SUOMEN BRIDGELIITTO FINLANDS BRIDGEFÖRBUND RY

Hangon Bridgeviikko 2010

Muutoksenhaun käsittely

SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖSTÖ

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Suomen Bridgeliiton hallitus 6/2017. SUOMEN BRIDGELIITON JÄSENKERHOJEN VÄLISEN JOUKKUEKILPAILUSARJAN SÄÄNNÖT

Paikka Turun Kristillinen opisto, Lustokatu, Turku Läsnä Jarmo Laakso* puheenjohtaja. Poistui klo käsittelyn aikana

Käytetään SEUL overwatch sääntöjen ingame asetuksia. Kotijoukkueen kapteeni on vastuussa lobbyn tekemisestä.

KEVÄTKOKOUSKUTSU KALLELSE TILL VÅRMÖTE

Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22.

Taru Reinikainen Seppo Räsänen Jussi Tamminen Martti Meronen saapui 7 käsittelyn aikana klo 18:27

LOUNAIS-LIIGAN SÄÄNNÖT

Tervetuloa mukaan Silverin Palmuliigaan!

PUHEENJOHTAJAN KATSAUS

Veijo Nikkanen (2011), Milko Nuutila (2011), Raimo Raunto(2010), Kati Sandström(2004), Lasse Utter(2010), Finn Wardi (2010)

; Kuopion Bridgekerho ry v voittopisteet ;

;Kuopion Bridgekerho ry 2007 voittopisteet ; Pohjola Timo 32 Seppänen Markku 30 Karttunen Yrjö 30 Siekkinen Jarmo 28 Hanski Matti 20 Koponen Ismo 12

Kilpailun erikoismääräykset kaudelle

P TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

KEVÄTKOKOUSKUTSU KALLELSE TILL VÅRMÖTE TERVETULOA / VÄLKOMMEN

Sarjakutsu Uppopallo

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN BRIDGELIITTO ry - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND rf (THE BRIDGE LEAGUE OF FINLAND) TOIMINTAKERTOMUS LIITON ORGANISAATIO

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella

SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND ry (THE BRIDGE LEAGUE OF FINLAND)

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio)

SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND ry HALLITUKSEN KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/

Lounaisliiga

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

D1-05 A&AA Kevätturnaus

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

Sheet Koli Mikko Honkakoski Varpu

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Petankki kalenteri 2016

SUOMEN DARTSLIITTO. SM-LIIGA Kierroksen tulokset ### ### ### ### ### ### ### ### ### ###

MARJA-VANTAA TURNAUS

Mestaripisteiden jakaminen

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa

SUOMEN BRIDGELIITTO FINLANDS BRIDGEFÖRBUND. Suomen parimestaruus. Finaali

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT

Fred Sundvall saapui 18:45 18 esittelyn jälkeen, poistui 19:20 kun 18 oli loppuunkäsitelty, palasi uudestaan 24 aikana kello 20:45

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Jukurit 02 AA. Turnausjoukkueet HPK. Jokerit. Jukurit JYP. SportOnline - Turnauspalvelu

Todettiin, että uudet säännöt tulevat voimaan vasta, kun ne on hyväksytty.

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Marja-Vantaa -turnaus

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla Otteluohjelma

2019/2020 MIEHET MESTARUUSSARJA

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010

Kausi 2018/ kierros Torikatu La HyTS 2 vs KoKe-Tennis 1,5-4,5 (17-25) Knaapi Juha vs Penttinen Ari 0-2 (26,12)

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

SM-turnaukset /5

1 Kilpailu. 2 Ilmoittautuminen kilpailuun. 1.1 Nimi. 1.2 Järjestämisoikeus. 1.3 Luokat. 1.4 Osallistumisoikeus. 2.1 Kutsu. 2.

varapuheenjohtaja, saapui klo: aikana Raija Tuomi lisäsi kilpailutoimikunnan asioihin käsiteltäväksi kurinpitotapauksen.

tiistai 19 helmikuu 08

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus Myyrmäkihalli Vantaa

Uppopallon sarjakutsu

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset:

Sarjan voittaja nousee mestaruussarjaan, kakkonen karsii 1-divisioonan seitsemännen kanssa

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

Suomen Bridgeliitto Finlands Bridgeförbund ry MP-kilpailukategoriat ja kilpailumaksut

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Ennen lohkovaihetta sovitaan (tarvittaessa) joukkueiden kanssa TV-oikeuksista ja muista mahdollisista laajennetuista taloudellisista oikeuksista.

ggsenviikkoecletic Sivu :57

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Hallisarjan uudistaminen

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Lounaisliiga :1

Kuopion Bridgekerho ry

P Tervetuloa Pakila Cupiin! Saapumisohjeet. Sivu 1

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Transkriptio:

SM-joukkuekilpailu 2017 Finaali Aika: 9. 10. joulukuuta 2017 Paikka: Bridge Areena, Hiomotie 10, Helsinki Kilpailunjohto: Kati Sandström, puh. 040-526 56 11 Kilpailumaksu: 160 /joukkue Joukkueet ottelunumeroineen, aikataulu ja ottelujärjestys Edellisen vuoden mestarijoukkue pelaa numerolla 8. Muut joukkueet on järjestetty joukkueiden jäsenten keskimääräisen arvopistemäärän mukaiseen järjestykseen pienimmästä suurimpaan. 1. MINIPLAN Lasse Bergroth, Patrik Eriksson, Kristina Fagerlund, Lauri Kurki, Mikko Nieminen, Arvo Priimägi 2. RESISPOSSE Aleksi Aalto, Erik Hansson, Tatu Sammalisto, Seppo Sauvola 3. MÄKIKANGAS Antti Aimala, Juho Granström, Oskari Koivu, Kari Mäkikangas, Kari Patana, Mauri Saastamoinen 4. EIKAT Olavi Kivipensas, Seppo Laine, Olli A. Manni, Maria Mylläri, Kaj Sundsten, Pekka Uskali 5. UTTER Jouni Juuri-Oja, Osmo Kiema, Matti Niemi, Ari Pöppönen, Lasse Utter, Jorma Valta 6. VILTTIKETJU Tatu Heikkinen, Johan Lindén, Seppo Niemi, Hannu Ojanen, Osmo Parviainen, Olli Perkiö 7. SYDÄN JA SIELU Hulda Ahonen, Kari Engelbarth, Pia Erkkilä, Markku Pekkinen, Raija Tuomi, Petri Ukkonen 8. KOISTINEN Vesa Fagerlund, Arttu Karhulahti, Kauko Koistinen, Clas Nyberg, Mika Salomaa, Pekka Viitasalo 1

Lauantai 9.12. Alkaa Päättyy 9:30 Ilmoittautuminen 9:45 Kapteenien kokous 10:00 11:15 kierros 1/1 8 1 7 2 6 3 4 5 11:20 12:35 kierros 1/2 12:40 13:55 kierros 2/1 2 8 1 3 7 4 5 6 13:55 14:40 Lounas 14:40 15:55 kierros 2/2 16:00 17:15 kierros 3/1 8 3 2 4 1 5 6 7 17:20 18:35 kierros 3/2 18:35 18:50 Kahvitauko 18:50 20:05 kierros 4/1 4 8 3 5 2 6 7 1 20:10 21:25 Kierros 4/2 21:35 1. päivä päättyy Sunnuntai 10.12. 9:30 10:45 kierros 5/1 8 5 4 6 3 7 1 2 10:50 12:05 kierros 5/2 12:10 13:25 kierros 6/1 6 8 5 7 4 1 2 3 13:25 Ruokatauko 14:10 15:25 kierros 6/2 15:30 16:45 kierros 7/1 8 7 6 1 5 2 3 4 16:50 18:05 kierros 7/2 18:05 18:15 Protestiaika 18:15 Palkintojenjako HUOM! Uusi kierros ei ala ennen ohjelmaan merkittyä aikaa mutta pelaajien hidastelu tai juryn käsittely voi viivyttää kierroksen alkua. 2

Ottelujärjestys 1. kierros 8 Koistinen - 1 Miniplan 7 Sydän ja sielu - 2 Resisposse 6 Vilttiketju - 3 Mäkikangas 4 Eikat - 5 Utter 2. kierros 2 Resisposse - 8 Koistinen 1 Miniplan - 3 Mäkikangas 7 Sydän ja sielu - 4 Eikat 5 Utter - 6 Vilttiketju 3. kierros 8 Koistinen - 3 Mäkikangas 2 Resisposse - 4 Eikat 1 Miniplan - 5 Utter 6 Vilttiketju - 7 Sydän ja sielu 4. kierros 4 Eikat - 8 Koistinen 3 Mäkikangas - 5 Utter 2 Resisposse - 6 Vilttiketju 7 Sydän ja sielu - 1 Miniplan 5. kierros 8 Koistinen - 5 Utter 4 Eikat - 6 Vilttiketju 3 Mäkikangas - 7 Sydän ja sielu 1 Miniplan - 2 Resisposse 6. kierros 6 Vilttiketju - 8 Koistinen 5 Utter - 7 Sydän ja sielu 4 Eikat - 1 Miniplan 2 Resisposse - 3 Mäkikangas 7. kierros 8 Koistinen - 7 Sydän ja sielu 6 Vilttiketju - 1 Miniplan 5 Utter - 2 Resisposse 3 Mäkikangas - 4 Eikat 3

Kilpailuohjeet Nämä kilpailuohjeet ovat täydennyksiä ja tarkennuksia SBL:n Kilpailumääräyksiin. 1. Otteluissa pelataan 20 jakoa puoliaikalaskennalla. Pelaajia saa vaihtaa puoliajalla. Ottelupisteet lasketaan WBF:n taulukon mukaan. 2. Kaikissa otteluissa pelataan samat jaot. Pareista lasketaan myös ns. Butler. Jakotaulut jaetaan ottelukierroksen jälkeen joukkueille. 3. Otteluohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue, joka istuu avoimen huoneen NSsuunnassa. Kotijoukkueella on oikeus asettaa pelaajansa paikoilleen vasta sen jälkeen kun vastustajajoukkue on asettunut paikoilleen. Toisella puoliajalla kotijoukkue istuu paikoillaan (voi tietenkin vaihtaa uuden parin tilalle) ja vierasjoukkue vaihtaa pöytiä (mikäli vierasjoukkue vaihtaa sen jatkava pari vaihtaa pöytää). 4. Puoliajan peliaika on 1 tunti 15 minuuttia. Jos peliaika ylitetään enintään 5 minuutilla, kumpaakin myöhästynyttä joukkuetta rangaistaan puolen (½) ottelupisteen menetyksellä. Peliajan ylityksestä enintään 10 minuutilla rangaistus on yhden (1) ottelupisteen menetys, tämän jälkeen rangaistus on yksi (1) ottelupiste jokaista alkavaa 5 minuutin jaksoa kohti. Myöhästymisrangaistukset määrätään kierroksittain. Mikäli joukkueen pelaaja myöhästyy puoliajan tai ottelun alussa korkeintaan 5 minuuttia seuraa siitä puolen (½) ottelupisteen rangaistus. Mikäli pelaaja myöhästyy 5-10 min, on rangaistus yksi (1) ottelupiste. Tämän jälkeen rangaistus on yksi (1) ottelupiste kultakin alkavalta 5 minuutin jaksolta. Jos pelaaja myöhästyy 20 minuuttia tai enemmän, myöhästyneen pelaajan joukkue tuomitaan hävinneeksi ja joukkue saa ottelusta nolla (0) pistettä. Kun joukkue tuomitaan hävinneeksi, sen vastustaja saa ottelupisteet seuraavan kaavan mukaan itselleen mahdollisimman edullisesti. a. 13 ottelupistettä b. Tulosten keskiarvo muista pelaamistaan otteluista c. Hävinneeksi tuomitun joukkueen vastustajien saamien tulosten keskiarvo. 5. Jos pelaajat sijoittavat korttinsa brikan vääriin taskuihin ja sen takia jako muissa pöydissä pelataan alkuperäisestä poikkeavassa muodossa, kumpaakin pöydässä ollutta virheeseen syyllistynyttä joukkuetta rangaistaan puolen (½) ottelupisteen menetyksellä. Muuten sovelletaan bridgelain 7D säännöstä Northin vastuusta. 6. Vapaavuorossa oleva pelaaja ei saa seurata oman joukkueensa peliä. Kierroksen pelit jo päättänyt pelaaja ei saa seurata käynnissä olevaa ottelua toisella pöydällä, ellei kumpikin tämän pöydän pari anna siihen lupaa. 7. Ottelun tulos on laskettava muualla kuin pelitiloissa, jos yksikin ottelu on vielä kesken. 8. Bridgemateen syötetään joukkueiden VIRALLISET tulokset. Syötetty tulos on jokaisen tarkastettava. Joukkueiden on itse tarkastettava tulostensa oikeellisuus kilpailunjohtaja ei tee sitä. Virheellisestä tuloskirjauksesta Bridgematessa on huomautettava kilpailunjohtajalle viimeistään seuraavan ottelun puoliajalla. Kummankin pelipäivän viimeisen ottelun jälkeen valitusaikaa on 10 minuuttia kierroksen peliajan päättymisen jälkeen. 9. Muutoksenhakupyynnöt on jätettävä viimeistään 30 minuuttia päättyneen kierroksen jälkeen kilpailunjohtajalta saatavalla lomakkeella. Muutoksenhakulomakkeen allekirjoittaa joukkueen kapteeni. Muutoksenhakumaksu on 20 euroa. 4

10. Joukkueiden paremmuusjärjestys määräytyy saavutettujen ottelupisteiden mukaan. Tasatuloksissa ratkaisee: a. keskinäisen ottelun IMP-pisteet tai jos ne ovat tasan b. IMP - kvootti tai c. arpa. 11. Tupakointi nuuskaaminen ja sähkötupakka mukaan luettuna on kielletty peli- ja WC-tiloissa. Alkoholijuomien (myös keskioluen) vieminen pelitiloihin on kielletty. Tupakointi- ja alkoholimääräysten rikkomisesta seuraa kahden (2) ottelupisteen rangaistus ko. pelaajan joukkueelle. Tämän säännön rikkomisesta ei anneta varoituksia. 12. Kännykät on pidettävä suljettuina pelitiloissa kierroksen aikana. Mikäli kännykkä soi tai sitä käytetään kierroksen aikana, seuraa siitä kahden (2) ottelupisteen rangaistus ko. pelaajan joukkueelle. Kapteenien kokous tekee sopimuksen kameroiden käytöstä. Tämän säännön rikkomisesta ei anneta varoituksia. 13. Edellä olevan lisäksi kilpailussa noudatetaan Bridgelakia sekä SBL:n yleisiä kilpailumääräyksiä. HUM-tarjousjärjestelmää koskevat erityismääräykset: SM-joukkuekilpailun finaalissa HUM-systeemiä pelaavan parin on lähetettävä sähköisessä muodossa oleva konventiokortti sähköpostilla joko kilpailua edeltävään sunnuntaihin (3.12.2017) mennessä kilpailunjohtajalle tai kilpailua edeltävään tiistaihin (5.12.2017) mennessä jokaisen joukkueen yhteyshenkilölle. Puolustustarjousjärjestelmä HUM-systeemiä vastaan HUM-systeemiä vastaan pelaavalla parilla on oikeus käyttää kirjallisia muistiinpanoja HUM-systeemiä koskevasta puolustusjärjestelmästään. (Oikeus koskee vain HUM-spesifistä osuutta eli ei niitä osia puolustustarjousjärjestelmästä, joita pari pelaisi muutenkin.) Istumajärjestys joukkuekilpailussa HUM-systeemiä pelaava joukkue istuu kokonaisuudessaan aina ensin, jos vastustajajoukkueessa ei ole HUM-systeemiä pelaavaa paria. Mikäli molemmissa joukkueissa on vähintään yksi HUM systeemiä pelaava pari istumajärjestys on seuraava: a) Vierasjoukkueen istunnolla pelaavat HUM-parit b) Kotijoukkueen istunnolla pelaavat HUM-parit c) Vierasjoukkueen ne parit, jotka eivät pelaa HUM-systeemiä d) Kotijoukkueen ne parit, jotka eivät pelaa HUM-systeemiä HUM-systeemiä vastaan pelaavalla joukkueella on oikeus istuttaa sama pari uudestaan HUM-systeemiä pelaavaa paria vastaan. 5

Muutoksenhakukomitea (Jury) Puheenjohtaja Pekka Viitasalo Koistinen Jäsenet Olavi Kivipensas Mikko Nieminen Mauri Saastamoinen Raija Tuomi Lasse Utter Eikat Miniplan Mäkikangas Sydän ja sielu Utter Muutoksenhaun käsittelyyn komitean puheenjohtaja valitsee kaksi esteetöntä jäsentä komitean jäseniksi. Esteellisyystilanteessa komitea täydentää itse itseään. Mikäli joku nimetyistä pelaajista ei ole paikalla, kilpailunjohtaja ja komitean puheenjohtaja määräävät uuden jäsenen. Puheenjohtajan puuttuessa kilpailunjohtaja määrää uuden puheenjohtajan yksin. 6