TILASTOINTI- JA TULOSPALVELUOHJELMA TITU KOULUTUS SEURATOIMITSIJOILLE

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY Joukkuesivusto KOKOONPANOT

ResultCode-ohje. Henkilöiden lisääminen joukkueeseen

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 2.7. PÄIVITETTY T i T u TULOSPALVELUN OHJE

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

KESKIMAAN TULOSPALVELUOHJE

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

JOUKKUETOIMITSIJAT. Pekka Artukka

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

SUOMEN SALIBANDYLIITTO KOKOONPANOJEN OHJE VERSIO 2.5. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

JOUKKUETOIMITSIJAT JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVIÄ JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVIÄ

JOUKKUETOIMITSIJAT JÄÄKIEKKO-OTTELUSSA

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

TOIMET ENNEN OTTELUA. Kotijoukkue tekee otteluilmoituksen väh. 7 päivää ennen ottelua, vierasjoukkueelle ja erotuomaristolle.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Koripallon Live Score

Kirjausohjelman käyttöohje 3.01

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS

Epooqin perusominaisuudet

SUOMEN SALIBANDYLIITTO LAUKAISUKARTAN OHJE VERSIO 1.1. PÄIVITETTY T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU Suomen Salibandyliitto & SSBL Salibandy Oy

TOIMET ENNEN OTTELUA

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA

Transkriptio:

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1

JOUKKUEENJOHTAJA

JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle http://www.finhockey.fi/palvelut/palvelusivusto/ Valitse Kokoonpanot ja valitse sarja: 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 3

JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Pelaajat -sarakkeessa on lueteltu kaikki seuran pelaajat Rastita oikeat pelaajat Paina Lisää jolloin valitut pelaajat siirtyvät Peruskokoonpanoon Seurayhteisön ja yhteistyöseuran pelaajat voi valita pudotusvalikoista Toimihenkilöitä ei valita toistaiseksi 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 4

JOUKKUEEN OTTELUKOKOONPANO Molemmat joukkueet luovat oman ottelukokoonpanonsa pelipäivänä Ottelupäivänä joukkuesivustolle ilmestyy kyseisen ottelun kohdalle Kokoonpano Tilastointi (Aktiivinen jatkossa vain pelipäivänä +3h) Paina Kokoonpano 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 5

JOUKKUEEN OTTELUKOKOONPANO Rastita pelaavat pelaajat peruskokoonpanosta Valittuasi kaikki pelaajat, paina Lisää otteluun, jolloin pelaajat siirtyvät Ottelun kokoonpano -sarakkeeseen 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 6

JOUKKUEEN OTTELUKOKOONPANO Ottelukokoonpanossa valitaan pelaajan pelipaikka ja kentällinen (1-4) Tarvittaessa korjaa pelinumero Jos valitaan virheellinen pelaaja kokoon panoon, niin rasti ruutuun ja Poista valitut pelaajat Tarkista vielä, ettei samassa ketjussa samalla pelipaikalla ole kahta pelaajaa. Maalivahdit kenttiin 1 (aloittava) 4 (varamaalivahti) Kun kokoonpano on kunnossa, paina Tallenna kokoonpano. Huom.Tiedot tallentuvat myös peruskokoonpanoon 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 7

TILASTOINTI JA TULOSPALVELU TiTu ( Versio 0.92: 18.11.2013) Tarkista aina uusin versio osoitteesta: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/ Uusimman version näet päiväyksestä 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 8

ETUKÄTEISVALMISTELUT - Päivitä selain viimeisimpään versioon selaimen omalla päivitystoiminnolla. - TiTu toimii parhaiten Windows-tietokoneessa. Emme toistaiseksi suosittele käyttämään tablettitietokoneita, eikä vaihtoehtoisia käyttöjärjestelmiä. - Internet Explorerin version 8 kanssa on todettu ongelmia, älä käytä sitä. Suosittelemme Firefoxia. Myös Google Crome toimii. - Firefoxissa valitse yläpalkista Ohje -> Tietoja Firefoxista sivu avautuu, jossa voit tarkistaa päivitykset. - Firefoxin uusin versio on: 24.0 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 9

ETUKÄTEISVALMISTELUT Asenna java osoitteesta: http://www.java.com/ - Voit testata onko Sinulla jo Java asennettuna Do i have Java -linkistä - Jos ei ole, paina Free Java Download -napista, valitse Agree and Start Download ja käynnistä ladattu tiedosto. - Asennuksen alkaessa voit halutessasi jättää asentamatta Ask.com -navigointipalkin poistamalla valmiiksi rastitetut ruudut ennen asennuksen jatkamista. - Asennus suoritetaan vain kerran - Päivitykset tulee asentaa myös jatkossa 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 10

ENNEN OTTELUA Kirjaudu ohjelmaan KOTIJOUKKUEEN (uusilla) tunnuksilla (ovat viime vuodesta vaihtuneet, pyydä jojolta uudet!) osoitteessa: http://www.finhockey.fi/palvelut/palvelusivusto/ Valitse vasemmalta kokoonpanot pudotusvalikosta oikea sarja Alle ilmestyy Joukkueen pelit ja ottelupäivän mukaiseen peliin napit: Kokoonpano ja alle Tilastointi 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 11

Voit tarkastaa kotijoukkueen kokoonpanon painamalla nappeja alapuolelle peruskokoonpanon viereen ilmestyy joukkueen ottelukokoonpano Vierasjoukkueen kokoonpano näkyy samalla sivulla ja sitä voi muokata. Ottelukokoonpanossa PITÄÄ OLLA JOKAISELLA PELAAJALLA PELIPAIKKA (MV/VP/OP/VL/KH/OL), KENTÄLLINEN (1-4) JA PELINUMERO Joukkueenjohtaja syöttää tiedot ajoissa ottelupäivänä, kirjuri tarkastaa. Mikäli havaitaan eroja, kirjuri selvittää joukkueenjohtajan kanssa oikeat merkinnät ennen ottelun alkua. Tuomareita ja Joukkueen toimihenkilöitä ei toistaiseksi syötetä 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 12

TiTuun pääsee painamalla Tilastointi -nappia TiTu näkymään tulee toistaiseksi VAROITUS Rastita I accept the risk and want to run This application Run -nappi aktivoituu. Paina sitä 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 13

Firefoxissa pitää vielä hyväksyä selaimen suojausohitus paina Seuraavaksi ohjelma kysyy Hyväksy painamalla 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 14

Tilastointi avautuu uuteen ikkunaan, Joukkuesivusto jää avoimeksi selaimen toiseen ikkunaan. Voit muokata kummankin joukkueen kokoonpanoa tarvittaessa joukkuesivulta. Älä sulje TiTua! Tallennettuasi muutokset päivitä joukkue TiTun oikeassa yläreunassa olevasta Päivitä kokoonpano napista sivuja sulkematta 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 15

Ottelutietojen syöttö TiTu toimii myös internet-yhteyden katketessa Oikeassa alalaidassa näkyy teksti vihreällä, kun yhteys on toiminnassa Kun joukkueet ovat kentällä valmiina aloittamaan Paina Aloita ottelu Paina Aloita erä Seurannassa näkyy heti, että peli olisi alkanut, älä paina liian aikaisin 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 16

Valitse maalivahdit klikkaamalla (Kello ei toimi muutoin) Ei paineta Lisää -nappia Klikkaa suoraan nimeä Esim. aloittava maalivahti on #34 SAARELA TUOMAS klikkaa Jos MV vaihtuu, valitse oikeaan aikaan uusi MV Pelin käydessä lennossa MV pois tallentuu klikkauksella Ei maalivahtia kohdasta ->otteluseurannassa on reaaliajassa MV pois 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 17

Käytä kelloa normaalisti Voit muuttaa minuutteja sekä sekunteja +/- napeilla kellon käydessä Et voi ylittää eräaikaa +/- napeilla Kello on aina käytettävä erän loppuun Voit vaihtaa kellon Kulkusuuntaa painamalla Vaihda kello 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 18

Maalien ja rangaistusten syöttö Maalien ja rangaistusten syöttökentät aukeavat sekä kyseistä ruutua klikkaamalla että Lisää napeista Maalin syöttö Tarkista aika Syötä tuomarin ilmoittamat Maalintekijä ja syöttäjä(t) Lisää maalin tyyppi (YV, AV, TM, IM jne) Tallenna +/- Tilastot täytetään vain Mestiksessä ja NSMLssa, välilyönti aina numeroiden (ole tarkkana) väliin Maalivahteja ei toistaiseksi syötetä 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 19

Maalien ja rangaistusten korjaaminen Voit korjata maaleja tai rangaistuksia avaamalla tietorivin klikkaamalla Rangaistuksen syöttäminen tapahtuu samalla tavalla kuin maalin. Mestiksessä ja NSMLssa laitetaan rangaistuksen antava ET1 / ET2. Muissa sarjoissa ei tuomaritilastointia tehdä. 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 20

Avaa rangaistus napauttamalla ruutua tai paina lisää nappia Valitse jäähyn saaja ja kärsijä (tarv) syöttämällä numero tai riippuvalikosta Jäähyn pituus ja syy riippuvalikosta (tai numeroin jos tiedät) HUOM!! Vain NSML ja Mestis: valitse rangaistuksen antanut erotuomari (ET1/ET) Tallenna ja jatka tilastointia 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 21

Rangaistuslaukauksen (= nollajäähy) syöttäminen tapahtuu kuten normaalin rangaistuksen Valitse pituudeksi 0 minuuttia joko syöttämällä tai riippuvalikosta Muista laittaa jäähyn syy L sarakkeeseen RL Tarkista että alkamisaika ja päättymisaika ovat samat 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 22

Maalien, rangaistusten ja aikalisien aikoja muuttaessa tunnistaa minuuttien ja sekuntien väliin välimerkiksi pilkun, pisteen, kaksoispisteen ja puolipilkun. Epäonnistunut rangaistuslaukaus merkitään RL0 (kuten aiemminkin). Jos teet virheellisen RL0-merkinnän onnistuneen rangaistuslaukauksen (RL) sijaan, RL0-merkintää ei voi muuttaa. Poista se ja tallenna uudelleen RL -merkinnällä. AV/AV2- tai YV/YV2-merkintöjä ei vielä tule automaattisesti, joten ei siis osaa myöskään päättää rangaistuksia. Tee korjaus päättymisaikaan = maalin tekoaika. Jos editoit aikoja, ole tarkkana. Rangaistukset syötetään samoin kuin ennenkin. Sarakkeet toimivat sekä näppäimillä että pudotusvalikosta Kumoutuvissa rangaistuksissa syötetään käsin K-kirjain L-sarakkeeseen Rangaistuslaukauksen 0 min -rangaistuksessa L-sarakkeeseen tulee kirjoittaa RL Tarkasta rangaistusten loppuajat ja editoi tarvittaessa Erän päätyttyä paina Lopeta erä ja syötä maalivahdin torjunnat. TARKISTA KAIKKI MERKINNÄT/AJAT! Varsinkin, jos MV on vaihdettu/ollut poissa. Maalivahtijaksoissa tulee olla sekunnilleen koko erän ja ottelun kattava jatkumo ilman puuttuvia tietoja tai päällekkäisyyksiä: 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 23

Tarkista ennen uuden erän aloittamista ENSIN MAALIVAHDIT, sen jälkeen paina Aloita erä -nappia Älä paina lisää nappia, MV-jakson alku tallentuu saman tien automaattisesti. Tallenna erän ottelutapahtumat ÄLÄ KÄYTÄ KELLOA OTTELUN LOPPUUN, JOS TIEDÄT, ETTÄ PUUTTUU MAALEJA! Aikalisän syöttöön riittää, että klikkaat oikeaan aikaan oikean joukkueen nappia. Jos merkitset vahingossa väärälle joukkueelle, pyyhi väärästä aika yli ja tee oikeat merkinnät ja jatka peliä. TALLENNA YLEISÖMÄÄRÄ klikkaamalla Yleisömäärä -nappia, jolloin tekstikenttä aktivoituu, johon voit luvun syöttää 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 24

Jos huomaat, että ottelun kokoonpanoja pitää kesken pelin editoida, käy tekemässä se selaimen toisella sivulla olevassa joukkuesivustolla Paina sen jälkeen TiTun Päivitä:kokoonpano -nappia, jolloin korjattu kokoonpano päivittyy heti. Älä sulje TiTua. Ottelun ratketessa normaalilla peliajalla: TARKISTA LOPPUTULOS Paina Lopeta erä Torjunnat eivät tule automaattisesti Jos joudut odottamaan tallenna nollat molemmille Tarkasta että lopputulos on oikein Paina Tallenna lopputulos Syötä maalivahtien torjunnat ne saatuasi Jos saat torjunnat heti, tallenna ne ensin ja sitten paina Tallenna lopputulos Tarkista ettei torjunnat ole merkitty 0 -maalivahdille (tyhjä maali) Ottelun ollessa ajassa 60:00 tasan jatkoaika otteluissa Lopeta erä ja tallenna 3. erän torjunnat Jatkoajan alkaessa tarkista maalivahdit ja aloita jatkoaika Jos tulee jatkoaikamaali tallenna maali normaalisti. Paina Lopeta erä, tallenna torjunnat ja Tallenna lopputulos kun torjunnat saa heti. Jos kestää: lopputulos tallennetaan ensin ja torjunnat myöhemmin 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 25

Voittomaalikilpailua ei ole vielä rakennettu. Tallenna siitä ainoastaan Voittava maali aikaan 65:00. Kaikki laukaukset merkitään AINA käsin tehtyyn pöytäkirjaan. Maalityypiksi PITÄÄ laittaa VM, muuten ohjelma ei tunnista tilannetta VM on ainoastaan voittomaalilaukauskisan merkintä, ei jatkoaikamaalille Voittomaalikilpailussa EI OLE TORJUNTOJA! Paina Tallenna lopputulos Tallennettuja tietoja pystyy vielä muuttamaan, maaleja ei voi lisätä/poistaa Kun tiedot on syötetty oikein ja tarkistettu Paina Lopeta ottelu, jolloin muutoksia ja lisäyksiä ei voi tehdä Sulje selain HUOM! Titu pöytäkirjaa ei ole toistaiseksi saatavissa, käsipöytäkirjan ja kokoonpanoluettelot kotijoukkue säilyttää!!! Muiden kuin tilastoitavien sarjojen pöytäkirjoja ei lähetetä toistaiseksi mihinkään, kotijoukkue kirjaa tuloksen joukkuesivustolle 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 26

OIKEIN HYVÄÄ JÄÄKIEKKOKAUTTA 2013 2014 Pekka Artukka pekka@artukka.net Fax: 02-2307746 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 2013 27