Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg"

Transkriptio

1 8/ Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:35 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntalan kh-kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Skogster Antti 17:30-19:35 puh.joht./ordf. Alaterä Mandi 17:30-19:35 vara puh.joht/viceordf. Engblom Charlotta 17:30-19:35 varajäsen/ersättare Kaiser Elvira 17:30-19:35 jäsen/medlem Sundbäck Tom 17:30-19:35 jäsen/medlem Alasara Sami 17:30-19:35 jäsen/medlem Kytö Juha 17:30-19:35 jäsen/medlem Kahri Lilli 17:30-19:35 jäsen/medlem Kuntsi Maija 17:30-19:35 jäsen/medlem Salo Juha 17:30-19:35 KH:n edust/kst:s repr. Torsell Kurt 17:30-19:35 esittelijä/föredragande Ollikainen Hannu 17:30-19:35 opetuspääl./undervisn.ch Keski-Oja Mervi 17:30-19:35 varhaiskasv.pääl/chef f.småb.fostr. Laitinen Anne 17:30-19:35 kult.ja vap.aik.pääl/dhef f. kult.o fritidstj. Ek Daisy 17:30-19:35 pöytäkirj.pit/protokollsförare Poissa/Frånvarande Lidman Emma nuorisov./ungdomsrepr. Päivämäärä Datum Allekirjoitukset Underskrift Käsitellyt asiat Ärenden Päivämäärä Datum n tarkastus justering nähtävänä et framlagt Puheenjohtaja/Ordförande Antti Skogster ntarkastaja/juste rare Charlotta Engblom npitäjä/förare Daisy Ek ntarkastaja/justera re Sami Alasara tarkastettu/et justerat:

2 8/ Luettelo käsitellyistä asioista/ärendeförteckning Otsikko/Rubrik Sivu/Sida 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus / Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 66 ntarkastajien valinta / Val av protokolljusterare 4 67 Esityslistan hyväksyminen / Godkännande av föredragningslistan 5 68 Nikkilän sydämen päiväkodissa järjestettävän varhaiskasvatuksen toimintakieli / Verksamhetspråket för småbarnspedagogiken i Nickby Hjärtas daghem 69 Pohjois-Paippisten varhaiskasvatus jälkeen / Småbarnspedagogiken i Norra Paipis efter Sivistysvaliokunnan vuoden 2019 talousarvio ja vuosien taloussuunnittelu / s budget 2019 och ekonomiplan Ilmoitusasiat / Delgivningar Ylimääräinen kokous / Extra möte 23 tarkastettu/et justerat:

3 8/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus / Sammanträdets laglighet och beslutförhet SIVVLK 65 Sivistysvaliokunta / Todettiin, että kokous oli laillisesti koollekutsuttu ja päätösvaltainen. Konstaterades att sammanträdet var lagligen sammankallat och beslutfört. tarkastettu/et justerat:

4 8/ ntarkastajien valinta / Val av protokolljusterare SIVVLK 66 Sivistysvaliokunta / Päätös ntarkastajiksi valittiin Charlotta Engblom ja Sami Alasara. Beslut Till protokolljusterare valdes Charlotta Engblom och Sami Alasara. tarkastettu/et justerat:

5 8/ Esityslistan hyväksyminen / Godkännande av föredragningslistan SIVVLK 67 Sivistysvaliokunta / Päätös Sivistysvaliokunta päätti yksimielisesti hyväksyä esityslistan. Beslut beslöt enhälligt godkänna föredragningslistan. tarkastettu/et justerat:

6 8/ Nikkilän sydämen päiväkodissa järjestettävän varhaiskasvatuksen toimintakieli / Verksamhetspråket för småbarnspedagogiken i Nickby Hjärtas daghem 1656/ /2016 SIVVLK 68 Sivistysvaliokunta / Valmistelija / Beredare: varhaiskasvatuspäällikkö/chef för småbarnstjänster Mervi Keski-Oja, mervi.keski-oja(at)sipoo.fi Nikkilän sydämen päiväkotia ryhdyttiin suunnittelemaan tilanteessa, jossa Nikkilässä toiminnassa olevat päiväkotitilat pääsääntöisesti koettiin riittäviksi ja väestömäärän kasvuun alueella varauduttiin palveluverkkosuunnitelman mukaisesti uudella palvelusetelipäiväkodilla. Nikkilän sydämen päiväkodin tarkoituksena oli korvata useat pienet ja varhaiskasvatustoimintaan huonosti soveltuvat päiväkotitilat, josta monet olivat jo elinkaarensa loppupäässä, ja mahdollistaa siten uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukainen toiminta turvallisissa, terveellisissä ja pedagogisesti nykyaikaisissa tiloissa. Hankesuunnitelmassa mainitaan mahdollisiksi siirtyviksi päiväkodeiksi daghemmet Lillboden, Ratatupa, daghemmet Solåker ja Huvikumpu. Nämä kaikki tilat on rakennettu alun perin asumiskäyttöön. Päiväkotitiloiksi ne ovat tietyiltä osin haastavia ja mitoitukseltaan hankalia (1-1,5 ryhmää/päiväkoti) henkilökunnan, lapsimäärän ja tilojen mitoituksen osalta. Taustatietona on hyvä huomioida, että Nikkilän sydämen uuden, rakenteilla olevan päiväkodin kielisyydestä ei ole tehty varsinaista erillistä päätöstä, mutta siirtyvien pienien päiväkotiyksiköiden kielisyydestä johtuen lähtökohdaksi oletettiin, että näiden päiväkotien toiminta voitaisiin siirtää uuteen päiväkotiin. Lisäksi nähtiin, että uusi päiväkoti, jossa on kaksi kieltä saman katon alla puhtaissa kieliryhmissä, vahvistaa Sipoon kaksikielistä kulttuuria ja tarjoaa molempien kieliryhmien asiakkaille uudet ja oppimisympäristöltään hyvät pedagogiset tilat. Nyt kun uuden päiväkodin rakennustyöt on aloitettu ja siirtyminen konkreettisesti lähestyy, on huomattu seikkoja, joita olisi hyvä tarkastella ennen tilojen käyttöönottoa. Mikäli tilat toteutuvat suunnitelmien mukaisesti, Nikkilän alueella toimii syksyllä 2019 neljä kunnallista päiväkotia Nikkilän sydämen päiväkodin lisäksi; suomenkielinen Metsätien päiväkoti, kaksikieliset Kartanon ja Nikkilän päiväkodit sekä kielikylpy-yksikkö Leppätien päiväkoti. Mikäli myös Nikkilän sydämen päiväkodista tulisi kaksi kieltä saman katon alla oleva päiväkoti, alueella olisi siis kolme (3) kaksikielistä päiväkotia, yksi (1) suomenkielinen ja yksi (1) kielikylpypäiväkoti. tarkastettu/et justerat:

