Asiantuntevaa kuormankäsittelyä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asiantuntevaa kuormankäsittelyä"

Transkriptio

1 Asiantuntevaa kuormankäsittelyä Hiabin ratkaisuilla

2 Elinikäinen kumppani Hiab kehittää ja valmistaa ajoneuvojen kuormankäsittelyratkaisuja, joilla siirretään, nostetaan, kuormataan ja puretaan tuotteita, tavaroita ja raaka-aineita. Vuonna 2007 Hiab toimitti lähes kuormankäsittelylaitetta eri puolille maailmaa. Maailmanlaajuinen asiantuntija, paikallinen kumppani. Hiabin palveluksessa on työntekijää 32 eri maassa. Yhtiön tuotteita ja rat kaisuja edustavat myös itsenäiset maahan tuojat ja jälleenmyyntikumppanit 100 maas sa eri puolilla maailmaa. Aina lähellä. Hiab on investoinut voimakkaasti myynti-, huolto- ja asennusverkostoihinsa kaikkialla maailmassa. Vuonna 2007 yhtiö lisäsi läsnäoloaan markkinoilla ostamalla myynti yhtiöitä viidestä eri maasta. Lisäksi Hiab osti ja perusti useita uusia huolto- ja asennusyksiköitä. Kokonaisvaltaista huolenpitoa. Koska kuormankäsittelylaitteiden keskimääräinen käyttöikä on 5 15 vuotta, Hiab tarjoaa laitteiden lisäksi myös huolto-, korjaus- ja varaosapalveluja, joiden ansiosta laitteet pysyvät tuottavina koko elinkaarensa ajan. Me osaamme auttaa. Hiab on kehittänyt kuormankäsittelyä ja sen menetelmiä yli 60 vuoden ajan. Tuomme markkinoille aktiivisesti uusia kuormankäsittelyinnovaatioita pelkästään vuonna 2007 esittelimme 7 kokonaan uutta tuotetta ja lisäksi lukuisia tuotemuunnelmia vastaamaan paikallisten markkinoiden tarpeita. Katse tulevaisuuteen. Hiab kehittää yhteistyökumppaneidensa kanssa konseptiajoneuvoja sekä nopeita kuormankäsittelylaitteiden asennusmenetelmiä. Yhtiön pitkäaikaisen kokemuksen ansiosta asennusaikoja voidaan lyhentää jopa 40 prosenttia, ja samalla edelleen parantaa asennusten laatua. Hiab on sitoutunut säästämään energiaa. Hiabilla on syvällinen teräsrakenteiden, hyd rauliikan ja elektroniikan tuntemus. Yhtiö tarjoaa esimerkiksi kuormausnosturiasiakkaille mahdollisuuden vähentää polttoaineen kulutusta lisäämällä HiPronostureihin asiakkaan toiveiden mukaisen säätötilavuuspumpun. HIAB AMA FOCOLIFT JONSERED LOGLIFT MOFFETT MULTILIFT PRINCETON PIGGY BACK ZEPRO WALTCO

3

4 Saumatonta toimivuutta Aina paras mahdollinen ratkaisu Hiabilla olemme erityisen ylpeitä asiakkaidemme toimialojen tuntemuksesta ja siitä, että ymmärrämme eri alojen kuormankäsittely tarpeita. Hiabin turvallisia ja tehokkaita Hiabin modulaarisen XS-suunnittelukonseptin ansiosta kuormausnostureita on helppo muunnella ja räätälöidä eri käyttötarkoituksiin, kuten rakennustarvikkeiden tai teollisuustuotteiden kuljettamiseen tai maankaivuutöihin. Hiabin laajaan kuormausnosturivalikoimaan kuuluu nykyisin pitkälti yli sata erilaista nosturimallia, joiden nostokapasiteetti vaihtelee 0,8 tonnimetristä yli 90 tonnimetriin. HIABkuormausnostureiden tunnusomaisia piirteitä ovat huipputeknologia, turvallisuus, luotettavuus, keveys, korkea suorituskyky ja tarkkuus, minkä lisäksi ne ovat myös helppokäyttöisiä. Nykyisin yli puolet myydyistä kuormausnostureista on varustettu kaukoohjaimella, mikä parantaa nostureiden tuottavuutta entisestään. laitteita käytetään lähijakelussa, kuljetuksissa, infrastruktuuri- ja rakennusalalla, rakennustarvikkeiden kuljettamisessa, jätteenkäsittelyssä, kierrätyksessä, maa- ja metsätaloudessa, julkisissa palveluissa, pelastuslaitoksissa ja puolustusvoimissa. Hiabin uusi internet-sivusto Uusilta internet-sivuiltamme osoitteesta löydät lisää tietoa Hiabin tuotteista ja palveluista. Kattavat tukipalvelut Kuormankäsittelylaitteet ovat asiakkaillemme jokapäiväisiä työvälineitä, joilta edellytetään luotettavuutta ja turvallisuutta sekä edullisia investointi- ja käyttökustannuksia. Palveluvalikoimaamme kuuluu myös huolto-, kunnossapito-, takuu-, varaosa-, koulutus- ja asennuspalveluita, joiden avulla laitteet pidetään tuottavina niiden koko elinkaaren ajan.

5 MULTILIFT-vaihtolavalaitteet Vaihtolavalaitteen perusidea on se, että yhdellä ja samalla ajoneuvolla voi hoitaa monenlaisia tehtäviä. MULTILIFT-vaihtolavajärjestelmän ansiosta ajoneuvot pystytään pitämään tuottavassa ajossa koko ajan, mikä tuo joustavuutta ajosuunnitteluun. Tähän tuoteperheeseen kuuluvien koukkulaitteiden, vaijerilaitteiden ja keinukippilaitteiden nostokapasiteetti vaihtelee 2 ja 30 tonnin välillä. Vaihtolavalaitteita käytetään mm. kierrätyksessä, rakennusteollisuudessa, pelastustoimessa ja puolustusvoimissa. ZEPRO-, WALTCO-, AMA- ja FOCOLIFT -takalaitanostimet Takalaitanostimet ovat lähijakelussa käytettävien ajoneuvojen olennainen osa. Tavarat siirretään takalaitanostimen hydraulisesti toimivalle nostotasolle, joka on tehty teräksestä tai alumiinista. Takalaitanostimen käyttö nopeuttaa jakelua huomattavasti ja vähentää sekä ruumiillista työtä että henkilö- ja tavaravahinkojen riskiä. Nostimet räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi neljällä tehtaalla, jotka sijaitsevat kahdella eri mantereella. Takalaitanostinten valikoima on laaja, niitä valmistetaan sekä kevyisiin että raskaisiin ajoneuvoihin, ja niiden nostokapasiteetti vaihtelee 450 ja kilon välillä. LOGLIFT- ja JONSERED -puutavara- ja kierrätysnosturit Puutavaranostureita käytetään puunjalostusteollisuuden arvoketjun alkupäässä: puunkorjuussa ja puutavaran kuljetuksissa. Valikoimaan kuuluvat järeät, puutavara-autoissa käytettävät nosturit sekä kestävät metsäkonenosturit. Lisäksi nostureita käytetään kierrätyksessä sekä kiinteästi asennettuina yksikköinä teollisuudessa. Jokaiseen nosturiin löytyy myös sopiva kahmari aina pienistä pihdeistä suuriin teollisuuskahmareihin. Yhä useampi asiakas haluaa käyttää puutavaranosturiaan ohjaamosta käsin. MOFFETT- ja PRINCETON PIGGY BACK -ajoneuvotrukit Ajoneuvotrukit kulkevat nimensä mukaisesti ajoneuvon mukana, kuormatilan takaosaan kiinnitettynä, ja ne ovat valmiita kuormaamaan alle minuutissa. Tavarat voidaan toimittaa perille hyvin monenlaisissa olosuhteissa. Perinteisiin teollisuustrukkeihin verrattuna ajoneuvotrukit ovat kevyempiä ja ketterämpiä, ja ne liikkuvat myös epätasaisessa maastossa, kuten rakennustyömailla. Ajoneuvotrukkien valikoimasta löytyy nostokapasiteettia aina 3,5 tonniin saakka.

6 Maailmanlaajuinen ja paikallinen kumppani Hiabin tuotantolaitokset: Hiab AB Hudiksvall, Ruotsi Henkilöstö: ~ 500 Hiab Manufacturing B.V. Meppel, Alankomaat Henkilöstö: ~ 140 Hiab Cranes S.L. Zaragoza, Espanja Henkilöstö: ~ 230 Hiab Hana Ltd. Chungbuk, Etelä-Korea Henkilöstö: ~ 80 Multilift Oy Raisio MULTILIFT-vaihtolavalaitteet Henkilöstö: ~ 260 Hiab Load Handling Equipment Co. Ltd. Shanghai, Kiina MULTILIFT-vaihtolavalaitteet Henkilöstö: ~ 60 Moffett Engineering Ltd. Dundalk, Irlanti MOFFETT-ajoneuvotrukit Henkilöstö: ~ 260 Princeton Delivery Systems Inc. Canal Winchester, Ohio, Yhdysvallat PRINCETON PIGGY BACK -ajoneuvotrukit Henkilöstö: ~ 70 (Henkilöstömäärät ) Loglift Jonsered Oy Ab Salo LOGLIFT- ja JONSEREDpuutavara- ja kierrätysnosturit Henkilöstö: ~ 230 Z-Lyften Produktion AB Bispgården, Ruotsi ZEPRO- ja FOCOLIFTtakalaitanostimet Henkilöstö: ~ 290 Waltco Truck Equipment Co. Tallmadge, Ohio, Yhdysvallat WALTCO-takalaitanostimet Henkilöstö: ~ 190 Ama Polska Sp., z.o.o. Oborniki, Puola AMA-takalaitanostimet Henkilöstö: ~ 80 Waltco Truck Equipment Co. Gardena, California, Yhdysvallat WALTCO-takalaitanostimet Henkilöstö: ~ 40 Waltco Hydraulics Cylinder Division Tallmadge, Ohio, Yhdysvallat Sylinterit Henkilöstö: ~ 50 Hiab Balti AS Narva, Viro Teräsrakenteet ja -komponentit Henkilöstö: ~ 600 Tim Arkilander Työssäni HIAB-tuotepäällikkönä vastaan täällä Hiabin Yhdysval tainmyyntiyhtiössä (Hiab, Inc.), Ohiossa kaikesta, mikä liittyy HIABkuormausnosturituotelinjaan. Tulin yhtiön palvelukseen vastavalmistuneena insinöörinä vuonna 1987 ja pidän työstäni niin paljon, että toivon työskenteleväni täällä eläkeikään asti. Ensimmäiset 10 vuotta toimin teknisenä päällikkönä, ja nyt vastaan HIAB-kuormausnostureista. Työhöni kuuluu kaikkea mahdollista myynnistä ja huollosta asiakassuhteisiin. Pidän koko Hiab Inc:iä omana tiiminäni vaikka kaikki eivät olekaan alaisiani, me pidämme yhdessä huolta asiakkaistamme. Minulle tärkeintä on se, että asiakas on ykkönen: asiakas on ylimpänä organisaatiokaaviossa ja odottaa saavansa meiltä tuotteita ja palveluita.

7 Jans Schulting Toimin Hiabin Hollannin-nosturitehtaan (Hiab Manufacturing B.V.) korjaus- ja kunnossapito-osastolla Meppelissä. Minulla on kolme päävastuualuetta: vastaan valmistustyökalujen kunnossapidosta ja tarkistuksista ja työkalu- ja tarvikehankinnoista sekä avustan erilaisissa hankkeissa, kuten tuotantotilojen laajennusprojektissa. Parasta työssäni on se, että tapaan paljon erilaisia ihmisiä sekä yhtiön sisältä että ulkopuolelta. Työni on joskus hyvin kiireistä, sillä olen jonkinlainen jokapaikanhöylä, jolta pyydetään apua mitä erilaisimmissa asioissa. Aloitin Hiabilla 30 vuotta sitten. Olin ensin 15 vuotta hitsaajana ja sitten siirryin opiskelujen kautta tämän osaston päälliköksi. Vuonna 2001 kuitenkin sairastuin ja olin vuoden poissa töistä. Palattuani takaisin vuonna 2002 aloitin nykyisessä tehtävässäni, jossa viihdyn todella hyvin. Myyntiyhtiöt ja edustustot Maahantuojat ja jälleenmyyjät Tuotantolaitokset Hiabin myyntiyhtiöt: Chris Zhou Toimin tällä hetkellä talouspäällikkönä Hiabin Kiinan-yksikössä Shang haissa, joka muodostuu vaihtolavalaitetehtaasta ja myyntiyhtiöstä. Johdan 10 hengen tiimiä, johon kuuluu asiantuntijoita seuraavilta osastoilta: talous ja kirjanpito, henkilöstö ja hallinto, tuonti ja vienti, IT sekä myynti. Tehtäväni on varmistaa, että osastot toimivat tehokkaasti ja tuloksellisesti, sekä tukea liiketoiminnan kehitystä ja päätöksentekoa. Aloitin Hiabilla vuonna Tulen innokkaana töihin joka aamu, koska Hiab nopeasti kasvavana yrityksenä tarjoaa paljon uusia tehtäviä ja kiinnostavia haasteita. Tiimini kanssa on mukava työskennellä. Uskon, että mentorointityyppinen johtamistapani luo vankat edellytykset hyville työsuorituksille ja miellyttävälle työilmapiirille. Alankomaat Arabiemiirikunnat Australia Belgia Chile Espanja Etelä-Korea Indonesia Intia Irlanti Iso-Britannia Italia Itävalta Japani Kiina Kroatia Malesia Meksiko Norja Puola Ranska Ruotsi Saksa Singapore Slovakia Suomi Tanska Tšekki Unkari Venäjä Yhdysvallat Lähimmän Hiab-jälleenmyyjän yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme osoitteesta

8 Ota yhteyttä! Hiab on maailman johtava ajoneuvojen kuormankäsittelylaitteiden toimittaja. Tuotevalikoimaan kuuluvat, LOGLIFT- ja JONSEREDpuutavara- ja kierrätysnosturit, MULTILIFT-vaihtolavalaitteet, ZEPRO-, FOCOLIFT-, AMA- ja WALTCO-takalaitanostimet sekä MOFFETT- ja PRINCETON PIGGY BACK -ajoneuvotrukit. Vuonna 2007 Hiabin liikevaihto oli 931 miljoonaa euroa, se toimitti lähes kuormankäsittelylaitetta ja sen henkilöstömäärä oli noin Hiabilla on tuotantolaitoksia 10 maassa eri puolilla maailmaa: Alankomaissa, Espanjassa, Etelä-Koreassa, Irlannissa, Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa, Suomessa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Hiabilla on myyntiyhtiöitä ja edustustoja 31 maassa sekä itsenäisiä maahantuonti- ja jälleenmyyntikumppaneita 100 maassa. Hiab Oy Pääkonttori Sörnäisten rantatie 23 PL Helsinki Puh Faksi Hiab Oy, Suomi (HIAB, LOGLIFT, JONSERED, MULTILIFT, MOFFETT) Käyntiosoite: Ystävyydenkatu Raisio Postiosoite: PL Raisio Puh Faksi Hiab on osa Cargotec-konsernia. Cargotec on maailman johtava lastinkäsittelylaitteiden toimittaja, jonka tuotteita käytetään tavaravirran eri vaiheissa laivoissa, satamissa, terminaaleissa, jakelukeskuksissa ja lähikuljetuksissa. Konsernin tuotemerkeillä Hiab, Kalmar ja MacGREGOR on markkinajohtajan asema, ja ne tunnetaan asiakkaiden keskuudessa kaikkialla maailmassa. Cargotecin liikevaihto on 3 miljardia euroa. Konsernilla on työntekijää ja se toimii lähes 160 maassa. Cargotecin B-sarjan osakkeet on noteerattu OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä. FOCOLIFT-tuotteet: Pursimiehenkatu 9 / PL Salo Puh Faksi Helsingin myyntikonttori: Takkatie Helsinki Puh Faksi

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

Jätteenkäsittely- ja kierrätysala

Jätteenkäsittely- ja kierrätysala Jätteenkäsittely- ja kierrätysala Tehokkaita kuormankäsittelyratkaisuja www.hiab.com JÄTTEENKÄSITTELY- JA KIERRÄTYSALA Jätteenkäsittelykierrätysala ja Jätteenkäsittelykierrätysala ja Tehokkaita kuormankäsittelyratkaisuja

Lisätiedot

Kolmen vuoden takuu. Hiab Loglift- ja Hiab Jonsered -puutavara- ja kierrätysnosturit

Kolmen vuoden takuu. Hiab Loglift- ja Hiab Jonsered -puutavara- ja kierrätysnosturit Kolmen vuoden takuu Hiab Loglift- ja Hiab Jonsered -puutavara- ja kierrätysnosturit Pysy huipulla Mikään ei voita kunnon yöunia kovan työpäivän jälkeen. Nukut hyvin, kun tiedät, että aamulla edessäsi on

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA

UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA TUOTE-ESITE M4 TUTUSTU SEURAAVAAN SUKUPOL MOFFETT M4 NX VEEN Seuraavan sukupolven MOFFETT M4 NX nostaa Euroopan luotetuimman ajoneuvotrukin suorituskyvyn

Lisätiedot

JONSERED 1250RZ VAIVATONTA TYÖSKENTELYÄ

JONSERED 1250RZ VAIVATONTA TYÖSKENTELYÄ JONSERED 1250RZ VAIVATONTA TYÖSKENTELYÄ 2016.06 KOSKA KIERRÄTYS KANNATTAA Yhä kasvavista jätemääristä huolehtiminen on ympäristön kannalta tärkeää. Pois heitettyjen tuotteiden kierrättäminen uusiokäyttöön

Lisätiedot

PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS

PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS TM PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS TÄYDELLINEN NÄKYVYYS HiVision on uusi tapa käyttää puutavaranosturiasi kamerateknologian avulla. Se on myös fiksu tapa lisätä tuottavuutta, kasvattaa hyötykuormia ja säästää

Lisätiedot

Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1

Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1 Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1 Abloy Oy Abloy Oy on johtavia lukko- ja rakennushelavalmistajia ja sähköisen lukitusteknologian edelläkävijä. Abloy Oy kuuluu maailman johtavaan ASSA ABLOY

Lisätiedot

Sis i äi s nen äi Tervetuloa taloon!

Sis i äi s nen äi Tervetuloa taloon! Tervetuloa taloon! Perehdytyksellä hyvä startti työuralle! ISS Perehdytyskäytäntöihin sisältyvät: Perehdytyskortin käyttöönotto Tervetuloa Taloon -perehdytys tai -verkkokurssi Tehtäväkohtainen perehdytys

Lisätiedot

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN?

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? Jouni Välijärvi, professori Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto EDUCA 2014 Helsinki 25.1.2014 30.1.2014 Suomalaisnuorten osaaminen

Lisätiedot

TUOTEVALIKOIMASSAMME KIERRÄTYSNOSTURIT

TUOTEVALIKOIMASSAMME KIERRÄTYSNOSTURIT TUOTEVALIKOIMASSAMME KIERRÄTYSNOSTURIT 1 2 JÄTTEESTÄ RAAKA-AINEEKSI Aikoinaan jäte oli vain jätettä, mutta nuo ajat ovat jääneet taaksemme jo kauan sitten. Nykymaailmassa jäte on liiketoimintaa. Jätteen

Lisätiedot

Hiab C912 ohjaamo metsänostureihin

Hiab C912 ohjaamo metsänostureihin Hiab C912 ohjaamo metsänostureihin Tuoteominaisuudet Monipuolinen ohjaamo Hyvä näkyvyys joka suuntaan. Painikkeet ja ohjaussauvat kätevästi esillä. Runsaasti tilaa ja mukava käsinojin varustettu istuin.

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta TULLI Tilastointi 1

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta TULLI Tilastointi 1 Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 215 29.2.216 TULLI Tilastointi 1 TUONTI, VIENTI JA KAUPPATASE 199-215 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 Kauppatase Tuonti

Lisätiedot

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Espanja 50 236 1,6 44 468-1,6 50 271-1,7 30 500 Kreikka 17 306 Iso-Britannia 11 204-7,5 10 037 21,7 2 940 44,3 866 Alankomaat 9 736 23,3 11 472 30,4 7 444

Lisätiedot

Maailman valutuotanto

Maailman valutuotanto Maailman valutuotanto Yhteenveto Modern Castings-lehden ja American Foundry Society (AFS) - yhdistyksen tilastoimista luvuista vuosilta 2004, 2006, 2008, 2010 ja 2012 Tuula Höök 9.9.2014 Tilastoinnissa

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 216 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE 199-216 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 Kauppatase Tuonti Vienti 7.2.217

Lisätiedot

Maailman johtava kontin- ja kuormankäsittelyratkaisujen toimittaja laivoissa, satamissa, terminaaleissa ja paikallisjakelussa. Carl-Gustaf Bergström

Maailman johtava kontin- ja kuormankäsittelyratkaisujen toimittaja laivoissa, satamissa, terminaaleissa ja paikallisjakelussa. Carl-Gustaf Bergström Maailman johtava kontin- ja kuormankäsittelyratkaisujen toimittaja laivoissa, satamissa, terminaaleissa ja paikallisjakelussa Carl-Gustaf Bergström Sisältö MacGREGOR -yrityskauppa MacGREGOR osana Kone

Lisätiedot

Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma?

Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma? Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma? 18.5.2016 Sijoitusten jakaminen eri kohteisiin Korot? Osakkeet? Tämä on tärkein päätös! Tilanne nyt Perustilanne Perustilanne Tilanne nyt KOROT neutraalipaino OSAKKEET

Lisätiedot

01 June 2015. Subject/Place/Occasion

01 June 2015. Subject/Place/Occasion Palveluyritys Missiomme on tukea asiakkaitamme ja toimittajatehtaitamme ja tuottaa niille lisäarvoa Välitämme ihmisistä Enemmän kuin laajan tuotevalikoiman toimittaminen: Tukea jokapäiväiseen työhön Yksinkertaiset

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2014. 27.2.2015 TULLI Tilastointi 1

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2014. 27.2.2015 TULLI Tilastointi 1 Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 214 27.2.215 TULLI Tilastointi 1 TUONTI, VIENTI JA KAUPPATASE 199-214 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 Kauppatase Tuonti

Lisätiedot

Case: Vahterus Oy Agentti- / Jälleenmyyjäverkosto

Case: Vahterus Oy Agentti- / Jälleenmyyjäverkosto Case: Vahterus Oy Agentti- / Jälleenmyyjäverkosto FokusPiste-hanke - kansainvälistymisseminaari Laitila 22.08.2013 Jarmo Hannula Markkinointipäällikkö Vahterus Oy MITÄ ON MARKKINOINTI? Tunnetuin lainaus

