Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos"

Transkriptio

1 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Aika klo 08:30-10:45 Paikka Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Virtanen Seppo 8:30-10:45 puheenjohtaja Vahter Merja 8:30-10:45 varapuheenjohtaja Alonen Aino 8:30-10:45 jäsen Etola Sara 8:30-10:45 jäsen Hilkemaa Juhani 8:30-10:45 jäsen Maattola Helena 8:30-10:45 jäsen Nordström Harry 8:30-10:45 jäsen Perkiö Irmeli 8:30-10:45 jäsen Tonteri Jukka 8:30-10:45 jäsen Pölönen Kati 8:30-10:45 varajäsen (Ijäs) Poissa Aaltonen Kalle jäsen Ijäs Paula jäsen Muu Tokola Martti 8:30-10:45 toimitusjohtaja, esittelijä Saarelainen Päivi 8:30-10:45 rehtori, esittelijä Launiemi Reija 8:30-10:45 pöytäkirjasihteeri Salmela Risto 8:30-9:35 opetusalajohtaja 116 Allekirjoitukset Seppo Virtanen puheenjohtaja Reija Launiemi pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus / Harry Nordström Irmeli Perkiö Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

2 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 113 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Toisen asteen tekniikan ja liikenteen alojen koulutus Päijät- Hämeessä 117 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän talousarvion 2017 opiskelijamäärä, investointimääräraharaamit sekä Toiminta- ja taloussuunnitelman ja talousarvion 2017 rakenne 118 Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma, opetus- ja kulttuuriministeriön kysely 119 Koulutuskeskus Salpauksen henkilöstöpäällikön viran perustaminen lukien 120 Selityksen antaminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätös , Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymäkokouksen päätös "Päijät-Hämeen koulutuskonsernin kiinteistöjen luovutus Lahden kaupungille, Lahden ammattikorkeakoulun yhtiöittäminen" 121 Koulutuskeskus Salpauksen Ammattiosaamisen toimikunnan jäsenten nimeäminen ajalle Soveltumattomuuden ratkaisutoimikunnan (SORA-toimikunta) Salpauksen jäsenet toimikaudelle Päätöspöytäkirjojen ja -luetteloiden täytäntöönpano Muut asiat Muutoksenhakuohjeet 24

3 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Kokouksen avaus Hallitus 113 Toimitusjohtaja: Hallituksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Päätös: Puheenjohtaja avasi kokouksen.

4 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Hallitus 114 Toimitusjohtaja: Hallituksen puheenjohtaja toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Hallitus 115 Toimitusjohtaja: Hallitus valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkastamaan tästä kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat hallituksen jäsenet Harry Nordström ja Irmeli Perkiö. Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin hallituksen jäsenet Harry Nordström ja Irmeli Perkiö.

6 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Toisen asteen tekniikan ja liikenteen alojen koulutus Päijät-Hämeessä Hallitus 116 Johtoryhmä on käynyt keskustelua tekniikan ja liikenteen alojen koulutustarjonnasta ja sen suuntaamisesta Salpauksessa Heinolan ja Vipusenkadun saneerausten valmistuttua. Opetusalajohtaja Risto Salmela on laatinut lukuvuoden aikana asiaan liittyvän selvityksen ja suunnitelman siitä, miten ja missä jatkossa toteutetaan tekniikan ja liikenteen alojen eri koulutuksia. Selvitystyössä on huomioitu mm. seuraavia asioita: teollisuuden vetovoimatekijöitä ja työelämän odotuksia tekniikan ja liikenteen alojen koulutustarjonta alueellisen ennakoinnin ja peruskoulunpäättävien määrän näkökulmasta Salpauksen uusi oppimismaisema ja koulutus uudella tavalla toteutettuna Johtoryhmä on käsitellyt selvitystyötä Opetusalajohtaja Risto Salmela esittelee asiaa hallitukselle. Rehtori: Hallitus merkitsee annetun selvityksen tiedokseen. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

7 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän talousarvion 2017 opiskelijamäärä, investointimääräraharaamit sekä Toiminta- ja taloussuunnitelman ja talousarvion 2017 rakenne 67/02/02/2016 Hallitus 117 Yhtymähallitus käsitteli kokouksessaan Vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman sekä vuoden 2017 talousarvion laadintaohjeen. Toiminta- ja taloussuunnitelman ja talousarvion valmistelu etenee vahvistetun aikataulun mukaisesti: Aikataulu/mennessä: Investointisuunnitelman laadintaa huhti-kesäkuu 2016 Talousarvion laadintaohjeet hallitukselta Ohjeet ja muu valmisteluaineisto Talousarvioesitys tallennettuna taloussuunnitteluohjelmaan Hallituksen käsittelyt: TA 2017 kehitysohjelmien esittely TA käsittely, lausuntopyynnöt TA käsittely TA 2017 hyväksyminen, kuntalausuntojen käsittely TA 2017 vahvistaminen Yhtymäkokous Tutkintoon johtamattoman aikuiskoutuksen koulutuksen järjestäjäksi perustettavan Salpauksen tytäryhtiön yhtiöittämisvalmistelu, liiketoimintasuunnitelma, taloussuunnittelu sekä muut tarvittavat selvitykset ja päätösesitykset valmistellaan kuntayhtymän talousarvioesityksen valmistuttua siten, että ne käsitellään yhtymähallituksen 26. syyskuuta kokouksessa ja tarvittavilta osin esitetään lokakuun yhtymäkokoukselle hyväksyttäväksi. Tässä kokouksessa käsitellään talousarvion 2017 valmistelun pohjana olevat opiskelijamääräarviot, investointien valmistelussa käytettävät määräraharaamit; kiinteistöinvestoinnit ja irtaimistoinvestoinnit Salpauksen uuden, käyttöön otettavan toimintamallin ja sen vaikutukset toiminta- ja taloussuunnittelun rakenteeseen ja laskentamalliin. Talousarvion laadinnan perusteena on ylläpitoluvan mukainen maksimaalinen täyttö. Opetus- ja kulttuuriministeriön voimassa olevan koulutusluvan mukainen yksikköhintarahoitteinen opiskelijamäärä Koulutuskeskus Salpauksessa on 5090 paikkaa, johon sisältyy 100 valmentavan koulutuksen paikkaa sekä 50 paikkaa Kaarisilta ry:n kanssa erityisenä koulutustehtävänä järjestettävään kulttuurialan koulutukseen.

8 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Oppisopimuskoulutuksessa peruskoulutuksen määrää ei ole säädelty, mutta lisäkoulutukseen OKM myöntää kiintiön, jonka ylittävältä osalta ei saada rahoitusta. Salpauksen lisäkoulutuspaikkakiintiö on 838 vuonna Vuoden 2017 päätös saadaan marras-joulukuussa Lisäksi nuorten aikuisten osaamisohjelman oppisopimuksena järjestettävän ammatilliseen lisäkoulutukseen on myönnetty 16 lisäkoulutuspaikkaa. Salpauksen toimintamalli uudistuu Samalla on tarpeen muuttaa toiminta ja taloussuunnittelurakennetta. Talousarvion 2017 laadintaohjeessa esitettyä toimintamalliluonnosta on kehitetty edelleen. Talousarvion laadinnan pohjana oleva toimintamalli esitetään kokouksessa. Talouden suunnittelun ja seurannan rakennetta, laskentamallia on päivitetty sillä periaatteella, että talouden suunnittelun ja raportoinnin rakenne suunnitellaan alakohtaisen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintojen näkökulmasta siten, että mahdolliset tulevat johdon vastuualuemuutokset tai muut toimintamllimuutokset eivät vaikuta itse laskentamalliin. Näin seurannan jatkuvuus voidaan turvata. Rinnalle rakennetaan raportointirakenne, joka kuvaa kulloinkin voimassa olevan organisaation vastuualueita. Alakohtaisesti seurataan kaikkia koulutuksen rahoitusmuotoja. Tutkintoon johtamattoman aikuiskoulutuksen koulutuksen järjestäjäksi perustetaan yhtymäkokouksen toukokuun 2016 kokouksessa hyväksymien linjausten mukaisesti Salpauksen tytäryhtiö. Näin muodostuvan konsernin yhteistyö pidetään tiiviinä käytännön koulutusten tuottamisessa. Kuntayhtymän laskentamallissa huomioidaan yhtiölle tehtävän alihankintapalvelun seurantarakenteet ja tarpeet. Investointisuunnitelmat on laadittu toimitilaohjelman toteuttamisen vaatimien ivestointien perusteella. Irtaimisto-, kone- ja laiteinvestoinneisssa painopiste on uusien ja peruskorjattavien tilojen varustaminen sekä tarvittavien opetuksen välineistön uusiminen.

9 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Tyhjentyneiden kiinteistöjen myyntituloja ei budjetoida varovaisuuden periaatteen mukaisesti pysyvien vastaavien myyntituloiksi tulojen epävarmuudesta johtuen. Tilinpäätöksen talousarvioseurannassa pysyvien vastaavien myyntitulot raportoidaan. Toimitusjohtaja: Yhtymähallitus merkitsee tiedokseen talousarvion 2017 valmistelun pohjana olevat opiskelijamääräarviot, investointien valmistelussa käytettävät määräraharaamit; kiinteistöinvestoinnit ja irtaimistoinvestoinnit Salpauksen uuden, käyttöön otettavan toimintamallin ja sen vaikutukset toiminta- ja taloussuunnittelun rakenteeseen ja laskentamalliin. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

10 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma, opetus- ja kulttuuriministeriön kysely 86/00/01/2016 Hallitus 118 Osana pääministeri Juha Sipilän hallituksen strategista hallitusohjelmaa, toteutetaan toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi. Reformin tavoitteena on uudistaa ammatillinen koulutus osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi ja tehostaa sitä. Uudistuksen keskeisenä lähtökohtana on turvata työelämän ja yksilöiden tarpeisiin vastaavan, eri tavoin toteutetun laadukkaan ammatillisen koulutuksen saatavuus maan kaikissa osissa ja kaikille asiakasryhmille. Ammatillisen koulutuksen järjestelmä tuottaa osaavaa työvoimaa työmarkkinoille ja tukee työelämässä jo toimivien osaamisen kehittämistä. Ammatillinen koulutus toimii kiinteässä yhteistyössä työelämän kanssa sitä kehittäen. Strategisen hallitusohjelman kärkihankkeiden toimeenpanoa koskevan suunnitelman ( ) mukaisesti uudistetaan ammatillisen koulutuksen kokonaisuutta koskeva toimintalainsäädäntö ja puretaan päällekkäisyyksiä yhdistämällä nykyiset lait ammatillisesta peruskoulutuksesta ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta uudeksi laiksi, jossa keskeisenä lähtökohtana on osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys. Lisäksi toteutetaan ammatillisen koulutuksen tutkintouudistus sekä kevennetään tutkintojärjestelmään liittyvää sääntelyä ja hallintoa tutkintoja laajaalaistamalla ja erillisten tutkintojen määrää vähentämällä sekä siirtymällä yhteen tapaan osoittaa osaaminen ja toteuttaa osaamisen arviointi. Samalla selkeytetään henkilökohtaistamiseen liittyviä prosesseja siten, että ne soveltuvat kaikille asiakasryhmille. Lisäksi otetaan käyttöön uusi koulutussopimusmalli. Opetushallinnon ohjaamalle ja rahoittamalle ammatilliselle koulutukselle tulee myös uusia tehtäviä, jotka vaikuttavat koulutuksen tarjontaan ja ohjaukseen. Vuoden 2018 alusta lukien tutkintoon ja niiden osiin valmistava työvoimakoulutus sekä osa työvoimakoulutuksena toteutetusta tutkintoon johtamattomasta ammatillisesta koulutuksesta toteutetaan osana ammatillisen koulutuksen ohjauksen ja rahoituksen perusjärjestelmää ja sitä hallinnoi opetus- ja kulttuuriministeriö. Hallitusohjelman mukaisesti ammatillisen koulutuksen rahoitus ja ohjaus kootaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi opetus- ja kulttuuriministeriön alle. Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmä uudistetaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi yhdistämällä nykyiset ammatillisen peruskoulutuksen, ammatillisen lisäkoulutuksen, oppisopimuskoulutuksen ja ammatillisten erikoisoppilaitosten rahoitusjärjestelmät. Sisällytetään rahoitusjärjestelmään myös tutkintotavoitteisen työvoimakoulutuksen rahoitus ja osa tutkintoon johtamattoman työvoimakoulutuksen rahoituksesta. Ko. rahoitusosuus kohdennetaan TE-palvelun asiakaskunnan koulutukseen. Lisätään toiminnan vaikuttavuuden ja tehokkuuden painoarvoa koulutuksen järjestäjien rahoituksessa ja puretaan asiakaslähtöistä, tuloksellista ja tehokasta toimintaa rajoittavaa sääntelyä. Uudistetaan ammatillisen koulutuksen säätely- ja ohjausjärjestelmää siten, että kaikkea ammatillista koulutusta säädellään jatkossa yhdellä järjestämisluvalla. Uudistettu lainsäädäntö tulee voimaan vuoden 2018 alusta ja reformi on

11 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus kokonaisuudessaan toteutettu saman vuoden loppuun mennessä. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma Hallitusohjelman mukaisesti osana ammatillisen koulutuksen reformia vuodesta 2017 lähtien toteutetaan rahoituksen tason vähentäminen. Julkisen talouden vakauttamiseksi hallitus on päättänyt pienentää julkisia menoja, joista julkisen talouden suunnitelman mukaisesti ammatilliseen koulutukseen kohdentuu 190 miljoonan euron säästö. Lisäksi nuorten oppisopimuskoulutuksen laajentamiseen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäämiseen kohdennetut määräaikaiset valtionavustukset poistuvat vuoden 2018 alusta ja määräaikaiset nuorten aikuisten osaamisohjelma ja aikuisten osaamisperustan vahvistamisohjelma päättyvät vuoden 2018 lopussa. Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus tulee olemaan noin 215 miljoonaa euroa pienempi vuonna 2018 kuin se on vuonna Edellä mainittujen lisäksi myös työvoimakoulutuksen määrärahataso on laskeva. Ammatillisen koulutuksen palvelukyvyn ja saatavuuden varmistamiseksi opetusja kulttuuriministeriö käynnistää ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelman. Ohjelman puitteissa ammatillisen koulutuksen järjestäjiä kannustetaan vapaaehtoisiin yhdistymisiin ylläpitäjäneutraliteetti huomioon ottaen. Järjestäjärakenteen uudistamista tuetaan lisäksi siten, että valtion korvauksetta luovuttamien kiinteistöjen käyvän arvon palauttamista ei vaadita, mikäli kiinteistöjen myynnistä saatava kauppahinta tai muusta olosuhteiden muutoksesta johtuva omaisuuden käypä arvo käytetään ensisijaisesti ammatillisen koulutuksen kehittämiseen. OKM sitoutuu käsittelemään hakemukset viivytyksettä. Opetus- ja kulttuuriministeriön tehtävänä on varmistua laadukkaasta ja palvelukykyisestä ammatillisen koulutuksen järjestäjäverkosta sekä työelämän eri toimialojen tarpeisiin vastaavasta koulutuksesta myös tilanteessa, jossa toimintaan osoitettu julkinen rahoitus vähenee merkittävästi. Ammatillisesta peruskoulutuksesta annetussa laissa (630/1998) ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/1998) säädetään koulutuksen järjestämisluvan myöntämisen edellytyksistä. Koulutuksen järjestäjillä tulee olla toimintaan riittävät ammatilliset ja taloudelliset edellytykset ja koulutukselle tulee olla tarvetta. Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelman selvittämällä ja arvioimalla syksyn 2016 aikana ammatillisen koulutuksen järjestäjien toimintaedellytyksiä. Koulutuksen järjestäjien toimintakykyä arvioidaan seuraavista näkökulmista: Alue-, toimiala- tai asiakasryhmäkohtainen koulutustarve Taloudellinen kantokyky Ammatilliset edellytykset koulutuksen toteuttamiseen Koulutuksen laatu Mikäli opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että koulutuksen järjestämisedellytykset eivät kaikilta osin täyty, käynnistetään kyseisten koulutuksen järjestäjien kanssa neuvottelu tarvittavista toimenpiteistä siitä,

12 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus miten tilanne voidaan korjata. Näissä tapauksissa opetus- ja kulttuuriministeriö voi tehdä myös suosituksia mahdollisista yhdistymisistä. Mahdolliset keskustelut käynnistetään syksyn 2016 kuluessa. Aikataulu ja toimenpiteet Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää kaikkia koulutuksen järjestäjiä toimittamaan liitteiden mukaiset tiedot opetus- ja kulttuuriministeriöön mennessä. OKM:n kirje OKM/41/592/2016 Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma esityslistan liitteenä nro 1. Koulutuksen järjestäjien toimintakykyä arvioidaan seuraavista näkökulmista: Alue-, toimiala- tai asiakasryhmäkohtainen koulutustarve Taloudellinen kantokyky Ammatilliset edellytykset koulutuksen toteuttamiseen Koulutuksen laatu Hallituksen kokouksessa käydään läpi periaatteet, joilla kyselyyn vastataan. Rehtori: Hallitus valtuuttaa toimitusjohtajan ja rehtorin antamaan pyydetyn selvityksen opetus- ja kulttuuriministeriölle annetussa aikataulussa. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin.

13 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Koulutuskeskus Salpauksen henkilöstöpäällikön viran perustaminen lukien 99/01/01/00/2015 Hallitus 119 Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymään perustettiin henkilöstöjohtajan virka lukien (Konsernihallituksen päätös , 144) korostamaan henkilöstöasioiden asemaa ja tärkeyttä. Päätöksen mukaisesti henkilöstöjohtajan tehtäviin kuuluu mm. henkilöstöstrategian toteutus ja seuranta, henkilöstöpoliittisten periaatteiden ja henkilöstöhallintoon liittyvien ohjeiden valmistelu, opastus ja sisäinen koulutus, virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpanoon ja soveltamiseen liittyvät tehtävät, henkilöstön osaamisen kehittäminen sekä henkilöstösuunnitteluun ja työyhteisön kehittämiseen liittyvät tehtävät. Vuonna 2006 perustettiin myös kuntayhtymän yhteiset henkilöstöpalvelut, ja henkilöstöjohtajan tehtäviin kuului kuntayhtymän henkilöstöprosessien rakentaminen ja yhtenäistäminen, tulosalueiden yhteisen Henkilöstöpalvelut-yksikön toiminnan käynnistäminen sekä henkilöstötietojärjestelmäkokonaisuuden suunnittelu ja toteuttaminen. Henkilöstön määrä kuntayhtymässä vuonna 2006 oli 1614 henkilöä. Vuoden 2014 loppuun asti kuntayhtymä ylläpiti Koulutuskeskus Salpauksen lisäksi Lahden ammattikorkeakoulua ja Tuoterengasta. Kuntayhtymän Henkilöstöpalvelut on muodostunut toimivaksi asiantuntijapalveluksi, henkilöstöprosesseja ja palveluita on luotu ja uudistettu jatkuvasti vastaamaan organisaation muuttuvia tarpeita. Henkilöstötietojärjestelmäkokonaisuus on kattava ja se tuottaa reaaliaikaista tietoa henkilöstöjohtamisen prosesseihin. Henkilöstön määrä kuntayhtymässä vuonna 2016 on 833 henkilöä ( ). Henkilöstöpalvelut ovat osa Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän Johtamis- ja kehittämispalveluita toteuttaen Salpauksen perustehtävää palvelemalla kaikkia salpauslaisia henkilöstöasioissa rakentamalla arvojen mukaista yhteisöllistä toimintakulttuuria tukemalla organisaation muutostilanteita varmistamalla henkilöstöprosessien lainmukainen toiminta ja kehittäminen toimimalla kehittämiskumppanina Henkilöstöpalveluiden asiantuntija-alueet ovat henkilöstösuunnittelu rekrytointi palvelussuhdeasiat palkanlaskenta- ja matkalaskupalvelut osaamisen johtaminen työhyvinvointi turvallisuus yhteistoiminta Palkanlaskenta- ja matkalaskupalvelut siirtyvät Calpro Oy:lle alkaen ja Henkilöstöpalveluiden palkkatiimin henkilöstöä siirtyy liikkeen luovutuksella Calpro oy:n palvelukseen. Henkilöstöpalveluiden henkilöstö Henkilöstöpalveluiden henkilöstö

14 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus saakka (15 henkilöä) Henkilöstöjohtaja Kehittämispäällikkö Henkilöstösuunnittelija (2) Palvelussuhdevastaava Palkkatiimin palveluvastaava Palkkakirjanpitäjä Palkkasihteeri (6) Toimistosihteeri Työsuojeluvaltuutettu alkaen (7 henkilöä) Henkilöstöjohtaja Kehittämispäällikkö Henkilöstösuunnittelija (2) Palvelussuhdevastaava Palvelusuunnittelija Työsuojeluvaltuutettu Henkilöstöjohtaja jää eläkkeelle alkaen. Ennen eläkkeelle jäämistään henkilöstöjohtajan viranhoito keskeytyy vuosiloman ajaksi siten, että viimeinen työssäolopäivä on lokakuussa Rakenteeltaan muuttuneen kuntayhtymän Henkilöstöpalveluiden kokonaisuutta johtamaan ja kehittämään on tarkoituksenmukaista perustaa henkilöstöpäällikön virka ja rekrytoida henkilöstöpäällikkö. Virka on tarkoituksenmukaista perustaa lukien, henkilöstöpäällikön perehdyttämistä varten. Henkilöstöjohtajan virka lakkautetaan keväällä Henkilöstöpäällikön tehtävänä on vastata Henkilöstöpalveluiden palveluiden ja henkilöstöjohtamisen prosessien toimivuudesta ja lainmukaisuudesta, henkilöstöä koskevien toimintaperiaatteiden linjauksesta yhdessä Salpauksen johdon kanssa, henkilöstöjohtamisen asiantuntija-alueiden kehittämisestä, henkilöstötietojärjestelmistä sekä palkanlaskenta- ja matkalaskupalveluiden toimivuudesta ja kehittämisestä yhdessä Calpro Oy:n kanssa. Henkilöstöpäällikkö toimii henkilöstöpalvelujen henkilöstön lähiesimiehenä. Henkilöstöpäällikön tehtäviin kuuluu lisäksi Salpauksen strategiatyön valmistelutehtävät toimitusjohtajalle ja rehtorille sekä muut työnantajan määräämät tehtävät. Henkilöstöpäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto perehtyneisyys henkilöstöjohtamiseen laaja kokemus henkilöstöpalveluiden asiantuntija-alueista Palvelussuhteessa noudatetaan Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) ehtoja: hinnoittelutunnus on 01ASI040 työaika on toimistotyöaika (36,25 tuntia viikossa) itsenäinen ja johtava asema koeaika 4 kk Palkka määräytyy kuntayhtymän tehtävien vaativuuden arvioinnin mukaisesti. Viran julistaa kuntayhtymän henkilöstöasioiden toimintasäännön mukaisesti haettavaksi toimitusjohtaja. Toimitusjohtaja: Hallitus päättää perustaa Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymään alkaen henkilöstöpäällikön viran.

15 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Henkilöstöpäällikön tehtävänä on vastata Henkilöstöpalveluiden palveluiden ja henkilöstöjohtamisen prosessien toimivuudesta ja lainmukaisuudesta, henkilöstöä koskevien toimintaperiaatteiden linjauksesta yhdessä Salpauksen johdon kanssa, henkilöstöjohtamisen asiantuntija-alueiden kehittämisestä, henkilöstötietojärjestelmistä sekä palkanlaskenta- ja matkalaskupalveluiden toimivuudesta ja kehittämisestä yhdessä Calpro Oy:n kanssa. Henkilöstöpäällikkö toimii henkilöstöpalvelujen henkilöstön lähiesimiehenä. Henkilöstöpäällikön tehtäviin kuuluu lisäksi Salpauksen strategiatyön valmistelutehtävät toimitusjohtajalle ja rehtorille sekä muut työnantajan määräämät tehtävät. Henkilöstöpäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto perehtyneisyys henkilöstöjohtamiseen laaja kokemus henkilöstöpalveluiden asiantuntija-alueista Palvelussuhteessa noudatetaan Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) ehtoja: hinnoittelutunnus on 01ASI040 työaika on toimistotyöaika (36,25 tuntia viikossa) itsenäinen ja johtava asema koeaika 4 kk Palkka määräytyy kuntayhtymän tehtävien vaativuuden arvioinnin mukaisesti. Viran julistaa kuntayhtymän henkilöstöasioiden toimintasäännön mukaisesti haettavaksi toimitusjohtaja. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin.

16 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Selityksen antaminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös , Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymäkokouksen päätös "Päijät-Hämeen koulutuskonsernin kiinteistöjen luovutus Lahden kaupungille, Lahden ammattikorkeakoulun yhtiöittäminen" Hallitus 120 Korkeimmalta hallinto-oikeudelta on saapunut selityspyyntö, Dnro 0675/3/16, jossa pyydetään selitystä Reijo Loukon tekemään valitukseen Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä (esityslistan liite nro 2). Asia, jota lausunto koskee: Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös /003/4, silloisen Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymän, nykyisen Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän, yhtymäkokouksen päätöksestä Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän yhtymähallituksen lausunto: Valituksessa vaaditaan Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen /003/4 kumoamista, jolla säilytettiin silloisen Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymäkokouksen päätös. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän yhtymähallitus vaatii alla olevin perustein valituksen hylkäämistä tai että se jätetään tutkimatta. Päätökseen liittyvä menettely: Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä on jo hallinto-oikeudelle annetussa lausunnossa esittänyt, että valituksessa mainituissa päätösehdotusmalleissa oli kysymys jäsenkuntien päätöksenteosta eikä nyt valituksen kohteena olevan päätöksen valmistelusta. Valituksen menettelyvirhettä koskeva kohta on jo tällä perusteella perusteeton. Valituskirjelmässä toistetaan aiemmassa hallinto-oikeudelle tehdyssä valituksessa esitetyt virheet tosiseikkojen kuvauksessa. Toistamatta kaikkea sitä, mitä olemme hallinto-oikeudelle annetussa lausunnossa todenneet ja miten päätökseen liittyvä menettely on kuvattu valituksenalaisessa hallinto-oikeuden päätöksessä, toteamme valituskirjelmän keskeisimmät olosuhteiden kuvauksen virheellisyyksistä seuraavaa: Kunnille menneessä esityksessä ei ole todettu, että kunnat olisivat aiesopimuksessa hyväksyneet kiinteistöjen siirtämisen Lahden kaupungille. Kiinteistöjen siirron periaatteista on sovittu samassa aiesopimuksessa, missä on sovittu Lahden ammattikorkeakoulun yhtiöittämisestä. Asian valmistelumateriaalissa ja päätösesityksissä ei ole väitetty, että kiinteistöjen luovuttamisesta olisi sovittu ennen päätöksentekoa. Päätösesityksessä todetaan asian valmistelunvaiheen aikana käytyjä neuvotteluja. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, toistamatta sitä, mitä asiassa on aiemmin esitetty, toteaa väitteen päätöksen syntymisestä virheellisessä järjestyksessä olevan perusteeton, koska esitettyä virhettä ei ole ensinnäkään tapahtunut ja toisekseen, koska väitetty virhe ei ole kohdistunut päätökseen, josta valitetaan.

17 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Yhtymäkokouksen toimivalta ja jäsenkuntien tasapuolinen kohtelu Valituskirjelmässä toistetaan samat väitteet kuin mitä on esitetty hallintooikeudelle. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän yhtymähallitus viittaa hallintooikeudelle antamaansa lausuntoon sekä asiasta annettuun hallintooikeuden ratkaisuun ja toteaa, että valituksenalainen päätös on tehty samoin perustein ja samalla tavoin kuin muut omaisuuden siirrot kuntayhtymän ja jäsenkuntien välillä. Käytetty luovutushinta on myös määräytynyt samoin perustein, kuin se on määräytynyt muissa kuntayhtymän ja jäsenkuntien välisissä omaisuuden siirroissa. Kiinteistöjen siirtäminen Lahden kaupungille on ollut Koulutuskeskus Salpaus - kuntayhtymän ja jäsenkuntien edun mukaista. Lahden kaupunki ei ole saanut päätöksen johdosta mitään etua voitonjakona tai vastaavana suorituksena, joten yhtymäkokous ei ole ylittänyt toimivaltaansa valituksen kohteena olevassa päätöksessä. Kuntayhtymä toteaa edelleen, että peruspääomaosuuden alentaminen ei ole alentanut Lahden kaupungille kuuluvaa velkavastuuta muille kunnille, koska kuntayhtymän varat ovat sen velkoja suuremmat, jolloin velkavastuuta ei ole käytännössä muodostunut. Kuntayhtymä on hallinto-oikeudelle antamassaan lausunnossa selvittänyt nyt puheena olevien kiinteistöjen luovutuksen liittyvän kuntayhtymän toimitilavisio 2017 toteuttamiseen. Kiinteistöistä luopuminen on kokonaistaloudellisesti kuntayhtymän edun mukaista. Toimitusjohtaja: Hallitus päättää antaa edellä olevan lausunnon selityksenä korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin.

18 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Koulutuskeskus Salpauksen Ammattiosaamisen toimikunnan jäsenten nimeäminen ajalle /00/00/01/2015 Hallitus 121 Ammattiosaamisen toimikunnan kokoonpano määritellään Koulutuskeskus Salpauksen ammattiosaamisen toimikunnan toimintasäännössä seuraavasti: 3 Ammattiosaamisen toimikunnan kokoonpano ja toimikausi Yhtymähallitus nimeää ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavan kolmikantaisen toimielimen jäsenet. Kolmikannan mukaisesti jäsenten tulee edustaa monialaisesti työnantajatahoja, työntekijätahoja sekä koulutuksen järjestäjää. Toimikunnan toimikausi on kaksi vuotta. Ammattiosaamisen toimikunnassa on enintään 15 jäsentä, jotka edustavat koulutuksen järjestäjän lisäksi työ- ja elinkeinoelämää, opettajakuntaa sekä opiskelijoita. Koulutuskeskus Salpauksen johtokunta nimeää toimikunnan jäsenet ja heidän keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Johtokunta nimeää toimielimen esittelijän. Opiskelijajäsenen on oltava 15 vuotta täyttänyt. Opiskelijoita edustavalla jäsenellä on oikeus olla läsnä ja käyttää puhevaltaa ammattiosaamisen toimikunnan käsitellessä opiskelijan arviointia koskevia oikaisuvaatimuksia. Ammattiosaamisen toimikunnan jäsen on vastuussa laissa säädetyistä tehtävistä ja vastaa toimiensa lainmukaisuudesta. Jäsenten esteellisyyteen sovelletaan, mitä hallintolaissa (434/2003, 27 29) säädetään. Laissa ammatillisesta peruskoulutuksesta todetaan, että ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelua ja toteuttamista varten koulutuksen järjestäjän tulee asettaa toimielin tai useampia toimielimiä, joihin kuuluu koulutuksen järjestäjää, opettajia ja opiskelijoita sekä asianomaisen alan tai asianomaisten alojen työ- ja elinkeinoelämää edustavia jäseniä. Toimikunnan tehtävät ovat 4 Ammattiosaamisen toimikunnan lakisääteiset tehtävät 1. Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamista ja arviointia koskevien suunnitelmien hyväksyminen 2. Ammattiosaamisen näyttöjen arvioijista päättäminen 3. Ammattiosaamisen näyttöjen valvonta ja ohjaaminen 4. Ammattipätevyyskokeen valvonta ja todistuksen antaminen 5. Arvioinnin oikaisuvaatimusten käsittely 6. Näyttötodistusten allekirjoitus.

19 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Jatkossa toimikunnassa käsitellään ja edistetään lakisääteisten asioiden lisäksi myös Salpauksen strategiakokonaisuuden kehitysohjelmia ja toimintakulttuurin vahvistamista. Valtakunnallisen ammatillisen koulutuksen reformin toteuttamisen näkökulmasta erityisen tärkeitä ovat mm. Pedagogiikan ja oppimisratkaisujen muutoksen toteuttaminen sekä Työelämäkumppanuuksien ja verkostojen vahvistaminen -kehitysohjelmat. Toimikunnan nykyinen toimikausi päättyy Koulutuskeskus Salpauksen johtokunta toimikunnan jäsenet on nimetty kaksivuotiskaudelle ( ) ja yhtymähallitus tarkentasitoimikunnan jäsenten nimeämispäätöstä ajalle ( ). Rehtori: Hallitus nimeää Koulutuskeskus Salpauksen Ammattiosaamisen toimikuntaan ajalle seuraavat jäsenet ja heidän varajäsenensä jäsen varajäsen Merja Vahter Päivi Saarelainen puheenjohtaja Tytti Järvinen Kimmo Nikula työelämäedustaja Jukka Mandelin Marko Jauhiainen työelämäedustaja Lauri Pöyhönen Antti Hakkarainen työelämäedustaja Kari Hyytiä Eero Juhonen työelämäedustaja Sanna Virtainlahti Lari Rusila työelämäedustaja Mikko Pyöttiö nimetään myöhemmin työelämäedustaja Marja-Liisa Väisänen nimetään myöhemmin työvoimatoimiston edustaja Pirjo-Liisa Virtanen Outi Hongisto yrittäjien edustaja nimetään myöhemmin nimetään myöhemmin opiskelijajäsen Outi Nieminen Tommi Backman opettajajäsen Merja Rui Sari Mikkola asiantuntijajäsen Seija Katajisto Merja Tirkkonen esittelijä Arja Mikkonen Reija Launiemi pöytäkirjasihteeri Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin.

20 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Soveltumattomuuden ratkaisutoimikunnan (SORA-toimikunta) Salpauksen jäsenet toimikaudelle /00/00/01/2015 Hallitus 122 Koulutuskeskus Salpauksessa toimii lainsäädännön (Laki ammatillisesta koulutuksesta annetun lain muuttamisesta 951/2011) mukaisesti SORAtoimikunta (Soveltumattomuuden ratkaisutoimikunta). Toimikunta käsittelee opiskeluoikeuden peruuttamista ja palauttamista (asetuksen mukaisissa tutkinnoissa) määräaikaista erottamista oppilaitoksesta (enintään yhdeksi vuodeksi) oppilaitoksen asuntolasta erottamista sekä opiskeluoikeuden peruuttamista asetuksen mukaisilla aloilla. Käsiteltävät asiat koskevat sekä nuorten että aikuisten koulutusta (ei kuitenkaan työvoimapoliittista koulutusta). Toimikunnan nykyinen toimikausi päättyy Toimikunnan nykyisiltä jäseniltä on tiedusteltu halukkuutta jatkaa tulevalle toimikaudelle jäsenyyttä ko. toimikunnassa. Johtoryhmä esittää Salpauksen edustajat toimikuntaan. Opiskelijajäsenet nimetään viimeistään syksyllä Salpauksen edustajiksi toimikuntaan esitetään seuraavia henkilöitä: jäsen varajäsen Riitta Murtorinne Risto Salmela opiskelijapalvelujohtaja opetusalajohtaja puheenjohtaja Sanna Tuomainen palveluohjaaja toimikunnan esittelijä Merja Tirkkonen opetusalajohtaja jäsen Tommi Backman lehtori opettajajäsen Päivi Saarelainen rehtori jäsen Arja Mikkonen rehtorin sihteeri pöytäkirjasihteeri Matti-Petteri Kontinen kuraattori esittelijän varajäsen Minna Vesaaja opetusalapäällikkö Outi Nieminen opettaja Seija Katajisto vararehtori Reija Launiemi hallintosihteeri pöytäkirjasihteerin varajäsen Työelämäedustajina toimikunnan jäseniksi esitetään: Tytti Järvinen Jukka Mandelin lähihoitaja henkilöstöohjaaja Lahden kaupunki, Humpulan päiväkoti Kemppi Oy toimikunnan varapuheenjohtaja Lisäksi kokouksiin kutsutaan tarvittaessa asiantuntijoita.

21 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Rehtori: Yhtymähallitus vahvistaa Koulutuskeskus Salpauksen Soveltumattomuuden ratkaisutoimikunnan (SORA-toimikunta) jäsenet ajalle edellä esitetyn mukaisesti. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin.

22 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Päätöspöytäkirjojen ja -luetteloiden täytäntöönpano Hallitus 123 Toimitusjohtaja: Hallitus merkitsee tiedokseen kuntayhtymän viranhaltijoiden päätökset ajalta ja päättää, että otto-oikeutta ei käytetä. Päätösluettelot ovat kokouksessa sihteerillä nähtävillä. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

23 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Muut asiat Hallitus 124 Toimitusjohtaja: Hallitus merkitsee tiedokseen seuraavat kokousaikataulumuutokset: 1) perutaan ma kokousaikavaraus. 2) muutetaan kokousaika ma pidettäväksi ke Päätös: Merkittiin tiedoksi.

24 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Yhtymähallitus Muutoksenhakuohjeet Hallitus 125 Muutoksenhakuohjeet ovat pöytäkirjan liitteenä nro 1.

25 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Pöytäkirjan liite nro 1 Yhtymähallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa Pykälät: , 120, 123, 124 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät: 119, 121, 122 Hallintolainkäyttölaki 5 :n 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen osoitteella Pykälät: 119, 121, 122 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Yhtymähallitus Paasikivenkatu Lahti salpaus@salpaus.fi puhelinnumero Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle viimeistään oikaisuvaatimuksen tekemiselle säädetyn määräajan viimeisenä päivänä kello riippumatta tavasta, jolla se toimitetaan.. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: - päätös, johon haetaan oikaisua - se, millaista oikaisua vaaditaan, sekä - millä perusteella oikaisua vaaditaan.

26 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna Puhelin , faksi Sähköposti hameenlinna.hao(at)oikeus.fi Kunnallisvalitus, pykälät: Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät: Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Valitusaika päivää Pykälät: Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjelmä Valituskirjelmässä, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta, postiosoite ja puhelinnumero päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta, postiosoite ja puhelinnumero. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on tarvittaessa liitettävä valtakirja (HLL 21 ). Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: Nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava (jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle): Nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 21/2014 1 Konsernihallitus 06.11.2014 Aika 06.11.2014 klo 14:40-14:45 Paikka Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2018 Aika 13.11.2018 klo 09:10-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2017 1 Yhtymähallitus 24.04.2017 Aika 24.04.2017 klo 08:30-10:20 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 15/2017 1 Yhtymähallitus 29.08.2017 Aika 29.08.2017 klo 08:30-10:05 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, Asikkala (kokoustila Männikkö)

Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, Asikkala (kokoustila Männikkö) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 12/2018 1 Yhtymähallitus 07.06.2018 Aika 07.06.2018 klo 12:45-15:20 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, 17320 Asikkala (kokoustila Männikkö) Osallistujat

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2017 1 Yhtymähallitus 27.03.2017 Aika 27.03.2017 klo 8:00-8:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 12/2017 1 Yhtymähallitus 05.06.2017 Aika 05.06.2017 klo 08:30-10:02 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, Lahti (auditorio)

Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, Lahti (auditorio) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Yhtymähallitus 22.05.2017 Aika 22.05.2017 klo 08:30-09:50 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, 15230 Lahti (auditorio) Osallistujat Nimi

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 12/2015 1 Yhtymähallitus 15.06.2015 Aika 15.06.2015 klo 8:30-10:00 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 klo 14:33-16:33 PAIKKA Valtuustosali 9. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2017 1 Yhtymähallitus 30.01.2017 Aika 30.01.2017 klo 08:30-10:25 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2017 1 Yhtymähallitus 08.05.2017 Aika 08.05.2017 klo 08:00-08:20 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, 15110 Lahti (tila Stå6_1_23) Osallistujat

Lisätiedot

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma Kirje OKM/41/592/2016 26.05.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma 1. Johdanto Osana pääministeri Juha Sipilän hallituksen strategista hallitusohjelmaa,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos

Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 18/2014 1 Konsernihallitus 06.10.2014 Aika 06.10.2014 klo 08:30-10:50 Paikka Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 2/2016 1 Yhtymähallitus 01.02.2016 Aika 01.02.2016 klo 8:30-10:05 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 17/2015 1 Yhtymähallitus 19.10.2015 Aika 19.10.2015 klo 10:00-11:20 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 15/2016 1 Yhtymähallitus 3.10.2016 Aika 3.10.2016 klo 8:30-9:35 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti (kokoustila Ars ja Cultura, 2. krs)

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti (kokoustila Ars ja Cultura, 2. krs) PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 7/2014 1 Konsernihallitus 31.03.2014 Aika 31.03.2014 klo 8:00-8:50 Paikka Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti (kokoustila Ars ja Cultura, 2. krs)

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 A1, Lahti, kokoustila A1-041 (pohjakerros)

Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 A1, Lahti, kokoustila A1-041 (pohjakerros) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2018 1 Tarkastuslautakunta 09.10.2018 Aika 09.10.2018 klo 09:03-11:45 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 A1, 15230 Lahti, kokoustila A1-041 (pohjakerros)

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari Yhtymähallitus 29.8.2019 1 AIKA Torstai 29.5.2019 klo 17.00 17.22 PAIKKA Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja Pasi Koski,

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (8 ) Tarkastuslautakunta 20.02.2019 AIKA 20.02.2019 klo 14:02-15:30 PAIKKA Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 22.2.2018 1 AIKA Torstai 22.2.2018 klo 17.00-18.37 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kuninkaalähteenkatu 14, Hovinarri PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (11 ) Vapaan sivistystyön jaosto 12.04.2017 AIKA 12.04.2017 klo 18:00-18:40 PAIKKA Tervolan kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, neuvottelutila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2017 1 Tarkastuslautakunta 08.12.2017 Aika 08.12.2017 klo 09:03-11:11 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2010 16 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.6.2010 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 20/2017 1 Yhtymähallitus 07.11.2017 Aika 07.11.2017 klo 08:30-10:26 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.12.2018, Klo/Kl. 17:30-19:50 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Villa Sibbe, Joensuun raitti 58, 01150 Söderkulla Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot