Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen."

Transkriptio

1 Toimitusnumero (8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: Tampere-Seinäjoki rautatie välillä Kihniöntie - Kihniön kunnanraja Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä Aika: kello 11:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Jalasjärven palvelupiste (ent. kunnantalo), entinen valtuustosali Juhani Hurskainen Kokouksessa oli läsnä toimituksen tekijöinä toimitusinsinöörin lisäksi kartoittaja Matti Romppainen. Hakijan edustajana oli Maj-Britt Finne Etelä-Pohjanmaan ELY -keskuksesta RataL 43a mukaisesti. Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen. Säädösviite: KMA 46 1 mom. 1. Pöytäkirjassa käytettävät säädösten lyhenteet KML Kiinteistönmuodostamislaki ( / 554) KMA Kiinteistönmuodostamisasetus ( / 1189) LunL Laki kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastamisesta "Lunastuslaki" ( / 603) RataL Ratalaki ( /110) YksTL Laki yksityisistä teistä ( / 358) KTML Laki kiinteistötoimitusmaksusta ( / 558) KTMA Asetus kiinteistötoimitusmaksusta ( / 1560) 2. Toimituksen vireilletulo ja toimituksen tarkoitus Toimitusinsinööri selosti toimituksen vireilletulon ja tarkoituksen. Lainkohdat KMA 41 Toimitus on tullut vireille Liikenneviraston kirjallisella hakemuksella. Liikennevirasto on havainnut rautatiealueiden ulottuvuuksissa epäselvyyksiä ja on ilmoittanut tarpeelliseksi selvittää koko rataverkon tarkka ulottuvuus ja merkitä rata-alueet maastoon vuoden 2018 loppuun mennessä. Rajaamishankkeen tarkoituksena on kartoittaa rautatiealue ja täten määrätä se alue, johon rataverkonpitäjällä, Suomen valtiolla/liikennevirastolla on ratalain mukainen omistusoikeus. Tämän toimituksen tarkoituksena on selvittää ja määrätä rautatiealueen rajat välillä Kihniön kunnanraja - Kihniöntie sekä suorittaa tarpeelliset rajankäynnit ja tilusjärjestelyt. Lisäksi toimituksen yhteydessä merkitään rautatiealueen suoja-alue kiinteistörekisteriin sekä perustaa kaikki radan pitämiseksi tarpeelliset ja vielä puuttuvat tieoikeudet. Toimituksessa on mitattu olemassa olevat pyykit ja rakennettu tarpeen mukaan kadonneiden tilalle uudet. Toimituksessa on kartoitettu vain vanhat rajat. 3. Tiedottaminen ja kokouksen laillisuus Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä Maanmittauslaitoksen diaarista ilmeneville asianosaisille.

2 Toimitusnumero (8) Toimitusmiehiä koskevat samat esteellisyyssäädökset kuin mitä on sanottu tuomarin esteellisyydestä Oikeudenkäymiskaaren 13 Luvussa. Toimitusinsinööri on kutsuja lähettäessään ajatellut, että tässä toimituksessa ei suoritettaisi lunastuksia lainkaan eikä näin ollen korvauksia tulisi määrättäväksi. Toimitusinsinööri selosti läsnä olleille, että ratatoimituksessa tulisi käyttää uskottuja miehiä, mutta jos läsnä oleville sopii, että toimitusinsinööri ratkaisee asiat edellisten toimitusten linjan mukaisesti eikä uskottuja miehiä kutsuta toimitukseen. Kukaan läsnä olleista ei esittänyt vaatimusta uskottujen miesten käyttämiseksi. Tiedottamista, toimitusinsinööriä tai toimituksen suorittamista vastaan ei esitetty huomautuksia. Päätöksen perustelut Ratalain mukaisesti toimituksessa tulee käyttää uskottuja miehiä silloin, kun kyse on korvauksista. Ennen tätä kokousta ei ole ollut varmaa tuleeko korvausasioita käsiteltäväksi ja tarvitaanko uskottuja miehiä lainkaan. Tämän hankkeen osalta on Jalasjärven alueella lopetettu vuonna 2017 aiemmin jo kaksi toimitusta ( ja ), joissa uskotut miehet ovat olleet mukana päättämässä korvauksista ja noissa toimituksissa on linjattu korvaustasot. Läsnä olleet asianosaiset eivät vaatineet uskottujen miesten käyttämistä. Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön ja kokous on laillinen. Lainkohdat Tiedottaminen: LunL 16, KML , KMA 38, 41 Laillisuus: RataL 43, LunL 12-14, 17 KML 4, 5, 8, 11-12, KMA 41, Oikeudenkäymiskaari ( / 4) 13 Luku Edellytykset Toimituksen kohteena oleva rataosa sijaitsee Kurikan kaupungin alueella entisen Jalasjärven kunnan ja Kihniön kunnan rajan sekä Kihniöntie (mt 6920) välillä. Toimituksessa on tarkoituksena selvittää vanhan rautatiealueen rajojen sijaintia osoittavien rajamerkkien paikat ja rakentaa puuttuvat rajamerkit sekä suorittaa tarpeelliset rajankäynnit. Lisäksi selvitetään rautatiealueen rakenteiden osalta mahdollisesti aiemmin tapahtuneet leviämiset ja lunastetaan näiltä osin lisäalueet rata-alueeseen kuuluvaksi. Toimituksessa käsitellään myös tarvittavat tieoikeusasiat. Edellytykset toimitukselle ovat olemassa. Lainkohdat RataL Maastotyöt ja arkistotutkimukset Kartoittaja Matti Romppainen on suorittanut arkistotutkimukset sekä mitannut ja merkinnyt tarpeellisilta osin maastoon rata-alueen sekä rakentanut uudelleen kadonneiksi havaitut rajamerkit. Maastomittauksen yhteydessä on havaittu muutamia kiinteistörekisterissä olevia virheitä ja näitä korjataan tämän toimituksen yhteydessä. Mittaukset on tehty noudattaen vanhoja pyykkejä ja rajalinjauksia, kuten aikaisemmissa toimituksissa on määritelty. Mittaukset on tehty RTK -mittauksena satelliittimittauslaitteistolla Mittauksissa on havaittu muutaman palstan osalta, että ne on merkitty kiinteistörekisteriin maastossa ilmenevästä tavasta poiketen. Kiinteistörekisteri saatetaan kuntoon näiltä osin suorittamalla rajankäynnit niiden kiinteistöjen kesken joita asia koskee.

3 Toimitusnumero (8) 6. Asianosaisten kuuleminen Käytiin läpi toimitusalue. Todettiin lisälunastustarpeet sekä tarkasteltiin samalla tieoikeuksia ja niiden sijaintia sekä tilusvaihtoja. Samalla keskusteltiin tilusvaihtojen osalta korvauksista maanomistajien kesken. Lainkohdat KMA 41 Toimitusinsinööri totesi asianosaisille, että maastomittauksen yhteydessä on havaittu mahdollista lisälunastuksen tarvetta ja nämä kohdat on merkitty toimituskartalle varauksina. Nyt keskustelun jälkeen toimitusinsinööri totesi, että lunastukset on syytä tehdä, jotta maanomistajat tulisivat tasapuolisesti kohdelluiksi korvausten osalta. 7. Maastokatselmus ja toimituskartta Kutsussa on mainittu, että maastokatselmus tehdään vain tarpeen mukaan. Nyt katselmuksen tarpeesta keskusteltaessa todettiin, että tarvetta ei ole. Toimituksessa on tarpeen laatia toimituskartta ratakiinteistöjen ja suoritettujen rajankäyntien sekä mittausten perusteella arvioitujen lisälunastustarpeiden esittämiseksi. Kartta laaditaan uuden satelliittimittauksen ja kiinteistörekisterikartan perusteella. Toimituskartta on tehty mittakaavassa 1:2000 uuden mittauksen perusteella. Kartan mittausluokka on 3 ja koordinaattijärjestelmänä ETRS-GKn kaistassa 23. Lainkohdat KML 188, KMA Rajankäynnit Toimituksen yhtenä tarkoituksena on selvittää ratakiinteistöjen rajojen paikat ja tämän vuoksi kaikki rautatien sekä siihen rajoittuvien tilojen väliset rajat käydään tämän toimituksen yhteydessä. Näin toimien rata-alueen ulottuvuus on toimituksen jälkeen selvä. Toimituksen yhteydessä myös suoritetaan yksi rekisterivirheen korjaaminen. Tilojen Ojala ja Syngelmä välinen raja on merkitty kiinteistörekisteriin eri tavalla kuin mitä se on maastoon merkitty. rajamerkki 51 on merkitty kiinteistörekisteriin useita metrejä kaakkoon kohti pyykkiä 41 kuin mitä se maastossa on todellisuudessa. Asian selkeyttämiseksi on syytä käydä mainittu raja. Toimituksessa käydään rautatiealueen kiinteistön rajat kaikkia rautatieyksikköön rajoittuvia kiinteistöjä vastaan. Lunastusrajalle rakennettujen vanhojen lohkopyykkien sijainti lunastusrajaan nähden on määritetty rajapisteenä rajan suuntaa määrittämättä radasta ulospäin. Metsärajoja ei ole vaadittu avattaviksi, eikä ole avattu, mutta rajalinjoja on merkitty puupaaluin ja kuitunauhoin avaamisen helpottamiseksi. Päätöksen perustelut Lain mukaisesti toimituksen yhteydessä havaittu epäselvä raja on käytävä ja koko valtakunnallisen hankkeen tarkoituksena on rata-alueiden ulottuvuuden selvittäminen. Rajankäyntien perusteena ovat lunastustoimituksen nro mukaiset pakkolunastuskartat sekä toimituksen jälkeen suoritettujen mahdollisten rajankäyntien mukaiset vanhat toimituskartat. Käydään kaikki toimituksen yhteydessä määritetyt ja uudelleen pyykitetyt rautatiealueen rajat. Rajankäynnit ja uudet rajat on merkitty toimituskartalle punaisella. Rajankäynnit on selostettu erillisessä rajankäyntiselitelmässä ja rajamerkit koordinaattiluettelossa.

4 Toimitusnumero (8) Käydään tilojen Ojala ja Syngelmä välinen raja rekisterivirheen korjaamiseksi. Lainkohdat KML mom. 104, KMA Rautatien suoja- ja näkemäalueet Rautatiealueella on lain mukaan voimassa suoja-alue, joka ulottuu 30 m etäisyydelle kiskoparin keskilinjasta tai useamman raiteen kyseessä ollessa uloimman kiskoparin keskilinjasta. Suoja-alue merkitään kiinteistörekisteriin käytönrajoitusalueena. Näkemäalue koskee lähinnä tasoristeysten alueita ja on tarkoitettu pidettäväksi vapaana kaikista näkemistä rajoittavista esteistä mitä on tarpeen liikenneturvallisuuden vuoksi. Toimitusinsinööri selosti suoja- ja näkemäalueiden rajoituksia sekä radanpitäjän oikeuksia. Lisäksi toimitusinsinööri mainitsi maanomistajan mahdollisuudesta saada korvauksia, jos suoja- tai näkemäalueesta aiheutuu taloudellista menetystä. Perusteita korvauksen saamiselle: - Suoja- tai näkemäalueesta on aiheutunut esim. kasvillisuusmenetyksiä tai pysyviä kasvun rajoituksia. Mikäli kyseessä on vanha rajoitusalue ei näitä enää korvata uudelleen. - Rajoituksesta on aiheutunut esimerkiksi rakentamiskielto, jolloin tästä aiheutuneesta haitasta on mahdollista hakea korvausta. Korvausta määritettäessä otetaan huomioon myös muut rakentamista rajoittavat seikat sen ratkaisemiseksi onko kielto aiheutunut juuri näistä rajoituksista. - Suoja-alue perustuu lakiin ja ainoastaan merkitään tämän toimituksen yhteydessä kiinteistörekisteriin ja kartalle. Suoja-alue perustuu ratalakiin ja merkitään tämän toimituksen yhteydessä kiinteistörekisteriin tiloja rasittavaksi käyttöoikeuden rajoitukseksi. Lainkohdat RataL Näkemäalueita ei tämän toimituksen yhteydessä tule merkittäväksi. 10. Tilus- ja yksityistiejärjestelyt Ratatoimituksessa tulee tutkia tilusvaihtojen ja -järjestelyjen samoin kuin yksityistiejärjestelyjen tarve. Toimitusinsinööri on havainnut karttatarkastelun perusteella mahdollisia tilusjärjestelykohteita ja lähettänyt kutsujen mukana tiedustelua kyseisten alueiden omistajille. Kutsujen mukana on toimitettu tieto kaikille maanomistajille, että toimituksen yhteydessä voidaan tehdä muitakin tilusvaihtoja/-järjestelyjä, joilla voidaan poistaa tai vähentää radan aiheuttamaa haittaa. Tämän toimituksen yhteydessä perustetaan radan varressa kulkevaan huoltotiehen rajoittuville tiloille tieoikeus tiehen. Tieoikeudet ovat jääneet perustamatta aikanaan rata-alueen lunastustoimituksessa ja maanomistajille on ilmoitettu, maanomistajien kertoman mukaan, kirjeitse, että heillä on lupa käyttää huoltotietä palstoille pääsemiseksi. Radanpitäjä on ilmoittanut edellisissä vastaavissa toimituksissa, että huoltotiet on suunniteltu ja rakennettu kestämään enintään 25 tn painoisia ajoneuvoja. Mikäli teille on laitettu muita rajoituksia, ovat ne kuitenkin voimassa. Madesjärven alikulun tiejärjestelyjen yhteydessä on tila Hautamäki saanut kulkuoikeuden huoltotiehen ja tuolloin on sovittu, että korvauksia ei makseta niistä alueista

5 Toimitusnumero (8) joita huoltotietä varten on tarvittu. Koska tässä toimituksessa annetaan kaikille huoltotiehen rajoittuville tiloille kulkuoikeus, on myös tilalle Hautamäki määrättävä korvaukset nyt suoritettavan lunastuksen osalta. Tämä siksi, että kaikki maanomistajat tulisi kohdeltua tasapuolisesti. Päätöksen perustelut Tässä toimituksessa on havaittu mahdolliseksi suorittaa tilusjärjestelyjä, joilla voidaan vähentää tiluksille radasta aiheutuvia haittoja. Tilojen Lähteenkorpi ja Lähdesvuori kesken suoritetaan tilusjärjestely siten, että mainittujen tilojen radan erottamat palstat vaihdetaan tilojen kesken. Palstat ovat kooltaan likipitäen saman suuruiset ja arvot vastaavat toisiaan ja lisäksi tiloilla on sama omistaja, joten korvauksia ei tule maksettavaksi. Yhteinen alue Hiekanottopaikka liitetään tilaan Hautakangas. Yhteisellä alueella on kolme osakasta, joista yksi on vastaanottava tila. Tämän tilan lisäksi toinenkin osakastila on saman omistajan hallussa ja yhteenlaskettu omistusosuus on n. 62 %. Jäljelle jäävän osuus kuuluu tilalle Väliaho, jonka omistaa Madesjärven yhteismetsän osakaskunta. Osapuolet ilmoittivat, että alueelta on puut kaadettu ja rahat tasattu eikä maapohjasta (n. 430 m²) tule määrätä korvausta. Tilojen Metsärajala ja Vuori omistajat ilmoittivat sopineensa ennen kokousta tilusjärjestelystä, jossa tilan Vuori radan länsipuolella oleva palsta liitetään tilaan Metsärajala ja tilasta Metsärajala liitetään radan itäpuolella rajamerkkien 5, 566 ja 567 rajaama alue tilaan Vuori. Omistajat ilmoittivat arvojen vastaavan toisiaan. Tienpitoa ei ole tarpeen erikseen määrätä, sillä radanpitäjä huolehtii myös tienpidosta. Kuitenkin jokainen tieoikeuden saaja on velvollinen korjaamaan aiheuttamansa vahingot tielle kuten yksityistielaissa edellytetään. Tässä toimituksessa tehdään seuraavat tilusjärjestelyt: - Tilojen Lähteenkorpi ja Lähdesvuori välillä edellä mainitulla tavalla. Korvauksia ei tule määrättäväksi. - Yhteinen alue Hiekanottopaikka liitetään tilaan Hautakangas. Korvauksia ei määrätä osapuolten sopimuksen mukaisesti. - Tilojen Metsärajala sekä Vuori välillä edellä mainitulla tavalla. Vaihdettavat alueet vastaavat arvoiltaan toisiaan eikä korvauksia määrätä. Tieoikeudet: - Perustetaan uusi tieoikeus (K44789) rautatiehen rajoittuville tiloille välillä Madesjärven tiet (K10760/1) - Lähdeskankaan yksityistie (K38441/2). Tienpitoa ei ositella, sillä radanpitäjä pitää tien kunnossa omaa tarvettaan varten. Jokainen tieoikeuden saaja kuitenkin vastaa siitä, että tielle aiheutetut vahingot korjataan kuten yksityistielaissa edellytetään. - Perustetaan uusi tieoikeus (K45050/1-3) tiloja Perämäki, Perkiö, Kiela ja Rita-Kasari varten Madesjärven tiet -nimiselle yksityistielle pääsemiseksi. - Perustetaan tiloille tieoikeuksia kartalta tarkemmin ilmenevällä tavalla huoltotielle pääsemiseksi.

6 Toimitusnumero (8) Lisäksi muutetaan tieoikeus K17161 kulkemaan nykyistä tieuraa pitkin Madesjärven alikulun puoleisessa päässä sekä annetaan tiehen rajoittuville tiloille tieoikeus kyseiseen tiehen. Lainkohdat RataL 11. Radanpidon seurauksena tapahtuneiden levenemisten lunastamiset Rautatien kunnossapidon tai parantamisen seurauksena ennen vuotta 2007 syntyneet levenemiset käsitellään ratatoimituksessa ja näin syntyneet lisäalueet liitetään rautatiealueeseen ja ne siirtyvät radanpitäjän omistukseen toimituksen saatua lainvoiman. Tämän toimituksen maastotöiden yhteydessä on havaittu muutamissa kohdissa rata-alueen leventyneen. Näiden levenemisten osalta on myöhäisempi syntyminen vaikeaa todentaa. Maanomistajien kannalta on kuitenkin tarkoituksenmukaista käsitellä nyt kaikki levenemiset ja sitä kautta syntyneet korvaukset tässä toimituksessa. Lainkohdat 12. Korvaukset Liitetään tarkemmin kartalta sekä Lunastettava omaisuus ja korvaukset -asiakirjasta ilmenevät alueet rata-alueeseen kuuluvaksi sekä määrätään näistä levenemisistä korvaukset em. asiakirjasta ilmenevästi. RataL 43 4 mom. Toimitusinsinööri selosti korvausten määräämisen perusteita. Tässä toimituksessa lunastetaan joitakin lisäalueita rata-alueen levenemisen johdosta. Korvauksia voidaan määrätä kaikista taloudellisista menetyksistä joita mm. lisälunastustarpeet tai tieoikeudet aiheuttavat. Korvaus määrätään maapohjasta sen nykyisen käytön mukaisesti. Lunastettavat alueet ovat metsämaata eikä peltoalueella levenemisiä ole havaittu. Tieoikeuksien osalta ei korvauksia määrätä. Tiet ovat jo maastossa olemassa olevia, pääasiassa rata-alueelle sijoitettuja. Ainoastaan vähäiset levenemiset tulevat korvattavaksi kuten edellä on mainittu. Tilojen huoltotielle pääsemistä varten perustettavien tieoikeuksien osalta ei määrätä korvauksia. Tilusjärjestelyissä kunkin järjestelyn osalta ovat osapuolet keskenään sopineet, että korvauksia ei määrätä tai luovuttaja sekä saaja ovat samalla omistajalla. Lisäksi edunvalvontakustannusten korvaukset tulevat maksettavaksi, mutta vain erikseen vaadittaessa. Tilinumeron ilmoittaminen tässä kokouksessa katsotaan vaatimukseksi. Lisäksi, mikäli samalle maanomistajalle maksettavaksi määrättyjen korvausten summa ei ylitä 20, ei korvauksia tarvitse ratalain 73 mukaisesti maksaa. Lisälunastuksista määrätään korvaus puustoisilta osin 2500 /ha ja puuttomilta osin 210 / ha. Edunvalvontakustannukset korvataan vaatimuksen esittäneille 35 tämän kokouksen osalta. Lainkohdat RataL Kiinteistöjaotuksen muutos Toimituksen yhteydessä on järkevää yhdistää rautatieyksikköjä ja näin vähentää rekisteriyksikköjen määrää.

7 Toimitusnumero (8) Muodostettiin seuraava uusi ratakiinteistö: Rautatiealue Madesjärvi, pinta-ala 49,7543 ha Vanhat rautatiekiinteistöt, joista nykyiset rata-alueet on muodostettu, lakkaavat tässä toimituksessa. 14. Kustannusten osittelu Hanke on osa rautatiealueiden määrittämistä valtakunnallisesti. Ratalain mukaisesti on ratatoimituksen kustannukset määrättävä radanpitäjän maksettavaksi. Toimituksesta aiheutuvat kustannukset määrätään hakijan maksettavaksi. Lainkohdat RataL Asiakirjojen lähettäminen Toimitusinsinööri kertoi toimittavansa pöytäkirjan asianosaisille kahden viikon kuluessa toimituksen lopettamisesta. Lisäksi pöytäkirja laitetaan toimituksen internet -sivulle nähtäväksi. Pöytäkirjassa mainittua läsnäololuetteloa ei laiteta yksityisyyden suojasta johtuvista syistä nettisivulle nähtäväksi. Luettelo talletetaan ja arkistoidaan toimituksen asiakirjoihin. Nähtäville laitetaan myös toimituskartta, josta asianosaiset voivat tulostaa tarvitsemansa osan. Tilakohtaista karttaotetta ei enää toimiteta, koska sellainen on toimitettu jo kutsun mukana. Toimituksen rekisteröimisestä ilmoitetaan erillisellä ilmoituksella sekä toimittamalla kiinteistörekisteriote. Radanpitäjälle toimitetaan lisäksi toimituskartat täydellisinä. Asiakirjat toimitetaan edellä mainitulla tavalla. Lainkohdat KML 191, KMA Lopettaminen Toimitusinsinööri totesi kaikki toimituksessa käsiteltäväksi tarkoitetut asiat käsitellyiksi ja selosti muutoksenhakumenettelyn antaen suullisen valitusosoituksen. Toimitukseen voi hakea valittamalla muutosta 30 päivän kuluessa toimituksen lopettamisesta lukien. Oheisesta valitusosoituksesta ilmenee sekä toimituksen lopettamispäivä, että valitusajan päättymispäivä. Toimitus saavuttaa lainvoiman valitusajan päätyttyä tai kun mahdollinen muutoksenhaku on lopullisesti ratkaistu. Koska kaikki toimituksen asiat oli käsitelty, toimitusinsinööri lopetti toimituksen. Toimitus lopetetaan. Muutoksenhaku on sallittu kuten edellä on mainittu. Lainkohdat KML 190

8 Toimitusnumero (8) Valitusosoitus Tämä valitusosoitus koskee toimitusta , lopettamispäivä Ratatoimitus rajan määräämiseksi Tampere-Seinäjoki rautatie välillä Kihniöntie - Kihniön kunnanraja Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä Toimitukseen tai siinä annettuun ratkaisuun saa hakea muutosta kirjallisella valituksella maaoikeudelta. Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää siitä päivästä, jona toimitus lopetettiin tai päätös annettiin. Muutoksenhakuasiakirjat on toimitettava puhevallan menettämisen uhalla maaoikeuteen viimeistään perjantaina viraston aukioloaikana. Tässä asiassa toimivaltainen maaoikeus toimii Pohjanmaan käräjäoikeudessa, joka on avoinna virka-aikana klo 8-16:15. käyntiosoite: Korsholmanpuistikko 43, Vaasa postiosoite: PL 251, Vaasa sähköpostiosoite: pohjanmaa.ko(at)oikeus.fi Muutoksenhakuasiakirjat voi toimittaa henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä taikka lähettää postitse, lähetin välityksellä tai sähköpostina maaoikeuteen. Muutoksenhakuasiakirjat lähetetään lähettäjän vastuulla. Muutoksenhakukirjelmässä on mainittava kaikki seuraavat asiat: toimitus tai muu päätös, jota muutoksenhakemus koskee miltä kohdin toimitukseen tai siinä tehtyyn ratkaisuun haetaan muutosta muutokset, jotka vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan todisteet, jotka aiotaan esittää ja asiat, jotka todisteilla aiotaan näyttää toteen vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta, jos valittaja pitää sitä aiheellisena mahdollinen pyyntö perusteluineen asian ratkaisemisesta ilman suullista pääkäsittelyä Muutoksenhakukirjelmässä on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi ja hänen laillisen edustajansa, asiamiehensä tai avustajansa yhteystiedot sekä postiosoite, johon kutsut, kehotukset ja ilmoitukset voidaan lähettää. Myös todistajan tai muun kuultavan yhteystiedot on ilmoitettava. Jos postiosoite muuttuu, uusi osoite on ilmoitettava maaoikeudelle. Valittajan tai kirjelmän laatijan (jollei valittaja ole laatinut sitä itse) on allekirjoitettava muutoksenhakukirjelmä. Muutoksenhakukirjelmään on liitettävä tämä valitusosoitus tai sen jäljennös ja lisäksi asiakirjat, joihin muutoksenhakukirjelmässä vedotaan ja jotka eivät sisälly muutoksenhaun alaisen toimituksen tai ratkaisun käsittelyn asiakirjoihin. Jos asianosainen laillisen esteen vuoksi tai muusta hyväksyttävästä syystä ei voi määräajassa hakea muutosta, maaoikeus voi asettaa hakemuksesta uuden määräajan muutoksenhaun tekemistä varten. Uutta määräaikaa on pyydettävä kirjallisella hakemuksella, joka on osoitettava maaoikeudelle ja toimitettava ennen muutoksenhakuajan päättymistä maaoikeuteen. Hakemukseen on liitettävä selvitys hakemuksen perusteesta. Tällöin on noudatettava muutoksenhakukirjelmän laatimisohjeita. Maaoikeus voi kehottaa toimituksen asianosaista antamaan vastauksen muutoksenhakemukseen, jos hakemus koskee asianosaisen oikeutta. Vastaus ja siihen liitetyt asiakirjat annetaan tiedoksi muutoksenhakijalle. Maaoikeus voi kehottaa toimitusinsinööriä antamaan kirjallisen lausuntonsa. Lausunto annetaan tiedoksi pääkäsittelyyn kutsuttavalle asianosaiselle. Jollei asiaa ratkaista ilman pääkäsittelyä, maaoikeuden istunnosta ilmoitetaan kirjeellä, joka annetaan postin kuljetettavaksi tai muulla tavoin toimitetaan asianosaiselle vähintään 14 päivää ennen istuntoa. Jos muutoksenhakija jää pois istunnosta, muutoksenhakemus jätetään sillensä. Muun asianosaisen poissaolo ei estä asian ratkaisemista. Maaoikeus voi suorittaa paikalla katselmuksen. Valitusasian käsittelystä maaoikeudessa peritään yleensä 500 euron oikeudenkäyntimaksu. Asianosaisten oikeudenkäyntikuluihin maaoikeudessa sovelletaan riita-asioiden oikeudenkäyntikuluja koskevia oikeudenkäymiskaaren 21 luvun säännöksiä. Toimitusinsinööri: Juhani Hurskainen

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen.

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen. Toimitusnumero 2014-475937 1(8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: 164-401-3-101 RAUTATIEALUE, Tampere-Seinäjoki välillä Jalasjärven raja-alavallintie Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-559156 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 30.11.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen Toimitusnumero 2016-531015 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Aura (19); Useita yksiköitä... Aika: 5.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Auran kunnanvirasto valtuustosali

Lisätiedot

Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja

Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja Toimitusnumero 2014-477195 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja Sivutoimitukset:

Lisätiedot

4. Osuudet yhteisiin alueisiin Lohkokiinteistö ei saa osuutta yhteisiin alueisiin, koska emäkiinteistöllä ei niitä ole.

4. Osuudet yhteisiin alueisiin Lohkokiinteistö ei saa osuutta yhteisiin alueisiin, koska emäkiinteistöllä ei niitä ole. Pöytäkirja Toimitusnumero 2018-595976 2(3) Toimituksessa käydään seuraavat rajat: Rajamerkki 15 ja 14 ovat hävinnet kaivauksissa. Rajaa käydään pyykistä 29-15-70-14 kartan osoittamalla tavalla Mäntylä

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2016-527036 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 8.5.2017 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2015-515042 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen yksityistietoimitus/ Hausjärven (086) lounaisosa Aika: 13.10.2016 kello 10:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-532005 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 18.1.2017 kello 09:00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-533025 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 29.11.2016 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste Toimitusinsinööri: Pekka

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-521684 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 7.4.2016 kello 09.00 Paikka: Koski Tl:n kunnan valtuussali Koski Tl Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Liikennevirasto, Merja Rajala, UUD-ELY, valtakirja Koivusalo Lähderinne

Liikennevirasto, Merja Rajala, UUD-ELY, valtakirja Koivusalo Lähderinne Toimitusnumero 2016-523794 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti-Heinola, Rautatiealue 504-871-1-1, Myrskylä Sivutoimitukset: Rajankäynti: 504-871-1-1 Rautatiealue Aika: 20.6.2017

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-544424 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 7.3.2017 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557569 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Liitekartan mukainen alue Tammelan kunnassa Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 1.11.2017

Lisätiedot

Hakijan, Väyläviraston puolesta rataisännöitsijä Kai Grönqvist. Paikalla olevat asianosaiset on esitetty pöytäkirjan liitteessä.

Hakijan, Väyläviraston puolesta rataisännöitsijä Kai Grönqvist. Paikalla olevat asianosaiset on esitetty pöytäkirjan liitteessä. Toimitusnumero 2017-548517 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Kerava-Porvoo rautatie, rataosa Olli - Porvoo, Järnvägsområde 638-871-1-5, Porvoo Aika: 18.2.2019 kello 10.00 Paikka: Seuratalo Högbacka

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575478 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 26.10.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Käsityöläiskatu 2 Naantali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

- Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

- Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-583526 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 19.2.2019 kello 12.00 Paikka: Taivassalon nuorisokoti Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat: - Toimitusvalmistelija

Lisätiedot

Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue , Sipoo. Seuratalo Mårsbacka Martinkylässä, os. Mårsbackantie 115, Sipoo

Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue , Sipoo. Seuratalo Mårsbacka Martinkylässä, os. Mårsbackantie 115, Sipoo Toimitusnumero 2017-547387 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Aika: 18.2.2019 kello 13.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue 753-871-1-2,

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-585519 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 30.1.2019 kello 12:00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-573644 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta1 Aika: 28.6.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut Toimitusnumero 2016-546193 1(6) Suojelualuekiinteistön muodostaminen, loppukokous Kohde: VASKIJÄRVEN LUONNONPUISTO: 503-431-1-127 Ruissaarensuo, 503-457-1-33 Korpi, 503-457-2-43 Kaukosuo II, 503-457-3-31

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-521836 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen tietoimitus Hausjärvi, Rutajärven ympäristö Aika: 19.4.2016 kello 11:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali (Keskustie

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5.

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Toimitusnumero 2017-549857 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Kohde: Kunta; Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 28.9.2017 kello 09.00 Paikka:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-596212 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 27.5.2019 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo Valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-546760 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 13.6.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574854 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita kiinteistöjä... Aika: 12.11.2018 kello 9:30 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2 Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Muut läsnäolijat on kirjattu erilliseen luetteloon.

Muut läsnäolijat on kirjattu erilliseen luetteloon. Toimitusnumero 2014-481290 1(10) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: Aika: 4.5.2018 kello 9:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 743-401-4-1 Rautatiealue, Seinäjoki-Vaasa

Lisätiedot

Tammisaaren luontokeskus, Rantapuistikko, Tammisaari (Raasepori) Metsähallitus Harri Korkeamäki Hans-Erik Nyman

Tammisaaren luontokeskus, Rantapuistikko, Tammisaari (Raasepori) Metsähallitus Harri Korkeamäki Hans-Erik Nyman Toimitusnumero 2016-532655 1(5) Hankeuusjako Kohde: Aika: 29.3.2017 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 710-413-1-14 Stor-Jussarö, 710-413-1-25 Gaddarna, 710-413-1-30 Valtionalue,

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusmiehet ovat esteettömiä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusmiehet ovat esteettömiä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-529803 1(8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: 82-403-1-4 RAUTATIE-ALUE, Hattulan (82) rataosuus Sivutoimitukset: Rajankäynti: [Useita yksiköitä] Aika: 12.4.2018 kello 10.00 Paikka:

Lisätiedot

Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala

Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala Toimitusnumero 2017-552779 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 24.8.2017 kello 13.00 Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala Paikka: Kauppakeskus Tuulonen,

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-581139 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.9.2018 kello 12.00 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-543441 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 3.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnanvirasto

Lisätiedot

Toimitusinsinööri päätti suorittaa pyydetyn toimituksen.

Toimitusinsinööri päätti suorittaa pyydetyn toimituksen. Toimitusnumero 2018-580160 1(5) Kiinteistönmääritys (KML 283 ) Kohde: Yhteinen vesi-alue 753-876-14-0 Kunta: Sipoo Aika: 29.11.2018 kello 10:00 Paikka: Kunnanhallituksen kokoushuone (Iso kylätie 18, 04131

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-543570 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 27.4.2017 kello 09.00 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, os. Keskustie 2-4, Oitti Toimitusinsinööri: Liisa

Lisätiedot

Aika: kello 9:30 Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite: Yliopistonkatu 38, Tampere)

Aika: kello 9:30 Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite: Yliopistonkatu 38, Tampere) Toimitusnumero 2016-521757 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Aika: 29.3.2017 kello 9:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-549376 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Rautasuo, Luutasuo, Komionvuori Aika: 6.11.2017 kello 10:00 Paikka: Lopen kunta, valtuustosali (Yhdystie 5, 12700 Loppi) Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML)

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Toimitusnumero 2016-533827 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Humppila (103); useita yksiköitä... Aika: 24.11.2016 kello 09.30 Paikka: Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2,

Lisätiedot

Seinäjoki-Haapamäki välillä Niemisjoki-Keuruun raja, Ähtäri

Seinäjoki-Haapamäki välillä Niemisjoki-Keuruun raja, Ähtäri Toimitusnumero 2015-504008 1(10) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Aika: 11.11.2016 kello 10:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Seinäjoki-Haapamäki välillä Niemisjoki-Keuruun raja, Ähtäri

Lisätiedot

Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400 Kiukainen.

Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400 Kiukainen. Toimitusnumero 2007-228546 1(5) Uusjako Kohde: Aika: 7.8.2014 kello 10.00 Alhonkulma-Laihian tilusjärjestelyn toimitusalue Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-589376 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 6.6.2019 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575011 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 27.9.2018 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-584615 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 30.1.2019 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-529683 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta : Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 16.11.2016 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Marttila Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-587547 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.1.2019 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo Valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2017-552818 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 28.8.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnanviraston

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-531269 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Salo (734); Useita yksiköitä... Aika: 9.12.2016 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, kokoustila Kataja Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-548869 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 30.5.2017 kello 10.00 Paikka: Hausjärven

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-583313 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 15.11.2018 kello 14:00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 23950 Pyhäranta Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-533939 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 1.12.2016 kello 10.00 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, Keskustie 2-4, Oitti Toimitusinsinööri: Liisa Teppo

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43 Toimitusnumero 2018-574885 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Forssa (061); useita yksiköitä Aika: 10.10.2018 kello 09.30 Paikka: Forssan kaupungintalon valtuustosali, osoite Turuntie 18,

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557775 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 15.11.2017 kello 10.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi. Ruoveden kunnan valtuustosali, Ruovedentie 30, Ruovesi

Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi. Ruoveden kunnan valtuustosali, Ruovedentie 30, Ruovesi Toimitusnumero 2016-524765 1(6) Hankeuusjako Kohde: Aika: 13.4.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 702-891-1-1 Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi Ruoveden

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-571143 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.9.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574573 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta2 Aika: 12.9.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot

Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie 1, Karvionkanava. Rasilainen Mikko Olavi Saukonniemi Muut asianosaiset:

Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie 1, Karvionkanava. Rasilainen Mikko Olavi Saukonniemi Muut asianosaiset: Toimitusnumero 2015-499612 1(7) Yksityistietoimitus Kohde: Aika: 9.6.2015 kello 11.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Saukonniemen yksityistie Kunta: Heinävesi Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-534096 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Masku (481): Useita yksiköitä... Aika: 20.6.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maskutalo, Masku Pekka

Lisätiedot

Erillisen liitteen mukaisesti: Läsnäololuettelo

Erillisen liitteen mukaisesti: Läsnäololuettelo Toimitusnumero 2016-522275 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 18.8.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Toimitusalue rajoittuu etelässä Ryttyläntiehen, lännessä Helsinki-Tampere

Lisätiedot

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Toimitusnumero 2016-523828 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti rautatie, Orimattilan eteläosa Sivutoimitukset: Rajankäynti Aika: 8.12.2017 kello 09.30 Paikka: Niinikosken Kerhola,

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Paula Rinne. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen luettelo.

Toimitusvalmistelijana toimii Paula Rinne. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen luettelo. Toimitusnumero 2016-540749 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 2.3.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungintalo

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Auranmaan Viikkolehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Auranmaan Viikkolehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2016-539671 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita yksiköitä Aika: 20.3.2017 kello 09.00 Toimitusinsinööri: Pekka Heino Läsnäolijat: Toimitusvalmistelijana

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-539737 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 19.1.2017 kello 09:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnan valtuustosali

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5.

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Toimitusnumero 2017-554661 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 28.9.2017 kello 12.00 Paikka: Pöytyän

Lisätiedot

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi Toimitusnumero 2016-538645 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: 6.3.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nurmijärven kunnanviraston

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin asemakaava-alueen rajaama alue, 165 Janakkala

Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin asemakaava-alueen rajaama alue, 165 Janakkala Toimitusnumero 2016-530336 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 10.8.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 Rasitetoimitus Tunnukset 91-91- Asemakaava: Tonttijako: Aika: Paikka: Toimitusinsinööri: Toimitusmääräys: Hakijat: Läsnä olleet: XXXXX / pp.kk.vvvv XXXXX / pp.kk.vvvv pp.kk.20vv

Lisätiedot

Kokous on laillinen eikä muutakaan estettä kokoukselle ole olemassa.

Kokous on laillinen eikä muutakaan estettä kokoukselle ole olemassa. Toimitusnumero 2015-495738 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Akaa (20), Useita yksiköitä Aika: 24.4.2015 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste,

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-544930 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä, 433-895-2-14 Yleinen tie Kunta: Loppi Aika: 8.2.2018 kello 10:00 Paikka: Lopen kunnantalo, valtuustosali (Yhdystie

Lisätiedot

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Toimitusnumero 2016-523901 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti rautatie, Orimattila keskiosa Sivutoimitukset: Rajankäynti Aika: 8.12.2017 kello 14.30 Paikka: Helinäntupa, os. Kuismapolku

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimituksessa Tiina Miettinen.

Toimitusvalmistelijana toimituksessa Tiina Miettinen. Toimitusnumero 2016-527023 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Iskolansaaren mukainen alue Naantalin kaupungin Merimaskussa Aika: 7.10.2016 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalon valtuustosali,

Lisätiedot

Toimitusnumero (5) Alueellinen tietoimitus (budj.)

Toimitusnumero (5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Toimitusnumero 2016-544103 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä. Aika: 21.3.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1 Sysmä. Pauli

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-524946 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Lieto (838); Useita yksiköitä... Aika: 10.11.2016 kello 09.00 Paikka: Liedon kunnantalon valtuustosalissa Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Yksityistietoimitus, Yhteinen loppukokous toimituksen nro kanssa.

Yksityistietoimitus, Yhteinen loppukokous toimituksen nro kanssa. Toimitusnumero 2009-319165 1(6) Yksityistietoimitus, Yhteinen loppukokous toimituksen nro 2012-415788 kanssa. Kohde: Aika: 22.8.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Mattilan ja Palon

Lisätiedot

Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän tiedot ilmene.

Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän tiedot ilmene. Toimitusnumero 2013-436620 1(8) Maantietoimitus rajan määräämiseksi Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän

Lisätiedot

Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro.

Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro. Toimitusnumero 2016-540178 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 28.2.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungin Alastaron

Lisätiedot

Muut asianosaiset ilmenevät pöytäkirjan liitteestä. Lisäksi oli läsnä kartoittaja Juhani Salonen Maanmittauslaitoksesta.

Muut asianosaiset ilmenevät pöytäkirjan liitteestä. Lisäksi oli läsnä kartoittaja Juhani Salonen Maanmittauslaitoksesta. Toimitusnumero 2016-546182 1(7) Suojelualuekiinteistön muodostaminen, loppukokous Kohde: Aika: 8.11.2017 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Kotisten ja Sudenpesänkankaan luonnonsuojelualueiden

Lisätiedot

Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro.

Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro. Toimitusnumero 2016-531865 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: 2.12.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungin Alastaron

Lisätiedot

Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila, Somero, Tammela. Hämeen luontokeskuksen auditorio, Härkätie 818, Letku

Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila, Somero, Tammela. Hämeen luontokeskuksen auditorio, Härkätie 818, Letku Toimitusnumero 2016-524761 1(5) Hankeuusjako Kohde: Aika: 21.4.2016 kello 14.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila,

Lisätiedot

Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja 6 kiinteistöä Urjalan kunnan puolella.

Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja 6 kiinteistöä Urjalan kunnan puolella. Toimitusnumero 2016-523029 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 20.6.2016 kello 9:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja

Lisätiedot

Harju Hannu Rasinniemi Jokioinen 2008-K15493 Joki-Lavian yksityistie. Harju Heikki Kiukkallio

Harju Hannu Rasinniemi Jokioinen 2008-K15493 Joki-Lavian yksityistie. Harju Heikki Kiukkallio Toimitusnumero 2017-547599 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä. Aika: 14.3.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1 Sysmä. Pauli

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaan Lehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaan Lehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2017-559114 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 21.11.2017 kello 09.00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Loimaa. Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2017-547508 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Koski Tl (284): Useita yksiköitä... Aika: 6.6.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnan valtuustosali

Lisätiedot

Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: kello Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2, Humppila

Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: kello Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2, Humppila Toimitusnumero 2016-542070 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: 27.4.2017 kello 12.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Humppilan kunnanviraston valtuustosali,

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaa Lehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaa Lehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2016-545404 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: 7.6.2017 kello 09.00 Paikka: Loimaan kaupungintalo os. Kauppalankatu 3 Loimaa. Toimitusinsinööri:

Lisätiedot