PUHUJAESITTELYT. ITÄMERI-FOORUMI Itämeren, Arktisen ja Luoteis-Venäjän strategiat 2. kesäkuuta 2014 Åbo Akademi, Arken, Tehtaankatu 2, Turku

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUHUJAESITTELYT. ITÄMERI-FOORUMI Itämeren, Arktisen ja Luoteis-Venäjän strategiat 2. kesäkuuta 2014 Åbo Akademi, Arken, Tehtaankatu 2, 20500 Turku"

Transkriptio

1 ITÄMERI-FOORUMI Itämeren, Arktisen ja Luoteis-Venäjän strategiat 2. kesäkuuta 2014 Åbo Akademi, Arken, Tehtaankatu 2, Turku PUHUJAESITTELYT Ha Harry Ekestam Aluekehitysneuvos, TTM, Harry Ekestam on opiskellut ja opettanut talousmaantiedettä Hankenilla. Hän on työskennellyt koko uransa aluekehityksestä vastaavalla osastolla, joka on vuodesta 2008 sijainnut työ- ja elinkeinoministeriössä. Ekestam osallistui Suomen EU-jäsenyyden valmisteluihin ja vuodesta 1996 hänen tehtävänsä ovat pääosin liittyneet EU:n rajayhteistyöohjelmiin (Interreg/EAY). Hänen vastuullaan on viisi ohjelmaa: Itämeren alue, Keskinen Itämeri, Botnia-Atlantica, Pohjoinen sekä Pohjoinen periferia ja Arktis. Hän toimii myös puheenjohtajana EAY-yhteysverkossa. Ekestam on seurannut EU:n Itämeristrategian valmistelua ja toteuttamista alusta lähtien ja on osallistunut siihen liittyviin työ- ja koordinaatioryhmiin. Pasi Malinen Professori Pasi Malinen on kauppatieteiden tohtori Turun yliopiston Brahea keskuksessa. Hän on tutkinut telakkateollisuutta jo kaksikymmentä vuotta. Tohtoriväitöksensä hän suoritti telakoiden ja niiden alihankkijoiden välisistä suhteista. Lisäksi hänen tutkimusalueitaan ovat olleet muun muassa innovaatiot, yrittäjyys, akateeminen yrittäjyys ja uusien yritysten synty. Hän on aktiivinen kouluttaja ja luennoitsija niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Malinen on toiminut useiden kansallisten ja kansainvälisten organisaatioiden, yliopistojen ja yritysten kanssa. Erityisalallaan hänelle on kertynyt yli 140 julkaisua.

2 Petri Tapio Petri Tapio, MMT, työskentelee tulevaisuudentutkimuksen professorina Turun yliopistossa. Lisäksi hän on ympäristösuojelutieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on kiinnostunut tieteidenvälisten ympäristökysymysten ja tulevaisuudentutkimuksen teoreettisista ja metodologisista perusteista ja näiden soveltamisesta liikenteen, energiasektorin ja maataloussektorin tulevaisuudennäkymiin. Tapio on kirjoittanut yksin ja ryhmissä yli 80 tutkimukseen perustuvaa julkaisua sekä parikymmentä populääriä julkaisua. Hän on myös osallistunut useisiin monivuotisiin projekteihin, joita ovat rahoittaneet Suomen Akatemia, suomalaiset ministeriöt ja Euroopan Sosiaalirahasto. Lisäksi Tapio toimii FIDEA-tutkimusryhmän vetäjänä. Johanna Reiman Johanna Reiman, MMM, KTM, toimii Itämeren alueen Terveet Kaupungit ry:n toiminnanjohtajana. Yhdistys on Maailman terveysjärjestö WHO:n yhteistyökeskus kaupunkiterveydessä ja Healthy Cities -toiminnassa. Reiman on työskennellyt hyvinvoinnin ja biotekniikan alalla vuodesta 1989 yrityksissä, järjestöissä, korkeakouluissa ja tiedekeskuksessa muun muassa markkinoinnin, elinkeinokehittämisen ja tutkimuksen kaupallistamisen parissa. Erkka Railo Dosentti, VTT, Erkka Railo on Turun eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja (ma.) ja poliittisen historian tutkija, joka on työssään perehtynyt erityisesti politiikan ja median suhteiden kehitykseen sekä politiikan henkilöitymiseen 1970-luvun puolivälistä 2000-luvulle. Muissa lukuisissa tutkimuksissaan Railo on tarkastellut laajaa kirjoa erilaisia aiheita, kuten esimerkiksi Suomen turvallisuuspoliittisen aseman kehitystä, vaalijulkisuutta ja suomalaista populismia. Railo on aktiivinen luennoitsija ja yhteiskunnallinen keskustelija.

3 Johanna Mattila Johanna Mattila toimii Husön biologisen aseman johtajana Åbo Akademissa. Hän on meribiologian dosentti ja on valmistunut ympäristöbiologian tohtoriksi Åbo Akademista. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus Itämereen ja etenkin sen saaristoalueisiin liittyvästä ympäristötutkimuksesta. Mattila on toiminut useissa kansallisissa ja kansainvälisissä Itämeren tilan parantamiseksi perustetuissa asiantuntijaryhmissä. Hän on muun muassa Saaristomeren suojelurahaston hallituksen jäsen ja Itämerisäätiön (Östersjönfonden) valtuuston varapuheenjohtaja. Aleksi Randell Aleksi Randell on Turun kaupunginjohtaja sekä -säätiön hallituksen puheenjohtaja. Hän on valmistunut Turun yliopistosta pääaineenaan kansantaloustiede. Randell on aiemmin toiminut muun muassa Turun kaupunginhallituksen päätoimisena puheenjohtajana, viestintäministerin erityisavustajana ja Kokoomuksen Nuorten Liiton pääsihteerinä. Hän on Suomen Kuntaliiton valtuuston varapuheenjohtaja, Siirtolaisuusinstituutin hallituksen puheenjohtaja sekä toimii lisäksi lukuisissa muissa alueellisissa ja valtakunnallisissa luottamustehtävissä. Vuosina Randell oli Itämeren kaupunkien liiton varapuheenjohtaja. Kari Liuhto Kari Liuhto on -säätiön johtaja. Hän on myös Turun yliopiston kauppakorkeakoulun professori ja Pan-Eurooppa Instituutin johtaja. Aikaisemmin hän toimi muun muassa Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun professorina. Liuhdon erikoisalana on Itämeren alueen talous, erityisesti investointi- ja innovaatiotoiminta Venäjällä. Liuhto on ollut mukana useissa sekä suomalaisten että ulkomaisten instituutioiden rahoittamissa hankkeissa.

4 Jorma Mattinen Jorma Mattinen on Åbo Akademin rehtori. Mattisen tieteellinen tausta löytyy kemiasta: hän väitteli aiheesta Filosofian tohtoriksi vuonna Mattinen toimi orgaanisen kemian professorina Åbo Akademissa vuodesta 1991 lähtien, kunnes hänet vuonna 2006 valittiin Akademin rehtoriksi. Hän on kirjoittanut 78 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia ja yli 100 konferenssijulkaisua. Lisäksi Mattinen on johtokunnan jäsenenä useissa merkittävissä yhtiöissä ja organisaatioissa. Pauliina Haijanen Asianajaja ja kunnallisneuvos Pauliina Haijanen on Euroopan Unionin Alueiden komitean jäsen ja Itämeriryhmän puheenjohtaja. Alueiden komiteassa Haijanen on ollut kolmen Itämeri-strategiasta annetun lausunnon esittelijänä. Haijanen on kuulunut komiteaan koko Suomen EU-jäsenyyden ajan. Hän on myös Varsinais-Suomen liiton hallituksen jäsen. Lisäksi Haijanen on toiminut useissa tärkeissä luottamustehtävissä, muun muassa Kokoomuksessa ja Laitilassa, jossa hän on sekä kaupunginvaltuuston että kaupunginhallituksen jäsen. Björn Grönholm Björn Grönholm on ollut Itämeren kaupunkien liiton ympäristösihteeristön johtaja vuodesta 2006 lähtien. Hän on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Åbo Akademista pääaineenaan kansainväliset suhteet. Grönholmin vastuulla Itämeren kaupunkien liiton ympäristösihteeristössä on sihteeristön johtaminen, osaamisen kehittäminen, resursointi, rahoitus sekä yhteistyötahojen kanssa tehtävän työn suunnittelu ja kehittäminen.

5 Paula Kankaanpää Professori Paula Kankaanpää on toiminut Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtajana vuodesta Hän on toiminut myös yliopiston tutkimusvararehtorina Kankaanpää oli ympäristöministeriön ylitarkastajana tehtävänään kansainväliset arktiset asiat. Hän on työskennellyt vierailevana tutkijana Dartmouth Collegessa Yhdysvalloissa vuonna 2010 ja Islannissa Arktisen Neuvoston CAFF -työryhmän apulaispääsihteerinä vuoden Kankaanpää teki väitöskirjansa jääntutkijana Merentutkimuslaitoksella 1980-luvulla, jolloin hän työskenteli Alaska Fairbanksin yliopistossa. Kankaanpää on toiminut useissa kansallisissa ja kansainvälisissä arktisen alueen organisaatiossa ja on Suomen arktisen neuvottelukunnan jäsen. Martti Hahl Kauppatieteiden maisteri Martti Hahl nimettiin vuonna 2010 Barentskeskuksen johtajaksi. Tätä ennen hän on toiminut Suomessa ja Ruotsissa johtotehtävissä Volvolla, Chryslerillä ja Audilla. Vuonna 1995 hän osti silloisen työpaikkansa Andréasson Public Relationsin ja muutti sen nimen Promacoksi. Coca Colaa, Western Unionia ja lukuisia muita kansainvälisiä suuryhtiöitä Venäjällä palvellut Promaco jatkaa edelleen toimintaansa Hahlin perheen omistuksessa. Hahlin johtama Barentskeskus kerää ja jalostaa tietoa Barentsin Euroarktiselta alueelta elinkeinoelämän, koulutuksen ja hallinnon erityistarpeisiin. Kauko Jämsén Johtaja, suurlähettiläs (el.) Kauko Jämsén on vuodesta 2011 lähtien toiminut Pietarin Turku-keskuksen johtajana. Tätä ennen Jämsén on tehnyt pitkän uran ulkoasiainministeriössä vuosina Hän on työskennellyt Marseillen, Moskovan, Leningradin, Washingtonin, Pietarin ja Sofian edustoissa. Aikaisemmin työurallaan Jämsén on toiminut myös sanomalehtitoimittajana Ilta- Sanomissa ja Helsingin Sanomissa sekä valmentanut Suomen nuorten ja miesten koripallomaajoukkueita vuosina

6 Timo Laukkanen Timo Laukkanen työskentelee kauppapolitiikan ja kansainvälistymisen asiantuntijana Elinkeinoelämän keskusliitossa. Hän on aiemmin työskennellyt idänkaupan vientipäällikkönä, Suomen Moskovan suurlähetystön kaupallisena neuvoksena ja ympäristöministeriön lähialuehankkeiden erityisasiantuntijana. Laukkanen toimii myös elinkeinoelämän eurooppalaisen yhteistyöjärjestön BusinessEurope Russia Networkin puheenjohtajana ja hän on toiminut Suomen edustajana Itämeren maiden neuvoston elinkeinoelämän neuvoaantavassa komiteassa. Kari Mäkinen Turun ja Suomen arkkipiispa ja teologian tohtori Kari Mäkinen syntyi Porissa vuonna Hän valmistui teologian kandidaatiksi vuonna 1979, joka oli myös hänen pappisvihkimyksensä vuosi. Sen jälkeen hän on toiminut useissa kirkollisissa ja yliopistollisissa viroissa. Mäkinen toimi muun muassa Helsingin yliopiston kirkkohistorian vs. apulaisprofessorina vuonna 1994 ja Ulvilan kirkkoherrana vuosina Turun arkkihiippakunnassa Mäkinen toimi piispana vuodesta 2006, kunnes vuonna 2010 hänet valittiin arkkipiispaksi. Anna Sorainen Anna Sorainen on yli kaksikymmentä vuotta median, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisarkea elänyt yrittäjä. Hänen johtamansa Ground Communications on liikkeenjohdon konsultoitiin, yritysvastuukysymyksiin ja viestintään keskittyvä yritys, joka toimii Helsingissä ja Turussa. Sorainen keskittyy viestinnän strategiseen suunnitteluun ja on kysytty asiantuntija erilaisissa kriisiviestinnän ja strategisten muutosten tilanteissa. Hän myös konsultoi nuoria yrittäjiä ja startup -yrityksiä.

7 Erja Tikka Erja Tikka on Suomen Itämeri-suurlähettiläs. Hän vastaa EU:n Itämeristrategian toteuttamisen koordinaatiosta, Suomen Itämeri-politiikan kokonaisuudesta, tavoitteenasettelusta sekä eri Itämeri-toimijoiden ja toimintojen yhteen sovittamisesta. Aikaisemmin Tikka on toiminut Hampurissa pääkonsulaatin päällikkönä. Ulkoasiainministeriössä hän on työskennellyt vuodesta 1985 lähtien, toimien muun muassa ministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston apulaisosastopäällikkönä, saman osaston tiedotusyksikön päällikkönä sekä lehdistövirkamiehenä Suomen Bonnin- ja Lontoon-suurlähetystöissä. Tikan työuraan kuuluu myös toimiminen politiikassa, kansainväliset tehtävät eri järjestöissä sekä toimittajana. Mikko Lohikoski Mikko Lohikoski toimii Turun kaupungin keskushallinnossa yhteysjohtajana ja kaupunginjohtajan seniorineuvonantajana, erityisesti kansainväliseen toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Lohikoski on myös -säätiön asiamies sekä Itämeren kaupunkien liiton UBC:n strategiavastaava. Hän on Turku-prosessin koordinaattori sekä vastaa EU:n Itämeri-strategian yhteyksien kehittämisestä naapurimaiden (Venäjä, Valko-Venäjä, Norja ja Islanti) kanssa (Horizontal Action Leader, HA Neighbours). Aiemmin Lohikoski on työskennellyt muun muassa Euroopan neuvostossa Strasbourgissa ja Lissabonissa sekä harrastanut maailmanparannusta erilaisissa kansalaisjärjestöissä kuten Kehitysyhteistyön palvelukeskuksessa Kepa:ssa.

ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS

ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS 2001 ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS 2001 Säätiön perustaminen ja tarkoitus Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi Itämeri-instituutin säätiön perustamisen

Lisätiedot

SUOMEN ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS

SUOMEN ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS SUOMEN ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS 2009 1 SISÄLTÖ 1. Säätiön perustaminen ja tarkoitus 3 2. Säätiön hallinto 3 3. Suomen Itämeri-instituutti 4 3.1. Henkilöstö 4 3.2. Neuvottelukunta 5 4.

Lisätiedot

ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS

ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS 2002 ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS 2002 Säätiön perustaminen ja tarkoitus Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi Itämeri-instituutin säätiön perustamisen

Lisätiedot

Rantautuneet pullopostit

Rantautuneet pullopostit Rantautuneet pullopostit Nro. Kirjoittaja 40/2012 2.11.2012 Itämeren alueen talouksien erilaisuus antaa kasvulle käyttövoimaa Paavo Okko, professori emeritus, Centrum Balticum -säätiön hallituksen jäsen,

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2008. hallitus 17.2.2009 hallitus 24.3.2009 kevätkokous 24.3.2009. Liikuntatieteellinen Seura ry

VUOSIKERTOMUS 2008. hallitus 17.2.2009 hallitus 24.3.2009 kevätkokous 24.3.2009. Liikuntatieteellinen Seura ry VUOSIKERTOMUS 2008 hallitus 17.2.2009 hallitus 24.3.2009 kevätkokous 24.3.2009 ry 2 Tiivistelmä Vuosi 2008 oli Seuran 75. toimintavuosi, jota juhlistettiin monin eri tapahtumin pitkin vuotta. Liikuntatieteellisen

Lisätiedot

EUROOPAN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI TURKU 2011. Turku 2011 -säätiön loppuraportti kulttuuripääkaupunkivuoden toteutumisesta

EUROOPAN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI TURKU 2011. Turku 2011 -säätiön loppuraportti kulttuuripääkaupunkivuoden toteutumisesta EUROOPAN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI TURKU 2011 Turku 2011 -säätiön loppuraportti kulttuuripääkaupunkivuoden toteutumisesta EUROOPAN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI TURKU 2011 Turku 2011 -säätiön loppuraportti kulttuuripääkaupunkivuoden

Lisätiedot

Itämeriläinen. Kumppanimme Venäjä 1/2013. Centrum Balticum -keskuksen Venäjä-teemavuoden ensimmäinen julkaisu!

Itämeriläinen. Kumppanimme Venäjä 1/2013. Centrum Balticum -keskuksen Venäjä-teemavuoden ensimmäinen julkaisu! Kumppanimme Venäjä Centrum Balticum -keskuksen Venäjä-teemavuoden ensimmäinen julkaisu! Itämeriläinen 1/2013 2 Itämeriläinen 1 2013 Itämeriläinen 1 2013 3 Otsikoissa nyt! Päätoimittajan terveiset Helena

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimusyhdistys ry Merikotka-tutkimuskeskus 11.4.2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yhteenveto vuodesta 2012... 4 2. Järjestötoiminta... 6 2.1 Yhdistys...

Lisätiedot

SUOMEN YLIOPISTOJEN REHTORIEN NEUVOSTO. Vuoden 2006 toimintakertomus

SUOMEN YLIOPISTOJEN REHTORIEN NEUVOSTO. Vuoden 2006 toimintakertomus SUOMEN YLIOPISTOJEN REHTORIEN NEUVOSTO Vuoden 2006 toimintakertomus 2 SISÄLLYS TIIVISTELMÄ KESKEISESTÄ TOIMINNASTA VUONNA 2006 1. MUUTTUVA TOIMINTAYMPÄRISTÖ... 4 2. TOIMINNAN TAVOITTEET... 4 2.1 YLIOPISTOJEN

Lisätiedot

HEALTH CAPITAL. Esiselvitys

HEALTH CAPITAL. Esiselvitys HEALTH CAPITAL Esiselvitys Life Science -alojen tutkimus, innovaatio- ja yrityskeskittymän kehittäminen Helsingissä ja Helsingin yliopistossa yhteistyössä keskeisten kumppaneiden kanssa Mikko Alkio 30.1.2015

Lisätiedot

Ehdokkaat luottamustehtäviin

Ehdokkaat luottamustehtäviin Vihreä liitto r.p. Puoluekokous 16. 17. toukokuuta 2009, Jyväskylä Ehdokkaat luottamustehtäviin Tähän vihkoon on koottu 21.4. mennessä saapuneet ehdotukset puolueen eri luottamustehtäviin. Esitetyt henkilöt

Lisätiedot

E T L A V U O S I K E R T O M U S 2 0 0 6

E T L A V U O S I K E R T O M U S 2 0 0 6 E l i n k e i n o e l ä m ä n T u t k i m u s l a i t o s E T L A V U O S I K E R T O M U S 2 0 0 6 Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos Vuosikertomus 2006 Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos Vuosikertomus vuodelta

Lisätiedot

ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS

ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS 2004 1 Sisällys Säätiön perustaminen ja tarkoitus... 3 Säätiön hallinto... 3 Itämeri-instituutti... 3 Henkilöstö... 4 Toiminta... 4 Projektit... 5 epietari-pilottihanke

Lisätiedot

SUOMEN ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS

SUOMEN ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS SUOMEN ITÄMERI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖ TOIMINTAKERTOMUS 2011 Y-tunnus: 1009120-9 Osoite: Suomen Itämeri-instituutti, PL 487, 33101 Tampere Puhelin: 03-5656 6945 Faksi: 03-5656 6252 Sähköposti: baltic@tampere.fi

Lisätiedot

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän vuosikertomus 2012

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän vuosikertomus 2012 Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän vuosikertomus 2012 Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän julkaisuja 3 2013 Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän vuosikertomus 2012 Julkaisusarja: Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän

Lisätiedot

Turun yliopisto. yhteiskunnallinen vaikuttaja. Tieteestä. hyvinvointia RAPORTTI TURUN YLIOPISTON YHTEISKUNNALLISESTA VUOROVAIKUTUKSESTA 2013

Turun yliopisto. yhteiskunnallinen vaikuttaja. Tieteestä. hyvinvointia RAPORTTI TURUN YLIOPISTON YHTEISKUNNALLISESTA VUOROVAIKUTUKSESTA 2013 Tieteestä hyvinvointia Turun yliopisto yhteiskunnallinen vaikuttaja RAPORTTI TURUN YLIOPISTON YHTEISKUNNALLISESTA VUOROVAIKUTUKSESTA 2013 Sisällysluettelo Vaikuttavaa tiedettä...3 Tutkimustoimintaa ja

Lisätiedot

Kriisistä kriisiin. Monimuotoisen taantumailmiön monitieteistä tarkastelua. Uolevi Lehtinen (toim.)

Kriisistä kriisiin. Monimuotoisen taantumailmiön monitieteistä tarkastelua. Uolevi Lehtinen (toim.) Aalto-yliopiston julkaisusarja KAUPPA + TALOUS 2/2014 Kriisistä kriisiin Monimuotoisen taantumailmiön monitieteistä tarkastelua Uolevi Lehtinen (toim.) Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu Julkaisutiedustelut:

Lisätiedot

Pellervo-Seura 2012 113. toimintavuosi

Pellervo-Seura 2012 113. toimintavuosi Pellervo-Seura 2012 113. toimintavuosi YK:n Kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Pellervo-Seura 2012 Pellervo-Seura ry Pellervo on osuuskuntien ja muiden osuustoiminnallisten yhteisöjen valtakunnallinen

Lisätiedot

Lappeenranta University of of Technology Vuosikertomus 2009 2009

Lappeenranta University of of Technology Vuosikertomus 2009 2009 Lappeenranta University of of Technology Vuosikertomus 2009 2009 1 LUT:n organisaatio Hallitus Yliopistokollegio Rehtori, vararehtorit Strateginen suunnittelu Teknillinen tiedekunta - LUT Energia - LUT

Lisätiedot

Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa 29.4.2015 ehdotettavien henkilöiden cv:t

Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa 29.4.2015 ehdotettavien henkilöiden cv:t Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa 29.4.2015 ehdotettavien henkilöiden cv:t Maire Ahopelto Maire Ahopelto on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri. Ahopelto toimii Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kansainvälisyys juhlapuheista koulun arkeen

Kansainvälisyys juhlapuheista koulun arkeen Kansainvälisyys juhlapuheista koulun arkeen tietoa kuntapäättäjille ja rehtoreille Kansainvälisyys juhlapuheista koulun arkeen Kouluthan ovat kansainvälistyneet vai ovatko? Kansainvälisyyttä on tuotu koulujen

Lisätiedot

Paavo Lipponen. Pohjoinen tahtotila. Suomen edellytykset arktiseen talouskasvuun

Paavo Lipponen. Pohjoinen tahtotila. Suomen edellytykset arktiseen talouskasvuun Paavo Lipponen Pohjoinen tahtotila Suomen edellytykset arktiseen talouskasvuun Paavo Lipponen Pohjoinen tahtotila Suomen edellytykset arktiseen talouskasvuun Sisällysluettelo Tiivistelmä...5 1. Johdanto...6

Lisätiedot

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS T I E T E E L L I S T E N S E U R A I N VA LT U U S K U N TA V e t e n s k a p l i g a s a m f u n d e n s d e l e g a t i o n T O I M I N TA K E R T O M US 2 014 SISÄLLYS PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 3 TOIMINNANJOHTAJAN

Lisätiedot

Lisa Pelttarin kaksi roolia Sydänlääkäri ja johtaja

Lisa Pelttarin kaksi roolia Sydänlääkäri ja johtaja TURUN KAUPPAKORKEAKOULUN TIEDOTUSLEHTI 2 / 2004 Kilpailuinstituutti ylittää tiede- ja yliopistorajat Lisa Pelttarin kaksi roolia Sydänlääkäri ja johtaja P ÄÄKIRJOITUS Yliopistojen kolmas tehtävä ei ole

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SUOMEN SYÖPÄREKISTERI SYÖPÄSÄÄTIÖ SYÖPÄTAUTIEN TUTKIMUSSÄÄTIÖ. Suomen Syöpäyhdistys 70 vuotta. Vuosikertomus

SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SUOMEN SYÖPÄREKISTERI SYÖPÄSÄÄTIÖ SYÖPÄTAUTIEN TUTKIMUSSÄÄTIÖ. Suomen Syöpäyhdistys 70 vuotta. Vuosikertomus SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SUOMEN SYÖPÄREKISTERI SYÖPÄSÄÄTIÖ SYÖPÄTAUTIEN TUTKIMUSSÄÄTIÖ Suomen Syöpäyhdistys 70 vuotta Vuosikertomus 2006 SISÄLTÖ 5 PÄÄSIHTEERIN KATSAUS 6 SYÖPÄJÄRJESTÖJEN LUOTTAMUSHENKILÖT

Lisätiedot

M E R C U R I U S. Tietoturvaosaajille riittää työsarkaa. Yhteistyöstä käytännön hyötyä. Harri Koponen:

M E R C U R I U S. Tietoturvaosaajille riittää työsarkaa. Yhteistyöstä käytännön hyötyä. Harri Koponen: T U R U N K A U P P A K O R K E A K O U L U N T I E D O T U S L E H T I 4 / 2 0 0 9 M E R C U R I U S Harri Koponen: Yhteistyöstä käytännön hyötyä Seppo Virtanen, Juhani Karhumäki ja Reima Suomi: Tietoturvaosaajille

Lisätiedot

-LEHTI 2008 2009 SISÄ- SIVUILLA. Yliopistokeskusta TARVITAAN! MASSASKANNERI muutti Pursialaan Sosiaalinen tilinpito kertoo NÄKYMÄTÖNTÄ TIETOA

-LEHTI 2008 2009 SISÄ- SIVUILLA. Yliopistokeskusta TARVITAAN! MASSASKANNERI muutti Pursialaan Sosiaalinen tilinpito kertoo NÄKYMÄTÖNTÄ TIETOA -LEHTI 2008 2009 SISÄ- SIVUILLA 4 5 7 Yliopistokeskusta TARVITAAN! MASSASKANNERI muutti Pursialaan Sosiaalinen tilinpito kertoo NÄKYMÄTÖNTÄ TIETOA Yliopistokeskukset arvioidaan Opetusministeriö on tilannut

Lisätiedot

Parhaiten varjellut salaisuudet

Parhaiten varjellut salaisuudet Parhaiten varjellut salaisuudet 1 2 Yksi parhaiten varjelluista salaisuuksista on, että ihmiset janoavat sitoutumista, kunhan heille tarjotaan siihen sopiva toimintaympäristö ja riittävästi vapautta. 3

Lisätiedot

BARENTS REUNION 2015

BARENTS REUNION 2015 OHJELMA BARENTS REUNION 2015 INSPIRAATIOTA JA KOHTAAMISIA BARENTSIN VIIDEN KANSAN KESKEN 9 10 KESÄKUUTA 2015 TORNIOHAAPARANTA SUOMI/RUOTSI TAPAHTUMAPAIKKA: JOENTALO KIVIRANNANTIE 13 15, 95410 TORNIO, SUOMI

Lisätiedot

Presidentti Tarja Halonen, konferenssin suojelija ja kunniatoimikunnan puheenjohtaja

Presidentti Tarja Halonen, konferenssin suojelija ja kunniatoimikunnan puheenjohtaja KONFERENSSIN PUHUJAT Konferenssin avajaisten puhujat Presidentti Tarja Halonen, konferenssin suojelija ja kunniatoimikunnan puheenjohtaja Tarja Halonen toimi Suomen tasavallan 11. presidenttinä ja ensimmäisenä

Lisätiedot