Leipää ja sirkushuveja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Leipää ja sirkushuveja"

Transkriptio

1 1 Leipää ja sirkushuveja Katsaus Hakametsän maankäytön historiaan Laati nut: Saija Kouko Alueen historiasta Yleissuunnitelma-alue sijoittuu Tampereen ja Messukylän vanhalle rajalle sisältäen osia nykyisistä Kissanmaan, Uudenkylän ja Hakametsän kaupunginosista. Selvitys tarkastelee alueen rakentumisen historiaa maankäytön näkökulmasta. Selvityksen tärkeimpinä tietolähteinä ovat toimineet vanhat kartat alkaen 1700-luvulta ja Tampereen kaupungin digitaalinen kaava-arkisto. Kaava-arkistosta löytyvät kaikki Tampereen kaupungin aikaiset asemakaavakartat selostuksineen. Alue ja sen lähiympäristö ovat olleet Kuninkaan kartaston perusteella lukujen vaihteessa metsää (Alanen & Kepsu, 1989, 298, kartta 270) vuodelta olevassa Kalmbergin kartassa alue on edelleen metsäinen. Kosken maantie kulkee alueen halki luoteesta kaakkoon ja lähimmät kylät ovat Takahuhti ja Messukylä. (Kuvalähde: Kalmbergin kartta 1855) Senaatinkartalla (1912) näkyy asutusta Hipposkadun Takahuhdintien paikalla kulkeneen Tampereelta Valkeakoskelle johtaneen Koskenmaantien varrella sekä Kyläojaa kohti laskevalla etelärinteellä. Metsä on osin väistynyt niittyjen ja peltojen tieltä luvun lopulla myös rautatie rakentui Pyhäojan eteläpuolelle harjun rinteeseen. Vuohenojan seisake sijaitsi yleissuunnitelma-alueen läheisyydessä. (Kuvalähde: Senaatin kartasto 1912). Koskenmaantien varressa erityisesti Takahuhdissa on asutusta. Jyväskylän radan pohjoispuolelle on noussut tiilitehdas (Oy Tiili Ab). Alue on kuulunut 1900-luvun alussa Messukylän pitäjään (Pitäjänkartta 1906).

2 2 Valtaosa Kissanmaan kaupunginosasta sekä Vuohenojan varsi Hakametsän kaupunginosasta siirtyivät Tampereen omistukseen Hatanpään kartanon maakauppojen yhteydessä vuonna Uusikylä, Kissanmaan koillisosa sekä valtaosa Hakametsästä vasta myöhemmin Messukylän liitoksen yhteydessä v luvun vaihde oli tiilitehtaiden kulta-aikaa luvun kartalla alueella voi nähdä neljä tiilitehdasta, joista kolme toimi nykyisessä Kalevan ja Kalevanrinteen kaupunginosissa ja yksi Hakametsän ja Ristinarkun kaupunginosien rajalla. Koskenmaantien varren asutus lisääntyy 1900-luvun alkuvuosikymmennillä samoin Hakametsän. (Kuvalähde: Maastokartta 1933) 1940-luvulla Kissanmaan rakentaminen alkaa. Ensimmäisenä, vuonna 1947, rakennetaan kaupungin vuokrataloalue, joka saa nimekseen Hipposkylä luvun kartalla ja ilmakuvassa voi nähdä kuinka Uudenkylän asutus edelleen laajenee samalla kun Kissanmaa rakentuu. Jäähallin pohjoispuolella on ollut tiilitehtaan savenottopaikka, josta on kulkenut nk. savirata Tampereen Tiilitehtaalle Kalevaan (nyk. Pellervonkatu). (Kuvalähde: Peruskartta 1953)

3 3 Asemakaavat ja alueen rakentuminen Kissanmaa Alueen ensimmäinen asemakaava on Hipposkylän asemakaava vuodelta Hipposkylän rakentaminen alkoi vuonna Hipposkylän asemakaavaa seurasivat Kissanmaan kaupunginosan asemakaava ja Hakametsän kaupunginosan asemakaava vuodelta Kissanmaan asuinalueen rakentaminen alkoi keväällä Alue muodostaa hienon yhtenäisen 1950-luvun asuinaluekokonaisuuden, jonka alkuperäiset piirteet ovat säilyneet erittäin hyvin. Hakametsän jäähallin luoteispuolelle valmistui nk. Kissantassun ja Kissankellon asuntokompleksi vuosina Jäähallin ja Kissantassun asuntoalueen väliin jäävälle alueelle valmistui kuplatennishalli vuonna Alueen hallikäyttö sekä uudet ulkopelikentät vahvistettiin asemakaavalla vuonna Jäähallin pohjoispuolella nykyisen Kissanmaankadun ja Takahuhdintien risteyksen koillispuolella sijaitsi vuonna 1964 rakennettu Union-huoltoasema ja kahvio. Rakennus purettiin 1990-luvun puolivälissä, kun Takahuhdintien linjausta muutettiin. Jäähallin pohjoispuolelle, nykyiseen Tartonpuistoon on rakentunut jalkapallokenttä. Vuonna 1963 valmistui asemakaava jääkiekkohallin rakentamiseksi Kissanmaan kaupunginosaan. Uusi jäähalli tarvittiin vuonna 1965 järjestettäviä jääkiekon EM- ja MM-kisoja varten. Hakametsän jäähallin avajaisia vietettiin tammikuussa Jäähallissa on järjestetty jääkiekko-otteluiden ja -turnausten ohella lukuisia muita urheilu- ja vapaa-ajan tapahtumia. Mm. Tampereen messut järjestettiin toistuvasti jäähallissa ja sen länsipuolella sijainneessa nk. Vapaa-ajanmaassa, jonka paikalle myöhemmin rakennettiin ISKU:n huonekaluliike, Kekkosentie sekä Metro- Auto Areena (nyk. Tampere Areena). Jäähallin tontille valmistui vuonna 1974 harjoitushalli (Hakametsä 2) ja vuonna 1995 toinen harjoitushalli (Hakametsä 3). Jäähallin välittömään läheisyyteen, parkkialueen eteläpuolelle rakennettiin kaukolämpökeskus vuonna 1991.

4 Ilmakuvatarkastelusta voi nähdä kuinka 1940-luvulla asutus on keskittynyt Kosken maantien varrelle Uudenkylän alueelle sekä Hakametsän eteläosiin Leipurinkadulle (nyk. Aarikkalankatu) luvulle tultaessa Kissanmaa on rakentumassa kuvan vasemmassa ylälaidassa. Uudenkylän asutus on lisääntynyt ja tieverkko alkanut muodostua. Mm. Sammonkatu ja Sammon tie (nyk. Sammon valtatie) ovat rakentuneet. Kissanmaankatu kulkee Teiskontieltä Sammon tielle ja edelleen Vuohenojalle asti. 4 Vuoden 1966 ilmakuvassa näkyy juuri valmistunut Tampereen jäähalli. Kissanmaa on rakentunut ja Taka-Kalevaa rakennetaan parhaillaan. Uudenkylänkadun varteen on nousemassa kerrostaloja. Kauppaoppilaitos on valmistunut. Vuoden 1974 kuvassa näkyy jäähallin tontilla uusi harjoitteluhalli. Jäähallin pohjoispuolelle on rakentunut jalkapallokenttä. Motorest Jäähovi on toiminut jo useamman vuoden ja Kaihari Center (nyk. Prisma Kaleva) on noussut Jäähovin länsipuolelle. Uudenkylän kerrostaloalue on laajentunut. Hakametsässä on vielä viljeltyjä peltoja jäljellä. Jäähallin ja kauppaoppilaitoksen välisellä alueella näkyy nk. Vapaaajanmaan messualue.

5 5 Uusikylä Uusikylä on hallinnollisesti kuulunut Messukylän Takahuhdin kylään. Alue muodostui Kosken maantien (nyk. Takahuhdintie) varteen, Takahuhdin talojen Kokon, Jankan ja Kyrölän vuokraamille tonteille. Tonttirivien väliin jätettiin katualueita, mutta muuten taloja rakennettiin ilman palstoitussuunnitelmaa tai kaavaa. Aluetta alettiin 1940-luvulle tultaessa kutsua Uusikyläksi, koska alueen vuokratonteille oli selkeästi muodostumassa uusi kylä (Törmälä 2003). Tampereen kaupungin laajenemistarpeiden seurauksena alue liitettiin Messukylän liitoksen mukana Tampereeseen vuonna Uudenkylän asuinalue rakentui Takahuhdintien pohjois- ja eteläpuolelle, välittömästi Tampereen kaupungin ja Messukylän kunnan välisen rajan länsipuolelle, laajoille peltoaukeille. Uudenkylän halki virtaa oja (Kolunoja/Pappilanoja/Kokonoja), joka yhdistyy Aarikkalan lumenkaatopaikan pohjoispuolella Kaukajärvestä laskevaan ojaan (Kyläoja), muodostaen yhdessä Vuohenojan, joka laskee edelleen Iidesjärveen. Uudenkylän asuinalueen ensimmäinen asemakaava valmistui vuonna 1957 ja vahvistettiin Alueen maat olivat tuolloin pääasiassa yksityisessä omistuksessa ja siellä sijaitsi jo n. 100 rakennettua omakotitonttia. Maanomistus ja jo olemassa oleva asutus vaikeuttivat huomattavasti suunnitelman laatimista ja mm. kaupunginosan keskusta jouduttiin sijoittamaan aiottua paikkaa, Takahuhdintien ja Uudenkyläkadun risteystä, etelämmäksi. Kaupungin laajentuessa tuli tarvetta tiivistää Uudenkylän vuoden 1958 asemakaavaa. Uudenkylänkadun varren kerrostaloista huomattava osa onkin rakennettu luvuilla. Uudenkylän liikerakennuksen kaavamuutos hyväksyttiin vuonna 1983 ja liikerakennuksen rakentaminen Sammon valtatien varteen käynnistyi välittömästi. Sammontie (nyk.sammon valtatie) raivattiin 1950-luvulla Uudenkylän eteläpuolelle Sammonkadun jatkeeksi kohti Ristinarkkua. Tie oli vielä 1960-luvun alussa hiekkapintainen tie, joka livettiin kesäisin (Javanainen 2012) luvulla rakentui tie Koskenmaantieltä Kissanmaankadun jatkeena etelään Vuohenojalle. Hakametsän jäähallin rakentamisen myötä tieyhteys katkesi.

6 6 Hakametsä Hakametsään rakennettiin 1880-luvulla Oy Tiili Ab:n tiilitehdas nykyisen Aarikkalankadun itäiseen päähän 1883 valmistuneen Jyväskylänradan pohjoispuolelle. Tehtaan ympärille alkoi muodostua työntekijöiden asutusta. Hakametsän asukkaista suurin osa olikin töissä joko tiilitehtaalla tai leipomossa. Alueella oli lukuisia leipomoita, joista viimeinen, Jaakkolan leipomo, lopetettiin vuonna Asutus sijaitsi Vuohenojalta alkavan Leipurinkadun varrella (nyk. Aarikkalankatu), pääosin Leipurinkadun ja sen eteläpuolella kulkevan Kyläojan välisellä vyöhykkeellä, peltojen ympäröimänä. Hakametsänkadun varsi asemakaavoitettiin pientaloille vuonna Muu Hakametsän alue asemakaavoitettiin pientalovaltaiseksi alueeksi vuonna Alue ei kuitenkaan lähtenyt rakentumaan suunnitelmien mukaisesti luvun kaavamuutosten seurauksena alueelle rakentui pienkerrostaloja Riihipellonkadun varteen ja Riihipellonkadun ja Aarikkalankadun väliselle alueelle rivi- ja paritaloja. Aarikkalankadun eteläpuoli on rakentunut lukujen aikana rivitalovaltaiseksi alueeksi. (Kukkula 2004) Kuva: Viistokuva vuodelta Näkymä Kaihari Centerin (nyk. Prisma Kaleva) yli kohti vielä hyvin peltovaltaista Hakametsän kaupunginosaa. (Vapriikin kuva-arkisto) Tampereen kehätie sisältyy jo vuoden 1950 Tampereen yleiskaavaan. Kehätie on esitettynä myös suunnittelualueen 1960-luvun asemakaavoissa. Kehätie nimettiin ensin Kekkosentieksi, mutta myöhemmin Teiskontiestä etelään kulkeva osuus Hervannan valtaväyläksi. Hervannan valtaväylä avattiin liikenteelle vuonna Jäähovi Selvitysalue on osa autoistumisen historiaa. Tuolloin vielä suoraan kaakkoon jatkuneen Hippoksenkadun eteläpuolelle sekä Sammonvaltatien eteläpuolelle sijoittuivat Unionin ja Kesoilin huoltoasemat. Kesoil toimi aikanaan Ilves-tuki ry:n rakennuttaman, maankuulun motelli Motorest Jäähovin yhteydessä, jossa mm. pidettiin Jääkiekon SM-liigan perustamiskokous toukokuussa Jäähovin moottorihotelli valmistui vuonna 1965 Hakametsään, Hervannan valtaväylän itäpuolelle nykyisen Halpahallin rakennuksen paikalle. Alueen asemakaava valmistui vuonna Ilvestuki ry vuokrasi maa-alueen kaupungilta ja rakennutti paikalle motelli-huoltoasema Jäähovin, jonka pyörittäjäksi ryhtyi Kesko. Jäähovin vuokratulot olivat merkittävä tulonlähde Ilvekselle vuosikausien ajan. Jäähovi purettiin huonokuntoisena vuonna 1998 ja sen perinteitä jatkaa Ravintola Jäähovi (Sammon valtatie 7) Uudenkylän liikekiinteistössä. (Jäähovi pannaan maan tasalle 1998; Elämäni kauppa. Jäähovi avasi Ilveksen rahahanat 1998) Lumenkaatopaikka Aarikkalan lumenkaatopaikka sijaitsee Hakametsän kaupunginosassa Jyväskylän radan pohjoispuolella Hervannan valtaväylän kupeessa. Alueen käyttö lumenkaatopaikkana vakinaistettiin vuonna 2000 hyväksytyllä asemakaavalla.

7 7 Kaleva Yleissuunnitelma-alueeseen rajautuvan Kalevan kaupunginosa Kaupinkadun itäpuoleisten alueiden kaavoittaminen käynnistyi vuonna 1953, mutta Hippoksen raviradan kohtalon ratkaiseminen viivästytti kokonaiskaavaratkaisun syntymistä siten, että asemakaavoja vahvistui 1950-luvulla osa-alue kerrallaan. Vuonna 1955 kaavoitettiin Kaupinkadun ja Lemminkäisenkadun välinen alue, vuonna 1959 Lemminkäisenkadun ja nykyisen Hervannan valtaväylän välinen alue. Vuoden 1959 kaavassa on esitetty kauppaoppilaitoksen sijaintipaikka, mutta varsinainen rakennus valmistui vasta Kuva: Ilmakuva vuodelta Kuvassa näkymä Sammonkadun yli kohti Hakametsän jäähallia. (Vapriikin kuva-arkisto) Jäähallialueen pohjoispuolella toimi vuodesta 1910 alkaen Hippoksen ravirata, josta ravit siirtyivät Teivoon 70-luvun lopulla Kalevan uimahallin rakentuessa Hippoksen alueen kupeeseen, entisen tiilitehtaan tontille. Savisesta maaperästä johtuen yleissuunnitelma-alueen lähiympäristössä toimi useita tiilitehtaita, joiden käyttöön nostettiin savea mm. nykyisen jäähallin pohjoispuolelta. Puolimatkan tiilitehdas sijaitsi Kalevan uintikeskuksen kohdilla ja Tampereen tiilitehdas Pellervon koulun pohjoispuolella. Tiilitehtaiden kulta-aikaa oli erityisesti 1900-luvun vaihde. Yleissuunnitelma-alueen läheisistä tiilitehtaista Tampereen tiilitehtaan toiminta päättyi viimeisenä vuonna Vuonna 1959 Hipposradan alue kaavoitettiin messuhallin alueeksi, mutta vuonna 1964 suunnitelmaa muutettiin ja alue kaavoitettiin yleisten rakennusten tontiksi valtion virastotaloa varten. Valtion virastotalo valmistui vuonna (Javanainen 2012) Vuonna 1973 kaupunki järjesti suunnittelukilpailun Tampereen uintikeskuksesta. Kilpailuun tuli yhteensä 28 ehdotusta, joista voittajaksi valittiin Pekka Helinin ja Tuomo Siitoisen ehdotus, johon oli yhdistetty uimahallin lisäksi mm. maauimala. Uintikeskuksen asemakaava on vuodelta 1975, johon tehtiin hienosäätöä vuonna Tampereen uintikeskuksen ( Kalevan uimahalli ) valmistui vuonna Maauimala ei tässä yhteydessä toteutunut, mutta nousee kaupunkikehittämistä koskevissa keskusteluissa edelleen silloin tällöin esille. Kauppaoppilaitoksen ja jäähallin välisellä alueella sijaitsi vuosina nk. Vapaa-ajanmaa. Tampereen Messut Oy oli vuokrannut kaupungilta kolmen hehtaarin tontin, jonne pystytettiin pysyvä myyntinäyttely pääasiassa lomaviettoon liittyvistä rakennuksista. Kauppaoppilaitoksen itäpuolen asemakaava liikerakennusta varten hyväksyttiin vuonna 1982 ja Iskukaluste Oy:n rakennus valmistui vuonna Valtion virastotalon kaakkoispuolelle vahvistui Sammon uuden lukion asemakaava vuonna 2003 ja Sammon keskuslukio valmistui vuonna Vuonna 1986 laadittiin kauppaoppilaitoksen itäpuolelle asemakaava Kauppaoppilaitoksen laajenemista ja palloiluhallia varten. Kaava ei koskaan toteutunut sellaisenaan. Vuonna 2001 laadittiin alueelle uusi asemakaava urheilutoimintaa palvelevien rakennuksia rakentamista varten. Tampere Areena (ent. Metroauto-areena) valmistui vielä samana vuonna.

8 8 Lähteet: Alanen, Timo & Kepsu Saulo. Kuninkaan kartasto Suomesta Suomalaisen kirjallisuuden seuran toimituksia 505. Helsinki: Suomalaisen kirjallisuuden seura, Asuinalueiden inventointi ja arvottaminen ( luvut). Hipposkylä, Rantaperkiö, Rahola, Järvensivu, Taatala ja Rautaharkko (2011). Tampereen kaupunki/kaupunkiympäristön kehittäminen/maankäytön suunnittelu, FCG Finnish Consulting Group Oy. Elämäni kauppa. Jäähovi avasi Ilveksen rahahanat (1998). Kauppalehti 100 vuotta Hakkarainen, Linda (2011). Rakennetun ympäristön inventointi. Tampereen Kaleva. Opinnäytetyö, Lahden ammattikorkeakoulu. < Luettu Hilden, Juhani (2003. Kaleva kirja. Tampere-Seura ry, Tampere. Hinnerichsen, Miia (2007). Kissanmaa. Rakennetun ympäristön inventointi Pirkanmaan maakuntamuseo, Kulttuuriympäristöyksikkö. Jaakola, Juha & Leskinen, Marjatta (1998). Tampereen kantakaupungin rakennuskulttuuri Tampereen kaupungin ympäristötoimi, kaavoitusyksikön julkaisuja 2. Tampere: Tampereen kaupungin kaavoitusyksikkö. Javanainen, Juha (2012). Kalevassa ja sen lähialueilla: Tamperelainen paikallishistoriallinen muistelo. Tampere. Javanainen, Juha (2013). Hallissa on tänään matsi. Historiikki Hakametsän jäähallin alkuajoista. Jäähovi pannaan maan tasalle (1998). Aamulehti, Moro Kalevanrinne, Yleissuunnitelma-alueen rakennetun ympäristön aluedokumentointi, alustava luonnos (2013). Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen/maankäytön suunnittelu. Kalmbergin kartta (1855). Kalmbergin kartasto , Tampereen alue. Kansallisarkisto.

9 9 Kissanmaalle asuntotaloryhmä Keskussairaalan henkilökuntaa varten (1967). Tammerkoski-lehti N:o 78, Kukkula, Juhani (2004). Synnyinseutuni: Hakametsä, Vuohenoja. < luettu Maastokartta (1933). Maastokartta Tampereen ympäristöstä. Tampereen kaupungin arkisto. Maisteri sai lopulta nimmarit (2000). Aamulehti, Moro Senaatinkartasto Digitaaliarkisto (Digitaaliarkisto. Arkistolaitos. Senaatinkartta 1912, sarja Ib Senaatin kartasto, rivit XIX XX, lehdet Tampere. < luettu Peruskartta Peruskartta 1: / / Maanmittauslaitos. Pitäjänkartta Aitolahti-Messukylä Maanmittauslaitos. Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen, digitaalinen asemakaava-arkisto (2013). Törmälä, Jouko (2003). Uusikylä kylä kaupungissa. Koria 2003.

Hakametsän yleissuunnitelma kaupunkikuva- ja kulttuuriympäristöselvitys

Hakametsän yleissuunnitelma kaupunkikuva- ja kulttuuriympäristöselvitys Hakametsän yleissuunnitelma kaupunkikuva- ja kulttuuriympäristöselvitys TAMPEREEN KAUPUNKI - WSP LUONNOS 18.4.2014 TYÖN TILAAJA tampereen KAUPUNKI Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu

Lisätiedot

HIPPOSKYLÄ korttelikortit

HIPPOSKYLÄ korttelikortit HIPPOSKYLÄ korttelikortit 13.8.2010 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu HIPPOSKYLÄ korttelikortit SISÄLTÖ Lukijalle Hipposkylä 1960-luvun asemakaava Asemakaavatilanne

Lisätiedot

SAUKONMÄKI korttelikortit

SAUKONMÄKI korttelikortit SAUKONMÄKI korttelikortit 3.8.200 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu SAUKONMÄKI korttelikortit SISÄLTÖ Lukijalle Saukonmäki 950- ja 960-luvun asemakaavat Asemakaavatilanne

Lisätiedot

Inkoo Smeds 1 asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2016

Inkoo Smeds 1 asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2016 1 Inkoo Smeds 1 asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: Inkoon kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Kuvia... 6 Alueen luoteisosan

Lisätiedot

EPILÄ-1140-6 koskeva alueen vaiheiden tarkastelu, (AK, 8541)

EPILÄ-1140-6 koskeva alueen vaiheiden tarkastelu, (AK, 8541) EPILÄ-1140-6 koskeva alueen vaiheiden tarkastelu, (AK, 8541) Tampereen kaupunki, maankäytön suunnittelu, asemakaavoitus projektiarkkitehti Jouko Seppänen 22.4.2015 1 EPILÄ-1140-6 koskeva alueen vaiheiden

Lisätiedot

VIHTI Otalampi Muinaisjäännösten arkistoselvitys 2015

VIHTI Otalampi Muinaisjäännösten arkistoselvitys 2015 1 VIHTI Otalampi Muinaisjäännösten arkistoselvitys 2015 Timo Jussila Tilaaja: Vihdin kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Selvitys... 3 Torpat... 4 Rajamerkit... 6 Tiet... 8 Tulos... 10 Lähteet...

Lisätiedot

LINNAINMAA korttelikortit

LINNAINMAA korttelikortit LINNAINMAA korttelikortit 13.8.2010 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu LINNAINMAA korttelikortit SISÄLTÖ Lukijalle Linnainmaa 1970-luvun asemakaavat Asemakaavatilanne

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄ Moisio-Hakkarin asemakaavan Kiviahon pohjoisosan laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Johanna Rahtola Timo Jussila

LEMPÄÄLÄ Moisio-Hakkarin asemakaavan Kiviahon pohjoisosan laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Johanna Rahtola Timo Jussila 1 LEMPÄÄLÄ Moisio-Hakkarin asemakaavan Kiviahon pohjoisosan laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Johanna Rahtola Timo Jussila Tilaaja: Lempäälän kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat...

Lisätiedot

Ikaalinen Vanha kauppala kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009

Ikaalinen Vanha kauppala kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Ikaalinen Vanha kauppala kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: AIRIX Ympäristö 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Maastokartta ja ilmakuva... 4 Kartta 1788...

Lisätiedot

LIITE 6 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS. Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015

LIITE 6 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS. Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS LIITE 6 Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015 1. Maakunnallisesti arvokas kulttuurimaisema Suunnittelualue ja sitä Laviantien

Lisätiedot

Ylöjärventie (LAMMINPÄÄ)-2020-(7) (HYHKY)-4:485 ja 4:486 Alueen kehityshistoriallinen tarkastelu AK 8574

Ylöjärventie (LAMMINPÄÄ)-2020-(7) (HYHKY)-4:485 ja 4:486 Alueen kehityshistoriallinen tarkastelu AK 8574 Ylöjärventie 27 837-225(LAMMINPÄÄ)-2020-(7) 837-601(HYHKY)-4:485 ja 4:486 Alueen kehityshistoriallinen tarkastelu AK 8574 Elmar Baderman 1988: Lamminpään yhdyskunta syntyi 1900-luvun alussa Lamminkankaalle

Lisätiedot

KAARILA korttelikortit

KAARILA korttelikortit KAARILA korttelikortit 13.8.2010 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu KAARILA korttelikortit SISÄLTÖ Lukijalle Kaarila 1960-luvun asemakaava Asemakaavatilanne Taulukko

Lisätiedot

Suunnittelualueen rakentumisen vaiheet on esitetty kartassa sivulla 15.

Suunnittelualueen rakentumisen vaiheet on esitetty kartassa sivulla 15. Huvila-aatetta tuki 1900-luvun alussa Keski-Euroopasta Suomeen levinnyt puutarha- ja esikaupunki-ideologia. Vuosisadan alussa suunnittelualueen maisema muuttui voimakkaasti venäläisten toimesta aloitetun

Lisätiedot

https://museosiiri.tampere.fi/objectspecifichtmlreport.do?uri=http://tampere.fi/kyy/12...

https://museosiiri.tampere.fi/objectspecifichtmlreport.do?uri=http://tampere.fi/kyy/12... Sivu 1/7 Rakennetun ympäristön kohde Punainen tukkitie ( kohteella ei ole virallista osoitetta), 2009/0113, 2012/0046 Punaisen tukkitien uomaa Pispalan valtatieltä etelään. Miia Hinnerichsen 18.5.2009

Lisätiedot

Tampere Härmälä Entisen lentokonetehtaan alueen muinaisjäännösinventointi 2011

Tampere Härmälä Entisen lentokonetehtaan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Tampere Härmälä Entisen lentokonetehtaan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Tapani Rostedt Timo Jussila Kustantaja: Tampereen kaupunki 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Vanha

Lisätiedot

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Tulvariskiselvitys Päivämäärä 28.5.2018 Viite 1510038898 LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS LIDL, LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS Päivämäärä 28.5.2018 Laatija Hyväksyjä Kuvaus Anni

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012 KAUKAJÄRVI-6065-3, 4 JA 5, HIKIVUORENKATU 53 55 JA ROSMARIININKATU 2, RI- VITALOKORTTELIN MUUTTAMINEN OMAKOTITONTEIKSI, KAAVA

Lisätiedot

Nokia Kahtalammen alue (Teernijärven kaakkois-itäpuolinen alue) muinaisjäännösinventointi 2017 Timo Sepänmaa Teemu Tiainen Timo Jussila

Nokia Kahtalammen alue (Teernijärven kaakkois-itäpuolinen alue) muinaisjäännösinventointi 2017 Timo Sepänmaa Teemu Tiainen Timo Jussila 1 Nokia Kahtalammen alue (Teernijärven kaakkois-itäpuolinen alue) muinaisjäännösinventointi 2017 Timo Sepänmaa Teemu Tiainen Timo Jussila Tilaaja: Nokian kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Kolmenkulma työpaikka-alueen Asemakaava Kaava-alueen rakentumisen vaiheet

Kolmenkulma työpaikka-alueen Asemakaava Kaava-alueen rakentumisen vaiheet Kolmenkulma työpaikka-alueen Asemakaava 8183 Kaava-alueen rakentumisen vaiheet Alueen maankäytön vaiheet karttatarkasteluna 1770 Pohjois-Pirkkala Daniel Hall Keski-Suomen maakunta-arkisto Daniel Hallin

Lisätiedot

KALEVANRINNE. Yleissuunnitelma-alueen rakennetun ympäristön aluedokumentointi

KALEVANRINNE. Yleissuunnitelma-alueen rakennetun ympäristön aluedokumentointi KALEVANRINNE Yleissuunnitelma-alueen rakennetun ympäristön aluedokumentointi Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu 24.9.2013 ALUSTAVA Johdanto Työn ja kohdealueen määrittely

Lisätiedot

RAUTAHARKKO-TAATALA korttelikortit

RAUTAHARKKO-TAATALA korttelikortit RAUTAHARKKO-TAATALA korttelikortit 13.8.2010 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu RAUTAHARKKO-TAATALA korttelikortit SISÄLTÖ Lukijalle Rautaharkko 1960-luvun asemakaava

Lisätiedot

KUOPIO Viitaniemen ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018

KUOPIO Viitaniemen ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018 1 KUOPIO Viitaniemen ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018 Hannu Poutiainen Timo Sepänmaa Tilaaja: FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Kartat... 3 Inventointi...

Lisätiedot

TKL:n linjat vuosittain Vuosi 1957

TKL:n linjat vuosittain Vuosi 1957 TKL:n linjat vuosittain Vuosi 1957 2 Lappi Hyhky 6,8 km 4 Järvensivu Rahola 12,1 km 5 Kalevankangas Pyynikki 4,7 km 6 Hippos Lamminpää 1.1. 19.5.1957 11,2 km Hipposkylä Lamminpää 20.5. 31.12.1957 12,3

Lisätiedot

Palaute- ja vastineraportti

Palaute- ja vastineraportti TAMPEREEN KAUPUNKI 29.05.2017 Kaleva, Pellervon koulun ja Tredun tontit. Pellervonkatu 20 ja Sammonkatu 45. Katu- ja virkistysaluetta, käyttötarkoituksen muutos ja rakennusoikeuden lisääminen. Asemakaava

Lisätiedot

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS FCG Finnish Consulting Group Oy Rantasalmen kunta SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Vastineet / luonnosvaihe P14011 30.5.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Vastineet / luonnosvaihe

Lisätiedot

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu OHJE RASTEILLE: Mieti vastauksia rastien kysymyksiin itseksesi. Kirjaa ajatuksesi kustakin rastista sille varattuun kohtaan, voit myös piirtää tai kirjoittaa karttakuviin. Vastausta voit tarvittaessa jatkaa

Lisätiedot

JÄRVENSIVU korttelikortit

JÄRVENSIVU korttelikortit JÄRVENSIVU korttelikortit 13.8.2010 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu JÄRVENSIVU korttelikortit SISÄLTÖ Lukijalle Järvensivu 1950-luvun asemakaavat Asemakaavatilanne

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Asemakaava 832 Finnentie, jäähalli OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue sijaitsee Pikkolassa, Kangasalantien ja Lahdentien välissä. Aloite/hakija Kaavan laatiminen on tullut vireille

Lisätiedot

HAUKIPUTAAN KUNTA JOKIKYLÄN YLEISKAAVA MAISEMASELVITYS

HAUKIPUTAAN KUNTA JOKIKYLÄN YLEISKAAVA MAISEMASELVITYS HAUKIPUTAAN KUNTA JOKIKYLÄN YLEISKAAVA MAISEMASELVITYS 18.11.011 YLEISTÄ Kuva 1. Kaava-alue ilmakuvassa. Ilmakuvaan on yhdistetty maastomalli maaston korostamiseksi. Jokikylän yleiskaavan kaava-alue on

Lisätiedot

Sastamalan Suodenniemen Kortekallion tuulivoima osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi

Sastamalan Suodenniemen Kortekallion tuulivoima osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY Sastamalan kaupunki Sastamalan Suodenniemen Kortekallion tuulivoima osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi 8.10.2014 Laatinut: Kulttuuriympäristöpalvelut

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE BlomDesktop 2011 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 ALOITE TAI ASEMAKAAVAN VIREILLETULON SYY

Lisätiedot

KESKEISET PERIAATTEET

KESKEISET PERIAATTEET NUMMI-PUSULA IKKALA KAAVARUNKO Luonnos 9.3.2009 KESKEISET PERIAATTEET 1 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Suunnittelualue käsittää Ikkalan kylätaajaman keskeisen ydinalueen. Suunnittelualueella sijaitsee

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Hirvaan

Lisätiedot

Asemakaava 8489 liikennevaikutukset

Asemakaava 8489 liikennevaikutukset 12.1.2018 Asemakaava 8489 liikennevaikutukset Tampereen keskustan liikenneverkkosuunnitelma 2013 Keskustan liikenneverkkosuunnitelman (TAKLI) mukaisesti Teiskontie ja Kalevantie ovat pääkatuja, jotka toimivat

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu TAMPERE Yhdyskuntasuunnittelu Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.3.2010, tarkistettu 30.8.2010 PELTOLAMMI-5954-2 SEKÄ PUISTO-, LIIKENNE- (PYSÄKÖIMISALUE) JA KATUALUE, SÄÄSTÄJÄNKUJA

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

Nokia Vihnusjärven pohjoispuoli muinaisjäännösinventointi 2017

Nokia Vihnusjärven pohjoispuoli muinaisjäännösinventointi 2017 1 Nokia Vihnusjärven pohjoispuoli muinaisjäännösinventointi 2017 Timo Sepänmaa Teemu Tiainen Timo Jussila Tilaaja: Nokian kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Tulos... 3 Lähteet:... 3 Kuvia...

Lisätiedot

Lakkitehtaantien itäpuoli, Renkomäki

Lakkitehtaantien itäpuoli, Renkomäki Lakkitehtaantien itäpuoli, Renkomäki Asemakaava ja asemakaavan muutos A-2677 3.11.2016 Carita Uronen Suunnittelualue Asemakaava koskee Lahden kaupungin Renkomäen kaupunginosan (22.) osaa kaupungin omistamasta

Lisätiedot

Akaa Tipuri (Kurisniemi) Tipurintien valaistuslinjan maanrakennustyön arkeologinen valvonta 2011

Akaa Tipuri (Kurisniemi) Tipurintien valaistuslinjan maanrakennustyön arkeologinen valvonta 2011 Akaa Tipuri (Kurisniemi) Tipurintien valaistuslinjan maanrakennustyön arkeologinen valvonta 2011 Tiina Vasko 2011 Pirkanmaan maakuntamuseo Kulttuuriympäristöyksikkö 2 Sisällysluettelo Arkisto- ja rekisteritiedot

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

Hämeenkyrö Ahrolantien asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi v. 2010

Hämeenkyrö Ahrolantien asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi v. 2010 1 Hämeenkyrö Ahrolantien asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi v. 2010 Hannu Poutiainen Timo Sepänmaa Timo Jussila Kustantaja: Hämeenkyrön kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Muinaisjäännös...

Lisätiedot

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 3.1.1 Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee Ilmajoen keskustassa rajautuen Ilkantiehen, Keskustiehen ja Kyrönjokeen. Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

RAHOLA korttelikortit

RAHOLA korttelikortit RAHOLA korttelikortit 13.8.2010 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu RAHOLA korttelikortit SISÄLTÖ Lukijalle Rahola 1950- ja 1960-lukujen asemakaavat Asemakaavatilanne

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

Pyhäjoki Matinsaaren-Ollinmäen maankäytön selvitysalue. Alueen maankäytön historiaa koskeva karttaselvitys 2016

Pyhäjoki Matinsaaren-Ollinmäen maankäytön selvitysalue. Alueen maankäytön historiaa koskeva karttaselvitys 2016 1 Pyhäjoki Matinsaaren-Ollinmäen maankäytön selvitysalue. Alueen maankäytön historiaa koskeva karttaselvitys 2016 Timo Jussila Tilaaja: Pyhäjoen kunta 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Karttaselvitys...

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2.5.2011, tarkistettu 31.8.2011 XIX (KALEVANRINNE)- 832-4 ja 6. SAMMONKATU 52-54, TAKOJANKATU 13, LIIKE-, PIENTEOLLISUUS- JA VARASTOALUEEN MUUTTAMINEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen välillä Turkimus - Kostula muinaisjäännösinventointi 2012

Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen välillä Turkimus - Kostula muinaisjäännösinventointi 2012 1 Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen välillä Turkimus - Kostula muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Kustantaja: Ramboll Finland Oy 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 8 Vanhat

Lisätiedot

Uusikaarlepyy Munsalan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014

Uusikaarlepyy Munsalan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 1 Uusikaarlepyy Munsalan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Uudenkaarlepyyn kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3 Munsala

Lisätiedot

Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016

Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016 1 Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: Jari Kajas ja Håkan Fagerström 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Vanhoja

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Kuvia Kauniaisten keskusta-alueen muutoksesta 1900-luvun alusta vuoteen 2010. Muuttuva keskusta

Kuvia Kauniaisten keskusta-alueen muutoksesta 1900-luvun alusta vuoteen 2010. Muuttuva keskusta Kuvia Kauniaisten keskusta-alueen muutoksesta 1900-luvun alusta vuoteen 2010. Muuttuva keskusta GRANKULLA GRANKULLA KAUNIAINEN 1900-1910 (KAUNIAINEN) 1900-luvun alku - noin 1920-luvulle Thurmanin puistotie

Lisätiedot

Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008

Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008 1 Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008 Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Valkeakosken kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot...

Lisätiedot

Hakametsän yleissuunnitelma kaupunkikuva- ja kulttuuriympäristöselvitys

Hakametsän yleissuunnitelma kaupunkikuva- ja kulttuuriympäristöselvitys Hakametsän yleissuunnitelma kaupunkikuva- ja kulttuuriympäristöselvitys TAMPEREEN KAUPUNKI - WSP LUONNOS 17.4.2014 TYÖN TILAAJA tampereen KAUPUNKI Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu

Lisätiedot

Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin. Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin

Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin. Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Valmisteluvaiheen suunnitteluaineisto, tiivistelmä

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 KAUPPI KORTTELIT 880 4 JA 881 26, 27 JA 28, TEISKONTIE 33 JA KUNTOKATU 4 (TAMK JA PIRAMK, LISÄRAKENTAMINEN) SEKÄ KATU-, PUISTOJA PYSÄKÖINTIALUETTA.

Lisätiedot

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit 6441-6443 ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon alue sijaitsee Voivalan kaupunginosassa, pääasiassa Koronniityntien länsipuolella.

Lisätiedot

Hausjärvi Hikiä Vehkalukko asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2015

Hausjärvi Hikiä Vehkalukko asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2015 1 Hausjärvi Hikiä Vehkalukko asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2015 Timo Jussila Tilaaja: Hausjärven kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhat kartat... 4 Inventointi...

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄ Marjamäen asemakaava ja asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015

LEMPÄÄLÄ Marjamäen asemakaava ja asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015 1 LEMPÄÄLÄ Marjamäen asemakaava ja asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Johanna Rahtola Timo Jussila Tilaaja: Lempäälän kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi...

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen Hämeenkyrön liittymän tienoon muinaisjäännösinventointi 2011

Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen Hämeenkyrön liittymän tienoon muinaisjäännösinventointi 2011 1 Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen Hämeenkyrön liittymän tienoon muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: Ramboll Finland Oy 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Vanhat

Lisätiedot

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Kaavatunnus 1/6 1-153 Asianumero RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Asemakaavan muutos koskee tiloja 543-414-1-219 ja -220 Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelin 1130 tontit

Lisätiedot

KANGASALAN KIRKKOJÄRVEN NATURA-ALUE MAANKÄYTÖN MUUTOKSET NATURA-VERKOSTOON LIITTÄMISEN JÄLKEEN LAATIJA: JUSSI MÄKINEN TARKASTAJA: MARKETTA HYVÄRINEN

KANGASALAN KIRKKOJÄRVEN NATURA-ALUE MAANKÄYTÖN MUUTOKSET NATURA-VERKOSTOON LIITTÄMISEN JÄLKEEN LAATIJA: JUSSI MÄKINEN TARKASTAJA: MARKETTA HYVÄRINEN KANGASALAN KIRKKOJÄRVEN NATURA-ALUE MAANKÄYTÖN MUUTOKSET NATURA-VERKOSTOON LIITTÄMISEN JÄLKEEN LAATIJA: JUSSI MÄKINEN TARKASTAJA: MARKETTA HYVÄRINEN 30.1.2017 TARKASTELUN TAUSTA, TAVOITE JA MENETELMÄ Pirkanmaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 1 Kohde Hakija/ Aloite Asemakaavan muutos: Nummi I B: Lamminrannan kaupunginosan kortteli 355

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 Kohde Asemakaavan lähtökohdat ja tavoitteet Vireilletulo Maakunta-kaava Asemakaava: Aloite: Forssan kaupunki Järvenpää II: Järvenpään

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiä, Tahkovuori 1/5 NILSIÄ, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen korttelia 110, 119

Lisätiedot

Juupajoki Perttulan ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2017

Juupajoki Perttulan ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2017 Kunnanhallitus 18.9.2017, liite 7. Juupajoki Perttulan ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2017 Teemu Tiainen Tilaaja: Maankäyttötoimisto Simo Järvenpää 1 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot

Lisätiedot

Tampereen seudun asuinalueet vähähiilisiksi TARMO+ Ilari Rautanen 26.4.2016

Tampereen seudun asuinalueet vähähiilisiksi TARMO+ Ilari Rautanen 26.4.2016 Tampereen seudun asuinalueet vähähiilisiksi TARMO+ Ilari Rautanen 26.4.2016 Hankkeen tietoja Ekokumppanit Oy:n hallinnoima EAKR rahoitteinen kolmivuotinen (2015-2017) hanke Toiminta-alueena Tampere ja

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 9.8.2012 TAATALA 5315 8, EKANKULMA 2, ASEMAKAAVANMUUTOS POLTTONESTEEN JAKELUASEMAA VARTEN. KAAVA NRO 8427. Kaava-alue, lähivaikutusalue

Lisätiedot

Hakija vastaa asemakaavoituksen esittämiin perusteluihin ja selvittää punaisen tukkitien sijaintia sekä leveyttä korttelissa 1088.

Hakija vastaa asemakaavoituksen esittämiin perusteluihin ja selvittää punaisen tukkitien sijaintia sekä leveyttä korttelissa 1088. YHDEN ASUNNON TALON JA TALOUSRAKENNUKSEN RAKENTAMINEN PULKKASAARENKATU 14, ALA-PISPALA 837-218-1088-0014 POIKKEAMISPÄÄTÖSHAKEMUKSEN PERUSTELUT ASUINRAKENNUKSEN JA TALOUSRAKENNUKSEN SIJOITTELUUN TONTILLA

Lisätiedot

EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 Vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärä (alustava tieto) Lukumääriin ei lasketa ennakkoon äänestäneitä

EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 Vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärä (alustava tieto) Lukumääriin ei lasketa ennakkoon äänestäneitä EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 001 Tammerkoski EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 002 Keskusta EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 003 Kaakinmaa EDUSKUNTAVAALIT

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 Ilmakuva lännestä. Asemakaavamuutosalueen likimääräinen

Lisätiedot

Pälkäne Äimälä vesihuoltolinjan inventointi 2009

Pälkäne Äimälä vesihuoltolinjan inventointi 2009 1 Pälkäne Äimälä vesihuoltolinjan inventointi 2009 Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Etelä-Pälkäneen vesiosuuskunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Maastokartat... 5 Ilmakuva...

Lisätiedot

Lamminpää, kortteli 2077, Suonsivunkatu, Jouko Seppänen maankäytönsuunnittelu 2016

Lamminpää, kortteli 2077, Suonsivunkatu, Jouko Seppänen maankäytönsuunnittelu 2016 Lamminpää, kortteli 2077, Suonsivunkatu, Jouko Seppänen maankäytönsuunnittelu 2016 Lamminpää, kortteli 2077, Suonsivunkatu, Jouko Seppänen maankäytönsuunnittelu 2016 Lamminpää, kortteli 2077, Suonsivunkatu,

Lisätiedot

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu Aitolahdentie Johdanto Juvankadulla Kaukajärvellä ja Aitolahdentiellä Koilliskeskuksessa on todettu liikenteellisiä ongelmia, niin ruuhkautumiseen kuin

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ , LINTUVIIDANKATU 5, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄYS ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

LAMMINPÄÄ , LINTUVIIDANKATU 5, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄYS ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne LAMMINPÄÄ-2090-5, LINTUVIIDANKATU 5, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄYS ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN, KAAVA NRO 8326 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin Kaleva, Pellervon koulun ja Tredun tontit, Pellervonkatu 20 ja Sammonkatu 45, katu- ja virkistysaluetta. Asemakaava nro 8297 Diaarinumero: TRE: 4152/10.02.01/2017 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ 19.4.2017 Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI 14 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS YHTEYSTIEDOT KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT Lohjan kaupunki

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ULLAVANJÄRVEN YLEISKAAVAN MUUTOS TILA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ULLAVANJÄRVEN YLEISKAAVAN MUUTOS TILA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ULLAVANJÄRVEN YLEISKAAVAN MUUTOS TILA 272-430- 15-47 Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 Kokkola

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 31.1.2013 VILLILÄ-3672-2, SAARENKÄRJENKATU 3C, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, VESIJÄTTÖMAIDEN LISÄÄMINEN TONTTEIHIN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

Lappeenranta Hyväristönmäki muinaisjäännösselvitys

Lappeenranta Hyväristönmäki muinaisjäännösselvitys Lappeenranta Hyväristönmäki muinaisjäännösselvitys Keskustaajaman osayleiskaava 2030 inventoinnin v. 2014 täydennys Hyväristönmäen osa-alueelta Timo Jussila Tilaaja: Lappeenrannan kaupunki Sisältö Perustiedot...

Lisätiedot

LIITE 1. Tuusulanjärven itärannan maisemanhoitosuunnitelmatyöryhmän. sekä Aholan että Paatelan pysäköintialueiden

LIITE 1. Tuusulanjärven itärannan maisemanhoitosuunnitelmatyöryhmän. sekä Aholan että Paatelan pysäköintialueiden LIITE 1 Sibeliuksenväylän yleissuunnitelmassa esitettyihin Poikki tien risteysalueen järjestelyihin liittyvä Juhani Kolehmaisen lausunto Tielaitos ja Järvenpään kaupunki ovat laatineet yleissuunnitelman

Lisätiedot

Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016

Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016 1 Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhat

Lisätiedot

PAROONINMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS

PAROONINMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Tulvariskiselvitys Päivämäärä 5.2.2016, päivitetty 9.10.2017 Viite 1510016776 PAROONINMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS RIIHIMÄEN

Lisätiedot

TARHARANNANTIE (TILA JA SEN YMPÄRISTÖ)

TARHARANNANTIE (TILA JA SEN YMPÄRISTÖ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVATYÖ TARHARANNANTIE 18 26 (TILA 404-8-348 JA SEN YMPÄRISTÖ) Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43,

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 21. päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 21. päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa. HALIKONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 2017 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 2 TIIVISTELMÄ 3 LÄHTÖKOHDAT 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS LIITTEET

Lisätiedot

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 26.6.2019 KAAVAHANKKEEN LÄHTÖTIETOJA Tontti sijaitsee Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä Kaavamuutoksen hakijana

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

Porvoo Tolkkinen - Nyby Maakaasuputkilinjausten ja terminaalialueen muinaisjäännösinventointi 2012

Porvoo Tolkkinen - Nyby Maakaasuputkilinjausten ja terminaalialueen muinaisjäännösinventointi 2012 1 Porvoo Tolkkinen - Nyby Maakaasuputkilinjausten ja terminaalialueen muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Kustantaja: Pöyry Finland Oy 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Yleiskartat...

Lisätiedot

MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS HARTOLA, Kirkonseudun asemakaava-alue MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus Koskee 21.3.2012 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVAKARTTAA Asemakaavan muutos koskee: Kirkonseudun asemakaava-alue kortteli

Lisätiedot

YLÖJÄRVI Mettistön asemakaavalaajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015

YLÖJÄRVI Mettistön asemakaavalaajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 1 YLÖJÄRVI Mettistön asemakaavalaajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Timo Sepänmaa Ville Laakso Tilaaja: Ylöjärven kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3 Vanhoja

Lisätiedot