7 8/ Sipoon kunnan varaiskasvatuspalveluiden tavoitteena on palveluverkkosuunnitelman mukaisesti pitää kunnan varhaiskasvatustarjonta mahdollisimman monipuolisena. Tähän asti sekä Etelä-Sipoossa että Nikkilän alueella on ollut sekä pelkästään suomenkielistä tai pelkästään ruotsinkielistä varhaiskasvatusta tarjoavia päiväkoteja. Lisäksi molemmilla alueilla on toiminut myös kaksikielinen päiväkoti, jossa samassa päiväkodissa on toiminut kaksi kieltä saman katon alla. Perheet ovat voineet valita näistä vaihtoehdoista heille parhaiten soveltuvan ratkaisun. Mikäli noudatetaan alkuperäistä suunnitelmaa, jossa Nikkilän sydämen päiväkoti on kaksikielinen, Nikkilän alueelta poistuu kokonaan täysin ruotsinkielinen yksikkö. Erityisesti ruotsinkieliset tai kaksikieliset perheet saattavat kokea tilanteena haasteellisena, koska heille lapsen pelkästään ruotsinkielinen varhaiskasvatusympäristö on mahdollistanut lapsen ruotsinkielentaitojen vahvan kehittymisen päiväkodissa. Lisäksi on hyvä huomioida, että usean kaksikielisen päiväkodin sijainti samalla alueella tuo haasteita lasten sijoitusten ohjaamiseen. Tässä tilanteessa jokaisessa alueen kaksikielisessä päiväkodissa on 1-2 ryhmää ruotsinkielisiä lapsia, jolloin perheiden toiveet varhaiskasvatuspaikaksi jakautuvat useaan eri päiväkotiin. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa on vaikeampi järjestää vanhempien toiveiden mukaista hoitopaikkaa, kun vapautuvia paikkoja on hyvin vähän ja toiveet menevät mahdollisesti ristiin vapaina olevin paikkojen kanssa. On huomattavasti helpompi saada halukkaat yhteen päiväkotiin, jossa hoitopaikkoja on tarjolla enemmän samalla kielellä ja päiväkodin sisällä voidaan tehdä myös muutoksia esimerkiksi ryhmien kokoonpanoon. Lisäksi ruotsinkielisten lasten määrä varhaiskasvatuksessa ei ole toteutunut ennusteiden mukaisesti. Asukasennusteiden mukaan ruotsinkielinen väestö muuttaisi mieluiten Sipoossa pienempiin kyliin ja olemassa oleville ruotsinkielisten suosimille asuinalueille, ja lapsimäärät Nikkilässä ja Söderkullassa säilyisivät ennallaan. Käytännössä on kuitenkin käynyt niin, että Söderkullassa ruotsinkielisten varhaiskasvatuspaikkojen tarve on lisääntynyt, Nikkilässä vähentynyt ja kyläalueet ovat pysyneet suurin piiretein ennallaan. Edellä mainittujen asioiden lisäksi on huomattu, että on vaikea saada rekrytoitua kaksikielistä päiväkodinjohtajaa. Keväällä järjestetyissä päiväkodinjohtajan rekrytoinneissa ei löydetty hakijoita, joilla olisi ollut johtamistaitojen lisäksi riittävä molempien kielten osaaminen. Päiväkodinjohtajien virat laitetaan nyt uudelleen hakuun, ja tässä yhteydessä on hyvä harkita, voitaisiinko tilannetta helpottaa järjestämällä johdettavat kokonaisuudet siten, että tarkastettu/et justerat:

8 8/ päiväkodinjohtajalle riittäisi yhden kielen hyvä hallinta työkielenä. Toisaalta näiden aiemmin kuvattujen haasteiden rinnalla on myös seikkoja, jotka puoltaisivat Nikkilän sydämen päiväkodin toiminnan kaksikielisyyttä eli siellä toimisi saman katon alla sekä puhtaasti suomenkielisiä että ruotsinkielisiä ryhmiä. Tällöin kahden kielen rikas toimintakulttuuri mahdollistuisi päiväkodin arkitoiminnoissa. Lapsilla olisi mahdollisuus kuulla ja oppia toista kotimaista kieltä tavallisen päiväkotipäivän aikana. Lisäksi kaksikielinen ratkaisu vahvistaisi Sipoon profiloitumista kaksikielisenä sivistystoimen tarjoajana ja tarjoaisi molempien kieliryhmien asiakkaille uudet ja oppimisympäristöltään hyvät pedagogiset tilat. Mikäli Nikkilän sydämen päiväkodissa tarjottaisiin varhaiskasvatusta vain yhdellä kielellä, sen tulisi olla lapsimäärien perusteella suomenkielinen. Tällöin voitaisiin ohjata suomenkielistä kunnallista palvelua haluavat asiakkaat joko Metsätielle tai Nikkilän sydämen päiväkotiin. Ja ruotsinkielistä palvelua haluavat ohjattaisiin Nikkilän päiväkotiin, jonne siirrettäisiin myös Solåkerin ja Lillbondenin toiminta. Kartanon päiväkoti säilyisi alueella päiväkotina, jossa toimintaa järjestetään kahdella kielellä saman katon alla. Näkökulma Kunnan talous Alla vaikutusten arviointia: A. Nikkilän sydämen päiväkodissa on kaksi kieltä saman katon, alla puhtaissa kieliryhmissä. Talousarvion mukainen. Samat materiaalit ja henkilökunnan koulutukset hankitaan kahdella kielellä molempiin päiväkoteihin. B. Nikkilän sydämen päiväkoti on suomenkielinen (Nikkilän päiväkoti muuttuu pelkästään ruotsinkieliseksi) Talousarvion mukainen. Materiaalien ja henkilökunnan koulutusten hankinta vain yhdellä kielellä molempiin päiväkoteihin. Toiminnan palvelunohjaus Palvelunohjaus haastavaa. Ei välttämättä voida täyttää optimaalisesti, koska päiväkodin sisällä kielierot estävät joustavan ryhmien muodostamisen Palvelunohjaus joustavaa, koska päiväkodin sisällä voidaan muodosta joustavasti erilaisia ryhmiä. Henkilökunta Päiväkodinjohtajan rekrytointi molempiin päiväkoteihin on ajankohtaista, ja on vaikea löytää johtajaa, jolta vaaditaan molempien kotimaisten kielten Päiväkodinjohtajan rekrytointi molempiin päiväkoteihin on ajankohtaista, ja on helpompi löytää johtaja, jolta vaaditaan vain toisen kotimaisen kielen tarkastettu/et justerat:

9 8/ hyvää hallintaa. Henkilökuntaa ei voida käyttää arjen toiminnassa optimaalisesti sisäiseen sijaistamiseen tai pedagogiseen yhteistyöhön. hyvää hallintaa. Henkilökuntaa voidaan arjen toiminnassa käyttää optimaalisesti sisäiseen sijaistamiseen tai pedagogiseen yhteistyöhön. Asiakkaat Lapset Kahden kielen rikas toimintakulttuuri mahdollistuu päiväkodin arjessa. Asiakkailla mahdollisesti haastavaa saada palvelua omalla äidinkielellä (suomi/ruotsi), jos pk.johtaja/henkilökunta ei osaa molempia kotimaisia kieliä riittävän hyvin. Lapsilla on mahdollisuus oppia toista kotimaista kieltä päiväkotiarjen keskellä. Ruotsinkielisten tai kaksikielisten lasten ruotsinkielentaidot eivät välttämättä kehity optimaalisesti. Kahden kielen rikas toimintakulttuuri ei mahdollistu päiväkodin arjessa. Asiakkailla mahdollisuus saada palvelua omalla äidinkielellä (suomi/ruotsi). Lapsilla ei ole mahdollisuutta oppia toista kotimaista kieltä päiväkotiarjen keskellä. Ruotsinkielisten tai kaksikielisten lasten ruotsinkielentaidot kehittyvät päiväkodissa. Nikkilän sydämen päiväkodin toimintakieleksi voidaan valita joko suomi, tai siellä voidaan järjestää toimintaa molemmilla kotimaisilla kielillä siten, että päiväkodin sisällä olevat ryhmät toimivat joko suomenkielisinä tai ruotsinkielisinä. Vaihtoehtoisina toimintatapoina on siis: 1. Nikkilän sydämen päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta sekä suomenkielisenä että ruotsinkielisenä 2. Nikkilän sydämen päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta suomenkielisenä, ja Nikkilän päiväkodissa ruotsinkielisenä Sipoon varhaiskasvatuspalveluiden on mahdollista järjestää varhaiskasvatuspalveluita molemmilla tavoilla. Varhaiskasvatuksen hallinnon näkökulmasta painotetaan kuitenkin palveluverkoston monipuolisuutta ja asiakkaiden valintamahdollisuuksien tasapuolisuutta kunnan eri alueilla, erityisesti suuremmissa keskittymissä Söderkullassa ja Nikkilässä. Tällöin huolehditaan siitä, että molemmilla alueilla on tarjolla päiväkoteja puhtaasti ruotsinkielisinä ja suomenkielisinä sekä lisäksi molemmilla alueilla tarkastettu/et justerat:

10 8/ toimii päiväkoti, jossa on kaksi kotimaista kieltä saman katon alla. Perheet voivat sitten valita tästä tarjonnasta heidän tarpeitaan ja toiveitaan parhaiten vastaavan toiminnon. Päiväkotien kielisyyteen on mahdollista tehdä muutoksia myös myöhemmin, mikäli tilanteet ja tarpeet muuttuvat. Taloudellisilta kustannuksiltaan vaihtoehdot ovat varsin saman suuruisia. Yksikielisessä päiväkodissa henkilöstöresurssia voidaan käyttää joustavammin poissaolotilanteissa eikä aina tarvita ulkopuolisia sijaisia. Samoin kirjalliset materiaalit ja koulutukset voidaan yksikielisessä päiväkodissa hankkia koko henkilöstölle edullisemmin yhdellä kielellä. Lisäksi varhaiskasvatuspaikkojen täyttäminen optimaalisesti järjestyy yleensä yksikielisessä päiväkodissa paremmin kuin kaksikielisessä. Mutta suurimmat taloudelliset kustannukset syntyvät tila- ja henkilöstömenoista, ja niihin ei päiväkodin kielisyydellä ole yleensä vaikutusta vaan ne ovat samat molemmissa vaihtoehdoissa. Liitteet / Bilagor Liite / Bilaga 1 / 68. SIVVLK: Nikkilän alueen päiväkodit, kartta Sivistysjohtajan ehdotus Nikkilän sydämen päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta suomenkielisenä ja Nikkilän päiväkodissa ruotsinkielisenä, jotta alueen palveluverkko säilyy monipuolisena ja perheet voivat valita itselleen parhaiten soveltuvan vaihtoehdon joko suomenkielisestä, ruotsinkielisestä tai kaksi kieltä saman katon alla olevasta päiväkodista. Bildningsdirektörens förslag I Nickby Hjärtas daghem ordnas småbarnspedagogiken på finska och i Nickby daghem på svenska i syfte att bevara ett mångsidigt servicenät i området. Då kan familjerna välja det alternativ som passar dem bäst antingen i ett finskspråkigt eller svenskspråkigt daghem eller i ett daghem med två språk under samma tak. Lilli Kahri teki vastaehdotuksen, että Nikkilän Sydämen päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta sekä suomenkielisenä että ruotsinkielisenä. Maija Kuntsi ja Sami Alasara kannatti Lillin ehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että oli tehty vastaehdotus jonka vuoksi oli äänestettävä. Kädennosto äänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: Sivistysjohtajan ehdotus ("jaa") tarkastettu/et justerat:

11 8/ Tom Sundbäck, Charlotta Engblom, Elvira Kaiser, Antti Skogster. Lilli Kahrin vastaehdotus ("ei" ) Juha Kytö, Sami Alasara, Maija Kuntsi, Mandi Alaterä, Lilli Kahri. Päätös Sivistysvaliokunta päätti äänin 5-4 hyväksyä vastaehdotuksen. Beslut godkände motförslaget med rösterna 5-4. tarkastettu/et justerat:

12 8/ Pohjois-Paippisten varhaiskasvatus jälkeen / Småbarnspedagogiken i Norra Paipis efter / /2018 SIVVLK 69 Sivistysvaliokunta / Valmistelija / Beredare: varhaiskasvatuspäällikkö/chef för småbarnstjänster Mervi Keski-Oja, mervi.keski-oja(at)sipoo.fi Pohjois-Paippisten ryhmäperhepäiväkoti on Sipoon pohjoisin kunnallinen varhaiskasvatuspaikka. Se sijaitsee Pohjois-Sipoossa n. 15 kilometrin päässä Nikkilästä. Pikkupirtti toimii yksityiseltä henkilöltä vuokratussa rakennuksessa, ja sen maksimi lapsimäärä on 12 lasta. Ryhmäperhepäiväkoti on ollut pääosin täynnä ja perheet ovat pitäneet ryhmäperhepäiväkodin toiminnasta. Ryhmäperhepäiväkotien toimintaan liittyy haasteita, joita tulee arvioida mietittäessä Pohjois-Sipoon varhaiskasvatuksen jatkoa. Ryhmäperhepäiväkodissa noudatetaan perhepäivähoidon lainsäädäntöä. Siellä esimerkiksi kasvatushenkilöstön ja lasten välinen suhdeluku on ¼ eli kolmella hoitajalla voidaan hoitaa maksimissaan kahtatoista lasta. Ryhmäperhepäiväkodeissa henkilökunnalta vaaditaan perhepäivähoitajan tehtävään kelpoista pätevyyttä ja kolmannelta henkilöltä lastenhoitajantutkintoa. Päiväkodissa taas lapsiryhmässä tulee olla uuden varhaiskasvatuslain mukaisesti 1 x lastentarhanopettaja, 1x sosionomi ja 1 x lastenhoitaja (voimassa alkaen tai siirtymäajan puitteissa). Henkilökunnan pedagogisessa koulutuksessa on siten suuri ero. Nykyisen suosituksen mukaan ryhmäperhepäiväkodeissa tulisi toimia vain kahdella työntekijällä, jotta ei tavoiteltaisi päiväkotitoiminnan kaltaista varhaiskasvatusta henkilökunnan alemmalla koulutustasolla ja edullisemmilla palkkakustannuksilla. Kolmen hoitohenkilökunnan toiminta tulisi järjestää aina päiväkotitoimintana ja silloin noudatettaisiin varhaiskasvatuslain mukaista henkilöstömitoitusta. Käytännössä ryhmäperhepäiväkodeissa on kuitenkin erittäin haasteellista järjestää toimintaa vain kahdella työntekijällä, koska lasten hoitopäivien tuntimäärät ylittävät usein hoitohenkilökunnan tuntimäärät, ja tällöin toinen henkilöistä joutuu olemaan yksin lasten kanssa aamusta tai iltapäivästä. Lisäksi ryhmäperhepäiväkodeissa henkilökunta hoitaa siivouksen, aamu- ja välipalojen valmistuksen sekä ruoka- ja välipalatarvikkeiden tilaukset pedagogisen toiminnan ohessa. tarkastettu/et justerat:

13 8/ Näkökulma A. Jatkaa ryhmäperhepäiväk otina Kunnan talous Toiminta on kallista, koska palvelu järjestetään vain 12:lle lapselle. Sijaisten tarve runsasta, koska suhdelukua ei voida lainkaan ylittää. Ryhmäperhepäiväkodeissa lainsäädäntö kieltää myös lasten ja henkilökunnan välisen suhdeluvun ylittämisen päivän aikana, kun taas päiväkodissa tilapäinen ylitys on sallittu. Tämä aiheuttaa suuria haasteita sijaistarpeelle ja kaukainen sijainti hankaloittaa sijaisten saatavuutta ja heidän mahdollisuuttaan kulkea sinne. Näistä syistä tulee miettiä, voitaisiinko Pohjois-Paippisten varhaiskasvatus järjestää muulla tavalla kuin ryhmäperhepäiväkotitoimintana. Syksyllä 2019 Sipoossa valmistuu uusi kunnallinen 8-ryhmäinen päiväkoti Nikkilään, ja silloin on mahdollisuus tehdä järjestelyjä kunnallisen varhaiskasvatuksen järjestämispaikkoihin hoitopaikkojen riittävyyden kärsimättä. On perusteltua miettiä tässä yhteydessä, mitä tehdään ryhmäperhepäiväkoti Pikkupirtille, ja kuinka Pohjois-Paippisten alueen varhaiskasvatus tullaan järjestämään jatkossa. Pohjois-Paippisten varhaiskasvatuksen järjestämiselle tulevaisuudessa on neljä erilaista vaihtoehtoa: 1. Pikkupirtti jatkaa nykyisissä tiloissa ryhmäperhepäiväkotina 2. Ryhmäperhepäiväkotitoiminta lopetetaan ja lapset siirtyvät Kartanon ja Nikkilän alueelle tai perheet voivat hakeutua yksityiseen varhaiskasvatuksen piiriin esim. Järvenpäähän työmatkan varteen. 3.Pikkupirtin rakennusta laajennetaan ja toiminta muutetaan päiväkotitoiminnaksi 4. Yksityinen palveluntarjoaja järjestää varhaiskasvatusta palvelusetelillä tai yksityisen hoidon tuella Seuraavassa taulukossa on käsitelty eri vaihtoehtojen vaikutuksia: B. C. Muutetaan Ryhmäperhe-päivä päiväkodiksi kotitoiminta lopetetaan, lapsille paikat muualta Kunnalle taloudellinen vaihtoehto, koska lapsille löytyy olemassa olevasta toiminnasta varhaiskasvatus paikat. Koulutus palvelut voivat mahdollisesti Lisäkustannuksia vuokramenojen noususta. Vuokrataan ulkopuoliselta rakennuksia. (Edellytyksenä, että yksityinen toimija haluaa laajentaa kiinteistöä ja D. Etsitään yksityistä palveluntarjoajaa Maksetaan vain toteutuneista hoitopaikoista. (Edellytyksenä, että löydetään yksityinen palveluntuottaja, joka haluaa järjestää toimintaa yksiryhmäisessä tarkastettu/et justerat:

14 8/ hyödyntää vapautuvaa tilaa. vuokrata sen kunnalle.) ryhmiksessä.) Toiminnan palvelunohjaus Pienessä yksikössä on pieni vaihtuvuus, ja perheet eivät ehkä silti saa lapsiaan lähellä sijaitsevaan ryhmikseen. Perheille tarjotaan muita vaihtoehtoja. Kapasiteetti riittää kattamaan alueen tarpeet. Todennäköisesti tyhjiä hoitopaikkoja, koska lapsimäärän lisääntyminen hidasta. Asiakkaat valitsevat itse hakeutuvatko yksityiseen toimintaan. Kunnalle jää lakisääteinen velvollisuus järjestää hoitopaikka, mikäli perhe ei halua hakeutua yksityiselle. Henkilökunta Henkilökunnan Nykyien pedagogista henkilökunta koulutusta tulisi sijoitetaan kunnan lisätä vastaamaan muihin yksiköihin Vasun asettamia tavoitteita. Pieni yksikkö etäällä muista päiväkodeista. Päiväkodinjohtaja kaukana, ja hänellä muita yksiköitä. Henkilökunta muodostuu päiväkotimitoituksen mukaiseksi (lto, sosionomi ja lh). Osa henkilökunnasta sijoitetaan kunnan muihin yksiköihin Nykyinen henkilökunta sijoitetaan kunnan muihin yksiköihin Asiakkaat Lapset Kaikille hakijoille ei riitä todennäköisesti tulevaisuudessa hoitopaikkoja. Kodinomainen varhaiskasvatuspaikka. Saman ikäisiä kavereita ei välttämättä pienessä ryhmässä Asiakkaat siirtyvät joko Kartanon/Nikkilän alueelle tai yksityisiin päiväkoteihin työmatkansa varrelle esim. Järvenpäähän Lapset siirtyvät huoltajien valitsemaan toiseen varhaiskasvatuspaikkaan. Huoltajat etusijalla kunnallisia paikkoja täytettäessä. (Suurin osa Hakijoille riittää hoitopaikkoja. Kodinomainen varhaiskasvatuspaikka. Saman ikäisiä kavereita on enemmän päiväkotiryhmissä. Asiakkaat valitsevat itse, haluavatko yksityiselle palveluntuottajalle. Lapsilla palveluntuottajan järjestämän toiminnan mukainen varhaiskasvatuspaikka. tarkastettu/et justerat:

15 8/ lapsista, 7/12, siirtyy esiopetukseen syksyllä 2019) Ensimmäisessä vaihtoehdossa kaikki jatkuu ennallaan. Pikkupirtti jatkaa toimintaansa nykyisellä henkilöstöllä ja tilat vuokrataan nykyiseltä yksityiseltä toimijalta. Haasteena on toiminnan suuret kustannukset vain kahdelletoista lapselle ja suuri sijaisten tarve kaikissa henkilökunnan poissaolotilanteissa. Varhaiskasvatuspaikkoja on edelleen hyvin vähän, ja on epäselvää riittävätkö maksimissaan kaksitoista varhaiskasvatuspaikkaa tulevaisuuden tarpeisiin, vaikka ryhmäperhepäiväkoti jäisikin alueelle. Toisessa vaihtoehdossa ryhmäperhepäiväkoti Pikkupirtin toiminta lopetetaan ja alueen lapsille järjestetään varhaiskasvatuspaikkoja muualta. Nikkilän ja Kartanon alueella on tarjolla kunnallisia varhaiskasvatuspaikkoja ja muissa lähikunnissa yksityisiä palveluntuottajia joko palvelusetelillä tai yksityisen hoidon tuella. Tämä vaihtoehto on talouden näkökulmasta kunnalle hyvä vaihtoehto, koska lapsille löytyy varhaiskasvatuspaikat kunnan omasta toiminnasta tai kunta maksaa yksityiselle palveluntuottajalle vain toteutuneista hoitopaikoista. Lähtökohtaisesti kunnalla ei ole velvollisuutta järjestää varhaiskasvatusta Pohjois-Paippisissa, koska kunnallisia paikkoja on tarjolla muualla kunnassa. Tässä vaihtoehdossa asiakkaille saattaa kuitenkin muodostua hyvin pitkät kuljetusmatkat varhaiskasvatuspaikkoihin, mikäli he haluavat valita kunnallisen vaihtoehdon. Lisäksi Pohjois-Paippisten alueen osayleiskaavaehdotuksessa on huomioitu varhaiskasvatusyksikön (Pikkupirtti) sijainti alueella nostamassa alueen tonttien rakennusoikeuksia. Tämän varhaiskasvatusyksikön poisto alueelta muuttaisi rakennusoikeuden määrän muodostumista ja saattaisi vaikuttaa myös alueen vetovoimaisuuteen huonontavasti. Kolmannessa vaihtoehdossa ryhmäperhepäiväkoti Pikkupirtin tiloja laajennetaan ja sen toiminta muutetaan päiväkotitoiminnaksi. Tällöin henkilöstömitoitus muuttuu päiväkotimitoitukseksi, päiväkotiin järjestetään ulkopuolinen siivous ja ruokahuolto, ja lasten määrää voidaan lisätä joko 21 hoitopaikan tai mahdollisesti tulevaisuutta ajatellen 42 hoitopaikan suuruiseksi. Muutos edellyttää nykyisen, yksityisen vuokranantajan halua laajentaa kiinteistöä ja vuokrata sitä edelleen kunnalle päiväkotitoimintaa varten. Tässä vaihtoehdossa tulee kuitenkin huomioida, että päiväkoti on edelleen etäällä muista kunnan päiväkodeista ja johtamisjärjestelyt ovat haastavia etäisyyden ja etäjohtamisen vuoksi. Aluksi päiväkotiin jäisi todennäköisesti tyhjiä, kalliita paikkoja, kunnes myöhemmin tarkastettu/et justerat:

16 8/ mahdollinen asukasmäärän kasvu toisi lisää asiakkaita. Toisaalta tämä vaihtoehto mahdollistaisi laadukkaan ja riittävän varhaiskasvatuksen alueella myös tulevaisuudessa Pohjois-Paippisten asukasmäärän kasvaessa. Neljännessä vaihtoehdossa kunta luopuu tilojen käytöstä ja etsii tilalle yksityisen palveluntuottajan, joka ryhtyy järjestämään varhaiskasvatustoimintaa nykyisissä tai laajennetuissa tiloissa. Tässä vaihtoehdossa on haastavaa saada yksityinen toimija varsin pienelle lapsimäärälle ja kaukana kasvukeskuksista. Tähän vaihtoehtoon liittyy lisäksi riski, että perheet eivät valitsekaan yksityistä toimijaa lapsensa varhaiskasvatuspaikaksi, vaan kunta joutuu kuitenkin järjestämään heille kunnallisen varhaiskasvatuspaikan. Kustannusvaikutukset ovat erialisia jokaisessa vaihtoehdossa. Kustannusten eroja voidaan laskea tarkemmin sen jälkeen, kun yksityinen toimija laskenut arvioidun vuokrahinnan laajentamalleen päiväkotirakennukselle, mikäli laajennukseen ryhtyy. Pikkupirtin menot olivat viime vuonna TA 2017 mukaan 1041e/kk/lapsi (bruttokulu150 00e/12 hoitopaikkaa/12 lasta). Mikäli toimita lopetetaan vaihtoehto 2. mukaisesti ja henkilökunta siirtyy kunnan muihin varhaiskasvatusyksiköihin, muutoksen hinta riippuu siitä, onko siirryttävässä paikassa vapaita hoitopaikkoja vai joudutaanko muutoksen myötä lisäämään henkilökunnan määrää. Kolmannessa vaihtoehdossa kustannukset lisääntyvät nykyiseen verrattuna vuokran hinnassa, henkilökunnan palkkakuluissa sekä siivous-ja ruokahuollon järjestämisessä. Toisaalta lisääntyvä lapsimäärä tuo myös asiakasmaksutuloja enemmän kuin nykyiset lapsimäärät. Neljännessä vaihtoehdossa kunta maksaisi yksityiselle palveluntuottajalle vain toteutuneista hoitopaikoista, mutta saattaisi kuitenkin joutua järjestämään kunnallista varhaiskasvatusta osalle Pohjois-Paippisten lapsista. Varhaiskasvatuksen näkökulmasta ryhmäperhepäiväkotitoiminnasta olisi hyvä luopua tässä vaiheessa, mikäli sen toiminnalle löydetään sopiva vaihtoehto. Toiminnan lakkauttaminen kokonaan alueelta kasvattaisi huoltajien kunnallisen varhaiskasvatuksen kuljetusmatkoja huomattavasti ja saattaisi heikentää alueen vetovoimaisuutta rakentamisen näkökulmasta. Näistä syistä kunnalle parhaana vaihtoehtona pidetään mahdollisuutta käynnistää tulevaisuudessa Pohjois-Paippisissa 1-2 ryhmäinen päiväkotitoiminta ilman kunnan omaa investointia tarkastettu/et justerat:

17 8/ päiväkotirakennukseen. Nyt tulee selvittää, voidaanko Pikkupirtin rakennusta laajentaa yksityisen vuokranantajan toimesta ja sen jälkeen neuvotella ehdoista rakennuksen vuokraamiseksi ja kunnallisen päiväkotitoiminnan käynnistämiseksi. Sivistysjohtajan ehdotus Käynnistetään neuvotellut yksityisen toimijan kanssa. Selvitetään, voidaanko Pikkupirtin rakennusta laajentaa soveltuvaksi päiväkotikäyttöön ja sen jälkeen neuvotellaan ehdoista rakennuksen vuokraamiseksi päiväkotitoimintaa varten. Viimeistään maaliskuussa 2019 arvioidaan suunnitelmien ja kustannusvertailujen pohjalta edellytykset toiminnan muutokselle. Bildningsdirektörens förslag Förhandlingar med en privat aktör inleds. Det utreds huruvida byggnaden Pikkupirtti skulle kunna utvidgas för daghemsbruk och efter det förs förhandlingar om villkoren för att hyra ut byggnaden för daghemsverksamhet. Villkoren för ändringen av verksamheten utvärderas utgående från planerna och kostnadsjämförelserna senast i mars Sivistysjohtajan muutettu ehdotus Nykyinen toiminta jatkuu muuttumattomana toistaiseksi. Käynnistetään neuvotellut yksityisen toimijan kanssa. Selvitetään, voidaanko Pikkupirtin rakennusta laajentaa soveltuvaksi päiväkotikäyttöön ja sen jälkeen neuvotellaan ehdoista rakennuksen vuokraamiseksi päiväkotitoimintaa varten. Viimeistään maaliskuussa 2019 arvioidaan suunnitelmien, lapsimäärien ja kustannusvertailujen pohjalta edellytykset toiminnan muutokselle. Bildningsdirektörens ändrade förslag Nuvarande erksamhet fortsätter oförändrad tillsvidare. Förhandlingar med en privat aktör inleds. Det utreds huruvida byggnaden Pikkupirtti skulle kunna utvidgas för daghemsbruk och efter det förs förhandlingar om villkoren för att hyra ut byggnaden för daghemsverksamhet. Villkoren för ändringen av verksamheten utvärderas utgående från planerna, barnantalet och kostnadsjämförelserna senast i mars Päätös Sivistysvaliokunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän muutetun ehdotuksen. Beslut godkände enhälligt föredragandens ändrade förslag. tarkastettu/et justerat:

18 8/ tarkastettu/et justerat:

19 8/ Sivistysvaliokunnan vuoden 2019 talousarvio ja vuosien taloussuunnittelu / s budget 2019 och ekonomiplan / /2018 SIVVLK 70 Sivistysvaliokunta / Valmistelija / Beredare: sivistysjohtaja / bildningsdirektör Kurt Torsell, kurt.torsell(at)sipoo.fi Ehdotus sivistysvaliokunnan talousarvioksi 2019 ja taloussuunnitelmaksi on laadittu, liite 1. Ehdotus perustuu koulutusjaostojen ja vapaa-ajan jaoston ehdotuksiin, liitteet 2-4. Yleistä Kunnanhallitus on hyväksynyt vuoden talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman kehykset ja ohjeet. Kehysten lähtökohtana on vuoden 2017 tilinpäätös, vuoden 2018 talousarvio ja vuoden tuore tulosennuste osastoittain. Tuotto- ja kustannusarviot vuosille on arvioitu kyseisinä vuosina tapahtuvien toiminnallisten muutosten ja tavoitteiden kautta. Väestönkasvun ennakoidaan kiihtyvän verrattuna viime vuosiin. Vuodelle 2019 on arvioitu, että varhaiskasvatukseen tulisi n. 30 lasta enemmän ja perusopetukseen n. 100 oppilasta enemmän. Ennuste Kunnalliset yleiset virkaehtosopimukset astuivat voimaan asti. Käyttötalouden kehykset Kehyksissä on erotettu sisäiset ja ulkoiset tuotot sekä sisäiset ja tarkastettu/et justerat:

20 8/ ulkoiset kustannukset. Tavoitteena on kasvattaa kunnan ja sivistysosaston toimintaa siten, että kustannukset asukasta/oppilasta/lasta kohden ei nousisi. Tästä syystä osaston määrärahan lisäykset johtuvat pääosin lapsi- ja oppilasmääränoususta eivätkä sisällä muita määräraha lisäyksiä. Merkittäviä sisäisiä tuottoja sivistysosastolla ei ole ja sisäisiä kustannuksia osastolle ovat sisäiset toimitilavuokrat, IT-kustannukset ja päiväkotien- ja koulujen ateriakustannukset jotka ovat yhteensä n. 18 M (n. 30% osaston menoista). Kunnanhallituksen vahvistamassa kehyksessä sivistysosastolle on arvioitu ulkoisia tuottoja 4 M ja ulkoisia toimintakuluja 38 M. Sisäisiä velotuksia sivistysosastolle kohdentuu n 18,2M euroa, sisäisiä tuottoja ei ole. Merkittävimmät muutokset menoihin ovat: Sisäiset menolisäykset: - IT n lapsi/oppilasruokailukustannukset toimitilat (ml siivous) + 1M (tähän sisältyy joka johtuu ns. yhdistelmätyöntekijöiden siirtämisestä Varhaiskasvatuksesta tekniseen toimeen) Ulkoiset menolisäykset - lapsi- ja oppilasmääristä johtuva menolisäys arvioidaan olevan n (sisältää mm. 2% kustannusindeksikorotuksen) Merkittävimmät muutokset tuloihin ovat: Ulkoiset tulot, tulomenetys - Varhaiskasvatusasiakasmaksuja alennettu alkaen. Maan hallitus päättänyt alentaa lisää alkaen. Sipoossa arvioidaan asiakasmaksutulojen vähennys vuodelle 2019 olevan n Esitys sisältää seuraavat uudet virat/toimet: - yksi koulupsykologi (mitoituksen mukainen) - lapsimäärien vaatimat henkilöstölisäykset (3 henkilötyövuotta/lapsiryhmä) tai vastaavasti yksityisen varhaiskasvatuksen vaatimat korvaukset (palveluseteli/varhaiskasvatuksen tuet) - oppilasmäärien vaatimat pedagogisenhenkilöstö lisäykset arviolta 5+2 opettajavirkaa/avustajavakanssia tarkastettu/et justerat:

21 8/ Sivistysosastolla on laadittu kehyksen mukainen ehdotus vuoden 2019 talousarvioksi, liite 1. Liitteet / Bilagor Liite / Bilaga 1 / 70. SIVVLK: Talousarvio 2019 Liite / Bilaga 2 / 70. SIVVLK: suomenkielisen koulutusjaoston ehdotus Liite / Bilaga 3 / 70. SIVVLK: svenska utbildningssektionens förslag Liite / Bilaga 4 / 70. SIVVLK: vapaa-ajan jaoston ehdotus Sivistysjohtajan ehdotus Sivistysvaliokunta päättää esittää kunnanhallitukselle talousarvion, jonka ulkoiset kustannukset ovat euroa, ja jossa ulkoiset tulot euroa ovat liitteen 1 mukaisesti. Bildningsdirektörens förslag: besluter föreslå åt kommunstyrelsen en budget vars externa utgifter är euro, och externa inkomsterna är euro enligt bilaga 1. Päätös Sivistysvaliokunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Beslut godkände enhälligt föredragandens förslag. tarkastettu/et justerat:

22 8/ Ilmoitusasiat / Delgivningar SIVVLK 71 Sivistysvaliokunta / Move-mittaukset Opetusmateriaalit Päätös Ilmoitusasiat merkittiin tiedoksi. Beslut Delgivningarna antecknades för kännedom. tarkastettu/et justerat:

23 8/ Ylimääräinen kokous / Extra möte SIVVLK 72 Sivistysvaliokunta / Seuraava kokous pidetään Kuntalan kh-kokoushuoneessa klo teknisen valiokunnan kanssa. tarkastettu/et justerat:

24 8/ Muutoksenhakuohjeet Sivistysvaliokunta Kokouspäivämäärä Pykälät Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: 65-67, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät Hallintolainkäyttölain 5 :n tai muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Pykälät: 68, 69 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Sipoon kunta Sivistysvaliokunta Iso Kylätie 18 PL Sipoo kirjaamo@sipoo.fi on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: päätös, johon haetaan oikaisua se, millaista oikaisua vaaditaan millä perusteella oikaisua vaaditaan. tarkastettu/et justerat:

25 8/ Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Helsingin hallinto-oikeus Radanrakentajantie HELSINKI faksi: sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi Kunnallisvalitus, pykälät: Hallintovalitus, pykälät: Muu valitusviranomainen, pykälät: Valitusaika 30 päivää Valitusaika päivää Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista Valituksen muoto ja sisältö Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava: päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen päätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Valitukseen on liitettävä: päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta tarkastettu/et justerat:

26 8/ asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Oikeudenkäyntimaksu Hallinto-oikeus voi periä muutoksenhakuasian käsittelystä oikeudenkäyntimaksun sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään. Hankinta-asiat Hankinta-asioiden osalta pöytäkirjan liitteenä on erillinen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus. Pykälät: Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. tarkastettu/et justerat:

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 4/2019 1 Aika/Tid 09.04.2019, Klo/Kl. 17:00-19:45 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo / Festsalen Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:00-19:45 puheenjohtaja/ordförande

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.12.2018, Klo/Kl. 17:30-19:50 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Villa Sibbe, Joensuun raitti 58, 01150 Söderkulla Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

7/ Pöytäkirja Protokoll. Tarkastuslautakunta/Revisionsnämnden. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-21:10 Paikka/Plats Kuntala, kokoushuone 1

7/ Pöytäkirja Protokoll. Tarkastuslautakunta/Revisionsnämnden. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-21:10 Paikka/Plats Kuntala, kokoushuone 1 7/2019 1 Aika/Tid 16.05.2019, Klo/Kl. 17:30-21:10 Paikka/Plats Kuntala, kokoushuone 1 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:30-21:10 puheenjohtaja/ordföra

Lisätiedot

7/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare

7/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare 7/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 17.09.2018, Klo/Kl. 17:30-19:00 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala kh-kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Alaterä Mandi 17:30-19:00

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg. Muu/Övriga Slotte Martin 17:00-21:30 sihteeri/sekre. Tilintarkastaja Rönnqvist Mia 17:00-21:30 asiantuntija/sakkunnig

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg. Muu/Övriga Slotte Martin 17:00-21:30 sihteeri/sekre. Tilintarkastaja Rönnqvist Mia 17:00-21:30 asiantuntija/sakkunnig 6/2019 1 Aika/Tid 07.05.2019, Klo/Kl. 17:00-21:30 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:00-21:30 puheenjohtaja/ordföra nde Rauha Hannele

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 8/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 05.11.2018, Klo/Kl. 17:30-19:45 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Alaterä Mandi

Lisätiedot

2/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare

2/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare 2/2019 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.03.2019, Klo/Kl. 17:30-19:00 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Alaterä Mandi 17:30-19:00 puheenjohtaja

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:20 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:20 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 10/2018 1 Elinkeinojaosto/Näringssektionen Aika/Tid 19.11.2018, Klo/Kl. 17:30-19:20 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Lisätiedot

9/ Pöytäkirja Protokoll. Tarkastuslautakunta/Revisionsnämnden. Aika/Tid , Klo/Kl. 10:00-10:45. Osallistujat/Deltagare

9/ Pöytäkirja Protokoll. Tarkastuslautakunta/Revisionsnämnden. Aika/Tid , Klo/Kl. 10:00-10:45. Osallistujat/Deltagare 9/2019 1 Aika/Tid 27.05.2019, Klo/Kl. 10:00-10:45 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala, KH-kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 10:00-10:45 puheenjohtaja/ordföra

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 6/2017 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 10.10.2017, Klo/Kl. 17:30-19:15 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntalan kh-2 kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Alaterä Mandi 17:30-19:15

Lisätiedot

Sipoon Vesi -liikelaitoksen johtokunta / Direktionen för affärsverket Sibbo Vatten

Sipoon Vesi -liikelaitoksen johtokunta / Direktionen för affärsverket Sibbo Vatten 3/2019 1 Aika/Tid 17.06.2019, Klo/Kl. 17:00-17:55 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Yk-Talo, Spektri Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sandström Stefan 17:00-17:55 Puh.joht./Ordf. Tamminen

Lisätiedot

Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården

Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården 1/2019 1 Aika/Tid 08.01.2019, Klo/Kl. 17:00-22:20 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:00-22:20

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Lilla Villan, Jussaksentie 16, Nikkilä /Jussasvägen 16, Nickby

Lilla Villan, Jussaksentie 16, Nikkilä /Jussasvägen 16, Nickby 9/2018 1 Aika/Tid 05.06.2018, Klo/Kl. 10:00-11:00 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Lilla Villan, Jussaksentie 16, Nikkilä /Jussasvägen 16, Nickby Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:35-19:30 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:35-19:30 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 1/2019 1 Elinkeinojaosto/Näringssektionen Aika/Tid 04.02.2019, Klo/Kl. 17:35-19:30 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Kuntala, kokoushuone Kh2 / Sockengården, mötesrum Kh2

Kuntala, kokoushuone Kh2 / Sockengården, mötesrum Kh2 1/2017 1 Elinkeinojaosto/Näringssektionen Aika/Tid 29.08.2017, Klo/Kl. 17:00-18:15 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala, kokoushuone Kh2 / Sockengården, mötesrum Kh2 Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Lisätiedot

Juhlatalo, Ketunleipä 3 krs / Festsalen, Ketunleipä 3 vån.

Juhlatalo, Ketunleipä 3 krs / Festsalen, Ketunleipä 3 vån. 2/2019 1 Aika/Tid 12.02.2019, Klo/Kl. 17:00-19:20 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo, Ketunleipä 3 krs / Festsalen, Ketunleipä 3 vån. Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:55 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:55 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 2/2019 1 Elinkeinojaosto/Näringssektionen Aika/Tid 18.03.2019, Klo/Kl. 17:30-19:55 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella.

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30 Julkinen Aika 15.1.2019 klo 17:00-17:30 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (h. 138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 3 Tiedoksiannot

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Söderkullan kartano, Söderkullantie 701 / Söderkulla Gård, Söderkullavägen 701

Söderkullan kartano, Söderkullantie 701 / Söderkulla Gård, Söderkullavägen 701 11/2018 1 Elinkeinojaosto/Näringssektionen Aika/Tid 17.12.2018, Klo/Kl. 17:30-19:40 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Söderkullan kartano, Söderkullantie 701 / Söderkulla Gård, Söderkullavägen 701 Nimi/Namn

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1 Johtokunnan kokous Aika: Maanantaina 26.3.2018 klo 18.03 Paikka: n opettajainhuone, Tietokuja 1 Paikalla: Pesonen, Kajosaari, Raitala, Paavola, Martelius, Joki, Salminen, Hirsto, Nieminen, Oppilasedustaja

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2

Aika/Tid , Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 6/2017 1 Aika/Tid 25.04.2017, Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. 7 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k.) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2018 Aika 13.11.2018 klo 09:10-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 27.05.2019 Kokousaika 27.5.2019 klo 18.00 19.00 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 04.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18:00 19:15 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (8 ) Tarkastuslautakunta 20.02.2019 AIKA 20.02.2019 klo 14:02-15:30 PAIKKA Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 16:30-19:10 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2

Aika/Tid , Klo/Kl. 16:30-19:10 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 4/2017 1 Aika/Tid 19.04.2017, Klo/Kl. 16:30-19:10 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot