Retina ry. Jäsentiedote 1/ Kevätkokous Jyväskylässä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Retina ry. Jäsentiedote 1/2014 4.3.2014. Kevätkokous Jyväskylässä 5.4.2014..."

Transkriptio

1 Retina ry Jäsentiedote 1/ Sisällysluettelo: Kevätkokous Jyväskylässä Kesäpäivät Merenkurkun saaristossa Retina Internationalin 18. maailmankongressi ja nuorten ohjelma Pariisissa Matka Pietariin Tampereen seudun retinakerho... Ajantasaista tietoa Retina ry:stä... Jäsenmaksut Retina-lehti... Ray:n avustuspäätös... Hallitus ja vertaistukihenkilöt Toimiston yhteystiedot

2 - 2 - Kevätkokous Jyväskylässä Aika Paikka Klo Lauantai , klo Sokos Hotelli Alexandra Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä rautatie- ja linja-autoasemalle 50 m puh Kahvitarjoilu kokoustilassa Kansleri 2. 1 krs. Puheenjohtaja Esko Pölkkysen tervehdyssanat Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n puheenjohtaja Mauno Sirviö kertoo Oppimiskeskus Onervan toiminnasta Kevätkokous, Kansleri 2. Tutustuminen Suomen käsityön museoon tai Taidemuseoon Illallinen, Ravintola Frensesca katutasossa Kevätkokouksen esityslista Kokouksen avaus. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Hyväksytään kokouksen työjärjestys. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan ja tilintarkastajan lausunto. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Muut asiat. Kokouksen päättäminen.

3 - 3 - Oheisohjelma Suomen käsityön museo Kauppakatu 25, Kevätkokouksen jälkeen tutustumme hotellin lähellä sijaitsevaan Suomen käsityön museoon. Opastettu Aikamatka käsityöhön -näyttely luotaa Suomen käsityön historiaa, ja tärkeä osa sitä on kosketusraita, johon mm. materiaalit on merkitty pistekirjoituksella. Saamme nauttia myös kaikille kuudelle aistille suunnitellusta Aistilasta. Museossa on hissi. Taidemuseo Holvi Kauppakatu 23, Vaihtoehtoisesti voi mennä omatoimisesti viereiseen Taidemuseo Holviin, jossa viiden kuvataiteilijan veistoksista, installaatioista ja videoista koostuva Space man technology order muodostaa näyttelytilaan orgaanisen, kaupunkimaisen maiseman. Holvin pysyvässä näyttelyssä on esillä Pasi Rauhalan kotimuseo, Grafiikkaa 60-luvun kodissa ja Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelma. Museoiden sisäänpääsymaksut maksetaan paikan päällä. Molempien peruslippu maksaa 6, yli 10 hengen ryhmälippu 4 /hlö, henkilökohtaiset avustajat ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Kokousmateriaali Toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen voit pyytää Arjalta etukäteen. Materiaali on saatavana myös pisteillä, kun ilmoitat siitä mahdollisimman pian toimistoon. Majoittuminen Olemme varanneet huoneita Sokos Hotelli Alexandrasta. Majoittuminen maksaa 39 euroa/hlö/vrk/kahden hengen huoneessa tai 68 euroa /yhden hengen huone. Huonehinta sisältää runsaan aamiaisen noutopöydästä ravintola Fransescassa katutasossa sunnuntaina klo Hinta sisältää myös asiakassaunan ja poreammeen lauantaina klo ja sunnuntaina klo Huoneet varataan yhdistyksen kautta, mutta huonehinta maksetaan suoraan hotellille.

4 - 4 - Illallinen Aterian omavastuuhinta on 15 euroa ja se maksetaan yhdistyksen tilille. Ilmoita mahdollisista ruokarajoitteista etukäteen. Menu: Juustosalaatti; Grillattua broilerinrintaa, mustaherukkakastiketta, kermaperunaa ja kasviksia; Kahvia/teetä ja suklaata Ilmoittautuminen Huonevarausten vuoksi kevätkokoukseen on ilmoittauduttava viimeistään torstaihin klo 14 mennessä p. (09) ti ja to klo tai sähköpostilla Ilmoittautuessasi mainitse osallistujien nimet, ruokailetko (mahdollinen erityisruokavalio), lähdetkö Suomen käsityön museoon ja yövytkö. Jos mukana on lapsia, ilmoitathan siitäkin, niin järjestämme tarvittaessa lasten aterian tms. Matkakulut Jäsenten ja oppaiden matkakulut korvataan 17 euroa ylittävältä osalta halvimman matkustustavan mukaan. Huomioi työkyvyttömyyseläkeläisten alennukset linja-autoissa ja VR:llä sekä saattajalippujärjestely. VR:n Veturiasiakkaat pääsevät Jyväskylään lauantaina 15 eurolla kaikkialta Suomesta, kun lippu ostetaan viimeistään Omaa autoa käyttäville maksetaan korvausta Kelan kilometrikorvauksen mukaan 20 senttiä/km. Täytä kokouksen yhteydessä matkakorvaushakemus, maksun saat tilllesi. Huomioithan, että matkaliput ja kuitit täytyy liittää hakemukseen. Maksuohjeet Huonehinta maksetaan suoraan hotellille. Ruokailun omavastuuosuus maksetaan yhdistyksen tilille Danske Bank FI Muista ilmoittaa maksaessani viitenumero ja osallistujien nimet. Yleisavustaja kevätkokoukseen Kokousväen avuksi tarvitaan yleisavustaja, jonka tehtäviin kuuluu avustaminen kevätkokouksessa, jäsenten avustaminen hotellin tiloissa ja kahvitarjoilussa lauantaina sekä sunnuntaina aamiaisella noutopöydästä. Yhdistys tarjoaa avustajalle majoituksen kahden hengen huoneessa. Jos olet kiinnostunut tehtävästä, ilmoita asiasta etukäteen toimistoon.

5 Pakkaa reppuun ripaus iloista seikkailumieltä ja lähde mukaan yhdistyksen kesäpäiville! Luvassa on mukavaa yhdessäoloa ja merellisiä luontoelämyksiä Unescon maailman luonnonperintökohteessa Kesäpäivät Merenkurkun saaristossa (Vaasa ja Mustasaari) Retkibussi odottaa meitä Vaasan rautatieasemalla, jonne junamme saapuu perjantaina klo Alkajaisiksi teemme opastetun kiertoajelun Vaasassa. Reilun tunnin kuluttua vuorossa on päivällinen idyllisessä rantaravintolassa. Jatkamme matkaa kohti Raippaluotoa, ylitämme Suomen pisimmän sillan ja poikkeamme muonaostoksilla. Illalla saunomme, grillaamme makkaraa ja vietämme rentoa vapaa-aikaa. Majapaikkamme Odd Inn on kauniisti remontoitu entinen kyläkoulu, joka toimii nykyään majatalona. Opettajien asunnot ja luokkahuoneet on muutettu ryhmämajoitustiloiksi ja varustettu kerrossängyin. Suihkut ja WC:t ovat käytävillä. Talo on kokonaan meidän käytössämme kokoustiloineen, saunoineen, jumppasaleineen ja grillikatoksineen. Aamiaiset ja iltapalat valmistamme yhteisvoimin hyvin varustetussa keittiössä. Lauantaina ajamme bussilla 3 km päähän kalasatamaan, jossa astumme veneisiin ja lähdemme paikallisoppaan johdolla elämykselliselle luontoretkelle Valassaarille. Patikoimme entiseltä merivartioasemalta noin 2 km reitin majakalle ja kuulemme tarinoita alueesta ja sen historiasta. Polku kulkee aluksi kanervikossa ja sitten lehtomaisen rantametsän läpi. Maasto on paikoin kivikkoinen ja juurakkoinen, joten tukevat jalkineet ovat tarpeen ja kävelysauvatkin voi varata mukaan. Majakalla nautimme hyvin ansaitut kahvit ja syömme voileipiä. Vene odottaa laiturissa 500 m päässä. Paluumatkan taitamme eri reittiä ja maissa käymme ravintolassa syömässä. Illan vietämme tutussa majapaikassa lettukestien ja saunomisen merkeissä. Mikäli veneretki peruuntuu huonon sään vuoksi, voimme patikoida lähimaaston luontopoluilla tai harrastaa sisäliikuntaa. Sunnuntaina pakkaamme aamiaisen ja palautekeskustelun jälkeen matkatavarat bussiin. Piipahdamme tuliaisostoksille Sommaröhalleniin, jossa on tarjolla mm. paikallisten käsityöläisten töitä, kotileivonnaisia, tyrnimarjahilloa ja kalasäilykkeitä. Vaasassa nautimme yhteisen lounaan. Lopuksi bussi jättää meidät rautatieasemalle, josta ehdimme klo ja myöhemmin lähteviin juniin.

6 - 6 - Viikonlopun pakettihinta on aikuisilta 180 euroa ja 5 15-vuotiailta lapsilta 100 euroa. Hinta sisältää bussikuljetukset, majoituksen, liinavaatteet, kaikki ateriat ja Valassaarten retken. Osallistujat vastaavat itse siitä, että heillä on voimassa oleva tapaturma- tai matkavakuutus. Veneretket ovat erittäin suosittuja, joten sitovat varaukset on tehtävä varhain. Paikkasi varmistamiseksi ilmoittaudu viimeistään yhdistyksen toimistoon, p. (09) tai Muista kertoa mahdollisesta erikoisruokavaliosta. Osallistumismaksut maksetaan mennessä yhdistyksen tilille Danske Bank FI Ilmoita maksaessasi viitenumero sekä osallistujien nimet. Ilmoittautuneille lähetetään kesäpäivien lopullinen ohjelma ja muut tärkeät tiedot toukokuun aikana. Tarvittaessa saat lisätietoja Tiina Kulmalalta, tai p Pahoittelemme päällekkäisyyttä NKL:n kesäpäivien kanssa. Siirto edelliselle viikonlopulle ei onnistunut Vaasassa järjestettävän massatapahtuman vuoksi. Majapaikka: Venekuljetus: Retina Internationalin 18. maailmankongressi ja nuorten ohjelma Pariisissa Kongressi tarjoaa retiniitikoille, silmälääkäreille ja alan tutkijoille ainutlaatuisen tilaisuuden kuulla uusimmat tulokset perinnöllisten verkkokalvorappeumien perustutkimuksesta ja meneillään olevista hoitotutkimuksista. Kongressipaikkana on Pullman Montparnasse Hotel Pariisin historiallisessa keskustassa lähellä Eiffeltornia. Edullisemmat rekisteröitymismaksut ovat voimassa saakka, joten ilmoittaudu ajoissa. Pariisin RI-kongressin yhteydessä järjestetään alle 35-vuotiaille retiniitikko-nuorille omaa rinnakkaisohjelmaa torstaista alkaen Torstaina tehdään bussilla kiertoajelu Pariisissa, jonka jälkeen kokoonnutaan puistoon tutustumaan toisiin nuoriin. Perjantaina nuorille järjestetään omia luentoja ja workshoppeja. Lauantaina alkaa varsinainen kongressi, jossa nuorille on tarjolla omaa ohjelmaa. Sunnuntaina nuoret voivat osallistua RI-kongressin luentoihin. Retina ry myöntää kaksi 500 euron stipendiä suomalaisille retiniitikkonuorille nuorten ohjelmaan osallistumista varten. Vapaamuotoiset hakemukset mennessä osoitteella Lisätiedot:

7 - 7 - Koe elokuinen Pietari yhdessä muiden retiniitikoiden kanssa Retina ry tekee retken Pietariin ensi elokuussa. Matka taittuu Allegro- junalla, Pietarissa majoitumme neljäksi yöksi pääkatu Nevskin päässä sijaitsevaan hotelliin ja retkeilemme yhdessä. Iltaisin nautimme venäläisistä herkuista. Matkanjohtajina toimivat Airuen lukija, kokenut matkanjohtaja, sujuvasti venäjää puhuva Markku Virtanen ja RP-uutisten entinen päätoimittaja, Airuen Kirjakorva Tarja Räisänen. Lähtö: to klo Helsingin rautatieasemalta Paluu: ma klo Helsingin rautatieasemalle Majoitus: Hotelli Moskova 2hh Matkanjärjestäjä: Kymenmatkat Oy Hinta: 505 Hintaan sisältyvät: Junamatkat Helsinki Pietari Helsinki, kuljetukset Pietarissa asemalta hotelliin, hotellimajoitus 2 hengen huoneissa, aamiaiset, rekisteröintimaksut ja ryhmäviisumi Suomen kansalaisille. Yhden hengen lisämaksu on 132. Ennen matkaa Markku ja Tarja lähettävät matkakirjeen, jossa kerrotaan huomioon otettavista asioista ja matkan tarkemmasta aikataulusta. Matkan aikana teemme kaksi kokopäiväretkeä, jotka maksetaan erikseen. Ensimmäinen retki pitää sisällään kiertoajelun kaupungilla, lounaan ja opastetun kierroksen Eremitaasin taidemuseossa, hinta 77. Toisena päivänä ajamme bussilla tsaariperheen kesäpalatsiin Pietarhoviin, tutustumme puutarhaan ja palatsiin ja palaamme Pietariin kantosiipialuksella. Hinta 84. Retkipäivien välissä lauantai on vapaapäivä ostoksia ja omia retkiä varten. Jos mielenkiintoa löytyy, niin käymme omatoimisesti yhdessä Iisakinkirkossa, Dostojevski-museossa ja hotellia vastapäätä sijaitsevalla hautausmaalla, jonne on haudattu Stravinski, Dostojevski ja lukuisia muita merkkihenkilöitä. Toiveiden mukaan järjestämme myös muita retkiä ja ennen kaikkea nautimme suurkaupungin tunnelmasta, historian siipien havinasta ja toistemme mukavasta seurasta.

8 - 8 - Ryhmäviisumia varten tarvitaan: - kopio passin kuvasivusta, joka on voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. - viisumianomuslomake huolellisesti täytettynä ja allekirjoitettuna online -lomakkeella (tähän saat tarvittaessa apua Tarjalta ja Markulta) - viimeisen 6 kuukauden aikana otettu passivalokuva hakijasta. - todistus matkavakuutuksesta, jonka tulee olla voimassa koko matkan ajan. Ohjeet näiden toimittamisesta lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset viimeistään 7.6. Tarjalle, puh Kerro samalla osallistutko retkiin. Ennakkomaksu 50 on maksettava viimeistään 10.6., lasku lähetetään osallistujille. Matkan lopullinen hinta maksetaan viimeistään Tapaamisiin Allegrossa! Tampereen seudun retinakerho Kerho kokoontuu joka kuukauden toisena maanantaina klo Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n kerhohuoneella, Kuninkaankatu 8 A, 2. kerros. Kahviraha 2 euroa Aluesihteeri Olli-Pekka Rättäri on koonnut meitä varten ajankohtaisen tietopaketin ja vastailee kysymyksiin Optikko Lassi Tulonen neuvoo, mitä retiniitikon kannattaa ottaa huomioon hankkiessaan silmälaseja tai aurinkolaseja Kerhon 20-vuotisjuhla Loma- ja kurssikeskus Koivupuistossa, Petäjäntie 137, Ylöjärvi. Aloitamme klo 17 päätalon ruokasalissa yhteisellä aterialla, minkä jälkeen siirrymme takkatuvalle muisteloiden, musisoinnin ja muun ohjelman pariin. Molemmat saunat ja 8-10 hengen kylpypalju rantasaunan edessä lämpiminä klo 19 alkaen, joten pyyhkeet ja uimapuvut mukaan! Ateriapaketin hinta on 20 euroa/hlö (salaattipöytä, lihapullat, kermaperunat, leipä, levite, alkoholittomat ruokajuomat ja täytekakkukahvit). Saunajuomia voi ostaa baarista. Muut kustannukset katetaan Retina ry:n myöntämällä avustuksella, yksityisillä lahjoituksilla ja kerhon kahvikassalla. Ilmoittautumiset ja ateriamaksut mennessä Outi Lehtiselle, p tai tilinumero FI Muista kertoa mahdollisesta erikoisruokavaliosta. Koivupuistosta voi varata aamiaismajoituksen, mikäli tilaa on, hintaan 43 euroa/hlö/2 hh.

9 - 9 - Ajantasaista tietoa Retina ry:stä Yhdistyksen esite on nimenvaihdoksen ja sääntömuutoksen jälkeen päivitetty ajan tasalle. Uutta esitettä saa veloituksetta toimistosta. Yhdistyksen verkkosivulla on esitelty hallituksen ja asiantuntijaryhmän jäsenet sekä vertaistukihenkilöt kuvien kera. Iloitsemme siitä, että omanikäistä vertaistukea on nyt tarjolla myös vuotiaille retiniitikoille sekä retiniitikkolasten vanhemmille. Uuden Tapahtumia ulkomailla -valikon alta löytyvät sekä retiniitikoille että asiantuntijoille suunnatut kansainväliset kokoukset. Kotimaan uutiset ja tapahtumakalenteri ovat entiseen tapaan Ajankohtaista-valikon alla. Seuraa tarjontaa ja osallistu! Liity Facebookissa Retina Finland -ryhmään ja seuraa samannimistä paikkaa, niin pysyt ajan hermolla. Jäsenmaksut Jäsenmaksujen eräpäivä on Maksaessasi ilmoita sekä viitenumero että jäsenen nimi jota maksu koskee. Sähköisen jäsentiedotteen saajille myös jäsenmaksu lähetetään sähköpostilla. Äänitteen saajille lähetetään pelkästään jäsenmaksulomake kirjekuoressa. Jos haluat muutoksia jäsenmaksun saantitapaan, ota yhteyttä toimistoon. Huomioi jäsenmaksulle tarkoitettu oma tilinumero. Retina-lehti Lehti on saatavana painotuotteena, äänitteenä ja sähköpostilla pdf-versiona sekä sähköisessa Luetus-muodossa Näkövammaisten Keskusliiton ylläpitämän tiedonhallintapalvelun kautta. Jos saat äänitteen tai sähköisen version etkä halua lehteä painettuna, ilmoitathan siitä toimistoon tai puh RAY:n avustuspäätös Retina ry:lle on myönnetty euroa avustuksena vuodelle Vuosille avustussuunnitelma on euroa per vuosi.

10 Retina ry:n hallitus Puheenjohtaja: Esko Pölkkynen Heikki Ketola Outi Lehtinen Anita Niemi Jari Palonen Kaisa Penttilä Esko Salomaa Varajäsenet: Timo Nyström Jaana Heino Kaija Andberg Sihteeri/toimistonhoitaja: Arja Piisinen (09) , , Retina ry:n vertaistukihenkilöt, katso Heikki Ketola Eero Kiuru Maija LIndroos Anita Niemi Vertaistukiperhe: Susanna Rahunen Jussi Ruokonen Tuomas Ruokonen Retina ry:n toimiston yhteystiedot Postiosoite: Marjaniementie 74, Helsinki Puhelin: Facebook: Retina Finland Toimistonhoitaja on yleensä tavattavissa puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo Muulloin voit jättää soittopyynnön puhelinvastaajaan. Kevätkokouksen ilmoittautumisen yhteydessä puhelinpäivystysaikaa on pidennetty klo

Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä

Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä 1 2009 Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 Pääkirjoitus Asennetta työnhakuun Työn saaminen

Lisätiedot

Viisumivapaat risteilyt

Viisumivapaat risteilyt Viisumivapaat risteilyt 2015 Lappeenrannasta Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin Pietariin Valamoon Kannen kuva: Jukka Olkkonen Koe upea Saimaan kanava iloisilla viisumivapailla risteilyillä Kiitokset yhdestä

Lisätiedot

UUTTA!!! TYKKÄÄ MEISTÄ

UUTTA!!! TYKKÄÄ MEISTÄ Pirkanmaan CP-yhdistys ry c/o Paula Ahti, Jaakonraitti 8, 33870 TAMPERE, puh. 0400 631 077 Puheenjohtaja Janne Valkeejärvi puh. 040 867 5935 Varapuheenjohtaja Janna Maula puh. 045 631 6037 Sihteeri/taloudenhoitaja

Lisätiedot

Jäsentiedote 2014. Sisällys

Jäsentiedote 2014. Sisällys JÄSENTIEDOTE 2014 1 Jäsentiedote 2014 Sisällys TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET... 3 SUOMEN CP-LIITON JÄRJESTÖTERVEISET... 4 KEVÄTNEUVOTTELUPÄIVÄT LAHDESSA 29.-30.3.2014... 5 ILMOITTAUTUMISLOMAKE... 6 LOMITTAJATOIMINTA...

Lisätiedot

Arvoisat lukijat. Kaija Haapsalo AVOIMET OVET

Arvoisat lukijat. Kaija Haapsalo AVOIMET OVET Arvoisat lukijat Aika ajoin on tarpeellista, että voimme tarkastella toimintaamme. Meidän pitää ottaa ja antaa haasteita jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Näitä haasteita tulemme tarkastelemaan, kun

Lisätiedot

22.11.2012. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry

22.11.2012. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 22.11.2012 Asiakaskysely ja uudet kotisivut s. 3 Kehitysvammaisten taiteilijoiden konsertti Finlandia-talolla s. 5 Lehdistöklubi Urheilumuseossa s. 7 Talvileiri Högsandissa s. 11 Helsingin Kehitysvammatuki

Lisätiedot

Vielä ehtii laskettelemaan. Kolmivuotiaan kommunikaatiokansio

Vielä ehtii laskettelemaan. Kolmivuotiaan kommunikaatiokansio 1 2014 Vielä ehtii laskettelemaan Kolmivuotiaan kommunikaatiokansio 15 21 Tapahtuu vuonna 2014 4 Mitä nyt? Pieniä, tärkeitä uutisia. 15 Reimakka Puun ja kuoren välissä. 6 Pääkirjoitus 7 7 Valolla on taitoja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN REUMAYHDISTYS RY

JYVÄSKYLÄN REUMAYHDISTYS RY JYVÄSKYLÄN REUMAYHDISTYS RY JÄSENLEHTI - KEVÄT 2015 JYVÄSKYLÄN REUMAYHDISTYS ry www.jyvaskylanreumayhdistys.org Jäseneksi liittyminen kannattaa! TOIMISTO Kilpisenkatu 18, 40100 Jyväskylä 050 579 1156 jkl.reumayhdistys@kolumbus.fi

Lisätiedot

AURINKOISTA KEVÄTTÄ KAIKILLE!

AURINKOISTA KEVÄTTÄ KAIKILLE! HAEtut Uutiset 2015 1 AURINKOISTA KEVÄTTÄ KAIKILLE! Suomen HAE- yhdistys lähestyy teitä ajankohtaisilla uutisilla sekä kutsulla kevättapahtumaan. Kevättapahtuma SYDÄMELLISESTI TERVETULOA TAMPEREELLE (24.)

Lisätiedot

Puheenjohtajan kynästä

Puheenjohtajan kynästä 1 TAPAHTUMAT Tampereen Taivaltajat ry:n tiedotuslehti 39. vsk. No 3/11, 1.6.2011 Päätoimittaja: Toimitus: Taitto: Anna-Maija Rae Jari-Pekka Isotalo Tapani Jantunen Anna-Maija Rae Ilmoitushinnat vuonna

Lisätiedot

- PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY

- PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY JUHLAKOKOUS 10 VUOTTA 3.8.2013 KITEEN PAJARINHOVISSA MUISTOJEN KARJALA -MATKA VENÄJÄLLE 4.- 5.8.2013 Juhlakokous 10 vuotta la 3.8.2013 Kiteen PajarinHovissa alkaen

Lisätiedot

Retina ry:n tiedotus- ja jäsenlehti

Retina ry:n tiedotus- ja jäsenlehti retina 2/2014 1 retina 2/2014 Retina ry:n tiedotus- ja jäsenlehti Mitä uutta tutkimusrintamalta? s. 5 Tietoa, toivoa ja elämyksiä, s. 12 Kosketusviestejä keholle, s. 20 2 retina 2/2014 retina 2/2014 Sisällys

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 1 2009

Vantaan Latu. Jäsentiedote 1 2009 Vantaan Latu Jäsentiedote 1 2009 Julkaisija Vantaan Latu ry. Vallikuja 4 01280 Vantaa puh. 050 306 8967 www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Heini Enström Nuorttijoki Ruskavaellus 2008 Kuvat

Lisätiedot

IISALMEN LATU R.Y. ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi. LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja!

IISALMEN LATU R.Y. ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi. LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja! LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja! ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi JÄSENKIRJE 1/2014 1 Puheenjohtajan tervehdys Iisalmen Ladun toiminta on

Lisätiedot

Palkataan kyvykäs vajaatyökykyinen

Palkataan kyvykäs vajaatyökykyinen 2 2011 Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista Eläkeläiskoira Yde opastaa Tiinaa Palkataan kyvykäs vajaatyökykyinen Pistelukutaito ei saa hävitä 34 38 16 tässä numerossa 3 4 8 16 19 20 22 26 28 29 32

Lisätiedot

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin!

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin! 2013 SYDÄNLAPSET JA -AIKUISET RY KURSSI LIITE Hae uusia kokemuksia ja elämyksiä, vertaistukea ja Tietoa. Ilmoittaudu 1.1. 31.3. Vuoden 2013 kurssiesittelyt Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA

Lisätiedot

KUOPION INSSIT 2/2009

KUOPION INSSIT 2/2009 2/2009 KUOPION INSSIT 2/2009 Toimituksen osoite Virtasalmenkatu 15, 70500 KUOPIO Puhelin 050 467 4752 e-mail matti@hukkaset.fi Kotisivut www.kuopioninsinoorit.fi Lehden/yhdistyksen pankkiyhteys Nordea

Lisätiedot

TI-TURINA. Turun Seudun Invalidit ry

TI-TURINA. Turun Seudun Invalidit ry TI-TURINA Jäsenlehti 1/2010 Turun Seudun Invalidit ry TURUN SEUDUN INVALIDIT RY Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys Toimisto Asesepänkatu 1 20810 TURKU puh. (02) 235 6439 toimisto@turunseuduninvalidit.fi

Lisätiedot

nro 1 31.1.2014 54. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry:n jäsenlehti Loistoristeily Costa Favolosalla www.helmeri.fi

nro 1 31.1.2014 54. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry:n jäsenlehti Loistoristeily Costa Favolosalla www.helmeri.fi nro 1 31.1.2014 54. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry:n jäsenlehti Loistoristeily Costa Favolosalla www.helmeri.fi nro 1 31.1.2014 ISSN 1236-2514 Aikakauslehtien Liiton jäsenlehti Sisällysluettelo Pääkirjoitus...

Lisätiedot

RIA*Nysse 3/09. Tampereen rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit ry:n tiedotuslehti

RIA*Nysse 3/09. Tampereen rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit ry:n tiedotuslehti RIA*Nysse 3/09 Tampereen rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit ry:n tiedotuslehti 2 RIA*Nysse on Tampereen rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit ry:n tiedotuslehti, levikki 1300 kpl. KANSIKUVA KOy Commerce (PM)

Lisätiedot

TOUR DE FRANCE GASTRONOMIQUE AU RESTAURANT LYON

TOUR DE FRANCE GASTRONOMIQUE AU RESTAURANT LYON Suomi-Ranska Yhdistysten Liiton jäsenlehti Bulletin de la Fédération des Associations Franco-Finlandaises 1/2007 Ravintola Lyon LYON 40 VUOTTA TOUR DE FRANCE GASTRONOMIQUE AU RESTAURANT LYON MAKUMATKA

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa 2 1/2014 Koulutus kannattaa Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130

Lisätiedot

Rakennusmestarit ja -insinöörit

Rakennusmestarit ja -insinöörit JÄSENLEHTI HELSINGIN Rakennusmestarit ja -insinöörit 5 15 Mestari-Laulajat juhli sataa vuotta Kevään viimeisen Mestari-illan aiheena on UUDISTUVA PASILA Tervetuloa! SISÄLTÖ 5 15 KUTSU toukokuun Mestari-iltaan

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

TERVETULOA SIVIILIPALVELUKSEEN

TERVETULOA SIVIILIPALVELUKSEEN TERVETULOA SIVIILIPALVELUKSEEN YLEISTÄ SIVIILIpaLVELUKSESTA... 5 Palvelusaika... 5 ENNEN SIVIILIpaLVELUSTA... 6 Mistä palveluspaikka?... 6 Tarvetta lykkäykseen?... 7 Siirto varusmiespalvelukseen... 7 Palveluksesta

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 1 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Tätä kirjoittaessani kevät lähestyy kovaa vauhtia. Tuleva kevät on tärkeä omaishoitajien

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) SALON UUSI TAPA TOIMIA Kuntaliitos vuoden 2009 alussa antoi hyvän pohjan Salon kaupungin kehittämiselle.

Lisätiedot

Hämeenlinnan Seudun Kainuulaiset. Jäsentiedote 1/ 2015

Hämeenlinnan Seudun Kainuulaiset. Jäsentiedote 1/ 2015 Hämeenlinnan Seudun Kainuulaiset Jäsentiedote 1/ 2015 12.1.2015 Kansikuva Paltaniemen kuvakirkosta 14.7.2013. Kuvan on ottanut Kalle Pöllänen. Tämän tiedotteen sisältö: Pääkirjoitus Puheenjohtaja Heikki

Lisätiedot