Lankajärven säännöstelyn vedenkorkeuden alarajan tilapäistä alittamista koskeva hakemusasia,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lankajärven säännöstelyn vedenkorkeuden alarajan tilapäistä alittamista koskeva hakemusasia,"

Transkriptio

1 PÄÄTÖS Nro 81/06/1 Dnro ISY-2006-Y-124 Annettu julkipanon jälkeen HAKIJA Taimen Oy ASIA Lankajärven säännöstelyn vedenkorkeuden alarajan tilapäistä alittamista koskeva hakemusasia, Laukaa HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon saapuneessa ja antamansa selityksen yhteydessä täydennetyssä hakemuksessa pyytänyt oikeutta saakka alittaa Lankajärven säännöstelyn alaraja siten, että hakija pyysi ensin saapuneessa hakemuksessa lupaa saada alittaa kesä- ja talvikauden alarajat 10 cm:llä ja myöhemmin muutti hakemustaan siten, että kesäkauden alaraja N ,15 m saataisiin alittaa enintään 15 cm:llä eli tasolle N ,00 m ja talvikauden alaraja N ,05 m saataisiin alittaa enintään 15 cm:llä eli tasolle N ,90 m. Lankajärven vedenkorkeuden pitämiseksi säännöstelyn alarajan yläpuolella hakija on pitänyt juoksutuksen vedenottoputken kautta mahdollisimman pienenä (24-29 l/s) ja siirtänyt Lankajärven kalanviljelylaitokselta kaloja muille yhtiön laitoksille kesän 2006 aikana yhteensä kappaletta (9 133 kg). Hakija on jo huhti-toukokuussa alkanut varautua vähävetiseen kesään. Säännöstelyn kesäalarajaan siirryttäessä järven pinnan korkeus oli 26 cm kesäkauden alarajaa ylempänä (N ,39 m lisättynä asteikkokorjauksella +2 cm). Hakijan laskelman mukaan, mikäli vedenpinnan korkeus kesäkuun alussa on 25 cm säännöstelyn alarajaa ylempänä, Lankajärven vedenkorkeus pysyy normaaliolosuhteissa alarajan yläpuolella, vaikka kalanviljelylaitokselle otettaisiin putken kautta suu-

2 2 rin sallittu vesimäärä (30 l/s). Laskennallisesti normaalisateisina ja lämpöisinä kesinä vettä haihtuu kesä-elokuussa 8,6 cm sadantaa enemmän (vuodet ) ja putken kautta otettava vesimäärä 30 l/s alentaa Lankajärven pinnan korkeutta 1,3 mm/vuorokausi, mikä vastaa kesä-elokuussa yhteensä 11,7 cm. Vedenpinnan korkeuden ollessa kesäkuun alussa keskimäärin noin 20 cm säännöstelyn alarajasta, vesimäärä riittäisi haihduntaan ja laitoksen vedenottoon putken kautta. Uhkuvesien määrä vaihtelee Lankajärven vedenkorkeuden mukaan ja niiden arvioiminen on vaikeaa. Jos keskimääräinen uhkuvesimäärä on 12,5 l/s, ne alentavat Lankajärven vedenpintaa 0,55 mm/vrk, eli 5 cm kesä-elokuussa. Kesä 2006 on ollut poikkeuksellisen vähäsateinen ja tuulisia hellepäiviä on ollut huomattavasti normaalia enemmän. Haihdunta on alentanut järven vedenpintaa voimakkaasti. Säännöstelyn alaraja tullaan alittamaan jo haihdunnan vaikutuksesta, jos sateita ei tule. Hakija on ensin esittänyt, että alarajan alituksen jälkeen laitoksen vedenkäyttö tultaisiin pienentämään enintään 15 litraan sekunnissa, niin kauan kunnes veden korkeus on lupaehtojen mukaisella tasolla ja myöhemmin ympäristökeskuksen lausunnon johdosta antamansa selityksen yhteydessä pyytänyt, että lupa annetaan 20 l/s vesimäärälle, kunnes vedenkorkeus on alkuperäisten lupaehtojen puitteissa. Lankajärven kalanviljelylaitos on yksi harvoista kalanviljelylaitoksista Suomessa, jossa ei ole vielä tähän mennessä havaittu vakavia kalasairauksia. Toiminnan häiriötön jatkuminen tuo hyötyä Suomen kalavesien hoidon edellytyksille, koska Lankajärven laitoksella sijaitsee uhanalaisten kalakantojen, kuten järvilohen, emokaloja. Lisäksi siellä on arvokalakantojen poikasten sopimusviljelyä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokselle (RKTL). Omat kalasairauksista vapaat emokalat ovat koko Taimen yhtiöiden pääoma. Emokaloja ei voi siirtää muualle ja tuoda takaisin kalataudeista vapaalle laitokselle (P0-laitos), koska silloin tuodaan myös kalasairaudet. Tästä syystä on ehdottoman tärkeää, että laitoksen toiminta turvataan. Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamansa selityksen ja hakemuksen täydennyksen yhteydessä ilmoittanut laitoksella olevan yhteensä kg kalaa seuraavasti:

3 3 0-vuotiaat poikaset (yhteensä kpl, kg): laji määrä (kpl) paino (kg) JT Raut n. 300 JT Vuoksi MT Isoj MT Lestij lohi Neva lohi Tornio lohi Iijoki järvilohi nieriä emot: järvitaimen, järvilohi ja meritaimen (yhteensä kg): JT Raut kpl JT Vuoksi 40 kpl JL 300 kpl MT 600 kpl kirjolohi (naaras ja käännetty uros, yhteensä kg): 1 -vuotiaat kpl 2 -vuotiaat 380 kpl 3-4 -vuotiaat 700 kpl Hakija on ilmoittanut puhelimitse luetun Lankajärven vedenkorkeusasteikon lukemaksi 81, vastaten tasoa N ,13 m. Voimassa oleva säännöstely- ja vedenottolupa Itä-Suomen vesioikeus on antamallaan päätöksellä nro 80/Ym/72, jota korkein hallinto-oikeus on antamallaan päätöksellä muuttanut lupaehtojen 2 kohdan osalta, myöntänyt Taimen Oy:lle luvan johtaa vettä Lankajärvestä nesteenä käytettäväksi yhtiön omistamilleen Taimelan ja Kalataimelan tiloille tekemälle kalanviljelylaitokselle ja päästää laitoksella käytetty vesi Lankalampeen laskevaan ojaan ym., Laukaan kunnassa, noudattaen muun ohella seuraavia lupaehtoja:

4 4 "1) Lankapuroon Jurvalan tilan kohdalle katselmuskirjan liitteenä 3 olevassa kartassa esitetyn paalutuksen paalulle 1+10 m on rakennettava vesitiivis pohjapato, jonka ylisyöksyaukon harjakorkeus on N ,65 m ja leveys vähintään 3,0 m. 2) Lankajärvestä saadaan johtaa vettä laitokseen enintään 30 litraa sekunnissa. Vesi on johdettava järven ja laitoksen vedenkorkeuksista johtuvan paine-eron avulla muoviputkessa, jonka sisähalkaisija on enintään 140 mm. Laitos on varustettava asianmukaisilla vesimäärän säätö- ja mittauslaitteilla. Johdettavista vesimääristä on päivittäin pidettävä kirjaa. Tiedot on talletettava ja vaadittaessa esitettävä niiden nähtäväksi, joiden etu saattaa olla niistä riippuvainen, sekä toimitettava Keski-Suomen vesipiirin vesitoimistolle sen määrääminä aikoina. 3 a) Veden johtaminen laitokselle on hoidettava siten, että Lankajärven vedenpinta ei laske välisenä aikana korkeuden N ,15 m alapuolelle eikä muuna aikana korkeuden N ,05 m alapuolelle. Milloin on olemassa vaara, että alaraja alitetaan, on veden johtamista laitokselle hyvissä ajoin pienennettävä. b) Jos poikkeuksellisen kuivina vuosina ei ole mahdollista riittävästi pienentää johdettavaa vesimäärää tuottamatta huomattavaa vahinkoa laitoksen toiminnalle, saadaan mainittuja alarajoja alittaa enintään 10 senttimetrillä, ei kuitenkaan useammin kuin kaksi kertaa saman kymmenen vuoden jakson aikana. 4) Luvan saajan on asetettava enintään kahden senttimetrin jaotuksella varustettu vedenkorkeusasteikko Lankajärveen vedenottoputken läheisyyteen paikkaan, johon yleisö voi helposti päästä. Asteikkoon on selvästi merkittävä korkeus N ,15 m. Asteikko on luettava päivittäin. Vedenkorkeustiedot on talletettava ja vaadittaessa esitettävä niiden nähtäväksi, joiden etu saattaa olla niistä riippuvainen, sekä toimitettava Keski-Suomen vesipiirin vesitoimistolle sen määrääminä aikoina." "8) Luvan saajan on istutettava Lankajärveen vuodesta 1973 alkaen sanottu vuosi mukaan lukien sellaisina vuosina, jolloin veden johtaminen laitokselle hoidetaan edellä 3 b) kohdan mukaisesti, vähintään kpl iältään vähintään kaksikesäisiä lohensukuisia petokaloja tai arvoltaan vastaava määrä muita kaloja." "11) Tässä päätöksessä mainitut korkeudet verrataan Kuuslahden rannassa lähellä Leiniön lampea olevaan tarkkavaaituskiintopisteeseen n:o 1909, jonka korkeus on N ,35 m." HAKEMUKSEN KÄSITTELY Keski-Suomen ympäristökeskukselle on varattu tilaisuus antaa lausunto hakemuksen johdosta. YMPÄRISTÖKESKUKSEN LAUSUNTO Keski-Suomen ympäristökeskus on esittänyt hakemuksesta seuraavaa:

5 5 "Koska kyseessä on toiminnassa oleva kalanviljelylaitos ja ympäristölupa on viivästynyt ja se on palautettu ympäristölupavirastolle uutta käsittelyä varten, ei ympäristökeskus tässä tapauksessa vastusta tämän poikkeuslupahakemuksen myöntämistä säännöstelyn alarajan alittamiseen 10 cm:llä saakka. Ympäristökeskus esittää, että poikkeusluvan aikana vedenotto Lankajärvestä saisi olla enintään 15 l/s Lankajärven vedenpinnan ollessa lupapäätöksen säännöstelyn alarajan alapuolella vuoden 2006 loppuun saakka ja vuoden 2007 alusta alkaen enintään 10 l/s siinä tapauksessa, jos vedenpinta ei ole ylittänyt alkuperäistä lupaehtojen alarajaa. Ympäristökeskuksen käsityksen mukaan toistuvien poikkeuslupien myöntäminen kalanviljelylaitokselle ei ole kestävää eikä voimassa olevan alkuperäisen päätöksen mukaista. Laitoksen ympäristölupa tulisi käsitellä mahdollisimman pikaisesti ja luvassa vedenotto ja kalankasvatus sovittaa niin, että jatkossa tällaisia poikkeuslupia ei enää tarvita. Nykyisen käytännön mukaan hakija ilmoittaa ympäristökeskukselle viikoittain Lankajärven päivittäiset vedenkorkeudet ja vedenottomäärät Lankajärvestä sekä kalanviljelylaitoksella käytettyjen uhkuvesien määrät viikkokeskiarvoina. Ympäristökeskus esittää, että mahdolliseen poikkeuslupapäätökseen tulisi määräykset myös Lankajärven vedenkorkeuksien tarkkailusta ja vedenkäytöstä edellä esitetyllä tavalla." HAKIJAN SELITYS JA HAKEMUKSEN TÄSMENNYS Hakija on selityksessään ympäristökeskuksen lausuntoon esittänyt, että laitokselta on jo siirretty pois kaikki ne kalat, jotka on mahdollista siirtää. Jäljellä olevat kalat kärsivät ja erittäin todennäköisesti kuolevat ilman poikkeuslupaa. Samalla hakija on täsmentänyt hakemustaan. Laitokselle on tehty eläinsuojelutarkastus, jonka yhteydessä laitokselle on määrätty juoksutettavaksi vettä vähintään 20 l/s, kun veden lämpötila on yli 10 ºC. Jos poikkeuslupaa ei myönnetä, on sillä huomattavat vahingolliset seuraukset koko Suomen kalankasvatukselle ja siitä riippuvaiselle kalanjalostus- ja jakeluketjulle sekä työllisyydelle sekä luonnonvesien kalakannoille, niiden monimuotoisuudelle ja kalastukselle. Tiedotusvälineiden mukaan nyt on kyseessä kuivin kesä 50 vuoteen ja lisäksi kesän aikana haihdunta on ollut kovien tuulien vuoksi erittäin suurta. Poikkeusluvan myöntämisestä mahdollisesti aiheutuva vahinko on todella vähäinen verrattuna siitä saataviin hyötyihin, tai oikeastaan niihin haittoihin jotka poikkeusluvan epääminen aiheuttaisi. Hakija on viitannut selityksen liitteenä oleviin seuraaviin pyytämiinsä lausuntoihin:

6 6 Suomen kalankasvattajaliitto ry on katsonut Lankajärven laitoksen olevan niin keskeinen osa Suomen kalankasvatuselinkeinoa ja koko kalataloutta, että tärkeät yhteiskunnalliset syyt puoltavat poikkeusluvan myöntämistä. Kalatalous Suomessa kärsii raaka-ainepulasta, jota Taimen Oy:n toiminnan vaarantuminen pahentaisi huomattavasti. Keski-Suomen TE-keskus on puoltanut poikkeusluvan myöntämistä, eikä ole nähnyt hankkeesta aiheutuvan haittaa yleiselle kalatalousedulle. Poikkeusluvan epääminen tarkoittaisi käytännössä laitoksen vedenoton ja sitä kautta laitoksen toiminnan keskeyttämistä, mikä saattaisi aiheuttaa haittaa Suomen uhanalaisten kalalajien viljelytoiminnalle. Lankajärven kalanviljelylaitos kuuluu P0-luokkaan, mihin kuuluvat vain ne laitokset, jotka käyttävät pohjavettä tai sijaitsevat latvavesistössä ja joiden yläpuolella ei ole muita kuin samaan luokkaan kuuluvia kalanviljelylaitoksia. Laitos on tärkeä RKTL:n sopimuskasvattaja ja tuottaa vuosittain yli 1 miljoonaa eri kantaa olevia järvi- ja meritaimenen sekä merilohen poikasia. Kirjolohen poikasia laitos tuottaa lähinnä merikasvatukseen vuosittain noin 2 miljoonaa poikasta. Lankajärven kalanviljelylaitoksella on tärkeä merkitys Keski-Suomen ja myös koko valtakunnan kalanviljelylle poikasmateriaalin tuottajana ja uhanalaisten kalakantojen säilyttäjänä. Laitoksella muun muassa kasvatetaan luokitukseltaan äärimmäisen uhanalaisen Saimaan nieriän poikasia ja erittäin uhanalaisten merivaelluksella käyvien taimenkantojen ja Itämereen laskevien jokien lohikantojen poikasia. Laitos tuottaa myös luonnostamme jo hävinneen Vuoksen vesistön järvilohen poikasia. Ilman viljelyä kanta häviäisi Suomen eläimistöstä. Lankajärven laitos on lähes ainoa kalanviljelylaitos, jossa järvilohen mädin haudonta onnistuu malakiittivihreän kieltämisen jälkeen vuonna Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on katsonut erittäin tärkeäksi, että laitoksen vedensaanti turvataan, jotta kalankasvatusta voidaan jatkaa ottaen huomioon kalojen terveys ja hyvinvointi. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on katsonut tärkeäksi, että Lankamaan poikas-

7 7 laitokselle myönnetään poikkeuslupa jatkaa veden ottamista laitokselle jäljellä olevan kalaston ylläpitämiseksi kuivan kauden yli. Laitos on yksi harvoista vakavista kalataudeista kokonaan vapaa laitos. Laitoksella viljellään Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen sopimusviljelynä merilohen ja järvilohen poikasia, mikä turvaa kalakantojen monimuotoisuutta ja edistää kalastusedellytyksiä. Laitoksella on jäljellä enää 0-vuotiaat poikaset, emokalastoa ja nieriän poikasia. Mikäli laitoksen toimintaa joudutaan rajoittamaan edelleen voimakkaasti tai siirtämään jäljellä oleva kalasto toiselle laitokselle, vaikutukset heijastuvat sekä poikasistutuksiin että myöskin ruokakalan viljelyyn. Kalojen siirrot lämpimän veden aikana aiheuttavat erittäin merkittävän riskin poikasten hyvinvoinnille. Eläinsuojelullisten ongelmien lisäksi siirrot voivat aiheuttaa siirrettäville ja myöhemmin vesistöön istutettaville poikasille kalaterveysriskin, koska vastaanottavaa P0-luokiteltua laitosta on vaikea tai mahdoton löytää kesken tuotantokauden. Lisäksi uusien emokalastojen perustaminen jouduttaisiin tautiturvallisuuden vuoksi aloittamaan mädistä, jolloin emokalastot olisivat tuotantokoossa lajista riippuen 3-5 vuoden kuluttua. Laukaan kunnan eläinlääkärin laitoksella pitämän eläinsuojelutarkastuksen pöytäkirjan mukaisesti tulee laitokselle juoksuttaa vettä vähintään 20 l/s veden lämpötilan ollessa yli 10 ºC, etteivät kalat ja kalanpoikaset kärsisi. Veden lämpötilan ollessa korkea (+18 ºC) vesi sitoo happea heikosti. Liian pieni virtaus on omiaan aiheuttamaan pienille kalanpoikasille tarpeetonta tuskaa ja kärsimystä ja uhkaa niitä äkkikuolemalla. Kalat altistuvat myös sairauksille, eivät syö ja voivat jäädä kitukasvuisiksi sekä laihoiksi hapen puutteessa. MERKINTÄ Hakemusta käsiteltäessä ovat olleet käsillä vesioikeuden päätöksen nro 80/Ym/72 ( ) perusteena olleet asiakirjat sekä ympäristölupaviraston päätöksen nro 42/03/1 ( ) perusteena olleet asiakirjat. Vaasan hallinto-oikeus on päätöksellään nro 03/0383/2 ( ) kumonnut ympäristölupaviraston päätöksen. Korkein hallinto-oikeus on päätöksellään nro 1019 ( ) pysyttänyt Vaasan hallintooikeuden päätöksen lopputuloksen.

8 8 YMPÄRISTÖLUPAVIRASTON RATKAISU Asian kiireellisyyden vuoksi ympäristölupavirasto vesilain 12 luvun 19 :n 4 momentin nojalla ratkaisee asian ilman enempää tiedoksiantamista. Ympäristölupavirasto hakemuksen enemmälti hyläten oikeuttaa Taimen Oy:n poikkeamaan voimassa olevan lupapäätöksen nro 80/Ym/72 ( ) säännöstelyä ja vedenottoa koskevista määräyksistä saakka. Tämän päätöksen mukaisesta toimenpiteestä aiheutuvien kalataloudellisten haittojen hyvittämiseksi Lankajärvessä annetaan istutusvelvoite. Hankkeesta ei ennalta arvioiden aiheudu muuta korvattavaa vahinkoa, haittaa tai muuta edunmenetystä. Ennalta arvaamattomien vahinkojen varalta annetaan määräys. Poikkeaminen tulee toteuttaa noudattaen seuraavia määräyksiä: 1. Vettä laitokselle johdettaessa enintään saakka saadaan alittaa Lankajärven kesäkauden alaraja N ,15 m enintään 15 cm:llä eli tasolle N ,00 m ja talvikauden alaraja N ,05 m enintään 15 cm:llä eli tasolle N ,90 m saakka, kun vedenkorkeus Lankajärvessä on alle N ,15 m, saadaan Lankajärvestä johtaa kalanviljelylaitokselle vettä enintään 15 l/s välisenä aikana, kun vedenkorkeus Lankajärvessä on alle N ,05 m ja laitokselle johdettavan veden lämpötila on yli 10 ºC, saadaan Lankajärvestä johtaa kalanviljelylaitokselle vettä enintään 15 l/s, ja enintään 10 l/s veden lämpötilan ollessa alle 10 ºC. 4. Luvan haltijan on seurattava päivittäin Lankajärven vedenkorkeuksia, laitokselle johdettavan veden määrää ja lämpötilaa sekä käytettyjen suotovesien määriä. Tiedot on ilmoitettava viikoittain Keski-Suomen ympäristökeskukselle.

9 9 5. Jos tässä päätöksessä tarkoitetusta toimenpiteestä aiheutuu vahinko, haitta tai muu edunmenetys, jota nyt ei ole edellytetty, voi edunmenetyksen kärsinyt tai yleisen edun vaatiessa asianomainen viranomainen lupapäätöksen lainvoiman estämättä saattaa asian vesilain 2 luvun 27 :ssä säädetyssä ajassa ympäristölupaviraston käsiteltäväksi siinä järjestyksessä kuin hakemusasioista on vesilaissa säädetty. 6. Luvan haltijan on lupapäätöksen nro 80/Ym/72 8) lupaehdossa edellytetyn lisäksi istutettava Lankajärveen tämän päätöksen nojalla tapahtuvan veden juoksuttamisen aiheuttaman kalataloudellisen haitan kompensoimiseksi vuoden 2007 aikana 300 kpl mainitussa lupaehdossa tarkoitettuja kaloja. Tämä päätös saadaan panna täytäntöön muutoksenhausta huolimatta. PERUSTELUT Kesä 2006, erityisesti heinäkuu, on ollut poikkeuksellisen kuiva ja lämmin. Hakija on varautunut vallinneisiin luonnonolosuhteisiin siirtämällä kalanpoikasia kasvatettavaksi muille laitoksille ja rajoittamalla vedenottoa Lankajärvestä. Lankajärven kalanviljelylaitoksella on enää 0-vuotiaita järvitaimenen, meritaimenen, lohen, järvilohen ja nieriän poikasia sekä järvitaimenen, järvilohen, meritaimenen ja kirjolohen emokalastoa. Lankajärven kalanviljelylaitoksella säilytetään yleiseltä kannalta katsottuna tärkeitä emokalakantoja ja kasvatetaan mm. luokitukseltaan erittäin uhanalaisen Saimaan nieriän poikasia sekä uhanalaisten merivaelluksella käyvien taimenkantojen ja Itämereen laskevien jokien lohikantojen poikasia sopimuskasvatuksena Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokselle. Tämän kalanviljelytoiminnan häiriöttömällä jatkamisella on katsottava olevan laitoksen omaa toimintaa yleisempää merkitystä näiden arvokalakantojen monimuotoisuuden säilymisen kannalta. Vedenoton tilapäinenkin keskeyttäminen Lankajärvestä johtaisi kalanviljelytoiminnan pitkäaikaiseen keskeytymiseen laitoksella, minkä suorat ja välilliset haitalliset vaikutukset arvokalakantojen emokalastojen säilyttämiseen ja luonnonvesiin tapahtuviin poikasistutuksiin olisivat merkittäviä. Kalojen siirrot lämpimän veden aikana muodostaisivat eläinsuojelullisen riskin.

10 10 Lupa määräysten mukaisesta säännöstelyn alarajasta poikkeamiseen kalanviljelylaitoksen veden oton turvaamiseksi on myönnetty vesilain 12 luvun 19 :n 3 momentin nojalla ensisijaisesti yleisen kalatalousedun vuoksi uhanalaisten kalalajien elinolosuhteiden turvaamiseksi laitoksella. Lupa on voimassa rajoitetun ajan ja sen nojalla toteutettavat toimenpiteet ajoittuvat enimmäkseen Lankajärven pääasiallisen virkistyskäyttökauden ulkopuolelle. Yksin tämän luvan mukaan tapahtuva veden ottaminen ei vaikuta Lankajärven vedenkorkeuksiin vesistön käyttömahdollisuuksia heikentävästi. Kalataloudellisen haitan kompensoimiseksi Lankajärvessä on annettu istutusmääräys. Poikkeamisesta ei ole arvioitu syntyvän muuta korvattavaa edunmenetystä. Tämän poikkeusluvan edellytysten kannalta hakijan pyytämä vedenottomäärä (20 l/s) Lankajärvestä kalanviljelylaitokselle ei ole tarpeen, kun otetaan huomioon muutkin säännöstelyluvan haltijan käytettävissä olevat mahdollisuudet suojaamistoimenpiteitä vaativien kalalajien ja kantojen riittävien elinolosuhteiden turvaamiseksi laitoksella. Veden kylmetessä kalojen elintoimintoihin tarvitseman hapen tarve vähenee ja vastaavasti veden kyky sitoa happea kasvaa. Tämän vuoksi vedenottomäärä voidaan veden lämpötilan alittaessa 10 ºC rajata olemaan enintään 10 l/s, mikäli Lankajärven vedenkorkeus ei ole laitokselle myönnetyn luvan lupaehtojen mukaisen alarajan yläpuolella. LAINKOHDAT Vesilain 12 luvun 19 :n 3-5 momentit. KÄSITTELYMAKSU Päätöksestä peritään käsittelymaksu 280 euroa.

11 11 Vesilain 21 luvun 9 (muut. 88/2000). Ympäristöministeriön asetus ympäristölupaviraston maksullisista suoritteista (1238/2003).

12 12 MUUTOKSENHAKU Päätökseen haetaan muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta valittamalla. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Muutosta tähän päätökseen saa hakea 1) se, jonka oikeutta tai etua asia saattaa koskea, 2) rekisteröity yhdistys tai säätiö, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen ja jonka toimintaalueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät, 3) toiminnan sijaintikunta ja muu kunta, jonka alueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät, 4) alueellinen ympäristökeskus sekä toiminnan sijaintikunnan ja vaikutusalueen kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ja 5) muu asiassa yleistä etua valvova viranomainen. Valitusosoitus liitteenä. Seppo Kemppainen Antti Ylitalo Martti Häikiö Päätöksen tekemiseen ovat osallistuneet ympäristöneuvokset Seppo Kemppainen ja Antti Ylitalo sekä sivutoiminen ympäristöneuvos Martti Häikiö (asian esittelijä). MH/KK Tiedustelut: asian esittelijä, puh ,

13 V A L I T U S O S O I T U S Liite Määräaika ja valitusmenettely Valituskirjelmän sisältö Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää tämän päätöksen antamispäivästä sitä määräaikaan lukematta. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, lauantai, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, jouluaatto tai juhannusaatto, valitusaika jatkuu vielä seuraavana arkipäivänä. Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava Itä-Suomen ympäristölupaviraston kirjaamoon viimeistään ennen virka-ajan päättymistä. Käyntiosoite: Minna Canthin katu 64 B, Kuopio Postiosoite: PL 69, Kuopio Puhelin: Telekopio: Sähköposti: kirjaamo.isy@ymparisto.fi Virka-aika: klo Valituksen lähettäminen postitse, telekopiona tai sähköpostina tapahtuu lähettäjän vastuulla. Valituskirjelmän on oltava perillä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Sähköisesti (telekopiona tai sähköpostina) toimitetun valituskirjelmän on oltava toimitettu niin, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta - mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi, kotikunta ja yrityksen tai yhteisön Y- tunnus. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä Oikeudenkäyntimaksu - ne asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle - valtakirja, jos valittaja käyttää asiamiestä, tai toimitettaessa valitus sähköisesti selvitys asiamiehen toimivallasta. Valituskirjelmä liitteineen, lukuun ottamatta valtakirjaa, on toimitettava kaksin kappalein. Muutoksenhakuasian käsittelystä Vaasan hallinto-oikeudessa peritään muutoksenhakijalta oikeudenkäyntimaksua 82 euroa. Maksusta ja maksuvelvollisuudesta vapautuksesta eräissä tapauksissa on säädetty tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetussa laissa.

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2005 HAKIJAT Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus ASIA Lehtolankosken - Muittarinkosken kalataloudellista kunnostamista

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen 7.3.2007 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Kiinteistöjen myynti ja kauppahinnan käyttäminen, Lieksa. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen 17.11.2004 HAKIJA Heinäveden kunta ASIA Kermajärven lauttasalmeen rakennetun moottorikelkkareitin penkereen leventämistä koskevassa päätöksessä

Lisätiedot

Saarijärven sekä Pienen ja Ison Lumperoisen järven säännöstelypäätöksen 79/I/69 tilapäistä muuttamista koskeva hakemus, Saarijärvi

Saarijärven sekä Pienen ja Ison Lumperoisen järven säännöstelypäätöksen 79/I/69 tilapäistä muuttamista koskeva hakemus, Saarijärvi PÄÄTÖS Nro 79/06/1 Dnro ISY-2006-Y-125 Annettu julkipanon jälkeen 2.8.2006 HAKIJA Vattenfall Sähköntuotanto Oy ASIA Saarijärven sekä Pienen ja Ison Lumperoisen järven säännöstelypäätöksen 79/I/69 tilapäistä

Lisätiedot

Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä.

Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 122/06/1 Dnro ISY-2006-Y-210 Annettu julkipanon jälkeen 29.11.2006 HAKIJA Kiinteistö Oy Jyväskylän Mattilanniemi ASIA Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä.

Lisätiedot

YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun

YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun PÄÄTÖS Nro 70/07/1 Dnro ISY-2007-Y-145 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2007 HAKIJA YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun ASIA Kahden venelaiturin rakentaminen

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti.

Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti. PÄÄTÖS Nro 75/06/1 Dnro ISY-2006-Y-38 Annettu julkipanon jälkeen 28.7.2006 HAKIJA Iitin Sähkö Oy ASIA Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

päätöksen nro 81/06/1 vedenottomääräysten muuttaminen, Laukaa Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamallaan hakemuksella pyytänyt

päätöksen nro 81/06/1 vedenottomääräysten muuttaminen, Laukaa Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamallaan hakemuksella pyytänyt PÄÄTÖS Nro 87/06/1 Dnro ISY-2006-Y-133 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2006 HAKIJA Taimen Oy ASIA Lankajärven säännöstelyn vedenkorkeuden alarajan tilapäistä alittamista koskevan päätöksen nro 81/06/1

Lisätiedot

Hakija omistaa hanketta varten tarvittavan maa- ja vesialueen.

Hakija omistaa hanketta varten tarvittavan maa- ja vesialueen. PÄÄTÖS Nro 104/08/1 Dnro ISY-2008-Y-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2008 HAKIJA Jyväskylän kaupunki ASIA Toisen laiturin rakentaminen ja nykyisen pysyttäminen Pekonniemen venesatamassa Päijänteen Keljonlahdella

Lisätiedot

Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa, Hartola.

Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa, Hartola. PÄÄTÖS Nro 31/08/1 Dnro ISY-2008-Y-37 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2008 HAKIJA Hartolan kunta ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.9.2006 ASIA Myllykoski Paper Oy:lle Itä-suomen ympäristölupaviraston päätöksellä nro 122/05/1, 25.11.2005 myönnetyn ympäristöluvan täytäntöönpanokelpoisuutta

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti.

Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti. PÄÄTÖS Nro 75/04/1 Dnro ISY-2004-Y-130 Annettu julkipanon jälkeen 16.7.2004 HAKIJA Iitin Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen, Savonlinna

Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen, Savonlinna PÄÄTÖS Nro 8/07/2 Dnro ISY-2006-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2007 HAKIJA Kartanon Kievari Ikonen Ky ASIA Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen,

Lisätiedot

Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa lupapäätöksessä työn valmistumiselle asetetun määräajan jatkaminen vuoden 2009 loppuun saakka, Lappeenranta.

Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa lupapäätöksessä työn valmistumiselle asetetun määräajan jatkaminen vuoden 2009 loppuun saakka, Lappeenranta. PÄÄTÖS Nro 108/04/2 Dnro ISY-2004-Y-144 Annettu julkipanon jälkeen 1.11.2004 HAKIJAT Lappeenrannan kaupunki, Ratahallintokeskus, Kapiteeli Oyj ja Bonvesta Oy ASIA Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti, Kotka. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 13/09/1 Dnro ISY-2009-Y-39 Annettu julkipanon jälkeen Kaakkois-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 13/09/1 Dnro ISY-2009-Y-39 Annettu julkipanon jälkeen Kaakkois-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 13/09/1 Dnro ISY-2009-Y-39 Annettu julkipanon jälkeen 16.3.2009 HAKIJA Kaakkois-Suomen ympäristökeskus ASIA Konniveden ja Ruotsalaisen säännöstelyluvan lupaehdon 1) muuttaminen palauttamalla

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan alueella, Jyväskylä.

Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan alueella, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 4/09/1 Dnro ISY-2008-Y-260 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2009 HAKIJA Kanavuori - Ruokosaari tiekunta ASIA Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden Vesihuolto Oy

PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden Vesihuolto Oy PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2005 HAKIJA Heinäveden Vesihuolto Oy ASIA Polvijärven vedenottamoa koskevan Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksen nro 79/04/2 muuttaminen

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. PÄÄTÖS Nro 7/05/1 Dnro ISY-2004-Y-211 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2005 HAKIJA Kymenlaakson Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Ympäristökeskus on katsonut, että hanke ei loukkaa yleistä etua ja puoltanut luvan myöntämistä, kun otetaan huomioon seuraavat seikat:

Ympäristökeskus on katsonut, että hanke ei loukkaa yleistä etua ja puoltanut luvan myöntämistä, kun otetaan huomioon seuraavat seikat: PÄÄTÖS Nro 11/05/1 Dnro ISY-2004-Y-186 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2005 HAKIJA Valkealan kunta ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vuohijärven Kalsonlahteen ja töidenaloittamislupa, Valkeala.

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen 9.6.2004 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan jatkaminen, Kuopio.

Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan jatkaminen, Kuopio. PÄÄTÖS Nro 50/07/1 Dnro ISY-2007-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2007 HAKIJA Kuopion kaupunki ASIA Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan

Lisätiedot

Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa,

Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 44/06/1 Dnro ISY-2006-Y-25 Annettu julkipanon jälkeen 7.4.2006 HAKIJA Hemmingin vesiosuuskunta ASIA Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa, Keitele.

Lisätiedot

Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen, Karstula.

Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen, Karstula. PÄÄTÖS Nro 77/04/1 Dnro ISY-2004-Y-100 Annettu julkipanon jälkeen 18.8.2004 HAKIJA Karstulan kunta ASIA Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen,

Lisätiedot

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten ja töidenaloittamislupa, Jyväskylä.

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten ja töidenaloittamislupa, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 75/05/1 Dnro ISY-2005-Y-148 Annettu julkipanon jälkeen 15.7.2005 HAKIJA Jyväskylän kaupunki ASIA Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten

Lisätiedot

Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin edustalle, Lappeenranta

Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin edustalle, Lappeenranta PÄÄTÖS Nro 8/08/2 Dnro ISY-2007-Y-236 Annettu julkipanon jälkeen 11.1.2008 HAKIJA Asunto-osakeyhtiö Kahilanniemen Trio ASIA Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin

Lisätiedot

ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentamiselle ympäristölupaviraston päätöksessä 65/06/1, asetetun määräajan pidentäminen, Korpilahti.

ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentamiselle ympäristölupaviraston päätöksessä 65/06/1, asetetun määräajan pidentäminen, Korpilahti. PÄÄTÖS Nro 95/08/1 Dnro ISY-2008-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2008 HAKIJA Kärkisten vesiosuuskunta ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentamiselle ympäristölupaviraston päätöksessä 65/06/1, 21.6.2006

Lisätiedot

Siltapaikka sijaitsee metsähallituksen hallinnassa olevalla Nurmeksen Valtionmaa -nimisellä kiinteistöllä.

Siltapaikka sijaitsee metsähallituksen hallinnassa olevalla Nurmeksen Valtionmaa -nimisellä kiinteistöllä. PÄÄTÖS Nro 43/05/2 Dnro ISY-2005-Y-49 Annettu julkipanon jälkeen 2.5.2005 HAKIJA Metsähallitus ASIA Polkusillan rakentaminen Porttijoen yli, Nurmes. HAKEMUS Metsähallituksen Pohjanmaa-Kainuun luontopalvelut

Lisätiedot

Vedenoton tilapäistä lisäämistä Kirmanjärvestä koskevan muutoksen tekeminen voimassa olevaan lupapäätökseen nro 102/Va/83, Iisalmi.

Vedenoton tilapäistä lisäämistä Kirmanjärvestä koskevan muutoksen tekeminen voimassa olevaan lupapäätökseen nro 102/Va/83, Iisalmi. PÄÄTÖS Nro 95/06/1 Dnro ISY-2006-Y-145 Annettu julkipanon jälkeen 6.9.2006 HAKIJA Ylä-Savon Vesi Oy ASIA Vedenoton tilapäistä lisäämistä Kirmanjärvestä koskevan muutoksen tekeminen voimassa olevaan lupapäätökseen

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. PÄÄTÖS Nro 52/05/1 Dnro ISY-2005-Y-40 Annettu julkipanon jälkeen 27.5.2005 HAKIJA Kotkan Saaristomatkailut Oy ASIA Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Lisätiedot

Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan jatkaminen, Anttola Mikkelin kaupunki.

Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan jatkaminen, Anttola Mikkelin kaupunki. PÄÄTÖS Nro 62/06/2 Dnro ISY-2006-Y-87 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2006 HAKIJA Mikkelin kaupunki ASIA Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 14/07/1 Dnro ISY-2006-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen Huippupaikat Oy

PÄÄTÖS Nro 14/07/1 Dnro ISY-2006-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen Huippupaikat Oy PÄÄTÖS Nro 14/07/1 Dnro ISY-2006-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2007 HAKIJA Huippupaikat Oy ASIA Veden johtaminen Syvärin Tahkolahdesta Tahkovuoren laskettelurinteiden lumettamista varten ja sitä

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti Jyväskylä

PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti Jyväskylä PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen 7.8.2006 HAKIJA Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti 10 40520 Jyväskylä ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :ssä tarkoitettu ilmoitus

Lisätiedot

Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola.

Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola. PÄÄTÖS Nro 111/04/1 Dnro ISY-2004-Y-165 Annettu julkipanon jälkeen 15.12.2004 HAKIJAT Tuija Kaivola ja Kirsi-Marja Mäkinen ASIA Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola. HAKEMUS

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Kilvensalmen ali Kilvensaloon Päijänteellä ja töidenaloittamislupa,

Kaapelin rakentaminen Kilvensalmen ali Kilvensaloon Päijänteellä ja töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 68/08/1 Dnro ISY-2008-Y-66 Annettu julkipanon jälkeen 9.4.2008 HAKIJA Suur-Savon Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Kilvensalmen ali Kilvensaloon Päijänteellä ja töidenaloittamislupa, Korpilahti.

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Pitkäniemestä Mustasaareen Päijänteen Luotikkaalla ja töidenaloittamislupa,

Kaapelin rakentaminen Pitkäniemestä Mustasaareen Päijänteen Luotikkaalla ja töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 57/06/1 Dnro ISY-2006-Y-36 Annettu julkipanon jälkeen 17.5.2006 HAKIJA Vattenfall Verkko Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Pitkäniemestä Mustasaareen Päijänteen Luotikkaalla ja töidenaloittamislupa,

Lisätiedot

Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Hirvonjoen yli, Karttula, Kuopio

Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Hirvonjoen yli, Karttula, Kuopio PÄÄTÖS Nro 83/09/1 Dnro ISY-2009-Y-154 Annettu julkipanon jälkeen 19.8.2009 HAKIJA Karttulan kunta ASIA Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Hirvonjoen yli, Karttula, Kuopio HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Tainionvirran uuden sillan rakentaminen valtatietä 4 varten ja töidenaloittamislupa, Hartola

Tainionvirran uuden sillan rakentaminen valtatietä 4 varten ja töidenaloittamislupa, Hartola PÄÄTÖS Nro 78/08/1 Dnro ISY-2008-Y-72 Annettu julkipanon jälkeen 9.5.2008 HAKIJA Hämeen tiepiiri ASIA Tainionvirran uuden sillan rakentaminen valtatietä 4 varten ja töidenaloittamislupa, Hartola HAKEMUS

Lisätiedot

Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamassaan hakemuksessa pyytänyt lupaa asiakohdassa sanottuun rakentamiseen.

Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamassaan hakemuksessa pyytänyt lupaa asiakohdassa sanottuun rakentamiseen. PÄÄTÖS Nro 25/05/1 Dnro ISY-2005-Y-5 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2005 HAKIJA Pärekoski Kaarteenmäki yksityisen tien tiekunta ASIA Vuorisjoen sillan rakentaminen, Vieremä. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Kahden laiturin rakentaminen Matilanvirran varrelle ja töidenaloittamislupa, Sumiainen.

Kahden laiturin rakentaminen Matilanvirran varrelle ja töidenaloittamislupa, Sumiainen. PÄÄTÖS Nro 49/05/1 Dnro ISY-2005-Y-82 Annettu julkipanon jälkeen 18.5.2005 HAKIJA Sumiaisten kunta ASIA Kahden laiturin rakentaminen Matilanvirran varrelle ja töidenaloittamislupa, Sumiainen. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi

Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi PÄÄTÖS Nro 86/09/1 Dnro ISY-2009-Y-25 Annettu julkipanon jälkeen 11.9.2009 ASIA Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi LUVAN HAKIJA Turvetuote Peat Bog Oy Soinintie 2008 40500

Lisätiedot

Vesi- ja viemärijohdon rakentaminen Lappalanjärveen sekä töidenaloittamislupa, Valkeala.

Vesi- ja viemärijohdon rakentaminen Lappalanjärveen sekä töidenaloittamislupa, Valkeala. PÄÄTÖS Nro 6/05/1 Dnro ISY-2004-Y-222 Annettu julkipanon jälkeen 10.1.2005 HAKIJA Niemenmaan vesihuolto-osuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohdon rakentaminen Lappalanjärveen sekä töidenaloittamislupa, Valkeala.

Lisätiedot

Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa,

Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa, PÄÄTÖS Nro 71/05/1 Dnro ISY-2005-Y-41 Annettu julkipanon jälkeen 8.7.2005 HAKIJA Joachim von Schantz ASIA Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa, Sysmä. HAKEMUS

Lisätiedot

Ratulansalmen raittisillan rakentaminen ja töidenaloittamislupa, Artjärvi.

Ratulansalmen raittisillan rakentaminen ja töidenaloittamislupa, Artjärvi. PÄÄTÖS Nro 89/08/1 Dnro ISY-2008-Y-101 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2008 HAKIJA Hämeen tiepiiri ASIA Ratulansalmen raittisillan rakentaminen ja töidenaloittamislupa, Artjärvi. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Kolmen sähkökaapelin rakentaminen Äyskoskeen ja töidenaloittamislupa, Tervo.

Kolmen sähkökaapelin rakentaminen Äyskoskeen ja töidenaloittamislupa, Tervo. PÄÄTÖS Nro 108/06/1 Dnro ISY-2006-Y-170 Annettu julkipanon jälkeen 23.10.2006 HAKIJA Savon Voima Oyj ASIA Kolmen sähkökaapelin rakentaminen Äyskoskeen ja töidenaloittamislupa, Tervo. HAKEMUS Hakija on

Lisätiedot

Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio.

Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio. PÄÄTÖS Nro 116/04/1 Dnro ISY-2004-Y-220 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2004 HAKIJA Kuopion kaupunki ASIA Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio. HAKEMUS

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 98/06/1 Dnro ISY-2006-Y-157 Annettu julkipanon jälkeen Hanka-Taimen Oy

PÄÄTÖS Nro 98/06/1 Dnro ISY-2006-Y-157 Annettu julkipanon jälkeen Hanka-Taimen Oy PÄÄTÖS Nro 98/06/1 Dnro ISY-2006-Y-157 Annettu julkipanon jälkeen 20.9.2006 HAKIJA Hanka-Taimen Oy ASIA Vanajajärven säännöstelyluvassa (Itä-Suomen vesioikeuden päätös nro 46/Ym/75, 8.5.1975) määrätyn

Lisätiedot

Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren rakentaminen huvipuistotoimintaa varten, Mikkeli.

Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren rakentaminen huvipuistotoimintaa varten, Mikkeli. PÄÄTÖS Nro 74/07/2 Dnro ISY-2007-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen 21.6.2007 HAKIJA Visulahden Matkailu Oy ASIA Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren

Lisätiedot

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen rumpujen rakentamiseksi Onkijoki -nimiseen puroon ja töidenaloittamislupa, Sysmä.

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen rumpujen rakentamiseksi Onkijoki -nimiseen puroon ja töidenaloittamislupa, Sysmä. PÄÄTÖS Nro 59/07/1 Dnro ISY-2007-Y-119 Annettu julkipanon jälkeen 6.6.2007 HAKIJA Destia Tieliikelaitos ASIA Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen rumpujen rakentamiseksi Onkijoki

Lisätiedot

Koukkuniemen jäälleajopaikan poistaminen Pielisen uittosäännöstä, Lieksa

Koukkuniemen jäälleajopaikan poistaminen Pielisen uittosäännöstä, Lieksa PÄÄTÖS Nro 91/06/2 Dnro ISY-2006-Y-155 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2006 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Koukkuniemen jäälleajopaikan poistaminen Pielisen uittosäännöstä, Lieksa HAKEMUS Järvi-Suomen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 145/08/1 Dnro ISY-2008-Y-182 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 145/08/1 Dnro ISY-2008-Y-182 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 145/08/1 Dnro ISY-2008-Y-182 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2008 HAKIJA Seppo Kuhmonen ASIA Pengerlaiturin pysyttämistä Pula-Ahon tilan rannassa Vahangalla koskeva hakemus, Karstula HAKEMUS

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Vatianjärven Kapeenlahteen ja töidenaloittamislupa, Äänekoski.