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 216 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE 199-216 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 Kauppatase Tuonti Vienti 28.2.217

Lisätiedot

Q2 Osavuosikatsaus tammi kesäkuu Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen

Q2 Osavuosikatsaus tammi kesäkuu Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen Q2 Osavuosikatsaus tammi kesäkuu 2008 Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 1 Keskeistä tammi kesäkuussa 2008 Saadut tilaukset t kasvoivat yli 16 % ja olivat 2 168 (1 864) milj. euroa Liikevaihto kasvoi 13 %

Lisätiedot

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1 1 (6) B MDP in Futures Studies Australia 1 1 Iran 2 1 3 Itävalta 1 1 Latvia 1 1 Puola 1 1 Suomi 2 6 8 4 20 Tsekki 1 1 Valko-Venäjä 1 1 Venäjä 1 1 2 Viro 1 1 Z_tieto puuttuu 6 3 4 17 30 MDP in Futures Studies

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta TULLI Tilastointi 1

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta TULLI Tilastointi 1 Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 215 8.2.216 TULLI Tilastointi 1 TUONTI, VIENTI JA KAUPPATASE 199-215 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 Kauppatase Tuonti

Lisätiedot

Vuoden 2012 tilinpäätöstiedote. Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja, 12.2.2013

Vuoden 2012 tilinpäätöstiedote. Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja, 12.2.2013 Vuoden 212 tilinpäätöstiedote Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja, 12.2.213 Keskeistä neljännellä vuosineljänneksellä Saadut tilaukset alenivat 16 %y-o-y 71 (842) milj. euroon Liikevaihto kasvoi 7

Lisätiedot

Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät

Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät ( ) Keskihajonta Kansallinen keskiarvo Hongkong 571 (61) h Venäjä 568 (66) h Suomi 568 (64) h Singapore 567 (80) h Pohjois-Irlanti 558 (76) h Yhdysvallat

Lisätiedot

Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa

Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa 24.9.2013 Pääekonomisti Jukka Palokangas Maailmantalouden kasvunäkymät vuodelle 2014 (ennusteiden keskiarvot koottu syyskuussa

Lisätiedot

Coloplastin paikallistoimistot

Coloplastin paikallistoimistot Afrikka Aasia Australia Eurooppa Pohjois-Amerikka Etelä-Amerikka Afrikka Algeria (ranska, arabia) (maksuton*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 sunnuntai torstai, 9.00 17.00 dzconsumerservice@coloplast.com

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen

Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 7.2.2012 Tilinpäätöstiedote 2011 Keskeistä tammi joulukuussa 2011 Markkina-aktivitteetti oli hyvä kaikissa segmenteissä ja markkina-alueilla Q4 saadut tilaukset kasvoivat

Lisätiedot

Talouden rakenteet 2011 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT)

Talouden rakenteet 2011 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT) Kansantalouden kehityskuva Talouden rakenteet 211 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT) Suomen talous vuonna 21 euroalueen keskimääräiseen verrattuna Euroalue Suomi Työttömyys, % 12 1 8 6 4 Julkisen

Lisätiedot

Suosituimmat kohdemaat

Suosituimmat kohdemaat Suosituimmat kohdemaat Maakuntanro Maakunta Kohdemaa Maakoodi sum_lah_opisk 21 Ahvenanmaa - Kreikka GR 3 Åland Italia IT 3 Turkki TR 2 Saksa DE 1 09 Etelä-Karjala Venäjä RU 328 Britannia GB 65 Ranska FR

Lisätiedot

Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017

Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017 Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 217 Bkt:n kehitys 217 / 216, % Pohjois-Amerikka: +2,2 % USA +2,2 % Kanada +2, % Etelä- ja Väli-Amerikka: +2,1 % Brasilia +1,2 % Meksiko +2,2 % Argentiina

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 218 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE 199-218 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 Kauppatase Tuonti Vienti

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 218 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE 199-218 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 Kauppatase Tuonti Vienti

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 217 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE 199-217 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 Kauppatase Tuonti Vienti

Lisätiedot

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista 1900 1998 ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia)

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista 1900 1998 ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia) Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista 19 1998 ja ennuste vuoteen 22 (miljardia tonnia) 4 3 2 1 19 191 192 193 194 195 196 197 198 199 2 21 22 Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut

Lisätiedot

Maapallon kehitystrendejä (1972=100)

Maapallon kehitystrendejä (1972=100) Maapallon kehitystrendejä (1972=1) Reaalinen BKT Materiaalien kulutus Väestön määrä Hiilidioksidipäästöt Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (195=1) Maailman väestön määrä

Lisätiedot

UUSI JONSERED 1250Z LUOKKANSA VAHVIN

UUSI JONSERED 1250Z LUOKKANSA VAHVIN UUSI JONSERED 1250Z LUOKKANSA VAHVIN TUOTE-ESITE LUOKKANSA VAHVIN Valmistaudu nostamaan enemmän kuin luulit olevan mahdollista. Uusi JONSERED 1250Z tuo tullessaan uusia mahdollisuuksia: enemmän hyötykuormaa,

Lisätiedot

Ylimääräinen yhtiökokous 17.12.2004

Ylimääräinen yhtiökokous 17.12.2004 Ylimääräinen yhtiökokous 17.12.2004 Maailman johtava kontin- ja kuormankäsittelyratkaisujen toimittaja laivoissa, satamissa, terminaaleissa ja paikallisjakelussa Kone Cargotec Globaali markkinajohtaja

Lisätiedot

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia hiiltä)

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia hiiltä) Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 22 (miljardia tonnia hiiltä) 1 8 6 4 2 19 191 192 193 194 195 196 197 198 199 2 21 22 Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut

Lisätiedot

Teollisuuden / Suomen kilpailukyky. 1.3.2016 Paikallinen sopiminen, Joensuu

Teollisuuden / Suomen kilpailukyky. 1.3.2016 Paikallinen sopiminen, Joensuu Teollisuuden / Suomen kilpailukyky 1.3.2016 Paikallinen sopiminen, Joensuu Toimintaympäristön ja yritysten kilpailukyky Suomessa on hyvä, jos: - yritysten tuotanto / liikevaihto kasvaa - vienti kasvaa

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 1/2018 4.4.2018 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 9/2018 4.12.2018 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 12/2018 28.2.2019 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 10/2018 2.1.2019 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 2/2019 30.4.2019 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

koulutuksesta kuvaajia

koulutuksesta kuvaajia 3 25 2 15 1 5 22. Teknillisten korkeakoulujen ja tiedekuntien opiskelijamäärät opettajaa kohti (1981, 199 ja 2) Lähde: Opetusministeriön KOTA-tietokanta. TKK TTKK LTKK OY ÅA Perus- ja jatko-opiskelija/opetuksen

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 2/2017 3.5.2017 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tullihallitus Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 12/2016 6.3.2017 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tullihallitus Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 5/2017 31.7.2017 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tullihallitus Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 9/2017 4.12.2017 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tullihallitus Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen. Q2 osavuosikatsaus tammi kesäkuu 2009

Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen. Q2 osavuosikatsaus tammi kesäkuu 2009 Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 20.7.2009 2009 Q2 osavuosikatsaus tammi kesäkuu 2009 Keskeistä tammi kesäkuussa 2009 Haastava markkinaympäristö MacGregorin vakaa kehitys jatkui Liikevoittoa alensivat ylikapasiteetti

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 4/2016 30.6.2016 Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain *) Pl. henkilöautojen

Lisätiedot

CLX Kestävä HIAB PF-CLX-FI-EU.indd

CLX Kestävä HIAB PF-CLX-FI-EU.indd CLX Kestävä HIAB PIdä AsIAKKAAt tyytyväisinä Työtehtävät voivat vaihdella tiilien ja pölkkyjen nostelusta särkyvien tavaroiden käsittelyyn ja maa-ainesten siirtelyyn sorakouralla. Sen vuoksi nosturin on

Lisätiedot

KESKUSPÖLYNIMURIJÄRJESTELMÄT. hyvinvoinnin maailma...

KESKUSPÖLYNIMURIJÄRJESTELMÄT. hyvinvoinnin maailma... KESKUSPÖLYNIMURIJÄRJESTELMÄT hyvinvoinnin maailma... Hygieniaa ja mukavuutta yksinkertaisesti 1 Keskuspölynimuri 2 PVC-putket 3 Äänenvaimennin 4 Imurasia Kuvat ovat suuntaa-antavia. KESKUSPÖLYNIMURIJÄRJESTELMÄT

Lisätiedot

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia) Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia) Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 22 (miljardia tonnia) 4 3 2 1 19 191 192 193 194 195 196 197 198 199 2 21 22 Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut 22.9.2

Lisätiedot

HIAB PROCARE TM HUOLTOSOPIMUKSET

HIAB PROCARE TM HUOLTOSOPIMUKSET HIAB PROCARE TM HUOLTOSOPIMUKSET LUOTETTAVUUTTA TOIMINTAASI Säännöllinen huolto todistetusti vähentää laitteen häiriöitä, lisää toiminnan tehokkuutta ja turvallisuutta sekä vähentää kalliita korjaustöitä.

Lisätiedot

Hiab XS 544. KapaSiteetti 51 tm

Hiab XS 544. KapaSiteetti 51 tm Hiab XS 544 KapaSiteetti 51 tm 2 HuippuluoKan tarkkuutta 3 4 Hiab XS 544 Aika on kortilla. Kaukana puomin kärjessä on helposti särkyvä kuorma, joka on nostettava 30 metriä ilmaan ja laskettava varoen sementtisiilon

Lisätiedot

Raakapuun ja metsäteollisuustuotteiden ulkomaankauppa maittain 1997

Raakapuun ja metsäteollisuustuotteiden ulkomaankauppa maittain 1997 Raakapuun ja metsäteollisuustuotteiden ulkomaankauppa maittain 1997 Toimittajat: Aarre Peltola Helena Herrala-Ylinen 8.9.1998 447 Tuontiraakapuusta viisi kuudesosaa tuli Venäjältä Saksaan ja Iso-Britanniaan

Lisätiedot

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish)

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) FL - Companies engaged in online activities FIF A Myykö yrityksenne verkon kautta ja/tai käyttääkö

Lisätiedot

Toimitus. Kuljetus Suomi:

Toimitus. Kuljetus Suomi: Toimitus Kuljetus Suomi: Toimitusmaksu alle 150,00 tilauksille on 9,95. Me tarjoamme ilmaisen toimituksen, jos tilauksen summa ylittää 150,00 (paitsi toimitus ulkomaille ja erityistapaukset ylimitoitettu

Lisätiedot

Työmarkkinoiden kehitystrendejä Sähköurakoitsijapäivät

Työmarkkinoiden kehitystrendejä Sähköurakoitsijapäivät Työmarkkinoiden kehitystrendejä Sähköurakoitsijapäivät 18.4.2013 Varatoimitusjohtaja Risto Alanko Maailma on muuttunut, muuttuuko Suomen työmarkkinakäytännöt? Taloudet kansainvälistyvät ja yhdentyvät edelleen

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2015. 31.8.2015 TULLI Tilastointi 1

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2015. 31.8.2015 TULLI Tilastointi 1 Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2015 31.8.2015 TULLI Tilastointi 1 VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2011-2015 7 Mrd. e 6 5 4 3 2 1 0-1 -2 2011 2012 2013 2014 2015 Vienti Tuonti Kauppatase 31.8.2015

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2017 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2013-2017(1-3) 6 Mrd. e 5 4 3 2 1 0-1 2013 2014 2015 2016 2017 Kauppatase Vienti Tuonti 31.5.2017 2 SUOMEN JA

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2017 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2013-2017(1-6) 6 Mrd. e 5 4 3 2 1 0-1 2013 2014 2015 2016 2017 Kauppatase Vienti Tuonti 31.8.2017 2 SUOMEN JA

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2017 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2013-2017(1-9) 6 Mrd. e 5 4 3 2 1 0-1 2013 2014 2015 2016 2017 Kauppatase Vienti Tuonti 30.11.2017 2 SUOMEN

Lisätiedot

Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (1950=100)

Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (1950=100) Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (195=1) Maailman väestön määrä EU-15 Uudet EU-maat 195 196 197 198 199 2 21 22 23 24 25 Eräiden maiden ympäristön kestävyysindeksi

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2018 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2014-2018(1-7) Mrd. 6 5 4 3 2 1 0-1 2014 2015 2016 2017 2018 Kauppatase Vienti Tuonti 28.9.2018 1 SUOMEN JA

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2018 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2014-2018(1-5) Mrd. 6 5 4 3 2 1 0-1 2014 2015 2016 2017 2018 Kauppatase Vienti Tuonti 31.7.2018 1 SUOMEN JA

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2018 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2014-2018(1-1) Mrd. 6 5 4 3 2 1 0-1 2014 2015 2016 2017 2018 Kauppatase Vienti Tuonti 29.3.2018 1 SUOMEN JA

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2018 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2014-2018(1-3) Mrd. 6 5 4 3 2 1 0-1 2014 2015 2016 2017 2018 Kauppatase Vienti Tuonti 31.5.2018 1 SUOMEN JA

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2018 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2014-2018(1-2) Mrd. 6 5 4 3 2 1 0-1 2014 2015 2016 2017 2018 Kauppatase Vienti Tuonti 30.4.2018 1 SUOMEN JA

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2018 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2014-2018(1-10) Mrd. 6 5 4 3 2 1 0-1 2014 2015 2016 2017 2018 Kauppatase Vienti Tuonti 31.12.2018 1/23 SUOMEN

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2019 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2015-2019(1-2) Mrd. 7 6 5 4 3 2 1 0-1 2015 2016 2017 2018 2019 Kauppatase Vienti Tuonti 30.4.2019 1/23 SUOMEN

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2019 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2015-2019(1-3) Mrd. 7 6 5 4 3 2 1 0-1 2015 2016 2017 2018 2019 Kauppatase Vienti Tuonti 31.5.2019 1/23 SUOMEN

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät kaksi prosenttia Joulukuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 264 000 yöpymistä, joista suomalaisille 122 500 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

VUOKRAUSRATKAISUT Trukki tarpeesi mukaan

VUOKRAUSRATKAISUT Trukki tarpeesi mukaan LIIKETOIMINNAN TEHOSTA JA VUOKRAUSRATKAISUT Trukki tarpeesi mukaan www.toyota-forklifts.fi VUOKRAUSRATKAISUT Trukki tarpeesi mukaan Miksi sinun tulisi vuokrata trukkisi juuri meiltä? Vastauksen voi kiteyttää

Lisätiedot

Jäte- ja kierrätyslogistiikka Case Kiina. Esitelmä 26.1.2011 tilaisuuteen Ympäristöalan mahdollisuudet Kymenlaakson ja Kiinan välillä Kouvola

Jäte- ja kierrätyslogistiikka Case Kiina. Esitelmä 26.1.2011 tilaisuuteen Ympäristöalan mahdollisuudet Kymenlaakson ja Kiinan välillä Kouvola Jäte- ja kierrätyslogistiikka Case Kiina Esitelmä 26.1.2011 tilaisuuteen Ympäristöalan mahdollisuudet Kymenlaakson ja Kiinan välillä Kouvola Esityksen rakenne 1. Cargotec Oyj 2. Kiinaa ja sen jätehuoltoa

Lisätiedot

Metsäsektorin ulkomaankauppa maittain 1998

Metsäsektorin ulkomaankauppa maittain 1998 Metsäsektorin ulkomaankauppa maittain 1998 Toimittajat: Aarre Peltola Helena Herrala-Ylinen 19.7.1999 491 Tuontipuu virtasi Venäjältä Suomeen Saksaan ja Iso-Britanniaan 34 prosenttia metsäsektorimme viennistä

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta Tilastointi Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2016 Tilastointi VIENTI, TUONTI JA KAUPPATASE KUUKAUSITTAIN 2012-2016(1-9) 6 Mrd. e 5 4 3 2 1 0-1 2013 2014 2015 2016 Kauppatase Vienti Tuonti 30.11.2016 2 SUOMEN JA SUOMEN

Lisätiedot

...ILMAN KOMPROMISSEJA!

...ILMAN KOMPROMISSEJA! ...ILMAN KOMPROMISSEJA! MODUULIRAKENNE Kentällä laajennettavissa yksittäisillä venttiilipaikoilla Venttiilimäärä valittavissa aina 16 paikkaan asti Saatavana laadukkaita lisätarvikkeita Kaksi eri kokoa

Lisätiedot

Q3 Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen

Q3 Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen Q3 Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2007 Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 1 Keskeistä tammi-syyskuussa 2007 Q3 saadut tilaukset ennätykselliset 1 028 (7 9/2006: 603) milj. euroa. Tammi-syyskuun tilaukset nousivat

Lisätiedot

Yhtiökokous 28.2.2006. Toimitusjohtaja Carl-Gustaf Bergström

Yhtiökokous 28.2.2006. Toimitusjohtaja Carl-Gustaf Bergström Yhtiökokous Toimitusjohtaja Carl-Gustaf Bergström 1 Keskeiset asiat vuonna 2005 MacGREGORin osto ja integrointi Cargotec listautui 1.6.2005 Cargotecille valittiin uusi hallitus 12.7.2005 43,4 milj. osaketta

Lisätiedot

Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla

Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla Toimittajatapaaminen Osuuskunta Maitomaa 26.4.2010 Outi Fagerlund Viestintäpäällikkö 09 272 001 outi.fagerlund@arlafoods.com 1 26.4.2010 1 Arla

Lisätiedot

Rajahaastattelututkimus 1.1.-31.12.2011

Rajahaastattelututkimus 1.1.-31.12.2011 Alueelliset tulostukset: Ulkomaiset matkustajat pääkaupunkiseudulla Tulostuksen alueellinen rajaus: Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit Rajaustiedot ja niiden käyttäminen: Matkan pääkohde

Lisätiedot

METSÄAMMATTILAISTEN VALINTA LOGLIFT 140Z JA 150Z

METSÄAMMATTILAISTEN VALINTA LOGLIFT 140Z JA 150Z METSÄAMMATTILAISTEN VALINTA LOGLIFT 140Z JA 150Z TUOTE-ESITE AIVAN UUSI TUTUT OMINAISUUDET Tutustu uusiin LOGLIFT 140Z- ja LOGLIFT 150Z -puutavaranostureihin. Tuttujen kestävien, luotettavien ja tuottavuutta

Lisätiedot

Venäläisten ulkomaanmatkailu 2013, maaliskuu 2014

Venäläisten ulkomaanmatkailu 2013, maaliskuu 2014 Venäläisten ulkomaanmatkailu 2013, maaliskuu 2014 Sisällysluettelo Venäläisten ulkomaanmatkailu kasvoi 13 % Kuva 1: Matkojen määrien muutokset kymmeneen suosituimpaan kohdemaahan 2012 2013 Taulukko 2:

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HELMIKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HELMIKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HELMIKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 5 prosenttia Helmikuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 218 000 yöpymistä, joista suomalaisille 113 000 ja ulkomaalaisille 104 000 yötä (venäläiset

Lisätiedot

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja 1 Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja Cupori on vuonna 2008 perustettu uusi yritys, kun yhtiö osti Outokummulta sen kupariputkiliiketoiminnan MBO-kaupalla. Oma myyntiyhtiö

Lisätiedot

Niin sanottu kestävyysvaje. Olli Savela, yliaktuaari 26.4.2014

Niin sanottu kestävyysvaje. Olli Savela, yliaktuaari 26.4.2014 Niin sanottu kestävyysvaje Olli Savela, yliaktuaari 26.4.214 1 Mikä kestävyysvaje on? Kestävyysvaje kertoo, paljonko julkista taloutta olisi tasapainotettava keskipitkällä aikavälillä, jotta velkaantuminen

Lisätiedot

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Sopimuksen pääkohdat Uponor ja KWH-yhtymä ovat julkistaneet aikeensa

Lisätiedot

Teknologiateollisuus merkittävin elinkeino Suomessa

Teknologiateollisuus merkittävin elinkeino Suomessa Teknologiateollisuus merkittävin elinkeino Suomessa 60 % Suomen koko viennistä. 80 % Suomen koko elinkeinoelämän t&k investoinneista. Alan yritykset työllistävät suoraan noin 290 000 ihmistä, välillinen

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MAALISKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MAALISKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MAALISKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 4 prosenttia Maaliskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 240 000 yöpymistä, joista suomalaisille 118 000 ja ulkomaalaisille 122 000 yötä (venäläiset

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HUHTIKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HUHTIKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HUHTIKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 14 prosenttia Huhtikuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 247 000 yöpymistä, joista suomalaisille 128 000 ja ulkomaalaisille 119 000 yötä (venäläiset

Lisätiedot

Hiab Moffett -ajoneuvotrukit

Hiab Moffett -ajoneuvotrukit Hiab Moffett -ajoneuvotrukit TEKNISET TIEDOT M4 Hiab Moffett -ajoneuvotrukit Kuormankäsittely- ja toimitusratkaisut Ajoneuvotrukit ovat tärkeä työkalu menestyville yrityksille kaikilla teollisuudenaloilla

Lisätiedot

Turun yliopisto Kv-maisteriohjelmien uudet opiskelijat ohjelmittain aiemman tutkinnon maan mukaan

Turun yliopisto Kv-maisteriohjelmien uudet opiskelijat ohjelmittain aiemman tutkinnon maan mukaan 1 (6) International Master in Management of IT Alankomaat 1 5 5 5 6 Australia 1 1 Belgia 1 1 Intia 2 1 Japani 1 Kiina 2 2 2 2 1 1 3 Kolumbia 1 Libanon 1 Norja 1 Papua-Uusi-Guinea 1 Portugali 1 Puola 1

Lisätiedot

Majoitusmyynti alueella kasvoi 14 prosenttia ja oli 27 miljoonaa euroa. Yöpymisen keskihinta kesäkuussa 2016 oli 77,39 euroa (+ 8 %).

Majoitusmyynti alueella kasvoi 14 prosenttia ja oli 27 miljoonaa euroa. Yöpymisen keskihinta kesäkuussa 2016 oli 77,39 euroa (+ 8 %). HELSINGIN MATKAILUTILASTOT KESÄKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 5 prosenttia Kesäkuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 353 000 yöpymistä, joista suomalaisille 138 000 ja ulkomaalaisille 215 000 yötä. Eniten

Lisätiedot

Rajahaastattelututkimus 1.1.-31.12.2011

Rajahaastattelututkimus 1.1.-31.12.2011 Alueelliset tulostukset: Ulkomaiset matkustajat Helsingissä Tulostuksen alueellinen rajaus: Helsingin kaupunki Rajaustiedot ja niiden käyttäminen: Matkan pääkohde on ollut alueella. Mahdollinen toinen

Lisätiedot