Avoin ammattikorkeakoulu Polkuopintoinfo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Avoin ammattikorkeakoulu Polkuopintoinfo"

Transkriptio

1 Avoin ammattikorkeakoulu Polkuopintoinfo

2 Avoimen AMK:n yleiset

3 Avoin AMK avoin kaikille Avoin AMK tarjoaa opintoja kaikilta Lahden ammattikorkeakoulun koulutusaloilta: Liiketalouden ja matkailun ala Muotoiluinstituutti Sosiaali- ja terveysala Tekniikan ala AMK-tasoisiin opintoihin voit ilmoittautua iästäsi ja pohja-koulutuksestasi riippumatta. YAMK-tasoisiin opintoihin osallistuminen edellyttää aiempaa ammattikorkeakoulutai vastaavaa korkeakoulututkintoa.

4 Kaikki avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot ovat LAMKin opetussuunnitelmien osia, joten ne hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja pääset LAMKin tutkintoopiskelijaksi.

5 Opintomaksut 15 euroa / opintopiste esim. 5 opintopisteen laajuisen opintojakson hinta on 75 euroa. TAI 400 euroa (vuosimaksu) 12 kk:n opiskeluoikeus alkaa sen lukukauden alusta, jolloin opinnot avoimessa alkavat polkuopinnot ja laajat kokonaisuudet Opintomaksu laskutetaan opintojen alettua. Vuosimaksua ei palauteta, vaikka opinnot jäisivät kesken.

6 Sivutoimista opiskelua Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelu on lainsäädännön näkökulmasta sivutoimista opiskelua, jolloin sen perusteella ei voi saada opintotukea tai opintolainaa. Myöskään opiskelija-alennuksia, kuten VR:n ja Matkahuollon alennuksia ei avoimen AMK:n opiskelijalle myönnetä.

7 Työttömänä opiskelu Työttömän opiskelijan oikeus työttömyyspäivärahaan määräytyy pääsääntöisesti sen mukaan, katsooko TEtoimisto opiskelun sivu- vai päätoimiseksi. Jos tavoitteenasi on suorittaa polkuopinnot tai muu laajempi osaamiskokonaisuus, neuvottele aina etukäteen paikkakuntasi työvoimaviranomaisen kanssa, miten avoimen ammattikorkeakoulun opintojen suorittaminen vaikuttaa työttömyysturvaasi. Näin vältät mahdolliset takaisinperinnät.

8 Avoimen AMK:n väylä Polkuopinnot ja

9 Polkuopinnot Laajoja opintokokonaisuuksia, jotka sisältävät pääasiassa kunkin koulutuksen ensimmäisen opiskeluvuoden opintoja. Polkuopintojen laajuus: AMK 55 op YAMK op AMK-poluille ei ole pääsyvaatimuksia. YAMK-polkuopiskelijalla tulee olla suoritettuna AMK-tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Lahden ammattikorkeakoulussa on tarjolla sekä suomen- että englanninkielisiä AMK- ja YAMKtasoisia polkuja.

10 Ilmoittautuminen ma 6.8. klo klo Opiskelijat otetaan pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

11 Tutustu koulutustarjontaan koulutushaku

12 Liiketalouden ja matkailun ala AMK-polkuopinnot, Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Tradenomi (AMK), liiketalous, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Restonomi (AMK), matkailuliiketoiminta, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Tradenomi (AMK), liiketalous ja logistiikka, monimuotototeutus, 55 op Bachelor-level path studies, Bachelor of Business Administration, International Business, full-time studies, 55 ECTS Bachelor-level path studies, Bachelor of Business Administration, Business Information Technology, full-time studies, 55 ECTS YAMK-polkuopinnot, Tradenomi (ylempi AMK), uudistava johtaminen, 15 op YAMK-polkuopinnot, Tradenomi (ylempi AMK), digitaaliset ratkaisut, 15 op YAMK-polkuopinnot, Restonomi (ylempi AMK), digitaaliset ratkaisut, 15 op YAMK-polkuopinnot, Restonomi (ylempi AMK), uudistava johtaminen, 15 op Master-level path studies, Master of Business Administration, International Business Development, 15 ECTS

13 Muotoiluinstituutti AMK-polkuopinnot, Muotoilija (AMK), Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Muotoilija (AMK), Teollinen ja brändimuotoilu, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Muotoilija (AMK), Kokemus- ja palvelumuotoilu, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Medianomi (AMK), Visuaalinen viestintä, graafinen suunnittelu, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Medianomi (AMK), Visuaalinen viestintä, valokuvaus, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Medianomi (AMK), Visuaalinen viestintä, mediasisällön suunnittelu, päivätoteutus, 55 op YAMK-polkuopinnot, Kulttuuriala (ylempi AMK), digitaaliset ratkaisut, op YAMK-polkuopinnot, Kulttuuriala (ylempi AMK), uudistava johtaminen, op YAMK-polkuopinnot, Kulttuuriala (ylempi AMK), muotoilu ja media-alan uudistava osaaminen, op

14 Sosiaali- ja terveysala AMK-polkuopinnot, Fysioterapeutti (AMK), päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Sosionomi (AMK), päivätoteutus, sosiaalipedagoginen aikuissosiaaliohjaus, 55 op Bachelor-level path studies, Registered Nurse, full-time studies, 55 op YAMK-polkuopinnot, Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), digitaaliset ratkaisut YAMK-polkuopinnot, Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), uudistava johtaminen YAMK-polkuopinnot, Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen

15 Tekniikan ala AMK-polkuopinnot, Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Insinööri (AMK), puutekniikka, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Insinööri (AMK), konetekniikka, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka, päivätoteutus, 55 op AMK-polkuopinnot, Insinööri (AMK), puutekniikka, monimuotototeutus, 55 op YAMK-polkuopinnot, Insinööri (ylempi AMK), digitaaliset ratkaisut, 10 op YAMK-polkuopinnot, Insinööri (ylempi AMK), uudistava johtaminen, 10 op

16 Ilmoittautumislomake

17

18 Peruutusehdot Tee mahdollinen peruutus aina kirjallisesti osoitteeseen Peruutus aiemmin kuin 14 vrk ennen opintojen alkua Peruutus 14 vrk 48 tuntia ennen opintojen alkua Peruutus myöhemmin kuin 48 tuntia ennen opintojen alkua Ilmoittautumista ei peruta eikä osallistuja saavu opintoihin Osallistuja keskeyttää opintonsa Opintomaksua ei veloiteta Opintomaksusta veloitetaan 50 % Opintomaksu veloitetaan kokonaisuudessaan Opintomaksu veloitetaan kokonaisuudessaan Opintomaksu veloitetaan kokonaisuudessaan

19 Erillishaku Kun olet suorittanut polkuopinnot, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta osoitteessa Erillishaku on jatkuva tekniikan alalla sekä liiketalouden ja matkailun alalla. Sosiaali- ja terveysalalla sekä muotoilu- ja media-alalla on rajatut hakuajat.

20 Erillishaku AMK-koulutuksiin / hakukelpoisuus Voit hakea AMK-tutkintokoulutukseen avoimen AMK:n väylän erillishaussa, kun seuraavat kriteerit täyttyvät: Olet suorittanut haettavaan koulutukseen soveltuvat AMK-polkuopinnot 55 op (myös muissa ammattikorkeakouluissa suoritetut, soveltuvat polkuopinnot käyvät) TAI olet suorittanut MOTARI-opinnot 30 op ja Koulutuskeskus Salpauksen perustutkinnon. Opintosuoritustesi keskiarvo on vähintään 3 (asteikolla 1-5) Olet suorittanut polkuopinnot maksimissaan neljän hakua edeltävän lukukauden sisällä. Aikarajasta voidaan poiketa, jos polkuopintojen suorittaminen viivästyy esim. asevelvollisuuden, siviilipalveluksen, vanhempainvapaan tai opiskelijan terveydentilan takia. Jos haet Muotoilija (AMK) - tai Medianomi (AMK) -koulutukseen, sinun tulee lisäksi tehdä portfolio. Jos em. ehdot täyttyvät, sinut kutsutaan soveltuvuushaastatteluun, joka pisteytetään. Tutkinto-opiskelijaksi otettavien määrä riippuu siitä, kuinka monta vapaata paikkaa tutkintoryhmissä hakuhetkellä on.

21 Erillishaku YAMK-koulutuksiin / hakukelpoisuus Voit hakea avoimen AMK:n väylän erillishaussa YAMK-tutkintokoulutukseen, kun seuraavat kriteerit täyttyvät: Sinulla on ammattikorkeakoulututkinto tai muu korkeakoulututkinto Sinulla on korkeakoulututkinnon jälkeen hankittu vähintään kolmen vuoden alan työkokemus. Työkokemukseksi hyväksytään myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankittu alan työkokemus. Haettavaan koulutukseen soveltuvat AMK-polkuopinnot 10/15 op on suoritettu. Myös muissa ammattikorkeakouluissa suoritetut, soveltuvat polkuopinnot käyvät. Tutkinto-opintoja, joita ei ole suoritettu avoimessa AMK:ssa, ei hyväksytä. Opintosuoritusten keskiarvo on vähintään 3 asteikolla 1-5 Kulttuurialalla hakijan tulee lisäksi tehdä esivalintatehtävät Jos em. ehdot täyttyvät, sinut kutsutaan soveltuvuushaastatteluun. Haastattelussa kartoitetaan motivaatiota ja YAMKopinnäytetyön aihetta.

22 Opiskelu

23 Opiskelutaidot Avoimen AMK:n opiskelijalta edellytetään samoja opiskeluvalmiuksia kuin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoilta. Tällaisiin valmiuksiin lukeutuvat mm. esseevastauksen kirjoittaminen ja tiedonhakutaidot alkaa kaikille avoin Opiskelutaidot- MOOC verkkokurssi, jossa voi harjoitella opiskelutekniikkaa, tekstilajeja, tiedonhakua ja asiakirjoittamista.

24 Opintojen suunnittelu Ammattikorkeakouluopinnot ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste (op) tarkoittaa noin 27 tuntia opiskelijan työpanosta. Tähän 27 tuntiin sisältyy usein lähiopetusta, verkossa tapahtuvaa työskentelyä ja opiskelua itsenäisesti tai ryhmässä. Opiskelujen alussa kannattaa laatia henkilökohtainen opintosuunnitelma. Realistisen opintosuunnitelman laatiminen on tärkeää, jotta ajankäytön pystyy jakamaan esimerkiksi opiskelun, työn, perheen ja vapaa-ajan kesken.

25 BYOD = Bring your own device Lahden ammattikorkeakoulussa opinnot toteutetaan joustavasti digitaalisuutta hyödyntäen. Opiskelijalla on hyvä olla opiskeluun sopiva laite, esimerkiksi kannettava tietokone tai tablet-tietokone näppäimistöllä. Tarjoamme langattoman verkon ja tukea laitteen käyttöön.

26 LAMK muuttaa uudelle kampukselle syksyllä 2018! 3,5 km Matkakeskuksesta 15 min 45 min 3 km Lahden keskustasta 12 min 35 min 2, 1 km Lahden satamasta 9 min 25 min

27 Yhteystiedot Yleinen neuvonta: Päivi Kuosmanen, Ohjaus ja neuvonta koulutusaloittain : Liiketalouden ja matkailun ala sekä tekniikan ala Riikka Hautamäki, Muotoilu instituutti Kati Anttila, Sosiaali- ja te rveysala Päivi Snåre,

LAMK Avoin ammattikorkeakoulu

LAMK Avoin ammattikorkeakoulu LAMK Avoin ammattikorkeakoulu Polkuopiskelijoiden info 7.9.2015 FellmanniCampus www.lamk.fi/avoin-amk Avoin AMK -opinnot Avoin AMK-opetus on Lahden ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista, kaikille

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus Päivi Kuosmanen

Koulutuskeskus Salpaus Päivi Kuosmanen Koulutuskeskus Salpaus 7.3.2019 Päivi Kuosmanen MOTARI-opinnot Opiskellessasi Salpauksen perustutkintoa voit samaan aikaan suorittaa ammattikorkeakouluopintoja LAMKissa MOTARI-opintoina. MOTARI-opinnot

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Miten tutkinto-opiskelijaksi Yhteishaku syksyllä ja keväällä www.opintopolku.fi JAMKin avoimen AMKin väylä avoimessa AMKissa opiskeleville https://www.jamk.fi/fi/koulutus/hakeminen-jamkiin/avoimenammattikorkeakoulun-vayla/

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Miten tutkinto-opiskelijaksi Yhteishaku syksyllä ja keväällä www.opintopolku.fi JAMKin avoimen AMKin väylä avoimessa AMKissa opiskelleille https://www.jamk.fi/fi/koulutus/hakeminen-jamkiin/avoimenammattikorkeakoulun-vayla/

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Miten hakeutua tutkinto-opiskelijaksi Yhteishaku syksyllä ja keväällä www.opintopolku.fi JAMKin avoimen AMKin väylä avoimessa AMKissa opintoja tehneille Haku eri lomakkeella

Lisätiedot

HAKIJATILASTO

HAKIJATILASTO AMK- ja Bachelor-tutkinnot Kulttuuriala Bachelor of Culture and Arts, Media and Arts 48 325 334 6,77 Medianomi (AMK), päivätoteutus 42 259 446 6,17 Musiikkipedagogi (AMK), päivätoteutus 25 42 157 1,68

Lisätiedot

Karelia on Osaava maailma. Osaavia ammattilaisia työelämään! Kareliassa on osaamista ja asiantuntijoita, joiden kädenjälki näkyy työelämässä.

Karelia on Osaava maailma. Osaavia ammattilaisia työelämään! Kareliassa on osaamista ja asiantuntijoita, joiden kädenjälki näkyy työelämässä. Karelia on Osaava maailma Osaavia ammattilaisia työelämään! Kareliassa on osaamista ja asiantuntijoita, joiden kädenjälki näkyy työelämässä. Opiskelu Kareliassa - Teoria Käytäntö - Kansainvälisty huoletta!

Lisätiedot

AVOIN AMK POLKUOPINNOT. Avoin AMK polkuopinnot

AVOIN AMK POLKUOPINNOT. Avoin AMK polkuopinnot Avoin AMK polkuopinnot 1 Sisältö Mitä polkuopinnot ovat? 4 Polkuopiskelijana Lahden ammattikorkeakoulussa 5 Opiskeluvalmiudet 5 Opintomaksut ja laskutus 5 Sivutoimista opiskelua 6 Työttömänä opiskelu

Lisätiedot

Master-tutkinnot Turun AMK:ssa

Master-tutkinnot Turun AMK:ssa Master-tutkinnot Turun AMK:ssa Nimi ja pvm Suomen korkeakoulujärjestelmä perustuu duaalimalliin Yliopistot Tohtori Lisensiaatti Ylemmät korkeakoulututkinnot Maisteri 120 op Ammattikorkeakoulut Ylemmät

Lisätiedot

Opiskeluvaihtoehtoja Pohjois-Karjalassa

Opiskeluvaihtoehtoja Pohjois-Karjalassa Opiskeluvaihtoehtoja Pohjois-Karjalassa Pohjois-Karjalan aikuisopisto, Karelia-amk ja Itä-Suomen yliopisto/avoin yliopisto Aducate www.aikuiskoulutuksenvoima.fi www.facebook.com/aikuiskoulutuksenvoima

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Miten tutkinto opiskelijaksi AMK tutkintoon? Yhteishaku syksyllä ja keväällä www.opintopolku.fi JAMKin avoimen amkin väylä Väylän kautta mahdollista hakea, kun suorittaa 60

Lisätiedot

Hämeen. ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen. ammattikorkeakoulu HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK 8.2.2019 HAMK lukuina 7 Kampusta 7363 Opiskelijaa 20 AMK-koulutusta 7 Englanninkielistä koulutusta 9 Ylempää AMKkoulutusta 158 Vaihtokorkeakoulua 12 276 Hakijaa 5651 Ensisijaista

Lisätiedot

Hakijatilastot Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2016

Hakijatilastot Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2016 Hakijatilastot Korkeakoulujen yhteishaku kevät 216 Hakijat ja paikan vastaanottaneet Artenomi (AMK), muotoilu, päivätoteutus 44 47 75 179 198 Bachelor of Business Administration, International Business,

Lisätiedot

Avoin a mmattikorkeakoulu ammattikorkeakoulu

Avoin a mmattikorkeakoulu ammattikorkeakoulu 3.9.2010 / sh Avoin ammattikorkeakoulu Lähellä Sinua Avoin ammattikorkeakoulu k k Sinulle, joka suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin haluat jouduttaa opintojasi ja suorittaa opintoja etukäteen

Lisätiedot

Insinööri. Sairaanhoitaja. TAMKista oikeaan ammattiin. Tradenomi. Fysioterapeutti Sosionomi Röntgenhoitaja Musiikkipedagogi Muusikko

Insinööri. Sairaanhoitaja. TAMKista oikeaan ammattiin. Tradenomi. Fysioterapeutti Sosionomi Röntgenhoitaja Musiikkipedagogi Muusikko TAMKista oikeaan ammattiin Insinööri Bioanalyytikko Fysioterapeutti Sosionomi Röntgenhoitaja Musiikkipedagogi Muusikko Kätilö Rakennusarkkitehti Medianomi Rakennusmestari Restonomi Sairaanhoitaja Ensihoitaja

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Löydämme tiet huomiseen Opiskelua, tutkimusta ja työtä loistoporukassa Lappeenrannassa ja Imatralla 3100 opiskelijaa ja 300 asiantuntijaa muodostavat innovatiivisen ja avoimen korkeakouluyhteisön laadukas

Lisätiedot

Ajankohtaista Oamkin koulutustarjonnasta ja opiskelijarekrytoinnista. Opopatio 10.10.2014 Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio

Ajankohtaista Oamkin koulutustarjonnasta ja opiskelijarekrytoinnista. Opopatio 10.10.2014 Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio Ajankohtaista Oamkin koulutustarjonnasta ja opiskelijarekrytoinnista Opopatio 10.10.2014 Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) Suomen 5. suurin ammattikorkeakoulu noin

Lisätiedot

Sinustako Master-tason osaaja? Opiskele ylempi AMK-tutkinto!

Sinustako Master-tason osaaja? Opiskele ylempi AMK-tutkinto! Sinustako Master-tason osaaja? Opiskele ylempi AMK-tutkinto! 15 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta Insinööri (ylempi AMK) Kemiantekniikka Projektijohtaminen Tekniikka (sis. Marine Technology,

Lisätiedot

Koulutustarjonta ja hakeminen KEVÄÄN 2020 YHTEISHAKU

Koulutustarjonta ja hakeminen KEVÄÄN 2020 YHTEISHAKU Koulutustarjonta ja hakeminen KEVÄÄN 2020 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) 9 000 opiskelijaa 600 päätoimista työntekijää 25 amk-tutkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa 17 yamk-tutkintoon johtavaa

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU

Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan Medianomi (AMK) Musiikkipedagogi (AMK) Tanssinopettaja (AMK) Luonnonvara-alan

Lisätiedot

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu Yhteishaku 2017 Opiskelukaupungit Kokkola, Pietarsaari ja Ylivieska 16 koulutusta päivätoteutuksena 10 koulutusta monimuotototeutuksena Ammattikorkeakoulussa opiskelet teoriaa ja käytäntöä sopivassa suhteessa.

Lisätiedot

Koulutustarjonta, hakeminen ja valinta. OPOPATIO , opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio

Koulutustarjonta, hakeminen ja valinta. OPOPATIO , opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio Koulutustarjonta, hakeminen ja valinta OPOPATIO 12.10.2018, opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) 9 000 opiskelijaa 600 päätoimista työntekijää 37 tutkinto-ohjelmaa kevään

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen valintakoepäivät (syksy 2017)

Ammattikorkeakoulujen valintakoepäivät (syksy 2017) Ammattikorkeakoulujen valintakoepäivät (syksy 2017) Tälle sivulle kerätään kaikki ammattikorkeakoulujen yhtshaussa olevat valintakoepäivät. Erillishakujen ja yliopistojen valintakoepäivät löydät: ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Koulutustarjonta ja valintaperusteet

Koulutustarjonta ja valintaperusteet Koulutustarjonta ja valintaperusteet Saimaan ammattikorkeakoulu kevään 2016 yhteishaku Yhteishakuinfo 21.10.2015 Ammattikorkeakoulujen valintaperusteet Kolme valintatapaa Ammattikorkeakoulu määrittelee

Lisätiedot

AMK-tutkintoon johtava koulutus

AMK-tutkintoon johtava koulutus Liiketalous AMK-tutkintoon johtava koulutus Informaatioteknologia BEng, Information Technology insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka tradenomi (AMK), tietojenkäsittely Kulttuuriala medianomi (AMK)

Lisätiedot

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto medianomi (AMK) musiikkipedagogi (AMK) tanssinopettaja (AMK) Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Lisätiedot

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto medianomi (AMK) musiikkipedagogi (AMK) tanssinopettaja (AMK) Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Lisätiedot

Sujuvasti Riveriasta Kareliaan

Sujuvasti Riveriasta Kareliaan Sujuvasti Riveriasta Kareliaan Unelma-ammattiin jopa vuotta nopeammin! Kaksinkertainen hyöty lyhyempi kokonaisopiskeluaika Väyläopinnot ovat ammattikorkeakouluopintoja > hyväksiluku amk:n tutkintoopinnoissa

Lisätiedot

Avoimen AMKn koulutustarjonnan kokoaminen s yhteiset linjaukset. opetuksen johtoryhmän kokous

Avoimen AMKn koulutustarjonnan kokoaminen s yhteiset linjaukset. opetuksen johtoryhmän kokous Avoimen AMKn koulutustarjonnan kokoaminen s 2017 2018 yhteiset linjaukset opetuksen johtoryhmän kokous 9.3.2017 Tavoitteet vuodelle 2017 AVOIN AMK 24 200 op Hyvinvointi 15 000 op ( + 2000 op) Tekniikka

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU

Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan Medianomi (AMK) Musiikkipedagogi (AMK) Tanssinopettaja (AMK) Luonnonvara-alan

Lisätiedot

Insinöörien täydennys-, lisä- ja muuntokoulutuksen tarjontamallin kehittäminen laajalla yhteistyöllä

Insinöörien täydennys-, lisä- ja muuntokoulutuksen tarjontamallin kehittäminen laajalla yhteistyöllä Insinöörien täydennys-, lisä- ja muuntokoulutuksen tarjontamallin kehittäminen laajalla yhteistyöllä Toimitusjohtaja Kari Juntunen, Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr Koulutusluokitus on vuodelta 2000

Lisätiedot

Hakijoiden maakunnat, kevät 2015 %-osuus Oulun ammattikorkeakoulun kaikista hakijoista

Hakijoiden maakunnat, kevät 2015 %-osuus Oulun ammattikorkeakoulun kaikista hakijoista %-osuus Oulun ammattikorkeakoulun kaikista hakijoista Tilastotietojen lähteenä Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen. Koko Oamkia koskevien prosenttiosuuksien perustana on kokonaishakijamäärä 12 409.

Lisätiedot

Avoin AMK. Infotilaisuus

Avoin AMK. Infotilaisuus Avoin AMK Infotilaisuus 31.7.2019 Ohjelma 1. Mikä on avoin AMK ja miten sinne pääsee? (Maarit Korva) 2. Avoimen väylä tutkintokoulutukseen (Soile Pirkola) 3. Avoimen AMK:n opinnot Alkio-opistossa (Sonja

Lisätiedot

Koulutustarjonta, hakeminen ja valinta KEVÄT 2019

Koulutustarjonta, hakeminen ja valinta KEVÄT 2019 Koulutustarjonta, hakeminen ja valinta KEVÄT 2019 Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) 9 000 opiskelijaa 600 päätoimista työntekijää 37 tutkinto-ohjelmaa kevään 2018 yhteishaussa 10 580 hakijaa, joista 5 005

Lisätiedot

Sosiaalialan polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa Sisällys

Sosiaalialan polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa Sisällys Sosiaalialan polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa Sisällys TERVETULOA AVOIMEN AMK:N POLKUOPINTOIHIN!... 2 Mikä on avoin AMK?... 2 Polkuopiskelun idea... 2 Sosiaalialan polulla opiskelu... 3 Polkuopinnoissa

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen valintakoepäivät (syksy 2016)

Ammattikorkeakoulujen valintakoepäivät (syksy 2016) Ammattikorkeakoulujen valintakoepäivät (syksy 2016) Humanistinen ja kasvatusala Kaakkois-Suomen amk yhteisöpedagogi (AMK), päivätoteutus, Mikkeli 2.-3.11.2016 Kaakkois-Suomen amk yhteisöpedagogi (AMK),

Lisätiedot

JAMK tutuksi päivä HAKUINFO OPOILLE

JAMK tutuksi päivä HAKUINFO OPOILLE JAMK tutuksi päivä 10.11.2017 HAKUINFO OPOILLE KEVÄÄN 2018 KORKEAKOULUHAKU Kaksi hakuaikaa englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin 9.1.-24.1.2018 ja 14.-28.3.2018 klo 15 saakka International Business, aloituspaikkoja

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista annetun valtioneuvoston asetuksen liitteen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ammattikorkeakouluista annetun valtioneuvoston asetuksen

Lisätiedot

LAMK-opintohallinnon nimet ja tunnukset

LAMK-opintohallinnon nimet ja tunnukset LAMK-opintohallinnon nimet ja tunnukset 20-2018 AMK-tutkintoon johtava Päivätoteutus Monimuotototeutus Täydentävä osaaminen AMK-tutkintoon johtava YAMK-tutkintoon johtava Täydentävä osaaminen YAMK-tutkintoon

Lisätiedot

Sujuvasti Riveriasta Kareliaan

Sujuvasti Riveriasta Kareliaan Sujuvasti Riveriasta Kareliaan Unelma-ammattiin jopa vuotta nopeammin! Kaksinkertainen hyöty lyhyempi kokonaisopiskeluaika Väyläopinnot ovat ammattikorkeakouluopintoja > hyväksiluku amk:n tutkinto-opinnoissa

Lisätiedot

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5 VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5 Kulttuuriala Medianomi (AMK), 42 ja 24.5. (2 pv) päivät Valintakokeeseen kutsuttavien määrä yhteistyö Kaikki hakukelpoiset etukäteisnäytön hyväksytysti suorittaneet hakijat kutsutaan

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä lokakuuta 2013. 702/2013 Valtioneuvoston asetus

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä lokakuuta 2013. 702/2013 Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 3 päivänä lokakuuta 2013 702/2013 Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista annetun valtioneuvoston asetuksen liitteen muuttamisesta Annettu Helsingissä

Lisätiedot

Opiskelijan opas Avoin AMK

Opiskelijan opas Avoin AMK Opiskelijan opas Avoin AMK Tervetuloa! 1. Avoin ammattikorkeakouluopiskelu Tervetuloa opiskelemaan Centria ammattikorkeakoulun monipuoliseen opiskelijajoukkoon. Jos tavoitteenasi on parantaa ammattitaitoasi,

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu. Vahvaa osaamista

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu. Vahvaa osaamista Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Vahvaa osaamista Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu pähkinänkuoressa Toiminta alkanut 1992 Vakinaistettu 1996 Opiskelijoita yli 4000 Henkilökuntaa yli 400 Koulutusaloja

Lisätiedot

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5 VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5 Kulttuuriala Medianomi (AMK), 42 ja 24.5. (2 pv) päivät Valintakokeeseen kutsuttavien määrä yhteistyö Kaikki hakukelpoiset etukäteisnäytön hyväksytysti suorittaneet hakijat kutsutaan

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu Oulun ammattikorkeakoulu KOULUTUSTARJONTA JA HAKEMINEN 2017 Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) noin 8 800 opiskelijaa henkilöstöä 680 tutkinto-ohjelmia 34 vuosittain noin 1 800 aloituspaikkaa tutkintoon johtavassa

Lisätiedot

Mitkä hakukohteet ovat ammattikorkeakoulullanne yhteishaussa ja mitkä ovat niiden valintakoeryhmät? Yhteishaussa:

Mitkä hakukohteet ovat ammattikorkeakoulullanne yhteishaussa ja mitkä ovat niiden valintakoeryhmät? Yhteishaussa: Liiketalouden ala, syksyn 2015 haku AMK-tutkinnot Syksyn haussa mukana: Centria-ammattikorkeakoulu Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Lahden ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Polkuopintojen avulla tutkinto-opiskelijaksi. Avoimen ammattikorkeakoulun monet mahdollisuudet

Polkuopintojen avulla tutkinto-opiskelijaksi. Avoimen ammattikorkeakoulun monet mahdollisuudet Polkuopintojen avulla tutkinto-opiskelijaksi Avoimen ammattikorkeakoulun monet mahdollisuudet 2017-2018 centria.fi/koulutuskalenteri Yleistä opintopolkuopinnoista Avoin ammattikorkeakoulu (avoin AMK) tarjoaa

Lisätiedot

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5 VALINTAKOEPÄIVÄT sivu 1/5 Kulttuuriala Medianomi (AMK), 42 23.5. ja 24.5. (2 pv) päivät Valintakokeeseen kutsuttavien määrä yhteistyö Kaikki hakukelpoiset etukäteisnäytön hyväksytysti suorittaneet hakijat

Lisätiedot

Koulutustarjonta ja. opiskelijavalinta KEVÄÄN 2018 YHTEISHAKU

Koulutustarjonta ja. opiskelijavalinta KEVÄÄN 2018 YHTEISHAKU Koulutustarjonta ja opiskelijavalinta KEVÄÄN 2018 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu lähes 9 000 opiskelijaa tutkinto-ohjelmia 34 vuosittain noin 1 800 aloituspaikkaa kevään 2017 yhteishaussa 10 683 hakijaa,

Lisätiedot

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa 2015 www.tamk.fi TAMK numeroina Koulutusvastuu 7 koulutusalalla Kulttuuriala Liiketalous Tekniikka Luonnonvara-ala Sosiaali- ja terveysala Matkailu- ja ravitsemisala Ammatillinen opettajankoulutus lähes

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen valintakoepäivät (kevät 2016)

Ammattikorkeakoulujen valintakoepäivät (kevät 2016) jen valintakoepäivät (kevät 2016) Kulttuuriala Kulttuuriala VALINTAKOEPÄIVÄT 2016 KEVÄT Koulutus / toteutus Valintakoepäivä kevät Centria- Musiikkipedagogi (AMK), päivätoteutus 26.-27.5.2016 Haaga-Helia

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSVASTUUT TUTKINNOITTAIN

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSVASTUUT TUTKINNOITTAIN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSVASTUUT TUTKINNOITTAIN Tutkinto, tutkintonimike, koulutusvastuun täsmennys Humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto tulkki (AMK) Bachelor of Humanities yhteisöpedagogi

Lisätiedot

KEVÄÄN 2016 YHTEISHAKU. AMK-TUTKINNOT Päivä- ja monimuotototeutukset. Tuulikki Harsia ja Eva-Maija Kunnas TAMKin hakijapalvelut

KEVÄÄN 2016 YHTEISHAKU. AMK-TUTKINNOT Päivä- ja monimuotototeutukset. Tuulikki Harsia ja Eva-Maija Kunnas TAMKin hakijapalvelut KEVÄÄN 2016 YHTEISHAKU AMK-TUTKINNOT Päivä- ja monimuotototeutukset Tuulikki Harsia ja Eva-Maija Kunnas TAMKin hakijapalvelut HAKUAJAT TAMKIN KOULUTUKSIIN 8. 27.1.2016 Englanninkielinen koulutus Studyinfo.fi

Lisätiedot

Sosiaalialan polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa Sisällys

Sosiaalialan polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa Sisällys Sosiaalialan polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa Sisällys TERVETULOA AVOIMEN AMK:N POLKUOPINTOIHIN!... 2 Mikä on avoin AMK?... 2 Polkuopiskelun idea... 2 Sosiaalialan polulla opiskelu... 3 Polkuopinnoissa

Lisätiedot

Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen Tradenomi (Ylempi AMK) Master of Business Administration

Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen Tradenomi (Ylempi AMK) Master of Business Administration Tradenomi (Ylempi AMK) Master of Business Administration Koulutusohjelman tuottama tutkinto Tradenomi (Ylempi AMK) on ylempi korkeakoulututkinto, joka tuottaa saman pätevyyden julkisen sektorin virkaan

Lisätiedot

Insinööri (YAMK), tekniikka, YTEKNS18, monimuoto-opetus

Insinööri (YAMK), tekniikka, YTEKNS18, monimuoto-opetus Insinööri (YAMK), tekniikka, YTEKNS18, monimuoto-opetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Tekniikan koulutukseen! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

Oamkin koulutustarjonta ja opiskelijavalinta. Kevään 2018 yhteishaku

Oamkin koulutustarjonta ja opiskelijavalinta. Kevään 2018 yhteishaku Oamkin koulutustarjonta ja opiskelijavalinta Kevään 2018 yhteishaku Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) lähes 9 000 opiskelijaa tutkinto-ohjelmia 34 vuosittain noin 1 800 aloituspaikkaa kevään 2017 yhteishaussa

Lisätiedot

Tervetuloa 3. Avoin ammattikorkeakouluopiskelu 4. Koulutustarjonta 4. Opintojen toteutus 5. Opintojaksolle ilmoittautuminen ja peruutusehdot 5

Tervetuloa 3. Avoin ammattikorkeakouluopiskelu 4. Koulutustarjonta 4. Opintojen toteutus 5. Opintojaksolle ilmoittautuminen ja peruutusehdot 5 Opiskelijan opas 1 Sisältö Tervetuloa 3 Avoin ammattikorkeakouluopiskelu 4 Koulutustarjonta 4 Opintojen toteutus 5 Opintojaksolle ilmoittautuminen ja peruutusehdot 5 Opintojakson suorittaminen 5 Opintojen

Lisätiedot

Opiskelijan opas Avoin AMK

Opiskelijan opas Avoin AMK Opiskelijan opas Avoin AMK Tervetuloa opiskelemaan Centria ammattikorkeakoulun monipuoliseen opiskelijajoukkoon. Jos tavoitteenasi on parantaa ammattitaitoasi, uusi ammatti tai myöhempi tutkintoopiskelu

Lisätiedot

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus Turun Ammattikorkeakoulu Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus Ajankohta 05.09.2019-25.09.2020 Päivämäärät ovat alustavia Missä Joukahaisenkatu 3, Turku. Hinta 1500 (alv 0%),

Lisätiedot

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa 2015 www.tamk.fi TAMK numeroina Koulutusvastuu 7 koulutusalalla Kulttuuriala Liiketalous Tekniikka Luonnonvara-ala Sosiaali- ja terveysala Matkailu- ja ravitsemisala Ammatillinen opettajankoulutus lähes

Lisätiedot

Elinikäinen oppiminen AIKAISEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNUSTAMINEN

Elinikäinen oppiminen AIKAISEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNUSTAMINEN Elinikäinen oppiminen AIKAISEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNUSTAMINEN Mitä? Osaamisen tunnistamisella on tarkoitus tehdä opiskelusta mielekkäämpää. Niitä asioita, joita opiskelija jo osaa, ei tarvitse enää

Lisätiedot

OPISKELIJAVALINTA 2016. Arja Hiltunen 9.11.2015

OPISKELIJAVALINTA 2016. Arja Hiltunen 9.11.2015 OPISKELIJAVALINTA 2016 Arja Hiltunen 9.11.2015 Opiskelijavalinta uudistuksen II vaihe koskee syksyllä 2016 alkavaa koulutusta osa korkeakoulupaikoista varataan ensikertalaisille yhdenpaikan säännös koskee

Lisätiedot

Paikkoja valituille Koulutukset 2016 Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Paikkoja valituille Koulutukset 2016 Jyväskylän ammattikorkeakoulu Paikkoja valituille Koulutukset 2016 Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK haluaa olla Suomen paras ammattikorkeakoulu, jolla on vahvaa näyttöä koulutuksen laadusta, kansainvälisyydestä ja yrittäjyyden edistämisestä.

Lisätiedot

Opoinfo 2.11.2012. Sirkku Mäntyniemi

Opoinfo 2.11.2012. Sirkku Mäntyniemi Opoinfo 2.11.2012 Sirkku Mäntyniemi Koulutustarjonta, nuorten yhteishaku 2013 Valintaperusteet Mitä odotettavissa v 2014 Kalvosarjan tekijän nimi 2 Kulttuuriala Koulutusohjelma Elokuva ja televisio Esittävä

Lisätiedot

HAKIJAN OPAS. www.kyamk.fi/hakijalle. Kevät 2014

HAKIJAN OPAS. www.kyamk.fi/hakijalle. Kevät 2014 HAKIJAN OPAS Kevät 2014 Nuorten vieraskielisten koulutusten yhteishaku 7.1. 11.2.2014 Nuorten koulutusten yhteishaku 3.3. 1.4.2014 Aikuiskoulutusten yhteishaku 3.3. 1.4.2014 YAMK-tutkinnot 3.3. 1.4.2014

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSVASTUUT. Humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto. Koulutusvastuu Nykytila Muutosesitys. tulkki (AMK) Diak Humak

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSVASTUUT. Humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto. Koulutusvastuu Nykytila Muutosesitys. tulkki (AMK) Diak Humak AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSVASTUUT Koulutusvastuu Nykytila Muutosesitys Humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto tulkki (AMK) yhteisöpedagogi (AMK) Diak Humak Centria Humak esittää luopumista 1

Lisätiedot

Polkuopiskelijan opas

Polkuopiskelijan opas Polkuopiskelijan opas Centria-ammattikorkeakoulu 2016-2017 1. Opiskelijan prosessi Opiskelija ottaa yhteyttä oppilaitokseen Opinto-ohjaaja: Laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman Opintosihteeri: Ottaa

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy on hakenut valtioneuvostolta toimilupaa 1.1.2014 alkaen.

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy on hakenut valtioneuvostolta toimilupaa 1.1.2014 alkaen. VALTIONEUVOSTO PÄÄTÖS ammattikorkeakoulun toimiluvasta 12.12.2013 Dnro OKM/5/533/2013 Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy PL 4000 00079 Metropolia Hakemus Päätös Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy on hakenut

Lisätiedot

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus Turun Ammattikorkeakoulu Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus Ajankohta 05.09.2019-25.09.2020 Päivämäärät ovat alustavia Missä Joukahaisenkatu 3, Turku. Hinta 1500 (alv 0%),

Lisätiedot

Paikkoja valituille Koulutukset 2015 Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Paikkoja valituille Koulutukset 2015 Jyväskylän ammattikorkeakoulu Paikkoja valituille Koulutukset 2015 Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK haluaa olla Suomen paras ammattikorkeakoulu, jolla on vahvaa näyttöä koulutuksen laadusta, kansainvälisyydestä ja yrittäjyyden edistämisestä.

Lisätiedot

Oamkin koulutustarjonta ja opiskelijavalinta. Opopatio Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio

Oamkin koulutustarjonta ja opiskelijavalinta. Opopatio Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio Oamkin koulutustarjonta ja opiskelijavalinta Opopatio 13.10.2017 Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) lähes 9 000 opiskelijaa tutkinto-ohjelmia 34 vuosittain noin 1 800

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun toimiala määrätään ammattikorkeakoulun koulutustehtävässä käyttämällä seuraavia koulutusaloja:

Ammattikorkeakoulun toimiala määrätään ammattikorkeakoulun koulutustehtävässä käyttämällä seuraavia koulutusaloja: 1 of 11 2011-04-27 10:37 Finlex» Lainsäädäntö» Ajantasainen lainsäädäntö» 2003» 15.5.2003/352 15.5.2003/352 Seurattu SDK 323/2011 saakka. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Valtioneuvoston

Lisätiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK. Pääväri - sininen. HAMK pähkinänkuoressa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK. Pääväri - sininen. HAMK pähkinänkuoressa Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK Pääväri - sininen HAMK pähkinänkuoressa 8.8.2016 Organisaatio Korkeakoulujohtaminen Yhtiökokous Hallitus Rehtori, Toimitusjohtaja Omistajat Hallinto Vararehtori Toimitusjohtajan

Lisätiedot

Opo-info 27.11.2015. Sirkku Mäntyniemi

Opo-info 27.11.2015. Sirkku Mäntyniemi Opo-info 27.11.2015 Sirkku Mäntyniemi Yhteishaku, kevät 2016 1. hakuaika 8.1.-27.1. 2016 klo 15 Vieraskieliset koulutukset (Bachelor) 2. hakuaika 16.3.-6.4.2016 klo 15 AMK- ja ylempään AMK-tutkintoon johtavat

Lisätiedot

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus Turun Ammattikorkeakoulu Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus Ajankohta 05.09.2019-25.09.2020 Päivämäärät ovat alustavia Missä Joukahaisenkatu 3, Turku. Hinta 1500 (alv 0%),

Lisätiedot

13.4.2015. Liiketalous päivän valintakoeyhteistyössä olevat hakukohteet: Tradenomi (AMK), liiketalous, päivätoteutus (koepäivä 5.6.

13.4.2015. Liiketalous päivän valintakoeyhteistyössä olevat hakukohteet: Tradenomi (AMK), liiketalous, päivätoteutus (koepäivä 5.6. 13.4.2015 Liiketalous päivän valintakoeyhteistyössä olevat hakukohteet: Tradenomi (AMK), liiketalous, päivätoteutus (koepäivä 5.6.2015) Centria-ammattikorkeakoulu Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Kajaanin

Lisätiedot

Ohjauksen ajankohtaisinfo Ajankohtaista korkea-asteen koulutuksen haku- ja valintamenettelyistä Karelia-amk/Hakijapalvelut

Ohjauksen ajankohtaisinfo Ajankohtaista korkea-asteen koulutuksen haku- ja valintamenettelyistä Karelia-amk/Hakijapalvelut 1 Ohjauksen ajankohtaisinfo 22.1.2016 Ajankohtaista korkea-asteen koulutuksen haku- ja valintamenettelyistä Karelia-amk/Hakijapalvelut 2 Korkeakoulujen yhteishaku Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen

Lisätiedot

LUT-konserni pähkinänkuoressa

LUT-konserni pähkinänkuoressa LUT-konserni pähkinänkuoressa -näkökulma Turo Kilpeläinen Rehtori/toimitusjohtaja L LUT-konserni lyhyt historia 2011: Saimaan muutti Skinnarilan kampukselle Yhteinen tiedekirjasto 2011 Tilojen, labrojen

Lisätiedot

Tampere3-hanke Kevään 2015 yhteishaun tilastotietoa Opiskelijavalinta 2016. Tampereen ammattikorkeakoulu Marja Sutela Aura Loikkanen

Tampere3-hanke Kevään 2015 yhteishaun tilastotietoa Opiskelijavalinta 2016. Tampereen ammattikorkeakoulu Marja Sutela Aura Loikkanen Tampere3-hanke Kevään 2015 yhteishaun tilastotietoa Opiskelijavalinta 2016 Tampereen ammattikorkeakoulu Marja Sutela Aura Loikkanen Lähde: Vipunen.fi Kaikki TAMKin hakijat 9021 20873 2200 Ensisijaiset

Lisätiedot

Tradenomit työmarkkinoilla

Tradenomit työmarkkinoilla Tradenomit työmarkkinoilla Uudistu ja uudista 2011 Johanna Tuovinen asiamies, koulutus-, työvoima- ja elinkeinopolitiikka Tradenomiliitto TRAL ry Minkälaista osaamista tarvitaan? Yleinen osaaminen korostuu

Lisätiedot

Haaga-Helia. Suuri, elinkeinoelämään vahvasti kytkeytyvä, kansainvälinen, yksityinen ammattikorkeakoulu. Opiskelijoita

Haaga-Helia. Suuri, elinkeinoelämään vahvasti kytkeytyvä, kansainvälinen, yksityinen ammattikorkeakoulu. Opiskelijoita Haaga-Helia Suuri, elinkeinoelämään vahvasti kytkeytyvä, kansainvälinen, yksityinen ammattikorkeakoulu Opiskelijoita 10 500 Henkilökuntaa 700 2 AMK-OPINNOT Käytännönläheinen korkeakouluvaihtoehto, joka

Lisätiedot

Kevään 2018 yhteishaun hakukohteet ja valintaperusteet

Kevään 2018 yhteishaun hakukohteet ja valintaperusteet Kevään 2018 yhteishaun hakukohteet ja valintaperusteet Noudatamme Arenen valintaperustesuositusta, josta löytyy tarkempia tietoja mm. hakukelpoisuuteen, esteettömyyteen, työkokemukseen ja todistusvalintaan

Lisätiedot

Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma

Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma Tutkinto: Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration Yrittäjyyden ja

Lisätiedot

Avoin AMK. Tervetuloa. avoimen AMK:n polkuopintoihin!

Avoin AMK. Tervetuloa. avoimen AMK:n polkuopintoihin! Tervetuloa avoimen AMK:n polkuopintoihin! 1 3 7 8 11 POLKUOPISKELUN idea HENKILÖKOHTAINEN opiskelusuunnitelma ARVOSANAT POLKUOPISKELU tiiviisti MIKÄ ON AVOIN AMK? 3 Polkuopiskelun idea 3 Polulla opiskelu

Lisätiedot

Tutkinto: Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration

Tutkinto: Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration 1 of 5 8.6.2010 12:39 Tutkinto: Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma

Lisätiedot

AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014

AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014 AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014 lisätietoja antavat - laatu- ja suunnittelujohtaja Marjo-Riitta Järvinen, Lahden ammattikorkeakoulu - kehittämispäällikkö Sari Mikkola,

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu Oulun ammattikorkeakoulu KOULUTUSTARJONTA JA HAKEMINEN 2017 Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) Suomen 5. suurin ammattikorkeakoulu noin 8 800 opiskelijaa henkilöstöä 680 tutkinto-ohjelmia 34 vuosittain noin

Lisätiedot

Koulutustarjonta ja valintaperusteet. Opopatio , opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio

Koulutustarjonta ja valintaperusteet. Opopatio , opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio Koulutustarjonta ja valintaperusteet Opopatio 11.10.2019, opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio Puheenvuoron aikana seuraajilla on mahdollisuus osallistua mielipidekyselyihin/äänestyksiin Osallistuminen

Lisätiedot

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU 2015-2016

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU 2015-2016 Kansalaistoiminta ja nuorisotyö - Kulttuurituotanto - Viittomakieli ja tulkkaus AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU 2015-2016 Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella amkopintojaksoja olipa ikäsi tai koulutustaustasi

Lisätiedot

Polkuopiskelijan opas

Polkuopiskelijan opas Polkuopiskelijan opas 2 1. Opiskelijan prosessi Opiskelija voi hakeutua polkuopintoihin joko koulutuskalenterin kautta, jossa haku polkuopintoihin on auki kesän aikana tai lukuvuoden aikana opinto-ohjaajan

Lisätiedot

YLEISTIEDOT OPINNOT KOULUTUS TOTEUTUSAIKA 2013-2016 LAAJUUS KUVAUS OPISKELUKIELI KOODI TUTKINTO

YLEISTIEDOT OPINNOT KOULUTUS TOTEUTUSAIKA 2013-2016 LAAJUUS KUVAUS OPISKELUKIELI KOODI TUTKINTO Opetussuunnitelma 1 (6) YLEISTIEDOT KOULUTUS TOTEUTUSAIKA 2013-2016 LAAJUUS KUVAUS OPISKELUKIELI KOODI TUTKINTO Palveluliiketoiminnan koulutusohjelma Opintojen laajuus on 90 opintopistettä, ja ohjeaika

Lisätiedot

LUT Highway. Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot mennessä. Elokuu 2018 LUT Highway 2

LUT Highway. Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot mennessä. Elokuu 2018 LUT Highway 2 Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot 31.5.2019 mennessä 2 väyläohjelma Ohjelmassa aloittaa opiskelijoita Kauppatiede 39 Tuotantotalous 26 Tietotekniikka 14 Energiatekniikka 3 Ympäristötekniikka

Lisätiedot

10/10/2016. Monta tapaa parantaa maailmaa

10/10/2016. Monta tapaa parantaa maailmaa 10/10/2016 Monta tapaa parantaa maailmaa Diak on valtakunnallinen ammattikorkeakoulu Diakin toimipisteet ja opiskelijamäärät: Helsinki (1570) Oulu (315) Pieksämäki (402) Oulu Pori (307) Turku (170) Pieksämäki

Lisätiedot

Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia)

Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia) Pirjo Jonsson-Fuchs (UEF), Mari Kähkönen (UEF), Riikka Kaasinen (Karelia) Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan samassa korkeakouluje nyhteishaussa, yhdellä sähköisellä

Lisätiedot

Avoin AMK orientaatioinfo Maarit Korva

Avoin AMK orientaatioinfo Maarit Korva Avoin AMK orientaatioinfo 27.8.2019 Maarit Korva Avoimen AMK:n opinnot Opetussuunnitelman mukaisia opintoja: samat tavoitteet, sisällöt ja vaatimukset kuin tutkinto-opiskelijoillakin Opinnot voi hyväksilukea

Lisätiedot

Polkuopiskelijan. infopaketti LUKUVUOSI POLKUOPISKELIJAN INFOPAKETTI

Polkuopiskelijan. infopaketti LUKUVUOSI POLKUOPISKELIJAN INFOPAKETTI Polkuopiskelijan infopaketti LUKUVUOSI 2019-2020 POLKUOPISKELIJAN INFOPAKETTI 1 TERVETULOA AVOIMEN AMK:N POLKUOPINTOIHIN! 3 Polkuopiskelun idea 3 Polulla opiskelu 3 Polkuopinnoissa huomioitavaa 4 OPINTOJEN

Lisätiedot

YHTEISHAKU 2015. Aikataulut Valintaperusteet. Centria-ammattikorkeakoulu www.centria.fi

YHTEISHAKU 2015. Aikataulut Valintaperusteet. Centria-ammattikorkeakoulu www.centria.fi YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet YHTEISHAKU Hakupalvelu (suomi) (ruotsi) (englanti) Yhteishaun aikataulut 1. hakuaika 7.1.- 27.1.2015 klo 15.00 (vieraskieliset koulutukset) 2. hakuaika 17.3.

Lisätiedot

Yhteishaun aikataulu

Yhteishaun aikataulu Yhteishaun aikataulu Opiskelupaikka otettava viimeistään vastaan Kevään hakuaika vieraskieliseen koulutukseen ja taideyliopistoon 7.1.-27.1. 2015 Syksyn haun tulokset Syksyn yhteishaku Kevään yhteishaku

Lisätiedot