Pirkanmaan Yrittäjät PL 7, Tampere puhelin (03) faksi (03)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pirkanmaan Yrittäjät PL 7, 33201 Tampere puhelin (03) 251 6500 faksi (03) 251 6516 etunimi.sukunimi@pirkanmaanyrittajat.fi"

Transkriptio

1 Pirkanmaan Yrittäjät PL 7, Tampere puhelin (03) faksi (03) Puheenjohtajien ja sihteerien neuvottelupäivä Ikaalisten Kylpylässä Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtajien ja sihteerien neuvottelupäivä pidetään Ikaalisten Kylpylässä lauantaina 12. syyskuuta teemalla Tervettä yrittämistä. Olemme varanneet hotellista huoneita käyttöönne perjantaista sunnuntaihin. Veloitamme majoituksesta 50 /vrk/2hh, 80 /vrk 1 hh. Neuvottelupäivien ohjelman saat tämän viikon aikana sähköpostiisi. Ohjelma päivitetään myös Extranetin sivuille. Jos yhdistyksenne puheenjohtaja tai sihteeri ei pääse paikalle, sovittehan yhdessä, kuka hallituksestanne osallistuu neuvottelupäiville. Tärkeää on, että joka yhdistyksestä olisi edustus, koska neuvottelupäivillä sovitaan syksyn edunvalvonnasta ja järjestötapahtumista. Vuoden Yrittäjä kierros Toivomme paikallisyhdistysten ilmoittavan ennen neuvottelupäiviä, perjantaihin mennessä, ehdotuksen oman Vuoden Yrittäjä-tilaisuutensa ajankohdasta. Ehdotukset voi tehdä Pia Peltoselle sähköisesti tai puhelimitse (03) , Ikaalisten Yrittäjien 75-vuotisjuhla Ikaalisten Yrittäjät ry viettää 75-vuotisjuhliaan klo alkaen. Niille Ikaalisten Yrittäjien vuosijuhlaan osallistuville, jotka eivät yövy, on varattu mahdollisuus vaatteiden vaihtoon Maininkisalin pukuhuoneissa. 2. HyPi -hyvinvointia Pirkanmaalla Varalassa HyPi hyvinvointia Pirkanmaalla hanke etenee. Varalan Urheiluopisto täyttää elo-syyskuun vaihteessa 100 vuotta. Pirkanmaalaisia pitkään liikuttanut opisto juhlii koko viikonlopun urheillen. Sunnuntaina, juostaan Varalan 100-vuotisjuhlamaraton metrin matkan voi tietenkin taivaltaa yksin, mutta joukossa matka saattaa taittua hieman helpommin. Varalan Urheiluopisto tarjoaakin juoksuharrastajille mahdollisuuden taittaa kuningasmatka joukkueina. Nais- ja miesjoukkueissa juoksemisen lisäksi taakkaa voi jakaa sekajoukkueissa siten, että matka jaetaan neljään osaan. Pirkanmaan Yrittäjät kerää nyt yrittäjiä syksyn maratonille. Kerää tutuista yrittäjistä joukkue ja ilmoittaudu mukaan matkalle. Lisätietoja antaa Veli-Pekka Väisänen Pispala-Pyynikin Yrittäjistä (sähköposti puhelin ). Mukana maratonilla on myös HyPi hyvinvoiva Pirkanmaa, yrittäjän työkyvyn ylläpitoon keskittyvä projekti. Lisätietoja löydät osoitteista tai Yhdistystiedotteen toimitus: Toimitusjohtaja Jari Jokilampi, p. (03) Järjestöpäällikkö Eero Vanne, p. (03) Järjestösihteeri Sari Järvelin, p. (03)

2 Ikaalisten kylpylän Wellness & Sport hölkkä HyPi- yrittäjien hyvinvointipalvelu on mukana myös Ikaalisten Kylpylän Wellness & Sport hölkässä 22.elokuuta. Lisätietoja hölkästä antaa Alpo Rajasalo, puh (iltaisin). Suomalaisen Yrittäjän päivä 5.9. HyPi rantautuu Suomalaisen Yrittäjän päivänä Laukontorille. Hyvinvointitapahtumassa riittää ohjelmaa klo Tarkemmin tiedotamme tapahtumasta elokuun alussa. 3. Pirkanmaan Yrityspäivä Yrityspäivän seminaari pidetään lauantaina, Tampereen Komediateatterissa. Seminaaria tahdittaa näytelmä nimeltä Yrittäjän taival. Iltajuhla järjestetään Scandic hotelli Rosendahlissa. 4. Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät Pirkanmaan Yrittäjät järjestää yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa kuljetuksen Valtakunnallisille Yrittäjäpäiville Helsinkiin. Tiedotamme osallistujille kuljetuksista syksyn aikana. 5. Yhdistysten toiminta-avustus Jäsenyhdistykset voivat hakea toiminta-avustusta järjestötyön kehittämiseen sekä koulutukseen. Hakemukset voi lähettää Pia Peltoselle. Työvaliokunta päättää yhdistyksille myönnettävistä avustuksista. 6. Seniorijäsenyys Yrittäjissä Seniorijäsenyyden tavoitteena on antaa mahdollisuus aktiiviyrittäjätoiminnasta luopuneelle jäsenyrittäjälle säilyttää kontakti yrittäjäjärjestöön. Seniorijäsenyys antaa mahdollisuuden kokeneelle yrittäjälle pysyä mukana järjestön toiminnassa. Seniorijäsenet voivat myös siirtää kokemuksen mukanaan tuomaa tietoa nuorelle yrittäjäpolvelle. Paikallisyhdistyksissä seniorien avulla on mahdollisuus kehittää tutor-toimintaa, ja näin auttaa uusia yrittäjiä uransa alkuun. Seniorijäsenen kriteerit Seniorijäsenyyden myöntää aina paikallisyhdistyksen hallitus. Paikallisyhdistys voi hyväksyä yrittäjänä toimineen henkilön paikallisyhdistyksen seniorijäseneksi seuraavin perustein: - seniorijäsenenä voi olla vain sellainen yrittäjä, joka on luopunut omasta yritystoiminnastaan eikä enää täytä varsinaisen jäsenen kriteereitä - henkilön tai hänen aviopuolisonsa yrityksen on täytynyt olla aikaisemmin paikallisyhdistyksen jäsen - seniorijäsenen tulee olla vähintään 55-vuotias. Seniorijäsenyyden oikeudet ja velvollisuudet Hyväksyessään seniorijäsenen paikallisyhdistys määrittelee ne palvelut, jotka se antaa seniorijäsenelle. On syytä muistaa, että seniorijäsenellä ei ole samoja jäsenoikeuksia kuin varsinaisella jäsenellä. Seniorijäsenellä ei ole äänioikeutta paikallisyhdistyksen kokouksissa, mutta hänet voidaan kutsua kaikkiin yhdistyksen kokouksiin ja tilaisuuksiin.

3 Keskusjärjestön palvelut ovat seniorijäsenen käytettävissä edellyttäen, että paikallisyhdistys on noudattanut keskusjärjestön antamia suosituksia jäsenmaksun määräytymisessä ja toimittanut yhteiseen seniorijäsenrekisteriin jäsenen yhteystiedot. Seniorijäsenmaksun päätösprosessi Paikallisyhdistyksen tulee päättää yhdistyksen kokouksessa kannattajajäsenmaksun määrittelyn yhteydessä aina kyseisen vuoden seniorijäsenmaksun suuruus. Maksun suuruus on vapaasti paikallisyhdistyksen määriteltävissä. Käytännön syistä on kuitenkin sovittu niin, että mikäli paikallisyhdistys haluaa antaa seniorijäsenelle myös keskusjärjestön tietyt palvelut, tulee tällöin noudattaa keskusjärjestön hallituksen antamaa jäsenmaksusuositusta. Suomen Yrittäjien hallitus määrittää aina syksyn alussa seuraavan vuoden seniorijäsenmaksusuosituksen, josta tiedotetaan paikallisyhdistyksille. Yhteisen seniorijäsenrekisterin ylläpidosta huolehtii keskusjärjestö samoin periaattein kuin varsinaisten jäsentenkin osalta. Keskusjärjestö suorittaa paikallisyhdistyksen puolesta seniorijäsenmaksun perimisen. Vuodeksi 2009 tämä maksu on 50 euroa, josta keskusjärjestö saa 15 euroa, aluejärjestö 15 euroa ja loput palautetaan paikallisyhdistyksille. Seniorijäsenen palvelut keskus- ja aluejärjestöltä Keskusjärjestön hallitus on määritellyt tietyt palvelut, jotka seniorijäsen on oikeutettu saamaan maksaessaan yhteisesti sovitun jäsenmaksun. Seniorijäsen saa keskusjärjestöstä seuraavat palvelut: - Suomen Yrittäjäsanomat -lehti - Yrittäjäinfo- tiedotteen - neuvontapalvelut Näiden keskusjärjestöpalvelujen saamisen edellytyksenä on, että paikallisyhdistys on määritellyt jäsenmaksunsa keskusjärjestön hallituksen suosituksen mukaiseksi. Aluejärjestö toimittaa omat tiedotteensa seniorijäsenille. Seniorijäsenen tiedot jäsenrekisterissä Hyväksyttyään uuden seniorijäsenen tulee paikallisyhdistyksen toimittaa hänen perustietonsa yhteiseen jäsenrekisteriin, jotta alue- ja keskusjärjestötason palvelut seniorijäsenelle voidaan turvata. Nämä yhteystiedot toimitetaan aluejärjestön toimistoon, jossa tiedot syötetään yhteiseen rekisteriin. Seniorijäseneltä tarvitaan rekisteriin seuraavat tiedot: - seniorijäsenen nimi - osoitetiedot - puhelinnumerotiedot - sähköpostiosoite. Keskusjärjestö suorittaa tähän yhteiseen rekisteriin ilmoitettujen seniorijäsenten jäsenmaksun perinnän keskitetysti. 7. Elisa vai Sonera vai. Sonera on lähestynyt useita jäsenyrittäjiä sähköpostitse tarjoten yrittäjille edullisia liittymiä. Jäsenyrittäjät saattavat lähestyä teitä kyselyillä, joten olemme tähän keränneet tietoa liittymien hinnoista.

4 Sonera tarjoaa yrittäjille liittymää, jonka hinta on 0,0575 /min (alv 0 %), Elisa tarjoaa liittymää jonka hinta on alkaen 0,045 /min (alv 0 %). Elisa Yrittäjäliittymän normaalihinta on 5 snt/min Elisan verkossa toimiviin liittymiin, ja 6 snt/min muihin suuntiin Näistä lähtöhinnoista on mahdollista saada vielä yrittäjäjärjestön etuna 5 % tai 10 % alennusta. Pakettiliittymien osalta Sonera tarjoaa yhdeksän kuukauden ajaksi kaupanpäälle 50 minuuttia puheaikaa joka kuukausi, eli maksimissaan yrittäjä voi saada 450 minuuttia ilmaista puheaikaa. Elisa tarjoaa 10 % alennusta normaaleihin pakettihintoihin (päätelaitteellisiin sekä päätelaitteettomiin paketteihin), joten esimerkiksi 700 minuutin puhepaketissa Elisan etu on 931 ilmaista minuuttia vuodessa. Sonera ilmoittaa mainoksessaan, että "esimerkiksi Puhe 600 -paketilla soitat jäsenhintaakin edullisemmin, vain 0,0352 /min ". Elisan Pakettiliittymissä 700 minuutin paketissa jäsenhinta on 0,0273 /min ja halvimmillaan 2000 minuutin paketissa Elisan jäsenhinta on 0,021 /min. 8. Parasta Palvelua Pirkanmaalta Parasta palvelua Pirkanmaalta -hanke näkyy ja kuuluu kesän aikana sekä mainoskampanjana että tapahtumissa eri puolilla maakuntaa. Viikolla 24 alkava kuluttajakampanja muistuttaa lähipalveluiden runsaudesta ja niiden käyttämisen tärkeydestä. Mainontaa nähdään lehdissä, katukuvassa, busseissa ja internetissä sekä kuullaan radiossa. Kampanjaan liittyvällä nettisivustolla kuluttajat voivat kertoa, kuka heidän mielestään tarjoaa Pirkanmaan parasta palvelua. Palveluteemalla ollaan mukana myös Aamulehden Kasvokkain -kiertueella. Kiertue vierailee vielä viidellä paikkakunnalla kesän aikana. Paikallisilla yrittäjillä on mahdollisuus tulla yrittäjäjärjestön teltalle esittelemään omia palveluitaan ja tapaamaan kuntalaisia. Tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi, sillä torille löytävät tiensä niin vakituiset kuntalaiset kuin kesäasukkaatkin. Mikäli olet kiinnostunut oman yrityksesi palveluiden esittelemisestä Aamulehden Kasvokkain kiertueella, otathan yhteyttä oman paikallisyhdistyksesi puheenjohtajaan tai projektipäällikkö Sirpa Seppään, p , sähköposti: 9. Yrityshaku Suomen Yrittäjien jäsenyrityshakemisto, josta löytyy yli yrityksen yhteystiedot, on uusittu. Nyt kannattaa muistuttaa jäsenyrittäjiänne siitä, että he päivittävät tietonsa ajan tasalle tiedotteissanne ja sivuillanne. Omien tietojen tarkistus: FI/yrityshaku/tietojen_tarkistus käy helposti, kirjautumiseen vaaditaan jäsennumero ja y-tunnus. Tiedot päivittyvät jäsenrekisteriin. 10. Yrittäjän tukiryhmä auttaa Pirkanmaan Yrittäjät on käynnistänyt tukipalvelun taantuman takia vaikeuksiin joutuneita yrittäjiä varten. Lisätietoja saat Pirkanmaan Yrittäjien toimistosta puh (03) tai tukiryhmän vetäjältä Simo Setälältä tai projektisihteeri Taru Kiurulta

5 Jäsentiedote Toimiston vuosilomat Pirkanmaan Yrittäjien toimiston väki viettää kesälomiaan seuraavasti: Toimitusjohtaja Jari Jokilampi järjestöpäällikkö Eero Vanne projektipäällikkö Tapani Kaskela , , projektipäällikkö Mauri Autonen projektisihteeri Taru Kiuru toimistopäällikkö Pia Peltonen , koulutussihteeri Laura Nissinen , järjestösihteeri Sari Järvelin , toimistosihteeri Tanja Mäkynen suunnittelija Kimmo Pesola Pirkanmaan Yrittäjien toimisto palvelee yrittäjiä koko kesän. Pirkanmaan Yrittäjä lehti ei kuitenkaan ilmesty heinäkuussa. 12. Tapahtumakalenteri syksy 5.6. Kasvokkain -kiertue (PPP), Valkeakoski Sukupolven- ja omistajanvaihdosseminaari, Tallinna Kasvokkain -kiertue (PPP), Kangasala Kasvokkain -kiertue (PPP), Ruovesi Kasvokkain -kiertue (PPP), Hämeenkyrö Pälkäne Tuottaa ja Palvelee näyttely Kasvokkain -kiertue (PPP), Punkalaidun Häijään Markkinat 8.8. Kasvokkain -kiertue (PPP), Tampere Kansanedustajatapaaminen Yrittäjien Golf 2.9. Ulkomaankaupan päivä 5.9. Suomalaisen Yrittäjän päivä 5.9. HyPi- Hyvinvointia Pirkanmaalta, Tampere 5.9. Yrittäjävaltuutettujen koulutus, Tampere Alihankintamessut Elinkeinoseminaari, Ikaalisten Kylpylä Puheenjohtajien ja sihteerien neuvottelupäivä, Ikaalisten Kylpylä Ikaalisten Yrittäjät 75-vuotisjuhla, Ikaalisten Kylpylä Pirkanmaan Yrityspäivä Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät ja liittokokous, Helsinki Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen kokous Valkeakosken Yrittäjät 70 v Pirkanmaan Pisnesvoorumi Tampereen Vuoden Yrittäjä Pirkanmaan Yrittäjien Pikkujoulut Omistajanvaihdosteema-ilta, Tampere Pirkanmaan Yrittäjien syyskokous Vammalan Itsenäisyyspäiväjuhla Itsenäisyyspäivän vastaanotto 13. Koulutuskalenteri syksy Yrittäjien koulutuskalenteri julkaistaan elokuun Pirkanmaan Yrittäjä-lehdessä. Kalenterin voit hakea alkaen myös Pirkanmaan Yrittäjien nettisivuilta. 14. Yhdistystiedote Extranetissa Tämä tiedote löytyy Pirkanmaan Yrittäjien Extranetista. Yhdistyksen Extranet-tunnukset on annettu puheenjohtajille. Hyvää Juhannusta ja rentouttavaa kesää!

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi Liitton puheenjohtajisto valittiin 25.1. Helsingissä. Kuvassa vasemmalta Terhi Hakola, Mikko Savola, Rauno Hauta-aho ja Osmo Suominen. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Lisätiedot

INFO. Pirkanmaan Yrittäjä. nro 6/2014 TÄSSÄ NUMEROSSA: TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS HANKINTA-ASIAMIESPALVELU KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT

INFO. Pirkanmaan Yrittäjä. nro 6/2014 TÄSSÄ NUMEROSSA: TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS HANKINTA-ASIAMIESPALVELU KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT nro 6/2014 Pirkanmaan Yrittäjä INFO TÄSSÄ NUMEROSSA: TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS HANKINTA-ASIAMIESPALVELU KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT YRITTÄJÄN KUNTOUTUKSET NEUVONTARENGAS JÄSENEDUT VEROVELKAREKISTERI KÄYTTÖÖN

Lisätiedot

VUODENVAIHTEESSA. MITÄ KUULUU YLIKIIMINGIN YRITTÄJILLE?

VUODENVAIHTEESSA. MITÄ KUULUU YLIKIIMINGIN YRITTÄJILLE? ELOKUU MIKÄ ON PAIKALLISEN YRITTÄJÄJÄRJESTÖN MERKITYS? JÄSENET, YHTEISTYÖKUMPPANIT JA TOIMIJAT KERTOVAT tähän YLIKIIMINKI jotain inserttiä JA OULU liittyen YHDISTYVÄT kansikuvaan ja / tai päätekstiin VUODENVAIHTEESSA.

Lisätiedot

INFO. Vuoden 2015 tärkeät luvut ja määräpäivät. Velkajärjestely mahdolliseksi myös pienyrittäjille. Pirkanmaan Yrittäjä

INFO. Vuoden 2015 tärkeät luvut ja määräpäivät. Velkajärjestely mahdolliseksi myös pienyrittäjille. Pirkanmaan Yrittäjä Pidetään Pirkanmaa avoinna -kampanja Palvelut Pirkanmaan Yrittäjien jäsenille Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Pirkanmaan Yrittäjä INFO Vuoden 2015 tärkeät luvut ja määräpäivät Velkajärjestely mahdolliseksi

Lisätiedot

INFO. Pirkanmaan Yrittäjä. nro 5/2014 TÄSSÄ NUMEROSSA: TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS NUORTEN YRITTÄJIEN VOIMALA HANKINTA-ASIAMIESPALVELU NEUVONTARENGAS

INFO. Pirkanmaan Yrittäjä. nro 5/2014 TÄSSÄ NUMEROSSA: TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS NUORTEN YRITTÄJIEN VOIMALA HANKINTA-ASIAMIESPALVELU NEUVONTARENGAS nro 5/2014 Pirkanmaan Yrittäjä INFO TÄSSÄ NUMEROSSA: TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS NUORTEN YRITTÄJIEN VOIMALA HANKINTA-ASIAMIESPALVELU NEUVONTARENGAS KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT JÄSENEDUT JA -PALVELUT OPEN-KLINIKAT

Lisätiedot

Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys Jäsenkirje II / 2008 1(10) Puheenjohtajan tervehdys Hyvät ekonomiystävät, Vaikka talven mittaan on ollut paljon harmaita päiviä, niin päivien pidentyminen ja joukkoon mahtuneet aurinkopäivät ovat tuoneet

Lisätiedot

Oulun Yrittäjät. Oulun Yrittäjät ry Työkirja Versio 1.3

Oulun Yrittäjät. Oulun Yrittäjät ry Työkirja Versio 1.3 Oulun Yrittäjät ry Työkirja Versio 1.3 Versiohistoria pvm versio muutos Tekijä(t) 12.8.2008 1.0 työkirja koottu/täydennetty Niina Rantala, Jorma Ketola 13.8.2008 1.1 asia muutoksia, liite Tuula Koski-Tervo,

Lisätiedot

1/2015. KOONTI: Järjestöpäällikkö Tom Anthoni tom.anthoni@aivoliitto.fi p. 050 568 9145

1/2015. KOONTI: Järjestöpäällikkö Tom Anthoni tom.anthoni@aivoliitto.fi p. 050 568 9145 Yhdistysposti 2) Pääkirjoitus: Vaikuttamista puhevammaisten asioissa 3) Ajankohtaista järjestötoimintaa 3) Liittokokous 2015 3) Vuoden 2015 toimintatonnit 3) Vuoden 2014 toimintatonnit ja niiden tilitys

Lisätiedot

Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja saat jäsenkortillasi, kun jäsenyytesi on kunnossa.

Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja saat jäsenkortillasi, kun jäsenyytesi on kunnossa. Jäsennumero Nimi Osasto Liittymisaika liittoon Liittymisaika työttömyyskassaan 1. liitto 1. työttömyyskassa JÄSENEN EDUT 2014 Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja

Lisätiedot

Intersportin yrittäjät uskovat tulevaisuuteen kävelykadulla

Intersportin yrittäjät uskovat tulevaisuuteen kävelykadulla Keravan Yrittäjät Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 2/2012 Fokuksessa yrittäjäristit Intersportin yrittäjät uskovat tulevaisuuteen kävelykadulla Poikkea Putiikissa innosti Shanghain vilinässä Kirjanpito-

Lisätiedot

Jäsentiedote 2014. Sisällys

Jäsentiedote 2014. Sisällys JÄSENTIEDOTE 2014 1 Jäsentiedote 2014 Sisällys TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET... 3 SUOMEN CP-LIITON JÄRJESTÖTERVEISET... 4 KEVÄTNEUVOTTELUPÄIVÄT LAHDESSA 29.-30.3.2014... 5 ILMOITTAUTUMISLOMAKE... 6 LOMITTAJATOIMINTA...

Lisätiedot

INFO. Toiminimiyrittäjäkin pääsee nyt velkajärjestelyyn. Alueiden menestysohjelma työkaluksi aluekehittämiseen. Pirkanmaan Yrittäjä

INFO. Toiminimiyrittäjäkin pääsee nyt velkajärjestelyyn. Alueiden menestysohjelma työkaluksi aluekehittämiseen. Pirkanmaan Yrittäjä Sähköinen veroilmoitus laajenee Työterveyshuollon korvaukset verkossa Koulutukset Tapahtumat Neuvontapalvelut Tärkeät yhteydet Pirkanmaan Yrittäjä INFO 2 Toiminimiyrittäjäkin pääsee nyt velkajärjestelyyn

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 19.2.2015 1 / 12 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Aurinko on tullut jälleen vuoden pimeimmän vaiheen jälkeen esiin. Auringon ja valon voima on ihmeellinen:

Lisätiedot

Yhdistysposti 1/2013. JAKELU: Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit Liittohallituksen ja liittovaltuuston jäsenet

Yhdistysposti 1/2013. JAKELU: Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit Liittohallituksen ja liittovaltuuston jäsenet 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Liittovaltuusto kokoontuu 3 Puheenjohtajapäivät 3 Liittohallitus 2014 2015 3 Yhteystietolomakkeet 4 Kansainvälinen AVH-päivä 10. toukokuuta 5 Liiku terveemmäksi -päivä 5

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu

Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu Opas tehty syyskuussa 2013 Sisällysluettelo Osastojen ja piirien toimintakalenteri. 3 Osaston tapahtumatoiminta..

Lisätiedot

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ.

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. LIONS CLUBS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. i Opitaan antamaan enemmän MATRIKKELI Copyright

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Liiton ampumamestaruuskilpailuihin osallistui noin 220 ampujaa. Kuva Mervi Mäki-Neste. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Sisältö Pääkirjoitus.................

Lisätiedot

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 sisällys 1. Tervetuloa KY:lle! 4 1.1 Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry KY 5 1.2 ky-säätiö 7 1.3 Yleistä

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009. Luottamustoimia haettavana!

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009. Luottamustoimia haettavana! Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009 Luottamustoimia haettavana! Pirkanmaan Ekonomit ry Puheenjohtajan puheenvuoro Puheenjohtaja omaa rahaa iskemässä Hyvä Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsen! Toivottavasti

Lisätiedot

Yritysviesti. Liity Lempäälän Yrittäjien jäseneksi! s.12

Yritysviesti. Liity Lempäälän Yrittäjien jäseneksi! s.12 Yritysviesti Jaetaan kaikkiin yrityksiin Lempäälässä 02 12 Tarjoa paikallinen jäsenetu Lempäälän Yrittäjien jäsenille touko-joulukuulle 2012 (jäsenkorttia esittämällä) Tee ehdotus yrityksesi tarjoamasta

Lisätiedot

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN Tähän oppaaseen on koottu Iholiiton jäsenyhdistysten toiminnan kannalta keskeisiä tietoja. Aluksi on lyhyt kuvaus Iholiiton toiminnasta ja organisaatiosta. Luvussa

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

Yhdistyksen opas 2013

Yhdistyksen opas 2013 Yhdistyksen opas 2013 Opas on tarkoitettu yhdistysten toimihenkilöiden käyttöön ja se löytyy OmaNetistä Palvelunumerot Ma - pe klo 9.00-15.00 ja kesäaikana 1.6-31.8. Ma - pe klo 9.00-14.00 (tarkista heinäkuun

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 5/2013 11.12.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 5/2013 11.12.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Reserviläisliiton kunniapuheenjohtaja Mikko Pesälän muotokuva paljastettiin 5.12.2013 Helsingissä. Yhdistystiedote 5/2013 11.12.2013 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄHÄN RAKENNETAAN TULEVINA VUOSINA MM. RUNSAASTI UUSIA TOIMISTOTILOJA, LUE SIVULTA 15 ESITTELYSSÄ TUORE KEHITYSJOHTAJA MINNA KARHUNEN

JÄRVENPÄÄHÄN RAKENNETAAN TULEVINA VUOSINA MM. RUNSAASTI UUSIA TOIMISTOTILOJA, LUE SIVULTA 15 ESITTELYSSÄ TUORE KEHITYSJOHTAJA MINNA KARHUNEN JÄRVENPÄÄHÄN RAKENNETAAN TULEVINA VUOSINA MM. RUNSAASTI UUSIA TOIMISTOTILOJA, LUE SIVULTA 15 ESITTELYSSÄ TUORE KEHITYSJOHTAJA MINNA KARHUNEN KIINNOSTAISIKO MATKA GHANAAN? LOPPUVUODEN TAPAHTUMAKALENTERI

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu

KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki Puh. (09) 4056 2054 Fax. (09) 447 579 Suomen

Lisätiedot

Mitä tekisit, jos saisit 500?

Mitä tekisit, jos saisit 500? SuLVIn sivut Mitä tekisit, jos saisit 500? SuLVIn sivujen yhteyshenkilöt Suomen LVI-liitto Sitratori 5, 00420 HELSINKI sulvi@sulvi.fi www.sulvi.fi Puh. (09) 566 0090 Faksi (09) 5660 0956 toiminnanjohtaja

Lisätiedot

ReppuriTampereen Myyntimiehet r.y:n tiedotuslehti

ReppuriTampereen Myyntimiehet r.y:n tiedotuslehti ReppuriTampereen Myyntimiehet r.y:n tiedotuslehti Tampereen Myyntimiehet r.y:n tiedotuslehti 1/2005 Puheenjohtajakäädyt Reskalta Riitalle Haukanpesän mökit vuokrattavana Tampereen Myyntimiehet r.y:n tiedotuslehti

Lisätiedot