm:n linjalähtöliitäntä. Tällöin voit hyödyntää Squeezebox Boomin kaiuttimet ja akustiikkaominaisuudet. Linjatuloa ei ole tarvetta valita lähteeksi etupaneelissa. Squeezebox Boom havaitsee laitteen liitännän automaattisesti. B. Kuulokkeiden tai subwooferin lähtöliitäntä. Voit liittää tähän liitäntään virroitetun subwooferin, jos haluat tehostaa bassoa, tai kuulokkeet. Koska tämä on kaksitoiminen liitin, sinun täytyy valita aloitusnäytössä Asetukset > Ääni > Linjalähtö ja valita kuulokkeiden tai subwooferin lähtö. Jos käytät kuulokkeita ja ääni tulee vain yhdestä kanavasta, tarkista, ettei subwoofer-asetuksia ole valittu. C. Ethernet. Jos käytät mieluummin ethernet-yhteyttä kuin Squeezebox Boomin sisäisiä langattomia verkkoyhteyksiä, voit kytkeä soittimen verkkoon omalla ethernet-johdollasi. D. Virta. Käytä ainoastaan Squeezebox Boomin mukana tulevaa verkkolaitetta.

11 Squeezebox Boomin käyttöohje 9 Squeezebox Boomin käyttöönotto Sananen käyttöympäristöstä Squeezebox Boom on tarkoitettu pääasiassa sisäkäyttöön. Soitinta voidaan käyttää tilapäisesti ulkona, kunhan se suojataan riittävästi kosteudelta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta. Ulkokäytössä soitinta ei tule altistaa suoralle auringonvalolle, sillä se saattaa häiritä soittimen infrapunakennon toimintaa. Katso lisätietoja kohdasta Turvallisuustietoja. Pikakatsaus käyttöönottoon Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin (jos käytetään langatonta verkkoa) SqueezeNetwork-tilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Musiikkilähteen valitseminen Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin Jos voit yhdistää tietokoneesi langattomaan verkkoon, sinulla ei pitäisi olla ongelmia Squeezebox Boomin käyttöönotossa. Verkon tietojen kerääminen tässä vaiheessa helpottaa Squeezebox Boomin asetusten määrittämistä. Verkon nimi (SSID): Langaton suojaus (ympyröi oikea): WEP (64-bittinen) WEP (128-bittinen) WPA WPA2 Suojausavain:

12 10 Logitech Jos et tiedä langattoman verkkosi suojaustapaa tai suojausavainta, voit saada nämä tiedot selville muodostamalla yhteyden langattomaan reitittimeen. Katso tarvittaessa reitittimen käyttöohjeet tai ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi tai langattoman reitittimen asentaneeseen osapuoleen. Voit määrittää langattoman verkon nimen käyttämällä tietokonetta, jolla on jo yhteys langattomaan verkkoosi. Windows XP ja Vista Kaksoisnapsauta langattoman verkon kuvaketta ilmaisinalueella. Mac OS X Napsauta langattoman verkon kuvaketta valikkorivillä ja laita muistiin, minkä verkon nimen vieressä on valintamerkki. Huomautus Apple Airport -tukiaseman käyttäjille. Squeezebox Boom noudattaa standardia, ja sen WEP-avaimen pitää olla heksadesimaalimuodossa. Airport-tukiaseman WEP-avaimessa taas käytetään ASCII-merkkejä. Sinun täytyy etsiä WEP-avaimen heksadesimaaliversio, jotta voit määrittää Squeezebox Boomin verkkoasetukset. Toimi näin: Avaa AirPortin hallintatyökalu. Mac OS X -käyttöjärjestelmässä työkalu löytyy Finderin kohdasta Ohjelmat -> Lisäohjelmat. Windowsissa työkalu löytyy valikosta Käynnistä -> Ohjelmat -> AirPortin hallintatyökalu. Valitse tukiasema ja napsauta Määritä-painiketta. Kun määritysikkuna aukeaa, napsauta Salasana-kuvaketta ikkunan ylälaidassa (kuvake muistuttaa lukkoa). Avain näkyy tällöin heksadesimaalimuodossa. Kirjoita se muistiin edellisen sivun Suojausavain-kohtaan. Huomaa: Airport-tukiaseman WEP-avaimista 64-bittiset ovat täsmälleen viiden merkin pituisia, 128-bittiset täsmälleen 13 merkin pituisia.

13 Squeezebox Boomin käyttöohje 11 Nettitilin luominen ja ohjelmiston lataaminen Tärkeä huomautus musiikkilähteistä Jotta Squeezebox Boom toimisi, sen täytyy olla yhteydessä musiikkilähteeseen. Musiikkilähteitä on kahdenlaisia: SqueezeNetwork ja SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork on Logitechin tarjoama ilmainen nettipalvelu. Sen välityksellä voit käyttää useita erilaisia palveluja, vaikkapa nettiradiokanavaoppaita ja -musiikkipalveluita, joita ovat esimerkiksi Rhapsody, Sirius ja Pandora. Voit myös tallentaa oman musiikkikokoelmasi MP3tunes-musiikkilokeroon internetissä. Tällöin voit kuunnella musiikkia silloinkin, kun tietokone ei ole päällä. Huomaa, että joidenkin palveluiden käyttö saattaa vaatia erillistä maksua. Logitech tarjoaa mahdollisuuden kokeilla näitä palveluita ilmaiseksi. SqueezeCenter (valinnainen) SqueezeCenter on sovellus, joka asennetaan tietokoneelle, joka on yhteydessä paikalliseen verkkoon. Sovelluksen avulla voit tuoda musiikkikokoelmasi kodissasi oleviin Squeezebox-soittimiin. SqueezeCenterillä voit myös käyttää myös nettiradiokanavaoppaita ja -musiikkipalveluita. Jos et halua kuunnella omaa musiikkikokoelmaasi tai jos aiot ladata musiikkia MP3tunes-musiikkilokeroosi, et tarvitse SqueezeCenteriä. SqueezeNetwork-tilin avaaminen Ilmaisen SqueezeNetwork-tilin avaaminen on tärkeä vaihe Squeezebox Boomin käyttöönotossa. Voit avata tilin ohjatun toiminnon avulla osoitteessa Jos sinulla on jo tili ja haluat lisätä Squeezebox Boomin siihen, voit tehdä sen myöhemmin tässä käyttöohjeessa annettujen ohjeiden mukaisesti.

14 12 Logitech Vaihtoehto: Lataa ja asenna SqueezeCenter Kun olet kirjautunut SqueezeNetwork-verkkoon, ohjelma pyytää lataamaan SqueezeCenterin. Tarvitset SqueezeCenteriä vain, jos aiot kuunnella verkkoosi kuuluvassa tietokoneessa olevaa musiikkikokoelmaa. Jos aiot kuunnella ainoastaan nettiradiota ja musiikkipalvelujen tarjontaa, voit hypätä tämän vaiheen yli. SqueezeCenter-versioita on tarjolla Windows -, Mac OS X- ja Linux-käyttöjärjestelmille. Kun olet valinnut sopivan version, tallenna se tietokoneesi kiintolevylle ja kaksoisnapsauta lataamaasi tiedostoa. Kun sovellus on asennettu, SqueezeCenter on valmis viemään musiikkia Squeezebox Boomiin. Squeezebox Boomin käyttöönotto ja verkkoon yhdistäminen Etsi sopiva paikka soittimelle. Sen pitäisi olla suojattuna kosteudelta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta ja poissa suorasta auringonvalosta. Jos kytket soittimen langattomaan verkkoon, sijoita soitin lähelle reititintä tai käyttöpistettä. Jos aiot käyttää ethernet-yhteyttä, sijoita soitin lähelle ethernet-liitäntää. Aloita kaukosäätimen käyttöönotto näin: avaa paristolokero, poista suojatarra paristosta ja sulje lokero. Vaihtoehto: jos käytät verkkoyhteyteen ethernet-johtoa, liitä se soittimeen tässä vaiheessa. Verkkolaitteeseen kuuluu pistokesovittimia, joiden avulla verkkolaitetta voidaan käyttää kaikkialla maailmassa. Kiinnitä pistokesovitin verkkolaitteeseen. Varmista, että sovitin napsahtaa paikoilleen. Liitä holkkiliitin Squeezebox Boomin takapaneelissa olevaan virtaliitäntään. Liitä verkkolaitteen virtajohto pistorasiaan. Squeezebox Boomiin kytkeytyy automaattisesti virta. Sen jälkeen näyttöön tulee tervetulotoivotus, ja lopuksi asetusvalikko.

15 Squeezebox Boomin käyttöohje 13 Vihje: Kuten tässä ohjeessa on aiemmin mainittu, kaukosäätimen ylänuoli ja alanuoli toimivat samalla tavalla kuin jos nuppia käännettäisiin vasemmalle tai oikealle. Kaukosäätimen oikea nuoli suorittaa saman toiminnon kuin nupin painaminen. Tästä eteenpäin tässä osiossa viitataan kaukosäätimen eri painikkeisiin, mutta samat toiminnot voidaan suorittaa soittimen etupaneelissa olevalla nupilla Näyttöön aukeaa valikko, jossa voidaan valita joko lankaverkkoyhteys tai langaton verkkoyhteys. Tee valintasi ylänuolella ja alanuolella ja paina lopuksi oikeaa nuolta. Jos olet yhdistämässä soitinta langattomaan verkkoon, näet valikon, jossa sinun pitää valita alue. Valitse tämän jälkeen langaton verkko nimellä. Jos käytät suojattua langatonta verkkoa, sinun täytyy antaa tässä välissä suojausavain, jonka kirjoitit muistiin yllä kohdassa Verkkoasetusten kirjoittaminen muistiin. Kun Squeezebox Boom ilmoittaa muodostaneensa yhteyden langattomaan verkkoon, jatka painamalla oikeaa nuolta. Jos näytössä ilmoitetaan, että Squeezebox Boom ei voi muodostaa yhteyttä verkkoon, voit palata verkkoasetusvalikkoon painamalla kaukosäätimen vasenta nuolta (tai etupaneelin paluupainiketta). Tarkista, että olet syöttänyt verkon suojausavaimen oikein ja että olet muodostamassa yhteyttä oikeaan verkkoon. Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, katso Vianetsintä. Seuraavassa valikossa voit valita, haluatko hakea IP-osoitteen automaattisesti DHCP:n välityksellä vai määrittää sen manuaalisesti. Suurin osa kotiverkoista käyttää DHCP:tä, joten jos et ole varma, valitse automaattinen vaihtoehto. Kun näytössä näkyy vahvistus, että IP-osoite on haettu, jatka seuraavaan valikkoon painamalla oikeaa nuolta.

16 14 Logitech Musiikkilähteen valitseminen Kun Squeezebox Boom on muodostanut verkkoyhteyden, näyttöön tulee valikko, jossa voidaan valita musiikkilähde. Valitse SqueezeNetwork. Se on Logitechin ilmainen internet-palvelu. Kun muodostat yhteyden SqueezeNetworkiin, Squeezebox Boom näyttää yksilöllisen koodin, jonka avulla voit linkittää soittimen SqueezeNetwork-tiliisi. Mene osoitteeseen valitse Soittimet ja syötä koodi sivun Lisää soitin -kohdassa. Anna soida! Olet melkein valmis. Hyvä tapa kokeilla, että kaikki toimii, on kuunnella nettiradiota. 1. Siirry aloitusnäyttöön painamalla kaukosäätimen kotipainiketta. 2. Paina kaukosäätimen alanuolta (tai pyöritä soittimen nuppia oikealle), kunnes näyttöön tulee internet-radio. Paina kaukosäätimen oikeaa nuolta (tai paina nuppia). 3. Valitse Suositukset. 4. Valitse internet-radion parhaat. 5. Siirry kohtaan Esittely: Miles Davis ja paina toistopainiketta Säädä äänenvoimakkuus. Jos haluat, voit lisätä tämän kanavan esiasetuspainikkeelle. Sinun täytyy vain pitää pohjassa esiasetuspainike, jolle haluat kanavan määrittää. Vihje: Soittimessa on kuusi esiasetuspainiketta, joilla löydät nopeasti kuusi suosikkeihisi kuuluvaa kappaletta, levyä tai nettiradiokanavaa. Suosikkien määrää ei ole kuitenkaan rajoitettu. Kun määrität kohteen esiasetuspainikkeelle, se lisätään myös automaattisesti suosikkeihisi. Jos haluat lisätä kohteen suosikkeihisi määrittämättä sitä esiasetuspainikkeelle, paina nuppia tai kaukosäätimen oikeaa nuolta ja valitse Lisää suosikkeihin.

17 Squeezebox Boomin käyttöohje 15 Vaihtoehto: Muodosta yhteys SqueezeCenteriin Jos haluat kuunnella musiikkikokoelmaasi, joka on tallennettuna tietokoneeseesi, ja jos olet ladannut ja asentanut SqueezeCenter-ohjelmiston, muodosta yhteys SqueezeCenteriin ensimmäisen kerran. Toimi näin: 1. Pidä etupaneelin paluupainike (tai kaukosäätimen vasen nuoli) pohjassa, kunnes siirryt asetusnäyttöön Selaa näyttöä, kunnes näet vaihtoehdon, jolla tietokoneeseen muodostetaan yhteys (esimerkiksi Yhdistä jaakko-savusaaren-tietokoneeseen). Muodosta yhteys tietokoneeseen painamalla nuppia (tai kaukosäätimen oikeaa nuolta). Jos tietokoneesi nimeä ei näy tässä valikossa tai jos Squeezebox Boom ei kykene muodostamaan yhteyttä, katso Liite E: Vianetsintä.

18 16 Logitech Squeezebox Boomin käyttö Nyt soi Squeezebox Boom muistaa viimeksi soitetun soittoluettelon. Tämän soittoluettelon nimi on Nyt soi. Siihen voidaan lisätä kappaleita musiikkikokoelmasta, kappaleita ja soittoluetteloita musiikkipalveluista ja jopa käyttäjän tallentamia soittoluetteloita. Nyt soi -luettelon tehokkaan käytön opettelu on tärkeä vaihe Squeezebox Boom -soittimesta nauttimisessa. Nyt soi -luettelon katsominen kaukosäätimellä Siirry aloitusnäyttöön painamalla kotipainiketta, jos et ole vielä aloitusnäytössä. Paina kotipainiketta sitten uudelleen. Nyt soi -luettelon katsominen etupaneelista Paina paluupainiketta, kunnes olet takaisin aloitusnäytössä. Hae nuppia pyörittämällä näkyviin Nyt soi, aloitusnäytön ensimmäinen kohta. Siirry Nyt soi -näyttöön painamalla nuppia tai toistopainiketta. Kappaleiden, levyjen, soittoluetteloiden ja muiden kohteiden lisääminen Paina lisäyspainiketta kaukosäätimessä tai etupaneelissa. Valittu kohde lisätään Nyt soi -luettelon loppuun. Jos pidät lisäyspainikkeen pohjassa, kohde lisätään Nyt soi -luetteloon siten, että se soitetaan seuraavaksi. Tallentaminen soittoluettelona Squeezebox Boom voi tallentaa Nyt soi -luettelon tietokoneen kiintolevylle myöhempää käyttöä varten. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen vieraita viihdyttäessä eräs Squeezebox Boomin hienoimpia puolia on se, että kenenkään on vaikea pitää siitä näppejään irti! Kun tallennat soittoluettelon ennen juhlien alkamista, voit palauttaa sen jälkikäteen alkuperäiseen muotoonsa, jos vieraasi ovat lisänneet siihen kappaleita, joista et välitä.

19 Squeezebox Boomin käyttöohje 17 Varmista ensin, että Squeezebox Boomilla on yhteys SqueezeCenteriin. Valitse sitten aloitusnäytössä Muut > Tallenna soittoluettelo. Voit antaa soittoluettelolle yksilöllisen nimen kaukosäätimen nuolinäppäimiä tai etupaneelin nuppia käyttämällä. Sitä, kuinka monta soittoluetteloa voit tallentaa, rajoittaa ainoastaan tietokoneen vapaa kiintolevytila. Nyt soi -luettelon tyhjentäminen Kun valitset kappaleen, levyn, genren tai soittoluettelon musiikkikokoelmasta tai internet-musiikkipalvelusta ja painat toistopainiketta, Nyt soi -luettelo korvataan valitulla kohteella. Vihje: Jos sinulla on vieraita ja annat kaukosäätimen heille, jotta he voivat valita musiikkia, on tärkeää, että näytät heille, miten lisäyspainiketta käytetään kappaleen lisäämiseen Nyt soi -luetteloon. Jos vieras painaa toistoa lisäyspainikkeen sijasta, hänen valitsemansa kappale korvaa soittoluettelon. Jos toistotila on käytössä, soitin jatkaa kappaleen soittamista uudelleen ja uudelleen, kunnes vieraittesi mitta alkaa täyttyä. Tästä syystä on niin tärkeää tallentaa Nyt soi -luettelo soittoluettelona tietokoneeseen, ennen kuin vieraasi saapuvat. Jos joku vieraistasi pyyhkii vahingossa rakkaudella kokoamasi valikoiman, voit palauttaa sen helposti aloitusnäytössä valitsemalla Musiikkikirjasto > Soittoluettelot. Musiikin mykistäminen Boom toimii CD-soittimen tavoin: mykistyspainikkeelle ei ole tarvetta. Useimpia musiikkilähteitä käytettäessä voit painaa tauotusta ja jatkaa musiikin toistoa täsmälleen samasta kohdasta myöhemmin. Musiikkikirjastossa olevan sekä interaktiivisien musiikkipalvelujen kautta kuunnellun musiikin toisto voidaan yleensä tauottaa niin pitkäksi aikaa, kuin halutaan. Jos kuuntelet virtautettua radiokanavaa, tauon painaminen keskeyttää musiikin toiston, kunnes Squeezebox Boomin muistipuskuri on täynnä. Muistipuskuri pystyy tallentamaan useita minuutteja musiikkia. Tarkka määrä riippuu radiokanavan näytteenottotaajuudesta. Jos haluat lopettaa kohteen soittamisen kokonaan, pidä tauotus pohjassa muutaman sekunnin ajan.

20 18 Logitech Esiasetuspainikkeet ja suosikit Suosikit ja esiasetukset mikä niiden ero on? Olemme maininneet suosikit lyhyesti aiemmin tässä oppaassa. Voit lisätä kappaleen, levyn, radiokanavan tai soittoluettelon suosikkilistaasi painamalla kaukosäätimen taukopainiketta tai etupaneelin nuppia ja valitsemalla sitten Lisää suosikkeihin seuraavassa ruudussa. On tiettyjä kohteita, joita ei voida lisätä suosikkeihin. Jos esimerkiksi kuuntelet nettiradiota, voit lisätä kanavan suosikkeihin, mutta et kappaletta, jota kanavalla soitetaan sillä hetkellä. Joissakin tilauspalveluissa on rajoitettu sitä, minkätyyppisiä kohteita suosikkeihin voidaan lisätä. Jos et ole varma, paina etupaneelin nuppia ja katso, onko valikossa annettu mahdollisuus lisätä kohde suosikkeihin. Squeezebox Boomissa on kuusi esiasetuspainiketta näytön alapuolella. Ne toimivat tavallaan suosikkien miniluettelona, josta voit valita halutessasi välittömästi kuusi suosikkiasi. Esiasetuksiin lisätty kohde lisätään automaattisesti myös suosikkeihin, jos se ei vielä kuulu niihin. Esiasetuspainikkeiden määrittäminen ja käyttö Jos autoradio on sinulle tuttu, tiedät miten esiasetuspainikkeet toimivat. Voit määrittää soitetun kohteen jollekin kuudesta esiasetuspainikkeesta pitämällä painikkeen pohjassa. Jos haluat kuunnella kohdetta, sinun tarvitsee vain napauttaa esiasetuspainiketta, jolle määritit kohteen. Aivan kuten suosikeissa, esiasetuspainikkeelle määritetty kohde voi olla kappale, levy, radiokanava tai soittoluettelo. Suosikkien hallinta SqueezeNetworkin tai SqueezeCenterin välityksellä Jos haluat lisätä tai poistaa paljon suosikkeja kerralla, se saattaa käydä helpommin tietokoneella. Kirjaudu tiliisi osoitteessa ja valitse Suosikit. Jos käytät SqueezeCenteriä paikallisella tietokoneella, voit hallita suosikkeja sen avulla. Korosta suosikit valikosta ja valitse muokkauksen kynäkuvake. Vihje: Jos Squeezebox Boom on yhdistetty SqueezeNetwork-verkkoon ja lisäät esiasetuksen tai suosikin, kohde tallennetaan SqueezeNetworktiliisi. Jos soitin on yhteydessä SqueezeCenteriin ja lisäät esiasetuksen tai suosikin, kohde tallennetaan SqueezeCenteriin. SqueezeNetwork ja SqueezeCenter ylläpitävät kummatkin omia suosikkien ja esiasetuksien luetteloitaan.

21 Squeezebox Boomin käyttöohje 19 Kanavaoppaisiin kuulumattoman radiokanavan lisääminen suosikkeihin SqueezeNetworkin ja Squeezebox Boomin valikoiden kautta tarjotut radiokanavaoppaat (RadioIO, RadioTime, Live365, ShoutCast) tuovat tarjolle tuhansia radiokanavia, joita voit lisätä suosikkeihin tai määrittää esiasetuspainikkeille. Jos suosikkikanavaasi ei löydy oppaista, voit lisätä sen helposti suosikkeihisi SqueezeCenterin tai SqueezeNetworkin avulla, jos tiedät virran URL-osoitteen. SqueezeNetwork Jos haluat lisätä radiokanavan suosikkiluetteloosi SqueezeNetwork-verkossa, mene osoitteeseen valitse Suosikit, valitse virralle nimi ja syötä virran URL-osoite. Radiokanavan lisääminen suosikkiluetteloon SqueezeCenterissä: 1. Käynnistä SqueezeCenterin internet-liittymä. 2. Valitse internet-radio-valikko ja valitse sieltä Viritä URL. 3. Herätys Kirjoita URL-osoite ja valitse +. Squeezebox Boomissa on kehittynyt herätysjärjestelmä. Joka päivälle voidaan asettaa useita herätyksiä. Herätyksiä voidaan myös asettaa tapahtumaan eri aikoina eri viikonpäivinä. Jos haluat, voit herätä suosikkeihisi kuuluvaan musiikkiin tai Squeezebox Boomin omaan kokoelmaan kuuluviin kappaleisiin tai äänitehosteisiin. Varavirtalähteen ansiosta herätysasetukset säilyvät kahteen viikkoon asti, vaikka Boom irrotettaisiin virtalähteestä. Jos olet valinnut herätystä varten internetissä olevan musiikkilähteen (esimerkiksi rakkaimman nettiradiokanavasi) ja soitin menettää jostakin syystä yhteyden internetiin, soitin korvaa lähteen automaattisesti miellyttävällä (mutta tehokkaalla) herätysäänellä, jotta et nuku vahingossa pommiin. Herätyksen asettaminen Valitse aloitusruudusta Herätyskello. Valikon ensimmäinen kohta on Kaikki herätykset päälle/pois. Se on hyödyllinen toiminto, jos olet esimerkiksi lähdössä lomalle. Siirry kohtaan Lisää herätys ja paina nuppia. Seuraavassa valikossa voit valita, minä päivinä herätys suoritetaan (jokaisena viikonpäivän tai vain tiettyinä päivinä), mitä musiikkia soitetaan sekä äänenvoimakkuuden tason.

22 20 Logitech Torkkupainike Kaikkien hyvien herätyskellojen tavoin Squeezebox Boomissa on torkkukytkin. Kun herätys on käynnissä, herätys voidaan keskeyttää yläpaneelin suurella painikkeella. Kaukosäätimen unitilapainike (sijaitsee kotipainikkeen ja virtapainikkeen välissä) toimii myös torkkukytkimenä kellon herättäessä. Torkkujen oletuskesto on yhdeksän minuuttia. Jos SqueezeCenter on asennettuna, torkkujen kestoa voidaan vaihtaa. Toimi näin: 1. Käynnistä SqueezeCenterin internet-liittymä. 2. Napsauta Soitin-välilehteä. 3. Valitse vasemmanpuoleisesta avattavasta luettelosta soitin, jossa haluat muuttaa torkkuajan pituutta (tämä on tarpeetonta, jos Squeezebox-soittimia on vain yksi). 4. Valitse oikeanpuoleisesta avattavasta luettelosta Herätyskello. 5. Siirry sivun alalaitaan ja säädä liukukytkintä, jonka nimi on Torkkujen kesto minuutteina. Unitila Kuten edellä on selitetty, herätyksen tapahtuessa Squeezebox Boomin yläpaneelissa oleva suuri painike toimii torkkukytkimenä. Lopun aikaa sillä säädetään unitilaa. Näin Squeezebox Boom voidaan asettaa kytkemään itsensä automaattisesti pois päältä. Kaukosäätimen unitilapainike toimii samoin. Jos painat unitilapainiketta kerran ja pidät sen pohjassa (tai napautat kaukosäätimen unitilapainiketta), soittimesta katkeaa virta kappaleen lopussa. Jos painat painiketta uudelleen ja pidät sen pohjassa (tai napautat kaukosäätimen unitilapainiketta uudelleen), soittimesta katkeaa virta 15 minuutin kuluttua. Jos jatkat näin, voit säätää virran katkeamaan 30 minuutin, 45 minuutin, 60 minuutin tai 90 minuutin kuluttua, ja lopulta peruutat unitilan kokonaan.

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N600

WiFi-kantaman laajennin N600 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N600 Malli WN2500RP Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Laajentimen esittely..................................... 4 Etupaneeli.........................................

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800 Pikaopas WiFi-kantamanlaajennin AC750 Malli EX3800 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas 1 Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Tukiasema Tukiaseman virtasovitin Täysin langattomat kamerat Ethernet-kaapeli Magneettiset seinätelineet 123-litiumparistot

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas Kuvaus

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Ohjeet laajakaistaverkon käyttöön ottamiseksi Voidaksesi käyttää taloyhtiön laajakaistaverkkoa

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Pikaopas. Powerline lisäpistorasia Malli PLP1200

Pikaopas. Powerline lisäpistorasia Malli PLP1200 Pikaopas Powerline 1200 + lisäpistorasia Malli PLP1200 Pakkauksen sisältö Joillain alueilla ohje-cd-levy toimitetaan tuotteen mukana. 2 Aloittaminen Powerline-sovittimet ovat vaihtoehtoinen tapa laajentaa

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Tuotetta koskeva ilmoitus

Tuotetta koskeva ilmoitus Suojaus Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Aloita tästä. Poista kaikki teipit ja nosta näyttö. Tarkasta varusteet

Aloita tästä. Poista kaikki teipit ja nosta näyttö. Tarkasta varusteet HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Aloita tästä 1 USB-kaapelin käyttäjät: Asenna USB-kaapeli vasta, kun sinua neuvotaan tekemään niin, koska muuten ohjelmisto ei ehkä asennu oikein. Määritä

Lisätiedot

Asennus. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli WN3000RPv3

Asennus. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli WN3000RPv3 Asennus WiFi-kantaman laajennin N300 Malli WN3000RPv3 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai sähköiseen

Lisätiedot

1 Käyttöönotto LTE/3G/2G

1 Käyttöönotto LTE/3G/2G 1 Käyttöönotto LTE/3G/2G Vaihe 1: Asentaminen: SIM -kortti 1. Liu'uta korttipaikan suojus pois. 2. Työnnä SIM-kortti korttipaikkaan. Varmista, että SIM-kortin viistetty reuna on kohdistettu korttipaikan

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.6.2016 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

Siemens Speedstream 6515

Siemens Speedstream 6515 Siemens Speedstream 6515 Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa ta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita laitteen lisäasetuksista

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen

Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen Laitteisto ja ohjelmat Sovelton Online-kurssit käyttävät alustanaan Adobe Connect -ympäristöä. Asiakasohjelmaksi riittää pelkkä www-selain

Lisätiedot

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Tuotekuvaus ja yhdistäminen 2 Yhteys-sivu 3 Sisäisen verkon asennukset 5 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet SIVU 2 TUOTEKUVAUS Jeven Flow -sovelluksella voidaan ottaa

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

Pikaopas: ReSound LiNX- kuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla

Pikaopas: ReSound LiNX- kuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla Pikaopas: ReSound LiNXkuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla Pikaopas: Made for iphone (MFi) -toiminnon ottaminen käyttöön ja käyttäminen Yhteensopivat laitteet ReSound LiNX on yhteensopiva MFi-toiminnon

Lisätiedot

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 8" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C Tuotetiedot J A B C E F H K D Hiiri A: Vierityskiekko ja kolmas painike (automaattinen vieritys painamalla) Vierityskiekon alapuolella: Pariston virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Bluetooth-paritus. Käyttöopas

Bluetooth-paritus. Käyttöopas Bluetooth-paritus Käyttöopas Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88 Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2 4. KÄYTÖN ALOITTAMINEN...3

Lisätiedot

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7 kosketusnäyttö Ukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-antur Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite Kuulokkeita Pikakäyttöopas 1 OTG USB-johto

Lisätiedot