Kaapelin rakentaminen Vatianjärven Kapeenlahteen ja töidenaloittamislupa, Äänekoski. PÄÄTÖS Nro 58/04/1 Dnro ISY-2004-Y-91 Annettu julkipanon jälkeen 16.6.2004 HAKIJA Vattenfall Verkko Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Vatianjärven Kapeenlahteen ja töidenaloittamislupa, Äänekoski. HAKEMUS

Lisätiedot

Venesataman sekä huoltolaiturin ja veneluiskan rakentaminen Leppäveden Leppälahteen, Jyväskylän maalaiskunta.

Venesataman sekä huoltolaiturin ja veneluiskan rakentaminen Leppäveden Leppälahteen, Jyväskylän maalaiskunta. PÄÄTÖS Nro 42/05/1 Dnro ISY-2004-Y-199 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2005 HAKIJA Leppälahti-Savio vesihuolto-osuuskunta ASIA Venesataman sekä huoltolaiturin ja veneluiskan rakentaminen Leppäveden Leppälahteen,

Lisätiedot

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kauppilansalmeen ja töidenaloittamislupa, Liperi

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kauppilansalmeen ja töidenaloittamislupa, Liperi PÄÄTÖS Nro 45/05/2 Dnro ISY-2005-Y-72 Annettu julkipanon jälkeen 2.5.2005 HAKIJA Liperinsalon vesiosuuskunta ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kauppilansalmeen ja töidenaloittamislupa, Liperi

Lisätiedot

Rakennettavat putket painoineen upotetaan koko vesistön alituksen osuudelta pohjaan tehtävään kaivantoon ja peitetään.

Rakennettavat putket painoineen upotetaan koko vesistön alituksen osuudelta pohjaan tehtävään kaivantoon ja peitetään. PÄÄTÖS Nro 126/08/2 Dnro ISY-2008-Y-208 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2008 HAKIJA Kontiolahden kunta ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Hukkasalmen ja Höytiäisen kanavan ali, Polvijärvi ja

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 143/08/1 Dnro ISY-2008-Y-201 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus

PÄÄTÖS Nro 143/08/1 Dnro ISY-2008-Y-201 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus PÄÄTÖS Nro 143/08/1 Dnro ISY-2008-Y-201 Annettu julkipanon jälkeen 31.10.2008 HAKIJA Keski-Suomen TE-keskus ASIA Korholankoskien (Yläisen-, Keskisen- ja Hannulankosken) kalataloudellista kunnostamista

Lisätiedot

Oikeus tarvittaviin alueisiin hankitaan maantielain sekä maakäyttö- ja rakennuslain mukaisesti.

Oikeus tarvittaviin alueisiin hankitaan maantielain sekä maakäyttö- ja rakennuslain mukaisesti. PÄÄTÖS Nro 74/09/1 Dnro ISY-2009-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 15.7.2009 HAKIJA Savo-Karjalan tiepiiri ASIA Murennosjoen kevytliikennesillan rakentaminen ja töidenaloittamislupa, Vieremä. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Kolmen retkeilyreittisillan rakentaminen Ämmäkosken alapuolelle Kämärillä, Varkaus.

Kolmen retkeilyreittisillan rakentaminen Ämmäkosken alapuolelle Kämärillä, Varkaus. PÄÄTÖS Nro 40/07/1 Dnro ISY-2007-Y-49 Annettu julkipanon jälkeen 25.4.2007 HAKIJA Varkauden kaupunki ASIA Kolmen retkeilyreittisillan rakentaminen Ämmäkosken alapuolelle Kämärillä, Varkaus. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee PÄÄTÖS Nro 128/09/2 Dnro ISY-2009-Y-171 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2009 HAKIJA Ratahallintokeskus ASIA Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee HAKEMUS Ratahallintokeskus

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 81/2013/1 Dnro PSAVI/76/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 81/2013/1 Dnro PSAVI/76/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 81/2013/1 Dnro PSAVI/76/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2013 1 ASIA LUVAN HAKIJA Inarin kalanviljelylaitoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 126/05/1 lupamääräyksestä poikkeaminen,

Lisätiedot

Tilalla on osuus Muuramen yhteisalueen vesialueeseen

Tilalla on osuus Muuramen yhteisalueen vesialueeseen PÄÄTÖS Nro 23/08/1 Dnro ISY-2007-Y-247 Annettu julkipanon jälkeen 8.2.2008 HAKIJA Arttu Jokinen ASIA Helmilän tilan rantaan tehdyn täytön ja ruoppauksen pysyttäminen, Muurame. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi.

Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi. PÄÄTÖS Nro 1/07/1 Dnro ISY-2006-Y-226 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2007 HAKIJA Savon Voima Oyj ASIA Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Valokaapelin asentaminen Saimaaseen Pikisaaren ja Voisalmensaaren välille ja töidenaloittamislupa,

Valokaapelin asentaminen Saimaaseen Pikisaaren ja Voisalmensaaren välille ja töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 86/08/2 Dnro ISY-2008-Y-175 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2008 HAKIJA Elisa Oy ASIA Valokaapelin asentaminen Saimaaseen Pikisaaren ja Voisalmensaaren välille ja töidenaloittamislupa, Lappeenranta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2009 ASIA Länsi Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 82/2006/4 vesijohdon

Lisätiedot

Vesistöpenkereen rakentaminen Päijänteen Kuhmoisten Karklahteen kevyen liikenteen väylää varten, Kuhmoinen.

Vesistöpenkereen rakentaminen Päijänteen Kuhmoisten Karklahteen kevyen liikenteen väylää varten, Kuhmoinen. PÄÄTÖS Nro 80/08/1 Dnro ISY-2008-Y-40 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2008 HAKIJA Keski-Suomen tiepiiri ASIA Vesistöpenkereen rakentaminen Päijänteen Kuhmoisten Karklahteen kevyen liikenteen väylää varten,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 22/05/1 Dnro ISY-2005-Y-3 Annettu julkipanon jälkeen Savon Voima Lämpö Oy

PÄÄTÖS Nro 22/05/1 Dnro ISY-2005-Y-3 Annettu julkipanon jälkeen Savon Voima Lämpö Oy PÄÄTÖS Nro 22/05/1 Dnro ISY-2005-Y-3 Annettu julkipanon jälkeen 25.2.2005 HAKIJA Savon Voima Lämpö Oy ASIA Veden johtaminen käytettäväksi kaukolämpöverkon jäähdytysvetenä ja sitä varten tarpeellisten vedenotto-

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Kahden vesijohto- ja viemärilinjan rakentaminen Vanginveden alituksen osalta, Hankasalmi,

Kahden vesijohto- ja viemärilinjan rakentaminen Vanginveden alituksen osalta, Hankasalmi, PÄÄTÖS Nro 17/07/1 Dnro ISY-2007-Y-14 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2007 HAKIJA Kärkkäälän vesiosuuskunta ASIA Kahden vesijohto- ja viemärilinjan rakentaminen Vanginveden alituksen osalta, Hankasalmi,

Lisätiedot

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Iiksenjoen alitse Pielisensuun kylässä, Joensuu.

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Iiksenjoen alitse Pielisensuun kylässä, Joensuu. PÄÄTÖS Nro 64/05/2 Dnro ISY-2005-Y-62 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2005 HAKIJAT Seija ja Pentti Hyvärinen ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Iiksenjoen alitse Pielisensuun kylässä, Joensuu.

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2009 ASIA HAKIJA Kaitasuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa (korkeimman hallinto-oikeuden

Lisätiedot

Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Syvärinjoen yli, Varpaisjärvi

Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Syvärinjoen yli, Varpaisjärvi PÄÄTÖS Nro 76/08/1 Dnro ISY-2008-Y-43 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2008 HAKIJA Varpaisjärven kunta ASIA Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Syvärinjoen yli, Varpaisjärvi HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 32/09/2 Dnro ISY-2009-Y-21 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 32/09/2 Dnro ISY-2009-Y-21 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 32/09/2 Dnro ISY-2009-Y-21 Annettu julkipanon jälkeen 4.3.2009 ASIA Rinnakkaispoltolle Simpeleen tehtaiden kiinteän polttoaineen kattilassa 12.12.2008 myönnettyä ympäristölupaa koskeva toiminnanaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 49/09/1 Dnro ISY-2009-Y-96 Annettu julkipanon jälkeen Tuula Hokka-Pitkonen

PÄÄTÖS Nro 49/09/1 Dnro ISY-2009-Y-96 Annettu julkipanon jälkeen Tuula Hokka-Pitkonen PÄÄTÖS Nro 49/09/1 Dnro ISY-2009-Y-96 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2009 HAKIJAT Arto Pitkonen Tuula Hokka-Pitkonen ASIA Maalämpöputkiston rakentaminen Alalampeen ja ruoppaus Tuomelan tilan edustalla,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 105/08/2 Dnro Psy-2008-y-132 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 105/08/2 Dnro Psy-2008-y-132 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 105/08/2 Dnro Psy-2008-y-132 Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Tuhkan käyttö Pirinsuon luonnonravintolammikon munkkien ja kanavien sulattamiseen, Taivalkoski Pekka Vääräniemi

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Hoikansalmen alituksen osalta Latosaareen, Kinnula.

Vesijohdon rakentaminen Hoikansalmen alituksen osalta Latosaareen, Kinnula. PÄÄTÖS Nro 116/08/1 Dnro ISY-2008-Y-133 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2008 HAKIJA Kinnulan kunta ASIA Vesijohdon rakentaminen Hoikansalmen alituksen osalta Latosaareen, Kinnula. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Pampalon kultakaivokselle myönnettyä lupaa koskeva toiminnan ja töiden aloittamislupahakemus

Pampalon kultakaivokselle myönnettyä lupaa koskeva toiminnan ja töiden aloittamislupahakemus PÄÄTÖS Nro 49/08/2 Dnro ISY-2008-Y-99 Annettu julkipanon jälkeen 14.5.2008 ASIA Pampalon kultakaivokselle 21.12.2008 myönnettyä lupaa koskeva toiminnan ja töiden aloittamislupahakemus LUVAN HAKIJA Endomines

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen Timo ja Hannele Heino. Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä.

PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen Timo ja Hannele Heino. Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä. PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2007 HAKIJAT Timo ja Hannele Heino ASIA Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä. HAKEMUS Hakijat ovat ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Kotalahden pudotuspaikkaa koskevan muutoksen hakeminen uittosääntöön, Pielavesi.

Kotalahden pudotuspaikkaa koskevan muutoksen hakeminen uittosääntöön, Pielavesi. PÄÄTÖS Nro 85/04/1 Dnro ISY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 8.9.2004 HAKIJAT Risto Heikkinen ja Sirpa Heikkinen ASIA Kotalahden pudotuspaikkaa koskevan muutoksen hakeminen uittosääntöön, Pielavesi.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen 30.10.2009 ASIA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 83/2006/4 Niemisjoen kalataloudelliselle

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen 4.1.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Ivalojoen Pajakosken alueen rantojen suojaamista koskevan lupapäätöksen nro 90/04/1 rakentamisajan jatkaminen,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2006 ASIA HAKIJA Iiroonjärven vedenkorkeuden tarkkailuohjelmaa koskeva oikaisuvaatimus,

Lisätiedot

Kiinteän padon pysyttäminen Valkeispurossa Valkeisenjärven vedenkorkeuden nostamiseksi,

Kiinteän padon pysyttäminen Valkeispurossa Valkeisenjärven vedenkorkeuden nostamiseksi, PÄÄTÖS Nro 26/06/1 Dnro ISY-2005-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2006 HAKIJA Ryhälänmäen osakaskunta ASIA Kiinteän padon pysyttäminen Valkeispurossa Valkeisenjärven vedenkorkeuden nostamiseksi, Iisalmi.

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Jäähdytysveden johtaminen yhtiön vaneritehtaalle sekä otto- ja purkuputkien ynnä laiturin pysyttäminen Pielisjoessa, Joensuun kaupungissa.

Jäähdytysveden johtaminen yhtiön vaneritehtaalle sekä otto- ja purkuputkien ynnä laiturin pysyttäminen Pielisjoessa, Joensuun kaupungissa. PÄÄTÖS Nro 39/07/2 Dnro ISY-2006-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 23.4.2007 HAKIJA UPM-Kymmene Wood Oy ASIA Jäähdytysveden johtaminen yhtiön vaneritehtaalle sekä otto- ja purkuputkien ynnä laiturin pysyttäminen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 92/09/2 Dnro ISY-2009-Y-129 Annettu julkipanon jälkeen Mikkelin kaupunki

PÄÄTÖS Nro 92/09/2 Dnro ISY-2009-Y-129 Annettu julkipanon jälkeen Mikkelin kaupunki PÄÄTÖS Nro 92/09/2 Dnro ISY-2009-Y-129 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2009 HAKIJA Mikkelin kaupunki ASIA Ympäristölupaviraston 28.10.2008 annetussa päätöksessä, joka koskee kloorifenolipitoisen jäteveden

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Hankaveteen välille Matilanniemi Vanha vesilaitos ja töidenaloittamislupahakemus, Hankasalmi.

Vesijohdon rakentaminen Hankaveteen välille Matilanniemi Vanha vesilaitos ja töidenaloittamislupahakemus, Hankasalmi. PÄÄTÖS Nro 119/06/1 Dnro ISY-2006-Y-196 Annettu julkipanon jälkeen 29.11.2006 HAKIJA Hankasalmen kunta ASIA Vesijohdon rakentaminen Hankaveteen välille Matilanniemi Vanha vesilaitos ja töidenaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

Yleisen paikallisväylän määrääminen Syvärin Liestynselältä Ruokosalmen kautta Karsikkoselälle ja töidenaloittamislupahakemus, Nilsiä.

Yleisen paikallisväylän määrääminen Syvärin Liestynselältä Ruokosalmen kautta Karsikkoselälle ja töidenaloittamislupahakemus, Nilsiä. PÄÄTÖS Nro 24/05/1 Dnro ISY-2004-Y-215 Annettu julkipanon jälkeen 16.3.2005 HAKIJA Nilsiän kaupunki ASIA Yleisen paikallisväylän määrääminen Syvärin Liestynselältä Ruokosalmen kautta Karsikkoselälle ja

Lisätiedot

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus, PÄÄTÖS Nro 98/07/1 Dnro ISY-2007-Y-148 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 HAKIJA Vaajakosken Veneilijät ry ASIA Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125 Annettu julkipanon jälkeen 27.5.2005 ASIA HAKIJA Vesijohdon rakentamista koskevan päätöksen nro 54/2004/4 osittainen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 142/09/2 Dnro ISY-2009-Y-7 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 142/09/2 Dnro ISY-2009-Y-7 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 142/09/2 Dnro ISY-2009-Y-7 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2009 ASIA Kiialansuon turvetuotantoalueen ympäristölupa- ja toiminnanaloittamislupahakemus sekä Hepolammen ja Katralammen vedenkorkeuden

Lisätiedot

Veden johtaminen Syvärin Matalalahden Alalammakosta golfkentän kasteluun, Nilsiä.

Veden johtaminen Syvärin Matalalahden Alalammakosta golfkentän kasteluun, Nilsiä. PÄÄTÖS Nro 108/09/1 Dnro ISY-2009-Y-146 Annettu julkipanon jälkeen 4.12.2009 HAKIJA Tiirin Golf Oy ASIA Veden johtaminen Syvärin Matalalahden Alalammakosta golfkentän kasteluun, Nilsiä. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot