Päijät-Hämeen Metsäomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päijät-Hämeen Metsäomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013"

Transkriptio

1 Päijät-Hämeen Metsäomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

2 Kannen kuvat: Hallituksen 1. kokous vuonna Kuvassa vasemmalta Olli Grönqvist, Marjatta Pietari, Liisa Korpela, Heikki Olkkonen, Sarianna Saastamoinen, Liisa Vuorikko, Matti Mäkiaho ja Leena Levänen. Maakunnan Metsäpäivä Askolassa Lähdössä Olli Grönqvist, Kari Rannikko ja Matti Mäkiaho.

3 1. HALLINTO Yhdistyksen hallitus kokoontui 8 kertaa. Kokoukset pidettiin yhteistyökumppaneiden tiloissa ja puheenjohtajan kotona. Hallituksen jäsenet ja vastuuhenkilöt: Matti Mäkiaho, puheenjohtaja, edustukset sidosryhmiin ja yhteydet yhteistyökumppaneihin sekä tapahtumien järjestämisvastuu Liisa Korpela, varapuheenjohtaja, edustukset sidosryhmiin ja tapahtumien järjestämisvastuu Liisa Vuorikko, varajäsen, sihteeri, metsätaitokisat Olli Grönqvist, jäsen, ulkomaan yhteysvastaava Heikki Olkkonen, jäsen ja jäsenvastaava Sarianna Saastamoinen, jäsen, postitusvastaava Marjatta Pietari, varajäsen, postitusvastaava Hallituksen varajäsenet on kutsuttu hallituksen kokouksiin. Riitta Ojala, rahastonhoitaja Leena Levänen, tiedotussihteeri Jussi Hakalahti, jäsenrekisterin ylläpito Toiminnantarkastajat: Asta Sarkki ja Jouni Rantala, varalla Kyösti Lintunen ja Pertti Saleva 2. TAPAHTUMAT Jäsenille järjestettiin tapahtumia ja tiedotettiin vuoden aikana metsätapahtumista: Vuosikokous Vuosikokous pidettiin Päijät-Hämeen Osuuspankin kokoustilassa Lahdessa kauppakeskus Triossa. Kokous alkoi pankin maittavalla tarjoilulla. Rahoitusjohtaja Sakari Eerola kertoi pankin ja vakuutusyhtiö Pohjolan palveluista. Kokousesitelmän piti esittelijä, metsätalousinsinööri (MTI) Mikko Kallioinen Suomen Metsäkeskus Hämeen- Uudenmaan alueyksiköstä. Aiheena oli metsälakiluonnoksen sisältö. Luennon pohjalta virisi runsas keskustelu. - Osallistujia oli kokouksessa noin 30 henkilöä SMTOL:n vuosikokous ja Satakunnan Metsänomistajien 15 vuotisjuhla Porin Yyterissä Yhdistystä edustivat puheenjohtaja Matti Mäkiaho ja varapuheenjohtaja Liisa Korpela, jotka veivät myös tervehdyksen 15 vuotisjuhlaansa viettäneelle Satakunnan Metsänomistajat ry:lle.

4 7.5. Energiapuun korjuun ja nuoren metsän hoitoretki Hämeenkoskelle ja Hämeenlinnan Lammille Retki toteutettiin yhdessä Hämeenlinnan Seudun ja Riihimäki-Hyvinkään Seudun Metsätilanomistajat ry:n kanssa. Mukana oli myös pääkaupunkiseudun metsänomistajien edustajia. Käytännön järjestelyistä vastasivat puheenjohtaja Matti Mäkiaho ja Hämeenlinnan Seudun Metsätilanomistajat ry:n puheenjohtaja Samuli Notko. Matkan aikana MTI Mikko Upola luennoi Päijät-Hämeen metsänhoitoyhdistyksen palveluista energiapuun hankinnassa. Metsäkohteena oli Tapani Brofeldtin metsätila, jossa Usewood Oy:n edustajat tj Jussi-Pekka Usenius ja MH Kalle Karosto esittelivät kevyen metsäkoneen soveltuvuutta taimikon ja nuoren metsän hoitoon. Energiapuun käyttökohteena oli tutustuminen Helsingin yliopiston Lammin biologisen aseman hakelämpölaitokseen. Esittelyn toteutti toimitusjohtaja, DI Tapani Brofeldt Brofta Oy:stä. Retken tarjoilusta vastasivat Usewood Oy ja Brofta Oy. Paikallislehti Keski-Häme ja Maaseudun tulevaisuus tekivät tapahtumapaikasta jutun lehtiinsä. - Osallistujia oli 34 henkilöä Valtakunnalliset SMTOL:n SM metsätaitokilpailut ja luentotilaisuus Evolla Osallistuttiin kisoihin perinteiseen tapaan. Liisa Vuorikko kokosi Pehmo:n joukkueet. Suomen metsäkeskus, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Harvestia lahjoittivat kisoihin palkintoja. Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry lahjoitti Metsäkeskuksesta saadun puulautasen kiertopalkinnoksi. Tuloslaskennan aikana luentoja pitivät MTI Esa Lientola Hamk:sta, markkinointipäällikkö Liisa Viikari Harvestia OY:stä ja asiakkuuspäällikkö Veikko Iittainen Suomen metsäkeskuksesta. Pehmon jäsenet pärjäsivät hyvin. Tuloksia: Esko Uusi-Simola voitti miesten sarjan. Heikki Kaitila oli 6. Kari Rannikko voitti metsäammatttilaisten sarjan ja Pertti Mäkinen oli 3. Eva Lintunen voitti naisten sarjan ja Maire Kalliokoski oli 6. Joukkuekisassa Päijät-Hämeen Metsänomistajat oli 2. Leena Levänen Suomen metsäkeskuksesta hoiti ilmoittautumiset. Matti Mäkiaho toimi kilpailun johtajana Kesäretki Ouninpohjaan Kalle ja Hanna Ounin arboretumiin Metsätaitoilun ja metsän arvioinnin harjoittelua Tampereella metsätaitoradalla Matkalla linja-autossa Päijät-Hämeen Osuuspankin rahoitusjohtaja Sakari Eerola kertoi POP:n metsäpalveluista, Suomen Metsäkeskus Hämeen-Uudenmaan alueyksikön aluejohtaja Antti Koskimäki esitteli metsäkeskuksen uudistuneen organisaation ja palvelut sekä tarjosi aamukahvit. Metsä Group:in hankintaesimies Markus Huuskonen piti puumarkkinakatsauksen ja kertoi yhtiön toiminnasta. (Metsä Group osallistui matkakustannuksiin.) Ouninpohjassa MTI Hanna Ouni opasti retkeläisiä arboretumin monipuolisissa kohteissa. Ounin tilalla nautittiin maittava lounas (kustansi POP).

5 Tampereen metsätaitoradalla oppaina olivat Tampereen Seudun Metsänomistajat ry:n edustajat Aino Hagnerin johdolla. Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään. Omat metsäalan asiantuntijamme Matti Mäkiaho ja Olli Grönqvist opastivat metsän kuutioimista, puun pituuden mittaamista ja muita metsäasioita. Aino Hagner kiersi oivallisena paikallisena asiantuntijana opetusradan toisen ryhmän mukana. Koulutuksen päätteeksi oli yhteinen kahvihetki Tasemon edustajien kanssa. Kutsuimme heidät vastaretkelle Päijät-Hämeeseen. - Retkivastaava Matti Mäkiaho. Osallistujia 25 h Anianpellon markkinat Vääksyssä PHMO:lla ja Hämeenlinnan Seudun Metsätilanomistajilla oli yhteinen esittelyosasto Anianpellon markkinoilla Vääksyssä. Yleisölle järjestettiin kävynheittokisa, johon osallistui arviolta 1200 henkilöä. Etelä-Päijänteen Osuuspankki ja taimituottaja Jouko Tavaila lahjoittivat palkinnot. - Itse esittelyososto oli yhdistykselle ilmainen. Yhdistysten toimintaa esiteltiin kävynheittokisan lomassa. Yhdistykseemme liittyi 6 uutta jäsentä Syysretki Nuuksion kansallispuistoon ja tutustuminen Suomen luontokeskus Haltiaan. Retki järjestetttiin yhdessä Riihimäki- Hyvinkään Seudun Metsätilanomistajat ry:n kanssa. Osallistujia oli 28 henkilöä, joista osa lapsia. Tutustuttiin metsäpolulla Nuuksion kansallispuiston maisemiin ja metsäkohteisiin, jotka todettiin upeiksi. Haltialuontokeskuksessa saatiin opastus näyttelystä ja toiminnasta Maakunnan metsäpäivä Askolassa Osallistuttiin Hämeen-Uudenmaan alueen metsätaitomestaruuskilpailuihin Askolassa. Samassa tilaisuudessa oli klapinhakkuun aluekilpailu. Liisa Vuorikko ja Matti Mäkiaho kokosivat joukkueet. Metsätaitokilpailun puulaakijoukkueissa olivat mukana Pehmon miehet (Matti Mäkiaho, Olli Grönqvist ja Kari Rannikko), sekajoukkue (Liisa Korpela, Sarianna Saastamoinen ja Heikki Kaitila) sekä lisäjoukkue (Pekka Kotilainen, Pekka Kulonen, Pertti Mäkinen ) Onnistuminen metsätaitokilpailussa oli keskitasoa. Joukkueidemme keskinäinen järjestys: lisäjoukkue, miehet, sekajoukkue West Side Story- musikaali Lahden teatterissa hallituksen jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Osallistujia oli 10 henkilöä. Lisäksi oli perheenjäseniä, jotka maksoivat itse kustannukset. Koulutustapahtumat Osallistuttiin Suomen Metsäkeskuksen ja Häme-Uusimaan järjestämiin seminaareihin: Taloudellinen neuvonta Metsäsuunnittelu päätösten pohjana 6.12 Elinvoimaa metsistä

6 3. EDUSTUKSET JA EDUNVALVONTA Hämeen-Uudenmaan alueellinen metsäneuvosto. Matti Mäkiaho oli jäsenenä Hämeen-Uudenmaan alueellisessa metsäneuvostossa, varalla Sarianna Saastamoinen. Kokouksia oli 3 kpl Lahdessa. Kokouksissa käsiteltiin alueen metsäpolitiikkaa, H-U -alueen metsätaloutta, kehittämistä ja annettiin lausuntoja valtakunnalliselle neuvostolle, jota MMM johtaa. Yhdistys on Metsänomistajien Liitto, Etelä-Suomen jäsen (Moles). Häme-Uudenmaan alueen metsätilanomistajayhdistyksillä on hallituksessa yhteisesti yksi paikka. Edustajana oli Liisa Korpela Päijät -Hämeen Metsänomistajat ry:stä. Osallistuttiin Moles:n kevät- ja syyskokouksiin. Yhdistyksen virallisena edustajana toimi pj Matti Mäkiaho, vpj Liisa Korpela osallistui Moles:n hallituksen jäsenenä. Yhdistys on Suomen metsätilanomistajien liiton jäsen Liitto muutti nimensä ja sääntönsä, jotka tulevat voimaan 2014 alussa. Uusi nimi on Etämetsänomistajien liitto Matti Mäkiaho oli Suomen metsätilanomistajien liiton johtokunnassa, Liisa Korpela varajäsenenä ja Olli Grönqvist oli toiminnan tarkastajana. Suomen metsätilanomistajien liiton vuosikokouksessa yhdistyksellä oli 2 edustajaa. Pj Matti Mäkiaho ja vpj Liisa Korpela osallistuivat liiton vuosikokoukseen Porissa. Yhdistys piti hallituksen jäsenten välityksellä yllä suhteitaan ja edustuksiaan; MTK:hon, Metsänomistajien liitto, Etelä-Suomeen, Suomen metsätilanomistajien liittoon, Maa- ja metsätalousministeriöön, Eduskuntaan, metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeeseen, Metsäkeskus Häme-Uusimaahan ja metsä- ja puuteollisuusyrityksiin. Liisa Korpela on Osuuskunta Metsäliiton piiritoimikunnan jäsen (Metsä Group). Hallitus laati lausunnot metsälakiluonnoksesta, maastoliikennelakiluonnoksesta ja metsätuholain uudistamisesta sekä metsätilojen kiinteistöveroista. Eteläisen alueen neuvottelu edunvalvonnasta Järjestettiin yhteisneuvottelu MTK :n organisaatiouudistuksen tilanteesta eteläisen alueen metsätilanomistajayhdistyksille Riihimäellä. Luennoitsijana toimi johtaja Esko Laitinen Metsänomistajien liitto Etelä-Suomesta. Osallistujat: puheenjohtajat Jaakko Temmes Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat ry, Kalevi Pullinen Riihimäki-Hyvinkään Seudun Metsätilanomistajat ry, Juha Nikula Kouvolan Seudun Metsänomistajat ry ja Matti Mäkiaho Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry. Tilaisuuden puheenjohtaja toimi Matti Mäkiaho ja sihteerinä Kirsi Uotila pääkaupunkiseudun metsänomistajista. 4. TIEDOTUS Jäsenille postitettiin vuoden 2013 aikana 4 jäsentiedotetta, joissa kerrottiin yhdistyksen ajankohtaisista tapahtumista. Jäsentiedotteissa oli liitteenä yhteistyökumppaneiden tiedotteita. Sähköpostiosoitteen antaneille lähetettiin lisäksi noin 10 tiedotetta ajankohtaisista metsäasioista. Tiedotettiin toiminnasta yhteistyökumppaneille jäsenkirjein. Luetteloitiin lähiajan yhteistyökumppanit, joita on ollut 44 kpl.

7 Hallituksen jäsenten välinen tiedottaminen tapahtui ensisijaisesti sähköpostin avulla ja puhelimitse. Tiedottaminen yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille toteutettiin sähköpostin avulla. Pidettiin Etämetsänomistajien liiton valtakunnallinen netti ajan tasalla oman yhdistyksen osalta. Ammattiapua saatiin markkinointisihteeri Leena Leväseltä Suomen Metsäkeskus Häme-Uusimaasta. Tiedotettiin tapahtumista Etämetsänomistaja-lehteen. 5. HUOMIONOSOITUKSET / MUISTAMISET Satakunnan Metsänomistajat ry:n 15 vuotisjuhla Porin Yyterissä Hämeenlinnan Seudun Metsätilanomistajat ry:n 15 vuotisjuhla Hämeenlinnan Visahovissa Tampereen Seudun Metsänomistajat ry:n 25 vuotisjuhla Tampereen Raatihuoneella Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry:n puheenjohtaja Matti Mäkiaho ja varapuheenjohtaja Liisa Korpela edustivat yhdistystä juhlissa ja veivät onnittelutervehdykset. 6. VARAINHANKINTA Varat yhdistyksen toimintaan saatiin jäsenmaksuista sekä järjestettyjen tilaisuuksien osallistumismaksuista. Yhdistyksen sidosryhmät ottivat merkittävästi osaa toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, erityisesti jäsenistön retkiin, postituksiin ja hallituksen kokouskuluihin. Yhdistyksen taloudellinen tilanne on vakaa. Yhdistyksellä oli käyttötilillä 1 643,66 euroa. 7. JÄSENET Jäseniä poistui ikääntymisen ja paikkakunnalta pois muuttamisen vuoksi yhdistyksestä. Uusia jäseniä saatiin tilalle. Vuoden 2013 päättyessä varsinaisia jäseniä oli 191 henkilöä. Luvussa ei ole mukana kannattaja-, yhteistyökumppani- eikä sidosryhmäjäseniä. Todellinen jäsenmäärä on täten edellä mainittua hieman suurempi. Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry Hallitus

8 Tuumaustauko metsätaitoradalla. Kesäretki Ouninpohjaan ja Tampereelle. Tampereen Metsänomistajien edustaja Aino Hager Liisa Korpelan ja V.K. Simolan oikealla puolella. Anianpellon markkinoilla kävynheittokilpailu kiinnosti erityisesti lapsia ja nuoria. Anianpellon klapikisan voittaja Lauri Kontro edessä, hänen takanaan Päivi Kuisma 2. ja oikealla Matti Mäkiaho 3.

Hauhon Yrittäjät ry. TOIMINTAKERTOMUS 2004

Hauhon Yrittäjät ry. TOIMINTAKERTOMUS 2004 Hauhon Yrittäjät ry. TOIMINTAKERTOMUS 2004 HISTORIA Hauhon yrittäjäyhdistyksen historia on kaksivaiheinen. Toisen maailmansodan jälkeen Suomeen perustettiin yrittäjäyhdistyksiä innolla. Yhtenä merkittävänä

Lisätiedot

ETÄMETSÄNOMISTAJA. Etämetsänomistajien Liiton jäsentiedote 2/2015

ETÄMETSÄNOMISTAJA. Etämetsänomistajien Liiton jäsentiedote 2/2015 ETÄMETSÄNOMISTAJA Etämetsänomistajien Liiton jäsentiedote 2/2015 Miesten sarjan voitti Viljo Nieminen ( vas. ), naisten sarjan Outi Porkka ja ammattilaisten sarjan Pertti Mäkinen. Pääkirjoitus Metsäkiinteistön

Lisätiedot

Hallitus jäsen valittu vuosiksi hallituksessa vuodesta

Hallitus jäsen valittu vuosiksi hallituksessa vuodesta Juustoseura ry TOIMINTAKERTOMUS 2013 Juustoseuran ry:n hallitus Hallituksen puheenjohtajana on toiminut ylilääkäri Antti Hemmi ja varapuheenjohtajana johtaja Caj Grundström. Asiamiehenä on toiminut toimitusjohtaja

Lisätiedot

Mullan mururakenteita

Mullan mururakenteita Mullan mururakenteita Koonnut agr. Pekka Peltotalo ISBN Toimittanut ja koonnut: Taitto ja kuvankäsittely: Julkaisija: ISBN 978-952-93-5095-7 (sid.) ISBN 978-952-93-5096-4 (PDF) Pekka Peltotalo Jorma Saarinen,

Lisätiedot

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 LEIPURIPÄIVÄT 2014 Suomen Leipuriliitto ry:n 114. vuosikokous ja kesäpäivät 8. 10.8.2014 Porissa Osallistujien majoitus: Original Sokos Hotel Vaakuna, Gallen-Kallelankatu

Lisätiedot

RESERVILÄISLIITTO. - Reservin Aliupseerien Liitto ry KERTOMUS VUODEN 2011 TOIMINNASTA JA TALOUDESTA

RESERVILÄISLIITTO. - Reservin Aliupseerien Liitto ry KERTOMUS VUODEN 2011 TOIMINNASTA JA TALOUDESTA RESERVILÄISLIITTO - Reservin Aliupseerien Liitto ry KERTOMUS VUODEN 2011 TOIMINNASTA JA TALOUDESTA Liittohallituksen esitys Reserviläisliiton sääntömääräisen vuosikokouksen käsittelyyn 21.4.2012 KERTOMUS

Lisätiedot

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry Döbelninkatu 2 00260 HELSINKI Kotipaikka Y-tunnus 0224028-6 Tilinpäätös ja toimintakertomus tilikaudelta 01.01.2014-31.12.2014 Sivu No Toimintakertomus

Lisätiedot

20. HELMIKUUTA 2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013

20. HELMIKUUTA 2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 20. HELMIKUUTA 2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 HALLITUS 28.3.2014 Sisällys 1. YLEISTÄ... 2 2. JÄSENISTÖ... 2 3. EDUNVALVONTA... 2 3.1 Työehtosopimus... 2 3.2 Pääsopimuksen mukaiset erimielisyysneuvottelut...

Lisätiedot

Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010. 93. toimintavuosi

Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010. 93. toimintavuosi Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010 93. toimintavuosi Tähän KERTOMUKSEEN on koottu keskeisiä asioita MTK-Pohjois-Suomen toiminnasta vuodelta 2010. MTK-Pohjois-Suomen

Lisätiedot

SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002

SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002 SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002 64. toimintakausi - 1 - TOIMINTAKERTOMUS 2001-2002 Suomen Keilailuliiton 64. toimintakausi oli edelleen muutoksen ja kehittämisen aikaa.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 13.03.2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Valtakunnallisesti vuosi 2013 oli palokuntatoiminnan 175v -juhlavuosi. Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi maamme ensimmäisen palokunnan,

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 Hallitus, kokoukset ja jäsenistö Vantaan Energia Areenalla pidetyssä syyskokouksessa 19.10.2013 valittiin uudet jäsenet hallitukseen (kahden vuoden toimikaudeksi vuoden 2014

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat Wanhan Sataman Metsätapahtumassa

Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat Wanhan Sataman Metsätapahtumassa Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat Wanhan Sataman Metsätapahtumassa Wanhaan Satamaan Helsingissä kokoontui lauantaina 26.1.2013 suuri joukko metsänomistajia tapaamaan toisiaan ja kuulemaan metsätalouden

Lisätiedot

Loppuraportti. Perhemetsä 3G -hanke Kaakkois-Suomi 2013 2014 Suomen metsäkeskus, Julkiset palvelut

Loppuraportti. Perhemetsä 3G -hanke Kaakkois-Suomi 2013 2014 Suomen metsäkeskus, Julkiset palvelut Loppuraportti Perhemetsä 3G -hanke Kaakkois-Suomi 2013 2014 Suomen metsäkeskus, Julkiset palvelut Sisällysluettelo 1. Toteuttaja:... 1 2. Hankkeen nimi ja tunnus... 1 3. Yhteenveto hankkeesta... 1 4. Raportti...

Lisätiedot

Julkisen alan tiedottajat JAT ry:n toimintakertomus vuodelta 2012

Julkisen alan tiedottajat JAT ry:n toimintakertomus vuodelta 2012 Julkisen alan tiedottajat JAT ry:n toimintakertomus vuodelta 2012 Julkisen alan tiedottajat JAT ry:n 20. toimintavuosi oli aktiivinen ja monipuolinen. Järjestettyjen tapahtumien tavoitteena oli yhdistyksen

Lisätiedot

SYS - SVEITSIN YSTÄVÄT SUOMESSA RY HELSINKI 10.4.2014 VUOSIKERTOMUS 2013 1. JOHDANTO

SYS - SVEITSIN YSTÄVÄT SUOMESSA RY HELSINKI 10.4.2014 VUOSIKERTOMUS 2013 1. JOHDANTO SYS - SVEITSIN YSTÄVÄT SUOMESSA RY HELSINKI 10.4.2014 VUOSIKERTOMUS 2013 1. JOHDANTO Yhdistyksen toiminnan päämääränä on sääntöjen mukaan Sveitsin nykyolojen, kulttuurin ja yhteiskuntaelämän tunnetuksi

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 MONIPUOLISEN VAIKUTTAMISEN VUOSI 3 JÄSENET 5 HALLINTO JA HENKILÖSTÖ 5 Yhdistyksen kokoukset ja suunnitteluseminaari 5 Tilintarkastajat 6 Hallitus ja valiokunnat 6 Toimikunnat ja työryhmät

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2009. Yhdistyksen jäsenet ovat saaneet Salon Instrumentariumista 15 % :n alennuksen.

VUOSIKERTOMUS 2009. Yhdistyksen jäsenet ovat saaneet Salon Instrumentariumista 15 % :n alennuksen. VUOSIKERTOMUS 2009 1. Jäsentoiminta Palvelupiste toimi Salon SYTY ry:n yhdistystoimistossa, osoitteessa Rummunlyöjänkatu 7. Salo, kevätkaudella 20 kertaa, ja syyskaudella 4 kertaa Nämä tilat olivat ilmaiset.

Lisätiedot

PIRKANMAAN EPILEPSIAYHDISTYS RY 40 VUOTTA

PIRKANMAAN EPILEPSIAYHDISTYS RY 40 VUOTTA PIRKANMAAN EPILEPSIAYHDISTYS RY 40 VUOTTA Ylilääkäri Tarmo Kivimäki, yhdistyksen puheenjohtaja 13 vuotta PUHEENJOHTAJAT TARMO KIVIMÄKI 1968 1980 JUHANI HAKKILA 1981 1986 ANJA MERINIITTY 1987 1992 RAIJA

Lisätiedot

Kummitoiminta kasvoi edelleen vuoden 2011 aikana. Kummilapsia yhdistyksellä oli vuoden lopussa 383.

Kummitoiminta kasvoi edelleen vuoden 2011 aikana. Kummilapsia yhdistyksellä oli vuoden lopussa 383. T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 1 Kummitoiminnan 26. vuosi Nakurun lapset ry:n toiminnan tavoitteet: 1. Kummitoiminnalla pyritään takaamaan oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen lapsuus kenialaisen kummitoimintamme

Lisätiedot

HTM-tilintarkastajat ry Kastelholmantie 2, 00900 Helsinki Vuosikokoukselle 31.8.2012

HTM-tilintarkastajat ry Kastelholmantie 2, 00900 Helsinki Vuosikokoukselle 31.8.2012 HTM-tilintarkastajat ry Kastelholmantie 2, 00900 Helsinki Vuosikokoukselle 31.8.2012 HALLITUKSEN KERTOMUS TOIMINNASTA TOIMIKAUDELTA 1.4.2011-31.3.2012 1. Jäsenpalvelut 1.1 Jäsenedut ja -tilaisuudet Jäsenetuina

Lisätiedot

Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi Tanhua Puhelin 020 413 3462 Virrat

Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi Tanhua Puhelin 020 413 3462 Virrat MTK-Pirkanmaa toimintakertomus 2013 Mouhijärvi-Suodenniemi Liiton toimisto Puheenjohtajat Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2010

TOIMINTAKERTOMUS 2010 HELSINGIN KAUPUNGIN TOIMISTOVIRKAILIJAT JHL ry Kolmas linja 6, liiketila 00530 Helsinki TOIMINTAKERTOMUS 2010 23.2.2011 Yhdistyksen hallitus Sivu 2 / 8 1 YLEISTÄ Vuosi on yhdistyksemme 54. toimintavuosi.

Lisätiedot

Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1(25) Sisältö SISÄLTÖ... 1 1. YLEISTÄ... 2 2. LIITTOKOKOUKSET JA LIITTOHALLITUS... 2 3. HENKILÖKUNTA...

Lisätiedot

SRY:n Vuosikokous 23.1.2014 Esityslista:

SRY:n Vuosikokous 23.1.2014 Esityslista: SRY:n Vuosikokous 23.1.2014 Esityslista: 1. Järjestäytyminen: puheenjohtajan ja sihteerin valinta 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Kokouksen työjärjestys 4. Hallituksen kertomus yhdistyksen toiminnasta

Lisätiedot

Pellervo-Seura 2012 113. toimintavuosi

Pellervo-Seura 2012 113. toimintavuosi Pellervo-Seura 2012 113. toimintavuosi YK:n Kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Pellervo-Seura 2012 Pellervo-Seura ry Pellervo on osuuskuntien ja muiden osuustoiminnallisten yhteisöjen valtakunnallinen

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

SUOMEN METSÄSÄÄTIÖN SÄÄTIÖLAIN MUKAINEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

SUOMEN METSÄSÄÄTIÖN SÄÄTIÖLAIN MUKAINEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 SUOMEN METSÄSÄÄTIÖN SÄÄTIÖLAIN MUKAINEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 SUOMEN METSÄSÄÄTIÖN SÄÄTIÖLAIN MUKAINEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Suomen Metsäsäätiön tavoite on sääntöjen mukaan tieteellisen

Lisätiedot

Toimintakertomus. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Toimintakertomus. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Toimintakertomus 2014 Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. Yleistä Vuodelle 2014 asetettiin painopistealueiksi työpajojen toimintaedellytysten vahvistaminen sekä pajoilla työskentelevien

Lisätiedot

ATK Seniorit Mukanetti ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011. Toimintavuonna toteutettiin yhdistyksen tavoitteita:

ATK Seniorit Mukanetti ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011. Toimintavuonna toteutettiin yhdistyksen tavoitteita: ATK Seniorit Mukanetti ry Toimintakertomus 2011 ATK Seniorit Mukanetti ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Toimintavuonna toteutettiin yhdistyksen tavoitteita: Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ikääntyvien

Lisätiedot