VALMISTUVIEN INFO SOOLin aluetoimija Johanna Laurila

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VALMISTUVIEN INFO SOOLin aluetoimija Johanna Laurila"

Transkriptio

1 VALMISTUVIEN INFO 2017 SOOLin aluetoimija Johanna Laurila

2 Mikä SOOL? Kaikki opettajaksi opiskelevat yhdistävä opiskelijajärjestö paikkakuntaan tai opintolinjaan katsomatta Valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opetus- ja kasvatusalaa opiskeleville Paikallisten ainejärjestöjen/opiskelijayhdistysten kattojärjestö OAJn erityinen opiskelijajärjestö Osa akavalaista opiskelijatoimintaa Jäseniä SOOLissa yhteensä yli 7000

3 SOOL edunvalvojana ja yhteistyötahona

4 Mitä SOOL tekee? EDUNVALVONTAA, NEUVONTAA JA KOULUTUSTA Valvoo opettajaksi opiskelevien etuja Kannanotot, julkilausumat, lausunnot Tekee yhteistyötä päättäjien ja eri asiantuntijatahojen kanssa Opettajankoulutuksen kehittämishankkeet, edustukset järjestöjen toimielimissä Julkaisee ja tiedottaa Tavoitteet opettajankoulutukselle Suositukset opetusharjoittelulle Yhdenvertaisuusohjelma Tarjoaa jäsenetuja, -palveluita ja koulutuksia

5 SOOL viestii ja tiedottaa: Sähköinen uutiskirje, n. kerran kuussa Tilaa nettisivuilta Soolibooli, 5 kertaa vuodessa Myös sähköisenä: Sosiaalinen media

6 SOOLin jäsenedut Kiristääkö kukkaro? Jo pelkästään kattava vakuutuspaketti ja kotiin kannettu Opettaja-lehti antavat moninkertaisen hyödyn jäsenmaksuun nähden. SOOL on yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä opeopiskelijoiden kesken. SOOLin teemaseminaareissa ja Talvipäivillä tapaat muita opeopiskelijoita eri koulutusaloilta ja paikkakunnilta. Lähtisinkö festareille vai mummolaan? Ei huolta huomisesta. Jäsenvakuutus korvaa arjen sattumukset ja tunaroinnit opinnoissa ja vapaalla.

7 SOOLin jäsenedut ESIMERKKEJÄ HENKILÖKOHTAISISTA JÄSENEDUISTA: Maksuttomat teemaseminaarit 3 kertaa lukuvuodessa koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea! > Opetus- ja kasvatusalan lehdet kotiin Opettaja-lehti, noin joka toinen viikko Lastentarha-lehti, viisi numeroa vuodessa ainoastaan lto- / varhaiskasvatuksen opiskelijolle Soolibooli-lehti, viisi numeroa vuodessa

8 SOOLin jäsenedut ESIMERKKEJÄ HENKILÖKOHTAISISTA JÄSENEDUISTA: SOOLin toimisto ja aluetoimijat neuvoo ja palvelee jäsenyyteen ja opettajankoulutukseen sekä työelämään liittyen > OAJn neuvonta- ja edunvalvontapalvelut esim. tyosopimukseen liittyen ovat käytössä esim. sijaisena ollessa > / OAJ / Yhteystiedot ja yhdistykset OAJn taskukalenteri Opettaja.fi sähköpostiosoite Tilaaminen ja ohjeet OAJn jäsensivuilla

9 SOOLin jäsenedut ESIMERKKEJÄ HENKILÖKOHTAISISTA JÄSENEDUISTA: SOOLin Talvipäivät puoleen hintaan! Helmikuussa 2018 Talvipäivät Tampereella Alennuksia ja vaihtuvia etuja, mm. Matkailu- ja majoitusetuja: Tallink Club One kanta-asiakkuus ja suoraan hopeatasolle OAJn lomamökit Suomessa ja Ruotsissa Teboil-alennus Museot, hostellit, hotellit ja kylpylät, autovuokraamot Ilmainen näöntarkastus, etua VVO:n vuokra-asuntoa hakiessa, Vaihtuvia kampanjaetuja, mm. Marimekko -15% Tarkista edut: >

10 Vakuutettuna niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin! Turvan vakuutuspaketti vapaa-ajan tapaturmavakuutus matkustaja-, matka-, matkavastuu- ja matkan oikeusturvavakuutukset ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus opiskelussa, työharjoittelussa ja opettajan työssä Järjestövakuutus keskittäjän alennukset Lisätietoa vakuutuksista, vakuutusehdot:

11 Turvan jäsenetuvakuutukset Vapaa-ajan tapaturmavakuutus Tapaturman hoitokulut enintään tapaturmaa kohti, ei omavastuuta Pysyvän haitan korvauskulut enintään Kuolemantapauskorvaus Voimassa kaikkialla maailmassa vapaa-ajalla, poislukien kilpaurheilun sekä vakuutusehdoissa määrätyt lajit/harrastukset Kattaa myös opinnoissa sattuneet tapaturmat, mikäli niitä ei korvata oppilaitosten vakuutuksesta Lisätietoa, vakuutusehdot:

12 Turvan jäsenetuvakuutukset Matkustajavakuutus Enintään 45 vrk kestävä vapaa-ajan matka: korvataan matkasairaskulut enintään 90 vuorokauden ja matkalla sattuneen tapaturman kulut enintään 3 vuoden ajalta Suomesta ulkomaille suuntautuvat matkat sekä kotimaan matkoilla vähintään 50 km etäisyydelle kotoota/työpaikalta Vakuutetun vanhemman mukana matkustavat sekä vakuutetun kanssa samassa taloudessa asuvat alle 20-vuotiaat lapset kuuluvat vakuutuksen piiriin Ei omavastuuta Lisätietoa, vakuutusehdot:

13 Turvan jäsenetuvakuutukset Matkatavaravakuutus Enimmäiskorvaus matkaa kohden Omavastuu 150 Jäsenen mukana matkustavat samassa taloudessa vakinaisesti asuvat perheenjäsenet kuuluvat matkatavaravakuutuksen piiriin Lisätietoa, vakuutusehdot:

14 Turvan jäsenetuvakuutukset Matkavastuuvakuutus Korvaa toiselle aiheutettuja henkilö- tai esinevahinkoja Enimmäiskorvaus Omavastuu 50 Lisätietoa, vakuutusehdot:

15 Turvan jäsenetuvakuutukset Matkan oikeusturvavakuutus Korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudessa käsiteltävissä riita- ja rikosasioissa Enimmäiskorvaus Omavastuu 20%, kuitenkin vähintään 170 Lisätietoa, vakuutusehdot:

16 Turvan jäsenetuvakuutukset Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus Vastuuvakuutus - korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, jotka ammatissasi virheellä tai laiminlyönnillä aiheutat työnantajallesi, työtoverillesi tai sivulliselle henkilölle ja josta lain mukaan olet korvausvastuussa Oikeusturvavakuutus - Korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja työ- ja virkasuhteessa liittyvissä riita- ja rikosasioissa sekä hallintomenettelynä tai hallintolainkäyttönä käsiteltävissä asioissa Korvauksen saaminen edellyttää Liiton jäsenyys kestänyt vähintään 6 kuukautta vahinkotapahtuman sattuessa Jos jäsenyys kestänyt alle kaksi vuotta, täytyy riidan tai syytteen perusteen olla syntynyt jäsenyyden aikana Vahingon sattuessa ota välittömästi yhteys ensin OAJ:öön/SOOLiin Voimassa opetusalan töissä sekä opetusharjoittelussa! Lisätietoa, vakuutusehdot:

17 Vakuutustarina (perustuu tositapahtumiin), osa 1 Matti ja Maija ja heidän teini-ikäinen tyttärensä Maisa (nimet muutettu) päättivät lähteä yhdessä perhelomalle. Matkaa suunniteltiin kauan ja sitä oli odotettu jo pitkään. Matti päätti lähteä viemään varjelemansa kukat hoidettavaksi äidin luo turvaan reissun ajaksi. Päätettiin, että sekä Maija että Maisa lähtisivät mukaan vierailemaan mummon luona. Mummola sijaitsi kotoa 60 km päässä Pihtiputaan sydämessä. Paikan päällä nostaessaan kukkaruukkuja peräkontista Matti tipautti uuden Maisan lahjaksi ostaman järjestelmäkameran maahan. Sen linssi hajosi tuhannen säpäleiksi. Matti sadatteli pihalla yksin, sillä kamera oli maksanut pienen omaisuuden.

18 Vakuutustarina (perustuu tositapahtumiin), osa 2 Tuli kotimatkan aika ja takaisin kotiin lähdettiin hyvillä mielin. Kotipihalla Maija noustessaan autosta liukastui ja mursi kätensä. Matkaa jouduttiin valitettavasti siirtämään viikolla eteenpäin. Koko perhettä harmitti kovin mutta onneksi lomapäiviä oli siitä huolimatta vaikka kuinka jäljellä ja lentojen uudelleenvaraaminen onnistui. Vastoinkäymisistä huolimatta koko perhe pääsi lähtemään kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Matkaliput oli ostettu Floridaan ja matkatavarat oli pakattu huolella. Lento sujui mainiosti mutta Floridan lentokentällä Maija ja Matti huomasivat, että Maisan matkavarat olivat kadonneet. Mattia harmitti, sillä Maisan laukkuun oli pakattu mukaan Matin kallis työkone. Onneksi hän oli kuitenkin muistanut varmuuskopioida tiedostot Suomessa, eikä näin tärkeitä tiedostoja ollut kuitenkaan lopullisesti kadonnut.

19 Vakuutustarina (perustuu tositapahtumiin), osa 3 Illlalla koko perhe kävi syömässä. Ruokana oli mereneläviä ja ensimmäisestä illasta nautittiin täysin siemauksin. Keskellä yötä Maisalle tuli kuitenkin paha vatsatauti ja hänet jouduttiin kiidättämään sairaalaan. Aamulla Maisa kuitenkin toipui, eikä mennyt kauaakaan kun eteen täytettäväksi annettiin kuitenkin pahamaineinen sairaalalasku. Matti ja Maija eivät olleet muistaneet, että muualla kuin Suomessa terveydenhuolto ei läheskään aina ole ilmaista. Maisan sairaalalasku oli tuhansia euroja, se oli enemmän kuin budjetti olisi antanut myöten. Sillä sekunnilla Maija muisti SOOLin jäsenedut. Hänen oma SOOLin vakuutuksensa kattaisi kaikki ennen matkaa ja sen jälkeen sattuneet onnettomuudet varsin pienellä omavastuulla. Lisäksi myös samassa taloudessa asuvan Maisan ja Matin hukkuneet matkatavarat ja Suomessa hajonneet korvaukset.

20 Vakuutustarina (perustuu tositapahtumiin), osa 4 Maijan käden hoitokulut menevät ilman omavastuuta vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen piikkiin. Matkalla sairastunut alle 20-vuotias Maisa kuuluu myös Maijan matkustajavakuutuksen piiriin ja hänen hoitokulunsa korvataan myös. Lisäksi Matin kallis työkone kuuluu Maijan matkatavaravakuutuksen piiriin, tosin omavastuu siitä oli 150. Mummolassa hajonnut kamera korvataan myös 150 omavastuulla, sillä mummola sijaitsi yli 50 km päässä kotoa. Seuraavana päivänä Maija menee sijaistamaan Pihtiputaan alakouluun puoleksi päiväksi. Luokan kesken kerätään luokkaretkirahaa ja Maija on mukana suunnittelemassa tätä. Maijaa kuitenkin aletaan syyttää luokkaretkirahojen anastamisesta ja tästä seuraa poliisitutkinta. Onneksi Maija kuitenkin on SOOLin jäsen ja hän saa oikeusavun suoraan OAJ:lta.

21 Opettajuuteen kasvu jo opintojen aikana, turvaa työelämään! Työelämätietous ja urapalvelut Aluetoimijan järjestämät työelämätilaisuudet, koulutukset ja työttömyyskassainfot OAJ-neuvonta sijaisuuksien aikana Mm. luottamusmiehet ja palkka-asiantuntijat OAJn Valmistuvien infot Uuden opettajan opas Danske Bankin edut vastavalmistuneelle OAJn urapalvelut jäsenille

22 Danske Bankin palvelut ja edut vastavalmistuneille jäsenille

23 Anna menestyksen kuulua. Valmistunut, nyt on aika paukutella henkseleitä ja nauttia omista saavutuksista. Palveluja myös yrittäjille! Liiton jäsenenä saat huomattavat edut Danske Bankilta ilman kuukausi- ja vuosimaksuja (arvo on jopa yli 700 /vuosi):* Laajat päivittäispankkipalvelut ja Mastercard Platinum kortti Lounge-sisäänpääsy yli 900 lentokentällä** Kattavan matkavakuutuksen ja käteisnostoturvan ulkomailla Danske Investor -palvelut säästämiseen ja sijoittamiseen Lainat kilpailukykyisillä hinnoilla haaveiden toteuttamiseen ja kodinhankintaan * Danske Bankin etu- ja palvelukokonaisuus tarjotaan viideksi vuodeksi liiton jäsenelle, joka on valmistunut opinnoistaan etujen käyttöönottoa edeltävän kahden vuoden aikana. Mastercard Platinum ja Priority Pass -kortit ja luotot edellyttävät positiivista luottopäätöstä..arvo riippuu käyttöönotetuista eduista. ** Priority Pass -kortin saaminen edellyttää päivittäisasioinnin siirtoa Danske Bankiin.. Tutustu kaikkiin etuihisi ja ota ne edut käyttöön: danskebank.fi/akava Voit myös soittaa suoraan vastavalmistuneita palveleville Danske Bankin asiantuntijoille numeroon

24 Työttömyysturvaa Opettajien työttömyyskassa Miksi työttömyyskassan jäseneksi? Ensimmäiset työsuhteet yleensä määräaikaisia, välissä työttömyysjaksoja esim. koko kesä. Mikä ansiosidonnainen päiväraha? vakuutus työttömyyden varalle KELAn peruspäiväraha vs. ansiosidonnainen päiväraha Työttömyyskassa maksaa työssäoloehdon (26 työviikkoa) täyttävälle jäsenelle Miten työttömyyskassan jäseneksi? Liittymisperusteena kassaan voimassa oleva opetusalan työsuhde jo lyhyenkin työsuhteen perusteella voi liittyä kassaan jo opiskeluaikana Liittymisen jälkeen kaikki työsuhteet kartuttavat työssäoloehtoa, kunhan työaika on vähintään 8 h opetusta tai 18 h lto- / muuta palkkatyötä kalenteriviikossa! Hakemuslomake ja ohjeet löytyvät SOOLin nettisivuilta HUOM: kassajäsenyyttä haettava ennen työsuhdetta tai sen aikana Työttömyyskassan jäsenmaksu 7,70 euroa / kk SOOL laskuttaa kuukausittain Lisätietoa:

25

26

27

28 SOOLin jäsenyys Jäseneksi liittyminen - ainejärjestön/opiskelijayhdistyksen jäsenenä tai henkilöjäsenyys (jollei jäsenyhdistystä) - joko paperisella lomakkeella, esim. aluetoimijoiden tilaisuudet tai SOOLin www-sivuilla: - Jäsenmaksutiedot lähetetään postitse/netpostiin Jäsenyyden alkaminen Siitä päivästä, kun lähettänyt nettilomakkeen tai allekirjoittanut paperilomakkeen (postimaksu maksettu) Jäsenedut voimassa samasta päivämäärästä alkaen Jäsenyys on voimassa koko lukuvuoden sekä seuraavan kesän Jäsenyyden uusiminen Vuosittain maksamalla seuraavan kauden jäsenmaksun, jäsenmaksukirje postitetaan vanhoille jäsenille elokuun lopulla toimistolta HUOM: Jos on jo jonkin toisen liiton jäsen, voi kuulu myös SOOLiin (opiskelija- ei ammattiliitto!) Liittyessä SOOLiin ei liitytä automaattisesti Opettajien työttömyyskassaan

29 OAJ vai SOOL

30 Mikä muuttuu kun liittyy OAJhin? OAJ:n ja SOOLin jäsenedut ovat melko yhtenevät. OAJ:n jäsenenä SOOLin tiedotus ja edunvalvonta päättyy. Sooliboolia ei enää tule postiluukusta. Teemaseminaarit jäävät välistä, koska SOOL. Ei hätää! Vakuutukset jatkuvat ennallaan. OAJ:n edunvalvonta tulee lähemmäs: Luottamusmies! Muutkin pienemmät jäsenedut säilyvät ennallaan Talvipäiville pääsee edelleen puoleen hintaan!

31 Mikä paranee kun liittyy OAJhin? Lomamökkien parhaimpien viikkojen arvontaan osallistuminen Paikallisyhdistyksen / oman opettajayhdistyksen palvelut Koulutus paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti Työelämän edunvalvonta ja neuvonta Palkkaneuvottelut: OAJ osana JUKOa

32 Jäsenmaksujen eroavaisuudet SOOLissa 24 /lukuvuosi (+ työttömyyskassa 7,70 /kk) OAJ:ssa määräytyy kokonaisansioiden perusteella Käytännössä noin 1,1-1,4 % kokonaisansioista keskusjärjestöön ohjautuu 0,95 % Sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun Työttömänä tai muutoin vailla ansiotuloja olevalla jäsenmaksu on vuodesta 8,50 / kalenterikuukausi Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen verotuksessa

33 KOSKA OAJ:n jäseneksi? Opiskeluaikana SOOLiin ( lukukauden mittaisen työ-/virkasuhteen saadessa voi liittyä OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi opettajan kelpoisuuden puuttuminen ei ole varsinaisen jäsenyyden este Valmistumisen jälkeen OAJ:n yhdistykseen valmistumisen jälkeen voi liittyä OAJ:n jäseneksi, kun on voimassaoleva työsuhde (lyhytkin sijaisuus riittää) liittyminen tapahtuu paikalliseen yhdistykseen tai opettajajäsenryhmä- /oppilaitoskohtainen yhdistykseen liittyminen on helpointa OAJ:n verkkosivuilla ( oppilaitoksen/päiväkodin yhteysopettaja osaa neuvoa jäsenyysasioissa työnantajan tai yhdistyksen vaihtuessa tulee täyttää muutosilmoitus OAJ:n verkkosivuilla OAJ:hin liittyessä SOOLin jäsenyys päättyy automaattisesti

34

Oletko jo SOOLin jäsen? Kun liityt , saat ensi lukuvuoden jäsenyyden kaupan päälle. Liittymislomake osoitteessa sool.

Oletko jo SOOLin jäsen? Kun liityt , saat ensi lukuvuoden jäsenyyden kaupan päälle. Liittymislomake osoitteessa sool. Oletko jo SOOLin jäsen? Kun liityt 1.4.- 31.8.2018, saat ensi lukuvuoden jäsenyyden kaupan päälle. Liittymislomake osoitteessa sool.fi Mikä SOOL? Kaikki opettajaksi opiskelevat yhdistävä opiskelijajärjestö

Lisätiedot

Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus

Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus Jyty ry 2017 Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus VAKUUTETUT Vakuutettuina ovat liiton kaikki alle 68-vuotiaat työvoimajäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain yli

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 1 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opetusalan edunvalvonnasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

Jyty. Vakuuttavat jäsenedut

Jyty. Vakuuttavat jäsenedut Jyty Vakuuttavat jäsenedut Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus VAKUUTETUT Vakuutettuina ovat liiton kaikki alle 68-vuotiaat työvoimajäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät TERVETULOA LOIMUUN!

Valoisamman tulevaisuuden tekijät TERVETULOA LOIMUUN! 1 Valoisamman tulevaisuuden tekijät TERVETULOA LOIMUUN! Loimu on kaikkien luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden oma liitto. Me tarjoamme sinulle: Asiantuntijayhteisön loimulaisilta aloilta Tukea

Lisätiedot

Minustako opettaja? - ammattijärjestö opettajan työelämän ja palkkauksen tukena. Anna Pitkäkoski, opiskelija-asiamies OAJ 10.2.

Minustako opettaja? - ammattijärjestö opettajan työelämän ja palkkauksen tukena. Anna Pitkäkoski, opiskelija-asiamies OAJ 10.2. Minustako opettaja? - ammattijärjestö opettajan työelämän ja palkkauksen tukena Anna Pitkäkoski, opiskelija-asiamies OAJ 10.2.2011 Mikä SOOL? Kaikkien opettajaksi opiskelevien järjestö Paikallisten ainejärjestöjen

Lisätiedot

OPISKELIJA- JÄSENEKSI SUPERIIN ILMAINEN JÄSENYYS JA PARHAAT JÄSENEDUT!

OPISKELIJA- JÄSENEKSI SUPERIIN ILMAINEN JÄSENYYS JA PARHAAT JÄSENEDUT! OPISKELIJA- JÄSENEKSI SUPERIIN ILMAINEN JÄSENYYS JA PARHAAT JÄSENEDUT! Hei opiskelija, onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa SuPerin jäseneksi! Olet valinnut tärkeän ammatin. Superilaiset ovat lähihoitajia

Lisätiedot

TEHYYN ON OIKEUS KUULUA TEHY ON VAHVA VAIKUTTAJA TEHY EDUSTAA SINUA

TEHYYN ON OIKEUS KUULUA TEHY ON VAHVA VAIKUTTAJA TEHY EDUSTAA SINUA TEHY OPISKELIJAT ON OIKEUS KUULUA TEHYYN Tehy on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan ammattiliitto. Jäseninä voivat olla kaikki alan tutkinnon suorittaneet sekä alaa opiskelevat toisesta asteesta korkeakoulututkintoon

Lisätiedot

TYÖTTÖMYYSKASSA - MITÄ VÄLIÄ?

TYÖTTÖMYYSKASSA - MITÄ VÄLIÄ? TYÖTTÖMYYSKASSA - MITÄ VÄLIÄ? Varmista työttömyyskassan jäsenyys ajoissa. Kassaan kannattaa liittyä samalla kun haet ammattiliiton jäseneksi. Anna Zibellini, lakimies Jos käyt työssä jo opiskeluaikana,

Lisätiedot

Tahto Rohkeus Tulevaisuus. Olet nyt yksi meistä. Tervetuloa jäseneksi!

Tahto Rohkeus Tulevaisuus. Olet nyt yksi meistä. Tervetuloa jäseneksi! Tahto Rohkeus Tulevaisuus Olet nyt yksi meistä. Tervetuloa jäseneksi! Tehy on koulutettujen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten etujärjestö Tehy on jäsentensä edunvalvoja: Aina ei kaikki mene työsuhteessa

Lisätiedot

Osaaja tekee. Shutterstock. Liity Verovirkailijain Liittoon!

Osaaja tekee. Shutterstock. Liity Verovirkailijain Liittoon! Osaaja tekee. Shutterstock Liity Verovirkailijain Liittoon! Verovirkailijain Liitto tukenasi työelämässä VISIO Verovirkailijain Liitto on Verohallinnon suurin ja vaikuttavin henkilöstöjärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu. if.fi 010 19 15 00

Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu. if.fi 010 19 15 00 Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu if.fi 010 19 15 00 Suomen Talousverkko suosittaa franchising-yrittäjilleen alla olevan mukaista vakuutusturvaa. Harmaalla merkityt kohdat

Lisätiedot

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto LTOL Lastentarhanopettajaliitto SISÄLLYS Postiosoite Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki Käyntiosoite Kellosilta 7, 00520 Helsinki Sähköposti liitolle lastentarha@lastentarha.fi, henkilöille etunimi.sukunimi@lastentarha.fi

Lisätiedot

TAJA:n jäsenedut OP-Pohjolassa 18.10.2013

TAJA:n jäsenedut OP-Pohjolassa 18.10.2013 TAJA:n jäsenedut OP-Pohjolassa 18.10.2013 Pohjolan edut TAJA:n jäsenille Jäsenmaksuun sisältyvät vakuutukset Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus (nro 16-259-429-6) Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Lisätiedot

Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset. if.fi 010 19 15 00

Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset. if.fi 010 19 15 00 Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset if.fi 010 19 15 00 vakuutussuositus ohjelmistoyrittäjät ry:n jäsenille Oheista taulukkoa voidaan käyttää apuna vakuutusratkaisua suunniteltaessa. Siinä olevat turvalaajuudet

Lisätiedot

OHJE. Jäsenilmoitus / ammattiyhdistyksen perintäsopimus -kaavakkeen täyttöä varten

OHJE. Jäsenilmoitus / ammattiyhdistyksen perintäsopimus -kaavakkeen täyttöä varten YHDISTYS: Merkitse tähän kohtaan HAL RASTITA: Uusi jäsen jos liityt ensimmäistä kertaa Hätäkeskusammattilaisten liittoon EDELLINEN LIITTO JA EROAMISPÄIVÄ, mikäli kuulut johonkin toiseen liittoon HALiin

Lisätiedot

YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA

YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA TORJUNTAVOITTOJA JA BANAANIPOTKUJA ROHKEITA PELINAVAUKSIA JYTY PELAA SUJUVASTI MONILLA PELIKENTILLÄ JA TEKEE ROHKEITA PELINAVAUKSIA JÄSENTENSÄ HYÖDYKSI. ME EMME TYYDY VAIN TURVAAMAAN

Lisätiedot

Haen liiton ja työttömyyskassan jäsenyyttä Työpaikan vaihto Jäsenyhdistyksen vaihto Yhteistoimintajäsen

Haen liiton ja työttömyyskassan jäsenyyttä Työpaikan vaihto Jäsenyhdistyksen vaihto Yhteistoimintajäsen maksamistaan perimään maksamistaan etuuksista etuuksista liiton jäsenmaksu. liiton jäsenmaksu. Valtuutus raukeaa Valtuutus työsuhteen raukeaa työsuhteen päätyttyä. päätyttyä. perii jäsenmaksun perii jäsenmaksun

Lisätiedot

Yhdessä teemme ihmeitä.

Yhdessä teemme ihmeitä. Yhdessä teemme ihmeitä. Kasvata Talentiaa ja tienaa SuperLahjakortti! Kerro Talentiasta työssäkäyvälle ystävällesi. Jos hän liittyy jäseneksi, saatte molemmat 30 euron arvoiset SuperLahjakortit, joilla

Lisätiedot

Talous kuralla työttömänä? EI KIITOS.

Talous kuralla työttömänä? EI KIITOS. Talous kuralla työttömänä? EI KIITOS. Ammattiliiton ja työttömyyskassan jäsenille maksetaan ansiopäivärahaa Ansiopäiväraha on työttömyyden aikainen etuus, jota maksetaan työttömyyskassan jäsenille. Ansiopäivärahan

Lisätiedot

Hätäkeskusammattilaisten liitto. www.halry.fi

Hätäkeskusammattilaisten liitto. www.halry.fi Hätäkeskusammattilaisten liitto 112 112 www.halry.fi TYÖTÄ SINUN TURVALLISUUTESI PUOLESTA Meidän HAL Me hätäkeskusammattilaiset teemme arvostettua ja vastuullista työtä yhteiskunnan turvallisuuden puolesta.

Lisätiedot

OP-VISA PLATINUM. Turvaselvitys. Voimassa alkaen

OP-VISA PLATINUM. Turvaselvitys. Voimassa alkaen OP-VISA PLATINUM Turvaselvitys Voimassa 1.1.2016 alkaen Matkavakuutuksen nro 2050135 turvaselvitys OP-Visa Platinum -kortin haltijalle OP-Visa Platinum -korttiisi sisältyy seuraavat Vakuutusosakeyhtiö

Lisätiedot

OPI UUTTA VERKOSTOIDU ETENE URALLASI MENESTY TYÖELÄMÄSSÄ! myynti- ja markkinointitaitoja some- ja IT-taitoja verkossa tai kasvokkain

OPI UUTTA VERKOSTOIDU ETENE URALLASI MENESTY TYÖELÄMÄSSÄ! myynti- ja markkinointitaitoja some- ja IT-taitoja verkossa tai kasvokkain TYÖELÄMÄN MATKAOPAS MENESTY TYÖELÄMÄSSÄ! OPI UUTTA myynti- ja markkinointitaitoja some- ja IT-taitoja verkossa tai kasvokkain VERKOSTOIDU MMA:n koulutuksissa, aamiaistapaamisissa, seminaareissa ja tapahtumissa.

Lisätiedot

OP-VISA PLATINUM. Turvaselvitys. Voimassa alkaen

OP-VISA PLATINUM. Turvaselvitys. Voimassa alkaen OP-VISA PLATINUM Turvaselvitys Voimassa 1.1.2019 alkaen Matkavakuutuksen nro 16-634-291-2 turvaselvitys OP-Visa Platinum -kortin haltijalle OP-Visa Platinum -korttiisi sisältyy seuraavat Vakuutusosakeyhtiö

Lisätiedot

Ammattiliitto Pron jäsenedut

Ammattiliitto Pron jäsenedut Ammattiliitto Pron jäsenedut 2017 2018 Työehtosopimus pitää puoliasi Paras jäsenetusi on työehtosopimus, joka tuo lakia paremmat edut. Se määrää aina vähimmäisrajan esimerkiksi palkoille, lomille, sairaustapauksiin

Lisätiedot

Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille. Voimassa 1.1.2016 alkaen

Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille. Voimassa 1.1.2016 alkaen Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille Voimassa 1.1.2016 alkaen 2016 Fennialla on tyytyväisimmät yritysasiakkaat liity sinäkin joukkoon! Fennia-konserni on vakuutusten ja niihin liittyvien palveluiden

Lisätiedot

Jäsen täyttää täyttöohjeet takasivulla!

Jäsen täyttää täyttöohjeet takasivulla! Valtuutan Kirkon alat ry:n irtisanomaan jäsenyyteni nykyisestä ammattiliitostani jatai työttömyyskassasta. Puhelinnumero kotigsm kokoaikainen väh. 18hvko alle 18 hvko Ammattikoulu ammatti-instituuttitutkinto

Lisätiedot

Mistä löydän tietoa?

Mistä löydän tietoa? OAJ:n jäsenedut Mistä löydän tietoa? Perustiedot www.oaj.fi -> Jäsenyys ja jäsenpalvelut -> jäsenedut Laajemmat tiedot + ajankohtaiset tarjoukset jäsenille www.oaj.fi -> Jäsensivuille -> Jäsenedut OAJ:n

Lisätiedot

Edellinen liitto jäsenyysaika alkoi päättyi

Edellinen liitto jäsenyysaika alkoi päättyi 001 Kirkonpalvelijat 002 Helluntaiseurakuntien Kirkon Nuorisotyöntekijät työntekijät HELP 003 Kirkon Lähetyssihteerit 009 Kristillisten järjestöjen Järjestöjentyöntekijät Työntekijät 012 Kirkon Toimihenkilöt

Lisätiedot

MIKÄ SOOL- VASTAAVA? Järjestökurssi Laura Koskinen, opiskelijatoiminnan koordinaattori

MIKÄ SOOL- VASTAAVA? Järjestökurssi Laura Koskinen, opiskelijatoiminnan koordinaattori MIKÄ SOOL- VASTAAVA? Järjestökurssi 9.-10.2.2019 Laura Koskinen, opiskelijatoiminnan koordinaattori ALOITUS Mitä tiedät SOOL-vastaavan toimenkuvasta? Mitä ajattelet SOOLvastaavan tekevän? Mitä odotuksia

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2013. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2013. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2013 Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Suomen suurin yrittäjien työttömyyskassa Toiminta alkoi 1.1.1995,

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2014. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2014. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2014 Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT Suomen suurin yrittäjien työttömyyskassa Toiminta alkoi

Lisätiedot

MITÄ HYÖDYN. OAJ:n jäsenyydestä?

MITÄ HYÖDYN. OAJ:n jäsenyydestä? MITÄ HYÖDYN OAJ:n jäsenyydestä? Miksi kannattaa olla ammattijärjestön jäsen? Konkreettiset taloudelliset jäsenedut on jokaisen helppo ymmärtää, mutta mitä muuta jäsenmaksulla saa? OAJ:n tärkein tehtävä

Lisätiedot

Yhteysopettajakoulutus

Yhteysopettajakoulutus Yhteysopettajakoulutus 10.4.2019 1 Yhteysopettajan hissipuhe Keskustelkaa siitä, mitä kerrotte uudelle yksikköönne tulevalle potentiaaliselle tai uudelle jäsenelle OAJ:stä. Valmistelkaa minuutin hissipuhe

Lisätiedot

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Sinun liittosi on SuPer SuPer on ainoa liitto, joka on keskittynyt lähi- ja perushoitajien edunvalvontaan. Ajamme etujasi kaikissa ammatillisissa ja

Lisätiedot

Opiskelijoiden ja henkilökunnan matkapäivien määrä (arvio) Matkavakuutuksen päivät jakautuvat Suomen ja Pohjoismaiden ja muiden maiden välillä

Opiskelijoiden ja henkilökunnan matkapäivien määrä (arvio) Matkavakuutuksen päivät jakautuvat Suomen ja Pohjoismaiden ja muiden maiden välillä VAKUUTUSLAJIT YLEISTÄ Tässä tarjouspyynnön liitteessä mainitut vakuutusmäärät ja omavastuutasot ovat minimivaatimuksia, Jos tarjoaja tarjoaa tarjouspyynnössä mainittua suurempaa vakuutusmäärää tai tarjouspyynnössä

Lisätiedot

YT:T PÄÄTTYIVÄT MITÄ NYT TAPAHTUU? Kuinka ammattiliittosi auttaa tässä tilanteessa?

YT:T PÄÄTTYIVÄT MITÄ NYT TAPAHTUU? Kuinka ammattiliittosi auttaa tässä tilanteessa? 2.3.2017 Kuinka ammattiliittosi auttaa tässä tilanteessa? Jukolaisia liittoja sinua varten Agronomiliitto Akavan Erityisalat Insinööriliitto Luonnontieteiden Akateemisten Liitto Metsänhoitajaliitto Opetusalan

Lisätiedot

Palkansaajan jäsenyysehto täyttyy, kun henkilö on ollut kassan jäsenenä eli vakuutettuna vähintään 26 edellistä viikkoa.

Palkansaajan jäsenyysehto täyttyy, kun henkilö on ollut kassan jäsenenä eli vakuutettuna vähintään 26 edellistä viikkoa. JATTK-työttömyyskassa tiedottaa Ansiopäiväraha 1.1.2014, keskeisimmät muutokset Ansiopäivärahan saaminen edellyttää, että henkilö on täyttänyt jäsenyys- ja työssäoloehdon sekä maksanut jäsenmaksun kassan

Lisätiedot

Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle. if.fi

Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle. if.fi Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle if.fi TOIMINTAAN JA OMAISUUTEEN LIITTYVÄT VAKUUTUKSET Vastuuvakuutukset Potilasvahinkolain mukainen terveyden- tai sairaanhoidon vastuu hoidon

Lisätiedot

GERONOMI (AMK) Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto. Kokonaisvaltaisesti ikääntyvän tukena. Laaja-alaisen vanhustyön osaaja

GERONOMI (AMK) Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto. Kokonaisvaltaisesti ikääntyvän tukena. Laaja-alaisen vanhustyön osaaja GERONOMI (AMK) Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto Kokonaisvaltaisesti ikääntyvän tukena Laaja-alaisen vanhustyön osaaja Suomen Geronomiliitto ry:n tavoitteet ja tehtävät Vahvistamme geronomien

Lisätiedot

Vertailu matkavakuutuksien myöntämisikärajoista

Vertailu matkavakuutuksien myöntämisikärajoista Vertailu matkavakuutuksien myöntämisikärajoista Tulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu kolmen eri vakuutusyhtiön korvauksista 7.5.2014 Katja Lappi FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Lisätiedot

Kuntoutusalan työ Tehyssä

Kuntoutusalan työ Tehyssä Kuntoutusalan työ Tehyssä Kuntoutusalan seminaari Helsinki 24.11.2017 Outi Töytäri Kuntoutusalan asiantuntija, ft, TtM outi.toytari@tehy.fi 24.11.2017 Outi Töytäri 1 Tehy on myös kuntoutusalan ammattilaisten

Lisätiedot

Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle. if.fi

Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle. if.fi Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle if.fi Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi lääkäripalveluyrityksen riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa

Lisätiedot

Yrittäjien menestys ja hyvinvointi on yhteinen tavoitteemme

Yrittäjien menestys ja hyvinvointi on yhteinen tavoitteemme Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille 2019 Yrittäjien menestys ja hyvinvointi on yhteinen tavoitteemme Suomen Yrittäjät ja Fennia ovat pitkäaikaisia kumppaneita. Olemme tehneet yhteistyötä alusta asti

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2015. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2015. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2015 Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT Suomen suurin yrittäjien työttömyyskassa Toiminta alkoi

Lisätiedot

Rentoudu matkoillasi Priority Pass -loungeissa

Rentoudu matkoillasi Priority Pass -loungeissa Nordea Platinum 3 Nordea Platinum Nordea Platinum -kortilla maksat ostoksesi vaivattomasti niin Suomessa kuin ulkomailla. Kortilla teet ostoksia myös verkossa sekä nostat käteistä automaateista. Kortin

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 1 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opetusalan edunvalvonnasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

Jäsenenä ammattiliitto Prossa

Jäsenenä ammattiliitto Prossa Jäsenenä ammattiliitto Prossa Jäsenyys Pron on toimihenkilötyön ammattilaisten asiantuntijoiden, esimiesten ja toimihenkilöiden oma etujärjestö. Jäseneksi voi liittyä koulutuksesta, ammattinimikkeestä,

Lisätiedot

Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön??

Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön?? Miksi kuulua Opetusalan ammattijärjestöön?? Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA. OTTY ry

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA. OTTY ry YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA OTTY ry 7.6.2017 TAUSTAA Suomessa 26 palkansaajakassaa ja kaksi vuonna 1995 perustettua yrittäjäkassaa työttömyyskassojen määrä vähentynyt 42lla vuoden 1992 jälkeen työttömyyskassojen

Lisätiedot

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - on vuonna 1935 perustettu valtakunnallinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - liittyi kansainväliseen hostelliliittoon, IYHF:ään,

Lisätiedot

Nordea Platinum. Nordea Bank AB (publ), kotivaltio Ruotsi, Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliike HKO542 12/2017

Nordea Platinum. Nordea Bank AB (publ), kotivaltio Ruotsi, Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliike HKO542 12/2017 Nordea Platinum Nordea Platinum Nordea Bank AB (publ), kotivaltio Ruotsi, Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliike HKO542 12/2017 Nordea Platinum -kortilla maksat ostoksesi vaivattomasti niin Suomessa kuin

Lisätiedot

Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry. Jäsentensä edunvalvoja

Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry. Jäsentensä edunvalvoja Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry Jäsentensä edunvalvoja Toiminta Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry on paikallisesti työpaikkatasolla toimiva, useiden eri ammattiryhmien

Lisätiedot

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Tiedettä elämää varten

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Tiedettä elämää varten TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers Tiedettä elämää varten Tieteentekijöiden liiton jäsenyys on tärkeä osoitus oman ammatillisen identiteetin

Lisätiedot

ONNEKSI OLKOON VASTAVALMISTUNUT! Ota kaikki irti jäsenyydestäsi

ONNEKSI OLKOON VASTAVALMISTUNUT! Ota kaikki irti jäsenyydestäsi ONNEKSI OLKOON VASTAVALMISTUNUT! Ota kaikki irti jäsenyydestäsi TERVETULOA TEKIN täysjäseneksi Valmistumisesi myötä sinut on siirretty täysjäseneksi. Käytössäsi on nyt TEKin täydet jäsenedut- ja -palvelut.

Lisätiedot

Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta

Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta Vakuutetut henkilöt Vakuutettuina ovat SAS EuroBonus World MasterCard- yksityiskortin (alla SEB kortti) 18-79 -vuotiaat kortinhaltijat, joilla on varsinainen

Lisätiedot

Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista

Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista Tulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu kolmen eri vakuutusyhtiön korvauksista 18.12.2013 Johanna Kantola ja Hanna Salo Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Lisätiedot

TALOUSARVIO, JÄSENMAKSUT JA JÄSENMAKSUPERINTÄ 2012

TALOUSARVIO, JÄSENMAKSUT JA JÄSENMAKSUPERINTÄ 2012 » TALOUSARVIO, JÄSENMAKSUT JA JÄSENMAKSUPERINTÄ 2012 Hyväksytty syysliittokokouksessa 19.11.2011 Kirsi Hurme TAE 2012 HALLITUKSEN LINJAUKSET 2 Levin kokous huhtikuu: - Jäsenmäärän lisäys 3% = n. 1000 henkeä

Lisätiedot

Kortti käyttöön OAJ:n jäsenedut. Pasi Pesonen OAJ

Kortti käyttöön OAJ:n jäsenedut. Pasi Pesonen OAJ Kortti käyttöön OAJ:n jäsenedut Pasi Pesonen OAJ Mistä löydän tietoa jäseneduista? Perustiedot www.oaj.fi -> Jäsenyys ja jäsenpalvelut - > jäsenedut OAJ:n jäsenedut esite Laajemmat tiedot + ajankohtaiset

Lisätiedot

VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE

VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE 1/5 VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi apteekkien riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa yritykselle. Suositus käsittää

Lisätiedot

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Sinun liittosi on SuPer SuPer on ainoa liitto, joka on keskittynyt lähi- ja perushoitajien edunvalvontaan. Ajamme etujasi kaikissa ammatillisissa

Lisätiedot

Työmarkkinatietous, Vaasan yliopisto Jaakko Kalske, opiskelija-asiamies

Työmarkkinatietous, Vaasan yliopisto Jaakko Kalske, opiskelija-asiamies Työmarkkinatietous, Vaasan yliopisto 7.11.2017 Jaakko Kalske, opiskelija-asiamies Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on yhteiskunnallisen alan osaajien akavalainen

Lisätiedot

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY Monta hyvää syytä liittyä Jytyyn! Turvasi on taattu lomautus- ja työttömyystilanteissa. Ammatillinen edunvalvonta. Palkka- ja muita työsuhdeasioitasi edistetään

Lisätiedot

VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY

VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY ORGANISAATIO STTK ry Pardia ry TTT ry VATE ry Toimihenkilöiden ammatillinen keskusjärjestö Yhteiskunnallinen edunvalvoja Keskustason pääsopija Edunvalvontajärjestö

Lisätiedot

TE-toimiston ohjeita/vinkkejä ammattiin 2019 valmistuville

TE-toimiston ohjeita/vinkkejä ammattiin 2019 valmistuville 1) TYÖNHAKUUN LIITTYVÄÄ: - aloita työnhaku ajoissa ENNEN valmistumista (noin ½ v. ennen valmistumista) - hanki itsellesi riittävät hyvät työnhakuvalmiudet eli selvitä kuinka tehdään vapaamuotoisia hakemuksia

Lisätiedot

Tervetuloa työelämään!

Tervetuloa työelämään! Tervetuloa työelämään! VINKKEJÄ TYÖNHAKUUN Etsi kiinnostava työpaikka Panosta hakemukseen Valmistaudu haastatteluun Ole aktiivinen ja ota yhteyttä sinua kiinnostaviin työpaikkoihin. Joskus työpaikka voi

Lisätiedot

OAJ PALVELEE. OAJ:n Jäsenedut APUA ONGELMATILANTEESSA MUUT JÄSENEDUT

OAJ PALVELEE. OAJ:n Jäsenedut APUA ONGELMATILANTEESSA MUUT JÄSENEDUT OAJ PALVELEE OAJ:n Jäsenedut MUUT JÄSENEDUT APUA ONGELMATILANTEESSA OAJ palvelee 3 Neuvontaa palkka- ja palvelussuhde- sekä koulutuspoliittisissa asioissa 6 Muutokset palvelussuhteessa 6 OAJ:n toimiston

Lisätiedot

Terveydenhoitajaliittoajankohtaista Tarja Leinonen, järjestöpäällikkö, pääsihteeri

Terveydenhoitajaliittoajankohtaista Tarja Leinonen, järjestöpäällikkö, pääsihteeri Terveydenhoitajaliittoajankohtaista 15.3.2019 Tarja Leinonen, järjestöpäällikkö, pääsihteeri 25.3.2019 #onneksion terkkari vaikuttamiskampanja 2019-25.3.2019 ETUNIMI SUKUNIMI TAVOITTEENA LISÄTÄ YMMÄRRYSTÄ

Lisätiedot

Jäsenmaksu on 1,4 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa.

Jäsenmaksu on 1,4 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa. Liittymällä Sähköliiton jäseneksi olet hyvässä seurassa. Meitä sähköliittolaisia on noin 36 000 ajamassa parempia työehtoja kaikille. Meitä on niin rakennustyömailla, voimalaitoksissa ja tehtaissa kuin

Lisätiedot

Akavalaista edunvalvontaa suuhygienistien tarpeisiin

Akavalaista edunvalvontaa suuhygienistien tarpeisiin 15.11.2010 Tervetuloa Akavan Erityisaloihin! Suomen Suuhygienistiliitto SSHL ry liittyy Akavan Erityisalojen jäsenjärjestöksi 1.1.2011 alkaen. Toivotamme yhdistyksen ja sen jäsenet tervetulleiksi! Akavan

Lisätiedot

LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI

LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - On vuonna 1935 perustettu yleishyödyllinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - Suomen Hostelljärjestö ja verkoston yli 40

Lisätiedot

VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY

VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY ORGANISAATIO STTK ry Pardia ry TTT ry VATE ry Toimihenkilöiden ammatillinen keskusjärjestö Yhteiskunnallinen edunvalvoja Keskustason pääsopija Edunvalvontajärjestö

Lisätiedot

Työelämän juridiset pelisäännöt

Työelämän juridiset pelisäännöt Työelämän juridiset pelisäännöt 7.11.2017 Heidi Tupamäki lakimies Työsuhde Työsuhde on sopimussuhde jossa työntekijä sitoutuu sopimuksella - tekemään henkilökohtaisesti työtä - työnantajan lukuun - tämän

Lisätiedot

PLUS ASIAKASEDUT TALOYHTIÖLLE 1 HOWDEN FINLAND OY

PLUS ASIAKASEDUT TALOYHTIÖLLE 1 HOWDEN FINLAND OY PLUS ASIAKASEDUT TALOYHTIÖLLE 1 HOWDEN FINLAND OY PLUS Asiakasedut 2018 1 SISÄLLYS ASUMISPLUS HALLITUSPLUS OIKEUSTURVAPLUS VAHINKOPLUS 2 4 6 8 PLUS ASIAKASEDUT OVAT HOWDENIN ASIAKKAILLE RÄÄTÄLÖITYJÄ RYHMÄVAKUUTUSTUOTTEITA,

Lisätiedot

Työelämän pelisäännöt

Työelämän pelisäännöt Työelämän pelisäännöt 1. Työsopimus Kun työntekijä ottaa työntekijän töihin, hän tekee työntekijän kanssa ensin työsopimuksen. Työsopimus kannattaa tehdä kirjallisesti, vaikka suullinen työsopimus on yhtä

Lisätiedot

Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry. Jäsentensä edunvalvoja

Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry. Jäsentensä edunvalvoja Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry Jäsentensä edunvalvoja Toiminta Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry on paikallisesti työpaikkatasolla toimiva, useiden eri ammattiryhmien

Lisätiedot

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY Monta hyvää syytä liittyä Jytyyn! Turvasi on taattu lomautus- ja työttömyystilanteissa. Ammatillinen edunvalvonta. Palkka- ja muita työsuhdeasioitasi edistetään

Lisätiedot

YMPÄRISTÖKEMIAA KEMIAA KENTÄLLÄ

YMPÄRISTÖKEMIAA KEMIAA KENTÄLLÄ YMPÄRISTÖKEMIAA KEMIAA KENTÄLLÄ Jouni Vainio Puheenjohtaja YKL ry Mikä YKL on? YKL on akavalainen ammattiliitto. YKL syntyi vuoden 1994 alussa Geologiliiton, Geofyysikkojen liiton ja Ympäristöalan ammattijärjestön

Lisätiedot

Matkavakuutus 77FIN101 yhteenveto vakuutuksesta

Matkavakuutus 77FIN101 yhteenveto vakuutuksesta Matkavakuutus 77FIN101 yhteenveto vakuutuksesta Vakuutetut henkilöt Vakuutettuina ovat Diners Club Premium ja MasterCard GlobeCard yksityis- ja perhekortin (alla Diners Club kortti) 18 79 -vuotiaat kortinhaltijat,

Lisätiedot

Jäsenopas. Vakuutusväen Liitto VvL ry Vakuutusväen Työttömyyskassa

Jäsenopas. Vakuutusväen Liitto VvL ry Vakuutusväen Työttömyyskassa Jäsenopas Vakuutusväen Liitto VvL ry Vakuutusväen Työttömyyskassa Jäsenoppaaseen on koottu yleisiä asioita, joita Vakuutusväen Liiton ja Vakuutusväen Työttömyyskassan jäsenen on hyvä tietää. Jäsenyyteen

Lisätiedot

Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista

Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh. (09) 6850 120 Fax (09) 6850 1220 www.fine.fi Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Hanna Salo 2011 Tässä

Lisätiedot

Mitä vakuutetaan? Miten vakuutetaan? Kunnossa. muuttuvat kulut. - vastuuaika 6 kk

Mitä vakuutetaan? Miten vakuutetaan? Kunnossa. muuttuvat kulut. - vastuuaika 6 kk 1/6 SÄHKÖSUUNNITTELUTOIMISTOJEN VAKUUTUSRATKAISU Alla olevat taulukot toimivat tarkistuslistana yrityksen omaisuus- ja henkilöriskejä sekä vakuutustarpeita kartoitettaessa. YRITYKSEN OMAISUUTEEN JA TOIMINTAAN

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA JA SEN EHDOT 2011. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA JA SEN EHDOT 2011. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA JA SEN EHDOT 2011 Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT-KASSAN KEHITYS Suomen suurin yrittäjien työttömyyskassa Toiminta alkoi 1.1.1995 alusta, nyt yli 18.000 jäsentä SYT-kassan

Lisätiedot

Löydä oma ammattiliittosi. www.liitot.fi

Löydä oma ammattiliittosi. www.liitot.fi Löydä oma ammattiliittosi www.liitot.fi Miksi juuri sinun kannattaa liittyä ammattiliittoon? Ammattiliiton toiminnan ydin on työpaikoilla, jossa ammattiliittojen ja työnantajien yhdessä sopimia työehtoja

Lisätiedot

Hei, Kirkon alat ry:n jäsen! Tiedätkö, mitä etuja sinä saat?

Hei, Kirkon alat ry:n jäsen! Tiedätkö, mitä etuja sinä saat? Hei, Kirkon alat ry:n jäsen! Tiedätkö, mitä etuja sinä saat? 2014 Näin etenemme tänään 1. Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva 2. Ammattiliittojen kumppani vakuutusasioissa 3. Jäsenvakuutuksesi 4. Jäsenedut

Lisätiedot

Työttömyysturvan muutokset 2017

Työttömyysturvan muutokset 2017 Työttömyysturvan muutokset 2017 METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA Sisällys Lainmuutokset 2017 Päivärahakauden enimmäisaika Päivärahan korotusosat Omavastuuaika Päivärahan määrittelyn muutoksia Alle kahden

Lisätiedot

SMKJ pähkinänkuoressa. Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ

SMKJ pähkinänkuoressa. Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ SMKJ pähkinänkuoressa Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ Toiminta-ajatus SMKJ toimii jäsentensä ammatillisena etujärjestönä, valvoo ja kehittää jäsenten yhteiskunnallisia, taloudellisia ja ammatillisia

Lisätiedot

Opettajien edunvalvoja

Opettajien edunvalvoja Opettajien edunvalvoja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta. OAJ on maassamme ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palkkauksesta,

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Suomen Opiskelija Allianssi OSKU ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toimialueena koko Suomi.

Yhdistyksen nimi on Suomen Opiskelija Allianssi OSKU ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toimialueena koko Suomi. Jäsenyysehdot Yleistä Yhdistyksen nimi on Suomen Opiskelija Allianssi OSKU ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toimialueena koko Suomi. Liiton tarkoituksena on toimia opiskelijoiden valtakunnallisena

Lisätiedot

Tervetuloa työ- ja elinkeinotoimiston infotilaisuuteen

Tervetuloa työ- ja elinkeinotoimiston infotilaisuuteen Tervetuloa työ- ja elinkeinotoimiston infotilaisuuteen 1 Oulun seudun työ- ja elinkeinotoimisto Osoite: Torikatu 34 40 Toimisto avoinna ma pe klo 9 15.45 puhelin 010 194029 www.oulunseuduntetoimisto.fi

Lisätiedot

ORIENTOIVAT OPINNOT 2 VUONNA 2010 OPINTOTUKI

ORIENTOIVAT OPINNOT 2 VUONNA 2010 OPINTOTUKI ORIENTOIVAT OPINNOT 2 VUONNA 2010 OPINTOTUKI OPINTOTUKI ON opintoraha asumislisä lainantakaus lainavähennysoikeus 2 TUKIAJAT Yliopistotutkintoon ( tukiajat 1.8.2005 alkaen) Opinto oikeus pelkästään alempaan

Lisätiedot

Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin:

Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin: Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin: Sinä olet jäsen ammattiosastossa eli Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistyksessä (JKY) JKY ja noin 300 muuta ammattiosastoa ovat

Lisätiedot

Työttömyysturva. Esko Salo

Työttömyysturva. Esko Salo Työttömyysturva Esko Salo 16.9.2015 Työttömyysetuuksien saajat 2014 Työttömyysetuuksia maksettiin yhteensä 4,8 mrd ansioturva: saajia 332 000, etuudet 2,7 miljardia peruspäiväraha: saajia 75 000, etuudet

Lisätiedot

infomateriaaliksi S. 1 (5) 24.2.2015

infomateriaaliksi S. 1 (5) 24.2.2015 infomateriaaliksi S. 1 (5) Faktaa ansioturvasta Työttömyyden aikaisen ansioturva parantaa työttömän edellytyksiä palata työhön ja turvaa toimeentulon työttömyyden aikana. Löydät tästä materiaalista keskeisimmät

Lisätiedot

* alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50

* alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50 HIIHTOKAUDEN 2019-2020 JÄSEN- ja LISENSSIMAKSUT Jäsenmaksut: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50 Jäsenmaksu pitää

Lisätiedot

Diaesitys ARI WIGELIUS, järjestöasiantuntija Sähköliitto

Diaesitys ARI WIGELIUS, järjestöasiantuntija Sähköliitto Diaesitys 29.3.2019 - ARI WIGELIUS, järjestöasiantuntija Sähköliitto MIKÄ SE SÄHKÖLIITTO SITTEN ON? Sähköliitto muodostuu noin 33 000 jäsenestä, joista reilu viisi tuhatta on oppilasjäseniä. Sähköliitto

Lisätiedot

Työllistämisvelvoite. Eija Ahava Toimisto Otsikko

Työllistämisvelvoite. Eija Ahava Toimisto Otsikko Työllistämisvelvoite Eija Ahava 26.1.2017 1 Työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluminen JTYPL 11 luku 1 Kunnan työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluu vuonna 1950 tai sen jälkeen syntynyt henkilö, joka on

Lisätiedot

On oikeus kuulua Tehyyn. Tehy opiskelijat TAHTO. ROHKEUS. TULEVAISUUS.

On oikeus kuulua Tehyyn. Tehy opiskelijat TAHTO. ROHKEUS. TULEVAISUUS. On oikeus kuulua Tehyyn Tehy opiskelijat TAHTO. ROHKEUS. TULEVAISUUS. Sisältö 3 Tervetuloa tehyläisten joukkoon 4 Meitä on moneksi 5 Liittyminen 6 Jäsenedut 8 Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa 10 Töihin

Lisätiedot

OAJ palvelee. OAJ:n jäsenedut. Apua ongelmatilanteessa. Muut jäsenedut

OAJ palvelee. OAJ:n jäsenedut. Apua ongelmatilanteessa. Muut jäsenedut OAJ palvelee OAJ:n jäsenedut Muut jäsenedut Apua ongelmatilanteessa OAJ palvelee 3 Neuvontaa palkka- ja palvelussuhdeasioissa 6 Muutokset palvelussuhteessa 6 OAJ:n toimiston yhteystiedot Apua ongelmatilanteessa

Lisätiedot