Tähtikisan tilanne. Matias Caven. Matti Jussila. Joonas Immonen. Anton Popovitch. Niilo Mäenpää

Haka j. D13 tytöt kohtasivat TPV:n tehtaan kentällä.

D13 tytöt taistelivat voiton, Anniinalle hattutemppu!

lopputurnaus; 12. sija

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

Tampereen piirin juhlavuoden avaus jalkapallomuseolla

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ]

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN

päätökseen! Hakajuniorit ry onnittelee pelimiestä! Luultavaa on, ettei tähänastinen peliura ja kisan voitto ole pelkkä tähdenlento.

Ystävyyskaupunki Vecheldestä vieraita

Haka kukisti Ilveksen Tehtiksen iltavaloissa

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta!

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT:

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

PELAAMISEN PERIAATTEET

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ

Peli-idea Hyökkäyspeli

SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY

Tappioputki päättyi maali- ilotteluun

Apialla. Haka on tällä hetkellä kuntopuntarin ykkösjoukkue: alla on 4 0 kotivoitto HJK:sta sekä 6 1 ja 4 2 vierasvoitot Ilveksestä ja JJK:sta.

Hakan tappioputki venyi neljään otteluun Matti Jussila Akseli Tiensuu

Muutama päivä Laura Kalmari -lopputurnauksen jälkeen Ctyttöjen kapteenisto palasi viikonlopun tunnelmiin.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Päättäjäiset ja palkitut

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

Naisille kolmas tappio kevätkierroksella

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi

Otteluraportit 03-pojat

D12 poikien sarjakausi avattu

Tyttöjen jalkapalloturnaus Kuopiossa KÄSIOHJELMA. Pallokissat.fi

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

Kesämäki 06 Kevätturnaus

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

FC Haka D13 Valkoinen. PJK:n Mikko Laakson maalilla.

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan.

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus Myyrmäkihalli Vantaa

Pelaaminen SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

OLS-01 TURNAUS. Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan Hallin osoite on Nuottasaarentie 12.

Lahjoita vanhat nappiksesi hyvään tarkoitukseen

P TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

Haka B1 - RiPS, sunnuntaina Rauhalassa. Tyttöfutis toi uusiakasvoja Tehtikselle

Härkäviikon saldoa C14: 2 voittoa, 1 tappio

Transkriptio:

8. Tsaarin-turnaus JJK:n voittoon päättyi Valeri Vallu Popo Tsaari Popovitchin mukaan nimetty C15poikien kevätturnaus pelattiin viime lauantaina. Alla historian havinaa. Niittyaron Jukka muisteli, että kaikkia harmitti Vallu lähtö HJK:hon ja HAKAn edustuksen kylmät jäähyväiset, joten HAKA Juniorit otti roolia ja päätti järjestää Vallulle nimikkoturnauksen. Ja näin dramaattisissa olosuhteissa sai Tsaarin-turnaus nimensä ja perinteensä. 1. Tsaarin turnauksen lehtijuttu 2009. Otsikko toimii edelleen. Tällä kertaa joukkueita oli 12 neljässä alkulohkossa ja pelit pelattiin Saharassa ja Tehtiksellä. Legenda itse kunniotti läsnäolollaan, kätteli finaalijoukkueet ja jakoi finaalipelin jälkeen palkintopystin. Nuoret saattavat tuntea Vallun pojat jo paremmin kuin Vallun itsensä, mutta vanha väki muistaa ja muistelee. Suuria pelejä, suuria aikoja. Futisperinteitä, hyvä stoori ja kulttuuria parhaimmillaan. Mutta tulevaisuus on nuorten. Ja turnaus oli siis 15vuotiaiden nuorten miesten näyttöpaikka. Tasokas finaali oli turnauksen arvoinen trilleri, HJS-JJK. Varsinainen peliaika päättyi tilanteessa 1-2 JJK:n johtaessa HJS:n pilkkuun. Tuomari ilmoitti kaikille, että peliaika päättyy pilkkuu, joten paineet olivat HJS:n pelaajalla kovat. Mutta pillku

onnistui ja ja tilanteessa 2-2 mentiin rankkareille. JJK voitti rankkarit 0-2 ja mestaruuden. Osallistuneet joukkueet sijoitusjärjestyksessä: 1. JJK, 2. HJS, 3. TPS, 4. FC Honka, 5. Jazz, 6. Haka B, 7. SJK, 8. GrIFK, 9. Ilves, 10. Haka C, 11. PaRi, 12. Inter Tarkemmat tiedot löytyvät linkin takaa: http://www.fchakajuniorit.fi/seura/turnaukset/c15-21-3-2015/ Kotikylän poijjaat eivät ihan mitalikahveille päässeet. Peruutuksen takia hätiin pyydetty HAKA B-pojat hieman C-poikia paremmin. Joukkueita oli C15-ikäluokan korkeimmalta tasolta Puolen Suomen Liigasta (Pohjois-Suomi) ja Etelä-Länsi Liigasta. Turnauksesta oltiin siis laajalti kiinnostuneita. Maaliskuu ajankohta on kovin haastava, mutta sopinee monille joukkueille kauteen valmistavana testinä. Ajankohdan haasteellisuus tuli karusti esille erityisesti Tehtiksen kohdalla. Lumet talkoiltiin viime tipassa pois ja keinonurmi saatiin vihertämään. Lämmitystä ei, ikävä kyllä, saatu ja kenttä jäi jäiseksi. Toisinpaikoin peli näytti huopatossujääkiekolta, kun pojat eivät vauhtiin päästyään välttyneet törmäyksiltä. parannettavaakin jäi. Palautetta asiasta tuli. Joten Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016

FC Haka junioreiden C15 pojat voitti Futsalin piirinmestaruuden 20.3.2016 Pirkkahallissa pelatussa lopputurnauksessa, johon osallistui alkusarjan neljä parasta joukkuetta. Alkusarjassa Haka sijoittui toiseksi tasapisteillä sarjan voittaneen Ylöjärven Ilveksen kanssa. Näin lopputurnauksessa Hakan ensimmäiseksi vastustajaksi asettui sarjan kolmonen FC Kangasala, joka oli alkusarjassa ainoa Hakan voittanut joukkue. Tarjoutunut revanssimahdollisuus käytettiin hienosti hyväksi ja finaalipaikka saavutettiin selvin lukemin 9-2. Toisessa semifinaalissa alkusarjan nelonen Ilveksen B-tytöt voitti Ylöjärven Ilveksen lukemin 5-3, joten Hakan finaalivastustajaksi asettui Ilveksen B-tytöt. Finaalissa Ilveksen tytöt laittoivat Hakan tiukoille menemällä ottelun alussa 0-2 johtoon. Tästä kuitenkin toivuttiin ja tehtiin seuraavat kolme maalia, mutta tytöt eivät luovuttaneet vaan tasoittivat aivan ensimmäisen jakson lopussa tilanteeksi 3-3. Toisen jakson alkupuolella Haka meni 4-3 johtoon, joten Ilves

joutui hakemaan tasoitusta pienellä riskillä ottamalla maalivahdin mukaan hyökkäyksiin. Ottelu ratkesi vasta 14 sekuntia ennen täyttä aikaa Hakan tehdessä vapauttavan 5-3 voittomaalin. Näin Hakan -01 pojat pääsivät juhlimaan kolmatta Futsalin piirinmestaruuttaan neljän vuoden sisään yhden piirinmestaruushopean lisäksi. Hakan C15 pojat sai myös paikan sunnuntaina 3.4.2016 Pirkkahallissa pelattavaan Futsalmestareiden turnaukseen, johon osallistuu 12 kärkijoukkuetta eri jalkapallopiireistä. Peli kulki Mikkelissä Haka/HJS:n A-pojat hakivat odotetusti 19.3. pisteet Mikkelistä sarjan hännillä majailevalta MP:lta. 0-5 voitollaan A-pojat parantelivat maalisuhdettan tiukassa SM-karsintasarjassa. MP ei pystynyt pelin aikana luomaan kuin muutaman maalitilanteen. Vaarallisin paikka oli itse asiassa heti ensi minuutilla, mutta Joonas Immonen torjui kulmatilanteesta syntyneen vedon. Vaikka hallinta oli koko ottelun ajan selkeästi valkopaidoilla, ensimmäinen kunnon kuti kohti maalia saatiin aikaan vasta ensimmäisen jakson loppupuolella. Erkka Helminen toi pallon vasemmalla laidalla ylös ja syötti takaviistoon Anton Popovitchille. Popo laukoi 16 metristä kovaa vasempaan alakulmaan. Toine puoliaika oli Haka/HJS:n ylivoimaa. 10 minuutin pelin jälkeen Tuomas Lähdesmäki ampui kulman jälkitilanteessa pallon maalin kattoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin onnistuttiin samalla kaavalla. Eero-Matti Auvinen pisti flipperipallon lopulta verkkoihin.

Hetken päästä oikealta laidalta onnistuttiin. Matti Jussila vapautti lyhyellä syötöllään Akseli Tiensuun vauhtiin. Axe ohitti pari puolustajaa ja laukoi pienestä kulmasta ja veskarin längistä sisään. Loppunumerot viimeisteli Popovitch jälleen kulmatilanteesta ja Helmisen keskityksestä. Paikkoja olisi ottelussa ollut useampaankin maaliin, mutta hyvä näinkin. Liikkeellä oli motivoitunut ja rutinoitunut porukka, joka teki mitä pitikin niin puolustuksessa, keskikentällä kuin hyökkäyspäässä. Seuraava ja karsintasarjan viimeinen vastustaja on tuttuakin tutumpi Ilves, joka tulee vastaan lauantaina 2.4. klo 12.00 Tehtiksellä. Toivon mukaan hornankattilaan saapuu myös se kuuluisa 12. kenttäpelaaja runsaslukuisen kannattajajoukon muodossa. Haka/HJS TPV-ottelussa: Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Vilppu Leinonen, Matti Jussila (Sargin Ertürk 83 min.), Joona Kari, Anton Popovitch, Erkka Helminen (Dani Molin 85 min.), Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock (Eetu Tapanainen 79 min.) Maalit/syötöt: 38min. Anton Popovitch (Erkka Helminen) 0-1 55 min. Tuomas Lähdesmäki 0-2 65 min. Eero-Matti Auvinen 0-3 68 min. Akseli Tiensuu (Matti Jussila) 0-4 80 min. Anton Popovitch (Erkka Helminen) 0-5 Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&494033&asmk

FC Haka/HJS yj jatkoi SM-karsintasarjaa sunnuntaina 13.3. Tampereella TPV:ta vastaan. Tulos ei vierailijoita mairitellut. Kotiin jouduttiin palaamaan selkeä 4-1 tappio niskassa. Ottelu alkoi hyvin, kun ensi minuutilla pallo saatiin kärkeen ja melkein maaliin. Peli ei kuitenkaan sen jälkeen lähtenyt kunnolla käyntiin, vaan kone yski ja piiputti. Valkopaidat sohelsivat, hävisivät ykköspallot ja kaksinkamppailut ja antoivat roppakaupalla osoitteettomia syöttöjä. Yritystäkin puuttui. Vajaan 20 minuutin jälkeen TPV antoi kulmapotkun, ja sitä ei pytytty purkaman kunnolla. Jälkitilanteessa Salomo Ojala pääsi

laukomaan maalin. 10 minuuttia myöhemmin Haka/HJS menetti pallon keskikentällä. Nopea syöttö ylös Ojalalle, joka harhautti puolustajat ja ohitti Joonas Immosen toistamiseen. Jälleen kului 10 minuuttia ja sama mies viimeisteli hattutemppunsa juoksemalla puolustuslinjan läpi. Ihme kyllä valkopaidat saivat nöyryytyksistä jonkin verran tsemppiä, ja jakson loppuminuuteilla aikaiseksi muutaman kovan laukauksen maalia päin. Kulmapotkut puolestaan suuntautuivat liian lähelle TPV:n veskaria, jolla oli helppo työ noukkia koppeja. Tommi Virtanen kanveesiin, pallo kimpoaa maaliin. Toinen puoliaikakin alkoi heikosti, kun 6 minuutin pelin jälkeen sattui kömmähdys. Immonen nyrkkeili vaparikudin suoraan Tommi Virtasen päähän, josta se kimposi korkeana kaarena maaliin.

Vahinkomaalin jälkeen ottelu kääntyi kuitenkin Haka/HJS:n hallinnaksi. Eric Bullock pääsi jo kertaalleen yrittämään tuloksetta tyhjään maaliin, mutta 63 minuutilla hän onnistui taidokkaasti jatkamaan kaimansa vaparikeskityksen verkkoihin. Ekin kuti osuu ja uppoaa. Pelikellon edetessä painetta pystyttiin edelleen kasvattamaan. Tekopaikkoja syntyi, mutta lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta ei Leevi Lundellin laukomaa paitsiomaalia lähemmäksi ei päästy. Yhteenvetona voi todeta, että ensimmäinen jakso oli yhteisjoukkueen kaikkien aikojen todennäköisesti kehnointa peliä. Osasyynä oli, että edustuksen mukana Espoossa oli Apoikien kokenein kaarti, josta olisi paria konkaria kaivattu mukaan. Alkupuolen pelirakentelu oli heikkoa, ja kärjet saivat turhaan odotella pystysyöttöjä keskikentältä. Peli kulkikin paljolti koko ottelun ajan oikean laidan kautta, jossa Akseli Tiensuu ja Matti Jussila urakoivat ja järjestelivät paikkoja nousuilla, keskityksillä ja tarkoilla syötöillään.

Positiivista oli, että Antti Kekkonen ja Matias Cavén palasivat tositoimiin pitkien kuntoutusjaksojensa jälkeen. Varsinkin Vesku vakuutti varmoilla otteillaan topparina ja luodessaan toisella puoliajalla vakautta puolustuspäähän. Viime hetken painetta TPV:n maalilla. Sarjatilanne muuttui A-poikien osalta entistä ahtaammaksi, kun taistelu kuuden parhaan joukkoon on tiukkaa ja tasaista. Kaksi viimeistä matsia MP:tä ja Ilvestä vastaan onkin hoidettava kunnialla maaliin, jos mielitään pelata ensi suvena SM-sarjaa. Haka/HJS TPV-ottelussa: Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Joona Kari, Vilppu Leinonen, Matti Jussila, Antti Kekkonen (Matias Cavén 46 min.), Sargin Ertürk (Leevi Lundell 81 min.), Timo Viljanen (Aku Piispanen 67 min.), Eetu Tapanainen, Eric Bullock. Maalit/syötöt:

19 28 37 52 64 min. min. min. min. min. Salomo Ojala 1-0 Salomo Ojala 2-0 Salomo Ojala 3-0 Tommi Virtanen 4-0 Eric Bullock (Sargin Ertürk) 4-1 Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&494030&asmk Ottelun kuvat: Jussi Rämä Oskusta SoMe-julkkis Haka-juniorit saivat reilusti huomiota niin sosiaalisessa mediassa kuin valtakunnallisessa mediassakin kun Bjunnujen taiturimaisena laiturina tunnettu Oskari Kukkonen latasi kikkavideonsa Instagramiin. Video päätyi Adidaksen Instagram-sivuille heti siihen Mesut Özilin ja Xabi Alonson viereen. Videon julkaisemisesta Adidas on luvannut palkita Oskarin Adidaksen uusimmilla nappiksilla, jotka on varustettu brassikaima Oscarin nimikirjoituksella. Videon voi katsoa vaikka tästä: http://www.instagram.com/p/bcn1gczk6q9/. Oskua tositoimissa pääsee katsomaan heti ensi lauantaina 12.3. kun B-juniorit pelaavat kahdella joukkueella Kirkkonummen KYIF:ä vastaan säästä riippuen joko Tehtiksellä alkaen klo 14:00 tai mikäli Tehtis on lumen alla niin Saharassa alkaen 14:45. Pelin aikana voi sitten nauttia makkaraa tai muita kioskin antimia.

A-pojat vaikeuksien voittoon kautta

A-pojat kokivat kovia ja pitivät katsomon jännityksessä loppuminuuteille saakka sunnuntaina 6.3. ottelussaan Vaasan Palloseuran junioreita vastaan. Pisteet jäivät kuitenkin Valkeakoskelle tuloksella 3-2. Peli sai dramaattisen alun, kun toisella peliminuutilla Haka/HJS:n laitapakki Niko Äkräs ja Jonas Lerstrand löivät pallontavoittelutilanteessa päänsä yhteen. Ottelu keskeytettiin, ja ambulanssit ajoivat paikalle. Niko selvisi törmäyksestä kuitenkin ilmeisesti aivotärähdyksellä. Tapahtuma vaikutti kuitenkin kotijoukkueen peliesitykseen ja ottelun alku oli hapuilevaa peliä syöttöjen suuntautuessa ajoittain minne sattuu.

Edulla oli muutama hyvä paikka kasvattaa maalitiliään. VPS tuli kovaa ja aiheutti kovalla prässillään paljon pallonmenetyksiä. Toisaalta heidän puolustuksessaan löytyi välillä isoja aukkoja. Eetu Tapanaisella ja Eric Bullockilla oli paikkansa heidän päästyään linjan läpi ja nokikkain maalivahdin kanssa, mutta veskari oli hereillä. Vastaavasti vierailla oli tuhannen taalan paikka mennä johtoon kulmatilanteesta, mutta pelaajamuurin takaa Joonas Immosen huikea reaktiotorjunta esti vierasmaalin.

Joonaksen käsi ilmestyy tyhjästä pallon eteen. Loppuminuuteilla valkopaidat saivat pelin paremmin kontrolliinsa ja rakensivat muutaman hyvän hyökkäyksen. Matti Jussila sai syötön keskikentältä, hankki hieman tilaa ja laukoi tarkasti maaliin. Johtomaali taltutti parhaan terän VPS:n hyökkäyshaluista.

Jussila maalinteossa. Masa oli sunnuntaina vaikea pideltävä, ja pelasi muutenkin ehkä kauden parhaan ottelunsa. Taustalla Erkka Helminen. Tauolta palattua kotijoukkueelle tuomittiin sivuvapari. Erkka Helminen keskitti tarkasti vasemmalta. Topparitorni Juuso Ylinen oli oikeassa verkkoihin. paikassa ja puski pallon komeasti Seuraavat kymmenen minuuttia mentiin kohtuullisen vakaasti Haka/HJS:n hallinnassa. Vaikea sanoa, iskikö jonkinlainen hyvänolontunne jäseniin, mutta vastustaja pääsi helpohkosti kaventamaan. Pallo nostettiin puolustuslinjan yli. Varmistus puuttui, ja Samu Alanko pääsi tsippaamaan pallon yli Immosen.

Ege Auvinen nousee korkeimmalle, mutta Juuso iskee pallon maaliin. Takaisku sekoitti kotijoukkueen pelin, ja aloite siirtyi vuorostaan vieraille. Kymmenen minuutin päästä VPS nousi tasoihin, kun Hakan puolustus oli muutaman askelen myöhässä eikä kyennyt katkomaan poikittaissyöttöjä. Miro Roukus laukoi boxissa maaliin. VPS jatkoi voimansa tunnossa hyökkäämistään mutta taisi samalla unohtaa puolustamisen merkityksen. Valkopaidat loivat ylivoimahyökkäyksen, ja vastustaja joutui kaataman Jussilan boxissa. Pilli soi, ja pallo pilkulle. Anton Popovitch viimeisteli kylmän viileästi.

Sanasta miestä, paidasta Erkkaa. VPS:n rikkeet kostautuivat vapareina ja rankkarina. Osa jäi vielä viheltämättä ja kortittamatta. Viimeiset 20 minuutia olivat kotijoukkueen viivytystaistelua ja vastahyökkäyksiä. Pieni paniikki iski ajoittain, mutta parista pahasta vaaratilanteesta kuitenkin selvittiin. Vaikeasta pelistä otettiin tärkeät pisteet kotiin. Viikon päästä kohdatan Tampereella TPV. Toiveena joukkueelle olisi hieman parempi pallokontrolli ja tasaisempi peliesitys alusta loppuun.

Matilta löytyi energiaa ja tehoja, samoin kuin Erkalta. Akselin syöttötarkkuus oli taas omaa luokkaansa. Tähtiraatina oli jalkapallon veteraaniseuraaja Jarmo Pirttijoki, joka kokeneella pelisilmällään arvotti tähdet näin: Matti Jussila Erkka Helminen Akseli Tiensuu Haka/HJS VPS-ottelussa Joonas Immonen, Niko Äkräs (Akseli Tiensuu 6 min.), Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Vilppu Leinonen, Matti Jussila (Timo Viljanen 9o min.), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock, Eetu Tapanainen (Sargin

Ertürk 73 min.). Maalit/syötöt: 44 min. 48min. 59 min. 69 min. 71 min. Matti Jussila (Eero-Matti Auvinen) 1-0 Juuso Ylinen (Erkka Helminen) 2-0 Samu Alanko 2-1 Miro Roukus 2-2 Anton Popovitch (RP) 3-2 Haka/HJS varoitukset: 43 min. Matti Jussila Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&494021&asmk Ottelun kuvat: Hannu Tiensuu

Haka/HJS yj:n A-pojat tekivät lauantaina 27.2. tuloksellisen pelimatkan Kouvolaan. Vastassa oli sarjan hyvin aloittanut KJP/YJ. Valkopaidat eivät antaneet yhtään siimaa vastustajalle, ja otteluvoitto hoidettiin kotiin suvereenisti numeroin 3-0. Avausmaali syntyi kymmenenennellä peliminuutilla. Matti Jussila syötti boxissa Erkka Hemiselle, joka niittasi pallon sisään. Saman kuvion onnistunut toisinto nähtiin ensimmäisen jakson lopulla, ja tauolle päästiin hyvällä fiiliksellä. Tunti oli pelattu, kun Eric Bullock viimeisteli loppunumerot. Eki otti haltuunsa vastustajan purkupallon, juoksi karkuun ja sijotti tarkasti.

Juuso Ylinen puskee keskityksen kohti maalia. KJP:lla ei juurikaan ollut tekopaikkoja, joten Immonen pääsi maalillaan kohtuullisen helpolla. Puolustuksella oli muutama heikko purku, mutta muuten peräpää hoidettiin moitteitta. Kaksikko Popovitch-Helminen toi keskikentälle jämäkkyyttä ja hyökkäystehoja. Kaiken kaikkiaan pallo liikkui mallikkaasti yhden-kahden kosketuksen syötöillä ja omat pelaajat tavoitettiin hyvin.

Erkka Helminen, Man of the Match. Askelmerkit ovat kohdallaan, kun ensi sunnuntaina vastaan saadaan VPS:n raitapaidat. Ottelu alkaa Saharassa klo 17. Tervetuloa kannustamaan. Haka/HJS KJP-ottelussa Joonas Immonen, Joona Kari, Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä (Vilppu Leinonen 85 min.), Matti Jussila, Anton Popovitch, Erkka Helminen, Niko Äkräs, Eric Bullock (Leevi Lundell 66 min.), Eetu Tapanainen (Timo Viljanen 81 min). Maalit/syötöt: 10 min. Erkka Helminen (Matti Jussila) 0-1 12 min. Erkka Helminen (Matti Jussila) 0-2 61 min. Eric Bullock 0-3 Ottelupöytäkirja:

Haka juniorit tasolle 2 Palloliiton FC Haka juniorit pääsivät tiistaina 23.02.2016 tasolle 2 Suomen Palloliiton Laatujärjestelmässä. Tämä tapahtui yhteistyössä FC Haka Oy:n ja Valkeakosken Nappuliigan kanssa. Palloliiton kehityspäällikkö Henri Alho yhdessä Tampereen piirin Mikko Tulosen ja Petri Puronahon kanssa olivat tarkastamassa seuramme kehitystä. Tason kaksi saavuttaminen on vaatinut mm. erilaisten seuran toimintojen dokumentointia ja dokumentit tulevat pian näkyville myös nettisivuillemme. Ilman sujuvaa yhteistyötä Valkeakosken Nappulaliigan ja Haka Oy:n kanssa emme olisi päässeet tälle tasolle. Taso kolme on tarkoitus saavuttaa syksyn aikana ja se tarkoittaa edelleen syvempää yhteistyötä paitsi valkeakoskelaisten seurojen kesken, niin myös koko EPTK-seuraperheen sisällä. SPL:n Laatujärjestelmässä on tällä hetkellä neljä tasoa, viides taso tulee käyttöön tämän vuoden aikana. Tasolla 4 seuroja on kolme ja tasolla 3 noin kolmekymmentä. Koko järjestelmässä seuroja on yli 150. Seurojen laatujärjestelmällä kehitetään kokonaisvaltaisesti seurojen toimintaa ja se on ensisijaisesti seuran kehittämisen väline. Kokonaisvaltaisen kehittämisen tavoitteena on tukea seuroja pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen toimintaan, jonka pohjana on vahva seuraidentiteetti ja seuran jäsenistön laajasti hyväksymä toimintamalli. Lue lisää Laatujärjestelmästä.

Jalkapalloerotuomarin peruskurssi Jalkapalloerotuomarin peruskurssi, osallistujaa tarvitaan! vähintään viisi Jalkapalloerotuomarin peruskurssi on tarkoitettu uusille, aloittaville erotuomareille. Kesto on yleensä viikonloppu tai kolme arki-iltaa. Kurssilla perustiedot jalkapallosäännöistä sekä muista erotuomaritoimintaan liittyvistä asioista. Kurssin ajankohta voisi olla maaliskuun loppu tai huhtikuun alku Kurssille osallistumisen edellytykset ovat: Vähintään 16 vuoden ikä (syntynyt 31.12.2000 tai aiemmin) Erotuomarimääräykset ja muu informaatio tulee sähköisesti. Tämän vuoksi tulee olla käytettävissä oleva nettiyhteys ja sähköpostiosoite Vähintään tyydyttävä suomen kielen taito Läsnäolo koko kurssin ajan. Tähän ei myönnetä poikkeuksia Jokaisen hakijan tulee hakea omasta vapaasta tahdostaan.

Seuran tai joukkueen ei tule määrätä ketään kurssille. Sitovat ilmoittautumiset Timolle sähköpostilla osoitteeseen: timo.multanen@honeywell.com viimeistään to 3.3.2016 mennessä. A-pojat ja KuPS pisteet Saharassa jakoivat

Tuomas Lähdesmäki ja Edu Tapanainen duunissa. A-pojat kohtasivat SM-karsinnoissa Kuopion Palloseuran keskiviikkoiltana 17.2. Kylmä viima hytisytti, mutta joukkueet tarjosivat katsojille tasatulokseen 2-2 päättyneen kuuman kamppailun. Alkupotkusta lähtien ensimmäinen puoliaika oli erittäin nopeatempoista peliä. Tila ja aika olivat kortilla. Molemmat joukkueet pyrkivät siirtämään nopeilla siirroilla painopisteen hyökkäyspäähänsä. KuPS onnistui tässä kokonaisuudessaan paremmin, ja Haka/HJS:n maalilla nähtiin monia kiperiä tilanteita. Maalivahti Joonas Immonen oli kuitenkin mies paikallaan.

Ekin ovela nosto yllättää KuPSin veskarin. Kotijoukkue onnistui kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa, kun 10 minuuttia oli juostu. Pallo saatiin hyökkäyspäähän, ja sitä liikuteltiin tehokkaasti poikittaissuunnassa. Matti Jussila antoi viimeisen näpäkän syötön Eric Bullockille, joka silpaisi pallon ykkösellä maalin kattoon. Montaa minuuttia ei johtoasemaa saatu juhlia. Kotijoukkueen vasemmalta laidalta onnistuttiin keskittämään, ja Patrik Alaharjula iski takiskumaalin. Muita maaleja ei jakson aikana enää nähty, vaikka KuPS vyörytti välillä pahasti laidoilta ja keskeltä. Savolaisten sihtikin oli kotijoukkueen onneksi epätarkka. Valkopaidoilla oli puolestan pari hyvää vaparipaikkaa.

Nopea ja tekninen Joonas Nissinen pääsi ensimmäsellä jaksolla muutaman kerran laukomaan ja piti Akseli Tiensuun oikealla laidalla kiireisenä. Toisella puoliajalla tempo hieman laski, ja pelinrakenteluun jäi enemmän aikaa. Tämä suosi kotijoukkuetta, ja pelin hallinta siirtyi Haka/HJS:lle. Maalialueelle päästiin murtautumaan, mutta laukaukset päättyivät veskarin käsiin. 70 minuuttia alkoi lähestyä, kun Jussila kaadettiin boxissa. Pallo vietiin pilkulle. Eetu Tapanainen asettui jälleen vetämään, eikä jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia. Johtomaalin jälkeen kotijoukkue pystyi edelleen pitämään pelin näpeissään ja rakentamaan muutaman maukkaan maalipaikan. Lisäaika oli juuri käynnistynyt, kun KuPS:n nopea hyökkäys tuotti tasoitusmaalin, joka oli miltei toisinto heidän edellisestä osumastaan. Kellon vietäri kävi loppuun ja pisteet jouduttiin jakamaan.

KuPS:lta nähtiin monia kovia laukauksia, mutta topparit Juuso Ylinen ja Ege Auvinen sekä Joonas Immonen hoitivat hommat. Keskiviikkona kentällä nähtiin kaksi hyvää ja taistelevaa joukkuetta. Ensimmäinen jakso meni KuPS:lle kotijoukkueen hätäillessä liikaa. Toinen jakso oli sitten Haka/HJS:n heiniä. Kun jäljellä oleviin otteluihin saadaan sama boosti ja ripaus lisää yhteistä peli-ideaa, niin homma on raiteillaan. Tähtiraadissa pelaajia tarkkailivat silmä kovana Mikkis Latosaari ja Topi Järvi. Ekan jakson jälkeen ei ollut vielä kommentoitavaa, mutta toinen jakso ratkaisi pisteet: Matti Jussila Joonas Immonen Juuso Ylinen

Masa vei 3 tähteä mm. maalisyötöllään ja pilkun arvoisella murtautumisellaan. Haka/HJS KuPS-ottelussa Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Matti Jussila (Sargin Ertürk 82 min.), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock, Eetu Tapanainen. Maalit/syötöt: 10 min. Eric Bullock (Matti Jussila) 12 min. Patrik Ala-Harjula 70 min. Eetu Tapanainen (RP) 90+1 min. Ansu Sherrif Haka/HJS varoitukset: 62 min. Jami Kyöstilä, 73 min. matti Jussila Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&494011&asmk Ottelun kuvat: Hannu Tiensuu