KUVAN LIITTÄMINEN TOISEEN KUVAAN PHOTOSHOP ELEMENTS 6 - OHJELMALLA



Samankaltaiset tiedostot
EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78)

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Sisältö 1 Tekijänoikeudet Johdatus M-Filesiin Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto M-Filesin päivittäinen käyttö...

Myynti, valmistus ja huolto: Mika Jylhä, Lohjantie 1 P, Hyvinkää Puh

1 Dreamweaver MMX. 2 Tekstin muokkaus

Djid _Zc\^ engi_ohjekirja_ indd :47

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010

Monikamera- videoinnin kurssi

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen

KÄY TÖN ALOITTAMISEEN

1. Asennus Asennus

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ

Johdatus ArcGIS 10 ohjelmiston käyttöön

2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi. Kommentti [ 1]: Juu, tämä hyvä! Ehkä alemmat kirjat voisivat olla vielä vähän hailakampia tai jotain?

Acrobat LCD (19 ja 22 )

Winres-käyttäjän käsikirja Oma tuotanto 1 (26)

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

ASTERI ISÄNNÖINTI KÄYTTÖOHJEET 11/2013

Lenovo IdeaPad Flex 10

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle Opiskelijan opas

5. Sijainnin määrittäminen olemassa olevalle liikuntapaikalle

Transkriptio:

KUVAN LIITTÄMINEN TOISEEN KUVAAN PHOTOSHOP ELEMENTS 6 - OHJELMALLA 15.2.2015 ATK Seniorit Mukanetti ry / Kuvakerho

2 Kuva kuvaan Adobe PHOTOSHOP Elements 6 -ohjelmalla

3 Kun aloitetaan kuvien liittäminen yhteen, valitaan tietenkin ensin kuvat, joita halutaan käyttää, ja mahdolliset vaihtoehtokuvat. Ensimmäisessä kuvassa on pohjakuva, johon on tarkoitus liittää heinämiehet. Kun kuvalle ei tehdä mitään muita toimenpiteitä kuin vain liitetään kuva toisen päälle, niin valitaan liitettävä kuva näytöllä jo olevista kuvista klikkaamalla 2x hiiren ykköspainikkeella. Kuva voidaan sitten valita kokonaan tai vain osa siitä siirrettäväksi. Tässä kuvassa on rajattu hiukan liikoja pois käyttämällä rajaustyökalua, Rectangular Margue Tool. Siinä on 2 vaihtoehtoa: suorakulmio ja ympyrä. Kuvassa rajattu osa näkyy pisteviivana. Tämän jälkeen etsitään Edit/Copy ja klikataan sitä. Nyt otetaan esille kuva, johon kopioitu kuva siirretään. Klikataan taas Edit/ Paste, jolloin rajattu kuva siirtyy alemman päälle. Kuva asettuu aina keskelle, koosta riippumatta. Vasemmalla ylhäällä on Move Tool, jota klikkaamalla tulee kuvaan kehykset ja kahvat, joista sitä voi liikuttaa. Kuvan sisäpuolella tulee neljä nuolta hiiren osoittimeen ja

4 sillä saa siirrettyä kuvan paikkaa, kun pitää näppäimen alhaalla koko ajan hiirtä liikuttaessaan. Kun valmis, hyväksytään vihreällä ja/tai hylätään kieltomerkillä. Alla kuva on siirretty tekijän mielestä oikealle paikalle pienennettynä. Näillä ohjeilla saadaan niittoväki helposti siirrettyä pellolta toiselle. Ellei muita kuvia ole kopioitu, siirtyy kopio seuraaviin pohjiin, kunnes aihe vaihtuu tai kuvankäsittely suljetaan (kuvat alla). Viimeiseksi kopioitu kuva voidaan siis laittaa useampaankin pohjaan.

5

6 Tähän kuvaan on lisätty ruisleipää ja viljaseipäitä käyttäen Elliptical Marquee Toolia leipiin ja vieressä olevaa Lasso Toolia seipäiden kopioimiseen (lisätty x2 sama kuva hiukan kokoa muuttaen) Samat Edit/Copy ja Edit/Paste toiminnot tehty tässä kuin edellisissäkin kuvissa. Tekstiä on sitten vielä lisätty kertomaan kuvaan liittyvistä asioista.

7 Seuraavassa katsotaan peiliin. Hymyilevä ukkeli saa nyt olla mallina. Löysin sotaajalta olevan peilinkehyksen vintiltä, otin tietenkin siitä valokuvan, niin kuin kaikesta vanhasta, mitä mökiltä löytyi siivotessa. Peilin värierot ovat selvät tätä tarkoitusta varten. Kun peili on editointi-näytöllä, pitää se tuplata (Duplicate). Silloin Layer-tasolle tulee 2 samanlaista kuvaa. Nyt on käytettävä uutta työkalua, jolla saadaan rajattua peiliosa. Työkalu, Quick Selection Tool, on kuvattuna alla. Piirtimen pikseliarvo on tässä 27, se on keskimmäinen kolmesta Brush-työkalusta (valittuna = + merkkinen kuvassa). Nyt vain viedään hiiren osoitin peiliosaan ja osoitinta alhaalla pitäen valitaan = rajataan peiliosa. Kun rajat (= värierot) ovat selvät, on rajauskin helppoa. Mitä epäselvempi kuva on, sitä pienempi pikselikoko pitää työkalulla olla. Kaikkea ei välttämättä saa kunnolla rajattua. Nyt kun peiliosa on rajattu, painetaan vain Delete-nappia, niin keskusta häviää. Tämä on hyvä työkalu, kun rajattava alue ei ole selvä ympyrä eikä kulmikas, vaan monimuotoinen (vaikkapa tontun hiippalakki), joka halutaan siirtää vaikkapa omaan kuvaan. Silloin ei tietenkään napsauteta Deleteä, vaan Edit /Copy ja Edit/ Paste taas sen kuvan päällä, mihin kyseinen kohde halutaan siirtää.

8 Häviäminen ei näy Editointi-tilassa, mutta Layer-tilassa on selvä reikä keskellä peiliä. Alempi peilin kuva näkyy nyt hämäävästi juuri poistetun kuvan läpi siihen asti, kun tasojen väliin laitetaan lumiukko. reikä näkyy Nyt on lumiukon vuoro. Samoin kuin edellä ukko rajataan, kopioidaan ja sitten laitetaan kahden peilin väliin. Background on oltava valittuna, kun klikataan Edit/Paste. Tässä jäi hiukan alakanttiin tuo ukon naama. Nyt valitse Layer 1= kuvassa harmaana ja sitten taas Move Tool, niin siirto ja pienennys tai suurennus onnistuu, kuten edellä on tehty. Ukkokuvan kahvat ja reunat näkyvät, vaikka kuva onkin Bacground Copy-kuvan alla. Peilistä voi sitten tarkastella, milloin ukko on sopivassa kohdassa. Joskus siirrettävä kuva on huomattavasti suurempi kuin alle jäävä, silloinkin vain kulmakahvoista kiinni ja monta kertaa siirtämällä saa kuvan pienenemään sopivaksi. Kulmista kiinni pitäen ei kuvan suhteet vääristy. Sivuilla olevat kahvat litistävät kuvaa. KOKEILUA ns. turhilla kuvilla!

9 Siinä hän nyt hymyilee! ja katselee peilikuvaansa

10 Sitten vielä vaihdetaan maisemaa!

11 Aivan samat toimenpiteet kuin edellä, kuva duplicate, OK, ylempi kuva on harmaana. Sitten vain oman valinnan mukaan mitä haluaa kuvaan liittää ja mihin kohtaan. Nelikulmiovalinnalla rajaukset ja delete. Ikkunoita poistettaessa on huomioitava, että kun rajaat toista ikkunaa eli omassa työssäsi jotain muuta kohdetta toistamiseen, paina ensimmäisen rajauksen jälkeen vaihtonäppäin alas, niin rajaus tulee molempiin ja/tai niin moneen kohtaan, kuin haluat. Voi toki tehdä yksitellenkin, mutta tämä on helppo tapa tehdä useampia rajauksia kerralla tarvittaessa. Älä päästä irti vaihtonäppäimestä ennen kuin kaikki halutut rajaukset on tehty, sitten vain delete ja reikä/reiät ovat valmiita ja niiden takaa voi kurkkia vaikka tonttu. Tallennus on tärkeää!