Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa"

Transkriptio

1 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Aika :00-19:25 Paikka Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 28 Pöytäkirjantarkastajien vaali ja tarkastusajankohta 4 29 Tilinpäätös vuodesta Henkilöstökertomus vuodesta Hallintosäännön uudistaminen 8 32 Opiskelijan kurinpitorangaistuksista päättävän SORA 9 -toimielimen jäsenten valinta 33 Erasmus+ -hakemus Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novidan 14 siivouspalveluiden optiovuoden käyttäminen 35 Osaava ohjelman mukaisen kehittämishankkeen 16 valtionavustushakemus Talousarvion toteutumavertailu / helmikuu Loimaan lukion yhdistäminen kuntayhtymään Viranhaltijapäätökset Tiedoksiantoasiat 22

2 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Virtanen Leena 17:00-19:25 puheenjohtaja Alppiranta Jari 17:00-19:25 varapuheenjohtaja Heiniö Helvi 17:00-19:25 jäsen Hiukkanen Vesa-Pekka 17:00-19:25 jäsen Lindholm Hannele 17:00-19:25 jäsen Niittymaa Veikko 17:00-19:25 jäsen Pitkänen Paavo 17:00-19:25 jäsen Ruohonen Veikko 17:00-19:25 jäsen Salminen Liidia 17:00-19:25 jäsen Poissa Vuolle Sanna varajäsen Heilala Tuomas varajäsen Järvinen Jukka varajäsen Metsänperä Jarmo varajäsen Mäkelä Sarianne varajäsen Kulju Tero varajäsen Sandell Päivi varajäsen Ojala Jouni varajäsen Huovinen Joni varajäsen Ahtiainen Jussi yv:n puheenjoht. Kaarto Anne-Mari yv:n II varapuh.joht. Muu Reide Pirjo 17:00-19:25 yv:n I varapuheenjoht. Virtanen Antti 17:00-19:25 kuntayhtymäjohtaja Suonkanta Leena 17:00-19:25 pöytäkirjanpitäjä Koski Merja 17:00-17:45 rehtori :t / etäyhteys Lähde Petri 17:00-17:45 vt. rehtori :t Allekirjoitukset Leena Virtanen puheenjohtaja Leena Suonkanta pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Myllykyläntie 8, Loimaa Veikko Niittymaa Paavo Pitkänen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Myllykyläntie 8, Loimaa tiistaina klo 9-15

3 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Yh Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toteaa läsnä olevat ja mahdolliset poissaolot, varahenkilöt ja asiantuntijat. Kokouksesta on annettu kirjallinen kutsu ja se on postitettu jokaiselle jäsenelle ja yhtymävaltuuston puheenjohtajille sekä asioiden esittelijälle. Kokous todetaan laillisella tavalla kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin laillisella tavalla kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Pöytäkirjantarkastajien vaali ja tarkastusajankohta Yh Yhtymähallituksen kokouksissa pöytäkirjantarkastajiksi valitaan kaksi saapuvilla olevaa yhtymähallituksen jäsentä. Yhtymähallitus päätti , että sen pöytäkirjat lähetetään sähköpostilla pöytäkirjantarkastajille ja tarkastaja voi joko entiseen tapaan ilmoitettuna aikana saapua tarkastamaan ja allekirjoittamaan pöytäkirjan tai ilmoittaa sähköpostilla pöytäkirjanpitäjälle viimeistään tarkastuspäivänä, että pöytäkirja vastaa /ei vastaa kokouksen kulkua. Sähköpostiviesti säilytetään pöytäkirjan yhteydessä, kunnes pöytäkirjantarkastajan allekirjoitus on saatu viimeistään seuraavassa kokouksessa. Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitaan jäsenet Veikko Niittymaa ja Paavo Pitkänen. Pöytäkirja tarkastetaan Myllykyläntie 8:ssa torstaina klo 8:30. Päätös: Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin jäsenet Veikko Niittymaa ja Paavo Pitkänen. Pöytäkirja tarkastetaan Myllykyläntie 8:ssa torstaina klo 8:30.

5 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Tilinpäätös vuodesta 2014 Yh Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen (meillä yhtymähallituksen) on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä tilintarkastuksen jälkeen saatettava se valtuuston käsiteltäväksi kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja (meillä yhtymähallituksen jäsenet ja kuntayhtymäjohtaja). Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot kunnan/kuntayhtymän toiminnan tuloksesta, taloudellisesta asemasta ja rahoituksesta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa taseessa, tuloslaskelmassa tai rahoituslaskelmassa. Tällaisia asioita ovat ainakin arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä sekä tiedot sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä. Pykälän 69 mukaan yhtymähallituksen on toimintakertomuksessa tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä. Tilinpäätöksen 2014 laadinnassa on noudatettu Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston yleisohjetta tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisesta sekä yleisohjetta tilinpäätöksen liitetiedoista, taseesta, tuloslaskelmasta ja rahoituslaskelmasta. Kirjanpidon mukaan kuntayhtymän toimintatuotot olivat vuonna 2014 yhteensä ,88, toimintakulut ,74, toimintakate ,14, vuosikate ,44, poistot ,37 ja ylijäämä ,07. Investoinnit olivat yhteensä ,28, josta rakennusinvestoinnit ,00 ja irtaimistoinvestoinnit ,28. Vuosikate kertoo, paljonko vuoden tulorahoituksesta jää investointeihin, lainanlyhennyksiin tai kassan vahvistamiseen ja sijoituksiin. Kunnan ja kuntayhtymän vuotuisen tasapainon osoittaa tuloslaskelman tilikauden yli-/alijäämä. Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän ylijäämällä on rahoitettu investointimenot 0,6 M, maksettu lainanlyhennyksiä ja sijoitettu määräaikaistilille 1,5 M tulevia investointeja varten.

6 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Tunnusluvut: Tilinpäätös 2014 on esityslistan liitteenä. Talous- ja hallintojohtaja, Loimaan tulosalueen rehtori ja Uudenkaupungin tulosalueen rehtori esittelevät tilinpäätöstä kokouksessa. Yhtymähallitus esittää valtuustolle, että tilikauden ylijäämä ,07 siirretään taseen omaan pääomaan yli-/alijäämätilille. Yhtymähallitus ja kuntayhtymäjohtaja allekirjoittavat vuoden 2014 tilinpäätöksen ja yhtymähallitus jättää tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi. Yhtymähallitus saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen valtuuston käsiteltäväksi. Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

7 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Henkilöstökertomus vuodesta 2014 Yh Tilinpäätösasiakirjan sisältämien henkilöstöä koskevien tietojen lisäksi kuntayhtymässä on laadittu henkilöstökertomus vuodesta Henkilöstökertomus on esityslistan liitteenä. Henkilöstökertomus sisältää tiedot henkilöstön määrästä, rakenteesta ja vaihtuvuudesta, henkilöstökuluista, poissaoloista, eläkkeelle siirtymisestä, henkilöstön koulutustasosta, työterveyshuollosta, työkykyä ylläpitävästä toiminnasta ja työsuojelusta. KT Kuntatyönantajat on julkaissut 2013 keväällä suosituksen henkilöstöraportoinnin kehittämiseen nimellä Henkilöstövoimavarojen arviointi. Pääosin kuntayhtymän henkilöstökertomus sisältää ne tiedot, joita uusi suositus sisältää. CGI ei ole pystynyt vielä toimittamaan kaikkia henkilöstöraportoinnin mukaisia raportteja, joten jotkut henkilöstökertomuksen taulukoista tulevat vielä muuttumaan vuonna 2015 KT:n suosituksen mukaisiksi. Yhtymähallitus merkitsee henkilöstökertomuksen vuodesta 2014 hyväksyen tiedokseen saatetuksi ja lähettää sen edelleen yhtymävaltuustolle tiedoksi ja käsiteltäväksi. Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen sillä muutoksella, että henkilöstökertomukseen lisätään virka-/tehtäväluettelo.

8 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Hallintosäännön uudistaminen 6/ /2015 Yh Kuntayhtymän organisaation kehittämiseen liittyvässä valmistelussa on keskitytty tehtäväkuvien uudistamiseen. Tehtäväkuviin ehdotettavat muutokset vaikuttavat myös hallintosääntöön. Hallintosäännön sisältöön vaikuttavat tämän lisäksi yhtymähallituksen päätökset organisaation kehittämisen tavoitteista ja periaatteista, joita ovat muun muassa siirtyminen yhteen oppilaitokseen ja yhteen tulosalueeseen. Hallituksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti organisaatiouudistuksen kehittämistyötä on jatkettu kuntayhtymän laajennetussa johtoryhmässä ja hallituksen nimeämässä valmisteluryhmässä. Laajennetussa johtoryhmässä tehty valmistelutyö on viety edelleen hallituksen asettamaan ryhmään valmisteltavaksi. Hallituksen asettama ryhmä on viimeksi käsitellyt laajennetun johtoryhmän tekemää esitystä hallintosäännöksi. Esityslistan liitteenä oleva hallituksen ryhmän esitys yhtymähallitukselle on yksimielinen. Esitys on ollut yhteistyötoimikunnan käsittelyssä. Hallintosääntöä koskevista muutoksista on pyydetty kirjalliset lausunnot myös kaikilla kuntayhtymän opiskelijakunnilla (laki ammatillisesta koulutuksesta 1998/630 36). Lausunnon antaneella opiskelijakunnalla ei ole huomautettavaa esitettyihin hallintosäännön uudistuksiin. Päätetään hyväksyä liitteenä oleva hallintosääntö ja päätetään esittää sitä edelleen yhtymävaltuustolle vahvistettavaksi. Päätös: Hallintosäännöstä käydyn yleiskeskustelun aikana yhtymähallituksen jäsenet tekivät päätösehdotukseen seuraavat muutosehdotukset: - Helvi Heiniö ehdotti, että kuntayhtymäjohtajan, talous- ja hallintojohtajan ja pedagogisen rehtorin tehtäviin lisätään delegointimahdollisuus. - Paavo Pitkänen ehdotti, että pedagogisen rehtorin ja ja rehtorin tehtäväkuvat lähetetään uudelleen valmisteluun - Paavo Pitkänen ehdotti, että rehtorin esimies olisi suoraan kuntayhtymäjohtaja - Helvi Heiniö ehdotti, että hallintosäännöstä pyydetään peruskuntien lausunto ennen yhtymävaltuuston kokousta Puheenjohtajan todettua yleiskeskustelun päättyneeksi hän totesi muutosehdotus kerrallaan, että mitään niistä ei ollut kannatettu, joten ne raukesivat. Yhtymähallitus hyväksyi kuntayhtymäjohtajan päätösehdotuksen siten muutettuna, että 11:sta poistettiin kohta "päättää yhtymävaltuuston talousarvion hyväksymispäätöksen rajoissa pitkäaikaisten lainojen ottamisesta" ja 27:n toinen lause muutettiin kuulumaan "Muista rahoitukseen liittyvistä asioista, poislukien lyhytaikaisten lainojen ottamisesta, päättää yhtymähallitus."

9 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Opiskelijan kurinpitorangaistuksista päättävän SORA -toimielimen jäsenten valinta 42/12.01/2013 Yh Opiskelijan kurinpitorangaistuksista päättävän SORA -toimielimen jäsenten vaihtuminen Laki ammatillisesta koulutuksesta 1998/630 35a säätää koulutuksen järjestäjän asettamasta monijäsenisestä toimielimestä, jonka tehtävänä on päättää opiskeluoikeuden peruuttamisesta ja palauttamisesta, määräaikaisesta erottamisesta, asuntolasta erottamisesta sekä opiskelusta pidättämisestä. Toimielimessä tulee olla ainakin koulutuksen järjestäjän, opiskelijahuollon, opettajien, työelämän ja opiskelijoiden edustus. Koulutuksen järjestäjä nimeää toimielimen puheenjohtajan ja muut jäsenet enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Opiskelijoita edustavan jäsenen tulee olla 15 vuotta täyttänyt. Opiskelijoita edustavalla jäsenellä on läsnäolo- ja puheoikeus kokouksessa. Toimielimen äänivaltaiset jäsenet toimivat virkavastuulla. Koulutuksen järjestäjä päättää tarkemmin toimielimen toimintatavoista ja päätöksenteosta. Kuntayhtymäjohtaja on hyväksynyt tämän ns. SORA-toimielimen toimintasäännön. Toimielimen kokousmenettelyssä noudatetaan LSKKY:n yhtymävaltuuston hyväksymää hallintosääntöä. Yhtymähallitus on päättänyt toimielimen kokoonpanosta vuosille Yhtymähallitus on ja muuttanut toimielimen kokoonpanoa. Toimielimen työelämän edustajana ja puheenjohtajana toimii Ari Haranto Loimaalta ja hänen henkilökohtaisena varajäsenenä ja varapuheenjohtajana Kirsi Theodorakis Loimaalta. Koulutuksen järjestäjää edustaa kuntayhtymäjohtaja Antti Virtanen ja henkilökohtaisena varajäsenenä talous- ja hallintojohtaja Leena Suonkanta. Opettajien edustajana on päätoiminen tuntiopettaja Suvi Laurikkala Uudestakaupungista ja henkilökohtaisena varajäsenenä lehtori Olli Laivo Uudestakaupungista. Toimielimen opiskelijahuollon jäsen Arja-Maija Ojanen on anonut eroa toimielimen jäsenyydestä. Ojasen henkilökohtaisena varajäseneksi nimetty Marianne Hyvönen Liedosta ei enää toimiopiskelijahuollossa, joten hänen tilalle tulee valita uusi varajäsen. Toimielimen opiskelijoita edustavat jäsenet Hanna-Leena Välimäki ja hänen henkilökohtainen varajäsen Laura Pihlajaniemi ovat valmistuneet oppilaitoksesta, eivätkä näin voi enää edustaa opiskelijoita toimielimessä.

10 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus päättää nimetä kurinpitorangaistuksista päättävän toimielimen jäseniksi alkaen vuoden 2014 loppuun saakka seuraavat henkilöt ja myöntää seuraaville henkilöille eron jäsenyydestä: - opiskelijahuollon varsinaiseksi jäseneksi opinto-ohjaaja Tiina Kjellinin Loimaalta ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi kuraattori Liisa Lähteen Loimaalta ja myöntää eron toimikunnan jäsenyydestä kuraattori Arja-Maija Ojaselle ja hänen henkilökohtaiselle varajäsenelleen Marianne Hyvöselle. - varsinaiseksi opiskelijoita edustavaksi jäseneksi opiskelija Essi Niemisen (LH12yoak) ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi opiskelija Toni Oravan (Talotekniikka13) ja myöntää eron toimikunnan jäsenyydestä opiskelija Hanna-Leena Välimäelle ja hänen henkilökohtaiselle varajäsenelleen Laura Pihlajaniemelle. Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Yh Yhtymähallituksen asettaman opiskelijan kurinpitorangaistuksista päättävän toimielimen määräaika päättyi Toimielimen kokoonpanoon on tullut jonkin verran muutoksia toimikauden aikana ja yhtymähallitus on tehnyt muutoksista päätökset.opiskelijahuollon ja opiskelijoiden edustajat ovat vaihtuneet.opiskelijajäsenten vaihtuminen on johtunut opiskelijan valmistumisesta oppilaitoksesta. Toimielimen kokoonpano vuoden 2014 lopussa oli seuraava. Ari Haranto, puheenjohtaja, varsinainen jäsen, työelämän edustaja, Loimaa Kirsi Theodorakis, varapuheenjohtaja, henkilökohtainen varajäsen, työelämän edustaja, Loimaa Antti Virtanen, jäsen, koulutuksen järjestäjän edustaja Leena Suonkanta, henkilökohtainen varajäsen, koulutuksen järjestäjän edustaja Suvi Laurikkala, jäsen, opettajien edustaja, Uusikaupunki Olli Laivo, henkilökohtainen varajäsen, opettajien edustaja, Uusikaupunki Tiina Kjellin, jäsen, opiskelijahuollon edustaja, Loimaa Liisa Lähde, henkilökohtainen varajäsen, opiskelijahuollon edustaja, Loimaa/Lieto Iidaemelié Visti, jäsen, opiskelijaedustaja (LH13pk) Joni Uutela, henkilökohtainen varajäsen, opiskelijaedustaja (sähkö 14A)

11 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Päätetään nimetä seuraavat henkilöt opiskelijan kurinpitorangaistuksista päättävän toimielimen jäseniksi seuraavaksi kolmeksi vuodeksi ajalle Ari Haranto, varsinainen jäsen, työelämän edustaja, Loimaa Kirsi Theodorakis, henkilökohtainen varajäsen, työelämän edustaja, Loimaa Antti Virtanen, jäsen, koulutuksen järjestäjän edustaja Leena Suonkanta, henkilökohtainen varajäsen, koulutuksen järjestäjän edustaja Suvi Laurikkala, jäsen, opettajien edustaja, Uusikaupunki Olli Laivo, henkilökohtainen varajäsen, opettajien edustaja, Uusikaupunki Tiina Kjellin, jäsen, opiskelijahuollon edustaja, Loimaa Liisa Lähde, henkilökohtainen varajäsen, opiskelijahuollon edustaja, Loimaa/Lieto Iidaemelié Visti, jäsen, opiskelijaedustaja (LH13pk) Joni Uutela, henkilökohtainen varajäsen, opiskelijaedustaja (sähkö 14A) Toimielimen puheenjohtajaksi nimetään Ari Haranto ja varapuheenjohtajaksi Kirsi Theodorakis. Toimikunnan sihteerinä toimii Tiina Kjellin. Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

12 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Erasmus+ -hakemus Yh Kuntayhtymän kansainvälinen toiminta muodostuu pääasiallisesti opiskelijoiden ja opettajien liikkuvuushankkeista. Kansainvälistä toimintaa on rahoitettu EU:n myöntämillä liikkuvuushankkeilla, jotka kaikki päättyvät kevään 2015 aikana.tämän lisäksi kuntayhtymä on mukana Opetushallituksen rahoittamassa Kiina ja Thaimaa verkostohankkeissa. Kuntayhtymän kansainvälisestä toiminnasta vastaava tiimi on laatinut Erasmus+ -hankehakemuksen. Hankkeen nimi on "Students on the International Road". Hakemus on lähetetty hankkeista päättävälle kansainvälisen yhteistyön liikkuvuuskeskus CIMO:lle. Hankkeen suuruus on euroa. "Students on the International Road" -hankkeen tärkein tavoite on agraariympäristössä kasvaneiden nuorten ja aikuisten kansainvälistäminen ja valmentaminen maakunnan tämän hetken työelämän vaatimuksiin ja tarpeisiin. Toisena tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ymmärrystä pienteollisuuden kansainvälisyydestä sekä yrittäjämäisestä opiskelusta. Kolmantena, mutta ei vähäpätöisimpänä tavoitteena on mahdollistaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kansainvälistyminen ja vieraassa kulttuurissa tapahtuva työssäoppiminen. "Students on the International Road" on kaksivuotinen hanke, jossa 82 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän opiskelijaa lähtee työssäoppimaan ulkomaille 2-10 viikoksi sekä yksi jo valmistunut opiskelija puolen vuoden jaksolle. Tukihenkilöiden (pääasiassa opettajien) yhteismäärä on 10. Kahden viikon jaksoja suunnitellaan erityistä tukea tarvitseville nuorille ja pidempiä vaihtoja muille opiskelijoille. Erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden määrä on noin 8. Vastaanottavat oppilaitokset ovat Virosta, Saksasta, Itävallasta, Ranskasta, Hollannista, Pohjois-Irlannista, Italiasta ja Norjasta. Hanke sisältää matkustus-, kieli- ja kulttuurivalmennuksen, yrittäjyysvalmennuksen ja ammatillisen valmennuksen ennen työssäoppimisjaksoa sekä oman valmennuksen erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Osallistujat ovat ammatillisen perustutkinnon tai ammattitutkinnon suorittajia kaikista kuntayhtymän kolmesta oppilaitoksesta ja kaikilta koulutusaloilta. Kansainväliseen opiskelijavaihtoon osallistuvat opiskelijat ovat täysi-ikäisiä ja he edustavat tasaisesti molempia sukupuolia ja heistä osa on erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita. Opiskelijat harjoittelevat työssäoppimisjaksolla ammatillisia taitojaan käytännössä, ja antavat ammattiosaamisen näytön jakson aikana. Hankkeella odotetaan olevan vaikutuksia sekä hankkeeseen osallistuville opiskelijoille ja opettajille kuin myös paikallisella ja alueellisella tasolla toimiville organisaatioille kuten oppilaitokset ja yritykset. Vaikutukset tulevat näkymään opiskelijoiden kyvyissä ymmärtää kansainvälisiä asioita joka parantaa heidän työllistymistään sekä valmiuksia toimia vaativissa tehtävissä. Hanke kehittää opettajien työelämätuntemusta sekä avaa mahdollisuuksia oman alansa kehittämiseen. Maakunnalliset yritykset saavat osaavampaa ja kansainvälisen yhteistyön merkityksen ymmärtävää

13 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus työvoimaa. Kuntayhtymän strategiassa korkealle noteerattu "lupa kokeilla" saa kansainvälisen yhteistyön kautta arvokasta tietoa. Merkitään tiedoksi saaduksi. Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

14 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novidan siivouspalveluiden optiovuoden käyttäminen 1/ /2013 Yh Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novidan siivouspalvelut kilpailutettiin keväällä 2013 ja yhtymähallitus teki asiasta päätöksen Päätöksen mukaan Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novidan siivouspalvelujen tuottajaksi valittiin hyväksytyn tarjouksen perusteella RTK-Palvelu Oy lukien. RTK-Palvelun kanssa solmittu sopimusaika on Sopimukseen sisältyy mahdollisuus kahteen (2) yhden (1) vuoden optioon ajalle ja , joista on sovittava tilaajan eli kuntayhtymän kanssa neljä (4) kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä. RTK-Palvelu Oy on esittänyt kuntayhtymälle optiovuosien käyttöä kirjeessään Novidan kiinteistöasioita hoitanut Heikki Vainio ja talouspäällikkö Olli Laaksonen ovat esittäneet yhden (1) optiovuoden käyttöä ajalle Rehtori Merja Koski on puoltanut tätä esitystä. Siivouspalvelun nykyinen palvelumaksu = /vuosi Esitetty hinnankorotus on 2,8 % = / vuosi Uusi hinta ajalle = /vuosi Palvelumaksun korotus on maltillinen ja sisältää vain palkkakustannusten nousun. Toteutetun laatukyselyn keskiarvoksi muodostui ylläpitosiivouksen laadun suhteen 2,44, joka on hyvän ja tyydyttävän välimaastossa (hyvä=2, tyydyttävä=3). Yhtymähallitus päättää hyväksyä RTK-Palvelu Oy:n siivoussopimuksen mukaisen yhden (1) optiovuoden käytön ajalle Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Yh Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novidan siivouspalvelut kilpailutettiin keväällä 2013 ja yhtymähallitus teki asiasta päätöksen Päätöksen mukaan Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novidan siivouspalvelujen tuottajaksi valittiin hyväksytyn tarjouksen perusteella RTK-Palvelu Oy lukien.

15 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus RTK-Palvelun kanssa solmittu sopimusaika on Sopimukseen sisältyy mahdollisuus kahteen (2) yhden (1) vuoden optioon ajalle ja , joista on sovittava tilaajan eli kuntayhtymän kanssa neljä (4) kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä. RTK-Palvelu Oy on esittänyt kuntayhtymälle toisen optiovuoden käyttöä kirjeessään Kirje on esityslistan liitteenä. Talouspäällikkö Olli Laaksonen ja kiinteistöpäällikkö Rauno Merta ovat esittäneet toisen optiovuoden käyttöä ajalle Rehtori Merja Koski on puoltanut tätä esitystä. Siivouspalvelun nykyinen palvelumaksu = /vuosi Esitetty hinnankorotus on 3,9 % = / vuosi Uusi hinta ajalle = /vuosi Palvelumaksun korotus on maltillinen ja sisältää kirjelmässä mainitun palkkakustannusten ja yleisen kustannustason nousun mukaisen korotuksen. Toteutetun laatukyselyn keskiarvoksi muodostui ylläpitosiivouksen laadun suhteen 2,44, joka on hyvän ja tyydyttävän välimaastossa (hyvä=2, tyydyttävä=3). Tilojen käyttäjät ovat pääosin olleet tyytyväisiä siivouksen tasoon. Päätetään hyväksyä RTK-Palvelu Oy:n tarjous sopimukseen sisältyvän optiovuoden käytöstä ajalle kokonaishintaan euroa/12 kk. Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

16 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Osaava ohjelman mukaisen kehittämishankkeen valtionavustushakemus 2015 Yh Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä sai vuosille rahoituksen Osaava -ohjelman mukaiseen kehittämishankkeeseen. Hanke toteutettiin yhteistyössä kaikkien silloisten 10 jäsenkunnan kanssa ja hankkeen tavoitteena oli uudet oppimisympäristöt ja pedagoginen kehittäminen. Hankkeessa koulutettiin yli 20 opettajaa. Hankkeesta saatiin erittäin hyvä palaute koulutukseen osallistuneilta. Hankkeen ohjausryhmässä päätettiin, että seuraavaa yhteinen Osaava -hanke kohdistuu esimiestyöhön. Kuntayhtymän hallinnossa on yhteistyössä jäsenkuntien sivistystoimen johtajien kanssa valmisteltu liitteenä oleva hankehakemus. Jäsenkunnistamme kuntayhtymän lisäksi hankkeeseen osallistuvat Liedon kunta, Loimaan kaupunki ja Uudenkaupungin kaupunki. Osassa jäsenkunnistamme on lähiaikoina toteutettu opetustoimen johdolle tarkoitettua koulutusta ja tämän vuoksi kaikki jäsenkunnistamme eivät osallistu tähän hankkeeseen. Hankkeen aikana huomiota kohdistetaan erityisesti muutosta johtaviin tahoihin organisaatioissa. Muutoksen avainhenkilöillä on oltava riittävästi tietoa organisaatiomuutosten riskitekijöistä. Ihmisten johtaminen muutoksissa kulminoituu esimiesten ja johtajien kykyyn motivoida henkilöstöä ja antaa heille tilaa ja mahdollisuuksia osallistumiseen ja todelliseen vaikuttamiseen. Hankkeen keskeisimmät tavoitteet ovat seuraavat: esimiesten ja johdon pedagogisten muutosjohtajuustaitojen kehittäminen sekä työssä jaksamisen edistäminen jatkuvan muutoksen keskellä henkilöstön motivaation, viihtyvyyden ja hyvinvoinnin lisääminen muutosprosessien aikana valtuuttavan ja osallistavan johtajuuden kautta esimiesten ja johdon henkilökohtaisten kehityssuunnitelmien laatiminen opetustoimen verkostoituminen, yhteistyö ja hyvien käytänteiden jakaminen. Hanke tukee kuntayhtymän organisaation kehittämistä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat ,00 euroa ja hankkeelle haettava valtionavustuksen määrä on ,50 euroa. Laskennallinen omarahoituksen osuus on ,50 euroa, joka jakaantuu hankkeeseen osallistuvien kesken huomioiden osallistujien määrä. Merkitään tiedoksi saaduksi. Päätös: Yhtymähallitus merkitsi tiedokseen.

17 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Talousarvion toteutumavertailu / helmikuu 3/02.02/2015 Yh Helmikuun toteutumavertailu koko kuntayhtymän osalta näyttää ylijäämää ,39 euroa. Toimintatuottoja on saatu 3,4 milj.euroa, toteutumaprosentti on 16 %. Toimintamenot ovat olleet 3,2 milj.euroa, toteutumaprosentti 15,6 %. Investointeja on toteutettu euroa, toteutumaprosentti 5. Tulosaluetasolla toimintamenojen toteutumaprosentit ovat talousarvion edellyttämällä tasolla tai oikeammin hieman sen alle tasaisen kehityksen mukaan, jolloin menot tässä vaiheessa vuotta saisivat olla korkeintaan noin 16,7 %. Kuntayhtymän yhteiset toimintamenot ovat toteutuneet 13,8 %:n mukaan. Loimaan tulosalue 14,9 % ja Uudenkaupungin tulosalue 16,9 %. Yhtymähallitus merkitsee tietoonsa saatetuksi helmikuun 2015 talousarvion toteutumaraportoinnin. Yhtymähallitus edellyttää vastuullisilta viranhaltijoilta tarkkaa talouden seurantaa, jotta pysytään talousarvion menoraameissa. Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

18 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Loimaan lukion yhdistäminen kuntayhtymään 19/ /2014 Yh Loimaan kaupungin talous- ja strategiatyöryhmä on käsitellyt ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämistä ja työryhmä antoi kaupungin tehtäväksi selvittää koko toisen asteen koulutuksen keskittäminen Loimaalla Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän tehtäväksi. Selvitystyötä varten Loimaan kaupunginjohtaja asetti työryhmän, johon kuuluvat sivistysjohtaja Manne Pärkö (pj.), lukion rehtori Hannu Lahti ja kutsuttuna kuntayhtymäjohtaja Antti Virtanen. Työryhmän kokousmuistiot ja muut selvitystyön aikana syntyneet materiaalit on laitettu Office395-portaalin sivustolle, jossa lukion ja kuntayhtymän henkilökunnalla on ollut mahdollisuus seurata työn etenemistä, tutustua aiheeseen liittyvään materiaaliin ja kommentoida asioita. Selvitystyön etenemistä on esitelty Loimaan kaupunginhallituksen iltakoulussa, koulutuslautakunnan koulutuspäivällä, koulutuslautakunnan kokouksissa ja kaupunginhallituksessa. Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus ja yhtymävaltuusto ovat saanut suullisesti tiedoksi Loimaan lukion ja kuntayhtymän ammatillisen koulutuksen yhteisen koulutuksen järjestäjän selvitystyön käynnistymisestä sekä työn etenemisestä. Loimaan lukion sekä kuntayhtymän Liedon, Loimaan ja Uudenkaupungin oppilaskuntia on kuultu Loimaan lukion yhdistämisestä osaksi Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymää. Kaikki edellä mainitut tahot ovat suhtautuneet myönteisesti Loimaan lukion siirtämiseen osaksi kuntayhtymän järjestämää toisen asteen koulutusta. Työryhmä katsoo, että Loimaalla toisen asteen koulutuksen keskittäminen Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymään on perusteltua sekä koulutuspoliittisten ja pedagogisten vaikutusten että resurssikysymysten perusteella. Työryhmä ehdottaa, että yhdistymisen yksityiskohtaisempi valmistelu käynnistetään viipymättä ja valmisteluun nimetään työryhmä, jossa ovat edustettuna Loimaan kaupunki ja Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä. Valmistelussa lähdetään siitä, että Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymälle haetaan järjestämislupaa toisen asteen ammatilliselle koulutukselle ja lukiokoulutukselle syyskuun loppuun mennessä vuonna Kuntayhtymässä lukiokoulutuksen järjestämisestä päättää hallituksen esityksestä yhtymävaltuusto. Järjestämisluvan laajentaminen lukiokoulutuksella edellyttää perussopimuksen ja hallintosäännön

19 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus muuttamista. Perussopimuksessa määrätään kuntayhtymän tehtävät. Hallintosäännössä määrätään kuntayhtymän viranhaltijaorganisaatiosta. Valtuuston kokouksesta määrätään yhtymävaltuuston työjärjestyksessä (hyväksytty yhtymävaltuustossa ). Työjärjestyksen äänestysjärjestyksestä määrätään 22 :n 2-3 kohdassa. seuraavaa: Jos päätöksen tekemiseen vaaditaan lain mukaan määräenemmistön kannatus, puheenjohtajan on ilmoitettava siitä ennen äänestyksen toimittamista ja otettava se huomioon äänestyksen tuloksen todetessaan. Äänestys toimitetaan avoimesti. Päätökseksi tulee ehdotus, joka on saanut eniten ääniä, tai äänten mennessä tasan ehdotus, jota puheenjohtaja on äänestänyt. Työryhmän raportti on esityslistan liitteenä. Yhtymähallitus päättää hyväksyä työryhmän raportin sekä siinä esitetyt seuraavat periaatteet. Loimaalla koko toisen asteen koulutuksen keskittäminen Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymään on perusteltua sekä koulutuspoliittisten ja pedagogisten vaikutusten että resurssikysymysten perusteella. Yhdistymisen yksityiskohtaisempi valmistelu tulee käynnistää viipymättä ja valmisteluun nimetään työryhmä, jossa kuntayhtymää edustavat yhtymähallituksen varapuheenjohtaja Jari Alppiranta, kuntayhtymäjohtaja Antti Virtanen ja talous- ja hallintojohtaja Leena Suonkanta. Tarvittaessa työryhmä voi käyttää apunaan asiantuntijoita. Valmistelussa lähdetään siitä, että Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymälle haetaan järjestämislupaa toisen asteen ammatilliselle koulutukselle ja lukiokoulutukselle syyskuun loppuun mennessä vuonna Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Yh Opetus- ja kulttuuriministeriön www-sivuilla todetaan, että lukion, ammatillisen perus- ja aikuiskoulutuksen sekä vapaan sivistystyön rakenteiden uudistushanke ei toteudu suunnitellusti. Järjestämis- ja ylläpitämisverkkoa ja -lupia koskeva hallituksen esitys on rauennut. Toisen asteen koulutuksen rahoitusta koskeneet muutosesitykset eduskunta kumosi äänestyksessä. Uudistuksen tarkoituksena oli tehostaa koulutusjärjestelmän toimintaa ja vahvistaa koulutuksen järjestäjien edellytyksiä vastata opiskelijoiden, työelämän, muun yhteiskunnan sekä alueiden muuttuviin tarpeisiin laadukkaalla opetuksella ja koulutuksella. Uudistukset perustuvat Kataisen hallituksen rakennepoliittiseen ohjelmaan (2013), jossa yhtenä tavoitteena on toteuttaa toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteellinen uudistus siten, että lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen (perus- ja lisäkoulutus) sekä vapaan sivistystyön järjestäjäverkko tiivistyy.

20 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Kuntayhtymä ja Loimaan kaupunki ovat hyvässä yhteistyössä valmistelleet osana rakennepoliittista uudistusta Loimaan lukion yhdistämistä kuntayhtymään. Vaikka rakennepoliittinen uudistus ei valtakunnallisesti toteudu, voivat koulutuksen järjestäjät tehdä opetus- ja kulttuuriministeriölle esityksiä järjestämisverkoston tiivistämiseksi. Toisen asteen koulutuksen keskittäminen yhdelle koulutuksen järjestäjälle mahdollistaa lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteistyön tiivistämisen ja toiminnan tehostamisen. Päätetään jatkaa valmistelua Loimaan lukion yhdistämiseksi kuntayhtymään yhdessä Loimaan kaupungin kanssa. Tavoitteena on edelleen, että lukio siirtyisi kuntayhtymän ylläpitämäksi alkaen. Päätös: Yhtymähallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Loimaan lukion yhdistäminen kuntayhtymään 19/00.01.

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Loimaan lukion yhdistäminen kuntayhtymään 19/00.01. Yhtymähallitus 128 16.12.2014 Yhtymähallitus 37 17.03.2015 Yhtymähallitus 108 20.10.2015 Loimaan lukion yhdistäminen kuntayhtymään 19/00.01.02/2014 Yh 16.12.2014 128 Loimaan kaupungin talous- ja strategiatyöryhmä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Koulutuslautakunta 90 26.11.2015 Selvitys

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistäminen

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistäminen Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Koulutuslautakunta 90 26.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.5.2015 klo 14:35 16:02 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoushuone K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 18 19 20 21 Tilintarkastusyhteisön

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (8 ) Tarkastuslautakunta 20.02.2019 AIKA 20.02.2019 klo 14:02-15:30 PAIKKA Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus 128 16.12.2014 Yhtymähallitus 37 17.03.2015 Yhtymähallitus 108 20.10.2015 Yhtymähallitus 117 17.11.2015 Loimaan lukion yhdistäminen kuntayhtymään 19/00.01.02/2014 Yh 16.12.2014 128 Loimaan

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 klo 14:33-16:33 PAIKKA Valtuustosali 9. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 34 Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 14.04.2016 klo 18:00-18:30 Paikka Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Flink Eija jäsen Salmela

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Elinkeinotoimikunta 06.09.2017 AIKA 17:10-19:50 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 5 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 13 6 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 12.11.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa.

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. AIKA Maanantai 17.12.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo 12.00 Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.04.2019 klo 14:05-16:15 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 11 Tilinpäätös 2018 3 12 Kaupungin

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari Yhtymähallitus 29.8.2019 1 AIKA Torstai 29.5.2019 klo 17.00 17.22 PAIKKA Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja Pasi Koski,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 22.2.2018 1 AIKA Torstai 22.2.2018 klo 17.00-18.37 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kuninkaalähteenkatu 14, Hovinarri PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta AIKA 15.11.2017 kello 14:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (11 ) Vapaan sivistystyön jaosto 12.04.2017 AIKA 12.04.2017 klo 18:00-18:40 PAIKKA Tervolan kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2018 Aika 13.11.2018 klo 09:10-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 22.03.2016 AIKA 22.03.2016 klo 14:30-17:14 PAIKKA Kaupungintalon 3. krs kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 09.05.2017 klo 17:00-17:50 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 19 Arviointikertomuksen käsittely

Lisätiedot

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ASIALISTA NRO 3/2014 Kokousaika 14.11.2014 klo 10 13.22 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 49 Tarkastuslautakunta 05.11.2018 AIKA 05.11.2018 klo 13:00-14:50 PAIKKA Kunnanvirasto, Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot