Lyhyt versio keskeisistä Karaten kilpailusäännöistä

Samankaltaiset tiedostot
Toimitsijakoulutus 1. Pöytätoimitsijat. Suomen Karateliitto, Kilpailujärjestelyvaliokunta 2009 / jk

Kumite-kilpailu. Teoriakokeen kysymykset kumiten pää- ja kulmatuomareille. Tammikuu 2018

Kumite-kilpailu. Koepaperi kumiten pää- ja kulmatuomareille. Versio 9.0. Tammikuu 2015

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Suomen Shorinjiryu Karatedo -yhdistys r.y. Esimerkkejä tuomioista boogutsuki- ja katakilpailuissa

SM-KARATE VIIKONLOPPU TAMPERE KUTSU

BOULDERKIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT

KILPAILUJÄRJESTELYOPAS

J.K.A. SUOMEN SHOTOKAN KARATE-DO LIITTO ry. OTTELUSÄÄNNÖT JA VYÖKOKEEN VAATIMUKSET

Suomen Karateliitto ry Radiokatu Helsinki KILPAILUKUTSU 1/5

1) Yksi erä kestää kolme minuuttia (pudotuserät kaksi minuuttia) ja lisäerät (jos niitä on) kaksi minuuttia.

LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT

t.124 Taisteluhaluttomuus käytännössä STTR 2018 Versio: tammikuu 2019 Säännöt Versio 1./2019 draft

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016-

SM-KARATE VIIKONLOPPU TAMPERE

Alustavat säännöt

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

KÄYTÄNNÖN OHJEITA KILPAILUISSA KÄVIJÖILLE

Miesten viralliset painoluokat ovat: - 65 kg, - 73 kg, - 80 kg, - 86 kg, - 94 kg, kg, kg

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

VÄRIVÖIDEN KILPAILUSÄÄNNÖT

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga

TERVETULOA HARRASTEKIEKKO PUULAAKIIN 2015

Espoon Kevätcup 2013

JOUKKUEKILPAILUT. Kilpailujen säännöt

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Itsenäisyyspäivän Shiai

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio)

HOKUTORYU KILPAILUSÄÄNNÖT

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

KILPAILUKUTSU. Tang Lang kilpailut käydään Tampereella kello 11:00 alkaen. Paikkana on Nääshalli ja siellä liikuntasali.

Kaavio 1a Kilpailualue S. 1, 1.4.4, 1.4.5, 4.2.1, , , , , 23.1, 24.1, 25.1, 26.1

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 ( )

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10.

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

MID Tour Reikäpelin SM 2017 Kilpailuformaatti. Petri Ahokas 05/2017

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Transkriptio:

Lyhyt versio keskeisistä Karaten kilpailusäännöistä Toimitsijan muistilista Nurmijärven kisoihin 21.1.2017

Kumite Keskeiset kilpailusäännöt toimitsijalle

Ottelun kesto Ottelun kesto on miehillä 3 minuuttia Naisten otteluiden kesto on 2 minuuttia Alle 21-vuotiaiden (U21) sarjoissa otteluaika miehillä on 3 minuuttia Alle 21-vuotiaiden (U21) sarjoissa otteluaika naisilla on 2 minuuttia Kadettien (U16) ja junioreiden (U18) otteluiden kesto on 2 minuuttia U14 otteluiden kesto on 2 minuuttia Otteluiden välinen lepoaika/varusteiden vaihtoaika on normaalin otteluajan mittainen, kun sama ottelija tulee uudelleen ottelemaan Poikkeus tähän on, kun varusteet täytyy vaihtaa toisen värisiksi. Tällöin lepoaika pidennetään viiteen minuuttiin AKA AO

Suorituspisteet IPPON Kolme pistettä WASA-ARI Kaksi pistettä YUKO Yksi piste YUKO 1 Kamppailun voitto ottelijalle Kahdeksan pisteen johtoasema Otteluajan päättyessä korkeampi pistemäärä Ensin saadun pisteen etu (SENSHU) Tuomariston päätös (HANTEI) WASA-ARI 2 Vastustajalle määrätyn HANSOKUn, SHIKKAKUn tai KIKENin perusteella IPPON 3 NO KACHI VOITTAJA AKA AO

Varoitukset ja rangaistukset Kiellettyjä toimintoja on kaksi kategoriaa Kategoria 1 Kategoria 2 Varoitusten asteikko 1. CHUKOKU ensimmäinen pieni rikkomus kategoriassa 2. KEIKOKU toinen rikkomus kategoriassa 3. HANSOKU-CHUI kolmas rikkomus kategoriassa tai suoraan vakavista rikkomuksista Rangaistukset 1. HANSOKU määrätään seurauksena erittäin vakavasta rikkomuksesta tai jos HANSOKU CHUI on jo annettu. johtaa kilpailijan diskvalifiointiin 2. SHIKKAKU Tämä on diskvalifiointi koko kilpailusta, meneillään olevasta sarjasta tai ottelusta. AKA AO

Varoitukset ja rangaistukset AKA AO KATEGORIA 1: CHUKOKU KATEGORIA 1: KEIKOKU KATEGORIA 1: HANSOKU CHUI KATEGORIA 1: HANSOKU KATEGORIA 2: CHUKOKU KATEGORIA 2: KEIKOKU KATEGORIA 2: HANSOKU CHUI KATEGORIA 2: HANSOKU

Ottelun kulku Ottelun aloitus Päätuomari ja kulmatuomarit asettuvat paikoilleen Päätuomari komentaa ottelun alkaneeksi sanoilla SHOBU HAJIME Ottelun keskeytys ja jatkaminen Päätuomari keskeyttää ottelun komentamalla YAME Kulmatuomarit liputtavat mielipiteensä. Pistesuorituksen ollessa kyseessä päätuomari tunnistaa ottelijan (Aka tai AO) ja tuomitsee asiaankuuluvaan pisteen. Päätuomari uudelleen aloittaa kamppailun komentamalla TSUZUKETE HAJIME Ottelun päättyminen Kun ottelija on saavuttanut ottelun aikana kahdeksan pisteen johtoaseman, päätuomari komentaa YAME ja julistaa tämän jälkeen voittajan Ajan päättyessä, päätuomari julistaa sen ottelijan jolla on pistejohto voittajaksi Jos ottelu päättyy tasapisteisiin, tuomaripaneeli (päätuomari ja neljä kulmatuomaria) ratkaisevat ottelun hanteilla, ellei toisella ottelijalla ole SENSHUa Voittajan julistus nostamalla voittajan puoleinen käsi, ja julistamalla AO (AKA) NO KACHI. AKA AO

Ottelun kulku AKA AO PISTEET, VAROITUKSET, RANGAISTUKSET KELLO PYSÄHDYKSISSÄ SHOBU HAJIME YAME YUKO 1 WASA-ARI 2 IPPON 3 TSUZUKETE HAJIME NO KACHI VOITTAJA KELLO KÄYNTIIN KELLO SEIS KELLO KÄYNTIIN KATEGORIA 1 KATEGORIA 2 CHUKOKU KEIKOKU HANSOKU CHUI HANSOKU

Kata Keskeiset kilpailusäännöt toimitsijalle

Ennen alkua Kilpailijan tulee ilmoittaa esitettävä kata toimitsijalle ennen kunkin kierroksen alkua Pöydässä on hyvä olla kata-lista, josta voidaan varmistaa esitettävä kata Kilpailijan tulee esittää eri kata jokaisella kierroksella. Kerran esitettyä kataa ei saa toistaa AKA AO

AKA AO

Kata ottelun kulku Kaksi kilpailijaa tulee kilpailualueen reunalle. Toisella kilpailijalla on punainen vyö (AKA) ja toisella on sininen vyö (AO). Kumarrusten jälkeen AO siirtyy kilpailualueen ulkopuolelle. AKA siirtyy katan aloituspisteeseen ja aloittaa suorituksensa. Suorituksen ja kumarruksen jälkeen AKA siirtyy kilpailualueen ulkopuolelle odottamaan kunnes AO on tehnyt suorituksensa. Kun kumpikin kata on esitetty, kilpailijat seisovat kilpailualueen reunalla. Päätuomari komentaa HANTEI, ja puhaltaa kaksiosaisen puhalluksen pillillään, jolloin tuomarit antavat äänensä näyttämällä lipun värillä kumpaa kilpailijaa kannattavat voittajaksi. Kilpailun voittaa joko AKA tai AO. Tasapeli ei ole mahdollinen. Voittajaksi julistetaan kilpailija, joka saa enemmistön äänistä. AKA AO

Kata ottelun kulku AKA AO AKA AO Kaksi kilpailijaa Kumarrukset Yksi kerrallaan oma suoritus Kaksi kilpailijaa Odottavat päätöstä Päätuomari Pilli ja HANTEI Tuomarit 5 Lippua Sininen tai Punainen Voittaja lippujen lukumäärän mukaan

Pöytäkirjat Kata ja Kumite

Cup kaavio 1. Sarja alkaa Kilpailijat on asetettu kaavion molemmille puolille mahdollisimman tasaisesti, ranking huomioiden 2. Kilpailukierrokset Kilpailukierrokset käydään ottelujärjestyksestä ylhäältä alas yksi kerrallaan Otteluparin voittaja etenee aina seuraavalle kierrokselle 3. Keräilyt Keräilyt pronssiotteluun alkavat kun finaaliin menijät ovat selvillä Keräilyt käydään erikseen kaavion molemmilla puolilla Molemmilla puolilla ensimmäiseen keräilyotteluun valitaan finalistille 1. ja 2. hävinneet Seuraavaan keräilyotteluun valitaan ensimmäisen keräilyottelun voittaja sekä finalistille 3. hävinnyt Keräilykierrosten voittajaksi selvinneet 2 kilpailijaa valitaan pronssiotteluun 4. Seuraavaksi käydään pronssiottelu 5. Viimeisenä käydään finaali

AKA AO KERÄILYT/REPECHAGES TATAMI: 1 SARJA: U21 MIEHET 1 KILPAILIJA 1 17 9 KILPAILIJA 2 25 SIJOITUS/POSITION 5 KILPAILIJA 3 21 1. 13 KILPAILIJA 4 2. 29 3. 3 KILPAILIJA 5 19 11 KILPAILIJA 6 VIRKAILIJA/OFFICIAL 27 7 KILPAILIJA 7 23 15 KILPAILIJA 8 31 2 KILPAILIJA 9 18 10 KILPAILIJA 10 26 6 KILPAILIJA 11 22 14 KILPAILIJA 12 6 30 4 20 KILPAILIJA 13 12 12 28 8 8 24 KILPAILIJA 14 16 16 PRONSSI/BRONZE 32 TUOMARI/ARBITRATOR Sarja alkaa tästä tilanteesta. KERÄILYT/REPECHAGES

AKA AO KERÄILYT/REPECHAGES TATAMI: 1 SARJA: U21 MIEHET Kierros 1 Kierros 2 Kierros 3 1 KILPAILIJA 1 17 KILPAILIJA 1 9 KILPAILIJA 2 25 KILPAILIJA 1 SIJOITUS/POSITION 5 KILPAILIJA 3 21 KILPAILIJA 4 FINAALIPARI 1. 13 KILPAILIJA 4 2. 29 KILPAILIJA 1 3. 3 KILPAILIJA 5 19 KILPAILIJA 6 11 KILPAILIJA 6 VIRKAILIJA/OFFICIAL 27 KILPAILIJA 7 7 KILPAILIJA 7 23 KILPAILIJA 7 15 KILPAILIJA 8 31 2 KILPAILIJA 9 18 KILPAILIJA 10 10 KILPAILIJA 10 26 KILPAILIJA 10 6 KILPAILIJA 11 22 KILPAILIJA 12 14 KILPAILIJA 12 6 30 KILPAILIJA 10 4 20 KILPAILIJA 13 12 12 28 KILPAILIJA 14 8 8 24 KILPAILIJA 14 16 16 PRONSSI/BRONZE 32 KERÄILYT/REPECHAGES TUOMARI/ARBITRATOR Kilpailukierrokset käydään ottelujärjestyksestä ylhäältä alas yksi kerrallaan Otteluparin voittaja etenee aina seuraavalle kierrokselle Finalistit ovat selvillä, on aika aloittaa keräilyt pronssiotteluun Finaali käydään viimeisenä otteluna

KERÄILYT/REPECHAGES TATAMI: 1 KILPAILIJA 2 SARJA: U21 MIEHET AKA KILPAILIJA 4 KILPAILIJA 2 AO KILPAILIJA 7 KILPAILIJA 2 1 KILPAILIJA 1 17 KILPAILIJA 1 9 KILPAILIJA 2 25 KILPAILIJA 1 SIJOITUS/POSITION 5 KILPAILIJA 3 21 KILPAILIJA 4 1. KILPAILIJA 1 13 KILPAILIJA 4 2. KILPAILIJA 10 29 KILPAILIJA 1 3. KILPAILIJA 12 3 KILPAILIJA 5 19 KILPAILIJA 6 11 KILPAILIJA 6 VIRKAILIJA/OFFICIAL 27 KILPAILIJA 7 7 KILPAILIJA 7 PÖYTÄTOIMITSIJA 23 KILPAILIJA 7 15 KILPAILIJA 8 31 KILPAILIJA 1 2 KILPAILIJA 9 18 KILPAILIJA 10 10 KILPAILIJA 10 TUOMARI/ARBITRATOR 26 KILPAILIJA 10 6 KILPAILIJA 11 TUOMARI X 22 KILPAILIJA 12 14 KILPAILIJA 12 6 30 KILPAILIJA 10 4 20 KILPAILIJA 13 12 12 28 KILPAILIJA 14 8 8 24 KILPAILIJA 14 16 16 PRONSSI/BRONZE 32 KILPAILIJA 2 KILPAILIJA 12 KILPAILIJA 12 KILPAILIJA 9 Keräilyt pronssiotteluun alkavat kun finaaliin menijät ovat selvillä Keräilyt käydään erikseen kaavion molemmilla puolilla Molemmilla puolilla ensimmäiseen keräilyotteluun valitaan finalistille 1. ja 2. hävinneet Toiseen keräilyotteluun valitaan ensimmäisen keräilyottelun voittaja sekä finalistille 3. hävinnyt Keräilykierrosten voittajaksi selvinneet 2 kilpailijaa valitaan pronssiotteluun Seuraavaksi käydään pronssiottelu Viimeisenä on finaali KILPAILIJA 12 KILPAILIJA 12 KERÄILYT/REPECHAGES KILPAILIJA 14 KILPAILIJA 12

Pooli kaavio Poolikaaviota käytetään kun kilpailijoita on vähän (3-5 kpl) Poolikaaviossa kaikki ottelevat kaikkia vastaan ja yhteenlaskettu tulos määrittää voittajan Voittajalle merkitään 2 pistettä, hävinneelle 0. Sarjan voiton määrääminen: Ensin ratkaisevat ottelupisteet Mikäli ne ovat tasan, ratkaisevat suorituspisteet. Mikäli nekin ovat tasan, ratkaisee keskinäinen ottelu.

POOLI-SYSTEEMI/ROUND ROBIN PROTOCOL TATAMI: 2 SARJA: U21 MIEHET Nimi/ Maa/ 1 2 3 4 Pisteet/ Suorituspisteet/scoring Kaikkiaan/ Sijoitus/ name Nat points total position KILPAILIJA 1 1 KILPAILIJA 2 2 KILPAILIJA 3 KILPAILIJA 4 3 4 Ottelujärjestys/ fighting order 1 x 2-3 x 4-1 x 3-2 x 4-1 x 4-2 x 3 Virkailija/official Tuomari/arbitrator

POOLI-SYSTEEMI/ROUND ROBIN PROTOCOL TATAMI: 2 SARJA: U21 MIEHET Yhteenlasketut ottelupisteet Yhteenlasketut suorituspisteet Ottelun voitosta 2 ja tappiosta 0 Suorituspisteet ottelusta Nimi/ Maa/ 1 2 3 4 Pisteet/ Suorituspisteet/scoring Kaikkiaan/ Sijoitus/ name Nat points total position KILPAILIJA 1 1 2 0 2 4 III II IIII 9 1 KILPAILIJA 2 2 0 2 0 2 II III I 6 4 KILPAILIJA 3 3 2 0 0 2 III IIII I 8 3 KILPAILIJA 4 4 0 2 2 4 II III II 7 2 Ottelujärjestys/ fighting order 1 x 2-3 x 4-1 x 3-2 x 4-1 x 4-2 x 3 Virkailija/official TOIMITSIJA X Ensin ratkaisevat ottelupisteet Mikäli ne ovat tasan, ratkaisevat suorituspisteet. Mikäli nekin ovat tasan, ratkaisee keskinäinen ottelu. Tuomari/arbitrator TUOMARI X

TOIMITSIJOIDEN ON HYVÄ PITÄÄ OTTELUPÖYTÄKIRJAA VARALLA, JOS TIETOKONE HAJOAA TMS. KILPAILIJA 1 KILPAILIJA 2 3 2 X KILPAILIJA 3 KILPAILIJA 4 3 6 X

Kilpailualueet Kata ja Kumite

KUMITE AO AKA Toimitsijapöytä

Toimitsijapöytä AO AKA KATA

Toimitsijapöydän varusteet Toimitsijoita vähintään 2 kpl / pöytä toisella oltava aiempaa kokemusta (erityisesti kumite) lisäksi tarvitaan muutama lisähenkilö hoitamaan taukoja + juoksevia asioita Kannettava tietokone, hiiri ja hiirimatto Kannettavaan asennettuna ja testattuna sportdatan SET Point Panel ohjelmisto Kannettavasta näytönsäästäjä ja virransäästöt tms. pois päältä niin ettei se sammu missään tilanteessa Kannettavaan oma käyttäjätunnus ja salasana kisoja varten, tieto tästä toimitsijoille Näyttö, noin 40 tuumaa tai isompi sekä sopiva johto näytön ja kannettavan välille Sähköt näytölle ja kannettavalle Näyttö on hyvä sijoittaa lattialle pöydän eteen, jos mahdollista Erillinen kaiutin tai äänet näytön kautta --> testattava että äänet toimivat

Toimitsijapöydän varusteet Pöytä tai kaksi, koosta riippuen / tatami 3-4 tuolia (toimitsijat + kansa) Pilli Lyijykyniä muutama Kuulakärkikyniä muutama A4 paperia Tulostettuja/kopioituja kaavio poolikaaviot tulospaperit juoksijalaput WKF sääntönippu 1 kpl Muovitasku tulospapereille

1. 2. 3. 7. 4. 5. 6. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Kello start ja stop Otteluaika-asetus Pisteen lisääminen tai vähentäminen Kategoria 1 virheet Kategoria 2 virheet Nollaa ohjelma ennen uutta ottelua Pisteiden antaminen