KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KANKAANPÄÄN KAUPUNKI"

Transkriptio

1 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Autotalon, Eurohamsterin ja Tarvikepisteen asemakaavan muutoksen selostus Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 178 tontteja 8, 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO muutos

2 AUTOTALON, EUROHAMSTERIN JA TARVIKEPISTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 1.2 Kaava alueen sijainti Asemakaavan muutos koskee: Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 178 tontteja 8, 9 ja 10. Asemakaavan muutoksella muodostuu: Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 178 tontit 8, 9 ja 10. Asemakaavan tunnus: Asemakaavan päiväys: Kaavan laatija: Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Kankaanpään kaupunki, Ympäristökeskus, Suunnittelutoimisto PL 36, Kankaanpää, Puh Sähköposti: ilmari.mattila@kankaanpaa.fi Vireille tulosta ilmoitettu: Ympäristölautakunta: , Kaupunginhallitus: Kaupunginvaltuusto: Kaavamuutosalue sijaitsee Käpylän kaupunginosassa liikerakennusten korttelialueella. Suunnittelualue rajoittuu Keskuskadun, Rauhankadun, Hietikonkadun, Laviantien, Hietikonpuiston ja naapurikiinteistöjen rajaamalle alueelle. Alueen sijainti on esitetty osoitekartalla (kuva 1). Kuva 1. Kaavamuutosalue osoitekartalla.

3 Kaavan nimi ja tarkoitus Kaavasta käytetään nimitystä Autotalon, Eurohamsterin ja Tarvikepisteen asemakaavan muutos. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa Eurohamsterin kauppaliikkeen laajennushanke sekä Kankaanpään Autotalon ja Tarvikepiste Oy:n mahdolliset tulevat laajennushankkeet. Nykyinen voimassa oleva asemakaava ei mahdollista suunniteltuja ja tulevia laajennushankkeita. Kaavamuutoksessa liikerakennustonttien rakennusoikeuksia kasvatetaan ja rakennusaloja tarkistetaan mahdollisuuksien mukaan vastaamaan tonttien suunniteltua käyttöä. Kaavamuutosta voidaan pitää perusteltuna, koska se on merkittävä kaupungin elinkeinoelämän kehittämisen kannalta. Kuva 2. Viistoilmakuva suunnittelualueelle, Lentokuva Vallas 2008.

4 Selostuksen sisällysluettelo Sisältö 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Selostuksen sisällysluettelo Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Asemakaavan toteutus LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavan suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Asemakaavan tavoitteet Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Korttelialueet Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Ympäristön häiriötekijät ASEMAKAAVAN TOTEUTUS... 16

5 Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Ote ajantasa asemakaavasta Asemakaavakartta Asemakaavamääräykset ja merkinnät Asemakaavan seurantalomakkeet Kansikuva Maanmittauslaitos ortoilmakuva 08/2012 ( Selostus Janne Tuomisto Valokuvat Janne Tuomisto Kaavakartta Marjo Lahtinen 1.6 Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista 1. Satakunnan maakuntakaava Kankaanpää Taajamien osayleiskaava (oikeusvaikutukseton) Eurohamsterin laajennussuunnitelmapiirros, päivätty TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet 2.2 Asemakaava Asemakaavamuutoksen laadinta on tullut vireille maanomistaja Kiinteistö Oy Ottopojan esityksestä. Ympäristölautakunta päätti käynnistää asemakaavan muuttamisen korttelin 178 tontin 10 osalta. Päätöksen jälkeen ilmeni kaavan muutostarpeita myös korttelin 178 tonttien 8 ja 9 osalta, joten ympäristölautakunta päätti laajentaa kaavamuutosaluetta käsittämään myös tontit 8 ja 9. Osallistumis ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavan muutosluonnos olivat nähtävillä Kankaanpään kaupungin suunnittelutoimistossa sekä kaupungin Internet sivuilla välisen ajan. Asemakaavan muutosehdotus oli nähtävillä Varsinais Suomen elinkeino, liikenne ja ympäristökeskukselta saadun kommentin perusteella on kaavamääräyksiin tehty lisäys vähittäistavarakaupan ja tilaa vaativan erikoistavarakaupan suuryksiköstä. Tämä muutos on käsitelty ympäristölautakunnassa Muutos on korjausluonteinen eikä edellytä kaavan asettamista uudelleen nähtäville. Asemakaavan muutoksella korttelin 178 tontin 10 rakennusoikeutta kasvatetaan ja rakennusalaa muutetaan siten, että se mahdollistaa Eurohamsterin laajennushankkeen. Samalla myös korttelin 178 tonttien 8 ja 9 rakennusoikeuksia kasvatetaan ja rakennusaloja tarkistetaan mahdolliset tulevat laajennushankkeet huomioiden.

6 Asemakaavan toteutus Kaava alueen rakentamisen tontin 10 osalta toteuttaa kaavamuutoksen hakija (Eurohamsterin laajennushanke). Muilta osin kaavaa toteutetaan maanomistajien rakentamistarpeiden mukaisessa aikataulussa. Kuva 3. Näkymä Eurohamsterin laajennusalueelle. 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Kaavamuutosalue sijaitsee Kankaanpään Käpylän kaupunginosan kauppa alueella. Kaava alueen eteläpuolella sijaitsee omakotitalo ja rivitaloalue, pohjoispuolella Lidl ja Neste huoltoasema ja itäpuolella Autoluojus. Alueen pinta ala on yhteensä 2,3294 ha Rakennettu ympäristö Alueella ei ole luonnontilaisia kohteita. Kaavamuutosalueen tontilla 10 sijaitsee Eurohamsterin kauppaliike, jonka tulevan laajennuksen kaava mahdollistaa. Tontilla 8 sijaitsee Kankaanpään Autotalon autoliikerakennus, huoltorakennus sekä ulkovarastorakennus. Tontilla 9 sijaitsee autovaraosaliike Tarvikepisteen ja puutarhaliike Viherpisteen rakennukset.

7 Kuva 4. Eurohamsterin kauppaliike. Kuva 5. Tarvikepiste Oy.

8 Kuva 6. Viherpiste. Kuva 7. Kankaanpään Autotalo. Väestö Kaava alueen eteläpuolella on omakoti ja rivitaloasumista. Palvelut Alue sijaitsee Kankaanpään pohjoisessa palvelukeskittymässä. Työpaikat Alueella on runsaasti kaupan alan työpaikkoja.

9 Virkistys Käpylänpuisto sijaitsee noin 200m päässä kaava alueen kaakkoispuolella Maanomistus Liikenne Suunnittelualueen itäpuolella kulkee vilkkaasti liikennöity Keskuskatu, joka toimii yhdysväylänä eteläisen ja pohjoisen palvelukeskittymän välillä. Alueen länsipuolella kulkee vilkkaasti liikennöity Laviantie. Kulkuyhteys alueelle on Keskuskadun ja Hietikonkadun kautta. Tekninen huolto Alueella on vesi ja viemäriverkosto sekä kaukolämpö. Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Alueella ei ole merkittäviä ympäristön häiriötekijöitä. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Alueella ei ole huomioitavia kohteita. Kaavamuutosalue on kokonaan yksityisessä omistuksessa. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Alueella on voimassa Satakunnan maakuntakaava, joka on vahvistettu Maakuntakaavassa suunnittelualue sijoittuu matkailun kehittämisvyöhykkeellä keskustatoimintojen alueelle (C).

10

11 Yleiskaava Alueella on voimassa Kankaanpää Taajamien osayleiskaava 1992 (oikeusvaikutukseton), joka on hyväksytty Osayleiskaavassa suunnittelualue on osoitettu Yksityisten palvelujen ja hallinnon alueeksi (PK). Kankaanpään Keskustan osayleiskaava on hyväksytty kaupunginvaltuustossa , mutta se ei ole vielä lainvoimainen. Osayleiskaavassa suunnittelualue on osoitettu Palvelujen ja hallinnon alueeksi (P).

12 Asemakaava Suunnittelualueella on voimassa Asemakaava 10.3, joka on hyväksytty (2. kaupunginosa (Käpylä), kortteli 178, tontit 1 ja 2 asemakaavamuutos). Asemakaavassa suunnittelualue on Liikerakennusten korttelialuetta KL 2 ja Liikerakennusten korttelialuetta KL 4. Tonttijako ja rekisteri Alueelle on tehty erillinen sitova tonttijako, joka on hyväksytty Tontti on rekisteröity Tontti on rekisteröity Tontti on rekisteröity Pohjakartta Kankaanpään kaupungin numeerinen pohjakartta, hyväksytty ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Eurohamsteri laajentaa kauppaliikettään eikä nykyinen voimassa oleva asemakaava mahdollista suunniteltua laajennusta. Myös Kankaanpään Autotalo ja Tarvikepiste Oy suunnittelevat laajennushankkeita, jotka edellyttävät muutoksia voimassa olevaan kaavaan.

13 Asemakaavan suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Asemakaavan muutostyö on käynnistetty maanomistaja Kiinteistö Oy Ottopojan esityksestä. Ympäristölautakunta teki päätöksen kaavamuutostyön käynnistämisestä korttelin 178 tontin 10 osalta. Päätöksen jälkeen ilmeni kaavan muutostarpeita myös korttelin 178 tonttien 8 ja 9 osalta, joten ympäristölautakunta päätti laajentaa kaavamuutosaluetta käsittämään myös tontit 8 ja 9. Ympäristölautakunta hyväksyi asemakaavan muutosluonnoksen laatimisvaiheen vuorovaikutusmenettelyyn Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Kaavahankkeen vaikutusten voidaan katsoa koskevan lähinnä 2. kaupunginosan (Käpylä) kauppa alueen yrityksiä. Välittömimmin kaavahanke koskee suunnittelualueen ja suunnittelualueen rajanaapureiden maanomistajia. Suunnittelun viranomais ja yhteistyötahoja ovat Varsinais Suomen Elinkeino, liikenne ja ympäristökeskus (ELY keskus), Tekninen keskus, rakennusvalvonta ja Pohjois Satakunnan Peruspalvelu Liikelaitoskuntayhtymä (PoSa). Vireilletulosta ilmoitettiin kuulutuksella Kankaanpään Seudussa sekä kaupungin kotisivuilla Internetissä Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Alkuvuoden 2013 aikana käytiin neuvotteluja Eurohamsterin omistajan kanssa kauppaliikkeen laajennustarpeista ja sen muutosvaikutuksista asemakaavaan. Kaavamuutoshankkeesta järjestettiin rajanaapurien kuulemistilaisuus, jossa paikalla olivat kaupungin edustajien ja kaavamuutoksen hakijan lisäksi tonttien 178 3, ja edustajat. Naapurien kuulemisen yhteydessä tonttien ja omistajat esittivät että myös heidän tonttien rakennusoikeutta ja rakennusalaa tulisi kasvattaa tulevat laajennushankkeet huomioiden. Esityksiin pohjautuen kaavamuutosalueeseen päätettiin ottaa mukaan myös tontit ja Osallistumis ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä ja asemakaavamuutosluonnos oli nähtävillä välisen ajan, jolloin osalliset ovat voineet esittää mielipiteensä suullisesti tai kirjallisesti. Nähtävilläoloaikana saatiin yksi mielipide, jonka pohjalta kaavaan lisättiin yleinen määräys: Hulevedet tulee ohjata kaupungin sadevesiviemäreihin tai muihin kaupungin osoittamiin alueisiin. Asemakaavamuutosehdotus on ollut nähtävillä välisen ajan. Osallisilla on mahdollisuus jättää kaavaehdotuksesta kirjallinen muistutus. Kaavaehdotuksesta pyydetään lisäksi lausunnot asianomaisilta viranomaisilta. Yhtään muistutusta ei nähtävilläoloaikana saatu. Pohjois-Satakunnan peruspalvelu-liikelaitoskuntayhtymä ja Satakunnan pelastuslaitos antoivat kaavamuutosta puoltavat lausunnot.

14 Asemakaavan tavoitteet Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Eurohamsterin laajennushanke sekä Kankaanpään Autotalon ja Tarvikepiste Oy:n mahdolliset tulevat laajennushankkeet. 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Kaavamuutoksen luonteesta johtuen vaihtoehtoisia ratkaisuja ei laadittu. 5 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Kaavalla muodostuu Liikerakennusten korttelialue KL 2 ja Liikerakennusten korttelialue KL 12. Kaavan rakennusoikeuden kasvattamisen mahdollisuuksia on arvioitu ja tutkittu pysäköinnin toteuttamismahdollisuuksia. Rakennusoikeuden kasvattaminen todettiin mahdolliseksi kuitenkin sillä edellytyksellä että aiemmin kaavassa mahdollistettu asuminen poistettiin, jolloin ei tonteille tarvitse sijoittaa asuinpihoja. Tontin rakennusoikeutta kasvatetaan 900 k m2 ja rakennusalaa laajennetaan tonttien 10 ja 8 välisen rajan suuntaan 2 metrin etäisyydelle tontin rajasta. Rakennusalaa kavennetaan samalla nykyisen parkkialueen kohdalta kauppaliikkeen tulevaan laajennusosaan saakka (laajennusosa ulottuu noin 4.5 metriä nykyisen rakennuksen länsikulman yli). Tontin rakennusoikeutta kasvatetaan 1400 k m2 ja rakennusalaa laajennetaan 2 metrin etäisyydelle tonttien 8, 9 ja 10 välisestä rajasta. Vesi ja viemärilinjan siirtoa varten kaavassa osoitetaan uusi maanalaista johtoa varten varattu alueen osa tontin keskivaiheille. Tontin rakennusoikeutta kasvatetaan 700 k m2 ja rakennusalaa laajennetaan 2 metrin etäisyydelle tonttien 9 ja 8 välisestä rajasta. Rakennusalaa laajennetaan myös tontin länsiosassa pohjoissuuntaan. Tonttien 8 ja 9 rajalle osoitetaan maanalaista johtoa varten varattu alueen osa tontin 10 sadevesiviemäriä varten.

15 Mitoitus Kaavamuutosalueen pinta ala on 2,3294 ha. Tonttien pinta alat ja rakennusoikeudet ovat seuraavat: Kortteli 178 Pinta ala Rakennusoikeus Tontti m k m2 Tontti m k m2 Tontti m k m2 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Ympäristö on otettu huomioon asettamalla kaavassa määräyksiä istutettavista tontinosista ja rakentamattomien tontinosien hoidosta. KL 12 Liikerakennusten korttelialue Korttelialueelle saa rakentaa liiketiloja sekä näiden toimintaa palvelevia tiloja. Rakennusten pääasiallisen julkisivumateriaalin tulee olla luonnonvaalea tiili tai rappaus ja katemateriaalin punainen tiili tai vastaava aaltokate. Kattokaltevuuden tulee olla 1:4 1:3. Keskuskadun puoleiseen päätyyn tulee sijoittaa ikkunoita vähintään ¼ julkisivupinnasta. Istutettavaksi määrätyille tontinosille tulee istuttaa puita ja pensaita. Paikoitusalueet tulee rajata ja jäsennöidä istutuksin. Varastointiin käytettävät piha alueet tulee rajata rakennusten tyyliin sopivalla aidalla. Korttelialueella on rakennettava vähintään yksi autopaikka kerrosalan 50 m2 kohti. Korttelialueelle voidaan sijoittaa vähittäistavarakaupan suuryksikkö ja tilaa vaativan erikoistavarakaupan suuryksikkö.

16 KL 2 Liikerakennusten korttelialue Korttelialueelle saa rakentaa liiketiloja sekä näiden toimintaa palvelevia tiloja. Rakentamattomat tontinosat, joita ei käytetä liikenteeseen on istutettava tai pidettävä luonnonmukaisena huolitellussa kunnossa. Korttelialueella on rakennettava vähintään yksi autopaikka kerrosalan 60 m2 kohti. Korttelialueelle voidaan sijoittaa tilaa vaativan erikoistavarakaupan suuryksikkö. 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Asemakaavamuutos sijoittuu liikerakennusten korttelialueelle ja se toteutuessaan tarkoittaa lähinnä lisärakentamista jo rakennetuille liiketonteille. Kaavan toteuttamisella ei ole merkittäviä vaikutuksia rakennettuun ympäristöön eikä nykyisen maankäytön mukaisiin toimintoihin eikä sillä ole haitallisia vaikutuksia kaupunkikuvaan tai rakenteeseen Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Kaavamuutoksella ei ole vaikutuksia luontoon ja luonnonympäristöön. 5.5 Ympäristön häiriötekijät Alueella ja sen lähiympäristössä ei ole ympäristön häiriötekijöitä. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Kaavan toteuttaminen käynnistettäneen Eurohamsterin laajennushankkeen osalta välittömästi kaavan voimaantulon jälkeen. Kankaanpäässä Ilmari Mattila Kaupunginarkkitehti Muutos kaavamääräyksiin / ympäristölautakunta

17 2 Ak 5172 OSALLISTUMISJAARVIOINTISUUNNITELMA(MRL63 ) KANKAANPÄÄNKAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpäänkaupungin2.kaupunginosan(Käpylä)korttelin178tontteja8,9ja10koskeva asemakaavanmuutos.(autotalo,eurohamsterijatarvikepiste) 1. SUUNNITTELUALUE SIJAINTI SuunnittelualuesijaitseeKäpylänkaupunginosassaliikerakennustenkorttelialueella.Suunnittelu aluerajoittuukeskuskadun,rauhankadun,hietikonkadun,laviantien,hietikonpuistonja naapurikiinteistöjenrajaamallealueelle.alueensijaintionesitettyosoitekartalla. ALUEENKOKO Alueenpintaalaonnoin2.3ha. 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET KaavatyöonkäynnistettymaanomistajaKiinteistöOyOttopojanaloitteesta.KiinteistöOy Ottopojanomistamallakiinteistöllä17810onvuokrallaEurohamsterinkauppaliike. Eurohamsterillaontarvettalaajentaatoimitilojaanyhteensänoin900km2verran. Asemakaavamuutoksentavoitteenaonkasvattaatontin10rakennusoikeutta900km2jamuuttaa tontinrakennusalaasiten,ettäsemahdollistaasuunnitellutlaajennustoimet.rakennusalaaon tarkoituskasvattaatonttien10ja8välisenrajansuuntaan2metrinetäisyydelletontinrajastasekä noin4.5metriänykyisenparkkialueenpuolelle. Kaavanvalmistelunyhteydessäilmenirakennusoikeudenjarakennusalankasvattamistarpeita myöskankaanpäänautotalontontin1788sekätarvikepisteoy:ntontin1789osalta. RakennusoikeudenjarakennusalankasvattamisellavaraudutaanKankaanpäänAutotalonja TarvikepisteOy:ntuleviinlaajennushankkeisiin. Kaavantavoitteenaonkasvattaatontin8rakennusoikeutta1400km2jalaajentaatontin rakennusalaa2metrinetäisyydelletonttien8,9ja10välisetärajasta.tavoitteenaonlisäksi kasvattaatontin9rakennusoikeutta700km2jalaajentaarakennusalaatontinlänsiosassa. Oteajantasaasemakaavastaliitteessä1. 3. KAAVOITUSTILANNE MAAKUNTAKAAVA Maakuntakaava Päiväys Nimi Satakunnanmaakuntakaava Kaavaalueonmatkailun kehittämisvyöhykkeelläkeskustatoimintojen aluetta YLEISKAAVA Osayleiskaava Päiväys Nimi KankaanpääTaajamienosayleiskaava (oikeusvaikutukseton).kaavaalueon Yksityistenpalvelujenjahallinnonaluetta(PK) ASEMAKAAVA Asemakaava Päiväys Nimi Asemakaava kaupunginosa(Käpylä),kortteli178,tontit1 ja2asemakaavamuutos LIITE 1 Sijaintikartta(kaavamuutosalueonrajattupunaisella). Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1

18 3 4 OteSatakunnanmaakuntakaavastajamääräyksistä OteTaajamienosayleiskaavastav.1992(oikeusvaikutukseton) SuunnittelualueonYksityistenpalvelujenjahallinnonaluetta(PK) 4. MUUT SUUNNITTELUUN VAIKUTTAVAT SELVITYKSET JA PÄÄTÖKSET KankaanpäänKeskustanosayleiskaava.Keskustanosayleiskaavaonhyväksytty kaupunginvaltuustossa ,muttaseeiolevielälainvoimainen.

19 KiinteistöOyOttopojankaavamuutoshakemus(sähköpostiviesti ). Ympäristölautakunnanpäätös asemakaavanmuutoksenkäynnistämisestä2. kaupunginosan(käpylä)korttelin178tontin10osaltasekäympäristölautakunnanpäätös asemakaavamuutosalueenlaajentamisestakattamaanmyöskorttelin178tontit8ja9. Maanomistajienjarajanaapureidenkanssakäytyneuvottelu OteKeskustanosayleiskaavasta2012(eivielälainvoimainen).Suunnittelualueon osayleiskaavassapalvelujenjahallinnonaluetta(p). 5 Luonnosvaihe Kaavaluonnosvalmistellaansamanaikaisestiosallistumisjaarviointisuunnitelmankanssa.Luon nosesitelläänympäristölautakunnallejasiitätiedotetaankuulutuksellakankaanpäänseudussaja kaupunginkotisivuillainternetissä.maanomistajia,rajanaapureitajayhteistyötahojain formoidaanlisäksikirjeitsehankkeenvireilletulostajalaatimisvaiheenvuorovaikutusmenette lystä. Kaavanmuutosluonnosasetetaannähtävillejaviranomaisilletarjotaanmahdollisuuslausunnon antamiseen.nähtävilläoloaikanaosallisillaonmahdollisuuslausuakaavaluonnoksestamielipi teensäkirjallisestitaisuullisesti.lisäksijärjestetääntarpeellinenmääräneuvottelujaosallisten kanssa(mrl62 ). Kuulemistenpohjaltalaaditaanlopullinenasemakaavanmuutosehdotushyväksymiskäsittelyyn. Päätösprosessi Ympäristölautakunta,kaupunginhallitus AsemakaavaehdotusnähtävilläMRL65 :nmukaisestimahdollistenmuistutustentekoavar tenvähintään30päivänajan.nähtävilläolostajulkaistaankuulutuskankaanpäänseudussaja kaupunginkotisivuillainternetissä. Tarvittaessaympäristölautakunnanuusikäsittely Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hyväksymispäätöksestätiedottaminen Kunnanjäsenilläjarekisteröidyilläyhdistyksilläontoimialaansakoskienvalitusoikeuskaavanhy väksymispäätöksestäturunhallintooikeuteenjaedelleenkorkeimpaanhallintooikeuteen. 7. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI 6 5. OSALLISET Osallisiaovat: Kaavahankkeenvaikutustenvoidaankatsoakoskevanlähinnä2.kaupunginosan(Käpylä)kauppa alueenyrityksiä.välittömimminkaavahankekoskeesuunnittelualueenjasuunnittelualueen rajanaapureidenmaanomistajia. SuunnittelunviranomaisjayhteistyötahojaovatVarsinaisSuomenElinkeino,liikenneja ympäristökeskus(elykeskus),tekninenkeskus,rakennusvalvontajapohjoissatakunnan PeruspalveluLiikelaitoskuntayhtymä(PoSa). 6. VUOROVAIKUTUSMENETTELY Aloitusvaihe Kaavahankkeenvireilletulostasekäosallistumisjaarviointisuunnitelmannähtävilleasettami sestakuulutetaankankaanpäänseudussajakaupunginkotisivuillainternetissä(mrl63 ). Vaikutustenarviointitoteutetaanseuraavasti: Vaikutustenarviointitehdäänkaavoitusprosessinyhteydessäselvittäenkaavamuutoksenvaiku tuksetalueeseenkokonaisuudenkannalta. Asemakaavankaavoitusmenettelynyhteydessäarvioitavatvaikutukset: Ympäristövaikutukset - ihmistenelinolotjaelinympäristö Yhdyskuntataloudellisetjakulttuurisetvaikutukset - aluejayhdyskuntarakenne - yhdyskuntajaenergiatalous - kaupunkikuvallisetvaikutukset Toiminnalliset - paikoitus 8. YHTEYSTIEDOT Kaupunginarkkitehti IlmariMattila Kankaanpäänkaupunki Ympäristökeskus PL KANKAANPÄÄ puh sähköposti ilmari.mattila@kankaanpaa.fi Maankäyttöinsinööri JanneTuomisto Kankaanpäänkaupunki Ympäristökeskus PL KANKAANPÄÄ puh sähköposti janne.tuomisto@kankaanpaa.fi

20 AO KRS 84ap KRS AO KRS AO 66ap KRS AO 64ap LUONNOSVAIHE

21 Ote ajantasa-asemakaavasta Ote ajantasa-asemakaavasta / poistuva / poistuva kaava Ote ajantasa-asemakaavasta määräyksineen pienennös pienennös pienennös LIITE 2

22 KL-2 Liikerakennusten korttelialue. Korttelialueelle saa rakentaa liiketiloja sekä näiden toimintaa palvelevia tiloja. Rakennusoikeuteen sisältyvinä korttelialueelle saa sijoittaa asuntoja rakennusten hoidon vaatimaa henkilökuntaa varten, kuitenkin enintään kaksi asuntoa. Korttelialueella on varattava leikkitiloiksi tai asukkaiden muuhun oleskeluun sopivaa yhtenäistä piha-aluetta vähintään 25 % asuinhuoneistojen pinta-alasta. Rakentamattomat tontinosat, joita ei käytetä liikenteeseen tai leikkija oleskelupaikoiksi, on istutettava tai pidettävä luonnonmukaisena huolitellussa kunnossa. Korttelialueella on varattava autopaikkoja vähintään seuraavasti: liikehuoneistot: yksi autopaikka kerrosalan 50 m2 kohti asunnot: yksi autopaikka asuinhuoneistoa kohti Rakennuslautakunta voi myöntää lykkäystä vaadittujen autopaikkojen toteuttamisessa 40 % osalta enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. KL-4 Liikerakennusten korttelialue. Korttelialueelle saa rakentaa liiketiloja, näiden toimintaa palvelevia tiloja sekä kullekin tontille enintään kaksi asuntoa rakennusten hoidon vaatimaa henkilökuntaa varten. Rakennusten pääasiallisen julkisivumateriaalin tulee olla luonnonvaalea tiili tai rappaus ja katemateriaalin punainen tiili tai vastaava aaltokate. Kattokaltevuuden tulee olla 1:4-1:3 ja 10 metriä leveämpien rakennusten vesikaton lappeet tulee Keskuskadun puolella ja muutoinkin pääosaltaan porrastaa harjan kohdalla vähintään metrin ja enintään 2,5 metriä pystysuunnassa. Julkisivujen suora enimmäispituus on 30 metriä. Keskuskadun puoleiseen päätyyn tulee sijoittaa ikkunoita vähintään 1/4 julkisivupinnasta. Mainosten sijoittelu tulee esittää rakennuslupahakemuksessa. Tontin korkeusasema tulee Keskuskadun puoleiselta osaltaan nostaa kadun tasoon ja tällä alueella sijoittaa myös rakennuksen lattiataso Keskuskadun tasoon. Tonttien tasoero tulee hoitaa yhtenäisen suunnitelman mukaan penkerein, luiskin ja istutuksin. Istutettavaksi määrätyille tontinosille tulee istuttaa puita ja pensaita. Paikoitusalueet tulee rajata ja jäsennöidä istutuksin. Varastointiin käytettävät piha-alueet tulee rajata rakennusten tyyliin sopivalla aidalla. Korttelialueella on rakennettava vähintään yksi autopaikka kerrosalan 50 m2 kohti.

23 Asemakaavakartta / pienennös LIITE 3

24 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: LIIKERAKENNUSTEN KORTTELIALUE. Korttelialueelle saa rakentaa liiketiloja sekä näiden toimintaa palvelevia tiloja. Rakennusten pääasiallisen julkisivumateriaalin tulee olla luonnonvaalea tiili tai rappaus ja katemateriaalin punainen tiili tai vastaava aaltokate. Kattokaltevuuden tulee olla 1:4-1:3. Keskuskadun puoleiseen päätyyn tulee sijoittaa ikkunoita vähintään 1/4 julkisivupinnasta. Istutettavaksi määrätyille tontinosille tulee istuttaa puita ja pensaita. Paikoitusalueet tulee rajata ja jäsennöidä istutuksin. Varastointiin käytettävät piha-alueet tulee rajata rakennusten tyyliin sopivalla aidalla. Korttelialueella on rakennettava vähintään yksi autopaikka kerrosalan 50 m² kohti. Korttelialueelle voidaan sijoittaa vähittäistavarakaupan suuryksikkö ja tilaa vaativan erikoistavarakaupan suuryksikkö. LIIKERAKENNUSTEN KORTTELIALUE. Korttelialueelle saa rakentaa liiketiloja sekä näiden toimintaa palvelevia tiloja. Rakentamattomat tontinosat, joita ei käytetä liikenteeseen on istutettava tai pidettävä luonnonmukaisena huolitellussa kunnossa. Korttelialueella on rakennettava vähintään yksi autopaikka kerrosalan 60 m² kohti. Korttelialueelle voidaan sijoittaa tilaa vaativan erikoistavarakaupan suuryksikkö. 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Kaupunginosan raja. Osa-alueen raja. Kaupunginosan numero. Kaupunginosan nimi. Korttelin, korttelinosan ja alueen raja. Korttelin numero. Tontin numero. Rakennusoikeus kerrosalaneliömetreinä. Roomalainen numero osoittaa rakennusten, rakennuksen tai sen osan suurimman sallitun kerrosluvun. Rakennusala. Rakennuksen harjansuuntaa osoittava viiva. Nuoli osoittaa rakennusalan sivun, johon rakennus on rakennettava kiinni. Alueella oleva tonttien yhteinen ajoyhteys. Istutettava alueen osa. Maanalaista johtoa varten varattu alueen osa. Katualueen rajan osa, jonka kohdalta ei saa järjestää ajoneuvoliittymää. YLEINEN MÄÄRÄYS: Hulevedet tulee ohjata kaupungin sadevesiviemäreihin tai muihin kaupungin osoittamiin alueisiin. Asemakaavamerkinnät ja -määräykset LIITE 4

25

26 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 214 Kankaanpää Täyttämispvm Kaavan nimi Autotalo, Eurohamsteri, Tarvikepiste Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä V-kunnanvaltuusto Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä 62 Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus 214V100613A62 Kaava-alueen pinta-ala [ha] 2,3294 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 2,3294 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 2, , , A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä 2, , , T yhteensä V yhteensä R yhteensä L yhteensä E yhteensä S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Suojellut rakennuksetsuojeltujen rakennusten muutos Rakennussuojelu [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä Asemakaavan seurantalomakkeet LIITE 5

27 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 2, , , A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä 2, , , KL 2, , , T yhteensä V yhteensä R yhteensä L yhteensä E yhteensä S yhteensä M yhteensä W yhteensä

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄNKAUPUNKI Vatajanasemakaavanmuutoksenselostus Kankaanpäänkaupungin11.kaupunginosan(Lorvikylä)korttelin848 tonttia2,korttelin847tonttia1,katualuettajapuistoaluettakoskeva asemakaavanmuutos.(vataja)

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa koskeva asemakaavan muutos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa koskeva asemakaavan muutos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos 21400 5174 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.10.2014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5188 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 40 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos 21400 5174 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.10.2014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5179 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 24.2.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Venesjärven kylän tiloja Liisanniemi 214-423- 3-141 ja Etelärinne 214-423-3-145 koskeva ranta-asemakaava. VENESJÄRVEN MARJAKEITAAN RANTA-ASEMAKAAVA 2 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. 214005192 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.02.2017 214 2 1 PERUS-

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 17.10.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1 Ak 5171 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.11.2012 RUOKORINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 61 tonttia 1, tilaa 214-406-3-466

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5187 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 334, tiloja 214-406-2-117 ja 214-406-2-542 sekä puistoaluetta koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos. 214005182 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos. 21400 5179 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.4.2015 21400 5179 2 1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 21 koskeva asemakaavan muutos Musiikkiopiston asemakaava 214005199 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.5.2018 Musiikkiopisto 2 1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5194 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.5.2017 ASEMAKAAVA Kaukolämpölaitoksen tontin laajennus Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosaa (Koskenoja), osaa kortteleista

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5185 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 47 sekä katualuetta ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 31.3.2015 2 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5178 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kankaanpään keskustan kulttuurikortteli ei ole toteutunut voimassa olevan asemakaavan mukaisesti. Korttelin alueella

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Rak 3032 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.10.2017 ISO-MATEEN TUULINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin Veneskosken kylän Iso-Mateen Tuuliniemen ranta-asemakaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Asellinkatu / Pajunen & Sere asemakaavan muutoksen selostus

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Asellinkatu / Pajunen & Sere asemakaavan muutoksen selostus Ak 5157 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Asellinkatu / Pajunen & Sere asemakaavan muutoksen selostus 1. kaupunginosa (Keskus) korttelin 53 osa ja kortteli 50 sekä katualueet YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 14.12.2010

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 19.12.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava.

Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava. Asemakaavalla muodostuu 6. kaupunginosan

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO luonnos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO luonnos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO Ympäristökeskus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Vuohiniityntien-Valkilantien asemakaavan muutoksen selostus Kankaanpään kaupungin 3. kaupunginosan (Myllymäki) katu- ja puistoalueita koskeva asemakaavan muutos. 21400 5177 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5189 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelin 543 tontteja 1 ja 2, korttelin

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. 214005912 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 16.05.2017 214 2 1 PERUS-

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ehdotus

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ehdotus KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO Ympäristökeskus

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 19.12.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 25.10.2016

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavan muutos Torin asemakaavan muutos 214005202 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.5.2018 Torin 2 1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerin Kotikioskin asemakaavan muutos 2 selostus LUONNOS Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 731 tonttia 15 koskeva asemakaavan muutos 21400 5205 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 18.2.2016 ASEMAKAAVA Asemakaava koskee Kankaanpään kaupungin 12. kaupunginosan (Jyllinmäki) tilaa Kangastus 214-406-1-819. 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu. 110-tie NÄKINKATU SIJAINTIKARTTA 1: Salon kaupunki ja MML, 2017

Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu. 110-tie NÄKINKATU SIJAINTIKARTTA 1: Salon kaupunki ja MML, 2017 Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu 0-tie Salon kaupunki ja MML, 07 SIJAINTIKARTTA :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET: YKSITYISEN OMISTAMAT ALUEET KAUPUNGIN VUOKRAAMAT ALUEET KAUPUNGIN OMISTAMAT ALUEET

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12010 19.09.2010 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot MERIKARVIA,

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa. NOKIAN KAUPUNKI 12-KAUPUNGINOSA VIIKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 11.11.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Ylikiimingin kaupunginosan korttelin 24 tontteja nro 2, 3 ja 5 koskevaan asemakaavaan (Harjutie, Rantatie) Tekninen lautakunta hyväksynyt

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ruokorinteen asemakaavan muutoksen selostus Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 61 tonttia 1, tilaa 214-406-3-466, sekä tilojen 214-406-3-1064, 214-406-2-237,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Huhtahyvät asemakaavan muutoksen selostus Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) korttelin 402 tonttia 5 koskeva asemakaavan muutos. 21400 5176 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot).

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot). KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot). 214005191 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 13.12.2016 LUONNOS

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.10.2010 ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 3. kaupunginosan (Myllymäki) korttelin 215 osan (tontit 1, 2 ja 5) ja Kuoppaniityn puiston

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 6.5.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Koskikeskuksen kaupunginosan korttelin 5 sekä katu-, puisto- ja vesialuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Toivoniementie 1) kaavatunnus

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava.

Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava. Asemakaavalla muodostuu 6. kaupunginosan

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelia 941 koskeva asemakaavan muutos Muutos koskee 214-14-941-1 Lohikon vanhainkodin asemakaava 214005198 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 733 tonttia 6 sekä katualuetta ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tiloja 214-406-3-908, 214-406-3-1029

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 553, korttelin 543 tontteja 1 ja2, korttelin 555 tontteja 6 ja 7 sekä korttelin 551 tontteja 1 ja 2 koskeva asemakaavan muutos.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33) Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ASEMAKAAVAN SELOSTUS 10.3.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33) kaavatunnus 564-2186

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5204 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.5.2019 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelin 941 tonttia 2 koskeva asemakaavan muutos.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelia 941 koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-14-941-1. Lohikon vanhainkodin asemakaava 214005198 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5190 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA Halmeen teollisuusalueen laajennuksen eteläosa Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosaa (Tapala), tiloja

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosan (Järventausta) korttelin 379 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-1061. Venetmäen asemakaava 214005197 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO 12092 SELOSTUS 2011:12092 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

! " #$%&!! "#! $#%&#' ()) *#+,-./0 / '4!!)") ))" #)!" ' )#')) '! ))#)! " -'# '))#'# # ' %(%$)! ) ))#)! $!( ''#! '( -!!!( -!)'4#!!)'!!!! #) '(-!!# $)) "!)) "!))!!! ( #) %! /!!%(%$)!$!!!!!!' ))#)! )%&# '))#'!!'"!

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3 Kuva: Blom Kartta Oy KAAVASELOSTUS 4.5.2016 KAAVOITUS 2015 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11 8.11.2016 Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki Kilpeläinen Sijaintikartta

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3:N muutos KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 28.8.2018 Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER 2 ASEMAKAAVAN SELOSTUS 38. KAUPUNGINOSA, KORTTELI 1 SEKÄ YLEISEN TIEN ALUE JA KATUALUE. PORTTOWER 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 38. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi A-2760 Asemakaavan muutos 10.12.2018 Marjapolku (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2760 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10. päivänä joulukuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2760

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie 1 KAAVASELOSTUS MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 733 tonttia 6 sekä katualuetta ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tiloja 214-406-3-908, 214-406-3-1029

Lisätiedot