D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

Keskikentällä Eki Sargin ja Masa Jussila olivat vastustajan kovan paineen alla.

Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja

Hakan hyvä vire jatkuu

A-pojat avasivat SM-karsinnat voitolla

Tähtikisan tilanne. Matias Caven. Matti Jussila. Joonas Immonen. Anton Popovitch. Niilo Mäenpää

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Otteluraportit 03-pojat

Espoosta ei mitään uutta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

HJS E10 Sininen Kausi

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0

Järvenpään Palloseura P04 FOREVER-kesäturnaus Turnausinfo ja otteluohjelma

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ]

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri

Vanhempainilta

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille.

terveisinä kolme pistettä

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

KARNEVAALITURNAUS 2012

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

KAUSIJULKAISU Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

MUUTOS KENTTÄJÄRJESTYKSESSÄ! Gn 10 pojat ottelutulokset, 5v5, 2x15min

VANHEMMAT KESKUSTELU (VP + VALMENTAJAT) 1. SHA toiminta 2. SHA vuosikello 3. SHA kehittymisen seuranta 4. Omatoiminen harjoittelu

TPV Strategia - Päivitys

Ruusuja kevään valmistuneille

D12 pojat Vuoreksen kentällä

Kaarinan Pojat ry. Vuoden Urheiluseura Seuraesittely LiikUn TJ-klubi POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS

Seurayhteistyö pelaajapolulla Etelä-Pirkanmaan Taitokoulu Kari Salin Viialan Peli-Veikot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

POHJANKORVEN RÄIME KAUSI 2005 RÄIMEEN MENESTYSPUTKI JATKUI

PELAAMISEN PERIAATTEET

A-poikien harjoitusmatsit käyntiin

Stadin paras kasvattajaseura Toimintasuunnitelma vuosille

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä.

LAIHIAN LUJAN VALMENNUSLINJA

Valkeakosken Sanomien liite 2016

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina.

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

lopputurnaus; 12. sija

C2-D2 Final Four-turnaukset

päätökseen! Hakajuniorit ry onnittelee pelimiestä! Luultavaa on, ettei tähänastinen peliura ja kisan voitto ole pelkkä tähdenlento.

Kysymys ka

A-poikien sytytys myöhässä

B-poikien syyskausi käyntiin

Haka kukisti Ilveksen Tehtiksen iltavaloissa

Aika: Perjantai Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

TPV laatujärjestelmä ja seurajohtaminen

BUSSI Kolppaset: Ilves Winnipeg ja Colorado Vastuuhenkilö: Jarmo Vilpponen puh Kuski: Arto Herukka puh

D13 tytöt taistelivat voiton, Anniinalle hattutemppu!

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02)

FC Haka juniorit ry Toimintasuunnitelma Sivu 1 / 7

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, Lappeenranta puh: , fax: , Internet:

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ

BC NOKIA/VANHEMMAT C-TYTÖT ALOITTIVAT TAIPALEENSA KOHTI IKÄLUOKAN SM-SARJAA VOITOKKAASTI

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

PK-35 ry Toimintasuunnitelma

FC Honka P09 -turnaus

RUHA WOLLEY ry seurana.

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi

Suomen Palloliitto. Miehet / pojat. Mika Laurikainen

KAUSI TÄHÄN ASTI. Polttavat kysymykset. Taitokoulun huono hyödyntäminen!!?? Omalla ajalla tehty harjoittelu? Pelataan paljon pelataanko liikaa?

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

10 nopeaa taustoille: Marko Hopia

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus Turku

Vuoden 2015 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä.

Alueliigassa HJS Akatemian 6-0.

Imatran Ketterä Juniorit D-95 TOIMINTAKERTOMUS

Kesämäki 06 Kevätturnaus

CHAMPIONS CUP

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Tappioputki päättyi maali- ilotteluun

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Transkriptio:

C14 Musta taisteli Runebergin päivän turnauksessa Haka junnujen C14 Musta otti ensikosketuksen otteluihin Runebergin päivänä, kun Saharassa kohdattiin harjoitusturnauksessa sekä UrPS että HJS Sininen. Toiveissa oli tasaisia otteluita mukavassa talvisäässä ja niitä myös saatiin. Kaikille joukkueille matsit olivat totuttelua 11v11futikseen, siihen nähden nähtiin paljon hyviä sommitelmia ja mukavia onnistumisia. Ensimmäisessä ottelussa Musta sai vastaansa Urjalan Palloseuran, joka tasaisen väännön jälkeen kaatui luvuin 3-0. Mustan maaleista vastasivat Kosti Jauhiainen, Niko Leiri ja Johannes Kesola. Näin kausi sai heti voittoisan startin! Toiseen otteluun vastaan asettui HJS Sininen ja matsi olikin tiukka alusta alkaen. Paljon käänteitä nähnyt peli päättyi lopulta tasapeliin 2-2, joka varmasti oli oikeudenmukainen lopputulos. Mustasta maalipuiden väliin osuivat Nile Pulla ja Aaro Kiretti. Turnauksen viimeisessä pelissä HJS Sininen voitti UrPS:n 3-0, joten turnauksen voitto jaettiin Haka junnujen C14 Mustan ja HJS Sinisen kesken. Yhteistuumin päätettiin myös jatkaa

harjoituspelejä näitä joukkueita vastaan, tasaiset pelit ovat parasta oppia kesän kovia koitoksia varten. Haka junnujen C14 Musta kiittää osallistujia, talkoolaisia ja kannustajia tasapuolisesti!

Maalinteko tökki pisteet TPV:lle A-poikien SM-sarjan karsintapelit jatkuivat lauantai-iltana Pirkkahallissa TPV:tä vastaan. Lämmittelyottelussa Hakan edustusjoukkue hävisi CUP-taiston Ilvekselle maalein 3-1. Junioreille ei käynyt yhtään paremmin. TPV teki tarvittavan maalin ja otti pisteet. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Haka/Härmän selkeää hallintaa. Palloa osattiin kierrättää maltillisesti, ja hyökkäykset lähtivät monipuolisina ja terävinä. Joukkue rakensi puolen tusinaa erinomaista maalipaikkaa. Matti Jussila heti ensi minuutilla, ja jatkossa mm. Jonni Thusberg, Valtteri Kaarna, Timo Viljanen ja Akseli Tiensuu pääsivät laukomaan maalia kohti. Tulosta ei kuitenkaan tullut, ja naapurin veskari oli hyvällä pelipäällä. TPV puolestaan sai aikaiseksi yhden maalinedushässäkän.

Hetki, joka käänsi pelin. Myös toisen puoliajan alku oli hanskassa. Sitten tapahtui. Kymmenen minuuttia oli pelattu, kun TPV:n Valtteri Salomaa vapautti tarkalla syötöllään Jonne Innalan puolustuslinjan läpi, eikä tämä erehtynyt sijoituksessaan. Maalin jälkeen TPV otti ohjat käsiinsä, ja Haka/Härmän peli sekosi. Pelaamisen idea katosi, eivätkä syötöt enää löytäneet perille. Punapaidat pystyivät rikkomaan rakentelun keskikentällä ja veivät useimmat kaksinkamppailut nimiinsä. TPV:lla oli pari hyvää tilaisuutta lisätä johtoaan, mutta maalipuut ja Ville Karirinne olivat esteenä. Loppuminuuteilla saatiin kirivaihde hetkeksi päälle, mutta tulos jäi laihaksi. Ottelun puoliajat olivat tällä kertaa kuin eri planeetalta. Ensimmäinen jakso oli YJ:n parasta jalkapalloa tällä kaudella, ja joukkue näytti todella osaavansa pelata. Jos parista paikasta olisi maalinteossa onnistuttu, pelin loppupuolikin olisi ollut todennäköisesti eri luontoinen. Tappioasemassa pelaminen näyttää olevan YJ:lle vielä henkisesti vaikeaa.

Miinuspuolelle voi lisäksi laskea Jami Kyöstilän reiden pettäminen ja Thusbergin kolhu toisella puoliajalla. Toivottavasti molempien kuntoutuminen on pikaista. Haka/Härmä YJ:n seuraava ottelu pelataan Tehtaan kentän valoissa tiistaina 14.2. klo 19. Vastassa on tuolloin toinen vaasalainen karsintasarjan joukkue VIFK. Tervetuloa katsomoon ja kannustamaan kotijoukkuetta onnistumaan tällä kertaa maalinteossa! Yksi niistä paikoista, joista pallo olisi saanut sujahtaa maaliin. Haka/Härmä YJ TPV -ottelussa: Ville Karirinne, Akseli Tiensuu (C), Juuso Ylinen, Joona Kari, Jami Kyöstilä (Vilppu Leinonen 28 min), Juho Nordström (Dani Molin 71 min), Sargin Ertürk, Valtteri Kaarna, Timo Viljanen, Matti Jussila, Jonni Thusberg (Aare Turunen 75 min). Varoitukset:

57 min Juuso Ylinen 84 min Joona Kari Ottelupöytäkirja https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&761037&p20smk Kuvat: Anni Tiensuu D12 POJAT ALOITTANUT KAUDEN HÄMEENLINNASSA Lauantaina 28. 1 joukkue aloitti kauden harjoituspelillä Hämeenlinnassa Pullerin kentällä. Vastustajana oli jo entuudestaankin pojille tuttu joukkue HJS, jonka luotsina toimii monille Valkeakoskelaisille entuudestaan tuttu Janne Mile Hyökyvaara. Peli oli vauhdikasta ja hyvin tasaista. Katsomossa saatiin jännittää pelin tulosta loppuun saakka. Poikien syksyn tiivis harjoittelu näkyi kentällä ja pelin aikana nähtiinkin monia hienoja onnistumisia. Lopputulos oli palkitseva 5-6 Hakalle. Hienoa Pojat!

C14 Mustalla harjoitusturnaus sunnuntaina Haka junnujen C14 Musta aloittaa pelikauden sunnuntaina Saharassa, kun kolmen joukkueen harjoitusturnauksessa ovat tulessa isäntäjoukkueen lisäksi Urjalan Palloseura ja HJS Sininen Hämeenlinnasta. Pelit ovat ensimmäiset C14 Musta joukkueen historiassa. Otteluohjelma: klo 10 Haka Musta UrPS klo 11.15 HJS Sininen Haka Musta klo 12.30 UrPS HJS Sininen Valmentaja Eemeli Puotiniemi on innoissaan tulevasta

turnauksesta: Olemme treenanneet oikein hyvin talven ajan ja on mukava nähdä miten pojat pärjäävät pelitilanteissa. Toivottavasti saamme tiukkoja otteluita. Aiomme jatkaa harjoituspelejä läpi pitkän talven. Turnauksessa on paikalla tietenkin myös kahvio, jossa kannattaa poiketa maistelemaan Haka Mustan äitien ja isien valmistamia leivonnaisia sekä kahvia ja makkaraa. Tervetuloa Saharaan sunnuntaina! D tytöt EPTK tytöt Sunnuntaina 29.1 jatkettiin harjoituspelillä, vastassa EPTK- E tytöt. EPTK hallitsee ensiminuutteja kunnes Aada pääsee vetämään Hakan 1-0 johtoon. Elsalla on useampikin maalipaikka, joista yksi sisään. Tauolle mennään jännitystä helpottavassa 2-0 tilanteessa. Toisella puoliajalla nähdään Jaskalta muutama maailmanluokan torjunta. Pallo pomppi hyvin Hakalle ja Maija pääsee viimeistelemään lopputulokseksi 3-0. Illan antina useita onnistumisia ja hyvää pelaajakehitystä.

Ne jyräs meitin

Keskikentällä Eki Sargin ja Masa Jussila olivat vastustajan kovan paineen alla. A-poikien yhteisjoukkueen karsinnat alkoivat vaikeimman kautta. Seinäjoelta oli sunnuntaina tullut Hämeenlinnaan todella kovan luokan porukka, joka ei antanut paljonkaan mahdollisuuksia kotijoukkueelle. Tuloksena oli 1-6 tappio SJK Akatemialle. Vaikka Haka/Härmä saikin heti ensi minuutilla aikaiseksi yhden maalipaikan, SJK otti ohjat nopeasti käsiinsä. Vastustajan prässi oli kovaa ja kaksinkamppailut menivät selkeästi vieraille. Haka/Härmän menettäessä jatkuvasti palloja keskialueella SJK pääsi käynnistämään jatkuvasti hyvin organisoituja hyökkäyksiä. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen paine puolustuspäässä kasvoi niin suureksi, että naapuri pääsi vapaasti tekemään kolme maalia boxin sisältä parhailta laukaisupaikoilta. Toinen puoliaika mentiin koko lailla samoilla askelmerkeillä.

FC Hakan riveissä viime syksynä esiintynyt kärkipelaaja Elias Ahde vapautettiin läpisyötöllä ja hän lisäsi yksilösuorituksellaan SJK:n johtoa. Ellu toimittaa pallon maaliin. Kotijoukkueen ainoa maali syntyi kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä. Timo Viljanen sai edetä vasemmalla laidalla kohtuullisen vapaasti ja heitti nappikeskityksen Jonni Thusbergille, joka puski pallon yli veskarin. Toinenkin maali oli lähellä parin minuutin päästä, mutta Juho Nordströmin kuti kiersi tolpan kautta kentälle.

Timo Viljanen raataa. Tuloksena ottelusta yksi syöttöpiste. Viimeisillä minuuteilla SJK päästettiin vielä maalaamaan kahdesti, kun miltei puhkijuostu kotijoukkue ei enää ehtinyt pallon alle. Joukkueiden tasoero oli niin selkeä, että se ei jättänyt jossittelulle sijaa. Sunnuntaisella peliesityksellä SJK pystyy haastamaan aivan mainiosti hallitsevan ikäluokan mestarin TPS:n. Kotijoukkueella oli hyviä yksittäisiä hetkiä ja väläytyksiä, mutta joukkuepelaaminen oli vielä hakusessa. Paineen alla henkilökohtaisia virheitä tehtiin rutkasti. Sinnepäin- ja toivotaan -syöttöjä nähtiin liikaa varmojen ja helppojen ratkaisujen sijasta. Ottelutaival on kuitenkin vasta alussa ja peli kehittyy kevättalven aikana. Seuraavan kerran YJ:n otteita on mahdollisuus seurata lauantaina 4.2. klo 17 Pirkkahallissa, kun vastassa on TPV.

Joukkueen suuntaan. kapteeni Akseli Tiensuu teki töitä kahteen Tähtiraati toimii tälläkin kaudella tuttuun tapaan. Tähtiä jakoi ottelussa FC Hakan toppari Mikkis Latosaari. Valinta ei ollut kovinkaan helppo, mutta maali ratkaisi kolme tähteä Jonnille. Ville Karirinne sai yhden tähden syystä, että harvoissa otteluissa veskari joutuu tekemään koko ottelun hikipäässä töitä. Kahta tähteä ei nyt ollut syytä jakaa erityisesti kenellekään. Jonni Thusberg Ville Karirinne Haka/Härmä SJK -ottelussa: Ville Karirinne, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Joona Kari, Aarre Turunen, Leevi Lundell (Juho Nordström 71 min), Sargin Ertürk, Valtteri Kaarna (Santeri Korpela 71 min), Timo Viljanen (Dani Molin 84 min), Matti Jussila, Jonni Thusberg

Kotijoukueen maalit (syötöt): 80 min. Jonni Thusberg (Timo Viljanen) Varoitukset: 19 min Timo Viljanen 43 min Matti Jussila 86 min Aare Turunen https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&761031&p20smk Kuvat: Jussi Rämä Lisää Jussi Rämän ottamia kuvia SJK-ottelusta Hakajunnujen FBsivuilla. Haka junnut Seurojen ääni seminaarissa Tampereelle Saarinen. seuraa Palloliiton jokavuotinen seuraseminaari oli saanut täksi talveksi uuden nimen, sillä Isännän ääni oli muuttunut nykystrategiaa peilaavaksi Seurojen ääneksi. Haka juniorit on perinteisesti ollut mukana tapahtumassa ja näin tälläkin kerralla, kun perjantaina edustamaan lähtivät Jussit Rämä ja Perjantain aloittivat avaussanat lausunut Tampereen piirin piirijohtaja Timo Korsumäki sekä piirin puheenjohtaja Harri

Talonen, joka antoi oman mielipiteensä Palloliiton uudesta ja ilmeisen nerokkaasta strategiasta. Talonen kertoi myös Piiritoimiston uudelleenjärjestelystä. Seitsemälle työntekijälle on annettu selkeät toiminta-alueet nelikentästä seurakehitys, pelaajakehitys, kilpailutoiminta ja viestintä. Tämän toivotaan tehostavan toimintaa ja selkeyttävän Piirin roolia seurojen suuntaan. Talonen ilmoitti myös Tampereen piirin panostavan 15000 valmennuskoulutukseen vuonna 2017, joka pienentää D- ja C-kurssien hintaa merkittävästi. Haka junioreiden pitää käyttää tämä hyödyksi! Perjantaina kuultiin myös Valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajasen esitys Harrastamisen hinta, jossa mm. vertailtiin eri lajien kustannuksia, keskusteltiin lasten ja nuorten liikkumista yleensä sekä nuorten seuroissa liikkumisen dramaattista laskua 15 ikävuoden kohdalla. Meidän seurammekin on tehtävä töitä näiden pointtien ympärillä. Todella mielenkiintoisesti erään tutkimuksen mukaan jalkapallon harrastamisen keskihinta olisi lähes jääkiekon tasolla, summan ollessa lähes 6000 /vuosi. Tähän lukuun suhtaudumme terveellä skeptisyydellä otoksen ollessa verrattaen suppea jalkapallon suureen harrastajamäärään peilattuna. Toisessa tutkimuksessa jalkapallokauden keskihinnaksi oltiin saatu uskottavampi 1856, vaikkakin sekin erittäin suppealla otoskoolla. Seuraavaksi HJK:n puheenjohtaja Kai Koskinen avasi Palloliiton projektiryhmän työtä Seurojen Palloliitto kehityshankessa. Tätä työtä odotetaan valmiiksi vuoden lopulla ja sen ympärillä pyörivää salamyhkäisyyttä kritisoi myöhemmin myös piirin puheenjohtaja Talonen. Jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan Seurojen Palloliiton suuntaa. Puretaanko piirit? Onko seurojen profilointi (kasvattaja-, kilpa- ja

huippuseurat) seuraava askel? Nyt ei saa tehdä SPL uudistusprosessissa Berner -virheitä, eli ensin valmistella pienellä porukalla ja sitten julkistaa näkyvästi mediassa. pic.twitter.com/jdmtbqakas Harri Talonen (@HarriTalonen) 29. tammikuuta 2017 Illan päätti paneelikeskustelu, jossa FC Kangasalan Heinonen, Kaarinan Poikien Ekroos, FC Interin Mäki ja Minna Paajanen kertoivat omista seuroistaan, taustoistaan ja vastailivat Länsi-Suomen piirijohtaja Jouni Koivuniemen kysymyksiin. Erityisen kovasti puhetta käytiin vastuista; mitkä asiat kuuluvat liitolle, piirille ja seuroille. Mäki antoi piirin keskeisistä toimista osuvan kommentin: piirin ydintoiminnot ovat kilpailujen järjestäminen ja valmentajien kouluttaminen. Mäki kertoi myös pitkästä oppimatkastaan Barcelonaan. Hyvin suurta hämmästystä aiheutti se fakta, että maineikas kasvattajaseura Espanyol operoi yhdellä päätoimisella valmennuspäälliköllä, muiden seuratoimijoiden toimiessa omien töidensä ohella tai osa-aikaisina. Tämän lisäksi alle 15 vuotiaat nuoret treenaavat ohjatusti ainoastaan kolme kertaa viikossa pihapelikulttuurin ollessa voimissaan ja pitävät kaksi kuukautta lomaa vuoden aikana. KaaPon Ekroos kertoi Kaarinan tilanteesta, joka on hyvin paljon meidän seuramme kaltainen. Hekin kuuluvat oman toimintansa ohella suurempaan yhteisöön (EPTK / Southwest United) ja molemmilla on yhteistyöseurana perinteinen Nappulaliigaseura (Valkeakosken Nappulaliiga) / Kaarinan Nappulat. Sovimme myöhemmin benchmarkkaavamme toisiamme kevään aikana. Lauantain avasi Palloliiton vt. puheenjohtaja Lehtola, joka kertoi yllättävän rehellisesti Palloliiton hallinnon vaikeuksista imagon, viestinnän ja etenkin läpinäkyvyyden

parissa. Palloliitto koetaan tutkimusten perusteella kaikilla mittareilla vanhoilliseksi, salailevaksi ja jäykäksi organisaatioksi, tästä on vaikea olla eri mieltä. Uuden strategian odotetaan tuovan parannusta näihin kaikkiin. Myös pääsihteeri Marco Casagrande kehui uutta strategiaa, johon kannattaa tutustua täältä: https://www.palloliitto.fi/palloliitto/yhteystiedot/toimintast rategia. Lauantain odotettuna pihvinä oli Ilveksen talenttivalmentaja Pasi Tuutin kertomus huippupelaajan arjesta Ilveksessä. Ilves valitsee ikäluokasta 0-3 pelaajaa huipputalenteiksi, joiden toivotaan kasvavan suomalaisiksi top-pelaajiksi. Heitä seurataan todella intensiivisesti monilla mittareilla, esim. ruokailuun ja itsearviointiin kiinnitetään kasvavassa määrin huomiota. Heidän uutta valmennuslinjaansa on benchmarkattu Liverpoolista ja se kuulosti hyvin paljon Ajaxin mallilta, josta syksyn Ajax-valmennusleirillä kuultiin. On täysin selvää, että myös meidän Haka junioreissa on kehitettävä pelaajapolkujamme ja pelaajakehitystämme selkeästi tavoitteelliseen ja analyyttiseen suuntaan. Vähemmän yllättäen Ilves liputtaa erittäin vahvasti seurojen profiloinnin puolesta. Tätä seurasi aiheena Sosiaalisen median käyttö, josta kertoi Turun yliopiston Riikka Turtiainen. Meidänkin on oltava suunnitelmallisempia tiedotuksessamme, meiltä puuttuvat mm. viikkosuunnitelmat täysin. Seminaarin lopuksi Karkunmäen Apassien (ja Tampereen piirin varapuheenjohtaja) Jaana Erä kertoi aloittavan ikäluokan perustamisesta ja sen tuomista haasteista täysin vapaaehtoistyöllä toimivassa organisaatiossa. Esityksen jälkeisessä keskustelussa liputettiin monesta suusta sen

puolesta, että mikäli seuralla on vain yksi päätoiminen valmentaja, niin hänet olisi hyvä saada aloittavan ikäluokan valmennukseen mukaan. Kiitos kun jaksoit raportin loppuun saakka, Jussit Rämä ja Saarinen vastaavat mielellään lisäkysymyksiin. B-junnuilla harjoituspelejä Takana oli yksi harjoitusottelu Pirkkahallissa TPV kakkosta vastaan. Tuossa ottelussa oltiin isolla rosterilla ja puoliajalla vaihdettiin lähes koko kentällinen. Tuloksena Hakan pojille suvereeni 0-6 voitto ilman että vastustaja sai laukaustakaan maalia kohti. Lauantaina 28.1. oli sitten edessä odotettu tasonmittaus Raumalla Pallo-Iiroja vastaan kahdella joukkueella. Aiempina vuosina ei Raumalta ole yleensä hyvillä mielin lähdetty joten odotettavissa oli kova vastus. Joukkueenjohtaja oli päättänyt testata valmennuksen ja pelaajien paineensietokykyä sekä reagointia odottamattomiin vastoinkäymisiin. Niinpä vasta matkalla selvisi että bussin lähtöaika oli suunniteltu järkyttävän myöhäiseksi. Niinpä ykkösjoukkueen palaveri pidettiin bussissa ja pelurit vaihtoivat siellä pelikamat päälle. Paikanpäällä oltiin vartti ennen pelin alkua joten lämmittely oli tehtävä kiireellä mutta huolella jottei loukkaantumisia ei tulisi. Kaikesta huolimatta peli oli ainakin valkomustien lasien takaa katsottuna Hakan hallussa. Yksi lapsus ekalla puoliajalla kuitenkin sattui ja vastustaja oli tauolla 1-0 johdossa. Toinen puoliaika näytti pitkään siltä ettei Haka lievästä hallinnasta huolimatta pääse tolppaa lähemmäs maalia. Hiukan ennen loppua pallo saatiin kuin saatiinkin Iirojen maaliin ja

ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Kakkosjoukkuieden kohtaaminen alkoi heti ensimmäisen pelin perään. Myös tämä peli tuntui olevan enimmäkseen Hakan heiniä, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta maalia ei tehty. Kun sitten viime minuuteilla liika hyökkäysinto kostaantui niin vastustaja pääsi tuikkaamaan vastaiskusta 1-0 voittomaalin Iirojen kakkoselle. Harmittava tappio mutta molemmilta Hakan joukkueilta hyvät esitykset kun vielä otetaan huomioon että pelituntumaa näillä kokoonpanoilla ei vielä ole. Nähtiin myös se että nyt on jalkeilla riittävästi pelaajia että ykkösjoukkueen joka pelipaikalle on tervettä kilpailua.

A-poikien SM-karsinnat käyntiin viikonloppuna

FC Haka junioreiden ja Härmän yhteisjoukkue aloittaa sunnuntaina yhdeksän ottelun urakointinsa pääsystä A-poikien SM-sarjaan. Joukkue on harjoitellut marraskuun loppupuolelta alkaen Hämeenlinnassa ja Valkeakoskella Asko Jussilan ja Juha Lempisen johdolla. Apuna ovat olleet lisäksi Heikki Leinonen, Jouko Salminen, Teijo Ritonen ja Jyrki Piispanen. Pelaajaringissä on mukana kolmisenkymmentä pelaajaa. A-pojat ovat pelanneet ennen karsintoja neljä harjoitusottelua hieman eri kokoonpanoilla. Tuloksina on ollut kolme 2-1 voittoa HJK:sta, TPV:sta ja PK-35:sta. HIFK:lle kärsittiin rökäletappio. Valmentaja Asko Jussilan mukaan joukkueen pelaaminen on vähitellen kehittynyt, mutta vielä on paljon työstettävää. Kun joukkueessa on paljon kavereita, jotka eivät ole pelanneet aiemmin yhdessä, yhteisen liikkeen ja pelitavan hahmottaminen vie aina oman aikansa. Jussila kuitenkin luottaa siihen, että palikat saadaan karsinnoissa kohdalleen ja kesällä pelataan korkeimmalla

sarjatasolla. Härmän A-pojat pelasivat hyvin sujuneella viime kaudella ykkösessä itselleen karsintasarjapaikan, ja nyt mukana on kokeneita pelimiehiä. Härmässä valmentava pitkän linjan jalkapallomies Juha Lempinen pitää myös yhteisjoukkueen mahdollisuuksia SM-sarjaan pääsystä parempana verrattuna siihen, että YJ:tä ei olis perustettu. Treenata pitää vielä kovasti, kun esitykset vielä heittävät paljon pelikohtaisesti. Kilpailu pelipaikoista pitää poikien harjoittelumotivaatiota yllä. Se kautta päästään kehittymään. Kovat karsintapelit antavat joka tapauksessa erinomaista kokemusta, missä sarjassa sitten kesällä pelataankaan. Ensimmäinen vastustaja tulee Pohjanmaalta. SJK:n Akatemia on vastustajana arvoitus. Joukkueessa on laaja materiaali, ja kentällä voi olla vastassa kovan luokan pelimiehiä. Muutoinkin karsintasarja tulee olemaan taas tiukka. Siitä pitävät huolen tulevat vastustajat, mm. KuPS, Ilves ja VPS. Sarjan avaus on siis sunnuntaina 29.1.2017 klo 12.00 Pullerin kentällä. Tervetuloa kannustamaan A-pojat voittoon!

Seuraa kehitettiin lauantaina Lauantaina FC Haka junioreissa vietettiin seurakehityspäivää, kun seuran valmentajat, joukkueenjohtajat ja hallituksen jäsenet kokoontuivat Hotelli Waltikkaan pohtimaan seuran nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä. Rehellisen ja värikkään keskustelun seurauksena seuramme ryhtiliike saa varmasti uutta voimaa taklata tulevaisuuden haasteita. Jotkut asiat vaativat pikaista muutosta, mutta suurempiakin linjoja maalailtiin horisonttiin. Lauantaina käytiin myös läpi FC Haka junioreiden strategiaa, jonka jalkauttaminen on vuoden 2017 agendalla. Erikoistarkkailussa tulee olemaan tiedottaminen ja avoimuus niin seuran sisälle kuin ulkopuolellekin. Haluamme olla nykyaikainen seura, joka pelaa mahdollisimman avoimin kortein. Vastaavia tapahtumia on tarkoitus järjestää säännöllisesti, jotta yhteinäinen linja löytyy ja vahvistuu mahdollisimman pian.