Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3"

Transkriptio

1 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 1 Kokouskutsu 1/2008 Kokousaika kello Kokouspaikka Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 3 3 Asioiden käsittelyjärjestys 4 4 Yhtymävaltuuston kokouksessa tehtyjen päätösten täytäntöönpano 4 5 Perusterveydenhuollon uudelleen organisoituminen osana Hämeenlinnan seudun kuntarakenteen uudistusta 5 6 Vuoden 2008 talousarvion käyttösuunnitelma 6 7 Oman henkilökunnan ja ulkopuolisten ruokailu kuntayhtymän ruokalassa 7 8 Taksat 8 9 Avoterveydenhuolto-osaston nimikemuutokset ja täyttölupa 8 10 Hoidollisten tukipalvelujen viran lakkauttaminen ja toimen perustaminen 9 11 Kuntayhtymien omaisuusselvitys 9 12 Luottotappiot vuosilta Lammi-Tuuloksen terveyskeskuksen ylilääkärin tehtävät Kuntayhtymän purkaminen ja loppuselvitys Toiminnan ja talouden toteutuma 1 12 /

2 2 16 Kaurialan terveysaseman toiminnan siirtäminen pääterveysasemalle Janakkalan terveyskeskuksen osuus sairaankuljetuksen kustannuksista Hattulan terveyspalvelujen ulkoistaminen Anomus Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän EVO-rahastolle Yhtymähallituksen tiedoksi merkittävät asiat Virkamiesten päätökset Edustajan valitseminen TyöSyke Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen 26

3 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 3 Esityslista - Pöytäkirja nro 1/2008 Aika klo Paikka Saapuvilla Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros Yhtymähallituksen puheenjohtaja Maija Oksanen, jäsenet Sylvi Vuorinen, Anna-Kaisa Häppölä, Matti Hämäläinen, Kari Ventola, Heikki Koskela, Eeva Iso-Sipilä ja Jarmo Vainio (Katriina Laaksosen varajäsen) Lisäksi olivat läsnä yhtymävaltuuston puheenjohtaja Maire Rissanen, yhtymävaltuuston I varapuheenjohtaja Raija Niemi, johtava ylilääkäri Marina Erhola ja hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen Poissa Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Katriina Laaksonen Maija Oksanen Rauno Lehtonen 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen HTJ Yhtymähallitus toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Päätös: Yhtymähallitus totesi yksimielisesti kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Yhtymähallituksen pöytäkirjat vuonna 2008 tarkastetaan kokouksen jälkeisenä perjantaina kuntayhtymän kirjaamossa klo Pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua yhtymähallituksen jäsentä. HTJ Yhtymähallitus valitsee kaksi jäsentään suorittamaan pöytäkirjan tarkastuksen. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin yksimielisesti Heikki Koskela ja Jarmo Vainio.

4 3 Asioiden käsittelyjärjestys 4 HTJ Asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä. Päätös: Yhtymähallitus päätti yksimielisesti ottaa käsittelyyn seuraavan pykälän 23 Edustajan valitseminen TyöSyke Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen Lisäksi yhtymähallitus päätti yksimielisesti, että :t 11 ja 14 käsitellään yhtä aikaa ja 5 käsitellään, kun Päivi Heinonen saapuu paikalle. 4 Yhtymävaltuuston kokouksessa tehtyjen päätösten täytäntöönpano Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) HTJ Yhtymähallitus päättää 1. kuntalain 56 :n nojalla todeta, että yhtymävaltuuston pidetyssä kokouksessa tehdyt päätökset (liite nro 1 a) ovat syntyneet lain mukaisessa järjestyksessä ja että ne ovat laillisia ja täytäntöönpanokelpoisia. 2. panna yhtymävaltuuston päätökset kuntalain 98 :n nojalla täytäntöön Yhtymähallitus päättää tarkistaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän jälkeen käsiteltiin 6.

5 5 Perusterveydenhuollon uudelleen organisoituminen osana Hämeenlinnan seudun kuntarakenteen uudistusta 5 Valmistelija: johtava ylilääkäri Marina Erhola, puh. (03) Perusterveydenhuollon toimintaympäristössä tapahtuu suuria muutoksia lähitulevaisuudessa. Työvoiman saatavuus julkisissa palveluissa vaikeutuu edelleen, samaan aikaan kun vanhusten määrä ja siitä aiheutuva palvelutarve kasvaa. Lisäksi väestön terveysriskit kuten ylipaino ja päihteiden käyttö ovat selvästi lisääntyneet. Toisaalta yksityisten palvelujen tarjonta ja kysyntä on kasvanut ja yhä suurempi osa työikäisistä asiakkaista hoidetaan työterveyshuollon kautta. Hallinnollisesti perusterveydenhuollon järjestämiseen vaikuttavat alue- ja kuntarakenteiden muutokset sekä julkisten palveluiden kasvavat tehokkuusvaatimukset. Lisäksi kansaterveyslain ja erikoissairaanhoitolain yhtenäistämisvalmistelu on käynnissä Sosiaali- ja terveysministeriössä, ja siihen liittyvät linjaukset selvinnevät vuoden 2008 aikana. Hämeenlinnan seudulla toimintaympäristön muutokset näkyvät mm. kuuden kunnan liittymisenä yhteen alkaen ja tähän liittyvissä päätöksissä purkaa seudun kaksi perusterveydenhuollon kuntayhtymää. Uutena hallinnollisena mallina on päätetty siirtyä isäntäkuntamalliin, johon myös muiden seudun kuntien on mahdollista tulla yhteistoiminta-alueen kautta mukaan. Toiminnallisesti siirtyminen osaksi Hämeenlinnan kaupunkia ja sen uudistuvaa organisaatiota on perusterveydenhuollolle suuri muutos. Yhdistymissopimuksen mukaisesti uudistuva Hämeenlinna toimii organisatorisesti elämänkaari ja tilaaja-tuottaja-toimintatapojen pohjalta ja perusterveydenhuollosta muodostetaan liikelaitos tai nettobudjettiyksikkö. Uuden toimintamallin muodostamisen yhteydessä selvitetään rajat ja toimintatavat suhteessa sosiaalipalveluihin ja erikoissairaanhoitoon sekä muihin julkisiin palveluihin. Palvelujen uudelleenjärjestely aloitetaan kahden perusterveyden huollon kuntayhtymän purkamisella ja uuden tuottajaorganisaation muodostamisella. Samanaikaisesti käynnistetään palvelujen tilaajan organisointi. Palvelun tilaajan ja tuottajan välisten suhteiden tarkastelu vaatii erityistä huolellisuutta, koska tilanne muuttuu nykyiseen nähden merkittävästi. Uusi kunta hankkeen muutossihteeristö on ollut tiiviissä yhteistyössä kuntayhtymän edustajien kanssa ja perusterveydenhuollon muutoksen toimeenpanosuunnitelma käsitellään PATU hankkeen ohjausryhmän kokouksessa

6 6 Suunnittelun tässä vaiheessa muutokselle on hahmoteltu seuraavia tavoitteita: Yleistavoite Uuden Hämeenlinnan perusterveydenhuolto on toimintavarma ja joustava väestön terveyttä ylläpitävä ja edistävä toimija. Prosessin kohdennetut tavoitteet I II III Nykyisten kuntayhtymien purkaminen toteutetaan hallitusti. Uudella perusterveydenhuollon liikelaitoksella (tai nettoyksiköllä) on hyvät toimintaedellytykset sekä selkeä hallinnon ja johtamisen rakenne. Uudella organisaatiolla on riittävät strategiset kumppanuudet alueellisten ja kansallisten toimijoiden kanssa. Suunnittelupäällikkö Päivi Heinonen esittelee yhtymähallituksen kokouksessa tarkemmin alustavaa aikataulutusta sekä valmistelutyöryhmien kokoonpanoa. JYL Yhtymähallitus keskustelee asiasta tarkemmin kokouksessa ja hyväksynee omalta osaltaan alustavan suunnitelman. Päätös: Suunnittelupäällikkö Päivi Heinonen oli paikalla kertomassa uuden kunnan nykyvaiheita yhtymähallituksen jäsenille. Yhtymähallitus keskusteli Päivi Heinosen esityksen jälkeen asiasta. Lisäksi yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti omalta osaltaan alustavan suunnitelman ja liitteessä nro 1 b olevat yleistavoitteet ja prosessin kohdennetut tavoitteet. Tämän jälkeen käsiteltiin Vuoden 2008 talousarvion käyttösuunnitelma Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) Yhtymävaltuusto hyväksyi kuntayhtymän taloussuunnitelman vuosille ja talousarvion vuodelle 2008 kokouksessaan Yhtymähallitus saattaa sen edelleen täytäntöönpanoohjein noudatettavaksi kuntayhtymän palveluosastoissa ja palveluyksiköissä.

7 7 Käyttösuunnitelmalla yhtymähallitus tarkentaa ja kohdentaa yhtymävaltuuston hyväksymää talousarviota vuodelle kuntayhtymän palveluosastoille ja palveluyksiköille. Käyttötalousosassa jaetaan menomäärärahat ja tuloarviot palveluyksiköille (käyttötalousosa) ja kohteille (investointiosa) osamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi. Yhtymähallitukseen nähden on sitovuustasona palveluyksiköiden toimintatuotot ja toimintamenot yhteensä. Kuntayhtymän hallintosäännön 47 :n mukaan yhtymähallitus hyväksyy talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat. Yhtymähallitus voi siirtää käyttösuunnitelman hyväksymiseen liittyvää toimivaltaa edelleen alaisilleen viranhaltijoille. Käyttösuunnitelmassa vuonna 2008 vahvistetaan vuoden 2008 palveluosastojen sekä eri toimintojen vastuuhenkilöt. Lisäksi käyttösuunnitelmassa vahvistetaan vuoden 2008 käyttötalouden laskujen hyväksyjät kuntayhtymän palveluosastoihin ja yksiköihin. Pöytäkirjanote yhtymävaltuuston päätöksestä (36 ) koskien kuntayhtymän taloussuunnitelmaa vuosille sekä talousarviota vuodelle 2008 esitetään yhtymähallitukselle liitteessä nro 2. Yhtymähallitukselle lähetetään oheisessa liitteessä 2 vuoden 2008 talousarvion käyttösuunnitelma. TJ Yhtymähallitus päättää hyväksyä liitteen 2 mukaisen vuoden 2008 talousarvion käyttösuunnitelman. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 7 Oman henkilökunnan ja ulkopuolisten ruokailu kuntayhtymän ruokalassa Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän henkilökunnan ruokailun hoitaa Linnan Ateria. Linnan Ateria perii tällä hetkellä henkilökuntaruokailusta keittolounaasta 4,75 euroa (alv 22 %) ja lounaasta 6,70 euroa (alv 22 %). Ruokalassa käy myös ulkopuolisia henkilöitä, jotka ovat kuntayhtymän palveluksessa, mutta heillä on eri työnantaja. Vuonna 2007 henkilökunnalta perittävät hinnat ovat olleet keittolounas 3,60 /ateria ja lounas 5,00 /ateria sekä ulkopuolisilta perittävä hinta keittolounas 4,50 /ateria ja lounas 6,50 /ateria.

8 HTJ Yhtymähallitus päättää, että 8 1) henkilökunnalta peritään alkaen keittolounaasta 3,60 /ateria ja lounaasta 5,00 /ateria 2) ulkopuolisten ateriasta peritään keittolounaasta 4,75 /ateria ja lounaasta 6,70 /ateria Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 8 Taksat Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) Työsyke Oy on aloittanut toimintansa alusta. TyöSyke Oy hoitaa Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän henkilökunnan työterveydenhuollon. TyöSyke Oy on halukas ostamaan palveluja kuntayhtymältä. Avoterveydenhuolto on ilmoittanut halukkuutensa myydä palveluja TyöSyke Oy:lle. Kysymykseen tulevat seuraavat palvelut: hinta Gastroskopia Kolonoskopia Rasitusergonometria 250 euroa 360 euroa 250 euroa HTJ Yhtymähallitus päättää myydä TyöSyke Oy:lle ko. palveluja edellä esitetyin hinnoin. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 9 Avoterveydenhuolto-osaston nimikemuutokset ja täyttölupa Valmistelija: ylihoitaja Tuovi Sohlberg, p. (03) Hallintosäännön 5 :n 2. kohdan mukaan ratkaisuvalta virkasuhteen muuttamisesta vastaavaksi työsopimussuhteeksi kuuluu yhtymähallituksen tehtäviin.

9 Lakkautettava virka Uusi toimi Alkaen 9 Terveydenhoitajan Terveydenhoitajan virka ( ) toimi ( ) Terveyskeskusavustajan Terveyskeskusavustajan virka ( ) toimi ( ) Terveydenhoitajan virka tulee avoimeksi viranhaltijan irtisanoutumisen myötä hänen siirtyessä vanhuseläkkeelle alkaen. Terveyskeskusavustajan virka tulee avoimeksi viranhaltijan irtisanoutumisen myötä hänen siirtyessä vanhuseläkkeelle alkaen. HTJ Yhtymähallitus päättää hyväksyä virkojen lakkauttamiset ja toimien perustamiset edellä esitetyn mukaisesti. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 10 Hoidollisten tukipalvelujen viran lakkauttaminen ja toimen perustaminen Valmistelija: johtava ylihoitaja Marjatta Laukkanen, p. (03) Hallintosäännön 5 :n 2. kohdan mukaan ratkaisuvalta virkasuhteen muuttamisesta vastaavaksi työsopimussuhteeksi kuuluu yhtymähallituksen tehtäviin. Lakkautettava virka Uusi toimi Alkaen Toimistosihteeri Toimistosihteerin virka ( ) toimi ( ) HTJ Yhtymähallitus päättää lakkauttaa toimistosihteerin viran ja perustaa toimistosihteerin toimen alkaen ja myöntää ko. toimelle täyttöluvan. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 11 Kuntayhtymien omaisuusselvitys Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, p. (03) ja vs. talouspäällikkö Reima Pietilä, p. (03)

10 10 Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä ja Lammin-Tuuloksen kansanterveystyön kuntayhtymä purkautuvat vuoden 2009 alussa. Tällöin muodostetaan alueelle uusi alueellinen terveydenhuollon organisaatio, jossa nykyisten kuntayhtymien organisaatiot yhdistetään. Yhtenä uutta organisaatiota valmistelevana toimenpiteenä täytyy purkautuvien kuntayhtymien omaisuuksista tehdä selvitys vuoden 2008 aikana, jotta uuden organisaation koko omaisuus on selvillä vuoden 2009 alkaessa. Omaisuuden tarkka selvittäminen vaatii asiantuntemusta, joten asiantuntija-avun käyttäminen omaisuusselvityksessä on perusteltua. Kummankin kuntayhtymän tilintarkastus on kilpailutettu ja sen hoitaa tällä hetkellä Oy Audiator Ab. Täten ei tarvitse asiaa kilpailuttaa, vaan ostetaan asiatuntijapalveluja Oy Audiator Ab:ltä. Pyydetään yhdessä Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän ja Lammin-Tuuloksen kansanterveystyön kuntayhtymän kanssa Oy Audiator Ab:ltä tarjous omaisuusselvityksen tekemisestä. HTJ Hallitus päättää, 1) että teetetään yhdessä kummastakin kuntayhtymästä omaisuusselvitys. 2) pyydetään tarjous omaisuusselvityksen tekemisestä Oy Audiator Ab:ltä. Päätös: Yhtymähallitus päätti yksimielisesti 1) teettää yhdessä kummastakin kuntayhtymästä omaisuusselvityksen, joka sisältää mm. taloudelliset vastuut, varallisuusselvityksen ja velat. 2) pyytää tarjouksen omaisuusselvityksen tekemisestä Oy Audiator Ab:ltä. 12 Luottotappiot vuosilta Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) Hämeenlinnan seudun kasanterveystyön kuntayhtymälle on syntynyt tulojäämiä, jotka ovat olleet perinnässä Intrum Justitian kautta. Näistä perintätoimista huolimatta on jäänyt seuraavilta vuosilta tulojäämiä saamatta: Vuonna ,13 euroa Vuosilta ,16 euroa Yhteensä ,29 euroa

11 11 HTJ Yhtymähallitus päättää kirjata saamatta jääneet tulojäämät luottotappioksi vuosilta yhteensä ,29 euroa ja poistaa ne samalla reskontrasta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 13 Lammi-Tuuloksen terveyskeskuksen ylilääkärin tehtävät Yhtymähallitus Valmistelija: johtava ylilääkäri Marina Erhola, puh. (03) Lammin ja Tuuloksen kunnanjohtajat Aarre Järvinen ja Helena Hirviniemi sekä ylilääkäri Risto Raivio ja Lammin-Tuuloksen kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Tapio Mäki-Maukola ovat lähestyneet HSKTTK:ytä kirjeitse pyytäen tarjousta ja työsuunnitelmaa Lammi-Tuuloksen tk:n ylilääkärin tehtävien hoitamisesta ajanjaksolla (liite 4). Hämeenlinnan seutukunnan PATU-hankkeen tämänhetkinen valmistelu perusterveydenhuollon järjestäytymisen osalta on vielä kesken. Tällä hetkellä seudun kuntien kesken vallitsee yhteinen tahtotila seudullisen perusterveydenhuollon mallin jatkokehittämisestä. Tuuloksen kunta on mukana Hämeenlinnan suurkuntaselvityksessä. Lammi-Tuuloksen terveyskeskuksen ylilääkärin tehtävien hoito HSKTTKY:stä olisi rationaalinen ratkaisu, joka huomioisi jo tulevaisuuden yhteisen palvelutuotannon. JYL 1) Yhtymähallitus vastaa Lammi-Tuuloksen aloitteeseen, että ehdotettu ratkaisu on tässä tilanteessa järkevä ja looginen. HSKTTKY on hyvin halukas etsimään ratkaisua esitettyyn kysymykseen. 2) Yhtymähallitus valtuuttaa johtava ylilääkärin ja hallintoja talousjohtajan sekä avoterveydenhuollon ylilääkärin etsimään erilaisia vaihtoehtoja Lammi-Tuuloksen ylilääkärin tehtävien hoitamiseksi HSKTTKY:stä käsin. Kyseeseen tulevat lähinnä vastaavan lääkärien palvelujen myyminen ja vastaavan työpanoksen korvaaminen HSKTTKY:n sisällä ostopalveluina. Toisena vaihtoehtona kyseeseen voisi tulla kokonaan uuden viran perustaminen.

12 12 Työpanoksesta osa myytäisiin Lammi-Tuuloksen terveyskeskuksen ylilääkärin tehtäviin ja osa käytettäisiin uudistuvan perusterveydenhuollon palvelukonseptin kehittämiseen erityisesti Lammi-Tuulos- Hauhon alueella. Hauhon alueella on tällä hetkellä väestön ikärakenne ja sairastavuus huomioiden joka tapauksessa niukahko lääkäripanos. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Yhtymähallitus Lammin-Tuuloksen kansanterveystyön kuntayhtymän kanssa on käyty neuvotteluja ylilääkärin tehtävien hoitamisesta syksyllä 2007, kun nykyinen ylilääkäri siirtyy toisen työnantajan palvelukseen syyskuun alusta lähtien. Keskusteluissa on tullut esille, että ylilääkärin tehtäviä hoitavan henkilön tulisi olla paikanpäällä vähintään yksi (1) päivä viikossa. Mahdolliset neuvottelut Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa hoidettaisiin Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän taholta. Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymässä on pohdittu eri toteuttamisvaihtoehtoja ylilääkärin palvelujen myynnin suhteen. Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä pystyy osoittamaan tehtävän hoitamiseen henkilön. Tarkoituksena on, että Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä myy ylilääkärin palveluja Lammin-Tuuloksen ktt ky:lle ajalla Asiasta laaditaan ostopalvelusopimus. HTJ / JYL Yhtymähallitus päättää, 1) että Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä myy Lammin-Tuuloksen kansanterveystyön kuntayhtymälle ylilääkärin palveluja. 2) oikeuttaa johtavan ylilääkärin ja hallinto- ja talousjohtajan valmistelemaan ja allekirjoittamaan ostopalvelusopimuksen, jossa tarkemmin määritellään palvelun myyntiin liittyvät yksityiskohdat. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Yhtymähallitus Liitteenä 3 on allekirjoitettu sopimus.

13 13 HTJ/JYL Yhtymähallitus päättää jatkaa allekirjoitettua sopimusta ajan sopimuksessa mainituin ehdoin. Päätös: Yhtymähallitus päätti yksimielisesti jatkaa allekirjoitettua sopimusta ajan sopimuksessa mainituin ehdoin. Tämän jälkeen käsiteltiin Kuntayhtymän purkaminen ja loppuselvitys Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) Voimassaolevan perussopimuksen 24 :n mukaan kuntayhtymän purkamisesta päättävät jäsenkuntien valtuustot. Kuntayhtymän purkautuessa kuntayhtymän yhtymähallitus huolehtii loppuselvityksestä, elleivät jäsenkunnat sovi muista järjestelyistä Kuntayhtymän varat, joita ei tarvita loppuselvityksen kustannusten ja velkojen suorittamiseen eikä sitoumusten täyttämiseen, jaetaan jäsenkunnille jäsenkuntaosuuksien suhteessa. Jos kustannusten ja velkojen suorittamiseen sekä sitoumusten täyttämiseen tarvittava määrä on varoja suurempi, jäsenkunnat suorittavat erotuksen edellä mainittujen osuuksien suhteessa. Hämeenlinnan kaupunki, Hauhon kunta, Kalvolan kunta ja Rengon kunta ovat valtuustoissaan päättäneet, että ne eroavat Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän jäsenyydestä. Samalla valtuustot päättivät hyväksyä kuntayhtymän purkamisen. Kunnanvaltuustojen päätökset ko. asiassa ovat nähtävänä hallinto- ja talousjohtajan työhuoneessa sekä ovat luettavissa yhtymähallituksen kokouksessa. HTJ Yhtymähallitus päättää merkitä tietoonsa saatetuksi tehdyt valtuustojen päätökset koskien kaupungin ja kuntien eroamista Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymästä ja kuntayhtymän purkamisesta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän jälkeen käsiteltiin 12.

14 15 Toiminnan ja talouden toteutuma 1 12 / Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) Toiminnan ja talouden toteutumaraportissa 1 12 / 2007 käynti-/ suoritetoteumat ovat alustavia ja samoin taloudentoteutumaluvut eivät ole vielä lopullisia tilinpäätöslukuja, ne ovat tilanteen mukaisia lukuja. Käyntien tasaisen kasvun prosentit tammi joulukuun jälkeen on 100 % Jäsenkuntien kuntalaskutuksen toteutumaprosentit ovat seuraavat: Hämeenlinna 102,37 % 101,20 % - Hattula 96,58 % 97,46 % - Hauho 91,62 % 127,13 % - Kalvola 101,62 % 107,54 % - Renko 94,33 % 94,23 % Kuntayhtymän toteutumat: Toimintatuotot 100,7 % 101,6 % Toimintakulut 101,7 % 104,3 % Henkilöstökulut 99,0 % 102,5 % Ostopalvelujen tot. 105,8 % 106,2 % Aineet, tarvikkeet ja tavarat 103,6 % 115,9 % Muut toimintakulut 97,8 % 97,7 % Talouden ja toiminnan seuranta 1-12 / 2007 esitetään liitteessä 4. HTJ Yhtymähallitus päättää, 1) merkitä talouden toteutumat tietoonsa saatetuksi. 2) että vuoden 2007 toteutuneiden suoritteiden perusteella tasataan jäsenkuntien laskutus. 3) että tasauksen jälkeen Pappilanniemen sairaalan myynnistä syntyvä myyntivoitto maksetaan jäsenkunnille pääomaosuuksien suhteessa.

15 Päätös: Yhtymähallitus päätti yksimielisesti 15 1) merkitä talouden toteutumat tietoonsa saatetuksi. 2) että vuoden 2007 toteutuneiden suoritteiden perusteella tasataan jäsenkuntien laskutus. Lisäksi yhtymähallitus päätti yksimielisesti jäättä kohdan 3) hyväksymättä. Yhtymähallitus velvoitti hallinto- ja talousjohtajan neuvottelemaan tilintarkastajan kanssa Pappilanniemen sairaalasta tulevan myyntivoiton jakamisesta jäsenkuntien kesken. Tämän jälkeen käsiteltiin 5 16 Kaurialan terveysaseman toiminnan siirtäminen pääterveysasemalle Valmistelija: avoterveydenhuollon ylilääkäri Markku Nurmikari, puh. (03) Pääterveysaseman D-siiven II kerroksessa toimiva TyöSyke Oy:ksi muuttunut työterveyshuolto muuttaa tammikuun lopussa Turuntien varrelta vuokrattuihin toimitiloihin. Työterveyshuollon nykyiset toimitilat jäävät tyhjiksi. Keskustan terveysaseman uusitut tilat saadaan käyttöön alkukesästä. Vanajaveden terveysaseman toiminnan siirtämisestä A-taloon ja neuvolatoiminnan siirtämisestä D-talon I kerrokseen hyvinvointineuvolaksi on omat suunnitelmansa. Työterveyshuollolta vapautuvia tiloja ei tarvita Vanajaveden tai Keskustan terveysasemien käyttöön. Keskustan aseman uusien tilojen valmistumisen myötä pääterveysaseman tilaongelma helpottuu oleellisesti. Keskustan terveysaseman ja Vanajaveden terveysaseman välistä aluejakoa tarkistetaan henkilökuntamitoituksen muuttuessa. Tässä yhteydessä myös Kaurialan alueeseen saattaa tulla pieniä muutoksia. Asian valmistelu on kesken. Kaurialan terveysaseman tilat vaatisivat uudistamista. Koko terveysaseman henkilöstö voidaan sijoittaa työterveyshuollolta vapautuviin tiloihin, jos yksi terveydenhoitaja sijoittuu Vanajaveden neuvolan yhteyteen ja 3 kotisairaanhoitajaa B-taloon keskitettyyn kotisairaanhoitoon. Terveysasema voi toimia edelleen nykyisellä henkilöstöllä ja voi vastata nykyisen alueensa väestöstä niillä mahdollisilla pienillä muutoksilla, joita Keskustan-Vanajaveden aluejaon muuttamisesta seuraa.

16 Hämeenlinnan alueella on varsin tiheä terveysasemaverkosto. Erillisiä terveysasemia on kuusi, jotka sijaitsevat vain muutamien kilometrien päässä toisistaan. Toiminnan keskittäminen mahdollisuuksien mukaan pääterveysasemalle tuo kustannussäästöä ja mahdollistaa tukipalvelujen, kuten laboratorion, röntgenin ja fysioterapiapal - velujen paremman hyödyntämisen. Tulevina vuosina väkiluvun kasvun edellyttämät henkilöstölisäykset voidaan suunnata todennäköisesti Jukolan terveysasemalle tai Vanajaveden terveysasemalle A-rakennukseen remontoitaviin tiloihin. Kaurialan terveysaseman vuokrasopimus on irtisanottu. Toiminta voidaan siirtää vapautuneisiin tiloihin pääterveysasemalle toukokuun 2008 alussa. 16 JYL Yhtymähallitus päättää siirtää Kaurialan terveysaseman toiminnan pääterveysasemalle työterveyshuollolta vapautuneisiin tiloihin. Tavoitteena on toteuttaa siirto toukokuun 2008 alussa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 17 Janakkalan terveyskeskuksen osuus sairaankuljetuksen kustannuksista Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä ja Janakkalan terveyskeskuksen välillä on allekirjoitettu sopimus sairaankuljetukseen liittyvistä järjestelyistä ja kustannusten jaosta. Sopimus sanottiin irti Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän taholta, koska se ei vastannut sairaankuljetuksesta aiheutuneita kustannuksia. Sopimus päättyi Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymässä on tehty laskelmia Janakkalan terveyskeskuksen sairaankuljetuksen aiheuttamista kustannuksista ottaen huomioon myös valmiuskorvauksen, josta Hämeenlinnan maksaa sairaankuljetuksen tuottajalla kuukausittain kiinteän summan riippumatta siitä, miten paljon on ajoja.

17 17 Asukasmäärä %-osuus Janakkala ,44 HML ,55 Renko ,86 Kalvola ,20 Hattula ,16 Hauho , ,00 Valmiuskorvaus (pelastuslaitokselle) Yhteensä/kk Vanha %-osuus Uusi Auto valmiuskorvaus valmiuskorvaus H , ,32 H , ,76 H , ,92 Yhteensä , ,00 H ,76 19, , ,60 Vastuulääkäripalkkio 12 x 300, ,00 Lääke- ja hoitotarvikekorvaus 250,00 /kk 12 * n. 15 n Yhteensä vuodessa ,60 HTJ Yhtymähallitus päättää esittää Janakkalan terveyskeskukselle, että sairaankuljetuksen osalta laskutetaan yllä olevan laskelman mukaan n ,60 euroa/vuodessa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 18 Hattulan terveyspalvelujen ulkoistaminen Yhtymähallitus Valmistelijat: avoterveydenhuollon ylilääkäri Markku Nurmikari, puh. (03) ja avoterveydenhuollon ylihoitajan Tuovi Sohlberg, puh. (03)

18 Terveyskeskustyöhön on ollut vaikea rekrytoida lääkäreitä. Hoitohenkilöstön virkoihin on avoterveydenhuollossa ollut hakijoita, mutta sijaisuuksia on ollut vaikea täyttää. 18 Avoterveydenhuollossa on marraskuussa kokonaan hoitamatta kuusi lääkärin tehtävää ja neljää hoidetaan ostopalvelulääkäreiden avulla. Ostopalveluyrityksiltä on pyydetty tarjoukset päivälääkärityövoimasta. Asia on yhtymähallituksen päätettävänä kokouksessa. Ostopalveluyrityksetkään eivät pysty tarjoamaan yksittäisiä lääkäreitä työhön, mutta koko terveysaseman toiminnan järjestämisestä yritykset ovat olleet kiinnostuneita. Kuntayhtymän tehtävä on tuottaa palveluja alueellisesti tasapuolisesti kaikille kunnille. Tällä hetkellä lääkäriaikojen saatavuus erityisesti Parolassa on ollut tavoitetta huonompi. Parolan terveysaseman kolmesta virasta vain yhdessä on vakituinen viranhaltija ja toisessa ostopalvelulääkäri. Hoitajien työpanosta on lisätty, mutta heidänkin toimintaansa rajoittaa mahdollisuus lääkärikonsultaatioihin. Eräs mahdollisuus turvata väestön tarvitsemat palvelut on ulkoistaa terveysaseman avosairaanhoidon toiminta joko lääkäreiden tai lääkäreiden ja hoitohenkilöstön osalta. Muiden terveyskeskusten vastaaviin hankkeisiin on saatu tarjouksia useilta palveluja tuottavilta yrityksiltä. Asia on jo käsitelty Parolan osalta yhteistyöryhmässä Lisäksi asiasta on keskusteltu Hattulan kunnan edustajien kanssa. Asiaa valmisteltaessa on päädytty siihen, että pelkän avosairaanhoitotoiminnan ulkoistus johtaa hankaliin tilanteisiin terveysasemalla, jossa osa henkilöstöstä toimii kuntayhtymän palveluksessa ja osa muun työnantajan palveluksessa. Tästä syystä parempi vaihtoehto olisi ulkoistaa koko Hattulan avoterveydenhuolto, joka käsittää Parolan ja Pappilanniemen terveysasemien henkilöstöt lukuun ottamatta hammashuoltoa. Ulkoistus koskisi siten avosairaanhoidon lisäksi myös terveysneuvontaa (neuvolat, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto), kotisairaanhoitoa ja fysioterapiaa. JYL Yhtymähallitus päättää 1) käynnistää Hattulan alueen avoterveydenhuollon toimintojen ulkoistamiseen liittyvät toimenpiteet. 2) valtuuttaa johtava ylilääkärin ja hallinto- ja talousjohtajan valmistelemaan ja toimeenpanemaan hankintaprosessin.

19 19 Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Yhtymähallituksen jäsen Jarmo Vainio ja yhtymävaltuuston I varapuheenjohtaja Raija Niemi poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana Yhtymähallitus Valmistelija: avoterveydenhuollon ylilääkäri Markku Nurmikari, puh. (03) Tarjouspyyntö Hattulan kunnan alueen avoterveydenhuollon palveluista Hankinnasta ilmoitettiin julkisten hankintojen sähköisessä ilmoituskanavassa Kysymyksessä on hankintalain liitteen B mukainen terveydenhoito- ja sosiaalipalveluja koskeva hankinta. Tarjouspyyntöasiakirjoja toimitettiin yhdeksälle palveluntuottajalle, joista neljä jätti tarjouksensa määräaikaan klo mennessä. Tarjouspyyntö esitetään liitteenä 5. Saadut tarjoukset: Palveluntuottaja Tarjoushinta /kk ALV Mediverkko Oy ,00 +22% MedOne Oy ,00 +22% Pihlajalinna Oy ,67-5 % Carema Oy /Mehiläinen ,00-5 % Kaikki palveluntuottajat tarjoavat palvelun pyydetyn laajuisena. Tarjouspyynnössä on määritelty, että tarjouksista hyväksytään kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous seuraavien tärkeysjärjestyksessä olevien arviointiperusteiden mukaan arvioituna: hinta toimintakokonaisuus henkilöstön ammatillinen osaaminen (koulutus ja kokemus) toimitusvarmuus ja toiminnan pitkäjänteisyys o henkilökunnan pysyvyys o varahenkilöjärjestelmä toiminnan laadunhallinta nykyisen henkilökunnan työllistäminen työntekijöiden perehdytys- ja koulutusjärjestelmä

20 20 Tarjouspyynnössä korostettiin erityisesti toimintakokonaisuutta, palvelujen sisältöä ja toimintavarmuutta. Tarjouspyynnön mukaisesti tarjoaja sai esittää oman suunnitelmansa toimintakokonaisuudesta huomioiden alueen väestön tarpeet ja sairastavuus sekä lainsäädännön vaatimukset sekä Sosiaali- ja terveysministeriön kouluterveydenhuollon ja terveyden edistämisen laatusuositukset. Täten toimintakokonaisuus ja palvelujen sisältö ovat merkittävämmässä asemassa kuin palvelun hinta, vaikka yksittäisistä kriteereistä hinta sai suurimman painoarvon. Tarjouksien sisällöistä on tehty yhteenveto. Valtaosa tarjouksien tiedoista on palveluntarjoajien toimesta merkitty ei-julkisiksi liikesalaisuuksiksi. Yhteenveto lähetetään salassa pidettävänä liitteenä 6 yhtymähallituksen jäsenille. Tarjousten sisältöä on tarjouksessa esitettyjä arviointikriteerejä vasten vertailtu ja tarjoukset on pisteytetty. Kullekin arviointikriteerille on määritetty painoarvo. Pisteytysvertailu on ei-julkisena liitteenä 7. Kaikki tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa. JYL: Yhtymähallitus päättää valita Hattulan perusterveydenhuollon palveluntuottajaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneen Pihlajalinna Oy:n ja valtuuttaa johtavan ylilääkärin ja talousjohtajan valmistelemaan sopimuksen palveluntuottajan kanssa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 19 Anomus Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän EVO-rahastolle Valmistelija: hallinto- ja talousjohtaja Rauno Lehtonen, puh. (03) Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän hallitus on kokouksessaan perustanut tutkimusavustusrahaston (EVO rahasto). Samalla on hyväksytty myös rahastolle omat säännöt. Rahastoon kertyy rahaa, kun tehdään terveystieteellistä tutkimustyötä, jonka yhteydessä syntynyttä kirjallista tuotosta julkaistaan jossain kotimaisessa tai ulkomaisessa tieteellisessä julkaisussa. Sosiaali- ja terveysministeriö jakaa rahaa lääninhallituksen kautta, mutta Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä saa rahat Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kautta. Tätä rahaa on rahastossa tällä hetkellä yhteensä euroa.

21 Johtava ylilääkäri Marina Erhola anoo päivätyssä anomuksessa tutkimusavustusrahastosta apurahaa seuraavasti: 21 1) Palkallinen virkavapaus yhteensä 1,5 kuukautta (yhteen sä euroa). 2) Tutkimustulosten esittäminen kansainvälisessä kongressissä Pariisissa lokakuussa 2008: 39th Union World Conference on Lung Health, October 2008, Paris, France. Matka- ja osallistumiskulut, tarkempi arvio kustannuksista myöhemmin, arvio matkakuluista noin 500 euroa + osallistumismaksu 300 euroa + yöpyminen euroa, yhteensä noin euroa Anomus yhteensä euroa, apuraha-anomus on liitteenä 8. Rahaston ohjeen mukaan rahaston varoista voidaan myöntää apurahaa tai palkallista virkavapautta terveystieteellistä tutkimustyötä, tähän liittyvää koulutusta varten ja/tai opintomatkaa varten. HTJ Yhtymähallitus päättää hyväksyä johtava ylilääkäri Marina Erholan anomuksen hakemuksen mukaisesti. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Johtava ylilääkäri Marina Erhola ilmoitti esteellisyydestään ja yhtymähallitus totesi hänet esteelliseksi eikä hän näin osallistunut tämän pykälän käsittelyyn. Peruste: asianosainen 20 Yhtymähallituksen tiedoksi merkittävät asiat Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä - Pöytäkirja ; Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtokunnan valinta - Päätös ; Terveystieteelliseen tutkimukseen tarkoitettujen Evo-apurahojen myöntäminen Etelä-Suomen lääninhallitus - Päätös ESLH /So-35ml; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen (STU 1635A), Konsultointi Timo Rousi Oyj - Päätös ESLH /So-35; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen (STH 1044A), Parolan Näkökeskus Oy

22 - Ilmoitus ESLH /So-35; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelutoiminnan alkamisesta (STH 1047A), Hämeenlinnan Näkökeskus Oy - Päätös ESLH /So-35; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen (STH 1046A), Hämeenlinnan Näkökeskus Oy - Ilmoitus ESLH /So-35; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelutoiminnan alkamisesta (STH 1047A), Tiiriön Näkökeskus Oy - Päätös ESLH /So-35; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen alkamiseen (STH 1047A), Tiiriön Näkökeskus Oy - Ilmoitus ESLH /So-35; Ilmoitus yksityisen terveydenhuollon palvelutoiminnan alkamisesta (STH 1107A), TJK MED Oy c/o Linnan Klinikka Oy - Päätös ESLH /So-35; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelutoiminnan alkami sesta (STH 1093A), TJK MED Oy c/o Linnan Klinikka Oy - Päätös ESLH /So-35; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen (STH 1106A), TyöSyke Oy - Ilmoitus ESLH /So-35; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelutoiminnan alkamisesta (STH 1140A),TyöSyke Oy - Päätös ESLH /So-35ml; Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen (STU 1175A), Silmäasema Duo-Optiikka Oy - Päätös STH1132A; Valtion korvaus terveydenhuollon yksikölle lääkärin perusterveydenhuollon lisäkoulutuksesta ja lääkärin erikoistumiskoulutuksesta aiheutuneisiin kustannuksiin - Päätös STH1143A; Valtion korvaus terveydenhuollon yksikölle lääkärin erikoistumiskoulutuksesta aiheutuneisiin kustannuksiin. 22

23 Kuntien eläkevakuutus 23 - Yleiskirje 3/ ; KuEL-maksut laskevat vuonna 2008 Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 21 Virkamiesten päätökset Yhtymähallitukselle ilmoitetaan seuraavat yhtymähallituksen puheenjohtajan ja eräiden kuntayhtymän viranhaltijoiden tekemät päätökset: 1. Johtavan ylilääkärin päätökset Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Muut päätökset Hankintapäätökset Vuosilomapäätökset Johtavan ylihammaslääkärin päätökset Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Muut päätökset 8-8 Muut päätökset nro 8, Kahden hammashoitajan työsuhteiden täyttäminen; hammashoitaja Merja Sopenperä ( ) hammashoitaja Minna Westerlund ( ) Vuosilomapäätökset Ylilääkärin (avoterveydenhuolto) päätökset Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Muut päätökset Muut päätökset 1/2008 Terveyskeskuslääkärin viran täyttäminen avoterveydenhuolto-osastolla; terveyskeskuslääkäri Laura Hietala Vuosilomapäätökset 50-55

24 4. Ylilääkärin (sairaala) päätökset 24 Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Muut päätökset Vuosilomapäätökset 5. Johtavan ylihoitajan päätökset Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Muut päätökset Vuosilomapäätökset Ylihoitajan (sairaala) päätökset Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Muut päätökset Muut päätökset nro 39, Sairaanhoitajan toimen täyttäminen; Mirka Jokelainen ( ) Muut päätökset nro 40, Toimivallan siirtäminen sairaalaosaston hoitotyön henkilöstön osalta osastonhoitajille Muut päätökset nro 42, Sairaanhoitajan toimen täyttämättä jättäminen ( ) Muut päätökset nro 42, Sairaanhoitajan toimen täyttämättä jättäminen ( ) Vuosilomapäätökset Ylihoitajan (avoterveydenhuolto) päätökset Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Muut päätökset Muut päätökset nro 38, Sairaanhoitajan toimen täyttäminen ( ) Hanna Kettunen, avosairaanhoito Muut päätökset nro 39, Toimivallan siirtäminen avoterveydenhuolto-osaston hoitotyön henkilöstön osalta osastonhoitajille Vuosilomapäätökset 15-15

25 9. Hallinto- ja talousjohtajan päätökset 25 Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Hankintapäätökset Hankintapäätös nro 16, Magneettikuvaustutkimukset Suomen Terveystalo Oyj Kuntapalvelut Muut päätökset Muut päätökset nro 39, ATK-tukihenkilön palkkaaminen Muut päätökset nro 41, Pysäköinti kuntayhtymän toimipisteissä Muut päätökset nro 42, Fysioterapiatilojen käyttökorvaus vuonna 2008 Muut päätökset nro 43, Autonkuljettajan toimen täyttäminen Arto Eskelinen Muut päätökset nro 44, Henkilöstöpäällikön määräaikaisen työsuhteen täyttäminen Anne-Maj Salmi Vuosilomapäätökset Ympäristö- ja elintarvikelaboratorion johtajan päätökset Virkamääräykset/työsopimukset, poissaolopäätökset Muut päätökset Vuosilomapäätökset Päätöspöytäkirjat ovat nähtävinä asianomaisen viranhaltijan toimistossa keskiviikkoisin tai jos se ei ole työpäivä, sitä seuraavana ensimmäisenä työpäivänä kello niin, että nähtävänä pidetään aina edellisen viikon aikana tehdyt päätökset. HTJ Yhtymähallitus päättää olla siirtämättä edellä mainittuja päätöksiä yhtymähallituksen käsiteltäviksi. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

26 23 Edustajan valitseminen TyöSyke Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen 26 Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä on osakkaana TyöSyke Oy:ssä. TyöSyke Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään perjantaina 1. helmikuuta 2008 ja kokoukseen tarvitaan kokousedustaja(t). HTJ Yhtymähallitus päättää valita TyöSyke Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän edustajaksi johtava ylilääkäri Marina Erholan. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Johtava ylilääkäri Marina Erhola ilmoitti esteellisyydestään ja yhtymähallitus totesi hänet esteelliseksi eikä hän näin osallistunut tämän pykälän käsittelyyn. Peruste: Osallistunut asian käsittelyyn.

27 Kunta-/hankintalain mukaan tähän pöytäkirjaan liitettiin oikaisuvaatimusohjeet, hakemusosoitus ja valitusosoitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai perusteet täytäntöönpanoa. Pykälät 2, 3, 14, 20, 21 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 27 Pykälät ja valituskieltojen perusteet HvalL 3 :n 1 mom/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä Yhtymähallitus PL 560 Viipurintie Hämeenlinna Pykälät 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 23 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

28 28 VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. ja valitusaika Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna Kunnallisvalitus, pykälä Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälä 22 Valitusaika 30 päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika 30 päivää Valituskirja Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusasiakirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava 1) : nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle Liitetään pöytäkirjaan

29 HAKEMUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN Valituskielto Markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvasta asiasta ei saa valittaa kuntalain (356/1995) nojalla sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) vastainen. Valituskielto perustuu julkisista hankinnoista annetun lain 82 :ään. 29 Asian saattaminen markkinaoikeuteen Hakemus ja sen toimittaminen Jos hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten vastaisesti, voi se, jota asia koskee, tai muu laissa mainittu taho saattaa asian markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Asia voidaan saattaa markkinaoikeuden käsiteltäväksi myös, jos hankinnassa on menetelty Euroopan yhteisön lainsäädännön tai Maailman kauppajärjestönjulkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Käsittely tapahtuu hakemuksen perusteella. Hakemus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut kirjallisesti tiedon asemaansa vaikuttavasta ratkaisusta tai tarjousmenettelyn ratkaisusta ja sen perusteista sekä kirjallisen ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi (hakemusosoituksen). Hankintasopimuksen tekeminen ei estä asian käsittelyä. Asiakirja katsotaan saaduksi tiedoksi, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua sen lähettämisestä. Hakemuksessa on ilmoitettava hankinta-asia, jota hakemus koskee, sekä hakijan vaatimukset ja niiden perusteet. Hakemuksessa on ilmoitettava hakijan nimi ja kotikunta. Jos hakijan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos hakemuksen laatija on joku muu henkilö, hakemuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset hakijalle voidaan toimittaa. Hakijan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava hakemus. Hakemukseen on liitettävä päätös, jota vaaditaan muutettavaksi, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys vireillepanoajan alkamisen ajankohdasta. Hakemukseen on liitettävä asiakirjat, joihin hakija vetoaa vaatimuksensa tueksi. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolainkäyttölain 21 :ssä säädetään. Hakemus on toimitettava markkinaoikeudelle 14 päivän hakemusajan kuluessa siitä, kun hakija on saanut kirjallisen päätöksen asemaansa vaikuttavasta ratkaisusta tai tarjousmenettelyn ratkaisusta. Hakemuksen tulee olla perillä hakemusajan viimeisenä päivänä ennen markkinaoikeuden virka-ajan päättymistä. Itse tiedoksisaantipäivää ei lasketa mukaan. Hakemuksen voi toimittaa markkinaoikeuden kansliaan henkilökohtaisesti, asiamiestä käyttäen, lähetin välityksellä, postitse, telekopiona tai sähköpostin avulla kuten laissa sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa (13/2003) säädetään. Jos vireillepanon viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa markkinaoikeudelle ensiksi seuraavana arkipäivänä. Lisätietoja Hakijan on ennen hakemuksen toimittamista markkinaoikeudelle ilmoitettava hankintayksikölle kirjallisesti aikeestaan panna asia vireille markkinaoikeudessa. Markkinaoikeuden yhteystiedot Käyntiosoite Erottajankatu 1-3, Helsinki Postiosoite PL 118, Helsinki Puh Fax Sähköposti

30 30 Yhtymähallituksen puheenjohtaja Maija Oksanen Pöytäkirjanpitäjä Rauno Lehtonen Olemme tarkastaneet ja hyväksyneet tämän pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja siellä tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi. Heikki Koskela Jarmo Vainio Pöytäkirja yleisesti nähtävänä

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Kunnallishallinnossa voidaan päätöksenteon jälkeen tutkia päätökseen ja päätöksentekoon liittyviä erimielisyyksiä ja virheellisyyksiä monin tavoin. Yleensä päätökseen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2014 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 6 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 7 Valitus koskien metsätien rikkomista ja korjaamista. TIETOIMJ 8 Valitus Kalliojärven tiekunnan vuosikokouksesta Sivu 2 Nro 2/2014

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA KONSERNIJAOSTO Kokouspäivä 3.6.2015 Pykälät 37-41 Sivut 1-11 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3

Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 1 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS KOKOUSKUTSU 1/2008 Kokousaika 29.1.2008 kello 16.00 Kokouspaikka Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka nro 3/2010 SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK 22 SIVLTK 23 SIVLTK 24 SIVLTK 25 SIVLTK 26 Kokouksen järjestäytyminen Taloustilanne Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 18.42 20.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO nro 5/2010 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 40 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 41 Marsuddenin alue yleiskaavan muutos, osallistumis- ja arviointisuunnitelma TEKNLTK 42 Golfkartanon pohhjoispuoleisen alueen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Tekninen lautakunta Aika 13.07.2012 klo 10:00-11:02 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 74 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 16.00 21.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3 KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valtuusto tai kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin Ruoveden kunnanvaltuusto Valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO nro 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 1 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 2 Avustusprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 TIETOIMJ 3 Perusparannusavustuksien osuus avustussummasta Sivu 2 Nro 1/2015 Kokouspaikka-

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä 24.3.2017 22-31 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 KOKOUSTIEDOT Aika 5.2.2015 klo 14.00 Paikka Kokoushuone, Pelkosenniemen terveyskeskus

Lisätiedot

Valituskirjassa on ilmoitettava

Valituskirjassa on ilmoitettava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän valtuuston valitusosoitus VALITUSOSOITUS Valitusoikeus ja -perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 Koululautakunta Aika 26.08.2015 klo 09:00-12:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Lisätiedot

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo 18.10.2012 1 KOKOUSAIKA 18.10.2012 klo 17.15-18.58 KOKOUSPAIKKA EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 123 : Kokouksen avaus... 3 Yh 124 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen huone

Kaupunginhallituksen huone -2, MAAS 10.3.2010 18:30 Kokousaika 10.3.2010 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanvaltuusto 28.09.2015

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanvaltuusto 28.09.2015 Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanhallitus, 135, 14.09.2015 Kunnanhallitus, 150, 28.09.2015 Kunnanvaltuusto, 37, 28.09.2015 37 Muut mahdolliset asiat / Korholan koulun myyminen KNGDno-2015-647

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 4/2014 Päivämäärä Tekninen lautakunta 28.3.2014 KOKOUSAIKA Tiistai 1.4.2014 klo 18.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 26 Kokouksen

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Läsnä Perjantai klo 09.00-9.50 Ravitsemiskeskuksen luentotila Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 17.04.2015 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2016 1 (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 25.8.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 15.6.2017 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot