KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 339 SEKÄ OSAS- SA KORTTELIA 338 JA 340 TYÖNUMERO:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 339 SEKÄ OSAS- SA KORTTELIA 338 JA 340 TYÖNUMERO:"

Transkriptio

1 KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 339 SEKÄ OSAS- SA KORTTELIA 338 JA 340 TYÖNUMERO: TURKU, Sweco Ympäristö Oy

2 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 2 KEMIÖNSAAREN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 339 SEKÄ OSASSA KORTTELIA 338 JA PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä ja tarkistettua asemakaavakarttaa. Asemakaavan muutos koskee vahvistetun Kirkonkylän asemakaavan korttelia 339, osaa korttelista 338 ja 340 sekä katu- ja puistoaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 339, korttelin 338 ja 340 osa sekä katu- ja puistoaluetta. 1.2 Kaava-alueen sijainti Suunnittelualueen teollisuuskortteli (339) sijaitsee Kemiönsaaren Dragsfjärdin taajaman itäosassa Kullan alueella. Kortteli rajautuu etelässä Kullantiehen ja maantiehen 183. Muuten alueen ympäristössä on Kullan alueen asutusta. Korttelin 340 osa on Teollisuustien toisella puolella vastapäätä teollisuuskorttelia ja korttelin 338 osa on Teollisuustien päässä. Kuva 1: Suunnittelualueen sijainti. 2. TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet - Kaavan muutoksen laatiminen on lähtenyt liikkeelle kiinteistön Juniper maanomistajan aloitteesta. - kunnan tekninen lautakunta päätti kaavan vireille tulosta ( 148) - kuulutus kaavan vireille tulosta julkaistiin kunnan ilmoitustaululla.

3 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 3 - MRL 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) valmistui lokakuussa Kaavan pohjakartta hyväksyttiin tammikuussa Tekninen lautakunta käsitteli kaavaa ( 86). Asemakaavan muutoksen päivätty valmisteluaineisto (kaavaluonnos) päätettiin asettaa nähtäville MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti väliseksi ajaksi. - Kaavaluonnosta tarkistettiin Teollisuustien katualueen osalta. Lisäksi kaavaaluetta laajennettiin koskemaan kiinteistöä (muutettavan kaavan korttelin 338 tontteja 6-8) - Kaavaehdotus valmistui Tekninen lautakunta käsitteli kaavaehdotuksen.. ja päätti asettaa kaavan virallisesti nähtäville. - Kaavaehdotus asetettiin MRL:n 65 :n ja MRA:n 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville.... väliseksi ajaksi. - tarvittavat lausuntopyynnöt lautakunnilta ja viranomaisilta - kaavan laatijan vastineet lausuntoihin - Tekninen lautakunta hyväksyi asemakaavan muutoksen ja esittää kunnanhallitukselle asemakaavan muutoksen hyväksymistä.. - Kunnanhallitus hyväksyi asemakaavan.. ( ). - Kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan.. ( ). 2.2 Asemakaava Asemakaavan muutoksella tarkistetaan muutettavan kaavan mukaisen korttelin 339 rakennusoikeutta maanomistajan tavoitteiden pohjalta. Ko. korttelin rakennusalojen osoittamisessa huomioidaan olemassa olevat ja suunnitteilla olevat rakennukset. Korttelia koskevat kaavamääräykset tarkistetaan olemassa olevien rakennusten käyttötarkoitusten mukaiseksi. Kaavassa huomioidaan kunnallistekniset johdot ja laitteet sekä niihin liittyvät suunnitelmat. Teollisuustien katualue osoitetaan kunnan viranomaisen tekemän alustavan katupiirustuksen ja olemassa olevan kadun mukaisesti. Tämän perusteella muutetaan muutettavan kaavan mukaisen korttelin 340 tonttien 1 ja 2 ulottuvuuksia. Teollisuustien päässä muutettavan kaavan korttelin 338 tonttien 7 ja 8 kohdalla katualueen kääntöpaikkaa pienennetään maaston muodot huomioiden ja osa entisestä katualueesta liitetään tonttiin. Voimassa olevan asemakaavan mukaista katualuetta ei ole kiinteistötoimituksella muodostettu yleiseksi alueeksi. Muutettavan kaavan korttelin 338 tontit 7 ja 8 yhdistetään yhdeksi tontiksi nykyisen rakennusten sijainnin ja maankäytön perusteella. Ko. korttelin tontti 6 pidetään ennallaan. Tontti on mukana kaavan muutoksessa kiinteistö- ja kaavateknisistä syistä. 2.3 Asemakaavan toteuttaminen Kaavan mukaisten tonttien rakentaminen tapahtuu maanomistajien tavoitteiden ja aikataulujen mukaisesti. Kaava-alueen kadut ja kunnallistekniikka on rakennettu. Kaavan muutoksella osoitetun katualueen muodostaminen yleiseksi alueeksi tapahtuu kiinteistötoimituksella. Kunnallistekniikassa tapahtuvista muutoksista vastaa johtojen ja laitteiden omistajat ja ylläpitäjät. Asianosaiset sopivat mahdollisista muutoksista ja niistä aiheutuvista kustannuksista.

4 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 4 3. LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Alue sijaitsee Kemiönsaaren Dragsfjärdin taajaman itäosassa Kullan alueella. Teollisuuskortteli rajautuu etelässä Kullantiehen ja maantiehen 183. Muuten alueella ja alueen ympäristössä on Kullan alueen asutusta. Kortteli 340 on Teollisuustien toisella puolella vastapäätä teollisuuskorttelia. Kortteli 338 on Teollisuustien päässä. Alueen teollisuustontti ja korttelin 340 toinen erillispientalon tontti on rakennettu. Toinen erillispientalon tontti on rakentamaton. Korttelissa 338 kaavan muutoksen alueella on yksi omakotitalo, joka sijoittuu kahdelle muutettavan kaavan mukaiselle tontille. Lisäksi yksi tontti on rakentamaton. Alueelle on rakennettu kadut ja kunnallistekniikka voimassa olevan kaavan mukaisesti. Voimassa olevan asemakaavan mukaista katualuetta ei ole kiinteistötoimituksella muodostettu yleiseksi alueeksi. Alueen kiinteistöjako ei vastaa alueella voimassa olevan asemakaavan mukaista kiinteistönmuodostusta. Kuva 2: Ilmakuva alueesta ja alueen kiinteistöjako (Kuva: Maanmittauslaitos / Kiinteistötietopalvelu).

5 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy Luonnonympäristö Alue sijaitsee rakennetussa ympäristössä. Alueen etelä- ja pohjoisosan korkeusero on iso. Metsämaa on sekapuustoista kangasmetsää, jonka valtapuuna ovat havupuut. Lähialueella on rakennettua asuinaluetta eli omakotitaloja, joiden pihat ovat osittain metsämaana sekä osittain rakennettuja ja istutettuja alueita. Rakentamattomat tontit ovat metsämaata. Voimassa olevan kaavan mukainen kortteli 339 on rakennettu, mutta osittain metsämaata, jolta puustoa on kaadettu mukaan lukien ko. tontin ja em. kaavan mukaisen korttelin 338 välinen puistoalue. Suunnittelualueen pohjoispuolella oleva voimassa olevan kaavan mukainen puistosekä muinaismuistoalue ovat luonnontilaista metsämaata ja avokallioaluetta. Tällä alueella on alueen korkein kohta, joka on yli 50 metrin korkeudessa merenpinnasta. Yllä kuva rakentamattomasta teollisuustontin osasta Teollisuustieltä päin Rakennettu ympäristö Muutettavan kaavan mukaiselle korttelin 339 tontille on rakennettu kolme teollisuusrakennusta, joiden pinta-ala on yhteensä noin 2820 m 2. Em. rakennusten lisäksi kaava-alueella on kaksi omakotitaloa, joista toinen on muutettavan kaavan mukaisen korttelin 340 tontilla 1 ja toinen ko. kaavan korttelin 338 tontilla 7 ja 8. Lähialueella on rakennettua asuinaluetta eli omakotitaloja.

6 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 6 Yllä kuva teollisuustontin rakennuksesta Kullantieltä. Alla kuvia teollisuustontilta

7 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy Yhdyskuntatekniikka Alueen sähköverkossa on tapahtunut muutos kaavan laadinnan alussa pohjakartan laatimisen jälkeen. Kartalla näkyvä korttelin 339 yli lounais-koillissuunnassa kulkeva sähköjohto on kaivettu maanalaiseksi johdoksi. Olemassa oleva ja tuleva tilanne sähkö- ja kaapeliverkoston osalta huomioidaan kaavan laadinnassa. Korttelin 339 sekä katualueella ja korttelin 340 tontilla 2 on kunnan kunnallistekniikan laitteita ja putkilinjoja. Nämä huomioidaan kaavan laadinnassa Liikenne Suunnittelualuetta sivuaa eteläpuolella kulkeva maantie 183 (Taalintehdas Kemiö), jolta mennään suunnittelualueelle Kullaantietä pitkin. Suunnittelualueella oleva Teollisuustie on rakennettu.

8 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 8 Yllä kuva Teollisuustiestä Kullantien liittymästä päin. Yllä kuva teollisuustontin ja Kullantien liittymästä.

9 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 9 Yllä kuva Norrskogintien ja teollisuustontin liittymästä Palvelut Alueella on teollisuusrakennuksia, joissa harjoitetaan seuraavaa yritystoimintaa: - venesäilytys ja huolto - veneiden ja veneilytarvikkeiden vähittäiskauppa - rauta- ja rakennustarvikkeiden vähittäiskauppa - rakennusliike - sähköliike - rakennuspalvelu Alue tukeutuu Dragsfjärdin keskustan palveluihin Väestö ja työpaikat Alueen viidestä muutettavan asemakaavan mukaisesta asuinrakennuksen tontista kaksi on rakennettu. Kiinteistön alueella olevan muutettavan kaavan mukaisen korttelin 339 tontin käyttäjinä ovat seuraavat yritykset (suluissa yrityksen toimiala): - Firma Thomas Grönroos (venesäilytys, huolto) - Leino Mika ja Taina (Hobby Boat Oy), (veneiden ja veneilytarvikkeiden vähittäiskauppa) - Oy Tony Wuorio Ab, (veneiden ja veneilytarvikkeiden vähittäiskauppa) - Oy Five Stars Products AB, (rauta- ja rakennustarvikkeiden vähittäiskauppa) - Oy RM-Consulting Malmberg Ab, (rakennusliike) - El-Sähkö Sjöholm Oy Ab, (sähköliike) - Dahlqvist Kurt/Malmberg Roland, (rakennuspalvelu) Maanomistus Suunnittelualueella on neljä kiinteistöä: - Juniper , omistaja Fastighets Ab Juniper Dragsfjärd Kiinteistö Oy, - Stenbacka (muodostettu ), yksityinen maanomistus - Lennos (muodostettu ), yksityinen maanomistus - Stenbacka , yksityinen maanomistus

10 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 10 Kuva 3: Suunnittelualueen kiinteistöjen ulottuvuudet Maanmittauslaitoksen kiinteistötietojärjestelmässä Pohjakartta Asemakaava on laadittu kaavoituksen pohjakartalle 1:2000. Kartan on laatinut Maanmittauspalvelu Pelto-Timperi Ky loppuvuodesta Kartta on hyväksytty Suunnittelutilanne Kiinteistön Stenbacka eteläosan alueelle (kaavan mukainen tontti 6) on tehty korkeuskäyrät Maanmittauslaitoksen laserkeilausaineistosta marraskuussa Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Kaavoitustilanne Maakuntakaavoitus Ympäristöministeriö on vahvistanut Varsinais-Suomen maakuntakaavan Suunnittelualue on osoitettu maakuntakaavassa maa- ja metsätalous- / retkeily- / virkistysalueena (MRV). Suunnittelualueen läheisyydessä on muinaismuistokohde (sm 1017).

11 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 11 Kuva 4: Ote maakuntakaavasta. Yleiskaavoitus Alueella ei ole voimassa yleiskaavaa. Asemakaavoitus Alueella on voimassa vahvistettu Kirkonkylän asemakaava. Siinä suunnittelualueelle on osoitettu ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten kortteli (TY) ja kaksi erillispientalojen korttelia (AO). Lisäksi suunnittelualueeseen kuuluu ko. asemakaavan mukaista puistoa (VP) ja katualuetta.

12 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 12 Kuva 5: Ote asemakaavayhdistelmästä. Suunnittelualueen rajaus. Selvitykset Varsinais-Suomen maakuntakaavan kulttuurihistoriallisesti arvokkaat alueet ja kohteet todetaan ja huomioidaan kaava laadittaessa. Tämän lisäksi asemakaavan muutos perustuu ympäristöhallinnon, maakuntamuseon ja Museoviraston palveluista saataviin tietoihin. Suomen ympäristökeskuksen Avoin tieto palvelun karttapalvelun (KARPALO) tietojen mukaan alueella ei ole erityisiä luontoarvoja. Museoviraston kulttuuriympäristön palveluikkunasta (karttapalvelu / muinaisjäännösrekisteri) saatavan tiedon mukaan alueella ei ole kulttuurihistoriallisesti arvokkaita muinaismuistoja. Suunnittelualueen pohjoispuolella on kiinteä muinaisjäännös (kohteen nimi ja tunnus: Bötisberget ). Muiden olemassa olevien tietojen perusteella alueella ei ole kulttuurihistoriallisesti arvokkaita muinaismuistoja.

13 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 13 Museoviraston kulttuuriympäristön palveluikkunasta (karttapalvelu / rakennusperintörekisteri) saatavan tiedon mukaan alueella ei ole suojeltavia tai muita kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia tai pihapiirejä. Muiden olemassa olevien tietojen perusteella alueella ei ole kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia tai pihapiirejä. Maaperän tilan tietojärjestelmän kohderaportin mukaan kiinteistöllä Juniper on veneiden talvisäilytyspaikka (veneiden säilytys- ja huoltohallit). Raportissa todetaan, että veneiden talvisäilytysalueiden kartoituksessa v toiminnanharjoittajalta saatujen tietojen mukaan talvisäilytyspaikkoja on 50. Pinta-ala on alle 0,5 ha. Rakennusjärjestys Kemiönsaaren kunnan rakennusjärjestys on tullut voimaan vuonna Rakennuskiellot Suunnittelualueeseen ei kohdistu rakennuskieltoja. 4. ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Voimassa olevan kaavan mukainen korttelin 339 teollisuustontin rakennusoikeus on m 2. Tontille on nykyisellään rakennettu noin m 2. Maanomistajalla on edelleen lisärakentamisen tarvetta tontille Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Kiinteistön Juniper maanomistaja on hakenut poikkeamislupaa 300 m 2 :n teollisuushallin rakentamiselle voimassa olevan asemakaavan mukaisen korttelin 339 tontille. Tällöin rakentamisen määrä tontilla on ollut yhteensä 2380 m 2. Kunnan tekninen lautakunta on ( 227) puoltanut hakemusta. Lausunto sekä hakemus on lähetetty ELY -keskuksen ratkaistavaksi. ELY -keskuksen päätös oli myönteinen. Päätöksen perusteluiden johdosta ja maanomistajan aloitteesta kunta on aloittanut asemakaavan muutoksen laadinnan. 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan koottiin luettelo osallisista: Maanomistajat, asukkaat, yhdistykset, yritykset: - naapurikiinteistöjen asukkaat ja maanomistajat - muut lähialueiden asukkaat ja maanomistajat Kunnan hallintokunnat: - rakennus- ja ympäristövalvontalautakunta - tekninen lautakunta - kunnanhallitus - kunnanvaltuusto Viranomaiset: - Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (alueiden käyttö, luonnonsuojelu)

14 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 14 - Varsinais-Suomen liitto - Varsinais-Suomen pelastuslaitos - kunnan asianosaiset viranomaiset Yhdyskuntatekniikka: - sähkö- ja puhelinyhtiöt - vesihuolto ja viemäröinti Liite 1: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vireilletulo Tekninen lautakunta päätti kaavan vireille tulosta ( 148). Kuulutus kaavan vireille tulosta julkaistiin kunnan ilmoitustaululla Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt MRL 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on laadittu tammikuussa lokakuussa OAS lähetetään viranomaisille tiedoksi ja pidetään kunnanvirastossa nähtävillä kaavan laadinnan ajan. Tekninen lautakunta käsitteli kaavaa ( 86). Asemakaavan muutoksen päivätty valmisteluaineisto (kaavaluonnos) päätettiin asettaa nähtäville MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti väliseksi ajaksi. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot kaavaselostuksen liitteessä 2 todetuilta viranomaisilta. Liite 2: Kaavan laatijan vastine (luonnosvaihe) Kaavaehdotus valmistui ja se hyväksyttiin teknisessä lautakunnassa ( ). Asemakaavan muutoksen päivätty ja tarkistettu kaavaehdotus asetettiin MRL:n 65 :n ja MRA:n 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi. Kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot viranomaisilta ja lautakunnilta. Kaavan laatija antaa vastineet annettuihin lausuntoihin Viranomaisyhteistyö Aloitusneuvottelu pidettiin kunnan (Virkki) ja kaavan laatijan (Hautala, Kiimamaa) kesken Kaavaluonnos on laadittu kunnan viranomaisten, maanomistajan ja kaavaa laativan konsultin yhteistyönä. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot kaavaselostuksen liitteen 2 mukaisesti. Liite 2: Kaavan laatijan vastine (luonnosvaihe) Kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot viranomaisilta ja lautakunnilta. Viranomaisneuvottelu järjestetään tarpeen mukaan, kun lausunnot on saatu ja niihin on annettu kaavan laatijan vastine.

15 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy Päätökset Tekninen lautakunta hyväksyi kaavaehdotuksen ja esittää kunnanhallitukselle asemakaavan muutoksen hyväksymistä Kunnanhallitus hyväksyi asemakaavan muutoksen ja esittää kunnanvaltuustolle asemakaavan muutoksen hyväksymistä ( ). Kunnavaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen ( ). 4.4 Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Muutettavan kaavan mukaiseen kortteliin 339 kohdistuvat tavoitteet ovat seuraavat: - Korottaa korttelin 339 tehokkuuslukua. - Lisäksi tarkistetaan TY-rakennuspaikan rakennusaloja ja istutusalueita. - Alueen käytön kannalta tarpeellisten liittymien osoittaminen. Voimassa olevan asemakaavan mukaista katualuetta ei ole kiinteistötoimituksella muodostettu yleiseksi alueeksi. Alueen kiinteistöjako ei vastaa alueella voimassa olevan asemakaavan mukaista kiinteistönmuodostusta. Muutettavan kaavan mukaisen korttelin 340 tontteihin 1 ja 2 kohdistuvat tavoitteet olivat kaavan laadinnan alussa seuraavat: - tontit osoitetaan voimassa olevien kiinteistörajojen mukaisesti Muutettavan kaavan mukaisiin katualueisiin kohdistuvat tavoitteet olivat kaavan laadinnan alussa seuraavat: - katualueet osoitetaan voimassa olevien kiinteistörajojen ja korttelin 339 käyttöön liittyvien tarpeiden mukaisesti Kaavaluonnoksen nähtävillä olon jälkeen kunnan viranomaiset päättivät, että Teollisuustien katualue osoitetaan kunnan viranomaisen tekemän alustavan katupiirustuksen mukaisesti. Olevien johtojen laitteiden sijainti ja niiden mahdolliset siirrot huomioidaan kaavan laadinnassa. Muutettavan kaavan mukaisen korttelin 338 tontteihin 6-8 kohdistuvat tavoitteet ovat seuraavat: - Tontit 7 ja 8 yhdistetään yhdeksi tontiksi nykyisen rakennusten sijainnin ja maankäytön perusteella. Teollisuustien päässä olevaa kääntöpaikkaa pienennetään maaston muodot huomioiden ja osa entisestä katualueesta liitetään tonttiin. - Tontti 6 pidetään ennallaan. Tontti on mukana kaavan muutoksessa kiinteistöja kaavateknisistä syistä. Kaavan suhde valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin Uudistetut valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet on tullut voimaan Niillä korvataan valtioneuvoston päättämät ja voimaan tulleet tarkistetut valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet.

16 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 16 Maankäyttö- ja rakennuslain 24 :n 2 momentin mukaan alueidenkäytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Tämä velvoite koskee oikeudellisesti kaikkea kaavoitusta. Tavoitteisiin on vastattu VAT:n periaatteiden mukaisesti tukemalla mm. toimivaa aluerakennetta, yhdyskuntarakenteen eheyttämistä, sekä kunnallisteknisten verkostojen toimivuutta ja käyttöä. Kaavan suhde maakuntakaavaan Suunnittelualue on osoitettu maakuntakaavassa maa- ja metsätalous- / retkeily- / virkistysalueena (MRV). Suunnittelualueen läheisyydessä on muinaismuistokohde (sm 1017). Kaava-alue kuuluu Dragsfjärdin taajaman alueeseen, joka on osoitettu maakuntakaavassa at -merkinnällä (Seudullisesti merkittävät kyläalueet, joilla on asutuksen lisäksi kunnallisia ja yksityisiä peruspalveluita.). Kaavan suhde yleiskaavaan Alueella ei ole voimassa yleiskaavaa. Näin ollen maakuntakaava ohjaa suoraan asemakaavoitusta, joka tarkentaa yleispiirteisempiä maakunta- ja yleiskaavoja. MRL:n 54 :n mukaan: Jos asemakaava laaditaan alueelle, jolla ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa, on asemakaavaa laadittaessa soveltuvin osin otettava huomioon myös mitä yleiskaavan sisältövaatimuksista säädetään. Yleiskaavan sisältövaatimukset on todettu MRL:n 39 :ssä seuraavasti: 1. yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys; 2. olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö; 3. asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus; 4. mahdollisuudet liikenteen, erityisesti joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen, sekä energia-, vesi- ja jätehuollon tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen ympäristön, luonnonvarojen ja talouden kannalta kestävällä tavalla; 5. mahdollisuudet turvalliseen, terveelliseen ja eri väestöryhmien kannalta tasapainoiseen elinympäristöön; 6. kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset; 7. ympäristöhaittojen vähentäminen; 8. rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen; sekä 9. virkistykseen soveltuvien alueiden riittävyys. Tarkasteltaessa asemakaavan muutoksen suhdetta em. yleiskaavan sisältövaatimuksiin, voidaan todeta, että: - Kaava-alue kuuluu Dragsfjärdin taajamaan. Näin ollen kaavan muutoksella parannetaan kaavaratkaisu huomioiden yhdyskuntarakenteen toimivuutta ja ekologista kestävyyttä tarkistamalla alueen käyttö huomioiden vanhentunutta asemakaavaa. - Alueen kadut ja kunnallistekniikka on olemassa. - Kaavan muutos antaa mahdollisuuden teollisuustontin yrittäjille ja toimijoille palveluiden kehittämiselle ja lisäämiselle. Tämä osaltaan tukee Dragsfjärdin taajaman elinvoimaisuutta. - Kaavamääräyksen mukaan teollisuustontti on tarkoitettu ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomalle teollisuudelle ja varastoinnille. - Alueella ei ole erityisiä ympäristöarvoja, joihin alueen rakentamisella olisi vaikutuksia.

17 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 17 - Kaavan muutoksella ei vähennetä virkistysalueiden määrää. Kaavan suhde nykyisiin asemakaavoihin Asemakaavan muutoksella muutetaan voimassa olevaa asemakaavaa seuraavasti: - Ko. kaavan mukaisen teollisuustontin (kortteli 339) rakennusoikeutta nostetaan vastaamaan maanomistajan ja tontilla toimivien toimijoiden tarvetta. - Korttelia 339 koskevat kaavamääräykset tarkistetaan olemassa olevien rakennusten käyttötarkoitusten alueella harjoitettavan toiminnan mukaiseksi. - Ko. kaavan mukainen Teollisuustie osoitetaan nykyisen sijaintinsa ja alustavan katusuunnitelman perusteella - Ko. kaavan korttelin 340 tontit 1 ja 2 osoittaminen perustuu muutettavaan kaavaan, voimassa olevaan kiinteistöjakoon sekä em. Teollisuustien katualueen osoittamiseen. - Korttelin 339 ja teollisuustien ulottuvuuden tarkistusten myötä tarkistetaan muutettavan kaavan puistoalueita vähäisesti. - Ko. kaavan tontit 7 ja 8 yhdistetään yhdeksi tontiksi nykyisen rakennusten sijainnin ja maankäytön perusteella. Teollisuustien päässä olevaa kääntöpaikkaa pienennetään maaston muodot huomioiden ja osa entisestä katualueesta liitetään tonttiin. - Tontti 6 pidetään ennallaan. Tontti on mukana kaavan muutoksessa kiinteistö- ja kaavateknisistä syistä Prosessin aikana syntyneet tavoitteet Kaavan laadinnan valmisteluvaiheessa päätettiin ottaa muutettavan kaavan korttelin 340 tontit 1 ja 2 mukaan kaavan muutokseen ko. tonttien kiinteistöjaosta ja Teollisuustien ulottuvuudesta johtuen. Muutettavan kaavan korttelin 339 alueella harjoitetaan teollisuustoimintaan liittyvää vähittäiskaupan myyntiä. Ko. korttelia koskeva kaavamääräys tulee todeta niin, että tämä alueella jo olevan myymälätoiminta on kaavan muutoksen mukaista. Kaavaluonnoksen nähtävillä olon jälkeen kunnan viranomaiset päättivät, että Teollisuustien katualue osoitetaan kunnan viranomaisen tekemän alustavan katupiirustuksen mukaisesti. Teollisuustien päässä olevan kääntöpaikan ulottuvuutta tarkistettiin kaavaluonnoksen nähtävillä olon jälkeen. Muutettavan kaavan mukaisen korttelin 338 tontit 6-8 ovat kiinteistöllä Kaavaluonnoksen nähtävillä olon jälkeen ko. kiinteistön maanomistajat esittivät, että em. tontit 7 ja 8 yhdistettäisiin yhdeksi tontiksi. 4.5 Asemakaavaratkaisu ja sen perusteet Keskeinen sisältö ja perusteet Kaavan muutoksella muutetaan alueen voimassa olevaa asemakaavaa seuraavasti: Kortteli TY -tontin rakennusoikeuden tehokkuusluku on nostettu muutettavan kaavan e=0,10:sta e=0,40:een - Korttelia koskevassa kaavamääräyksessä sallitaan jo olemassa oleva teollisuuteen ja varastointiin liittyvä myymälätoiminta - Tontilla olevat rakennukset, haetut poikkeamisluvat, johdot ja kunnallistekniset laitteet on huomioitu rakennusaloja määritettäessä

18 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 18 - Olemassa olevat johdot on osoitettu kaavakartalla. - Olemassa olevat tonttiliittymät on osoitettu kaavakartalla. Teollisuustien alkupäähän on maanomistajan tavoitteiden mukaisesti osoitettu yksi uusi liittymän paikka. Lisäksi Teollisuustien päähän on tontille osoitettu ajoyhteys palvelemaan korttelin 339 tonttia ja korttelin 338 tonttia 6. Kortteli 340 ja katualue: - Korttelin 340 tontit 1 ja 2 on osoitettu muutettava kaava, kiinteistöjako, Teollisuustien sijainti ja suunnitelmat huomioiden. Tontin 2 rakennusoikeuden tehokkuuslukua on korotettu tontin pinta-alan pienenemisen johdosta. - Teollisuustien katualue on osoitettu muutettavan kaavan mukaisesti kymmenen metriä leveänä kadun nykyinen sijainti ja suunnitelmat huomioiden. Kortteli 338 ja katualue: - Korttelin tontti 7 on osoitettu yhdistämällä muutettavan kaavan kaksi tonttia. Tontin 7 kohdalla oleva Teollisuustien kääntöpaikka on osoitettu maaston muodot huomioiden niin, että ratkaisulla parannetaan liittymistä tontille 7. Osa muutettavan kaavan mukaista katualuetta kääntöpaikan kohdalla on osoitettu tonttiin 7. - Tontti 6 pidetään ennallaan. Tontti on mukana kaavan muutoksessa kiinteistö- ja kaavateknisistä syistä. Tällöin kaava-alue rajautuu kiinteistörajaan ja muutettavan kaavan mukaiseen korttelinosan rajaan eikä ohjeelliseen tontinrajaan Mielipiteiden huomioiminen Kaavaluonnos on laadittu maanomistajan ja kunnan sekä kunnan ja kaavan laatijan neuvottelujen ja yhteydenpidon pohjalta. Kaavaluonnoksesta pyydettiin viranomaislausunnot. Lausunnot on koottu selostuksen liitteenä olevaan liitteeseen 2. Kaavaluonnoksesta ei jätetty kannanottoja kaavaluonnoksen nähtävillä olon aikana. Liite 2: Kaavan laatijan vastine (luonnosvaihe) Kaavaehdotus on laadittu maanomistajan ja kunnan sekä kunnan ja kaavan laatijan neuvottelujen ja yhteydenpidon pohjalta. 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Mitoitus Asemakaava-alueen kokonaispinta-ala on 3,7926 hehtaaria. Asemakaavalla on osoitettu: - Teollisuusrakennusten korttelialueena (TY) yksi kortteli (1 tontti), jonka pinta-ala on 1,7327 hehtaaria - Erillispientalojen korttelialueena (AO) kahdessa korttelin osassa neljä tonttia, joiden pinta-ala on 1,5453 hehtaaria. - Puistoalueena (VP) alue korttelin 338 ja 339 välissä sekä kaksi pientä aluetta, jotka ovat muutettavassa kaavassa katualuetta. Nämä alueet liittyvät osaksi olevaa puistoaluetta. Alueiden pinta-ala yhteensä on 0,2290 hehtaaria. - Katualueena 0,2857 hehtaaria.

19 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy Palvelut Kaava-alue tukeutuu Dragsfjärdin taajaman palveluihin. Korttelin 339 tontilla toimii seuraavat yritykset: - Firma Thomas Grönroos (venesäilytys, huolto) - Leino Mika ja Taina (Hobby Boat Oy), (veneiden ja veneilytarvikkeiden vähittäiskauppa) - Oy Tony Wuorio Ab, (veneiden ja veneilytarvikkeiden vähittäiskauppa) - Oy Five Stars Products AB, (rauta- ja rakennustarvikkeiden vähittäiskauppa) - Oy RM-Consulting Malmberg Ab, (rakennusliike) - El-Sähkö Sjöholm Oy Ab, (sähköliike) - Dahlqvist Kurt/Malmberg Roland, (rakennuspalvelu) Muutettavan kaavan mukainen korttelin 339 teollisuustontin rakennusoikeus on m 2. Tontille on nykyisellään rakennettu noin m 2. Maanomistajalla on edelleen lisärakentamisen tarvetta tontille. Kaavan muutoksella vastataan tähän tarpeeseen. 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Kaava-alue sijaitsee lähellä Dragsfjärdin taajamaa. Kaavan muutoksella osoitetaan lisää rakennusoikeutta rakennetulle teollisuustontille tontilla toimivien yritysten tarpeen mukaisesti. 5.3 Aluevaraukset Alueella ei ole erityisiä luontoarvoja eikä kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita tai alueita Korttelialueet Teollisuusrakennusten korttelialueena, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY) on osoitettu yksi tontti, jolla on kaavan mukaista rakentamista. Kerroslukuna on I ja rakennusoikeuden tehokkuusluku (e) on 0,40. Alue on tarkoitettu ympäristöhäiriöitä aiheuttamatonta teollisuutta ja varastointia sekä niihin liittyvää toimisto- ja myymälätilaa varten. Tontin koko on m 2. Rakennusoikeutta tontilla on edellä todetun pinta-alan ja tehokkuusluvun perusteella yhteensä k-m 2. Erillispientalojen korttelialueena (AO) on osoitettu neljä tonttia. Tontit on osoitettu muutettavan kaavan mukaisesti voimassa oleva kiinteistöjako, Teollisuustien sijainti ja suunnitelmat sekä olemassa olevat rakennukset huomioiden. Kerrosluku on II. Rakennusoikeuden tehokkuusluku (e) on 0,25 korttelin 340 tontilla 2, 0,20 korttelin 338 tontilla 6 sekä korttelin 340 tontilla 1 ja 0,10 korttelin 338 tontilla 7. Korttelin 340 pinta-ala on m 2. Tontin 1 pinta-ala on m 2 ja tontin 2 pintaala on 2954 m 2. Tontilla 1 on edellä todetun pinta-alan ja tehokkuusluvun perusteella rakennusoikeutta 556 k-m 2 ja tontilla 2 on rakennusoikeutta 739 k-m 2. Korttelin 338 pinta-ala on m 2. Tontin 6 pinta-ala on m 2 ja tontin 7 pintaala on m 2. Tontilla 6 on edellä todetun pinta-alan ja tehokkuusluvun perusteella rakennusoikeutta 617 k-m 2 ja tontilla 7 on rakennusoikeutta 664 k-m 2.

20 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 20 Edellä todetuille korttelialuille on annettu seuraavat kaavamääräykset: Tonttijako on ohjeellinen. Rakennusta tai sen osaa ei saa rakentaa 4 metriä lähemmäksi tontin rajaa ilman naapurin suostumusta. Rakennukset on sijoitettava niin, että pengertämistä tarvitaan mahdollisimman vähän. Istutettavat ja rakentamattomat korttelinosat tulee pitää siistinä ja hoidettuna. Rakennusten tulisi mahdollisuuksien mukaan muodostaa suuruudeltaan, muodoltaan ja materiaaleiltaan yhtenäisiä kokonaisuuksia Virkistysalueet Puistoalueena (VP) on osoitettu muutettavan asemakaavan mukainen alue korttelin 338 ja 339 välissä sekä kaksi pientä aluetta, jotka ovat muutettavassa kaavassa katualuetta. Nämä alueet liittyvät osaksi olevaa puistoaluetta. Alueiden pinta-ala yhteensä on m Liikenne Teollisuustien katualue on osoitettu muutettavan kaavan perusteella kadun nykyinen sijainti ja suunnitelmat huomioiden. Alueen ja se ympäristön kadut on jo rakennettu. Voimassa olevan asemakaavan mukaista Teollisuustien katualuetta ei ole kiinteistötoimituksella muodostettu yleiseksi alueeksi. Katualuetta on m 2. Puistoalueelle on osoitettu lyhyt ajoyhteys Teollisuustieltä. Ajoyhteys palvelee korttelin 339 liikennettä sekä korttelin 338 tonttia 6, jonka Teollisuustielle oleva tonttiliittymä sijaitsee kalliojyrkänteen kohdalla. Kaavamääräysten mukaan autopaikkojen vähimmäismäärät ovat rakennuspaikkakohtaisesti seuraavat: TY -korttelissa tulee olla vähintään - 1 autopaikka/80 m² toimisto-, liike ja myymäläkerrosalaa kohti - 1 autopaikka/200 m² varastokerrosalaa kohti - 1 autopaikka/150 m² tuotantorakennuskerrosalaa kohti sekä kuitenkin vähintään 1 autopaikka/työpaikka AO -korttelissa tulee olla vähintään 2 autopaikkaa/tontti Yhdyskuntatekninen huolto Kunnallistekniikka Alueen kunnallistekniikka on rakennettu. Kaavassa on osoitettu tonteilla kulkevat maanalaiset johtolinjat. 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön, yhdyskuntarakenteeseen ja liikenteeseen Rakennettu ympäristö Kaava-alueella tai sen läheisyydessä ei ole suojeltavia tai muita kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia tai pihapiirejä. Kaavan mukaisella teollisuustontilla on kaavan mukaista teollisuus- ja varastorakentamista sekä tähän liittyvää myymälätoimintaa vähäisessä määrin. Kaava mahdollis-

21 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 21 taa teollisuustontin rakentamisen määrän huomattavan lisääntymisen tontin käyttäjien tavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti. Tontti on tarkoitettu ympäristöhäiriöitä aiheuttamatonta teollisuutta ja varastointia sekä niihin liittyvää toimisto- ja myymälätilaa varten. Tontti sijaitsee omakotitaloalueen ja maantien sekä asemakaavoitetun alueen reunassa. Teollisuustontin ja asuinrakennusten korttelien välissä on katu- ja puistoaluetta. Kaavan neljästä erillispientalon tontista kolme tonttia on osoitettu muutettavan kaavan mukaisesti. Yksi tontti on osoitettu yhdistämällä kaksi muutettavan kaavanmukaista tonttia yhdeksi tontiksi. Yhdistetyn tontin suuren pinta-alan johdosta on rakennusoikeuden tehokkuuslukua pienennetty verrattuna muutettavaan kaavaan. Tältä osin kaava ei tuo muutosta rakennettuun ympäristöön. Edellä todetun perusteella voidaan todeta, että kaavalla ei ole merkittäviä vaikutuksia rakennettuun ympäristöön. Yhdyskuntarakenne Yhdyskuntarakenteen kannalta katsottuna asemakaava-alue liittyy Dragsfjärdin taajamaan ja tukee sen palveluita. Kaavan muutoksen myötä asuinrakentamisen osalta ei tapahdu muutoksia. Teollisuusrakentamisen osalta voidaan todeta, että kaavan muutoksen myötä yhdelle jo rakennetulle tontille voidaan rakentaa lisää rakennuksia tontilla nykyisin toimivien yritysten ja toimijoiden tarpeeseen. Kaava ei tältä osin muuta Dragsfjärdin taajaman yhdyskuntarakennetta. Kaavan muutoksen kaavamääräys mahdollistaa alueella jo olevan teollisuus- ja varastotoimintaan liittyvän myymälätoiminnan. Liikenne Alueen katuverkko ja alueen liittyminen ympäristön liikenneverkkoon pysyy ennallaan kuten rakennettu kunnallistekniikkakin. Teollisuustontin tonttiliittymät on osoitettu olevamassa olevien liittymien mukaisesti. Em. olemassa olevien liittymien lisäksi Teollisuustien alkupäähän on maanomistajan tavoitteiden mukaisesti osoitettu yksi uusi liittymän paikka. Näiden lisäksi Teollisuustieltä on osoitettu ajoyhteys teollisuustontin alueelle. Maastomuodot ja Teollisuustien katuleveys huomioiden em. ajoyhteyden ja liittymän kautta ei ole mahdollista liikkua isoilla ajoneuvoilla. Ajoyhteys palvelee korttelin 339 lisäksi korttelin 338 tonttia 6, jonka Teollisuustielle oleva tonttiliittymä sijaitsee kalliojyrkänteen kohdalla. Teollisuustontin rakentamisen määrän ja toiminnan kasvun johdosta tapahtuva liikennöinti saattaa lisätä jonkin verran liikenteen määrää Kullantiellä ja maantiellä 183. Tämä riippuu tontin yritystoiminnan laadun ja määrän mahdollisista muutoksista verrattuna nykyiseen tilanteeseen Vaikutukset kulttuuriympäristöön ja -maisemaan Kaavan muutoksella ei ole olennaisia vaikutuksia kulttuuriympäristöön ja maisemaan verrattuna muutettavaan asemakaavaan. Asuinrakentaminen pysyy ennallaan. Teollisuusrakentamisen osalta kaavan myötä voidaan teollisuustontille rakentaa lisää olemassa olevan rakentamisen yhteyteen. Tontin sijainti ja korkeusasema sekä alueen maastonmuodot huomioiden rakentamisen määrän lisääntymisellä ei ole vaikutuksia maisemaan. Kaavan mukaisessa asuinrakentamisessa ei tapahdu merkittäviä muutoksia verrattuna muutettavaan kaavaan.

22 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 22 Alue liittyy Dragsfjärdin taajamaan Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Kaavan muutos sijaitseen rakennetussa ympäristössä. Kaavalla ei ole vaikutuksia kaava-alueen tai sen lähiympäristön luontoon ja luonnonympäristöön. Muutettavaan kaavaan verrattuna osoitetaan korttelin 339 teollisuustontille lisää rakennusoikeutta. Tontilla olevan ja kaavan salliman toiminnan laatu huomioiden rakentamisen ja toiminnan lisääntymisellä ei ole vaikutuksia luontoon tai luonnonympäristöön Muut vaikutukset (taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset) Välittömiä kustannuksia ei kunnallistekniikan eikä katualueiden rakentamisesta muodostu, sillä nämä ovat kaava-alueella jo rakennettu. Taloudellisesti kaava toteutuessaan lisää rakentamiseen liittyvien palveluiden kysyntää rakennusvaiheessa. Kaavan muutos antaa mahdollisuuden teollisuustontin yrittäjille ja toimijoille palveluiden kehittämiselle ja lisäämiselle. Tämä osaltaan tukee Dragsfjärdin taajaman elinvoimaisuutta. Kaavalla ei ole sosiaalisia vaikutuksia. 5.5 Kaavamerkinnät ja -määräykset Kaavamerkinnät ja -määräykset on esitetty kaavakartan yhteydessä. 5.6 Nimistö Kaava-alueen nimi sekä muut nimet perustuvat muutettavaan asemakaavaan. 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Rakentamista ohjaa kaava-asiakirjojen lisäksi Kemiönsaaren kunnan rakennusjärjestys ja rakennusvalvontaviranomainen. 6.2 Toteuttaminen ja ajoitus Alueen toteuttamisesta tonttien osalta vastaavat yksityiset rakentajat. Kadut ja kunnallistekniikka alueelle on jo rakennettu. Kaavan muutoksella osoitetun katualueen muodostaminen yleiseksi alueeksi tapahtuu kiinteistötoimituksella. 6.3 Toteutuksen seuranta Kunnan tulee seurata alueiden toteutumista ja tarvittaessa harkita muutoksia ja tarkennuksia kaavaan. Rakentamista tulee ohjata riittävästi, jotta alueista muodostuu toimivaa ja turvallista ympäristöä.

23 KEMIÖNSAAREN KUNTA Sweco Ympäristö Oy 23 Turussa , Sweco Ympäristö Oy Petri Hautala Maanmittausinsinööri Liitteet Liite 1: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 2: Kaavan laatijan vastine (luonnosvaihe) Liite 3: Seurantalomake

24 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAAREN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 339 SEKÄ OSASSA KORTTELIA 338 JA 340 TYÖNUMERO: PÄIVÄYS: Sweco Ympäristö Oy 1 (9)

25 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee Kemiönsaaren Dragsfjärdin kirkonkylän asemakaavan muutoksen laadinnan lähtökohtia, sisältöä ja tavoitteita sekä sisältää suunnitelman siitä, miten kaavan laadinnan aikana kuullaan maanomistajia, asukkaita ja muita osallisia. Tässä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa on myös selitetty suunnitelma siitä mitä kaavan vaikutuksia tullaan arvioimaan kaavatyön edetessä. 1.1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen teollisuuskortteli (339) sijaitsee Kemiönsaaren Dragsfjärdin taajaman itäosassa Kullan alueella. Kortteli rajautuu etelässä Kullantiehen ja maantiehen 183. Muuten alueen ympäristössä on Kullan alueen asutusta. Korttelin 340 osa on Teollisuustien toisella puolella vastapäätä teollisuuskorttelia ja korttelin 338 osa on Teollisuustien päässä. Kuva 1: Suunnittelualueen sijainti. 2 SUUNNITTELUALUEEN LÄHTÖKOHDAT 2.1 KAAVOITUSTILANNE Maakuntakaavoitus Ympäristöministeriö on vahvistanut Varsinais-Suomen maakuntakaavan Suunnittelualue on osoitettu maakuntakaavassa maa- ja metsätalous- / retkeily- / virkistysalueena (MRV). Suunnittelualueen läheisyydessä on muinaismuistokohde (sm 1017). 2 (9)

26 Kuva 2: Ote maakuntakaavasta. Yleiskaavoitus Alueella ei ole voimassa yleiskaavaa. Asemakaavoitus Alueella on voimassa vahvistettu Kirkonkylän asemakaava. Siinä suunnittelualueelle on osoitettu ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten kortteli (TY) ja kaksi erillispientalojen korttelia (AO). Lisäksi suunnittelualueeseen kuuluu ko. asemakaavan mukaista puistoa (VP) ja katualuetta. 3 (9)

27 Kuva 3: Ote asemakaavayhdistelmästä. Suunnittelualueen rajaus. 2.2 MAANOMISTUS Suunnittelualueella on neljä kiinteistöä: - Juniper , omistaja Fastighets Ab Juniper Dragsfjärd Kiinteistö Oy, - Stenbacka (muodostettu ), yksityinen maanomistus - Lennos (muodostettu ), yksityinen maanomistus - Stenbacka , yksityinen maanomistus 4 (9)

28 Kuva 4: Suunnittelualueen kiinteistöjen ulottuvuudet Maanmittauslaitoksen kiinteistötietojärjestelmässä. 2.3 RAKENTAMISTILANNE Suunnittelualueen kiinteistöjen rakentamistilanne on seuraava: - Juniper teollisuusrakennuksia yhteensä noin 2820 m 2 - poikkeamislupahakemus 420 m 2 :n teollisuusrakennukselle - Stenbacka rakentamaton - Lennos omakotitalo - Stenbacka omakotitalo 2.4 LUONTO JA MAASTO Alue sijaitsee rakennetussa ympäristössä. Alueen etelä- ja pohjoisosan korkeusero on iso. Metsämaa on sekapuustoista kangasmetsää, jonka valtapuuna ovat havupuut. Lähialueella on rakennettua asuinaluetta eli omakotitaloja, joiden pihat ovat osittain metsämaana sekä osittain rakennettuja ja istutettuja alueita. Rakentamattomat tontit ovat metsämaata. Voimassa olevan kaavan mukainen kortteli 339 on rakennettu, mutta osittain metsämaata, jolta puustoa on kaadettu mukaan lukien ko. tontin ja em. kaavan mukaisen korttelin 338 välinen puistoalue. Suunnittelualueen pohjoispuolella oleva voimassa olevan kaavan mukainen puisto- sekä muinaismuistoalue ovat luonnontilaista metsämaata ja avokallioaluetta. Tällä alueella on alueen korkein kohta, joka on yli 50 metrin korkeudessa merenpinnasta. 2.5 LIIKENNE JA KUNNALLISTEKNIIKKA Suunnittelualuetta sivuaa eteläpuolella kulkeva maantie 183 (Taalintehdas Kemiö), jolta mennään suunnittelualueelle Kullantietä pitkin. Suunnittelualueella oleva Teollisuustie on rakennettu. 5 (9)

29 Alueen sähköverkossa on tapahtunut muutos kaavan laadinnan alussa pohjakartan laatimisen jälkeen. Kartalla näkyvä korttelin 339 yli lounais-koillissuunnassa kulkeva sähköjohto on kaivettu maanalaiseksi johdoksi. Olemassa oleva ja tuleva tilanne sähkö- ja kaapeliverkoston osalta huomioidaan kaavan laadinnassa. Korttelin 339 sekä katualueella ja korttelin 340 tontilla 2 on kunnan kunnallistekniikan laitteita ja putkilinjoja. Nämä huomioidaan kaavan laadinnassa. 2.6 PERUSSELVITYKSET Varsinais-Suomen maakuntakaavan kulttuurihistoriallisesti arvokkaat alueet ja kohteet todetaan ja huomioidaan kaava laadittaessa. Tämän lisäksi asemakaavan muutos perustuu ympäristöhallinnon, maakuntamuseon ja Museoviraston palveluista saataviin tietoihin. Suomen ympäristökeskuksen Avoin tieto palvelun karttapalvelun (KARPALO) tietojen mukaan alueella ei ole erityisiä luontoarvoja. Museoviraston kulttuuriympäristön palveluikkunasta (karttapalvelu / muinaisjäännösrekisteri) saatavan tiedon mukaan alueella ei ole kulttuurihistoriallisesti arvokkaita muinaismuistoja. Suunnittelualueen pohjoispuolella on kiinteä muinaisjäännös (kohteen nimi ja tunnus: Bötisberget ). Muiden olemassa olevien tietojen perusteella alueella ei ole kulttuurihistoriallisesti arvokkaita muinaismuistoja. Museoviraston kulttuuriympäristön palveluikkunasta (karttapalvelu / rakennusperintörekisteri) saatavan tiedon mukaan alueella ei ole suojeltavia tai muita kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia tai pihapiirejä. Muiden olemassa olevien tietojen perusteella alueella ei ole kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia tai pihapiirejä. Maaperän tilan tietojärjestelmän kohderaportin mukaan kiinteistöllä Juniper on veneiden talvisäilytyspaikka (veneiden säilytys- ja huoltohallit). Raportissa todetaan, että veneiden talvisäilytysalueiden kartoituksessa v toiminnanharjoittajalta saatujen tietojen mukaan talvisäilytyspaikkoja on 50. Pinta-ala on alle 0,5 ha. Kaavan laadinnan aikana tehdään ja täydennetään selvityksiä tarpeen mukaan. 2.7 MUUT LÄHTÖKOHDAT Korttelin 339 osalta kaavan muutoksessa otetaan huomioon tontilla toimivien yritysten tarpeet ja tavoitteet. 2.8 POHJAKARTTA Asemakaava on laadittu kaavoituksen pohjakartalle 1:2000. Kaavan pohjakartan maastotyöt on tehty loppuvuodesta 2016 ja kartta on hyväksytty Kiinteistön Stenbacka eteläosan alueelle (kaavan mukainen tontti 6) on tehty korkeuskäyrät Maanmittauslaitoksen laserkeilausaineistosta marraskuussa (9)

30 3 ALUSTAVAT TAVOITTEET Muutettavan kaavan mukaiseen kortteliin 339 kohdistuvat tavoitteet ovat seuraavat: - Korottaa korttelin 339 tehokkuuslukua - Lisäksi tarkistetaan TY-rakennuspaikan rakennusaloja ja istutusalueita. - Alueen käytön kannalta tarpeellisten liittymien osoittaminen. Muutettavan kaavan mukaisen korttelin 340 tontteihin 1 ja 2 kohdistuvat tavoitteet olivat kaavan laadinnan alussa seuraavat: - tontit osoitetaan voimassa olevien kiinteistörajojen mukaisesti Muutettavan kaavan mukaisiin katualueisiin kohdistuvat tavoitteet olivat kaavan laadinnan alussa seuraavat: - katualueet osoitetaan voimassa olevien kiinteistörajojen ja korttelin 339 käyttöön liittyvien tarpeiden mukaisesti Kaavaluonnoksen nähtävillä olon jälkeen kunnan viranomaiset päättivät, että Teollisuustien katualue osoitetaan kunnan viranomaisen tekemän alustavan katupiirustuksen mukaisesti. Olevien johtojen laitteiden sijainti ja niiden mahdolliset siirrot huomioidaan kaavan laadinnassa. Muutettavan kaavan mukaisen korttelin 338 tontteihin 6-8 kohdistuvat tavoitteet ovat seuraavat: - Tontit 7 ja 8 yhdistetään yhdeksi tontiksi nykyisen rakennusten sijainnin ja maankäytön perusteella. Teollisuustien päässä olevaa kääntöpaikkaa pienennetään maaston muodot huomioiden ja osa entisestä katualueesta liitetään tonttiin. - Tontti 6 pidetään ennallaan. Tontti on mukana kaavan muutoksessa kiinteistö- ja kaavateknisistä syistä. 4 LAADITTAVAT VAIHTOEHDOT Kaavan valmisteluvaiheessa tutkitaan erilaisia vaihtoehtoja, joiden pohjalta laaditaan kaavaluonnos. Kaavaluonnos asetetaan nähtäville mielipiteiden esittämistä varten (MRL 62 ; MRA 30 ). Kaavaehdotus laaditaan luonnosvaiheessa saatujen mielipiteiden, lausuntojen sekä mahdollisten viranomaisneuvottelujen pohjalta. Kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi (MRL 65 ; MRA 27 ). 5 ARVIOITAVAT VAIKUTUKSET Suunnittelun yhteydessä arvioidaan suunnitelmasta aiheutuvat vaikutukset: - rakennettuun ympäristöön - maisemaan ja luontoon - kuntatalouteen - liikenteeseen sekä mahdolliset muut vaikutukset. 7 (9)

31 6 OSALLISET Alustavan tarkastelun perusteella osallisia ovat: Maanomistajat, asukkaat, yhdistykset, yritykset: - naapurikiinteistöjen asukkaat ja maanomistajat - muut lähialueiden asukkaat ja maanomistajat Kunnan hallintokunnat: - rakennus- ja ympäristövalvontalautakunta - tekninen lautakunta - kunnanhallitus - kunnanvaltuusto Viranomaiset: - Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (alueiden käyttö, luonnonsuojelu) - Varsinais-Suomen liitto - Varsinais-Suomen pelastuslaitos - kunnan asianosaiset voiranomaiset Yhdyskuntatekniikka: - sähkö- ja puhelinyhtiöt - vesihuolto ja viemäröinti Osallisten luetteloa täydennetään tarpeen mukaan. 7 OSALLISTUMISEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN 7.1 ALOITUS - kaavan laadinta aloitettiin syksyllä työneuvottelu kunnan (Virkki) ja kaavan laatijan (Hautala, Kiimamaa) kesken pidettiin alustavan kaavaluonnoksen ja erilaisten vaihtoehtojen selvittäminen maanomistajan, kunnan ja kaavan laatijan kesken 7.2 VALMISTELUVAIHE (LUONNOSVAIHE) - kaavaluonnos valmistui kunnan tekninen lautakunta päätti kaavan vireille tulosta ( 148) - kuulutus kaavan vireille tulosta julkaistiin kunnan ilmoitustaululla. - tekninen lautakunta käsitteli kaavaa ( 86). - ns. laatimisvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) hoidettiin asettamalla kaavaluonnos nähtäville väliseksi ajaksi. 7.3 EHDOTUSVAIHE - kaavaehdotus valmistui tekninen lautakunta päätti asettaa kaavan virallisesti nähtäville Kaavaehdotus oli julkisesti nähtävillä , jonka aikana kunnan jäsenillä ja osallisilla on oikeus tehdä kirjallinen muistutus ehdotuksesta (MRL 65 ; MRA 27 ). - tarvittavat lausuntopyynnöt lautakunnilta ja viranomaisilta - kaavan laatijan vastineet lausuntoihin - tekninen lautakunta hyväksyy kaavaehdotuksen ja esittää kunnanhallitukselle asemakaavan muutoksen hyväksymistä (9)

32 7.4 HYVÄKSYMINEN - kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle asemakaavan muutoksen hyväksymistä ( ) - kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen ( ) 8 LISÄTIEDOT Lisätietoja asemakaavan laatimiseen liittyvistä asioista jakavat: Kaavan laativa konsultti Swevo Ympäristö Oy maanmittausinsinööri Petri Hautala puhelin sähköposti: etunimi.sukunimi@sweco.fi osoite: PL 669, Turku Kemiönsaaren kunta Kaavoitusarkkitehti Kirsti Virkki puhelin (02) , sähköposti etunimi.sukunimi@kimitoon.fi osoite Vretantie 19, Kemiö Turussa , Sweco Ympäristö Oy Petri Hautala Kaavasuunnittelija 9 (9)

33 Liite 2 Kemiönsaaren kunta KAAVAN LAATIJAN VASTINE Kaavan laatijana annan vastineen Kemiönsaaren kunnan Kirkonkylän asemakaavan muutoksen (kortteli 339, osa korttelista 340 sekä katu- ja puistoaluetta) kaavaluonnoksesta annettuihin lausuntoihin. Kaavaluonnos oli nähtävillä Lisäksi siitä pyydettiin viranomaislausunnot. 1. Lausunnot 1) Varsinais-Suomen ELY-keskus, Egentliga Finlands NTM-central anser, att det inte finns anledning till att ge ett utlåtande i frågan. Bemötande: Ingen kommentar. 2) Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen Iiiton maankäyttöjaosto päätti kokouksessaan , että ko. kaavan muutosta koskeva lausuntopyyntö ei anna aihetta Varsinais-Suomen Iiiton lausunnon antamiseen, koska Iiitolla ei ole siitä huomautettavaa eikä se ole ristiriidassa Varsinais-Suomen maakuntakaavoituksen tai muun suunnittelun kanssa. Vastine: Ei kommnetoitavaa. 3) Kemiönsaaren kunta, rakennus- ja ympäristövalvontalautakunta, Rakennus- ja ympäristövalvontalautakunnalla ei ole mitään huomautettavaa Dragsfjärdin Kirkonkylän asemakaavamuutoksen kaavaluonnoksesta. Vastine: Ei kommentoitavaa 4) Varsinais-Suomen Pelastuslaitos, Varsinais- Suomen aluepelastuslaitoksen pelastusviranomainen toteaa Iausunnossaan, ettei ole havainnut kaavaluonnoksesta huomautettavaa. Vastine: Ei kommentoitavaa

34 2 (2) 2. Muistutukset Kaavasta ei annettu muistuksia kaavaluonnoksen nähtävilläoloaikana. Turku, Petri Hautala kaavan laatija Sweco Ympäristö Oy

35 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 322 Kemiönsaari Täyttämispvm KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 339 SEKÄ OSASSA Kaavan nimi KORTTELIA 338 JA 340 Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 3,7927 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pintaala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 3,7927 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Ei-omarantaiset Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 3, , ,25 0, A yhteensä 1, , ,17 0, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä 1, , ,40 0, V yhteensä 0,2290 6,0 0 0, R yhteensä L yhteensä 0,2857 7,5 0 0, E yhteensä S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Suojellut rakennukset Suojeltujen rakennusten muutos Rakennussuojelu [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kemiönsaaren kunnan Ekniemen alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis-

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA L4 KH 6.2.-17 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PYHÄRANNAN KUNTA ROHDAISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 71 OSA TYÖNUMERO: 20601143 PÄIVÄYS: 30.1.2017 S w e co Y m p ä r is t ö O y 1 (8) Ilmalanportti

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (korttelin 153 tontti 4, korttelin 154 tontti 5, kortteleita 155 ja 157, korttelin 172 tontteja 1 ja 2, korttelin 173

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PARAISTEN KAUPUNKI ÅLÖNTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVAMUUTOS TYÖNUMERO: 20601252 PÄIVÄYS: 11.5.2017, TARK. 29.6.2017 1 (7) S w e co Y m p ä r is t ö O y Ilmalanportti 2,

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAISTEN KUNTA KARTANORINTEEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS TYÖNUMERO: 20602083 PÄIVÄYS: 7.1.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240 Helsinki Mäkelininkatu

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Alue ja suunnittelun kohde Rantaosayleiskaavan muutoksen (jäljempänä kaava) alueet sijaitsevat Eurajoella, Kuivalahden ja

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NOUSIAISTEN KUNTA KIRKONKYLÄN RAKENNUSKAAVA, KORTTELI 24 ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26901 PÄIVÄYS: 8.10.2014, TARK. 5.12.2014 Sweco Ympäristö Oy 1 (6) 1 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava.

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601080 TILAAJA: TAIVALKOSKEN KUNTA TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 189 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 25.8.2017 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1805 MYNÄMÄEN KUNTA HIITTIÖNPELLON ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 24.4.2018 24.1.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa asemakaavan

Lisätiedot

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 162-AK1603 MYNÄMÄEN KUNTA RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 28.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 2013 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.2017 18.4.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS Versio 1.1 10.1.2018 (8.3.2018) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KH 26.2.2018 Liite 27 273-AK1605 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka , 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavan muutos (Rakkavaara 9 ja kortteli 420) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ilmakuva suunnittelualueelta (2006) ja suunnittelualueen rajaus 1 2 1.

Lisätiedot

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus LUONNOS 29.8.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus Sivu 1/8 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Suunnittelualueen sijainti ja kuvaus...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VEHMAAN KUNTA KOULUALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 35 B TYÖNUMERO: 20601250 PÄIVÄYS: 4.4.2017, 28.2.2018,14.5.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laitilan kaupungin Tuunan alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI 7. KAUPUNGINOSAN OSA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600349 PÄIVÄYS: 20.1.2017 Sweco Ympäristö Oy 1 (7) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie 1 KAAVASELOSTUS MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026 LIITE 1 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 10.10.2017, 23.5.2018 Uudenmaankatu 19 A 20701 TURKU www.sweco.fi Toimistot:

Lisätiedot

LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 24.1.2011 Vireille tulo: Teknisen lautakunnan päätös 4.1.2011 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) Ehdotus nähtävänä (MRA 27 )... Hyväksytty valtuustossa...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI MÄKELÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20602351 PÄIVÄYS: 25.8.2017, TARK. 25.3.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2,

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...3 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...3

Lisätiedot