Näissä käyttöohjeissa on tarvittavat ohjeet subholer illa työskentelyä varten.



Samankaltaiset tiedostot
Käyttö- ja huolto-ohje. HADEF Sähköketjutalja malli 62/05

Käyttöasetuksen soveltamissuosituksia

K14-malli. KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA. Sah-Ko Oy Lumijoentie 6, PL Oulu Huom. kuvassa K15

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

Rakennustyömaan hyvä turvallisuusjohtaminen

Työsuojelujulkaisuja 57. Koneturvallisuus. Säädökset ja soveltaminen. Työsuojeluhallinto

SISÄLTÖ. Tärkeät turvaohjeet. Kuvaus -2-

HORSCH Joker 6-12 RT. Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöönottoa! Säilytä käyttöohje!

Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 44. Työsuojeluhallinto. Näkyvä varoitusvaatetus

PAINELAITTEIDEN KUNNOSSAPITO

Liesituuletin Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Rakennustyön turvallisuusjohtamisen HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

Sähkö- ja telejohdot ja maantiet. Koekäytössä alkaen

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL PORI

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B

TELINEIDEN TURVALLISUUS OHJE

Lelujen turvallisuus ei ole leikin asia. Euroopan komissio Yritystoiminta ja teollisuus

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B

Asennus- käyttö- ja huoltoohjeet

Ohje KAIVOLLE. HUOMIOI! Huomioi että käytössä olevaan kaivoon voi muodostua kaasuja, KOMBIKAIVO. Kuva 1. SISÄÄN ULOS SISÄÄN PB (2)

VALMET 502 KÄYTTÖ JA HUOLTO

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR

TE 30/TE 30-AVR/ TE 30-C-AVR/ TE 30-M-AVR

METROMINI 4. Käyttöohje Sähkökäyttöinen läpivirtausvedenlämmitin

LIITTYMISEHDOT LE 2014

Kaukolämpöalan työsuojeluopas II Lämpökeskusten käyttö ja kunnossapito Raportti KK6B/2011

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Sisällysluettelo. Johdanto Käyttöohjeessa käytetyt symbolit Suluissa olevat kirjaimet Ongelmat ja korjaustoimenpiteet...

Transkriptio:

Käyttöohjeet Näissä käyttöohjeissa on tarvittavat ohjeet subholer illa työskentelyä varten. Varoitus Subholer'ia ei saa käyttää tai huoltaa ennen käyttöohjeisiin tutustumista. Inco Technic AS järjestää tarvittaessa subholer'in käyttö- ja huoltokoulutusta. Inco Technic AS ei vastaa subholer'in väärästä käytöstä johtuvista työonnettomuuksista, ellei ennen käyttöä ole perehdytty käyttöohjeisiin tai osallistuttu koulutukseen, joka takaisi kyseisen työvälineen käyttötaidon. Ellei subholer'ia käytetä näiden käyttöohjeiden mukaisesti, voidaan aiheuttaa työtapaturmia tai muuttaa työväline käyttökelvottomaksi. Subholer'illa työskenneltäessä on tiukasti noudatettava näitä käyttöohjeita. Subholer on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeissa mainitussa tarkoituksessa. Subholer'in käyttäjällä on oltava nämä käyttöohjeet aina lähettyvillään, jotta ohjeita voitaisiin tarvittaessa tarkistaa. Subholer'in käyttö Subholer on teiden ja muiden vastaavien rakenteiden (esim. rautateiden) alta maan läpi poraamiseksi tarkoitettu työväline. Poraaminen tarkoittaa tässä putken työntämistä maanpinnan läpi. Tilattavissa olevat subholer'in putket ovat halkaisijaltaan 114,3 406,4 mm. Subholer'in työntövoima tulee hydraulisella vasaralla varustetusta kaivurista.

Työskentelyehdot Poraamissyvyyden tien tms. pinnasta olisi oltava yli seitsemän kertaa suurempi kuin käytettävän subholer'in halkaisija. Subholer ei ole rakennettu läpäisemään kallioita tai suuria kivimassoja. Subholer'in takimmaisen osan tulisi sopia hydraulisen vasaran piikkiin. Nosturin on oltava riittävän suuri, jotta vasaran voisi asettaa oikeaan asentoon ja kulmaan. Työohjeita on noudatettava huolellisesti, jotta työnteon aikana ei vahingoitettaisi tietä, muita teknisiä verkostoja tai työvälineitä. Töiden suoritus Ennen poraamisen aloittamista on anottava tielaitokselta tai kunnalta vastaavan viranomaisen/omistajan lupa. Nosturin voi asentaa porattavan paikan päälle maantielle tai maantien viereen. Vakaan perustan käyttäminen helpottaa nosturin nokan ohjaamista ja subholer'in asentamista. Subholer'in oikea asento (työsuunta) tarkistetaan ketjua vetämällä ja valaisemalla samalla putken sisältöä lampulla. Ketjun sisäpuolinen kiinnityskohta putken etuosassa olisi oltava näkyvillä. Tarkastus suositellaan tehtäväksi jokainen putkinivel lisättäessä. Ketjun olisi oltava liitetty etu- ja takapäätyyn, jotta subholer tai putki olisi aina tarvittaessa mahdollista vetää takaisin. Mikäli tienpinta vaurioituu nähtävästi, vedetään subholer takaisin ja porataan uudestaan sopivammassa paikassa.

Vedettäessä subholer takaisin on tärkeää, ettei ketjua vedettäisi terävillä nykäyksillä, koska sisäkiinnitykset voivat tällöin vahingoittua. Subholer'ia on työnnettävä eteenpäin ainoastaan nosturin vasaran lyönneillä tai painalluksilla. Työn tekemiseen tarvitaan nosturin kuljettajan lisäksi yksi työntekijä ja tarvittaessa liikenteenohjaaja. Työntekijä auttaa nosturinkuljettajaa subholer'in ja vasaran ohjaamisessa ja tarkistamisessa. Piikin pään ja subholer in on muodostettava liitinkohdassa suora linja. Näiden liittäminen väärässä kulmassa voi aiheuttaa subholer'in vahingoittumisen tai kontrolloimattomia poraussuunnan muutoksia. Työturvallisuus Hydraulinen vasara aiheuttaa paljon melua. Kaikkien työnteon välittömässä läheisyydessä oleskelevien on käytettävä kuulosuojaimia. Lisäksi on otettava huomioon rakennustyömaalla voimassa olevat turvallisuusvaatimukset ja käytettävä vaadittuja työasuja. Rakennustyömaa on merkattava sääntöjen mukaisesti ja liikenteen ohjauksessa noudatettava tielaitoksen vaatimuksia. Turvallisuusharjoitukset Kaikkien subholer'ia käyttävien työntekijöiden on perehdyttävä HSEQ:in periaatteiden mukaisiin turvallisuusmääräyksiin. Työntekijöiden tietoja turvallisuusmääräyksistä on subholer'illa työskentelyn osalta jatkuvasti päivitettävä ja heidän tulee tarvittaessa osallistua kausittaisiin turvallisuusharjoituksiin.

Vastuu Urakoitsija vastaa kaikista työsuorituksista voimassa olevan lain mukaisesti.