(LÄHDE: VENÄJÄN FEDERAATION SUOMEN SUURLÄHETYSTÖN NETTISIVUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "(LÄHDE: VENÄJÄN FEDERAATION SUOMEN SUURLÄHETYSTÖN NETTISIVUT WWW.RUSEMBASSY.FI)"

Transkriptio

1 (LÄHDE: VENÄJÄN FEDERAATION SUOMEN SUURLÄHETYSTÖN NETTISIVUT MENETTELYSÄÄNTÖ ULKOMAAN KANSALAISTEN TULOSTA VENÄJÄN FEDERAATION RAJAVYÖHYKKEELLE Venäjän Federaation turvallisuuspalvelu FSB:n 28. syyskuuta 2006 antaman määräyksen nro 452 mukaisesti ulkomaan kansalaiset voivat tulla rajavyöhykkeelle enintään 6 kuukauden ajaksi. Jos se on välttämätöntä, Venäjän FSB:n rajahallinnon virkamies voi jatkaa rajavyöhykkeellä oleskelun aikaa enintään 6 kuukaudella (rajavalvontasääntöjen kohta 1.9.3). Rajavyöhykkeelle tullessaan ulkomaan kansalaisella on oltava voimassaoleva passi sekä viisumi ja maahantulokortti, joihin on merkitty rajavyöhykkeellä sijaitsevat asutuskeskukset. Kansalaisten, jotka tulevat rajavyöhykkeelle enintään 3 vuorokauden ajaksi, on ilmoitettava paikallishallinnon elimille oleskelupaikoistaan, kulkureiteistään rajavyöhykkeellä sekä rajavyöhykkeeltä poistumisesta. Tulo rajavyöhykkeelle yksityisellä kutsulla tai ryhmäviisumilla edellyttää, että kutsuja viimeistään kuukautta ennen suunniteltua maahantuloa lähettää Venäjän FSB:n rajahallintoon kulkulupa- tai ryhmäkulkulupahakemuksen liittäen hakemukseen kolmena kappaleena luettelon maahan tulevista henkilöistä ja hankkii ulkomaan kansalaisten luetteloille Venäjän FSB:n tai alueellisen turvallisuuselimen hyväksynnän. Kutsujan on vastaanotettava luvat, jotka oikeuttavat tuloon rajavyöhykkeelle, ja toimitettava ne kutsuttaville henkilöille. Ulkomaan kansalaisilla, jotka tulevat rajavyöhykkeelle alaikäisten passittomien ulkomaan kansalaisten kanssa tai tuomioistuimen oikeustoimikelvottomiksi tunnustamien täysi-ikäisten ulkomaan kansalaisten kanssa tai sellaisten täysi-ikäisten ulkomaan kansalaisten kanssa, jotka eivät terveydentilansa takia pysty itsenäisesti toteuttamaan ja puolustamaan oikeuksiaan eivätkä täyttämään velvollisuuksiaan, on oltava asiakirjat, jotka vahvistavat ulkomaan kansalaisten mainittujen ryhmien laillisen edustajan valtuudet, tai valtakirjat, jotka on annettu sen maan lainsäädännön mukaisesti, jonka

2 kansalainen kyseinen ulkomaan kansalainen on (niistä on tarvittaessa liitettävä mukaan notaarin vahvistama venäjännös). Henkilöiden ja ajoneuvojen tilapäinen oleskelu ja liikkuminen on rajoitettu ilmoitettuun kuntapiiriin (kaupunkipiiriin), jonka alue on määrätty rajavyöhykkeeksi. Venäjän Federaation turvallisuuspalvelu FSB tai alueelliset turvallisuuselimet voivat evätä ulkomaan kansalaisilta pääsyn Venäjän Federaation rajavyöhykkeelle syitä ilmoittamatta. Ulkomaan kansalaisilla, jotka kulkevat rajavyöhykkeen läpi poistuessaan Venäjän Federaatiosta tai tullessaan Venäjän Federaatioon, on oltava asiakirjat, joita tarvitaan Venäjän Federaatiosta poistumiseen tai Venäjän Federaatioon saapumiseen tai kulkemiseen Venäjän Federaation alueen kautta matkan määränpäänä olevaan valtioon. Kuljettaessa rajavyöhykkeen läpi käytetään lyhintä liikenneväyläreittiä rajavyöhykkeelle tulon paikasta rajavyöhykkeeltä poistumisen paikkaan ja raja-asemilta valtionrajalle tai valtionrajalta raja-asemille. Rajavyöhykkeen läpi kuljettaessa on kiellettyä pysähtyä, lukuun ottamatta pakollisia pysähdyksiä, ottaa ihmisiä kyytiin (päästää ihmisiä kyydistä), purkaa ajoneuvosta tavaroita, rahtia tai eläimiä tai ottaa niitä ajoneuvoon. Rajavalvontasäännöt on julkaistu 22. marraskuuta 2006 ja ne ovat nähtävissä Venäjän FSB:n rajavartiolaitoksen virallisilla verkkosivuilla (fps.fsb.ru). Venäjän rajavyöhyke: usein esitettyjä kysymyksiä (Venäjän Federaation turvallisuuspalvelu FSB:n Rajavartiopalvelun tietojen perusteella) 1. Milloin tulevat voimaan rajavalvontasäännöt, jotka Venäjän FSB vahvisti 28. syyskuuta 2006 antamallaan määräyksellä nro 452? Venäjän Federaation lainsäädännön mukaisesti rajavalvontasäännöt tulivat voimaan, kun ne julkaistiin Rossijskaja Gazeta -lehdessä 22. marraskuuta Miten rajavalvontasääntöjen voimaantulo voi vaikuttaa siirtolaisten ja heidän jälkeläistensä ns. nostalgiamatkailuun eli matkoihin heidän entisille asuinalueilleen sekä sellaisten hankkeiden toteuttamiseen, jotka vaativat päivittäisiä matkoja nykyään rajavyöhykkeellä sijaitseviin asutuskeskuksiin?

3 Rajavalvontasääntöjen mukaan kyseiset henkilöt tulevat rajavyöhykkeelle ulkomaan kansalaisille määrätyillä yleisillä perusteilla henkilöllisyyden todistavilla asiakirjoilla sekä henkilökohtaisilla tai ryhmäkulkuluvilla. Tämä menettely ei vaikuta mitenkään sellaisten hankkeiden toteuttamiseen, jotka vaativat päivittäisiä matkoja rajavyöhykkeellä sijaitseviin asutuskeskuksiin, koska rajavalvonnan yksinomainen tarkoitus on luoda tarvittavat edellytykset valtionrajan vartioinnille. Huomautettakoon, että Leningradin alueen Svetogorskin kaupunki kuului aikaisemminkin Leningradin alueen kuvernöörin päätöksellä voimaan tulleeseen rajavyöhykkeeseen, ja sen alueella sovellettiin rajavalvontasääntöjä, jotka eivät eronneet nyt annetuista. Tässä yhteydessä on otettava huomioon, että asiakirjojen tarkastamista rajavalvonnan alaisilla alueilla ei ole keksinyt Venäjän FSB, vaan se on rajavalvontavirastojen vuosia noudattama käytäntö, joka on käytössä koko maailmassa ja on välttämätön edellytys sille, että kansalaiset noudattavat sääntöjä, joiden mukaan valtionrajan läheisyydessä on toimittava. Rajavyöhykkeelle pääsyn helpottamiseksi tapauksissa, jotka vaativat päivittäistä käyntiä vyöhykkeellä sijaitsevissa asutuskeskuksissa, rajavalvontaelin voi rajavalvontasääntöjen mukaan antaa enintään 6 kuukautta voimassa olevan kulkuluvan rajavyöhykkeelle, minkä jälkeen lupaa voidaan tarvittaessa jatkaa vielä 6 kuukaudella. 3. Mitä ulkomaan kansalaisen pitää tehdä saadakseen matkustaa rajavyöhykkeelle? Saadakseen matkustaa rajavyöhykkeelle ulkomaan kansalaiset tarvitsevat henkilöllisyyden todistavan asiakirjan sekä henkilökohtaisen tai ryhmäkulkuluvan, joita antavat Venäjän FSB:n rajahallinnot ja rajavalvontaelinten yksiköt, joille on esitettävä henkilöllisyyden todistava asiakirja. Henkilöllisyyden todistavilla asiakirjoilla rajavyöhykkeelle pääsevät ulkomaan kansalaiset, jotka oleskelevat väliaikaisesti tai asuvat väliaikaisesti tai pysyvästi Venäjän Federaatiossa ja ovat kirjoilla rajavyöhykkeeseen kuuluvassa kunta- tai kaupunkipiirissä. Kulkuluvan ulkomaan kansalaiselle, joka tulee vierailulle Venäjän Federaation rajavyöhykkeelle, voi hankkia Venäjän Federaation kansalainen tai ulkomaan kansalainen, joka asuu tilapäisesti tai pysyvästi Venäjän Federaatiossa ja on kirjoilla rajavyöhykkeeseen kuuluvassa kunta- tai kaupunkipiirissä, tai ulkomaan kansalaisen kutsunut oikeushenkilö. Ulkomaan kansalaiselle (järjestettyyn turistiryhmämatkaan osallistuville kansalaisille) kulkuluvan hankkii matkailutoimintaa harjoittava organisaatio. Se myös vastaanottaa kulkuluvan ja päättää itse, miten se luovutetaan kutsutuille. 4. Pitääkö kulkulupa hankkia kauttakulkumatkalle rajavyöhykkeen läpi?

4 Ei, ei tarvitse. Ulkomaan kansalaiset, jotka ovat poistumassa Venäjän Federaatiosta tai saapumassa Venäjälle, eivät tarvitse kulkulupaa kulkeakseen rajavyöhykkeen läpi, riittää, kun heillä on asiakirjat, joita tarvitaan Venäjän Federaatiosta poistumiseen tai Venäjän Federaatioon saapumiseen. Henkilöauton kuljettajilla on oltava asiakirjat, joita tavallisesti vaaditaan jokaisessa liikennevalvontavirasto GIBDD:n valvontapisteessä: todistus ajoneuvon omistus-, käyttötai hallintaoikeudesta. Ostetuista autoista, joita ei ole rekisteröity GIBDD:ssä, on oltava oston vahvistavat asiakirjat. On otettava huomioon, että kauttakulkureitin on oltava lyhin reitti rajavyöhykkeelle tulon paikasta rajavyöhykkeeltä poistumisen paikkaan. On kiellettyä pysähtyä, lukuun ottamatta pakollisia pysähdyksiä, ottaa ihmisiä kyytiin (päästää ihmisiä kyydistä), purkaa ajoneuvosta rahtia, tavaroita tai eläimiä tai ottaa niitä ajoneuvoon. 5. Miten kulkulupa hankitaan? Kulkuluvat annetaan kansalaisten tai organisaatioiden ja laitosten hakemusten ja anomusten perusteella. Hakemus- ja anomusmallit ovat liitteinä Venäjän FSB:n 28. syyskuuta 2006 antamaan määräykseen nro 452 rajavalvontasääntöjen vahvistamisesta. Hakemuksessa on mainittava hakijan täydellinen sukunimi, etunimi, isännimi, syntymäaika ja paikka, asuinpaikka (oleskelupaikka), henkilöllisyyden todistavan asiakirjan sarja, numero sekä antopäivä ja -paikka, rajavyöhykkeelle saapumisen päivä ja paikka, paikka (piiri), jossa hakijat ja hakijaryhmät oleskelevat ja liikkuvat rajavyöhykkeellä. Rajavyöhykkeen kulkulupia saa Venäjän FSB:n rajahallinnoista ja niiden alaisista yksiköistä. Hakemusta tai anomusta ei myöskään tarvitse jättää henkilökohtaisesti. Sen voi lähettää faksilla, postitse tai sähköpostitse, ja siihen on liitettävä kopio henkilöllisyyden todistavasta asiakirjasta. Tällöin kulkulupa toimitetaan hakijalle postitse tai sen voi noutaa lähimmästä rajahallinnon yksiköstä: rajanylityspaikalta, rajavartioasemalta (osastosta), rajavartiojoukosta (laitoksesta), hallinnosta. Ulkomaan kansalaisten, jotka ovat tulleet rajavyöhykkeelle enintään 3 vuorokaudeksi, on ilmoitettava paikallishallinnon elimille oleskelupaikoistaan, kulkureiteistään rajavyöhykkeellä sekä rajavyöhykkeeltä poistumisesta. 6. Millä perusteilla rajavyöhykkeen kulkulupa voidaan evätä? Kulkulupa voidaan evätä, jos hakemuksessa (anomuksessa) on annettu puutteellisia tai vääriä tietoja. Kulkulupa voidaan evätä tai saapumispäivää siirtää myöhemmäksi myös siinä tapauksessa, että alueella, jonne on tarkoitus mennä, on saatettu voimaan poikkeus- tai sotatila, on käynnissä rajavalvontaan liittyvä etsintä tai operaatio tai suoritetaan rikostutkintaan liittyviä tai muita vastaavan luonteisia toimia.

5 Ulkomaan kansalaisille ei myöskään anneta kulkulupaa ilman Venäjän FSB:n tai alueellisten turvallisuuselinten antamaa erityislupaa pääsystä rajavyöhykkeelle. Erityislupa tarkoittaa Venäjän FSB:n tai vastaavan alueellisen turvallisuuselimen hyväksyntää ulkomaan kansalaisten tulolle rajavyöhykkeelle sellaisten kansalaisten kutsumina, joilla on rekisteröity oleskelu- tai asuinpaikka rajavyöhykkeeseen kuuluvassa kuntapiirissä, tai sillä perusteella, että kyseiset ulkomaan kansalaiset ovat suoraan lähettäneet Venäjän FSB:n rajahallintoihin tai niiden yksikköihin oman henkilökohtaisen kulkulupahakemuksen. 7. Mitä seuraamuksia voimassaoleva lainsäädäntö määrää luvattomasta oleskelusta rajavyöhykkeellä tapauksessa, jossa lupa tarvitaan? Vastuu rajavalvontasääntöjen rikkomisesta on säädetty Venäjän Federaation hallintorikkomuskoodeksin 18.2 pykälässä ja seuraamuksena on varoitus tai hallintosakko, jonka suuruus on ruplaa (noin 3-15 euroa). 8. Kuinka pitkäksi aikaa kulkuluvan saa? Kulkulupa annetaan enintään 6 kuukaudeksi. Sitä voi jatkaa vielä puolella vuodella, esimerkiksi vakavan sairauden takia tai muusta syystä, kun henkilön läsnäolo on välttämätön eikä hän voi poistua rajavyöhykkeellä määräajan kuluessa. Jatkossa on hankittava uusi kulkulupa. 9. Kenelle rajavyöhykkeelle tulleen henkilön on esitettävä kulkulupa? Valtuudet tarkastaa asiakirjoja rajavyöhykkeellä on rajavalvontaelinten sotilailla heidän ollessaan virantoimituksessa. Jos syntyy epäilyksiä rajavartijoiden toimien laillisuudesta, pyytäkää tarkastavaa henkilöä esittämään henkilöllisyystodistus. Hänellä ei ole oikeutta kieltäytyä siitä. 10. Mistä ulkomaan kansalainen voi hakea rajavyöhykkeen kulkulupaa päästäkseen Murmanskin alueen, Leningradin alueen ja Karjalan tasavallan asutuskeskuksiin? Kulkulupaa mainittujen Venäjän Federaation jäsenten alueeseen kuuluvalle rajavyöhykkeelle haetaan toimittamalla rajavalvontasääntöjen liitteenä olevan mallin mukainen hakemus rajavalvontaelimille postitse tai puhelimitse (faksilla): Murmanskin alue , Murmanskaja oblast, g. Murmansk, Severnyi projezd, dom 5 Pogranitshnoje upravlenije FSB Rossii po Murmanskoi oblasti (Venäjän FSB:n Murmanskin alueen rajahallinto) puhelimet 8(8152) , faksi 8(8152) , , g. Murmansk, ulitsa Turistov, dom 28 Voiskovaja tshast 2173 (Joukko-osasto 2173)

6 puhelimet 8(8152) , faksi 8(8152) , Murmanskaja oblast, Petshengski rajon, p.g.t. Nikel, Voiskovaja tshast 2200 (Joukko-osasto 2200) puhelimet 8(815-54) , faksi 8(815-54) , Murmanskaja oblast, Kandalakshski rajon, s. Alakurtti Voiskovaja tshast 2201 (Joukko-osasto 2201) puhelin 8(815-33) faksi 8(815-33) Karjalan tasavalta , Respublika Karelija, g. Petrozavodsk, ulitsa Varlamova, dom 25 Pogranitshnoje upravlenije FSB Rossii po Respublike Karelija (Venäjän FSB:n Karjalan tasavallan rajahallinto) puhelin 8(8142) Leningradin alue , g. Sankt-Peterburg, ulitsa Shpalernaja, dom 62 Pogranitshnoje upravlenije FSB Rossii po Leningradskoi oblasti (Venäjän FSB:n Leningradin alueen rajahallinto) puhelin 8(812) , Leningradskaja oblast, g. Vyborg Voiskovaja tshast 2139 (Joukko-osasto 2139) puhelin 8(813-78) VENÄJÄN FEDERAATION TURVALLISUUSPALVELU FSB:N 2. KESÄKUUTA 2006 ANTAMA MÄÄRÄYS NRO 239 RAJAVYÖHYKKEEN RAJOISTA LENINGRADIN ALUEELLA Julkaistu 14. heinäkuuta 2006 Moskova. Rekisteröity Venäjän Federaation Oikeusministeriössä 4. heinäkuuta Rekisterinumero 8011 Tavoitteena panna täytäntöön Venäjän Federaation valtionrajasta annetun Venäjän Federaation lain 16 ja luoda tarvittavat edellytykset Venäjän Federaation valtionrajan vartioinnille määrään: 1. Rajavyöhykkeen Leningradin alueella, joka rajoittuu Venäjän Federaation ja Suomen tasavallan väliseen valtionrajaan, Venäjän Federaation ja Viron tasavallan väliseen valtionrajaan sekä Venäjän Federaation merenrannikkoon, olemaan voimassa seuraavissa rajoissa:

7 1.1. Maastoalueet rajaan asti, joka kulkee: kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Viipurin piiri (Vyborgski rajon) lukuun ottamatta Lokakuun rautateiden Pukiniemen laituria, radan alusrakennetta, rautatieasemia ja tasoristeyksiä sekä Zaitsevon, Borodinskojen, Borovinkan, Kamennogorskin ja Viipurin asutuskeskuksia, mukaan lukien Lipovkan, Vozrozhdenijen, Gvardeiskojen, Krasnyi Holmin, Paltsevon, Seleznjovon ja Otradnojen asutuskeskukset; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Lomonosovin piiri (Lomonosovski rajon) mukaan lukien Lebjazhjen asutuskeskus (Lepäsi) ja Lupanovanjärvi (ozero Lubenskoje), lukuun ottamatta Lokakuun rautateiden Koporjen asemaa (Kaprio), radan alusrakennetta, rautatieasemia ja tasoristeyksiä; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Kingiseppin piiri (Kingiseppski rajon) lukuun ottamatta Lokakuun rautateiden radan alusrakennetta, rautatieasemia ja tasoristeyksiä, mukaan lukien Krakoljen asutuskeskus (Joenperä), lukuun ottamatta Laukaanjokea (reka Luga), mukaan lukien Pulkovon (Pulkkala) ja Komarovkan (Konova) asutuskeskukset sekä Narvan tekojärven (Narvskoje vodohranilištše) itäpää; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Slantsyn piiri (Slantsevski rajon) lukuun ottamatta Narvan tekojärven (Narvskoje vodohranilištše) itäpäätä, mukaan lukien Monastyrjokin ja Tšernovon asutuskeskukset, lukuun ottamatta Slantsyn, Sosnovkan, Gostitsyn, Podparžekin ja Demeškin Perevozin asutuskeskuksia Saaret, jotka sijaitsevat Venäjän Federaation aluevesillä ja kuuluvat kunnallishallinnon yksikköjen alueeseen. 2. Venäjän FSB:n Leningradin alueen rajahallinnon järjestämään varoitusmerkkien pystyttämisen rajavyöhykkeen tuloteille Leningradin alueella. 3. Tämän määräyksen valvonnan Venäjän FSB:n rajavartiolaitoksen tehtäväksi. Vt. Johtaja S. Smirnov

8 VENÄJÄN FEDERAATION TURVALLISUUSPALVELU FSB:N 2. KESÄKUUTA 2006 ANTAMA MÄÄRÄYS NRO 243 RAJAVYÖHYKKEEN RAJOISTA KARJALAN TASAVALLAN ALUEELLA Julkaistu 14. heinäkuuta 2006 Moskova. Rekisteröity Venäjän Federaation Oikeusministeriössä 4. heinäkuuta Rekisterinumero 8008 Tavoitteena panna täytäntöön Venäjän Federaation valtionrajasta annetun Venäjän Federaation lain 16 ja luoda tarvittavat edellytykset Venäjän Federaation valtionrajan vartioinnille määrään: 1. Rajavyöhykkeen Karjalan Tasavallan alueella, joka rajoittuu Venäjän Federaation ja Suomen tasavallan väliseen valtionrajaan, olemaan voimassa seuraavissa rajoissa: kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Louhen kuntapiiri (Louhski munitsipalnyi rajon) Kiestingin maaseutuasutuksen (Kestengskoje) ja Pääjärven taajaman (Pjaozerskoje) alueet; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Kalevalan kuntapiiri (Kalevalski munitsipalnyi rajon) Luusalmen maaseutuasutuksen (Luusalmskoje) ja Kalevalan taajaman (Kalevalskoje) alueet; Kostamuksen kaupungin (Kostomukša) muodostaman kunnallishallinnon yksikön alueet; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Mujejärven kuntapiiri (Mujezerski munitsipalnyi rajon) Lietmajärven (Ledmozero), Repolan (Reboly) ja Lenderyn maaseutuasutusten alueet; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Suojärven kuntapiiri (Suojarvski munitsipalnyi rajon) Porajärven (Porosozero) ja Loimolan maaseutuasutusten alueet; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Sortavalan kuntapiiri (Sortavalski munitsipalnyi rajon) Kaalamon (Kaalamskoje) ja Haapalammen (Haapalampinskoje) maaseutuasutusten sekä Värtsilän taajaman (Vjartsilskoje) alueet; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Lahdenpohjan kuntapiiri (Lahdenpohski munitsipalnyi rajon) Hiitolan (Hiitolskoje), Elisenvaaran (Elisenvaarskoje) ja Miinalan (Miinalskoje) maaseutuasutusten alueet; 2. Venäjän FSB:n Karjalan tasavallan rajahallinnon järjestämään varoitusmerkkien pystyttämisen rajavyöhykkeen tuloteille Karjalan Tasavallan alueella. 3. Tämän määräyksen valvonnan Venäjän FSB:n rajavartiolaitoksen tehtäväksi. Vt. Johtaja S. Smirnov

9 VENÄJÄN FEDERAATION TURVALLISUUSPALVELU FSB:N 2. KESÄKUUTA 2006 ANTAMA MÄÄRÄYS NRO 240 RAJAVYÖHYKKEEN RAJOISTA MURMANSKIN ALUEELLA Julkaistu 14. heinäkuuta 2006 Moskova. Rekisteröity Venäjän Federaation Oikeusministeriössä 4. heinäkuuta Rekisterinumero 8010 Tavoitteena panna täytäntöön Venäjän Federaation valtionrajasta annetun Venäjän Federaation lain 16 ja luoda tarvittavat edellytykset Venäjän Federaation valtionrajan vartioinnille määrään: 1. Rajavyöhykkeen Murmanskin alueella, joka rajoittuu Venäjän Federaation ja Norjan kuningaskunnan väliseen valtionrajaan, Venäjän Federaation ja Suomen tasavallan väliseen valtionrajaan sekä Venäjän Federaation merenrannikkoon, olemaan voimassa seuraavissa rajoissa: 1.1. Lovozeron piirin (Lovozerski rajon) ja Terskin piirin (Terski rajon) muodostamissa kunnallishallinnon yksiköissä 25 kilometrin levyiset maastoalueet pitkin Venäjän Federaation merenrannikkoa; suljettujen hallinnollis-alueellisten yksikköjen alueet Vidjajevon taajama, Zaozerskin kaupunki, Ostrovnoin kaupunki, Poljarnyin kaupunki, Severomorskin kaupunki, Skalistyi, Snežnogorskin kaupunki; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Petsamon piiri (Petšengski rajon) 15 kilometrin levyiset maastoalueet pitkin Venäjän Federaation valtionrajaa ja merenrannikkoa, Zapoljarnyin, Nikelin ja Petšengan (Petsamo) kaupunkitaajamien ja Korzunovon maaseutuasutuksen alueet; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Kuolan piiri (Kolski rajon) 15 kilometrin levyiset maastoalueet pitkin Venäjän Federaation valtionrajaa ja merenrannikkoa; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostaa Kovdorin piiri (Kovdorski rajon) 15 kilometrin levyiset maastoalueet pitkin Venäjän Federaation valtionrajaa, Kovdorin ja Sljudan (Leivoiva) asutuskeskusten alueet; kunnallishallinnon yksikössä, jonka muodostavat Kantalahden kaupunki ja sen hallintoon kuuluva alue (Kandalakša) 15 kilometrin levyiset maastoalueet pitkin valtionrajaa, Alakurtin maaseutuasutuksen alueet Saaret, jotka sijaitsevat Venäjän Federaation aluevesillä ja kuuluvat kunnallishallinnon yksikköjen alueeseen. 2. Venäjän FSB:n Murmanskin alueen rajahallinnon järjestämään varoitusmerkkien pystyttämisen rajavyöhykkeen tuloteille Murmanskin alueella. 3. Tämän määräyksen valvonnan Venäjän FSB:n rajavartiolaitoksen tehtäväksi.

OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN

OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN Yleiset säännökset Puolan tasavallassa Euroopan unionin kansalaisen oleskelua koskeva asia on hoidettava välittömästi, kun taas sellaisen

Lisätiedot

Ulkomaalaisten lupa-asiat. Ylitarkastaja Pentti Sorsa Maahanmuuttovirasto, Maahanmuuttoyksikkö 21.5.2012

Ulkomaalaisten lupa-asiat. Ylitarkastaja Pentti Sorsa Maahanmuuttovirasto, Maahanmuuttoyksikkö 21.5.2012 Ulkomaalaisten lupa-asiat Ylitarkastaja Pentti Sorsa Maahanmuuttovirasto, Maahanmuuttoyksikkö 21.5.2012 Viisumi vai oleskelulupa? Viisumi on maahantulolupa lyhytaikaista ja tilapäistä, enintään kolme kuukautta

Lisätiedot

Rekisteröintihakemus on hakijan tai hänen edustajansa allekirjoitettava ja siinä on esitettävä:

Rekisteröintihakemus on hakijan tai hänen edustajansa allekirjoitettava ja siinä on esitettävä: Asetus kasvinjalostajanoikeudesta Maa ja metsätalousministerin esittelystä säädetään kasvinjalostajanoikeudesta 21 päivänä elokuuta 1992 annetun lain (789/92) 40 :n nojalla: 1 Rekisteröintihakemus Rekisteröintihakemus

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

LIITE. komission täytäntöönpanopäätökseen

LIITE. komission täytäntöönpanopäätökseen EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.10.2014 C(2014) 7594 final ANNEX 1 LIITE komission täytäntöönpanopäätökseen täytäntöönpanopäätöksen K(2011) 5500 lopullinen muuttamisesta otsikon ja niiden asiakirjojen luettelon

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.7.2017 COM(2017) 384 final 2017/0162 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Armenian tasavallan välisen viisumien myöntämisen helpottamista koskevan sopimuksen

Lisätiedot

MUIDEN HENKILÖIDEN KUIN TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT

MUIDEN HENKILÖIDEN KUIN TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT 4.4.1. MUIDEN HENKILÖIDEN KUIN TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT PUHEMIEHISTÖN PÄÄTÖS 9. TOUKOKUUTA 2016 EUROOPAN PARLAMENTIN PUHEMIEHISTÖ,

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

*1179901* + + KAN_2 1 KANSALAISUUSHAKEMUS HAKIJANA OLEVALLE LAPSELLE A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT

*1179901* + + KAN_2 1 KANSALAISUUSHAKEMUS HAKIJANA OLEVALLE LAPSELLE A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_2 1 *1179901* KANSALAISUUSHAKEMUS HAKIJANA OLEVALLE LAPSELLE Tämä hakemuslomake on tarkoitettu sinulle Suomen kansalainen, joka haet Suomen kansalaisuutta huollossasi olevalle ja luonasi asuvalle alaikäiselle

Lisätiedot

Luonnonmarjanpoimintaa koskevan aiesopimuksen noudattaminen

Luonnonmarjanpoimintaa koskevan aiesopimuksen noudattaminen KAUSITYÖ VIISUMIVELVOLLISISTA MAISTA 2016 Luonnonmarjojen poimintatyö Ulkoasiainministeriön ennalta määrittämistä viisumivelvollisista maista tulevien ulkomaalaisten henkilöiden on mahdollista suorittaa

Lisätiedot

Laki. ulkomaalaislain muuttamisesta

Laki. ulkomaalaislain muuttamisesta Laki ulkomaalaislain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan ulkomaalaislain (301/2004) 200 a, sellaisena kuin se on laissa 674/2015, muutetaan 172, 192, 196, 198 b ja 199 202, sellaisina

Lisätiedot

+ + Lapsesta ei ole mitään henkilöllisyyttä tai kansalaisuusasemaa osoittavaa todistusta tai asiakirjaa KAN_1C_100214PP +

+ + Lapsesta ei ole mitään henkilöllisyyttä tai kansalaisuusasemaa osoittavaa todistusta tai asiakirjaa KAN_1C_100214PP + KAN_1C 1 *1169601* KANSALAISUUSHAKEMUKSEN KANSSAHAKIJANA OLEVAN 15-17 -VUOTIAAN LAPSEN LIITELOMAKE Tämä liitelomake on tarkoitettu 15-17 -vuotiaalle lapselle (kanssahakija), jolle haetaan Suomen kansalaisuutta

Lisätiedot

Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa UMTI/AS

Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa UMTI/AS Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa UMTI/AS 15.6.2017 VTVPL 9 :n 1 momentissa on säädetty niistä seikoista, joiden on oltava olemassa, jotta ulkomaalaisen tiedot voidaan tallettaa väestötietojärjestelmään:

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen 3.3.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Alakosken ponttonisillan poistamista koskevan määräajan jatkaminen,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Kansalaisvapauksien ja -oikeuksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 29. kesäkuuta 2001 PE 302.207/14-23 TARKISTUKSET 14-23 MIETINTÖLUONNOS: Luís Marinho (PE 302.207)

Lisätiedot

Laiturin rakentaminen, päätöksessä asetetun määräajan jatkaminen, Lohja

Laiturin rakentaminen, päätöksessä asetetun määräajan jatkaminen, Lohja PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 208/2017/2 Dnro ESAVI/9032/2017 Annettu julkipanon jälkeen 29.9.2017 ASIA Laiturin rakentaminen, päätöksessä asetetun määräajan jatkaminen, Lohja HAKIJA Kaj Packalén AIKAISEMPI LUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 25.3.2014 ASIA Vesialueen rakentamista Karistoon Kymijärven rantaan koskevassa Itä- Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.9.2006 ASIA Myllykoski Paper Oy:lle Itä-suomen ympäristölupaviraston päätöksellä nro 122/05/1, 25.11.2005 myönnetyn ympäristöluvan täytäntöönpanokelpoisuutta

Lisätiedot

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT 1 PÄÄTÖS Nro 57/12/2 Dnro PSAVI/136/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2012 ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT Matti Kulju ja Marja-Liisa

Lisätiedot

OLESKELULUPA SUOMEEN TIETOSIVU MUUT KUIN EU/ETA-KANSALAISET

OLESKELULUPA SUOMEEN TIETOSIVU MUUT KUIN EU/ETA-KANSALAISET TIETOSIVU OLESKELULUPA SUOMEEN MUUT KUIN EU/ETA-KANSALAISET Suomeen tulevat ulkomaalaiset tarvitsevat yleensä oleskeluluvan pitkäaikaista oleskelua varten Suomessa. Tässä tietosivussa selostetaan yleisluonteisesti

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 38/10/2 Dnro PSAVI/64/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 38/10/2 Dnro PSAVI/64/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 38/10/2 Dnro PSAVI/64/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.6.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Vesipostin pohjavedenottamon kaukosuoja-aluemääräysten muuttaminen, Kalajoki Kalajoen kaupunki Kalajoentie

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2014/0288 (NLE) 14521/1/14 REV 1 SC 163 ECON 944 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS

Lisätiedot

Suomessa työskentelevän oikeus hoitoon

Suomessa työskentelevän oikeus hoitoon Suomessa työskentelevän oikeus hoitoon Kv-kesäpäivät 28.8.2018 Sanna Kuorikoski suunnittelija Kela, Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus, rajat ylittävän terveydenhuollon ryhmä Sisältö 1. Yleistä Suomessa

Lisätiedot

Laki. kansalaisuuslain muuttamisesta

Laki. kansalaisuuslain muuttamisesta Annettu Naantalissa 10 päivänä elokuuta 1984 Laki kansalaisuuslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 :ssä säädetyllä tavalla, muutetaan 28 päivänä

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 3/2014

Määräykset ja ohjeet 3/2014 Määräykset ja ohjeet 3/2014 Toimiluvat, rekisteröinnit ja ilmoitukset Dnro FIVA 2/01.00/2013 Antopäivä 6.3.2014 Voimaantulopäivä 15.4.2014 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010

Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010 Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.2.2012 ASIA HAKIJA Sykäräisten Vesihuolto Oy:n Multilan pohjavedenottamoa koskevan Länsi- Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

+ + Onko lapsella tai onko lapsella ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH4_040116PP +

+ + Onko lapsella tai onko lapsella ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH4_040116PP + OLE_PH4 1 *1319901* OLESKELULUPAHAKEMUS LAPSELLE Tällä lomakkeella haetaan alle 18-vuotiaalle lapselle ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Oleskeluluvan hakemisen tarkoituksena on,

Lisätiedot

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka Etelä-Suomi Päätös Nro 223/2010/4 Dnro ESAVI/511/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 24.11.2010 ASIA HAKIJA Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen 7.3.2007 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Kiinteistöjen myynti ja kauppahinnan käyttäminen, Lieksa. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 748. Laki

SISÄLLYS. N:o 748. Laki SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 23 päivänä kesäkuuta 1999 N:o 748 752 SISÄLLYS N:o Sivu 748 Laki rikoksen johdosta tapahtuvasta luovuttamisesta Euroopan unionin jäsenvaltioiden välillä

Lisätiedot

+ + JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA

+ + JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA OLE_JATKO_A 1 *1269901* JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, jolle on myönnetty jatkuva määräaikainen oleskelulupa

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2009 ASIA Länsi Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 82/2006/4 vesijohdon

Lisätiedot

Nimenmuutoshakemus. Etunimen muuttaminen Sukunimen muuttaminen Etu- ja sukunimen muuttaminen. Hakemuksen laatimista koskevat ohjeet ovat sivulla 4

Nimenmuutoshakemus. Etunimen muuttaminen Sukunimen muuttaminen Etu- ja sukunimen muuttaminen. Hakemuksen laatimista koskevat ohjeet ovat sivulla 4 Nimenmuutoshakemus Etunimen muuttaminen Sukunimen muuttaminen Etu- ja sukunimen muuttaminen Hakemuksen laatimista koskevat ohjeet ovat sivulla 4 MAISTRAATTI TÄYTTÄÄ SAAPUMISPÄIVÄN JA DIAARINUMERON Saapumispäivä

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0053 (NLE) 7128/15 VISA 98 COLAC 27 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja

Lisätiedot

KILPAILUUN TAI VALINTAMENETTELYYN SISÄLTYVIIN KOKEISIIN TAIKKA

KILPAILUUN TAI VALINTAMENETTELYYN SISÄLTYVIIN KOKEISIIN TAIKKA Liite päätelmään No: 277/17 KILPAILUUN TAI VALINTAMENETTELYYN SISÄLTYVIIN KOKEISIIN TAIKKA TYÖHAASTATTELUUN TAI TYÖHÖNTULOA EDELTÄVÄÄN LÄÄKÄRINTARKASTUKSEEN KUTSUTTUJEN HENKILÖIDEN MATKA- JA OLESKELUKULUJEN

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2005 HAKIJAT Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus ASIA Lehtolankosken - Muittarinkosken kalataloudellista kunnostamista

Lisätiedot

KAN_6 1 + + A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_6_100214PP +

KAN_6 1 + + A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_6_100214PP + KAN_6 1 *1219901* KANSALAISUUSILMOITUS; NUORI HENKILÖ Tämä ilmoituslomake on tarkoitettu Suomen kansalaisuuden hakemiseksi sinulle 18-22 -vuotias, jota ei ole tuomittu vapausrangaistukseen ja joka - olet

Lisätiedot

The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee. Karoliina Kokko September 28, 2016

The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee. Karoliina Kokko September 28, 2016 The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee Karoliina Kokko September 28, 2016 Syys-lokakuu 2016 Tutki ja pohdi yliopistovaihtoehtoja Keskustele tarvittaessa hakuun liittyvistä

Lisätiedot

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia)

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) EU_KORTTI 1 OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) Haen oleskelukorttia Haen pysyvää oleskelukorttia

Lisätiedot

KULJETUSPALVELU TAALAINMAALLA. Tietoja erityisestä joukkoliikenteestä

KULJETUSPALVELU TAALAINMAALLA. Tietoja erityisestä joukkoliikenteestä Voimassa 1.7.2012 alkaen KULJETUSPALVELU TAALAINMAALLA Tietoja erityisestä joukkoliikenteestä Taalainmaan liikenne Kuljetuspalvelu on osa Taalainmaan joukkoliikennettä Kuljetuspalvelu täydentää yleistä

Lisätiedot

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo LUPAPÄÄTÖS Nro 72/04/2 Dnro Psy-2004-y-141 Annettu julkipanon jälkeen 1.12.2004 1 ASIA LUVAN HAKIJA Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo Oulujoen Uittoyhdistys / VT Kerttu Haapamäki

Lisätiedot

Ulkomailla oleskelevan / asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito

Ulkomailla oleskelevan / asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito Ulkomailla oleskelevan / asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito Noora Heinonen 17.2.2010 18.2.2010 Muutto Suomesta Onko kyse tilapäisestä vai vakituisesta muutosta? Kela saa maistraatilta tiedon vakituisen

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

Asiakirja on tallennettu Venäjän Consultant Plus-asiakirjajärjestelmään. www.consultant.ru

Asiakirja on tallennettu Venäjän Consultant Plus-asiakirjajärjestelmään. www.consultant.ru Venäjän federaation hallituksen asetus nro 927, päivätty 14. syyskuuta 2012. Todistusten myöntämisestä Venäjän federaation alueelle tuotavien tavaroiden käytöstä rajat ylittävän yhteistyön (yhdessä asiakirjan

Lisätiedot

+ + KANSALAISUUSHAKEMUKSEN KANSSAHAKIJANA OLEVAN VUOTIAAN LAPSEN LIITELOMAKE

+ + KANSALAISUUSHAKEMUKSEN KANSSAHAKIJANA OLEVAN VUOTIAAN LAPSEN LIITELOMAKE KAN_1C 1 *1169601* KANSALAISUUSHAKEMUKSEN KANSSAHAKIJANA OLEVAN 15-17 -VUOTIAAN LAPSEN LIITELOMAKE Tämä liitelomake on tarkoitettu 15-17 -vuotiaalle lapselle (kanssahakija), jolle haetaan Suomen kansalaisuutta

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 10.4.2014 L 107/39 KOMISSION ASETUS (EU) N:o 361/2014, annettu 9 päivänä huhtikuuta 2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1073/2009 yksityiskohtaisten soveltamissääntöjen säätämisestä

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET 2006 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 2006 N:o 78 81 SISÄLLYS N:o Sivu 78 Laki Viron kanssa tehdyn sosiaaliturvasopimuksen

Lisätiedot

TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT

TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT 4,4 TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT PUHEMIEHISTÖN PÄÄTÖS 7. SYYSKUUTA 2015 EUROOPAN PARLAMENTIN PUHEMIEHISTÖ, joka ottaa huomioon Euroopan

Lisätiedot

Valitusoikeus Päätöksestä saa valittaa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa.

Valitusoikeus Päätöksestä saa valittaa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla sille hallinto-oikeudelle, jonka tuomiopiirissä pääosa tässä päätöksessä tarkoitetusta alueesta sijaitsee. Toimivaltainen hallinto-oikeus

Lisätiedot

+ + PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN

+ + PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN PK2_plus 1 *1439901* PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN Tämä lomake on tarkoitettu sinulle Suomen kansalainen, jonka ulkomaalainen puoliso hakee ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen

Lisätiedot

KANSALAISUUSYKSIKÖN TILASTOANALYYSI, VUOSI Kansalaisuusyksikön tehtävistä

KANSALAISUUSYKSIKÖN TILASTOANALYYSI, VUOSI Kansalaisuusyksikön tehtävistä TILASTOANALYYSI 2/07 Kansalaisuusyksikkö 12.2.2008 KANSALAISUUSYKSIKÖN TILASTOANALYYSI, VUOSI 2007 1. Kansalaisuusyksikön tehtävistä Kansalaisuusyksikön tehtävänä on Suomen kansalaisuuden saamista, säilyttämistä,

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 9. huhtikuuta 207 (OR. en) 206/025 (COD) PE-CONS 3/7 VISA 8 COEST 55 COMIX 62 CODEC 295 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON

Lisätiedot

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 195/2014/2 Dnro ESAVI/86/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2014 ASIA Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari HAKIJA Martti Salerma HAKEMUKSEN

Lisätiedot

Turistimatkaa varten tarvittavan venäläisen matkanjärjestäjän nimen ja referenssinumeron saat CWT Kaleva Travelista.

Turistimatkaa varten tarvittavan venäläisen matkanjärjestäjän nimen ja referenssinumeron saat CWT Kaleva Travelista. Venäjän viisumihakemus verkossa Ennen viisumihakemuksen täytön aloittamista varmista että passitiedot (passin numero, passin myöntämispäivä, passin päättymispäivä) ovat helposti saatavilla. Turistimatkaa

Lisätiedot

Muutettu ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Muutettu ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.4.2015 COM(2015) 168 final 2013/0273 (NLE) Muutettu ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden sekä San Marinon tasavallan yhteistyöstä ja tulliliitosta

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1909/2016 19.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Hyvinkään lämpövoima Oy, Sahanmäen lämpökeskus, Kerkkolankatu 35 Hyvinkään

Lisätiedot

EUROOPAN YMPÄRISTÖKESKUS HAKULOMAKE

EUROOPAN YMPÄRISTÖKESKUS HAKULOMAKE EUROOPAN YMPÄRISTÖKESKUS HAKULOMAKE (Kaikkiin kysymyksiin on vastattava. Tarvittaessa merkittävä ei. Tyhjää tilaa ei saa jättää tai laittaa viivoja. Täytettävä kirjoituskoneella tai painokirjaimin MUSTAA

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/276/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/276/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/276/2016 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

Oulun Keilailuliitto r.y.

Oulun Keilailuliitto r.y. Oulun Keilailuliitto r.y. Säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Oulun Keilailuliitto r.y., kotipaikka on Oulun kaupunki sekä virallisena kielenä suomi. 2 Liiton tarkoituksena

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Santahaminan keskusampumarata-alueen

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUHAKEMUS

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUHAKEMUS VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELU Vammaispalvelulain nojalla voidaan kuljetuspalvelua ja siihen liittyvää saattajapalvelua järjestää henkilölle, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei vammansa

Lisätiedot

Asetus lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta 28.6.1994/556 Oikeusministerin esittelystä säädetään lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta 8 päivänä

Asetus lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta 28.6.1994/556 Oikeusministerin esittelystä säädetään lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta 8 päivänä Asetus lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta 28.6.1994/556 Oikeusministerin esittelystä säädetään lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta 8 päivänä huhtikuuta 1983 annetun lain (361/83) 49 :n nojalla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen 25.4.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Kahden pienvoimalaitoksen rakentaminen Kalajanjoen sivu-uomaan, Haapajärvi Merja ja Pasi Tytärniemi Reisjärventie

Lisätiedot

Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 76/2007/4 vesijohdon ja paineviemärin rakentamiselle

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

RAJAVARTIOLAITOKSEN MUUTTO- JA SIIRTOKUSTANNUSTEN KORVAAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

RAJAVARTIOLAITOKSEN MUUTTO- JA SIIRTOKUSTANNUSTEN KORVAAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 29.11.2002 TARKVES MUUTTOSOP (VM 4.3.2003) Päivitetty 1.3.2009 LIITE 4 1 ( 4 ) RAJAVARTIOLAITOKSEN MUUTTO- JA SIIRTOKUSTANNUSTEN KORVAAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1 Soveltamisala 2 Yleistä Tämän sopimuksen määräyksiä

Lisätiedot

8790/18 team/sj/hmu 1 DG D

8790/18 team/sj/hmu 1 DG D Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2018/0029 (NLE) 8790/18 SCH-EVAL 100 FRONT 128 COMIX 242 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

Laki eräiden yleishyödyllisten yhteisöjen veronhuojennuksista. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa.

Laki eräiden yleishyödyllisten yhteisöjen veronhuojennuksista. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. 13.8.1976/680 Laki eräiden yleishyödyllisten yhteisöjen veronhuojennuksista Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 (30.12.1992/1536) Yhteiskunnallisesti

Lisätiedot

Työntekijän oleskelulupa-asiat TE-toimistossa. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto Antti Karjalainen

Työntekijän oleskelulupa-asiat TE-toimistossa. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto Antti Karjalainen Työntekijän oleskelulupa-asiat TE-toimistossa Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto 15.5.2017 Antti Karjalainen Työntekoa varten tarvittavat luvat EU:n ulkopuolisen maan kansalaisen työnteko Suomessa

Lisätiedot

Oleskelulupa-asioiden pääpiirteet. Maahanmuuttovirasto TE-toimiston työnantaja-tilaisuus Leena Kallio

Oleskelulupa-asioiden pääpiirteet. Maahanmuuttovirasto  TE-toimiston työnantaja-tilaisuus Leena Kallio Oleskelulupa-asioiden pääpiirteet Maahanmuuttovirasto www.migri.fi TE-toimiston työnantaja-tilaisuus 18.5.2017 Leena Kallio Maahanmuuttoyksikkö Tiina Suominen Oikeus ja tukipalvelut Tiimit Työ Perhe Maasta

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Tietosuojaselote Sivu 1 (4) Tietosuojaselote EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Sakipa Oy Isännöinti Ytunnus: 23545863 osoite: Yrjönkatu 15, 28100 Pori p. 026344300

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta

Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen 3 Määräaikaiskatsastusvelvollisuus 1. Ajoneuvolain 51 :ssä tarkoitettu määräaikaiskatsastusvelvollisuus koskee autoja (M- ja N-luokan ajoneuvot),

Lisätiedot

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/ Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/2016 15.7.2016 Kuulutus Vesilain mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 15.7.2016 antanut päätöksen nro 56/2016/2. Hakija Asia Sähkökaapelin rakentaminen

Lisätiedot

EDUSKUNNAN SUURI VALIOKUNTA. Ilmoitus U-asian käsittelyn päättymisestä EU:n toimielimissä

EDUSKUNNAN SUURI VALIOKUNTA. Ilmoitus U-asian käsittelyn päättymisestä EU:n toimielimissä EDUSKUNNAN SUURI VALIOKUNTA Ilmoitus U-asian käsittelyn päättymisestä EU:n toimielimissä Asian tunnus (esim. U 2/1996 vp) E 28/2002 EURODOC-numero Hyväksytty EU:n neuvostossa, päivämäärä Kilpailukykyneuvosto

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

SÄÄNNÖT LAAJENNETTUJEN TYÖRYHMIEN PERUSTAMISESTA

SÄÄNNÖT LAAJENNETTUJEN TYÖRYHMIEN PERUSTAMISESTA 3.4 SÄÄNNÖT LAAJENNETTUJEN TYÖRYHMIEN PERUSTAMISESTA PUHEENJOHTAJAKOKOUKSEN PÄÄTÖS 16. JOULUKUUTA 1999 1 1 artikla Laajennetut työryhmät eivät ole parlamentin elimiä, eivätkä ne näin ollen voi esittää

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

OHJEITA STEVECO OY:N HIETASEN TERMINAALISSA ASIOIVILLE

OHJEITA STEVECO OY:N HIETASEN TERMINAALISSA ASIOIVILLE HN/AN/ES/JM ASIOINTIOHJE 29.06.2016 OHJEITA STEVECO OY:N HIETASEN TERMINAALISSA ASIOIVILLE Hietaseen saapuminen Kaikki tavaran tuojat ja hakijat ilmoittautuvat Stevecon autovastaanotossa Hietasen portilla.

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen 9.6.2004 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 25. heinäkuuta 2012 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 67/2011 vp. Hallituksen esitys laiksi ulkomaalaislain muuttamisesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 67/2011 vp. Hallituksen esitys laiksi ulkomaalaislain muuttamisesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. EDUSKUNNAN VASTAUS 67/2011 vp Hallituksen esitys laiksi ulkomaalaislain muuttamisesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laiksi ulkomaalaislain muuttamisesta

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää Etelä-Suomi Päätös Nro 116/2011/4 Dnro ESAVI/62/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 16/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 115

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 16/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 115 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 16/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 115 Annettu julkipanon jälkeen 30.4.2007 ASIA Kaltevan jätevedenpuhdistamoa koskevan ympäristölupapäätöksen nro 63/2004/1

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/279/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/279/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/279/2016 21.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 ASIA HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Ounasjoen alitse Alanivan kohdalla, Kittilä Tepaston Vesihuolto-osuuskunta 99150

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Selkäsaaren aallonmurtajan poistamisajan jatkaminen, Kemi Morenia Oy PL 81 90101 OULU 2 HAKEMUS Morenia

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot