Enkelille. ihmiselämän suojelijalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Enkelille. ihmiselämän suojelijalle"

Transkriptio

1 Rukouskanoni Enkelille ihmiselämän suojelijalle Tekijä: Johannes Munkki Mustajalka

2 Rukouskanoni enkelille ihmiselämän suojelijalle Tekijä: Johannes Munkki Mustajalka 1. veisu 8. sävelmä Kuljettuaan veden yli kuin kuivaa maata ja päästyään Egyptin vaivasta Israel huusi: Veisatkaamme Lunastajallemme ja Jumalallemme! Liitelauselma: Veisuin ylistän Sinua, kaikkivaltiaan Jumalan jumalallinen enkeli, jonka olen Jumalalta saanut sieluni valppaaksi vartijaksi ja elämäni suojelijaksi ja oppaaksi. Haluten kaikkien ihmisten pelastusta, Sinä, Sana, asetit pyhiä enkeleitä ihmisten oppaiksi ja valistajiksi, ohjaamaan meitä pelkoosi. Oi ohjaajani, puolustajani ja vartijani, valista katumuksen valkeudella minut, joka olen synkän yön vallassa himojen mustan pilven peitossa. Oi puolustajani, kuivata mutainen ja synkkä vesitulva, joka pulppuaa minussa häpeällisistä haluista ja erottaa mieleni Jumalasta. Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Oi Valtiatar, Sinä olet syntien merellä myrskyssä olevien tyyni satama. Sen tähden minäkin, joka olen moninaisten himojen aallokossa, kiiruhdan satamaasi. 3. veisu Taivaan avaruuden Luoja ja seurakunnan Rakentaja! Vahvista minua rakkaudessasi - Sinä, kaiken halajamisen täyttymys, uskovaisten tuki, oi ainoa ihmisiä rakastava.

3 Koska olemukseni on sekoitettu maasta, savesta ja mullasta, olen maahan sidottu, mutta käännä kiintymykseni taivaallisiin, oi puolustajani, ohjaajani ja auttajani! Öin ja päivin katkeroitan, ahdistan ja vihastutan Sinua pahoilla teoillani ja pakotan Sinut, puolestani taistelevan, tahtomattasikin pysymään minusta kaukana. Katumattomana ja parannuksettomana tulen murheen ja alakuloisuuden aiheeksi. Anna siis minulle oikea katumus, että ilahduttaisin Sinua, suojelijaani! Rukoile minulle pelastusta, oi pyhä enkeli, joka näkymättömästi näet Jumalan kasvot, Hänen joka istuu taivaissa, hengellisesti valvoo maata ja saa sen vapisemaan. Sain lahjaksi ymmärryksen, järjen ja puheen, että Valtiaan Jumalan tuntien kunnioittaisin Häntä hyvillä teoilla, mutta himoissa olen häväissyt lahjan ja lahjan antajan. Oi Valtiatar, pelasta minut! 4. veisu Herra, Sinä olet minun väkevyyteni, voimani, Jumalani ja iloni, joka Isän helmaa jättämättä olet osoittanut huolenpitosi meitä köyhiä kohtaan. Sen tähden minä profeetta Habakukin kanssa huudan Sinulle: Kunnia olkoon voimallesi, oi ihmisiä rakastava. Pysyn parannuksettomana, koska en ajattele peljättävää tuomioistuinta, jonka eteen joudun, oi Vapahtaja, tekemään tiliä kaikista teoistani ja puheistani, enkä muistele salaperäistä kuolemaa. Älä jätä minua, oi ohjaajani. Toimeliaasti olen tehnyt kaikkinaista pahaa lapsesta asti enkä ole lakannut katkeroittamasta Sinua, puolustajaani, laittomilla sanoillani ja teoillani. Mutta älä minuun suutu, vaan vielä opeta, valista ja tue minua.

4 Pysy kärsivällisesti luonani, oi ohjaajani, seuraten Jumalan Sanan pitkämielisyyttä, sillä Hän tuli kutsumaan katumukseen kaikkia syntisiä ja odottaa vapaaehtoista parannuksen tekoa siihen pakottamatta. Herran pyhä, enkeli rukoile Jumalaa meidän puolestamme. Synti on saattanut etäälle Jumalasta minut, kelvottoman ja arvottoman palvelijan, mutta Valtiaani Jeesus otti laupiaasti minut tykönsä ja teki minut omaksensa. Vaan Hänen suuren armonsa hyljäten minä vihastutan sinuakin, jumalallinen enkeli. Totisesti tuli Herra kuninkaaksi katoamattomaan valtakuntaan ja puki itsensä ihanalla korkeudella Sinusta, oi Jumalan Äiti, niin kuin psalmissa sanotaan: sillä pyhällä lihalla, jossa Hän koki kuoleman ja kukisti sen valtakunnan. 5. veisu Miksi olet minut kasvojesi edestä hyljännyt, oi laskeutumaton Valkeus, ja miksi on vieras pimeys minut viheliäisen peittänyt? Kuule rukoukseni, käännytä minut ja ohjaa askeleeni Sinun käskyjesi valkeuteen. Miten puolustaisin järjettömyyttäni, kun olen saanut Sinut suojelijaksi, asuinkumppaniksi, keskustelutoveriksi, saattajaksi, matkakumppaniksi, ja aina luonani olevaksi auttajaksi, oi pyhä enkeli? Oi puolustajani, sinulla on suuri rohkeus Kaikkivaltiaan valtaistuimen tykönä ja karkeloit luomakunnan Kuninkaan ympärillä. Rukoile Häntä antamaan anteeksi monet pahat tekoni! Täynnä murhetta Sinä, auttajani, huokaat, murehdit ja suret, kun näet minua odottavat kidutukset ja rangaistukset, ja säälit paatumustani, tunteettomuuttani ja sokeuttani. Synneissä aina saastuen en ole antanut Sinun, hyväntekijäni ja suojelijani, iloita, riemuita ja karkeloida minussa hetkeäkään, en silmänräpäystä, en sitäkään lyhyempää aikaa. Käsittämätön ilmestyi Sinusta, oi ylen viaton, uutena lapsukaisena, Hän joka on tiedon vaa'alla punninnut vuoret ja puntarilla kukkulat ja joka laskee tähtien kuoron ja säätelee viileyden määrän ja tuulten puhaltamisen.

5 6. veisu Minä vuodatan rukoukseni Herralle ja Hänelle myös murheeni ilmoitan, sillä sieluni on tullut täyteen kaikkea pahuutta ja henkeni on lähestynyt tuonelaa. Minä rukoilen kuin Joona: Johdata minut, oi Jumala, pois turmiosta. Oi suojelijani, joka varjellen minua ympäröit, tyynnytät pahojen henkien kiihkon ja alati kukistat niiden julmat hyökkäykset minua vastaan, älä jätä minua, sillä Sinä olet altis puolustajani. Vaikka oletkin ylen kallis ja hyväntuoksuinen mirha, älä inhoa pahaa hajuani äläkä koskaan luovu minusta, vaan ole aina eroamattomana suojelijanani. Eihän aurinkokaan saastu, vaikka kiertää saastaisiakin paikkoja. Rukoile, oi puolustajani, Häntä, joka sanallaan on perustanut vesien päälle ylhäiset asuntonsa, että Hän antaisi minun vuodattaa kyynelvirtoja, jotta sydämeni niiden kautta puhdistuisi ja saisi nähdä Jumalan. Sinä, joka puhtaana ja aineettomana aineettomasti seisot puhtaan ja aineettoman edessä, Hänen lähellään, ja jonka uskallus on suuri, rukoile Häntä alati, että Hän pelastaisi sieluni. Peittäköön häpeä ja häväistys vihollisten riettaat, rumat ja synkeät hahmot, kun kurja sieluni eroaa majastaan. Oi ohjaajani, suojaa sitä kirkkailla, pyhillä siivilläsi. Oi pyhiä enkeleitä pyhempi, kerubeja ja serafeja korkeampi, osoita maassa mateleva ja maahan pyrkivä mieleni maallista ja aineellista halua ylemmäksi ja nosta se taivaalliseen halajamiseen! 7. veisu Juudeasta kerran Babyloniaan joutuneet nuorukaiset polkivat pätsin liekit maahan Kolminaisuus-uskon voimalla ja veisasivat: Kiitetty olet Sinä, meidän isiemme Jumala!

6 Oi auttajani, älä lakkaa väkevänä tuhoamasta tulisella miekallasi kymmeniätuhansia näkymättömiä ryöväreitä, jotka joka puolelta käyvät kimppuuni koettaen vangita ja tuhota sieluni. Oi opastajani, älä uhohda minua, palvelijaasi, kun Tuomarini ja Jumalani tuomitsee minut rangaistukseen, vaikka omatuntoni tuomitseekin minut jo ennen tuomiota. Aine on äitini, savi isäni ja maan tomu esi-isäni, ja heidän sukulaisuutensa saa minut alati katselemaan maahan. Oi puolustajani, suo minun joskus katsoa pelvotta ylös, kohti taivaan ihanuutta! Oi ohjaajani, kauneudessa ihmeellinen, suloinen ja ihana, auringon kaltainen mieli, ole kirkkaana luonani rauhaisine katseinesi ja hymyillen, kun lähden maasta! Oi suojelijani, armosi syvyyden tähden, ihmisrakkautesi suuren rikkauden tähden varjele minua siipiesi suojassa, kun lähden ruumista, etten joutuisi näkemään pahojen henkien hirveitä kasvoja. Oi puhdas, taivaan portti, pelastuksen ovi, hengelliset portaat, joita myöten Jumala laskeutui ja ihminen nousi ylös, suo laupeudessasi minulle, palvelijallesi, taivasten valtakunta! 8. veisu Kaldealaisten hirmuvaltias seitsenkertaisesti kuumensi vihan vimmassa hurskaille nuorukaisille pätsin, mutta kun näki heidät korkeimman voiman pelastamina, niin hän huusi heille: Nuorukaiset, kiittäkää Luojaa ja Lunastajaamme, papit, veisatkaa, ihmiset, ylistäkää Häntä kaikkina aikoina. Oi ylen pyhä enkeli, olen saanut Sinut Jumalalta, Jumalan jälkeiseksi puolustajaksi, oppaaksi, auttajaksi ja puolestani taistelijaksi. Sen tähden pyydän: Älä lakkaa kasvattamasta ja nuhtelemasta ja opettamasta minua tekemään oikein. Valista mieleni, kunnes viet minut pelastuneena Kristuksen eteen. Kun istuimet pystytetään ja kirjat aukaistaan, kun Päivien Vanha istuutuu ja ihmiset tuomitaan, kun maa järkkyy ja kaikki vavisten pelkää, niin osoita silloin ihmisrakkautesi minulle ja päästä minut kadotuksesta rukoilemalla Kristusta!

7 Jumalaa inhottavat, turmelevat pahat henget ympäröivät näkymättömästi minua niin kuin mehiläiset vahaa, niin kuin petolinnut, niin kuin viekkaat ketut. Ja niin kuin verta janoavat lihansyöjälinnut ne lentelevät ympärilläni. Varjele minua, oi suojelija, niin kuin kotka varjelee poikasiansa! Anna minulle silmistäni vuolaina virtaavia kyyneleitä, jotka pesisivät minut kokonaan päästä jalkoihin asti, niin että pukeutuneena lunta valkeampaan katumuksen vaatteeseen pääsisin sisälle jumalalliseen häähuoneeseen ylistäen Sinua, puolustajaani! Vaikka sydämeni on Kristuksen temppeli, olen himoillani tehnyt siitä hengellisten sikojen olosijan, mutta Sinä, sieluni auttaja, vahvista minua, että puhdistaisin, suitsuttaisin, pirskottaisin sen rukousten ja puhtauden hajuaineilla ja mirhavoiteilla, niin että se taas olisi Kristuksen tuoksuva temppeli. Oi ohjaajani ja suojelijani, puolustajani ja pelastajani, Sinä toivottoman sieluni kaitsija, ole lähelläni rauhaisana ja ihanana, kun pasuunan peljättävä ääni kutsuu minut nousemaan maasta tuomiolle, ja poista pelkoni pelastuksen toivolla. Sinä joka synnytit laupeuden lähteen, armahda suuressa hyvyydessäsi minua ilmaiseksi. Minulla ei ole tuoda Sinulle mitään armon arvoista, sillä Sinä, armoitettu, et suinkaan kaipaa minun hyvyyksiäni, kun Sinussa sanoin selittämättömästi sikisi hyvyyden antaja ja maailman Vapahtaja. 9. veisu Kaikki ihmettelivät Jumalan sanomatonta alentumista, sillä omasta tahdostaan Korkein alensi itsensä, tuli lihaksi neitseellisestä kohdusta ja tuli ihmiseksi. Sen tähden me uskovaiset kaikkein pyhintä Jumalansynnyttäjää ylistämme. Kunpa näkisin Sinut, puolustajani ja suojelijani, kurjan sieluni oikealla puolella kirkkaana ja rauhaisana, kun henkeni raa'asti lähtee minusta, että silloin karkottaisit katkerat viholliset, jotka tavoittelevat minua vangikseen.

8 Oi pyhä enkeli, Jumalan jumalallisena palvelijana, Hänen jumalallisten käskyjensä toteuttajana Sinulla on suuri uskallus Hänen edessänsä. Sen tähden rukoile Häntä hartaasti minun puolestani, että Sinun kauttasi pelastuneena veisuin ylistäisin puolustustasi ja suojelustasi. Riennettyäni halki koko elämäni turhuudessa, olen lähellä loppuani ja rukoilen Sinua, suojelijaani: Tule puolustajakseni ja vastustamattomaksi puolestani taistelijaksi, kun kuljen läpi hirmuisen maailmanvaltiaan tulliasemien! Oi puolustajani, älä lakkaa muuttamasta mieleni harhailuja, vangittujen ajatusteni horjahduksia, saastaisten ja epäpuhtaitten aivoitusten huonoutta ja häpeällisyyttä hyviksi ajatuksiksi ja aivoituksiksi, jotka synnyttäisivät tulisen katumuksen. Oi ainosyntyinen, ylen hyvä Jeesus, voita laupeudellasi pahojen tekojeni määrättömyys ja paljous, kun aineeton palvelijasi Sinua pyytää, sillä Sinä ihmisiä rakastavana olet hänet minulle antanut lapsesta asti suojelijaksi. Sinuun, suojelijaani, kaitsijaani ja puolustajaani, minä Jumalan jälkeen panen koko pelastukseni toivon. Kanna puolestani esirukouksia Jumalalle ja ota kanssasi rukoilemaan ja auttamaan enkelten joukot! Oi Jumalan Äiti, korota hurskaitten sarvi ja kukista pakanain pauhu, varjele piirityksiltä laumasi, joka uskossa ylistää ja kunnioittaa ylen ylistettävää suurta nimeäsi. Tämä kanoni löytyy myös Internetistä osoitteesta: Liturgiset tekstit.

Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille

Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille Rukouskanoni Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille www.ortodoksi.net Rukouskanoni arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille Ylienkelien Mikaelin, Gabrielien, Rafaelin ja muiden ruumiittomien voimien

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

Pyhälle Nektariokselle

Pyhälle Nektariokselle Rukouskanoni Pyhälle Nektariokselle www.ortodoksi.net Rukouskanoni pyhälle Nektariokselle Pyhän Nektarios Eginalaisen muistopäivä on 9.11. 1. veisu 8. sävelmä Kuljettuaan veden yli kuin kuivaa maata ja

Lisätiedot

LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA. Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa

LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA. Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa 8.2.2007 LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net

Lisätiedot

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle.

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. ORTODOKSINEN RUKOUSHETKI 2014 Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. Taivaallinen kuningas, lohduttaja

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta:

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS Pappi (ks. ohjeet):

Lisätiedot

KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN

KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN Pappi: Kunnia olkoon sinulle, Jumala. (kolmesti) Lukija: 1. Basileios Suuren rukous Kiitän sinua, Herra, minun Jumalani, ettet ole hylännyt minua syntistä, vaan

Lisätiedot

Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008

Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Tuntien Sinut, voittoisa marttyyri, maineikas Akylina, / Pyhän Hengen

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto

Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Kuninkaallisesti Sinä, Basiliskos, / saavutit järkkymättömän valtakunnan

Lisätiedot

Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto

Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Kärsivällisenä kilvoituksen vaivoissa Sinä, puhdas

Lisätiedot

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten www.scriptural-truth.com Asarja rukous Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu {1:1} ja he kävelivät tulen keskellä ylistää

Lisätiedot

Huhtikuun 18. Pyhittäjäisämme Johannes, Gregorios Dekapolislaisen oppilaan muisto

Huhtikuun 18. Pyhittäjäisämme Johannes, Gregorios Dekapolislaisen oppilaan muisto Huhtikuun 18. Pyhittäjäisämme Johannes, Gregorios Dekapolislaisen oppilaan muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 6.säv. Jumalallisen pelon ohjaamana Sinä,

Lisätiedot

7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen

7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen 7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen www.ortodoksi.net Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen 40.

Lisätiedot

Joulukuun 16. Pyhän profeetta Haggain muisto

Joulukuun 16. Pyhän profeetta Haggain muisto Joulukuun 16. Pyhän profeetta Haggain muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Kirkas elämä ja vaellus teki Sinut, kunniakas, / jumalalliseksi asumukseksi

Lisätiedot

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Heinäkuun 6. Pyhittäjäisämme Sisoes Suuren muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Heinäkuun 6. Pyhittäjäisämme Sisoes Suuren muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä Heinäkuun 6. Pyhittäjäisämme Sisoes Suuren muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Kirkkaana kuin aurinko on koittanut Sinun juhlava muistosi, / oi

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ 30.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET RUKOUKSIA ERI TILAISUUKSISSA Sairaan puolesta Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA-

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA

Lisätiedot

Viidensadan keljarukoussääntö

Viidensadan keljarukoussääntö Viidensadan keljarukoussääntö www.ortodoksi.net Optinan luostarin Viidensadan keljarukoussääntö Rukoussäännön nimi tulee siitä, että se on kehitetty Optinan luostarissa ja siihen kuuluu muiden tekstien

Lisätiedot

Toukokuun 1. Pyhän profeetta Jeremian muisto

Toukokuun 1. Pyhän profeetta Jeremian muisto Toukokuun 1. Pyhän profeetta Jeremian muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Pyhän avuksihuutostikiirat, 8.säv. Herra, Sinä tunsit kunniakkaan Jeremiaan jo ennen hänen muovaamistaan

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Kesäkuun 3. Pyhän marttyyri Lukillianoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Kesäkuun 3. Pyhän marttyyri Lukillianoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä Kesäkuun 3. Pyhän marttyyri Lukillianoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Kateuden kalvamat Herran surmaajien lapset kavalsivat Sinut, oi

Lisätiedot

Triodion. 4. viikko Lauantai

Triodion. 4. viikko Lauantai Triodion 4. viikko Lauantai Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.3.2014 NELJÄNNEN VIIKON LAUANTAI AAMUPALVELUS Heksapsalmin jälkeen Halleluja, 2. säv. Liitelauselmat: Yöstä lähtien henkeni etsii Sinua, Jumala,

Lisätiedot

Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto

Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. (Täydelliset tekstit Juhlaminea

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Helmikuun 20. Pyhien joukkoon luetun isämme, Katanen piispa Leon muisto

Helmikuun 20. Pyhien joukkoon luetun isämme, Katanen piispa Leon muisto Helmikuun 20. Pyhien joukkoon luetun isämme, Katanen piispa Leon muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Jumalassa viisas, autuas Leo, / Sinä yhdistyit

Lisätiedot

Minea. Elokuun 28. Pyhittäjäisämme Mooses Etiopialaisen muisto. Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla

Minea. Elokuun 28. Pyhittäjäisämme Mooses Etiopialaisen muisto. Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla Minea Elokuun 28 Pyhittäjäisämme Mooses Etiopialaisen muisto Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4.2013 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Maineikas Mooses jätti ymmärtäväisesti maailman

Lisätiedot

Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto

Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiiroina 3 juhlan ja 3 apostolien stikiiraa. Apostolien stikiirat,

Lisätiedot

Helmikuu. Jumalansynnyttäjän stikiiroita ja katismatropareita sekä kärsimysstikiiroita ja -tropareita jumalansynnyttäjälle

Helmikuu. Jumalansynnyttäjän stikiiroita ja katismatropareita sekä kärsimysstikiiroita ja -tropareita jumalansynnyttäjälle Helmikuu Jumalansynnyttäjän stikiiroita ja katismatropareita sekä kärsimysstikiiroita ja -tropareita jumalansynnyttäjälle 1 Typikon Näitä lauletaan päivän pyhän stikiiroiden jälkeen Temppeliintuomisen

Lisätiedot

Heinäkuun 22. Muistelemme pyhää apostolien vertaista Maria Magdalenaa. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Heinäkuun 22. Muistelemme pyhää apostolien vertaista Maria Magdalenaa. Julkaistu Ortodoksi.netissä Heinäkuun 22. Muistelemme pyhää apostolien vertaista Maria Magdalenaa Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Jumalankantaja Maria, / Sinä toit mirhaa hautaan

Lisätiedot

Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto

Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Jumalassa viisas Helladios, / omalla verelläsi

Lisätiedot

Triodion. 6. viikko Lasaruksen lauantai

Triodion. 6. viikko Lasaruksen lauantai Triodion 6. viikko Lasaruksen lauantai Julkaistu Ortodoksi.netissä 6.4.2014 KUUDENNEN VIIKON LAUANTAI LASARUKSEN LAUANTAI AAMUPALVELUS Heksapsalmin ja suuren ektenian jälkeen, 1. säv.: Herra on Jumala,

Lisätiedot

Huhtikuun 9. Pyhän marttyyri Evpsihios Kesarealaisen muisto

Huhtikuun 9. Pyhän marttyyri Evpsihios Kesarealaisen muisto Huhtikuun 9. Pyhän marttyyri Evpsihios Kesarealaisen muisto 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Viisas Evpsihios täytti miekalla haavoitettuna suurella häpeällä korskeudessaan ylvästelevän

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Loisto yllättää Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Matt. 17:1-3 1 Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.

Lisätiedot

Triodion. 3. viikko Lauantai

Triodion. 3. viikko Lauantai Triodion 3. viikko Lauantai Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.3.2014 KOLMANNEN VIIKON LAUANTAI AAMUPALVELUS Heksapsalmin jälkeen Halleluja, 2. säv. Liitelauselmat: Yöstä lähtien henkeni etsii Sinua, Jumala,

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

PSALMI 22 X 2 ETTÄ HERRA TÄMÄN TEHNYT ON (ETTÄ SE TÄYTETTY ON.)

PSALMI 22 X 2 ETTÄ HERRA TÄMÄN TEHNYT ON (ETTÄ SE TÄYTETTY ON.) JUMALANI, JUMALANI, MIKSI MINUT HYLKÄSIT, MIKSI OLET KAUKANA, ET AUTA MINUA, ETKÄ KUULE VALITUKSENI SANOJA? JUMALANI, JUMALANI HUUDAN PÄIVÄLLÄ YÖLLÄKÄÄN EN VAIKENE, MUTTA VASTAA ET, MUTTA VASTAAT ET. KUITENKIN

Lisätiedot

Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto

Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 3.säv. Altistaen mielesi jumalalliselle valistukselle

Lisätiedot

SYYSKUUN 19. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhien marttyyrien Trofimoksen, Sabbatioksen ja Dorymedonin muisto.

SYYSKUUN 19. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhien marttyyrien Trofimoksen, Sabbatioksen ja Dorymedonin muisto. SYYSKUUN 19 Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015 Pyhien marttyyrien Trofimoksen, Sabbatioksen ja Dorymedonin muisto. EHTOOPALVELUS Avuksihuutostikiirat, juhlan stikiirat, 8. säv. Oi suurta ihmettä!

Lisätiedot

ABRAM JA LOOT. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Katso kartta tekstissä

ABRAM JA LOOT. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Katso kartta tekstissä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ABRAM JA LOOT Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Katso kartta tekstissä b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

Toukokuun 24. Pyhittäjäisämme Simeonin Ihmeelliseltä vuorelta muisto

Toukokuun 24. Pyhittäjäisämme Simeonin Ihmeelliseltä vuorelta muisto Toukokuun 24. Pyhittäjäisämme Simeonin Ihmeelliseltä vuorelta muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Autuas pyhittäjä Simeon, / näkemisellä ja toiminnalla

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

EHTOOPALVELUS SEMINAARILLA KIINTEÄT TEKSTIT

EHTOOPALVELUS SEMINAARILLA KIINTEÄT TEKSTIT EHTOOPALVELUS SEMINAARILLA KIINTEÄT TEKSTIT Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Lukija: Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme, kunnia sinulle.

Lisätiedot

Eläväksitekevän Ristin. kanoni

Eläväksitekevän Ristin. kanoni Eläväksitekevän Ristin kanoni Tekijä: Konstantinos Daponte www.ortodoksi.net Eläväksitekevän Ristin kanoni Tekijä Konstantinos Daponte 1. veisu 4. sävelmä : Minä avaan nyt suuni ja se täytetään Pyhällä

Lisätiedot

Minea. Elokuun 3. Muistelemme pyhittäjäisiämme Isaakiosta (tai Isakiosta), Dalmatosta ja Faustosta. Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4.

Minea. Elokuun 3. Muistelemme pyhittäjäisiämme Isaakiosta (tai Isakiosta), Dalmatosta ja Faustosta. Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4. Minea Elokuun 3 Muistelemme pyhittäjäisiämme Isaakiosta (tai Isakiosta), Dalmatosta ja Faustosta Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4.2013 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Tullen ruumiittomien

Lisätiedot

Heinäkuun 3. Pyhän marttyyri Hyakinthoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Heinäkuun 3. Pyhän marttyyri Hyakinthoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä Heinäkuun 3. Pyhän marttyyri Hyakinthoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Hengen kuultava kirkkaus osoitti Sinut Kristuksen valtakunnan kuultavaksi

Lisätiedot

3. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008

3. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 3. Sävelmä Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 SISÄLLYSLUETTELO SUNNUNTAI ILTA... 1 EHTOOPALVELUS... 1 MAANANTAIAAMU... 2 AAMUPALVELUS... 2 LITURGIA...13 MAANANTAI ILTA...14 EHTOOPALVELUS...14

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

8. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008

8. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 8. Sävelmä Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 SISÄLLYSLUETTELO SUNNUNTAI ILTA... 1 EHTOOPALVELUS... 1 MAANANTAIAAMU... 2 AAMUPALVELUS... 2 LITURGIA...13 MAANANTAI ILTA...14 EHTOOPALVELUS...14

Lisätiedot

Huhtikuun 10. Pyhien marttyyrien Terentioksen, Pompeioksen, Maksimoksen, Makarioksen, Afrikanoksen ja heidän seuralaisiensa muisto

Huhtikuun 10. Pyhien marttyyrien Terentioksen, Pompeioksen, Maksimoksen, Makarioksen, Afrikanoksen ja heidän seuralaisiensa muisto Huhtikuun 10. Pyhien marttyyrien Terentioksen, Pompeioksen, Maksimoksen, Makarioksen, Afrikanoksen ja heidän seuralaisiensa muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat,

Lisätiedot

Lokakuun 4. Pyhien joukkoon luetun isämme Hierotheoksen, Ateenan piispan muisto

Lokakuun 4. Pyhien joukkoon luetun isämme Hierotheoksen, Ateenan piispan muisto Lokakuun 4. Pyhien joukkoon luetun isämme Hierotheoksen, Ateenan piispan muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Kristuksen valoisa ja jumalallinen

Lisätiedot

LASKIAISVIIKKO. MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala on Herra + pyhän tropari (Minea) jne.

LASKIAISVIIKKO. MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala on Herra + pyhän tropari (Minea) jne. LASKIAISVIIKKO SUNNUNTAIN EHTOOPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän ehtoopalveluksessa. Kunnia... Minea (jos on) MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala

Lisätiedot

ENKELI ILMESTYY SAKARIAALLE

ENKELI ILMESTYY SAKARIAALLE Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ENKELI ILMESTYY SAKARIAALLE Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jerusalemissa, temppelissä b) Ajallinen

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Toukokuun 31. Pyhän marttyyri Hermeiaksen muisto

Toukokuun 31. Pyhän marttyyri Hermeiaksen muisto Toukokuun 31. Pyhän marttyyri Hermeiaksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Sinua heikkoudessasi vahvistaneen vastustamaton armo / osoitti

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Heinäkuun 14. Muistelemme pyhää apostoli Akylasta (=Aquilaa), yhtä seitsemästäkymmenestä

Heinäkuun 14. Muistelemme pyhää apostoli Akylasta (=Aquilaa), yhtä seitsemästäkymmenestä Heinäkuun 14. Muistelemme pyhää apostoli Akylasta (=Aquilaa), yhtä seitsemästäkymmenestä Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Suuri Paavali, maailman

Lisätiedot

Toukokuun 6. Pyhän ja vanhurskaan Jobin muisto.

Toukokuun 6. Pyhän ja vanhurskaan Jobin muisto. Toukokuun 6. Pyhän ja vanhurskaan Jobin muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Sinä, ylen hyvä, / annoit kärsivällisyyden ja miehuullisuuden esikuvaksi

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Helmikuun 26. Pyhän Porfyrioksen, Gazan piispan, muisto

Helmikuun 26. Pyhän Porfyrioksen, Gazan piispan, muisto Helmikuun 26. Pyhän Porfyrioksen, Gazan piispan, muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Kyynelvirroin Sinä, autuas Porfyrios, / puhdistit sielun

Lisätiedot

Pyhittäjäisämme ja ihmeidentekijän Titoksen muisto

Pyhittäjäisämme ja ihmeidentekijän Titoksen muisto Huhtikuun 2. Pyhittäjäisämme ja ihmeidentekijän Titoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Jumalassa viisas isämme Titos, / Sinä kannoit ristiä

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Kaldean maassa (eli Babyloniassa) Kebar-joen varrella. b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Ensimmäinen oksa - nimi.

Ensimmäinen oksa - nimi. Kirkon lapsityönohjaajien ja lapsityön teologien neuvottelupäivät. Torstai 11.4.2013. PIENI PYHIINVAELLUS Laajavuoren luonnossa Kuljetaan kuiskaten. Hengitetään rukoillen. Kuljetaan pareittain ja pysähdytään

Lisätiedot

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa Kasteesta ja siihen valmistautumisesta ks. Lapsen kasteen kaava (1. A). Kun kaste toimitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa (messu, sanajumalanpalvelus, viikkomessu,

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Mikä neuvoksi, kun tällaiset kysymykset meitä askarruttavat ja saartavat?

Mikä neuvoksi, kun tällaiset kysymykset meitä askarruttavat ja saartavat? Kuuleeko kukaan? Tämän päivän aihe: Kuuleeko kukaan, on asetettu kysymyksen muotoon. Monesti me ihmiset saatamme epäillä, kun elämäämme tulee yhtä ja toista vastoinkäymistä, että nouseeko tämä rukoukseni

Lisätiedot

3/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset Pyhän Kasteen edellä

3/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset Pyhän Kasteen edellä 3/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset Pyhän Kasteen edellä www.ortodoksi.net Euhologion / Kaste Rukoukset Pyhän Kasteen edellä Kun kaikki valmistavat toimenpiteet on suoritettu, kastettava lapsi riisutaan

Lisätiedot

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja: Maahan kätkeminen Kaavaa voidaan käyttää uurnaa tai tuhkaa maahan kätkettäessä tai kun vainaja lasketaan hautaan toisella paikkakunnalla varsinaisen hautaan siunaamisen jo tapahduttua. Rukoushetken johtaa

Lisätiedot

YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT

YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ YLISTYSVEISUT

Lisätiedot

Tammikuun 30. Pyhän pappismarttyyrin, Rooman paavi Hippolytoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Tammikuun 30. Pyhän pappismarttyyrin, Rooman paavi Hippolytoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä Tammikuun 30. Pyhän pappismarttyyrin, Rooman paavi Hippolytoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.1.2007 Hänen palveluksensa veisataan ehtoojälkeisessä palveluksessa. Ehtoo ja aamupalveluksessa lauletaan

Lisätiedot

Helmikuun 24. Pyhän profeetan, edelläkävijän ja kastajan Johanneksen pään löytämisen muisto

Helmikuun 24. Pyhän profeetan, edelläkävijän ja kastajan Johanneksen pään löytämisen muisto Helmikuun 24. Pyhän profeetan, edelläkävijän ja kastajan Johanneksen pään löytämisen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Typikon I 1. Jos juhla osuu muulle päiväksi kuin sunnuntaiksi, tuhlaajapojan

Lisätiedot

Toukokuun 25. Edelläkävijän kunniallisen pään kolmannen löytämisen muisto

Toukokuun 25. Edelläkävijän kunniallisen pään kolmannen löytämisen muisto Toukokuun 25. Edelläkävijän kunniallisen pään kolmannen löytämisen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Typikon I 1. Jos muisto osuu keskijuhlan päätöspäiväksi, niin ehtoopalveluksessa laulamme

Lisätiedot

SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS

SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän... Tulkaa kumartukaamme... ja psalmi 103

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Maallikon hautaus Täysi kaava

Maallikon hautaus Täysi kaava Maallikon hautaus Täysi kaava 1 Maallikon hautaus Täysi kaava Kun joku ortodoksisista kristityistä kuolee., niin kutsuvat hänen sukulaisensa papin, joka tultuaan huoneeseen, jossa vainajan maalliset jäännökset

Lisätiedot

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA Kaikille muille sydämenlyönnit ovat rummutus kohti hautaa, mutta me elämme elämää

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Huhtikuun 30. Pyhän apostoli Jaakobin, Johannes Teologin veljen, muisto

Huhtikuun 30. Pyhän apostoli Jaakobin, Johannes Teologin veljen, muisto Huhtikuun 30. Pyhän apostoli Jaakobin, Johannes Teologin veljen, muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Autuas Jumalan näkijä Jaakob, kuultuasi Sanan

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN

JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN Päivitetty 21.12.2014 JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN EHTOOPALVELUS perjantai- iltana P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

JOHANNES KASTAJAN SYNTYMÄ

JOHANNES KASTAJAN SYNTYMÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JOHANNES KASTAJAN SYNTYMÄ Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jossakin Juudean vuoristokaupungissa,

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397.

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397. Läheisen kuoltua Rukoushetki läheisen kuoltua (saattohartaus) vietetään omaisten pyynnöstä. Se pidetään potilashuoneessa, sairaalan kappelissa tai kodissa. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä

Lisätiedot

Triodion. 5. viikko Pyhittäjä-äiti Maria Egyptiläisen sunnuntai

Triodion. 5. viikko Pyhittäjä-äiti Maria Egyptiläisen sunnuntai Triodion 5. viikko Pyhittäjä-äiti Maria Egyptiläisen sunnuntai Julkaistu Ortodoksi.netissä 31.3.2014 Suuren paaston 5. sunnuntai: Maria Egyptiläisen sunnuntai PAASTON VIIDES SUNNUNTAI PYHITTÄJÄ-ÄITIMME

Lisätiedot

JEESUKSEN RUKOUS. rukouspalvelus. aamu- ja iltapalveluksena. luostareissa, seurakuntien pienryhmissä ja yksityisissä rukouskammioissa

JEESUKSEN RUKOUS. rukouspalvelus. aamu- ja iltapalveluksena. luostareissa, seurakuntien pienryhmissä ja yksityisissä rukouskammioissa JEESUKSEN RUKOUS rukouspalvelus aamu- ja iltapalveluksena luostareissa, seurakuntien pienryhmissä ja yksityisissä rukouskammioissa käytettäväksi www.ortodoksi.net Jeesuksen rukous aamu- ja iltapalveluksena

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

7. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008

7. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 7. Sävelmä Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 SISÄLLYSLUETTELO SUNNUNTAI ILTA... 1 EHTOOPALVELUS... 1 MAANANTAIAAMU... 2 AAMUPALVELUS... 2 LITURGIA...12 MAANANTAI ILTA...13 EHTOOPALVELUS...13

Lisätiedot

1. KAPITTEL 2. KAPITTEL

1. KAPITTEL 2. KAPITTEL 1. KAPITTEL Joka alusta oli, jonka me kuulimme, jonka me silmillämme näimme, jota me katselleet olemme, ja meidän kätemme pidelleet ovat elämän sanasta, 2 (Ja elämä on ilmestynyt, ja me olemme nähneet,

Lisätiedot

Huhtikuun 12. Pyhien joukkoon luetun isämme, Parionin piispa Basileioksen muisto

Huhtikuun 12. Pyhien joukkoon luetun isämme, Parionin piispa Basileioksen muisto Huhtikuun 12. Pyhien joukkoon luetun isämme, Parionin piispa Basileioksen muisto 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Autuas Basileios, aurinkoa kirkkaampi muistosi on koittanut uskovaisille

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Joulukuun 2. Pyhän profeetta Habakukin muisto

Joulukuun 2. Pyhän profeetta Habakukin muisto Joulukuun 2. Pyhän profeetta Habakukin muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Saatuaan Hengen säteen ihmeellinen Habakuk / tuli kokonaan jumalalliseksi.

Lisätiedot

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat RUKOUHETKI EURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖTÄ POITETTAEA 1. Alkuvirsi Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 38: 1-3, 176: 1-3, 181: 1-3, 194, 317. Virren sijasta voi olla muuta musiikkia. 2. Johdanto Alkusiunaus

Lisätiedot

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä Kristinusko (AR) Kristinuskon historia Kristinuskon syntymä Juutalaisuudessa oli kauan jo odotettu, että maan päälle syntyy Messias, joka pelastaa maailman. Neitsyt Maria synnytti pojan Jeesus Nasaretilaisen,

Lisätiedot